TÁMOGATÓI AJÁNLAT. Nemzeti Lovarda

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁMOGATÓI AJÁNLAT. Nemzeti Lovarda"

Átírás

1 TÁMOGATÓI AJÁNLAT 1087 Budapest, Kerepesi út 7. Tel.:

2 A NEMZETI LOVARDA TÖRTÉNETE Az 1873-ban egyesített főváros, Budapest gyors fejlődésnek indult, kőburkolatú utcák, omnibusz vonalak hálózták be a várost. A növekvő állami és fővárosi igények hatására 1877-ben létrehozták a Lótenyésztés Emelésére Alakult Részvénytársaságot, hogy vásárok, kiállítások és versenyek szervezésével igyekezzenek elősegíteni a hazai lótenyésztés fejlődését. A Székesfővárossal kötött megállapodás szerint 30 évre megszerezték lóvásártérül a Külső-Kerepesi út mentén fekvő Városi Omnibusz Telep területét. Ezen a Keleti pályaudvar melletti, 46 ezer négyszögöles telken kezdte meg működését a Társaság, és tevékenységére utalva - hasonlóan más európai lovas létesítményekhez - Richard Tattersall angol lókereskedő nevéből mintegy védjegyként, a pestiek csak Tattersall -ként kezdték emlegetni. Az első, 1878-ban megrendezett nagysikerű budapesti ló kiállítás és árverés megnyitóján megjelent Ferenc József császár is Erzsébet királyné társaságában től új színfolttal bővült a Tattersall tevékenysége, a luxus ló árveréssel egyidejűleg itt rendezték meg az első budapesti lovasversenyt, melynek programjában díjlovaglás, díjugratás és szalagtépés szerepelt ben megalakult a Budapesti Lovassport Egyesület, mint az első magyar, kifejezetten sportlovaglással és lovasversenyek rendezésével foglalkozó szervezet ben, az Ügető kiválásakor a régi istállókat felújították, és megépítették Európa második legnagyobb fedeles lovagló csarnokát. A korabeli fotók és híradók tanúsága szerint az impozáns épületegyüttes a kor legmagasabb elvárásainak is megfelelt, ezer néző fért el a páholyokban, a telep húsz istállójában pedig 308 lovat lehetett kényelmesen elhelyezni. Az ország első állandó nyitott ugrókertje is itt nyílt meg 1939-ben. A II. világháborúban, Budapest ostromát követően az épületek, a pályák megrongálódtak, sok ló elpusztult, szétszéledt vagy elhordták őket. A romok eltakarítását követően azonban hamarosan újraindult az élet a telepen. A háború után a Tattersall különböző intézmények fennhatósága alatt működött, ám az ideológia nem fért össze az úri sporttal, és a pazar fedeles lovardát 1952-ben lerombolták, csak a fő épület, a Kóbli maradt meg.

3 A telep 1956-ban a Földművelésügyi Minisztérium felügyelete alá került, mint az Országos Lótenyésztési Felügyelőség Sportistállói. Tevékenységi körébe a lovak kiképzése, sportcélú kipróbálása, lovasversenyek rendezése és - főként külföldiek részére - bérlovarda üzemeltetése tartozott. Minthogy a háború után a Nemzeti Múzeum mögötti, Ybl Miklós tervezte Nemzeti Lovardát is elbontották, a hatvanas években a telep megörökölte a elnevezést. A Tattersall történelmének jelentős mérföldkövéhez érkezett 1985-ben azzal, hogy a Magyar Lóverseny Vállalat égisze alatt megépülhetett az új fedeles lovarda a hozzá kapcsolódó istállókkal és öltözőkkel, hiszen ez biztosította az egyre értékesebb lóállomány évszaktól, időjárástól független idomítási és sport munkáját. Az intézmény fennállásának 120. éve ismét jelentős változásokat hozott: 1988-tól önálló jogi személyiséggel, Lovas Tanüzem elnevezéssel az Állatorvos-tudományi Egyetem kötelékébe csatolták a Tattersallt, és ekkor jelent meg először a hivatalos elnevezésként. Az új alapító okirat szerint feladatai az oktatási, kutatási tevékenységek ellátásával bővültek. Beindult az egyetemisták szakmai elméleti és gyakorlati oktatása, valamint a lóval kapcsolatos szakterületek posztgraduális képzése. A felújítások során a régi állásokat tágas boxokká alakították, átadták az állategészségügyi részleget és az oktatási központot. Elkezdődött a középfokú lóápoló szakképzés, elkészült a kovács tanműhely, kialakították a szaporodásbiológiai labort. Az új fedeztetési állomás működtetését panziós kanca boxok kialakításával korszerűsítették ben elindult a lovastúra vezető és patkolókovács szakképzés. Ezt követte az edző- és a versenypályák rekonstrukciója, elkészült a kis fedeles lovarda a hozzá tartozó istállóval és a terápiás lovas oktató központtal. A főként állami támogatású forrásai azonban az évek során - sajnálatos módon - egyre apadtak, így fenntarthatósága 2006-ra olyan mértékben vált bizonytalanná, hogy a lovas társadalmat a nagy múltú intézmény bezárása fenyegette.

