Hungaropress hírlapkezelési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hungaropress hírlapkezelési útmutató"

Átírás

1 I. Az áru érkezése Hungaropress hírlapkezelési útmutató 1. Az áruérkezés bizonylatai 1.1 A szállítójegyzék A szállítójegyzéken található meg azon újságok listája, melyeket Ön a szállításkor kap. Először ellenőrizze le, hogy a szállítójegyzéken szereplő áruskód és kézbesítési cím megfelele a valóságnak, a saját kötegét kapta-e meg: A név és a cím ellenőrzését minden dokumentum - a remittendajegyzék, a számla és a darabos elszámolás - esetében is szíveskedjék megtenni, és jelezze, ha tévedésből hibás küldeményt kapott. - A szállítójegyzéken a kapott áru kötegenkénti bontásban szerepel. Amennyiben Ön kap orig. köteget, az abban lévő lap szerepelhet a resztkötegek valamelyikében is.

2 1.2 Járatkísérő jegyzék Minden egyes szállítójegyzékhez készül járatkísérő jegyzék. Ha egy szállítás keretén belül több szállítójegyzéket kap, kérjük, töltse ki az összes járatkísérő jegyzék megfelelő rovatait. A járatkísérő jegyzéken általunk kitöltve szerepel: - Az Ön áruskódja, címe - A szállítójegyzék sorszáma - Ön hány orig., illetve reszt köteget kapott - Az esetleges téves remittendázás miatt a remittenda raktárunkból Önnek visszaküldött, át nem vett kiadványok darabszáma A járatkísérő jegyzéken kérjük, Ön töltse ki: - Az átvétel időpontját - Aláírást - Amennyiben küld vissza eltérés-visszajelentést, kérjük, jelölje x-szel a megfelelő rovatban - Az Ön által visszaküldött remittenda kötegek darabszámát, valamint a visszaküldött remittenda-jegyzék dátumát - Az Ön megjegyzéseit.

3 1.3 Lapeltérés-visszajelentés A lapeltéréseket (többlet db, hiány db) kérjük, hogy az általunk biztosított Lapeltérés visszajelentés -en szíveskedjen jelezni. Ha küld vissza lapeltérés visszajelentést, kérjük, jelezze az átadójegyzéken is. Amennyiben a nyomtatvány elfogy, kérjük, jelezze a terjesztés felé ( ). A nyomtatvány weboldalunkról ( ) is letölthető (Információ árusoknak menüpont, Nyomtatványok letöltése alpont). Kérjük, hogy a lapeltérés visszajelentés minden rovatát pontosan töltse ki! Felhívjuk figyelmét, hogy március 1- től a lapeltérések visszajelentését más formában nem áll módunkban elfogadni. LAPELTÉRÉS VISSZAJELENTÉS Áruskód: Árusnév:.. Lapkód Lapnév Megjelenési szám Többlet db Hiány db Kérjük a lapeltérés visszajelentést legkésőbb a másnapi első kiszállítással visszaküldeni. Csak pontosan kitöltött lapeltérés visszajelentést áll módunkban elfogadni. Dátum: 20.. Hungaropress Kft Budapest, Táblás u. 32. Fax: Az áru átvétele A jegyzéken szereplő újságokat tételesen kell átvenni. Ellenőrizni kell: - a darabszámot - az újság nevét és lapkódját - a megjelenési számot - az újság árát. Minta kiadvány: LS (=Lena Special) Kreuzstich 932-es megjelenési szám, 1435 Ft, 1330-as kód

4 Kérjük, mindenképpen ellenőrizze le az alábbiakat: 2.1. Példányszám Amennyiben példányszám-eltérést talál (+ vagy -), kérjük a lapeltérés visszajelentést legkésőbb a másnapi első kiszállítással visszaküldeni. Csak pontosan kitöltött lapeltérés visszajelentést áll módunkban elfogadni. Lásd. lapeltérés-visszajelentésről szóló fejezet Ár Ha áreltérést tapasztal, akkor is telefonáljon, de mindig a szállító jegyzéken szereplő áron kell az újságot árusítani. Jelentősebb áreltérésnél mi is értesíteni fogjuk Önt. Az újságok árát kétféleképpen találhatja meg. Könnyebb a helyzete akkor, ha az általunk ráragasztott árcédulán találja ezt meg. Az árcédula felső számsora az újság lapkódját, az alsó nagyobb számsor, pedig az árat jelzi. Az újságok egy részénél már külföldön rányomtatják az árat. Ezen újságokat mi már nem árazzuk le, így a többi ország árusítási ára közt kell megkeresnie a magyarországi árat Megjelenési szám A megjelenési szám leellenőrzése azért nagyon fontos, mert ez alapján kell majd a remittendát is visszaküldenie. - Napilapok: napilapok esetében az újság megjelenésének dátuma (hónap és nap) a megjelenési szám (pl szeptember 6-i szám: 2004/906). - Hetilapok esetében vagy az újság megjelenési számát illetve a megjelenésére eső naptári hét számát kell keresni az újság vonalkódján, vagy az újság megjelenési dátuma a megjelenési szám (pl. január 6. = 106, október 12 = 1012). - Havilapok és még ritkábban megjelenő kiadványok: A legtöbb kiadvány esetében a vonalkód utolsó számjegyei, illetve a vonalkód fölötti számsorok tartalmazzák a megjelenési számot.

5 2.4. A lapok kihelyezése és a remittenda leszedése - ha eddig nem forgalmazta az újságot, tehát új lapról van szó, helyezze ki a hasonló témájú újságok közé - ha nem új az újság, keresse meg a korábbi számát - ha megtalálta, vegye le a polcról a korábbi számot, majd helyezze ki a frissen érkezett számot - a leszedett régi számokat tegye félre (pl. raktárba), rendszerezze, és várja meg, amíg remittendaként visszakérjük (ld. Remittendázás) - ha nem találja a korábbi számot, akkor lehet, hogy eladta a teljes kapott mennyiséget, de lehet az is, hogy egy vásárló nem a megszokott helyre tette vissza az újságot. Kérjük, fokozottan ellenőrizze, hogy máshol nem talál-e az adott kiadványból, hogy később a remittendázás könnyebb legyen.

6 II. Remittendázás: 1. A remittenda fogalma A remittenda az eladatlan, visszakért újságot jelenti, amelyet visszaveszünk Öntől. Lehetőség van napi, illetve heti remittenda-visszaküldésre. Az árusok legnagyobb része a heti remittendázást választja, mivel így csak hetente egyszer kell kitöltenie a remittenda-jegyzéket és beküldeni a remittendát. - Heti remittendázás esetén hétfőnként kapja meg a jegyzéket, amit el kell készítenie és a jegyzéken szereplő újságokkal együtt a megadott visszaküldési határidőig beküldenie. - Napi remittendázás esetén minden nap kap napilapokra vonatkozó jegyzéket, amit a megadott visszaküldési határidőig kell visszaküldenie. A többi kiadványt napi remittendázás esetén is hetente egyszer, hétfőnként kérjük remittendázni. 2. A remittendajegyzék A jegyzéken először a napilapok szerepelnek abc-sorrendben:

7 majd a színes lapok, szintén abc-sorrendben: A remittendázás menete: 1. Keresse meg a jegyzéken lévő lapot. Ha megtalálta, akkor keresse meg rajta a megjelenési számot. Ha az újság megjelenési száma ugyanaz, mint ami a remittendajegyzéken szerepel, akkor a remittenda darabszámot írja be a megfelelő helyre. A jegyzéken szereplő kiosztási dátum oszlopban azt láthatja, hogy az újságot melyik nap kapta, melyik nap lett beterhelve vele, így a szállítójegyzékeken ellenőrizni tudja a kapott darabszámot. A napilapoknál mindig a megjelenési számot figyelje, ne a kiosztás dátumát, mivel egyes napilapokat csak a megjelenés másnapján kap meg (ezek pl. azok a napilapok, amelyek külföldön este jelennek meg, és a szállítási idő miatt csak másnap érnek ide). Javasoljuk, hogy a beírt remittenda értékét szorozza ki, az elszámolások könnyebb ellenőrzése érdekében adja össze, és a végösszeget írja rá a jegyzékre.

8 2. Az összegyűjtött és beírt újságokat kösse össze, és küldje be a remittendajegyzék eredeti példányával, amit alá is kell írnia. Amennyiben több mint egy köteg remittendát küld vissza, írja rá a kötegek számát a remittenda-jegyzékre (pl. Összesen: 4 köteg), a kötegeket pedig számozza meg (pl. 1/4, 2/4,3/4, 4/4). Csak azokat a lapokat küldje vissza, amit a remittendajegyzéken kérünk! Ha mást küld vissza, azt nem tudjuk elfogadni és visszaküldjük Önnek. 3. Külön kötve beküldendő lapok. A remittendajegyzék végén külön oldalon találja meg azokat a lapokat, amelyeknek a remittendája külön gyűjtendő. Ezeket külön kötve kérjük beküldeni. 4. Amennyiben a remittenda visszaküldése után mégis ott marad Önnél olyan lap, amit a beküldött jegyzéken kértünk, akkor lehetőség nyílik pótremittenda küldésére a következő hét kedd délig. Előtte mindenképpen jeleznie kell felénk telefonon, hogy pótremittendát szándékozik beküldeni, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni. Ekkor kollégánknak tételesen be kell diktálni az ottmaradt lapok nevét, megjelenési számát, illetve a darabszámot. Napi remittenda esetén pótremittenda küldésére szintén csak előzetes megbeszélés után van lehetőség. Ha olyan újságot talál, melyet már régebben kértünk vissza, akkor is hívjon fel minket, és mi megpróbálunk segíteni, de ekkor már számos - tőlünk független - tényezőtől függ, hogy vissza tudjuk-e még venni Öntől a lapot. A pótremittendaként visszaküldött lapokat minden esetben külön kötegbe kösse össze, és írja rá a Pótremittenda szót, illetve az áruskódját. Az így átvett újságokról visszaküldünk Önnek egy pótremittenda-jegyzéket, amin visszaigazoljuk az átvételt, illetve a jóváírás összegét és idejét. Így Ön is láthatja, hogy mikor és melyik számlán kerül az összeg jóváírásra.

9 III. Elszámolás A remittenda feldolgozása után meghatározzuk, hogy Ön mennyit értékesített az Önnél bizományban lévő, az előző héten remittendába visszakért lapokból. Az elszámolás során az értékesített lapok értékét kiszámítjuk, levonjuk belőle az Ön jutalékát, és Ön a jutalékkal csökkentett lapértéket befizeti. Az elszámolás dokumentumai a számla és a számla mellékletét képező darabos elszámolás. 1. Számla A számlák minden héten kedd délutánonként készülnek a beérkezett remittendajegyzékek alapján, melyet már másnap megkap a szállítótól. A számla átvételét igazolja aláírásával, és a másodpéldányt küldje vissza a szállítóval. Amennyiben postai úton érkezik Önhöz a számla, akkor természetesen csak pár nappal később kapja meg. A számlázás alapja a darabos elszámolás, a számla végösszegét ez alapján ellenőrizheti le. A számlában csak az eladott lapok értéke szerepel az Ön árusítási jutalékával csökkentve. A számlán szereplő összeget kell befizetni a számlához mellékelt postai csekken vagy átutalással:

10 Kérjük, hogy a fizetési határidőt tartsa be. Fizetési késedelem esetén a szállítás automatikusan szünetel addig, míg a tartozást ki nem egyenlíti felénk, és erről másolatot nem küld számunkra faxon. Darabos elszámolás A számla tartalmát részletező darabos elszámolást minden héten a számlával együtt küldjük ki. A darabos elszámolás alapját a remittendajegyzék képezi, tehát a remittendajegyzék alapján tudja leellenőrizni. Ez tartalmazza az Önnek kiküldött áru (terhelés), a remittenda, illetve az eladás értékét.

11 A Bruttó oszlop az eladott lapok jutalékkal csökkentett értékét tartalmazza, ezek végösszege a darabos elszámolás végén található Bruttó: összeg, amely példánkban ,00 Ft. Az előző héten visszaküldött remittendájának összértékét tartalmazza az elszámolás végén lévő remittenda végösszeg (a példában Ft), ezt a remittenda-jegyzéke alapján le tudja ellenőrizni. Terhelési kimutatás A darabos elszámolás legvégén található, és különálló részt képez az előző hét terheléseit tartalmazó kimutatás. Ez magával az elszámolással semmiféle kapcsolatban nincs, csak az Ön munkáját segíti. Naponkénti bontásban tartalmazza az Önnek kiküldött lapok értékét, így azt az előző hét szállítójegyzékei alapján könnyen le tudja ellenőrizni. Fontosabb telefonszámok: Róma Gábor Remittenda, pótremittenda, számlázás Ali Edina Lapszabályozás, rendelésmódosítás, új igények Horváth András Értékesítési menedzser, árus kapcsolattartás Expedíció , (reggel 6 órától délig hívható) Szállítás Fax A sikeres együttműködésben bízva: Hungaropress Kft.

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget.

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget. Általános Szerződési Feltételek A cég adatai: Cég neve: Major Légfék Kft. Cégjegyzékszám: 01-09-724623 Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság Adószám:13227724-2-43 Székhely és telephely: 1214 Budapest, II.

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza át

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

Területi szervezetek pénzkezelése

Területi szervezetek pénzkezelése Területi szervezetek pénzkezelése Bizonylatok A pénztárbizonylatok szigorú számadásúak, azaz kötelező nyilvántartani őket. Mk központ veszi meg a kiadási és bevételi pénztárbizonylatokat és azokat nyilvántartja.

Részletesebben

A KCM Kft. webáruházában történő vásárlás Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF)

A KCM Kft.   webáruházában történő vásárlás Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) A KCM Kft. www.riekershop.hu webáruházában történő vásárlás Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) A KCM Kft-től a www.riekershop.hu webáruházon keresztül történő vásárlás esetére kizárólag az alábbi általános

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza

Részletesebben

A teljesítésigazolásra, illetve számlabefogadásra vonatkozó egyedi kikötések

A teljesítésigazolásra, illetve számlabefogadásra vonatkozó egyedi kikötések A teljesítésigazolásra, illetve számlabefogadásra vonatkozó egyedi kikötések BGYH ZRt. számlabefogadási rend Partnereinknek a számlájukat a központi levelezési címre kell megküldeniük: 1138 Budapest, Népfürdő

Részletesebben

Használati útmutató kiajánlások fogadásához. 1. Értesülés kiajánlásról:

Használati útmutató kiajánlások fogadásához. 1. Értesülés kiajánlásról: Használati útmutató kiajánlások fogadásához 1. Értesülés kiajánlásról: A kiajánlásokat az Élelmiszerbanktól eddig is e-mailben kapták meg partnerszervezeteink, e tekintetben a rendszer bevezetésével nem

Részletesebben

VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet:

VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet: Általános tájékoztató, segítség a weboldal használatához (vásárlás, szállítás). VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet: - a webes felületen (akár regisztráció nélkül is igénybevehető)

Részletesebben

Útmutató A Grafológiai Szakvélemény Megrendeléséhez

Útmutató A Grafológiai Szakvélemény Megrendeléséhez Köszönöm, hogy bizalmával megtisztel! Útmutató A Grafológiai Szakvélemény Megrendeléséhez Ahhoz, hogy a szakvéleményem pontos legyen szükségem van az következőkre: 1.Írásminta, 2.Adatlap, 3.Nyilatkozat,

Részletesebben

A LEE2 rendszer Jelenléti és számlázás modulja

A LEE2 rendszer Jelenléti és számlázás modulja A LEE2 rendszer Jelenléti és számlázás modulja Felhasználói leírás 2008 Budapest Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Áttekintés... 3 Tanfolyami alkalmak felvitele... 5 Jelenléti ív kezelése (elektronikus)...

