Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2006. (VII.30.) rendelete az egyes szociális ellátásokról.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2006. (VII.30.) rendelete az egyes szociális ellátásokról."

Átírás

1 Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2006. (VII.30.) rendelete az egyes szociális ellátásokról. Tápiószecső Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az önhibáján kívül szociális segítségre szorulók érdekében -összhangban a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 1.. (2) bekezdésével, valamint a törvény vonatkozó egyéb rendelkezéseivel- az alábbi rendeletet alkotja: I. fejezet A rendelet hatálya 1.. (1) A rendelet hatálya -a (2) (3) bekezdésben foglalt eltérésekkel- kiterjed Tápiószecső nagyközség közigazgatási területén élő: a) magyar állampolgárokra, b) bevándorlási engedéllyel rendelkező személyekre, c) a letelepedési engedéllyel rendelkező személyekre, d) a magyar hatóság által menekültként elismert személyekre. (2) A rendelet hatálya az Szt. 7.. (1) bekezdésében meghatározott ellátások tekintetében az (1) bekezdésben foglaltakon túlmenően kiterjed az Európari Szociális Kartát megerősítő országoknak a külföldiek beutazásáról és tartózkodásáról szóló XXXIX. Törvény rendelkezései szerint jogszerűen Magyarországon tartózkodó állampolgárai is. (3) A rendelet hatálya kiterjed: a) a munkavállalók közösségen belüli szabad mozgásáról szóló 1612/68/EGK tanácsi rendeletben meghatározott, valamint b) az Szt. 32/B..(1) bekezdésében meghatározott időskorúak járadéka tekintetében a szociális biztonsági rendszereknek a közösségen belül mozgó munkavállalókra, önálló vállalkozókra és családtagjaikra történő alkalmazásáról szóló 1408/71/EGK. tanácsi rendeletben meghatározott jogosulti körbe tartozó személyre, amennyiben az ellátás igénylésének időpontjában érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

2 II. fejezet Eljárási szabályok 2.. (1) A Képviselő-testület a Szt-ben biztosított hatásköreinek gyakorlását a Szociális Bizottságra ruházza át, kivéve a 19. (4)-(5) bekezdésében foglaltakat. /1/ (2)A jegyző az Sztv-ben meghatározott feltételek szerint a jogosultak számára a) időskorúak járadékát b) rendszeres szociális segélyt c) az Sztv. 41. (1) bekezdésében és a 43/A. (1) bekezdésében foglalt ápolási díjat d) az Sztv. 50. (1)-(2) bekezdésében foglalt közgyógyellátást állapít meg./2/ (3)A Szociális Bizottság az átruházott hatáskörben végzett tevékenységéről évente beszámolni köteles a Képviselő-testületnek. /2/ (3) A jegyző az SZt-ben meghatározott feltételek szerint január 0-től a jogosultak számára: - időskorúak járadékát rendszeres szociális segélyt, az Szt. 41. (1) bekezdésében és a 43/A.. (1) bekezdésében foglalt ápolási díjat állapít meg. (4) A Polgármester és a Szociális Bizottság az átruházott hatáskörben végzett tevékenységéről évente beszámolni köteles a Képviselő-testületnek. Az eljárás megindítása 3.. (1) Az e-rendeletben foglalt ellátási formákra az eljárás megindítása kérelemre, vagy hivatalból történhet. A kérelmet szóban, vagy írásban az arra rendszeresített formanyomtatvány kitöltésével, a szükséges dokumentumok (igazolás, nyilatkozat) csatolásával lehet benyújtani. (2) A szociális ellátásra való jogosultság elbírálásához a kérelmező köteles a közös háztartásban élők vagyoni, jövedelmi viszonyairól nyilatkozatot tenni és azokat igazolni. (3) A havi rendszeres jövedelmeket azokat bizonyító iratokkal kell igazolni. (4) Egyéb nem rendszeres jövedelem igazolására a kérelmező, illetve a nem rendszeres jövedelemben részesülő személy írásbeli nyilatkozatát kell elfogadni, kivéve az alkalmi munka, amelynek igazolására az alkalmi munkavállalók könyvét kell bemutatni. /3/. (5) A jövedelemszámításnál irányadó időszak a havonta mérhető rendszeres jövedelmeknél 3 hónap, az egyéb jövedelemnél pedig 1 év.

3 (6) A Szociális Bizottság a kérelmező szociális helyzetéről tájékozódik. Ennek keretében a kérelmező által becsatolt jövedelemigazoláson túl környezettanulmányt készít az igénylőnél. (7) Nem kell környezettanulmányt készíteni, ha az életkörülményeit a Polgármesteri Hivatal már más ügyben vizsgálta és azokban nem feltételezhető lényeges változás. (8) Ha a hatáskörrel rendelkező nem hivatalos tudomáson, vagy a Szociális Bizottság 2 tagja és Polgármesteri Hivatal szociális előadója által lefolytatott környezettanulmány során vitatható a jövedelem nyilatkozatban foglaltak, felhívhatja a kérelmezőt az általa lakott lakás, illetve saját és a családja tulajdonában álló vagyon fenntartási költségeit igazoló dokumentumok benyújtására. Abban az esetben, ha a fenntartási költségek meghaladják a jövedelemnyilatkozatban szereplő jövedelem 50 %-át, a jövedelem a fenntartási költségek figyelembevételével vélelmezhető. A szociális ellátások megállapítása 4.. (1) A szociális ellátások megállapításáról -e rendeletben meghatározott kivételekkel- a hatáskör jogosultja határozattal dönt. (2) A Képviselő-testület által átruházott hatáskörben hozott I. fokú döntés ellen a határozat közlésétől számított 15 napon belül döntés ellen fellebbezésnek van helye, amelyet a Képviselő-testület bírál el. (3) A képviselő-testület (2) bekezdés alapján hozott határozatának a felülvizsgálatát jogszabálysértésre való hivatkozással a bíróságtól 30 napon belül. A pert az önkormányzat ellen kell indítani. Az ellátások kifizetése, folyósítása 5.. A pénzbeli természetbeni szociális ellátások folyósítása a 63/2006. (III.27.) Kormányrendelet alapján történik. 6.. (1) A pénzbeli ellátásokat, kifizetést elrendelő határozatok megjelölt személy részére:

