DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSE 5/2010. (II.12.) KR számú rendelete a közterületek hirdetési célú hasznosításának engedélyezésérıl

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSE 5/2010. (II.12.) KR számú rendelete a közterületek hirdetési célú hasznosításának engedélyezésérıl"

Átírás

1 2659 DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSE 5/2010. (II.12.) KR számú rendelete a közterületek hirdetési célú hasznosításának engedélyezésérıl Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyőlése a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján a közterületek hirdetési használatának szabályozásáról és rendjérıl az alábbi rendeletet alkotja. I. ÁLTALÁNOS ÉS ÉRTELMEZİ RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet személyi hatálya kiterjed azokra a természetes és jogi személyekre, valamint jogi személyiség nélküli gazdasági társaságokra, akik közterületet hirdetés céljából kívánnak igénybe venni, illetve vesznek igénybe. (2) A rendelet tárgyi hatálya Dunaújváros Megyei Jogú Város közigazgatási területén belül kiterjed az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott földrészletekre, továbbá az egyéb ingatlanoknak a közhasználat céljára átadott területrészére. E rendelet alkalmazása során: Fogalom meghatározások 2. 1.)Közterület: a közhasználatra szolgáló minden olyan magán-, állami vagy önkormányzati tulajdonban álló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül igénybe vehetı, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elıl el nem zárt részét. 2.)Közterület rendeltetése: különösen: a közlekedés biztosítása (utak, terek), a pihenı és emlékhelyek kialakítása (parkok, köztéri szobrok stb.), a közmővek elhelyezése. 3.) Cégér valamely mesterség, tevékenység jelvényeként használt, rendszerint a mőhely, üzlet bejárata fölé kifüggesztett tárgy vagy címerszerő ábra. Az üzlet tevékenységét jelképezı, a tulajdonos foglalkozására utaló, a homlokzaton síkban vagy abból kinyúlóan elhelyezett figurális épülettartozék (az üzlet nevének figurális megjelenítése is cégérnek minısül). Nem minısül cégérnek az olyan reklámhordozó, amely nem közvetlenül az üzlet jellegével, hanem az ott árusított áruval kapcsolatos, arra utal. 4.) Cégfelirat közvetlenül építmény, épület homlokzati felületére síkszerően elhelyezett írásos, illetve a képi formájú cégjelzés. 5.) Cégtábla:

2 2660 egy vállalkozás beazonosítására szolgáló, jogszabályban rögzített adattartalmú, fıszabályként a vállalkozások székhelyének, telephelyének bejáratánál elhelyezett, többnyire falhoz rögzített, annak síkjához alkalmazkodó, reklámot nem tartalmazó tábla. 6.) Címtábla, címfelirat a cégtábláéval, cégfeliratéval azonos formájú és tartalmú, de nem gazdasági tevékenységgel kapcsolatos információt megjelenítı jelzés, beleértve az ezekkel egybefüggıen vagy külön elhelyezett közérdekő tájékoztatást. 7.) Építési védı- reklámháló: homlokzatot érintı építési tevékenység esetén a homlokzat elıtti állványzatra rögzített védıháló, amely reklámfelületként szolgál, beleértve azt is, ha az az épület végleges homlokzati rajzát tünteti fel. 8.) Építmény: építési tevékenységgel létrehozott, illetve késztermékként az építési helyszínre szállított, - rendeltetésére, szerkezeti megoldására, anyagára, készültségi fokára és kiterjedésére tekintet nélkül - minden olyan helyhez kötött mőszaki alkotás, amely a terepszint, a víz vagy az azok alatti talaj, illetve azok feletti légtér megváltoztatásával, beépítésével jön létre. Az építményhez tartoznak annak rendeltetésszerő és biztonságos használatához, mőködéséhez, mőködtetéséhez szükséges alapvetı mőszaki és technológiai berendezések is (az építmény az épület és mőtárgy győjtıfogalma). 9.)Feszített transzparens vagy molinó: építményen kifeszített vagy építmények között átfeszített, illetve ahhoz más módon rögzített, írásos vagy képi információt tartalmazó reklámhordozó. 10.) Helyhez kötött (fix) szabadtéri reklámhordozó: minden olyan reklámhordozó, amely elsıdlegesen egy adott ingatlanhoz rögzített állapotában látja el információ-közlési funkcióját. 11.) Hirdetmény: az e rendelet szerint reklámnak nem minısülı bármely társadalmi vagy politikai célú kommunikáció, reklámhordozó útján közzétett minden más információ. 12.) Hirdetıtábla: állandó vagy cserélhetı (változtatható, átragasztható) hirdetményeket, elsısorban vizuális információt táblaszerően megjeleníteni képes reklámhordozó. 13.) Információs tábla: a helyi tájékozódást segítı, közérdekő információt közzétevı tábla (idegenforgalmi nevezetesség, közintézmény helyére vonatkozó, útirányt jelzı tábla, stb.) 14.) Mobil megállító tábla: az üzletek, szolgáltató egységek, stb. elé a közterületre kihelyezett mobil hirdetıtábla, amely egy- vagy kétoldalú. 15.)Mozgó szabadtéri reklámhordozó: helyét idıszakonként vagy állandó jelleggel változtató, minden olyan reklámhordozó, amely elsıdlegesen mozgás közben látja el információ-közlési funkcióját. (Pl. tömegközlekedési eszköz, hılégballon, úszó objektum, szendvicsember, stb.).

