H-1036 Budapest, Lajos u B lépcsőház Tel.: (1) , Fax: (1)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590"

Átírás

1 mitac mn EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: november ) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: MITAC Specifikáció: 0807 MSDS szám: SD AgrEvo kód: A vállalat azonosítása AE B EC22 A8 Bayer Hungária Kft. Bayer CropScience H-1036 Budapest, Lajos u B lépcsőház Tel.: (1) , Fax: (1) ) ÖSSZETÉTEL / AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ ADATOK Vegyi jelleg Emulgeálható koncentrátum (EC), tartalmaz: 21,7% Amitraz (200 g/l) UN szám: 1307 Veszélyes alkotóelemek N-metil-bisz-(2,4-xililiminometil)-amin (Amitraz) 21,7% Veszélyességi fokozatok: Xn, N Kockázati kódok: 22, 43, 48/22, 50/ xilén, izomer-keverék >60-70% Veszélyességi fokozat: Xn Kockázati kódok: 10, 20/21, 38 3.) VESZÉLYESSÉG Veszélyesség az emberre és a környezetre Xn (káros anyag). Kockázati kódok: 10 Gyúlékony. 20/22 Belégzéskor és lenyeléskor káros hatás mutatkozik. 38 A bőrt ingerli. 43 A bőrre kerülve érzékenységet okozhat. 48/22 Káros anyag: A szer lenyelése a tartósan kifejtett hatás miatt az egészségre nézve nagyon veszélyes! 4.) ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS Általános információ Ha beszennyeződött a ruházata, azonnal távolítsa el! Mivel lehet, hogy a mérgezés tünetei csak órák múlva jelentkeznek, ezért a baleset után 48 órán át az orvosi megfigyelés ajánlott. Belégzés esetén A balesetet szenvedett személyt vigyük ki a levegőre és tartsuk melegen. Bőrrel való érintkezés esetén Ha a szer a bőrére kerül, azonnal mossa le szappannal és vízzel és alaposan öblítse le! Ha az ingerlő hatás és az érzékenység nem múlik el, forduljon orvoshoz! Szembe kerülés esetén Ha a szer a szemébe kerül, azonnal öblítse ki bő csapvízzel, több percen át! Közben a szemét tartsa nyitva.

2 Ha a tünetek nem múlnak el, forduljon orvoshoz! Lenyelés esetén A hányást nem szabad erőltetni. Azonnali orvosi segítség szükséges. Öblítse ki a száját, majd igyon sok vizet! Orvosi szén adandó be. Tanácsok az orvosnak A főleg a termelés vagy a formulázás területén dolgozók közül egyeseknél enyhén bőrpír lépett fel, elsősorban az arcon, a nyakon, a mellen és a karon. A bőr pirossága általában 2 órán át is megmaradhat és a következő napokon is megismétlődhet. Tünetek: allergiás reakciók. Állatkísérleteknél súlyveszteség, a testhőmérséklet leesése, bőrpirosság, alacsony vércukor is megfigyelhető volt. Kezelés Lenyelés esetén gyomormosás, aktív szén beadásával. Elsősegély: tüneti kezelés Lenyelés esetén esetleg az ychimbin is segíthet. 5.) TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Megfelelő oltószerek széndioxid oltópor vízsugár Nagyobb tüzek esetén: vízsugár alkoholnak ellenálló hab Magából a szerből vagy készítményből, az égéstermékeiből, vagy a kiszabaduló gázokból eredő különös kockázatok Tűz esetén az alábbi anyagok szabadulhatnak el: nitrogénoxidok (NOx) ammónia (NH 3 ) szénmonoxid (CO) Bizonyos körülmények között nyomokban egyéb mérgező gázok is felszabadulhatnak. Egyéni védőfelszerelés a tűzoltás esetére Oxigénes légzőkészülék használata. Teljes védőruházat viselete. 6.) BALESETVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Egyéni óvintézkedések Védőruházat viselete. A nem védett személyeket távol kell tartani. A szert az esetleges tűzforrásoktól távol kell tartani. Környezetvédelmi óvintézkedések A szert a csatornarendszerbe, illetve a felszíni vagy föld alatti vizekbe beengedni tilos. Ha a szer mégis elérné a vizeket vagy a csatornarendszert, az illetékes hatóságot tájékoztatni kell. Takarítás, összeszedés módszerei A kiömlött szert abszorbens anyaggal (pl. homok, diatomit, savkötők, univerzális kötőanyag, fűrészpor) kell felszedni.

