TÁMOGATÓI AJÁNLAT. Nemzeti Lovarda

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁMOGATÓI AJÁNLAT. Nemzeti Lovarda"

Átírás

1 TÁMOGATÓI AJÁNLAT 1087 Budapest, Kerepesi út 7. Tel.:

2 A NEMZETI LOVARDA TÖRTÉNETE Az 1873-ban egyesített főváros, Budapest gyors fejlődésnek indult, kőburkolatú utcák, omnibusz vonalak hálózták be a várost. A növekvő állami és fővárosi igények hatására 1877-ben létrehozták a Lótenyésztés Emelésére Alakult Részvénytársaságot, hogy vásárok, kiállítások és versenyek szervezésével igyekezzenek elősegíteni a hazai lótenyésztés fejlődését. A Székesfővárossal kötött megállapodás szerint 30 évre megszerezték lóvásártérül a Külső-Kerepesi út mentén fekvő Városi Omnibusz Telep területét. Ezen a Keleti pályaudvar melletti, 46 ezer négyszögöles telken kezdte meg működését a Társaság, és tevékenységére utalva - hasonlóan más európai lovas létesítményekhez - Richard Tattersall angol lókereskedő nevéből mintegy védjegyként, a pestiek csak Tattersall -ként kezdték emlegetni. Az első, 1878-ban megrendezett nagysikerű budapesti ló kiállítás és árverés megnyitóján megjelent Ferenc József császár is Erzsébet királyné társaságában től új színfolttal bővült a Tattersall tevékenysége, a luxus ló árveréssel egyidejűleg itt rendezték meg az első budapesti lovasversenyt, melynek programjában díjlovaglás, díjugratás és szalagtépés szerepelt ben megalakult a Budapesti Lovassport Egyesület, mint az első magyar, kifejezetten sportlovaglással és lovasversenyek rendezésével foglalkozó szervezet ben, az Ügető kiválásakor a régi istállókat felújították, és megépítették Európa második legnagyobb fedeles lovagló csarnokát. A korabeli fotók és híradók tanúsága szerint az impozáns épületegyüttes a kor legmagasabb elvárásainak is megfelelt, ezer néző fért el a páholyokban, a telep húsz istállójában pedig 308 lovat lehetett kényelmesen elhelyezni. Az ország első állandó nyitott ugrókertje is itt nyílt meg 1939-ben. A II. világháborúban, Budapest ostromát követően az épületek, a pályák megrongálódtak, sok ló elpusztult, szétszéledt vagy elhordták őket. A romok eltakarítását követően azonban hamarosan újraindult az élet a telepen. A háború után a Tattersall különböző intézmények fennhatósága alatt működött, ám az ideológia nem fért össze az úri sporttal, és a pazar fedeles lovardát 1952-ben lerombolták, csak a fő épület, a Kóbli maradt meg.

3 A telep 1956-ban a Földművelésügyi Minisztérium felügyelete alá került, mint az Országos Lótenyésztési Felügyelőség Sportistállói. Tevékenységi körébe a lovak kiképzése, sportcélú kipróbálása, lovasversenyek rendezése és - főként külföldiek részére - bérlovarda üzemeltetése tartozott. Minthogy a háború után a Nemzeti Múzeum mögötti, Ybl Miklós tervezte Nemzeti Lovardát is elbontották, a hatvanas években a telep megörökölte a elnevezést. A Tattersall történelmének jelentős mérföldkövéhez érkezett 1985-ben azzal, hogy a Magyar Lóverseny Vállalat égisze alatt megépülhetett az új fedeles lovarda a hozzá kapcsolódó istállókkal és öltözőkkel, hiszen ez biztosította az egyre értékesebb lóállomány évszaktól, időjárástól független idomítási és sport munkáját. Az intézmény fennállásának 120. éve ismét jelentős változásokat hozott: 1988-tól önálló jogi személyiséggel, Lovas Tanüzem elnevezéssel az Állatorvos-tudományi Egyetem kötelékébe csatolták a Tattersallt, és ekkor jelent meg először a hivatalos elnevezésként. Az új alapító okirat szerint feladatai az oktatási, kutatási tevékenységek ellátásával bővültek. Beindult az egyetemisták szakmai elméleti és gyakorlati oktatása, valamint a lóval kapcsolatos szakterületek posztgraduális képzése. A felújítások során a régi állásokat tágas boxokká alakították, átadták az állategészségügyi részleget és az oktatási központot. Elkezdődött a középfokú lóápoló szakképzés, elkészült a kovács tanműhely, kialakították a szaporodásbiológiai labort. Az új fedeztetési állomás működtetését panziós kanca boxok kialakításával korszerűsítették ben elindult a lovastúra vezető és patkolókovács szakképzés. Ezt követte az edző- és a versenypályák rekonstrukciója, elkészült a kis fedeles lovarda a hozzá tartozó istállóval és a terápiás lovas oktató központtal. A főként állami támogatású forrásai azonban az évek során - sajnálatos módon - egyre apadtak, így fenntarthatósága 2006-ra olyan mértékben vált bizonytalanná, hogy a lovas társadalmat a nagy múltú intézmény bezárása fenyegette.

4 A NEMZETI LOVARDA ÚJJÁSZÜLETÉSE Három év elszánt küzdelem után a a széleskörű polgári összefogásnak köszönhetően új életre kelt. Jelenleg a Nemzeti Lovardáért Közhasznú Alapítvány fennhatósága alatt az általa alapított gazdasági társaság, az N. L. Sportlétesítmény Kft. üzemelteti. A Tattersall fennmaradásáért tevékenykedők az elmúlt időszakot sikertörténetként élhetik meg. Folyamatosan magas szintű szakmai régi-új célokat tűznek ki, amelyek megvalósításához az anyagi forrásokat a világ és Magyarország nehéz gazdasági környezetében kell előteremteni. A Kincsem Nemzeti Lovasprogramban kiemelt szerepet kap a, és legnagyobb versenye a CSIO Budapest, ami segítséget nyújthat a hosszú távú célok megvalósulásához, hogy újra lovas nemzetté váljon a magyar. Az egyre nagyobb tömegeket megmozgató, Budapest köré szerveződött lovas életnek szüksége van egy olyan nemzetközi színvonalú versenyhelyszínre, ahol kiemelt fontosságú, színvonalas hazai és nemzetközi lovasversenyeket lehet rendezni. A központi fekvésével, a hazai lovassportban betöltött évszázados múltjával, élő hagyományaival egyedülálló lehetőséget kínál, hogy ezt a szerepet betöltse. Az újjászületés első lépéseként a két fedeles lovarda talaját kellett felújítani, a régi homok helyett mára korszerű geotextiles talaj várja a lovasokat. A talajcserével a téli versenyek résztvevőinek száma ugrásszerűen megemelkedett. A nagy értékű sportlovak egészségének megőrzése szempontjából a versenypálya talajának minősége alapvető fontosságú, sok komoly sérülést lehet elkerülni, ha a nemzetközi kutatások alapján kifejlesztett, modern technológiával készült rugalmas talajon tréningeznek a lovakkal. A szabadtéri versenypálya korszerűsítése nem jöhetett volna létre dr. Paár Béla (Nemzeti Lovardáért Alapítvány, alapító tag) nagylelkű felajánlása nélkül. Adományából 2012-re elkészült az immár európai színvonalú, négy évszakos kültéri pálya, amit a szezon kezdetére már birtokba is vehettek a lovasok. Népszerűségét a számok tükrözik, hiszen 50 versenynapon mintegy 8500 startot vezényeltek le március és október között. A jól felszerelt telep a lovassportok szakágai mellett az öttusázó olimpikonok számára is lehetőséget nyújt, hogy felkészülhessenek a világversenyekre. Bérlovardaként kiszolgálja a szabadidős lovasok igényeit, a mozgáskorlátozottak számára pedig az egyetlen hely Budapesten, ahol mód nyílik a terápiás és rehabilitációs gyógylovagoltatásra.

