Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v"

Átírás

1 Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 168-6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete május 25 én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Káposztás Tibor polgármester, Kerner Erzsébet alpolgármester, Gulyásné Horváth Tünde, Kovácsné dr. Weisz Boglárka, Pálinkás Gyuláné, Szabó Árpád, Szabó Gáborné képviselők ( 7 fő) Tóth Ferenc jegyző Lakosság részéről: 4 fő Jegyzőkönyvvezető: Langóné Béki Katalin főelőadó Káposztás Tibor polgármester köszönti a megjelenteket megállapítja, hogy az ülés határozatképes. Javaslatot tesz az ülés napirendjére, melyet a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbiak szerint elfogad: 100/2011.(V.25.) Napirend elfogadása Képviselő-testülete rendkívüli ülésének napirendjét elfogadja. 1. Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között tett fontosabb intézkedésekről. Előadó: Káposztás Tibor polgármester 2. Előterjesztés az Önkormányzat és Intézményeinek évi költségvetésének végrehajtásáról (zárszámadás) Előadó: Káposztás Tibor polgármester 3. Előterjesztés non-profit szervezetek évi támogatására Előadó: Káposztás Tibor polgármester 4. Ranyák Háziorvosi Kkt. Kérelme Előadó: Káposztás Tibor polgármester

2 2 5. Előterjesztés igazgatási szünet elrendeléséről Előadó: Káposztás Tibor polgármester 6. Egyéb ügyek, bejelentések 7. Zárt ülés Támogatások, segélyek Előadó: Káposztás Tibor polgármester 1. napirend Lejárt határidejű határozat nem volt Káposztás Tibor polgármester ismerteti a két ülés közti eseményeket. - A VOLÁN járatra rákérdezett, de csak pénteki és hétfői napokon áll meg, mivel ez kisegítő járat. - A közvilágítási árajánlat a játszótereken 952 eft + ÁFA, - a Kígyó közben az oszlop beállítás 90 eft-ba, a lámpatest Ft-ba fog kerülni. - A Hősök terén a zsákutcában csak lámpatestet kell rakatni, de az összes költség nem haladhatja meg a 600 eft-ot. Kovácsné dr. Weisz Boglárka kérdése: miért kell földkábellel telepíteni, mert az nyomja meg az árat? Káposztás Tibor polgármester válasza: a DÉMÁSZ-nak kell telepítenie, azért kerül kevesebbe. Pálinkás Gyuláné felvetése, hogy napelemes energiával lehet köztéri megvilágítást megoldani? Káposztás Tibor polgármester válasza: amennyiben lesz pályázati kiírás, meg fogjuk lépni. Az orvosi ügyelettel kapcsolatban elmondja, hogy júniusban új közbeszerzési eljárást kell kiírni. A kistérségi ülésen felvetődött a szúnyogirtás úgy, hogy közösen kellene megvásárolni a permetező rendszert és kiképezni egy gépkezelőt, így minden községet havonta le lehetne permetezni. Szabó Gáborné képviselő kérdése, hogy lárva állapotú szúnyogirtásról is beszéltek. Káposztás Tibor polgármester: a lárvát is ki kell irtani. A biológiai szúnyogirtás magában kevés. Elmondja, hogy az Önkormányzat pályázott honvédelmi felszerelésekre, beszélt dr. Szabó Csaba Úrral, aki elmondta, hogy önkormányzat pályázott összesen, majd ha sorra kerülünk, értesíteni fog. Kovácsné dr. Weisz Boglárka kérdése, hogy a szúnyogirtásra kimutatott 670 eft + ÁFA hogyan jött ki? Tóth Ferenc jegyző válasza: összes védekezésbe vont terület szerint, Szalkszentmárton belterülete jelentős.