3 )Reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely birtokba vehetı forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erıket, szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékő jog értékesítésének vagy más módon történı igénybevételének elımozdítására, vagy e céllal összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerősítésére vagy áru, árujelzı ismertségének növelésére irányul. 17.)Reklám célú közterület-használat: a közterület reklám célú használatának minısül a DMJV Önkormányzat tulajdonában lévı ingatlanon kihelyezett reklámfelület, valamint ha a nem közterületen levı reklámhordozónak vagy bármely tartozékának függıleges vetülete a közterületre esik (a felette lévı reklámfelület méretében), továbbá a közterületen lévı tárgyon elhelyezett reklámhordozó. A közterület reklám célú használatának minısül a közterületen folytatott reklámtevékenység és hirdetményezési tevékenység. 16.)Reklám- és hirdetményhordozó berendezés, eszköz (továbbiakban reklámhordozó): az a szerkezet, építmény, amely segítségével közterületrıl érzékelhetıvé válik bármely gazdasági, társadalmi vagy politikai célú kommunikáció. Függetlenül attól, hogy az emberi tudatra befolyást gyakorló információk vizuálisan, hallással, ízleléssel, illatés/vagy szagérzékeléssel, tapintással, illetve ezek kombinációjával bármely természetes személy számára válnak észlelhetıvé és/vagy képzettársításra ösztönöznek. Szerkezetileg több elembıl álló reklámhordozó egynek számít. 17.)Reklám- és hirdetményfelület (továbbiakban reklámfelület): az a része a reklámhordozónak, illetve olyan eredetileg más funkcióra létrehozott objektumon (pl.: lámpaoszlop, házfal, buszváró, kirakat, vagy épülethomlokzat stb.) kialakított hely, és/vagy ahhoz rögzített tárgy, ami az állandó vagy cserélhetı hirdetmények, reklámok tényleges elhelyezésére, megjelenítésére szolgál, vagy szolgálhat. 18.)Reklámfelület mérete: az egybefüggı, a reklám tartalmát egészében mutató felület befoglaló formájának nagysága. 19.)Reklámjármő: emberi vagy gépi erıvel hajtott jármővön az eredeti karosszériától eltérı módon kialakított, illetve a gépjármőre külön reklámhordozóként felszerelt reklám és hirdetményfelület, mely elsısorban reklámozási, hirdetményezési célokat szolgál (reklámhordozó utánfutó, reklámhordozó bicikli, reklámhordozó kisvonat stb.). 20.)Reklámkiadvány: a szórólapnál nagyobb mérető egy vagy több lapból álló ingyenes kiadvány. 21.)Reklámövezet: Dunaújváros közigazgatási területén két reklámövezet került kijelölésre (ezek meghatározását a 2. számú mellélet tartalmazza), mely övezetek a hirdetıberendezések, reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének, és engedélyezésük rendjének szabályozása alapján, valamint a vonatkozó díjtételek mértékében különböznek egymástól.

4 )Szendvicsember: olyan személy, aki hirdetési céllal, testére erısített hirdetményt, reklámcélú transzparenst hordoz embléma, a hordozó anyagtól függetlenül. 23.)Szórólap: jellemzıen A/4-es, vagy annál kisebb mérető, általában papír alapú, kézbe osztott, vagy a légtérbıl szórt, elsısorban vizuális információt közvetítı mozgó reklámhordozó. II. A hirdetés célú közterület-használat A hirdetés célú közterület-használat szerzıdés megkötése 3. (1) A hirdetési célú közterület-használatra jogosító szerzıdés megkötését annak a személynek (szervezetnek) kell kezdeményeznie, aki a közterületet használni kívánja. Az erre irányuló iratot a továbbiakban kérelemnek nevezzük. (2) Ha ugyanazon közterületet több kérelmezı kíván használni, akkor a használati jogot az szerzi meg, aki a feltételeknek megfelel, és a kérelmét elıbb nyújtotta be. (2) A kérelmet a szükséges engedélyekkel, hozzájárulásokkal együtt a közterület igénybevétele elıtt legalább 30 nappal rendkívüli esetben 72 órával elıbb kell benyújtani. (3) A kérelemnek tartalmaznia kell: a.) természetes személyeknél: a kérelmezı nevét, lakcímét, levelezési címét, telefonszámát, adóazonosító számát, b.) jogi személyeknél, illetve jogi személyiséggel nem rendelkezı társaságoknál: a kérelmezı nevét, telephely címét, levelezési címet, telefonszámát, cégjegyzékszámát, adószámát, c.) vállalkozói, ill. mőködési engedély másolatát, d.) a közterület igénybevételének célját, e.) a közterület igénybevétel kezdetének és befejezésének dátumát, f.) az igénybevétel nagyságának, helyének és módjának pontos leírását, g.) az igénybevétel pontos bejelölésével készített helyszínrajzot, h.) amennyiben a kérelem nem önkormányzati tulajdonban lévı, de közhasználatra átadott terület használatára vonatkozik, akkor csatolni kell az ingatlannyilvántartásban bejegyzett tulajdonos hozzájáruló nyilatkozatát, i.) mobil szabadtéri hangosító berendezés mőködtetéséhez Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyőlésének környezetvédelemrıl szóló 12/2000. (IV.7.) KR számú rendelet szerinti hozzájárulást. j.) az esetleges reklámhordozó jellemzıit, méreteit k.) a reklámhordozó tervezett elhelyezésétıl függıen esetlegesen csatolni kell az egyes állami hivatalok, közmőszolgáltatók, illetve DMJV PH szakirodáinak, azok egyes csoportjainak jóváhagyását. (4) A hirdetési célú közterület-használati szerzıdés nem pótolja más a tevékenység gyakorlásához szükséges engedélyek, hozzájárulások beszerzését. A hirdetési célú közterület-használati szerzıdés 4.