5 A lovarda emellett több felsőoktatási intézmény hallgatói számára biztosítja a ló körüli gyakorlati ismeretek elsajátítását, a lótartás technológiájának megismerését. A létesítményt bejárva nyilvánvaló, hogy a körülményeken még sokat lehet és kell is javítani, hiszen a lovasoktól és a nézőktől akkor kap kitűnő minősítést egy verseny, ha a korszerű pályák mellett elegendő a parkoló hely, kényelmes a lelátó, színvonalas az étterem és büfé és magas szintű a szolgáltatás. Hosszú idő után lehetőség nyílt a lovarda felújítására, így a Magyar Kormány kiemelt beruházási programjaként a következő CSIO-nak már az újjászületett adhat otthont. Mindazonáltal, a főváros szívében, a Keleti pályaudvar és a Pláza nyüzsgő életének tőszomszédságában a Tati patinás, varázslatos világa időutazást kínál a betérőknek, sportélményt, szórakozást, felüdülést a látogatóknak, egyedülálló kikapcsolódást a lovak és lovassportok szerelmeseinek. A NEMZETI LOVARDA EURÓPA VÉRKERINGÉSÉBEN A világ éllovasai zömében Európában versenyeznek. A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) kontinens viadalokat, világkupa és országok közötti csapatverseny (Nemzetek Díja) sorozatokat szervez és szakmai felügyeletet lát el. A lovasok földrajzi elhelyezkedés és eredményesség szerint jól szabályozott ligákban versenyeznek. A nemzetközi díjugrató versenyeket egy-öt csillaggal (*) minősítik, ami a verseny színvonalát, nehézségi fokát és a felajánlott pénzdíjak mértékét jelöli. Magyarország az európai ligában versenyez, nemzeti válogatottunk a szeptemberi döntőbe kerülésért küzd. A új vezetése nagyot álmodott, és a magyar lovasélet képviseletében 2012 nyarán ismét Magyarországra hívta a nemzetközi díjugrató sport elitjét. Több év kihagyás után Budapest adhatott otthont az elmúlt két évben a Nemzetek Díja és a Világkupa versenysorozat egyik állomásának. Bár a rangos, CSIO***-W jelű verseny elsősorban a szakmai közönséget vonzza, az igényesen megrendezett, érdekes programokkal színesített eseményből az egész hazai díjugrató sport, a lovasok népes tábora, a Főváros és mindazon vállalkozások, szervezetek és intézmények is profitáltak, akik üzleti és/vagy támogatói minőségben kapcsolódtak a rendezvényhez. A 2014-es CSIO***-W sikere felülmúlta a várakozásokat, hiszen több mint húsz nemzet mintegy háromszáz lóval küldte el lovasait Budapestre. Az időjárás kegyes volt, így a verseny két fő attrakciója, a szombati Nemzetek Díja és a vasárnapi nagydíj soha nem látott teltházat hozott a Tattersallba. A média érdeklődését is komolyan felkeltette a rendezvény, a magyar királyi televízió vezetésével közel harminc médium foglalkozott kisebbnagyobb terjedelemben az újjászületett nagy nemzetközi versenyével.

6 A verseny a Nemzetközi Lovas Szövetség megújított versenysorozatának, a Furusiyya Nemzetek Díjának után idén is része lesz, hiszen olyan nagy versenyekkel, mint Róma, Rotterdam, Dublin, helyet kapott a versenynaptárban. Várakozásunk szerint a múlt évi sikeres rendezvény után a résztvevő nemzetek szövetségeinek szabadtéri versenynaptárában Budapest biztos pontként szerepel. Elődeink 137 éve azzal a céllal hozták létre a Tattersallt, hogy vásárok, bemutatók, versenyek szervezésével segítsék a minőségi lótenyésztést. Ez lényegében ma sincs másként. A versenyeken a tenyésztők és tulajdonosok a legjobb lovasokkal a nyeregben mérettetik meg lovaikat, és gyakran nagy értékű lovak cserélnek gazdát egy-egy sikeres pálya teljesítésével. A lovas világ előkelő szereplői az üzleti élet legfelső rétegét képviselik, elég például az Onassis, Firestone, Rotschild nevet, vagy az arab térség uralkodó családjait említeni. KOMMUNIKÁCIÓ, KÖLTSÉGVETÉS, TÁMOGATÁS A, mint intézmény, csakúgy, mint lovas létesítmény kiemelkedő kulturális és sport értéket képvisel, tevékenysége szakmailag nélkülözhetetlen, a magyar lovassport magas színvonalú, fenntartható működésének letéteményese. Az elmúlt két év sikere és tapasztalata alapján ismét fontos szempont a programok összeállításakor, hogy a lovassporthoz kapcsolódó szórakoztató elemek minél szélesebb rétegeket érjenek el. Az elkövetkező időben a rendezvényt népszerűsítő rendszeres és egyre gyakoribb megjelenéseken a támogatóinknak azzal arányos felületeket kínálunk, amilyen módon és mértékben támogatni tudják a kiemelt eseményét. A CSIO***-W versenyek költségvetését a FEI szigorúan szabályozza, kötelezően minimum euró pénzdíjat ír elő, valamint a rendezőt terheli a versenyzők elhelyezése és étkeztetése. A reklám és PR kiadások, a programok, a szakmai személyzet, az infrastruktúra fejlesztésére fordított összegek is a költségvetést terhelik. A bevételi oldalon a támogatói hozzájárulások mellett 500 euró/ló nevezési díj szerepel. Előzetesen nemzet, ló részvételére lehet számítani, azaz összesen ezer euró befizetés várható.

7 Az eddigi rendezvények csak erőn felüli összefogásból valósulhattak meg; a verseny szervezőbizottsága a támogatók hozzájárulásaival, valamint az önkéntes és önzetlen vállalásokkal együtt tudta a versenyt lebonyolítani. A 2013-as és 2014-es budapesti CSIO szervezésében azonban már az állam is szerepet vállalt, és támogatásával jelentős segítséget nyújtott a megrendezéshez. Az elmúlt három év sikerei bizalommal töltik el a szervezőket, hogy a tavalyihoz képest szélesebb támogatói kör fog a lovassporthoz csatlakozni, akik egy igazi lovas ünnep megszületésének részeseivé válhatnak. A szervező csapat részletes programtervet dolgoz ki, amelynek alapján elkészül a marketingkommunikációs terv. A különféle PR tevékenységek révén, a médiamix felületein, támogatóink széleskörű megjelenést kapnak. A tervek elérhetők a ügyvezetőjénél, illetve kapcsolattartójánál. E nemes cél megvalósítása kösse össze a tenni vágyó, lószerető embereket, hogy közösséget alkotva új értéket teremtsenek!