4 A NEMZETI LOVARDA ÚJJÁSZÜLETÉSE Három év elszánt küzdelem után a a széleskörű polgári összefogásnak köszönhetően új életre kelt. Jelenleg a Nemzeti Lovardáért Közhasznú Alapítvány fennhatósága alatt az általa alapított gazdasági társaság, az N. L. Sportlétesítmény Kft. üzemelteti. A Tattersall fennmaradásáért tevékenykedők az elmúlt időszakot sikertörténetként élhetik meg. Folyamatosan magas szintű szakmai régi-új célokat tűznek ki, amelyek megvalósításához az anyagi forrásokat a világ és Magyarország nehéz gazdasági környezetében kell előteremteni. A Kincsem Nemzeti Lovasprogramban kiemelt szerepet kap a, és legnagyobb versenye a CSIO Budapest, ami segítséget nyújthat a hosszú távú célok megvalósulásához, hogy újra lovas nemzetté váljon a magyar. Az egyre nagyobb tömegeket megmozgató, Budapest köré szerveződött lovas életnek szüksége van egy olyan nemzetközi színvonalú versenyhelyszínre, ahol kiemelt fontosságú, színvonalas hazai és nemzetközi lovasversenyeket lehet rendezni. A központi fekvésével, a hazai lovassportban betöltött évszázados múltjával, élő hagyományaival egyedülálló lehetőséget kínál, hogy ezt a szerepet betöltse. Az újjászületés első lépéseként a két fedeles lovarda talaját kellett felújítani, a régi homok helyett mára korszerű geotextiles talaj várja a lovasokat. A talajcserével a téli versenyek résztvevőinek száma ugrásszerűen megemelkedett. A nagy értékű sportlovak egészségének megőrzése szempontjából a versenypálya talajának minősége alapvető fontosságú, sok komoly sérülést lehet elkerülni, ha a nemzetközi kutatások alapján kifejlesztett, modern technológiával készült rugalmas talajon tréningeznek a lovakkal. A szabadtéri versenypálya korszerűsítése nem jöhetett volna létre dr. Paár Béla (Nemzeti Lovardáért Alapítvány, alapító tag) nagylelkű felajánlása nélkül. Adományából 2012-re elkészült az immár európai színvonalú, négy évszakos kültéri pálya, amit a szezon kezdetére már birtokba is vehettek a lovasok. Népszerűségét a számok tükrözik, hiszen 50 versenynapon mintegy 8500 startot vezényeltek le március és október között. A jól felszerelt telep a lovassportok szakágai mellett az öttusázó olimpikonok számára is lehetőséget nyújt, hogy felkészülhessenek a világversenyekre. Bérlovardaként kiszolgálja a szabadidős lovasok igényeit, a mozgáskorlátozottak számára pedig az egyetlen hely Budapesten, ahol mód nyílik a terápiás és rehabilitációs gyógylovagoltatásra.