3 3 Káposztás Tibor polgármester elmondja, hogy Mága Zoltán koncert június 19-én 18 órakor lesz a református templomban. Az Önkormányzat és a Református Egyház jótékonysági célra szervezi. A bevétel egy része az egyházé, a többi része a belvízkárosultaké. Eddig 140 jegy kelt el. Pálinkás Gyuláné javaslata, hogy meg kellene hirdetni a koncertet. Szabó Árpád képviselő elmondja, hogy szerinte az ELDO rációban érdemes lenne hirdetni. Kerner Erzsébet szerint is, jó ha beszélnek a Duna túloldalán is Szalkszentmártonról. 2 napirend Írásos előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva. Az Önkormányzat és intézményeinek évi költségvetésének végrehajtása Kovácsné dr. Weisz Boglárka elmondja, hogy 2. alkalommal tárgyalják a zárszámadást. Ismerteti, hogy a pénzügyi bizottság sem a könyvvizsgálói jelentést, sem a zárszámadást nem fogadta el. Mivel a könyvvizsgálói jelentés elektronikusan érkezett, így nem látszik aláírás, ezt jegyző Úr bemutatta. A 6. -át nem tudta a pénzügyi bizottság értelmezni. Kérdése, hogy a hivatal beszámolójában a normatív miért változott meg, a működési- és fejlesztési hitel miért cserélt helyet? Tóth Ferenc jegyző mostanra készítettünk egy kiegészítő anyagot. A könyvvizsgálói jelentést mindenki -ben kapta meg, ezért nem volt eredeti aláírás, ezért hoztuk le az eredeti anyagot. A könyvvizsgálói jelentés 6 pontja az adónemenkénti pontosításokat tartalmazza. A könyvvizsgáló kizárólag a helyi adókat vizsgálta, ezért nem egyezhet a kiegészítő tábla azonos szövegű adatával. A helyi adó, bírság és pótlék eft-os nagyságrendű bevétel. A kiadott anyagban a kollegák pontosan kimutatták, hogy mi hol szerepel. Az eltérés az adónemenként kibontásban egyezik. Évente minden könyvelői programnál 6-8-szor van frissítés, az évközi jogi és szakmai szabályok módosításai eredményezhetnek változást, vagy eltérést. A működési- és fejlesztési hitelnél számcsavar történt. A civil szervezetek támogatásával kapcsolatban elmondja, hogy 105 eft eltérés van. Az megállapítható, hogy nem csak az önkormányzati támogatások jelennek e soron meg, hanem a Cigány Kisebbségi Önkormányzat támogatásai is, a 105 eft támogatás ebből adódik. A módosított előirányzatokat feladat nemenként bemutatjuk. Jelentős módosított előirányzat változás volt melyet forintban kell szerepeltetni. Kovácsné dr. Weisz Boglárka a 105 eft ha a cigány kisebbségi önkormányzat támogatásából ered, akkor mekkora a költségvetésük? Tóth Ferenc a főkönyvek hozzák a forgalmat, van az önkormányzati és van a kisebbségi önkormányzati. A kisebbségi Önkormányzatnak 718 e. Ft. volt költségvetése.

4 4 Kovácsné dr. Weisz Boglárka ha döntünk a költségvetésről, akkor külön van a kisebbség, ha elszámolunk pedig egyben? Tóth Ferenc jegyző Az évközi változások módosított előirányzatként jelennek meg. Évente két ütemben történik a CKÖ normatív támogatása. A költségvetési és a zárszámadási rendelet is tartalmazza a kisebbségi önkormányzat pénzügyi adatait beépítve, csak nem a települési önkormányzat dönt a felhasználásáról. Kovácsné dr. Weisz Boglárka jelzi, hogy a módosított előirányzat nem egyezik meg azzal, amit márciusban kaptunk. Tóth Ferenc jegyző elmondja, hogy a K11 és a DOKK program verziómódosítása miatt van. Ez a programverzió nekünk jön, automatikusan odakerül. Megkapjuk a kódokat és úgy kell dolgoznunk. Kerner Erzsébet alpolgármester elmondja, hogy nagyon jó az előterjesztés ezekkel a megjegyzésekkel. Gulyásné Horváth Tünde kérdése, hogy nem kellene-e könyvvizsgálót váltani? Szabó Gáborné kérdése, hogy muszáj-e ezzel a két programmal dolgozni? Tóth Ferenc jegyző válasza: igen, ezt az Államkincstár előírja nekünk. Mást is lehetne használni, de kompatibilisnek kell lennie a MÁK által használt programokkal. Szabó Árpád jelzi, hogy ő nem lát az előterjesztésben problémát. Gulyásné Horváth Tünde kérdése, ha most kérne egy előterjesztést, akkor meg mást kapna? Kovácsné dr. Weisz Boglárka kérdése, hogy ez kinek a hibája. Tóth Ferenc jegyző válasza, hogy a könyvvizsgálónak észre kellett volna vennie, hogy egy tábla nincs kitöltve. A kollegák is hibáztak, mivel több szálon futott a beszámoló készítése. Káposztás Tibor polgármester szavazásra bocsájtja a évi zárszámadást. A zárszámadás elfogadását a Képviselő-testület 3 igen szavazattal, 3 nem szavazattal 1 tartózkodással elutasítja és meghozza az alábbi határozatot 101/2011.(V. 25.) évi zárszámadás halasztása Képviselő-testülete a évi zárszámadási rendelet-tervezetet következő ülésén ismételten tárgyalja. Határidő: június 08.