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

1. Fizetési feltételek

1. Fizetési feltételek Fizetés, szállítás, garancia 1. Fizetési feltételek 1.1. Általános tudnivalók A Fejlesztő Játékok Webáruházban a minimális rendelési érték: 5000 Ft. Amennyiben a kosárba tett termék(ek) ára eléri vagy

Részletesebben

mivel egy tagállamban már szabadforgalomba bocsátott jövedéki termék szabad mozgásait nem lehet korlátozni

mivel egy tagállamban már szabadforgalomba bocsátott jövedéki termék szabad mozgásait nem lehet korlátozni A BIZOTTSÁG 3649/92/EGK RENDELETE (1992. december 17.) a feladási tagállamban szabadforgalomba bocsátott jövedéki termékek Közösségen belüli szállításának egyszerűsített kísérőokmányáról AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Országgyűlési képviselők évi választása A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész. Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés

Országgyűlési képviselők évi választása A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész. Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés 1.0 verzió Készült: 2014. február 17. Készítette: IdomSoft Zrt. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Üdvözöljük a Vodafone havidíjas előfizetői között!

Kedves Ügyfelünk! Üdvözöljük a Vodafone havidíjas előfizetői között! Kedves Ügyfelünk Üdvözöljük a Vodafone havidíjas előfizetői között A számlán való könnyebb eligazodás érdekében tekintse át számlamagyarázónkat, amelyből megismerheti a legfontosabb információkat, valamint

Részletesebben

Ingyenes Kiadványok AUDITÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓ ÉS DOKUMENTÁCIÓ (Az itt leírt dokumentumokat EREDETIBEN kell felmutatni a könyvvizsgálónak.

Ingyenes Kiadványok AUDITÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓ ÉS DOKUMENTÁCIÓ (Az itt leírt dokumentumokat EREDETIBEN kell felmutatni a könyvvizsgálónak. Ingyenes Kiadványok AUDITÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓ ÉS DOKUMENTÁCIÓ (Az itt leírt dokumentumokat EREDETIBEN kell felmutatni a könyvvizsgálónak.) Ingyenes Kiadványok AUDITÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓ

Részletesebben

Naplófőkönyv zárása. A részletező nyilvántartások a következők (félkövér betűvel jelöltem, amit szakszervezet esetében el tudok képzelni):

Naplófőkönyv zárása. A részletező nyilvántartások a következők (félkövér betűvel jelöltem, amit szakszervezet esetében el tudok képzelni): Naplófőkönyv zárása Az egyszeres könyvvitel alap- és részletező nyilvántartásokból áll. (Kettős könyvvitel esetében a részletező nyilvántartásokat a főkönyvi számlák analitikája adja, így ezért nincs szükség

Részletesebben

A VÁSÁRLÁS MENETE REGISZTRÁCIÓ, FELHASZNÁLÓI FIÓK

A VÁSÁRLÁS MENETE REGISZTRÁCIÓ, FELHASZNÁLÓI FIÓK A VÁSÁRLÁS MENETE REGISZTRÁCIÓ, FELHASZNÁLÓI FIÓK Áruházunkban rendelni, csak regisztrált felhasználó tud, így az első rendelés feladásához regisztrálnia kell magát, melyet a címlapon, a felső sáv jobb

Részletesebben

AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata. Érvényes: július 1-jétől visszavonásig

AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata. Érvényes: július 1-jétől visszavonásig Avon Cosmetics Hungary Kft Levélcím: 2101 Gödöllő 1., Pf. 907 AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata Érvényes: 2018. július 1-jétől visszavonásig Tartalomjegyzék 1. Fizetések általános szabálya...

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

UTALVÁNYRENDELÉS MENETE

UTALVÁNYRENDELÉS MENETE UTALVÁNYRENDELÉS MENETE Pénz beérkezése, könyvelése A beérkezett banki befizetések minden reggel könyvelésre kerülnek a bizonylat közlemény rovatában lévő ID szám alapján. Fontos, hogy csak előző napon/napokon

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Üdvözöljük a Vodafone havidíjas előfizetői között!

Kedves Ügyfelünk! Üdvözöljük a Vodafone havidíjas előfizetői között! Kedves Ügyfelünk Üdvözöljük a Vodafone havidíjas előfizetői között A számlán való könnyebb eligazodás érdekében tekintse át számlamagyarázónkat, amelyből megismerheti a legfontosabb információkat, valamint

Részletesebben

ÁRUBESZERZÉS. Készítette: Munkácsi Adrienn

ÁRUBESZERZÉS. Készítette: Munkácsi Adrienn ÁRUBESZERZÉS Készítette: Munkácsi Adrienn BESZERZÉS HELYE, SZEREPE AZ ÁRUFORGALOMBAN Áruforgalmi folyamat: áruk beszerzése áruátvételkészletezésáruk eladása A kereskedelmi vállalkozások alaptevékenysége

Részletesebben

VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet:

VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet: Általános tájékoztató, segítség a weboldal használatához (vásárlás, szállítás). VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet: - a webes felületen (akár regisztráció nélkül is igénybe

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

1. lépés: www.acneuro.com. Kattints ide!!

