MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak Csiszár Zoltánné (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Intézeti Gyógyszertár)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak Csiszár Zoltánné (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Intézeti Gyógyszertár)"

Átírás

1 MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak Csiszár Zoltánné (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Intézeti Gyógyszertár) A Kenézy Kórház Gyógyszertárában 2005-óta dolgozik. Gyorsan beilleszkedett a kollektívába közvetlen, segítőkész viselkedésével. Fiatalos lendülete új színt hozott közösségünkbe. Szakmai versenyeken is megméretteti magát, előadói stílusa mindig sikert arat. Állandó résztvevője a szakmai továbbképzéseknek, a kamarai munkában is szívesen vállal feladatokat. Nemcsak hivatásában, de három gyermekes családanyaként is példát mutat környezetének.

2 Szilágyiné Lakatos Tünde (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Rehabilitációs Osztály) 2003-óta dolgozik a Rehabilitációs osztályon. Munkáját osztályos gyógytornászként kezdte, majd szorgalmával, szakmai tudásával és szervezőképességével kitűnve 2007-től vezető gyógytornász az osztályon ban történ átszervezést követően az összes gyógytornász, ergoterapeuta, gyógymasszőr és fizikoterápiás asszisztens munkáját koordinálja. Munkáját lelkiismeretesen nagy pontossággal végzi. Jelentős szerepet vállal a gyógytornász hallgatók képzésében. Folyamatosan törekszik a harmónikus és feszültségmentes team munka megvalósítására. Munkája jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az intézet területén dolgozó fizioterápiás munkakörökben foglalkoztatott dolgozók a betegellátásban hatékonyan és szervezetten tudjanak részt venni.

3 Nagyné Pálinkás Ilona (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet - Ápolási Osztály) 1975-ben szerzett általános ápolói képesítést és azóta a Kenézy Gyula Kórház dolgozója ban végezte el a felnőtt szakápolói, majd 1980-ban az intenzív betegápolói tanfolyamot. Pályáját az Intenzív Osztályon kezdte, majd 1994-től az Ápolási Osztályon dolgozik. Ápolói tevékenységére a pontos, precíz munkavégzés, nyugodt, kiegyensúlyozott viselkedés jellemző. Nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, hiszen 39 évet töltött el közvetlenül a betegágynál három műszakban. Az idős betegek körében végzett ápolói munkája példamutató. Kitartása, a szakma szeretete példaként állhat a fiatalabb ápolók előtt.

4 Antalné Szemes Katalin (Gróf Tiszta István Kórház Berettyóújfalu) 1992 óta, az egészségügyi szakközépiskola befejezését követően dolgozik a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban, kezdetben, mint ápoló, majd között EEG asszisztens a pszichiátriai osztályon, majd 1996-tól a Neurológiai Osztályon ben elvégezte a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán a diplomás ápolói szakot ben Klinikai elektrofiziológiai asszisztensi képesítést szerzett. Magas szintű szakmai ismeretekkel, készség szinten végzi munkáját a szakma szabályainak megfelelően. Munkavégzésére a precizitás, pontosság lelkiismeretesség jellemző. Betegekkel, munkatársakkal kiemelkedő az empatikus készsége, törekszik a jó munkahelyi légkör kialakítására. Továbbképzéseken folyamatosan fejleszti szakmai tudását. Munkájáról több alkalommal tudományos előadások keretében sikeres előadásokat tartott. A MESZK képviselőjeként kötelező szakmacsoportos továbbképzés ellenőrzésében szakértői feladatokat lát el. Vizsgabizottsági tagként részt vesz az ápolók vizsgáján. A MESZK Hajdú- Bihar Megyei Területi Szervezetének Területi küldötte.

5 Tikász Istvánné (Debreceni Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika) 1987-től a Debreceni Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika dolgozója ig műtőben dolgozott aneszteziológus szakasszisztensként, majd 1994-től jelenleg is osztályvezető ápoló. Osztályvezető ápolóként jó munkakapcsolatot alakított ki beosztottakkal, megfelelően koordinálja, ellenőrzi tevékenységüket. Rendszeres szabadidős tevékenység, tréningek szervezésével a csoportszellemet, összetartást fejleszti. Empatikus, a betegközpontú, a szükséglet alapú ápolás fontosságát preferálja. Osztályvezető ápolói feladata mellett klinikavezető ápoló helyettesi, gyógyszerfelelős asszisztens helyettesi és aneszteziológus asszisztensi helyettesítő megbízása is van A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika szakdolgozóinak MESZK-tagságát nyomon követi, koordinálja.

6 MESZK Megye Szakdolgozója Díj kitüntetettjei Holhósné Kunkli Valéria (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet) 1980 óta dolgozik a járóbeteg ellátásban, pályafutását a Városi Egészségügyi Szolgálatnál kezdte a Tüdőgondozóban, mint asszisztens óta vezető asszisztensi feladatokat látott el, napi munkáját az allergológiai szakrendelésen végezte ban egészségügyi ügyvitelszervezői, majd 2005-ben egészségügyi szakmenedzseri diplomát szerzett tól az egészségügyi intézmények integrációját követően a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Klinikai Farmakológiai, Allergológia és Infektológiai Intézetben tevékenykedik, mint részlegfelelős főnővér. Pályafutása során vezetőként sokat tett a járóbeteg ellátás színvonalának javításáért. Az allergológiai területén nagy gyakorlatra tett szert, amit az is bizonyít, hogy számos előadást tartott ebben a témakörben háziorvosok mellett dolgozó asszisztenseknek, a lakosságnak. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megalakulása óta aktív tag, azóta is fáradhatatlanul végzi tevékenységét, mint járóbeteg-ellátásért felelős alelnök, méltón képviseli a munkatársai érdekeit. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a kamarai szakmai vetélkedők megszervezésében, lebonyolításában.

7 Alimán Ilona (Dr. Pap-Majoros László felnőtt háziorvos praxis) Alimán Ilona 1979 óta dolgozik a berettyóújfalui Körzeti Orvosi Rendelőben, először orvosírnokként, majd 1982-től körzeti ápolóként ban gimnáziumi érettségit szerzett a berettyóújfalui Arany János Gimnázium és Szakközépiskolában ben a debreceni Dienes László Egészségügyi Szakiskolában általános ápolói és asszisztensi képesítést kapott, ugyan itt szerezte meg 1985-ben a körzeti ápolói végzettséget ben a HIETE Egészségügyi Főiskolai karán diplomás ápolói oklevelet kapott. Munkája során 1997 és 2005 között otthoni szakápolói tevékenységet folytatott, betegei megelégedésével. A Dienes László Egészségügyi Szakiskolában 1994-től 1997-ig a körzeti szakápolói tanfolyamon ápolás elméletet oktatott ben a Phaer program keretében mentor képzésen vett részt Harkányban óta az Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. berettyóújfalui telephelyét vezeti Dr. Pap-Majoros László felnőtt háziorvos praxisában. Több évtizedes tevékenységét a betegek szeretete, tisztelete a segítségnyújtás jellemzi. Az elmúlt 35 évben minden napi életét az ápolás hivatásának szentelte, magas szintű szakmai munkájának méltó elismerése ezen kitüntetés adományozása.

8 Tóth Éva Aranka (Debreceni Egyetem Szemklinika) Tóth Éva Aranka július 05-től dolgozik a Debreceni Egyetemen ig a Bőrgyógyászati Klinikán dolgozott ápolónőként, majd műtős szakasszisztensként. Műtős szakasszisztensi oklevelét 1986-ban szerezte tól a Szemklinika dolgozója előbb műtős szakasszisztensként, majd ápolónőként május 01-től osztályvezető ápoló beosztásban dolgozik ban végzett a DOTE Egészségügyi Főiskolai Kar Diplomás Ápoló szakán. Alapító tagja a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének. Több konferencián magas színvonalú szakmai előadással vett részt. Aktívan közreműködött a Szemklinika minőségirányítási rendszerének kidolgozásában. Belső auditori vizsgát tett. Munkájával hozzájárult az ápolási dokumentáció bevezetéséhez és a személyre szabott, megfelelően dokumentált ápolás gyakorlati alkalmazásához. Megalakulása óta tagja a MESZK-nek, helyi és területi küldött. A kamra által szervezett rendezvények állandó résztvevője. Személyében hivatását magas szinten művelő, munkatársait tisztelő, segítő munkatársat ismertünk meg. Munkáját a betegek szeretete, tisztelete az állandó segíteni akarás, jobbító szándék vezérli. 40 évi szakmai munkájának méltó elismerése a kitüntetés elnyerése.

9 Digner Péterné (Debreceni Egyetem Ortopédiai Klinika) Digner Péterné ápoló az egészségügyi szakközépiskola befejezését követően július 15- én nyert kinevezést a DE OEC Ortopédiai Klinikára januárjától osztályvezető ápolóként végzi hivatását ban végzett a DE Egészségügyi Főiskolai Karán diplomás ápolóként. Magas szintű szakmai ismereteinek és koordináló készségeinek birtokában kiemelkedően szervezi, irányítja a Klinika biztonságos és minőségi betegellátásához nélkülözhetetlen sokrétű ápolási, gondozási munkáját a munkaidő hatékony kihasználása mellett. A munkavégzéssel kapcsolatban felelőssége és hivatástudata kiemelkedő, feladatát a szakma szabályainak megfelelően pontosan, szorgalmasan, precízen végzi. Naprakészen tájékozott az ápolást érintő új módszerek alkalmazásában. Odafigyel és figyeltet a higiénés és sterilitási szabályokra, melynek köszönhetően a nozokómiális fertőzések előfordulása a klinikán elenyésző. A kezdetektől tagja a MESZK-nek.

10 Pető Istvánné (Debreceni Egyetem Gyermekklinika) Petőné Ibolya a DE Klinikai Központ Gyermekklinika Klinikai Vezető Ápoló, Osztályvezető Főnővér 1976-ban kezdte pályafutását a DE OEC Gyermekklinika koraszülött osztályán. Szakmáját mindig is hivatásának tekintette és tekinti jelenleg is. A pálya iránti szeretetének, hűségének és kitartásának köszönhetően negyven éve egy munkahelyen a DE OEC Gyermekklinikáján dolgozott és dolgozik. Ez idő alatt gyermekápolói és intenzív szakápolói oklevelet szerzett és 1996 között osztályvezető ápolóként tevékenykedett, majd a diploma megszerzése után Klinikai Vezető Ápoló beosztásba került. A szakma iránti tisztelete, a beteg gyerekek iránti szeretete, empátiája, odaadó ápolása és elsősorban szakmai hozzáértésének köszönhetően segítette és segíti a beteg gyerekek gyógyulását. Munkatársaival mindig türelmes és segítőkész, minden dolgozója és tanítványa számíthat rá. Oktatói tevékenysége kiemelkedő. Emellett a szakdolgozók képzéséért, továbbképzéséért is felelős munkát vállal. A MESZK megalakulása óta tag, a területi gyermekápolási tagozat vezetője. A DE OEC Gyermekklinika Minőségügyi vezetőjeként külső és belső auditokra készíti fel az intézet dolgozóit. Fontos feladatának tartja a szakdolgozók érdekeinek képviseletét. Munkássága, a hosszú évek alatt szerzett tapasztalata, szakmai hozzáértése példaértékű minden munkatársa és tanítványa számára.