5 5 3. napirend Írásos előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva. Kovácsné dr. Weisz Boglárka pénzügyi bizottság elnöke javasolja, hogy minden egyesületet támogassanak, de jövőre csak a bejegyzett szervezeteket. Ismerteti a pénzügyi bizottság javaslatát. Kulturált Környezetünkért Szívvel Egyesület támogatása ,- Ft, Petőfi Sándor Emlékmúzeum Baráti Köre ,- Ft, 3143 sz. Petőfi Sándor Úttörőcsapat ,- Ft, Szalkszentmártoni Polgárőrség ,- Ft, Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület Ft. Evangélikus Pünkösdi Közösség Országos Cigány Misszió Segítő Szolgálat Szalkszentmártoni Csoportja ,- Ft, Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület ,- Ft, Mozgáskorlátozottak Szalkszentmártoni Csoportja Ft. Tűzmadarak Túramotoros Egyesület ,- Ft. Kerner Erzsébet elmondja, hogy ő nem javasolná a gondozottak tekintetében, hogy a pünkösdisták kapjanak, a kistérséghez tartozók pedig nem. Nem javasolja, hogy csak a bejegyzett egyesületeket támogassák, szerinte a papírforma nem sokat jelent. Elmondja, hogy nagyon sokat tesznek a nem bejegyzett szervezetek is. Nem szeretné, hogy ha Szalkszentmártonon a hagyományos rendezvényeket szervezet-bejegyzetthez kellene kötni. Pálinkás Gyuláné a hagyományos régi csomagokat javasolná a nyugdíjasoknak, mert így meg vannak különböztetve, egyik két szervezettől is kap, a másik sehonnan. Kovácsné dr. Weisz Boglárka szeretné, ha csoportosulásba tömörülnének, pl. a lovasklub mivel nem bejegyzett szervezet saját magát zárja ki a támogatásból. Tóth Ferenc jegyző ismerteti, hogy az önkormányzattal nem szerződéses viszonyban álló szervezetek is kaptak pályázati kiírást. Konkrétan 16 szervezet kapott felhívást és a honlapon is elérhető a pályázati adatlap. 6 szervezet eleve nem is pályázott. Nyilvánvaló, hogy ez a keret a non-profit szervezetek támogatását biztosítja. Régen a költségvetés támogatta a nyugdíjas csomagokat. Az önkormányzat egyéb dologi kiadása tartalmazza a kupa és egyéb támogatásokat. A nem bejegyzett szervezeteket általában eft-tal szokta az Önkormányzat támogatni. Szabó Gáborné elmondja, hogy van aki az összes egyesületbe fizeti a tagdíjat, akkor részesüljön is több szervezettől támogatásban. Pálinkás Gyuláné véleménye, hogy megint azokat rekesztik ki, aki nem tud tagdíjat fizetni és nem tud mozogni. Kovácsné dr. Weisz Boglárka kérdése, hogy akkor el kell venni a szervezetek támogatását és odaadni a nyugdíjasoknak?

6 6 Gulyásné Horváth Tünde úgy gondolja, hogy a pünkösdisták eddig saját zsebből fizették a rendezvényeket, most ha kapnak támogatást, akkor a másik gondozó is társulhatna, hogy csinálják együtt az ünnepséget. Elmondja, hogy mondjon le minden képviselő kéthavi tiszteletdíjáról és legyen nyugdíjas csomag. Kerner Erzsébet kérése, hogy mindenki csak saját nevében nyilatkozzon. Földiné Jenei Magdolna KÖSZI elnöke tévedést lát itt szociális bizottság ügyben. Szerinte nem a szervezetek feladata eldönteni, hogy valaki kap Aktív korú ellátást, vagy nem. Wágnerné Stier Katalin KÖSZI tagja szerint a nyugdíjasoknak adjanak, de a közösségért végzett munkáért kapjanak a civil szervezetek. A szervezet a falu szépítésére kéri a pénzt. Pálinkás Gyuláné elmondja, hogy nincs külön szociális kerete az önkormányzatnak. Wágnerné Stier Katalin a KÖSZI munkát végez és ezért kér támogatást. Pálinkás Gyuláné válasza: akkor meg kell osztani a keretet. Horváthné Tompai Mária Evangélikus Pünkösdi Közösség Országos Cigány Misszió Segítő Szolgálat szalkszentmártoni csoportjának képviselője elmondja, hogy le van döbbenve, hogy ez vitatéma lehet, hogy nyugdíjas kap, vagy kétszer kap. Nem látja be, hogy egy civil szervezet ellátottjainak a dolgozók eddig a saját pénzükből tartották a rendezvényeket, akkor most ha lehetőség van rá, miért ne élnének a pályázati lehetőséggel? Pálinkás Gyuláné válasza, hogy nem elvenni akar, hanem adni annak, aki nem szervezet tagja és ellátott. Kerner Erzsébet ha megfelezzük, akkor szinte nem adunk. A nyugdíjasok nem csak a csomag miatt várták a karácsonyt, hanem hogy a képviselő vitte és elbeszélgetett vele. Kovácsné dr. Weisz Boglárka elmondja, hogy támogatja a nyugdíjasoknak a csomagot, de akkor jövőre nem kell a civil szervezeteknek pályázatot kiírni. Tóth Ferenc jegyző ismerteti, hogy van egy érvényes költségvetési rendeletünk, volt egy pályázati felhívásunk, utólag a szabályok módosítása nem korrekt, ebben nincs mozgásterünk. Ha forráshiányos is az önkormányzat, el lehet dönteni a nyugdíjasok támogatását, de a pályázat lezárult, ezt a pénzt kell felosztani. A nyugdíjas csomagot költségvetési rendelet módosítással lehet biztosítani. Kerner Erzsébet elmondja, hogy a decemberi határozat szerint a KÖSZI-nek 50 eft támogatás áthúzódott idénre. Földiné Jenei Magdolna KÖSZI elnöke megköszöni a meghívást az ülésre. Elmondja, hogy egyesületük komolyan és örömmel vette a pályázati kiírást. Ők az az egyesület, akik tesznek. KÖSZI teret szeretnének kiépíteni, erre van ,- Ft-juk és két pályázat be van adva. Életveszélyes hinta van a téren. Szeretnék elkezdeni a tér kiépítését. A malomkanyarban életveszélyes közlekedni, kb. 60 m járda hiányzik, hogy ott biztonságosan át lehessen kelni az úton. Minden egyes támogatást a község fejlesztésére, szépítésére fordít az egyesület. Egyre több a virágos közterület. Az Egyesület szeretne kölcsönös együttműködést. Ők bizonyították,

