Hungarian I Magyar. Your City. Your Vote. OCTOBER 27. toronto.ca/elections ~TORONTO. Call EIBII

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hungarian I Magyar. Your City. Your Vote. OCTOBER 27. toronto.ca/elections ~TORONTO. Call EIBII"

Átírás

1 Hungarian I Magyar Your City. Your Vote. OCTOBER 27 toronto.ca/elections ~TORONTO Call EIBII

2 Egy online eszköz, melynek segítségével mindent megtalál, amit a szavazáshoz tudnia kell: szerepel-e Ön a választói névjegyzékben mikor és hol lehet szavazni Az Ön szavazóhelyiségével kapcsolatos információk az Ön körzetében indult jelöltek szavazócédula minta Ki szavazhat Ön akkor szavazhat a Torontói városi választáson, ha: kanadai állampolgár; valamint legalább 18 éves; továbbá torontói lakos; vagy nem torontói lakos, de Önnek, vagy házastársának ingatlanja van, illetve ingatlant bérel Torontóban; és nincs semmilyen törvényes akadálya, hogy szavazhasson Ön csak egyszer szavazhat a Torontói városi választáson, függetlenül attól, hogy hány ingatlanja van, illetve hány ingatlant bérel a városban. Önnek a lakóhelye szerinti választókörzetben kell szavaznia. A nem lakás célú ingatlan tulajdonosa, illetve bérlője, valamint annak házastársa nem jogosult az iskolaszéki megbízottra szavazni. Ki nem szavazhat Ön nem szavazhat a a szavazás napján, ha Ön: szabadságvesztés jellegű ítéletet tölt fegyházban, illetve börtönben egy bejegyzett cég ügygondnokként vagy vagyonkezelőként, illetve egyéb képviselőként szerepel, kivéve ha szavazati meghatalmazott Az 1996-os Városi Választási Törvény (Municipal Elections Act, 1996) 90(3) pontja szerinti korrupt tevékenységben bűnösnek talált személy

3 Választói névjegyzék Ellenőrizze, hogy neve szerepel-e a választói névjegyzékben. A választói névjegyzékben szereplők kapnak egy választói tájékoztató kártyát, amely közli a szavazás időpontjával és helyével kapcsolatos információkat. Emellett ennek segítségével gyorsabb és egyszerűbb lesz a szavazás. 1. A következő módon ellenőrizheti, hogy szerepel-e az Ön neve a választói névjegyzéken: A MyVote internetes oldal használatával, a webhelyen a es szám hívásával 2. A választói névjegyzék módosító alkalmazással (Voters List Amendment Application) egyszerűen hozzáadhatja a nevét, illetve frissítheti az adatait. Ez a nyomtatvány webhelyünkön áll rendelkezésre, vagy postán elküldhetjük Önnek. 3. A kitöltött nyomtatványt a személyazonosságát igazoló okmány fénymásolatával együtt postán küldje el hozzánk, vagy október 15-ig személyesen látogasson el valamelyik ügyfélszolgálati irodába (City Clerk s Office), a személyazonosságát igazoló okmánnyal együtt. A választói névjegyzékben szereplő valamennyi jogosult választó október elején egy választói tájékoztató kártyát kap postán. Ez a kártya arról nyújt információkat, hogy mikor és hol lehet szavazni. A választói névjegyzékbe kerüléssel, elfogadható személyazonossági okmányokkal, és a választói névjegyzék módosításával kapcsolatos további információkért látogasson el a következő webhelyre: Ön akkor is szavazhat, ha nem szerepel a választói névjegyzékben. Elfogadható személyazonossági okmányával menjen el szavazókörzete szavazóhelyiségébe, ahol Önt is hozzáadhatják a választói névjegyzékhez. A szavazáshoz ne felejtse el magával vinni a választói tájékoztató kártyát, valamint személyazonossági okmányát.