8 GYÉMÁNT FOKOZATÚ TÁMOGATÓ nettó EUR * A verseny névadó szponzora * 12 db molinó elhelyezése a pályán / 4 db molinó elhelyezése a bejáratoknál * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Céglogó elhelyezése az összes felületen és Nemzetek Díja elnevezésű kupákon * Céglogó a karszalagokon, a pályakarbantartó eszközökön, a pályaszolgálatosok ruházatán * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link, a website skin felületén) * VIP meghívó 12 fő részére * Szponzorfal a sajtótájékoztató alatt * Óriásplakáton 1 hónapig tartó megjelenés több lehetséges konstrukcióban * A versenyhez köthető összes felületen való megjelenés: Szponzor akadály felállítása minden versenyszámban, lótakarón, díjszalagon, akkreditációs kártyán, startszámokon a céglogó elhelyezése * Megjelenés minden médiafelületen, ahol a rendezvény helyet kap * Repi anyagok felhasználása (prospektus, toll, papírtáska, kulcstartó) * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a szünetekben * Video- és fotóanyag korlátlan biztosítása és felhasználási joga * Közös fotó a győztesekkel * Egyedi speciális igények megvalósítása, pl.: a Tattersall () térítésmentes biztosítása egy céges napra/tréningre ARANY FOKOZATÚ TÁMOGATÓ nettó EUR * 8 db molinó elhelyezése a pályán * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Ünnepélyes díjátadások * Céglogó elhelyezése 1 kiválasztott versenyszám kupáin * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * VIP meghívó 8 fő részére * Szponzorfal a sajtótájékoztató alatt * Óriásplakáton 1 hónapig tartó megjelenés több lehetséges konstrukcióban * Szponzor akadály felállítása (tervezés és kivitelezés külön ajánlatban) * Lótakarón céglogó elhelyezése 1 kiválasztott versenyszámban * Megjelenés a kiegészítő rendezvényen (ifi, gyermek, junior CSIO) * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben * Közös fotó a győztesekkel * Egyedi speciális igények megvalósítása

9 EZÜST FOKOZATÚ TÁMOGATÓ nettó EUR * 4 db molinó elhelyezése a pályán * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Ünnepélyes díjátadás * Céglogó elhelyezése 1 kiválasztott versenyszám kupáin * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * VIP meghívó 4 fő részére * Szponzorfal a sajtótájékoztató alatt * Óriásplakáton 1 hónapig tartó megjelenés több lehetséges konstrukcióban * Szponzor akadály felállítása (tervezés és kivitelezés külön ajánlatban) * Lótakarón céglogó elhelyezése 1 kiválasztott versenyszámban * Megjelenés a kiegészítő rendezvényen (ifi, gyermek, junior CSIO) * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben * Közös fotó a győztesekkel BRONZ FOKOZATÚ TÁMOGATÓ nettó EUR * 2 db molinó elhelyezése a pályán * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * VIP meghívó 2 fő részére * Szponzorfal a sajtótájékoztató alatt * Óriásplakáton 1 hónapig tartó megjelenés több lehetséges konstrukcióban * Szponzor akadály felállítása (tervezés és kivitelezés külön ajánlatban) * Megjelenés a kiegészítő rendezvényen (ifi, gyermek, junior CSIO) * Megjelenés a verseny hivatalos levélpapírján * Akkreditációs kártyán megjelenés * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben TÁMOGATÓ nettó 500 EUR * 1 db molinó elhelyezése a pályán * Minden nyomtatott dokumentumban a logó és a név feltüntetése (prospektus, szórólap, startlista, eredménylista, plakát, mappa) * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * Folyamatos megjelenés a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben

10 VERSENYSZÁMOK TÁMOGATÁSA (mértéke a kiosztott pénzdíj + tárgyjutalom) CSÜTÖRTÖK * Young Horses EUR * Middle Tour EUR * Big Tour EUR * Small Tour EUR PÉNTEK * Small Tour EUR * Young Horses EUR * Nations Cup (egyedi ajánlat) EUR (LR) SZOMBAT * Middle Tour EUR * Young Horses Final EUR * Big Tour Final EUR (LR) VASÁRNAP * Small Tour Final EUR * Middle Tour Final EUR (LR) * Grand Prix (egyedi ajánlat) EUR (LR) AJÁNLAT * Versenyszám elnevezése * Plakátokon megjelenés * Logó a startlistán és eredménylistán * Céglogó elhelyezése a lótakarón * Megjelenés a versenyszámmal kapcsolatos minden nyomtatott anyagon * Céglogó feltüntetése a serlegeken * Online közösségi hálókon való megjelenés (facebook, iwiw, twitter) * Honlapon való megjelenés (banner, link) * Molinó kihelyezés (4-10 db-ig a támogatás mértékétől függően) * VIP jegy 2-10 db-ig a támogatás mértékétől függően * Reklámfilm vetítése a nagykivetítőn a pályaépítési szünetekben * Szponzor akadály használata (tervezés és gyártás külön ajánlat alapján) * Kiállítói stand felállítása a verseny területén

11 CORPORATE BOX nettó EUR / 8 fő Jelenjen meg cégével az év legnívósabb lovas rendezvényén! Ezen az igazán különleges helyszínen kivételes lehetőség nyílik arra, hogy cégét reprezentálja 4 napon keresztül. Ha szeretné alkalmazottait megjutalmazni, szeretné felkelteni a partnerei érdeklődését, hívja meg őket a Nemzeti Lovardában megrendezésre kerülő CSIO*** versenyre! Amit biztosítani tudunk: * 2 x 4 fős asztalok * Saját pincér a rendezvény teljes időtartama alatt * Catering szolgáltatás * Korlátlan italfogyasztás * Különleges környezet * Feledhetetlen élmény * Lovaglási lehetőség (igény szerint) * 2 db molinó elhelyezési lehetőség a pályán * Egyedi ajánlatra a corporate box személyre szabott kialakítása (céglogóval, információs pulttal stb.)

12 VIP ASZTAL VIP ASZTAL BÉRLÉS VIP JEGY VÁSÁRLÁS EUR / 4 nap / 5 fő 400 EUR / 4 nap / 1 fő A VIP SZOLGÁLTATÁS TARTALMAZZA: * Exclusive kilátást a versenypályára, a külön erre a célra elkülönített VIP lelátón * Korlátlan ital fogyasztást egész nap * Svédasztalos ebédet és vacsorát * Snack ételek fogyasztását * Folyamatos felszolgálást * Folyamatos információt a versenyről (startlista, eredménylista) * Fotózási lehetőséget a győztesekkel

TÁMOGATÓI AJÁNLAT. Nemzeti Lovarda

TÁMOGATÓI AJÁNLAT. Nemzeti Lovarda TÁMOGATÓI AJÁNLAT 1087 Budapest, Kerepesi út 7. Tel.: +36 30 966 0845 E-mail: info@csiobudapest.hu A NEMZETI LOVARDA ÚJJÁSZÜLETÉSE 1877-ben hozták létre a Lótenyésztés Emelésére Alakult Részvénytársaságot,

Részletesebben

Nemzeti Lovarda. Támogatói. 1087 Budapest, Kerepesi út 7. Tel.: +36 30 966 0845 E-mail: info@csiobudapest.hu www.csiobudapest.hu www.nemzetilovarda.

Nemzeti Lovarda. Támogatói. 1087 Budapest, Kerepesi út 7. Tel.: +36 30 966 0845 E-mail: info@csiobudapest.hu www.csiobudapest.hu www.nemzetilovarda. Támogatói Ajánlat 1087 Budapest, Kerepesi út 7. Tel.: +36 30 966 0845 E-mail: info@csiobudapest.hu A története Az 1873-ban egyesített fôváros, Budapest gyors fejlôdésnek indult, kôburkolatú utcák, omnibusz

Részletesebben

CSIO5* BUDAPEST Nᴇᴍᴢᴇᴛi Lᴏᴠᴀrᴅᴀ TÁMOGATÓI AJÁNLAT. ᴡᴡᴡ.ᴄsiᴏbᴜᴅᴀᴘᴇsᴛ.hᴜ

CSIO5* BUDAPEST Nᴇᴍᴢᴇᴛi Lᴏᴠᴀrᴅᴀ TÁMOGATÓI AJÁNLAT. ᴡᴡᴡ.ᴄsiᴏbᴜᴅᴀᴘᴇsᴛ.hᴜ TÁMOGATÓI AJÁNLAT A LOVASSPORT A lovak történelmünk kezdetétől egészen a második világháború végéig rendkívül fontos szerepet töltöttek be a mindennapokban, jelenlétük természetes volt. A második világháborút

Részletesebben

TÁMOGATÓI AJÁNLAT CSI***-W ÉS OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS VERSENY JÚNIUS NEMZETI LOVARDA 1087 BUDAPEST, KEREPESI ÚT 7.

TÁMOGATÓI AJÁNLAT CSI***-W ÉS OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS VERSENY JÚNIUS NEMZETI LOVARDA 1087 BUDAPEST, KEREPESI ÚT 7. TÁMOGATÓI AJÁNLAT ÉS OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS VERSENY 2019. JÚNIUS 27-30. NEMZETI LOVARDA 1087, KEREPESI ÚT 7. A LOVASSPORT A lovak történelmünk kezdetétől egészen a második világháború végéig rendkívül

Részletesebben

CDI***-W NEMZETKÖZI DÍJLOVAGLÓ FESZTIVÁL Máriakálnok 2019

CDI***-W NEMZETKÖZI DÍJLOVAGLÓ FESZTIVÁL Máriakálnok 2019 CDI***-W NEMZETKÖZI DÍJLOVAGLÓ FESZTIVÁL Máriakálnok 2019 H-9231 Máriakálnok, Ádám Zoltán u. 4. dressurzentrumkft@gmail.com www.dressurzentrum.hu/dijlovaglo-fesztival BEMUTATKOZUNK Máriakálnoki Díjlovagló

Részletesebben

I. Ótapolca - Menti Lovas Napok

I. Ótapolca - Menti Lovas Napok Az idei évben,..-án kerül megrendezésre a I. Ótapolca - Menti Lovas Napok Az Ótapolca mentén, Pápa és Győr között, egyesületünk első, hagyományteremtő alkalommal, rendezi meg a Kulturális és Lovas Napokat,

Részletesebben

Erzsébet királyné 175. születésnapi évfordulója alkalmából megrendezésére kerülő esemény Sisivel Dámanyeregben

Erzsébet királyné 175. születésnapi évfordulója alkalmából megrendezésére kerülő esemény Sisivel Dámanyeregben Erzsébet királyné 175. születésnapi évfordulója alkalmából megrendezésére kerülő esemény Sisivel Dámanyeregben Tisztelt leendő Partnerünk! A 2012-es évben Sisi 175. születésnapjának megemlékezése mellett,

Részletesebben

gazdasági, diplomáciai, kulturális és közélet prominens személyiségei. exkluzív közönséget

gazdasági, diplomáciai, kulturális és közélet prominens személyiségei. exkluzív közönséget m é d i a a j á n l a t Bemutatkozás A Magyar Borok Bálja a báli szezon meghatározó eseménye és egyben a magyar bor ünnepe, amelyen az Év Bortermelői, a borszakma jeles képviselői mellett jelen vannak

Részletesebben

Hirdetési lehetőségek: Szponzorációs csomagok:

Hirdetési lehetőségek: Szponzorációs csomagok: Hirdetési lehetőségek: A programfüzetben a megjelenés az alábbi árak szerint : Borító, hátsó külső oldal: 60 000,- HUF + ÁFA Borító, hátsó belső oldal: 45 000,- HUF + ÁFA Belső oldalak: 35 000,-HUF + ÁFA

Részletesebben

A Verseny. Helyszín: Balatonfüred

A Verseny. Helyszín: Balatonfüred A Verseny Jelentős mérföldkő volt a hazai assozás történetében, amikor a Detre testvérek 2008. októberében a németországi Chiemseen rendezett Asso Európa Bajnokságon 22 hajó közül bizonyultak a legjobbnak.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK. 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu

ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK. 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu Kiadja az Általános Vállalkozási Fõiskola Felelõs kiadó: Antal János fõigazgató Szerkesztette: Karcsics Éva Tördelõ

Részletesebben

Hirdetési lehetőségek: Szponzorációs csomagok:

Hirdetési lehetőségek: Szponzorációs csomagok: Hirdetési lehetőségek: A programfüzetben a megjelenés az alábbi árak szerint : Borító, hátsó külső oldal: 60 000,- HUF + ÁFA Borító, hátsó belső oldal: 45 000,- HUF + ÁFA Belső oldalak: 35 000,-HUF + ÁFA

Részletesebben

IDŐPONT: HELYSZÍN: Balatonkenese, Hotel Marina Port. SZERVEZŐK: iroda.hu / Litkey Farkas

IDŐPONT: HELYSZÍN: Balatonkenese, Hotel Marina Port. SZERVEZŐK: iroda.hu / Litkey Farkas Ü Z L E T. É L M É N Y. B A L A T O N IDŐPONT: 2018.09.14-15 HELYSZÍN: Balatonkenese, Hotel Marina Port SZERVEZŐK: iroda.hu / Litkey Farkas A verseny időpontja: Helyszín: Tervezett flotta méret: Tervezett

Részletesebben

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK!

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK! LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK! ISTEN HOZTA A GROUPAMA ARÉNÁBAN! GROUPAMA ARÉNA AZ FTC ÚJ SZIMBÓLUMA Hatékonyság és minőség Új remények és álmok 1 milliónál több Fradi szimpatizáns A sport és az

Részletesebben

INNORAIL 2015 SZPONZORI CSOMAGOK. Budapest, 2015. október 14-16. Vasúti infrastruktúra és innováció Európában

INNORAIL 2015 SZPONZORI CSOMAGOK. Budapest, 2015. október 14-16. Vasúti infrastruktúra és innováció Európában INNORAIL 2015 Vasúti infrastruktúra és innováció Európában Budapest, 2015. október 14-16. www.innorail2015.hu Szervező: Innorail Kiadó és Konferencia Kft. SZPONZORI CSOMAGOK INNORAIL 2015 TISZTELT PARTNERÜNK!