4 a) házipénztárból történő kifizetéssel az Szt, illetve e rendelet szabálya szerint. A rendkívüli esetben b) címre utalással teljesíti. (2) A természetbeni ellátásokat a megállapító határozat rendelkezései szerint a Polgármesteri Hivatal a) az ellátást, szolgáltatást biztosító által -az igénybevétel alapján- kiállított számla, b) az ellátást, szolgáltatást biztosító részére havi, vagy negyedéves átutalással. III. fejezet Ellátások formái 7.. Az önkormányzat szociális rászorultság esetén -a szociális alapellátás keretében- a jogosult számára a) időskorúak járadékát b) rendszeres szociális segélyt c) lakásfenntartási támogatást d) ápolási díjat e) átmeneti segélyt f) átmeneti segélyt kamatmentes formában g) temetési segélyt állapít meg a törvényben, valamint az e rendeletben meghatározott feltételeket szerint. Időskorúak járadéka 8.. Az időskorúak járadékának megállapításánál és megszüntetésénél az Szt. 32/B-32/E. -ait kell alkalmazni. Aktív korúak ellátása 9..

5 (1) A z a k t í v k o r ú a k e l l á t á s á r a v o n a t k o z ó r e n d e l k e z é s e k e t a S z t / G - i s z e r i n t k e l l a l k a l m a z n i. / 1 1 / (2) Az önkormányzat a rendelkezésre állási támogatásra (RÁT) jogosultszemély számára a kötelezően meghatározott 30 munkanapos foglalkoztatáson túl hosszabb időtartamra is biztosít munkalehetőséget. /11/ * /12/ * /12/ Az önkormányzat által szervezett munka lehet: a) közhasznú munka b) közmunka, vagy c) közcélmunka /11/ (3) A munkavégzés egészséges és biztonságos feltételeinek biztosítása mellett a munkavégzéshez -a munka jellegétől függő- szükséges anyagot, munkaeszközt a foglalkoztató intézmény köteles biztosítani. /13/ 10.. (1) Az az aktív korúak ellátására jogosult személy, aki az ellátásra jogosultság kezdőnapján a.) 55. életévét betöltötte, b.) vagy 14 éven aluli kiskorú gyermeket nevel feltéve, hogy a családban élő gyermekek valamelyikére tekintettel más személy nem részesül a Cst. szerinti gyermekgondozási támogatásban, gyermekgondozási díjban, terhességi gyermekágyi segélyben és a gyermek ellátását napközbeni ellátást biztosító intézményben (Gyvt. 41. (3) bekezdés) nem tudják biztosítani, a rendszeres szociális segély megállapításának, folyósításának feltételeként köteles együttműködni az Önkormányzattal és a Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő Szolgálattal. /14/ (2) Az (1) bekezdésben előírt együttműködés azt jelenti, hogy a rendszeres szociális segélyre jogosult személy: /14/ a) a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül a Gyermekjóléti Szolgálatnál jelentkezik. A Gyermekjóléti Szolgálattal írásban megállapodást köt, az abban foglaltakat betartja, a beilleszkedést segítő programokban, csoportos foglalkozásokban és a tanácsadásban részt vesz, b) az Szt-ben előírt felülvizsgálatok során az Önkormányzattal együttműködik, /14/

6 (3) A nem foglalkoztatott személy esetében a rendszeres szociális segély megállapításának, folyósításának feltétele az e bekezdésben meghatározott beilleszkedést segítő programban való részvétel. A beilleszkedést segítő program a rendszeres szociális segélyben részesülő személy szociális helyzetéhez és mentális állapotához igazodva a következőkre terjedhet ki: a) az együttműködésre kijelölt szervvel való kapcsolattartásra, b) a nem foglalkoztatott személy számára előírt egyedi képességeket fejlesztő, vagy az életmódot formáló foglalkozáson, tanácsadáson, illetőleg a munkavégzésre történő felkészülési programban való részvételre, /14/ (4) Az együttműködésre kijelölt szerv (Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő Szolgálat) jelzi a település jegyzőjének, ha a rendszeres szociális segélyre jogosult személy együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget, és évente legalább egyszer írásos értékelést készít a beilleszkedést elősegítő program végrehajtásáról. /15/ (5) Az együttműködés megszegésének esetei: - ha a segélyezett Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő Szolgálatnál a határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül nem jelentkezik, és a megállapodást nem köti meg, - ha az előírt időpontban nem jelenik meg és távolmaradását nem igazolja, - ha nem vesz részt a számára előírt foglalkozáson, tanácsadáson, - ha a beilleszkedési programban előírtakat nem hajtja végre. /15/ 11.. (1) Az aktív korúak ellátására való jogosultság megszűntetésére az Szt. 37/F -ában rögzítetteket kell alkalmazni. /16/ * /17/ * /17/ Lakásfenntartási támogatás 12.. (1) Aszociális Bizottság a Szt ában foglaltak szerint normatív lakásfenntartási támogatást állapít meg.

7 (2) Lakásfenntartási támogatás nyújtható annak a Tápiószecső közigazgatási területén állandó jelleggel lakó személyeknek, vagy családnak, aki tulajdonosként, bérlőként, vagy használóként lakik a lakásban. (3) A helyi lakásfenntartási támogatás igényléséhez kérelem évente kétszer nyújtható be, az e rendelet 1. sz. melléklete szerinti nyomtatványon. (4) A helyi lakásfenntartási támogatás maximum 6 hónapra adható (1) A helyi lakásfenntartási költségek körében az Szt (10) bekezdésében foglaltakat kell figyelembe venni. (2) A helyi lakásfenntartás elismert havi költségére az Szt (9) bekezdésében foglaltakat kell alkalmazni. (3) A lakhatással kapcsolatos költségek összegét a kérelem benyújtását megelőző 3 havi, fűtési támogatás kérése esetén 3 havi -fűtési szezonban felmerülő költségekről szóló- számlával kell igazolni (1) A helyi lakásfenntartási támogatás annak az igénylőnek állapítható meg: a) aki lakáshasznosításból származó jövedelemmel nem rendelkezik, b) ahol a lakásfenntartás indokolt havi költsége eléri, vagy meghaladja a háztartás havi összjövedelmének 30 %-át, c) akinél az 1 főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a legkisebb öregségi nyugdíj 200 %-át, egyedül álló esetében 250 %-ot. (2) A támogatásra való jogosultság szempontjából elismert lakásnagyságra az Szt (4) bekezdésében szabályozottakat kell alkalmazni (1) A helyi lakásfenntartási havi legkisebb összege családonként Ft. (2) A támogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától, illeti meg a kérelmezőt./4/ Ápolási díj

8 16../5/ (1) Az ápolási díj a Szt. 41., valamint a Szt. 43/A. (1) bekezdésében szabályozott esetekben - a tartásra, gondozásra szoruló otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó részére biztosított anyagi hozzájárulás. (2) Az ápolást végző személy a kötelezettségét nem teljesíti, ha a tartósan gondozásra szoruló személynek nem biztosítja, illetve nem nyújt segítséget: a) az étkezésben b) a tisztálkodásban c) az öltözködésben d) az illemhely használatában e) a lakáson belüli közlekedésben feltéve, hogy az ápolt személy ezek bármelyikére mások segítsége nélkül is önállóan képes. (4) Az ápolást végző személy kötelezettségének ellenőrzését -félévente- az Idősek Klubjának házi segítséget nyújtó szociális gondozást végzik ellátási körzetükben. Bejelentés, vagy veszélyhelyzet esetén az ellenőrzést azonnal el kell végezni. Az ellenőrzésről jegyzőkönyvet kell felvenni. * 17.. Átmeneti segély 18.. (1) A Szociális Bizottság a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan, vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdő személyek részére átmeneti segélyt nyújt. Az átmeneti segélynél a kérelmező életkörülményeit figyelembe kell venni, valamint, hogy az önhibájukon kívül, más módon nem tudnak gondoskodni önmaguk, illetve családjuk létfenntartásáról. (2) A Szociális Bizottság: a) átmeneti segélyben részesítheti -kérelemre, hivatalból- azt a személyt, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 200 %-át nem haladja meg, b) egyedülálló személy, illetve gyermekét egedül nevelő szülő esetén az egy főre eső jövedelemhatár az öregségi nyugdíjminimum 250 %-a.

9 19.. (1) Az átmeneti segély egyszeri összegét -a rászorultsághoz igazolóan kell megállapítani úgy, hogy a segély összege Ft-nál nem lehet kevesebb, de ,- Ft-nál nem lehet több./6/ (2) Egy naptári éven belül ugyanazon családban élő személyek együttesen legfeljebb négy alkalommal részesíthetők átmeneti segélyben, de átmeneti segélyben nem részesíthető, aki fennálló kamatmentes kölcsöntartozását nem fizeti. /18/ Amennyiben egy határozatban többszöri segélyezés került megállapításra, meg kell határozni a későbbi fizetések időpontját és a kifizetendő összeget./7/ (3) Kamatmentes kölcsön (továbbiakban:kölcsön) formájában átmeneti segély ugyanazon személy, illetve család részére évente egy alkalommal és maximum Ft összegben adható feltéve, hogy a kölcsön visszafizetése a kedvezményezett részéről biztosított. (4) A (3) bekezdéstől eltérően Ft összegű kölcsön - pénzbeni, valamint természetbeni- biztosítható évi egy alkalommal annak a személynek, családnak, akiknek lakó, illetve lakásingatlanát viharkár, felhőszakadás, elemi csapás érte. (5) Átmeneti segélyként a (4) bek. szerinti összegen felül további Ft összegű vissza nem térítendő támogatás is adható. (6) A kölcsön törlesztés ideje a (3) bek. szerinti juttatás esetén az 1 évet, míg a (4) bek. szerinti támogatás odaítélésénél a 2 évet nem haladhatja meg. A törlesztés kezdete a kiutalást követő év január 1-e. (7) Nem részesíthető kölcsönben az a személy, aki: a) rendelkezik olyan vagyonnal, amellyel a válsághelyzetét megoldhatja, c) a korábban igénybe vett kölcsönét nem, vagy késedelmesen fizette vissza (1) Tárgyévben minden 70. életévét betöltött személy, október hónapban egyszeri pénzbeli, vagy természetbeni támogatásban részesülhet a jövedelmi és vagyoni helyzet vizsgálata nélkül. /9/ (2) A 70. életévüket betöltött, egyedülálló személyek erre vonatkozó kérelme becsatolása után a szemétszállítási díj 50 %-ának megfizetése alól mentesülnek, ezt az Önkormányzat az átmeneti segélykeret terhére átvállalhatja, akkor ha a szemétszállításra a szolgáltatóval a szerződést a legkisebb (60 literes) edényre kötötte meg. /10/ (3) Az 50 %-os mértékű visszatérítés minden év január 15. napjáig és július 15. napjáig történik úgy, hogy kérelmező a befizetett csekkjeivel igazolja, hogy adott félévben, megkötött szerződésének megfelelően, díjfizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tett. /19/

10 21.. (1) A Szociális Bizottság a segélyt kérelmező szociális helyzetéről tájékozódik. Ennek a keretében a kérelmező által becsatolt jövedelemigazoláson túl környezettanulmányt készít az igénylőnél. (2) Nem kell környezettanulmányt készíteni az igénylőről, ha életkörülményeit a Polgármesteri Hivatal már bármely ügyben vizsgálta és azokban nem feltételezhető lényeges változás (1) A megállapított átmeneti segély folyósítása készpénzben, postai átutalással, vagy az igénylő költségeinek közvetlen átvállalásával történhet. (2) Indokolt esetben a Szociális Bizottság intézkedhet a határozat azonnali végrehajtásaként a hivatal pénztárban történő kifizetéséről. Temetési segély 23.. (1) Temetési segély nyújtható annak, aki meghalt személy eltemettetéséről gondoskodik és annak is, aki erről gondoskodott annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy tartásra kötelezett hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költség viselése a kérelmező, illetve családja létfenntartását veszélyezteti. (2) Temetési segélyre az jogosult, akinek a családjában az 1 főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj háromszorosát. (3) Nem állapítható meg temetési segély, ha a kérelmező a hadigondozásról szóló évi XLV. tv a alapján temetési hozzájárulásban részesült. (4) A Képviselő-testület helyben szokásos legolcsóbb temetési költségként Ft-ot vesz figyelembe. A temető fenntartását ellátó vállalkozó minden év január 15.-ig igazolja a helyben szokásos temetési költséget, amelyet a Tápiószecső nagyközségi Önkormányzat éves költségvetési rendelete tartalmazza. /20/ (5) A temetési segélyként községben szokásos módon legolcsóbb temetés költségének 10 %-a állapítható meg. IV. fejezet Természetben nyújtott szociális ellátások

11 24.. (1) Az adott pénzbeli ellátás tekintetében hatáskörrel rendelkező szerv, vagy személy döntése alapján egyes pénzbeli ellátások egészben, vagy részben természetbeni szociális ellátás formájában is nyújthatók: a) lakásfenntartási támogatás b) átmeneti segély (2) Pénzbeli ellátás helyett természetbeni ellátást kell megállapítani akkor, ha: a) a kérelem erre irányul b) a kérelmező életvitele alapján feltételezhető, hogy a pénzbeli ellátás felhasználása nem a rendeltetésnek megfelelően történik. c) a rendeltetésszerű felhasználás így jobban biztosítható. (3) Természetbeni ellátások formái: a) közüzemi díj szolgáltató részére átutalással b) b) tüzelő biztosítása a ruházat vásárlása c) élelmiszer csomag biztosítása, élelmezési utalvány adása d) gyógyszertámogatás e) személyes gondoskodás körébe tartozó ellátás térítési díja Méltányossági közgyógyellátás 25.. (1) Méltányossági közgyógyellátásra jogosult az, aki szociálisan rászorult és a havi rendszeres gyógyító ellátás költsége meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20%-át feltéve, hogy a családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 150 %-át, egyedülálló esetében pedig a 200 %- át./8/ (2) A méltányossági alapon kiállított közgyógyellátási igazolványok után az önkormányzat az Szt-ben meghatározott térítést fizet. V.fejezet Szociális szolgáltatások Ellátások rendszere 26..

12 (1) A Képviselő-testület a (2) bekezdésben meghatározott szociális szolgáltatásokat és személyes gondoskodást nyújtó ellátási formákat biztosítja. (2) Szociális szolgáltatások: Alapszolgáltatások: a) szociális információs szolgáltatás b) étkeztetés c) házi segítségnyújtás d) családsegítés e) nappali ellátás ea) időskorúak nappali ellátása. (Idősek Klubja) 27.. (1) A Képviselő-testület helyi szociálpolitikai kerekasztalt hoz létre, melynek tagjai: - Szociális Bizottság Elnöke és Elnökhelyettese - Idősek Klubjának Vezetője - A nyugdíjas klubok vezetői - A polgármesteri hivatal szociálpolitikai és gyámügyi előadói - A Gyermekjóléti Szolgálat vezetője (2) A helyi szociálpolitikai kerekasztal szükség szerint, de évente legalább 1 alkalommal ülést tart. Eljárási rendelkezések 28.. (1) A szociális ellátás keretében nyújtott -étkeztetés, Idősek Klubja, valamint házi segítségnyújtás- szolgáltatás biztosítása kérelemre történik. Kérelmet a 9/1999. (XI.24.) SzCsM. rendelet 1 sz. melléklet szerinti formanyomtatványon kell az Idősek Klubja intézményvezetőjének benyújtani. (2) A kérelem elutasítása esetén az intézményvezető az ellátást igénylőt értesíti. A nyilvántartásba vételtől számított 30 napon belül -az egyszerűsített előgondozást követően- köteles dönteni a felvételről, illetve az elutasításról.

13 (3)A kérelem elutasítása esetén az intézményvezető az ellátást igénylőt értesíti. Az ellátás igénylő az értesítés kézhezvételétől számított 8 napon belül a Képviselő-testülethez panasszal fordulhat, aki határozattal dönt. (4) Az intézmény vezetője az ellátás biztosításáról értesíti az igénybevevőt. Felvétel esetén az intézmény vezetője és az ellátást igénybevevő megállapodást köt. A megállapodást a jegyző ellenjegyzi. (5) A megállapodásnak tartalmazni kell: - az ellátást igénybevevő adatait, - az ellátás kezdő időpontját, határozott időre történő megállapodás esetén a záró időpontját - az intézmény által nyújtott szolgáltatásokat, amelyet az SZMSZ tartalmaz, az intézményi, valamint a személyi térítési díj összegét, fizetési határidejét és az ellátott jövedelmét. Gondozott kötelezettségei: - szolgáltatásért térítési díj megfizetése terheli, - egészségi állapotában, anyagi helyzetében bekövetkezett változások, a tartási, életjáradéki szerződés megkötéséről az intézményvezetőt haladéktalanul tájékoztatnia köteles. (6) Az intézményi jogviszony megszűnik, ha az abban foglaltakat a gondozott teljesíti, illetve nem kívánja a szolgáltatást igénybe venni. (7) A megállapodásban rögzítettek megsértéséért az ellátást igénybevevő az intézmény vezetőjéhez fordulhat. Az intézményvezető vitatott intézkedése ellen panasszal élhet a Képviselő-testület felé. (8)A megállapodást módosítani kell az intézményi, valamint a személyi térítési díj változása esetében. Szociális információs szolgáltatás 29.. (1) A Képviselő-testület a szociális információs szolgáltatást az Szt-ben meghatározott cél és feladat ellátására- a Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül biztosítja. (2) A szociális információs szolgáltatás igénybevétele térítésmentes. Étkeztetés 30..

14 (1) Étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak kell legalább napi egyszeri meleg étkeztetésről gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve eltartottaik részére tartósan, vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen: a) koruk b) egészségi állapotuk c) fogyatékosságuk, pszichiátriai betegek d) szenvedélybetegek, vagy e) hajléktalanságuk miatt. (2)Az (1) (2) bekezdésben meghatározott rászorulók közül elsősorban azt a személyt lehet étkeztetésben részesíti, aki egyedülálló és a havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 150 %-át, illetve, aki családban él és csalájában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 100 %-át. (3) Az étkeztetést az Idősek Klubja biztosítja a) az étel helyben fogyasztásával b) elviteli lehetőséggel c) indokolt esetben házhoz szállítással. (4) Az étkeztetésért térítési díjat kell fizetni, amelyet a rendelet a tartalmazza. Házi segítségnyújtás 31.. (1) Házi segítségnyújtás keretében kell gondoskodni: a) azokról az időskorú személyekről, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek és róluk nem gondoskodnak, b) azokról a pszichiátriai betegekről, fogyatékos személyekről, valamint szenvedélybetegekről, akik állapotukból adódóan az önálló életvitellel kapcsolatos feladataik ellátásában segítséget igényelnek, de egyébként önmaguk ellátására képesek, c) azokról az egészségi állapotok miatt rászoruló személyekről, akik ezt az ellátási formát igénylik, d) azokról a személyekről, akik a rehabilitációt követően a saját lakókörnye zetükbe történő visszailleszkedés céljából támogatást igényelnek önálló életvitelük fenntartásához. (2) A házi segítségnyújtást a Képviselő-testület az Idősek Klubja keretében működő házi gondozó szolgálat útján biztosítja. (3) A házi segítségnyújtást fizetendő intézményi térítési díjat kell fizetni, amelyet a rendelet 34. -a tartalmazza.

15 Családsegítés 32.. (1) A családsegítést a Képviselő-testület a Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által biztosítja. (2) A családsegítés igénybevétele térítésmentes. Nappali ellátás 33.. (1) Képviselő-testület a nappali ellátás keretében az időskorúak nappali ellátását biztosítja azoknak a személyeknek, akik saját otthonukban élnek, 18. életévüket betöltötték, egészségi állapotuk vagy időskoruk miatt szociális és mentális támogatásra szorulnak, önmaguk ellátására részben képes személyek. (2) Az időskorúak nappali ellátását a Képviselő-testület az Idősek Klubja által biztosítja. (3) Nem vehető fel az Idősek Klubjában az a személy, aki egészségi állapota, összeférhetetlen magatartása, vagy bármely más okból közösségi életre alkalmatlan. (3) Az időskorúak nappali ellátásáért fizetendő intézményi térítési díjat kell fizetni, amelyet a rendelet 34 -a tartalmazza. Térítési díjak 34.. (1) Az önkormányzat által működtetett személyes gondoskodást nyújtó intézményekben fizetendő térítési díj: a) Idősek Klubjában a teljes összegű térítési díj - 50 %-át kell fizetni, ha a gondozott havi rendszeres jövedelme a mindenkori öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegét nem haladja meg, - 70 %-át, ha a jövedelem az öregségi nyugdíjminimum másfélszeresét nem haladja meg, - teljes összegű térítési díjat kell fizetni, ha a jövedelem az öregségi nyugdíjminimum másfélszeresét meghaladja.

16 b) Házi szociális gondozás, valamint étkezés biztosítása esetén a megállapított teljes térítési díj - 40 %-át kell megállapítani, ha a gondozott rendszeres jövedelme a mindenkori nyugdíjminimumot nem haladja meg, - 50 %-át kell megállapítani, ha az előzőben megállapított jövedelem másfélszeresét nem haladja meg, - 70 %-át ha az öregségi nyugdíjminimum kétszeresét nem haladja meg, - teljes összegű térítést fizet, ha az előző bekezdésben szereplő jövedelem felső határát meghaladja. (2) Indokolt esetben, rendkívüli méltánylás alapján a kérelmező szociális és anyagi helyzetének mérlegelésével a (9) bekezdés a,b/pontjában szereplő jövedelemhatártól el lehet térni, amelyről a Képviselő-testület dönt a Szociális Bizottság javaslata alapján. Értelmező rendelkezés 35.. Állandó jellegű itt lakás: lakóhellyel rendelkező lakos, továbbá aki egy éven belül 6 hónapot meghaladóan a községben tartózkodik. VI. fejezet Zárórendelkezések 36.. E rendelet július 1-én lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell. Vegyes és záró rendelkezések 37.. (1) A rendeletben nem szabályozott kérdésekre az évi III. törvény, valamint a végrehajtásra kiadott kormányrendeletek rendelkezései az irányadóak. (2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti az egyes szociális ellátásokról szóló 10/2003. (X.31.) rendelet, valamint e rendelet módosításáról szóló 3/2004. (III.8.) 5/2004. (IV.1.), 1/2005. (II.8.) 1/2005. (VII.1.), valamint az 1/2006. (I.30.) rendeletek.

17 Tápiószecső, június 20. Bíróné Palotai Éva Mb. jegyző Lénárd László polgármester 1. módosította a 28/2006.(XII.23.) rendelet. Hatályos január 1. naptól 2. módosította a 28/2006.(XII.23.) rendelet. Hatályos január 1. naptól 3. módosította a 21/2007.(X.15.) rendelete. Hatályos október 15. naptól 4. módosította a 28/2006.(XII.23.) rendelet Hatályos január 1. naptól. 5. Módosította a 21/2007.(X.15.) rendelet. Hatályos január 1. naptól 6. Módosította a 21/2007.(X.15.) rendelet. Hatályos november 1. naptól 7. Módosította a 21/2007.(X.15.) rendelet. Hatályos november 1. naptól. 8. Módosította a 21/2007.(X.15.) rendelet. Hatályos november 1. naptól. 9. Számozását módosította a 15/2008. (VII.30.) rendelet. Hatályos től. 10. Beiktatta a 15/2008. (VII.30.) rendelet, majd módosította a 9/2009. (03.25.) rendelet. Hatályos április 1-től. * Hatályon kívül helyezte a 21/2007.(X.15.) rendelet január 1. naptól 11. Módosította a 9/2009. (03.25.) rendelet. Hatályos április 1. naptól. 12. Törölte a 9/2009. (03.25.) rendelet. Hatályos április 1. naptól. 13. Számozását módosította a 9/2009. (03.25.) rendelet. Hatályos április 1. naptól. 14. Módosította a 9/2009. (03.25.) rendelet. Hatályos április 1-től. 15. Beépítette a 9/2009. (03.25.) rendelet. Hatályos április 1-től. 16. Módosította 17. Törölte a 9/2009. (03.25.) rendelet. Hatályos április 1-től. 18. Módosította a 9/2009. (03.25.) rendelet. Hatályos április 1-től. 19. Beépítette a 9/2009. (03.27.) rendelet. Hatályos április 1-től. 20. Módosította a 9/2009. (03.27.) rendelet. Hatályos április 1-től.

(4) Az Sztv.-ben meghatározott feltételek szerint a rendelet hatálya a község területén tartózkodó hajléktalanokra is kiterjed.

(4) Az Sztv.-ben meghatározott feltételek szerint a rendelet hatálya a község területén tartózkodó hajléktalanokra is kiterjed. Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2008. (III. 28.) rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2006. (II. 23.) rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott

Részletesebben

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007. (VI.27.)Ör a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Apátfalva Község Önkormányzat

Részletesebben

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló a 6/2011. (IV.13.) önkormányzati

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XI. 27.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról.

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. Ipolytölgyes község Önkormányzatának Képviselő-Testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A gyermekek védelmének helyi rendszere

A gyermekek védelmének helyi rendszere 1 Iszkaszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IX.12.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete "a gyermekek

Részletesebben

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások Szt. (1993. évi III. törvény) Mindegyik pénzbeli ellátás igénylése a Polgármesteri Hivatalban történik! Hatályos: 2011.12.31-ig! Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL - 2 - Dad községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról

Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról Hét Község Önkormányzat képviselő-testülete a lakosság szociális ellátásának

Részletesebben

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról 1 / 6 2016.11.08. 17:15 Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról Tarnaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

1.. A rendelet célja

1.. A rendelet célja MIHÁLYFA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2013.(XII.13.)RENDELETE A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjáról. A Képviselő-testület

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1.. 2.. A rendelet 2.. (3) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

1.. 2.. A rendelet 2.. (3) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának 6/2009. (III.20.) rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 27/2008. (XII.11.), 8/2008. (III. 1.), és a 19/2007. (XII. 14.) rendelettel módosított

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

Települési támogatások

Települési támogatások Becske Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Becske Község Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 27/2004.((X.01.)Önk.sz. rendelet módosításáról Polgárdi Város Képviselő

Részletesebben

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról Veszprémvarsány Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociá1is ellátásokról

Részletesebben

Moha Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról:

Moha Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról: Moha Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról: Moha Községi Önkormányzat Képviselő-testülete A szociális igazgatásról

Részletesebben

Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 3/2015. (II. 27.) számú önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról 1

Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 3/2015. (II. 27.) számú önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról 1 Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 3/2015. (II. 27.) számú önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról 1 Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések Neszmély Község Önkormányzata megalkotja 9./2012(II.15.) önkormányzati rendeletét az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(2) Szakosított ellátás: - ápolást- gondozást nyújtó bentlakásos otthon: Magyarország közigazgatási területe.

(2) Szakosított ellátás: - ápolást- gondozást nyújtó bentlakásos otthon: Magyarország közigazgatási területe. Vaja város képviselő testületének 7/2018 (VI.14..) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó alapellátások és szakosított ellátások helyi szabályairól Vaja Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI.29.) rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról

Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI.29.) rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI.29.) rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE A gyermekvédelem önkormányzati rendszeréről, az önkormányzat által biztosított pénzbeli ellátásokról valamint a gyermekvédelmi

Részletesebben

Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról

Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról Vilonya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell:

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell: Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Dunaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

Súr községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2007. (III. 29.) rendelet. a szociális ellátásokról és eljárásról

Súr községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2007. (III. 29.) rendelet. a szociális ellátásokról és eljárásról Súr községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2007. (III. 29.) rendelet a szociális ellátásokról és eljárásról Súr községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e a személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A képviselő-testület

Részletesebben

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK Nagyszénás Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 18/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete (A 2015. március 1-től hatályos, egységes szerkezet) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

bekezdésben foglaltakon túlmenően a kiterjed Gyvt. 4. (2)-(4) bekezdésében foglalt gyermekekre, személyekre is.

bekezdésben foglaltakon túlmenően a kiterjed Gyvt. 4. (2)-(4) bekezdésében foglalt gyermekekre, személyekre is. Szilvásvárad községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2008.(VI.25.) RENDELETE a gyermekvédelem helyi végrehajtási szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva a módosítására hozott 22/2008. (VIII.

Részletesebben

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL Sajóvámos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4 /2007.(II. 22.) rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4 /2007.(II. 22.) rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4 /2007.(II. 22.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Tiszakürt Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a

Részletesebben

Szentkirály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről

Szentkirály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről Szentkirály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről Szentkirály község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(V.31.) önkormányzati rendelete I. FEJEZET

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(V.31.) önkormányzati rendelete I. FEJEZET Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(V.31.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Süttő Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Hatályos: tól

Hatályos: tól Hatályos:2017-08-04 -tól Bakonyszombathely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló 2/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete. Bakonyszombathely Község Önkormányzatának

Részletesebben

1/1998.(I. 20.) 1 R E N D E L E T E

1/1998.(I. 20.) 1 R E N D E L E T E Marcalgergelyi község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/1998.(I. 20.) 1 R E N D E L E T E A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról 2 1 Módosította az 5/l999.(IV.21.) és 7/2003.(VII.10.) rendelet

Részletesebben

Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe

Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe Zákány Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról.

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról. Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 0/003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról. Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

6.. Rendszeres szociális segély

6.. Rendszeres szociális segély Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012 (.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról Ecsegfalva Község Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012.(II.14.) rendelete. az egyes szociális ellátásokról I. FEJEZET

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012.(II.14.) rendelete. az egyes szociális ellátásokról I. FEJEZET Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012.(II.14.) rendelete az egyes szociális ellátásokról Süttő Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdése,

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról Szeghalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 22/2009.(VIII.27.) Kt. számú rendelete A gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 22/2009.(VIII.27.) Kt. számú rendelete A gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 22/2009.(VIII.27.) Kt. számú rendelete A gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Bag Nagyközség

Részletesebben

Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben)

Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben) Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben) Vaszar Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2007.(I.31.)Ör a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról

Apátfalva Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2007.(I.31.)Ör a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról Apátfalva Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2007.(I.31.)Ör a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról 1. Apátfalva Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

RÉPCEVIS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007.(III. 01.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

RÉPCEVIS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007.(III. 01.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL RÉPCEVIS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007.(III. 01.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL Répcevis Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL

Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

3. A R. 6 -a helyébe a következő rendelkezés lép: A szociális ellátás iránti kérelmet átruházott hatáskörben a Szociális Bizottság bírálja el.

3. A R. 6 -a helyébe a következő rendelkezés lép: A szociális ellátás iránti kérelmet átruházott hatáskörben a Szociális Bizottság bírálja el. Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( XII.20.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 10/2011. (V. 02.) számú rendelet módosításáról

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 9/2004./IX.09./, 16/2004./XII.23./, 8/2006./VI.29./ és a 3/2007./III.29./, 2/2008./II.12./, 6/2008./IX.08./, 5/2009./III.26./, 6/2010./VI.30./, 6/2011.(VII.

Részletesebben

Pereszteg Község Önkormányzata Képviselő testületének. 5/2007.(IV.3.) rendelete. A szociális igazgatás és a szociális ellátás helyi szabályozásáról

Pereszteg Község Önkormányzata Képviselő testületének. 5/2007.(IV.3.) rendelete. A szociális igazgatás és a szociális ellátás helyi szabályozásáról Pereszteg Község Önkormányzata Képviselő testületének 5/2007.(IV.3.) rendelete A szociális igazgatás és a szociális ellátás helyi szabályozásáról Pereszteg Község Önkormányzatának képviselő testülete a

Részletesebben

CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete

CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi rendszeréről szóló 13/2013 (XI.22) önkormányzati

Részletesebben

1. A szociális rászorultságtól függő pénzben és természetben nyújtott ellátásokról szóló 10/2006. (IX.20.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A szociális rászorultságtól függő pénzben és természetben nyújtott ellátásokról szóló 10/2006. (IX.20.) önkormányzati rendelet módosítása Mikebuda Község Önkormányzata képviselő-testületének 11/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzati segély kialakításával összefüggő rendeletmódosításokról Mikebuda Község Önkormányzatának

Részletesebben

Kisbér Város Képviselő-testülete 6./2010. (III.29.) rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról

Kisbér Város Képviselő-testülete 6./2010. (III.29.) rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról Kisbér Város Képviselő-testülete 6./2010. (III.29.) rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról Kisbér Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bek.,

Részletesebben

KOMJÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE. 2/2011. (III.28) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

KOMJÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE. 2/2011. (III.28) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról KOMJÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 2/2011. (III.28) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Komjáti község Önkormányzatának képviselőtestülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2004. (02.20.) számú rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól és gyermekvédelmi támogatásairól szóló 27/2003.

Részletesebben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról Dunapataj Nagyközség Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 25/2003. (V.19.) Önk. számú rendeletének

Részletesebben

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, a gyermekek védelméről

Részletesebben

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2011.(V.27.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2011.(V.27.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/201(V.27.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról Karakószörcsök község Önkormányzati Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben

Pusztavacs Községi Önkormányzat 16/2004.(VIII.26.) számú rendelete

Pusztavacs Községi Önkormányzat 16/2004.(VIII.26.) számú rendelete Pusztavacs Községi Önkormányzat 16/2004.(VIII.26.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Pusztavacs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 12/2005./X.11./Ö.r. Számú rendelete

KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 12/2005./X.11./Ö.r. Számú rendelete KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 12/2005./X.11./Ö.r. Számú rendelete A RENDSZERES ÉS RENDKÍVÜLI GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁS SZABÁLYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ 6/1998./IV.27./ÖR. MÓDOSÍTÁSÁRÓL (Egységes szerkezetben a 6/2003./VI.25./Ö.r.,

Részletesebben

Kosd Község Önkormányzat Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009. (X. 29.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. I.

Kosd Község Önkormányzat Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009. (X. 29.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. I. Kosd Község Önkormányzat Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009. (X. 29.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Kosd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és

Részletesebben

A szociális ellátások helyi szabályairól

A szociális ellátások helyi szabályairól Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2009. (II.25.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályairól Pannonhalma Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET 1 Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról 1 1 Egységes szerkezetbe foglalva: 27/2011.(XII.22.)

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/118. Fax: 06 23 310-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés az egyes pénzbeli és természetben

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (VII. 31.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról (egységes szerkezetben a 45/2015. (XII. 18.) a 30/2017. (XII.

Részletesebben

Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2004. (IV. 29.) önkormányzati R E N D E L ET E. A gyermekek védelméről

Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2004. (IV. 29.) önkormányzati R E N D E L ET E. A gyermekek védelméről Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2004. (IV. 29.) önkormányzati R E N D E L ET E A gyermekek védelméről (Egységes szerkezetben a 8/2005. (VI. 28.) Kt. rendelet*, a 4/2010. (II.

Részletesebben

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat. 2/2014.(I.23) számú önkormányzati rendelete

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat. 2/2014.(I.23) számú önkormányzati rendelete Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat 2/2014.(I.23) számú önkormányzati rendelete a 8/2012.(V.21.) sz. továbbá a 5/2013.(X.3.) sz. önkormányzati rendeletekkel módosított a szociális ellátásokról szóló 2/2012.

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2005.(I. 20.) rendelete

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2005.(I. 20.) rendelete Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2005.(I. 20.) rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról A rendelet célja 1.. E rendelet célja, hogy a családok és

Részletesebben

a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról

a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról BÁTAAPÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról A gyermekvédelmi

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2004.V.10.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2004.V.10.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2004.V.10.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16..(1) bekezdésében

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya, ellátási formák

A rendelet célja, hatálya, ellátási formák Daruszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2006. (VII.06.) ÖKT. számú rendelete Daruszentmiklós Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

Sármellék Község Önkormányzata Képviselőtestületének

Sármellék Község Önkormányzata Képviselőtestületének Sármellék Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2004. /VI. 25./ RENDELETE a gyermekvédelem helyi rendszeréről Sármellék Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzata. Képviselő testületének. 6/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelete

Monostorpályi Község Önkormányzata. Képviselő testületének. 6/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelete Monostorpályi Község Önkormányzata Képviselő testületének 6/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelete a pénzbeli - és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló 9/2010. (IX. 16.)

Részletesebben

A Képviselő-testület minden évben év végén tekinti át a jövő évi szolgáltatási díjakat, köztük a gyermekétkezetés intézményi térítési díjait.

A Képviselő-testület minden évben év végén tekinti át a jövő évi szolgáltatási díjakat, köztük a gyermekétkezetés intézményi térítési díjait. Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-8353-5/2016. Témafelelős: Lencséné Szalontai Mária Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

MOSONSZENTMIKLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 4/2019. (III.13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MOSONSZENTMIKLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 4/2019. (III.13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MOSONSZENTMIKLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 4/2019. (III.13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL Mosonszentmiklós község Önkormányzata

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 2.

I. Fejezet. A rendelet hatálya 2. Mikebuda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete a gyermekek részére nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokról, valamint a személyes gondoskodás nyújtó

Részletesebben

Egyes szociális ellátásokról szóló 24/2003. (XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Egyes szociális ellátásokról szóló 24/2003. (XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról 1 Jászapáti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (IV.11.) önkormányzati rendelet Egyes szociális ellátásokról szóló 24/2003. (XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról Jászapáti Város

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról és eljárásról Szár Községi Önkormányzat

Részletesebben

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e (a 45/2008.(VII.16.) Önk., 7/2009. (II.13.) Önk., 29/2009. (VII.13.) Önk., 9/2010. (III.31.) Önk, 24/2010. (VIII.13.) Önk., 5/2011.

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere

Budakalász Város Polgármestere Budakalász Város Polgármestere 10/2012(I.26.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő- testület 2012. január 26 -i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármesterre átruházott igazgatási

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2009. (III.25.) rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2009. (III.25.) rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2009. (III.25.) rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, a gyermekek védelméről

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 18/2003. (VII.1.) Ör. rendelete

Tolna Város Önkormányzatának a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 18/2003. (VII.1.) Ör. rendelete Tolna Város Önkormányzatának a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 18/2003. (VII.1.) Ör. rendelete Tolna Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 23/2011. (I.25.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő- testület 2011. január 25-i ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármesterre átruházott igazgatási

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.26) önkormányzati rendelete

C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.26) önkormányzati rendelete C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.26) önkormányzati rendelete az önkormányzat által nyújtható települési támogatásokról Záradék: Kihirdetés ideje: 2015. február

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

Bajna Község Képviselő- testületének 9/2011.( IX.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól.

Bajna Község Képviselő- testületének 9/2011.( IX.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól. Bajna Község Képviselő- testületének 9/2011.( IX.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól. Bajna Község Önkormányzatának Képviselő- testülete a helyi önkormányzatról szóló 1990.évi

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE

Bekecs Községi Önkormányzat. 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE Bekecs Községi Önkormányzat 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE a felnőtt korúakra vonatkozó szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló 16/2003. (IX. l.) számú rendelet módosításáról. Bekecs Községi Önkormányzat

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2006.(III.21.) Ktr. rendelete A gyermekek védelmét szolgáló pénzbeli és természetbeni ellátásokról. 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások rendjéről szóló, 7/2012. (V. 3.) rendelet módosításáról Mátraszele Község Önkormányzat

Részletesebben

Ete Község Képviselőtestülete 6/2011. (IX.14.) sz. rendelete

Ete Község Képviselőtestülete 6/2011. (IX.14.) sz. rendelete Ete Község Képviselőtestülete 6/2011. (IX.14.) sz. rendelete a szociális ellátásokról és eljárásról (Egységes szerkezetben a 3/2012.(I.25.) önkormányzati rendelettel, a 11/2012.(IX.13.) önkormányzati rendelettel

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2008. (II.01.) rendelete

Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2008. (II.01.) rendelete Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2008. (II.01.) rendelete Tervezet a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Bevezető rendelkezés Dévaványa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Az Ör. 1. (2) bekezdése hatályát veszti. Az Ör. 2. -a helyébe a következő rendelkezés lép:

Az Ör. 1. (2) bekezdése hatályát veszti. Az Ör. 2. -a helyébe a következő rendelkezés lép: Péteri Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (IX.23.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályairól szóló 13/2008.(X.09.) számú és a 6/2009.(III.19.)

Részletesebben

MÉRGES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008.(V.27.) RENDELETE a szociális igazgatásról és szociális ellátások helyi szabályozásáról

MÉRGES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008.(V.27.) RENDELETE a szociális igazgatásról és szociális ellátások helyi szabályozásáról MÉRGES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008.(V.27.) RENDELETE a szociális igazgatásról és szociális ellátások helyi szabályozásáról Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról

Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben