Szakmai program a szakképzéshez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szakmai program a szakképzéshez"

Átírás

1 a szakképzéshez A Budai-Városkapu Iskola Speciális Szakiskolája Pedagógiai programjának melléklete Módosítva:

2 - 2 - a szakképzéshez 1.) Oktatási céljaink: Speciális szakiskolánkban sajátos nevelési igényű tanulók és felzárkóztató képzésben résztvevő fiatalok részére végzünk szakmai oktatást. Az oktatás célja, hogy segítsünk a tanulásban akadályozott, és más okok miatt hátránnyal induló fiatalok életpálya építési programjának kialakításában, és munkaerő piaci esélyeik javításában, szocializációjukban. Közvetlen célunk, hogy iskolánkban a hátrányos helyzetű fiatalok szakképzettséget szerezzenek. 2.) Képzéseinken az alábbi három csoport vehet részt: 1. SNI-s (sajátos nevelési igényű) tanulók, akik iskolai teljesítményzavarral küzdenek, ennek következtében fejlődésben és tanulási folyamatban tartósan akadályozottak, akik speciális általános iskolai tanulmányokat folytattak, és szakértői bizottság által kiállított szakvéleménnyel rendelkeznek. 2. A felzárkóztató képzést sikeres elvégzése után bármely szakképző iskola 11. évfolyamába léphetnek. 3. A szakmai előkészítő 9. Dobbantó osztályt elvégző tanulók bekapcsolódhatnak iskolánk szakma oktatásába. 3.) A képzés szerkezete: 1. Az SNI-s gyermekek részére évfolyamon alapképzés szakképzés előkészítése folyik a haladásukban fokozott segítséget igénylő, nehezen beilleszkedő tanulók oktatásával. 2. A felzárkóztató oktatás 3 formában, 3 célcsoport részére történik az alábbi módon: 10 hónapos felzárkóztató oktatás a 8. évfolyamot sikeresen elvégzett tanulók számára. 10 hónapos felzárkóztató oktatás a 7. évfolyamot sikeresen elvégzett tanulók számára. 20 hónapos felzárkóztató oktatás a 6. vagy annál kevesebb évfolyamot sikeresen elvégzett tanulók számára. 3. Szakmai előkészítő 9. Dobbantó osztályban olyan év közötti fiataloknak segítünk visszatérni a tanuláshoz akik, hátrányos helyzetűek, az iskolai képzésből kimaradtak vagy magatartási és tanulási zavarokkal küzdenek. Egyéni fejlődési tervek alapján, családias körülmények között, mentortanárok segítenek, hogy az itt tanuló diákok visszakerüljenek az oktatás vagy a munka világába.

3 - 3 - Szakképző évfolyamainkon a sajátos nevelésű tanulók és a felzárkóztató képzést végzett tanulók a 11. évfolyamtól együtt vehetnek részt a szakmai oktatásban. Iskolánk tanulói német nyelvet, számítástechnikai ismereteket tanulnak, részt vehetnek a különböző szakkörök és sportkörök munkájában. A szakmai oktatás struktúrája: A 2009/2010-es tanévtől már csak új OKJ szerinti képzéseink vannak. A szakmai képzések OKJ-s dokumentumok: Szakmai és Vizsgakövetelmények, és speciális szakiskolák részére adaptált, illetve általános központi programok és helyi programunk alapján folynak, az iskola sajátosságainak figyelembevételével. 6 szakmában korábban is folyt képzés iskolánkban, ezek esetében a munkaerőpiaci igényekre is tekintettel, a meglévő tanműhelyi, taneszközbeli, humán erőforrásbeli és külső gyakorlóhelyi kapcsolati tőkét felhasználva döntöttünk a hozzá illeszkedő új OKJ-s szakképzés folytatása mellett. A két új szakma választása mellett szólt az Európa Kulturális Fővárosa Programokhoz igazodó, várhatóan megnövekedő szállodai szobaasszony és parkgondozó kapacitás igény. A tanulásban akadályozott és a felzárkóztató oktatásban végzett fiatalok részére lehetőség van részszakképesítések iskolai rendszerben történő képzésére. Ez reálisabb elvárás és lehetőség tanulóink számára, ezért valamennyi szakma esetén részszakképesítéseket igyekeztünk választani. Az alábbi szakmákban folytatunk OKJ-s szakképzéseket. Szakma megnevezése: Teljes vagy részszakképesítés: OKJ szám: Képzés időtartama: Új OKJ szerintiek Könyvkötő **** teljes szakképzés éves képzés Épületfalazó kőműves ** részszakképesítés éves képzés Hidegburkoló *** részszakképesítés éves képzés Szobafestő ** részszakképesítés éves képzés Textiltermék összeállító * részszakképesítés éves képzés Étkezdés * részszakképesítés éves képzés Parkgondozó * részszakképesítés éves képzés Szállodai szobaasszony * részszakképesítés éves képzés * Textiltermék összeállító, Parkgondozó, Szállodai szobaasszony, és az Étkezdés részszakképesítés esetén Sajátos nevelési igényű tanulók számára adaptált program készült az adott részszakképesítésekre tanulásban akadályozott fiatalok számára, 2 tanéves képzési időtartamú nyújtott képzéssel. ** Épületfalazó kőműves, Szobafestő részszakképesítések esetén sajátos nevelési igényű tanulók számára adaptált program készült, tanulásban akadályozott fiatalok számára a teljes szakmára Kőműves, Festő, mázoló és tapétázó - vonatkozóan, továbbá Burkoló szakmára hallássérült fiatalok részére. Ezekben a normál tanulók számára kialakított 3 éves képzés 4 éves időtartamra van elosztva. Ennek megfelelően, illetve a fenti táblázatban *-gal jelölt többi adaptált programban alkalmazott nyújtott képzési idők alapján iskolánkban a szakma legfontosabb részszakképesítések oktatása esetén indokolt a két éves képzési idő.

4 - 4 - *** Hidegburkoló részszakképesítés esetén a normál tanulók számára kidolgozott teljes szakma (Burkoló) központi programja, illetve az épületfalazó kőműves és a szobafestő részszakképesítések programjával összhangban a szakma legfontosabb részszakképesítésének oktatása esetén indokolt a két éves képzési idő. **** A könyvkötő szakma egyetlen részszakképesítése a nyomdatechnikai alkalmazásokra épül, ezért itt egyelőre a teljes szakmát választottuk, és egyidejűleg kérelmeztük, hogy a tanulásban akadályozott fiatalok számára alakítsanak ki egy kézi könyvkötészet központú részszakmát. Ha ez létrejön, akkor átváltunk ennek oktatására. A képzések egységes két tanéves idejét támasztja alá, hogy valamennyi tanulásban akadályozottak számára adaptált, SZMM részszakképesítések központi programjában, még a 200 órás konyhai kisegítő részszakképesítés oktatásakor is 2 tanéves képzési idő szerepel. Az oktatás OKJ-s záróvizsgákkal zárul, a tanulók a sikeres vizsgákat követően államilag elismert szakmunkás bizonyítványt kapnak. Az SNI-s tanulók számára a második szakma is ingyenesen megszerezhető, több tanulónk él ezzel a lehetőséggel.