5 2663 (1) Közterület-használati szerzıdés csak tárgyévre az abban meghatározott idıpontig köthetı. (2) A közterület-használati szerzıdésnek tartalmaznia kell: a.) a szerzıdı felek megnevezését, b.) az engedélyes nevét, lakóhelyét vagy székhelyét, c.) a közterület-használat célját és idıtartamát, d.)a közterület-használat helyének, módjának, mértékének pontos meghatározását, e.)közterület-használati díj fizetési kötelezettség esetén a díj mértékét, a fizetés módját és határidejét, f.) az igénybe vett közterület és közvetlen környéke folyamatos tisztán tartásának, valamint a közterületi létesítmény karbantartásának és a használat megszőnésével a közterület eredeti állapotának szakszerő helyreállítására vonatkozó kötelezettségét, g.)a szerzıdés közérdekbıl történı felbontásának lehetıségérıl szóló tájékoztatást. h.)a szerzıdéstıl eltérı használat esetén a következményeire vonatkozó figyelmeztetést. (3) A szerzıdés csak az engedélyest, annak bejelentett alkalmazottját, segítı családtagját, jogi személy képviselıjét, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság esetén annak bejelentett tagját, illetve az engedélyes alvállalkozóját jogosítja fel a közterület használatára. 5. Nem köthetı hirdetés célú közterület-használati szerzıdés: a.) amennyiben a hirdetés az önkormányzat megbízása, vagy az önkormányzattal kötött megállapodás alapján kerül vagy került kihelyezésre. b.) Üzletek (szolgáltató egységek, intézmények) közterületrıl nyíló közforgalmú bejáratánál elhelyezett 1 darab cégtábla (2 m 2 egy irányból észlelhetı felületig), 1 darab cégér (1 m 2 egy irányból észlelhetı felületig), 1 darab címtábla (2 m 2 egy irányból észlelhetı felületig), 1 darab cégfelirat (2 m 2 egy irányból észlelhetı felületig). Egy szervezet (intézmény, vállalkozás) maximum 1-1 fajtát helyezhet ki díjmentesen a fenti feltételek mellett. c.) Európai Uniós és hazai pályázati forrásokból, illetve egyéb támogatásokból megépített, felújított épületeken, intézményeken, ingatlanokon elhelyezett hirdetıtábla, tájékoztató tábla, emlékeztetı tábla és egyéb cégtábla jellegő információs tábla elhelyezése, amely az elvégzett tevékenység finanszírozójára, kivitelezıjére tesz utalást d.) abban az esetben, ha a hirdetési célú közterület használat a közlekedés biztonságát veszélyeztetné, e.) közerkölcsöt sértı tevékenység végzésérıl, f.) azokra a helyekre vonatkozólag, ahol a tevékenység gyakorlása a közterület fenntartását akadályozhatja, g.) városképi követelményeket nem kielégítı építmények, berendezések elhelyezésére illetve üzemeltetésére. h.) közterületen 5 m²-t meghaladó reklámfelület kialakítására (kivéve építési reklámháló) i.) olyan tevékenység gyakorlásáról, amelynek közterületen való folytatását, kihelyezését, üzemeltetését más jogszabály nem tesz lehetıvé,

6 2664 A közterületek hirdetési célú használatára vonatkozó szabályok 6. (1) Közvilágítási oszlopokon reklámhordozók az alábbi útszakaszokon, illetve területeken nem helyezhetık el: - Dózsa György útnak a Bocskai út és Vasmő út közötti szakasza - Városháza tér - Vasmő útnak az Apáczai Cs. J. út és az Építık útja közötti szakasza - Temetık és kegyeleti helyek 50 m-es környezetében (2) Az elızı pontban meghatározott területeken kívül fixen rögzített reklámhordozók kihelyezése csak az alábbi feltételek megtartása mellett engedélyezhetı: a táblák a közúti őrszelvénybe 4,5 méter magasságig nem lóghatnak bele, reklámtáblák a városképi szempontból egységet képezı tereken illetve útszakaszokon azonos szempontok alapján, egységes arculat kialakítását figyelembe engedélyezhetık Utak mellett, illetve utak csomópontjában a KRESZ-hez kapcsolódóan kihelyezett táblák, jelzıeszközök egyértelmő beazonosíthatóságát, illetve azok szabad észlelhetıségét a reklámhordozó, illetve a reklámfelület nem akadályozhatja. Közúti őrszelvénybe belógó reklámfelület alulról történı megvilágítása nem engedélyezett, (3) A hirdetı-berendezést, reklámhordozót úgy kell elhelyezni, hogy az ne akadályozza a közterület más részeinek és a szomszédos ingatlanok rendeltetésszerő használatát, az ehhez kapcsolódó jogokat (4) Közutak fölé transzparenst (molinót) kihelyezni nem lehet. (5) Reklámhordozókon és hirdetményeken nem alkalmazható: - a KRESZ-ben szereplı táblák forma és színösszeállítása, továbbá az útbaigazító táblákon szabványosított betőtípus és jelrendszer, - villogó, káprázást okozó fény, futófény, fényvisszaverı vagy fényvisszavetı anyag - olyan világítótest, amelynek elhelyezése, kialakítása révén a közúton közlekedıket zavarja, ezzel a közlekedés biztonságát veszélyezteti, valamint a reklámhordozó környezetében élık nyugalmát vagy megszokott életvitelét zavarja. (6) Mozgatható (mobil) reklámtábla csak a hirdetett üzlet elıtt, annak nyitvatartási ideje alatt lehet közterületen. (7) Mozgatható (mobil) reklámtábla szélessége maximum 1 méter, magassága maximum 1,2 méter lehet. (8) Közterület (nem közút) fölé transzparens (molinó) kihelyezésének maximált ideje 30 nap. (9) Nem helyezhetı el reklámhordozó, hirdetı-berendezés, reklám és hirdetmény: - közterületi út, járda, gyalogút, kerékpárút szilárd burkolatára festett kivitelben, - közterületen álló fákon, - emlékmőveken, szobrokon.

7 2665 (10)Tilos reklámot, hirdetményt, hirdetést, plakátot, szórólapot, reklámkiadványt, reklámcédulát, feliratot, rajzot az e célra ki nem jelölt építményre, köztéri berendezésre és úttartozékra elhelyezni, felragasztani, illetve felfesteni. (11) Tilos a jogszabályi elıírásokba ütközı, illetve a közerkölcsöt, személyiségi jogot sértı formájú, tartalmú reklámhordozó, reklámfelület, reklám, hirdetmény kihelyezése, terjesztése. Az ezen elıírás ellenére kihelyezett plakátot, hirdetést, feliratot a közzétevınek haladéktalanul el kell távolítania. A fenti tartalmú feliratok eltávolításáért a tulajdonos vagy közzétevı akkor is felelıs, amennyiben azok a szabályosan kihelyezett reklámhordozóra, reklámfelületre utólagosan, esetlegesen falfirka, ragasztás formájában jogellenesen kerültek kihelyezésre. (12)A választási plakát elhelyezésére elsısorban a választási eljárásról szóló törvény évi C. törvény rendelkezései az irányadók. (13)Árubemutatónál a helyszínen terméket értékesíteni, arra elıjegyzést, rendelést felvenni nem lehet. Az ott kiállított áruk a bemutató ideje alatt értékesítésre nem kerülhetnek. (14)Szórólapok utcai terjesztése esetén a kérelmezı felelıs a tevékenység területén a terjesztést követı takarításért. (15)A reklámhordozón, reklámfelületen jól látható módon fel kell tüntetni a közterülethasználati szerzıdés megkötésekor kiadott ügyfél-azonosító kódot. (16)A reklámtáblák fenntartójának gondoskodniuk kell azok mőszaki és esztétikai karbantartásáról, valamint az elavult hirdetések eltávolításáról a közterület szennyezése nélkül. Hirdetési célú közterület-használat díja 7. (1)Díjköteles tevékenység esetén a díjfizetést az igénybevétel megkezdése elıtt teljesíteni kell. (3) Vizuális információ közlésére szolgáló reklám, hirdetmény esetén a díjfizetés alapja az információközlésre alkalmas felület összesített mérete. Önálló betők esetén a képzeletbeli keretbe foglalt terület mérete; (4)Az egyéb funkciójú közterületi építményeken (utcabútorok, telefonfülke, kapcsolószekrény, pavilon, kuka, biciklitároló stb.) elhelyezett reklámhordozókat, reklámfelületeket úgy kell tekinteni, mintha az elhelyezésére szolgáló építmény a reklám tartószerkezete lenne. Ezért az ilyen típusú reklámfelületekre a tartószerkezet engedélyétıl függetlenül közterület-használati szerzıdést kell kötni, és a vonatkozó díjat meg kell fizetni. (5)A közterület-használati díj mértékét az önkormányzat megbízottja a DVG Zrt. Árszabályzatban állapítja meg, amely e rendelet 1. számú mellékletét képezi. (6) A közterület-használat díjmentes: - az önkormányzat megbízása, vagy az önkormányzattal kötött megállapodás alapján használják,,

8 választási kampány idıszakában a kampányt szolgáló hirdetı berendezések elhelyezése esetén, - nem önkormányzati tulajdonban lévı közterületek használata esetén, társasházak, lakóközösségek, cégek által kialakított, illetve gondozott közterületen lévı elıkertekben, virágos kertekben, sziklakertekben, játszótereken stb. kizárólag az adott közterület kialakítójára, illetve fenntartójára utaló cégtábla jellegő információs tábla helyezhetı el, amelynek egy irányból észlelhetı maximális felülete 1 m 2. (A tábla kihelyezését a kialakítást, gondozást engedélyezı iroda engedélye alapján lehet elvégezni.); azon építési védıháló, amelyik nem tartalmaz rajzot, illetve feliratot vagy kizárólag az épület végleges homlokzati rajzát és/vagy a beruházó és a kivitelezı nevét (maximum 2 m² nagyságig) tünteti fel. A közterület-használati szerzıdés megszőnése és megszüntetése 8. (1) A közterület-használati szerzıdés érvényét veszti: a.) ha a határozott idıre szóló szerzıdésben meghatározott idıpont lejár, b.) ha a szerzıdés megszüntetésre kerül, (2) Rendkívüli felmondásra ad okot a szerzıdı fél, ha a közterületet az engedélyezett idıben nem a meghatározott célra, módon és feltételekkel használja ill. ha a díjfizetési kötelezettségének az esedékesség idıpontjáig nem tesz eleget. Ha a szerzıdés fenti okok miatt került felmondásra, akkor a már befizetett közterület-használati díjat jogszerően visszakövetelni nem lehet, az kötbérként szolgál. (3) Ha a közterület-használati szerzıdésben meghatározott idıtartam alatt engedélyes saját hibájából nem veszi igénybe a kért közterületet, úgy a befizetett használati díjat nem követelheti vissza. (4) Ha az engedélyes a közterület használatát meg kívánja szüntetni, köteles ezt a szándékát írásban jelenteni, ilyenkor a szerzıdés felbontásától idıarányosan a már befizetett díjat visszakapja. (5) Ha a közterület-használat az engedélyes önhibáján kívül szünetel, a befizetett díjnak az igénybe nem vett idıszakra járó idıarányos részét kérelmére vissza kell téríteni. III. VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 9. (1) E rendelet március 1-jén lép hatályba, (2) Ezen rendelet elıírásai összhangban vannak az Európai Parlament és Tanács 2006/123/EK (2006.december 12.) számú irányelv rendelkezéseivel, azzal ellentétes szabályozást nem tartalmaznak. Dr. Kálmán András sk. polgármester Dr. Hınigh Magdolna sk. aljegyzı

9 számú melléklet Hirdetési célú közterület-használatok díjai Fix rögzítéső Közterület-használati díj reklámhordozók, reklámok, nettó hirdetmények Mértékegység I. reklámövezet 15 m² felületig Ft/m²/hónap I. reklámövezet 15 m² felület felett Ft/m²/hónap II. reklámövezet 15 m² felületig Ft/m²/hónap II. reklámövezet 15 m² felület felett Ft/m²/hónap Mobil reklámhordozók, reklámok, hirdetmények Közterület-használati díj Mértékegység I. reklámövezet 70 Ft/m²/nap II. reklámövezet 55 Ft/m²/nap Molinó reklámhordozók, reklámok, hirdetmények Közterület-használati díj Mértékegység I. reklámövezet Ft/m²/nap II. reklámövezet Ft/m²/nap Egyéb reklámhordozók, reklámok, hirdetmények Közterület-használati díj Mértékegység Szórólap, reklámkiadványosztás I.-II. reklámövezet Ft/fı/nap I.-II. reklámövezet Szendvicsember Ft/fı/nap I.-II. reklámövezet Hangos reklám Ft/nap I.-II. reklámövezet Reklámzászló Ft/m²/hó I.-II. reklámövezet Reklámjármő Ft/jármő/nap A feltüntetett árak forintban értendık és az áfát nem tartalmazzák.

10 számú melléklet Az egyes reklámövezetek meghatározása I. reklámövezet: 1) Az alábbi utak mentén, az út szélétıl maximum 50 méterre elhelyezkedı reklámhordozók, reklámfelületek, amennyiben azok elsıdleges célja az adott útról való észlelhetıség, érzékelhetıség. Apáczai Cs. J. utca, Aranyvölgyi út, Baracsi út, Béke körút, Béke tér, Dózsa Gy. út, Eszperantó u., Építık útja, Hunyadi János út, Kallos Dezsı u. Kenyérgyári út, Kossuth Lajos u., Magyar út. Martinovics utca, Papírgyári út, Petıfi Sándor utca a 6-os fıúttól az Aranyvölgyi út keresztezıdéséig, Piac tér, Szilágyi E. út, Szórád Márton út, Vasmő út, Venyimi út, 2) Egyéb területek: a.) A Kenyérgyári út, Építık útja és a Vasmő út és az Apáczai Cs. J. u., Bercsényi M. utca, valamint a Bocskai I. u., Kallos D. u. által körülhatárolt terület és a határoló utcák, utak szakaszai b.) Kossuth L. u. és Panoráma u., Batsányi J. és Tanács u. és a Vasmő út által körülhatárolt terület és a határoló utcák, utak szakaszai c.) Martinovics u. és Római körút és Apáczai Cs. J. u. által körülhatárolt terület és a határoló utcák, utak szakaszai A I. övezetbe kerülnek értelemszerően az övezetet határoló közterületek térfalai és az azokról nyíló ingatlanok is az 1. bekezdésben megállapítottak szerint. II. reklámövezet: Minden az I. reklámövezetbe nem tartozó terület, Dunaújváros közigazgatási területén belül.

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2014. (VI. 06.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2014. (VI. 06.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2014. (VI. 06.) Önkormányzati Rendelete a városképet meghatározó hirdetı-berendezések, hirdetmények elhelyezésérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat

Részletesebben

Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. A 14/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelettel módosított 13/2008. (IV. 24.) sz.

Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. A 14/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelettel módosított 13/2008. (IV. 24.) sz. Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének A 14/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelettel módosított 13/2008. (IV. 24.) sz. rendelete A hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről /Egységes

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete. A reklámhordozókról és a reklámokról

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete. A reklámhordozókról és a reklámokról Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete A reklámhordozókról és a reklámokról Módosítva: 10/2011. (IV.11.), 32/2011. (XII.13.), 23/2012. (V.11.), Szentes Város Önkormányzatának

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 27/2015. (X. 30.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 27/2015. (X. 30.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 27/2015. (X. 30.) Önkormányzati Rendelete a hirdetı-berendezések, hirdetmények és választási plakátok elhelyezésérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képvisel-testületének./2010.(I.29.) rendelete a hirdet és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól

Balatonkenese Város Önkormányzata Képvisel-testületének./2010.(I.29.) rendelete a hirdet és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól Balatonkenese Város Önkormányzata Képvisel-testületének./2010.(I.29.) rendelete a hirdet és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól A rendelet hatálya 1. (1) E rendelet hatálya kiterjed Balatonkenese

Részletesebben

Esztergom Város Önkormányzatának 14/2009.(III.26.) ör. rendelete a hirdetı- és reklámberendezések elhelyezésének egyes szabályairól

Esztergom Város Önkormányzatának 14/2009.(III.26.) ör. rendelete a hirdetı- és reklámberendezések elhelyezésének egyes szabályairól Esztergom Város Önkormányzatának 14/2009.(III.26.) ör. rendelete a hirdetı- és reklámberendezések elhelyezésének egyes szabályairól (Egységes szerkezetben a 33/2009.(VII.29.) ör., 13/2010.(IV.12.) ör.

Részletesebben

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról I. Bevezetı Csörög Község Képviselı-testülete /továbbiakban: képviselı-testület/

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (I. 29.) rendelete a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (I. 29.) rendelete a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (I. 29.) rendelete a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól A rendelet hatálya 1. (1) E rendelet hatálya kiterjed Balatonkenese

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének./2015. (...) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének./2015. (...) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének./2015. (...) Önkormányzati Rendelete a városképet meghatározó hirdetı-berendezések, hirdetmények és választási plakátok elhelyezésérıl Hajdúnánás Városi

Részletesebben

Záradék: Megalkotta: A közgyűlés 2011. december -i ülésén. Kihirdetve: 2011. december -én.

Záradék: Megalkotta: A közgyűlés 2011. december -i ülésén. Kihirdetve: 2011. december -én. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2011. (XII...) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról szóló 31/2008.(X.15.) önkormányzati rendelet módosításáról Pécs Megyei Jogú Város

Részletesebben

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2.

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2. BABÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5 /2005. (VIII. 29.) RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Babót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

(Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2012. május 14.)

(Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2012. május 14.) Felsőtárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (III. 8.) önkormányzati rendelete a közterületi hirdető és reklámhordozók elhelyezéseinek szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és

Részletesebben

A közterületeken elvárt magatartásformák

A közterületeken elvárt magatartásformák - MEZİCSÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ TESTÜLETÉNEK 7/ 2007. (V.24.) évi R E N D E L E T E a közterületek használatáról Mezıcsát Önkormányzatának Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármővek súlykorlátozásáról

EGYSÉGES SZERKEZET. 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármővek súlykorlátozásáról EGYSÉGES SZERKEZET 149. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2012. (II. 20.) ÖR és 21/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelettel módosított 47/2010. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 3,5

Részletesebben

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések 2.. /1/ Jelen rendelet alkalmazásában:

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések 2.. /1/ Jelen rendelet alkalmazásában: Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2011 (IX.23.) önkormányzati rendelete a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről és közzétételéről Kazincbarcika Város Önkormányzatának

Részletesebben

26/2003. (06.23.) Kgy. sz. rendelet 1. a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről

26/2003. (06.23.) Kgy. sz. rendelet 1. a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről 26/2003. (06.23.) Kgy. sz. rendelet 1 a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében,

Részletesebben

Velem Község Önkormányzata Képviselıtestülete. 7/1999.(XI..04.) számú rendelete. a közterület használatról. I. Fejezet Általános rendelkezések

Velem Község Önkormányzata Képviselıtestülete. 7/1999.(XI..04.) számú rendelete. a közterület használatról. I. Fejezet Általános rendelkezések Velem Község Önkormányzata Képviselıtestülete 7/1999.(XI..04.) számú rendelete a közterület használatról Velem Község Képviselıtestülete az 1990. évi LXV. törvény 16. -ban kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület október 26-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület október 26-án tartandó ülésére Füzesgyarmat Város Önkormányzatának P o l g á r m e s t e r é t ő l 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLEÉNEK 12/2017 (XII.04.) önkormányzati rendelete

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLEÉNEK 12/2017 (XII.04.) önkormányzati rendelete LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLEÉNEK 12/2017 (XII.04.) önkormányzati rendelete Reklámok, reklámhordozók, cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról,valamint

Részletesebben

Hetes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (XI. 23.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről

Hetes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (XI. 23.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről Hetes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (XI. 23.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről Hetes Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2008. (06. 23.) rendelete a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályairól Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (X.31.) önkormányzati rendelete a reklámelhelyezésekről

Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (X.31.) önkormányzati rendelete a reklámelhelyezésekről Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (X.31.) önkormányzati rendelete a reklámelhelyezésekről Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről

Részletesebben

1.. 3.. /2/ A közterületen tartósan reklámtáblát elhelyezni csak meghatározott, egységes formai kialakítás alapján lehet.

1.. 3.. /2/ A közterületen tartósan reklámtáblát elhelyezni csak meghatározott, egységes formai kialakítás alapján lehet. CSERKESZŐLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 19/2011. (VII. 28.) SZÁMU ÖNKOMRMÁNYZATI RENDELETE A HIRDETŐ ÉS REKLÁMTÁBLÁK ELHELYEZÉSÉNEK SZABÁLYAIRÓL Cserkeszőlő, Község Önkormányzata, a Helyi

Részletesebben

KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 11/2008.(IX.01.) r e n d e l e t e. a közterületek használatáról

KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 11/2008.(IX.01.) r e n d e l e t e. a közterületek használatáról KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 11/2008.(IX.01.) r e n d e l e t e a közterületek használatáról a helyi Önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. Törvény 16. /1/ bekezdésben

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról 1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE a közterület-használatról Kéthely Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/2004.(IV. 14.) rendelete. A közterületek használatáról

VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/2004.(IV. 14.) rendelete. A közterületek használatáról VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2004.(IV. 14.) rendelete A közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) 54. (1) bekezdésében

Részletesebben

Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete. a közterület-használat rendjérıl

Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete. a közterület-használat rendjérıl Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjérıl A módosításokkal egységes szerkezetben. Utolsó átvezetett módosítás: 11/2006. (IX. 21.)

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Hatályos: 2008. október 24. Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzatának 15/2008. (III.28.) rendelete a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályairól Budapest

Részletesebben

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat Képviselı-testülete az 1988. évi I. törvény 8. (1) bekezdésének h) pontjában,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én tartandó ülésére. A reklámelhelyezésekről szóló rendelethez

ELŐTERJESZTÉS. Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én tartandó ülésére. A reklámelhelyezésekről szóló rendelethez ELŐTERJESZTÉS Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. október 31-én tartandó ülésére A reklámelhelyezésekről szóló rendelethez Tisztelt Képviselő-testület! Az országgyűlés a 2017. szeptember

Részletesebben

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Egységes szerkezetben Módosítva a 19/2013. (VII. 15.) önkormányzati rendelettel bezárólag Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek

Részletesebben

Szekszárdi Önkormányzat 6/2008.(II.6.) rendelete a hirdetı-berendezések és hirdetmények elhelyezésérıl * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárdi Önkormányzat 6/2008.(II.6.) rendelete a hirdetı-berendezések és hirdetmények elhelyezésérıl * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárdi Önkormányzat 6/2008.(II.6.) rendelete a hirdetı-berendezések és hirdetmények elhelyezésérıl * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése (a

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (. ) önkormányzati rendelete a közterületről érzékelhető reklámok, reklámberendezések és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának

Részletesebben

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 8/1995.(VII.26) számú önkormányzati rendelete a közterület használatról és a közterület-használati díj megállapításáról. I.fejezet 1.. A rendelet az önkormányzat

Részletesebben

1. A helyi önkormányzati jelképek és a település neve használatának rendjéről szóló 36/1995. (XI. 23.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A helyi önkormányzati jelképek és a település neve használatának rendjéről szóló 36/1995. (XI. 23.) önkormányzati rendelet módosítása Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 04.) önkormányzati rendelete egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító helyi rendeletek

Részletesebben

A 26/1995. (XII.20.) önkormányzati rendelet /2011. (X. 27.) számú önkormányzati rendelettel megállapított melléklete (hatályos 2011. november 1-jét l) A díjak ÁFA nélkül értend k. a díjtétel jele A közterület

Részletesebben

GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról -

GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról - A Képviselő-testület: GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról - Az 1990. évi LXV. tv. 16.. (1) bekezdése

Részletesebben

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról.

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról. Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E a közterület használatáról és közterület-használati díjról. A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed az ingatlan-nyilvántartás

Részletesebben

Alsóörs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (XII.01). önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről

Alsóörs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (XII.01). önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről Alsóörs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (XII.01). önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről Alsóörs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről

Részletesebben

BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE. a közterületek használatáról

BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE. a közterületek használatáról BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE a közterületek használatáról A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. Tv. 44/A. (2) bekezdésében, valamint A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Alap Község Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2008. (IX. 30.) rendelete. a közterületek használatáról

Alap Község Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2008. (IX. 30.) rendelete. a közterületek használatáról Alap Község Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2008. (IX. 30.) rendelete a közterületek használatáról Alap Község Önkormányzat Képviselı-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (X. 27.) önkormányzati rendelete. a reklámelhelyezésekről

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (X. 27.) önkormányzati rendelete. a reklámelhelyezésekről Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (X. 27.) önkormányzati rendelete a reklámelhelyezésekről Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016.

Részletesebben

MŰSZAKI IRODA. Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása

MŰSZAKI IRODA. Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása Fúrt kút engedélyezés iránti kérelem Maximum 20 méter talpmélységű, 500m 3 /év maximális vízigény (locsolási, háztartási)

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testületének../2017. (...) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének,

Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testületének../2017. (...) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testületének../2017. (...) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet célja

EGYSÉGES SZERKEZET. I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet célja EGYSÉGES SZERKEZET 138. Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testület 39/2012. (VII. 03.) ÖR, 34/2012. (VI. 12.) ÖR, 27/2012. (V. 04.) ÖR, 58/2011. (XII. 20.) ÖR, 44/2011. (X. 03.) ÖR, 4/2011. (I. 26.)

Részletesebben

Nagyszénás Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének. 16/2011. (V. 25.) önkormányzati rendelete. A közterület-használatról

Nagyszénás Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének. 16/2011. (V. 25.) önkormányzati rendelete. A közterület-használatról Nagyszénás Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2011. (V. 25.) önkormányzati rendelete A közterület-használatról Nagyszénás Nagyközség Képviselı-testülete az Alkotmány 42. -ában kapott feladatkörében

Részletesebben

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya Nagyhegyes Község közigazgatási területén elhelyezkedő közterületekre terjed ki. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya Nagyhegyes Község közigazgatási területén elhelyezkedő közterületekre terjed ki. Értelmező rendelkezések Nagyhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2009. ( IX. 17.) önkormányzati rendelete a közterület igénybe vételének és használatának szabályairól Nagyhegyes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

36/2008. (IX.25.) önkormányzati rendelet 1. a hirdető-berendezések és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályozásáról

36/2008. (IX.25.) önkormányzati rendelet 1. a hirdető-berendezések és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályozásáról 1. oldal 36/2008. (IX.25.) önkormányzati rendelet 1 a hirdető-berendezések és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályozásáról Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2009. (VI.26.) és a 11/2011.

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

I. fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2017. (XII.1.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról,

Részletesebben

Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017. (XII.18.) számú rendelete. a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről. I.

Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017. (XII.18.) számú rendelete. a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről. I. Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017. (XII.18.) számú rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Gelse Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. A rendelet célja és hatálya 1.

I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. A rendelet célja és hatálya 1. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének a 21/2016. (III. 31.), 17/2017. (II. 27.) önkormányzati rendelettel módosított 32/2013. (VIII. 28.) rendelete a reklámok, reklámberendezések és cégérek

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya

1.. A rendelet hatálya NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 4/2006. (II.22.), 13/2004. (V.26.) rendelettel módosított közterület használatról szóló - 5/2003. (II.19.) rendeletének egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

GARA községi ÖNKORMÁNYZAT képviselı-testületének 4/2006. /II. 17./ ökr. r e n d e l e t e

GARA községi ÖNKORMÁNYZAT képviselı-testületének 4/2006. /II. 17./ ökr. r e n d e l e t e GARA községi ÖNKORMÁNYZAT képviselı-testületének 4/2006. /II. 17./ ökr. r e n d e l e t e a közterület használatról és rendjérıl (egységes szerkezetben) Gara község közigazgatási területén lévı közterületek

Részletesebben

MÉLYKÚT NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007.(X.31.) rendelete 1 a közterület használatról.

MÉLYKÚT NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007.(X.31.) rendelete 1 a közterület használatról. MÉLYKÚT NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007.(X.31.) rendelete 1 a közterület használatról. Mélykút Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, valamint

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Vál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010.(XII.14.) önkormányzati rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e A közterületek használatáról (egységes szerkezetben a 25/2005. (X.28.) önkörmányzati rendelettel) Nagyecsed

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról 1 Tabdi Község Képviselőtestülete 5/1998. (III. 25.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Tabdi Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános szabályok

A rendelet hatálya. Általános szabályok Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2000.(XII.1.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Kaskantyú Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére Tárgy: Közterület-használatról szóló önkormányzati rendelet módosítása Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Sorszám: III/6 Döntéshozatal módja: Minősített többség

Részletesebben

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Módosította: 26/2008.(X.28.) MÖK sz. rendelet, a 11/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet, a 21/2009.(X.27.) MÖK rendelet, valamint a 22/2010.(XI.30.) MÖK rendelet. Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

Csesznek Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 16/2005.(XI.01.) rendelete. a közterületek használatáról

Csesznek Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 16/2005.(XI.01.) rendelete. a közterületek használatáról Csesznek Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2005.(XI.01.) rendelete a közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testületének Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017. (XII.08.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Cserszegtomaj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2005.(IX.21.) egységes szerkezetbe foglalt rendelet a közterületek használatáról szóló 8/2000.(III.30.) sz. rendeletének módosításáról A helyi

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2006.(XI. 20.) r e n d e l e t e. a közterületek használatáról

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2006.(XI. 20.) r e n d e l e t e. a közterületek használatáról Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2006.(XI. 20.) r e n d e l e t e a közterületek használatáról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a módosított 1990. évi LXI. törvény

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az épített

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja. A rendelet hatálya 2. Baja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 46/2008 (X. 31.) rendelete a reklámhordozók, hirdetmények, plakátok, falragaszok elhelyezésének szabályairól Baja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e

4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról (a 61/2008. (XII.29.) Önk., a 32/2009.

Részletesebben

fejezet Általános rendelkezések

fejezet Általános rendelkezések PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 18/1994. (V.17.) önkormányzati rendelete a közterület használatról és a reklámozás rendjéről 1 /Egységes szerkezetben/ Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL Egységes szerkezetben Letenye Város Önkormányzatának a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya

Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról Csengőd Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése és

Részletesebben

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról I. Fejezet 1. A rendelet hatálya: Gáborján Község közigazgatási területén a közterületet

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 64. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2012. (.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról szóló 1/2009. (II. 3.) önkormányzati

Részletesebben

Kup Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (VII.31.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Kup Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (VII.31.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Kup Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (VII.31.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Kup Önkormányzat Képviselő-testülete a közrend, közbiztonság, a környezet védelme érdekében

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA R E N D E L E T E K

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA R E N D E L E T E K EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2012. szeptember 27. 8. szám R E N D E L E T E K 46/2012. (IX.28.) önk. rendelet a reklámhordozók, és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének

Részletesebben

Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 14/2008. /X.15./ számú kt. rendelete a közterületek használatának szabályozásáról és rendjéről

Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 14/2008. /X.15./ számú kt. rendelete a közterületek használatának szabályozásáról és rendjéről Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 14/2008. /X.15./ számú kt. rendelete a közterületek használatának szabályozásáról és rendjéről Moha Község Önkormányzati képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 7/2013. (VII. 19.) rendelete. a közterület használat szabályairól és díjáról. A rendelet hatálya

Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 7/2013. (VII. 19.) rendelete. a közterület használat szabályairól és díjáról. A rendelet hatálya Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének 7/2013. (VII. 19.) rendelete a közterület használat szabályairól és díjáról. Szátok Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011.(II.18.)Kt. rendelete a hirdető-berendezések és hirdetmények elhelyezéséről 1 ZÁRADÉK A rendelet hiteléül: Maglód,. Margruber János jegyző 1 Egységes

Részletesebben

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2008. (VII. 03.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS A HASZNÁLATI DÍJAK MÉRTÉKÉTŐL 1.. A rendelet hatálya

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2008. (VII. 03.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS A HASZNÁLATI DÍJAK MÉRTÉKÉTŐL 1.. A rendelet hatálya DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2008. (VII. 03.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS A HASZNÁLATI DÍJAK MÉRTÉKÉTŐL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 16.. /1/ bek. alapján Dunaegyháza

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések. (1) A rendelet hatálya kiterjed Alsónémedi Nagyközség közigazgatási területén belül

I. fejezet Általános rendelkezések. (1) A rendelet hatálya kiterjed Alsónémedi Nagyközség közigazgatási területén belül Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2005. (VII. 08.) rendelete a közterületek használatáról, valamint az utcanév és házszám táblákról egységes szerkezetben a módosítására kiadott

Részletesebben

Építményadó. Az adókötelezettség 1..

Építményadó. Az adókötelezettség 1.. 1 Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának 18/2002. (12. 16.) sz. rendelete a helyi adókról egységes szerkezetben a módosítására kiadott 3/2009. (III. 05.), valamint 23/2010. (XII. 20.) sz. rendeletekkel

Részletesebben

Kács Község Önkormányzatának 5./2011.(I.25.) számú rendelete a közterület eltérő használatáról és a használat díjának meghatározásáról

Kács Község Önkormányzatának 5./2011.(I.25.) számú rendelete a közterület eltérő használatáról és a használat díjának meghatározásáról Kács Község Önkormányzatának 5./2011.(I.25.) számú rendelete a közterület eltérő használatáról és a használat díjának meghatározásáról A Kács Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XI.08.) önkormányzati rendelete a reklámhordozókról és a reklámokról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XI.08.) önkormányzati rendelete a reklámhordozókról és a reklámokról Módosítva: 3/2017. (I.31.), Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XI.08.) önkormányzati rendelete a reklámhordozókról és a reklámokról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 9/2004. (III. 30.) rendelete a közterületek használatáról, védelméről és a közterület használat díjáról* Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 911 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. szeptember 18-i nyilvános ülésére

3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 911 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. szeptember 18-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 911 /2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A közterület használatáról szóló 10/2012.

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet célja

Általános rendelkezések. A rendelet célja 1 Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2008. (IV.30.) ÖR. számú rendelete a reklámhordozók elhelyezéséről ( a módosításokkal egységes szerkezetben) A rendeletet módosították a 25/2009

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához

ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához 6/1. Napirend ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához Tisztelt Képviselő-testület! Tompa László 2120 Dunakeszi, Lehár F. u. 50. szám alatti lakos 2010. május 1. napjától

Részletesebben

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16 /2012.(VI.29.) Önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és közterület használati díjakról Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 6/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól és díjairól * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 3/2001. (II. 2.) önkormányzati rendelete a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 3/2001. (II. 2.) önkormányzati rendelete a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 3/2001. (II. 2.) önkormányzati rendelete a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2007. (V.17.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2007. (V.17.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2007. (V.17.) önkormányzati rendelete a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályairól (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 9/2008.(VI.18.) a közterület használat rendjérıl

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 9/2008.(VI.18.) a közterület használat rendjérıl 18/2009.(IX.17.), 8/2011.(II.22.), 21/2011.(VIII.25.) rendeletekkel egységes szerkezetbe foglalt rendelet Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 9/2008.(VI.18.) a közterület használat rendjérıl

Részletesebben

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki:

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 11/2012. (III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 31/2004. (XII. 1) önkormányzati rendelet

Részletesebben