7 7 hogy megbízható partnerek. Kéri a testületet és a Polgármesteri Hivatalt, hogy próbáljanak együttműködni és ne kapjanak visszautasítást. Tóth Ferenc jegyző válasza, hogy a hivatalnak nem az a dolga, hogy minden ötletet támogasson. Vannak jogszabályi előírások és ha kell hatóságként nemet kell mondani. Káposztás Tibor polgármester szavazásra bocsájtja a pénzügyi bizottság által javasolt támogatásokat a civil szervezeteknek. Kulturált Környezetünkért Szívvel Egyesület pályázatának megtárgyalása után a Képviselőtestület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 102/2011.(V.25.) sz. Kulturált Környezetünkért Szívvel Egyesület támogatása Képviselő-testülete a Kulturált Környezetünkért Szívvel Egyesület által benyújtott pályázatra ,- Ft Petőfi Sándor Emlékmúzeum Baráti Köre pályázatának megtárgyalása után a Képviselőtestület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 103/2011.(V.25.) sz. Petőfi Sándor Emlékmúzeum Baráti Köre támogatása Képviselő-testülete a Petőfi Sándor Emlékmúzeum Baráti Köre által benyújtott pályázatra ,- Ft

8 sz. Petőfi Sándor Úttörőcsapat pályázatának megtárgyalása után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 104/2011.(V.25.) sz sz Petőfi Sándor Úttörőcsapat támogatása Képviselő-testülete a sz. Petőfi Sándor Úttörőcsapat által benyújtott pályázatra ,- Ft Szalkszentmártoni Polgárőrség pályázatának megtárgyalása után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 105/2011.(V.25.) sz. Szalkszentmártoni Polgárőrség támogatása Képviselő-testülete a Szalkszentmártoni Polgárőrség által benyújtott pályázatra ,- Ft Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület pályázatának megtárgyalása után a Képviselőtestület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 106/2011.(V.25.) sz. Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatása Képviselő-testülete a Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület által benyújtott pályázatra ,- Ft

9 9 Evangélikus Pünkösdi Közösség Országos Cigány Misszió Segítő Szolgálat Szalkszentmártoni Csoportja pályázatának megtárgyalása után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 107/2011.(V.25.) sz. Evangélikus Pünkösdi Közösség Országos Cigány Misszió Segítő Szolgálat Szalkszentmártoni Csoportja támogatása Képviselő-testülete a Evangélikus Pünkösdi Közösség Országos Cigány Misszió Segítő Szolgálat Szalkszentmártoni Csoportja által benyújtott pályázatra ,- Ft Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület pályázatának megtárgyalása után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 108/2011.(V.25.) sz. Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület támogatása Képviselő-testülete a Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület által benyújtott pályázatra ,- Ft Mozgáskorlátozottak szalkszentmártoni csoportja pályázatának megtárgyalása után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot.

10 10 109/2011.(V.25.) sz. Mozgáskorlátozottak szalkszentmártoni csoportja támogatása Képviselő-testülete a Mozgáskorlátozottak szalkszentmártoni csoportja a benyújtott pályázatra Ft. Tűzmadarak Túramotoros Egyesület pályázatának megtárgyalása után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 110/2011.(V.25.) sz. Tűzmadarak Túramotoros Egyesület támogatása Képviselő-testülete a Tűzmadarak Túramotoros Egyesület által benyújtott pályázatra ,- Ft Múzeumbaráti Kör pályázatának megtárgyalása után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 111/2011.(V.25.) sz. Petőfi Sándor Emlékmúzeum Baráti Köre emléktábla elhelyezése Képviselő-testülete a Petőfi Sándor Emlékmúzeum Baráti Köre által benyújtott Majsai Károly munkásságára megemlékező emléktábla elhelyezést támogatandó kérelmét forrás hiány miatt támogatni nem tudja.

11 11 MEDICOPTER Alapítvány pályázatának megtárgyalása után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 112/2011.(V.25.) sz. MEDICOPTER Alapítvány Támogatási kérelme Képviselő-testülete a MEDICOPTER Alapítvány által benyújtott működési támogatás iránti kérelmét forrás hiány miatt támogatni nem tudja. 4. napirend Írásos előterjesztés jegyzőkönyvhöz csatolva. Ranyák Háziorvosi Kkt kérelme Kerner Erzsébet alpolgármester jelzi, hogy a géppark rossz, azt tapasztalta Ő is és sajnos a betegektől veszi el az időt a gépek és nyomtatók lassúsága. Káposztás Tibor polgármester szavazásra bocsájtja a Ranyák Háziorvosi Kkt. kérelmének megtárgyalás után a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. 113/2011.(V.25.) sz. Ranyák Háziorvosi Kkt. kérelme Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Ranyák Háziorvosi Kkt évre a bérleti díj fizetése alól mentesüljön.

12 12 5. napirend Írásos előterjesztés jegyzőkönyvhöz csatolva Igazgatási szünet elrendelése Kovácsné dr. Weisz Boglárka kérdése szükség van erre? Tóth Ferenc jegyző válasza: igen, szükség van rá, mert eddig csak karácsony és újév között volt elrendelve. Nyáron is célszerű elrendelni a szabadságok egy meghatározott részének munkáltatói döntésre történő kiadását. Régen tudtuk egymást helyettesíteni, de most napos ügyintézési határidők vannak. A szomszéd településeken is évek óta elrendelik az igazgatási szünetet és Szalkon is indokolt a nap kiadása, mert kb. 35 nap szabadsága van a köztisztviselőknek, biztosítanunk kell a kiadását. Kovácsné dr. Weisz Boglárka kérdezi: ügyfélfogadási időn kívül mi tartozik bele, ami sürgős? Ha elrendeljük, akkor tudatosítani kell az emberekben a haladéktalan ügyintézés miatt. Káposztás Tibor polgármester megállapítja, hogy a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot: 114/2011.(V.25.) Igazgatási szünet elrendelése Képviselő-testülete július 11-től július 22-ig igazgatási szünetet rendel el Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalánál. A haladéktalan intézkedést igénylő ügyek érdekében ügyeletet kell tartani munkaidőben a 06-30/ tel. számon. Határidő: május napirend Egyéb ügyek, bejelentések 6/1. Fogorvosi pályázat kiírása Írásos előterjesztés jegyzőkönyvhöz csatolva Fogorvosi pályázat kiírása

13 13 Káposztás Tibor polgármester ismerteti, hogy a fogorvosi álláspályázatra nem érkezett pályázat, a helyettesítést Dr. Juhász János fogszakorvos látja el, most új pályázati kiírást kell közzétenni és az augusztusi ülésen kell dönteni. Tóth Ferenc jegyző elmondja, hogy kötelességünk pályáztatni addig, amíg nem lesz pályázó. Káposztás Tibor polgármester elmondja, hogy a fogorvosi ellátás eddig magánpaxisban volt, most átkerül az önkormányzathoz. Kerner Erzsébet alpolgármester kérdése: ha valaki újra vállalkozóként akar praktizálni? Káposztás Tibor polgármester válasza: nekünk az a jó, ha magánpraxisban van, de ez most nem megy. Szavazásra bocsájtja a fogorvosi pályázat kiírását, a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot: 115/2011.(V.25.) Fogorvosi pályázat kiírása Képviselő-testülete eredménytelennek nyilvánítja a 50/2011.(III.30.) számú felhívásban kiírt pályázatot. Ismételten pályázatot ír ki fogorvosi álláshely betöltésére. A feladat Szalkszentmárton közigazgatási területi ellátási kötelezettséggel, iskolafogászati ellátási kötelezettséggel pályázható. Szerződés időtartama: határozatlan idejű Pályázati leadási határidő: augusztus 19. Pályázati eredmény megállapítása: augusztus 31. Az álláshely azonnal betölthető. Szolgálati lakás biztosítható. A Képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert, hogy teljes körűen eljárjon a pályázat ügyében. Felelős: Polgármester Határidő: /2. Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítása Írásos előterjesztés jegyzőkönyvhöz csatolva

14 14 a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot: 116/2011.(V.25.) Polgármesteri Hivatal Alapító okiratának módosítása Képviselő-testülete az önkormányzat fenntartásában működő Szalkszentmárton Község Polgármesteri Hivatala alapító okiratának 17. b) pontját kiegészíti: b) alaptevékenység egyéb szakfeladatai: Fogorvosi alapellátás Felelős: Káposztás Tibor Polgármester Határidő: Kerner Erzsébet kérdése, hogy a Zrínyi utcára megrendelt talpfákkal mi történt. Tóth Ferenc jegyző válasza, hogy folyamatban van a területrendezéssel kapcsolatos eljárás. A tulajdonosok hozzájárultak a területük ingyenes átadásához az önkormányzatnak. Geodéziai számítások vannak, az önkormányzatnak nyilatkozni kell majd, hogy átveszi a területet. A MÁV-val megtörtént az egyeztetés. A pénz is átutalásra került a talpfákra. Meg kell várni, hogy ebben a kérdésben döntés szülessen. A MÁV-nál nagyon lassú az ügymenet. Káposztás Tibor polgármester elmondja, hogy a régi utat kellene felemelni, csakhogy 800 m hosszú utat kell feltölteni és ennek komoly pénzügyi vonzata van és az is kérdés, hogy a vis maiorra mennyit kapunk? Kovácsné dr. Weisz Boglárka kérdése, hogy ez az út benne van-e a keretben? Tóth Ferenc jegyző válasza az, hogy a lenti út nincs, a fenti van benne. A lenti úton szélesebb útpályával kell számolni, ez önerőből szóba sem jöhet, maximum pályázati úton. Meg tudnánk csinálni a felső utat, de ez az ott élőknek nem elfogadható. Kerner Erzsébet alpolgármester jelzi, hogy Szalkszentmárton térképe még mindig nem a valóságot tükrözi, úgy gondolja, hogy ez az önkormányzat feladat lenne, hogy helyre tegye. Földiné Jenei Magdolna elmondja, hogy a szomszédságában egy nap alatt épült egy antenna. A lakók nevében kéri, hogy vizsgálják ki, hogy az antennának milyen káros hatásai vannak az egészségre. Kérdezi, hogy kóbor kutya ügyben mi a teendő? Tóth Ferenc jegyző: az EU-s jogszabályok miatt a dunavecsei telepet átmenetileg bezáratták. Akár ezer forintra is rúghat egy eb elszállítása. Nem tudunk hathatós intézkedést tenni. A kutyatartási szabályok betartására a tulajdonosokat felszólítani ennyit tehetünk. Súlyos esetben lehet hívni a rendvédelmi szerveket, mezőőrt, vagy vadászt.

15 15 Káposztás Tibor polgármester elmondja, hogy az antennával kapcsolatban nem tudja, hogy van-e az egészségre káros hatása, de hogy ott van, azért bérleti díjat fizet a szolgáltató. Földiné Jenei Magdolna mondja, hogy nem kellene megvárni, hogy aláírásgyűjtésbe kezdjen. Káposztás Tibor polgármester válasza, hogy biztos vannak előírások, mérések, hogy miért pont odakerült az az antenna. Tóth Ferenc jegyző: amikor odakerült, előtte minden szakhatósági állásfoglalás beszerzése megtörtént és nem jelezték az egészségkárosító hatását. Teljes mértékben jogszerűen járt el az önkormányzat, amikor a saját tulajdonában lévő telekre engedélyezte a tornyok felépítését. Gulyásné Horváth Tünde kérdése, hogy csendrendeletünk van? Konkrétan a Fagolyó vendéglőről van szó. Tóth Ferenc jegyző elmondja, hogy ha bejelentés érkezik a lakosság részéről, akkor ki kell vizsgálni. Szabó Gáborné képviselő elmondja, hogy a mérés rendszeresen teljesül és már volt rá példa, hogy bezárták a rendezvényt. Tóth Ferenc jegyző jelzi, hogy a Mérésügyi Hatóság tőlünk teljesen függetlenül működik és végzi a szükséges ellenőrzéseket. Gulyásné Horváth Tünde kérdése, hogy a faluház kiadásáról már volt szó, történt-e ebben valami döntés. Kovácsné dr. Weisz Boglárka szerint is hasznosítani kellene. A civil szervezetek kibérelnék az épületet, kérdés, hogy megtehetik, vagy nem? Tóth Ferenc jegyző válasza, erre a célra ott van a Művelődés Ház. Kerner Erzsébet alpolgármester elmondja, hogy tájékozódni kellene, hogy hogyan lehet hasznosítani egy ilyen épületet. Kovácsné dr. Weisz Boglárka jelzi, hogy évekkel ezelőtt volt róla szó, hogy konferenciát szerveznek Szalkon, arra jó lett volna, ez az épület. Úgy gondolja, hogy aktív kulturális bizottságot kellene létrehozni. Káposztás Tibor polgármester ismerteti, hogy 28 tanköteles gyerek iratkozott be, az óvodába 14 gyermeket jegyeztek be. Tóth Ferenc jegyző A belső ellenőrzés most még folyik a közoktatási intézményt vizsgálva, hamarosan kiderül, hogy milyen demográfiai elmozdulások várhatóak. A belső ellenőr megadja a szakmai ajánlatát, majd a Képviselő-testület dönt, hogy hány csoport és osztály lesz. A szociális rendelet-módosításhoz kapcsolódóan elmondja, hogy eddig 51 felülvizsgálat volt, először három, másodszor 2 fő lett felszólítva, 2 főnél meg lett szüntetve az ellátás, mivel nem életvitelszerűen él községünkben.

16 16 Káposztás Tibor polgármester az ülést kor bezárja. A Képviselő-testületi ülés a továbbiakban zárt ülés formájában folytatódik. k.m.f. Tóth Ferenc Jegyző Káposztás Tibor polgármester

Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testülete 101-17/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete 2012. december 19-én megtartott üléséről. Jelen vannak: Káposztás Tibor polgármester, Kerner Erzsébet alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. december 20 én megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. december 20 én megtartott rendkívüli üléséről. Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 263-15/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. december 20 én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen

Részletesebben

Szalkszentmárton Roma Nemzetiségi Önkormányzat JEGYZŐKÖNYV

Szalkszentmárton Roma Nemzetiségi Önkormányzat JEGYZŐKÖNYV Szalkszentmárton Roma Nemzetiségi Önkormányzat Ikt.sz.: 519/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szalkszentmárton Roma Nemzetiségi Önkormányzat testülete 2013. január 31-én megtartott üléséről Jelen vannak: Meghívott:

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25. Ügyszám: 133-61/2017. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2017. május 25. Nyirád 2017 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád és

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

Szalkszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének. J e g y z ő k ö n y v

Szalkszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének. J e g y z ő k ö n y v 1 Szalkszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének 446-8/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete Szalkszentmárton Jókai utca 2. szám alatti tanácstermében 2014. április 28-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-1/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Községi Önkormányzat 2012. szeptember 26-ai nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 451-454/2012. d./ rendelete: -- TÁRGYSOROZAT Megnyitó és napirendi pontok tárgyalására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság július 5-i rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság július 5-i rendkívüli nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális, Családvédelmi és Tulajdonosi Bizottsága Ülés száma: SZCSTB 109-11/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2017. november 24.-én 14 órai kezdettel Segesd községben, az önkormányzat házasságkötő termében megtartott, munkaterv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Jelen vannak Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. február 29-én 13.00 órai kezdettel megtartott ülésén. Polgármesteri Hivatal Mogyorósbánya,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: Svh 79-3/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. április

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én (hétfő) 17: 00 órakor tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 11-én 16.00 órakor megtartott üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-4/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014. március 25-én (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 3/2014.(III.26.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2008/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14.00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 194/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. január 16-án megtartott rendkívüli

Részletesebben

Ikt. szám: /2014. J e g y z ő k ö n y v

Ikt. szám: /2014. J e g y z ő k ö n y v Ikt. szám: 121-12 /2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: Murony Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 26.-án megtartott közös testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről április 29.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről április 29. Ügyszám: 87-57/2015. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2015. április 29. Nyirád 2015 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád és

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. a 2014. december 22-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. a 2014. december 22-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésről EGYHÁZASHOLLÓS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV a 2014. december 22-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésről Rendeletek: 10/2014. (XII. 23.) sz. rendelet A személyes gondoskodást nyújtó ellátások

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-6/2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat Tárgya: száma: 96/2016.(IX.07.) Önkormányzati feladatellátást szolgáló

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-2/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI XII. JEGYZŐKÖNYVE 2009. november 30 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. július 31-i rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. július 31-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-16/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. július 31-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 145/2012.(VII.31.) 146/2012.(VII.26.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-11/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 13. napján 9 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Iktatószám: -3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. május 26-án (csütörtök) 13.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről Állandó

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről Ülés helye: Önkormányzati Hivatal tanácsterme Jelen vannak: Bakai Károly

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24. Ügyszám: 24-161/2016. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2016. november 24. Nyirád 2016 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011.

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. évi költségvetése Írásos előterjesztés a meghívó mellékletét képezte II. sz. melléklet.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 2. 7-A/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. május 27-én 16. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. november 11 - i RENDKÍVÜLI üléséről Önkormányzati rendelet: - Határozat: 118-119 /2013. (11.11.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 12.-én, a Községházán 13.00 órai kezdettel megtartott, telefon útján összehívott soron kívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 18/2014.(IV.01.) önkormányzati határozat 19/2014.(IV.01.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről 170/21/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről Rendeletek: 14/2014 (XII.31.

Részletesebben

Borsod Abaúj Zemplén. megye SZENDRŐLÁD. község

Borsod Abaúj Zemplén. megye SZENDRŐLÁD. község Borsod Abaúj Zemplén megye SZENDRŐLÁD község 4/2013. számú Szendrőlád, Balajt és Ládbesenyő Községek Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli közös testületi üléséről készült jegyzőkönyve Az ülés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére Vép Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére tárgy: A képviselő-testület 2015. évi munkaterve előterjesztő:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 26-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2015. szeptember 7.-én 17 órai kezdettel Segesd községben, a Segesd-Taranyi IV. Béla Király Általános Iskola

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3/2013./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. június 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.április 4.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. könyve c. határozatok:41/2013. (IV. 4.) számú határozat d. rendeletek:

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 6-8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 07. napján (csütörtök)

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. február 26.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat 2015. február 26-án 18.00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Somogyi Csaba István elnök, Orsós János nemzetiségi képviselő, és dr. Varga Katalin aljegyző.

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Somogyi Csaba István elnök, Orsós János nemzetiségi képviselő, és dr. Varga Katalin aljegyző. Jegyzőkönyv Készült: Ötvöskónyi Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2014. november 25.-én (kedden) 17 órakor a Művelődési Házban megtartott közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak: Somogyi

Részletesebben

Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága március 14-ei nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága március 14-ei nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága 2012. március 14-ei nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 5-15/2012. TÁRGYSOROZAT Megnyitó és

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről Határozatok: 47/2014 ( VIII.28.) sz. határozat: Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel)

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Juhász József polgármester

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Juhász József polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült: Berente Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. március 18.-án a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában megtartott rendkívüli nyilvános ülésén, melynek kezdési időpontja 15,00 óra.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme. Jelen vannak: Kovács Mihály

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma Tárgy

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-3/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a 2013. július 25-én a Városháza tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: - Zsombok Lajos polgármester, - Jozó Tamás, dr. Kovácsné Füstös Erzsébet, Makarész

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Alsómocsolád, Gerényes, Kisvaszar, Köblény és Szalatnak Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2011. november 9-én megtartott együttes üléséről Az ülés helye: Alsómocsolád Faluház,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. március 12-én a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13.án ( szerdán ) 17.00-órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV. Mely készült Kisbajcs község Önkormányzata Képviselőtestületének

KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV. Mely készült Kisbajcs község Önkormányzata Képviselőtestületének KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Mely készült Kisbajcs község Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. június. 30.-án (csütörtök) 19.00 órai kezdettel tartott ülésén. HATÁROZATOK:

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A

T Á R G Y S O R O Z A T A NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2012. január 12-én megtartott rendkívüli testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) előterjesztése c.) határozata d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

8/2011 KT. Szám JEGYZŐKÖNYV KISTELEK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. JÚNIUS 16. NAPJÁN MEGTARTOTT VII. NYÍLT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL

8/2011 KT. Szám JEGYZŐKÖNYV KISTELEK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. JÚNIUS 16. NAPJÁN MEGTARTOTT VII. NYÍLT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL 8/2011 KT. Szám JEGYZŐKÖNYV KISTELEK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. JÚNIUS 16. NAPJÁN MEGTARTOTT VII. NYÍLT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL 1 Napirendi pontok: 1. napirendi pontok elfogadása 2. Kötvény 3. gazdaságfejlesztési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

készült a Kerepes Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete április 18-án megtartott rendkívüli üléséről.

készült a Kerepes Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete április 18-án megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y ZŐKÖNYV készült a Kerepes Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 18-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:, Farkas Zsuzsa, Kovács Antal, Kóbor Tamás, Mayer Endre Gyuláné,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének április 13-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének április 13-án megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. április 13-án megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 34/2017.(IV.13.) Önkormányzati feladatellátást szolgáló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Iktatószám: 139-18/2018. Jegyzőkönyv Készült: 2018. április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Jelen vannak: Meghívottak: Kálozi Sándor polgármester Varga Attila

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 6-án ( pénteken ) 7.30--órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.) nyílt ülés

J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.) nyílt ülés Erdőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt Kossuth út 51. Tel. 32/479-179 Fax:/32/782-909 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 4. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.)

Részletesebben

a Képviselő-testület április 15-én megtartott rendkívüli testületi üléséről

a Képviselő-testület április 15-én megtartott rendkívüli testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Képviselő-testület 2014. április 15-én megtartott rendkívüli testületi üléséről Tartalmazza: 47.- 51. (IV. 15.) számú határozatokat 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a 2014. április

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2013. április 17.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-1/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. január 28-án 15,00

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/a. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/a. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/a. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 29-én megtartott nyilvános

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Svábyné Tóth Rita köztisztviselő Soós Buzás Erzsébet az Anyácsatavi Horgászegyesület képviselője

JEGYZŐKÖNYV. Svábyné Tóth Rita köztisztviselő Soós Buzás Erzsébet az Anyácsatavi Horgászegyesület képviselője JEGYZŐKÖNYV Zsámbék Város Képviselő-testületének 2010. május 17-én (hétfőn) 17 órakor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Lovas Lajos polgármester Horváth

Részletesebben

Köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület tagjai közül 4 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

Köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület tagjai közül 4 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. Ügyszám: 11/2-6/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Öcs község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 13-án 17.30. órakor megtartott rendkívüli üléséről. Ülés helye: Faluház, Öcs Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 28. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel Német

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KARAKÓSZÖRCSÖK K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E Szám:16-14 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. december

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben