Ingyenes. I. évfolyam, 5. szám november 9. Ceglédi. Fradista. szemmel az ellenfélrõl 3. oldal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ingyenes. I. évfolyam, 5. szám 2007. november 9. Ceglédi. Fradista. szemmel az ellenfélrõl 3. oldal"

Átírás

1 Ingyenes Ceglédi I. évfolyam, 5. szám november 9. P A N O R Á M A Fradista szemmel az ellenfélrõl 3. oldal

2 MAXI PIZZA (40 dkg - 28 cm-es tészta) PARADICSOMOS ALAP Sajtos 700,- Gombás 750,- Sonkás 780,- Kukoricás 750,- Szalámis 780,- Milánói (gomba, sonka) 830,- Böllér (kolbász, savanyú uborka) 830,- Hawaii (sonka, ananász) 830,- Mediterrán (sonka, mediter. gyümölcs) 830,- Mexikói (sonka, mexikói köret, chilli) 830,- Texas (darált marhahús, chilli) 800,- Magyaros (bacon, kolbász, hagyma, tejföl) 850,- Parasztos (kolbász, hagyma, tojás) 850,- Vegetariánus (borsó, kukorica, bébirépa, gomba) 850,- Négy évszak (sonka, gomba, borsó, kukorica) 850,- Fittnesz (csirkemell, kukorica) 850,- Carbonare (bacon, tejszín, tojás, fokh.)850,- TEJFÖLÖS ALAP Bajor (virsli, hagyma) 750,- Gyrosos (gyros hús) 800,- Görög (tzatzikis alap, gyros hús, feta sajt) 850,- Fehér (sonka, gomba, fokhagyma) 850,- Hentes (sonka, csemege uborka) 850,- Szamuráj (sonka, szalámi, tükör tojás) 850,- Három kívánság 850,- Öt kívánság 950,- SPAGETTIK Sajtos-tejfölös 500,- Bolognai (paradicsom szósz, darált hús, sajt) 650,- Milánói (paradicsom szósz, sonka, gomba, sajt) 700,- Fittnesz (tejföl, sonka, kukorica) 700,- MC' MAXI Kövön sütött óriás hamburgerek (Óriás hambizsömle, marhahús, ubi, paradicsom, hagyma, ketchup, mustár, majonéz) Sima 450,- Egyéb belevalók: sonka, sajt, gomba, szalámi, kolbász, bacon, tarja, kukorica, ananász, tükörtojás) 50,-/adag Röfi-burger (rántott szelet) 650,- SÜLT BURGONYA /nagy adag/ 500,- Héjas, fûszeres burgonyagerezdek /nagy adag/ 700,- HOT-DOG (virsli pizzatésztában) Sima 400,- Sajtos 450,- Sonkás - sajtos 500,- Pipi-burger (marhahús helyett rántott csirkemell) 650,- Boci-burger (rántott borjúval) 750,- Csíz-burger (marhahús helyett rántott sajttal) 650,- GYROS PITÁBAN 580,- KEBAB TEKERCS (Fûszeres bárányhús,káposztával, hagymával, tésztába sütve) 580,- LAPOS (Óriás hambizsömle, sajttal-sonkával töltve, összesütve) 400,- CUCU (Óriás hambizsömle, hambihússal, hagymával, majonézzel laposra sütve) 400,- DOBOZ ÁRA: 60,- DOBOZ NÉLKÜLI CSOMAGOLÁS: 30,- DOBOZ ÁRA: 60 FT Rendelésfelvétel ig 30/ Ha azt akarja, hogy se Ön, se én ne haljunk éhen, rendeljen tõlünk!

3 Ajánló Ki kérhet ki tulajdoni lapot?...18 Gondoljunk a szomszédra is...19 Pályaválasztási kiállítás A feltétel nélküli szeretet Egyesület a mozgássérültekért...26 Barangolás a nagyvilágban...31 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Pannon Realtor Kft Cegléd, Csalogány u. 3. T.: (53) panoramainfo@fre .hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden második pénteken Cegléden és térségében Lapzárta: kéthetente kedd, 16 óra Példányszáma: db Nyomdai munkák: Hungária Press Nyomdaipari Kft Békéscsaba, Kétegyházi út 18. Bevezetõ Fradista szemmel a az ellenfélrõl Nagyvárad téri István kórházban születtem és belecsöppentem a IX. kerületbe, a franzstadtba, a fénybe és pompába, a szegénységbe és szürkeségbe, a Haller téri grundra. Itt tanultam becsülni az életet, tisztelni az idõsebbet. Megtapasztaltam mi is az, hogy szolidaritás, mi a barátság és megtanulhattam közösségben élni és gondolkodni. Mindezt a Mester utca és a Hámán Kató út sarkán élve pár száz lépésre a szentélytõl a Fradi pályától. Gyakran a kezembe akad egy megfakult fénykép. Dátuma: õsz, A képen: Fradi-MTK kölyök III., készítette: Pokuda Foto (remélem ez a név még jelent valamit, valakinek). Háttérben félig lebontott tribün, a képen Bálint Laci a legmagasabb, e sorok írója a legalacsonyabb. Sok-sok meccs, játékos, barát. Minden nap edzés. 14 és 15 óra között a Fradi pálya kapuja mögött vagyok, majd húzok át az MTK pályára, ahol kezdõdik az edzés, nekünk. -Voltál a fradi pályán Kiss fradista? - kérdezte az edzõm. Tudták rólam ott is, hogy mindenem a FRADI és nagyon becsültek érte, mert tudták azt is, hogy megdöglök az MTK csapatáért. De hát a szív Igen tisztelt Szívós és Páncsics urak hívnak, de Nyíl egy szava is elég: Gyere és én jövök. Hazaértem!? Nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Nyíllal való barátságomat megette a mai magyar valóság. Sajnálom nagyon. Az utóbbi hét évben egy csoport tagjaként sokat dolgoztam azért, hogy megoldást találjunk a problémákra, de a mindenkori vezetõk sehová sem vezetõ felfogása miatt nem jutottunk elõre. A FRADI nélkül nincs NB I. A szurkolók szeretete élteti a fradizmust. Nem ellenségek jönnek, hanem ellenfelek. Szeretettel várjuk õket Cegléden, mert ez ünnep a számunkra. Szurkoljunk együtt a csapatokért a fociért, a mi focinkért! Az a pár ember, aki lokálpatriotizmusával, anyagi támogatásával élteti a jelenlegi ceglédi labdarúgást, õk csak a legnagyobb elismerést érdemlik, mert nélkülük ez a meccs sem jöhetne létre november 10-én. Hajrá Cegléd, hajrá foci! KISS LÁSZLÓ (a címlapon) a Ceglédi VSE labdarúgó csapatának edzõje 3

4 4 Híreink Iskolaavatás Csemõben Konyhával és két tanteremmel bõvítették a csemõi Ladányi Mihály Általános Iskolát. A mintegy 170 millió forintos beruházás keretében az épületgépészet is megújult, és a külsõ homlokzat is egységes színt kapott. Az ünnepélyes avatáson elhangzott: 2003-ban nyújtották be a pályázatot, de forrás hiányában csak nemrégiben folyosították az összeget. éppen egy évvel ezelõtt volt a megújult csemõi óvoda ünnepélyes átadása - emlékezett a község jegyzõje, Lakos Roland. Most pedig az iskola megújulásának, fejlõdésének újabb fejezetéhez érkeztek el. Ha a térség valamelyik települése sikert ér el, annak a többi település lakóinak, vezetõinek is örülnie kell - vélekedett az országgyûlési képviselõ. Czinege Imre beszédében az ifjúság nevelésérõl beszélt, amelyet minél korábban, még az óvodában el kell kezdeni, és az iskolában megfelelõ módon folytatni. CZINEGE IMRE, országgyûlési képviselõ: Egy újfajta oktatást szeretnénk. Egy újfajta oktatást, amelyben a alapkészségeken van a hangsúly, hogy ötödikes korában minden gyerek tudjon számolni, és megértse azt a szöveget, amit olvas. Kicsit szomorúan vettem azt a tanulmányt, hogy a 300 legjobb egyetemben nem volt egyetlen egy magyar sem. Egy másik felmérés, a gyermekek szövegértésérõl, hasonlóan kedvezõtlen eredményt hozott. Csemõ szerencsés, mindkét intézménye szépen fejlõdik. Ám ehhez megfelelõ hivatástudatú pedagógusok is kellenek. Ehhez találták ki az életpálya modellt - mondta a képviselõ. Ezt követõen a kivitelezõ, a Central-Bau 2000 kft. ügyvezetõje jelentette készre és adta át az épületet. A polgármester köszönetet mondott a pályázat elkészítéséért. Bartha Alajosné Czinege Imre országgyûlési képviselõt, a regionális fejlesztési tanács elnökét, Szabó Imrét, valamint a VÁTI Kht-t és Oszlánczi Ferenc igazgatót emelte ki. Az Európai Uniós forrásból megvalósuló, 170 milliós beruházás keretében új konyhát építettek, megújult az ebédlõ, valamint az emeleten egy számítástechnikai és egy nyelvi labort is létesítettek. Továbbá az épületegyüttes nagy részének a külsõ burkolata illetve az épületgépészet újult meg. Az udvar pedig szintén új burkolatot kapott. Az ünnepségen elhangzott: további fejlesztésekhez fognak forrásért pályázni.

5 Heti képek Közoktatási pályázat ISMÉT MEGNYÍLNAK A KÖZÉP MAGYARORSZÁGI régió közoktatást támogató forrásai. A most meghirdetett pályázat célja a közoktatási intézmények beruházásainak célirányos támogatása, a reformfolyamatok és a XXI. század iskolája programnak megfelelõ minõségi oktatás megteremtési feltételeinek biztosítása. A pályázati felhívás keretében mintegy 8 milliárd forint keretösszegre lehet pályázni. A pályázatokat november 26-tól jövõ év január 28-ig várják. Vállalkozói keret A HELYI VÁLLALKOZÓK TÁMOGATÁSÁRA és a gazdaság élénkítésére hoz létre keretet az önkormányzat. Az iparûzési adó egy részének visszaforgatásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselõk. A költségvetési bizottság elnökének, Kovács Gábornak a javaslata alapján két pályázatot hirdetnek: a telephely áthelyezésére és munkahelyteremtésre lehet támogatást kérni ban mintegy 50 millió forintot ítélnek oda. A pénzt vagy vissza nem térítendõ támogatás, vagy kamatmentes hitel formájában biztosítja az önkormányzat. Virágos Cegléd KÜLÖNDÍJAT VEHETETT ÁT CEGLÉD a Virágos Magyarországért mozgalom idei versenyén. Az eredményhirdetést a városok között elsõ helyezést elérõ Gyulán tartották meg. A falvak versenyét Tápiógyörgye nyerte, Cegléd pedig a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját kapta meg. A díjat az alpolgármester, Tótin Lóránt vette át. Polgármesteri közérdekû A KÓRHÁZ ÁTALAKÍTÁSA a terveknek megfelelõen halad, jelenleg a dolgozókkal folynak az egyeztetések. Ezt a polgármester, Földi László jelentette be szokásos közérdekû fórumán. A lakossági tájékoztatón szó volt a sportcsarnok átalakításáról, amely szintén Kft. formában mûködik majd tovább. Földi László továbbá összegezte azt a munkát, amelyet a megválasztásuk óta eltelt egy évben végzett az önkormányzat.

6 6 szervezõk még az elõadás elõtt meglepetéssel készültek Koós Jánosnak, akit felesége, Dékány Sarolta is elkísért ceglédi fellépésére. A mûvészt egy borpincébe invitálták, azonban, hogy ott mi vár rá, nem tudta. Ez nem egy egyszerû vendéglátás volt, a népszerû énekest a Cegléd és Vidéke Ungváry László Borrend lovaggá avatta. A nagy nevettetõ hírében álló mûvész örömmel fogadta a Híreink Koós Cegléden lett borlovag ateltház elõtt lépett fel Koós János és Bajor Imre október utolsó hétvégéjén. A Mûvelõdési Központban tartott kabaréestre fiatalok és idõsebbek egyaránt kíváncsiak voltak. Koós János már nem elõször járt Cegléden, de a két mûvész együtt csak évekkel ezelõtt lépett fel együtt a városban. KOÓS JÁNOS: Édesanyámnak volt egy fémgyûszûje, abba töltött minden este egy kis bort és nekem meg kellett innom. Nem értettem miért, apám azt mondt: azért, hogy soha ne legyél beteg. A Mûvelõdési Központban tartott kabaréestre több mint négyszázan voltak kiváncsiak. A teltházas elõadás huszonéveseket és nyugdíjasokat is vonzott. Bajor Imre és Koós János, a két összeszokott nevettetõ mûsora a viccelõdésrõl és a dalokról szólt. Havasi Viktor, zeneszerzõ kíséretével több nagy slágert is énekeltek. ceremóniát. A feladat szerint két bor közül kellett kiválasztania a cserszegi fûszerest. A próba sikerült. A lovagrend tagjai nem is kételkedtek benne, hogy másképpen lesz, hiszen Koós János köztudottan nagyon szereti a minõségi borokat. Az eskütétel után Simon Ernõ nagymester ütötte lovaggá Koós Jánost. Õ az Ungváry László Borrend 171. tagja. A mûvész elmesélte, hogy a bor iránti szeretete már kisgyermek korában kialakult. A bor kis adagban igenis orvosság, véli a mûvész. Zongorakoncert TÓTH PÉTER ZONGORAMÛVÉSZ adott hangversenyt a városháza dísztermében. A fiatal, Weimari és budapesti Liszt versenyek gyõzteseként is számontartott mûvész következõ megmérettetésének versenyprogramját mutatta be, teltház elõtt.

7 Heti képek Megemlékezést tartott az MDF lõ, ha nem tudnánk, hogy hova akartak menni. Voltak közöttük párttagok, párton kívüliek, hívõk és nem hívõk, de mindannyian egy olyan Magyarországot szerettek volna újra létrehozni, amely ismét elfoglalhatja méltó helyét Európa szívében. Minden nemzet életében kellenek olyan pillanatok, amelyek összefognak bennünket is ilyen - mondta Szakály Sándor. A résztvevõk a megemlékezések után egy szál gyertya meggyújtásával emlékeztek e korszak hõseire. A MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM ceglédi szervezete csendes megemlékezésre várta a város lakosságát november 4-én, a református templomkertbe. Gyertyát gyújtottak azokért, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc során életüket áldozták a szabadságért és a függetlenségért. A megemlékezésen elsõként Hörömpõ Annamária önkormányzati képviselõ mondott beszédet. Mint mondta: minden évben végtelen szomorúság lesz úrrá rajta az 56-os megemlékezések után, de ugyanakkor szerencsésnek érzi magát, hogy nem kellett átélnie azt, amit még az elmondások alapján is nehéz megélni. Megemlékezõ beszédet Szakály Sándor történész mondott. Sokféle meggyõzõdésû, sokfelõl érkezõ emberek vettek részt az 56-os eseményekben, egy azonban közös volt bennük: a cél, amiért harcoltak - hangsúlyozta a történész. SZAKÁLY SÁNDOR történész: október 23-án meglepõ módon képesek voltak közösen gondolkodni, közösen cselekedni. Lehet, hogy 50 esztendõvel az események után másképp ítéljük meg cselekedeteiket, másként látjuk azt, hogy ki honnan jött, de azt nem tudjuk elképzelni és nem is lenne il- Közlemény Új gyülekezeti ház A CEGLÉDI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG vezetõsége szeretettel adja hírül Cegléd nem csak evangélikus lakosainak, hogy a Szolnoki út elején, a városközpontban felépült az új evangélikus gyülekezeti ház. Ebben helyet kap egy közösségi terem, lelkészi hivatal, kiszolgáló helyiségek, valamint az új lelkészlakás (parókia) is. Az épület ünnepélyes felszentelésére szeretettel hívjuk és várjuk evangélikus hittestvéreinket. Idõpontja: december óra. Vendégünk lesz: Dr. Fabiny Tamás az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke is, aki igehirdetéssel szolgál, majd felszenteli az új gyülekezeti házat. Erõs vár a mi Istenünk!

8 Heti képek Népszavazás ÚJABB MÓDSZERREL PRÓBÁLJA KIHARCOLNI a közgyûlés a csupán Pest megyébõl álló önálló régiót. Ezúttal a megyei településeket arra kérik fel, írjanak ki népszavazást annak érdekében, hogy a megye kiválva a Közép Magyarországi Régióból 2013-tól önálló régióvá válhasson - ezt az októberi közgyûlésen jelentette be Szûcs Lajos elnök. Ennek elsõ lépéseként felkérik a települések testületeit, nyilatkozzank arról: ki kívánják-e tûzni a népszavazást. Gyógylovagoltatás AZ ÖNKORMÁNYZAT TÁMOGATÁSÁVAL ismét lehetõség nyílt az autizmussal élõ gyerekek gyógylovagoltatására. A Lövész utcai autista központ lakói Nagykõrösösre járnak foglalkoztató órákra. A terápiás lovaglás örömforrás és kemény munka egyszerre. Jótékony hatása már igen rövid idõ után megmutatkozik. Hajléktalanellátás MÁR MOST, AZ IGAZI TÉLI IDÕ BEÁLLTA ELÕTT teljes kihasználtsággal mûködik a ceglédi hajléktalan szálló. Az elmúlt évekre ez nem volt jellemzõ, csak a fagyos idõszak beköszöntével töltõdtek fel a helyek. A Dugonics utcai szállóban pótágyakkal készülnek arra az esetre, ha még több fedél nélkül maradt ember érkezik. Új burkolati jelek AZ ÚJ FORGALMI REND TAVALY AUGUSZTUSI BEVEZÉSÉT már tavaly követte a hozzá kapcsolódó útburkolati jelek újrafestése. Ekkor történt meg a Széchenyi és Rákóczi utak keresztezõdében a jelzések kijavítása, táblákhoz és forgalmi rendhez való hangolása is. Most az egész Széchenyi úton felfrissítették a jeleket. A Magyar Közút Kht. a napokban végezte a 40-es út, így egyebek mellett a Széchenyi út burkolati jeleinek újrafestését. A munkálatok miatt a szokásosnál lassabban haladt a forgalom az említett útszakaszon.

9 Olvasói levél Tisztelt Szerkesztõség! GRATULÁLOK SZÍNVONALAS LAPJUKHOZ, amely végre valóban széles körben tájékoztatja a lakosságot a városban történõ eseményekrõl. Engedtessék meg mégis egy kritikai észrevétel a 4. számmal kapcsolatosan. Az aforizmagyûjtemény olvasása után, mint nõ meglehetõsen rosszul éreztem magam. Létezik, hogy a sok államférfi és mûvész, politikus kinyilatkoztatása között, csupán 2 hölgy kapott szót. Azok is az egyik a gyerekneveléssel, a másik a hisztivel kapcsolatosan. Úgy gondolom ez enyhén szólva is egyoldalú gondolkodást tükröz a nõkrõl, mintha csupán e két területnek lennének szakértõi. Szerintem nõk is lehetnek okosak, viccesek (és emellett még szépek is, de ezek nem zárják ki egymást). Tisztelettel: K. Éva Elhunytakra emlékeztek MINDENSZENTEK ÉS HALOTTAK NAPJÁN nem csupán a temetõkben gyujtották meg az emlékezés mécseseit. A korábbi évekhez hasonlóan november 1-én Cegléd Város Önkormányzata a Széchenyi úti I. és II. Világháborús emlékmûhöz várta a város lakosságát. A hõsi halottakra a város vezetõi, képviselõk, pártok és civil szervezetek csendes koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeztek. Felhívás Fagymentesítés A KERTEKBEN, UDVAROKBAN A FAGYKÁROK MEGELÕZÉSE ÉRDEKÉBEN javasolt a vízvezetékek, vízmérõk téliesítése. Amennyiben a hobby telkeket a téli idõszakban hosszabb idõre lakatlanul hagyják, a fagyok ellen víztelenítéssel védekezhetnek. Ekkor a rendszerbõl ajánlatos minden vizet leengedni, különben jelentõs anyagi kárt okozhat az elfolyó vízmennyiség. Távolítsa el a vizet a WC tartályból, WC csészébõl, mosdóból, kádból, mosogatóból, bojlerból és azok szerelvényeibõl. Ameny-nyiben nem tudja vízteleníteni a szerelvényeket, úgy töltse fel fele arányban hígított fagyálló folyadékot tartalmazó vízzel. Az udvari csapok téliesítése a vízmérõ elõtti fõcsap gondos elzárásával, a vízmérõ aknafedél szigetelésével érhetõ el. A fedelet szükség szerint takarja le úgy, hogy a vízóra leolvasását ne akadályozza. A fagy elleni védelem tehát az Ön feladata és érdeke! A mérõ elfagyása miatt felmerülõ költségek ugyanis Önt terhelik! ÖKOVÍZ KFT. Helyreigazítás Olimpiai bajnok Ceglédrõl LAPUNK OKTÓBER 26-ÁN megjelent 4. számában a 11. oldalon közöltünk tudósítást a XII. Speciális Olimpiáról és azon érmeket szerzett Maka Zoltán ceglédi tollaslabda játékosról. A cikkben hibásan jelent meg a sportoló neve, helyesen: Maka Zoltán. Ezúton kérünk elnézést az érintettõl!

10 Heti képek Cukorrépa betakarítás KÉTSÉGES A MAGYAR CUKORRÉPA TER- MESZTÉS jövõje ra várhatóan már csak két cukorgyár marad. És ezzel együtt a felvásárolt mennyiség is felére fog csökkenni. Az ágazat számára azonban az idei év is kedvezõtlen. A termésmennyiség jóval elmarad a korábbi évekétõl. Hektáronként mindössze 30 tonna répát szednek fel. A térség legnagyobb termesztõje, a Dél-Pest Megyei Mezõgazdasági Részvénytársaság. A cégnél a betakarítás nagyjából a felénél tart. Reformáció ünnepe OKTÓBER 31, A REFORMÁCIÓ NAPJA. Négyszázkilencven éve e napon függesztette ki Luther Márton Ágoston-rendi német szerzetes, teológus reformtéziseit a wittenbergi vártemplom kapujára. Ettõl a naptól szokás számítani a reformáció kezdetét. Ebbõl az apropóból rendeztek 1517 méteres távon futóversenyt a Felszegi Református Gyülekezetben. Renoválás FELÚJÍTJÁK A VÁRKONYI ISKOLA Széchenyi úti épületének homlokzatát. A munkálatokra a Környezetvédelmi, Városvédelmi és Idegenforgalmi keretbõl nyert Ft-os támogatást az intézmény. Ezt egészítette ki saját forrásból az iskola. De a tervek szerint a közeljövõben folytatódhat a nyílászárók cseréje is. Mézhamisítás HOLOGRAMOS ZÁRSZALAGOT KAP a magyar méz. A méhészek kezdeményezése nyomán kerül az üvegekre, így kívánják ugyanis kizárni soraikból azokat, akik olcsó, külföldi mézekkel, speciális cukorral hígítják a hazait. A zárszalaggal a termelõk garantálják, hogy kizárólag a méhek által elkészített mézet tartalmazza az üveg.

11 Sport Magabiztos gyõzelem A JÓL KEZDÕ KANIZSA ELLENÁLLÁSÁT csak az 5. percben tudta feltörni a CEKK, ekkor átvette a vezetést, innen pedig már nem volt megállás, biztosan tartotta otthon a két bajnoki pontot, volt - a második félidõ elején - hogy 27 ponttal is vezetett. (CEGLÉDI EKK - KANIZSAI VADMACSKÁK SE: 72-56) Foto: FOTOKAISER.COM Vártnál nehezebb siker SZOMBATHELYEN, AZ A-CSOPORTOS ÚJONC Savaria BC otthonában léptek pályára a ceglédi kosaras lányok, ahol élénk érdeklõdés, közel telt házas nézõtér várta a csapatokat. A nagy várakozás a hazaiakat jobban motiválta, mert a harmadik negyed közepéig vezettek, innen fordítottak a CEKK-es lányok, akiknek - a rendkivül sok dobott pontot hozó mérkõzésen - komolyan meg kellett izzadniuk a gyõzelemért. (SAVARIA BC-SZOMBATHELY - CEGLÉDI EKK: 81-99) Nyerhettek volna AZ ELÕZÕ BAJNOKSÁG 4. HELYEZETTJE, a BSE ellen léptek pályára a ceglédi lányok és meglepetésre nagyon jól tartották magukat, pariban voltak a fõvárosi élcsapattal, egészen a harmadik negyed végéig. Ekkor azonban néhány gyermeteg ceglédi hiba lehetõséget adott a a fõvárosiaknak. A ma már a BSE-ben kosarazó két ceglédi kubai, Licet Castillo és Zuleira Aties vezérletével a pestiek otthon tartották a két bajnoki pontot. (BSE - Ceglédi EKK: 86-64)

12 Hering Autóház Kft Jászberény, Nagykátai út 19. Tel: 57/ Szolnok, Alcsisziget Tel: 56/513775

13 HOLLÓ ÉS TÁRSA BT. Temetkezési Szolgálat Cegléd, Pesti út 15. Tel.: 53/ Urnahelyek, urnasíremlékek megvásárolhatók a Kálvária temetõben! Érdeklõdni: Holló és Társa Bt. Cegléd, Pesti út 15. Tisztelt Gyászoló családok! Hozzátartozók! Temetést szervezõk! Kegyelet-, részvét-, és szeretetteljes hangvételû polgári búcsúztatók tartását vállaljuk 30 éves gyakorlattal, erkölcsi elkötelezettséggel, igény szerinti részletezettségû egyéni életút, munkásság, tulajdonság és érdemismertetõkkel, családtagi, rokoni, baráti, egyedi búcsúztatással, általánosan elismert magas színvonalon és garantált megbízhatósággal. Elérhetõségeink: T/F.: mobil: osztály - fapados áron Kedvezõ árú nyomdai szolgáltatások jó referenciával Pannon Realtor Kft. Tel.: 20/ Apró 1275 m 2 alapterületû ingatlan Cegléd Pesti út 25. szám alatt eladó Telefon: 0620/ ,5 szobás lakás eladó a Szabadság téren. Érd.: 20/ nm alapterületû családiház eladó Cegléden a Szalag utcában. Tel.: 20/

14 MEGÚJULT DÉL-PEST MEGYEI MEZÕGAZDASÁGI ZRT Cegléd, Bede 575. GAZDA- ÁRUHÁZA továbbra is várja régi és új vevõit, gazdag áruválasztékával Cím: 2700 Cegléd, Külsõ - Kátai út 98. Telefon: 53/ , 53/ , 20/ Nyitva tartás: hétköznap: október 31-ig: 7,00-17,00 november 1.-tõl: 8,00-16,00 szombat: 8,00-12,00

15 OSTEO 2004 KFT. Csontsûrûség mérés idõpont egyeztetéssel CED-DENT Kft. Cegléd, Szabadság tér 2. Tel.: 53/ /113 mellék A CED-DENT Kft-nél Cegléd, Szabadság tér 2. jelenleg az alábbi röntgen vizsgálatokat végezzük: Panoráma - Tele - Intraorális TB térítésre beutalóval, valamint magán rendelés keretében is. Elõjegyzés kérése az 53/ telefonszámon. Óriási Akció a CED-DENT Kft-nél október 1-tõl december 31-ig minden szolgáltatásunkból 10% kedvezményt adunk. Hihetetlen, de egy fogsor csak Ft Új szolgáltatásunk: fogfehérítés Ne hagyja ki ezt a lehetõséget! Érdeklõdjön személyesen, vagy telefonon az 53/ es telefonszámon

16 AJTÓ-ABLAK KERESKEDÉSEK Fa nyílászárók készletrõl 15% engedménnyel! Fa ablak ony. 60 x Fa ablak ony. 90 x Fa ablak bny. 90 x Fa ablak bny. 120 x Aranyablak n y í l á s z á r ó k minõsített I. osztályú, felületkezelt BOROVI ELITE nyílászárók elérhetõ áron Újszilvás, Rózsa u. 10. Tel.: 53/ (515) Nyitva: H-P: 8-16 elite Farmos, Templom u. 2. Tel.: 53/ Nyitva: H-P: 8-16 Szo: légkamrás mûanyag nyílászárók KIEMELT HÕSZIGETELÉSSEL, 30% engedménnyel KÉSZLETRÕL Mûa. ablak 60 x 60 ony Mûa. ablak 60 x 90 ony Mûa. ablak 90 x 90 ony Mûa. ablak 120 x 120 ony Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák, az akció okt. 1 - nov. 30-ig tart Minden termékünkre áruvásárlási hitel

17 Dr. Petrik Gábor András RADIOLÓGUS SZAKORVOS Röntgen ill. Ultrahang vizsgálatok (felnõtt, gyermek- has, mellkas, koponya, mozgásszervek, lágyrészek, erek stb.) Komplett emlõdiagnosztika Szaktanácsadás! Tel: 06-70/ Kortárs mûvészeti alkotások, Változó árukészlet, részletfizetési antik mûtárgyak, 2700 Cegléd, Szabadság tér 8. I. em. Telefon: 53/ , 06-30/ festmények kedvezmény A Gyermekvilág játék, papír, írószer szaküzlet, minõségi termékekkel, óriási választékkal és állandó akciókkal várja minden kedves vásárlóját! Cím: 2700 Cegléd, Kossuth F.u.2/a Nyitva tartás: h-p.: , sz.:

18 18 Ki kérhet ki tulajdoni lapot? Jog súj rovatunkban Dr. Csákabonyi Beáta ügyvéd igyekszik az olvasót a jog rejtelmeibe bevezetni, alapvetõ jogi ismeretekrõl tájékoztatást adni. Elsõ téma, az ingatlan Tulajdoni lapja, melyrõl a rovat terjedelme miatt több részletben fogunk írni. okak elõtt ismert, hogy az ingatlanok közhiteles nyilvántartását az ingatlan-nyilvántartás tartalmazza, amellyel a Földhivatalban találkozhatunk. A tulajdoni lap az ingatlan-nyilvántartás alapján készült okirat. Ennek a tulajdoni lapnak a Földhivatalban több formáját kérhetjük ki, lehet ez hiteles, vagy nem hiteles is. A nem hiteles tulajdoni lap kikérése akkor indokolt, ha csupán tájékozódni szeretnénk egy ingatlan adatairól. Tudni kell azt, hogy az ingatlan-nyilvántartás egy közhiteles nyilvántartás, amely arra is szolgál, hogy az abba betekintõk pontos tájékoztatást kapjanak egy ingatlan fõbb adatairól, mekkora a területe, mi a mûvelési ága (lakóház, lakás, szántó, gazdasági épület, stb.), kik az ingatlan tulajdonosai. Tartalmazza továbbá az ingatlan-nyilvántartás az ingatlanra bejegyezhetõ terheket is (haszonélveze- ti jog, jelzálogjog stb.), és a széljegyeket. Az ingatlan-nyilvántartás adatai nyilvánosak. Ez a szabály leegyszerûsítve és abból kiragadva azt jelenti, hogy az ingatlan adataiba, amelyek a tulajdoni lapon is megjelennek, bárki, - nem csupán a tulajdonos - betekinthet, arról feljegyzést készíthet, és bárki tulajdoni lapot kérhet. A betekintés és a feljegyzés készítése ingyenes. Téves tehát az a mindennapi életben elterjedt ismeret, hogy az ingatlan tulajdoni lapját csupán a tulajdonos jogosult kikérni. A cél megjelölésével, személyi adatai megadásával, személyazonosságának igazolása mellett tulajdoni lapot bárki kiválthat. Ezen nyilvánosság sokakban ellenérzést szül, mivel az ingatlanok tulajdonosaiban az a félelemérzet keletkezik, hogy ha bárki kikérheti a tulajdoni lapot, akkor azzal visszaélhet. Valójában ez nem így van. Ma már adásvételi szerzõdést csak ügyvéd, vagy közjegyzõ, bizonyos esetekben jogtanácsos közremûködésével készíthetnek. Ezen eljáró személyek kötelesek a tulajdonos személyét ellenõrizni, kötelesek személyi azonosító okmányait elkérni és megvizsgálni. Pusztán a tulajdoni lap egy szerzõdés elkészítéséhez nem elegendõ. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy éppen a vevõ érdeke az, hogy a tényleges tulajdonossal tárgyaljon, vele kössön szerzõdést, melyet a tulajdoni lap alapján ellenõrizhet. DR. CSÁKABONYI BEÁTA ugyved72@fre .hu

19 kezdjük is az õsz egyik legfontosabb munkájával, a gyümölcsfa telepítéssel, illetve a pótlással. Új telek esetén készítsünk tervrajzot, határozzuk meg a kert jellegét. A ház elé sorfa való, a bejárat elé örökzöld, virág. A hátsó kertbe pedig zöldség vagy gyümölcsöskert, esetleg játszó, pihenõ rész. Beszéljük meg a családtagokkal, hogy mit, hova szeretnénk, majd utána kérjük ki szakember segítségét. Fontos! Gyümölcsfákat csak szakembertõl vásároljunk! Erre valók a faiskolai árudák, kertészeti centrumok stb. Az ültetés ideje, õsszel, október közepétõl, az állandó fagyok beálltáig (kb. december 8-ig) tart. Õsszel jobb ültetni, mert kedvezõ idõ esetén megindul a gyökérképzõdés. Az õszibarack fákat és a gyökeres szõlõvesszõket azonban tavasszal ültessük a fagyérzékenységük miatt. A fáknak nagy gödröt ássunk, és öntözés után mindig takarjuk be földel a tövét (csirkézzük). Õsszel soha ne metsszük meg, csak tavasszal. Ha ásás közben pajort (cserebogár lárvát) találunk, feltétlenül fertõtleníteni kell a talajt. Ne zsúfoljuk tele a kertet, gondoljunk a szomszédra is. Jó ha közös sövényt ültetünk, így nagyobb hely marad a többi növénynek. Az elöregedett fák helyett ugyan olyan fát ne ültessünk. Úgynevezett talajuntság lép fel, a fa ilyenkor nehezen ered meg, és csak sínylõdik. Mit csináljunk? Csonthéjas gyümölcsfák helyett (pl.: kajszibarack) ültessünk körtét, Kert Gondoljunk a szomszédra is Ebben a rovatban idõszerû kertészeti munkákra szeretnénk felhívni a figyelmüket. Nem törekszünk a tökéletességre, hiszen ez lehetetlen, de igyekszünk segíteni. Néhány gyümölcs, szõlõ, zöldség és dísznövény praktikákat fogunk felsorolni, segítséget adva ezzel a kiskertek tulajdonosainak almát, bogyós vagy héjas gyümölcsöt és fordítva. Õsszel nagyon fontos a talajmunka elvégzése: ásás, rotálás, szántás valamint tápanyag-utánpótlás (érett marhatrágyával). Ezek azért is fontosak, mert az õszi-téli csapadék így könnyebben beszívódik a talajba, fellazul a betakarításkor keletkezett taposás, jobban levegõzik a talaj, a beteg leveleket pedig belefordítjuk a talajba. A fentiek miatt õsszel a szõlõben is el kell végezni a talajmunkát. Hagyományos szõlõtõke esetében a téli fagyok okozta kár csökkentése érdekében tõkénként egy-két szál vesszõt le kell húzni a földbe, és letakarni. Ha problémájuk, kérdésük van, írják meg a szerkesztõség címére, és írunk róla. JAKSICS GYÖRGY 19

20 20 széles körû tájékozódás, tájékoztatás érdekében, a döntéshozatal támogatására a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ - immár hagyományosan, nyolcadik alkalommal - idei év októberében is Pályaválasztási Kiállítás sorozatot rendezett megyénk 7 városában, melynek záró rendezvényéhez a Ceglédi Városi Sportcsarnok adott otthont. Ennek során a kiállításon részt vevõ oktatási intézmények képviseletében megjelent pedagógusoktól, diákoktól azonnali kapcsolatfelvétellel elsõ kézbõl informálódhattak, az adott iskolában, képzõ intézménynél oktatott szakokról, szakmákról, felvételi követelményekrõl, tantárgyakról, ponthatárokról, felvételi eljárásokról egyaránt. Állás További szolgáltatásként - az oktatási - és képzõ intézményeken túl - régiónk különbözõ munkáltatói kiállítóként való megjelenésével különbözõ pályákon, szakmákon belüli karrier, elõrelépési, fizetési, elhelyezkedési lehetõségekrõl való tájékozódásra nyílt lehetõségük. A kiállításokon - így a ceglédi helyszínen megrendezett eseményen is - a megcélzott korosztály érdeklõdését figyelembe véve színes programok (divatbemutató, táncbemutató, virágkötészeti bemutató) gazdagították a rendezvényt, melyet a kiállítóként részt vevõ iskolák diákjai nyújtottak. Ezáltal az intézmény szabadidõs tevékenységeibe is betekintést nyerhettek az érdeklõdõk. A Munkaügyi Központ Pályakezdõ Szigetén számítógépes érdeklõdés-vizsgáló, önértékea Pályaválasztási kiállítás Pest megyében éves szinten mintegy 50 ezer, szûkebb régiónkban, Cegléd - és térségében közel pályakezdõ fiatal áll pályaválasztással illetve munkavállalással kapcsolatos döntés elõtt.

21 Állás 21 lõ kérdõívvel, szakmabemutató videofilmekkel, pályaválasztási tanácsadást nyújtó kollégák segítségével tájékozódhattak a fiatalok, valamint jogi, munkaügyi tanácsadást igényelhettek, továbbá ugyanitt pályaválasztási totó nyereményjátékkal a pálya, a pályák ismeretének fontosságára hívták fel a figyelmet. Tapasztalatok szerint társadalmunk egyre inkább felismeri a pályaválasztás fontosságát, a lehetõségekhez mérten legszélesebb körû tájékozódás szükségességét e fontos döntés meghozatala elõtt. A kiállítás segítséget ad azon munkanélküliek számára is, akik elsõ szakképzettségüket felnõttként kívánják megszerezni, vagy piacképes, új szakmát kívánnak elsajátítani. A ceglédi Pályaválasztási kiállítás kiemelkedõ sikere, a kitûzött célok elérése, a pályaválasztási információk minél szélesebb körben való eljuttatása az érintettek számára támogatók, társszervezõk nélkül nem valósulhatott volna meg. Ennek okán a Közép- magyarországi Regionális Munkaügyi Központ és elsõsorban a Ceglédi Kirendeltség munkatársai ezúton is köszönetüket fejezik ki azon támogatóiknak, társszervezõiknek, akik e fontos feladatot nem csak felismerték, de kiemelt támogatásukkal, segítségük nyújtásával nagymértékben hozzájárultak e rendezvény sikeres lebonyolításához. BERKI ANDREA KMRMK Ceglédi Kirendeltség pálya-munkavállalási tanácsadója SZERENCSÉSEK NAPJA Lesz Vigasz Sörözõ Biliárd verseny - Halloween party - Versenyek, játék tánc Fõdíj: a SAVE GUARD által felajánlott RADARDETEK- TOR amely az összes lézeres sebességmérõt jelzi és blokkolja. További ajándékok: túlélõ szett - karton dobozos sör - üveg whisky ft értékû italkupon a Lesz Vigaszban -ban lefogyasztható - rauch ajándék csomag - Biliárd dákó - U F O Információ: Lesz Vigasz Sörözõ Cegléd Várkonyi, Mizsei út sarok VÉRADÁS CEGLÉDEN nov. 13 Kedd Kórház Mûvelõdési Központ

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám Kedves Olvasó! A hosszúra nyúlt hideg idő után végre élvezhetjük a tavaszt. Áprilisban nemcsak a Húsvétra készülünk kínálatunkkal, de már anyák napjára is, hiszen május

Részletesebben

Mustang LovasClub Mustang LovasClub - Méretek 26cm 32cm 40cm 50cm 01. Velence

Mustang LovasClub Mustang LovasClub -  Méretek 26cm 32cm 40cm 50cm 01. Velence Tököl Pizzák: Méretek 26cm 32cm 40cm 50cm 01. Velence sonka kukorica, 02. Margherita 900.- 990.- 1950.- 2800.- sajt, friss paradics omszeletek) 03. Szalámis 920.- 1070.- 1950.- 2800.- szalámi, 04. Sonkás

Részletesebben

330.-/DB(KB. 20dkg.)

330.-/DB(KB. 20dkg.) A pirog vagy pirozsok egy orosz ételféleség, mely kelt tésztából készül különféle töltelékkel. Neve valószínűleg a pír, lakoma szóból ered. Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel. A

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

KEOP-5.6.0 Környezet és Energia Operatív program KEOP-5.6.0-12/2013-0034

KEOP-5.6.0 Környezet és Energia Operatív program KEOP-5.6.0-12/2013-0034 KEOP-5.6.0 Környezet és Energia Operatív program KEOP-5.6.0-12/2013-0034 0034 Pest II: Bernecebaráti Bernecebaráti Szokolyi Alajos Általános Tagiskola és tornaterem melléképülete Az intézmény 2 különálló

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

Házhozszállítás! Kiszállítás kizárólag a XVI. kerületen belül illetve Csömör területén belül! Kiszállítási idő:

Házhozszállítás! Kiszállítás kizárólag a XVI. kerületen belül illetve Csömör területén belül! Kiszállítási idő: Házhozszállítás! Kiszállítás kizárólag a XVI. kerületen belül illetve Csömör területén belül! Kiszállítási díj: Kiszállítási idő: Csomagolás(alufólia+zacskó): Saláta csomagolás: Feltétes Lángos pizzás

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Tartalom ház lakás lakberendezés egészség szépségápolás divat ruházat állatok Közérdekű telefonszámok autó közlekedés Térkép élelmiszer vendéglátás turizmus sport 7-14 15-24 25-28 29-30 31-34 34 35-39

Részletesebben

PIZZÁK. Mini Kicsi Nagy Óriás 26cm 30cm 40cm 50cm

PIZZÁK. Mini Kicsi Nagy Óriás 26cm 30cm 40cm 50cm PIZZÁK Mini Kicsi Nagy Óriás 26cm 30cm 40cm 50cm 1. Margherita (paradicsom alap, sajt) 690.- 790.- 1.390.- 1.990. 2. Tibi bácsi pizzája (paradicsom alap, 3 kívánság, sajt) 1.190.- 1.390.- 2.390.- 3.590.-

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

Szakközépiskola. Debrecen. Fenntarthatósági témahét ( ) Beszámoló

Szakközépiskola. Debrecen. Fenntarthatósági témahét ( ) Beszámoló Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola Debrecen Fenntarthatósági témahét (2018. 04.23-27.) A témahét résztvevője: Iskolánk nem végzős tanulói. (12 osztály, 713 tanuló) Időtartama: 2018.04.23.-2018.04.27.

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

Király pizzéria. 801 Margherita /sósz, sajt/ 830.- 802 Funghi /szósz, gomba, sajt/ 870.- 803 Prosciutto /szósz, sonka, sajt/ 890.-

Király pizzéria. 801 Margherita /sósz, sajt/ 830.- 802 Funghi /szósz, gomba, sajt/ 870.- 803 Prosciutto /szósz, sonka, sajt/ 890.- Király pizzéria Pizzák 30cm: 801 Margherita /sósz, sajt/ 830.- 802 Funghi /szósz, gomba, sajt/ 870.- 803 Prosciutto /szósz, sonka, sajt/ 890.- 804 Capricciosa /szósz, gomba, sajt, sonka/ 920.- 805 Salami

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekegyhazihirek@gmail.com Telefon: - Myletos Art Ságiné Őze Rita élelmiszer boltja Gyógynövény és Reformélelmiszer Üzlet (Szentes) Rongybika (Szentes) Erasmus + Dr. Brusznyai

Részletesebben

Méltó születésnapi ajándék

Méltó születésnapi ajándék Szeged gazdálkodásának egyre nagyobb hányadát teszik ki azok az állami és uniós pályázatok, melyeket teljes egészében a város fejlesztésére fordítanak. Az idén 32 milliárd forintot fektetnek be a város

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

(2015. évi előzetes tervezet)

(2015. évi előzetes tervezet) (2015. évi előzetes tervezet) JANUÁR január 31. U21-es kispályás torna Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Kinizsi FC FEBRUÁR február 1. U16-os kispályás kupa Nagykőrösi Kossuth Lajos

Részletesebben

Várostörténet. 3. forduló. Kecskemét városának legrégebbi oktatási intézményéhez kapcsolódik a következő feladat.

Várostörténet. 3. forduló. Kecskemét városának legrégebbi oktatási intézményéhez kapcsolódik a következő feladat. Várostörténet 3. forduló Kecskemét városának legrégebbi oktatási intézményéhez kapcsolódik a következő feladat. 1. Egészítsd ki a szöveget! Az iskola híres kegyesrendi, más néven iskola. megalapítása gróf.

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

Hét középiskolai csapat az EuroSkills hazai döntőjében

Hét középiskolai csapat az EuroSkills hazai döntőjében Gulyás Andrea: a kormány arra törekszik, hogy agrárszakmák a legnépszerűbb hivatások közé emelkedjenek a pályaválasztók körében 1. oldal (összes: 5) Az emberi lélek születésétől fogva igényli, hogy egy

Részletesebben

Sima 170 Ft Fokhagymás 180 Ft Mini lángos 70 Ft Tejfölös 260 Ft Sajtos 280 Ft Sajtos-tejfölös 360 Ft Metélőhagymás sajtos-tejfölös 400 Ft

Sima 170 Ft Fokhagymás 180 Ft Mini lángos 70 Ft Tejfölös 260 Ft Sajtos 280 Ft Sajtos-tejfölös 360 Ft Metélőhagymás sajtos-tejfölös 400 Ft 1 Sima 170 Ft 2 Fokhagymás 180 Ft 3 Mini lángos 70 Ft 4 Tejfölös 260 Ft 5 Sajtos 280 Ft 6 Sajtos-tejfölös 360 Ft 7 Metélőhagymás sajtos-tejfölös 400 Ft 8 Baconos-sajtos-tejfölös lilahagymával 530 Ft 9

Részletesebben

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok Gyóni Napok 2019 október 14 27. Gyóni Napok 2019 október 14 27. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032)

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) Kedvezményezett: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium A projekt

Részletesebben

Pizzáink töltött peremmel, 32 cm Ft. 60 cm Ft

Pizzáink töltött peremmel, 32 cm Ft. 60 cm Ft töltött peremmel, 32 cm + 250 Ft. 60 cm + 400 Ft Sajttal töltött perem: 32 cm: + 200 Ft 60 cm: + 400 Ft Sajt-bacon töltött perem: 32 cm: +250 Ft 60 cm: +500 Ft Virsli, ketchup v. mustárral 32 cm: töltött

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény FORGATÓKÖNYV KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT FEJLESZTÉSI ÉS PROJEKTIGAZGATÓSÁG 1051 Budapest, Nádor u. 32. www.klik.gov.hu Iskolánk idén ünnepli 110. évfordulóját, ennek alkalmából egy egész élménynapot

Részletesebben

A Helyi Választási bizottság a 2006 szeptember 8.-án záruló jelöltajánlás

A Helyi Választási bizottság a 2006 szeptember 8.-án záruló jelöltajánlás MÁTÉTELKI HÍREK 25. szám Mátételke község Önkormányzatának friss hírei Képvisel -testületünk 2006. október 10-i ülésének anyagából 2006. október 17. Közérdek információk! A választási bizottság tájékoztatása

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: kultura.derekegyhaz@gmail.com Telefon: 06 20/258-55-11 december 14. (péntek) 18:00 Derekegyházi Horgász Egyesület taggyűlése Könyvtár TOP lista - november 1. Kristin Cashore:

Részletesebben

V. évfolyam 2.szám február

V. évfolyam 2.szám február V. évfolyam 2.szám - 2019. február XV. SAJÓBÁBONYI PÁLINKA ÉS POGÁCSASÜTŐ VERSENY Nagy érdeklődés kísérte február 02-án a XV. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt. Összesen 301 pálinkát, párlatot

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016.

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. 1. sz. melléklet JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek Nemzeti Ünnep: 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

Részletesebben

Kedves Uvaterv -es Vendégeink!

Kedves Uvaterv -es Vendégeink! Kedves Uvaterv -es Vendégeink! A TIHANYI ÜDÜLŐ - a 2012-es évben is várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Az üdülési program lehetőséget ad : - rövidebb, hosszabb időszak, - csak szállás, - szállás

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

Budapest II. Kerületi Családsegítô és Gyermekjóléti Központ új telephelyre költözése

Budapest II. Kerületi Családsegítô és Gyermekjóléti Központ új telephelyre költözése Budapest II. Kerületi Családsegítô és Gyermekjóléti Központ új telephelyre költözése 2 Szebb, jobb és megfelelôbb környezet szolgálja a szociális tevékenységet A II. kerületi Családsegítô és Gyermekjóléti

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 4. szám Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. Csapataink, játékosaink

Részletesebben

Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban

Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban Mosonmagyaróvár több éve csatlakozott az Európai Mobilitási Hét (2011. szeptember 16-22.) rendezvény sorozathoz, melynek záró napja az Európai

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 8. szám Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. bajnokcsapataink Bajnok

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 2. szám - 2014. december Kik az Új Családok? Sokan kérdezik tőlünk mostanában, hogy kik az Új Családok, mi jellemző rájuk, mit tesznek, hogyan élnek? Összegyűjtöttünk néhány

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez. Pályázati felhívás-minta

1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez. Pályázati felhívás-minta 1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez Pályázati felhívás-minta P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Kazincbarcika város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati

Részletesebben

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez Témakörök az idegen nyelvi érettségihez TÉMAKÖR 1. Személyes vonatkozások, család 2. Ember és társadalom Középszint A vizsgázó személye, életrajza, életének fontos állomásai (fordulópontjai) Családi élet,

Részletesebben

Pizzák. 1. MARGARETA 1050Ft (par., sajt) 2. VEGA 1250Ft (par., sajt, zöldségek) 3. BAGGIO 1390Ft (par., 4 féle sajt)

Pizzák. 1. MARGARETA 1050Ft (par., sajt) 2. VEGA 1250Ft (par., sajt, zöldségek) 3. BAGGIO 1390Ft (par., 4 féle sajt) 2012. április 1. Pizzák III. kategória 1. MARGARETA 1050Ft (par., sajt) 2. VEGA 1250Ft (par., sajt, zöldségek) 3. BAGGIO 1390Ft (par., 4 féle sajt) 4. FUNGHI 1250Ft (par., sajt, gomba) 5. HERZ 1390Ft (par.,

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE / Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium 8000 Székesfehérvár Gyümölcs u. 13. Tel: 22-500-231 Fax: 22-500-290 ESEMÉNYNAPTÁR A 2016-2017-ES TANÉVRE Készítette: Nyikusné Tatai Szilvia igazgatóhelyettes

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

Gyermekkori elhízás megelőzése, elhízott gyermekek életmódváltásának SAJTÓMAPPA. Pályázató azonosító: TÁMOP-6.1.2.-11/1-2012-1171

Gyermekkori elhízás megelőzése, elhízott gyermekek életmódváltásának SAJTÓMAPPA. Pályázató azonosító: TÁMOP-6.1.2.-11/1-2012-1171 SAJTÓMAPPA Pályázató azonosító: TÁMOP-6.1.2.-11/1-2012-1171 Gyermekkori elhízás megelőzése, elhízott gyermekek életmódváltásának ösztönzése 2013. november 20. MEGHÍVÓ Projektindító sajtóbeszélgetésre Projekt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére 1612-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2011. évi módosított rendezvénytervének

Részletesebben

Angol nyelv közép- és emelt szintű szóbeli érettségi témakörök 2018

Angol nyelv közép- és emelt szintű szóbeli érettségi témakörök 2018 Angol nyelv közép- és emelt szintű szóbeli érettségi témakörök 2018 Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére Iktatószám: SZ-102 /2015. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére Tárgy: Javaslat a 3301. Egészségügyi

Részletesebben

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében 2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés Részvétel: a projekt

Részletesebben

BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA

BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA ELŐDISKOLÁINK FÉNYES TÁNCSICS SZIGETI KOSSUTH A Budai Középiskola születése 2004 Táncsics Mihály Angol Kéttannyelvű Gimnázium Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Székhely (Gimnázium): 1183 Budapest, Kossuth Lajos tér 2. Telephely (Általános Iskola): 1185 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2010/2011.

Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2010. szeptember 30. Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére 5604-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2016. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében 2013. december 12-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2013. őszi Intézményi

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám Kedves Olvasó! Szeszélyes tavasz vége felé járva végre többször örülhetünk a várva várt melegnek. Az általunk kínált portékák is színesebbek, vidámabbak és nyarat idézik.

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 7-i rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 7-i rendkívüli ülésére Előterjesztés 4. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 7-i rendkívüli ülésére Tárgy: Testvérvárosi kapcsolat felvétele Jászberény Várossal Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Növekvő gyermeklétszámok

Növekvő gyermeklétszámok IX. évf. 5. sz. 2012. augusztus www.kiralyhegyes.hu Növekvő gyermeklétszámok óvodánkban, iskolánkban Palánta ültetvényezések a fóliasátorban Útkarbantartási munkálatok Egészségügyi szűrővizsgálatok Ingyenes

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május Galgagyörki Napló Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám 2012. május ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Lőrik László átveszi a Köznevelésért díjat Fristáczki Erik 8. osztályos tanuló Izgatottan

Részletesebben

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013.

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013. Jakabszállás elérhetősége 2 : I. Jakabszállás Községi Lovas Sportpálya teljes körű fejlesztése, kiépítése Jakabszállási Lovas Sportegyesület Konfár János elnök 20/54-111-66 - Jakabszállás és vonzáskörzete

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. március 23-án (Péntek) 15.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. március 23-án (Péntek) 15.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. JEGYZŐ KÖNYV Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. március 23-án (Péntek) 15.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal I. emeleti tárgyalóterme

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (IX. 07.) önkormányzati rendelete az önkormányzati kitüntetésekről és elismerő címekről Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja:

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja: Visegrádi Önkormányzat 11/2001. (IX. 27.) ör. rendelete a város közművelődési feladatairól és ellátásának feltételeiről [Egységes szerkezetben a 4/2014. (III.21.) Ökt. rendelettel] Visegrád Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság június 28.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság június 28.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-308/2017. ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2017. június 28.-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1.

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1. C H A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Nagy László Lázár grafikája XVII. évfolyam 7. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu Cegléd Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete 2006. május 25-én tartotta munkaterv

Részletesebben

Előterjesztést készítette és előterjesztő: Hegedűs Ferenc polgármester PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGGEL KAPCSOLATOS ELŐZETES DÖNTÉS KÉRÉSE

Előterjesztést készítette és előterjesztő: Hegedűs Ferenc polgármester PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGGEL KAPCSOLATOS ELŐZETES DÖNTÉS KÉRÉSE RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjesztő: Hegedűs Ferenc polgármester

Részletesebben

Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP 2.1.1./B 09 2009 0032

Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP 2.1.1./B 09 2009 0032 Rákosmenti közlekedési és útfelújítási program EXPRESSZ PROGRAM 8 újabb utat épített Rákosmente Önkormányzata Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP.1.1./B 09 009 003 Az Európai Unió

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

2007. június 8-án Stockholmban adták át a 2006-os Europa Nostra Díjakat. A Ferihegyi Repülőtér I. Termináljának felújítása és a New York Palota és

2007. június 8-án Stockholmban adták át a 2006-os Europa Nostra Díjakat. A Ferihegyi Repülőtér I. Termináljának felújítása és a New York Palota és 26. Az EU Kulturális Örökség Díja és Magyarország Az EU Kulturális Örökség Díja és Magyarország 2007. június 8-án Stockholmban adták át a 2006-os Europa Nostra Díjakat. A Ferihegyi Repülőtér I. Termináljának

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Monor város évi programtervezete

Monor város évi programtervezete Monor város 2019. évi programtervezete Rendezvény időpontja: 2019. január 7. 2019. január 11. 18:00 Rendezvény megnevezése: Újévi koncert Mocsári Károly és meglepetés vendégének előadása 2019. január 12.

Részletesebben

Tanmenetek. November 1. Õszinteség, titoktartás 2. Az egészséges étrend

Tanmenetek. November 1. Õszinteség, titoktartás 2. Az egészséges étrend Tanmenetek Minden évfolyamon heti egy órában (évi 36) terveztük meg a NAT és a kerettanterv tartalmainak megfeleltetett témákat. Mivel az egyes nevelési témák évfolyamonként visszatérnek, mindig az osztályhoz

Részletesebben

Beiratkozási Napok. Augusztus szeptember 01. A programok minden nap 08:00-17:00 óra között

Beiratkozási Napok. Augusztus szeptember 01. A programok minden nap 08:00-17:00 óra között Beiratkozási Napok Augusztus 27. - szeptember 01. A programok minden nap 08:00-17:00 óra között Változatos programokkal, az egyetem szolgáltatásait bemutató rendezvényekkel várja a tanulmányaikat szeptemberben

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Szabadidős Munkaközösség éves programterve a 2017/2018. nevelési évre

Szabadidős Munkaközösség éves programterve a 2017/2018. nevelési évre Szabadidős Munkaközösség éves programterve a 2017/2018. nevelési évre Készítette: Munkaközösség vezető Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda Éves programjaink, ünnepeink, megemlékezések, hagyományok, zöldnapok,

Részletesebben

IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa. Önkormányzati hírek

IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa. Önkormányzati hírek Benei Hírmondó IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa Önkormányzati hírek Az önkormányzat képviselő-testülete 2011. február 14-én testületi ülést

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

Fényképek a házról Fényképek a nyílt napról SZÁZADOS-UDVAR VENDÉGHÁZ Cserhátszentiván, Kossuth u. 64. A Százados-udvar vendégház Cserhátszentivánban, falusias környezetben kínál családok, szűkebb

Részletesebben

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája 2007-2008-as nevelési év értékelése Készítette: Ceglédiné Csősz Erzsébet Tagintézmény vezető 1 Gyermeklétszám: 2007. évi statisztika szerint: 21 fő, köztük: 10 fiú, 11

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

Zalaszentgrót értéktára

Zalaszentgrót értéktára Zalaszentgrót értéktára Kedves Helyben Élő! Készül Zalaszentgrót értéktára, amelyben valamennyi helyi értékkel bíró (szellemi, emberi, tárgyi és természeti) kincsünket szeretnénk összegyűjteni, rendszerezni

Részletesebben

Tisztelt Jászkisériek!

Tisztelt Jászkisériek! A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS KIADVÁNYA XV. évfolyam 2. szám Tisztelt Jászkisériek! Az év vége felé közeledve, az adventi idõszakban járva engedjék meg, hogy polgármesterükként én is számot adjak néhány

Részletesebben

További tervek alapján a kutyafuttató területére kutyaitató kerül, valamint reményeim szerint a Hajós játszótér is megújulhat.

További tervek alapján a kutyafuttató területére kutyaitató kerül, valamint reményeim szerint a Hajós játszótér is megújulhat. Az elmúlt egy évben tizennégy testületi ülésen, egy díszülésen, negyvenkilenc saját Bizottsági ülésen vettem részt, valamint hat - hat Gazdasági és Jogi Bizottsági és hét Környezetvédelmi és Városfejlesztési

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat Az idei évben is megvalósul a figyelemfelhívó és ismerető programokkal színesített városi és megyei Közbiztonsági Rendezvénysorozat. Az alábbiakban összegezzük, milyen

Részletesebben