Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség"

Átírás

1 Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) Fax: (06 56) Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25 Ügyfélfogadás: hétfı és péntek: 8 12 óráig, szerda: 8-16 óráig. Web: kozeptiszavideki@zoldhatosag.hu Ikt.sz.: /2011. Ea: dr. Czakó Péter [56/ ] Tárgy: Elızetes vizsgálat elbírálása A Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Tanácsadó Kft. (5000 Szolnok, Ponty u. 27.) a Magyar Horizont Energia Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı u. 12.) képviseletében beadott, a HHE- Mezıtúr É-1 jelő gázkút termelésbe állítása tevékenység elızetes vizsgálata során a következı döntést hoztam: Határozat A Mezıtúr É-1 jelő gázkút termelésbe állítása tervezett tevékenység elızetes vizsgálata eredményének és a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezése eljárásról szóló 314/2005. (XII.25.) Korm. rendelet 5. számú melléklet figyelembevételével megállapítom, hogy a tervezett beruházás nem környezeti hatástanulmány köteles. Egyidejőleg a Magyar Horizont Energia Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı u. 12.) részére, a HHE- Mezıtúr É-1 jelő kút termelésbe állítása létesítéséhez, üzemeltetéséhez, valamint a felhagyáshoz az alábbi kötelezettségeket állapítom meg: 1. 1./1 Vízvédelmi szempontból: Az építési engedélyezési tervdokumentációkhoz csatolni kell: - a tervezett vezetékek nyomvonalával érintett, keresztezésre kerülı csatornák tulajdonosainak, kezelıinek hozzájáruló nyilatkozatát, - a gázkútból az Endrıd-III. gázüzembe érkezı metanolos, illetve glikolos rétegvíz átvételével, elhelyezésével, ill. kezelésével, regenerálásával kapcsolatosan a Magyar Horizont Energia Kft. és a MOL Nyrt. között megkötött szerzıdést, - a mobil-wc szolgáltatójával kötött szerzıdés másolatát és az elszállításra kerülı hulladékra vonatkozó fogadó nyilatkozatot a leürítı hely üzemeltetıjétıl, - a kútaknában összegyőlı, esetlegesen szénhidrogénnel szennyezett csapadékvíz elszállítására és elhelyezésére vonatkozó befogadó nyilatkozatot. - Az építési engedélyes tervdokumentációban meg kell jelölni a vezetékek nyomáspróbájánál felhasznált, majd leeresztésre kerülı víz befogadóját. Felszíni vízbe történı bevezetés esetén a 28/2004. (XII. 25.) KvVM rendelet 2. sz. mellékletében meghatározott kibocsátási határértékeket kell betartani.

2 2 A gázkút termelésbe állítása, a gázvezeték létesítése, üzemeltetése és felhagyása során végzett tevékenységek nem okozhatják a felszín alatti víz és a földtani közeg 6/2009. (IV. 14.) KvVM-EüM-FVM együttes rendelet szerinti B szennyezettségi határértékeknél kedvezıtlenebb állapotát. A tevékenység során a nagyvízi medrek, a parti sávok, a vízjárta, valamint a fakadó vizek által veszélyeztetett területek használatáról és hasznosításáról, valamint a nyári gátak által védett területek értékének csökkenésével kapcsolatos eljárásról szóló 21/2006. (I. 31.) Korm. rendeletben foglaltakat maradéktalanul be kell tartani. A tevékenység csak oly módon végezhetı, hogy a csapadékvíz, a felszíni víz, a talaj és a talajvíz ne szennyezıdhessen. Környezetszennyezéssel járó bármilyen rendkívüli eseményt haladéktalanul be kell jelenteni Felügyelıségünknek. 1./2 Hulladékgazdálkodási szempontból: 1. A megvalósítás során a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény [rövidítve: Ktv.] szerint, valamint a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény [rövidítve: Hgt.] elıírásainak figyelembevételével járjanak el, különös tekintettel arra, hogy az építés minél kisebb környezetterhelést jelentsen, hulladékszegény technológia alkalmazását részesítsék elınyben, a keletkezı hulladékok ártalmatlanítása megoldott legyen, a keletkezı hulladékok hasznosítására törekedjenek, a hulladékok kezelésére vonatkozó szabályokat tartsák be, a hulladékkezelést végzık rendelkezzenek a szükséges engedélyekkel. Ennek során figyelembe kell venni: Az összes keletkezı (veszélyes és nem veszélyes) hulladékra a Hgt. rendelkezéseit és a végrehajtására kiadott rendeleteknek az adott hulladékra vonatkozó elıírásait be kell tartani. (A hulladékok jegyzékét a 16/2001. (VII. 18.) KöM rendelet tartalmazza.) A keletkezı veszélyes hulladékokkal kapcsolatban a 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet elıírásait kell betartani, különös tekintettel ezen hulladékoknak a környezet szennyezését kizáró, más hulladékoktól elkülönített, biztonságos módon történı győjtésére, elıírásszerő ártalmatlanítására. A kivitelezés során az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól szóló 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet rendelkezéseit a keletkezı hulladékok mennyiségének figyelembevételével kell alkalmazni A keletkezı hulladékokat csak érvényes környezetvédelmi hatósági engedéllyel rendelkezı hasznosító és/vagy ártalmatlanító szervezetnek/személynek lehet átadni, az elıírt dokumentációk alkalmazásával. 2. Az építkezés helyére mobil WC-t kell telepíteni. A mobil WC cseréjérıl gondoskodni kell. Az összegyőjtött kommunális jellegő szennyvizet elszállításra csak arra érvényes engedéllyel rendelkezı személynek/szervezetnek lehet átadni.

3 3 1./3 Zajvédelmi szempontból: A tevékenység végzésekor ügyelni kell, hogy a zajkibocsátás feleljen meg a követelményeknek; a keletkezı környezetterhelés, igénybevétel a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007.(X.29.) Kormányrendelet elıírásainak, a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII.3.) KvVM-EüM. együttes rendelet 2. sz. mellékletében meghatározott határértékeinek. A tevékenységet úgy kell végezni hogy a zajkibocsátás ellen lakossági panaszbejelentés ne következzen be. 1./4 Levegıtisztaság-védelmi szempontból: A tevékenység végzése során levegıtisztaság-védelmi szempontból, az alábbiakat kell betartani: Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tervezett beruházás megvalósítása és majdani üzemelése során tilos a légszennyezés, valamint a levegı lakosságot zavaró bőzzel való terhelése, továbbá a levegı olyan mértékő terhelése, amely légszennyezettséget okoz. 1./5 Természet-és tájvédelmi szempontból: A munkálatokat úgy kell tervezni, hogy a munkavégzéshez szükséges telephely kialakítása a 400 kw-os elektromos hálózat EOV koordinátákkal jelölhetı oszlopán fészkelı fokozottan védett kerecsensólyom (Falco cherrug) pár költıhelyétıl legalább 1 km távolságra kerüljön. 2. A környezet- vagy természetvédelemmel összefüggı hatáskörrel rendelkezı hatóságok elıírásai: Túrkeve Város Jegyzıjének 2253/1/2011. számú szakhatósági állásfoglalása: A Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Tanácsadó Kft. (székhely: 5000 Szolnok, Ponty u. 27.) a Magyar Horizont Energia Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı u. 12.) képviseletében benyújtott HHE-Mezıtúr-É-1 jelő földgázkút termelésbe állítása témájú elızetes környezetvédelmi vizsgálati tervdokumentációját áttanulmányozva a Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Tanácsadó Kft. által készített környezetvédelmi elızetes vizsgálati dokumentáció alapján a helyi környezet- és természetvédelemre kiterjedıen a szakhatósági hozzájárulásomat alábbi kikötéssel megadom: A gázvezeték telepítése út melletti fasort érint, területén a munkálatokat úgy kell végezni, hogy az érintett területen a fás szárú növények károsodást ne szenvedjenek. Amenynyiben szükséges a fás szárú növények eltávolítása, azokat kivágni csak Túrkeve Város Jegyzıjének elızetes engedélyével, a fás szárú növények védelmérıl szóló 346/2008. (XII.30.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelıen lehetséges, azzal, hogy Túrkeve Város Önkormányzatának a környezet védelmérıl szóló módosított 22/2008. (X.22.) sz. rendeletének 9. (6) bekezdése értelmében élı fa kivágására engedély csak október 31. és április 15. között adható ki.

4 4 A tervezett gázvezeték nyomvonala a 0660/22 hrsz-ú földterület tekintetében helyi védelem alatt álló erdıterületet (Ev-2) érint és a 0621 hrsz.-ú tekintetében vízfolyás területet érint. A védı rendeltetéső erdıterületen (Ev-2) kizárólag olyan nem épület jellegő építmények, létesítmények (pl. nyomvonal jellegő közmő és távközlési létesítmények, feltáró utak) helyezhetık el, amelyek az erdıt védelmi rendeltetésének betöltésében nem akadályozzák. A védı rendeltetéső erdıterületen épületek nem helyezhetık el. Védı rendeltetéső erdıterületen fa kizárólag abban az esetben vágható ki, ha azt a fa egészségi állapota, vagy balesetveszély elhárítása teszi szükségessé. Az erdıterületek létesítéséhez (fásításhoz és erdıtelepítéshez), fakitermelési munkák végzéséhez, az erdıterületek igénybevételének minısülı tevékenységekhez (kivonás, idıleges kivonás rendeltetésszerő használatot akadályozó létesítmény elhelyezése), erdıterületek megosztásához az erdészeti hatóság engedélye, illetve szakhatósági hozzájárulása, a Nemzeti Park erdıterületein továbbá a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság hozzájárulása szükséges. A vízfolyások, csatornák medre és parti sávja övezetbe a Hortobágy-Berettyó - fıcsatorna, a Nagykunsági-fıcsatorna, a Holt--Berettyó, a Gástyási (II.)fıcsatorna, a Kartai-fıcsatorna, a Boroszló-Kengyelfenéki-csatorna, a Feneki-ér, a Malomzugi- Simafoki-fıcsatorna, a Csudaballai-fıcsatorna, a Csurgó-Alsóréhelyi-mellékcsatorna, és a Sártó-Gabonás-mellékcsatorna vízmedre tartozik. A partélektıl számítva a vízfolyások parti sávja 6-6 m, a csatornák és a tavak parti sávja 3-3 m. A parti sávban épületek nem alakíthatók ki. A parti sávban kizárólag gyep vagy nádas mővelési ágú terület alakítható ki. A vízgazdálkodási övezetekben létesítmények kizárólag a vízügyi jogszabályok betartásával, a vízügyi hatóság és a természetvédelmi hatóság hozzájárulásával helyezhetık el. A vízfolyások mentén partrendezési munkálatok a vízkezelı létesítési engedélye alapján létesíthetık. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Észak - Alföldi Iroda 490/1157/1/2011. számú örökségvédelmi szakhatósági állásfoglalása: A Magyar Horizont Energia Kft. beruházásában megvalósuló, HHE-Mezıtúr-É-1 jelő gázkút termelésbe állítása ügyében érkezett kérelem alapján az elızetes vizsgálati engedélyezési eljárásban az engedély kiadásához feltételként elıírt kulturális örökségvédelmi szakhatósági hozzájárulást az alábbi kikötésekkel adom meg: 1. A tervezett gázvezeték fektetéséhez kapcsolódó földmunkák csak folyamatos régészeti felügyelet mellett végezhetık. A beruházó és/vagy a kivitelezı vegye fel a kapcsolatot a területileg illetékes mőzeummal, állapodjon meg a régészeti tevékenység elvégzésérıl. Az engedélyes tar-

5 5 tozik a munkák megkezdése elıtt 15 nappal, írásban dokumentálható módon (fax, levél) értesíteni a területileg illetékes megyei múzeumi szervezet régészeti osztályát (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága (5000 Szolnok Kossuth L. tér 4. régészeti osztályvezetı: Dr. Csányi Marietta ), hogy a munkálatokat figyelemmel kísérhessék. 2. A tárgyi létesítmény mőszaki átadásának és használatba vételének hozzájárulásához feltétel a régészeti kutatás ellátását igazoló építési naplóbejegyzés másolatának bemutatása. A Jász - Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény - és Talajvédelmi Igazgatósága 5135/1-TVF/2011. számú szakhatósági állásfoglalása: Az elızetes vizsgálati dokumentációjában foglaltak megtartása esetén a talajvédelmi elvek érvényesülnek, az érintett területen átlagot rontó talajkárosodás nem következhet be, ezért az elızetes vizsgálati dokumentáció jóváhagyása ellen talajvédelmi szempontból kifogást nem emelek. A Magyar Horizont Energia Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı u. 12.) mint engedélyes által tervezett HHE- Mezıtúr-É-1 jelő gázkút termelésbe állítása tárgyi beruházás környezetvédelmi elızetes vizsgálata ügyében megállapítom, hogy a dokumentáció jóváhagyásához szükséges környezetvédelmi engedély talajvédelmi szempontból kiadható. A Szolnoki Körzeti Földhivatal /4/2011. számú szakhatósági állásfoglalása: Fenti számú megkeresésében a Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Tanácsadó Kft. által a Magyar Horizont Energia Kft. képviseletében a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelıséghez benyújtott, a HHE-Mezıtúr-É-1 jelő gázkőt termelésbe állítása, a HHE-Mezıtúr-É-1 gázkút, és a HHE-Tőrkeve-Ny-8 gázkút közötti gázvezeték megépítése, a HHE-Túrkeve-Ny-8 gázkút és a HHE-Túrkeve-Ny-5 győjtıközpont közötti gázvezeték és metanol vezeték megépítése, és a vezetékek rákötése a HHE-Túrkeve-Ny-5 győjtısorra elızetes vizsgálati eljárásában a Szolnoki Körzeti Földhivatal szakhatósági állásfoglalását kérte. A HHE-Mezıtúr-É-1 jelő gázkút termelésbe állítása, a HHE-Mezıtúr-É-1 gázkút, és a HHE- Túrkeve-Ny-8 gázkút közötti gázvezeték megépítése, a HHE-Túrkeve-Ny-8 gázkút és a HHE- Túrkeve-Ny-5 győjtıközpont közötti gázvezeték és metanol vezeték megépítése, és a vezetékek rákötése a HHE-Túrkeve-Ny-5 győjtısorra tervezett beruházások elızetes vizsgálatához a szakhatósági hozzájárulásomat megadom. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve /2011. számú szakhatósági állásfoglalása: A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Magyar Horizont Energia Kft. által a Mezıtúr-É-1 jelő CH-kút termelésbe állítása ügyében - a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség megkeresése alapján - az elızetes vizsgálat dokumentáció elfogadásához környezet-egészségügyi szempontból hozzájárul.

6 6 Mezıtúr Város Polgármesteri Hivatala /2011. számú szakhatósági állásfoglalása: A Magyar Horizont Energia Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı u. 12.) a Tiszántúl térségében a 1-1HE-Mezıtúr-É-1 jelő földgáz kutat termelésbe kívánja állítani. A Zöld Vonal 2000 Kft. által készített környezetvédelmi elızetes vizsgálat dokumentáció alapján a környezetvédelmi engedélyek kiadásához kikötések nélkül hozzájárulok. Eljárási költségre vonatkozó rendelkezések: A környezetvédelmi, természetvédelmi, valamint a vízügyi hatósági eljárások igazgatási szolgáltatási díjairól szóló 33/2005. (XII.27.) KvVM rendelet szerinti igazgatási szolgáltatási díjat [ Ft] az engedélyes megfizette. Az elsı fokon kérelemre indult földvédelmi eljárásban a földvédelmi hatóság szakhatósági közremőködésének díja: Ft. melyet a kérelmezı megfizetett. Túrkeve Város Jegyzıje eljárásában az Ft eljárási illeték lerovásra került. Egyéb eljárási költség nem merült föl. Döntésemet ügyintézési határidın belül hoztam meg, ezért igazgatási szolgáltatási díj visszafizetési kötelezettség nem áll fenn. Határozatom ellen a kézbesítéstıl számított 15 napon belül az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Fıfelügyelıséghez címzett, de 2 példányban a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıséghez benyújtható fellebbezéssel lehet élni. A fellebbezés díjköteles. A jogorvoslati eljárás díja az igazgatási szolgáltatási díjtétel 50 %-a, amit a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség számú számlájára kell teljesíteni. A befizetést igazoló bizonylatot (vagy annak másolatát) a fellebbezéshez kell csatolni. A fellebbezés elektronikus úton történı benyújtására a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıségnél nincs mód. Indokolás A Magyar Horizont Energia Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı u. 12.) a HHE Mezıtúr-É-1 jelő gázkút termelésbe állítását tervezi. A tervezett tevékenység, beruházás a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 3. számú mellékletében felsorolt tevékenységek közé tartozik. 13. Kıolaj-, földgázkitermelés (ha nem tartozik az 1. mellékletbe), a kutatófúrás csak védett természeti területen és felszín alatti vízbázis hidrogeológiai védıövezetén 94. Gáz-, kıolaj-, kıolajtermék-szállító vezeték (ha nem tartozik az 1. mellékletbe) A Rendelet 3. (1) bekezdés a) pontja kimondja, hogy A környezethasználó köteles elızetes vizsgálatot kezdeményezni a felügyelıségnél, ha olyan tevékenység megvalósulását tervezi, amely a) az 1. számú vagy a 3. számú mellékletben szerepel.

7 7 A környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelölésérıl szóló 347/2006. (XII.23.) Korm. rendelet értelmében a hatáskörrel és illetékességgel rendelkezı, eljáró, környezetvédelmi hatóság a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség [továbbiakban: Felügyelıség]. A Magyar Horizont Energia Kft. megbízásából a Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Tanácsadó Kft február 2-án elızetes vizsgálati dokumentációt és kérelmet nyújtott be a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıséghez a jogszabályi kötelezettségnek eleget téve. Az engedélyezési eljárást az alábbi jogszabályok szabályozzák: a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. Rendelet. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL törvény [rövidítve: Ket.] 37. -ban rögzített kötelezettségemnek eleget tettem és megállapítottam, hogy a kérelem formailag és tartalmilag is megfelelı. A Ket. 29. (6) bekezdés, továbbá a Rendelet 3. (3) és (4) bekezdések szerint, az ügy az érintett Jegyzı közremőködésével, a Felügyelıség honlapján, faliújságán, valamint a kormányzati rendszeren közhírelve lett. A nyilvánosság észrevételt nem tett. A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény 67. (2) bekezdés értelmében A felügyelıség az elızetes vizsgálati eljárásban dönt arról, hogy a tervezett tevékenység környezeti hatásvizsgálati vagy egységes környezethasználati engedélyezési, illetve más hatósági eljárás hatálya alá tartozik-e, és döntésében - szükség szerint - meghatározza a benyújtandó kérelem tartalmi követelményeit. A Rendelet 5. számú melléklete tartalmazza a környezeti hatásvizsgálat szükségességének szempontjait. A megállapított tényállás: Vízvédelmi szempontból: A dokumentációból megállapítható, hogy a tervezett beruházás célja a HHE-Mezıtúr-É-1 jelő gázkút által termelt gáz eljuttatása a HHE-Túrkeve-Ny-5 kútkörzetében kiépített győjtısorig. Innen a gáz meglévı vezetékkapcsolaton jut el a MOL Nyrt. Endrıd III. gázüzemébe, majd elıkészítés után a MOL Nyrt. tulajdonú gázokkal együtt kerül forgalmazásra. A földgáz hasznosításának megvalósításához szükséges: a HHE-Mezıtúr-É-1 gázkút kútkörzetének kialakítása, a HHE-Mezıtúr-É-1 gázkút és HHE-Túrkeve-Ny-8 gázkút között 1 db DN100, P355NH anyagú, PN100, kb. gázvezeték megépítése 7480,84 m hosszban, a HHE-Túrkeve-Ny-8 gázkút és HHE-Túrkeve-Ny-5 győjtıközpont között 1 db DN150, PN100 gázvezeték és 1 db DN25, PN210 metanol vezeték megépítése 1634,31 m hosszban, a vezetékek rákötése a HHE-Túrkeve-Ny-5 kútkörzetében elhelyezett győjtısorra, illetve metanol adagoló technológiára.

8 8 A dokumentációból megállapítható továbbá, hogy a gázkút termelvényét a MOL Nyrt. Endrıd-III. gázüzeme kapacitásbıvítés nélkül fogadni tudja. A gázüzem technológiájában engedélyezett módon kezelik a termelvényt és a metanolos kísérıvizet. A kísérıvíz visszasajtolása a MOL Nyrt. rendszerén keresztül történik. Hulladékgazdálkodási szempontból: Megállapítható, hogy az 5. számú melléklet alapján (a keletkezı hulladékok mennyiségét, kezelhetıségét tekintve) a megvalósulás (kútfúrás, technológia-telepítés, vezetéképítés), a mőködés (földgáz-kitermelés, vezetéken történı szállítás, karbantartások) és a megszüntetés (felszíni létesítmények, szerelvények bontása, jelzıoszlopok eltávolítása) nem jár jelentıs környezeti hatásokkal, a hulladékok megfelelı kezelése megoldható, ezért az eljárásban környezeti hatástanulmány elkészítését nem szükséges. Levegıtisztaság-védelem szempontból: A tervezett létesítmény létesítése és üzemelése során - levegıtisztaság-védelmi szempontból jelentıs környezeti hatás nem várható. Zajvédelmi szempontból: Mind a megvalósulás, mind a mőködés, mind a megszüntetés feltételezhetıen nem jár jelentıs környezeti hatásokkal. Természetvédelmi szempontból: A HHE-Mezıtúr-É-1 jelő gázkút termelésbe állításához szükséges gázvezeték nyomvonala által érintett Túrkeve, külterületi ingatlanok nem állnak országos jelentıségő természetvédelmi oltalom alatt és nem szerepelnek a Natura 2000-es területek listáján. A kialakítandó vezeték nyomvonala kb. 1 km-re megközelíti a keresztezı 400 kw-os elektromos hálózat EOV koordinátákkal jelölhetı oszlopán fészkelı fokozottan védett kerecsensólyom (Falco cherrug) pár költıhelyét. A munkálatok 1 km-en túl várhatóan nem lesznek hatással a kerecsensólyom pár költésére. A többször módosított, a védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok körérıl, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentıs növény- és állatfajok közzétételérıl szóló 13/2001. (V. 9.) KöM rendelet 4. számú melléklete értelmében a kerecsensólyom (Falco cherrug) fokozottan védett állatfaj, pénzben kifejezett értéke Ft/egyed. A természet védelmérıl szóló évi LIII. törvény 43. (1) bekezdése értelmében Tilos a védett állatfajok egyedének zavarása, károsítása, kínzása, elpusztítása, szaporodásának és más élettevékenységének veszélyeztetése, lakó-, élı-, táplálkozó-, költı-, pihenı- vagy búvóhelyeinek lerombolása, károsítása. A környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelölésérıl szóló 347/2006. (XII.23.) Korm. rendelet 32/A (1) bekezdése, valamint a 4. sz. melléklete kimondja, hogy a Felügyelıség az elızetes vizsgálatba bevonja a környezetvagy természetvédelemmel összefüggı hatáskörrel rendelkezı hatóságokat. A hatóságok a

9 9 rendelkezı részben szereplı elıírásokkal, az alábbi indokokkal adták meg szakhatósági állásfoglalásukat: A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve /2011. számú szakhatósági állásfoglalásában kikötés nélkül hozzájárult az elızetes vizsgálati dokumentáció lezárásához, Indokolása a következı: A Magyar Horizont Energia Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı u. 12.) a HHE-Mezıtúr-É-1 jelő CH kút termelésbe állítására vonatkozó elızetes vizsgálati dokumentáció engedélyezése iránti kérelmet terjesztett elı. Az eljárásban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve szakhatósági hatáskörrel rendelkezik. A megkeresı hatóság által csatolt dokumentumok alapján, figyelemmel a 314/2005. (XII. 25.) Kormányrendelet 3. (2) bekezdés és 4. sz. mellékletére, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve megállapította, hogy a fent nevezett dokumentáció a környezet-egészségügyi követelményeknek megfelel, erre tekintettel a rendelkezı részben foglaltak szerint határozott. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 490/1157/1/2011. számú szakhatósági állásfoglalásának Indokolása: A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség kérelmére a HHE-Mezıtúr-É-1 jelő gázkút termelésbe állítása megnevezéső munka elızetes vizsgálati engedélye tárgyában február 21-én eljárás indult Hivatalomnál, melynek ügyintézési határideje március 22-én jár le. A beruházáshoz kapcsolódó örökségvédelmi hatástanulmányt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága készítette. A tervezett beruházás a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal hatósági nyilvántartásában szereplı régészeti lelıhelyet (Túrkeve-Pusztatúrpásztó KÖH azonosító:66772) érint. A szakhatósági hozzájárulást a következıkre való tekintettel adtam meg: A kulturális örökség védelmérıl szóló évi LXIV. tv. (Továbbiakban: Kötv.) 19. (l) bekezdése szerint a földmunkával járó fejlesztésekkel, beruházásokkal a régészeti lelıhelyeket - a törvényben meghatározott kivételekkel - el kell kerülni. Megállapítottam, hogy jelen esetben a vezeték nyomvonalának tervezésekor törekedtek arra, hogy a nyomvonal mentén lévı lelıhely intenzív részét elkerüljék. Ugyanakkor a fenti lelıhelyet csak topográfiai kutatásokból ismerjük, így nem ismeijük a pontos kiterjedését, állapotát és intenzitását. A lelıhely elhelyezkedésére vonatkozólag a terület geomorfológiai adottságai adnak támpontot. Mindezekre tekintettel a lelıhelyek kiterjedésének, állapotának és a bolygatatlan régészeti objektumok helyének meghatározása céljából a létesítmény kialakításához kapcsolódóan régészeti megfigyelés elvégeztetése indokolt különös tekintettel a nyilvántartott régészeti lelıhely mentén. A régészeti megfigyelést Kötv. 22. (2) bekezdése, illetve a régészeti lelıhelyek feltárásának, illetve a régészeti lelıhely, lelet megtalálója anyagi elismerésének részletes szabályairól szóló (VIII. 187.) NEFMI rendelet (a továbbiakban R.) 15. (1) bekezdésének a) pontja alapján írtam elı. A régészeti megfigyelés a Kötv pontja, illetve a R. 15. (4) bekezdése szerint a földmunkával járó fejlesztések, beruházások régész által a helyszínen történı folyamatos figyelemmel kísérése és annak dokumentálása. Amennyiben a földmunkák során

10 10 régészeti emlékek kerülnek elı, akkor a régészeti megfigyelés ellátása nem szolgálja kielégítıen a lelıhely és a régészeti örökség védelmét, ezért a további régészeti tevékenységet a megelızı feltárásra vonatkozó szabályok szerint kell folytatni Hatóságomtól beszerzett engedéllyel. A régészeti megfigyelés során elıkerülı régészeti leletelv, illetve emlékek feltárását a Kötv. 19. (2), valamint a 22. (1) bekezdése alapján írtam elı. A rendelkezésemre álló adatok alapján megállapítottam, hogy a létesítmény a kulturális örökség védelme jogszabályban meghatározott követelményeinek a rendelkezı részben elıírt feltételek mellett felel meg. - A Jász - Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény - és Talajvédelmi Igazgatósága 5135/1-TVF/2011. számú szakhatósági állásfoglalásának Indokolása: A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség (5000 Szolnok, Ságvári krt. 4.) jogszabályi hivatkozással megkereste a Jász - Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény - és Talajvédelmi Igazgatóságát, mint talajvédelmi hatóságot, a Magyar Horizont Energia és Szolgáltató Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı út 12.), mint engedélyes által a HHE-Mezıtúr-É-1 jelő gázkút termelésbe állítása tárgyi beruházás környezetvédelmi elızetes vizsgálati eljárásához szükséges szakhatósági állásfoglalás beszerzése céljából. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága a Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Tanácsadó Kft. (5000 Szolnok, Ponty út 27.) által elkészített környezetvédelmi elızetes vizsgálati dokumentáció alapján megállapította, hogy a tervezett tevékenység talajvédelmi érdeket nem sért, ezért a környezetvédelmi elızetes vizsgálati dokumentáció jóváhagyása ellen kifogást nem emelt. - Túrkeve Város Jegyzıje 2253/1/2011. számú szakhatósági állásfoglalásának Indokolása: A Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Tanácsadó Kft. (székhely:5000 Szolnok, Ponty u. 27.) a Magyar Horizont Energia Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenı u. 12.) képviseletében benyújtott, a HHE-Mezıtúr-É-1 jelő földgázkút termelésbe állítása elızetes vizsgálata ügyében a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség megkereste hatóságomat szakhatósági állásfoglalás kiadása érdekében a környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelölésérıl szóló 347/2006. (XII.23.) Korm. rendelet 4. számú melléklete alapján. A dokumentáció vizsgálata során megállapítottam az alábbiakat: A tervezett földgázkút termelésbe állítása út melletti fasort érint, a fás szárú növények védelme érdekében azok kivágása csak a fás szárú növények védelmérıl szóló 346/2008. (X11.30.) Korm. rendeletben megfogalmazottak szerint, a megfelelı feltételek megléte és indokost esetben engedélyezhetı. Az engedélyezés a Túrkeve város jegyzıjének hatásköre. Az engedélyezés módját a kormányrendeleten kívül Túrkeve Város Önkormányzatának a környezet védelmérıl szóló módosított 22/2008. (X.22.) sz. rendeletében foglaltak szabályozzák.

11 11 A tervezet gázvezeték nyomvonala a 0660/22 hrsz.-ú földterület tekintetében helyi védelem alatt álló erdıterületet (Ev 2 ) érint és a 0621 hrsz.-ú tekintetében vízfolyás területet (V érint, ezért az építési tevékenység- Túrkeve város Önkormányzatának 17/2006. (VIII.7.) számú rendelete 19. -a valamint 23. -a alapján (helyi építési szabályzat)- az állásfoglalás rendelkezı részében leírtak betartásával végezhetı. A tervezett beruházás egyéb hatásai a hatásterületen az elızetes vizsgálat szerint nem okoznak olyan környezeti változásokat, amelyek elleni védelem az Önkormányzat feladat- és hatáskörébe tartozik. Elıbbiek alapján a szakhatósági hozzájárulás a rendelkezı részben közölt kikötéssel megadható. Mezıtúr Város Polgármesteri Hivatala /2011. számú szakhatósági állásfoglalásának Indokolása: A Magyar Horizont Energia Kft. kérelmére indult környezetvédelmi hatósági ügyben, a Közép-Tisza - vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség megkereste hatóságomat szakhatósági állásfoglalás kiadása érdekében, a 347/2006.(XII.23.) Korm. rendelet 32/A (1) bekezdése értelmében. Az eljáráson megállapítást nyert, hogy a megvalósult tervezett fejlesztés által érintett területen és hatásterületen helyi környezet- és természetvédelem alatt álló területet nem található, a helyi önkormányzati rendeletben meghatározott természetvédelmi, környezetvédelmi követelményeknek a kérelemben foglaltak megfelelnek. Fentiekre tekintettel a rendelkezı részben foglaltak szerint döntöttem. - A Szolnoki Körzeti Földhivatal /4/2011. számú szakhatósági állásfoglalásának Indokolása: A Közép-Tisza-vidéki Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség megkereste a Szolnoki Körzeti Földhivatalt a Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Kft. által a Magyar Horizont Energia Kft. képviseletében benyújtott kérelmére, a HHE-Mezıtúr-É-1 jelő gázkút termelésbe állítása, a HHE-Mezıtúr-É-1 gázkút, és a HHE-Túrkeve-Ny-8 gázkút közötti gázvezeték megépítése, a HHE-Túrkeve-Ny-8 gázkút és a HHE-Túrkeve-Ny-5 győjtıközpont közötti gázvezeték és metanol vezeték megépítése, és a vezetékek rákötése a HHE-Túrkeve-Ny-5 győjtısorra tervezett beruházások elızetes vizsgálati eljárásához szükséges termıföldvédelmi szakhatósági állásfoglalás kiadása céljából. A Mezıtúri-É-1 kutatófúrás céljára a Szolnoki Körzeti Földhivatal termıföld idıleges más célú hasznosítása tárgyú engedélyt adott ki /3/2009. számon. A további tervezett beruházásokkal kapcsolatban (vezeték fektetés) a Szolnoki Körzeti Földhivatalnál a termıföld idıleges más célú hasznosítására vonatkozó további kérelmet nyújtottak be, mely engedélyezési eljárás érinti a jelen szakhatósági eljárással érintett mezıt-úri és túrkevei földrészleteket is. Az eljárás a /2011. számon jelenleg folyamatban van. A szakhatósági állásfoglalás kiadásnak jogi akadálya nem volt, a döntésemet a rendelkezésemre álló adatok, és a március 01-én megtartott helyszíni szemlén tapasztaltak alapján hoztam meg.

12 12 A termıföld védelmérıl szóló évi CXXIX. törvény (továbbiakban Tfvt.) 8. (1) bekezdése alapján, ha más hatóságok engedélyezési eljárásaiban az ingatlanügyi hatóság szakhatóságként mőködik közre, a termıföld védelmének érvényesítése érdekében érvényre kell juttatni, hogy az engedélyezési eljárás alá esı tevékenyég végzése, létesítmény elhelyezése, jogosultság gyakorlása lehetıség szerint a gyengébb minıségő termıföldeken, a lehetı legkisebb mértékő termıföld igénybevételével történjen." A Tfvt. 8. (2) bekezdése alapján a szakhatósági állásfoglalás kialakítása során figyelemmel kell lenni továbbá arra, hogy az érintett és szomszédos termıföldek megfelelı mezıgazdasági hasznosítását a tervezett tevékenység, létesítmény nem akadályozza." A tervezett gázkút termelésbe állítása termıföld idıleges és végleges más célú hasznosításával jár, a beruházással érintett termıföldekkel szomszédos termıterületek mezıgazdasági mővelését a gázkút termelésbe állítása nem akadályozza, ezért a tervezett beruházás ellen termıföldvédelmi szempontból kifogást nem emelek. Jelen szakhatósági állásfoglalásom nem jelenti a termıföld más célú hasznosításának engedélyezését. A benyújtott elıvizsgálati dokumentáció alapján a megvalósulás, a mőködés, a megszüntetés feltételezhetıen nem jár jelentıs környezeti hatásokkal, ezért környezeti hatásvizsgálat elvégzése nem szükséges. Az eljárás során hozott döntésemmel a rendelkezı rész szerint határoztam. A döntésemet a Ket. 71. (1) bekezdése szerint határozatba foglaltam. Döntésemet az ügyintézési határidın belül adtam ki. Az ügyintézési határidıbe nem számít bele a szakhatóság eljárásának ideje. A Ket. 98. (1) bekezdésben rögzítettek szerint az elsıfokú határozat ellen fellebbezésnek van helye. A Ket. 99. értelmében a fellebbezést a döntés közlésétıl számított 15 napon belül lehet elıterjeszteni. A jogorvoslati eljárás díja a környezetvédelmi, természetvédelmi, valamint a vízügyi hatósági eljárások igazgatási szolgáltatási díjairól szóló 33/2005. (XII.27.) KvVM rendelet 2. (4) bekezdés alapján az alapeljárás igazgatási szolgáltatási díjtételének 50 %-a. Szolnok, március 17. Kónya Károly igazgató megbízásából: Dr. Nemes Gábor engedélyezési irodavezetı igazgatóhelyettes

13 13 Határozatomról értesítést kapnak: 1./ Magyar Horizont Energia Kft Budapest, Nagy Jenı u pld dokumentáció 2./ Mezıtúr Város Polgármesteri Hivatala 5400 Mezıtúr,Kossuth tér 1. vétívvel 3./ Túrkeve Város Polgármesteri Hivatala 5420 Túrkeve, Petıfi tér 1. vétívvel 4./ Szolnoki Körzeti Földhivatal 5000 Szolnok, Ostor u. 1/a. 5./ Zöld Vonal 2000 Környezetvédelmi Tanácsadó Kft Szolnok, Ponty u / Jász - Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény - és Talajvédelmi Igazgatóság 5000 Szolnok, Vízpart krt / Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv 5000 Szolnok, Ady E. út / Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 4024 Debrecen, Sumen u / Csongrád Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 6720 Szeged, Oroszlán u / KÖTI-KTVF Hulladékgazdálkodási Osztály 11./ KÖTI-KTVF Vízvédelmi és Vízgazdálkodási Osztály 12./ KÖTI-KTVF Természet- és Tájvédelmi Osztály 13./ KÖTI-KTVF Levegıtisztaság-védelmi és Zajellenırzési Osztály 14./ KÖTI-KTVF Hatósági Engedélyezési Iroda 15./ KÖTI-KTVF HNYR 16./ KÖTI-KTVF Irattár Azonosító adatok: I. Ügyfélre vonatkozó információk: 1. Ügyfél neve: Magyar Horizont Energia Kft. 2. Ügyfél címe: 1126 Budapest, Nagy Jenı u Ügyfél KÜJ száma: Ügyfél KSH számjele:

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25 Ügyfélfogadás: hétfı

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25 Ügyfélfogadás: hétfı

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Ikt.sz.: 1361 /2007. Ea.: Nagyné Lukovszky Erika. Tárgy: Cibakháza, Kaluterm Kft. előzetes vizsgálat lefolytatása

Ikt.sz.: 1361 /2007. Ea.: Nagyné Lukovszky Erika. Tárgy: Cibakháza, Kaluterm Kft. előzetes vizsgálat lefolytatása 1 Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok,

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Ikt. szám: 7250-1/5/2013. II.

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Ikt.sz.: /2007. Ea.: Nagyné Lukovszky Erika. Túrkeve, Szennyvítisztító létesítéséhez előzetes vizsgálat lefolytatása

Ikt.sz.: /2007. Ea.: Nagyné Lukovszky Erika. Túrkeve, Szennyvítisztító létesítéséhez előzetes vizsgálat lefolytatása 1 Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Szám: 72.224-1-4/2010. Ea.: Dr. Kiss Renáta Bánfi Szabolcs (táj- és természetvéd.) Tóth Lajos (víz- és talajvéd. + összefogó)

Részletesebben

Tárgy: Jászfelsőszentgyörgy I.- homok védnevű bányatelek bányabezárása, tájrendezése HATÁROZAT

Tárgy: Jászfelsőszentgyörgy I.- homok védnevű bányatelek bányabezárása, tájrendezése HATÁROZAT MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG Ikt. szám: SZBK/1225-6/2014. Ügyintéző: Szeifert Konrád : 06-56-512-314 : 06-56-512-337 E-mail: konrad.szeifert@mbfh.hu Jogerős: 2014. 06.

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság Cím: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf.

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 3879-1/1/2014.I. Tárgy: a Magyar

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 1912-4/6/2013.I. Tárgy:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség H A T Á R O Z A T

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség H A T Á R O Z A T Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Üi.szám: 76.735-1-10/2010. Ea: dr. Balthazár Éva Filakné Enyedi Andrea Tárgy: EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft., Szeged, el zetes

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Szám: /3/2013. Tárgy: A Magyar Telekom Távközlési Nyrt. (1541 Budapest) Nagykanizsa, Bartók B. u. 8. szám alatti ingatlanon lévő telefonközpont

Szám: /3/2013. Tárgy: A Magyar Telekom Távközlési Nyrt. (1541 Budapest) Nagykanizsa, Bartók B. u. 8. szám alatti ingatlanon lévő telefonközpont NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 2843-2/3/2013. Tárgy:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183.

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183. NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea.: 5601-4/2/2013. II.

Részletesebben

Tárgy: Törökszentmiklós I.- agyag védnevű bányatelek egy részének tájrendezése HATÁROZAT

Tárgy: Törökszentmiklós I.- agyag védnevű bányatelek egy részének tájrendezése HATÁROZAT MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG Ikt. szám: SZBK/2625-8/2013. Ügyintéző: Szeifert Konrád : 06-56-512-314 : 06-56-512-337 E-mail: konrad.szeifert@mbfh.hu Jogerős: 2014. 01.

Részletesebben

Tárgy: Dévaványa I.- agyag védnevű bányatelek egy részterületének tájrendezése HATÁROZAT

Tárgy: Dévaványa I.- agyag védnevű bányatelek egy részterületének tájrendezése HATÁROZAT MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG Ikt. szám: SZBK/682-5/2014. Ügyintéző: Szeifert Konrád : 06-56-512-314 : 06-56-512-337 E-mail: konrad.szeifert@mbfh.hu Jogerős: 2014. 05.

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet

267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet 267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet a Korányi Projekthez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggı közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentıségő üggyé nyilvánításáról

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 10-1/1/2014.II. Tárgy: a Praktiker

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELİSÉG Kérjük, vá laszában hivatkozzon iktatószá munkra! Ikt. sz.: KTVF: 2977-27/2010. Tárgy: A GE Hungary Kft. Budapest, Váci út 77.