2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült:

2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült: 2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült: Bencsura Katalin Bencsura Katalin 1978-ban szerezte meg a gyógytornász képesítést

Részletesebben

Területi elnök Munk Jánosné. Általános alelnök Pfaffné Deli Zsuzsanna

Területi elnök Munk Jánosné. Általános alelnök Pfaffné Deli Zsuzsanna Területi elnök Munk Jánosné Általános alelnök Pfaffné Deli Zsuzsanna 1982-ben általános ápoló és asszisztensi képesítéssel kezdtem szakmai pályafutásomat a Tolna megyei Kórház I. Belgyógyászati osztályán,

Részletesebben

MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak:

MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak: MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA HAJDÚ-BIHAR MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE Székhely: 4100 Berettyóújfalu, Herpály u. 18/A. Tel/Fax: 54/400-679 Mobilszám: 06 20 669 5354 Email: meszkhbm@freemail.hu

Részletesebben

Magyar Ápolók Napja A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei

Magyar Ápolók Napja A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei Magyar Ápolók Napja 2016 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei Jósa András Oktatókórház Kitüntetett neve Munkaköre Deákné Hajnal Márta Fül-Orr-Gégészeti és Fej-

Részletesebben

Szakmai kritérium rendszer az érvényben lévő OKJ-k szerint

Szakmai kritérium rendszer az érvényben lévő OKJ-k szerint Általános szempontok: - érvényes kamarai igazolvány - érvényes működési nyilvántartási igazolvány a szakképesítés szakmacsoportja / szakterület szerint/ vagy annak hiányában igazolás, hogy a meghosszabbítás

Részletesebben

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 1 (2) A továbbképzési időszak teljesítéséhez az egészségügyi szakdolgozónak e rendelet szerinti a) kötelező

Részletesebben

1. sz. melléklet. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkaszervezete

1. sz. melléklet. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkaszervezete 1. sz. melléklet. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkaszervezete Kórházi Felügyelő Tanács Szakmai Vezetőtestület Vezetői értekezlet Etikai Bizottság Közbeszerzési Bíráló Bizottság Szerkesztőbizottság

Részletesebben

Vizsgabizottsági tagok delegálási rendszere. Regisztráció szempontjai, folyamata MESZK 2010.04.27.

Vizsgabizottsági tagok delegálási rendszere. Regisztráció szempontjai, folyamata MESZK 2010.04.27. Vizsgabizottsági tagok delegálási rendszere Regisztráció szempontjai, folyamata MESZK 2010.04.27. Feladat: A vizsgabizottsági tagok nyilvántartása A vizsgáztató intézmények nyilvántartása A kiválasztás

Részletesebben

Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára

Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára Dr. Balogh Zoltán ELTE TáTK- AstraZeneca 15. Egészség-gazdaságtani Szimpózium, Budapest, 2013. május 31. A szolgáltatás

Részletesebben

Alapítói jogok gyakorlója: Emberi Erőforrások Minisztere Irányító szerv: Emberi Erőforrások Minisztériuma Középirányító szerv: GYEMSZI.

Alapítói jogok gyakorlója: Emberi Erőforrások Minisztere Irányító szerv: Emberi Erőforrások Minisztériuma Középirányító szerv: GYEMSZI. 1. sz. melléklet. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkaszervezete 1.1. számú melléklet (1. sz. organogram) Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szervezeti felépítése Kórházi Felügyelő Tanács Szakmai Vezetőtestület

Részletesebben

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító)

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító) (Gönczy Barnabásné tanító) Diplomáját 1977-ben vette át a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Pályakezdőként Nyírbátorban helyezkedett el. Az elmúlt 40 év során, ha iskolát váltott is, de

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA december 31-ei állapot szerint

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA december 31-ei állapot szerint KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 1019 AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA

Részletesebben

Felnőttképzési tevékenység elemzése a 2014. évi minőségcélok tükrében. Valamennyi folyamat, valamennyi tagintézményben működjön

Felnőttképzési tevékenység elemzése a 2014. évi minőségcélok tükrében. Valamennyi folyamat, valamennyi tagintézményben működjön Felnőttképzési tevékenység elemzése a 2014. évi minőségcélok tükrében Cél Sikerkritérium Tényleges eredmény 1. A felnőttképzési minőségirányítási kézikönyv korrekciója a felnőttképzési minőségbiztosítási

Részletesebben

DR. KOLLÁR LAJOS, a Pécsi Tudományegyetem Központi Érsebészeti Klinika egyetemi tanára, professzor emeritusa részére.

DR. KOLLÁR LAJOS, a Pécsi Tudományegyetem Központi Érsebészeti Klinika egyetemi tanára, professzor emeritusa részére. SAJTÓ- ÉS KOMMUNIKÁCIÓS FŐOSZTÁLY Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai munkája elismeréseként Semmelweis-díjat

Részletesebben

MAGYAR ÁPOLÁSI EGYESÜLET Hungarian Nursing Association

MAGYAR ÁPOLÁSI EGYESÜLET Hungarian Nursing Association A Magyar Ápolók Napja alkalmából, 2017. február 17-én díjazottak névsora és munkásságuk rövid ismertetése A Magyar Ápolók Napja alkalmából Kossuth Zsuzsanna-díjban részesültek: Bognár Márta, ápolási koordinátor:

Részletesebben

Batthyány-Strattmann László napi elismerések

Batthyány-Strattmann László napi elismerések Batthyány-Strattmann László napi elismerések Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai és tudományos munkája elismeréseként

Részletesebben

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT 1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT...2 2. GYERMEK ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT...3 3. SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT...3 4. LABORATÓRIUMI DIAGNOSZTIKA SZAKMACSOPORT...4 5. KÉPI DIAGNOSZTIKA

Részletesebben

A HM ÁEK pótlékra jogosító munkakörei és a pótlék mértéke a pótlékalap %-ában. orvosigazgató ápolási igazgató

A HM ÁEK pótlékra jogosító munkakörei és a pótlék mértéke a pótlékalap %-ában. orvosigazgató ápolási igazgató A HM ÁEK pótlékra jogosító ei és a pótlék mértéke a Magasabb vezető főigazgató helyettes igazgató ápolási igazgató Vezető hivatalvezető rendelőintézet igazgató intézetvezető rendelőintézet igazgató helyettes

Részletesebben

A járóbeteg szakellátásban dolgozó asszisztensek szerep és feladat változásai az egészségügyi reformok során

A járóbeteg szakellátásban dolgozó asszisztensek szerep és feladat változásai az egészségügyi reformok során A járóbeteg szakellátásban dolgozó asszisztensek szerep és feladat változásai az egészségügyi reformok során Gyurisné Pethő Zsuzsanna egészségügyi menedzser, diplomás ápoló Teleki Éva, diplomás ápoló Dr.

Részletesebben

Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének 25 éve. Szabó Bakos Zoltánné MÁIE alelnök Balatonfüred, szeptember 5-7.

Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének 25 éve. Szabó Bakos Zoltánné MÁIE alelnök Balatonfüred, szeptember 5-7. Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének 25 éve Szabó Bakos Zoltánné MÁIE alelnök Balatonfüred, 2017. szeptember 5-7. 1 Ápolás irányítás története 1941. a kórházak személyzete és kisegítő személyzete a Főnökasszonyhoz

Részletesebben

Minőség jelentősége a szakdolgozók körében

Minőség jelentősége a szakdolgozók körében Minőség jelentősége a szakdolgozók körében Dr. Balogh Zoltán Dr. Hirdi Henriett DEMIN XVI. Konferencia Minőség az irányításban, minőség a gyakorlatban Debrecen, 2016. május 26 28. Miről is akarunk beszélni?

Részletesebben

Az egészségügyi szakképzés története Dr. Balogh Zoltán

Az egészségügyi szakképzés története Dr. Balogh Zoltán Az egészségügyi szakképzés története Dr. Balogh Zoltán 50 éves az ETI Budapest, 2012. november 29. Az ápolás fejlődése Magyarországon 1848/49-as Forradalom és szabadságharc idején Kossuth Zsuzsanna első

Részletesebben

10. MŰTÉTI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT

10. MŰTÉTI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 10. MŰTÉTI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 10.A. Endoszkópia 10.1. Emésztőszervi endoszkópos szakasszisztens 10.2. Emésztőszervi endoszkópos szakasszisztens (egészségügyi szakasszisztens) (54) 10.3. Endoszkópos

Részletesebben

III. Szakdolgozói Tudományos Nap

III. Szakdolgozói Tudományos Nap III. Szakdolgozói Tudományos Nap Mosonmagyaróvár Karolina Kórház-Rendelőintézet Ápolásfejlesztési és Oktatási Munkacsoportja Szakdolgozói Továbbképző Tudományos Napot szervez Időpont: 2014. február 07.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Képviselő-testület 2006. november 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Képviselő-testület 2006. november 23-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S Képviselő-testület 2006. november 23-i ülésére Tárgy: Javaslat a PEDALL Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő szerződés

Részletesebben

Kossuth Zsuzsanna Emléknap ( Balassagyarmat, Sztár Motel)

Kossuth Zsuzsanna Emléknap ( Balassagyarmat, Sztár Motel) Kossuth Zsuzsanna Emléknap (2017. 02. 10. Balassagyarmat, Sztár Motel) Balassagyarmaton 2017. február 10 - én Kossuth Zsuzsanna Emléknapot rendeztünk a MESZK és a MÁE közös szervezésében 120 egészségügyi

Részletesebben

Kórházi betegbiztonsági felmérés

Kórházi betegbiztonsági felmérés A kérdőív validált magyar nyelvű változata az Agency for Healthcare Research and Quality (AHRQ) Hospital Survey on Patient Safety Culture adaptálásával és kiegészítésével a TÁMOP- 6.2.5./A/12/1 jelű projektben

Részletesebben

SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK

SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 1. sz. melléklete 1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT 1.1.

Részletesebben

Batthyány-Strattmann László díjban részesült. kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként

Batthyány-Strattmann László díjban részesült. kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként Batthyány-Strattmann László díjban részesült kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként Dr. Bazsó György Garadna község háziorvos Dr. Bazsó Péter Prügy község háziorvosa Prof. Dr. Falkay György a Szegedi

Részletesebben

Szervezeti egységek vezetői

Szervezeti egységek vezetői Szervezeti egységek vezetői Az orvosigazgató irányítása alá tartozó osztályok, egységek I. Fekvőbeteg osztályok Ápolási osztály Vezető ápoló: Kovácsné Szabó Ibolya Telefon: +36/53/310-011/167 Elektronikus

Részletesebben

Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen. Csetneki Julianna ápolási igazgató

Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen. Csetneki Julianna ápolási igazgató Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen Csetneki Julianna ápolási igazgató A struktúra váltás következményei a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ szervezeti felépítésében

Részletesebben

FALYAZIT. Készítette: Góbé Kecskeméti Ilooa 2O16~

FALYAZIT. Készítette: Góbé Kecskeméti Ilooa 2O16~ FALYAZIT a Fözesgvarmat V~ros Önkom á~ivzatá~ak KénvisoIŐ4ostöIoIe által megliiriletett Flizesgyamiati Cyögyceetrnm Egészségügyi Szolgáltató Vezető [magasabb vezetői mimkakör botöltésérem Készítette: Góbé

Részletesebben

Budapest Budapest (Főváros) Ápolási asszisztens iskolarendszeren kívüli 2010. január 13 33 723 01 1000 00 00

Budapest Budapest (Főváros) Ápolási asszisztens iskolarendszeren kívüli 2010. január 13 33 723 01 1000 00 00 Egészségügyi szakképzés keretében kiadott bizonyítványok száma 2010-ben - teljes lista - 2011. február 28-ai állapot szerint ÉRKEZETT 2010.01.29 INTÉZMÉNY Egészségtudományi Kar INTÉZMÉNY TELEPÜLÉSE INTÉZMÉN

Részletesebben

0407 EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZAT

0407 EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZAT 0407 EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZAT Képzési idő: 4+1 év Szakmai oktatás célja: Megalapozott, széleskörű elméleti ismeretekkel és i képességekkel, készségekkel rendelkező egészségügyi szakemberek képzése. A tanuló

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS KLINIKAI IDEGTUDOMÁNYI INTÉZET KERETÉBEN TEVÉKENYSÉGET ELLÁTÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK SZAKMAI FELÜGYELETÉNEK RENDJE

AZ ORSZÁGOS KLINIKAI IDEGTUDOMÁNYI INTÉZET KERETÉBEN TEVÉKENYSÉGET ELLÁTÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK SZAKMAI FELÜGYELETÉNEK RENDJE AZ ORSZÁGOS KLINIKAI IDEGTUDOMÁNYI INTÉZET KERETÉBEN TEVÉKENYSÉGET ELLÁTÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK SZAKMAI FELÜGYELETÉNEK RENDJE Jóváhagyta: A dokumentum kódja: SZ-17/M01 Változat száma: 01 Prof. Dr. Nagy

Részletesebben

Kiterjesztett kompetenciájú ápolók képzése

Kiterjesztett kompetenciájú ápolók képzése Kiterjesztett kompetenciájú ápolók képzése Dr. Balogh Zoltán XIX. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia XIV. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2017. szeptember 20-22.. Az

Részletesebben

Egészségügyi rehabilitációs menedzser szakirányú továbbképzési szak

Egészségügyi rehabilitációs menedzser szakirányú továbbképzési szak Egészségügyi rehabilitációs menedzser szakirányú továbbképzési szak Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar 2007. 1. KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK A kérelmező felsőoktatási intézmény neve, címe: Debreceni

Részletesebben

A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései

A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései A Hatásköri listák előkészítése egészségügyi szakdolgozói területen TÁMOP 6.2.2/B/09 projekt összefoglalója Dr. Balogh Zoltán

Részletesebben

Átadták a Szociális Munkáért Díjat

Átadták a Szociális Munkáért Díjat A Szociális Munkáért-Dunaújváros Díjat a közgyűlés idén Borsos József szakpszichológusnak, valamint Katona Péternek, a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum volt vezetőjének posztumusz adományozta.

Részletesebben

DPR_FOK_vegzett_hallg._2009. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_FOK_vegzett_hallg._2009. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_FOK_vegzett_hallg._2009 Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála 1 0% 2 50% 3 0% 4 Hisztogram 5 Jobb pólus

Részletesebben

Kötelező Szakmacsoportos Továbbképzések aktuálisok. Baranya megye

Kötelező Szakmacsoportos Továbbképzések aktuálisok. Baranya megye Kötelező Szakmacsoportos ek Baranya megye címe re Baranya Pécs 2019.01.31.-31. Vadász Ferenc 18/5836958 Egészségügyi menedzsment Baranya Pécs 2019.01.28.-29. Vadász Ferenc 18/5836660 Sürgősségi ellátás,

Részletesebben

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. tudományos ülés Debrecenben. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49.

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. tudományos ülés Debrecenben. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Meghívó tudományos ülés Debrecenben Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. REGISZTRÁCIÓS LAP tudományos ülés Helyszín Debreceni Akadémiai

Részletesebben

DPR_hallg._OEC_FOK. Válaszadók száma = 27. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

DPR_hallg._OEC_FOK. Válaszadók száma = 27. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% DPR_hallg._OEC_FOK Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % 0% 0% 0% % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

Választási melléklet. 2009. október 3-án. Bajcsy-Zsilinszky u. 50. Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium. Baross Gábor u. 10.

Választási melléklet. 2009. október 3-án. Bajcsy-Zsilinszky u. 50. Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium. Baross Gábor u. 10. 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám Választási melléklet polgári biztonság-szolgáltatás A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya-Somogy-Tolna megyei szervezetének közös kiadványa

Részletesebben

MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai díjazottjai

MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai díjazottjai MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai díjazottjai 2005-2014 MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet díjazottjai 2005 Hajdú Józsefné Hódmezővásárhely Erzsébet Kórház ápolási igazgató Kovács

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA 2011. december 31-ei állapot szerint

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA 2011. december 31-ei állapot szerint KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Telefon: 345-6 Internet: www.ksh.hu Adatszolgáltatóinknak Nyomtatványok Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező.

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA 2011. december 31-ei állapot szerint

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA 2011. december 31-ei állapot szerint KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Telefon: 345-6 Internet: www.ksh.hu Adatszolgáltatóinknak Nyomtatványok Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján

Részletesebben

Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató

Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató 1. A képző szerv megnevezése, címe és telefonszáma Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari szakképző Iskola és Kollégium 9028 Győr, Régi Veszprémi út 1-3.

Részletesebben

DR. KÁRPÁTI ISTVÁN. (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DR. KÁRPÁTI ISTVÁN. (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. KÁRPÁTI ISTVÁN (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Kárpáti István a Korányi-díj magyar kitüntetettje 2005-ben Orvosdoktori diplomáját a debreceni OTE-en 1981-ben szerezte meg. Az egyetem elvégzése

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ ÁPOLÁS ÉS SZÜLÉSZNŐ (SZAKDOLGOZÓI) TAGOZAT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ AZ ÁPOLÁS ÉS SZÜLÉSZNŐ (SZAKDOLGOZÓI) TAGOZAT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ AZ ÁPOLÁS ÉS SZÜLÉSZNŐ (SZAKDOLGOZÓI) TAGOZAT MUNKÁJÁRÓL Mészáros Magdolna ápolási igazgató, Békés Megyei Központi Kórház, Gyula címzetes főiskolai docens Tessedik Sámuel Főiskola (Gál Ferenc

Részletesebben

FŐIGAZGATÁS ORVOS IGAZGATÁS ÁPOLÁSI IGAZGATÁS GAZDASÁGI IGAZGATÁS

FŐIGAZGATÁS ORVOS IGAZGATÁS ÁPOLÁSI IGAZGATÁS GAZDASÁGI IGAZGATÁS 1. számú melléklet Az intézet szervezeti felépítésének organogramja FŐIGAZGATÁS ORVOS IGAZGATÁS ÁPOLÁSI IGAZGATÁS GAZDASÁGI IGAZGATÁS Fekvőbeteg ellátás Belgyógyászat, Gastroenterológ Egynapos sebészeti

Részletesebben

A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE évtől

A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE évtől A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE 2012. évtől Készítette: Tóth Andrea MESZK Felnőtt Ápolás Tagozat, Országos Tagozatvezető MESZK Országos Szervezet 1082 Budapest, Üllői út 82. Szakmai Tagozatok Alapszabály

Részletesebben

Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában

Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában Dr. Balogh Zoltán FESZ XVII. Kongresszus - Cserkeszőlő, 2017. szeptember 15. Ápolók és orvosok száma 1000 lakosra vetítve Ápoló

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján SAJTÓKÖZLEMÉNY Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján Köztestületünk - a számos közfeladat ellátása mellett-

Részletesebben

2010. november Zagyva Klára

2010. november Zagyva Klára Egészségügyi Szakképzési Konferencia 2010. november 22-23. Zagyva Klára Néhány gondolat Miért? (a fejlesztések mozgatóerői) Struktúra Tartalom Vizsgatevékenységek Modulszámok változásai Ami az új szvk

Részletesebben

3. számú melléklet az 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelethez 398

3. számú melléklet az 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelethez 398 3. számú melléklet az 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelethez 398 A személyes gondoskodást nyújtó szociális intézményekben foglalkoztatottaknak az adott munkakör betöltéséhez szükséges képesítési minimum előírásai

Részletesebben

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15.

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. Meghívó Sürgősségi Orvostani Fórum tudományos ülés Debrecenben Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi

Részletesebben

EFOP VEKOP Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program

EFOP VEKOP Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program EFOP-1.10.1-VEKOP-16-2016-00001 Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program A szakdolgozói utánpótlás kihívásai Dr. Páva Hanna főigazgató-helyettes ÁEEK EFF Nyitórendezvény Budapest

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 2. Jogszabályban meghatározott közfeladata: Középfokú nevelés - oktatás 2.1. Az intézmény típusa: összetett iskola

ALAPÍTÓ OKIRAT. 2. Jogszabályban meghatározott közfeladata: Középfokú nevelés - oktatás 2.1. Az intézmény típusa: összetett iskola Sorszám: B/67. ALAPÍTÓ OKIRAT 1. A költségvetési szerv neve: Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola Dienes László Grammar-School and Vocational School for Health Workers 1.1. Székhelye:

Részletesebben

Érettségi utáni képzések nappali képzés. Gyakorló ápoló (52 723 01)

Érettségi utáni képzések nappali képzés. Gyakorló ápoló (52 723 01) Érettségi utáni képzések nappali képzés 1. Gyakorló ápoló 2. Egészségügyi asszisztens A szakképesítés alapadatai Gyakorló ápoló (52 723 01) A szakképesítés azonosító száma: 52 723 01 A szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPESÍTÉSEK

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPESÍTÉSEK 54 723 01 1000 Ápoló 2321-06 Interakció az egészségügyi ellátásban 2323-06 Egészségnevelés-egészségfejlesztés 2324-06 Alapápolás 2325-06 Diagnosztika-terápia 2329-06 Betegmegfigyelés/Monitorozás 2322-06

Részletesebben

Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet által akkreditált egészségügyi továbbképzésekről. Képzési kínálatunk

Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet által akkreditált egészségügyi továbbképzésekről. Képzési kínálatunk FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 1134 BUDAPEST, TÜZÉR U. 33-35. Nyilvántartási szám: 01-0849-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-2057 Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző

Részletesebben

Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Tagintézmény

Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Tagintézmény Szociális gondozó és ápoló OKJ szám: 33 762 01 0010 33 02 FEOR szám: 3313 Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű

Részletesebben

Elrendelés kezdete Komló, Majális tér részleges Kalocsa, Kossuht L. u

Elrendelés kezdete Komló, Majális tér részleges Kalocsa, Kossuht L. u Bács-Kiskun Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephelye 7300 Komló, Majális tér 1. 2019.01.17 es 7621 Pécs Széchenyi tér 5 7624 Pécs, Rákóczi út 2. 2019.01.24 teljeskörű 6300 Kalocsa,

Részletesebben

EGYSÉGSZINTŰ MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

EGYSÉGSZINTŰ MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SEMMELWEIS EGYETEM SZEMÉSZETI KLINIKA 1 0 8 5 B u d a p e s t, M á r i a u t c a 3 9. EGYSÉGSZINTŰ MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készítette: Jóváhagyta: Karcagné Jászberényi Valéria klinikavezető főnővér 2016. 03.

Részletesebben

DPR_NK_vegzett_hallg._2009. Válaszadók száma = 5. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_vegzett_hallg._2009. Válaszadók száma = 5. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_vegzett_hallg._2009 Válaszadók száma = 5 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála 1 0% 2 3 0% 4 Hisztogram 5 Jobb pólus

Részletesebben

esti-levelező tagozat iskolarendszeren kívüli szakmai oktatás Felvehető maximális tanulói létszám: nappali tagozaton:1044 fő

esti-levelező tagozat iskolarendszeren kívüli szakmai oktatás Felvehető maximális tanulói létszám: nappali tagozaton:1044 fő VI-174/3026/2012. sz. határozat melléklete 11. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetben) Jelen alapító okiratot Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Szociális és gyermekvédelmi szabályozók PSZI-INT BENTLAKÁSOS INTÉZMÉNYI ELLÁTÁS IRÁNYELV

Szociális és gyermekvédelmi szabályozók PSZI-INT BENTLAKÁSOS INTÉZMÉNYI ELLÁTÁS IRÁNYELV PSZI-INT PSZICHIÁTRIAI BETEGEK RÉSZÉRE NYÚJTOTT BENTLAKÁSOS INTÉZMÉNYI ELLÁTÁS IRÁNYELV Készítették: Bugarszki Zsolt Dr. Gárdos Júlia Gordos Erika Marketti Judit PSZI-INT.doc Létrehozás dátuma: 2007.01.13.

Részletesebben

2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai!

2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai! 2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai! A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - számos közfeladat ellátása mellett - rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerje az egészségügyben

Részletesebben

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra. hatályos

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra. hatályos Pályázati hirdetmény betölthető állásokra hatályos 2018.12.27 - ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Tisztelt Hirdetők, Olvasók! A hirdetményeket külön ez irányú kérelemre legfeljebb 3 alkalommal ismételjük meg, további

Részletesebben

Hány pontot kapunk érte?

Hány pontot kapunk érte? Hány pontot kapunk érte? Milotta Lászlóné asszisztens (Vasútegészségügyi NKK Kft Pécs) Zsoldiné Turi Edit fiziotherápiás asszisztens (Egyesített Eü. Intézmények Pécs) Vasútegészségügyi NKK Kft 1 Továbbképzési

Részletesebben

HATÁROZATAI május 17-én tartott elnökségi ülés: 6/2011. (V. 17.) Baranya Megyei Elnökségi Határozat

HATÁROZATAI május 17-én tartott elnökségi ülés: 6/2011. (V. 17.) Baranya Megyei Elnökségi Határozat Szám: 02/A/07/2011. A SZVMSZK BARANYA MEGYEI ELNÖKSÉG HATÁROZATAI 2011. május 17-én tartott elnökségi ülés: 6/2011. (V. 17.) Baranya Megyei Elnökségi Határozat A megyei szervezet elnöksége a napirendre

Részletesebben

Kossuth Zsuzsanna Emlékévvel kapcsolatos sajtómegjelenések Budapest február március

Kossuth Zsuzsanna Emlékévvel kapcsolatos sajtómegjelenések Budapest február március Kossuth Zsuzsanna Emlékévvel kapcsolatos sajtómegjelenések Budapest 2017. február március Honvéd Kórház honlapja: Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt! honvedkorhaz.hu,

Részletesebben

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra EüK. 4. szám pályázati felhívás. (hatályos: )

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra EüK. 4. szám pályázati felhívás. (hatályos: ) Pályázati hirdetmény betölthető állásokra 2018. EüK. 4. szám pályázati felhívás (hatályos: 2018.03.05 - ) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Tisztelt Hirdetők, Olvasók! A hirdetményeket külön ez irányú kérelemre legfeljebb

Részletesebben

MENEDZSERGYAKORLATOK. A Kapás utcai szakorvosi rendelőben Június 28

MENEDZSERGYAKORLATOK. A Kapás utcai szakorvosi rendelőben Június 28 A Kapás utcai szakorvosi rendelőben 2017. Június 28 Éves munkatervünkben rögzített programunk szerint első alkalommal ismerkedtünk meg a menedzsergyakorlatokkal, tapasztatokkal egy járóbeteg szakorvosi

Részletesebben

A 22. sorszámú Fizioterápiás asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 22. sorszámú Fizioterápiás asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 22. sorszámú Fizioterápiás asszisztens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma 54 725 03 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

VÁLLALÁSI FELTÉTELEK. B+E kategória

VÁLLALÁSI FELTÉTELEK. B+E kategória VÁLLALÁSI FELTÉTELEK. B+E kategória Képzőszerv neve: BB Magánautósiskola KFT Cím:2100 Gödöllő Virág köz 2 Tel.:0620/9414-638 Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság Cégbírósági bejegyzés száma: Képzési

Részletesebben

Változóban a hazai alapellátás rendszere- Hogyan tovább otthonápolás? MOHE XVII. Otthoni Szakápolási Kongresszus Ráckeve, 2015. október 8-9.

Változóban a hazai alapellátás rendszere- Hogyan tovább otthonápolás? MOHE XVII. Otthoni Szakápolási Kongresszus Ráckeve, 2015. október 8-9. Változóban a hazai alapellátás rendszere- Hogyan tovább otthonápolás? MOHE XVII. Otthoni Szakápolási Kongresszus Ráckeve, 2015. október 8-9. 2015. évi CXXIII. törvény az egészségügyi alapellátásról Előzmények

Részletesebben

Elvárások munkáltatói szemmel

Elvárások munkáltatói szemmel Magyar Ápolási Egyesület I. Országos Kongresszusa Siófok, 2011. október 14-15. Elvárások munkáltatói szemmel SZABÓ BAKOS ZOLTÁNNÉ Fejér Megyei Szent György Kórház Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének

Részletesebben

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Név : Születési név: Születési hely: Születési dátum Anyja neve: Lakcím: Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Teljesítendő gyakorlatok: Óraszám: Szociális

Részletesebben

Szelényi Viktor háziorvos. Bánhorváti Nagybarca Borsod Abaúj Zemplén megyéből:

Szelényi Viktor háziorvos. Bánhorváti Nagybarca Borsod Abaúj Zemplén megyéből: Szelényi Viktor háziorvos Bánhorváti Nagybarca Borsod Abaúj Zemplén megyéből: Húsz éves az otthonápolás. Alcím: Azaz a korházi terhek és a betegek terhének csökkentése. A mi otthoni szakápolásunk létrehozás:

Részletesebben

2326- Aszepszis-antiszepszis, munkavédelem, környezetvédelem. 2327- Első ellátás-elsősegélynyújtás. 2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés

2326- Aszepszis-antiszepszis, munkavédelem, környezetvédelem. 2327- Első ellátás-elsősegélynyújtás. 2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés OKJ szám Szakképesítés Követelménymodul 54 723 1000 Ápoló 2321-2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés 2324- Alapápolás 2325- Diagnosztika-terápia 2329- Betegmegfigyelés/Monitorozás 2322- Gondozás 2330-

Részletesebben

Ápoló. A Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház állásajánlatai

Ápoló. A Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház állásajánlatai A Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház állásajánlatai Ápoló határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony Rehabilitációs fekvőbeteg osztályokon (mozgásszervi, gasztroenterológiai profil) ápolói

Részletesebben

Új Országos Képzési Jegyzék

Új Országos Képzési Jegyzék EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATI HUMÁN ERŐFORRÁS-STRATÉGIAI FŐOSZTÁLY Új Országos Képzési Jegyzék Dr. Cserháti Zoltán főosztályvezető A szakképzési rendszer átalakításának célja Alap:

Részletesebben

közoktatási vezető szakvizsga BMGE-GTK E matematika szakos tanár KLTE-TTK 195 / 1979 E matematika matematika

közoktatási vezető szakvizsga BMGE-GTK E matematika szakos tanár KLTE-TTK 195 / 1979 E matematika matematika Ssz. Munkakör matematika KLTE-TTK 128 / 1981 E matematika matematika 1. igazgató határozatlan idejű fizika KLTE-TTK 128 / 1981 E fizika közoktatási vezető szakvizsga BMGE-GTK 5572. 2004 E matematika KLTE-TTK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez - a Területi Kórház Mátészalka alapító okiratáról

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez - a Területi Kórház Mátészalka alapító okiratáról MÁTÉSZALKA V Á R O S POLGÁRMESTERÉTŐ L 4701.Mátészalka, Hősök-tere 9. Tel.: (44) 501-361, Fax: (44) 501-358 e-mail:polgarmester@mateszalka.hu Száma: 146-3 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEÍRÁS GIMNÁZIUMI TANÁR

MUNKAKÖRI LEÍRÁS GIMNÁZIUMI TANÁR 3. számú melléklet MUNKAKÖRI LEÍRÁS GIMNÁZIUMI TANÁR Az intézmény neve/címe: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium; Nyíregyháza, Széchenyi u. 29-37. Tanár Név: Születési hely, idő: Anyja neve:

Részletesebben

V. Szakdolgozói Tudományos Nap

V. Szakdolgozói Tudományos Nap V. Szakdolgozói Tudományos Nap Mosonmagyaróvár Karolina Kórház - Rendelőintézet Ápolásfejlesztési és Oktatási Munkacsoportja Szakdolgozói Továbbképző Tudományos Napot szervez Időpont: 2017. április 7.

Részletesebben

Boros Erzsébet dr és Bódi Mariann

Boros Erzsébet dr és Bódi Mariann Boros Erzsébet dr és Bódi Mariann e.boros@rehabint.hu FESZ kongresszus 2012. szept. 28-30. Velence Téma fontossága Rehabilitáció folyamat Ellátás minősége folyamatosság, egyenletes színvonal Gazdaságosság

Részletesebben

A Makó-Belvárosi Református Egyházközség (6900 Makó, Kálvin tér 3.) református középiskola alapítását határozta el. A határozat száma: 12/a-2003.

A Makó-Belvárosi Református Egyházközség (6900 Makó, Kálvin tér 3.) református középiskola alapítását határozta el. A határozat száma: 12/a-2003. A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola ALAPÍTÓ OKIRATA A Makó-Belvárosi Református Egyházközség (6900 Makó, Kálvin tér 3.) református középiskola alapítását határozta el. A határozat száma:

Részletesebben

Dr. Losonczy György egyetemi tanár. Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika. Általános szervező: Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet

Dr. Losonczy György egyetemi tanár. Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika. Általános szervező: Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet Légúti fertőzések továbbképző tanfolyam LÉGÚTI FERTŐZÉSEK KLINIKUMA, MIKROBIOLÓGIAI GYORS-DIAGNOSZTIKÁJA ÉS CÉLZOTT ANTIBIOTIKUS KEZELÉSE 3. MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT IX. SE-TK/2017.II./00219.

Részletesebben

A stroke betegek rehabilitációja során felmerülő nehézségek elemzése ápolói szemszögből

A stroke betegek rehabilitációja során felmerülő nehézségek elemzése ápolói szemszögből ORFMMT XXXII. Vándorgyűlése Miskolc, 2013.08.29-2013.08.31 A stroke betegek rehabilitációja során felmerülő nehézségek elemzése ápolói szemszögből T E N K S Z A B I N A D R. U R B Á N E D I N A Kutatás

Részletesebben

Az Országos Képzési Jegyzék szerkezete, tartalma, jogszabályi keretei

Az Országos Képzési Jegyzék szerkezete, tartalma, jogszabályi keretei Az Országos Képzési Jegyzék szerkezete, tartalma, jogszabályi keretei Rauh Edit elnökhelyettes 2016. november 29. A szakképzési rendszer korszerűsítésének igénye 2010-2016 Semmelweis Terv,Széll Kálmán

Részletesebben

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra. 2015. EüK 17. szám pályázati felhívás. (hatályos: 2015.10.21 - )

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra. 2015. EüK 17. szám pályázati felhívás. (hatályos: 2015.10.21 - ) Pályázati hirdetmény betölthető állásokra 2015. EüK 17. szám pályázati felhívás (hatályos: 2015.10.21 - ) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Tisztelt Hirdetők, Olvasók! A hirdetményeket külön ez irányú kérelemre legfeljebb

Részletesebben

Kórházszervezet, statisztikai táblák, mutatók

Kórházszervezet, statisztikai táblák, mutatók Kórházszervezet, statisztikai táblák, mutatók Jubileumok a Markusovszky Kórházban 403 Lakner László A kórház szervezeti felépítése A Markusovszky Kórház a jelenleg közel 1650 dolgozójával Vas megye legnagyobb

Részletesebben

SZAKMAI FELKÉSZÜLÉS A MINŐSÍTETT KÖNYVTÁR CÍM ISMÉTELT ELNYERÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETEK MEGSZERZÉSÉRE

SZAKMAI FELKÉSZÜLÉS A MINŐSÍTETT KÖNYVTÁR CÍM ISMÉTELT ELNYERÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETEK MEGSZERZÉSÉRE A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR PÁLYÁZATA A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP KÖZGYŰJTEMÉNYI SZAKMAI KOLLÉGIUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSÁRA SZAKMAI FELKÉSZÜLÉS A MINŐSÍTETT KÖNYVTÁR CÍM ISMÉTELT ELNYERÉSÉHEZ SZÜKSÉGES

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

MESZK ORSZÁGOS FELMÉRÉSE A JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS TERÜLETÉN FOGLALKOZTATOTT SZAKDOLGOZÓK KÖRÉBEN

MESZK ORSZÁGOS FELMÉRÉSE A JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS TERÜLETÉN FOGLALKOZTATOTT SZAKDOLGOZÓK KÖRÉBEN MESZK ORSZÁGOS FELMÉRÉSE A JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS TERÜLETÉN FOGLALKOZTATOTT SZAKDOLGOZÓK KÖRÉBEN XIV.OrszágosJáróbetegSzakdolgozói Konferencia, Balatonfüred 2017. szeptember 20.-22. Felméréseink célja A

Részletesebben

a minősített továbbképzésekről

a minősített továbbképzésekről T Á J É K O Z T T Ó a minősített továbbképzésekről z Egészségügyi Szak- és Továbbképzési izottság (ESZT) 2010. januárban megtartott ülésén újabb továbbképzési programokat minősített amelyeket az alábbi

Részletesebben

Rátz Tanár Úr Életműdíj 2014 Matematika. Békefi Zsuzsa Kubatov Antal

Rátz Tanár Úr Életműdíj 2014 Matematika. Békefi Zsuzsa Kubatov Antal Rátz Tanár Úr Életműdíj 2014 Matematika Békefi Zsuzsa Kubatov Antal BÉKEFI ZSUZSANNA 1967-ben kezdte középiskolai tanári pályáját matematika-fizika szakos tanári végzettséggel. Két évig a keszthelyi Vajda

Részletesebben