4 A választás napja Szavazási lehetőségek Október 27., hétfő, délelőtt 10 órától este 8 óráig Előzetes szavazás Október 14., kedd és október 19, vasárnap között, délelőtt 10 órától este 7 óráig Az előzetes szavazás Önre vonatkozó helyszíne a választói tájékoztató kártyán van feltüntetve. A szavazás időpontját és helyszínét a webhelyről, vagy a 311-es szám hívásával is megtudhatja. Városháza (City Hall) Október 14., kedd és október 17, péntek között, délelőtt 10 órától este 7 óráig Ön a torontói városházán (Toronto City Hall, 100 Queen Street West) szintén szavazhat, függetlenül attól, hogy a városban hol lakik. Személyazonosság igazolása Ahhoz, hogy Ön ezen a választáson szavazhasson, be kell mutatnia a nevét, és jogosultságát biztosító torontói címét tartalmazó személyazonossági okmányát. Az elfogadható személyazonossági okmányok teljes listája a következő webhelyen található: Ha Ön nem rendelkezik elfogadható személyazonossági okmánnyal, de a neve szerepel a választási névjegyzékben, alá kell írnia egy személyazonossági nyilatkozatot, hogy szavazócédulát kapjon. Ön a 6 előzetes szavazási nap bármelyikén szavazhat. Az előzetes szavazást nem kell megindokolnia. Ha az angol nyelven kívüli más nyelven van szüksége segítségre, ne felejtsen el magával hozni valakit, aki az Ön szavazása során tolmácsként szerepel. Meghatalmazásos (proxy) szavazás Ha Ön a rendelkezésre álló szavazási napok egyikén sem tud szavazni, meghatalmazhat valakit, hogy adja le az Ön szavazatát. További információkért hívja a 311-es számot, vagy látogasson el a webhelyre.

5 Megközelíthetőség Torontó város (City of Toronto) elkötelezett annak biztosítására, hogy a testi fogyatékkal élő személyek számára ugyanolyan módon hozzáférhető legyen a választás, és önállóan szavazhassanak. Szavazási helyszínek Valamennyi szavazóhelyiség akadálymentesítve van, és webhelyünkön rendelkezésre állnak az egyes helyszínekről szóló információk. Akadálymentesítő szavazó eszközök Mindegyik előzetes szavazási helyszínen, valamint a szavazás napján mindegyik szavazókör rendelkezni fog egy szavazó támogató terminállal (Voter Assist Terminal; VAT). A szavazó támogató terminál lehetővé teszi a különböző fogyatékossággal rendekező személyeknek, hogy a különböző támogató eszközök, pl. érintőképernyő, Braille billentyűzet, kurzormozgató lap, szívással/fújással működő eszközök, audió fejhallgató, és a betűméretek valamint színkontraszt beállítását lehetővé tevő nagyítási lehetőség használatával önállóan szavazhassanak. Amennyiben Ön a szavazás napján egy VAT berendezéssel ellátott helyszínen kíván szavazni, a szükséges intézkedések érdekében október 20-ig hívja fel a Választási szolgáltatásokat (Election Services), a számon (nyomja meg a 6-os gombot). Egyéb szolgáltatások A szavazásról szóló tájékoztatók valamennyi szavazóhelyiségben rendelkezésre állnak majd Braille jelekkel, nagyméretű betűkkel nyomtatva, és 25 nyelvre lefordítva. Valamennyi szavazóhelyiségben rendelkezésre állnak nagyítólapok, a csökkentlátók segítésére. Ha egy fogyatékkal élő választó nem tud bejutni a szavazóhelyiségbe, akkor kérheti, hogy a szavazóhelyiség más területén szavazhasson, pl. a parkolóban, vagy a járdaszegély mellett. Az ilyen igény bejelentéséhez a választók felhívhatják a számot (nyomja meg a 6-os gombot). A siketek vagy halláskárosultak számára szóló információ a OTTY-os (0889) TTY szám hívásával áll rendelkezésre. Ön magával hozhatja egy barátját, hogy segítsen Önnek, ha önállóan nem tudja bejelölni a szavazócéduláját; vagy megkérhet egy szavazóbiztost, hogy segítsen Önnek. Segítő személyzet, illetve fogyatékkal élőket segítő állatok használata valamennyi szavazóhelyiségben megengedett.

6 Választói névjegyzék és meghatalmazási igazolások A városi ügyfélszolgálatok (City Clerk s Office) hétfőtől péntekig reggel 8:30 és délután 4:30 között van nyitva, a következő helyeken: Toronto City Hall, 100 Queen St. W., 1st Floor North Etobicoke Civic Centre, 399 The West Mall, Main Floor North York Civic Centre, 5100 Yonge St., Ground Floor Scarborough Civic Centre, 150 Borough Drive., 3rd Floor Toronto Election Services Office, 89 Northline Road Az előzetes szavazási időszakban a meghatalmazási igazolások csak déltől délután 5 óráig szerezhetők be. Választási szabálysértések Egy személy szabálysértést követ el, és bűnösnek nyilvánítása esetén maximum 25,000 dollár pénzbüntetésre, és/vagy hat hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélhető, ha jogosulatlanul szavaz; egynél több alkalommal szavaz Torontó városban; olyan szavazókörben szavaz, ahol nem jogosult a szavazásra; szavazásra bír egy olyan személyt, aki nem jogosult a szavazásra; vagy egy szavazóbiztossal valótlan, vagy félrevezető információkat közöl.

K Ö Z L E M É N Y. Választójogosultság

K Ö Z L E M É N Y. Választójogosultság K Ö Z L E M É N Y Az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eredmény országosan összesített

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. MAGYARORSZÁGON AZ ELSŐ FORDULÓ NAPJA: 2010. ÁPRILIS 11.

Részletesebben

Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország

Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról 2019. Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Köztársasági Elnöke az Európai Parlament tagjainak 2019.

Részletesebben

(személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító)

(személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) 5528 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2019. évi 134. szám 1. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Névjegyzék a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán NÉVJEGYZÉK ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS

Részletesebben

Útmutató a szavazáshoz

Útmutató a szavazáshoz Útmutató a szavazáshoz Az útmutatóról Ez az útmutató választ ad a szövetségi választási eljárással kapcsolatban és tudatja Önnel, hogy mi várható, amikor szavazni megy. Miért is vannak választások? Amikor

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR!

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR! ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR! A Magyar Köztársaság Elnökének döntése alapján 2006. október 1- jén ismét települési önkormányzati képviselők, polgármesterek és megyei közgyűlési

Részletesebben

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben.

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben. Tisztelt Választópolgárok! A 2010. október 3-ra kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választójoggal rendelkezik a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel vagy bejelentett

Részletesebben

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

Külföldön élő (magyarországi lakcím nélküli) magyar állampolgár szavazhat-e az önkormányzati választáson? Nem, mivel nincs magyarországi lakcíme.

Külföldön élő (magyarországi lakcím nélküli) magyar állampolgár szavazhat-e az önkormányzati választáson? Nem, mivel nincs magyarországi lakcíme. 1 Forrás: www.valasztas.hu Gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

Országgyűlési választások - 2014

Országgyűlési választások - 2014 Országgyűlési választások - 2014 ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA 2014 Tisztelt Választópolgárok! A Magyar Köztársaság Elnöke a 16/2014. (I. 18.) KE határozatával az országgyűlési képviselők 2014. évi

Részletesebben

Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 189. szám 82015 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztelt Választópolgárok! Tisztelt Választópolgárok! Az Alkotmány rendelkezése alapján a helyi önkormányzati képvisel ket, valamint a polgármestert a választópolgárok általános és egyenl választójog alapján, közvetlen és titkos

Részletesebben

#énisszavazniakarok. Európai Parlamenti választások 2019

#énisszavazniakarok. Európai Parlamenti választások 2019 #énisszavazniakarok Választójogot Mindenkinek! Európai Parlamenti választások 2019 Európai Parlamenti Választások 2019-ben 2019. májusban európai parlamenti választások lesznek. Ez nagyon fontos minden

Részletesebben

KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás HVI vezetők oktatása Előadó: dr.

KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás HVI vezetők oktatása Előadó: dr. KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás 2014. HVI vezetők oktatása Előadó: dr. Péntek Péter KEM TVI vezető 1 Még meg sem született az OGY választás eredménye,

Részletesebben

TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL

TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket?

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/ Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/704-147 Fax.: 22/704-777 Tisztelt Választópolgárok! A Köztársasági Elnök 2010. október 3. napjára (vasárnapra) tűzte

Részletesebben

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez. 1. oldal. A szavazólap átvételének igazolása egyéni és nemzetiségi listás szavazólap (b)

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez. 1. oldal. A szavazólap átvételének igazolása egyéni és nemzetiségi listás szavazólap (b) 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez A szavazókörben lakcímmel rendelkező választópolgárok adatai Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE A Köztársasági Elnök a 308/2019. (VII.26.) számú határozatában a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának időpontját 2019. október 13. napjára tűzte

Részletesebben

VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (A kérdésre kattintva a válasz megtalálható) 1. Kinek kell regisztrálnia?

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával

Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választásának időpontját 2014. október 12.

Részletesebben

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (Kérjük, kattintson a kérdésre a rá vonatkozó válasz eléréséhez) 1. Kinek kell regisztrálnia? 2. Hogyan tudok regisztrálni?