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 844-2/3/2014.II. Tárgy: a HOTEL

Részletesebben

00 Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

00 Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 00 Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Szám: 69405-1-19/2010. Tárgy: ATIKÖVIZIG - Hódtó-Kis-Tiszai El adó: dr. Séra Judit (jogi) vízrendszer el zetes vizsgálati el-

Részletesebben

Tárgy: KÜJ: KTJ: HAT ÁROZAT

Tárgy: KÜJ: KTJ: HAT ÁROZAT Iktatószám: 14053-4/2015. Ügyintéző: Biczó Zsolt dr. Ötvös Tünde Telefon: 72/567-143 Tárgy: KÜJ: KTJ: HAT ÁROZAT IPARK Pécs Kft., Déli Ipari Park (152,6927 ha) környezetvédelmi engedélyének módosítása

Részletesebben

Szám: /1/2014.I. Tárgy: Levegőtisztaság- védelmi működési engedély határozat Ea: Törkenczi Arnold Melléklet: 1 pld.

Szám: /1/2014.I. Tárgy: Levegőtisztaság- védelmi működési engedély határozat Ea: Törkenczi Arnold Melléklet: 1 pld. NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 3419-3/1/2014.I. Tárgy: Levegőtisztaság-

Részletesebben

Szám: /3/2014.I. Tárgy: Levegıtisztaság- védelmi mőködési engedély határozat Ea: Spiegler Mihály dr. Bodorkós Erzsébet

Szám: /3/2014.I. Tárgy: Levegıtisztaság- védelmi mőködési engedély határozat Ea: Spiegler Mihály dr. Bodorkós Erzsébet NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 1467-1/3/2014.I. Tárgy: Levegıtisztaság-

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 É R T E S Í T É S

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 É R T E S Í T É S NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Ikt. szám: 1-2/14/2015. Mőszaki ea.:

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye Részben zárt térben Szabad téren

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye Részben zárt térben Szabad téren CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 105475-1-7/2015. Ügyintéző: dr. Kisgyörgyei Ágnes Tel.: +36 (62) 553-060/44255 Tárgy: Sajt-Expressz Kft, Kecskemét zajkibocsátási határérték megállapítása H

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Tárgy: Szám: Ea.: VA/KTF02/66-13/2016. Törkenczi Arnold. Melléklet: Sárvár Város Jegyzıje Sárvár Várkerület 2-3. Tisztelt Cím!

Tárgy: Szám: Ea.: VA/KTF02/66-13/2016. Törkenczi Arnold. Melléklet: Sárvár Város Jegyzıje Sárvár Várkerület 2-3. Tisztelt Cím! Szám: Ea.: VA/KTF02/66-13/2016. Törkenczi Arnold Tárgy: Melléklet: Levegıtisztaság- védelmi létesítési engedély határozat megküldése hirdetményezés céljából 1 pld. hirdetmény 1 pld. VA/KTF02/66-12/2016.

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Tárgy: Tiszagyenda II.- homok védnevű bányatelek bányabezárása, tájrendezése HATÁROZAT

Tárgy: Tiszagyenda II.- homok védnevű bányatelek bányabezárása, tájrendezése HATÁROZAT MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG Ikt. szám: SZBK/2806-11/2013. Ügyintéző: Szeifert Konrád : 06-56-512-314 : 06-56-512-337 E-mail: konrad.szeifert@mbfh.hu Jogerős: 2013. 12.

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 3965-2/1/2014.I. Tárgy: a Makoplast

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Engedélyezési Jogi Titkárság

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Engedélyezési Jogi Titkárság 1 Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Engedélyezési Jogi Titkárság Szám: 74847-1-12/2010. Tárgy: EDF Démász Hálózati Elosztó El adó: dr. Séra Judit (jogi) Kft.

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Jogi ea: Műszaki ea.: 4938-2/1/2014./I.

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye. Részben szabadtéren

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye. Részben szabadtéren CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 105918-1-8/2015. Ügyintéző: dr. Séra Judit Bakacsi Judit Tel.: +36 (62) 553-060/44253 Tárgy: D.H. INTERTRADE Kft. Csongrád zajkibocsátási határérték megállapítása

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok,

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf.

Részletesebben

Vas Megyei Kormányhivatal

Vas Megyei Kormányhivatal Vas Megyei Kormányhivatal Iktatószám: VAV/KTF/488-6/2015 Ügyintézık: Paksa Tibor, dr. Bodorkós Erzsébet Telefon: (94) 506-719 Tárgy: 8. sz. fıút Szemenye-Kám közötti szakasz burkolat-megerısítése során

Részletesebben

Veszprémi Járási HivatalA K Ö Z L E M É N Y

Veszprémi Járási HivatalA K Ö Z L E M É N Y Veszprémi Járási HivatalA K Ö Z L E M É N Y A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatalánál (továbbiakban: Veszprémi Járási Hivatal) a Divinus Yacht Club Kft. (4032 Debrecen, Nagyerdei körút

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. 1. Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének BKR/001/00773-2/2015. számú állásfoglalása:

H A T Á R O Z A T. 1. Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének BKR/001/00773-2/2015. számú állásfoglalása: CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 104440-1-12/2015. Ügyintéz : dr. Baltazár Éva Berényi Anita Kovács Tibor Tel.: +36 (62) 553-060/44145 Tárgy: EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. Kiskunhalas MOL

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183.

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183. NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea: 3500-1/2/2013. Törkenczi

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 522-9/2016. Tárgy: Szil, Ügyintéző: dr. Tatár Beatrix Margit Bartókné Hajnali Beáta Mellékletek: - Telefon: (96) 524-000 Hiv. szám: - HIDRÁNS Kft., 045/1

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 423-422, 422-255, 375-111, 501-900 Fax: (06 56) 343-768 Postacím:

Részletesebben