1. lépés: www.acneuro.com. Kattints ide!! REGISZTRÁCIÓ 1. lépés: www.acneuro.com 2. lépés: 3. lépés: Bejentkezés írd be az ACN csoportazonosítódat! és jelszavadat! 4. lépés: Saját Üzletem 5. lépés: Üzleti Dokumentumok 6. lépés: Képviselők Jelentkezési

Részletesebben

Az egyes cikkekhez tartozó alapértelmezett áfa kulcsokat nem kell egyesével átállítania. Válassza az Egyéb menü / Áfa kulcs cserélő pontját!

Az egyes cikkekhez tartozó alapértelmezett áfa kulcsokat nem kell egyesével átállítania. Válassza az Egyéb menü / Áfa kulcs cserélő pontját! Hogyan kezelje az áfa-változásokat? Az elmúlt években egyre gyakrabban változik az általános forgalmi adó (áfa) kulcsa, aktuálisan a 20%-os kulcs emelkedik 25%-ra. Az adó mértékének meghatározása az átmeneti

Részletesebben

Igénybevevő adatai Cégnév* Szórólap Kft. Postai cím* 1015 Budapest, Fő utca 1. Vevőkód* Megállapodásszám* Terjesztés paraméterei

Igénybevevő adatai Cégnév* Szórólap Kft. Postai cím* 1015 Budapest, Fő utca 1. Vevőkód* Megállapodásszám* Terjesztés paraméterei Belföldi címezetlen reklámkiadvány szolgáltatás ÁSZF - Technológiai útmutató 1. sz. melléklet Terjesztési terv Igénybevevő adatai Cégnév* Szórólap Kft. Postai cím* 1015 Budapest, Fő utca 1. Vevőkód* 00000001

Részletesebben

EGYÉNI VÁLLALKOZÁSOK KÖNYVELÉSÉNEK ALAPJAI LECKE

EGYÉNI VÁLLALKOZÁSOK KÖNYVELÉSÉNEK ALAPJAI LECKE 11. LECKE 49 1. GYAKORLÓ FELADAT MEGOLDÁS Nagy Annamária egyéni vállalkozó, 2013. októberében indította el vállalkozását. Szeretné a kézzel készített termékeit, dekorációit értékesíteni. Heti 36 órát meghaladó

Részletesebben

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ Tartalom I. Képesített vállalkozás teendői a Telepítési Tanúsítvánnyal... 2 II. Értékesítő vállalkozás feladatai... 5 III. Képesített személy

Részletesebben

A szállítólevél. A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására. A szállítólevél adattartalma:

A szállítólevél. A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására. A szállítólevél adattartalma: A szállítólevél A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására szolgál. bizonylat nem elegendő az ellenérték kifizetésére ezt kizárólag a számla alapján fizetjük

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Megrendelése leadásával Ön a KÉKZORKA Kft. partnere, vásárlója lesz. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi információkat, tudnivalókat. A KÉKZORKA KFT. WEBÁRUHÁZÁNAK

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek 1. Szolgáltató adatai. 2. Alapvető rendelkezések

Általános Szerződési Feltételek   1. Szolgáltató adatai. 2. Alapvető rendelkezések Általános Szerződési Feltételek www.gajdosmeheszet.hu Az Általános Szolgáltatási Feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák a Gajdos Méhészet, Gajdos Máté István egyéni vállalkozó (székhely: 4028 Debrecen, Szigligeti

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 D0721-01 MŰKÖDÉSI ELŐLEG KIFIZETÉSI KÉRELEM... 5 2 Általános tudnivalók 1. A kérelem formanyomtatványának

Részletesebben

FORTUNA MOBIL FLOTTA

FORTUNA MOBIL FLOTTA Mit kell tennem, ha csatlakozni szeretnék a flottához? Csatlakozási szándékodat jelezd a Vectra-Line irodavezetőjének és egyeztess egy időpontot, amikor aláírod a csatlakozáshoz szükséges igénylőlapot

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek A noroaming.hu weboldal használatával és megrendelése elküldésével Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az oldal használatára és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Tisztelt Felhasználó!

Tisztelt Felhasználó! Tisztelt Felhasználó! A csoportos beszedési megbízáson, a Szerződő fél azonosítója a kedvezményezetnél rovatban a számlán szereplő, szerződéses folyószámla számot kell megadnia. Az azonosító 12 számjegyből

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Osztástól az elszámolásig. Kiosztási Elszámolási adminisztráció, címkézés

Osztástól az elszámolásig. Kiosztási Elszámolási adminisztráció, címkézés Osztástól az elszámolásig Kiosztási Elszámolási adminisztráció, címkézés Miért fontos a pontos elszámolás? Az Élelmiszerbank Egyesület működésének egyik alappillére a pontos elszámolás. Ennek segítségével:

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése. 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5.

TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése. 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5. TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5. GYAKORLATI TANÁCSOK A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

Részletesebben

Hungaropress.hu ÁSZF. Külföldi lapok előfizetése Magyarországról. 1.1. Állandó választékunkban szereplő kiadványok előfizetése

Hungaropress.hu ÁSZF. Külföldi lapok előfizetése Magyarországról. 1.1. Állandó választékunkban szereplő kiadványok előfizetése Hungaropress.hu ÁSZF Külföldi lapok előfizetése Magyarországról 1.1. Állandó választékunkban szereplő kiadványok előfizetése 1.1.1. A Hungaropress által terjesztett lapokra írásban (weboldalunkon keresztül,

Részletesebben

1. Határozza meg a főkönyvi számlák könyvelése alapján a gazdasági eseményeket a lehető legpontosabban!

1. Határozza meg a főkönyvi számlák könyvelése alapján a gazdasági eseményeket a lehető legpontosabban! III. GYAKORLÓ FELADATOK 1. Határozza meg a főkönyvi számlák könyvelése alapján a gazdasági eseményeket a lehető legpontosabban! T 1. Beruházások K T 1. Műszaki berend. K T 2. Áruk K 1a 500 1b 500 Ny 2.000

Részletesebben

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iratok küldése, postázása használati útmutató iktatók számára T a r t a l o m j e g y z é k 1. Alapvetések... 1 2. Iktatott papír és vegyes iratok érkezése...

Részletesebben

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS FUTÁRSZOLGÁLATTAL

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS FUTÁRSZOLGÁLATTAL MEGRENDELÉS Webáruházunk az interneten keresztül érhető el, de készleten lévő termékeink, ill, temékmintáink a 1132 Budapest, Visegrádi u. 60. 1/5 címen megtekinthetők. Megrendelését az áruház online felületén,

Részletesebben

A Szuper Használtruha Kereskedés Általános Szerződési és Felhasználási feltételei

A Szuper Használtruha Kereskedés Általános Szerződési és Felhasználási feltételei A Szuper Használtruha Kereskedés Általános Szerződési és Felhasználási feltételei 1. Általános rendelkezés Kérjük amennyiben vásárlója, kíván lenni az általunk forgalmazott termékeknek, figyelmesen olvassa

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Ficúrmese Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében A támogatói szerződés (VKTSZ) megkötését követően kezdődik el a projekt megvalósítása, aminek alapja, az Pályázó jogainak és kötelezettségeinek

Részletesebben

! A tarifacsomag módosítása után kiállított első számlában számlázott tételek

! A tarifacsomag módosítása után kiállított első számlában számlázott tételek Kedves Ügyfelünk A havidíjas számlán való könnyebb eligazodás érdekében tekintse át számlamagyarázónkat, amelyből megismerheti a legfontosabb információkat, valamint bemutatjuk, hogy mit jelentenek a számlán

Részletesebben

! A tarifacsomag módosítása után kiállított első számlában számlázott tételek

! A tarifacsomag módosítása után kiállított első számlában számlázott tételek Kedves Ügyfelünk A havidíjas számlán való könnyebb eligazodás érdekében tekintse át számlamagyarázónkat, amelyből megismerheti a legfontosabb információkat, valamint bemutatjuk, hogy mit jelentenek a számlán

Részletesebben

Benyújtandó 1 példányban az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Postára adás dátuma. Beérkezés dátuma. 3 5 1 5 Miskolc. jellege hsz. ép. ház em.

Benyújtandó 1 példányban az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Postára adás dátuma. Beérkezés dátuma. 3 5 1 5 Miskolc. jellege hsz. ép. ház em. H IV T L () Nemzeti dóés Vámhivatal BEVLLÁS a 2 évben kezdődő üzleti évi társasági adóról, a hitelintézeti járadékról, az energiaellátók jövedelemadójáról, a szakképzési és rehabilitációs hozzájárulásról

Részletesebben

Bejelentkezés, kijelentkezés, regisztráció. Kosár/Megrendelés SPORTOKBOLTJA.HU VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

Bejelentkezés, kijelentkezés, regisztráció. Kosár/Megrendelés SPORTOKBOLTJA.HU VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK SPORTOKBOLTJA.HU VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK Bejelentkezés, kijelentkezés, regisztráció Első vásárlása megkezdése előtt regisztrálnia kell magát áruházunkban. Az oldal jobb felső sarkában található Bejelentkezés,

Részletesebben

Nemzetközi bankszámlaszám: HU45-10100716-16086500-01003008 Devizanem: HUF SWIFT/BIC: BUDAHUHB

Nemzetközi bankszámlaszám: HU45-10100716-16086500-01003008 Devizanem: HUF SWIFT/BIC: BUDAHUHB A www.konzoluzlet.hu webáruház üzemeltetője: Nemes Júlia egyéni vállalkozó Székhely: 8800 Nagykanizsa, Zemplén Győző utca 7/B Mobil: +36-70-408-3456 Adószám: 65922080-1-40 Nyilvántartásba vevő hatóság:

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem [1] Bizonylati Szabályzata. Preambulum

A Pécsi Tudományegyetem [1] Bizonylati Szabályzata. Preambulum A Pécsi Tudományegyetem [1] Bizonylati Szabályzata Preambulum A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeinek sajátosságairól rendelkező

Részletesebben

Tolna Megyei Civil Információs Centrum GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR

Tolna Megyei Civil Információs Centrum GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR 1. Mi az elszámolás határideje? Az elszámolási határidő a pályázati támogatási időszak zárónapját követő 30. nap. 2. Hogyan és hol történik az elszámolás? A

Részletesebben

NAGISZ Zrt Nádudvar, Fő út 119.

