előtted az év

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "előtted az év 2014 2015"

Átírás

1 előtted az év

2 előtted az év Mi ez? Évrendező Füzet Az évrendező füzet abban segít Téged, hogy lezárhasd a mögötted álló, és nyugodtan megtervezhesd a következő évedet. Miért jó ez nekem? Az évrendezés egy jó szokás. Segítségével tudatosíthatod magadban sikereidet, bánataidat, és rácsodálkozhatsz, mennyi minden történhet egy év alatt. A múltadból tanulva tervezheted meg a jövődet, hogy ne ess időről-időre ugyanazokba a csapdákba, és a kezedben tudhasd saját életed irányítását. Mire lesz szükségem? 1. változat (magányos) legalább egy óra zavartalan nyugalomra (ha csak a jövőt tervezed), legalább két óra zavartalan nyugalomra (ha az évzárást is kitöltöd), a mögötted álló év naptárára, erre a füzetre, kinyomtatva, őszinteségre és nyitottságra, a legkedvesebb íróeszközödre. 2. változat (társasági) egy inspiratív társaságra (2-10 fő), legalább négy óra közös alkotásra szánt időre, a mögötted álló év naptárára, erre a füzetre, kinyomtatva, őszinteségre és nyitottságra, a legkedvesebb íróeszközödre. «2»

3 előtted az év Készülj fel Érkezz meg. Kapcsolj be halk zenét. Készíts magadnak egy forró italt. Engedd el az összes elvárásodat. Ha készen állsz, indulhatunk. «3»

4 előtted az év Az elmúlt év Naptárlapozgatás Vedd elő az előző éves naptáradat, és lapozd végig hétről-hétre. Ha valami fontos eseményt, találkozást, tennivalót látsz, írd föl erre a lapra. «4»

5 előtted az év Az elmúlt év Erről szólt az előző évem Mi volt számodra meghatározó az elmúlt évben az alábbi területeken*? Mely történések voltak a legfontosabbak? Foglald össze néhány szóban. család, magánélet munka, egyetem körülmények (lakás, tárgyak) pihenés, kikapcsolódás, alkotás barátok, közösség, szolgálat fizikai, testi mentális, szellemi érzelmi, spirituális pénzügyi bakancslista** * ** Minden terület alatt pontosan azt értsd, amit Neked jelent. Szándékosan nincsenek definícióink. Amennyiben sikerült elérned valamit ebben az évben, amit mindig is szerettél volna. «5»

6 előtted az év Az elmúlt év 6 mondat az előző évemről A legbölcsebb döntés, amelyet meghoztam... A legnagyobb lecke, amelyet megtanultam... A legnagyobb kockázat, amelyet vállaltam... A legnagyobb meglepetés az előző évemben... A legnagyobb szolgálat, amelyet végeztem... A legnagyobb dolog, amelyet befejeztem... «6»

7 előtted az év Az elmúlt év 6 kérdés az előző évemről Mire vagy a legbüszkébb? Ki az a három ember, aki a legnagyobb hatással volt rád? Ki az a három ember, akire a legnagyobb hatással voltál? Mi az a dolog, amit nem sikerült befejezned? Mi a legjobb dolog, amit fölfedeztél magadban? Mi az, amiért leginkább hálás vagy? «7»

8 előtted az év Az elmúlt év A legszebb pillanatok Idézd föl az elmúlt éved legszebb, legörömtelibb, legemlékezetesebb pillanatait. Rajzold le ezeket erre a lapra. Mit éreztél? Ki volt ott veled? Mit csináltatok? Milyen illatokra emlékszel? Milyen érzések voltak benned? «8»

9 előtted az év Az elmúlt év A három legnagyobb sikerem Írd ide az elmúlt éved három legnagyobb sikerét. Mit tettél azért Te, hogy ezeket a sikereidet elérd? Kik és hogyan segítettek abban, hogy ezeket a sikereidet elérd? A három legnagyobb kihívásom Írd ide az elmúlt éved három legnagyobb kihívását. Ki vagy mi segített abban, hogy ezeket a kihívásokat legyőzd? Mit tanultál ezekkel a kihívásokkal való megbírkózás közben magadról? «9»

