Jelen vannak: Dr. Kerekes Attila a bizottság elnöke Hricsovinyi Tamás a bizottság képviselő tagja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelen vannak: Dr. Kerekes Attila a bizottság elnöke Hricsovinyi Tamás a bizottság képviselő tagja"

Átírás

1 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf Telefax: (66) Telefon: (66) J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága február 5-én tartott nyilvános üléséről Helye: Békéscsaba, Szabadság tér II. emelet Jelen vannak: Dr. Kerekes Attila a bizottság elnöke Hricsovinyi Tamás a bizottság képviselő tagja Szilvásy Ferenc a bizottság képviselő tagja Bokros Mátyás a bizottság képviselő tagja Dr. Hrabovszky Róbert a bizottság külső tagja Dr. Andrásy Gyula a bizottság külső tagja Dr. Tóth János a bizottság külső tagja Meghívottként jelen volt: Herczeg Tamás tanácsnok Dr. Fábián Ágnes tanácsnok Dr. Kiss Gyula, a Jogi és Önkormányzati Csoport vezetője Dr. Szvercsák Szilvia, a Közigazgatási Osztály vezetője Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, az egészségügyi Osztály vezetője, városi főorvos Liptákné Szarvas Rita, az Egészségügyi Osztály ügyintézője Dr. Tóth Kálmán, a Szociális Osztály vezetője Juhász Andrásné, a Szociális Osztály osztályvezető-helyettese Uhrin Nándorné szociális szakreferens Surányi Tiborné, a Szociális Osztály lakásügyintézője Sajben Jánosné, a Szociális Osztály lakásügyintézője Dr. Juhász Ilona Gyámhivatal vezető Csereiné dr. Árgyelán Anna, a Békéscsabai Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Központ vezetője Dr. Szabó Terézia főigazgató-főorvos Mészáros Ágnes, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója Dr. Zsilák János, a Békéscsabai Orvosi Kamara részéről Kun Krisztina Gabriella, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete részéről Dr. Kerekes Attila: Köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy a bizottság 7 tagjából 5 fő jelen van, így a bizottság határozatképes.

2 2 Szavazásra bocsátotta a meghívóban szereplő napirendi pontokat azzal a módosítással, hogy a bizottság a nyilvános ülés napirendi pontjai közé, Ny/1/a. jelzéssel vegye fel a polgármesteri hivatal átszervezésével kapcsolatos előterjesztést. Továbbá módosító javaslata, hogy ezt az ügyet, valamint meghívóban szereplő nyilvános ülés első két napirendi pontját akkor tárgyalja meg a bizottság, ha az előterjesztők megérkeznek az ülésre. - Megállapította, hogy a bizottság 5 igen, egyhangú szavazattal a módosító javaslatot elfogadta. Szavazásra bocsátotta a meghívóban szereplő napirendi pontokat az elfogadott módosító javaslatokkal együtt. - Megállapította, hogy a bizottság 5 igen, egyhangú szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Nyilvános ülés 1./ Személyes szociális gondoskodást végző civil szervezetek szakmai, pénzügyi beszámolója a./ Béthel Alapítvány b./ Egyensúly Szabadidő Klub Egyesület c./ MI-ÉRTÜNK Egyesület d./ Mentálhigiénés Egyesület e./ Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete f./ Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Oltalom Idősek Otthona 2./ Szociális szolgáltatások ellátásának lehetősége többcélú kistérségi társulás által fenntartott intézmény keretében 3./ A szociális célú segítő tevékenységek évi támogatásának elnyerésére készített pályázati kiírás és pályázati űrlap véleményezése Előterjesztő: Dr. Csereiné Árgyelán Anna igazgató 4./ Városi Egészségfejlesztési Terv beszámoló Előterjesztő: Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, az Egészségügyi Osztály vezetője 5./ Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetés adományozásáról tájékoztatás Előterjesztő: Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, az Egészségügyi Osztály vezetője 6./ Beszámoló a Dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács fekvőbetegellátó-kapacitás felosztása terén végzett munkájáról Előterjesztő: Dr. Fábián Ágnes tanácsnok 7./ A Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet véleményezése Előterjesztő: Dr. Nagy Mátyás jegyző 8./ A polgármesteri hivatal átszervezése Előterjesztő: Vantara Gyula polgármester