Részletesebben

2007. évi CLXXII. törvény

2007. évi CLXXII. törvény http://www.complex.hu/kzldat/t0700172.htm/t0700172.htm 2007. évi CLXXII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998.

Részletesebben

Népszavazás Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről?

Népszavazás Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Népszavazás 2016. Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Azt a választópolgárt, aki legkésőbb a szavazás napját megelőző ötvennyolcadik

Részletesebben

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK 1. melléklet a 2/2014. (I. 16.) KIM rendelethez 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

Részletesebben

Tájékoztató a október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról

Tájékoztató a október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról Tájékoztató a 2014. október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról Tisztelt Választópolgárok! Magyarország köztársasági elnöke kitűzte a 2014. évi helyi önkormányzati képviselő

Részletesebben

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Ki rendelkezik választójoggal a nemzetiségi képviselő választáson? A választáson az választó, aki a nemzetiségi névjegyzékben szerepel.

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/ , fax: 88/

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/ , fax: 88/ HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/585-600, fax: 88/596-581 e-mail: berhida@berhida.hu VÁLASZTÁSI KÖZLEMÉNY Berhida Város Helyi Választási Iroda (HVI) vezetőjeként a 2019. október

Részletesebben

Az okmány hátoldalán szereplő kategória érvényességig.

Az okmány hátoldalán szereplő kategória érvényességig. GYIK (Gyakran ismételt kérdések) 1./ Mikor van nyitva az Okmányiroda? Hétfő - Péntek 8.00-12,00 12,30-20.00 óra 2./ Van-e hosszított ügyfélfogadás az Okmányirodában? Igen van, minden nap este 8 óráig.

Részletesebben

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A honvédelmi miniszter 19/2006. (HK.) utasítása a 2006. évi országgyűlési képviselői választásokon való részvétellel (szavazással) kapcsolatos feladatokról A honvédelemről

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/1992. (V.20.) KT. sz. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/1992. (V.20.) KT. sz. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/1992. (V.20.) KT. sz. rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések

Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket

Részletesebben

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Magyarország Köztársasági Elnöke a 2/2018. (I. 11.) KE határozatában az Országgyűlési képviselők választását 2018. április 8.-ra tűzte ki. A választási eljárási törvény

Részletesebben

Országgyűlési Választás 2014

Országgyűlési Választás 2014 HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 5400 Mezőtúr, Kossuth tér 1. (56) 551 900, (56) 350-971 E-mail: jegyzo@mezotur.hu Országgyűlési Választás 2014 TISZTELT MEZŐTÚRI VÁLASZTÓPOLGÁROK! A köztársasági elnök 16/2014.

Részletesebben

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (A kérdésre kattintva a válasz megtalálható) 1. Kinek kell regisztrálnia? 2. Hogyan tudok regisztrálni? 3. Meddig regisztrálhatok,

Részletesebben

Önkormányzati választások 2019 Diósdon először választunk vegyes választási rendszerben

Önkormányzati választások 2019 Diósdon először választunk vegyes választási rendszerben Önkormányzati választások 2019 Diósdon először választunk vegyes választási rendszerben Október 13-án, vasárnap választjuk meg a következő öt évre Diósd polgármesterét, a helyi önkormányzati és a nemzetiségi

Részletesebben

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Magyarország Köztársasági Elnöke a 2/2018. (I. 11.) KE határozatában az Országgyűlési képviselők választását 2018. április 8.-ra tűzte ki. A választási eljárási törvény

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Csomád községben

Részletesebben

Választói névjegyzék

Választói névjegyzék Választói névjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Nyilvántartásba vétel feltételei... 3 3. Névjegyzék előkészítése... 4 4. Postai úton szavazók listája... 5 5. Különleges igényű szavazók listája... 6 6. Kiegészítő

Részletesebben

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi választásáról

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi választásáról Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi választásáról Tisztelt Választópolgárok! A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására 2014.

Részletesebben

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1 http://www.complex.hu/kzldat/t0400092.htm/t0400092.htm 2004. évi XCII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról1 1. A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a

Részletesebben

A parkolási igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul.

A parkolási igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul. A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványával kapcsolatos ügyintézése A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa (a továbbiakban: igazolvány vagy parkolási igazolvány) közokirat,

Részletesebben

A Nemzeti Választási Bizottság október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását.