Részletesebben

Szabadidős Lovasverseny Sorozat. a Berente Sándor Kupáért. Versenykiírás

Szabadidős Lovasverseny Sorozat. a Berente Sándor Kupáért. Versenykiírás Szabadidős Lovasverseny Sorozat a Berente Sándor Kupáért Versenykiírás 2015.06.01. 1. Általános szabályok 1.1. A Csongrád Megyei a 2015. évben szabadidős lovasverseny sorozatot szervez, melynek célja a

Részletesebben

CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016

CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016 CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016 Szabadidős Lovasverseny Sorozat a Berente Sándor Kupáért 2016.03.16. 1. Általános szabályok 1.1. A Csongrád Megyei a 2016. évben szabadidős lovasverseny sorozatot

Részletesebben

A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI MÓRI BORNAPOK - XII. NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI FESZTIVÁL

A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI MÓRI BORNAPOK - XII. NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI FESZTIVÁL A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI MÓRI BORNAPOK - XII. NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI FESZTIVÁL Megrendezés időpontja: 2018. október 4-7. Várható látogatószám az előző évek alapján: 60.000 fő Belépődíj a szabadtéri

Részletesebben

ÜZLET. ÉLMÉNY. BALATON.

ÜZLET. ÉLMÉNY. BALATON. ÜZLET. ÉLMÉNY. BALATON. 2017. szeptember 15-16. Balatonkenese A verseny időpontja: Helyszín: Tervezett flotta méret: Tervezett létszám: 2017. szeptember 15-16. Kenese Marina-Port, Balatonkenese, Kikötő

Részletesebben

Tisztelt Leendő Partnerünk! A Fiatal Vállalkozók Hete címszavakban:

Tisztelt Leendő Partnerünk! A Fiatal Vállalkozók Hete címszavakban: Tisztelt Leendő Partnerünk! A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2010. november 15-21. között a világ közel száz országához hasonlóan, Magyarországon harmadszorra rendezi meg a Fiatal Vállalkozók

Részletesebben

A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI

A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI MÓRI BORNAPOK NÉPTÁNC ÉS NÉPZENEI FESZTIVÁL 2017 Megrendezés időpontja: 2017. október 58. Várható látogatószám az előző évek alapján: 50.000 fő Belépődíj a szabadtéri programokra:

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2014. szeptember 27-28. A verseny besorolása: Országos Bajnokság

Részletesebben

Csongrád Megyei Lovas Szövetség

Csongrád Megyei Lovas Szövetség Csongrád Megyei Lovas Szövetség Szabadidős lovas rendezvény versenykiírása Helyszín: Sándorfalva Dátum: 2015.augustus. 09. Rendező szervezet neve: Orion Sport És Kulturális Egyesület A versenyhelyszín

Részletesebben

A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI

A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI Móri Bornapok 2013 VII. Nemzetközi Néptánc FesztivÁL Megrendezés időpontja: 2013. október 3-6. Várható látogatószám az előző évek alapján: 50.000 fő Belépődíj a szabadtéri programokra:

Részletesebben

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9.

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. A Blochamps Capital Kft. megalakulása óta igyekszik kiemelkedő szakértelmével és hozzáértésével támogatni, működésében segíteni a magyar privátbanki

Részletesebben

BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT

BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT 2017 KÖZÉP-KELET EURÓPA LEGNAGYOBB GAMER ÉS IT RENDEZVÉNYE PLAYIT SHOW A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a PlayIT A 2015-ben Superbrands oklevéllel jutalmazott

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Császár CAN-B** 1-2-4, CAN-B*-2, CAN-C-1-2, CANP-1-2-4 Y, SZLV

VERSENYKIÍRÁS. Császár CAN-B** 1-2-4, CAN-B*-2, CAN-C-1-2, CANP-1-2-4 Y, SZLV VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

Siófok, június 1-2.

Siófok, június 1-2. Szponzori kiajánló Siófok, 2019. június 1-2. Balatoni Hajózási Zrt. 1.250.000 komputas 750.000 személyhajó utas 2.000 vitorláshely bérlő 22 személyhajó kikötő 11 vitorláskikötő A Balatoni Hajózási Zrt.

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem AK Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2015. november 7-8. A verseny besorolása: Országos Bajnokság

Részletesebben

Akkor legyen Ön is kiemelt állásajánlónk területi kizárólagossággal!

Akkor legyen Ön is kiemelt állásajánlónk területi kizárólagossággal! Jelen lenne a jó szakemberek karrierépítési folyamatának minden állomásán? Közvetlenül és hatásosan kommunikálna feléjük? Igen? Akkor legyen Ön is kiemelt állásajánlónk területi kizárólagossággal! Mivel

Részletesebben

KIÁLLÍTÓI ÉS TÁMOGATÓI FELHÍVÁS

KIÁLLÍTÓI ÉS TÁMOGATÓI FELHÍVÁS Magyar Állatorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének Továbbképző Konferenciája Helyszín: Ramada Resort Aquaworld Budapest 1044 Budapest, Íves út 16. Időpont: 2016. január 16 17. (Szombat Vasárnap) KIÁLLÍTÓI

Részletesebben

I. Kelet-Európai Alagútépítő Konferencia és Kiállítás Az alagút összeköt

I. Kelet-Európai Alagútépítő Konferencia és Kiállítás Az alagút összeköt I. Kelet-Európai Alagútépítő Konferencia és Kiállítás Az alagút összeköt Budapest, 2012. szeptember 18-21. KONFERENCIA TÁMOGATÓI ÉS KIÁLLÍTÓI CSOMAGOK http://www.eetc2012budapest.com Konferencia és a Kiállítás

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2013. október 12-13. A verseny besorolása: Nyílt Országos

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT

ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT 2014. május 24. I SYMA Rendezvényközpnt +36 30 747 7799 I exp@skaprmtins.hu I facebk.cm/maxbudapest Tisztelt Partnerünk! 2014. május 24 -én a SYMA Rendezvényközpnt, A csarnkában

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Résztvevő versenyzők: Felső-Dunántúli Fogathajtó Régió versenyzői

VERSENYKIÍRÁS. Résztvevő versenyzők: Felső-Dunántúli Fogathajtó Régió versenyzői VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI

A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI A RENDEZVÉNY FŐBB JELLEMZŐI MÓRI BORNAPOK NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC FESZTIVÁL Megrendezés időpontja: 2015. október 14. Várható látogatószám az előző évek alapján: 50.000 fő Belépődíj a szabadtéri programokra:

Részletesebben

Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás

Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás Verseny ideje: 2010.05.13-2010.05.16 Típusa: Nemzetközi - kategória Lovasakadémia Sport Helyszíne: Club # Nevezés lezárása 2010.05.13 20:00 MCP

Részletesebben

VIII. ÉPÍTÉSZ-KÉSZ REGATTA ÉPÍTÉSZTALÁLKOZÓ ÉS VITORLÁSVERSENY

VIII. ÉPÍTÉSZ-KÉSZ REGATTA ÉPÍTÉSZTALÁLKOZÓ ÉS VITORLÁSVERSENY VIII. ÉPÍTÉSZ-KÉSZ REGATTA ÉPÍTÉSZTALÁLKOZÓ ÉS VITORLÁSVERSENY A V4 Építészeti Alapítvány által szervezett VIII. ÉPÍTÉSZ-KÉSZ REGATTA építésztalálkozó és vitorlásverseny bemutatása 2008-ban, amikor az

Részletesebben

III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia és Kiállítás. Szponzoráció

III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia és Kiállítás. Szponzoráció III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia és Kiállítás Budapest, Szponzoráció Kapcsolat Akadémiai Kiadó Zrt. Magyar Gabriella Telefon: +36-1-464-8218 Fax: +36-1-464-8221 1 Meghívó Immár harmadik alkalommal

Részletesebben

Magyar Jégkorong Szövetség ARCULATI MEGÚJÍTÁS 2014.