3 3 9./ A lakáscélú kamatmentes kölcsön támogatás helyi rendszeréről szóló 5/2005. (III. 24.) önkormányzati rendelet módosításának tervezete (első forduló) Előterjesztő: Dr. Nagy Mátyás jegyző 10./ Bejelentések Zárt ülés 1./ Gyógyszertámogatás iránti kérelem Előterjesztő: Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, az Egészségügyi Osztály vezetője 2./ Békéscsaba, Erzsébet lakópark III. ütem 68. számú építési telekre beérkezett pályázat véleményezése Előterjesztő: Hanó Miklós alpolgármester 3./ Fellebbezések és méltányossági ügyek 4./ Békéscsaba, Irányi u szám alatti bérlő bérleti szerződésének meghosszabbítása és átmeneti elhelyezés iránti kérelem 5./ Békéscsaba, Dózsa György u. 7. szám alatti Ifjúsági Garzonház bérlőjének bérleti szerződés meghosszabbítása iránti kérelme 6./ Békéscsaba, Dózsa György u. 7. szám alatti Ifjúsági Garzonház bérlőjének lakáshasználati jogviszony létesítése iránti kérelme 7./ Lejárt lakásbérleti szerződések meghosszabbítása 8./ Szobabérleti elhelyezés iránti kérelmek 9./ Bejelentések Napirend tárgya: Személyes szociális gondoskodást végző civil szervezetek szakmai, pénzügyi beszámolója Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben leírtakat. Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő állásfoglalási javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság 5 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága a

4 4 - Béthel Alapítvány, Békéscsaba, dr. Becsey O. u Egyensúly Szabadidő Klub Egyesület, Békéscsaba, Derkovits sor 2. - Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Oltalom Idősek Otthona, Békéscsaba, Tábor u Mentálhigiénés Egyesület, Békéscsaba, Békési út MI-ÉRTÜNK Egyesület, Békéscsaba, Kazinczy u. 6/1. - Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete, Békéscsaba, Orosházi út 71. sz. alatti civil szervezetek évi szakmai, pénzügyi beszámolóját megtárgyalta, és azt a közgyűlésnek elfogadásra javasolja. Napirend tárgya: Szociális szolgáltatások ellátásának lehetősége többcélú kistérségi társulás által fenntartott intézmény keretében Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat. Az önkormányzatnak vannak kötelező feladatai a szociális alapszolgáltatás területén, melyeket civil szervezetek látnak el. Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő állásfoglalási javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság 5 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága egyetért azzal, hogy a közgyűlés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményét március 31. napjával jogutódlással megszüntesse. A bizottság támogatja, hogy az Egyesített Szociális Intézmény jelenleg végzett feladatait az újonnan létrehozott Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény lássa el. A bizottság egyetért azzal, hogy a szociális szolgáltatásokat nyújtó kistérségi fenntartású intézmény alapításával, a feladat átadásával, és az intézmény elhelyezésével kapcsolatos dokumentumok a közgyűlés márciusi ülésére beterjesztésre kerüljenek. (A bizottság ülésére megérkezett Szilvásy Ferenc és dr. Hrabovszky Róbert bizottsági tag. A bizottság létszáma: 7 fő) Napirend tárgya: A szociális célú segítő tevékenységek évi támogatásának elnyerésére készített pályázati kiírás és pályázati űrlap véleményezése Dr. Kerekes Attila: A bizottságnak jóvá kell hagynia a pályázati kiírást és a pályázati űrlapot. Javasolta, hogy a pályázati űrlap a Csabai Mérleg c. lapban legyen közzétéve. Dr. Csereiné Árgyelán Anna: Arról is döntenie kellene a bizottságnak, hogy a pályázati kiírás közzétételére a évi költségvetés elfogadása után kerüljön-e sor vagy még előtte. Dr. Kerekes Attila: Javasolta, hogy a pályázati kiírás megjelentetésére a költségvetés elfogadása után kerüljön sor, amikor a pályázati összeg is ismertté válik.