5 - 5 - A szakképzés helyi programja A Budai-Városkapu Iskola Speciális Szakiskolája Pedagógiai programjának melléklete A szakképzés helyi programjai a tanulásban akadályozott, és a felzárkóztató képzésben és a szakmai alapozó Dobbantó osztályban részt vett fiatalok számára integráltan oktatandó teljes, illetve részszakképesítések tanítására jött létre. 1.) A tanulói csoport jellemzői: Az oktatási témák és módszerek kialakításánál figyelembe vettük a diákok tanulási nehézségeit. Sok iskolánkban tanuló fiatal számára problémát okoz az írás, olvasás, számolás, és nehezen boldogulnak az absztrakciót, logikát és kombinációt igénylő feladatok megoldásával, különösen nehéz ez, ha a feladat megfogalmazása elvont, elméleties. Ezzel szemben a legtöbb diákunk szereti a fizikai aktivitást, a munkát, a gyakorlati problémák megoldását. Előnyben részesítik a szóbeli kommunikációt az írásbelivel szemben. A folyamatos megerősítésnek, az elismerésnek, az elfogadó, pozitív tanulási légkörnek náluk különösen nagy szerepe van, a bírálat fokozottan teljesítmény gátló, blokkoló hatású az ő esetükben. 2.) Az oktatás módszerei: Fontos szempont az oktatási módszerekben a tanulók előzetes tudására való építés, és a gyakorlatorientáltság. A műszaki nyelv szakmai kifejezéseinek, és a műszaki jelnyelv, a rajzértés elsajátításában segítenek bennünket a szemléltetőanyagok, rajzok, képek, prospektusok, és a valóságos építőanyagok, anyagminták, és makettek, modellek. Az oktatás folyamatában a mozgalmasság, a változatosság, és a tanulói figyelemhez, aktivitáshoz való rugalmas alkalmazkodás a domináns elem. A fontosabb anyagrészek folyamatos ismétlése és beépülése nagy hangsúlyt kap a tanítás során. A szakmai elméleti foglalkozások a kis létszámú csoport kooperációjával, közös támogató munkájával zajlanak. A pedagógus szerepe a tevékenység irányítása, segítése, koordinálása. A tanulási folyamat színesítése céljából alkalmanként játékos feladatok közbeiktatása történik. A képigényesebb tananyagrészek bemutatásában számítógépes előadás anyagokat használunk. A gyakorlásban pedig írásbeli feladatlapok segítenek. A tanév során igyekszünk alkalmat teremteni a tanulók számára, hogy valós munkahelyszíneken és anyagkereskedésekben is tanulmányozhassák szakmájuk alapanyagait és eszközöket. Ezek megszervezését támogató cégek segítségével tudjuk megoldani, és tanulóink számára emlékezetes események maradnak. A tanulásban-tanításban fontos a tanulók egyéni képességeinek figyelembe vétele, és a személyre szabott fejlesztés. Igyekszünk észrevenni valamennyi tanulónk egyéniségében a pozitív adottságokat és képességeket, és ezeket gyakran elismerjük. Ezen felül törekszünk a gyengébben működő területek folyamatos fejlesztésére, a készségek javítására.

6 - 6-3.) Az oktatás során elsődleges cél: Cél: a szakmai modulzáró vizsgákra való eredményes felkészülés, és a tanulásban akadályozott fiatalok részére megrendezendő országos versenyen való sikeres szereplés. Hosszabb távú cél a munkaerőpiacon való megfelelés, jó szakemberek képzése. 4.) Az oktatás sajátosságai iskolánkban: A könyvkötő szakmát és valamennyi részszakképesítést két tanéven keresztül oktatjuk. A viszonylag tág szakmaválaszték illetve az egy-egy szakmában tanulók kis létszáma miatt, valamint a képzés gazdaságosságára való törekvés céljából a kezdő és végzős diákok együtt vesznek részt a szakmai elméleti és gyakorlati képzésben, ezért a régi falusi kisiskolák mintájára, összevont oktatás történik. Az egy évre kidolgozott tanmenetekben szereplő tananyag gyerekek - az egyéni tudásszintjüknek megfelelő módon. A végzős évfolyam tanulói a kezdőkkel együtt ismét átveszik, elmélyítik az előző évben megismert anyagot, de már tudatosabban, az összefüggéseket, logikai kapcsolatokat mélyebben megértve, befogadva. A tanulók egymást is segítve szerzik meg a szakmai elméleti tudást. A végzős tanuló tapasztalatai és tudása birtokában követésre méltó példát ad, a kezdőt munkára, megismerésre inspirálja, miközben a kezdő tanuló megfigyelheti, milyen végzősnek lenni, szakmai versenyen indulni, vizsgázni, és már várja, hogy következő évben ő mutathassa meg, mit tud. 5.) A szakmai oktatás modellje: A 8 féle szakma összevont oktatását 2 évfolyamon, 2 x 2 osztályban a következő modell szerint tudjuk megoldani: Osztályok Szakmák 11.a. 12.a. 11.b. 12.b. a. osztályok b. osztályok 1. Étkezdés 5. Hidegburkoló 2. Könyvkötő 6. Parkgondozó 3. Épületfalazó kőműves 7. Szállodai szobaasszony 4. Textiltermék összeállító 8. Szobafestő A Szakmai és Vizsgakövetelmények kötelező érvényűek, az abban foglaltak betartására épül helyi programunk. A Központi programok ajánlások, tartalmi arányait a helyi sajátosságok kis mértékben módosítják. Az egy osztályban való 4 szakma oktatásához, illetve a két évfolyam összevonásához a szakmai elméleti és gyakorlati képzésnél - a 8 féle szakma időkereteinek összehangolása szükséges.

7 - 7-6.) A heti felosztás valamennyi szakmánk esetén a 11. és 12. osztályban - a szakmák 30/70 %-os szakmai elmélet/szakmai gyakorlat arányát figyelembe véve - az alábbiak szerint alakul: 1.) Közismereti órák: 10 / hét 20 / 2hét 2.) Szakmai elmélet: 8 / hét 16 / 2hét 3.) Szakmai gyakorlat: 17 / hét 34 / 2hét oktatási időkeret: 35 / hét 36 elm / 2hét + 34 gyak / 2hét Osztályfőnöki 1 /hét Testnevelés 1 /hét Matematika 2 /hét Informatika 2 /hét Társadalom ismeret 1 /hét Kommunikáció 1 /hét Idegen nyelv (angol / német) 1 /hét Vállalkozási ismeretek 1 /hét A szakmai elmélet összetételét a szakmánkénti helyi programjaink tartalmazzák 3.) Szakmai gyakorlat, munkatevékenység: 17 /hét Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya a könyvkötő szakmánál: 40/60 % Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya a többi 7 szakmánknál: 30/70 % Szakmai elmélet / gyakorlat tényleges aránya mind a 8 szakmánknál: 32/68 % A könyvkötő szakmában a tényleges arányok a gyakorlat javára tolódtak el, ez a tanulásban akadályozott gyerekek esetében pozitívum. A többi szakmánál a megadott aránytól való eltérés a kerekítésekből, szervezési adottságokból adódik. 7.) A tanév hossza: a kezdő 11. évfolyamon 36 hét, 16+2= 18 elméleti és 16+2=18 gyakorlati hét a végzős 12. évfolyamon 32 hét. 16 elméleti és 16 gyakorlati hét 8.) Az oktatás rendje: A/B hetes váltásban, egyik héten elméleti, másik héten gyakorlati képzés folyik. Osztályok A héten B héten 11.a. 12.a. 11.b. 12.b. a. osztályok b. osztályok 2x10 közismeret + 2x8 szakmai elmélet = 36 elmélet 2x17= 34 gyakorlat 2x17= 34 gyakorlat 2x10 közismeret + 2x8 szakmai elmélet = 36 elmélet

8 - 8 - az épületfalazó kőműves részszakképesítés oktatásához OKJ szám: szükségesek A részszakképesítés oktatási ideje iskolarendszerben, az NSZFI 2 tanév ajánlása alapján a speciális szakiskolákban: Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya: 30/70 % szükséges Az oktatás struktúrája a kötelező érvényű Szakmai és Vizsgakövetelmények, az ajánlott központi programok és a helyi adaptáció szerint: 3.) Szakmai gyakorlat: 17 /hét oktatási időkeret: 35 /hét A szakmai elmélet oktatási anyaga 4 modulba rendezett, az alábbi időterv szerint: Építőipari közös feladatok I I. idősávban Falazás, vakolás IV Betonozási feladatok IV (végén: Általános vállalkozási feladatok vizsga)

9 - 9 - a hidegburkoló részszakképesítés oktatásához OKJ szám: évfolyam szükségesek A részszakképesítés oktatási ideje iskolarendszerben, az NSZFI 2 tanév ajánlása alapján a speciális szakiskolákban: Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya: 30/70 % szükséges Az oktatás struktúrája a kötelező érvényű Szakmai és Vizsgakövetelmények és az ajánlott központi programok szerint: 3.) Szakmai gyakorlat: 17 /hét oktatási időkeret: 35 /hét A szakmai elmélet oktatási anyaga 4 modulba rendezett, az alábbi időterv szerint: Építőipari közös feladatok I I. idősávban Hidegburkolási feladatok Burkolás előkészítése (végén: Általános vállalkozási feladatok vizsga)

10 a szobafestő részszakképesítés oktatásához OKJ szám: évfolyam szükségesek A részszakképesítés oktatási ideje iskolarendszerben, az NSZFI 2 tanév ajánlása alapján a speciális szakiskolákban: Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya: 30/70 % szükséges Az oktatás struktúrája a kötelező érvényű Szakmai és Vizsgakövetelmények és az ajánlott központi programok szerint: 3.) Szakmai gyakorlat: 17 /hét oktatási időkeret: 35 /hét A szakmai elmélet oktatási anyaga 4 modulba rendezett, az alábbi időterv szerint: Építőipari közös feladatok I I. idősávban Falfelületek előkészítése, festése I Mázolás, festés, felújítási munkák II (végén: Általános vállalkozási feladatok vizsga)

11 a parkgondozó részszakképesítés oktatásához OKJ szám: ek A részszakképesítés oktatási ideje iskolarendszerben, az NSZFI 2 tanév ajánlása alapján a speciális szakiskolákban: Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya: 30/70 % szükséges Az oktatás struktúrája a kötelező érvényű Szakmai és Vizsgakövetelmények és az ajánlott központi programok szerint: 3.) Szakmai gyakorlat: 17 /hét oktatási időkeret: 35 /hét A szakmai elmélet oktatási anyaga 4 modulba rendezett, az alábbi időterv szerint: Kertészeti alapismeretek Munkavállalói ismeretek Növényfelismerés Parkgondozás

12 a szállodai szobaasszony részszakképesítés oktatásához OKJ szám: évfolyam szükségesek A részszakképesítés oktatási ideje iskolarendszerben, az NSZFI 2 tanév ajánlása alapján a speciális szakiskolákban: Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya: 30/70 % szükséges Az oktatás struktúrája a kötelező érvényű Szakmai és Vizsgakövetelmények és az ajánlott központi programok szerint: 3.) Szakmai gyakorlat: 17 /hét oktatási időkeret: 35 /hét A szakmai elmélet oktatási anyaga 1 modulba rendezett, az alábbi időterv szerint: Takarítás I. idősávban (végén: vizsga)

13 Az étkezdés részszakképesítés oktatásához OKJ szám: évfolyam szükségesek A részszakképesítés oktatási ideje iskolarendszerben, az NSZFI 2 tanév ajánlása alapján a speciális szakiskolákban: Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya: 30/70 % szükséges Az oktatás struktúrája a kötelező érvényű Szakmai és Vizsgakövetelmények és az ajánlott központi programok szerint: 3.) Szakmai gyakorlat: 17 /hét oktatási időkeret: 35 /hét A szakmai elmélet oktatási anyaga 2 modulba rendezett, az alábbi időterv szerint: Étkezdés-vendéglátó eladó szakmai ismeret Étkezdés szakmai ismeretek I. idősávban (végén: vizsga)

14 a textiltermék-összeállító részszakképesítés oktatásához OKJ szám: szükségesek A részszakképesítés oktatási ideje iskolarendszerben, az NSZFI 2 tanév ajánlása alapján a speciális szakiskolákban: Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya: 30/70 % szükséges Az oktatás struktúrája a kötelező érvényű Szakmai és Vizsgakövetelmények és az ajánlott központi programok szerint: 3.) Szakmai gyakorlat: 17 /hét oktatási időkeret: 35 /hét A szakmai elmélet oktatási anyaga 2 modulba rendezett, az alábbi időterv szerint: Biztonságos és minőségi munkavégzés a könnyűiparban Textitermékek összeállítása I. idősávban (végén: vizsga)

15 a könyvkötő szakma oktatásához OKJ szám: évfolyam ek A szakma oktatási ideje iskolarendszerben, az NSZFI ajánlása alapján 2 tanév a speciális szakiskolákban: Szakmai elmélet / gyakorlat javasolt aránya: 40/60 % Az oktatás struktúrája a kötelező érvényű Szakmai és Vizsgakövetelmények és az ajánlott központi programok szerint: 3.) Szakmai gyakorlat: 17 /hét oktatási időkeret: 35 /hét A szakmai elmélet oktatási anyaga 6 modulba rendezett, az alábbi időterv szerint: Gyártáselőkészítés I. idősávban Általános és nyomdaipari munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelem Nyomdaipari minőségbiztosítás (végén: vizsga) Nagyüzemi könyvgyártás Kézi könyvkötés Nagyüzemi papírfeldolgozás gépeinek kezelése

felvételi tájékoztatója a 2016/2017. tanévre

felvételi tájékoztatója a 2016/2017. tanévre Hordozd a gyertyát! A Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium felvételi tájékoztatója a 2016/2017. tanévre Intézményi adatok: Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola

Részletesebben

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERVEK KIDOLGOZÁSA ÉS BEVEZETÉSE Nemzeti Fejlesztési Alap Képzési Alaprész 7/2012 támogatási

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE a es tanévre. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE a es tanévre. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Cím: Miskolc, 3530 Meggyesalja út 26. OM: 201189 Intézményvezető: Németh Katalin Pályaválasztási felelős: Pócsik Julianna igazgatóhelyettes Telefon: 06-46-505-195

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /005

Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /005 Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája OM azonosító száma: 203052/005 Cím: 6723 Szeged, Gyík u. 3. Telefonszám: 62/547-014 Fax: 62/547-017 E-mail: - Honlap:

Részletesebben

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Felnőttképzési nyilvántartásba vétel: 01-0874-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-2243 2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ OM: 200479 1204 Budapest, Pöltenberg u. 10-12. Tel/Fax: 06-1-347-0950 E-mail: iskola@szivarvanygszki.hu

Részletesebben

C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA

C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA I. A KÉPZÉS PEDAGÓDIAI CÉLJA: Az általános műveltséget erősítő előképzettség, valamint a szakmacsoportos alapozó ismeretek megszerzése után a szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek

Részletesebben

Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola. 1212 Budapest, Széchenyi u. 93. Tel.: (1) 277-8301 E-mail: szigetiskola@gmail.

Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola. 1212 Budapest, Széchenyi u. 93. Tel.: (1) 277-8301 E-mail: szigetiskola@gmail. Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola 1212 Budapest, Széchenyi u. 93. Tel.: (1) 277-8301 E-mail: szigetiskola@gmail.com Szakmai Programok Budapest, 2013. március 19. Szénásy

Részletesebben

QALL Végzettséget mindenkinek! A kamara támogató szerepe gazdasági szempontból

QALL Végzettséget mindenkinek! A kamara támogató szerepe gazdasági szempontból QALL Végzettséget mindenkinek! A kamara támogató szerepe gazdasági szempontból Piacsek László Zoltán szakképzési tanácsadó Iparkamara A kamara feladatai, szerepe a szakképzésben 1. Gyakorlati képzőhelyek

Részletesebben

Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola. 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu

Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola. 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu Középiskolai beiskolázási és pályaválasztási tájékoztató Nyílt nap: 2013. november 15. 8.00-tól

Részletesebben

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1204 Budapest, Pöltenberg utca 10-12. Tel./Fax: 06-1-347-0950 iskola@szivarvanygszki.hu www.szivarvanyszakkepzo.hu OM: 200479 2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Elérhetőségek Adatok Igazgató: Kisely Zsuzsanna

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA Az Vállalkozói Szakgimnázium, Szakközépiskola és Gimnázium 1211 Budapest, Táncsics M. u. 78. OM azonosító: 035497 www.adu-iskola.hu www.facebook.com/aduiskola iskola@adu-iskola.hu Telefonszám: 276-0512

Részletesebben

Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 9. évfolyam Duális szakiskolai szakképzés közismereti óraterve Műveltségterület neve Tantárgy neve Óraszám Éves Heti Kommunikációs ismeretek

Részletesebben

AZ ENYHÉN ÉRTELMI FOGYATÉKOS TANULÓK NEVELŐ-OKTATÓ MUNKÁJÁT. Tantárgyak és óraszámok

AZ ENYHÉN ÉRTELMI FOGYATÉKOS TANULÓK NEVELŐ-OKTATÓ MUNKÁJÁT. Tantárgyak és óraszámok AZ ENYHÉN ÉRTELMI FOGYATÉKOS TANULÓK NEVELŐ-OKTATÓ MUNKÁJÁT ELLÁTÓ SPECIÁLIS SZAKISKOLA OKJ SZERINTI RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS OKTATÁSÁHOZ ALKALMAZANDÓ 9-10. ÉVFOLYAMOS KÖZISMERETI KERETTANTERVE Tantárgyak és

Részletesebben

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények HELYI TANTERV Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények A különböző tantervek bevezetési ütemezése Az osítása

Részletesebben

2017/2018 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2017/2018 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1204 Budapest, Pöltenberg utca 10-12. Tel./Fax: 06-1-347-0950 iskola@szivarvanygszki.hu www.szivarvanyszakkepzo.hu OM: 200479 2017/2018 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Elérhetőségek Adatok Igazgató: Kisely Zsuzsanna

Részletesebben

Rendkívüli szülői értekezlet E, 10. F osztály

Rendkívüli szülői értekezlet E, 10. F osztály Rendkívüli szülői értekezlet 2018.04.11 10. E, 10. F osztály A 2018. január 1-én hatályba lépett törvényi változások: A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 2.. és 22/A. A tanuló a szakgimnázium

Részletesebben

Szegedi Ipari Szakképző és Általános Iskola. József Attila Tagintézménye

Szegedi Ipari Szakképző és Általános Iskola. József Attila Tagintézménye Szegedi Ipari Szakképző és Általános Iskola József Attila Tagintézménye Képzési lehetőségek Óvoda Általános iskola 6-8. évfolyam Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Speciális szakiskola 9-11. évfolyam

Részletesebben

Munkaerő-piaci programjaink felépítése

Munkaerő-piaci programjaink felépítése MUNKAERŐPIACI PROGRAMJAINK KOMP-Kompetenciaközpontú Oktatásfejlesztés a Munkavállalásra való felkészítés egyéni Programja A KOMP átfogó céljai 1. A tanulók munkaerőpiacra való felkészítése a szakiskolába

Részletesebben

2019/2020. tanév beiskolázási tájékoztató füzete

2019/2020. tanév beiskolázási tájékoztató füzete 2019/2020. tanév beiskolázási tájékoztató füzete Kedves pályaválasztás előtt álló Diákok! Engedjétek meg, hogy bemutassuk iskolánkat és megismertessünk benneteket szakmáinkkal! A Debreceni SzC Építéstechnológiai

Részletesebben

Pályaválasztási Tájékoztató Speciális Szakiskola

Pályaválasztási Tájékoztató Speciális Szakiskola Pályaválasztási Tájékoztató Speciális Szakiskola Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, és Kollégium 7700 Mohács, Kórház u. 1-3. OM

Részletesebben

2018/2019 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2018/2019 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1204 Budapest, Pöltenberg utca 10-12. Tel./Fax: 06-1-347-0950 iskola@szivarvanygszki.hu www.szivarvanyszakkepzo.hu OM: 200479 2018/2019 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Elérhetőségek Adatok Igazgató: Kisely Zsuzsanna

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium 2890. Tata, Új út 19. Tel/Fax.: 34/ 587-580 E-mail: javorka@javorka-tata.sulinet.hu Internet cím: www.javorka-tata.sulinet.hu

Részletesebben

Az iskola a 2014/2015. tanévre a következő osztályokba hirdet felvételt: Az általános iskola 8. osztályát befejezettek számára

Az iskola a 2014/2015. tanévre a következő osztályokba hirdet felvételt: Az általános iskola 8. osztályát befejezettek számára Intézmény neve: Egri Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3. Telefon/fax: (36) 515-020, 313-765 E-mail: egrikossuthtitkarsag@gmail.com Honlap: www.kossuthzsuzsa.hu

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /002

Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /002 Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: 203052/002 Cím: 6724 Szeged, Kodály tér 1. Telefonszám: 62/550-486 Fax: 62/550-486 E-mail: suli@kossuthzs-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

RIDENS SZAKKÉPZŐ ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA és KOLLÉGIUM

RIDENS SZAKKÉPZŐ ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA és KOLLÉGIUM RIDENS SZAKKÉPZŐ ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA és KOLLÉGIUM Cím: 2660 Balassagyarmat Nyírjes, Nyírjespuszta 5. OM azonosító: 100804 Telefonszám: 35/300-352 Faxszám: 35/300-585 Honlap: www.ridens.hu Email

Részletesebben

A Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

A Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium A Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 8200 Veszprém, Eötvös K. u. 1. Tel: 88/420-066, 420-004 Fax: 88/420-004 E-mail: iskola@tmvp.hu Honlap: www.tmvp.hu Intézményvezető:

Részletesebben

Feladatellátási hely neve: Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 0051

Feladatellátási hely neve: Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 0051 Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 004 3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utca 7 0051 szakgimnázium; 4 évfolyamos; sajátos nevelési igényű tanulók iskolai oktatásának irányelve, SNI típusa:

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézménye. Gépészet szakközépiskola - 10 kód

Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézménye. Gépészet szakközépiskola - 10 kód Gépészet szakközépiskola - 10 kód 4 évfolyamos; szakközépiskolai kerettantervek; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv vagy a(z) német nyelv; a tanulmányi területre látási fogyatékos (gyengénlátó),

Részletesebben

Rendkívüli szülői értekezlet D osztály

Rendkívüli szülői értekezlet D osztály Rendkívüli szülői értekezlet 2018.04.11 10. D osztály A 2018. január 1-én hatályba lépett törvényi változások: A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 2.. és 22/A. A tanuló a szakgimnázium tizedik

Részletesebben

Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap

Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap Intézmény neve: Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola 1. Általános felvételi eljárásban felvételi

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ NYOLCADIKOS TANULÓK RÉSZÉRE a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma kilencedik évfolyamára a 2019/2020.

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ NYOLCADIKOS TANULÓK RÉSZÉRE a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma kilencedik évfolyamára a 2019/2020. Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma 8200 Veszprém, Csap u. 9. Tel: 88/560-590 Fax: 88/560-570 Igazgató: ifj. Szathmáry Árpád Pályaválasztási felelős: Juhász Tamás

Részletesebben

b.) az iskolai oktatást kiegészítő pedagógiai szakszolgálatok igénybevétele

b.) az iskolai oktatást kiegészítő pedagógiai szakszolgálatok igénybevétele I. TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS A TANDÍJ 1. A térítésmentesen biztosított köznevelési feladatok a.) a kötelező alapfokú- és középfokú oktatás az érettségi megszerzéséig - a tanórai foglalkozás, a heti kötelező időkeret

Részletesebben

Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma Ikt.sz: 26. számú melléklet Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma Gyula Szent István út 38. HÍD - II szakmai képzés szakmai tantárgyainak felnőtt oktatás esti képzésben

Részletesebben

A Köznevelési HÍD program bevezetésének tapasztalatai. A Bencs László Szakiskola és Általános Iskolában

A Köznevelési HÍD program bevezetésének tapasztalatai. A Bencs László Szakiskola és Általános Iskolában A Köznevelési HÍD program bevezetésének tapasztalatai A Bencs László Szakiskola és Általános Iskolában A HÍD programok bevezetésének célja, előzménye Az EU 2020 szerinti irányelveknek megfelelően a korai

Részletesebben

Felnőttoktatási Pedagógiai Program

Felnőttoktatási Pedagógiai Program Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképz ő Iskolája Pápa, Erkel F. u. 39. Felnőttoktatási Pedagógiai Program Mohó László felnőttoktatási vezető Pápa, 2015. szeptember 1. Tartalom 1. Vonatkozó jogszabályok...3

Részletesebben

Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS

Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS Tudnivalók: DIÁKOKNAK A felnőttoktatásra vonatkozó külön rendelkezések Ha a tanuló a nyolc évfolyamos általános iskola elvégzése esetén 17., gimnázium

Részletesebben

Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó

Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2019-09-21 Ütemezés: Időtartam: Hetente 7 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

Megtartunk! A QALL Végzettséget mindenkinek! projekt hatodik regionális konferenciája Pécsett 2014.március 21. Volt egyszer egy DOBBANTÓ!

Megtartunk! A QALL Végzettséget mindenkinek! projekt hatodik regionális konferenciája Pécsett 2014.március 21. Volt egyszer egy DOBBANTÓ! Megtartunk! A QALL Végzettséget mindenkinek! projekt hatodik regionális konferenciája Pécsett 2014.március 21. Volt egyszer egy DOBBANTÓ! Budai- Városkapu Iskola, Pécs Összetett intézmény: több telephely,több

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... I. BEVEZETŐ... II. NEVELÉSI PROGRAM...

A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... I. BEVEZETŐ... II. NEVELÉSI PROGRAM... Tartalomjegyzék A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM I. BEVEZETŐ... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM II. NEVELÉSI PROGRAM... HIBA! A KÖNYVJELZŐ

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Nevelési-Oktatási Központ Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

V. A SZAKKÉPZŐ ISKOLA SZAKMAI PROGRAMJA

V. A SZAKKÉPZŐ ISKOLA SZAKMAI PROGRAMJA V. A SZAKKÉPZŐ ISKOLA SZAKMAI PROGRAMJA Beiskolázási körünk - mivel iskolánk három megye határán fekszik - regionális jellegű. Városunk és a környékbeli települések vállalatainak, kft-inek, vállalkozásainak

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 8. osztályos diákoknak. a 2014/2015-ös tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 8. osztályos diákoknak. a 2014/2015-ös tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 8. osztályos diákoknak a 2014/2015-ös tanévre Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola OM azonosító: 035409 Elérhetőségeink: Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8. Telefon: (06-1) 261

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2011/2012. tanév Ssz. Végzettség 1. 2. szakvizsgázott oligofrénpedagógia,

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Személyi feltételek Pedagógus-munkakörben Sorszám A pedagógus végzettsége, szakképzettsége 1. Magyar-orosz-német szakos tanár Szakvizsgázott pedagógus: közoktatási

Részletesebben

Felvételi eljárás rendje a 2017/2018-as tanévre

Felvételi eljárás rendje a 2017/2018-as tanévre Felvételi eljárás rendje a 2017/2018-as tanévre Indítandó osztályok, kódok: Magyar-angol két tanítási nyelvű osztály Kód: 0011 5 évfolyamos képzés. (nyelvi előkészítő év angol nyelvből + 4 év) A helyi

Részletesebben

Épületgépészeti csőhálózati-és berendezés-szerelő - Vízvezeték-és vízkészülék-szerelő

Épületgépészeti csőhálózati-és berendezés-szerelő - Vízvezeték-és vízkészülék-szerelő Épületgépészeti csőhálózati-és berendezés-szerelő - vízvezeték-és vízkészülék-szerelő A szakképzés megnevezése: Vízvezeték-és vízkészülék-szerelő A szakképzés azonosító száma: 311 582 09 0010 31 04 Hozzárendelt

Részletesebben

Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy Vízügyi Szakgimnáziuma. Különös Közzétételi Lista

Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy Vízügyi Szakgimnáziuma. Különös Közzétételi Lista Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy Vízügyi Szakgimnáziuma Különös Közzétételi Lista 1. Az intézmény az alábbiak szerint határozza meg a térítési díjának, a tandíjának és egyéb díjak mértékét nevelési

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA (2700 Cegléd, Alkotmány utca 7-9.) OM száma: 201038 CEGLÉD 2015 Tartalomjegyzék A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... 7 NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... 7 I.

Részletesebben

Alapító Okirat. b) Székhelye: 2660 Balassagyarmat-Nyírjes, Nyírjespuszta 5. Pf. 102.

Alapító Okirat. b) Székhelye: 2660 Balassagyarmat-Nyírjes, Nyírjespuszta 5. Pf. 102. Alapító Okirat A Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Szakképző Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma 1997. július 31-i, többször módosított Alapító Okirata a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2018/2019. tanév. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola OM: Miskolc, Meggyesalja u. 26.

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2018/2019. tanév. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola OM: Miskolc, Meggyesalja u. 26. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018/2019. tanév MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola OM: 201189 3530 Miskolc, Meggyesalja u. 26. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola 3530 Miskolc, Meggyesalja

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére. Szilvási Általános Iskola

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére. Szilvási Általános Iskola Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A nevelő

Részletesebben

ÁCS-ÁLLVÁNYOZÓ. Modul Tantárgy Kód Könyv cím Oldal Foglalkoztatás I Foglalkoztatás II Munkahelyi egészség és biztonság

ÁCS-ÁLLVÁNYOZÓ. Modul Tantárgy Kód Könyv cím Oldal Foglalkoztatás I Foglalkoztatás II Munkahelyi egészség és biztonság ÁCS-ÁLLVÁNYOZÓ ÁCS RENDELHETŐ TANKÖNYVEK 1197-12 1199-12 Munkahelyi egészség és biztonság 10101-12 Építőipari közös tevékenység 10102-12 Hagyományos zsaluzat és állványzata 108-12 Rendszerzsaluzatok és

Részletesebben

HISZK_Kalmár_PÁV_adatlap_2011

HISZK_Kalmár_PÁV_adatlap_2011 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KALMÁR ZSIGMOND TAGINTÉZMÉNY OM azonosító száma:029678 Cím: 68 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zs. u. 7-9. Telefonszám 62-222-246 Fax

Részletesebben

HELYI TANTERV VII. ÓRATERVEK

HELYI TANTERV VII. ÓRATERVEK HELYI TANTERV VII. ÓRATERVEK VII. 1. Szakiskolai óratervek VII. 2. Szakközépiskolai óratervek VII.1. SZAKISKOLAI ÓRATERVEK VII.1.1. Szakmai előkészítő évfolyam (9. évfolyam) I. Alapképzések II. Szocializáció

Részletesebben

Iskolafenntartó. Szülői munkaközösség Szakiskola Gazdálkodó szervezetek. Tanárok, oktatók Diák önkormányzat Tanulók

Iskolafenntartó. Szülői munkaközösség Szakiskola Gazdálkodó szervezetek. Tanárok, oktatók Diák önkormányzat Tanulók SZAKMAI PROGRAM A szakiskola környezete: A szakiskolák így a Montenuovo Nándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium működését, alapvető céljait és feladatait az őket körülvevő gazdasági, társadalmi

Részletesebben

Köznevelési Hídprogramok A híd-osztályok működésének feltételei. Szeged, 2014. március 13.

Köznevelési Hídprogramok A híd-osztályok működésének feltételei. Szeged, 2014. március 13. Köznevelési Hídprogramok A híd-osztályok működésének feltételei Szeged, 2014. március 13. A Nemzeti köznevelésről szóló törvény egyik jelentős újításának tekinthetők a 2013 szeptemberétől indítható Köznevelési

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Iskolánk vendéglátó-ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi szakképző iskola, ahol szakközép- és szakiskolai képzés keretében a nyolc általános iskolai osztályt végzett, illetve az

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolája Felvételi tájékoztató

Szegedi Szakképzési Centrum Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolája Felvételi tájékoztató Alapítva 1885-ben Szegedi Szakképzési Centrum Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolája Felvételi tájékoztató 2016-2017. tanév Iskolánkban közgazdasági ágazatban folytatunk oktatást a 9-13. évfolyamon.

Részletesebben

SZENT ISTVÁN KÖRÚTI EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

SZENT ISTVÁN KÖRÚTI EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA SZENT ISTVÁN KÖRÚTI EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Jászberény 2018. Érvényes: 2018/2019. tanév Különös

Részletesebben

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Divat- és stílustervező felnőttképzés OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is 54 211 07 0000 00 00 2. A program besorolása Csak egy

Részletesebben

KÉPZÉSI KÍNÁLATUNK A 2017/2018 TANÉVRE VONATKOZÓAN

KÉPZÉSI KÍNÁLATUNK A 2017/2018 TANÉVRE VONATKOZÓAN Feltételeket ld. alább részletezve. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ RIDENS Szakgimnázium, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Cím: 2660 Balassagyarmat Nyírjes, Nyírjespuszta 5. OM azonosító: 100804

Részletesebben

Helyi tanterv. 2016/2017. tanév. Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tamási, Deák F. u. 6-8.

Helyi tanterv. 2016/2017. tanév. Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tamási, Deák F. u. 6-8. Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma 7090 Tamási, Deák F. u. 6-8. Tel.: 74/471-127, Fax: 74/471-324 e-mail: valyi@valyipeter.szekszardiszc.hu www.valyipeter.szekszardiszc.hu Helyi

Részletesebben

Képzési idő. Tagozat kód Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő Humán gimnázium (angol olasz)

Képzési idő. Tagozat kód Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő Humán gimnázium (angol olasz) GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZC KRÚDY GYULA GIMNÁZIUMA, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLÁJA, TURISZTIKAI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA 9024 Győr, Örkény I. utca 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu

Részletesebben

Debreceni Vegyipari Szakközépiskola. szakmai ágazati alapozás, szakképzés. Kedves Érdeklődők!

Debreceni Vegyipari Szakközépiskola. szakmai ágazati alapozás, szakképzés. Kedves Érdeklődők! Debreceni Vegyipari Szakközépiskola szakmai ágazati alapozás, szakképzés Kedves Érdeklődők! Miért éppen a Vegyipari? Miért jó itt tanulni? Sokakban vetődnek fel ezek a kérdések a pályaválasztáskor. A válaszokhoz

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2016/2017 OM azonosító: 203058 Iskolakód: 051402 Telephelykód: 03 Cím: 134 Budapest, Váci

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2018/2019

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2018/2019 Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2018/2019. OM azonosító: 203058 Feladatellátási hely: Cím: 1134 Budapest, Váci út 21. Tel.:1-3208-233 Web: www.bolyai-szakgimnazium.hu

Részletesebben

Villanyszerelő. A szakképzés azonosító száma: 33 522 04 1000 00 00. Szakképesítés-elágazások: Hozzárendelt FEOR szám: 7624

Villanyszerelő. A szakképzés azonosító száma: 33 522 04 1000 00 00. Szakképesítés-elágazások: Hozzárendelt FEOR szám: 7624 Villanyszerelő A szakképzés megnevezése: Villanyszerelő A szakképzés azonosító száma: 33 522 04 1000 00 00 Szakképesítés-elágazások: nincsenek Hozzárendelt FEOR szám: 7624 Szakképzési évfolyamok száma:

Részletesebben

Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium

Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium A 2014/2015-es tanév munkaterve 1 Leviczky Cirill igazgató 1. BEVEZETÉS A 2014/2015-ös tanév munkatervének elkészítése különösen az

Részletesebben

Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15.

Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15. Intézményvezető: Némethné Fucsik Edit Pályaválasztási felelős: Bakos Bulcsú, Harangozóné Kovács Edina OM azonosító: 203038 TAGOZAKÓDOK: 7045 Turisztikai szervező, értékesítő 7040 Vendéglátó szervező vendéglős

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /002

Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /002 Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: 203052/002 Cím: 6724 Szeged, Kodály tér 1. Telefonszám: 62/550-486 Fax: 62/550-486 E-mail: isktitkar@kossuthzs-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2016/2017-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2016/2017-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2016/2017-es tanévre 2 Beköszöntő helyett Választani mindig nehéz, hiszen a döntéssel, miközben új utak nyílnak, mások lezárulnak. Különösen nehéz ismeretek hiányában felelősségteljesen

Részletesebben

Tagintézmény megnevezése: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy- Vízügyi Tagintézmény. Különös Közzétételi Lista Szakközépiskola

Tagintézmény megnevezése: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy- Vízügyi Tagintézmény. Különös Közzétételi Lista Szakközépiskola Tagintézmény megnevezése: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy- Vízügyi Tagintézmény Különös Közzétételi Lista Szakközépiskola 11. A betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége

Részletesebben

a 2015/2016-os tanévre 037557 Térségi Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 8756 Csapi, Petőfi utca 5-7. 001 Térségi Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 8756 Csapi, Petőfi utca 5-7. ; 01 02 nyelv,

Részletesebben

Szakgimnázium A évfolyamon közismereti (érettségire felkészítő) és szakmai alapozó képzés folyik a vendéglátásturisztika

Szakgimnázium A évfolyamon közismereti (érettségire felkészítő) és szakmai alapozó képzés folyik a vendéglátásturisztika GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZC HALLER JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA, SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA Cím 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15. Telefon: 96/ 213-222 E-mail: haller.mosonvar@gmail.com Honlap:/ http//www.halleriskola.hu

Részletesebben

A tantárgytömbösített oktatás megszervezése és az órarend összeállítása a 2009/2010 es tanév elején.

A tantárgytömbösített oktatás megszervezése és az órarend összeállítása a 2009/2010 es tanév elején. A tantárgytömbösített oktatás megszervezése és az órarend összeállítása a 2009/2010 es tanév elején. Budapest, 2009. október 7. Bögös István Közoktatási szakértő csbogos@gmail.com 1 A pályp lyázat alapvető

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019/2020. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019/2020. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019/2020. tanév Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola 0 Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola 7632 Pécs, Melinda u. 23. OM azonosító: 201190 Intézményvezető:

Részletesebben

Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA

Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA Cím: 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5 Telefon: 75/ 541-269,

Részletesebben

Megnevezés (tanult idegen nyelv) Létszám (fő) Tagozatkód

Megnevezés (tanult idegen nyelv) Létszám (fő) Tagozatkód KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. u. út 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu OM azonosító: 030716

Részletesebben

GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM. Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma

GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM. Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Újpesti Két Tanítási nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Felvételi tájékoztató

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Újpesti Két Tanítási nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Felvételi tájékoztató Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Felvételi tájékoztató OM azonosító: 203058 Cím: 1041 Budapest, Görgey Artúr utca 26. Web: www.umszki.hu

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A nemzeti köznevelésrõl szóló 2011. évi CXC. Törvény 94. (1) bekezdésének r) pontja 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2600 Vác Báthori u. 17-19 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008 (XI.24.) OKM rendelet alapján JUHÁSZ

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA III. KÖTET HELYI TANTERV KIEGÉSZÍTÉSE SZEPTEMBER 21.

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA III. KÖTET HELYI TANTERV KIEGÉSZÍTÉSE SZEPTEMBER 21. A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 031248 PEDAGÓGIAI PROGRAMJA III. KÖTET HELYI TANTERV KIEGÉSZÍTÉSE 2010. SZEPTEMBER 21. 2 III. kötet TARTALOMJEGYZÉKE 1. Bevezetés 8 2. Idegen nyelv tanterv-kiegészítés

Részletesebben

Az értékelés rendszere

Az értékelés rendszere Az értékelés rendszere Terület, szempont Információforrás Indikátorok Súlyozás. Adminisztráció Elvégzi a pedagógiai tevékenységéhez kapcsolódó ügyviteli tevékenységet. Haladási és értékelő napló vezetése;

Részletesebben

József Attila Tagintézmény. Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere?

József Attila Tagintézmény. Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere? József Attila Tagintézmény Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere? Tanulónépesség jellemzői SNI tanulók nagy száma (51%) BTMN tanulók számának folyamatos növekedése (5%) Túlkorosság Többszörös

Részletesebben

OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez a 2016/2017. tanévre Pest megye

OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez a 2016/2017. tanévre Pest megye OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez a 2016/2017. tanévre Pest megye A jegyzék szerkesztése 2015. december 1-jén zárult le. Az ezen időpont után bekövetkező változásokat

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 21. SZÁMÚ MELLÉKLET ISKOLÁNKBAN AZ INGYENESEN IGÉNYBEVEHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK SZABÁLYZAT 2013 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS

Részletesebben

Felvételi tájékoztató OM azonosító: 203052 Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolája Tanulmányi területek Szakgimnázium 530 (kód)

Felvételi tájékoztató OM azonosító: 203052 Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolája Tanulmányi területek Szakgimnázium 530 (kód) Felvételi tájékoztató OM azonosító: 203052 Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolája Tanulmányi területek Szakgimnázium 530 (kód) turisztikai szakközépiskolai osztály 531 (kód) vendéglátó

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató a 2019/2020. tanévre

Beiskolázási tájékoztató a 2019/2020. tanévre Beiskolázási tájékoztató a 2019/2020. tanévre Szegedi Szakképzési Centrum 6722 Szeged, Gutenberg u. 11. Az intézmény OM azonosítója: 203052 Tel.: 62/425-322 E-mail: info@vasvari.hu Honlap: www.vasvari.hu

Részletesebben

A komlói Kökönyösi Oktatási Központ Szakközépiskolájának, Szakiskolájának, Speciális Szakiskolájának és Kollégiumának

A komlói Kökönyösi Oktatási Központ Szakközépiskolájának, Szakiskolájának, Speciális Szakiskolájának és Kollégiumának A komlói Kökönyösi Oktatási Központ Szakközépiskolájának, Szakiskolájának, Speciális Szakiskolájának és Kollégiumának HÍD II. Programja (rövid változat) Iskolánk képzési profilja Duális képzés a 3 éves

Részletesebben

SZENT ISTVÁN KÖRÚTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

SZENT ISTVÁN KÖRÚTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA SZENT ISTVÁN KÖRÚTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Jászberény 2016 Érvényes: 2016/2017. tanév Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények

Részletesebben

a 25/26-os tanévre 2474 Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium 8400 Ajka, Bródy utca 2. 0 Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium 8400 Ajka, Bródy utca 2. 11 12 13 14 15 16 a(z) német nyelv; felvétel a tanulmányi

Részletesebben

Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma

Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma (OM azonosító: 203028) Felvételi tájékoztató 8. osztályosok számára 2018/2019-es tanévre Informatika Közlekedés, szállítmányozás és logisztika Közgazdaság

Részletesebben

VSZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szeptember 1-től érvényes szakközépiskolai helyi szakmai programok

VSZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szeptember 1-től érvényes szakközépiskolai helyi szakmai programok VSZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 26. szeptember -től érvényes szakközépiskolai helyi szakmai programok 26. szeptember -től érvényes szakközépiskolai szakmai programok Szakképesítés:

Részletesebben

Az iskolában folyó felnőttoktatás

Az iskolában folyó felnőttoktatás Az iskolában folyó felnőttoktatás Munkarend A 2015/2016-os tanévben esti és levelező munkarendben kezdjük meg a felnőttoktatási tevékenységünket. Egy tanévben 36, - végzős okon 32 - tanítási héttel számolunk.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2016/2017-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2016/2017-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2016/2017-es tanévre 2 Beköszöntő helyett Választani mindig nehéz, hiszen a döntéssel, miközben új utak nyílnak, mások lezárulnak. Különösen nehéz ismeretek hiányában felelősségteljesen

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelemi, Közgazdasági Szakközépiskola OM azonosító: 035424 www.hunfalvy-szki.hu 2010.10.01. TANULMÁNYI

Részletesebben

Osztályszám Tagozatkód Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (angol olasz)

Osztályszám Tagozatkód Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (angol olasz) GYŐRI KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. utca 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu OM azonosító:

Részletesebben

BAJAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓJA. 2016/17-es tanév. OM azonosító: 203028

BAJAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓJA. 2016/17-es tanév. OM azonosító: 203028 BAJAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓJA 2016/17-es tanév OM azonosító: 203028 Intézmény Tagintézmény neve, címe, elérhetőség BSZC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

Részletesebben