3 A felszedett hulladék eltávolításához lásd a 13. pontot. Kiegészítő információk Az egyéni óvintézkedésekre vonatkozó információkhoz lásd a 8. fejezetet. A hulladék eltávolítására vonatkozó információkhoz lásd a 13. fejezetet. 7.) KEZELÉS ÉS TÁROLÁS Kezelés Megjegyzések a biztonságos kezeléshez: A tartályokat tartsuk szorosan lezárva. Hőtől és közvetlen napfénytől óvandó. A munkahelyen a jó szellőzés, illetve elszívás biztosítandó. A hulladéklevegőt csak megfelelő leválasztó berendezéseken keresztül szabad kijuttatni a szabadba. A kibocsátási tűréshatárt figyelembe kell venni. Megjegyzések a tűz- és robbanásveszély elleni óvintézkedésekhez: A szert az esetleges tűzforrásoktól távol kell tartani. Dohányozni tilos. A szer gőzei levegővel keveredve robbanó elegyet alkothatnak. Robbanásbiztos készülékeket és szerelvényeket, továbbá szikramentes szerszámokat kell alkalmazni. Ha a folyadék bejut a csatornarendszerbe, robbanásveszély alakul ki. Üres tartályokban gyúlékony elegy alakulhat ki. Tárolás Tároló helyiségekre és edényekre vonatkozó követelmények: A szer talajba jutását meg kell akadályozni. Megjegyzések a tároláshoz: A szer élelmiszerekkel együtt nem tárolható vagy szállítható. A tartályt tartsuk legalább +2 C hőmérsékleten. A tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 30 C-ot. Tárolási osztály: 3A Gyúlékony folyadékokra vonatkozó szabályozási osztály: A II 8.) EGYÉNI ÓVINTÉZKEDÉSEK Pótlólagos tanácsok a rendszertervezéshez Lásd a 7. fejezetet; az említetteken felül további óvintézkedések nem szükségesek. Alkotóelemek, amelyeknél a munkavédelmi tűréshatárt figyelni kell Xilén, izomerek keveréke. CEL: rövid távú érték: 650 mg/m 3, 150 ml/m 3. hosszú távú érték: 435 mg/m 3, 100 ml/m 3. Egyéb információk Az összeállítás idején érvényes jegyzéket vettük alapul. Egyéni óvintézkedések Általános óvintézkedések: Ételektől és italoktól távol tartandó.

4 A beszennyeződött ruházat azonnal eltávolítandó! A szer szembe és bőrre kerülését kerülni kell. Az ebédszünet kezdetén és a munka végén alaposan tisztítsa meg a bőrét! Légzésvédelem: szerves gőzök elleni patron (A-2, a DIN 3181 német szabvány szerint) Kéz védelme: oldószereknek ellenálló védőkesztyű Szem védelme: szorosan záró biztonsági szemüveg Bőr védelme: nem áteresztő védőruha 9.) FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK Külső megjelenés Halmazállapota: folyadék Színe: sárga Szaga: aromás Fizikai állapotváltozás Forráspont: 100 C Lobbanáspont: 28 C (a DIN német szabvány szerint) Gyulladási hőmérséklet: 475 C (a DIN német szabvány szerint) Öngyulladás: a termék magától nem gyullad meg. Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes, azonban robbanásveszélyes levegő/gőz elegyek kialakulás lehetséges. Kritikus robbanási értékek: Alsó robbanási határ: 1,1 térf.% Felső robbanási határ: 7,0 térf.% Gőznyomás: 5 hpa 20 C-on Sűrűség: 0,92 g/cm³ 20 C-on Vízoldhatóság/keverhetőség: emulgeálható ph-érték: 5,0-6,5 20 C-on (100 g/l oldatban meghatározva) Szerves oldószer-tartalom: 67,6% Szilárdanyag-tartalom: 21,7% 10.) STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉPESSÉG Hő hatására való lebomlás Megfelelő használat esetén nem bomlik le. Veszélyes reakciók Nincsenek ismert veszélyes reakciók. Veszélyes bomlástermékek Tűzben lebomlik és NOx, NH 3, HCN és CO szabadul fel. 11.) TOXIKOLÓGIAI ADATOK Amitraz Heveny mérgezés szájon át LD50: 400 mg/kg Heveny mérgezés bőrön át LD50: >1600 mg/kg Heveny mérgezés belégzéskor LC50: 97 mg/l 4 órán át ill. 65 mg/l 6 órán át

5 Xilén Heveny mérgezés szájon át LD50: 4300 mg/kg Heveny mérgezés bőrön át LD50: >2000 mg/kg Kísérleti faj: házinyúl Heveny mérgezés belégzéskor LC50: 22 mg/l 4 órán át Ingerlő hatás a bőrön A bőrön és a nyálkahártyákon ingerlő hatás jelentkezik. Ingerlő hatás a szemben Enyhe és reverzibilis ingerlő hatás jelentkezik. Érzékenység A szer a bőrre kerülve érzékenységet okozhat. Amitraz A Magnusson-féle vizsgálatnál, ha a szert hosszabb ideig az állatok bőrén hagyták, mind a húsz kísérleti állatnál hiperérzékenység lépett fel. Kísérleti faj: tengeri malac Mérgezés szájon át (kísérleti toxikológia) LD50: mg/kg (T 275) Mérgezés bőrön át (kísérleti toxikológia) LD50: >4000 mg/kg (T 276) Félheveny és idült mérgezés Amitraz Észlelhető hatás nincs. NCEL: 3 mg/kg, ill. 0,25 mg/kg 3 hónapon át Kísérleti fajok: patkány és egér, ill. kutya Idült mérgezés: NCEL: napi 50 ppm (=2,5 mg/kg) 2 éven át Rákkeltő hatás: A szer a hosszú távú állatkísérletek és egy sor különleges vizsgálat szerint emberre nem rákkeltő hatású. Kísérleti fajok: patkány és egér Szaporodás: NCEL: 1,6 mg/kg 3 nemzedéken át 20 mg/kg adag a termékenységet nem gátolta, azonban a szaporodási veszteség magas volt.. Teratogén hatás: Technikai Amitraz Teratogén hatás nem jelentkezett.

6 NCEL: 12 mg/kg, ill. 25 mg/kg, ill. házinyúl Mutagén hatás: A 11 kémcsőben, illetve élő állaton végzett vizsgálatnál mutagén hatás nem jelentkezett. Neurotoxicitás: A számos heveny, félheveny és idült toxikológiai vizsgálat során neurotoxikus hatás nem jelentkezett. Pótlólagos toxikológiai információk A termék az EU legfrissebb általános osztályba sorolási irányelvei alapján az alábbi osztályba került: Káros anyag Ingerlő hatású anyag. 12.) KÖRNYEZETVÉDELMI ADATOK A szer eltávolítására vonatkozó információk (állandóság és bomlékonyság) - Egyéb adatok Amitraz Felezési idő vízben 25 C-on és 5 ph érték mellett: 2,1 óra 7 ph érték mellett: 22,1 óra Viselkedés környezeti rendszerekben Összetevők: Növényekben: Az Amitraz a metabolikus tanulmányok szerint N-(2,4-dimetilfenil)-N'-metilformamidinre és kisebb részben 2,4-dimetil-formalidinre bomlik le. A talajban: A 14C jelű Amitraz a metabolikus tanulmányok szerint a talajban gyorsan lebomlik, amelynek során az első lépés a hidrolízis. Mobilitás és bioakkumulációs potenciál Elválási együttható (n-oktanol/víz) Amitraz: log P o/w 5,5 25 C-on és 5,9 ph érték mellett Biokoncentrációs tényező (BCF) Amitraz: 1333x A termék biokoncentrációs potenciállal bír. Környezetmérgező hatás Technikai Amitraz Halakra LC50: 0,74 mg/l, ill. 0,45 mg/l 96 órán át Kísérleti faj: szivárványos pisztráng, ill. kékkopoltyús naphal Vízi organizmusokra nagyon mérgező. Daphnia-fajtákra EC50: 0,035 mg/l NCEC: 0,010 mg/l 48 órán át Vízi organizmusokra nagyon mérgező. Kísérleti faj: Daphnia magna Algákra IC50: 0,67 mg/l NCEC: 0,10 mg/l 96 órán át Vízi organizmusokra nagyon mérgező. Kísérleti faj: Scenedesmus subspicatus Madarakra Heveny mérgezés LD50: 788 mg/kg LC50: 1800 mg/kg

7 Kísérleti fajok: fehérfejű fürj ill. japán fürj Félheveny mérgezés LC50: 3081 mg/kg 5 napon át Kísérleti fajok: fehérfejű fürj Gilisztára 8 kg/kg adagban nem mérgező. Talajorganizmusokra Több vizsgálat sem mutatott ki hatást. Megjegyzés Az Amitraz vízi organizmusokra nagyon mérgező és a vízi környezetre hosszú távú negatív hatással lehet. További környezetvédelmi információk Általános megjegyzések: Vízveszélyességi osztály: 3 (saját osztályozás) Német szabályozás: vízre rendkívül veszélyes. A szer a felszíni vagy föld alatti vizekbe és a csatornahálózatba nem engedhető ki, még kis mennyiségben sem. Az állóvizekben élő halakra és planktonokra is mérgező. 13.) HULLADÉK ELTÁVOLÍTÁSA Termék Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt kidobni. A csatornahálózatba nem engedhető ki Európai hulladék-katalógus: : agrokémiai hulladékok. Tisztítatlan csomagolószerek Eltávolítás a hivatalos szabályozás szerint. 14.) SZÁLLÍTÁSI ADATOK Közúti szállítás ADR 31C Osztály: 3 (gyúlékony folyadékok) Kemler szám: 30 Címke: 3 Termék jellege 1307 XILÉN OLDAT Vasúti szállítás RID 31C Osztály: 3 (gyúlékony folyadékok) Kemler szám: 30 Címke: 3 Termék jellege 1307 XILÉN OLDAT Tengeri szállítás IMDG osztály: 3.3 Csomagolási csoport: III EMS szám: 3-07 MEAG: 310 Szállítási / speciális osztály: TENGERVIZET SZENNYEZŐ ANYAG Pontos műszaki elnevezés XILÉNEK, OLDAT (AMITRAZ TARTALMÚ) Légi szállítás ICAO/IATA osztály: 3.3 Csomagolási csoport: III Pontos műszaki elnevezés

8 XILÉNEK, OLDAT 15.) SZABÁLYOZÁSI ADATOK Címkézés a GefStoffV/EC szerint A termék osztályozása és címkézése az EC direktívái alapján történt. Az osztályba sorolás megfelel a 88/379/EEC számú direktíva 1. mellékletének és a fogyasztói csomagokban árult kártevőirtókra nem alkalmazandó. Veszélyességi fokozat Xn (káros anyag) Címkén feltüntetendő veszélyes összetevők N-metil-bisz-(2,4-xililiminometil)-amin xilén, izomerek keveréke Kockázati kódok 10 Gyúlékony. 20/22 Belégzéskor és lenyeléskor káros hatás mutatkozik. 38 A bőrt ingerli. 43 A bőrre kerülve érzékenységet okozhat. 48/22 Káros anyag: A szer lenyelése a tartósan kifejtett hatás miatt az egészségre nézve nagyon veszélyes! Biztonsági kódok 24 A szer bőrre kerülését kerülni kell. 37 Megfelelő kesztyű viselése kötelező! 60 Ezt a szert és a tartályát veszélyes hulladékként kell eltávolítani. 62 Ha a szert valaki lenyeli, nem szabad erőltetni a hányást, hanem azonnal orvoshoz kell fordulni és meg kell mutatni ezt a tartályt, vagy a címkét! Országos szabályozás VdF osztály: A II Műszaki adatok (levegőben) Osztály Százalék II 89,3 Vízveszélyességi osztály: 3 (saját osztályozás) vízre rendkívül veszélyes. 16.) EGYÉB ADATOK A fiatalok munkavégzésére vonatkozó korlátozó szabályokat figyelembe kell venni. A terhes és szoptatós nők munkavégzésére vonatkozó korlátozó szabályokat figyelembe kell venni. A fenti információk az ismereteink jelenlegi szintjén alapulnak, ezért nem tekinthetők úgy, mintha azok a leírt termékek specifikus tulajdonságait szavatolnák és jogilag érvényes szerződéses kapcsolatot sem hoznak létre.

9 A 91/155/EEC szerinti biztonsági adatlapon leírtak ide értve a veszélyes alkotórészeket, azok veszélyességi megjelölését és a szükséges teendőket is az ismereteink jelenlegi szintjén alapulnak. Források: Amitraz, Informationen zum Wirkstoff, Schering Pflanzenschutz Deutschland, 1999.VI. Registration Dokument Amitraz T294, 1988.II.8. Prüfanweisung Nr Nyomtatás kelte december 7.