5 A lovarda emellett több felsőoktatási intézmény hallgatói számára biztosítja a ló körüli gyakorlati ismeretek elsajátítását, a lótartás technológiájának megismerését. A létesítményt bejárva nyilvánvaló, hogy a körülményeken még sokat lehet és kell is javítani, hiszen a lovasoktól és a nézőktől akkor kap kitűnő minősítést egy verseny, ha a korszerű pályák mellett elegendő a parkoló hely, kényelmes a lelátó, színvonalas az étterem és büfé és magas szintű a szolgáltatás. Hosszú idő után lehetőség nyílt a lovarda felújítására, így a Magyar Kormány kiemelt beruházási programjaként a következő CSIO-nak már az újjászületett adhat otthont. Mindazonáltal, a főváros szívében, a Keleti pályaudvar és a Pláza nyüzsgő életének tőszomszédságában a Tati patinás, varázslatos világa időutazást kínál a betérőknek, sportélményt, szórakozást, felüdülést a látogatóknak, egyedülálló kikapcsolódást a lovak és lovassportok szerelmeseinek. A NEMZETI LOVARDA EURÓPA VÉRKERINGÉSÉBEN A világ éllovasai zömében Európában versenyeznek. A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) kontinens viadalokat, világkupa és országok közötti csapatverseny (Nemzetek Díja) sorozatokat szervez és szakmai felügyeletet lát el. A lovasok földrajzi elhelyezkedés és eredményesség szerint jól szabályozott ligákban versenyeznek. A nemzetközi díjugrató versenyeket egy-öt csillaggal (*) minősítik, ami a verseny színvonalát, nehézségi fokát és a felajánlott pénzdíjak mértékét jelöli. Magyarország az európai ligában versenyez, nemzeti válogatottunk a szeptemberi döntőbe kerülésért küzd. A új vezetése nagyot álmodott, és a magyar lovasélet képviseletében 2012 nyarán ismét Magyarországra hívta a nemzetközi díjugrató sport elitjét. Több év kihagyás után Budapest adhatott otthont az elmúlt két évben a Nemzetek Díja és a Világkupa versenysorozat egyik állomásának. Bár a rangos, CSIO***-W jelű verseny elsősorban a szakmai közönséget vonzza, az igényesen megrendezett, érdekes programokkal színesített eseményből az egész hazai díjugrató sport, a lovasok népes tábora, a Főváros és mindazon vállalkozások, szervezetek és intézmények is profitáltak, akik üzleti és/vagy támogatói minőségben kapcsolódtak a rendezvényhez. A 2014-es CSIO***-W sikere felülmúlta a várakozásokat, hiszen több mint húsz nemzet mintegy háromszáz lóval küldte el lovasait Budapestre. Az időjárás kegyes volt, így a verseny két fő attrakciója, a szombati Nemzetek Díja és a vasárnapi nagydíj soha nem látott teltházat hozott a Tattersallba. A média érdeklődését is komolyan felkeltette a rendezvény, a magyar királyi televízió vezetésével közel harminc médium foglalkozott kisebbnagyobb terjedelemben az újjászületett nagy nemzetközi versenyével.

6 A verseny a Nemzetközi Lovas Szövetség megújított versenysorozatának, a Furusiyya Nemzetek Díjának után idén is része lesz, hiszen olyan nagy versenyekkel, mint Róma, Rotterdam, Dublin, helyet kapott a versenynaptárban. Várakozásunk szerint a múlt évi sikeres rendezvény után a résztvevő nemzetek szövetségeinek szabadtéri versenynaptárában Budapest biztos pontként szerepel. Elődeink 137 éve azzal a céllal hozták létre a Tattersallt, hogy vásárok, bemutatók, versenyek szervezésével segítsék a minőségi lótenyésztést. Ez lényegében ma sincs másként. A versenyeken a tenyésztők és tulajdonosok a legjobb lovasokkal a nyeregben mérettetik meg lovaikat, és gyakran nagy értékű lovak cserélnek gazdát egy-egy sikeres pálya teljesítésével. A lovas világ előkelő szereplői az üzleti élet legfelső rétegét képviselik, elég például az Onassis, Firestone, Rotschild nevet, vagy az arab térség uralkodó családjait említeni. KOMMUNIKÁCIÓ, KÖLTSÉGVETÉS, TÁMOGATÁS A, mint intézmény, csakúgy, mint lovas létesítmény kiemelkedő kulturális és sport értéket képvisel, tevékenysége szakmailag nélkülözhetetlen, a magyar lovassport magas színvonalú, fenntartható működésének letéteményese. Az elmúlt két év sikere és tapasztalata alapján ismét fontos szempont a programok összeállításakor, hogy a lovassporthoz kapcsolódó szórakoztató elemek minél szélesebb rétegeket érjenek el. Az elkövetkező időben a rendezvényt népszerűsítő rendszeres és egyre gyakoribb megjelenéseken a támogatóinknak azzal arányos felületeket kínálunk, amilyen módon és mértékben támogatni tudják a kiemelt eseményét. A CSIO***-W versenyek költségvetését a FEI szigorúan szabályozza, kötelezően minimum euró pénzdíjat ír elő, valamint a rendezőt terheli a versenyzők elhelyezése és étkeztetése. A reklám és PR kiadások, a programok, a szakmai személyzet, az infrastruktúra fejlesztésére fordított összegek is a költségvetést terhelik. A bevételi oldalon a támogatói hozzájárulások mellett 500 euró/ló nevezési díj szerepel. Előzetesen nemzet, ló részvételére lehet számítani, azaz összesen ezer euró befizetés várható.