10 előtted az év Az elmúlt év Megbocsátás Történt-e bármi az elmúlt évben, ami miatt még meg kell bocsátanod bárkinek? Rosszul esett valamilyen tett, szó, cselekedet? Esetleg magadra haragszol még valami miatt? Írd le erre a lapra, aztán tégy jót magaddal, és bocsáss meg*. * Ha úgy érzed, még nem állsz készen erre, akkor is írd le. Ez sokszor csodákra képes. «10»

11 előtted az év Az elmúlt év Elengedés Mit kell még kimondanod, hogy lezárhasd a mögötted álló évet? Melyek azok a dolgok, amelyeket még el kell engedned, hogy belevághass a következő évbe? Írj vagy rajzolj, aztán nézz rájuk, és engedd el mind. «11»

12 előtted az év Az elmúlt év Az elmúlt évem három szóban Válaszd ki az elmúlt éved három szavát. Az elmúlt évem könyve Könyv készült a tavalyi évedből*. Írd le a címét. * Lehet, hogy rosszul emlékszünk, és a Tiédből film készült. Bocsánat. Búcsú az elmúlt évedtől Ha maradt még valami, amit leírnál, vagy van még valaki, akitől elköszönnél, tedd meg most. «12»

13 előtted az év Végeztél az elmúlt éveddel :) Végeztél az előző éved lezárásával. Nagy levegő :). Pihenj egy kicsit. Folytasd velünk együtt, 2015 megtervezésével, január 10-én. Ha szeretnéd, mondd el másoknak is, hogy veled örüljenek: készíts fotót a füzet kitöltéséről és oszd meg. Használd nyugodtan a következő hashtageket: #eviranytu #yearcompass #mogottedazev #elottedazev #theyearahead #evrendezes #yearplanning «13»

14 előtted az év Előtted az év 2015 «14»

15 előtted az év Előtted az év Álmodj nagyot Hogy néz ki az előtted álló év? Mi minden történhet ideális esetben? Mitől lesz jó? Rajzolj, írj, szabadulj meg az elvárásoktól, és álmodj bátran. «15»

16 előtted az év Előtted az év Erről szól a következő évem Mi legyen számodra meghatározó az előtted álló évben az alábbi területeken*? Mely történések lesznek a legfontosabbak? Foglald össze néhány szóban. család, magánélet körülmények (lakás, tárgyak) barátok, közösség, szolgálat mentális, szellemi pénzügyi munka, egyetem, hivatás pihenés, kikapcsolódás, alkotás fizikai, testi érzelmi, spirituális bakancslista** " " " * ** Továbbra sincsenek egzakt definícióink, értsd úgy, ahogy értened kell. Ide kerülnek azok a dolgok, amelyeket egyszer szeretnél megvalósítani. «16»

17 előtted az év Erről szól a következő évem Az előző oldalt nyugodtan vágd ki, tedd ki a szobádban, vagy ragaszd fel a hűtőre, esetleg hajtogasd össze és tedd be a pénztárcádba. A lényeg az, hogy legyen olyan helyen, ahol időnként ránézhetsz, örülhetsz a céloknak, amelyek teljesültek, és dolgozhatsz egy keveset azokon, amelyek még hátravannak. «17»

18 előtted az év Előtted az év Előttem az év Gondold végig az előtted álló évet, és töltsd meg a naptáradat hónaprólhónapra. Írd be azt, ami szerinted biztosan bekövetkezik, de tervezz bátran álmaid megvalósulásával is. Válassz motiváló célokat, és azért hagyj helyet a meglepetésnek január február március április május június «18»

19 előtted az év Előtted az év július augusztus szeptember október november december bármi, ami kimaradt «19»

20 előtted az év Előtted az év Mágikus hármasok a következő évre Ezt a három dolgot fogom magamban szeretni. Ez a három dolog érett meg arra, hogy elengedjem. Ezt a három dolgot szeretném a legjobban elérni. Erre a három emberre tudok majd a nehéz pillanatokban támaszkodni. Ezt a három újdonságot merem majd fölfedezni. Erre a három dologra lesz erőm nemet mondani. «20»

21 előtted az év Előtted az év Mágikus hármasok a következő évre Ezzel a három dologgal teszem otthonosabbá a környezetem. Ezt a három dolgot minden reggel megcsinálom. Ezzel a három dologgal kényeztetem a testemet rendszeresen. Erre a három helyre látogatok el. Ezen a három módon kapcsolódom többet a szeretteimhez. Ezzel a három ajándékkal jutalmazom a sikereimet. «21»

22 előtted az év Előtted az év 6 mondat a következő évemről Ez lesz az év, amikor végre... Ebben az évben akkor leszek a legbátrabb, amikor... Erre az évre azt tanácsolom magamnak, hogy... Ebben az évben attól a rossz szokásomtól tudok végleg megszabadulni, hogy... Ebben az évben azt nem halogatom tovább, hogy... Ebben az évben abból merítem majd a legtöbb erőt, hogy... «22»

23 előtted az év Előtted az év Még 6 mondat a következő évemről Ebben az évben azt a régen dédelgetett álmomat valósítom meg, hogy... Ebben az évben azt a félbehagyott tervemet fogom befejezni, hogy... Ebben az évben azt szeretném legtöbbször érezni, hogy... Ebben az évben akkor fogok nemet mondani, ha.. Ebben az évben akkor fogok igent mondani, ha... Ez az év számomra azért lesz különleges, mert... «23»

24 előtted az év Előtted az év 30 napos kihívás 30 napig bármire képes vagy. Próbálj ki egy szimpatikus kihívást a következő évben. Ha tetszik, és jól érzed magad ettől, tartsd meg jó szokásként. Ha nem egymásnak lettetek teremtve, keress egy másikat. Néhány ötletet ideírtunk kiindulópontnak. Pénzügyek minden nap leírom, mire mennyit költöttem a 100 Ft-nál kisebb aprót minden nap félreteszem Alkotás, kikapcsolódás minden nap olvasok vagy írok minden nap megtanulok öt új angol szót minden héten kipróbálok egy új receptet minden nap készítek egy fényképet minden nap megnézek egy TED videót Egészség, sport minden napot fekvőtámasszal kezdek minden nap eszem gyümölcsöt minden napot reggelivel indítok a lift helyett mindig a lépcsőt választom autó és tömegközlekedés helyett biciklizem hatékonyság minden nap kiválasztom a három legfontosabb teendőt, amelyet elvégzek minden reggel megtervezem a napomat minden vasárnap megtervezem a hetemet Kapcsolatok Rend minden héten telefonálok otthonra minden héten írok kézzel egy levelet minden étkezés után egyből elmosogatok hetente egyszer letakarítom az asztalom Szellemi egészség minden nap leírok három dolgot, amelyekért hálás lehetek minden napról naplót vezetek minden héten van egy internetmentes napom minden nap meditálok Komfortzóna minden nap megkérek valakit, hogy fotózzon le minden nap fölkérek valakit táncolni Az én 30 napos kihívásom a következő évre: «24»

25 előtted az év Előtted az év Az én szavam a következő évre Válassz magadnak egy szót a következő évre. Ez ad majd erőt, hogy ne add föl álmaidat, ebbe tudsz majd kapaszkodni, ha kell egy kis energia. Ez a szó jellemzi az előtted álló évet. Titkos kívánság Engedd teljesen szabadon a fantáziád. Mi a titkos kívánságod az előtted álló esztendőre? «25»

26 előtted az év Előtted az év hiszem, hogy idén minden sikerülhet. Kelt: aláírás Végeztél az évrendezéssel :). Két apróság a végére: Ne felejtsd el kivágni és látható helyre kitenni a 16. oldalt. Ha készítesz fotót a füzet kitöltéséről használd nyugodtan a következő hashtageket: #eviranytu #yearcompass #mogottedazev #elottedazev #theyearahead #evrendezes #yearplanning Készítették a Láthatatlan Kiadó munkatársai és a Láthatatlan Egyetem önkéntesei. Békéssy László, Freisinger Ádám, P. Tóth András, Szarvas Gábor, Vad László Ádám, Varga Emese, Vigh István. A tartalomra a Creative Commons Nevezd meg!-ne add el!-így add tovább! licence érvényes. «26»

ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD

ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD Ragaszkodni, na azt tudunk. Van, hogy foggal-körömmel, közben meg észre sem vesszük, hogy pont ezzel adjuk meg neki a végső döfést. Mármint az álmainknak. Én megtettem.

Részletesebben

A szeretet türelmes. Első nap

A szeretet türelmes. Első nap Első nap A szeretet türelmes Szeretetünket sokféle módon közölhetjük, de szavaink gyakran szívünk állapotát tükrözik. A következő napra határozd el, hogy türelmes leszel és semmi negatívat nem mondasz

Részletesebben

A családok örökkévalóak

A családok örökkévalóak A közös foglalkozás 2014-es vázlata A családok örökkévalóak És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz (Malakiás 4:6). Irányelvek a közös foglalkozáshoz és a gyermekek úrvacsorai

Részletesebben

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv)

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv) Dolores Ready: Imádság (munkafüzet és tanári kézikönyv) Ezt a füzet Fogassy Judit nővértől kaptuk meg angolul. Unokatestvéremnek, Csobai Ildikónak hála van magyar fordítása. Ezt most itt lényegében változatlanul

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

Mi a fontos, és mi zavar? 8. összejövetel

Mi a fontos, és mi zavar? 8. összejövetel Mi a fontos, és mi zavar? 8. összejövetel 57 Előkészítés Helyezz el körben annyi széket, ahányan vagytok! A kör közepén legyen egy gyertya, egy Szentírás és lehet más díszítés is, amit a mai naphoz illőnek

Részletesebben

Miért várjunk a házasságig?

Miért várjunk a házasságig? Miért várjunk a házasságig? Írta: Tim Staffort A kiadványban szereplő adatok az Amerikai Egyesült Államok statisztikáiból származnak. A neveket néhány esetben megváltoztattuk. A kiadvány eredeti címe:

Részletesebben

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig könnyedén. Pedig nagyon vágyunk rá, hogy megszabaduljunk

Részletesebben

A lelki növekedés első lépései

A lelki növekedés első lépései Rick Warren A lelki növekedés első lépései Hogyan töltsünk tartalmas időt Istennel? This article was adapted from Dynamic Bible Study Methods (Chariot Victor Books, 1989) by Rick Warren. Copyright 2004.

Részletesebben

Hová tűnik az idő? Hajtás Mindenki lassú Időgazdálkodás Fullextrás édesanya A család szívdobogása Elidőzünk egymásnál 2014/1

Hová tűnik az idő? Hajtás Mindenki lassú Időgazdálkodás Fullextrás édesanya A család szívdobogása Elidőzünk egymásnál 2014/1 Oázis A Magyar Schönstatt Család és Ifjúság lapja 1 Hová tűnik az idő? Hajtás Mindenki lassú Időgazdálkodás Fullextrás édesanya A család szívdobogása Elidőzünk egymásnál 2014/1 2 Örömvadászat Számoljuk

Részletesebben

Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? 1.) Határozd meg a célösszeget. 2.) Adj címet kampányodnak

Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? 1.) Határozd meg a célösszeget. 2.) Adj címet kampányodnak Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? A pénzgyűjtés nagy kihívás lehet, az Összedobjuk azonban jelentősen megkönnyíti számodra kampányod indítását és promótálását, végső soron pedig céljaid

Részletesebben

Sors döntő pár be. széd. Érintés. Sorsdöntő párbeszéd a megújulásért Vezérfonal a gyülekezetek számára. a meg úju l á s ért

Sors döntő pár be. széd. Érintés. Sorsdöntő párbeszéd a megújulásért Vezérfonal a gyülekezetek számára. a meg úju l á s ért Sors döntő pár be Érintés Sorsdöntő párbeszéd a megújulásért Vezérfonal a gyülekezetek számára széd a meg úju l á s ért 02 Egyházi Jövőkép Bizottság 1440 Budapest 70 Pf. 5 ejb@reformatus.hu www.ejb.reformatus.hu

Részletesebben

Te vagy fontos! 4. összejövetel

Te vagy fontos! 4. összejövetel Te vagy fontos! 4. összejövetel 35 Előkészítés Készíts elő egy körbe annyi széket, ahányan vagytok. Ha van olyan, akit ma nagyon vártatok, és nem jött, készíts neki is egy széket. A kör közepére helyezd

Részletesebben

HOGYAN ÉRD EL ÉS TARTSD MEG PÁROD SZERELMÉT?

HOGYAN ÉRD EL ÉS TARTSD MEG PÁROD SZERELMÉT? Ez a 3 tanulmány Neked szól, ha arra vágysz, hogy: - Párod végre szerelmes legyen beléd, vagy akkor, ha - Párod már szerelmes beléd, és Te azt szeretnéd, hogy ez minél tovább így is maradjon! HOGYAN ÉRD

Részletesebben

Hogyan tanulhatsz nyelveket

Hogyan tanulhatsz nyelveket Hogyan tanulhatsz nyelveket Ezt az útmutatót az Európa Tanács és az Európai Unió közösen készítette 2001-ben a Nyelvek Európai Éve alkalmából. Az Év sikere nyomán az Európa Tanács szeptember 26-át a Nyelvek

Részletesebben

4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is. Írta: Chi*** Csapó Ida

4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is. Írta: Chi*** Csapó Ida 1 4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is Írta: Chi*** Csapó Ida női önismereti tréner nők és pénz specialista www.gazdagnok.hu 2 FONTOS KÉRDÉSED LEHET:

Részletesebben

Ez a 2015. 02. 27-dikén elhangzott előadás gépelt változata.

Ez a 2015. 02. 27-dikén elhangzott előadás gépelt változata. 1 Bill W. Ministries (Misszió és Kereskedelem Konferencia) Caroline Leaf: Királysági sáfárság Ez a 2015. 02. 27-dikén elhangzott előadás gépelt változata. Elsőként Caroline férje elmesél egy viccet, amin

Részletesebben

Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8. Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve

Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8. Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8 Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8 Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Miskolc

Részletesebben

HOGYAN TOVÁBB? Útmutató szeretteink elvesztésének átéléséhez

HOGYAN TOVÁBB? Útmutató szeretteink elvesztésének átéléséhez HOGYAN TOVÁBB? Útmutató szeretteink elvesztésének átéléséhez 1 HOGYAN TOVÁBB? Útmutató szeretteink elvesztésének átéléséhez Tartalom Bevezető Gyakorlatias teendők 5 Mi a gyász? 9 Meddig tart a gyász? 9

Részletesebben

Itt van Amerika! Az, amit mi itthon az amerikai rendszerû. Hungarovet Állatorvosi Rendelõ Budapest XXII., Brassói u. 10/A.

Itt van Amerika! Az, amit mi itthon az amerikai rendszerû. Hungarovet Állatorvosi Rendelõ Budapest XXII., Brassói u. 10/A. Itt van Amerika! Hungarovet Állatorvosi Rendelõ Budapest XXII., Brassói u. 10/A. Igen, a hír igaz! 2009. szeptember 1-jén Budapesten, annak is a XXII. kerületében, pár száz méternyire a 7-es fõúttól, megnyílt

Részletesebben

Az élet hét törvénye

Az élet hét törvénye Deepak Chopra: Az élet hét törvénye Tau Benső út-ikalauz könytárából http://www.tau.hu Deepak Chopra: Az élet hét törvénye 2 Tartalom: Az élet hét törvénye 1 Tartalom: 2 Bevezetés 3 ELSŐ FEJEZET A Tiszta

Részletesebben

EL CAMINO DE SANTIAGO

EL CAMINO DE SANTIAGO EL CAMINO DE SANTIAGO ZARÁNDOKLAT KÉPEKBEN ÉS GONDOLATOKBAN FOTÓ: POLNER TAMÁS SZÖVEG: VARGA LÓRÁNT Egy úton vezessen az bárhová lenyűgöző, és eközben félelmetes érzés elindulni. Túl nagy távolság van

Részletesebben

AVILA ANTONIO. ZONGORISTA, VAGY FODRÁSZ LESZ

AVILA ANTONIO. ZONGORISTA, VAGY FODRÁSZ LESZ AVILA ANTONIO. ZONGORISTA, VAGY FODRÁSZ LESZ BELŐLE. MONDTA RÓLA EGYIK TANÁRA AZ ISKOLAÉVEK ELEJÉN. VÉGÜL FODRÁSZ LETT. MÉGPEDIG A MAI NAPIG SIKERES, A SZAKMA IRÁNT ELKÖTELEZETT FODRÁSZ. NAGY ÉS ELÉGEDETT

Részletesebben

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században

Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században 1 A Junior Achievement Magyarország Alapítvány által készített kiadvány megjelenését, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

Részletesebben

Emlékek egy szóban. Rapcsák Dalma MMM DÍJ pályázat

Emlékek egy szóban. Rapcsák Dalma MMM DÍJ pályázat Emlékek egy szóban Szürke januári reggel volt. Az a fajta, amikor nincs hó, csak a köd, ami ráfagy az utakra a kora reggeli félhomályban. Amikor úgy érezzük, nem csoda, hogy minden porcikánk tiltakozik

Részletesebben

VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét

VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét 2011. április www.pilis.reformatus.hu Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. 2 Korintus 12,9 Biztosan sokan vannak, akik szívesen olvasnak

Részletesebben