Ingyenes. I. évfolyam, 5. szám november 9. Ceglédi. Fradista. szemmel az ellenfélrõl 3. oldal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ingyenes. I. évfolyam, 5. szám 2007. november 9. Ceglédi. Fradista. szemmel az ellenfélrõl 3. oldal"

Átírás

1 Ingyenes Ceglédi I. évfolyam, 5. szám november 9. P A N O R Á M A Fradista szemmel az ellenfélrõl 3. oldal

2 MAXI PIZZA (40 dkg - 28 cm-es tészta) PARADICSOMOS ALAP Sajtos 700,- Gombás 750,- Sonkás 780,- Kukoricás 750,- Szalámis 780,- Milánói (gomba, sonka) 830,- Böllér (kolbász, savanyú uborka) 830,- Hawaii (sonka, ananász) 830,- Mediterrán (sonka, mediter. gyümölcs) 830,- Mexikói (sonka, mexikói köret, chilli) 830,- Texas (darált marhahús, chilli) 800,- Magyaros (bacon, kolbász, hagyma, tejföl) 850,- Parasztos (kolbász, hagyma, tojás) 850,- Vegetariánus (borsó, kukorica, bébirépa, gomba) 850,- Négy évszak (sonka, gomba, borsó, kukorica) 850,- Fittnesz (csirkemell, kukorica) 850,- Carbonare (bacon, tejszín, tojás, fokh.)850,- TEJFÖLÖS ALAP Bajor (virsli, hagyma) 750,- Gyrosos (gyros hús) 800,- Görög (tzatzikis alap, gyros hús, feta sajt) 850,- Fehér (sonka, gomba, fokhagyma) 850,- Hentes (sonka, csemege uborka) 850,- Szamuráj (sonka, szalámi, tükör tojás) 850,- Három kívánság 850,- Öt kívánság 950,- SPAGETTIK Sajtos-tejfölös 500,- Bolognai (paradicsom szósz, darált hús, sajt) 650,- Milánói (paradicsom szósz, sonka, gomba, sajt) 700,- Fittnesz (tejföl, sonka, kukorica) 700,- MC' MAXI Kövön sütött óriás hamburgerek (Óriás hambizsömle, marhahús, ubi, paradicsom, hagyma, ketchup, mustár, majonéz) Sima 450,- Egyéb belevalók: sonka, sajt, gomba, szalámi, kolbász, bacon, tarja, kukorica, ananász, tükörtojás) 50,-/adag Röfi-burger (rántott szelet) 650,- SÜLT BURGONYA /nagy adag/ 500,- Héjas, fûszeres burgonyagerezdek /nagy adag/ 700,- HOT-DOG (virsli pizzatésztában) Sima 400,- Sajtos 450,- Sonkás - sajtos 500,- Pipi-burger (marhahús helyett rántott csirkemell) 650,- Boci-burger (rántott borjúval) 750,- Csíz-burger (marhahús helyett rántott sajttal) 650,- GYROS PITÁBAN 580,- KEBAB TEKERCS (Fûszeres bárányhús,káposztával, hagymával, tésztába sütve) 580,- LAPOS (Óriás hambizsömle, sajttal-sonkával töltve, összesütve) 400,- CUCU (Óriás hambizsömle, hambihússal, hagymával, majonézzel laposra sütve) 400,- DOBOZ ÁRA: 60,- DOBOZ NÉLKÜLI CSOMAGOLÁS: 30,- DOBOZ ÁRA: 60 FT Rendelésfelvétel ig 30/ Ha azt akarja, hogy se Ön, se én ne haljunk éhen, rendeljen tõlünk!

3 Ajánló Ki kérhet ki tulajdoni lapot?...18 Gondoljunk a szomszédra is...19 Pályaválasztási kiállítás A feltétel nélküli szeretet Egyesület a mozgássérültekért...26 Barangolás a nagyvilágban...31 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Pannon Realtor Kft Cegléd, Csalogány u. 3. T.: (53) Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden második pénteken Cegléden és térségében Lapzárta: kéthetente kedd, 16 óra Példányszáma: db Nyomdai munkák: Hungária Press Nyomdaipari Kft Békéscsaba, Kétegyházi út 18. Bevezetõ Fradista szemmel a az ellenfélrõl Nagyvárad téri István kórházban születtem és belecsöppentem a IX. kerületbe, a franzstadtba, a fénybe és pompába, a szegénységbe és szürkeségbe, a Haller téri grundra. Itt tanultam becsülni az életet, tisztelni az idõsebbet. Megtapasztaltam mi is az, hogy szolidaritás, mi a barátság és megtanulhattam közösségben élni és gondolkodni. Mindezt a Mester utca és a Hámán Kató út sarkán élve pár száz lépésre a szentélytõl a Fradi pályától. Gyakran a kezembe akad egy megfakult fénykép. Dátuma: õsz, A képen: Fradi-MTK kölyök III., készítette: Pokuda Foto (remélem ez a név még jelent valamit, valakinek). Háttérben félig lebontott tribün, a képen Bálint Laci a legmagasabb, e sorok írója a legalacsonyabb. Sok-sok meccs, játékos, barát. Minden nap edzés. 14 és 15 óra között a Fradi pálya kapuja mögött vagyok, majd húzok át az MTK pályára, ahol kezdõdik az edzés, nekünk. -Voltál a fradi pályán Kiss fradista? - kérdezte az edzõm. Tudták rólam ott is, hogy mindenem a FRADI és nagyon becsültek érte, mert tudták azt is, hogy megdöglök az MTK csapatáért. De hát a szív Igen tisztelt Szívós és Páncsics urak hívnak, de Nyíl egy szava is elég: Gyere és én jövök. Hazaértem!? Nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Nyíllal való barátságomat megette a mai magyar valóság. Sajnálom nagyon. Az utóbbi hét évben egy csoport tagjaként sokat dolgoztam azért, hogy megoldást találjunk a problémákra, de a mindenkori vezetõk sehová sem vezetõ felfogása miatt nem jutottunk elõre. A FRADI nélkül nincs NB I. A szurkolók szeretete élteti a fradizmust. Nem ellenségek jönnek, hanem ellenfelek. Szeretettel várjuk õket Cegléden, mert ez ünnep a számunkra. Szurkoljunk együtt a csapatokért a fociért, a mi focinkért! Az a pár ember, aki lokálpatriotizmusával, anyagi támogatásával élteti a jelenlegi ceglédi labdarúgást, õk csak a legnagyobb elismerést érdemlik, mert nélkülük ez a meccs sem jöhetne létre november 10-én. Hajrá Cegléd, hajrá foci! KISS LÁSZLÓ (a címlapon) a Ceglédi VSE labdarúgó csapatának edzõje 3

4 4 Híreink Iskolaavatás Csemõben Konyhával és két tanteremmel bõvítették a csemõi Ladányi Mihály Általános Iskolát. A mintegy 170 millió forintos beruházás keretében az épületgépészet is megújult, és a külsõ homlokzat is egységes színt kapott. Az ünnepélyes avatáson elhangzott: 2003-ban nyújtották be a pályázatot, de forrás hiányában csak nemrégiben folyosították az összeget. éppen egy évvel ezelõtt volt a megújult csemõi óvoda ünnepélyes átadása - emlékezett a község jegyzõje, Lakos Roland. Most pedig az iskola megújulásának, fejlõdésének újabb fejezetéhez érkeztek el. Ha a térség valamelyik települése sikert ér el, annak a többi település lakóinak, vezetõinek is örülnie kell - vélekedett az országgyûlési képviselõ. Czinege Imre beszédében az ifjúság nevelésérõl beszélt, amelyet minél korábban, még az óvodában el kell kezdeni, és az iskolában megfelelõ módon folytatni. CZINEGE IMRE, országgyûlési képviselõ: Egy újfajta oktatást szeretnénk. Egy újfajta oktatást, amelyben a alapkészségeken van a hangsúly, hogy ötödikes korában minden gyerek tudjon számolni, és megértse azt a szöveget, amit olvas. Kicsit szomorúan vettem azt a tanulmányt, hogy a 300 legjobb egyetemben nem volt egyetlen egy magyar sem. Egy másik felmérés, a gyermekek szövegértésérõl, hasonlóan kedvezõtlen eredményt hozott. Csemõ szerencsés, mindkét intézménye szépen fejlõdik. Ám ehhez megfelelõ hivatástudatú pedagógusok is kellenek. Ehhez találták ki az életpálya modellt - mondta a képviselõ. Ezt követõen a kivitelezõ, a Central-Bau 2000 kft. ügyvezetõje jelentette készre és adta át az épületet. A polgármester köszönetet mondott a pályázat elkészítéséért. Bartha Alajosné Czinege Imre országgyûlési képviselõt, a regionális fejlesztési tanács elnökét, Szabó Imrét, valamint a VÁTI Kht-t és Oszlánczi Ferenc igazgatót emelte ki. Az Európai Uniós forrásból megvalósuló, 170 milliós beruházás keretében új konyhát építettek, megújult az ebédlõ, valamint az emeleten egy számítástechnikai és egy nyelvi labort is létesítettek. Továbbá az épületegyüttes nagy részének a külsõ burkolata illetve az épületgépészet újult meg. Az udvar pedig szintén új burkolatot kapott. Az ünnepségen elhangzott: további fejlesztésekhez fognak forrásért pályázni.

5 Heti képek Közoktatási pályázat ISMÉT MEGNYÍLNAK A KÖZÉP MAGYARORSZÁGI régió közoktatást támogató forrásai. A most meghirdetett pályázat célja a közoktatási intézmények beruházásainak célirányos támogatása, a reformfolyamatok és a XXI. század iskolája programnak megfelelõ minõségi oktatás megteremtési feltételeinek biztosítása. A pályázati felhívás keretében mintegy 8 milliárd forint keretösszegre lehet pályázni. A pályázatokat november 26-tól jövõ év január 28-ig várják. Vállalkozói keret A HELYI VÁLLALKOZÓK TÁMOGATÁSÁRA és a gazdaság élénkítésére hoz létre keretet az önkormányzat. Az iparûzési adó egy részének visszaforgatásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselõk. A költségvetési bizottság elnökének, Kovács Gábornak a javaslata alapján két pályázatot hirdetnek: a telephely áthelyezésére és munkahelyteremtésre lehet támogatást kérni ban mintegy 50 millió forintot ítélnek oda. A pénzt vagy vissza nem térítendõ támogatás, vagy kamatmentes hitel formájában biztosítja az önkormányzat. Virágos Cegléd KÜLÖNDÍJAT VEHETETT ÁT CEGLÉD a Virágos Magyarországért mozgalom idei versenyén. Az eredményhirdetést a városok között elsõ helyezést elérõ Gyulán tartották meg. A falvak versenyét Tápiógyörgye nyerte, Cegléd pedig a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját kapta meg. A díjat az alpolgármester, Tótin Lóránt vette át. Polgármesteri közérdekû A KÓRHÁZ ÁTALAKÍTÁSA a terveknek megfelelõen halad, jelenleg a dolgozókkal folynak az egyeztetések. Ezt a polgármester, Földi László jelentette be szokásos közérdekû fórumán. A lakossági tájékoztatón szó volt a sportcsarnok átalakításáról, amely szintén Kft. formában mûködik majd tovább. Földi László továbbá összegezte azt a munkát, amelyet a megválasztásuk óta eltelt egy évben végzett az önkormányzat.

6 6 szervezõk még az elõadás elõtt meglepetéssel készültek Koós Jánosnak, akit felesége, Dékány Sarolta is elkísért ceglédi fellépésére. A mûvészt egy borpincébe invitálták, azonban, hogy ott mi vár rá, nem tudta. Ez nem egy egyszerû vendéglátás volt, a népszerû énekest a Cegléd és Vidéke Ungváry László Borrend lovaggá avatta. A nagy nevettetõ hírében álló mûvész örömmel fogadta a Híreink Koós Cegléden lett borlovag ateltház elõtt lépett fel Koós János és Bajor Imre október utolsó hétvégéjén. A Mûvelõdési Központban tartott kabaréestre fiatalok és idõsebbek egyaránt kíváncsiak voltak. Koós János már nem elõször járt Cegléden, de a két mûvész együtt csak évekkel ezelõtt lépett fel együtt a városban. KOÓS JÁNOS: Édesanyámnak volt egy fémgyûszûje, abba töltött minden este egy kis bort és nekem meg kellett innom. Nem értettem miért, apám azt mondt: azért, hogy soha ne legyél beteg. A Mûvelõdési Központban tartott kabaréestre több mint négyszázan voltak kiváncsiak. A teltházas elõadás huszonéveseket és nyugdíjasokat is vonzott. Bajor Imre és Koós János, a két összeszokott nevettetõ mûsora a viccelõdésrõl és a dalokról szólt. Havasi Viktor, zeneszerzõ kíséretével több nagy slágert is énekeltek. ceremóniát. A feladat szerint két bor közül kellett kiválasztania a cserszegi fûszerest. A próba sikerült. A lovagrend tagjai nem is kételkedtek benne, hogy másképpen lesz, hiszen Koós János köztudottan nagyon szereti a minõségi borokat. Az eskütétel után Simon Ernõ nagymester ütötte lovaggá Koós Jánost. Õ az Ungváry László Borrend 171. tagja. A mûvész elmesélte, hogy a bor iránti szeretete már kisgyermek korában kialakult. A bor kis adagban igenis orvosság, véli a mûvész. Zongorakoncert TÓTH PÉTER ZONGORAMÛVÉSZ adott hangversenyt a városháza dísztermében. A fiatal, Weimari és budapesti Liszt versenyek gyõzteseként is számontartott mûvész következõ megmérettetésének versenyprogramját mutatta be, teltház elõtt.

7 Heti képek Megemlékezést tartott az MDF lõ, ha nem tudnánk, hogy hova akartak menni. Voltak közöttük párttagok, párton kívüliek, hívõk és nem hívõk, de mindannyian egy olyan Magyarországot szerettek volna újra létrehozni, amely ismét elfoglalhatja méltó helyét Európa szívében. Minden nemzet életében kellenek olyan pillanatok, amelyek összefognak bennünket is ilyen - mondta Szakály Sándor. A résztvevõk a megemlékezések után egy szál gyertya meggyújtásával emlékeztek e korszak hõseire. A MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM ceglédi szervezete csendes megemlékezésre várta a város lakosságát november 4-én, a református templomkertbe. Gyertyát gyújtottak azokért, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc során életüket áldozták a szabadságért és a függetlenségért. A megemlékezésen elsõként Hörömpõ Annamária önkormányzati képviselõ mondott beszédet. Mint mondta: minden évben végtelen szomorúság lesz úrrá rajta az 56-os megemlékezések után, de ugyanakkor szerencsésnek érzi magát, hogy nem kellett átélnie azt, amit még az elmondások alapján is nehéz megélni. Megemlékezõ beszédet Szakály Sándor történész mondott. Sokféle meggyõzõdésû, sokfelõl érkezõ emberek vettek részt az 56-os eseményekben, egy azonban közös volt bennük: a cél, amiért harcoltak - hangsúlyozta a történész. SZAKÁLY SÁNDOR történész: október 23-án meglepõ módon képesek voltak közösen gondolkodni, közösen cselekedni. Lehet, hogy 50 esztendõvel az események után másképp ítéljük meg cselekedeteiket, másként látjuk azt, hogy ki honnan jött, de azt nem tudjuk elképzelni és nem is lenne il- Közlemény Új gyülekezeti ház A CEGLÉDI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG vezetõsége szeretettel adja hírül Cegléd nem csak evangélikus lakosainak, hogy a Szolnoki út elején, a városközpontban felépült az új evangélikus gyülekezeti ház. Ebben helyet kap egy közösségi terem, lelkészi hivatal, kiszolgáló helyiségek, valamint az új lelkészlakás (parókia) is. Az épület ünnepélyes felszentelésére szeretettel hívjuk és várjuk evangélikus hittestvéreinket. Idõpontja: december óra. Vendégünk lesz: Dr. Fabiny Tamás az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke is, aki igehirdetéssel szolgál, majd felszenteli az új gyülekezeti házat. Erõs vár a mi Istenünk!

8 Heti képek Népszavazás ÚJABB MÓDSZERREL PRÓBÁLJA KIHARCOLNI a közgyûlés a csupán Pest megyébõl álló önálló régiót. Ezúttal a megyei településeket arra kérik fel, írjanak ki népszavazást annak érdekében, hogy a megye kiválva a Közép Magyarországi Régióból 2013-tól önálló régióvá válhasson - ezt az októberi közgyûlésen jelentette be Szûcs Lajos elnök. Ennek elsõ lépéseként felkérik a települések testületeit, nyilatkozzank arról: ki kívánják-e tûzni a népszavazást. Gyógylovagoltatás AZ ÖNKORMÁNYZAT TÁMOGATÁSÁVAL ismét lehetõség nyílt az autizmussal élõ gyerekek gyógylovagoltatására. A Lövész utcai autista központ lakói Nagykõrösösre járnak foglalkoztató órákra. A terápiás lovaglás örömforrás és kemény munka egyszerre. Jótékony hatása már igen rövid idõ után megmutatkozik. Hajléktalanellátás MÁR MOST, AZ IGAZI TÉLI IDÕ BEÁLLTA ELÕTT teljes kihasználtsággal mûködik a ceglédi hajléktalan szálló. Az elmúlt évekre ez nem volt jellemzõ, csak a fagyos idõszak beköszöntével töltõdtek fel a helyek. A Dugonics utcai szállóban pótágyakkal készülnek arra az esetre, ha még több fedél nélkül maradt ember érkezik. Új burkolati jelek AZ ÚJ FORGALMI REND TAVALY AUGUSZTUSI BEVEZÉSÉT már tavaly követte a hozzá kapcsolódó útburkolati jelek újrafestése. Ekkor történt meg a Széchenyi és Rákóczi utak keresztezõdében a jelzések kijavítása, táblákhoz és forgalmi rendhez való hangolása is. Most az egész Széchenyi úton felfrissítették a jeleket. A Magyar Közút Kht. a napokban végezte a 40-es út, így egyebek mellett a Széchenyi út burkolati jeleinek újrafestését. A munkálatok miatt a szokásosnál lassabban haladt a forgalom az említett útszakaszon.

9 Olvasói levél Tisztelt Szerkesztõség! GRATULÁLOK SZÍNVONALAS LAPJUKHOZ, amely végre valóban széles körben tájékoztatja a lakosságot a városban történõ eseményekrõl. Engedtessék meg mégis egy kritikai észrevétel a 4. számmal kapcsolatosan. Az aforizmagyûjtemény olvasása után, mint nõ meglehetõsen rosszul éreztem magam. Létezik, hogy a sok államférfi és mûvész, politikus kinyilatkoztatása között, csupán 2 hölgy kapott szót. Azok is az egyik a gyerekneveléssel, a másik a hisztivel kapcsolatosan. Úgy gondolom ez enyhén szólva is egyoldalú gondolkodást tükröz a nõkrõl, mintha csupán e két területnek lennének szakértõi. Szerintem nõk is lehetnek okosak, viccesek (és emellett még szépek is, de ezek nem zárják ki egymást). Tisztelettel: K. Éva Elhunytakra emlékeztek MINDENSZENTEK ÉS HALOTTAK NAPJÁN nem csupán a temetõkben gyujtották meg az emlékezés mécseseit. A korábbi évekhez hasonlóan november 1-én Cegléd Város Önkormányzata a Széchenyi úti I. és II. Világháborús emlékmûhöz várta a város lakosságát. A hõsi halottakra a város vezetõi, képviselõk, pártok és civil szervezetek csendes koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeztek. Felhívás Fagymentesítés A KERTEKBEN, UDVAROKBAN A FAGYKÁROK MEGELÕZÉSE ÉRDEKÉBEN javasolt a vízvezetékek, vízmérõk téliesítése. Amennyiben a hobby telkeket a téli idõszakban hosszabb idõre lakatlanul hagyják, a fagyok ellen víztelenítéssel védekezhetnek. Ekkor a rendszerbõl ajánlatos minden vizet leengedni, különben jelentõs anyagi kárt okozhat az elfolyó vízmennyiség. Távolítsa el a vizet a WC tartályból, WC csészébõl, mosdóból, kádból, mosogatóból, bojlerból és azok szerelvényeibõl. Ameny-nyiben nem tudja vízteleníteni a szerelvényeket, úgy töltse fel fele arányban hígított fagyálló folyadékot tartalmazó vízzel. Az udvari csapok téliesítése a vízmérõ elõtti fõcsap gondos elzárásával, a vízmérõ aknafedél szigetelésével érhetõ el. A fedelet szükség szerint takarja le úgy, hogy a vízóra leolvasását ne akadályozza. A fagy elleni védelem tehát az Ön feladata és érdeke! A mérõ elfagyása miatt felmerülõ költségek ugyanis Önt terhelik! ÖKOVÍZ KFT. Helyreigazítás Olimpiai bajnok Ceglédrõl LAPUNK OKTÓBER 26-ÁN megjelent 4. számában a 11. oldalon közöltünk tudósítást a XII. Speciális Olimpiáról és azon érmeket szerzett Maka Zoltán ceglédi tollaslabda játékosról. A cikkben hibásan jelent meg a sportoló neve, helyesen: Maka Zoltán. Ezúton kérünk elnézést az érintettõl!

10 Heti képek Cukorrépa betakarítás KÉTSÉGES A MAGYAR CUKORRÉPA TER- MESZTÉS jövõje ra várhatóan már csak két cukorgyár marad. És ezzel együtt a felvásárolt mennyiség is felére fog csökkenni. Az ágazat számára azonban az idei év is kedvezõtlen. A termésmennyiség jóval elmarad a korábbi évekétõl. Hektáronként mindössze 30 tonna répát szednek fel. A térség legnagyobb termesztõje, a Dél-Pest Megyei Mezõgazdasági Részvénytársaság. A cégnél a betakarítás nagyjából a felénél tart. Reformáció ünnepe OKTÓBER 31, A REFORMÁCIÓ NAPJA. Négyszázkilencven éve e napon függesztette ki Luther Márton Ágoston-rendi német szerzetes, teológus reformtéziseit a wittenbergi vártemplom kapujára. Ettõl a naptól szokás számítani a reformáció kezdetét. Ebbõl az apropóból rendeztek 1517 méteres távon futóversenyt a Felszegi Református Gyülekezetben. Renoválás FELÚJÍTJÁK A VÁRKONYI ISKOLA Széchenyi úti épületének homlokzatát. A munkálatokra a Környezetvédelmi, Városvédelmi és Idegenforgalmi keretbõl nyert Ft-os támogatást az intézmény. Ezt egészítette ki saját forrásból az iskola. De a tervek szerint a közeljövõben folytatódhat a nyílászárók cseréje is. Mézhamisítás HOLOGRAMOS ZÁRSZALAGOT KAP a magyar méz. A méhészek kezdeményezése nyomán kerül az üvegekre, így kívánják ugyanis kizárni soraikból azokat, akik olcsó, külföldi mézekkel, speciális cukorral hígítják a hazait. A zárszalaggal a termelõk garantálják, hogy kizárólag a méhek által elkészített mézet tartalmazza az üveg.

11 Sport Magabiztos gyõzelem A JÓL KEZDÕ KANIZSA ELLENÁLLÁSÁT csak az 5. percben tudta feltörni a CEKK, ekkor átvette a vezetést, innen pedig már nem volt megállás, biztosan tartotta otthon a két bajnoki pontot, volt - a második félidõ elején - hogy 27 ponttal is vezetett. (CEGLÉDI EKK - KANIZSAI VADMACSKÁK SE: 72-56) Foto: FOTOKAISER.COM Vártnál nehezebb siker SZOMBATHELYEN, AZ A-CSOPORTOS ÚJONC Savaria BC otthonában léptek pályára a ceglédi kosaras lányok, ahol élénk érdeklõdés, közel telt házas nézõtér várta a csapatokat. A nagy várakozás a hazaiakat jobban motiválta, mert a harmadik negyed közepéig vezettek, innen fordítottak a CEKK-es lányok, akiknek - a rendkivül sok dobott pontot hozó mérkõzésen - komolyan meg kellett izzadniuk a gyõzelemért. (SAVARIA BC-SZOMBATHELY - CEGLÉDI EKK: 81-99) Nyerhettek volna AZ ELÕZÕ BAJNOKSÁG 4. HELYEZETTJE, a BSE ellen léptek pályára a ceglédi lányok és meglepetésre nagyon jól tartották magukat, pariban voltak a fõvárosi élcsapattal, egészen a harmadik negyed végéig. Ekkor azonban néhány gyermeteg ceglédi hiba lehetõséget adott a a fõvárosiaknak. A ma már a BSE-ben kosarazó két ceglédi kubai, Licet Castillo és Zuleira Aties vezérletével a pestiek otthon tartották a két bajnoki pontot. (BSE - Ceglédi EKK: 86-64)

12 Hering Autóház Kft Jászberény, Nagykátai út 19. Tel: 57/ Szolnok, Alcsisziget Tel: 56/513775

13 HOLLÓ ÉS TÁRSA BT. Temetkezési Szolgálat Cegléd, Pesti út 15. Tel.: 53/ Urnahelyek, urnasíremlékek megvásárolhatók a Kálvária temetõben! Érdeklõdni: Holló és Társa Bt. Cegléd, Pesti út 15. Tisztelt Gyászoló családok! Hozzátartozók! Temetést szervezõk! Kegyelet-, részvét-, és szeretetteljes hangvételû polgári búcsúztatók tartását vállaljuk 30 éves gyakorlattal, erkölcsi elkötelezettséggel, igény szerinti részletezettségû egyéni életút, munkásság, tulajdonság és érdemismertetõkkel, családtagi, rokoni, baráti, egyedi búcsúztatással, általánosan elismert magas színvonalon és garantált megbízhatósággal. Elérhetõségeink: T/F.: mobil: osztály - fapados áron Kedvezõ árú nyomdai szolgáltatások jó referenciával Pannon Realtor Kft. Tel.: 20/ Apró 1275 m 2 alapterületû ingatlan Cegléd Pesti út 25. szám alatt eladó Telefon: 0620/ ,5 szobás lakás eladó a Szabadság téren. Érd.: 20/ nm alapterületû családiház eladó Cegléden a Szalag utcában. Tel.: 20/

14 MEGÚJULT DÉL-PEST MEGYEI MEZÕGAZDASÁGI ZRT Cegléd, Bede 575. GAZDA- ÁRUHÁZA továbbra is várja régi és új vevõit, gazdag áruválasztékával Cím: 2700 Cegléd, Külsõ - Kátai út 98. Telefon: 53/ , 53/ , 20/ Nyitva tartás: hétköznap: október 31-ig: 7,00-17,00 november 1.-tõl: 8,00-16,00 szombat: 8,00-12,00

15 OSTEO 2004 KFT. Csontsûrûség mérés idõpont egyeztetéssel CED-DENT Kft. Cegléd, Szabadság tér 2. Tel.: 53/ /113 mellék A CED-DENT Kft-nél Cegléd, Szabadság tér 2. jelenleg az alábbi röntgen vizsgálatokat végezzük: Panoráma - Tele - Intraorális TB térítésre beutalóval, valamint magán rendelés keretében is. Elõjegyzés kérése az 53/ telefonszámon. Óriási Akció a CED-DENT Kft-nél október 1-tõl december 31-ig minden szolgáltatásunkból 10% kedvezményt adunk. Hihetetlen, de egy fogsor csak Ft Új szolgáltatásunk: fogfehérítés Ne hagyja ki ezt a lehetõséget! Érdeklõdjön személyesen, vagy telefonon az 53/ es telefonszámon

16 AJTÓ-ABLAK KERESKEDÉSEK Fa nyílászárók készletrõl 15% engedménnyel! Fa ablak ony. 60 x Fa ablak ony. 90 x Fa ablak bny. 90 x Fa ablak bny. 120 x Aranyablak n y í l á s z á r ó k minõsített I. osztályú, felületkezelt BOROVI ELITE nyílászárók elérhetõ áron Újszilvás, Rózsa u. 10. Tel.: 53/ (515) Nyitva: H-P: 8-16 elite Farmos, Templom u. 2. Tel.: 53/ Nyitva: H-P: 8-16 Szo: légkamrás mûanyag nyílászárók KIEMELT HÕSZIGETELÉSSEL, 30% engedménnyel KÉSZLETRÕL Mûa. ablak 60 x 60 ony Mûa. ablak 60 x 90 ony Mûa. ablak 90 x 90 ony Mûa. ablak 120 x 120 ony Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák, az akció okt. 1 - nov. 30-ig tart Minden termékünkre áruvásárlási hitel

17 Dr. Petrik Gábor András RADIOLÓGUS SZAKORVOS Röntgen ill. Ultrahang vizsgálatok (felnõtt, gyermek- has, mellkas, koponya, mozgásszervek, lágyrészek, erek stb.) Komplett emlõdiagnosztika Szaktanácsadás! Tel: 06-70/ Kortárs mûvészeti alkotások, Változó árukészlet, részletfizetési antik mûtárgyak, 2700 Cegléd, Szabadság tér 8. I. em. Telefon: 53/ , 06-30/ festmények kedvezmény A Gyermekvilág játék, papír, írószer szaküzlet, minõségi termékekkel, óriási választékkal és állandó akciókkal várja minden kedves vásárlóját! Cím: 2700 Cegléd, Kossuth F.u.2/a Nyitva tartás: h-p.: , sz.:

18 18 Ki kérhet ki tulajdoni lapot? Jog súj rovatunkban Dr. Csákabonyi Beáta ügyvéd igyekszik az olvasót a jog rejtelmeibe bevezetni, alapvetõ jogi ismeretekrõl tájékoztatást adni. Elsõ téma, az ingatlan Tulajdoni lapja, melyrõl a rovat terjedelme miatt több részletben fogunk írni. okak elõtt ismert, hogy az ingatlanok közhiteles nyilvántartását az ingatlan-nyilvántartás tartalmazza, amellyel a Földhivatalban találkozhatunk. A tulajdoni lap az ingatlan-nyilvántartás alapján készült okirat. Ennek a tulajdoni lapnak a Földhivatalban több formáját kérhetjük ki, lehet ez hiteles, vagy nem hiteles is. A nem hiteles tulajdoni lap kikérése akkor indokolt, ha csupán tájékozódni szeretnénk egy ingatlan adatairól. Tudni kell azt, hogy az ingatlan-nyilvántartás egy közhiteles nyilvántartás, amely arra is szolgál, hogy az abba betekintõk pontos tájékoztatást kapjanak egy ingatlan fõbb adatairól, mekkora a területe, mi a mûvelési ága (lakóház, lakás, szántó, gazdasági épület, stb.), kik az ingatlan tulajdonosai. Tartalmazza továbbá az ingatlan-nyilvántartás az ingatlanra bejegyezhetõ terheket is (haszonélveze- ti jog, jelzálogjog stb.), és a széljegyeket. Az ingatlan-nyilvántartás adatai nyilvánosak. Ez a szabály leegyszerûsítve és abból kiragadva azt jelenti, hogy az ingatlan adataiba, amelyek a tulajdoni lapon is megjelennek, bárki, - nem csupán a tulajdonos - betekinthet, arról feljegyzést készíthet, és bárki tulajdoni lapot kérhet. A betekintés és a feljegyzés készítése ingyenes. Téves tehát az a mindennapi életben elterjedt ismeret, hogy az ingatlan tulajdoni lapját csupán a tulajdonos jogosult kikérni. A cél megjelölésével, személyi adatai megadásával, személyazonosságának igazolása mellett tulajdoni lapot bárki kiválthat. Ezen nyilvánosság sokakban ellenérzést szül, mivel az ingatlanok tulajdonosaiban az a félelemérzet keletkezik, hogy ha bárki kikérheti a tulajdoni lapot, akkor azzal visszaélhet. Valójában ez nem így van. Ma már adásvételi szerzõdést csak ügyvéd, vagy közjegyzõ, bizonyos esetekben jogtanácsos közremûködésével készíthetnek. Ezen eljáró személyek kötelesek a tulajdonos személyét ellenõrizni, kötelesek személyi azonosító okmányait elkérni és megvizsgálni. Pusztán a tulajdoni lap egy szerzõdés elkészítéséhez nem elegendõ. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy éppen a vevõ érdeke az, hogy a tényleges tulajdonossal tárgyaljon, vele kössön szerzõdést, melyet a tulajdoni lap alapján ellenõrizhet. DR. CSÁKABONYI BEÁTA

19 kezdjük is az õsz egyik legfontosabb munkájával, a gyümölcsfa telepítéssel, illetve a pótlással. Új telek esetén készítsünk tervrajzot, határozzuk meg a kert jellegét. A ház elé sorfa való, a bejárat elé örökzöld, virág. A hátsó kertbe pedig zöldség vagy gyümölcsöskert, esetleg játszó, pihenõ rész. Beszéljük meg a családtagokkal, hogy mit, hova szeretnénk, majd utána kérjük ki szakember segítségét. Fontos! Gyümölcsfákat csak szakembertõl vásároljunk! Erre valók a faiskolai árudák, kertészeti centrumok stb. Az ültetés ideje, õsszel, október közepétõl, az állandó fagyok beálltáig (kb. december 8-ig) tart. Õsszel jobb ültetni, mert kedvezõ idõ esetén megindul a gyökérképzõdés. Az õszibarack fákat és a gyökeres szõlõvesszõket azonban tavasszal ültessük a fagyérzékenységük miatt. A fáknak nagy gödröt ássunk, és öntözés után mindig takarjuk be földel a tövét (csirkézzük). Õsszel soha ne metsszük meg, csak tavasszal. Ha ásás közben pajort (cserebogár lárvát) találunk, feltétlenül fertõtleníteni kell a talajt. Ne zsúfoljuk tele a kertet, gondoljunk a szomszédra is. Jó ha közös sövényt ültetünk, így nagyobb hely marad a többi növénynek. Az elöregedett fák helyett ugyan olyan fát ne ültessünk. Úgynevezett talajuntság lép fel, a fa ilyenkor nehezen ered meg, és csak sínylõdik. Mit csináljunk? Csonthéjas gyümölcsfák helyett (pl.: kajszibarack) ültessünk körtét, Kert Gondoljunk a szomszédra is Ebben a rovatban idõszerû kertészeti munkákra szeretnénk felhívni a figyelmüket. Nem törekszünk a tökéletességre, hiszen ez lehetetlen, de igyekszünk segíteni. Néhány gyümölcs, szõlõ, zöldség és dísznövény praktikákat fogunk felsorolni, segítséget adva ezzel a kiskertek tulajdonosainak almát, bogyós vagy héjas gyümölcsöt és fordítva. Õsszel nagyon fontos a talajmunka elvégzése: ásás, rotálás, szántás valamint tápanyag-utánpótlás (érett marhatrágyával). Ezek azért is fontosak, mert az õszi-téli csapadék így könnyebben beszívódik a talajba, fellazul a betakarításkor keletkezett taposás, jobban levegõzik a talaj, a beteg leveleket pedig belefordítjuk a talajba. A fentiek miatt õsszel a szõlõben is el kell végezni a talajmunkát. Hagyományos szõlõtõke esetében a téli fagyok okozta kár csökkentése érdekében tõkénként egy-két szál vesszõt le kell húzni a földbe, és letakarni. Ha problémájuk, kérdésük van, írják meg a szerkesztõség címére, és írunk róla. JAKSICS GYÖRGY 19

20 20 széles körû tájékozódás, tájékoztatás érdekében, a döntéshozatal támogatására a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ - immár hagyományosan, nyolcadik alkalommal - idei év októberében is Pályaválasztási Kiállítás sorozatot rendezett megyénk 7 városában, melynek záró rendezvényéhez a Ceglédi Városi Sportcsarnok adott otthont. Ennek során a kiállításon részt vevõ oktatási intézmények képviseletében megjelent pedagógusoktól, diákoktól azonnali kapcsolatfelvétellel elsõ kézbõl informálódhattak, az adott iskolában, képzõ intézménynél oktatott szakokról, szakmákról, felvételi követelményekrõl, tantárgyakról, ponthatárokról, felvételi eljárásokról egyaránt. Állás További szolgáltatásként - az oktatási - és képzõ intézményeken túl - régiónk különbözõ munkáltatói kiállítóként való megjelenésével különbözõ pályákon, szakmákon belüli karrier, elõrelépési, fizetési, elhelyezkedési lehetõségekrõl való tájékozódásra nyílt lehetõségük. A kiállításokon - így a ceglédi helyszínen megrendezett eseményen is - a megcélzott korosztály érdeklõdését figyelembe véve színes programok (divatbemutató, táncbemutató, virágkötészeti bemutató) gazdagították a rendezvényt, melyet a kiállítóként részt vevõ iskolák diákjai nyújtottak. Ezáltal az intézmény szabadidõs tevékenységeibe is betekintést nyerhettek az érdeklõdõk. A Munkaügyi Központ Pályakezdõ Szigetén számítógépes érdeklõdés-vizsgáló, önértékea Pályaválasztási kiállítás Pest megyében éves szinten mintegy 50 ezer, szûkebb régiónkban, Cegléd - és térségében közel pályakezdõ fiatal áll pályaválasztással illetve munkavállalással kapcsolatos döntés elõtt.

21 Állás 21 lõ kérdõívvel, szakmabemutató videofilmekkel, pályaválasztási tanácsadást nyújtó kollégák segítségével tájékozódhattak a fiatalok, valamint jogi, munkaügyi tanácsadást igényelhettek, továbbá ugyanitt pályaválasztási totó nyereményjátékkal a pálya, a pályák ismeretének fontosságára hívták fel a figyelmet. Tapasztalatok szerint társadalmunk egyre inkább felismeri a pályaválasztás fontosságát, a lehetõségekhez mérten legszélesebb körû tájékozódás szükségességét e fontos döntés meghozatala elõtt. A kiállítás segítséget ad azon munkanélküliek számára is, akik elsõ szakképzettségüket felnõttként kívánják megszerezni, vagy piacképes, új szakmát kívánnak elsajátítani. A ceglédi Pályaválasztási kiállítás kiemelkedõ sikere, a kitûzött célok elérése, a pályaválasztási információk minél szélesebb körben való eljuttatása az érintettek számára támogatók, társszervezõk nélkül nem valósulhatott volna meg. Ennek okán a Közép- magyarországi Regionális Munkaügyi Központ és elsõsorban a Ceglédi Kirendeltség munkatársai ezúton is köszönetüket fejezik ki azon támogatóiknak, társszervezõiknek, akik e fontos feladatot nem csak felismerték, de kiemelt támogatásukkal, segítségük nyújtásával nagymértékben hozzájárultak e rendezvény sikeres lebonyolításához. BERKI ANDREA KMRMK Ceglédi Kirendeltség pálya-munkavállalási tanácsadója SZERENCSÉSEK NAPJA Lesz Vigasz Sörözõ Biliárd verseny - Halloween party - Versenyek, játék tánc Fõdíj: a SAVE GUARD által felajánlott RADARDETEK- TOR amely az összes lézeres sebességmérõt jelzi és blokkolja. További ajándékok: túlélõ szett - karton dobozos sör - üveg whisky ft értékû italkupon a Lesz Vigaszban -ban lefogyasztható - rauch ajándék csomag - Biliárd dákó - U F O Információ: Lesz Vigasz Sörözõ Cegléd Várkonyi, Mizsei út sarok VÉRADÁS CEGLÉDEN nov. 13 Kedd Kórház Mûvelõdési Központ

Téti Híradó Városi Folyóirat XVI. évfolyam 3. szám 2011. õsz

Téti Híradó Városi Folyóirat XVI. évfolyam 3. szám 2011. õsz Téti Híradó Városi Folyóirat XVI. évfolyam 3. szám 2011. õsz Tisztelt Városlakók! Tét várossá nyilvánításának 10. évfordulóját ünnepeltük 2011 augusztusában. Az itt élõk régi vágya egy évtizede teljesült,

Részletesebben

Üllői. Közösségben az erő. Emberségből jeles. Év végi segítség. Jó kezekben az iskola. Üllői pofon a Vasasnak. A tartalomból:

Üllői. Közösségben az erő. Emberségből jeles. Év végi segítség. Jó kezekben az iskola. Üllői pofon a Vasasnak. A tartalomból: Költségvetés 2012 Nem lesz könnyű a 2012. esztendő. A nehézségek a város költségvetésén is tükröződnek. Több fronton várható szigorítás, ennek ellenére kijelenthető: a város még mindig irigylésre méltó

Részletesebben

FÓRUM. 23. évfolyam 4. szám. Bábolna Város Önkormányzatának havonta megjelenõ lapja

FÓRUM. 23. évfolyam 4. szám. Bábolna Város Önkormányzatának havonta megjelenõ lapja FÓRUM 23. évfolyam 4. szám O Bábolna Város Önkormányzatának havonta megjelenõ lapja 2012. április BÁBOLNAI FÓRUM SONKÁK, FÜSTÖLT ÍZEK MUSTRÁJA BÁBOLNÁN Mikosevity Tiboré lett a legízletesebb egész sonka

Részletesebben

Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft

Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft BADACSONY XX. évfolyam 2. szám Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft 2010. február Útfejlesztés a sport elérésére Mérföldkõ Fotó: Deák Új pályázati referens Csizmarik Eszter az önkormányzat új

Részletesebben

A HELYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA

A HELYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXIII. évfolyam 8. szám www.domsod.hu A HELYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2013. augusztus Ára: 250.- Ft Tisztelettel hívjuk és várjuk Önt és Kedves Családját a 2013. augusztus 20-i rendezvényre 10.00 óra Ünnepi

Részletesebben

Fábiáni TARTALOM: Szent Sebestyén Tûzoltó Egyesület Sport 19. Duna-Alpesi Kupa Véradás Családi események Egészségoldal

Fábiáni TARTALOM: Szent Sebestyén Tûzoltó Egyesület Sport 19. Duna-Alpesi Kupa Véradás Családi események Egészségoldal Fábiáni TARTALOM: Karácsonyi köszöntõ Polgármesteri beszámoló Közmeghallgatás Hírek az iskolából Népszokások Mûvészeti Iskola Fábiánsebestyén Gyermekeiért Alapítvány Az óvoda életébõl Falukarácsony Magányosok

Részletesebben

Idôsen is derûsen. » A Swietelsky építi a városházát 3.» Megemlékezés Trianonról 7.» Sikeres az éremgyûjtôk cserenapja 9.» Celliek a Mont Blanc-on 13.

Idôsen is derûsen. » A Swietelsky építi a városházát 3.» Megemlékezés Trianonról 7.» Sikeres az éremgyûjtôk cserenapja 9.» Celliek a Mont Blanc-on 13. Új» AZ ÚJSÁG CELLDÖMÖLKÖN INGYENES, A VIDÉKI ELÔFIZETÔKNEK HAVONTA 170 FORINT. XXI. ÉVFOLYAM 18. SZÁM (501) 2009. SZEPTEMBER 25. CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA» A Swietelsky építi a városházát

Részletesebben

Schmitt Pál: Magyarország többre képes

Schmitt Pál: Magyarország többre képes KÖZÉLETI ÚJSÁG XI. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2009. május 28. ingyenes FOTÓ: BÁNYAVÁRY PÁL Göncz Kinga váci látogatásáról Dr. Jakab Zoltán: Elismerés a választókerület számára Vácra látogatott Göncz Kinga, a Magyar

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old. SÁRVÁRI HÍRLAP SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Ez történt Sárváron 2013-ban Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old. A beruházások

Részletesebben

Testvértelepülési kapcsolat ünnepe Bagodon

Testvértelepülési kapcsolat ünnepe Bagodon A Zala folyó völgyében fekvõ faluban 2010. szeptember 5-én jubileumi képviselõ-testületi ülésre került sor. Az immár 15 éves múltra visszatekintõ kapcsolat Bagod község és a németországi testvérváros,

Részletesebben

III. évfolyam, 9. szám 2013. szeptember 13. Hatvan Város Önkormányzatának lapja

III. évfolyam, 9. szám 2013. szeptember 13. Hatvan Város Önkormányzatának lapja III. évfolyam, 9. szám 2013. szeptember 13. Hatvan Város Önkormányzatának lapja Újabb beruházás az árvíz ellen Több mint 200 millió forintból rendezik Újhatvan csapadékvíz elevezetését. zárt esővíz csatornák

Részletesebben

Teljesíthető kihívás

Teljesíthető kihívás I n g y e n e s Váci X I I I. é v f o l y a m 4. s z á m Trianon Az elveszített országrészekre emlékezett a város. Dr. Duray Miklós író szólt a Dunaparti Ereklyés Országzászlónál. 4. oldal k i a d v á

Részletesebben

Nem csak pénzügy, szívügy is

Nem csak pénzügy, szívügy is Közmeghallgatások Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivál Szezonkezdet A Városházán folytatódott, majd Tiszaszederkényben zárult Tiszaújváros képviselő-testületének tavaszi közmeghallgatás sorozata. /3. oldal

Részletesebben

Nõtlen Tiszti Szálló: tovább egyeztetnek. Felavatták hazánk elsõ ruszin képtárát. Váchoz került. Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? 2009.

Nõtlen Tiszti Szálló: tovább egyeztetnek. Felavatták hazánk elsõ ruszin képtárát. Váchoz került. Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? 2009. ingyenes kiadvány ASZÓD VÁROS KÖZÉLETI HAVILAPJA Nõtlen Tiszti Szálló: tovább egyeztetnek Aszód továbbra is megvenné az épületet A város továbbra is szeretné megszerezni a volt Nõtlen Tiszti Szálló épületét

Részletesebben

KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA. XIX. évfolyam 12. szám I 2011. június 28. I Megjelenik: kéthetente. Nem lesz drágább a megújuló Teleki téri piac

KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA. XIX. évfolyam 12. szám I 2011. június 28. I Megjelenik: kéthetente. Nem lesz drágább a megújuló Teleki téri piac A VIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XIX. évfolyam 12. szám I 2011. június 28. I Megjelenik: kéthetente Nem lesz drágább a megújuló Teleki téri piac ÖNKORMÁNYZAT Józsefváros vigyáz a gyermekekre

Részletesebben

ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA

ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA INGYENES! MEGJELENIK MINDEN MÁSODIK PÉNTEKEN! 2009. május 8., III. évf., 9. szám ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA www.ujpest.hu Ballagás 2009 FOTÓ:HORVÁTH DÁVID A végzős diákok idén

Részletesebben

Patent. I. évfolyam 2. szám 2015. május. Orbán: 2018-ra négysávos autóút köti össze Egert az M3-assal

Patent. I. évfolyam 2. szám 2015. május. Orbán: 2018-ra négysávos autóút köti össze Egert az M3-assal Zabolai kirándulás Világtánc A testvérvárosi kapcsolat kialakítása érdekében füzesabonyi delegáció látogatott a székelyföldi Zabolára Nagy Csaba vezetésével. Több mint százan perdültek táncra az idei Dance

Részletesebben

A Közigazgatási Hivatal észrevételére történt rendeletmódosítás. jelent a szociális intézményekben. Mint azt dr. Széchenyi Attilától,

A Közigazgatási Hivatal észrevételére történt rendeletmódosítás. jelent a szociális intézményekben. Mint azt dr. Széchenyi Attilától, Megyei Napló Bátaszék, Bonyhád, Dombóvár, Dunaföldvár, Paks, Simontornya, Szekszárd, www.tolnamegye.hu/megyei_naplo 2007. augusztus 25. TOLNA MEGYE KÖZÉLETI LAPJA IX. ÉVFOLYAM 15. szám Tisztelt Tolna Megyei

Részletesebben

Jó napot, mi újság? kérdeztük a nemrégiben Junior Prima Díjjal elismert

Jó napot, mi újság? kérdeztük a nemrégiben Junior Prima Díjjal elismert Jó napot, mi újság? kérdeztük a nemrégiben Junior Prima Díjjal elismert népzenészt, Berta Alexandrát, akinek egyik küldetése, hogy segítsen elfoglalni a citerának az őt megillető helyet a hangszerek közt.

Részletesebben

Együtt dobbant a szívük

Együtt dobbant a szívük kö zéleti havila p XII. évfolyam 2010. április Együtt dobbant a szívük Mûvészeti fesztivált rendeztek Hagyárosböröndön met. Ezért, a múlt mentése miatt fontos, becsülendõ a hagyárosiak tette és összefogása.

Részletesebben

Irtó (had)járat Nagykálló-Harangodon NYERTES PÁLYÁZATOK. 70 éves a strand. Krónika. A Kállai Lakodalmas. Szlovákiában

Irtó (had)járat Nagykálló-Harangodon NYERTES PÁLYÁZATOK. 70 éves a strand. Krónika. A Kállai Lakodalmas. Szlovákiában XVII. évfolyam, 7. szám 2007. július A Nagykállói Önkormányzat és Nagykálló Város lapja Krónika 2 70 éves a strand Egy sikeres pályázat, közel 100 milliót hozott 4 NYERTES PÁLYÁZATOK A Kállai Lakodalmas

Részletesebben

Programok EP választások 2014 Segítség a szállásadóknak!

Programok EP választások 2014 Segítség a szállásadóknak! Fonyódi Hírmondó XV. évfolyam 6. szám www.fonyod.hu 2014. június Programok EP választások 2014 Segítség a szállásadóknak! 2 Közérdekű információk Fonyódi Polgármesteri Hivatal Cím: 8640 Fonyód, Fő u 19.

Részletesebben

Szentesi Élet. XLVI. évfolyam 22. szám 2014. június 6. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 130 Ft) Csókolom, Sakk tanár néni

Szentesi Élet. XLVI. évfolyam 22. szám 2014. június 6. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 130 Ft) Csókolom, Sakk tanár néni Szentesi Élet XLVI. évfolyam 22. szám 2014. június 6. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 130 Ft) Másodszorra sikerült megtartani a közgyûlést A szentesi polgárõr egyesület két héttel korábbi közgyûlésére

Részletesebben

Szentgrót és Vidéke. A kánikula sem volt akadály. Gyógy- és fûszernövény napok Zalaszentlászlón

Szentgrót és Vidéke. A kánikula sem volt akadály. Gyógy- és fûszernövény napok Zalaszentlászlón Szentgrót és Vidéke A nagy hõségben is változatos, tartalmas programokkal rendezték meg július 27-én Zalacsányban az iskola udvarán a település falunapját. Délelõtt szokásos futballtornán mérkõztek meg

Részletesebben

És valóban! Számos új kezdeményezéssel találkozhattunk, köztük a

És valóban! Számos új kezdeményezéssel találkozhattunk, köztük a XXI. évfolyam 6. szám DUNAVARSÁNY ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2010. június Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísérte június első hétvégéjén a Dunavarsányi Napokat, ami nemcsak a résztvevők számában,

Részletesebben

A KERÜLET KÖZÉLETI LAPJA

A KERÜLET KÖZÉLETI LAPJA MUSTRA kulturális melléklet Tegyen javaslatot Ön is! Kit tartanak érdemesnek a Csepelért díjra? A Csepeli Önkormányzat minden évben a március 15-i ünnepséggel egyidõben CSEPELÉRT díjat adományoz mindazon

Részletesebben

A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM

A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM Év eleji gondolatok 2 Újévi köszöntõk 3 Történelem, kultúra 4 Mindenki karácsonyfája 5 Képviselõ-testületi ülés 6 Hasznos

Részletesebben

Összefogással a közbiztonságért Képes beszámoló a 21. Ugrógáláról Premier filmek a megújult Apolló moziban. 2008. JÚLIUS I. évfolyam 6.

Összefogással a közbiztonságért Képes beszámoló a 21. Ugrógáláról Premier filmek a megújult Apolló moziban. 2008. JÚLIUS I. évfolyam 6. 2008. JÚLIUS I. évfolyam 6. szám önkormányzat Összefogással a közbiztonságért Képes beszámoló a 21. Ugrógáláról Premier filmek a megújult Apolló moziban Beköszöntő Tisztelt Olvasók! Kedves Salgótarjániak!

Részletesebben

XX. évfolyam, 2. szám Lapunk olvasható a www.szekszard.hu honlapon is 2010. január 17. SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA

XX. évfolyam, 2. szám Lapunk olvasható a www.szekszard.hu honlapon is 2010. január 17. SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA XX. évfolyam, 2. szám Lapunk olvasható a www.szekszard.hu honlapon is 2010. január 17. SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓIBÓL NYÍLT KIÁLLÍTÁS AZ INNOVÁCIÓ MÁR AZ INDULÁSNÁL JELEN VOLT

Részletesebben