NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2001./ XII. 04/.ÖK. számú. r e n d e l e t e

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2001./ XII. 04/.ÖK. számú. r e n d e l e t e"

Átírás

1 1 NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2001./ XII. 04/.ÖK. számú r e n d e l e t e a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatás szabályairól. A Képviselő-testület: a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV.tv.16..(1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva figyelemmel az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló1995. évi XLII. törvény (a továbbiakban: Kötv.) 2. -ában, valamint a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvényben (a továbbiakban: Hgt.) több helyen kapott felhatalmazásra az alábbi rendeletet (továbbiakban: Fhgr. ) a l k o t j a I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az önkormányzat a települési folyékony hulladék rendszeres összegyűjtésére, elszállítására, valamint ártalommentes elhelyezésére, ártalmatlanítására helyi közszolgáltatást szervez és ezen tevékenység ellátásáról kötelező helyi közszolgáltatást ( továbbiakban: közszolgáltatás ) keretében gondoskodik. (2) Az önkormányzat ( a Képviselő-testület ) a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatási feladatokat az Fhgr. szabályai szerint a hulladékkezelési közszolgáltató kiválasztásáról, és a közszolgáltatási szerződésről szóló 241/2000. /XII.23.) Korm. rendelet ( a továbbiakban: Korm. r. ) 1.. (3) bekezdés b) pontja alapján pályázati kiírás nélkül az önkormányzat tulajdonában lévő MADA-KOMM KHT. útján látja el ( a továbbiakban : Közszolgáltató). A Közszolgáltató kötelező közszolgáltatási feladatát az Fhgr. 3.. (1) bekezdése szerinti illetékességgel köteles ellátni.

2 2 A rendelet célja 2. (1) Az Fhgr. célja: a) a Hgt. 1. -ában megfogalmazott célok helyi megvalósítása különös tekintette az emberi egészség védelmére, a természeti és az épített környezet megóvására, a környezet hulladék által okozott terhelésének minimalizálására, szennyezésének elkerülése érdekében a hulladékkeletkezés megelőzésére, a képződő hulladék mennyiségének és veszélyességének csökkentésére, a keletkező hulladék minél nagyobb arányú hasznosítására, a nem hasznosuló, vissza nem forgatható hulladék környezetkímélő ártalmatlanítására, a környezettudatos, környezetbarát magatartás kialakítására, b) az Fhgr. szerinti közszolgáltatás főbb szabályainak megállapítása, illetve folyamatos, kiszámítható, biztonságos ellátásnak biztosítása, c) a kötelezettségek következetes ellenőrizhetőségének, ellenőrzésének megteremtése, d) a közszolgáltatásra vonatkozó szabályokat megsértők nevelése, szankcionálása, e) valamint a közszolgáltatással arányos díjfizetési kötelezettség és annak teljesítésére vonatkozó helyi szabályok megállapítása. A rendelet hatálya 3. (1) Az Fhgr. hatálya kiterjed az 1.. szerinti a) a települési folyékony hulladékra ( a továbbiakban: folyékony hulladék), b) közszolgáltatásra, c) Közszolgáltatóra, d) továbbá Nyírmada egész közigazgatási területére ( a továbbiakban: község ) e) valamint a községben lévő valamennyi ingatlanra, illetve ingatlantulajdonosra. (2) A község közigazgatási területén lévő valamennyi ingatlantulajdonos az ingatlanon keletkező folyékony hulladék összegyűjtéséről. elszállításáról és ártalommentes elhelyezéséről az Fhgr-ben meghatározott módon köteles gondoskodni.

3 3 Fogalom-meghatározások 4. (1) Az Fhgr. szempontjából a) a folyékony hulladék meghatározására a Hgt. 3.. d) pontjában szereplőket kell irányadónak tekinteni. b) az ingatlantulajdonosokon a Hgt (1) bekezdésében meghatározottakat kell érteni. (2) Az Fhgr.-ben használt más fogalmak tekintetében a Hgt.-ben a Korm. r.-ben és a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 242/2000. (XII.23.) Korm. rendeletben ( a továbbiakban: Vhr.), valamint más jogszabályokban meghatározottakat kell irányadónak tekinteni. II. Fejezet A KÖZSZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYAI 5. (1) A Képviselő-testület feladata különösen: a) a folyékony hulladékot ártalmatlanító ( ellenőrzött és rendezett ) leeresztő hely kijelölése, működtetése b) a közszolgáltatás körébe tartozó folyékony hulladék gyűjtésének, elszállításának és ártalmatlanításának megszervezése c) a közszolgáltatás teljesítésére szolgáltató kijelölése, a közszolgáltatási szerződés megkötése d) a közszolgáltatás díjának megállapítása e) a korszerű csatornahálózat és tisztítómű építésének kezdeményezése, feltételeinek megteremtése.

4 4 Az ingatlantulajdonos kötelességei 6. (1) Az ingatlantulajdonos alapvető kötelessége, hogy : a) a folyékony hulladék keletkezését a lehető legalacsonyabb szinten tartsa, az elszállításáig az erre vonatkozó előírások szerint zárt aknában gyűjtse, illetve tárolja, az elszivárgást megakadályozza. b) a folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás esetén a Közszolgáltató szolgáltatását igénybe vegye. c) a folyékony hulladékot úgy kezelje, hogy az mások életét, testi épségét, egészségét és jó közérzetét ne veszélyeztesse, a természetes és az épített környezetet az elkerülhetetlen mértéken felül ne szennyezze, a növény és állatvilágot ne károsítsa. A folyékony hulladék elhelyezése 7. A közszolgáltatás körébe tartozó települési folyékony hulladékot a Közszolgáltató, illetve bármely jogosult szakvállalkozó kizárólag a nyirmadai 08/3 hrsz-ú ingatlanon létesített szennyvíz-tisztító telep bebocsátó helyén ürítheti le.

5 5 A szolgáltató kiválasztásának szabályai, a szerződés megkötése 8. (1) A közszolgáltatás ellátására a szolgáltató kiválasztása fő szabályként nyilvánosan meghirdetett pályázat útján történik. (2) Nem kötelező a nyilvános pályázat kiírása a Korm. r. l.. (3) bekezdése a-b) pontjaiban foglalt esetekben. Erre tekintettel rendelkezik pályázat nélküli kijelöléssel a Fhgr. l..-a a Közszolgáltató személyéről. Amennyiben már nem áll fenn a pályázat kiírásának kötelezettsége alól mentesítő ok, úgy a Képviselő-testületnek a pályázatot ki kell írnia. (3) Az (1-2) bekezdés alapján kiválasztott szolgáltatóval a közszolgáltatás teljesítésére a Képviselő-testület közszolgáltatási szerződést köt. A szerződés aláírása napján jön létre és ha jogszabály, illetve a Képviselő-testület eltérően nem rendelkezik az aláírás napjától számított 10 évig érvényes. A szerződést a Korm. r.. szerint kell megkötni. (irányadók a ok.) A közszolgáltatás kötelező igénybevétele 9. (1) Az ingatlantulajdonos a közszolgáltatást köteles igény bevenni, ha az ingatlanán folyékony hulladék keletkezik és gyűlik össze. Az ingatlantulajdonos köteles a folyékony hulladék elszállítatására és ártalommentes elhelyezésére irányuló igényét bejelenteni a Közszolgáltatónak. (2) A közszolgáltatással kapcsolatos szerződéses jogviszony az ingatlantulajdonos és a Közszolgáltató között a szolgáltatás igénybevételével jön létre. a jogviszony leendő időpontja az a nap, amelyen a Közszolgáltató az Fhgr. l. számú melléklete szerinti minta alapján az ingatlantulajdonost a közszolgáltatás teljesítésének megkezdéséről és tényleges feltételeiről írásban értesítette.

6 6 (3) A Közszolgáltató köteles az ingatlantulajdonos bejelentésétől számított legrövidebb időn legfeljebb azonban 72 órán belül a közszolgáltatást elvégezni. (4) A Közszolgáltató a folyékony hulladék elszállítását megtagadhatja, ha az anyagról érzékszervi, megállapítás (szag, szín stb.) alapján megállapítható, vagy okkal feltételezhető a leeresztő helyre a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján nem ereszthető le. (5) A Közszolgáltató a közszolgáltatással kapcsolatos összefüggő tevékenységeit mindenkor a hatályos ezen tevékenységre vonatkozó jogszabályi előírásokban foglalt műszaki, közegészségügyi és egyéb feltételeknek megfelelően köteles ellátni. A közszolgáltatás díja 10. (1) A közszolgáltatás igénybevételét az ingatlantulajdonos közvetlenül a Közszolgáltató pénztárába közszolgáltatási díjat köteles fizetni, amely magába foglalja a hulladék elszállításának és ártalmatlanításának költségét is. (2) A közszolgáltatás díját a 2. számú melléklet tartalmazza. (3) Az ingatlantulajdonos a Közszolgáltató által kiállított számlát 15 napon belül köteles kiegyenlíteni. A számla késedelmes kiegyenlítése esetén a meg nem fizetett összeg után a Közszolgáltató a Ptk. által meghatározott mértékű késedelmi kamatot számítja fel. (4) Az ingatlantulajdonost a Közszolgáltató írásban felszólítja az elmaradt díj, illetve kamat megfizetésére. Az írásbeli felszólítás kézhezvételét követő 30 nap eredménytelen elteltével a Közszolgáltató követelésének adók módjára történő behajtására köteles intézkedni.

7 7 III. Fejezet VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK A közszolgáltatás igénybevételének és teljesítésének ellenőrzése 11. (1) A szilárd hulladékkal kapcsolatos rendelkezések megtartását a környezetvédelmi hatóság a közegészségügyi szabályok megtartását az Állami népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat területileg illetékes intézete ellenőri. (2) Az önkormányzat részéről a jogszabályi rendelkezések betartásának ellenőrzését a Jegyző végzi. (3) Az ellenőrzésre jogosultak szabálytalanság észlelése esetén - a jogszabály keretei között intézkednek (pl. intézkednek annak megszüntetésére, illetve helyszíni bírságot szabhatnak ki, vagy szabálysértési, illetve büntető feljelentést tehetnek stb. Szabálysértés 12. Szabálysértést követ el és Hulladékgazdálkodásra vonatkozó helyi szabályok megszegése szabálysértés miatt Ft.-ig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki továbbá a 9.. (1) bekezdéseiben foglalt rendelkezéseket megszegi, feltéve, hogy az elkövetett cselekmény központi jogszabályban meghatározott más szabálysértési tényállás szerint más szabálysértésként nem bírálható el.

8 8 Hatálybalépés 13. (1) Ez a rendelet január hó 01-én lép hatályba Iklódi László sk. polgármester Juha Bertalan sk. mb.jegyző

9 9 l.számú melléklet a 15/2001./XII.04./ ÖK. számú rendelethez É R T E S Í T É S a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybe vételének feltételeiről. Nyírmada Nagyközség Képviselő-testületének a központi jogszabályokon alapuló - 15/200l./X.30/ ÖK. számú rendelete értemében a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybe vétele kötelező. A lakosság számára a folyékony hulladékkal kapcsolatos rendszeres helyi közszolgáltatás végzését a Képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában lévő MADA-KOMM KHT. Nyírmada, Ady Endre út 9. útján biztosítja, szervezi meg. A Közszolgáltató az alábbi feltételek szerint nyújtja a helyi közszolgáltatást: 1) A megjelölt közszolgáltatás 2002.év.hó napjától folyamatosan végzi. 2) A közszolgáltatás díja: Ft/m3. 3) Ügyfélszolgálatának a) helye: Nyírmada, Ady E. út 9. b) telefonszáma: 06/45/ c) nyitva tartása: munkanapokon 8-16 óra között.

10 10 2. számú melléklet a 15/2001.(XII.04.) ÖK. számú rendelethez. A települési folyékony hulladékkal kapcsolatos díjszámítás kalkulációs sémája és díjképlete 1.) Kalkulációs séma: A települési folyékony hulladék 1 m3-ére jutó egységnyi díjat az alábbiak szerint kell a Közszolgáltatónak megállapítania. Egységnyi mennyiségre (l m3) = eső díj (Ft/m3.) indokolt éves költségek, ráfordítások ( szállítás, gyűjtés +ártalmatlanítás) + nyereségtömeg (Ft) várható szolgáltatási mennyisége (m3) (azaz az egységnyi díjtétel = indokolt éves költségek, ráfordítások, és nyereség összege osztva a várható szolgáltatás mennyiségével) 2.) Díjképlet: A ténylegesen igénybe vett közszolgáltatás díjának meghatározása az alábbi díjképlettel kerül kiszámításra: Közszolgáltatásért fizetendő díj (Ft) = a helyi rendeletben jóváhagyott 1 m3-re eső díj (Ft/m3.) x a ténylegesen elszállított folyékony hulladék mennyisége (m3-ben). (azaz az igénybe vett közszolgáltatásért fizetendő díj = az egységnyi díjtétel szorozva a szolgáltatás mennyiségével. ) 3.) A Közszolgáltatás díja: A kötelező közszolgáltatás egy m3-ére eső díja ÁFA-val együtt Ft.

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2006./V.01./ Ör. r e n d e l e t e

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2006./V.01./ Ör. r e n d e l e t e 1 NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2006./V.01./ Ör r e n d e l e t e a település szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás szabályairól a Képviselő-testület figyelemmel

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 6/2001. (III. 01.)** Ök. r e n d e l e t e 1

VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 6/2001. (III. 01.)** Ök. r e n d e l e t e 1 1 (Egységes szerkezetben!) VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 6/2001. (III. 01.)** Ök. r e n d e l e t e 1 a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról.

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Nagybaracska Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007.(II.1.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról a módosító 17/2008.(XII.23.), 10/2009.(XI.25.),18/2011.(XII.20.),

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Tolna Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/1997. (III.25.) Ör. rendelete a települési szippantott szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról Tolna Város

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Litér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2003.(X.1.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról. Litér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI FOLYÉKONY HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (Az 1/2005. (II.25.)

Részletesebben

Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. (XII.23.) számú R e n d e l e t e

Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. (XII.23.) számú R e n d e l e t e Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. (XII.23.) számú R e n d e l e t e - A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról - Tuzsér

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 1 / 4 2016. 05. 02. 13:00 Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014 (XII.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és

Részletesebben

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.29.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásokról Kistelek Város

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 7/2005./III.24./ rendelete (egységes szerkezetben) Földeák község

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1..

1. A rendelet hatálya 1.. 1 Jászboldogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014.(VII. 02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Jászboldogháza

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Cece Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (II.10.) önkormányzati rendelet-tervezete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Cece Nagyközség

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2005./IV.20./ sz. r e n d e l e t e a település FOLYÉKONY HULLADÉK SZÁLLÍTÁSÁVAL, KEZELÉSÉVEL kapcsolatos helyi közszolgáltatásról 22/2006.XII.20./ sz.

Részletesebben

i Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyv mellékletei

i Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyv mellékletei 2009. 05. 27-i Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyv mellékletei Inárcs Község Önkormányzata 10/2009. (V. 28.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

A rendelet célja A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja A rendelet hatálya 2. Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III.31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Röszke Község

Részletesebben

Bököny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (IV.02.) önkormányzati rendelet

Bököny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (IV.02.) önkormányzati rendelet Bököny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (IV.02.) önkormányzati rendelet közszolgáltatásról Bököny Község Önkormányzat Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995.évi LVII. törvény

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Nagykálló

Részletesebben

I. fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. Az önkormányzati rendeleti szabályozás célja. Fogalmi meghatározások. II. Fejezet

I. fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. Az önkormányzati rendeleti szabályozás célja. Fogalmi meghatározások. II. Fejezet TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A TELEPÜLÉSSII HULLADÉKKAL KAPCSSOLATOSS HULLADÉKKEZELÉSSII KÖZSSZOLGÁLTATÁSSRÓL ÉSS A KÖZTERÜLETEK TIISSZTÁN TARTÁSSÁRÓL SSZÓLÓ 26/2004..((V.. 27..))

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Pátka Község Önkormányzata 2/2014 (II.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete

Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete A települési folyékony hulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014.(IV.30.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014.(IV.30.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014.(IV.30.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei Visnye község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.27.) sz. önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Visnye Község Önkormányzatának

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(V.08.) önkormányzati rendelete a nem közművet összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Mágocs Város Önkormányzatának

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.( ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról (t e r v e z e t) Simontornya

Részletesebben

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete 4 Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Szuhakálló

Részletesebben

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól Tabdi

Részletesebben

17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról

17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról 17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Tard község Önkormányzatának 17 / 2013. (X. 31) önkormányzati

Részletesebben

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE A kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Pécsely Község Önkormányzat képviselő-testületének 12/2015. (VIII.15. ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pécsely

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma

1. A közszolgáltatás tartalma Dörgicse Község Önkormányzat képviselő-testületének 12/2015. (VIII. 17.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Dörgicse

Részletesebben

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VI. 26.) önkormányzati. Rendelete

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VI. 26.) önkormányzati. Rendelete Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VI. 26.) önkormányzati Rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról A vízgazdálkodásról

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.03) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2004. (II. 16.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2004. (II. 16.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2004. (II. 16.) ÖR. a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Záradék: Kihirdetés ideje:

Részletesebben

Bordány Községi Önkormányzat 16/2013.(V.28.) önkormányzati rendelete

Bordány Községi Önkormányzat 16/2013.(V.28.) önkormányzati rendelete Bordány Községi Önkormányzat 16/2013.(V.28.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatás ellátásáról Bordány Községi Önkormányzat

Részletesebben

1/2009.(I.26.) számú rendelet

1/2009.(I.26.) számú rendelet 1/2009.(I.26.) számú rendelet a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról egységes szerkezetben a módosítására kiadott 18/2009. (IX.10.) számú rendelettel, a 34/2011. (XII.23.)

Részletesebben

Répáshuta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2003 (XI.11.) számú rendelete. A települési folyékony hulladékkezelési közszolgáltatásról

Répáshuta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2003 (XI.11.) számú rendelete. A települési folyékony hulladékkezelési közszolgáltatásról Répáshuta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2003 (XI.11.) számú rendelete A települési folyékony hulladékkezelési közszolgáltatásról Répáshuta Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Rábakecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Rábakecöl Község

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2003. (IV. 1.) önkormányzati rendelete

FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2003. (IV. 1.) önkormányzati rendelete FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2003. (IV. 1.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatás igénybevételéről 1 (Egységes

Részletesebben

Hét Község Önkormányzat 1/2005. (I. 31.) sz. Rendelete. A települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról

Hét Község Önkormányzat 1/2005. (I. 31.) sz. Rendelete. A települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról Hét Község Önkormányzat 1/2005. (I. 31.) sz. Rendelete A települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról Hét község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Cserkút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (I. 16.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatásról Cserkút

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról

Részletesebben

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petőfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu Bér Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2013. (XI.04.)önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött

Részletesebben

3. A közszolgáltatás ellátásának rendje

3. A közszolgáltatás ellátásának rendje Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (II.28.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Kiskunhalas Város

Részletesebben

I Fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja. A rendelet hatálya

I Fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja. A rendelet hatálya Tiszatenyő községi önkormányzat képviselőtestületének 26/2004 (XI. 1.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 25/2004 (IX. 20.) rendeletének módosítására, és

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai. Közszolgáltató és működési területének határai

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai. Közszolgáltató és működési területének határai Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2015.(III...) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól

Részletesebben

30/2013. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

30/2013. (XI. 27.) önkormányzati rendelete MÁRTÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLET a települési folyékony hulladékkezelési közszolgáltatásról és annak díjáról szóló 2/2014. (II. 05.) önkormányzati rendelettel módosított 30/2013. (XI. 27.)

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás tartalma, területe

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás tartalma, területe Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatatásra Bocskaikert

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Egyházasrádóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Egyházasrádóc

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(V.04.) rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Hosszúhetény Községi

Részletesebben

1. A rendelet célja 1.. 2. A rendelet hatálya 2.. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 3..

1. A rendelet célja 1.. 2. A rendelet hatálya 2.. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 3.. Tapsony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2014.(II.05.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Tapsony Községi

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések Tószeg község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013.(XII. 19.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tószeg Község Önkormányzata

Részletesebben

Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2005. (IX. 16.) és a 21/2005. (XII. 16.) rendeletével módosított 11/2003. (X. 30.) R E N D E L E T E

Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2005. (IX. 16.) és a 21/2005. (XII. 16.) rendeletével módosított 11/2003. (X. 30.) R E N D E L E T E Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2005. (IX. 16.) és a 21/2005. (XII. 16.) rendeletével módosított 11/2003. (X. 30.) R E N D E L E T E települési folyékony hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

A tulajdonos alapvető kötelességei

A tulajdonos alapvető kötelességei Felsőpakony Községi Önkormányzat Képviselő - testületének 21/2002. (XII.17. ) sz. rendelete a települési szilárd hulladék kezelésére irányuló hulladékkezelési közszolgáltatásról (módosításokkal egységes

Részletesebben

(A 14/2013.(XII.20.) és a 3/2014.(I.27.) önkormányzati rendelettel együttes szerkezetben.)

(A 14/2013.(XII.20.) és a 3/2014.(I.27.) önkormányzati rendelettel együttes szerkezetben.) Oldal: 1 Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2003 (VII. 29.) Kt. számú RENDELETE a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról (A 14/2013.(XII.20.)

Részletesebben

Farkaslyuk Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 9/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete

Farkaslyuk Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 9/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Farkaslyuk

Részletesebben

(9) Az 1 m3-re jutó egységnyi díjtételt a rendelet melléklete állapítja meg.

(9) Az 1 m3-re jutó egységnyi díjtételt a rendelet melléklete állapítja meg. Kevermes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (IV.1.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Kevermes Nagyközségi

Részletesebben

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.7.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról /A 10/2018.

Részletesebben

Hatályos október 16-tól

Hatályos október 16-tól Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 9/2013. (IV.26.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtott háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Hatályos 2013.

Részletesebben

Csátalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014.(V.5.) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések

Csátalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014.(V.5.) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések Csátalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(V.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Csátalja Község Önkormányzatának

Részletesebben

28/2013.(XI. 20.) önkormányzati rendelete

28/2013.(XI. 20.) önkormányzati rendelete ONGA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2013.(XI. 20.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról (A 9/2014. (IV. 9.)

Részletesebben

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (V.26.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól

Részletesebben

1. fejezet A közszolgáltatással ellátott terület határai, a közszolgáltatás tartalma,

1. fejezet A közszolgáltatással ellátott terület határai, a közszolgáltatás tartalma, 1. oldal, összesen: 7 oldal Létavértes Városi Önkormányzat Létavértes Város Önkormányzat Képviselő testületének 9/2014.(IV.29.)Ör. számú rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete

Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Rimóc Község

Részletesebben

1. A rendelet célja 1.

1. A rendelet célja 1. Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(I. 29.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Kiszombor Nagyközség

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1999.(IX.29.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1999.(IX.29.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1999.(IX.29.) r e n d e l e t e a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (a módosításokkal

Részletesebben

Nagymaros Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (...) önkormányzati rendelete

Nagymaros Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (...) önkormányzati rendelete Nagymaros Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (......) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól

Részletesebben

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai 1.

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai 1. 1. oldal, összesen: 5 oldal Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(VII.9.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Részletesebben

a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról.

a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról. TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2002./XII.13/ SZÁMÚ RENDELETE a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról. Egységes szerkezetben a 16/2004(XII.17,

Részletesebben

Módosította: a 18/2014.(IX.29.) önk. rendelet. (egységes szerkezetben)

Módosította: a 18/2014.(IX.29.) önk. rendelet. (egységes szerkezetben) Apátistvánfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(I.23.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Módosította:

Részletesebben

Vállaj Község Német Nemzetiségi Települési Önkormányzata 6/2005.(VIII.22.) KT számú r e n d e l e t e

Vállaj Község Német Nemzetiségi Települési Önkormányzata 6/2005.(VIII.22.) KT számú r e n d e l e t e Vállaj Község Német Nemzetiségi Települési Önkormányzata 6/2005.(VIII.22.) KT számú r e n d e l e t e Települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről A képviselő-testület

Részletesebben

Rétalap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Rétalap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Rétalap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Rétalap Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C.

Részletesebben

2007. augusztus 23. Kihirdetve. Józan Judit jegyző 23/2012.(VI.21.)

2007. augusztus 23. Kihirdetve. Józan Judit jegyző 23/2012.(VI.21.) Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2007. (VIII. 23.) rendelete a települési folyékony hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kötelező igénybevételéről 2007. augusztus 23. Kihirdetve

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete a kéményseprő - ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről (Egységes szerkezetben) A Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Dombegyház Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (III.28.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Dombegyház

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2013. (X.31.) önkormányzati rendelete

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2013. (X.31.) önkormányzati rendelete Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2013. (X.31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Mezőkövesd

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete közszolgáltatásról Celldömölk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Mucsony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.17.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól

Részletesebben

I. Bevezető rendelkezések

I. Bevezető rendelkezések Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának 22/2013.(XI.28.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

1. A közszolgáltatással ellátott terület határa, a közszolgáltatás tartalma

1. A közszolgáltatással ellátott terület határa, a közszolgáltatás tartalma 1. oldal, összesen: 5 oldal Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2014 (IX.26..) a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Hajdúbagos Község Önkormányzat

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014. (VI.26) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról EgyeK Nagyközség

Részletesebben

Vének Község Önkormányzata Képviselő-testülete Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete

Vének Község Önkormányzata Képviselő-testülete Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete Vének Község Önkormányzata Képviselő-testülete Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2. Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014.(IX.12.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Jászapáti

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 18/2013. (XII.12.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 18/2013. (XII.12.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 18/2013. (XII.12.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A NEM KÖZMŰVEL ÖSSZEGYŰJTÖTT HÁZTARTÁSI SZENNYVÍZ BEGYŰJTÉSÉRE VONATKOZÓ HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL Nagydorog

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 15/2009. (X.15.) Ör-el, valamint a 2011. évi díjakat megállapító 20/2010. (XII.16.) Ör-el)

(egységes szerkezetben a 15/2009. (X.15.) Ör-el, valamint a 2011. évi díjakat megállapító 20/2010. (XII.16.) Ör-el) Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2007. (XII.13.) Ör. sz. rendelete a települési folyékony hulladék szállításáról és ártalmatlanításáról (egységes szerkezetben a 15/2009. (X.15.)

Részletesebben

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2014. (I.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2014. (I.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2014. (I.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A NEM KÖZMŰVEL ÖSSZEGYŰJTÖTT HÁZTARTÁSI SZENNYVÍZ BEGYŰJTÉSÉRE VONATKOZÓ KÖZSZOLGÁLTATÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL

Részletesebben