7 Az eddigi rendezvények csak erőn felüli összefogásból valósulhattak meg; a verseny szervezőbizottsága a támogatók hozzájárulásaival, valamint az önkéntes és önzetlen vállalásokkal együtt tudta a versenyt lebonyolítani. A 2013-as és 2014-es budapesti CSIO szervezésében azonban már az állam is szerepet vállalt, és támogatásával jelentős segítséget nyújtott a megrendezéshez. Az elmúlt három év sikerei bizalommal töltik el a szervezőket, hogy a tavalyihoz képest szélesebb támogatói kör fog a lovassporthoz csatlakozni, akik egy igazi lovas ünnep megszületésének részeseivé válhatnak. A szervező csapat részletes programtervet dolgoz ki, amelynek alapján elkészül a marketingkommunikációs terv. A különféle PR tevékenységek révén, a médiamix felületein, támogatóink széleskörű megjelenést kapnak. A tervek elérhetők a ügyvezetőjénél, illetve kapcsolattartójánál. E nemes cél megvalósítása kösse össze a tenni vágyó, lószerető embereket, hogy közösséget alkotva új értéket teremtsenek!

8 GYÉMÁNT FOKOZATÚ TÁMOGATÓ nettó EUR * A verseny névadó szponzora * 12 db molinó elhelyezése a pályán / 4 db molinó elhelyezése a bejáratoknál * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Céglogó elhelyezése az összes felületen és Nemzetek Díja elnevezésű kupákon * Céglogó a karszalagokon, a pályakarbantartó eszközökön, a pályaszolgálatosok ruházatán * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link, a website skin felületén) * VIP meghívó 12 fő részére * Szponzorfal a sajtótájékoztató alatt * Óriásplakáton 1 hónapig tartó megjelenés több lehetséges konstrukcióban * A versenyhez köthető összes felületen való megjelenés: Szponzor akadály felállítása minden versenyszámban, lótakarón, díjszalagon, akkreditációs kártyán, startszámokon a céglogó elhelyezése * Megjelenés minden médiafelületen, ahol a rendezvény helyet kap * Repi anyagok felhasználása (prospektus, toll, papírtáska, kulcstartó) * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a szünetekben * Video- és fotóanyag korlátlan biztosítása és felhasználási joga * Közös fotó a győztesekkel * Egyedi speciális igények megvalósítása, pl.: a Tattersall () térítésmentes biztosítása egy céges napra/tréningre ARANY FOKOZATÚ TÁMOGATÓ nettó EUR * 8 db molinó elhelyezése a pályán * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Ünnepélyes díjátadások * Céglogó elhelyezése 1 kiválasztott versenyszám kupáin * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * VIP meghívó 8 fő részére * Szponzorfal a sajtótájékoztató alatt * Óriásplakáton 1 hónapig tartó megjelenés több lehetséges konstrukcióban * Szponzor akadály felállítása (tervezés és kivitelezés külön ajánlatban) * Lótakarón céglogó elhelyezése 1 kiválasztott versenyszámban * Megjelenés a kiegészítő rendezvényen (ifi, gyermek, junior CSIO) * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben * Közös fotó a győztesekkel * Egyedi speciális igények megvalósítása

9 EZÜST FOKOZATÚ TÁMOGATÓ nettó EUR * 4 db molinó elhelyezése a pályán * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Ünnepélyes díjátadás * Céglogó elhelyezése 1 kiválasztott versenyszám kupáin * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * VIP meghívó 4 fő részére * Szponzorfal a sajtótájékoztató alatt * Óriásplakáton 1 hónapig tartó megjelenés több lehetséges konstrukcióban * Szponzor akadály felállítása (tervezés és kivitelezés külön ajánlatban) * Lótakarón céglogó elhelyezése 1 kiválasztott versenyszámban * Megjelenés a kiegészítő rendezvényen (ifi, gyermek, junior CSIO) * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben * Közös fotó a győztesekkel BRONZ FOKOZATÚ TÁMOGATÓ nettó EUR * 2 db molinó elhelyezése a pályán * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * VIP meghívó 2 fő részére * Szponzorfal a sajtótájékoztató alatt * Óriásplakáton 1 hónapig tartó megjelenés több lehetséges konstrukcióban * Szponzor akadály felállítása (tervezés és kivitelezés külön ajánlatban) * Megjelenés a kiegészítő rendezvényen (ifi, gyermek, junior CSIO) * Megjelenés a verseny hivatalos levélpapírján * Akkreditációs kártyán megjelenés * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben TÁMOGATÓ nettó 500 EUR * 1 db molinó elhelyezése a pályán * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben

10 VERSENYSZÁMOK TÁMOGATÁSA (mértéke a kiosztott pénzdíj + tárgyjutalom) CSÜTÖRTÖK * Young Horses EUR * Middle Tour EUR * Big Tour EUR * Small Tour EUR PÉNTEK * Small Tour EUR * Young Horses EUR * Nations Cup (egyedi ajánlat) EUR (LR) SZOMBAT * Middle Tour EUR * Young Horses Final EUR * Big Tour Final EUR (LR) VASÁRNAP * Small Tour Final EUR * Middle Tour Final EUR (LR) * Grand Prix (egyedi ajánlat) EUR (LR) AJÁNLAT * Versenyszám elnevezése * Plakátokon megjelenés * Logó a startlistán és eredménylistán * Céglogó elhelyezése a lótakarón * Megjelenés a versenyszámmal kapcsolatos minden nyomtatott anyagon * Céglogó feltüntetése a serlegeken * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * Molinó kihelyezés (4-10 db-ig a támogatás mértékétől függően) * VIP jegy 2-10 db-ig a támogatás mértékétől függően * Reklámfilm vetítése a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben * Szponzor akadály használata (tervezés és gyártás külön ajánlat alapján) * Kiállítói stand felállítása a verseny területén

11 CORPORATE BOX nettó EUR / 8 fő Jelenjen meg cégével az év legnívósabb lovas rendezvényén! Ezen az igazán különleges helyszínen kivételes lehetőség nyílik arra, hogy cégét reprezentálja 4 napon keresztül. Ha szeretné alkalmazottait megjutalmazni, szeretné felkelteni a partnerei érdeklődését, hívja meg őket a Nemzeti Lovardában megrendezésre kerülő CSIO*** versenyre! Amit biztosítani tudunk: * 2 x 4 fős asztalok * Saját pincér a rendezvény teljes időtartama alatt * Catering szolgáltatás * Korlátlan italfogyasztás * Különleges környezet * Feledhetetlen élmény * Lovaglási lehetőség (igény szerint) * 2 db molinó elhelyezési lehetőség a pályán * Egyedi ajánlatra a corporate box személyre szabott kialakítása (céglogóval, információs pulttal stb.)

12 VIP ASZTAL VIP ASZTAL BÉRLÉS VIP JEGY VÁSÁRLÁS EUR / 4 nap / 5 fő 400 EUR / 4 nap / 1 fő A VIP SZOLGÁLTATÁS TARTALMAZZA: * Exclusive kilátást a versenypályára, a külön erre a célra elkülönített VIP lelátón * Korlátlan ital fogyasztást egész nap * Svédasztalos ebédet és vacsorát * Snack ételek fogyasztását * Folyamatos felszolgálást * Folyamatos információt a versenyről (startlista, eredménylista) * Fotózási lehetőséget a győztesekkel

ZV-2011 feladat 3. 1995-ben Budapesten, a Gyöngysor utcában 2000 m2-es raktár megvásárlása.

ZV-2011 feladat 3. 1995-ben Budapesten, a Gyöngysor utcában 2000 m2-es raktár megvásárlása. ZV-2011 feladat 3. I. A CBA története 1992-ben megalakult a CBA 1995-ben Budapesten, a Gyöngysor utcában 2000 m2-es raktár megvásárlása. 1996-ban a beszerzési társulásból dinamikus nyitás a kereskedelmi

Részletesebben

A Palóc Út Klaszter. Középtávú marketingstratégiája. és 3 éves marketing és kommunikációs akcióterve

A Palóc Út Klaszter. Középtávú marketingstratégiája. és 3 éves marketing és kommunikációs akcióterve A Palóc Út Klaszter Középtávú marketingstratégiája és 3 éves marketing és kommunikációs akcióterve A Palóc Út Klaszter létrehozása - Néprajzi értékekre épülő tematikus út, turisztikai célterületté alakítása

Részletesebben

ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT. 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től

ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT. 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től 1 Magyar Lovassport Szövetség t: +36 1 460 6950 Istvánmezei út 1-3 f: +36 1 460 6951 1146 Budapest e: office@lovasszovetseg.hu

Részletesebben

A Közigazgatási Hivatal észrevételére történt rendeletmódosítás. jelent a szociális intézményekben. Mint azt dr. Széchenyi Attilától,

A Közigazgatási Hivatal észrevételére történt rendeletmódosítás. jelent a szociális intézményekben. Mint azt dr. Széchenyi Attilától, Megyei Napló Bátaszék, Bonyhád, Dombóvár, Dunaföldvár, Paks, Simontornya, Szekszárd, www.tolnamegye.hu/megyei_naplo 2007. augusztus 25. TOLNA MEGYE KÖZÉLETI LAPJA IX. ÉVFOLYAM 15. szám Tisztelt Tolna Megyei

Részletesebben

- a folyamat - A megvalósítás öt, egymástól elkülöníthetõ, de egymásra épülõ részprojektbõl állt.

- a folyamat - A megvalósítás öt, egymástól elkülöníthetõ, de egymásra épülõ részprojektbõl állt. Ez is lezárult: a Gyõr Szombathelyi projekt - a folyamat - Az igazgatóság közleményei 2006. augusztus 23-i ülésén az Igazgatóság jóváhagyta a 2006. június 28-i ülésérõl felvett jegyzõkönyvet. Elfogadta

Részletesebben

A HALASI CSIPKEVARRÁS ÉLŐ HAGYOMÁNYA

A HALASI CSIPKEVARRÁS ÉLŐ HAGYOMÁNYA A HALASI CSIPKEVARRÁS ÉLŐ HAGYOMÁNYA JELÖLŐ DOKUMENTUM A SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NEMZETI JEGYZÉKÉRE Kelt: Kiskunhalas, 2010.február 12. Beküldte: Halasi Csipke Közalapítvány Kiskunhalas FEDŐLAP A.

Részletesebben

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minôsítési Program. A magyarországi fesztiválok minôsítési rendszere

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minôsítési Program. A magyarországi fesztiválok minôsítési rendszere Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minôsítési Program A magyarországi fesztiválok minôsítési rendszere Budapest, 2010 A magyarországi fesztiválok minôsítési rendszere Kiadta a Magyar Fesztivál Regisztrációs

Részletesebben

Nézz a borító mögé! Útmutató az Élô Könyvtár szervezôi számára

Nézz a borító mögé! Útmutató az Élô Könyvtár szervezôi számára Az Élô Könyvtár éppúgy mûködik, mint egy rendes könyvtár az olvasók kikölcsönöznek egy "könyvet" egy rövid idôre. Csupán egy különbség van: az Élô Könyvtárban a Könyvek élô személyek, és a Könyv és olvasója

Részletesebben

Tartalom. Purina Lovas Bemutatótelep Ászáron. Tisztelt Partnerünk! Kócza Zsolt elnök - vezérigazgató Maarten Welten vezérigazgató

Tartalom. Purina Lovas Bemutatótelep Ászáron. Tisztelt Partnerünk! Kócza Zsolt elnök - vezérigazgató Maarten Welten vezérigazgató 2010. október - december Tartalomból: A Cargill Magyarország Zrt. bejelentette, hogy tulajdonrészt szándékozik vásárolni a Szekszárdi Növény Zrt.-ben. Bemutatkozik a Frontier Agriculture Bemutatkozik Magyarország

Részletesebben

Az Arlechino-val történt az elmúlt hónapokban

Az Arlechino-val történt az elmúlt hónapokban HAVONTA MEGJELENŐ MAGAZIN MÓRAHALMI XXIV. ÉVF. 6. SZÁM 2013. JÚNIUS ÁRA: 100 FT Az Arlechino-val történt az elmúlt hónapokban Egyesületünk táncosai és a szülők sem panaszkodhatnak, volt részünk bőven az

Részletesebben

Olyan belvárosunk lesz, amelyre büszkék lehetünk Folyik az építkezés, de azon is dolgoznak, hogyan tölthetik meg élettel a teret

Olyan belvárosunk lesz, amelyre büszkék lehetünk Folyik az építkezés, de azon is dolgoznak, hogyan tölthetik meg élettel a teret Ingyenes városi lap XXV. évfolyam, 7. szám 2015. április 9. Ülésezett a közgyűlés 2 3. oldal Örömzene határok nélkül 11. oldal Mesélő múzeum 12. oldal Olyan belvárosunk lesz, amelyre büszkék lehetünk Folyik

Részletesebben

KELENFÖLD ŐRMEZŐ GAZDAGRÉT ALBERTFALVA KELENVÖLGY LÁGYMÁNYOS SASAD-SASHEGY GELLÉRTHEGY SZENTIMREVÁROS

KELENFÖLD ŐRMEZŐ GAZDAGRÉT ALBERTFALVA KELENVÖLGY LÁGYMÁNYOS SASAD-SASHEGY GELLÉRTHEGY SZENTIMREVÁROS KELENFÖLD ŐRMEZŐ GAZDAGRÉT ALBERTFALVA KELENVÖLGY LÁGYMÁNYOS SASAD-SASHEGY GELLÉRTHEGY SZENTIMREVÁROS ÚJBUDA A XI. KERÜLET KÖZÉLETI LAPJA XXII. ÉVFOLYAM 12. SZÁM 2012. JÚNIUS 20. www.ujbuda.hu Segítség

Részletesebben

Az ELFT stratégiája a 2020-ig tartó időszakra és annak 2013 2015-ös akcióterve Az Elnökség javaslata a Közgyűlés 2013. május 25-i ülésére

Az ELFT stratégiája a 2020-ig tartó időszakra és annak 2013 2015-ös akcióterve Az Elnökség javaslata a Közgyűlés 2013. május 25-i ülésére Az ELFT stratégiája a 2020-ig tartó időszakra és annak 2013 2015-ös akcióterve Az Elnökség javaslata a Közgyűlés 2013. május 25-i ülésére Bevezetés Az ELFT Közgyűlése 2011. május 21-én elfogadta egy, a

Részletesebben

1. melléklet az 1068/2012. (III.20.) Korm. határozathoz. Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020

1. melléklet az 1068/2012. (III.20.) Korm. határozathoz. Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020 1. melléklet az 1068/2012. (III.20.) Korm. határozathoz Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020 Tartalomjegyzék I. HELYZETELEMZÉS 1. Az önkéntesség meghatározása 2. Az önkéntesség hazai történetének áttekintése

Részletesebben

TAO-gráf. 2013. tavasz. Jelentés a támogatási rendszer eddigi eredményeiről

TAO-gráf. 2013. tavasz. Jelentés a támogatási rendszer eddigi eredményeiről TAO-gráf 2013. tavasz Jelentés a támogatási rendszer eddigi eredményeiről 2. Tartalom 1. A magyar futball látlelete a TAO-program indulásakor 4 2. Fejlesztési koncepció, kitűzött célok 8 3. Jogszabályi

Részletesebben

OLIMPIA 2012 MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY A NOB DÖNTÉSI FOLYAMATA ÉS A SIKERT MEGHATÁROZÓ TÉNYEZŐK

OLIMPIA 2012 MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY A NOB DÖNTÉSI FOLYAMATA ÉS A SIKERT MEGHATÁROZÓ TÉNYEZŐK 3...2 3.1 A NOB SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE ÉS A DÖNTÉSHOZATALI FOLYAMAT...2 3.1.1 A NOB szervezeti felépítése...2 3.1.2 A rendező város kiválasztásának folyamata...3 3.2 OLIMPIAI KÖVETELMÉNYEK...8 3.1.3 A pályázati

Részletesebben

KERÉKPÁROS MAGYARORSZÁG PROGRAM 2007-2013 2007-2013 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Háttér... 3 1. Lehetőségek és adottságok a kerékpározás fejlesztése területén... 5 1.1. Kerékpáros közlekedés...