MONSOON Vegyi jelleg Veszélyes alkotóelemek Általános információ Belégzés esetén Bőrrel való érintkezés esetén Szembe kerülés esetén Lenyelés esetén

MONSOON Vegyi jelleg Veszélyes alkotóelemek Általános információ Belégzés esetén Bőrrel való érintkezés esetén Szembe kerülés esetén Lenyelés esetén equip EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 2000. március 9. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: MONSOON Specifikáció: 1774 AgrEvo kód: AE F130360 01 IK05 A3 Termékszám:

Részletesebben

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 betanal BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1999. november 15. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: BETANAL EXPERT (A CQ 1662 utóda, 91/71/112 g/l) AgrEvo kód: AE B049913

Részletesebben

H-1036 Budapest, Lajos u. 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u. 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 hussar mn EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1998. november 10. Anyagkód: 100578 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: HUSZÁR Specifikáció: 1307 Termékszám: 117246

Részletesebben

D-38288 Wolfenbüttel Tel.: 049-5331 / 401-1

D-38288 Wolfenbüttel Tel.: 049-5331 / 401-1 clarinet mn EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1995. december 19. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: CLARINET Specifikáció: 0802 Termékszám: 107530 MSDS szám: SD

Részletesebben

STEFES AM 22 Vegyi jelleg Leírás Veszélyes alkotóelemek Az emberre és környezetére vonatkozó veszélyek Általános információ Belégzés esetén

STEFES AM 22 Vegyi jelleg Leírás Veszélyes alkotóelemek Az emberre és környezetére vonatkozó veszélyek Általános információ Belégzés esetén stefes am BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Nyomtatás kelte: 2000. október 24. Változat: 2003 november 7. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: STEFES AM 22 Szinonimák: KEMIFAM KONZENTRAT,

Részletesebben

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 tpth EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1997. november 25. Anyagkód: 1932 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: BRESTANID. 500 g/l BLAU Termékszám: 58 CPDF005 Verzió:

Részletesebben

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 decis BIZTONSÁGI ADATLAP No. AGR 2313 Kiadás kelte: 2000. április 27. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: DECIS EC 25 Termékkód: A vállalat azonosítása AEF03264000EC03B0 Bayer Hungária

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 2. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ. Tömegszázalék % CAS (TSCA) szám

BIZTONSÁGI ADATLAP 2. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ. Tömegszázalék % CAS (TSCA) szám X200, EX3001A-0101, 1/5 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve: Xstamper Refill Ink CS-10N, CS-20N, CS-60N (fekete)(kék)(piros)(zöld)(barna)(narancssárga)(lila)(sárga)(rózsaszín) Általános

Részletesebben

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén:

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 10. 01. Módosítás/revízió: 2010. 10. 13. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Proby Akril

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT NEVE 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kereskedelmi név: Azonosítási szám: Attrafall OTH 5146/2001.

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2006.01.26. Oldal:1/5 Verzió: 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca

Részletesebben

FINALE 150 g/l Vegyi jelleg Veszélyes alkotóelemek Általános információ Belégzés esetén Bőrrel való érintkezés esetén Szembe kerülés esetén

FINALE 150 g/l Vegyi jelleg Veszélyes alkotóelemek Általános információ Belégzés esetén Bőrrel való érintkezés esetén Szembe kerülés esetén basta mn EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1999. február 3. Anyagkód: 2221 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: FINALE / BASTA 150 g/l Specifikáció: 1042 Termékszám:

Részletesebben

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 01. 05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe:

Részletesebben

Biztonsági adatlapot

Biztonsági adatlapot Oldal 1 -tól 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása Az anyag/készítmény felhasználása tisztítószer Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság

Részletesebben

Oldalszám: 1/5 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Gyártó/forgalmazó: MC-BAUCHEMIE KFT. H-8246 Tótvázsony-Kövesgyűrpuszta Pf. 2. Tel./Fax.: +36/ 88 266 105 266 038 Információt

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE rovarlárva

Részletesebben

Esemtan Invigorating Gel

Esemtan Invigorating Gel Verzió 01.06 Felülvizsgálat dátuma Nyomtatás Dátuma 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Gyártó/Szállító : Schülke & Mayr GmbH Robert-Koch-Str. 2 22851

Részletesebben

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Termék neve: Dia-IMIDAZOL A termék sorszáma.: 21180, 21500, 21050, 21015, 21000 Az anyag/készítmény alkalmazása: Laboratóriumi reagens In Vitro diagnosztikai

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 91/155 EECszabályozás szerint. Kiadás dátuma: 2007.06.07. Felülvizsgálva: 2010.12.15. Gardentop rágcsálóirtó blokk

BIZTONSÁGI ADATLAP A 91/155 EECszabályozás szerint. Kiadás dátuma: 2007.06.07. Felülvizsgálva: 2010.12.15. Gardentop rágcsálóirtó blokk BIZTONSÁGI ADATLAP A 91/155 EECszabályozás szerint Kiadás dátuma: 2007.06.07. Felülvizsgálva: 2010.12.15. Gardentop rágcsálóirtó blokk Sds kód 0/06 1. Anyag/készítmény és vállalat azonosítása Termék azonosítása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők:

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők: Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint 1. Az anyag/készítmény/vállalat azonosítása Termék: Regisztrációs szám: Felhasználás: Azonosított felhasználás: CLFBUBBLE5L besorolás szappanbuborék készítés Gyártó/szállító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: SIROPLAST 2,

Részletesebben

PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA

PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP ( 91/155-93/EEC ) PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Pallos Permetezőszer adalékanyag

Biztonsági Adatlap. Pallos Permetezőszer adalékanyag Biztonsági Adatlap. 1. A készítmény neve: Pallos Permetezőszer adalékanyag Gyártó cég neve: Forgalmazó (exportáló) cég neve: 2. Összetétel a) Nitrosol 40 % Ammónium nitrát 30 % Karbamid vizes oldata b)

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 93/112EWG Dentiro Törlőkendő. Dentiro Feuchttüchlein/Törlőkendő Felváltja a 2003. 03. 14-i verziót 5. verzió: 2007. 08. 06.

BIZTONSÁGI ADATLAP 93/112EWG Dentiro Törlőkendő. Dentiro Feuchttüchlein/Törlőkendő Felváltja a 2003. 03. 14-i verziót 5. verzió: 2007. 08. 06. BIZTONSÁGI ADATLAP 93/112EWG Dentiro Törlőkendő Dentiro Feuchttüchlein/Törlőkendő Felváltja a 2003. 03. 14i verziót 5. verzió: 2007. 08. 06. 1. Az anyag és a gyártó meghatározása Dentiro Törlőkendő Tisztító

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni.

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni. Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása Anyag-csoport : A vállalat megnevezése 14191 Társaság : FINO GmbH Cím : Mangelsfeld 18

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569 Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat/vállalkozás azonosítása Társaság: Cím: Város: FH6566 / FH6568 / FH6569 FINO

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS)

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN)

BIZTONSÁGI ADATLAP 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN) BIZTONSÁGI ADATLAP Termék: CHAIN LUBE SPRAY (LÁNCKENŐ-SPRAY) 1. TERMÉK AZONOSÍTÁSA A 2001/58/EC EU direktívának megfelelően. 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN) 1.2. BESZÁLLÍTÓ

Részletesebben

Biztonsági adatlapot

Biztonsági adatlapot Oldal 1 -tól 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása Az anyag/készítmény felhasználása tisztítószer Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

HOUSEHOLD & PERSONAL CARE RESEARCH Sara Lee / DE leányvállalata BIZTONSÁGI ADATLAP : KIWI AQUASTOP

HOUSEHOLD & PERSONAL CARE RESEARCH Sara Lee / DE leányvállalata BIZTONSÁGI ADATLAP : KIWI AQUASTOP 1. KÉMIAI TERMÉK ÉS VÁLLALAT Termék neve Termékkód : : NM63 (HUN) Szállító : Telefon sürgõs esetben : 2. ÖSSZETÉTEL/ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Anyag/készitmény Veszélyes alkotóelemekre vonatkozó

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ECO Soap A termék száma: #60080 EC-Szám: Nem releváns CAS-Szám: Nem releváns 1.2 Az anyag megfelelő

Részletesebben

BIZTO SÁGI ADATLAP. Effect hangyairtó csalétek

BIZTO SÁGI ADATLAP. Effect hangyairtó csalétek 1. A KÉSZÍTMÉ Y ÉS A CÉGEK AZO OSÍTÓ ADATAI 1.1 A készítmény kereskedelmi neve: 1.2 A készítmény felhasználása rovarirtó szer 1.3 Gyártó neve, címe: U ICHEM d.o.o., Sinja Gorica 2, Vrhnika tel.: +386 (01)

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

Kiállítás dátuma: 10/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18.

Kiállítás dátuma: 10/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18. BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag / készítmény megjelölése és a cégjelzés 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Adhesor carbofine 1.2 Termék alkalmazhatósága Alábélelő amalgam és kompozittömésekhez,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 4.2. A legfontosabb tünetek és hatások, akut és késleltetett eljárás - Belégzés: Normál körülmények között nem veszélyhelyzet.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 4.2. A legfontosabb tünetek és hatások, akut és késleltetett eljárás - Belégzés: Normál körülmények között nem veszélyhelyzet. Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás Kereskedelmi megnevezés: A termék típusa: Használat: Cég azonosító: RHEOBOR műtrágya. Mezőgazdasági. Rosier SA Route de Grandmetz 11a, B-7911

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítés kelte: 2011. február 05. 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő Biztonsági Adatlap 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi megnevezés: GLICERIN

Részletesebben

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP Utolsó módosítás: 2005.05.30. 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE TERMÉKNÉV: LHFP 150 ALKALMAZÁS: SKF olaj Gyártó/importőr: SKF Maintenance Products

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: WC-gél A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint TEROSTAT VII 8 MM oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 75655 Felülvizsgálat ideje: 10.01.2011 Nyomtatás ideje: 11.01.2011 Termékazonosító: TEROSTAT VII

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PYRUS 400 SC

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PYRUS 400 SC Referencia szám Frissítés sorszáma Frissítés dátuma 2009. április 15. BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PYRUS 400 SC 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY

Részletesebben

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 10.11.2004 102000001533 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 10.11.2004 102000001533 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA ALIETTE 80 WP 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév ALIETTE 80 WP Termékkód (UVP) 05920965 Termékkód AE F053616 00 WP80 A1 Termékkód (EXP) 01659A Spezifikáció

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarlárva

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint JAVÍTÓ KEMÉNYVIASZ FEKETE RAL9011

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint JAVÍTÓ KEMÉNYVIASZ FEKETE RAL9011 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 089040320 MSDS-Identcode : 10014748 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK (PROTECT elektromos párologtató készülékhez) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása:

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5. 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi név: Dalma padlófelmosó 1.2. A termék felhasználása: Kő, linóleum padló felmosására 1.3.Gyártó és forgalmazó Satina Gold Kozmetikai Kft Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

Anyagbiztonsági adatlap 1907/2006 EEC (REACH) 31-es cikkelye szerint

Anyagbiztonsági adatlap 1907/2006 EEC (REACH) 31-es cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008.07.03. Kereskedelmi név: Oldal: 1/5 1. Anyag azonosítása, vállalat 1.1. Anyag azonosítása: Kereskedelmi név: Cikkszám: R 30297 Az anyag/készítmény felhasználása 1.2. Gyártó / Beszállító

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: Gyártó: Bayer AG Dormagen, Germany

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény megnevezése:

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

2.2. Az emberi és környezeti veszélyekkel kapcsolatos információk: Emberre nem veszélyes termék.

2.2. Az emberi és környezeti veszélyekkel kapcsolatos információk: Emberre nem veszélyes termék. Nyomtatás kelte: 2007.04.24. Kereskedelmi név: Oldal: 1/5 1. Anyag azonosítása, vállalat: 1.1. Anyag azonosítása: 1.1.1. Kereskedelmi név: SCREEN WASH WINTER 1.1.2. Cikkszám: R 34690 1.1.3. Az anyag/készítmény

Részletesebben

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat megnevezése Társaság: Cím: Város: LH3727 / LH3728 / LH3729 / LH3730 FINO GmbH

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint VALVE GRINDING COMPOUND oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 75612 Felülvizsgálat ideje: 09.09.2010 Nyomtatás ideje: 18.01.2011 Termékazonosító: VALVE GRINDING

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint VALVE GRINDING COMPOUND oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : SET00023012N Felülvizsgálat ideje: 14.11.2012 Nyomtatás ideje: 05.02.2013 1. SZAKASZ: Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

Kiállítás dátuma / Referencia 2010. 08. 20. liprt Előző változat 2010. 01. 18. liprt/ v1 Nyomtatás dátuma 2010. 08. 20. lapsz. 1798 2.

Kiállítás dátuma / Referencia 2010. 08. 20. liprt Előző változat 2010. 01. 18. liprt/ v1 Nyomtatás dátuma 2010. 08. 20. lapsz. 1798 2. EU biztonsági adatlap Excite F DSC Kiállítás dátuma / Referencia 2010. 08. 20. liprt Előző változat 2010. 01. 18. liprt/ v1 Nyomtatás dátuma 2010. 08. 20. lapsz. 1798 2. változat Cég Ivoclar Vivadent AG,

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Forgalmazó: Felelős személy: SANA lábápoló spray láb ápolása, frissítése Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt.

Részletesebben

Biztonsági adatlap (91/155/EGK)

Biztonsági adatlap (91/155/EGK) 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat neve A termék adatai Cikkszám: 433 fekete Gyártó/Szállító: Noris-Color / R+C Zrt. Adatszolgáltató terület: Termékbiztonsági Osztály 2. Összetétel/információk

Részletesebben

SILICONATE K. Biztonsági Adatlap Network 65 Business Park Hapton, Burnley Lancashire. BB11 5TH

SILICONATE K. Biztonsági Adatlap Network 65 Business Park Hapton, Burnley Lancashire. BB11 5TH SILICONATE K Biztonsági Adatlap 2009.02.24 1. TERMÉK ÉS GYÁRTÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosítása Termék neve: SILICONATE K 1.2 Gyártó azonosítása Gyártó neve: Gyártó címe: Wykamol Group Limited Unit 3,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Kodan Tücher. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Kodan Tücher. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Kiadás dátuma: 2009. 03. 24. Módosítás/revízió: 2009. 09. 15. Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kodan Tücher 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LAGD125/ ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP LAGD 60/

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LAGD125/ ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP LAGD 60/ SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LAGD125/ ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP LAGD 60/ Utolsó módosítás: 2005. 12.14. 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE TERMÉKNÉV: ALKALMAZÁS: LAGD 125/ LAGD 60/ Kenőberendezés Gyártó/importőr:

Részletesebben

BÁBOLNA BIOENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML. szúnyoglárvairtó koncentrátum. Kiadás dátuma: 2013.05.22.

BÁBOLNA BIOENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML. szúnyoglárvairtó koncentrátum. Kiadás dátuma: 2013.05.22. ENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML szúnyoglárvairtó koncentrátum Kiadás dátuma: 2013.05.22. Verzió: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 A keverék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. oldal, összesen: 11 Felülvizsgálat kelte: 2015.08.11. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. 1. Termékazonosító A készítmény

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: súrolópor 1.2.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon:Fax: +36/62-242-238 1.3.Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 60901 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CBR_1038017-1038018

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CBR_1038017-1038018 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kereskedelmi neve 1038018 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2001/58/EC utasítás szerint Cuproxat FW

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2001/58/EC utasítás szerint Cuproxat FW 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str. 25 A-4021 Linz AUSTRIA Segélykérő telefonszám

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító 1.1.1 Termék kereskedelmi neve 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Ceresit CP 44 oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 203243 Felülvizsgálat ideje: 16.09.2011 Nyomtatás ideje: 27.10.2012 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Termék neve: Dialyser-SYS-SHB A termék sorszáma.: h 23105, h 23115 Az anyag/készítmény alkalmazása: Laboratóriumi reagens In Vitro diagnosztikai célra Társaság:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján. I A gyártó és a termék

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján. I A gyártó és a termék Oldal 1/ 5 Kerr Italia SpA BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján Termék neve: Temp Bond NE akcelerátor I A gyártó és a termék Vizsgálatok időpontja: 2003 Március Gyártó neve: Kerr Italia

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

Biztonsági adatlapot

Biztonsági adatlapot Oldal 1 -tól 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság : Cím : Industriestraße 155 Város : D--50999

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) NUTRIFER CINK

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) NUTRIFER CINK BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) NUTRIFER CINK 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT NEVE 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kereskedelmi név: Nutrifer Cink Engedély szám: 16004/2003

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010.11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó PEAKSTON Kft. 2336 Dunavarsány Bajai

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 113.m602.121

BIZTONSÁGI ADATLAP. 113.m602.121 BIZTONSÁGI ADATLAP 113.m62.121 1 of 5 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék neve Vállalat 113.m62.121 CMS Sarl 2 Les Longées R.N. 89 3323 ABZAC FRANCE info@cmsapplications.com

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. LANIRAT rágcsálóirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE:

BIZTONSÁGI ADATLAP. LANIRAT rágcsálóirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: BIZTONSÁGI ADATLAP LANIRAT rágcsálóirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: A készítmény típusa: rágcsálóirtó csalétek A készítmény megnevezése: LANIRAT rágcsálóirtószer Gyártó és forgalmazó: METATOX Peszticid Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 Készült a 2006/1907/EC (R.E.A.Ch.) előírások szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 Készült a 2006/1907/EC (R.E.A.Ch.) előírások szerint BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Super-Cor 1.2 Termék alkalmazhatósága Univerzális mikrohibrid fényrekötő

Részletesebben

PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ

PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú háztartási

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

Carl s Oil 90 Kémiai vagy technikai termékmegnevezés

Carl s Oil 90 Kémiai vagy technikai termékmegnevezés Készült: 2001-04-26 1. TERMÉKELNEVEZÉS ÉS SZÁLLÍTÓ A készítmény neve: Kémiai vagy technikai termékmegnevezés Fapadlóolaj A Forgalmazó/gyártó cég neve: BonaKemi AB Cím: Box 21074, S-200 21 MALMÖ, SVÉDORSZÁG

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Champ DP Verzió 4 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/12/01

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Champ DP Verzió 4 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/12/01 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str.25 A-4021 Linz Telefon: +43/732/6918-4010

Részletesebben