5 5 - Megállapította, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 26/2007.(II.5.) sz. Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság H A T Á R O Z A T Lakásügyi Bizottsága a meghirdetésre kerülő pályázati felhívás szövegét és a pályázati űrlapot (tartalmi és formai szempontból) módosítás nélkül elfogadja. A pályázati kiírást a költségvetés elfogadása után a Csabai Mérleg c. újságban és a Város Honlapján meg kell jelentetni. Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság határozatát a többször módosított Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 14/2003.(IV.24.) önkormányzati rendelet 5. sz. melléklet, A/1. döntési hatáskör alapján hozta meg. Felelős: Dr. Csereiné Árgyelán Anna igazgató Határidő: február 16. Napirend tárgya: Városi Egészségfejlesztési Terv beszámoló Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat. Kérdés, észrevétel nem hangzott el, így szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő állásfoglalási javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága az egészségfejlesztés évi munkájáról készült beszámolót megtárgyalta, és az abban foglaltakat elfogadja. Napirend tárgya: Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetés adományozásáról tájékoztatás Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat. Kormányzati szinten létre kellene hozni egy Nemzeti Egészségfejlesztési Alapítványt a prevenció finanszírozására. Így nem költségvetési, OEP pénzből kellene erre elkülöníteni összeget, hanem ebből az alapból fedeznék a kiadásokat. Dr. Kovács Zoltán: Megköszönte azoknak a munkáját, akik a program szervezésében, lebonyolításában részt vettek. Dr. Tóth János: Az előterjesztés szerint a bizottságnak javaslattételi joga van a kitüntetés adományozása tekintetében. A javaslatokat március 31-ig kell eljuttatni a polgármesteri hivatalba. Javasolta, hogy a bizottság márciusi ülésén tárgyalja meg a Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetés adományozásával kapcsolatos előterjesztést, és tegyen javaslatot arra, hogy évben ki kapja a Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetést.

6 6 Dr. Kerekes Attila: Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő állásfoglalási javaslatot a fent elmondott módosító javaslattal együtt. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága a Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetés adományozásáról szóló tájékoztatót megismerte, és az abban foglaltakat tudomásul vette. A bizottság a rendelet értelmében élni kíván javaslattételi jogával, ezért a Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetés adományozásával kapcsolatos előterjesztést a márciusi ülésén megtárgyalja. Napirend tárgya: Beszámoló a Dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács fekvőbetegellátó-kapacitás felosztása terén végzett munkájáról Dr. Kerekes Attila: január 1-jén lépett hatályba a évi CXXXII. tv. az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről, vagy közismertebb nevén a kórházi kapacitás törvény. A törvény szerint újrafelosztásra kerül a fekvőbeteg gyógyintézetek aktív- és krónikus ellátó kapacitása. Magyarország egészségi állapota nem éri el az uniós átlagot. A döntést a RET sem fogadta el. Mucsi Gyula regionális tisztifőorvos tájékoztatása szerint a közgyűlésnek, mint fenntartónak (tulajdonosnak) jóvá kell hagynia a RET döntését, miszerint nem fogadják el az ágyszám-csökkentést. Az állásfoglalási javaslatban foglaltakat támogatja. Dr. Kovács Zoltán: A Regionális Egészségügyi Tanács egyetlen esetben hozhatott volna a tulajdonos/fenntartó utólagos jóváhagyásával érvényes érdemi döntést a kapacitás felosztásáról, ha a RET minden szavazati joggal rendelkező tagja számára olyan kompromisszumos kapacitás felosztási döntési javaslatot tudott volna megfogalmazni, mely a tagok mindegyike számára kölcsönösen elfogadható és támogatható. Ennek hiányában a közgyűlés döntésének közvetlenül nem lesz következménye a kórház kapacitása vonatkozásában, hiszen arra csak a teljes konszenzusos RET döntésnek lett volna érdemi hatása. Dr. Kerekes Attila: Kérte dr. Fábián Ágnes tanácsnokot és dr. Szabó Terézia főigazgató főorvost, akik a RET tagjai, adjanak tájékoztatást a tárgyalás menetéről. Dr. Fábián Ágnes: Egységes döntés volt (1 tartózkodó szavazat volt). Mindenki azt javasolta, hogy ne egyezzenek bele az ágyszám-csökkentésbe, mivel ez a régió számára hátrányos lenne. Dr. Szabó Terézia: Egymás hátrányára nem alkudoztak a jelenlévők. Megerősítette a tanácsnok asszony által elmondottakat. Dr. Kerekes Attila: Információi szerint 30 nappal meghosszabbították a miniszteri döntés idejét.

7 7 Dr. Szabó Terézia: Igen, megjelent ez az információ. Dr. Fábián Ágnes: A hírek szerint a miniszterelnök, az egészségügyi miniszter és néhány SZDSZ-es képviselő tárgyalást folytatott az ügyben, de nem született megegyezés. Dr. Kovács Zoltán: Miután lezárult az a 20 napos szakasz, ami alatt a RET-nek jogában állt konszenzussal bármilyen döntést hozni, ezek után a miniszterelnök bejelentette, hogy most kezdődik a tárgyalási szakasz. A jogszabályban ezek után a miniszteri szakasz következett volna. Ez megváltozott, ugyanis a jogszabályok értelmezése szerint a miniszternek jogában áll 30 nappal meghosszabbítani a 8 napos periódust. Ez megtörtént. A miniszterelnök bejelentését úgy is lehet értelmezni, hogy most kezdődik a tárgyalás, vagyis nem zárult le a RET feladata. Előfordulhat, hogy a miniszter újabb ajánlatot fog tenni, de erről nem lehet biztosat tudni. Dr. Kerekes Attila: Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő állásfoglalási javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság 6 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága a Dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács 4/2007.(I.12.) sz. DARET határozatát tudomásul vette, és jóváhagyásra Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Képviselő-testülete elé terjeszti. Dr. Kerekes Attila: Mivel a nyilvános ülés két napirendi pontjához nem érkezett meg az előterjesztő, ezért a nyilvános ülést felfüggeszti, és a bizottság zárt ülésen folytatja munkáját. Dr. Kerekes Attila: A napirendi pontokhoz megérkeztek az előterjesztők, így a bizottság nyilvános ülésen folytatja munkáját. Napirend tárgya: A Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet véleményezése Dr. Kerekes Attila: Korábban már elhangzott, hogy a közgyűlést tehermentesíteni kellene, ezért bizonyos döntési hatásköröket át kellene adni a bizottságoknak. Ezt figyelembe véve készült el a közgyűlés szervezeti és működési szabályzata. A jövőben az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság döntési jogköre bővülni fog. A 20 millió forint alatti egészségügyi pályázatok esetében a bizottság dönt, valamint az alapellátási gép-műszerbeszerzés, illetve elosztás kérdése is bizottsági hatáskörbe kerül. A bizottságnak utólagos beszámolási kötelezettsége lesz a közgyűlés felé. A polgármesteri hivatal szervezeti átalakításával kapcsolatos előterjesztés helyben került kiosztásra. Az új közgyűlés a korábbiakhoz képest kevesebb bizottságot hozott létre kisebb létszámmal. Ezzel jelezte azt, hogy a polgármesteri hivatalt is ennek függvényében át fogja alakítani. Ez kormánydöntésre vezethető vissza: ugyanis a kormány javasolta, hogy a közszférában 10 %-os leépítést hajtsanak végre. A normatív támogatások összege is csökkent.

8 8 A hivatali átszervezés kapcsán a Szociális Osztály, az Egészségügyi Osztály és a Gyámhivatal összevonásra kerül és a jövőben Szociálpolitikai Osztályként fog működni. Dr. Kiss Gyula: Az új közgyűlési szervezeti és működési szabályzat szabályozási irányának legfontosabb jellemzőit az előterjesztés tartalmazza, melyeket ismertetett. A közeljövőben a bizottsági munkán lesz a hangsúly. Az új szmsz szerint közgyűlési előterjesztői jogot kapnak az osztályvezetők is. Itt külön kell választani a szakmai és politikai előterjesztéseket. A politikai előterjesztéseket a jövőben is a tisztségviselők, a szakmai előterjesztéseket pedig a köztisztviselők készítik el. A Közigazgatási Hivatal 2005-ben valamennyi megyei jogú város szmsz-ét felülvizsgálta és a legfontosabb hiányosságokat, hibákat közzétette és Békéscsaba részére is megküldte. Ezek az észrevételek is befolyásolták az új szmsz kidolgozását A hatályos szervezeti és működési szabályzat kb. 80 %-a változatlanul került át az új szervezeti és működési szabályzatba. Újra létrehozzák a a Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottságot, és az érdekegyeztetés feladata átkerül ide, mivel ez a feladat nem illik az ügyrendi bizottság feladatkörébe. A Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnevezése megváltozik, a jövőben Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságként fog működni. Azok a döntési hatáskörök, amelyek az szmsz-ben kerülnek leadásra, azok a mellékletben, azok pedig, amelyek pedig más ágazati rendeletek alapján lettek bizottságra delegálva a függelékben szerepelnek. A 2. sz. függelékben (az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottságra vonatkozó rész) az önkormányzat önként vállalt feladatai között a Szociális és gyermekvédelmi ellátás területén a kiegészítő lakásfenntartási támogatás -t módosítani kell helyi lakásfenntartási támogatás -ra, illetve az idősek emeltszintű elhelyezését biztosító nyugdíjasház működtetése részt is módosítani kell idősek emeltszintű elhelyezését biztosító otthon működtetés -re. Az Adósságkezelési támogatás törlésre került ebből a részből, mivel ez nem önként vállalt feladat, hanem az önkormányzat kötelező feladata. A szervezeti és működési szabályzat jelentős része (99 %-a) március 1. napján lép hatályba, kivéve a 6. sz. mellékletet, ami a polgármesteri hivatal belső szervezeti tagozódását tartalmazza. Ez a rész az átszervezések miatt május 1. napján lép hatályba. Szilvásy Ferenc: A polgármesteri hivatal átszervezésével kapcsolatos előterjesztés tárgyalásán nem hajlandó részt venni. Méltatlan, megalázó és képviselőként kikéri magának, hogy ilyen horderejű anyagot a bizottsági ülésen, helyszínen kiosztott anyagként kapjon meg. A polgármesteri hivatal működéséről és 30 ember sorsáról van szó. A legkevesebb, amit képviselőként elvár, hogy ilyen horderejű anyagot időben megkapjon, hogy fel tudjon készülni és érdemben véleményt tudjon nyilvánítani. A közgyűlés szervezeti és működési szabályzatával kapcsolatos véleménye: ezt az szmszt a képviselők nem fogják tudni használni. A régi szerkezetű szmsz jól használható anyag volt, mert az önkormányzati törvény vonatkozó részét is tartalmazta, így a szabályozásokat össze lehetett

9 9 vetni. Ha valaki a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatát értelmezni akarja, akkor elő kell vennie az önkormányzati törvényt is, és a kettőt együtt kell használni. Nincs olyan alkotmánybírósági határozat arról, hogy a békéscsabai közgyűlés szervezeti és működési szabályzata nem tartalmazhatja az önkormányzati törvényt. Ki dönti el egy előterjesztésről, hogy az szakmai vagy politikai előterjesztés? Itt van például a kórház átvilágításával kapcsolatos ügy: ez szakmai vagy politikai előterjesztés? A bizottság elnöke szerint szakmai előterjesztés, személyes véleménye szerint pedig politikai előterjesztésről van szó. Ha ezt az előterjesztést a későbbiekben valamelyik osztályvezető készíti elő, ki fogja eldönteni, hogy szakmai vagy politikai előterjesztésről van-e szó? Az szmsz nem mondja ki, hogy az osztályvezető szakmai előterjesztéseket készít. A szervezeti és működési szabályzat azt tartalmazza, hogy a jövőben az osztályvezetők is előterjesztői jogot kapnak. Fennáll a veszélye annak, hogy a köztisztviselőket politikai felelősségvállalásra, állásfoglalásra kényszerítik. Az előterjesztés szöveges része tartalmazza, hogy A Békés Megyei Közigazgatási Hivatal Törvényességi Ellenőrzési főosztálya. a rendeletek legtipikusabb hiányosságait és hibáit részünkre megküldte. Jelen tervezet már tartalmazza a közigazgatási hivatal által összeállított szempontrendszernek megfelelő követelményeket. Örült volna annak, ha megismerheti, hogy a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatát ki és miért kifogásolta. Soha nem érkezett jelzés arra vonatkozóan, hogy a hatályban lévő szmsz rendelkezéseit bárki bármilyen módon kifogásolta volna. Az előterjesztés szerint a hibákat kijavították, a kifogásokat átvezették, de nem lehet tudni, hogy milyen kifogásokat vezettek át, és ráadásul azt sem tudja, hogy az átvezetésre, kijavításra került kifogások jogosak voltak-e vagy sem. A 11. oldalon, a 15. /3/ bekezdés a) pontja tartalmazza, hogy Kivételes esetben az ügy fontosságára, sürgősségére tekintettel szóbeli előterjesztés tehető a közgyűlés ülésén, a bejelentéseknél, melyet a napirendi javaslatról történő döntés előtt jelezni kell a polgármesternek. Ebben a részben nincs szó arról, hogy a közgyűlés szavaz-e arról, hogy a szóbeli bejelentést felveszi-e napirendre vagy sem. Ez a rendelkezés nem jó, mert bárki bejöhet azzal, hogy szóbeli előterjesztése van. 51 intézményvezetőnek előterjesztői joga lesz közgyűlésen? (Dr. Hrabovszky Róbert bizottsági tag elment az ülésről. A bizottság létszáma: 5 fő). Dr. Kerekes Attila: Felvetődött az a kérdés, hogy egy előterjesztés mi alapján szakmai, illetve politikai? Ha egy politikus terjeszt elő egy ügyet, akkor politikai előterjesztésről, ha egy szakember (osztályvezető) terjeszt elő valamit, akkor szakmai előterjesztésről van szó. A legtöbb esetben ezek összefonódnak és szakmapolitikai előterjesztésekről van szó. Dr. Kiss Gyula: Több olyan alkotmánybírósági döntés van, mely szerint nem jogszerű egybe szerkeszteni az önkormányzati rendeletet egy központi jogszabállyal. Az Alkotmánybíróság szerint, ha mégis ezt a gyakorlatot alkalmazzák, akkor, mihelyst változik a központi jogszabály, azonnali hatályba lépéssel kötelező az önkormányzatnak is módosítania a helyi rendeletét, mivel úgy lesz a helyi rendelet egységes és jogszerű, ha követi a központi jogszabály módosítást. Az

10 10 Alkotmánybíróság szerint jogbiztonsági szempontból nem szerencsés a fenti megoldást alkalmazni. A Közigazgatási Hivatal nem konkrétan valamennyi önkormányzatnak tett törvényességi észrevételt, hanem összefoglalta az összes hibát, hiányosságokat, tapasztalatokat és azt megküldte valamennyi önkormányzatnak anélkül, hogy ezt törvényességi észrevételnek szánta volna. Ezt az észrevételt építették be az új szmsz-be. Az előterjesztésre vonatkozó rész nem került módosításra, az a jelenleg is hatályos szervezeti és működési szabályzatból került átvételre. A Szilvásy Ferenc képviselő által erre a részre tett észrevétele felülvizsgálandó, és a javaslat beépíthető az szmsz-be. Dr. Tóth Kálmán: Az 1. sz. függelék A/ és F/ pontját törölni kell, mert július 1-jén jogszabályi változás miatt a döntés közgyűlési hatáskörbe került. A bizottságnak ebben az esetben véleményezési joga van. Ha első fokon a polgármester dönt ezekben az ügyekben, akkor másodfokon nem dönthet a bizottság. Dr. Kiss Gyula: Ez a rész módosításra kerül. Erről azonban nem kell szavazni, mert a szervezeti és működési szabályzatnak csak a melléklet a kötelező része, így azt csak a közgyűlés módosíthatja, a függelék nem kötelező, így az bármikor változtatható. A függelék az ágazati rendeletekben lévő hatásköröket tartalmazza. Szilvásy Ferenc: Javasolta, hogy a 15. /3/ bekezdés a) pontjából a szóbeli előterjesztésre vonatkozó rész kerüljön törlésre. Herczeg Tamás: Módosító javaslata, hogy korlátozzák a szóbeli előterjesztést tevők körét. Szilvásy Ferenc: A közgyűlés szavazzon arról, hogy a szóbeli előterjesztést napirendre veszi-e vagy sem. Herczeg Tamás: Javasolta, hogy szóbeli előterjesztést az alábbi személyek tehessenek: polgármester, alpolgármester, tanácsnok, bizottság, képviselőcsoport, jegyző, aljegyző. Dr. Kerekes Attila: Szavazásra bocsátotta azt a módosító javaslatot, mely szerint a 15. /3/ bekezdés Egyéb követelmények: a) pontja az alábbiakkal egészüljön ki: (utolsó mondatként szerepeljen): Szóbeli előterjesztést tehet: - polgármester - alpolgármester - tanácsnok - bizottság - képviselőcsoport - jegyző, aljegyző. A szóbeli előterjesztés napirendre vételéről a közgyűlés előzetesen dönt. - Megállapította, hogy a bizottság 5 igen, egyhangú szavazattal a módosító javaslatot elfogadta. Szavazásra bocsátotta az előterjesztést az elfogadott módosító javaslattal együtt.

11 11 - Megállapította, hogy a bizottság 4 igen, 1 nem szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága a Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet-tervezetet megismerte, és azt a közgyűlésnek elfogadásra javasolja az alábbi módosítással: A 15. /3/ Egyéb követelmények: a) pontja az alábbiakkal egészüljön ki: Szóbeli előterjesztést tehet: - polgármester - alpolgármester - tanácsnok - bizottság - képviselőcsoport - jegyző, aljegyző. A szóbeli előterjesztés napirendre vételéről a közgyűlés előzetesen dönt. Herczeg Tamás: A törvény szerint nem önként vállalt feladat a főnél nagyobb lélekszámú településeken a bölcsődék működtetése. Nemcsak a szociális alapellátás koncepciójáról tanácskozik és dönt a bizottság, hanem a szociális szolgáltatásfejlesztési koncepcióról is, és nemcsak az alapellátással foglalkozik. A régi szmsz-ben is így van megfogalmazva, de ezek szerint az sem volt pontos. A függeléket módosítani kell. Dr. Kiss Gyula: A függeléket az osztályvezetők javaslata alapján állították össze. A közgyűlés elé a szervezeti és működési szabályzat a módosított függelékkel kerül előterjesztésre. Tárgy: A polgármesteri hivatal szervezeti átalakítása (Szilvásy Ferenc bizottsági tag elment az ülésről. A napirendi pont tárgyalásában nem kívánt rész venni. A bizottság létszáma: 4 fő). Dr. Szvercsák Szilvia: Részletesen ismertette az előterjesztésben leírtakat. Dr. Kerekes Attila: Megköszönte a tájékoztatást. Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő határozati javaslatot. Lakásügyi Bizottsága fenti előterjesztést megtárgyalta, és az abban foglaltakat a közgyűlésnek elfogadásra javasolja.

12 12 Napirend tárgya: A lakáscélú kamatmentes kölcsön támogatás helyi rendszeréről szóló rendelet módosítása Dr. Kerekes Attila: Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben foglaltakat. - Megállapította, hogy a bizottság 4 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága a rendelet-tervezetet megtárgyalta, és a rendelet módosítását a közgyűlésnek elfogadásra javasolja. Dr. Kerekes Attila: További kérdés, észrevétel nem hangzott el, így a bizottság munkáját 15 óra 50 perckor befejezettnek nyilvánította. K.m.f. Dr. Kerekes Attila a bizottság elnöke Farkas Hajnalka bizottsági titkár

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS JEGYZŐJE Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS JEGYZŐJE Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS JEGYZŐJE Békéscsaba, Szent István tér 7. Rt. sz.: 1.313/2007. Előadó: dr. Kiss Gyula Sajben Jánosné Mell.: rendelet-tervezet Hiv. sz: s^ Postacím: 5601 Pf. 112. Telefon: (66)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 220-2 /2010. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. június 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2008. április 15-én tartott munkaterv szerinti nyilvános üléséről Jelen voltak: Dr. Ferenczi Attila bizottság elnöke Mezei Zsolt bizottsági

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2015. április 15.-én, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

Készült:Az Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság 2009. szeptember 17-én megtartott nyilvános ülésén, a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében.

Készült:Az Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság 2009. szeptember 17-én megtartott nyilvános ülésén, a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottsága 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:Az Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság 2009.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. május 25-én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. január 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. augusztus 19-én (kedd) 8:30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti és Ügyrendi Bizottságának 2015. június 9-én (kedden) 15.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2017. április 19-én, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. a Cigány Kisebbségi Önkormányzat székhelyén, a III. emeleti irodában.

Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. a Cigány Kisebbségi Önkormányzat székhelyén, a III. emeleti irodában. Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: /2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzőkönyv

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 32-25/2016. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 486, 487, 488, 489, 490/2016. (XII. 5.) RENDELET SZÁM:

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 7/2014. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve Napirend: A polgármester beszámolója a két

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba) Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba) Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POL GÁR.MESTERÉTŐL Békéscsaba) Szent István tér 7. Ikt. sz.: I.337-7/2015. Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66) 523-804 MEGHÍVÓ A Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12-én 14 00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:. 1. 990-2/2014. Előadó: Belanka Zsolt Mell. : Munkaterv Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 NYIL V AN

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 875-3/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. szeptember 27-én (kedd) 15:30 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 230-4/2009. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2014. szeptember 8-án a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-i üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-i üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-i üléséről Helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal, emeleti tanácskozó terme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: XI. 4204-4/2005. Előadó: Dr. Tóth Kálmán Mell.: Rendelet-tervezet Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2013. november 25-én (hétfő 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. augusztus 15-én (hétfő) 15:30 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Készült november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő,

Készült november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő, J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2013. november 26.-án megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2013. november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5/2015. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete Ügyrendi Bizottsága 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve 5 5 5

Részletesebben

3. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

3. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 1 Ikt. szám: 511-3/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS ÜZEMELTETÉSI BIZOTTSÁGA 2013. április 9-én megtartott ülésének 3. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 2 J e g

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 230-7/2009. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 220-7/2010. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 1 Ikt. szám: 510-4/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2013. április 9-én megtartott ülésének 4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. október 29-én (szerda) 13:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő K ö r ö m K ö z s é g i Önkormányzat Képviselő-testülete 3577 Köröm, Rákóczi u. 11. Tel.: 49/459-821; Fax: 49/459-817 E-mail: korom@korom.hu Szám: 4/2016. JEGYZŐKÖNYV Készült: Köröm Község Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről Ikt.szám: 262 /2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 22-én 14.00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyisége, Kisrécse,

Részletesebben

Igazoltan volt távol: Szilvásy Ferenc és Bokros Mátyás a bizottság képviselő tagjai.

Igazoltan volt távol: Szilvásy Ferenc és Bokros Mátyás a bizottság képviselő tagjai. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 29/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. szeptember 17. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 240-5/2012 Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2014. október 21-én 14 30 órai kezdettel megtartott a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Móricgát Faluház

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYIBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYIBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYIBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: III 35I-2I120Il. Előadó: Kissné Horváth Krisztina Mell.: Hiv.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGÁNAK, PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK VALAMINT TULAJDONOSI BIZOTTSÁGÁNAK

Részletesebben

H A T Á R O Z A T K I V O N A T

H A T Á R O Z A T K I V O N A T Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-30/2016. I. H A T Á R O Z A T K I V O N A T a 2016. március 10-ei rendes nyílt Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből 32/2016.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2010. június 1-én, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2018. április 18-án, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 30-án megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 254-14/2008. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v Készült:Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének június 22-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v Készült:Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének június 22-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült:Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. június 22-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről. - Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kutyej Pál a bizottság elnöke Bálint Jánosné a bizottság képviselő tagja

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kutyej Pál a bizottság elnöke Bálint Jánosné a bizottság képviselő tagja JEGYZŐKÖNYV Készült: A Kisebbségi és Külkapcsolati Bizottság 2007. február 13-án (kedd) megtartott nyilvános ülésén a Városháza I. emeleti, II. számú tárgyaló termében. Jelen vannak: Kutyej Pál a bizottság

Részletesebben

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta.

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta. 2 Tisztelt Közgyűlés! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 9. -a értelmében a közgyűlés féléves

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről december 29.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről december 29. Ügyszám: 133-147/2017. JEGYZŐKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános üléséről 2017. december 29. Nyirád 2017 1 Jegyzőkönyv Készült: Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 201-3/2009. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 M E G H Í V Ó A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/ Fax: 06/

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/ Fax: 06/ BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. július 24-én megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: /2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. október 7. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ezután a Bizottság jelenlévő 7 tagja 7 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. Ezután a Bizottság jelenlévő 7 tagja 7 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 2010. november 2-án 13,30 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Kis-házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: dr. Szikszai Márta Komendáné Nagy Márta

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: dr. Szikszai Márta Komendáné Nagy Márta Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2011. december 12-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

15/2017. (XI.14.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 14-én megtartott rendkívüli üléséről

15/2017. (XI.14.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 14-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2017. (XI.14.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 14-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/16-18/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 3. napján 18,20 órakor

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/I/2007. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. október 24-én 16 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 28-án 18:00 órakor megtartott nyílt Képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint. Bagó

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2008. január 24. Zárt ülés: 2.) Békéscsabáért kitüntetés odaítélése Előkészítő: Titkársági Osztály Véleményezi: A kitüntetési javaslatokat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u. 59. 18-A/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 6-án 18.30 órai kezdettel a Bezi Községházban tartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2017. április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról SZAKÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 12. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 53-20/2013. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 557, 558, 559, 560/2013. (IX. 11.) 2 Jegyzőkönyv Készült

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: Jegyzőkönyv Készült : 2012. május 7.-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Nagyberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 2-án megtartott nyilvános, együttes üléséről Helyszín: Nagyberény,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: dr. Szikszai Márta Komendáné Nagy Márta. Lukács László osztályvezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: dr. Szikszai Márta Komendáné Nagy Márta. Lukács László osztályvezető Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. december 10-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 254-3/2008. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselő-testület ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselő-testület ülésén. Ebergőc község Önkormányzata E B E R G Ő C Kossuth L. u. 16. 9451. (Tel.: 99/380-016) 1-10/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. december 8-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. december 8-i ülésére Tárgy: Békés Város Képviselő-testületének 2015. I. félévi munkaterve Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Dr. Uhrin Anna aljegyző Véleményező Valamennyi bizottság bizottság: Sorszám: III/10 Döntéshozatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 27.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 27.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének 13/2015. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 27.-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének Jegyzőkönyve 1.) Kéményseprő-ipari közszolgáltatás

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 27- én, 15 óra 30 perctől megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint. A polgármester megállapítja a határozatképességet. A képviselőtestület ülése

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK 2015. AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK a.) jegyzőkönyve b.) napirendje c) határozatai: 58-62. N

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület Ebergőc község Önkormányzata E B E R G Ő C Kossuth L. u. 16. 9451. (Tel.: 99/380-016) 1-6/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án 14 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án 14 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 469-5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 182-4/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságának 2016. január 20án 10. 00 órai kezdési idővel meghirdetett és 10. 00

Részletesebben