Részletesebben

CSALÁDBARÁT MUNKA HELY

CSALÁDBARÁT MUNKA HELY Atomerőmû XXXVI. évfolyam, 2. szám Évindító sajtótájékoztatót tartott a Paksi Atomerőmű Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a hagyományoknak megfelelően az idén is megtartotta évindító sajtótájékoztatóját. Az

Részletesebben

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK BUDAPEST, 2015. MÁJUS 06. KIEGÉSZÍTÉS 2014. év 1 A civil törvény 2012. január 1-től érvénybe lépve módosította Társaságunk

Részletesebben

IV. évfolyam, 2. szám

IV. évfolyam, 2. szám IV. évfolyam, 2. szám SZERKESZTŐI levél az olvasókhoz Magyar Vidéki Mozaik Tartalom AKTUÁLIS 3 FŐIGAZGATÓI köszöntő PARTNERSÉG az európai mezőgazdaságért a tudomány és a gazdálkodók közt ZALAI SIKER az

Részletesebben

TARTALOM. Tisztelt Olvasóink!

TARTALOM. Tisztelt Olvasóink! TARTALOM Gábor Iván (1935-2004)... 3 Tisztelt Olvasóink! Már gyönyörű tavasz van, amikor ez évi első számunkat kezükben tartják. A tavasz, a megújulás jegyében készült e számunk, mely számos, eddig lezajlott

Részletesebben

Százhatvanhatan vehették fel a rendőrtiszti egyenruhát

Százhatvanhatan vehették fel a rendőrtiszti egyenruhát Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1808 2012 Egyetemi folyóirat Százhatvanhatan vehették fel a rendőrtiszti egyenruhát Emlékoszlopavatás a Ludovikán Altábornagy lett: Bleszity János 10 éve az Európai Unióban

Részletesebben

Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára

Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára Nem Adom Fel Alapítvány 2011. március 28. Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ AZ ALAPÍTVÁNYRÓL ÉS A NEMADOMFEL HÁZ PROGRAMRÓL

Részletesebben

Több, mint 200 új munkahely Lentiben

Több, mint 200 új munkahely Lentiben Az elmúlt hónapokban folyamatosan élénkülõ hazai gazdaságról szólnak a hírek, amit az utóbbi negyedév 3,9%-os, az Európai Unióban kiugróan jónak mondható magyar GDP növekedési ütem is jelez és ez pozitív

Részletesebben

Krisna.hu. Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Krisna.hu. Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége Krisna.hu Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége 2014 TARTALOM Kedves Olvasó! 3 Szeretettel várjuk Krisna-völgyben 4 Krisna-völgyi Búcsú 5 Élményhétvége Krisna-völgyben 6 Öko-völgy Alapítvány a fenntarthatóságért

Részletesebben

DOMBOLDAL A polgári összefogás lapja

DOMBOLDAL A polgári összefogás lapja DOMBOLDAL A polgári összefogás lapja 2014. szeptember Feladatok és fejlesztések az előttünk álló öt évben Beszélgetés Dr. Láng Zsolt polgármesterrel 2 DOMBOLDAL - a polgári összefogás lapja Felelősséggel

Részletesebben

A KASTÉLYHOTEL SASVÁR PR TEVÉKENYSÉGE

A KASTÉLYHOTEL SASVÁR PR TEVÉKENYSÉGE Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Újabb Diplomás Képzés Levelező Tagozat Public Relations Szakirány A KASTÉLYHOTEL SASVÁR PR TEVÉKENYSÉGE Készítette:

Részletesebben

Szentgotthárd Társadalmi, Gazdasági Programja 2011-2014.

Szentgotthárd Társadalmi, Gazdasági Programja 2011-2014. Szentgotthárd Társadalmi, Gazdasági Programja 2011-2014. HUSZÁR GÁBOR "Az ember annyit ér, amennyit használ." (Széchenyi István) Bevezető A társadalmi, gazdasági program célja a város és térségének, a

Részletesebben

SÜMEG ÉS VIDÉKÉNEK KÖZÉLETI HAVI LAPJA

SÜMEG ÉS VIDÉKÉNEK KÖZÉLETI HAVI LAPJA SÜMEG ÉS VIDÉKÉNEK KÖZÉLETI HAVI LAPJA XI. ÉVFOLYAM 3. SZÁM Sümeg versenyelőnye Történt pedig, hogy hősünk a maga és felesége személyi jövedelemadó bevallását és néhány más fontos hivatalos iratot volt

Részletesebben