NAGISZ Zrt Nádudvar, Fő út 119. NAGISZ Zrt. 4181 Nádudvar, Fő út 119. HIRDETMÉNY 2017 évi eredmény terhére jóváhagyott osztalék kifizetéséről A NAGISZ Zrt. értesíti részvényeseit, hogy a 2018.05.29-i közgyűlésen megszavazott, 2017 év

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: Felkérő levél Hivatalosan igazoljuk, hogy.. az Apor Vilmos Katolikus Főiskola II. évfolyamos szociálpedagógia szakos nappali tagozatos hallgatója.

Részletesebben

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Szállítólevél B. 10-70/A/V. r.sz. G01. 2. Bevételi előírások és bevételek analitikus nyilvántartó lapja C. 318-29.

Részletesebben

Webáruház nyitás és üzemeltetés törvényi előírások és szabályozások

Webáruház nyitás és üzemeltetés törvényi előírások és szabályozások törvényi előírások és szabályozások 2011 Ez a kiadvány szabadon másolható és terjeszthető a forrás () megjelölésével. Bevezető helyett... rögtön tisztázzunk egy tévhitet: Az e-kereskedelemben történő értékesítés

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2011. 11. 6. GEOBOLT.HU ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Szerződési-, fizetési- és szállítási információk ILLAMON-NET Kft. Általános Szerződési Feltételek Szolgáltató ILLAMON-NET Kft. Székhely: 2310 Szigetszentmiklós,

Részletesebben

Á SZF. A szappany.hu webáruházhoz DOBOM ALKOTÓ TÉR 8764 ZALASZENTMÁRTON KOSSUTH UTCA 47 WWW.DOBOM.HU INFO@DOBOM.HU

Á SZF. A szappany.hu webáruházhoz DOBOM ALKOTÓ TÉR 8764 ZALASZENTMÁRTON KOSSUTH UTCA 47 WWW.DOBOM.HU INFO@DOBOM.HU Á SZF A webáruházhoz DOBOM ALKOTÓ TÉR 8764 ZALASZENTMÁRTON KOSSUTH UTCA 47 WWW.DOBOM.HU INFO@DOBOM.HU 1. Az Általános Szolgáltatási Feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák Dobom Kft. (8764 Zalaszentmárton, Kossuth

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: www.avkf.hu www.avkf.hu

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: www.avkf.hu www.avkf.hu 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: Felkérő levél Hivatalosan igazoljuk, hogy.. az Apor Vilmos Katolikus Főiskola IV. évfolyamos szociálpedagógia szakos levelező tagozatos

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

számlázási szolgáltatás

számlázási szolgáltatás Nincs többé fáradtságos bizonylatgyujtögetés, -szortírozás és feldolgozás! UTA Az UTA-tól Önök csak egy számlát kapnak és ezt egy kézből. Az UTA számla a kényelem és áttekinthetőség mellett a következő

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01

Részletesebben

A rendelését kérjük E-mailen, keresztül küldje el a rendeles@gorogszena.hu címre, A rendelés során kérjük, adja meg a következő információkat:

A rendelését kérjük E-mailen, keresztül küldje el a rendeles@gorogszena.hu címre, A rendelés során kérjük, adja meg a következő információkat: Rendelés folyamata: 1. A rendelés E-mailben történik, melynek során: A rendelését kérjük E-mailen, keresztül küldje el a rendeles@gorogszena.hu címre, A rendelés során kérjük, adja meg a következő információkat:

Részletesebben

Programkészítői nyilatkozat

Programkészítői nyilatkozat Programkészítői nyilatkozat a BIBLION szoftver számlázási programjának 24/0995. (XI.22.) PM rendelet 1/E és 1/F - ában foglaltaknak való megfelelőségéről Budapest, 2014. január 23. Vevői számlák készítése

Részletesebben

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A felek közötti kapcsolattartás módja... 3 3. A felek

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

GAZDAFI-ELECTRONIC KFT. WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

GAZDAFI-ELECTRONIC KFT. WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK GAZDAFI-ELECTRONIC KFT. WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. BEVEZETÉS 1. A gazdafielectronic.hu domain név alatt elérhető internetes webáruház a Gazdafi-Electronic Kft. (3508 Miskolc, Futó út

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MOL Nyrt - web ISA 2018 Felhasználói kézikönyv Pomázi Imre 2016.09.09 ISA jellemzők Több termékvonal - Üzemanyag - Bitumen - Tartályos pb gáz: energetikai és autógáz Manuális rendelés - A különböző termékvonalak

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

A nem lakossági villamos energia értékesítési folyamat lépései

A nem lakossági villamos energia értékesítési folyamat lépései A nem lakossági villamos energia értékesítési folyamat lépései A villamos energia piaci környezet A piac fel van osztva, az uralkodó egyetemes szolgáltatók minden eszközzel hátráltatják az átalakulást.

Részletesebben

Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok

Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Óvodai gyakorlat 5. (5 nap óvoda, 3 nap bölcsőde, 2 nap iskola) Gyakorlat időtartama: 2016. szeptember 12-től november 12-ig

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

SEGÉDLET. a méhcsaládok számának szinten tartásának támogatása (méhanya támogatás) iránti kérelem (B1217-02 jelű nyomtatvány) helyes kitöltéséhez

SEGÉDLET. a méhcsaládok számának szinten tartásának támogatása (méhanya támogatás) iránti kérelem (B1217-02 jelű nyomtatvány) helyes kitöltéséhez SEGÉDLET a méhcsaládok számának szinten tartásának támogatása (méhanya támogatás) iránti kérelem (B1217-02 jelű nyomtatvány) helyes kitöltéséhez Általános tudnivalók 1. A kifizetési kérelem nyomtatványainak

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek www.jamsport.hu Üzemeltetői adatok: Nesztin Kereskedelmi és Szolgáltató Bt 1164 Budapest, Szabadföld út 24. Adószám: 21921667-2-42 Cégj.szám: 01-06-763569 Bankszla: 10102244-58174500-01000001

Részletesebben

2019. január 1-től érvényes terjesztési díjak Kézbesítési díjak (Ft/db) ÁFA nélkül Listás Napilap. Listás Színes lap

2019. január 1-től érvényes terjesztési díjak Kézbesítési díjak (Ft/db) ÁFA nélkül Listás Napilap. Listás Színes lap Kora reggeli Tárgynapi g-tól g-ig Budapest* kézbesítés* kézbesítés 0 70 82 93 91 71 100 88 99 96 101 130 93 105 102 131 200 99 110 108 201 1000 182 230 212 Szombati kézbesítés g-tól g-ig Budapest Vidék

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01 Általános

Részletesebben

Határtalanul! program Elszámolási útmutató a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (HAT-17-01) nyílt felhíváshoz

Határtalanul! program Elszámolási útmutató a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (HAT-17-01) nyílt felhíváshoz Határtalanul! program 2017. Elszámolási útmutató a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (HAT-17-01) nyílt felhíváshoz Figyelem! Az EPTK FAIR beszámoló felülete jelenleg nem szerkeszthető. A beszámoló postai

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban

TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban Tisztelt Tagszervezetek, Tisztelt Pályázók! Korábbi tájékoztatóinkban részletes leírást adtunk a sporttámogatási rendszer

Részletesebben

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot.

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. 2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása Kitöltési útmutató A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. Intézményi adatok felvitele: Besorolás: a legördülő ablak segítségével

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére. a évi adatszolgáltatás kitöltéséhez

ÚTMUTATÓ. a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére. a évi adatszolgáltatás kitöltéséhez ÚTMUTATÓ a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére a 2013. évi adatszolgáltatás kitöltéséhez Az ADATSZOLGÁLTATÁS TISZK részére.xls nevű fájl kitöltésével tehet

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Az általános szerződési feltételek ( ASZF) megtekintéséhez és letöltéséhez kattintson ide!

Az általános szerződési feltételek ( ASZF) megtekintéséhez és letöltéséhez kattintson ide! Webáruház használata, kezelési segédlet, - hasznos vásárlási, szállítási információk, módok, díjak - Általános szerződési feltételek (ASZF) - - Az áruházban feltüntetett árak bruttó árak, tehát áfával

Részletesebben

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ)

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ) Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ) 1. Menüpont A Számlázás - vevő szállító nyilvántartás (UJVSZ) programban az online adatszolgáltatáshoz kapcsolódó

Részletesebben

APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA

APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Szociálpedagógiai gyakorlat 2. Gyakorlat időtartama: 25 óra Leadandó dokumentum Leadás helye Leadás határideje Leadás módja

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

A MinDig TV Extra háttere a back office. Viszonteladói kiszolgálás. Harsányi Réka

A MinDig TV Extra háttere a back office. Viszonteladói kiszolgálás. Harsányi Réka A MinDig TV Extra háttere a back office Viszonteladói kiszolgálás Harsányi Réka HOGYAN KERÜL AZ ÁRU A POLCRA? 1. A termékeket darabszámra, típusonként kell megrendelni. 2. E-mail-t kapunk a megrendelésről.

Részletesebben

Most kiadásainak 20%- át és wellness hétvégéjét is mi álljuk!

Most kiadásainak 20%- át és wellness hétvégéjét is mi álljuk! Most kiadásainak 20%- át és wellness hétvégéjét is mi álljuk! Az akció leírása: Amennyiben 2013. november 15. és december 31. között egészségpénztárban elszámolható költéséről számlát kér és azt, vagy

Részletesebben

Tisztelt Sertéstartó Partnerünk!

Tisztelt Sertéstartó Partnerünk! Tisztelt Sertéstartó Partnerünk! Jelen levelünk célja, hogy segítsük a 7/2015 (III.11.) FM rendelet tenyészkoca állatjóléti támogatás igénylésének folyamatát, értelmezését és elkerüljük azokat a hibákat,

Részletesebben