A Nemzeti Választási Bizottság október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Budakeszin

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Kecskéden

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSBA TÖRTÉNŐ BEFOGADÁS

ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSBA TÖRTÉNŐ BEFOGADÁS 1041 Budapest, István út 14. 231-3179, Fax.: 231-3191 lakas.osztaly@ujpest.hu Hivatali ügyfélkapu elérhetőség: IVKERPMH, KRID: 701127129 Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL

Részletesebben

CSOPORTALKOTÓ KÁRTYÁK

CSOPORTALKOTÓ KÁRTYÁK 1. melléklet CSPRTALKTÓ KÁRTYÁK ÖNKRMÁNYZAT ÖNKRMÁNYZAT ÖNKRMÁNYZAT PLGÁRMESTER PLGÁRMESTER KÉPVISELŐ KÉPVISELŐ KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS VÁLASZTÁS ÖNKRMÁNYZAT ÖNKRMÁNYZAT PLGÁRMESTER PLGÁRMESTER PLGÁRMESTER

Részletesebben

Tisztelt Gánti Választópolgár!

Tisztelt Gánti Választópolgár! Tisztelt Gánti Választópolgár! Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 NYUGDÍJASOK TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név

Részletesebben

BÉRLAKÁS CSERÉJÉNEK BEJELENTÉSE. III. kerületi önkormányzati lakás és Magántulajdonú lakás cseréje esetén

BÉRLAKÁS CSERÉJÉNEK BEJELENTÉSE. III. kerületi önkormányzati lakás és Magántulajdonú lakás cseréje esetén 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. telefon: +36 1 430 3460, fax: +36 1 430 3462, e-mail cím: info@ovzrt.hu adószám: 23445079-2-41, cégjegyzékszám: 01-10-047113 BÉRLAKÁS

Részletesebben

1/10/2012. számú pályázati kiírás

1/10/2012. számú pályázati kiírás 1/10/2012. számú pályázati kiírás A Juventas a rászorulókért Alapítvány 1/10/2012 számon nyílt pályázatot hirdet 18 év alatti súlyos vagy krónikus betegségben szenvedő, fogyatékossággal élő, illetve mindezen

Részletesebben

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Parkolásüzemeltetési Iroda

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Parkolásüzemeltetési Iroda Tisztelt Kőbányai Lakos! Mint arról korábban több forrásból értesülhetett, a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat az Önök lakóterületén parkolásüzemeltetési rendszer bevezetéséről döntött.

Részletesebben

A MEGHATALMAZOTTI SZAVAZÁSRÓL HALLÓK TAMÁS

A MEGHATALMAZOTTI SZAVAZÁSRÓL HALLÓK TAMÁS Publicationes Universitatis Miskolcinensis Sectio Juridica et Politica, Tomus XXX/1. (2012) pp. 291 303. A MEGHATALMAZOTTI SZAVAZÁSRÓL HALLÓK TAMÁS Meghatalmazotti szavazásról akkor beszélünk, ha a szavazó

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Szerencs Kártyáról Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

1/10/2012. számú HÁTRÁNYOS HELYZETBEN ÉLŐ GYERMEKEK ÉLETMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA P Á L Y Á Z A T I L A P MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

1/10/2012. számú HÁTRÁNYOS HELYZETBEN ÉLŐ GYERMEKEK ÉLETMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA P Á L Y Á Z A T I L A P MAGÁNSZEMÉLYEKNEK 1/10/2012. számú HÁTRÁNYOS HELYZETBEN ÉLŐ GYERMEKEK ÉLETMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA P Á L Y Á Z A T I L A P MAGÁNSZEMÉLYEKNEK BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2012. október 12. ELBÍRÁLÁSI HATÁRIDŐ: 2012. október 26. Csak a

Részletesebben

NYILATKOZAT KIZÁRÓLAGOS BÉRLŐVÉ VÁLÁSRÓL

NYILATKOZAT KIZÁRÓLAGOS BÉRLŐVÉ VÁLÁSRÓL 1041 Budapest, István út 14. 231-3179, Fax.: 231-3191 lakas.osztaly@ujpest.hu Hivatali ügyfélkapu elérhetőség: IVKERPMH, KRID: 701127129 Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL

Részletesebben

Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l

Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását.

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról BÁRÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő J E MINT A BÁRÁNDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 Email: jegyzo@barand.hu Tájékoztató

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. A Humán Erőforrás Bizottság 2015. március 23-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. A Humán Erőforrás Bizottság 2015. március 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. cím:

Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39.  cím: Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. e-mail cím: info@ovzrt.hu hétfő 8.00 17.30 kedd 8.00 16.00 szerda 8.00 16.00 csütörtök 8.00 16.00 péntek 8.00

Részletesebben

Tájékoztató. Tisztelt Felhasználó! Szociálisan rászoruló és fogyatékkal élő felhasználók védendő fogyasztói nyilvántartásba felvételének lehetőségéről

Tájékoztató. Tisztelt Felhasználó! Szociálisan rászoruló és fogyatékkal élő felhasználók védendő fogyasztói nyilvántartásba felvételének lehetőségéről Tájékoztató Szociálisan rászoruló és fogyatékkal élő felhasználók védendő fogyasztói nyilvántartásba felvételének lehetőségéről Tisztelt Felhasználó! A KAVÍZ Kft. az elmúlt években is kiemelten kezelte,

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok! A évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom:

Tisztelt Választópolgárok! A évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom: Tisztelt Választópolgárok! A 2018. évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( 2018. április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom: Az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII.

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. cím:

Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39.  cím: Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. e-mail cím: info@ovzrt.hu hétfő 8.00 17.30 kedd 8.00 16.00 szerda 8.00 16.00 csütörtök 8.00 16.00 péntek 8.00

Részletesebben

Kérelem. Súlyos mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményeinek igénybevételére. Születési neve:. Település irányítószámmal:

Kérelem. Súlyos mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményeinek igénybevételére. Születési neve:. Település irányítószámmal: Kérelem Súlyos mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményeinek igénybevételére Súlyos mozgáskorlátozott (kérelmező) Neve: Születési neve:. Anyja neve:. Születési hely és idő :. Családi állapota: hajadon

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52)

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 A./ * KOMMUNÁLIS KÖZCSATORNA HÁLÓZATRA TÖRTÉNÖ CSATLAKOZÁS KÖLTSÉGEINEK TÁMOGATÁSÁHOZ IGÉNYLŐ

Részletesebben

REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT

REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT 1. Cél A TIENS népes családjának bővítése és adatainak rögzítése a Magyarországon mindenkor hatályos jogszabályok és a TIENS saját belső szabályainak figyelembe vételével. 2. Új

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztelt Választópolgárok! Tisztelt Választópolgárok! Négyévenként nyílik mód arra, hogy alkotmányos jogunkkal élve szavazatunkkal döntsünk arról, kik képviseljenek bennünket az Országgyűlésben. Hazánkban 2010. április 11-én kerül

Részletesebben

Batéi HVI Vezetőjétől 7258 Baté, Fő u

Batéi HVI Vezetőjétől 7258 Baté, Fő u Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásához Tisztelt Választópolgárok! A Magyar Köztársaság Elnöke 2014. október 12. napjára

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név is / /Nyomtatott betűkkel

Részletesebben

A VASUTAS ÖNKÉNTES TÁMOGATÁSI ALAP PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A VASUTAS ÖNKÉNTES TÁMOGATÁSI ALAP PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A VASUTAS ÖNKÉNTES TÁMOGATÁSI ALAP PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 2013. július 1. - 1 - T a r t a l o m j e g y z é k I. Bevezetés Alapelvek II. III. IV. A Szabályzat hatálya Kapcsolódó szabályzatok Részletes

Részletesebben

Nyomtatványkitöltő kisokos

Nyomtatványkitöltő kisokos A legtipikusabb formanyomtatványok, melyekre Önnek is szüksége lehet abban az esetben, ha magyar munkavállalóként Ausztriában szeretne munkát vállalni Bejelentkezési lap (Meldezettel) A Meldezettel az

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. Tel.:52/ 517-750

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. Tel.:52/ 517-750 DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. Tel.:52/ 517-750 SZOCIÁLIS LAKBÉRTÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név / /Nyomtatott

Részletesebben

HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL ÓVODAI BEIRATKOZÁS

HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL ÓVODAI BEIRATKOZÁS HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL Budakeszi Város Önkormányzata, mint a Pitypang Sport Óvoda, a Budakeszi Szivárvány Óvoda, a Budakeszi Bölcsőde, a Mosolyvár

Részletesebben

DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére

DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére * A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. 1. Adószám * az első beadvány esetén a DURS tölti ki 1. Melléklet

Részletesebben

IV. Adókötelezettség keletkezésének, változásának, megszűnésének időpontja:

IV. Adókötelezettség keletkezésének, változásának, megszűnésének időpontja: BEVALLÁSI NYOMTATVÁNY magánszemély kommunális adójához Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani I. Bevallás fajtája (megfelelő részt x jellel szíveskedjen jelölni) megállapodás alapján

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem látogatás céljából

Tartózkodási engedély kérelem látogatás céljából Tartózkodási kérelem látogatás céljából Kérelmet átvevő hatóság: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási kiadása első alkalommal beutazás helye: Arcfénykép beutazás

Részletesebben

Falukirándulás. Pályázat. Tájékoztatás. Szelektív hulladék szeptember. Idén ismét falukirándulást szervezünk

Falukirándulás. Pályázat. Tájékoztatás. Szelektív hulladék szeptember. Idén ismét falukirándulást szervezünk Falukirándulás Idén ismét falukirándulást szervezünk 2016. 10. 08-án (szombaton) A tervezett program: Tapolca: o Tavasbarlang Zalaszántó: o Béke Sztúpa Zalaegerszeg: o VI. Oktoberfest Sörfesztivál Kézműves

Részletesebben

Jótékonysági ellátás/pénzügyi segítségnyújtás alkalmazási formában utasításokat

Jótékonysági ellátás/pénzügyi segítségnyújtás alkalmazási formában utasításokat Jótékonysági ellátás/pénzügyi segítségnyújtás alkalmazási formában utasításokat Ez egy olyan alkalmazás, a Providence-i egészségügyi és pénzügyi támogatásra (más néven jótékonysági ellátás). Szövetségi

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Szerencs Kártyáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 11/2010.(V.20.) önkormányzati rendelettel Szerencs Város Önkormányzatának

Részletesebben

Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén

Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén NN Biztosító Zrt. Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén Kérjük, a nyomtatványt olvashatóan, nyomtatott betűkkel töltse ki. Szerződésszám Milyen jellegű halálesetre jelent be igényt? betegségből

Részletesebben

Jótékonysági ellátás/pénzügyi segítségnyújtás alkalmazási formában utasításokat

Jótékonysági ellátás/pénzügyi segítségnyújtás alkalmazási formában utasításokat Jótékonysági ellátás/pénzügyi segítségnyújtás alkalmazási formában utasításokat Ez a(z) St. Joseph egészségügyi (más néven jótékonysági ellátás), pénzügyi támogatás iránti kérelmet. Szövetségi és állami

Részletesebben

(1) R 4. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) R 4. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete../2015. (.) rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletére és elidegenítésükre vonatkozó szabályokról szóló, 29/2009.( IX.30.) számú rendelet

Részletesebben

Ezt a bekeretezett mezőt az átvevő hatóság tölti ki! Szerv megnevezése: London Külképviselet EAK eseményazonosító: HALH

Ezt a bekeretezett mezőt az átvevő hatóság tölti ki! Szerv megnevezése: London Külképviselet EAK eseményazonosító: HALH Ezt a bekeretezett mezőt az átvevő hatóság tölti ki! Szerv megnevezése: London Külképviselet EAK eseményazonosító: HALH Kérjük / Nem kérjük, hogy az anyakönyvezés megtörténtéről Konzulátusunkat a konz.lon@mfa.gov.hu

Részletesebben

Személyazonosító okmány csere (rongált)

Személyazonosító okmány csere (rongált) Személyazonosító okmány csere (rongált) országos Amennyiben a fénykép azonosítható: a rongálódott személyazonosító igazolvány lakcímigazolvány (amennyiben rendelkezik vele) születési anyakönyvi kivonat

Részletesebben

ADATLAP a külföldön kötött házasság hazai anyakönyvezéséhez

ADATLAP a külföldön kötött házasság hazai anyakönyvezéséhez Szerv megnevezése: EAK eseményazonosító: ADATLAP a külföldön kötött házasság hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelmező(k) adatai Kérelmező 1 férj/feleség/érintett/egyéb kérelmező Családi és utóneve: Lakcíme:

Részletesebben

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Tartalomjegyzék 1 MEGJEGYZÉS a.hu domainnel regisztrált ÜGYFELEK számára... 2 2 Bejelentkezés az O365 fiókba... 3 2.1 Az adminisztrátor felhasználói

Részletesebben

Európai Parlament Az ír képviselők választásáról

Európai Parlament Az ír képviselők választásáról Európai Parlament Az ír képviselők választásáról 1 1. Képviselet az Európai Parlamentben... 3 2. Választókerületek... 3 3. Európai parlamenti választások... 3 4. Ki lehet európai parlamenti képviselő?...

Részletesebben

Ügytípus tájékoztató. általános igazgatás

Ügytípus tájékoztató. általános igazgatás Ügytípus tájékoztató általános igazgatás Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-140, fax: (48) 574-149 Ügyfélfogadás rendje: hétfő szerda péntek 13-16

Részletesebben

2. oldal 4. A központi névjegyzék 6. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők április 8. napjára kitű

2. oldal 4. A központi névjegyzék 6. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők április 8. napjára kitű 1. oldal 3/2018. (I. 11.) IM rendelet a 2018. április 8. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tevel Község Helyi Választási Bizottsága ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Tevel Község Helyi Választási Bizottsága ülésérıl JEGYZİKÖNYV ülésérıl Az ülés helye: Az ülés ideje: Az ülés tárgya: Tevel, Fı u. 288. Tanácsterem 2010. augusztus 25. nap 16.00 óra Kisebbségi önkormányzati képviselıjelöltek nyilvántartásba vétele Jelen

Részletesebben

2014. január : február február 7.

2014. január : február február 7. Határidő 2014. január 24. 16:00 2014. február 7. 2014. február 7. 2014. február 15. 16:00 2014. február 15-től 2014. április 6-án 19:00-ig 2014. február 17. 2014. február 17. 2014. február 17. 2014. február

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CXIII. törvény - az Európai Parlament tagjainak válasz 2. oldal b)1 az Európai Unió más tagállamainak minden választópol

Magyar joganyagok évi CXIII. törvény - az Európai Parlament tagjainak válasz 2. oldal b)1 az Európai Unió más tagállamainak minden választópol Magyar joganyagok - 2003. évi CXIII. törvény - az Európai Parlament tagjainak válasz 1. oldal 2003. évi CXIII. törvény az Európai Parlament tagjainak választásáról 1 Magyarország csatlakozása az Európai

Részletesebben

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából.

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázati felhívás Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázat célja (tárgya): Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő Budapest VII., Damjanich u. 16. szám alatti, 33514/0/A/3

Részletesebben

BÉRLŐTÁRSI JOGVISZONY LÉTESÍTÉSE

BÉRLŐTÁRSI JOGVISZONY LÉTESÍTÉSE 1041 Budapest, István út 14. 231-3179, Fax.: 231-3191 lakas.osztaly@ujpest.hu Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL SZOCIÁLIS FŐOSZTÁLY LAKÁSÜGYI OSZTÁLY ID 114 601 0024

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL Tisztelt Egyesületi Tagunk! Melis László, Erkel Ferenc-díjas hegedűművész és zeneszerző, Egyesületünk Komolyzenei Szerzők Osztályának és Felügyelő

Részletesebben

Beíratás a 2016/2017. tanévre

Beíratás a 2016/2017. tanévre Beíratás a 2016/2017. tanévre A tanköteles korba lépő gyermekek beíratásának ideje a Budapest Főváros Kormányhivatala által meghatározottak szerint. A beíratáskor be kell mutatni: - a szülő, törvényes

Részletesebben

Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén

Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén NN Biztosító Zrt. Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén Kérjük, a nyomtatványt olvashatóan, nyomtatott betűkkel töltse ki. Szerződésszám Milyen jellegű halálesetre jelent be igényt? betegségből

Részletesebben

Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13) HVB számú határozata

Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13) HVB számú határozata Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága Szám: 1817-4/2018. Tárgy: időközi önkormányzati képviselőválasztás kitűzése Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13)

Részletesebben

Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások

Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások 1. Lakcímbejelentés Eljárás tárgya: a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992.

Részletesebben

K Ö Z L E M É N Y. A helyi önkormányzati képviselő és polgármester választásáról

K Ö Z L E M É N Y. A helyi önkormányzati képviselő és polgármester választásáról Enying Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Helyi Választási Iroda 8130 Enying, Szabadság tér 16/a.. Tel: 22/572-131, 22/572-074; Fax: 22/572-130 pmhiv@enying.eu K Ö Z L E M É N Y A helyi önkormányzati

Részletesebben

Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén

Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén NN Biztosító Zrt. Igénybejelentés halál, baleseti halál esetén Kérjük, a nyomtatványt olvashatóan, nyomtatott betűkkel töltse ki. Szerződésszám Milyen jellegű halálesetre jelent be igényt? betegségből

Részletesebben

Alsó-Szászország tartomány választási bizottságának tájékoztatója

Alsó-Szászország tartomány választási bizottságának tájékoztatója Ungarisch Alsó-Szászország tartomány választási bizottságának tájékoztatója Alsó-Szászország tartomány alapvető választási rendszere Alsó-Szászország alapvető választási rendszere Alsó-Szászországban ötévenként

Részletesebben