Magyar Jégkorong Szövetség ARCULATI MEGÚJÍTÁS 2014. Magyar Jégkorong Szövetség ARCULATI MEGÚJÍTÁS 2014. 1. Háttér A Magyar Jégkorong Szövetség életében egyre nagyobb szerepet kap a marketingkommunikációs eszközök hatékony használata, a bennük rejlő lehetőségek

Részletesebben

BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT

BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT 2017 KÖZÉP-KELET EURÓPA LEGNAGYOBB GAMER ÉS IT RENDEZVÉNYE PLAYIT SHOW A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a PlayIT A 2015-ben Superbrands oklevéllel jutalmazott

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Nevezési határidő: 2012. 05. 15.

VERSENYKIÍRÁS. Nevezési határidő: 2012. 05. 15. VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

Ajánlatok. Kisgyörgy Ádám-emlékverseny. szponzorai, támogatói részére

Ajánlatok. Kisgyörgy Ádám-emlékverseny. szponzorai, támogatói részére Ajánlatok Kisgyörgy Ádám-emlékverseny szponzorai, támogatói részére A BÜKKI HEGYI MARATON Magyarországon egyedülálló sportesemény, melyet tizenkilencedik alkalommal 2011. július 2-án (szombat) rendezünk

Részletesebben

XII. Országos Anyagtudományi Konferencia KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK

XII. Országos Anyagtudományi Konferencia KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK XII. Országos Anyagtudományi Konferencia Balatonkenese, 2019. október 13-15. KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK www.oatk.hu A Konferencia célkitűzése Az előző évekhez hasonlóan a 2019. évi anyagtudományi konferenciának

Részletesebben

Mutassa be cégét és termékeit 400 1 fejlett cég ügyvezetőjének és vezetőinek az ország legnagyobb gyártókra, nagykereskedőkre szabott konferenciáján

Mutassa be cégét és termékeit 400 1 fejlett cég ügyvezetőjének és vezetőinek az ország legnagyobb gyártókra, nagykereskedőkre szabott konferenciáján a tavalyi, III. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia 330 résztvevővel Mutassa be cégét és termékeit 400 1 fejlett cég ügyvezetőjének és vezetőinek az ország legnagyobb gyártókra, nagykereskedőkre

Részletesebben

2017. június 1-2. Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok. (Stadion u. 3.)

2017. június 1-2. Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok. (Stadion u. 3.) 2017. június 1-2. Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok (Stadion u. 3.) SZAKMAI ALAPOK KONCEPCIÓ A Zalaegerszegen megvalósításra kerülő járműipari tesztpályára és a logisztikai központra építve egy kétévente

Részletesebben

XV. Nagykanizsai Military július 1-3. NEMZETI versenykiírás

XV. Nagykanizsai Military július 1-3. NEMZETI versenykiírás XV. Nagykanizsai Military 2011. július 1-3. NEMZETI versenykiírás Verseny ideje: 2011.07.01-03. Típusa: Nemzeti & Nemzetközi Helyszíne: Nagykanizsa - Csónakázó tó címe: 8800 Nagykanizsa Rendező neve: Kanizsa

Részletesebben

FOGYATÉKKAL ÉLŐK KIÁLLÍTÁSA. Mindenki meg fog lepődni

FOGYATÉKKAL ÉLŐK KIÁLLÍTÁSA. Mindenki meg fog lepődni FOGYATÉKKAL ÉLŐK KIÁLLÍTÁSA Mindenki meg fog lepődni Szponzori kiajánló 2014 A rendezvény célja: Bemutatni, hogy a hétköznapi emberekhez képest, ŐK milyen hihetetlen dolgokra képesek A legnagyobb esemény,

Részletesebben

KOCKANAP Együttműködési ajánlat

KOCKANAP Együttműködési ajánlat KOCKANAP Együttműködési ajánlat 2 Tisztelt Hölgyem/Uram! Kérem engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának (OE NIK HÖK) szakmai rendezvényét,

Részletesebben

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez.

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez. ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY III. BASE Budapest-Vidék Bajnokság 2013 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása

Részletesebben

Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny

Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny # Nevezés lezárása Boxdíj (HUF) 2018.07.03 18:00 25400 Verseny ideje: 2018.07.12-2018.07.15 Típusa: Szabadtéri Helyszíne: Mezőhegyes Címe: 5820 Mezőhegyes Hársfa

Részletesebben

A lovasturisztikai fejlesztések lehetőségei a 2014-2020-as tervidőszakban

A lovasturisztikai fejlesztések lehetőségei a 2014-2020-as tervidőszakban A lovasturisztikai fejlesztések lehetőségei a 2014-2020-as tervidőszakban Előadó: Lóska János elnök Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség Előadás vázlat I. Az ágazat közelmúltja és jelene II. Kitörési

Részletesebben

ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY. IV. BASE Bajnokság

ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY. IV. BASE Bajnokság ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY IV. BASE Bajnokság 2014.05.17 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési

Részletesebben

VII MELLÉKLET TD ÉS VERSENYRENDEZŐI ELLENŐRZŐ LISTA

VII MELLÉKLET TD ÉS VERSENYRENDEZŐI ELLENŐRZŐ LISTA VII MELLÉKLET TD ÉS VERSENYRENDEZŐI ELLENŐRZŐ LISTA Az alábbi lista csak emlékeztetőül szolgál a hogyan és mit kérdésekre a Szabályzat, és a Memorandumban szolgál részletes válasszal. HIVATALOS SZEMÉLYEK

Részletesebben

2014. év szakmai beszámoló

2014. év szakmai beszámoló 2014. év szakmai beszámoló 1, Általános információk A Csongrád Megyei (a továbbiakban: Szövetség) 2014. május 26- án tartotta éves rendes közgyűlését, ahol elfogadta a 2014. éves működési- és pénzügyi

Részletesebben

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez.

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez. ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY II. BASE Budapest-Vidék Bajnokság 2012. Versenykiírás 1. A VERSENY CÉLJA: Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása

Részletesebben

Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása. A verseny a Csongrád Megyei Lovas Szövetség Berente Sándor Kupa 2018 évi sorozatának fordulója!

Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása. A verseny a Csongrád Megyei Lovas Szövetség Berente Sándor Kupa 2018 évi sorozatának fordulója! Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása Helyszín: Makói Lovas Egyesület Dátum: 2018.08.19 Vasárnap Rendező szervezet Makói Lovas Egyesület neve:: A versenyhelyszín Makó Vásártéri Lovas pálya pontos címe:

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási Nap 2009

Hulladékgazdálkodási Nap 2009 EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK PLATINA PARTNER ÁRKATEGÓRIA : ARANY PARTNER ÁRKATEGÓRIA : EZÜST PARTNER ÁRKATEGÓRIA : BRONZ PARTNER ÁRKATEGÓRIA : Szervező: Tanzer Consulting Kft. 1027 Budapest Horvát u. 19-23.

Részletesebben

X. Országos Anyagtudományi Konferencia KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK

X. Országos Anyagtudományi Konferencia KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK X. Országos Anyagtudományi Konferencia Balatonalmádi, 2015. október 11-13. KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK www.oatk.hu A Konferencia célkitűzése Az Országos Anyagtudományi Konferenciasorozat tizedik, azaz

Részletesebben

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21.

