Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai nap programjai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai nap programjai"

Átírás

1 Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai nap programjai május 14. A PMPSZ honlapja a oldalon található

2 PMPSZ Aszódi Tagintézménye 1) A szakszolgálati ellátásba való jelentkezés protokollja, a szakvélemény tartalmának figyelembe vétele 2) Logopédia a gyakorlatban, terápia hatékonyabbá tétele, beépítése az óvoda mindennapi életébe 3) Erőszak az iskolában 4) Bemutató fejlesztő óra-betű differenciálás A programokon 39 fő pedagógus és 5 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Budakeszi Tagintézménye 1) Szülők számára nyílt napot, fogadóóra 2) Előadás a járás óvodavezetői számára 3) Logopédiai előadás: Dadogás terápia, -Sturcz Attila 4) Logopédiai előadás: Nyelvlökéses nyelés-mikonya Ildikó 5) Workshop: Meseterápia, - Trencsánszky Magdolna, Szarvasné Tóth Bernadett 6) Workshop: Finommotorika fejlesztés- Rabóczki Tünde A programokon 52 fő pedagógus és 7 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Budapest Tagintézménye 1) A PMPSZ Székhely Intézmény a PMPSZ Budapesti Tagintézménybe látogatott szakmai napján. A Szakmai Nap során tapasztalatcsere, eszközbemutatás, csapatépítő tréning, szakmai kapcsolatok ápolására került sor. A programokon 14 fő pedagógus és 2 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Székhely Intézménye 2) A PMPSZ Székhely Intézmény a PMPSZ Budapesti Tagintézménybe látogatott szakmai napján. A Szakmai Nap során tapasztalatcsere, eszközbemutatás, csapatépítő tréning, szakmai kapcsolatok ápolására került sor. A programokon 10 fő pedagógus és 5 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Ceglédi Tagintézménye 1) A szakértői vizsgálatok folyamata A vizsgálati kérelmektől a szakértői vélemény elkészültéig. Thén Zsolt mg. tagintézmény igazgató 2) Az agresszió kezelés az óvodában és az iskolában előadás és kerekasztal beszélgetés Füle Ágens pszichológus 3) Az óvoda-iskola átmenet Bene Judit logopédus Képességek, készségek Az óvodában dolgozó pedagógus lehetőségei előadás és kerekasztal beszélgetés 4) Szülői fórum Nyílt nap Fogadó óra Személyes konzultációs lehetőség a PMPSZ Ceglédi Tagintézmény munkatársaival A programokon 40 fő pedagógus vett részt.

3 PMPSZ Dabasi Tagintézménye 1) Az iskolaérettségi vizsgálat folyamata - Csillikné Nagy Zsuzsanna gyógypedagógus 2) Menni vagy nem menni? Az iskolaérettségről - Farkas Gabriella fejlesztőpedagógus 3) A beszéd fontossága- A beszédfejlődés a hibákról, azok fejleszthetőségéről - Szabó Katalin logopédus 4) Mozgásfejlődés és kapcsolódások idegrendszer - Némethné P. Annamária konduktor 5) A szorongó és a hiperaktív gyermek zökkenőmentes iskolakezdése - Kovács Sándor pszichológus A programokon 52 fő pedagógus és 1 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Dunakeszi Tagintézménye 1) Mucsiné Zomborka Szilvia (mozgás-terapeuta): A HRG terápiás lehetőségei 2) Somkereki Edit (gyógytestnevelő): A gyógytestnevelés és a mindennapos testnevelés összefüggései 3) Puskás Gyöngyi (klinikai szakpszichológus): A szexuális abúzus elleni prevenció 4) Kalóczkai Éva pszichológus - Sidorow Éva logopédus: Intenzív szenzomotoros hét gyermekeknekszülőknek A programokon 50 fő pedagógus és 12 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Érdi Tagintézménye 1) A PMPSZ Érdi Tagintézményének feladatai a jogszabályi változások tükrében - Nagy Éva mb. tagintézmény-igazgató 2) A család szerepe a terápiában, hatékony segítségnyújtó módszer - Békési Adrienn pszichológus 3) Tükörtábla-terápia: az írásproblémák megelőzése és korrekciója - Lesóné Kónya Mónika szakvizsgázott fejlesztő pedagógus, pedagógiai szakos előadó 4) Beszélgetés a Szakértői vélemények fényében - Bordos István pszichológus, Kedvesné Kürti Virág gyógypedagógus, Vannay Aladárné szakvizsgázott gyógypedagógus-logopédus 5) Érzelmi nevelés szeretetben élni, békésen együttműködni a családban - Bálint Barbara viselkedéselemző, Winklerné Hiripi Irén általános iskolai tanító, gyógypedagógus 6) "Segítség, pszichológushoz jár a gyerekem!" - avagy hogyan, mivel dolgozik a pszichológus - Kőhegyi Zita pszichológus, Soós Zsuzsanna pszichológus A programokon 76 fő pedagógus és 34 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Gödöllői Tagintézménye 1) Tanulási zavarok korai felismerése 2) Miért és hogyan segíti a szakértői vélemény a pedagógus munkáját 3) Nyelvlökéses nyelés terápiája home-training segítségével 4) Relaxáció a nevelésben és az oktatásban 5) Részképesség zavarok, tanulási zavarok 6) Mi van, ha a gyereked nem direkt csinálja? A programokon 94 fő pedagógus és 18 fő nem pedagógus vett részt.

4 PMPSZ Gyáli Tagintézménye 1) Tábit Sarolta Veronika: A pozitív pszichológia szerepe a szervezetfejlesztésben 2) Padányi Klára: Új utak az SNI és BTM diagnosztikában 3) Oláhné Kohári Kornélia: Komlex logopédiai terápia - elmélet és gyakornoki órabemutató 4) Csongrádiné Démusz Amanda: "Mozgással okosodj!" Mozgásterápiák szerteágazó hatásairól A programokon 226 fő pedagógus és 28 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Monori Tagintézménye 1) Intézményvezetői értekezlet 2) Miért nem tud tanulni ez a gyerek??? A tanulási nehézségekről - Előadó: Papp Krisztina 3) Megkésett beszédfejlődés felismerése, az otthoni fejlesztés lehetőségei - Előadó: Dancsné Tóth Judit 4) Beszédhibák típusai, javítása, az ép beszéd jelentősége az írás-olvasás tanulás során - Előadó: Medgyesi Zsuzsanna 5) A dadogás kialakulása és terápiája - Előadó: Sas Orsolya A programokon 31 fő pedagógus és 7 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Nagykátai Tagintézménye 1) A mozgás gyógyító hatása 2) Minden napra egy mese 3) Agresszió, agresszivitás kezelése az óvodában 4) Helyes viselkedés a figyelemhiányos gyermek nevelésében A programokon 54 fő pedagógus és 2 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Nagykőrösi Tagintézménye 1) Az íráskép maga az ember- az alaki dysgraphia tünetei az íráskép vonatkozásában 2) A fogszabályozás megelőzhető?! A helyes nyelés kialakítása a szép arcért, a szép fogazatért Myofunkcionális trénerek 3) Olvastuk, ajánljuk Könyvajánló szülőknek, pedagógusoknak A programokon 22 fő pedagógus és 5 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Pilisvörösvári Tagintézménye 1). Szakszolgálatunk szerepe a Pilisvörösvári Tankerületben 2) Az óvodából az iskolába a beszédhibák mentén 3) Tanulási nehézséggel küzdő gyerekek 4) Tehetséges gyerekek 5) A tanár, a gyermek és a csoport A programokon 46 fő pedagógus és 47 fő nem pedagógus vett részt.

5 PMPSZ Ráckevei Tagintézménye 1) A gyermekek értelmi és érzelmi fejlődése az óvodáskor végéig 2) Az autizmus jelei 3) Segítség! Kamaszok! a kamaszkor krízise 4) A konfliktuskezelés technikái 5) A nyelvlökéses nyelés felismerése, terápiás lehetőségei A programokon 68 fő pedagógus és 4 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Szentendrei Tagintézménye 1) Tapasztalatcsere a beiskolázási vizsgálatok és az általános iskolai beiratkozások kapcsán Polgárdi Veronika mb. tagintézmény-igazgató vezette előadás és megbeszélés vezetők számára 2) A tehetségkoordinátor szerepe a pedagógiai szakszolgálatban Simonné dr. Gyebnár Viktória pszichológus, tehetségkoordinátor előadása vezetők számára 3) Iskolai bántalmazás. Mit tehet a pedagógus? Dr. Jármi Éva, pedagógiai szakpszichológus, egyetemi adjunktus, PhD (ELTE-PPK) előadása pedagógusok számára 4) STOP! Határszabás szeretettel. Hogyan lehet szeretettel határokat szabni és azokat betartatni? Egry Zsuzsanna, a Kapcsolódó nevelés oktatója (Szelíd Szavakkal Alapítvány) előadása szülők és pedagógusok számára 5) Gyógyító négylábúak A kutyás terápia Daritsné Rajzó Éva konduktor, korai fejlesztő és Pázmándi Kata, viselkedéselemző, kutyás terapeuta minden érdeklődő számára A programokon 40 fő pedagógus és 23 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Szigetszentmiklósi Tagintézménye 1) Bontakozó gyermeki lélek 2) Eltérő fejlődésmenetű gyermekek fejlesztési lehetőségei óvodás korban 3) Változás ötlet csere-bere 4) Eltérő fejlődésmenetű gyermekek fejlesztési lehetőségei óvodás korban 5) Dramatikus esetmegbeszélés mert a pedagógusnak is van lelke 6) Szakvélemények pedagógus szemmel értelmezési kérdések kerekasztal beszélgetés 7) Mutasd meg a hangod, megmondom ki vagy 8) Autizmus spektrumzavar az óvodában 9) Mozgás és értelem A programokon 82 fő pedagógus és 8 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Szobi Tagintézménye 1) Nagy Gabriella: Nyelvlökéses nyelés 2) Váci Pszichiátriai, Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Gondozó dolgozóinak előadása A programokon 30 fő pedagógus és 3 fő nem pedagógus vett részt.

6 PMPSZ Üllői Tagintézménye 1) Schönsteinné Kovács Ilona fejlesztőpedagógus előadása: A nagymozgások jelentősége a fejlesztő foglalkozások keretében 2) Nagyné Kele Márta logopédus előadása: Néhány gondolat a beszédről egy logopédus szemszögéből 3) Béki Zsuzsa fejlesztőpedagógus előadása: Iskolaérettség Brigitta Sindelar nyomában 4) Szalai Dóra pszichológus előadása: A pedagógusok szakmai kiteljesedésének lehetőségei, a kiégés megelőzése 5) Dr. Szarka Miklós pszichológus előadása (meghívott előadó): A gyermeki hiperaktivitás. A gyermeki hiperaktivitás kezelésének lehetőségei a pedagógus munkában A programokon 38 fő pedagógus és 9 fő nem pedagógus vett részt. PMPSZ Váci Tagintézménye 1) A nyelvlökéses nyelés 2) A kamaszkori problémák pszichológiai háttere 3) A beszédészlelés és beszédmegértés óvodás korban 4) A figyelemzavar és hiperaktivitás (ADHD) diagnosztikája és terápiás lehetősége A programokon 97 fő pedagógus és 7 fő nem pedagógus vett részt. A május 14-én megrendezett programokon összesen 1161 fő pedagógus és 224 fő nem pedagógus vett részt.

Elérhető pedagógiai szolgáltatások a Szolnok városi Óvodákban Bemutatkozik az EGYSÉGES PEDAGÓGIAI

Elérhető pedagógiai szolgáltatások a Szolnok városi Óvodákban Bemutatkozik az EGYSÉGES PEDAGÓGIAI Elérhető pedagógiai szolgáltatások a Szolnok városi Óvodákban Bemutatkozik az EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT Kovácsné Bögödi Beáta 2011. 02.28. EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT Szolnok Városi Óvodák

Részletesebben

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE Elérhetőségeink: 7000 Sárbogárd, József A. u. 10. E-mail: sarbogard@fejermepsz.hu Telefon, fax: +3625 462 015 2018.02.23. Szakembereink

Részletesebben

Beszámoló a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézményének Hajdúnánási Óvodában 2015-ben végzett munkájáról

Beszámoló a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézményének Hajdúnánási Óvodában 2015-ben végzett munkájáról Beszámoló a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézményének Hajdúnánási Óvodában 2015-ben végzett munkájáról Tartalom Rövid bemutatkozás... 3 A Hajdúnánási Óvodában

Részletesebben

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai nap programjai

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai nap programjai Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai nap programjai 2016. április 21. A PMPSZ honlapja a http://www.pestmszaksz.hu oldalon található PMPSZ Aszódi Tagintézménye 1) Együttműködés a Családsegítő-és

Részletesebben

Szakmai tevékenységünk az elmúlt egy hónapban feladatellátási területenként

Szakmai tevékenységünk az elmúlt egy hónapban feladatellátási területenként Beszámoló a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézményének Hajdúnánási Óvodában 2015 januárjában végzett munkájáról Tartalom Rövid bemutatkozás... 3 A Hajdúnánási

Részletesebben

PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE. Programfüzet április Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE. Programfüzet április Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE Programfüzet 2019. április 8-12. Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kedves Érdeklődő! Ön a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete című szakmai rendezvénysorozat alkalmából a

Részletesebben

A mozgás és a beszéd fejlődésének kapcsolata óvodáskorban

A mozgás és a beszéd fejlődésének kapcsolata óvodáskorban A mozgás és a beszéd fejlődésének kapcsolata óvodáskorban Konzulens: Paróczai Béláné Készítette: Szabóné Mézes Judit Minél többet tud valaki, annál több a tudnivalója. A tudással egyenes arányban nő a

Részletesebben

Szakmai tevékenységünk az elmúlt öt és fél hónapban feladatellátási területenként

Szakmai tevékenységünk az elmúlt öt és fél hónapban feladatellátási területenként Beszámoló a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézményének Hajdúnánási Óvodában 2015 január-június között végzett munkájáról Tartalom Rövid bemutatkozás... 3 A Hajdúnánási

Részletesebben

Pedagógiai Szakszolgálatok Hete április PROGRAMFÜZET PROGRAMFÜZET

Pedagógiai Szakszolgálatok Hete április PROGRAMFÜZET PROGRAMFÜZET BÁCS-KISKUN MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT Pedagógiai Szakszolgálatok Hete 2019. április 8-12. PROGRAMFÜZET PROGRAMFÜZET Tisztelt Intézményvezetők! Tisztelt Kollégák! Tisztelt Szülők! 2019. 2019. április

Részletesebben

Győr Tóthné Oláh Katalin NYME RPSZKK Szombathely

Győr Tóthné Oláh Katalin NYME RPSZKK Szombathely 2011.február Győr Tóthné Oláh Katalin NYME RPSZKK Szombathely Pedagógiai munkát segítık rendszere kulturális intézmények gyermekjóléti szolgálat iskola iskola pszichológus civilek szakszolgálatok tehetséggondozó

Részletesebben

A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Évkönyve 2014/2015-ös tanév

A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Évkönyve 2014/2015-ös tanév A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Évkönyve 2014/2015-ös tanév Tartalom A főigazgatóság munkatársai... 2 Tagintézmény-igazgatók és helyettesek: (a 2014/2015-ös tanévben)... 3 Válságkezelési program...

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem. Szombathely

Nyugat-magyarországi Egyetem. Szombathely Nyugat-magyarországi Egyetem REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ és KUTATÓ KÖZPONT Szombathely NEVELÉSI TANÁCSADÓ Nevelési tanácsadó logopédus szabadidő TKVSZRB civil szervezet tehetséggondozás Gyermekjóléti

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE

FEJÉR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE FEJÉR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE 2018. március 8. Mottónk: A jó szeretet ismérve az, hogy a gyermek is úgy érzi: szeretik. A jó szeretet cselekszik,

Részletesebben

I. Kiskunfélegyházi Kistérségi Pedagógiai Szakszolgálati Konferencia 2008. december 9.

I. Kiskunfélegyházi Kistérségi Pedagógiai Szakszolgálati Konferencia 2008. december 9. I. Kiskunfélegyházi Kistérségi Pedagógiai Szakszolgálati Konferencia 2008. december 9. az útnak célja van. (Martin Buber) Az EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT bemutatása Faltumné Varga Gyöngyi tagintézmény-vezető

Részletesebben

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai Hét programjai

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai Hét programjai Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakmai Hét programjai 2017. április 24-28. A PMPSZ honlapja a http://www.pestmszaksz.hu oldalon található PMPSZ Aszódi Tagintézménye 1) Tóth Zsoltné, Magyaryné Haász

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem. Szombathely

Nyugat-magyarországi Egyetem. Szombathely Nyugat-magyarországi Egyetem REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ és KUTATÓ KÖZPONT Szombathely NEVELÉSI TANÁCSADÓ Vidonyiné Sólymos Rita 2013 Nevelési tanácsadó logopédus szabadidő TKVSZRB civil szervezet

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ és KUTATÓ KÖZPONT Szombathely NEVELÉSI TANÁCSADÓ

Nyugat-magyarországi Egyetem REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ és KUTATÓ KÖZPONT Szombathely NEVELÉSI TANÁCSADÓ Nyugat-magyarországi Egyetem REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ és KUTATÓ KÖZPONT Szombathely NEVELÉSI TANÁCSADÓ Nevelési tanácsadó logopédus szabadidő TKVSZRB civil szervezet tehetséggondozás Gyermekjóléti

Részletesebben

SOMOGY MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT 2016/2017. A Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat alapfeladat ellátáshoz

SOMOGY MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT 2016/2017. A Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat alapfeladat ellátáshoz S om ogy M eg y ei P e dagógiai Szakszolgálat 7 4 0 0 K a p o s v á r, S o m s s i c h P á l u t c a 8. / F a x : ( 8 2 ) 5 1 0-1 1 3 E - m ail cí m: smpszfoigazgatosag@gmail.com SOMOGY MEGYEI PEDAGÓGIAI

Részletesebben

Jelenben a jövő A pedagógiai szakszolgálati rendszer átalakítása Pest megyében

Jelenben a jövő A pedagógiai szakszolgálati rendszer átalakítása Pest megyében Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerület Jelenben a jövő A pedagógiai szakszolgálati rendszer átalakítása Pest megyében 2013. április 29. Pomáz épület átadásának 10. évfordulója Jogszabályi

Részletesebben

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Aszódi Tagintézménye

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Aszódi Tagintézménye Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Aszódi Tagintézménye 2170 Aszód, Falujárók útja 5. Telefon/Fax: 28 402 167 06 30 418 4173 pmpszaszod@gmail.com www.aszodnevtan.wixsite.com/fooldal Nyitva tartás: Hétfő

Részletesebben

Logopédiai tevékenység a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatban

Logopédiai tevékenység a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatban MLSZSZ Konferencia, 213.nov.16. Logopédiai tevékenység a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatban Mosányi Emőke megbízott főigazgató Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat JOGSZABÁLYOK 211. évi CXC. tv. a nemzeti

Részletesebben

A BESZÉD ÉS NYELVI FEJLŐDÉS ZAVARA ESET ISMERTETÉS Konzulens: Gereben Anita Készítette: Somogyi Éva

A BESZÉD ÉS NYELVI FEJLŐDÉS ZAVARA ESET ISMERTETÉS Konzulens: Gereben Anita Készítette: Somogyi Éva A BESZÉD ÉS NYELVI FEJLŐDÉS ZAVARA ESET ISMERTETÉS Konzulens: Gereben Anita Készítette: Somogyi Éva Mottó: Teljes birtokában lenni a nyelvnek,melyet a nép beszél: ez az első s elengedhetetlen feltétel

Részletesebben

Iskolapszichológusi feladatkörök és alkalmazási feltételek - a változó törvényi szabályozás tanulságai

Iskolapszichológusi feladatkörök és alkalmazási feltételek - a változó törvényi szabályozás tanulságai Iskolapszichológusi feladatkörök és alkalmazási feltételek - a változó törvényi szabályozás tanulságai Előadók: N. Kollár Katalin, Tamás Márta 2012. április 24. Milyen törvények és rendeletek vonatkoznak

Részletesebben

PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE

PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE 2018.03.02-03.09. BÓLYI TAGINTÉZMÉNYE Cím:7754 Bóly, Rákóczi u. 8. Telefon: 69/868-055 06/308313081 E-mail: bmpsz.boly@gmail.com Kapcsolattartó: Bosnyák Ildikó 2018.03.07.

Részletesebben

8. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége

8. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége 8. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége 1. Abordán Szilvia Ilona 2. Arató Andrea Dr. Baloghné Konkoly 3. testnevelés szakos általános iskolai tanár Marianna okleveles testnevelő tanár angol

Részletesebben

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Személyi adatok Név Ráduly-Zörgő Éva-Ilona Lakcím Románia, Kolozsvár 400015, Str. Republicii nr. 43/3, Telefon 0264 596505 Mobil: 0744 93 14 64 E-mail radulyzeva@gmail.com Állampolgárság

Részletesebben

Közzétételi lista 2018/2019. tanév. Ssz. Név Végzettség Ellátási terület 1. Andarkó Veronika. logopédus szurdopedagógus

Közzétételi lista 2018/2019. tanév. Ssz. Név Végzettség Ellátási terület 1. Andarkó Veronika. logopédus szurdopedagógus Közzétételi lista 2018/2019. tanév Ssz. Név Végzettség Ellátási terület 1. Andarkó Veronika logopédus szurdopedagógus 2. Bányai Zita Sindelar terápia szakember 3. Csala Tamás testnevelő, úszó edző, 4.

Részletesebben

BABES BOLYAI TUDOMÁNYEGEYETEM PSZICHOLÓGIA ÉS NEVELÉSTUDOMÁNYOK KAR GYÓGYPEDAGÓGIA SZAK ZÁRÓVIZSGA TÉTELEK 2017 JÚLIUS

BABES BOLYAI TUDOMÁNYEGEYETEM PSZICHOLÓGIA ÉS NEVELÉSTUDOMÁNYOK KAR GYÓGYPEDAGÓGIA SZAK ZÁRÓVIZSGA TÉTELEK 2017 JÚLIUS BABES BOLYAI TUDOMÁNYEGEYETEM PSZICHOLÓGIA ÉS NEVELÉSTUDOMÁNYOK KAR GYÓGYPEDAGÓGIA SZAK ZÁRÓVIZSGA TÉTELEK 2017 JÚLIUS KÖTELEZŐ TANTÁRGYAK 1. A gyógypedagógia alapfogalmai, elméletei, kapcsolata más tudományokkal

Részletesebben

Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont - Orosháza

Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont - Orosháza Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont - Orosháza Pedagógiai Szakmai és Egységes Szakszolgálati Tagintézmény Orosháza Veres József u. 2/A Tagintézményünk több intézmény összevonásával

Részletesebben

oligofrénpedagógia-logopédia,angol nyelv- és utazó főiskola gyógypedagógus óvoda/ iskola alsó tag. 20 Budai Barbara

oligofrénpedagógia-logopédia,angol nyelv- és utazó főiskola gyógypedagógus óvoda/ iskola alsó tag. 20 Budai Barbara Név Iskolai végzettség Szakok Munkakör Osztály/csoport Óraszám Bacsó Ildikó oligofrén - tiflopedagógia 1. osztály 20 Bobál Róbertné Óvónő, Oligofrénpedagógia szakos, szakvizsga/egyetem gyógypedagógiai

Részletesebben

A konduktív pedagógiai ellátás keretében fejlesztjük a központi idegrendszeri sérült gyerekeket.

A konduktív pedagógiai ellátás keretében fejlesztjük a központi idegrendszeri sérült gyerekeket. Korai fejlesztés A gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás feladata a komplex koragyermekkori intervenció és prevenció: az ellátásra való jogosultság megállapításának időpontjától kezdődően

Részletesebben

Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola

Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola Intézményi szerkezet Általános Iskolai Intézményegység Utazó Gyógypedagógusi Hálózat Intézményegység Pszichiáter, pszichológus,

Részletesebben

koragyermekkori intervenciós szakemberek 2012.07.24. POMÁZI KORAGYERMEKKORI INTERVENCIÓS KÖZPONT

koragyermekkori intervenciós szakemberek 2012.07.24. POMÁZI KORAGYERMEKKORI INTERVENCIÓS KÖZPONT Láda Ágnes gyógypedagógus Rajzó Éva konduktor koragyermekkori intervenciós szakemberek 2012.07.24. POMÁZI KORAGYERMEKKORI INTERVENCIÓS KÖZPONT A kicsinyekről való gondoskodás olyan, mint egy gombolyag

Részletesebben

BMPSZ Pécsi Tagintézmény Apáczai körtér 1. Meszéna Tamásné

BMPSZ Pécsi Tagintézmény Apáczai körtér 1. Meszéna Tamásné BMPSZ Pécsi Tagintézmény Apáczai körtér 1. Meszéna Tamásné Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás Feladata: Komplex koragyermekkori intervenció és prevenció, tanácsadás, a társas,

Részletesebben

Europass Önéletrajz. Állampolgárság magyar, román. Születési dátum 1975. 09. 16. Neme férfi. Szakmai tapasztalat

Europass Önéletrajz. Állampolgárság magyar, román. Születési dátum 1975. 09. 16. Neme férfi. Szakmai tapasztalat Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév(ek) Kolozsvári saba Zsolt ím(ek) 3300 Eger, Homok u. 4 sz. / Telefonszám(ok) Mobil: 30/43 34 03 E-mail(ek) kolozsvaricsaba@yahoo.com, kolozsvaricsaba@ektf.hu

Részletesebben

MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól!

MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! A sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása és az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény komplex szolgáltatásainak

Részletesebben

EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG

EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG Ápolási Tanszék 6726 Szeged, Temesvári krt. 31., Tel/Fax: 54-50-39 E-mail: apolasi@etszk.u-szeged.hu

Részletesebben

I. Szada Terepfutás km Nem szerinti eredmények

I. Szada Terepfutás km Nem szerinti eredmények 1 22064 LE SAUX Yann 1978 Budapest 01:46:16 2 22029 CSOMAI-KÜRTÖSSY Roland 1987 Pécel 01:47:09 3 1015 SZÁSZ Norbert 1978 01:51:30 4 22125 MOLNÁR István Péter 1975 Hatvan 01:55:48 5 1025 VARGA Zoltán 1970

Részletesebben

Név Végzettség Szakképzettség

Név Végzettség Szakképzettség Pedagógusok Név Végzettség Szakképzettség Winklerné Tomana Ildikó igazgató német nemzetiségi tanító Gálné Vavra Mária igazgatóhelyettes Wiedemann Nóra igazgatóhelyettes tanító technika szakkollégiumi képzéssel

Részletesebben

Hidak egymáshoz Integrált nevelés, oktatás a győri Kölcsey-iskolában

Hidak egymáshoz Integrált nevelés, oktatás a győri Kölcsey-iskolában Hidak egymáshoz Integrált nevelés, oktatás a győri Kölcsey-iskolában Évről évre növekszik a különleges bánásmódot igénylő tanulók száma szerte az országban. A Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola több

Részletesebben

FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT XI. KERÜLETI TAGINTÉZMÉNY

FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT XI. KERÜLETI TAGINTÉZMÉNY FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT XI. KERÜLETI TAGINTÉZMÉNY 27/8-AS TANÉV ADATSZOLGÁLTATÁS - KIMUTATÁS Ellátott gyermekek szakterületenként szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás konduktív

Részletesebben

Figyelemzavar-hiperaktivitás pszichoterápiája. Kognitív-viselkedésterápia1

Figyelemzavar-hiperaktivitás pszichoterápiája. Kognitív-viselkedésterápia1 Figyelemzavar-hiperaktivitás pszichoterápiája DrBaji Ildikó Vadaskert Kórház Kognitív-viselkedésterápia1 Kogníciók(gondolatok, beállítottság) módosítása Viselkedés módosítás Csoport terápiás forma 1 Kognitív-viselkedés

Részletesebben

Szülőkkel való kapcsolattartás. 1. Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Zalaegerszegi Tagintézménye

Szülőkkel való kapcsolattartás. 1. Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Zalaegerszegi Tagintézménye Szülőkkel való kapcsolattartás (A Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat hatályos SZMSZ-e alapján.) A szülőkkel való kapcsolattartás formája és rendje - Az Intézmény csak a szülő, vagy a törvényes képviselő

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOKBAN

TOVÁBBTANULÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOKBAN TOVÁBBTANULÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOKBAN GEBAUER FERENC EFOP-3.2.13-17-2017-00002 A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK A köznevelési intézményrendszer részei. Feladatuk a szülő

Részletesebben

4.3. Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézményének szervezetére és működésére vonatkozó külön szabályok

4.3. Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézményének szervezetére és működésére vonatkozó külön szabályok 4.3. Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézményének szervezetére és működésére vonatkozó külön szabályok 72 a. a működés rendjének, ezen belül az igazgatótanács, a tagintézményi tanácsok

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK I. félév

KÖVETELMÉNYEK I. félév 2016-2017. I. félév Tanulási nehézségek szűrése, fejlesztő eljárások Prevenció és módszertan FP1139 Meghirdetés féléve 1. Kreditpont: 5 Félévi óraszám (elm.+gyak.) 12 A hallgatók ismerjék meg a tanulási

Részletesebben

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat kompetenciái az atipikus fejlődésű gyermekek diagnosztikájában, ellátásában

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat kompetenciái az atipikus fejlődésű gyermekek diagnosztikájában, ellátásában A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat kompetenciái az atipikus fejlődésű gyermekek diagnosztikájában, ellátásában Mile Anikó Székesfehérvár, 2016. október 27. 2 A SZAKSZOLGÁLAT HELYE, SZEREPE A KÖZNEVELÉS

Részletesebben

Szakszolgálati ellátás megvalósulása a marcali és fonyódi kistérségben

Szakszolgálati ellátás megvalósulása a marcali és fonyódi kistérségben Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Szakszolgálati ellátás megvalósulása a marcali és fonyódi kistérségben Dr. Gergőné Babina Jusztina Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Igazgatónője Mottó: voltak olyanok,

Részletesebben

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás Kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló: - különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, - a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Észak-Budapesti Tankerületi Központ Újpesti Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 1041 Budapest, Venetiáner u. 26. Tel./fax: 369-3384 E-mail: ujpest@egymi.sulinet.hu OM

Részletesebben

A pedagógus elhivatottsága a változó közoktatásban

A pedagógus elhivatottsága a változó közoktatásban XV. SOPRONI LOGOPÉDIAI ÉS PEDAGÓGIAI NAPOK A pedagógus elhivatottsága a változó közoktatásban ORSZÁGOS AKKREDITÁLT SZAKMAI KONFERENCIA SOPRON, 2009. március 26-27-28. Tervezett program Fogjuk a kezed!

Részletesebben

Sorszám Név Munkakör Képesítés. gyógypedagógiai asszisztens

Sorszám Név Munkakör Képesítés. gyógypedagógiai asszisztens Sorszám Név Munkakör Képesítés 1. BRENNER ÁRPÁDNÉ gyógypedagógus logopédia,tanulásban 2. BUNCZOM EDINA gyógytornász 3. CSÉPLŐNÉ KÁLDI BEÁTA gyógypedagógus pedagógiája szakos általános iskolai tanár orosz

Részletesebben

Közzétételi lista 2017/2018 nevelési év

Közzétételi lista 2017/2018 nevelési év Közzétételi lista 2017/2018 nevelési év 2017. Október 15. 1. Alkalmazotti közösségünk A három intézményben a nevelő-fejlesztő munkát 37,5 állásáshelyen végzik a pedagógusok. Ágoston Művészeti Óvoda Kastély

Részletesebben

PROGRAMFÜZET PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

PROGRAMFÜZET PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE PROGRAMFÜZET PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE 2018. Kedves Érdeklődő Partnereink és Kollégáink! Tisztelettel köszöntöm a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

Részletesebben

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szobi Tagintézmény Szob, Köztársaság utca 2. Tel: 06-27/

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szobi Tagintézmény Szob, Köztársaság utca 2. Tel: 06-27/ Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szobi Tagintézmény 2628 Szob, Köztársaság utca 2. Tel: 06-27/ 354-643 email: pedszakszolg.szob@gmail.com MUNKATERV 2014/2015 tanév Kelt: Szob, 2014. szeptember 11.

Részletesebben

Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus

Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus A nevelési tanácsadás feladatain belül a pszichológusokat érintő feladatkörök teljesítését a nevelési tanácsadást ellátó intézmény szervezeti és működési szabályzatában is rögzítetten lehet megosztani.

Részletesebben

Tehetséggondozó munka a szakszolgálati működésben Dr. Nochtáné Bakonyi Erika tehetséggondozó koordinátor 2015.05.28.

Tehetséggondozó munka a szakszolgálati működésben Dr. Nochtáné Bakonyi Erika tehetséggondozó koordinátor 2015.05.28. Tehetséggondozó munka a szakszolgálati működésben Dr. Nochtáné Bakonyi Erika tehetséggondozó koordinátor 2015.05.28. BEMUTATÁS A szekció megbeszélés tartalma: - Törvényi szabályzók: - szakszolgálat - tehetséggondozó

Részletesebben

Köznevelési megállapodás

Köznevelési megállapodás Köznevelési megállapodás A köznevelési megállapodás (továbbiakban: megállapodás) köttetett egyrészről a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (a továbbiakban: EGYMI), és a. között.

Részletesebben

Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 2018/19

Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 2018/19 2018/19 A alapfeladat ellátáshoz létesített munkakörei tagintézményi bontásban Az alapfeladat ellátásához létesített munkakörök Székhely Intézmény 7100 Szekszárd, Augusz I. u. 9-11. V. em. szakszolgálati

Részletesebben

A mozgás és a beszéd fejlődésének kapcsolata óvodáskorban

A mozgás és a beszéd fejlődésének kapcsolata óvodáskorban A mozgás és a beszéd fejlődésének kapcsolata óvodáskorban Készítette: Szabóné Mézes Judit Minél többet tud valaki, annál több a tudnivalója. A tudással egyenes arányban nő a nem tudás, vagy inkább: annak

Részletesebben

Ismertető a pedagógiai szakszolgálat által nyújtott szolgáltatásokról

Ismertető a pedagógiai szakszolgálat által nyújtott szolgáltatásokról Ismertető a pedagógiai szakszolgálat által nyújtott szolgáltatásokról Alapfeladat, mely szerint a szülő és a pedagógus nevelő munkáját, valamint a nevelési-oktatási intézmény feladatainak ellátását a pedagógiai

Részletesebben

Oktazon Vezetéknév keresztnév Végzettség középfokú iskolai

Oktazon Vezetéknév keresztnév Végzettség középfokú iskolai Oktazon Vezetéknév keresztnév Végzettség középfokú iskolai 72332609070 András Anikó végzettség 74350268240 András Istvánné főiskola 78444637868 Argat Rita Mária főiskola 72481668200 Bagó Henrietta főiskola

Részletesebben

tanító, szakvizsgázott pedagógus, mesterpedagógus osztályfőnök - 1.b pszichológus, szakpedagógus, mentálhigiénikus pedagógiai szakpszichológus

tanító, szakvizsgázott pedagógus, mesterpedagógus osztályfőnök - 1.b pszichológus, szakpedagógus, mentálhigiénikus pedagógiai szakpszichológus 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Tanáraink Bakné Moldoványi Anikó Erika Baloghné Hosek Marianna Barna Judit Bartókné Kuti Anita Basa Éva Bene Sápi Szabina Bimbi Judit Bobikné Tóth

Részletesebben

FEJLESZTŐPEDAGÓGUS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: OH-FHF/2325-4/2008.

FEJLESZTŐPEDAGÓGUS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: OH-FHF/2325-4/2008. FEJLESZTŐPEDAGÓGUS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: OH-FHF/2325-4/2008. Képzésvezető: Dr. Mező Ferenc főiskolai docens Képzési idő: 4 Szakképzettség megnevezése: Fejlesztőpedagógus A bekerülés feltétele:

Részletesebben

Óvodából iskolába Iskolás lesz a gyermekünk Az iskolaérettség kérdései

Óvodából iskolába Iskolás lesz a gyermekünk Az iskolaérettség kérdései Óvodából iskolába Iskolás lesz a gyermekünk Az iskolaérettség kérdései Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XIX. Kerületi Tagintézménye Molnár Anikó Okleveles gyógypedagógus Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus

Részletesebben

BONI EPSZ éves munkaterve 2012/2013. tanév

BONI EPSZ éves munkaterve 2012/2013. tanév BONI EPSZ éves munkaterve 2012/2013. tanév Készítette: Reiszné Szőts Edit munkaközösség-vezető BEVEZETŐ A jelenlegi formájában, 2011. július 1. óta önálló intézményegységként működő Egységes Pedagógiai

Részletesebben

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézménye. Pedagógiai Szakszolgálatok Hete március 2-9.

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézménye. Pedagógiai Szakszolgálatok Hete március 2-9. Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézménye Pedagógiai Szakszolgálatok Hete 2018. március 2-9. A konduktív pedagógiáról - dr. Pető András (1893-1967) orvospedagógus, a konduktív pedagógia

Részletesebben

Dr. Pauwlik Zsuzsa Orsika főiskolai docens Tantárgyfelelős tanszék kódja

Dr. Pauwlik Zsuzsa Orsika főiskolai docens Tantárgyfelelős tanszék kódja Mentálhigiéné INM 1011L Meghirdetés féléve 1. Kreditpont: 3 Konzultációs óraszám 9 Kollokvium Dr. Pauwlik Zsuzsa főiskolai docens AK Zárthelyi dolgozat írása az előadás és a kötelező irodalom alapján a

Részletesebben

AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZÉSEK 2013/2014. tanév őszi félév

AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZÉSEK 2013/2014. tanév őszi félév A NymE Szakmai Szolgáltató Intézményegysége a következő akkreditált pedagógus továbbképzéseket kínálja az óvodák és iskolák pedagógusai számára a 2013/2014. tanév 1. félévére. Az itt feltüntetett képzéseken

Részletesebben

Az iskolapszichológusok és az egészségügyi személyzet együttműködési lehetőségei a hátrányos helyzetű gyermekek gondozásában

Az iskolapszichológusok és az egészségügyi személyzet együttműködési lehetőségei a hátrányos helyzetű gyermekek gondozásában Az iskolapszichológusok és az egészségügyi személyzet együttműködési lehetőségei a hátrányos helyzetű gyermekek gondozásában Dr. N. Kollár Katalin tanszékvezető, PhD, habil. egyetemi docens ELTE Pedagógiai

Részletesebben

Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény Szükségletfelmérés iskola részére Az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység bevezetése céljából I. A Köznevelési intézmény megnevezése: A Köznevelési intézmény címe:. Adatszolgáltató neve, és elérhetősége:..

Részletesebben

101 éves az FPI november Fővárosi Pedagógiai Napok Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

101 éves az FPI november Fővárosi Pedagógiai Napok Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 101 éves az FPI A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet ez évben 2013. november 26-28. között rendezi meg a Fővárosi Pedagógiai Napok több évtizedes múltú programsorozatát, melyre tisztelettel meghívja

Részletesebben

Inkluzív iskola _2. Separáció- integráció- inklúzió

Inkluzív iskola _2. Separáció- integráció- inklúzió Inkluzív iskola _2 Separáció- integráció- inklúzió Speciális nevelési területek, speciális életvitel Speciális megközelítés Normalitás, abnormalitás fogalma, az átlagtól való eltérés okai, magyarázó elméletei

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Klebelsberg Intézményfenntartó Központ-189020 Újpesti Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 1041 Budapest, Venetiáner u. 26. Tel./fax: 369-3384 E-mail: ujpest@egymi.sulinet.hu

Részletesebben

A Budapest, XVIII. Kerületi SOFI Közzétételi listája 2015.

A Budapest, XVIII. Kerületi SOFI Közzétételi listája 2015. Az intézményben dolgozó pedagógusok és végzettségeik A Budapest, XVIII. Kerületi SOFI Közzétételi listája 2015. 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

GYAKORI BESZÉDHIBÁK ÓVODÁSKORBAN

GYAKORI BESZÉDHIBÁK ÓVODÁSKORBAN GYAKORI BESZÉDHIBÁK ÓVODÁSKORBAN Csibi Enikő VÁZLAT Beszédhibákról általában Nyelv és beszédfejlesztő pedagógus kompetenciái a beszédfejlesztésben Nevelési tanácsadói tapasztalatok BESZÉDHIBA-MEGKÉSETT

Részletesebben

Szakértői névjegyzék kialakítása ( ) SZAKE-12. SZAKE Mráz Sándor Zoltán Drogprevenciós-egészségfejlesztési szakértő

Szakértői névjegyzék kialakítása ( ) SZAKE-12. SZAKE Mráz Sándor Zoltán Drogprevenciós-egészségfejlesztési szakértő Drogprevenciós-egészségfejlesztési - Pályázati téma Pályázati azonosító Pályázó neve Szakterület -7442 Mráz Sándor Zoltán Drogprevenciós-egészségfejlesztési -7452 Márton Andrea Drogprevenciós-egészségfejlesztési

Részletesebben

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. Alsós tantestület

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. Alsós tantestület Intézményvezető Dessewffyné Szabó Erzsébet magyar, orosz szakos tanár Intézményvezető-helyettesek Fodorné Balla Mária alsós tanító Horváthné Farkas Ildikó matematika, kémia, informatika szakos tanár Alsós

Részletesebben

Név Végzettség szintje Szakképzettségek

Név Végzettség szintje Szakképzettségek Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettségei Név Végzettség szintje Szakképzettségek 1 Aradi Katalin Judit egyetem 2 Barna Judit mesterfokozat MA 3 Benkovich András egyetem 4 Bíró Adrienn egyetem

Részletesebben

Pedagógusok. Munkakör Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák szakvizsgázott intézményvezető-helyettes, kémia szakos tanár; 1

Pedagógusok. Munkakör Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák szakvizsgázott intézményvezető-helyettes, kémia szakos tanár; 1 Pedagógusok Munkakör Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák intézmény-helyettes, kémia szakos ; 1 középiskolai környezetvédelem szakos francia szakos nyelv, angol 2 középiskolai nyelv és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Társulási Tanács 2010. április 22-i ülésére. Tárgy: Beszámoló a nevelési tanácsadói tevékenység 2009. évi feladatellátásáról

ELŐTERJESZTÉS. A Társulási Tanács 2010. április 22-i ülésére. Tárgy: Beszámoló a nevelési tanácsadói tevékenység 2009. évi feladatellátásáról i Kistérségi Többcélú Társulás Társulási Tanács ELNÖKE 8230, Szent István tér 1 Szám: 1288- /2009 Előkészítő: Dén Zsuzsanna tagintézményvezető ELŐTERJESZTÉS A Társulási Tanács 2010. április 22-i ülésére

Részletesebben

A pedagógiai szakszolgálati feladatellátás a Pedagógiai Intézet irányítása alatt

A pedagógiai szakszolgálati feladatellátás a Pedagógiai Intézet irányítása alatt A pedagógiai szakszolgálati feladatellátás a Pedagógiai Intézet irányítása alatt 2004-2011. Csibi Enikő szakszolgálati igazgatóhelyettes 2011.12.12 Változó törvényesség, állandó szakmaiság! Rövid történeti

Részletesebben

2009. november 26 csütörtök

2009. november 26 csütörtök 2009. november 26 csütörtök 09.30 09.45 Megnyitó I. szekció (elnök: Lengyel Zsolt egyetemi tanár) 09.45 10.00 Kerekesné Dócs Nikoletta (hallgató): Univerzális és egyedi jellemzők az afáziások beszédében

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Észak-Budapesti Tankerületi Központ Újpesti Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 1041 Budapest, Venetiáner u. 26. Tel./fax: 369-3384 E-mail: ujpest@egymi.sulinet.hu OM

Részletesebben

Felelős: Határidő: 2012. december 1. MÓDOSÍTÓ OKIRAT

Felelős: Határidő: 2012. december 1. MÓDOSÍTÓ OKIRAT 685/2012. (XI.29.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elfogadja a Városi Nevelési Tanácsadó, Pályaválasztási és Logopédiai Intézet Alapító Okiratának módosítását 2012.

Részletesebben

Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói

Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói Szakszolgálati feladatellátásunk a számadatok tükrében Baranya Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és

Részletesebben

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Képző neve, elvégzett szak Nyelvi játékok a fejlesztés szolgálatában Készítette: Munkácsi Andrea Nyelv és beszédfejlesztő szak levelező tagozat Konzulens:Fehér Éva főiskolai tanársegéd A beszéd maga a

Részletesebben

2016/2017 nevelési év (május végi állapot)

2016/2017 nevelési év (május végi állapot) BESZÁMOLÓ Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott óvodákban folyó gyógypedagógiai fejlesztő munka ellátásáról a 2016/2017. nevelési évben. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola Srsz. Név Alapdiploma Egyéb végzettség 1. Angel Andrásné 2. Ariné Mikó Mária 3. Balla Erika 4. Baracsiné Magyar Csilla 5. Baracsiné Tardi Nóra tanító/ember

Részletesebben

Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. 8. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége

Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. 8. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége ,, Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Viselt név Végzettség szintje Besorolási kategória Ábrahám-Furus Jánosné főiskola Pedagógus

Részletesebben

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ráckevei Tagintézményének

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ráckevei Tagintézményének CEGLÉDI TANKERÜLETI KÖZPONT Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ráckevei Tagintézményének MUNKATERVI BESZÁMOLÓJA 2016/2017 tanév Kelt: Ráckeve, 2017.június 30. Varga

Részletesebben

Besorolási kategória. Mesterpedagógus. Pedagógus II. Pedagógus I. Pedagógus II. főiskola 4.b osztályfőnöke 21

Besorolási kategória. Mesterpedagógus. Pedagógus II. Pedagógus I. Pedagógus II. főiskola 4.b osztályfőnöke 21 1. 2.. 4. 5. Név Fazekasné Mittli Piroska Éva Lakner Gabriella Mátyásné Dankovics Éva Bartikné Szalay Tímea Bolla Dániel Sándorné Szakképzettségek, végzettségek számítástechnika szakos tanár, testnevelés

Részletesebben

Pásztó Város Óvodájának Ünnepi és Munka Naptára 2014/2015. nevelési évben jó. Időpont Rendezvény, tevékenység Óvodák Felelősök

Pásztó Város Óvodájának Ünnepi és Munka Naptára 2014/2015. nevelési évben jó. Időpont Rendezvény, tevékenység Óvodák Felelősök Pásztó Város Óvodájának Ünnepi és Munka Naptára 2014/2015. nevelési évben jó Időpont Rendezvény, tevékenység Óvodák Felelősök augusztus 2014. 08.26, 08.28. Szülőértekezletek új óvodások szülei részére

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Előfeltétel (tantárgyi kód) - Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Pauwlik Zsuzsa Orsika főiskolai docens

KÖVETELMÉNYEK. Előfeltétel (tantárgyi kód) - Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Pauwlik Zsuzsa Orsika főiskolai docens Mentálhigiéné INM 1011L Meghirdetés féléve 2. Kreditpont: 3 Konzultációs óraszám 9 Kollokvium Tantárgyfelelős neve és beosztása AK Zárthelyi dolgozat írása az előadás és a kötelező irodalom alapján a vizsgaidőszak

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre, iskolai végzettsége

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. Alsós tantestület. 1.a tanító 1.

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. Alsós tantestület. 1.a tanító 1. Intézményvezető Dessewffyné Szabó Erzsébet magyar, orosz szakos tanár Intézményvezető-helyettesek Fodorné Balla Mária alsós tanító Horváthné Farkas Ildikó matematika, kémia, informatika szakos tanár Alsós

Részletesebben

FEJLESZTŐ-DIFFERENCIÁLÓ SZAKPEDAGÓGIA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/808-5/2013.

FEJLESZTŐ-DIFFERENCIÁLÓ SZAKPEDAGÓGIA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/808-5/2013. FEJLESZTŐ-DIFFERENCIÁLÓ SZAKPEDAGÓGIA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/808-5/2013. Képzésvezető: Dr. Mező Ferenc főiskolai docens Képzési idő: 3 félév Szakképzettség megnevezése: Fejlesztő-differenciáló

Részletesebben