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Verseny ideje: 2013.09.21-2013.09.21 Típusa: Megyei Döntő - kategória Lajta-Hanság Zrt. Helyszíne: Lovasiskola Címe: Mosonmagyaróvár Kálnoki u. 28. Rendező neve:

Részletesebben

HVG Állásbörze 2011 ősz. Tájékoztató KépzésTér

HVG Állásbörze 2011 ősz. Tájékoztató KépzésTér HVG Állásbörze 2011 ősz Tájékoztató KépzésTér A HVG Állásbörze hazánk legnagyobb állás és képzésvására Évente két rendezvény 7.500-9.000 látogató a helyszínen Rendezvényenként 120-150 kiállító és több

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2012. szeptember 22-23. A verseny besorolása: Országos Bajnokság

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

Verseny ideje: 2010.07.02-2010.07.04 Típusa: Nemzetközi / Nemzeti. Boxdíj (HUF) 0 18750. MCP díj (HUF) # Nevezés lezárása 2010.06.

Verseny ideje: 2010.07.02-2010.07.04 Típusa: Nemzetközi / Nemzeti. Boxdíj (HUF) 0 18750. MCP díj (HUF) # Nevezés lezárása 2010.06. XIV. Nagykanizsai Military 2010. július 2-4. Nemzeti kategóriák versenykiírása (Nemzetközi kategóriák versenykiírása letölthető a www.eventing.hu oldalról) Verseny ideje: 2010.07.02-2010.07.04 Típusa:

Részletesebben

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ FELHÍVÁS A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁLON VALÓ RÉSZVÉTELRE CIVIL SZERVEZETEK számára és MŰVÉSZETI PRODUKCIÓKAT bemutató csoportok, zenekarok, együttesek, egyéni előadók számára SAVARIA

Részletesebben

KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK

KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK KONFERENCIA TÁMOGATÓI CSOMAGOK XI. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás 2019. március 20-22., Eger Hotel Eger & Park A KONFERENCIA ÉS A KIÁLLÍTÁS MOTTÓJA Az anyagvizsgálat a beruházások

Részletesebben

II. Hévízi Derby (C0 - A2)

II. Hévízi Derby (C0 - A2) II. Hévízi Derby (C0 - A2) Verseny ideje: 2008.06.06-2008.06.08 Típusa: A - kategória Hévíz, Kossuth u. Helyszíne: Labdarúgó edzőpálya és környéke Nevezés # lezárása 1 2008.06.02.nap 22:00 2 2008.06.02.nap

Részletesebben

NÉPSZERŰ, MINT A FOCI, ELEGÁNS, MINT A GOLF EZ A FOOTGOLF

NÉPSZERŰ, MINT A FOCI, ELEGÁNS, MINT A GOLF EZ A FOOTGOLF NÉPSZERŰ, MINT A FOCI, ELEGÁNS, MINT A GOLF EZ A FOOTGOLF Lendület, csapatjáték, családi együttlét, exkluzív környezet, felhőtlen szórakozás, gyermeki felszabadultságtság. Ezek jellemzik az egyik legszebb

Részletesebben

29. BUDAPEST FÉLMARATON. 2014. szeptember 14.

29. BUDAPEST FÉLMARATON. 2014. szeptember 14. 29. BUDAPEST FÉLMARATON 2014. szeptember 14. ESEMÉNYTÖRTÉNET 1984-ben került először megrendezésre a Budapest Félmaraton, 1984. és 1993. között a Budapest Maraton keretében. 1994-ben és 1995-ben szünetelt

Részletesebben

P A R T N E R I K I A J Á N L Ó

P A R T N E R I K I A J Á N L Ó PARTNERI KIAJÁNLÓ 2 NAP 1000+ RÉSZTVEVŐ 100+ ELŐADÓ 100+ INFLUENCER 100+ PROGRAM 10+ WORKSHOP 1 MARKETING SAFARI ÉS FELEJTHETETTLEN KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK SZPONZORI ÉS PARTNERI LEHETŐSÉGEK 01 02 03 04 05 06

Részletesebben

SZPONZORI KIAJÁNLÓ. a Homokháti Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóversenyre

SZPONZORI KIAJÁNLÓ. a Homokháti Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóversenyre SZPONZORI KIAJÁNLÓ a Homokháti Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóversenyre Szeged, Kisszállás, Mórahalom, Ásotthalom 2011. augusztus 17-21. eseményére Tisztelt Török Tibor Úr! A Maccabi Vívó és

Részletesebben

Konferenciatámogatói csomagok és kiállítási értesítő

Konferenciatámogatói csomagok és kiállítási értesítő Konferenciatámogatói csomagok és kiállítási értesítő http://balaton.mett.hu Húsz évvel az első Balaton Konferencia megrendezése után a Magyar Elválasztástudományi Társaság (METT) ismét megszervezi a komoly

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Táneverseny megrendezéséhez. A táneversenyt 2013. december 14-én rendezik meg Mezőberényhen a

ELŐTERJESZTÉS. Táneverseny megrendezéséhez. A táneversenyt 2013. december 14-én rendezik meg Mezőberényhen a a Képviselő-testület 2013. november 25-i ülésére Tervezett döntés: 1 db határozat ELŐTERJESZTÉS Véleményező Biz.: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Döntés: Egyszerű többségi, nyílt szavazással Előterjesztő:

Részletesebben

A Magyarországon legnépszerűbb lovas szakágak összehasonlító helyzetértékelése Díjlovaglás

A Magyarországon legnépszerűbb lovas szakágak összehasonlító helyzetértékelése Díjlovaglás 1 A Magyarországon legnépszerűbb lovas szakágak összehasonlító helyzetértékelése Díjlovaglás Tanulmány Magyar Lovas Szövetség Budapest, 2011. november 2 A. Helyzetértékelés Nemzetközi összehasonlításban

Részletesebben

Korosztályos Országos Bajnokság Tattersall CDN-A*/B Talentum Kupa

Korosztályos Országos Bajnokság Tattersall CDN-A*/B Talentum Kupa Korosztályos Országos Bajnokság Tattersall Talentum Kupa 1. A VERSENY ADATAI: Verseny helye: Tattersall, Budapest 1087 Budapest Kerepesi út 7. Verseny ideje: 2016. június 25-26. Nevezési határidő: 2016.

Részletesebben

VII. Pulai Lovaspark Kupa Versenykiírása

VII. Pulai Lovaspark Kupa Versenykiírása VII. Pulai Lovaspark Kupa Versenykiírása CDN-A * /B Balatonvilágos, 2014. augusztus 01-02-03. ALAPADATOK Rendező: Pulai Lovaspark Kft. Cím: 8164 Balatonfőkajár, Pulai Tanya HRSZ 0154/10 Levelezési cím

Részletesebben

Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI KUPA

Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI KUPA Propojený obrázek nelze zobrazit. Příslušný soubor byl pravděpodobně přesunut, přejmenován nebo odstraněn. Ověřte, zda propojení odkazuje na správný soubor a umístění. Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI

Részletesebben

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny.

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny. Pintérné Molnár Szilvia vagyok, az északnyugat-magyarországi régiófelelős 2016-óta. Régiónkat hat megye Vas, Veszprém, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék alkotják. Térségünkben

Részletesebben

NSO beszámoló. Bázár György

NSO beszámoló. Bázár György NSO beszámoló 2011 Bázár György NSO National Safety Officer Nemzeti Biztonsági Tisztségviselő Minden olyan nemzeti szövetség, amely nemzetközi lovastusa versenyt rendez, köteles kijelölni egy tevékenyen

Részletesebben

Konferencia május 17. New York-palota, Hotel Boscolo Budapest PARTNERI CSOMAGOK

Konferencia május 17. New York-palota, Hotel Boscolo Budapest PARTNERI CSOMAGOK 2018. május 17. New York-palota, Hotel Boscolo Budapest PARTNERI CSOMAGOK Platina fokozatú partner - a konferencia platina fokozatú partnereként jogosult a konferencia megnyitó beszédének a megtartására

Részletesebben

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖVŐJÉNEK!

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖVŐJÉNEK! LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖVŐJÉNEK! ISTEN HOZTA AZ ÚJ FTC STADIONBAN! AZ ÚJ FTC STADION A Fradizmus épülő szimbóluma Az új Ferencvárosi Stadion méltó folytatása a gazdag Fradi történelemnek, amely

Részletesebben

Üzleti Tervek Versenye

Üzleti Tervek Versenye Sikeres üzletmenet láttán mindig gondolj arra, hogy valaki egyszer lépett egy merészet! Drucker, Peter F. Támogatói mappa Üzleti Tervek Versenye utv.juniorbusinessclub.ro 2014 Tisztelt Hölgyem / Uram!

Részletesebben

V. Klinikai Vizsgálati Konferencia és GCP Tanfolyam. Tájékoztató és megrendelőlap kiállítók és hirdetők számára

V. Klinikai Vizsgálati Konferencia és GCP Tanfolyam. Tájékoztató és megrendelőlap kiállítók és hirdetők számára és GCP Tanfolyam Tájékoztató és megrendelőlap kiállítók és hirdetők számára Tisztelt Cégvezető! 2019. április 24-26. között Balatonfüreden kerül megrendezésre a Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők

Részletesebben

Kedves Kiállítók, Leendő Támogatóink!

Kedves Kiállítók, Leendő Támogatóink! Kedves Kiállítók, Leendő Támogatóink! 2019. október 3-5-ig a Bethesda Gyermekkórház szervezésében kerül megrendezésre a Magyar Gyermekorvosok Társaságának országos Nagygyűlése. A korábbi évekhez hasonlóan

Részletesebben

Bízunk abban, hogy a 12 th Balaton Symposium on High-Performance Separation Methods konferencia résztvevői között köszönthetjük.

Bízunk abban, hogy a 12 th Balaton Symposium on High-Performance Separation Methods konferencia résztvevői között köszönthetjük. A hagyományoknak megfelelően a Magyar Elválasztástudományi Társaság (METT) ismét megszervezi a komoly elismertségnek örvendő Balaton Szimpózium nemzetközi konferenciát. A 12 th Balaton Symposium on High-Performance

Részletesebben

A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I

A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK (2.) A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I Egyedülálló a Szak oktató-gárdája! A Szent István Egyetem

Részletesebben

Beszámoló. Vidékünk a Jövőnk Szövetség LEADER HACS

Beszámoló. Vidékünk a Jövőnk Szövetség LEADER HACS Vidékünk a Jövőnk Szövetség LEADER HACS Ügyfél neve: Török Lovastanya Lovas Klub Ügyfél címe: 8849 Szenta, Török Lovastanya (Hrsz: 022/4) Ügyfél telefonszáma: 06303623416 MVH regisztrációs szám: 1004381550

Részletesebben

Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság

Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság Elnök: Dr. Varga József Főtitkár: Dr. Garai Ildikó Debreceni Egyetem Nukleáris Medicina Intézet ScanoMed Kft. Tel.: 52 255-510; Fax: 52 255-500 Tel.:

Részletesebben

II. TÁVHŐSÖK VIADALA ÉS XVIII. TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK SZPONZORÁCIÓS CSOMAGOK

II. TÁVHŐSÖK VIADALA ÉS XVIII. TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK SZPONZORÁCIÓS CSOMAGOK II. TÁVHŐSÖK VIADALA ÉS XVIII. TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK SZPONZORÁCIÓS CSOMAGOK 1. Főtámogató Támogatás mértéke: 1 500 000 Ft + ÁFA ü 20 perces a konferencia témájába illő előadás megtartásának

Részletesebben

IDŐPONT: HELYSZÍN: Balatonkenese, Hotel Marina Port

IDŐPONT: HELYSZÍN: Balatonkenese, Hotel Marina Port IDŐPONT: 2019. 09. 13-14. HELYSZÍN: Balatonkenese, Hotel Marina Port A verseny időpontja: Helyszín: Tervezett flotta méret: Tervezett létszám: 2019. szeptember 13-14. Kenese Marina-Port, Balatonkenese,

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

Médiaajánlat. Földkerülés egy nemes célért!

Médiaajánlat. Földkerülés egy nemes célért! Médiaajánlat Tisztelt Érdeklődő! Támogatásért kínált termékeink, szolgáltatásaink A hajó vitorlázata Kiemelt hirdetési felületként a hajó vitorlázatai szolgálnak. Minden támogató helyet kap a nagyvitorlán,

Részletesebben

Tisztelt Partnereink!

Tisztelt Partnereink! Tisztelt Partnereink! A jövőre tartandó VIII. Magyar Privátbankári Konferenciánk iránt mutatott nagyfokú érdeklődés nyomán, illetve a 2017-es év marketing büdzsé hatékony tervezéséhez együttműködési lehetőséget

Részletesebben

10:00 KEZDŐ ÜGYESSÉGI VERSENY Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kell időre végrehajtani, minél kevesebb hibával.

10:00 KEZDŐ ÜGYESSÉGI VERSENY Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kell időre végrehajtani, minél kevesebb hibával. NAGYCENKI CSALÁDI LOVAS NAP Helyszín: Gróf Széchenyi István Kastély, Lovas pálya Időpont: 2014. augusztus 9. 09:00 Ünnepélyes Megnyitó 09:15 FUTÓSZÁRAS VERSENY Kezdő gyermek lovasok futószáron mutatják

Részletesebben

Szabályos-E. Kereskedelem Konferencia. 2011. május 5-6. 2011. november 16. A SzEK.org őszi konferenciája

Szabályos-E. Kereskedelem Konferencia. 2011. május 5-6. 2011. november 16. A SzEK.org őszi konferenciája R 3 R 2 R 3 VIII. Szabályos-E Elektronikus Kereskedelem Konferencia A SzEK.org őszi konferenciája 2011. május 5-6. 2011. november 16. R 5 R 9 R 9 R 14 A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK.org)

Részletesebben

BESZÁMOLÓ PROJEKTLÁTOGATÁSRÓL

BESZÁMOLÓ PROJEKTLÁTOGATÁSRÓL BESZÁMOLÓ PROJEKTLÁTOGATÁSRÓL HACS neve: Déli Napfény LEADER Egyesület Projektlátogatás helyszíne: Zsombó A projektlátogatást végző személy/ek: Terhes Csaba Az ügyfél képviseletében:ecseki Erzsébet Zsombó,

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN Április 9. Konferencia és divatbemutató Helyszín: OLASZ KULTURÁLIS INTÉZET A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület (NDL) szeretné a kreatív

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben