Budapest (Pest-Buda) sportéletének kezdetei VII.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest (Pest-Buda) sportéletének kezdetei VII."

Átírás

1 2009 július 15. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Budapest értékelve (Pest-Buda) Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 "Idő és hely kell az igazságok kifejtésére. Az időn nem diadalmaskodhatunk, s csendben kell bevárni mit hoz, a helyére lépni ellenben hatalmunkban áll. S ezen hely a magyarnak nem lehet egyéb, mint a természettől kijelölt Buda és Pest, mert ez a haza szíve - s legyen az rendben, dobogjon teljes erővel majd kilövelli a haza minden ereibe az élesztő vért..." /Széchenyi István/ között egymásután ötször lett bajnok az FTC. Az 1908-as bajnoki év sikerei után már a Ferencvárosnak volt a legtöbb szurkolója, akik fanatizmusukkal sokszor részeseivé váltak a győzelemnek. A pálya környékén lakók kezdetben a rendszeres ablaktörések, az állandó zajongás 1. oldal (összes: 7)

2 miatt nem nézték jó szemmel a ferencvárosi labdarúgókat, de a bajnokságban aratott sikerek láttán egyre inkább büszkék lettek rájuk és a többség saját pénztárcája szerint vagy más módon támogatta az FTC-t. Egy ferencvárosi pék a nyertes mérkőzések után sóskiflivel ajándékozta meg a játékosokat, s ezért a többi csapat sokáig "sóskiflis" csapatnak nevezte az FTC-t. Az FTC játékosai meghálálták a bizalmat, mert lelkesedésükkel, küzdőképességükkel példát mutattak a többi csapat számára is. A csapat a szurkolókra is jó hatást gyakorolt, mert sokan azok közül, akik vasárnap délután a labdarúgó mérkőzést választották kimozdultak egy kicsit a kocsmából. "... a mérkőzések után játékosok és szurkolók az Üllői út és Ferenc körút sarkán levő kávéházban találkoztak. Ez a "kávéház" inkább egy nagyobbacska kávémérés volt, amelynek egyik beugrójában, egy magasított íróasztalnál állva intézték az egyesület ügyeit a vezetők. Ez a zsúfoltság volt az oka annak, hogy a szurkolók nem fértek el egy helyen. Még két törzshelyről tudunk ezekből az időkből. Az egyik a Főherceg Sándor tér és Rökk Szilárd utca sarkán levő ún. "Szana", a másik a Tompa utcában levő "Antli" volt. Ezek a helyiségek amolyan kisvendéglők voltak, de akkoriban más helyiség nem állt rendelkezésre, ahol a játékosokkal és szurkolókkal a kapcsolatot tarthatták volna. Ezekben a vendéglőkben a vasárnapi bajnoki találkozók és a szerdai edzőmérkőzések után igazi sportbarátság alakult ki a játékosok és szurkolók között." "A sikeres szereplést elsősorban a csapatban uralkodó kiváló közösségi szellemnek tulajdonították, ami tükrözte az egyesület akkori jó nevelő munkáját. Ez a pozitívum nemcsak a mérkőzések izzó légkörében, de magánéletükben, vezetőkkel és szurkolókkal való jó kapcsolatukban is tapasztalható volt." 2. oldal (összes: 7)

3 1910-ben a magyar labdarúgó válogatott első ízben szerepelt labdarúgó mérkőzésen a monarchia határain kívül. Többek között mérkőzéseket játszottak Párizsban, Milánóban, Zürichben. "A magyar csapatnak ez az első külföldi túrája óriási mértékben tett szolgálatot a magyar nemzeti önállóság kidomborításának." A Magyar Labdarúgó Szövetség kinyilvánította, hogy fontos célnak tartja a 3. oldal (összes: 7)

4 különböző társadalmi osztályok együttműködését a sportéletben. Mindezt a főiskolai-, középiskolai-, munkás- (elsősorban vasutas), valamint a kereskedőifjak labdarúgó életének fejlesztésével, és összehangolásával kívánták megoldani. Ezekben az években a két nagyegyesület, az FTC és MTK rendelkezett a legjobb labdarúgókkal, a legtöbb szurkolóval, és 1912 után a legjobb pályákkal (1911-ben átadták az új FTC pályát az Üllői úton, majd egy év múlva az új MTK pályát a Hungária körúton). Az FTC pályán 4 tribün, az MTK pályán 2 tribün volt csak, de mindkét pálya egyaránt 40 ezer néző befogadására volt alkalmas. Összehasonlításként megemlíthetjük, hogy a harmadik legnagyobb pályával rendelkező klub (a Postás) nézőterére csak 15 ezer néző fért be. A nézőterek ekkoriban rendszeresen megteltek, s így az a csapat mely nagyobb pályával rendelkezett, a jegybevételből is többet tudott kasszírozni. Az MTK egyeduralomra tört a honi futballéletben, Robertson személyében angol edzőt szerződtettek, továbbá leigazolták az angol Lane-t. "Amíg az FTC fedezetei a robotolók, harcosok, szinte verekedők típusát képviselték (Bródy, Weinber), az MTK fedezetei a sima labdakezelés és a kemény összeütközéseket kerülő észjáték mestereinek bizonyultak." "Az általuk tanított játékstílust, a rövid, lapos, pontos passzokkal történő előretörést, a szőnyegszerű támadásvezetést bizonyos fokig az MTK már eddig is kultiválta, Pozsonyi Imre óta. Ezt tökéletesítette Robertson, míg Lane a maga gólképességével minden porcikájával az ellenfél kapujára tört. E finom, technikás, gólerős játékossal hamarosan megnyílt az MTK-győzelmek sorozata." Az UTE játékára a hosszú, lőtt labdákkal való támadásvezetés volt a jellemző től az MTK és FTC között zajló rivalizálás valóságos háborúskodásba csapott át. A magyarországi labdarúgóélet két táborra szakadt, az elsőbe tartozott az FTC, BTC, MAC, és a BAK, a másodikba az MTK és az összes többi csapat. Hatalmas botrányok törtek ki amiatt, hogy mikor melyik pályán rendezzenek hivatalos mérkőzést. Szerencsére e botrányok nem hatottak negatívan a labdarúgók teljesítményére, mert januárjában az FTC a magyar labdarúgás addigi legnagyobb sikerét aratta. Angliában 3:2-re verték a Woking nevű londoni csapatot. "Lám, a labdarúgás tanítómestereit a magyarok közül az FTC gárdája győzte le először! A hazatérő csapatot a Keleti pályaudvar előtt tízezres tömeg várta - ünnepélyes fogadtatást és "díszbevonulást" rendeztek az Üllői úti pályára. Az MLSZ egy óriási babérkoszorút adományozott az FTC csapatának... A színházak díszelőadásokat tartottak az FTC tiszteletére. Kassán örömmáglyát gyújtottak a ferencvárosi futballisták győzelmére..." 4. oldal (összes: 7)

5 1913-ban már a Magyar Labdarúgók Szövetsége a legnagyobb szövetség az országban. A szövetségnek 71 fővárosi csapat a tagja. Az MTK újabb angol játékossal erősít, leigazolják Owen-t. A kék-fehérek egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az utánpótlásra, és emellett fiatalítást kezdenek el a csapaton belül is. Az első világháború alatt is, tovább folytatódott a két tábor csatározása. Az őszi (háborús jótékonysági) Auguszta-serlegmérkőzésekről kizárták a másik táborba tartozó MTK-t, amely az előző évben megnyerte a bajnokságot. Így az FTC-nek már nem okozott gondot a serleg elnyerése. Később sikerült ugyan békét teremteni a két tábor között, de a bevonultatások miatt a csapatok meggyengültek. Az FTC pályáját rövid időre a katonaság is igénybe vette. A legjobb hadicsapat a kitűnő utánpótlással rendelkező MTK volt. Jimmy Hogan az MTK angol edzője a háború alatt végig Magyarországon maradt, hatalmas hatást gyakorolva labdarúgásunk fejlődésére december 15-én kiújul a háborúskodás az MTK és az FTC között, mert Schlosser Imre a zöldfehérek sokszoros válogatott futballistája bejelentette, hogy a továbbiakban az MTK-ban szándékozik futballozni. "El tudja képzelni a mai olvasó, mit jelentett abban az időben Schlosser átlépése? Azé az emberé, akiről utcát akartak elnevezni a Ferencvárosban, akinek arcképével ékesített plakettot készítettek hívei, aki egymaga képes volt telt pályát varázsolni a játéktér köré, akiben az FTCjátékstílus, egyben az FTC - kispolgári eszmény, az FTC - gondolat megtestesítőjét látták." Az átigazolás állítólagos oka az volt, hogy Schlosser Imre jegyet szeretett volna kérni főnöke számára az egyik labdarúgó mérkőzésre, mire bizonyos Malaky úr, az FTC intézője azt felelte, hogy nincs, már mind elfogyott. "Ebben a pillanatban belépett Malaky fivére, Slózit észre sem véve, ő is kért egy jegyet, a bátyja pedig szó nélkül elővett egy belépőt, és odaadta a testvérének, aki ezzel ki is viharzott a szobából. Schlosser pedig megsértődött, és némi huzavona után átigazolt a Hungária körútra." A ferencvárosi vezetők sem hagyták annyiban a dolgot, dr. Springer Ferenc az FTC elnöke Schlosser Imre ügyével kapcsolatban az MTK-t azzal vádolta, hogy igazából nem amatőr csapat, mert valamiféle juttatást nyújt játékosainak. A helyzet odáig fajult, hogy 1917-ben az FTC nem volt hajlandó kiállni az MTK ellen. 5. oldal (összes: 7)

6 A Schlosser-ügy mellett az is hozzájárulhatott a helyzet elmérgesedéséhez, hogy az MTK vezetői között sok volt a zsidó származású (az MTK elnöke: Brüll Alfréd) s emiatt rásütötték, a "zsidócsapat" bélyegét. Más egyesületek vezetői között is előfordultak zsidók, és ahogy nem minden zsidó az MTK-nak szurkolt, az MTK szurkolók között sem kizárólag csak zsidók voltak. Az MTK elsősorban a liberális elveket, továbbá "... a tolerancia eszméjét, a fair play és a demokrácia gondolatát vitte bele korának exkluzív és dzsentri szemléletű sportvilágába." Az FTC szurkolótábora olyan nagy volt, hogy minden társadalmi rétegből, s az összes létező politikai irányzatból voltak rajongói, de azt mondhatnánk, hogy elsősorban olyan kispolgárok alkották a szurkolók többségét, akik közül sokan közvetve a mezőgazdaságból éltek, s az agráriusokkal szimpatizáltak. Az FTC-MTK ellenségeskedésre a harmadik lehetséges, s számomra legmeggyőzőbb magyarázat az lehet, hogy 1903 és 1929 között csak ez a két klub nyert bajnokságot. Azért is nevezték el örökrangadónak a két csapat mérkőzését, mert évtizedekig az aranyérem sorsa múlhatott az egymás elleni összecsapásokon. Szécsi József Szerző a Flag Polgári Műhely tagja 6. oldal (összes: 7)

7 Tweet (adsbygoogle = window.adsbygoogle []).push({}); Ajánló 7. oldal (összes: 7)

Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész

Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész 2010 november 20. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Mérték Értéke: 2/5 Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Karácsony

Részletesebben

A Fradi dics? múltja, 14.rész ,1915

A Fradi dics? múltja, 14.rész ,1915 A Fradi dics? múltja, 14.rész - 1914,1915 2009 május 19. Flag Szöveg méret Mentés 1 értékelve Még nincs Mérték 1914 nyarán kitört a világháború. Az FTC csapatát Nagyváradon érte a mozgósítási parancs.

Részletesebben

A Fradi dicső múltja, 9.rész

A Fradi dicső múltja, 9.rész 009 május 4. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give A értékelve Fradi dicső múltja, Mérték Még /5 /5 3/5 4/5 5/5 Az 909es év első fele a Fradi sikereitől volt hangos. Az új évadban is mindenki az FTC

Részletesebben

Elkészült a Labdarúgó NB I. teljes tavaszi menetrendje

Elkészült a Labdarúgó NB I. teljes tavaszi menetrendje 2011 január 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Give nincs Elkészült értékelve a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Mérték Give Elkészült a Labdarúgó

Részletesebben

A Fradi dicső múltja, 25.rész

A Fradi dicső múltja, 25.rész 2009 május 0. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give A értékelve Fradi dicső múltja, Mérték Még - 1/5 2/5 /5 /5 5/5 Az utolsó amatőr bajnokságot megnyerte az FTC. 1926 nyarán azután valami új kezdődött,

Részletesebben

Budapest (Pest-Buda) sportéletének kezdetei V.

Budapest (Pest-Buda) sportéletének kezdetei V. 2009 július 13. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Budapest értékelve (Pest-Buda) Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 "Idő és hely kell az igazságok kifejtésére. Az időn nem diadalmaskodhatunk, s csendben

Részletesebben

Simon Böske, az első európai szépségkirálynő

Simon Böske, az első európai szépségkirálynő 2010 október 21. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Simon értékelve Böske, az első Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Ma már csak kevesen tudják, hogy Magyarország és egyben Európa első je Simon Böske

Részletesebben

7. ARANY ÁSZOK PEST MEGYEI SZUPERKUPA-DÖNTŐ

7. ARANY ÁSZOK PEST MEGYEI SZUPERKUPA-DÖNTŐ Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (MLSZ PMI) Postacím: 1364 Budapest, Postafiók 301.; Székhely: 1052 Budapest, Városház utca 7. E-mail: mezei.sandor@pmlsz.hu; jb-iroda@pmlsz.hu; nyiab-iroda@pmlsz.hu

Részletesebben

Kétszer a világbajnoki ezüstérmes ellen

Kétszer a világbajnoki ezüstérmes ellen 2011 március 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Kétszer értékelve a világbajnoki Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Pénteken a Puskás Ferenc stadionban tizennegyedszer, jövő kedden az Amsterdam Arenában

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2010.

Pénzügyi beszámoló 2010. Pénzügyi beszámoló 2010. BEVÉTELEK Egyesületi bevételek 588.504 Pályázatok, egyéb támogatások 120.000 Magánszemélyek támogatása 294.640 Önkormányzati működési támogatás 1,972.468 2011. év terhére előleg

Részletesebben

Indiai titkaim 32 Két világ határán

Indiai titkaim 32 Két világ határán 2011 május 12. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Indiai értékelve titkaim 32 Give Indiai titkaim 32 Give Indiai titkaim 32 Mérték Give Indiai titkaim 32 Give Indiai titkaim 32 Még 1/5 2/5 3/5 4/5

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA

Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA 2011 2012 1/2011 Tartalom 1. A torna célja... 2 2. A torna rendezője... 2 3. A torna helye és ideje... 2 4. A torna résztvevői,

Részletesebben

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI 2008.09.27. Szombathely Popovics Sándor A Spanyol válogatott, jogosan lett a torna győztese.ez egy jónak mondható torna volt, és a spanyol csapat nyújtotta

Részletesebben

Hogyan nézett ki Bécs Hitler alatt?

Hogyan nézett ki Bécs Hitler alatt? 2015 március 24. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A hitleri idők bécsi építészeti terveiről nyílik kiállítás a bécsi Építészeti Központban (Architekturzentrum

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 03/2014 (01.27.) számú Hivatalos Értesítő 2014.01.27. Tartalom Jogi Bizottsági határozatok Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok 3. oldal 4. oldal 9.

Részletesebben

Szövegértés 4. osztály. Az Aranycsapat

Szövegértés 4. osztály. Az Aranycsapat OM 037757 NÉV: VI. Tollforgató 04.03.9 Monorierdei Fekete István Általános Iskola : 3 Monorierdı, Szabadság út 43. : 06 9 / 49-3 : titkarsag@fekete-merdo.sulinet.hu : http://www.fekete-merdo.sulinet.hu

Részletesebben

100 éves a Baja Városi Sporttelep

100 éves a Baja Városi Sporttelep Légifelvétel 2008. 100 éves a Baja Városi Sporttelep Baja 2012 132 100 éves a Baja Városi Sporttelep Az új sportcsarnok nemcsak a kosarasoknak adott otthont, hanem biztosította az egyéb sportok számára

Részletesebben

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség IFJÚSÁGI KOROSZTÁLYOS BAJNOKSÁG Férfi ifjúsági I. osztályú nagypályás U 19 korosztályú bajnokság versenykiírása a 2010-2011-es bajnoki szezonra A SLASZ elnökségének 18/2010.

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL STRANDRÖPLABDA VERSENYKIÍRÁSA 2018.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL STRANDRÖPLABDA VERSENYKIÍRÁSA 2018. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL STRANDRÖPLABDA VERSENYKIÍRÁSA 2018. 1) A verseny célja o a hazai és a környező országok felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti személyes emberi- és sportkapcsolatok

Részletesebben

A vörös diktatúra áldozatai - Nincs bocsánat!

A vörös diktatúra áldozatai - Nincs bocsánat! 2014 október 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs A vörös értékelve diktatúra Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Hosszú időre megrendültek az alapvető normák: a becsület, az igazmondás, a tisztességes

Részletesebben

KSI KÉZILABDA UTÁNPÓTLÁS TORNA VERSENYKIÍRÁS. FIÚ U9 Ócsa,

KSI KÉZILABDA UTÁNPÓTLÁS TORNA VERSENYKIÍRÁS. FIÚ U9 Ócsa, KSI KÉZILABDA UTÁNPÓTLÁS TORNA VERSENYKIÍRÁS FIÚ U9 Ócsa, 2018. 01. 27. Köszöntő A KSI SE Kézilabda Szakosztálya és az ócsai Halászy Károly Általános Iskola nevében tisztelettel köszöntjük az utánpótlás

Részletesebben

A magyar futball filozófia. Filozófia nélkül nincs törzse a fának, csak ágai és kellenek a gyökerek is!

A magyar futball filozófia. Filozófia nélkül nincs törzse a fának, csak ágai és kellenek a gyökerek is! A magyar futball filozófia Filozófia nélkül nincs törzse a fának, csak ágai és kellenek a gyökerek is! Magyar labdarúgó filozófia Mit akarunk? Hová akarunk eljutni? Milyen a mi filozófiánk? Milyen a labdarúgó

Részletesebben

INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III.

INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III. INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III. AZ ARANYCSAPAT AZ ARANYCSAPAT KLASSZIKUS FELÁLLÁSA Grosics Gyula (1926 2014) Buzánszky

Részletesebben

SZOMBATHELYI HALADÁS Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.

SZOMBATHELYI HALADÁS Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ETIKAI KÓDEX A Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft a Fair Play gondolatának, szellemiségének, egységes arculatának érdekében alkotta meg Etikai Kódex-ét. Legfontosabb célja a sportolók

Részletesebben

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség SERDÜLŐ KOROSZTÁLYOS BAJNOKSÁG Fiú ifjúsági nagypályás U 17 korosztályú bajnokság versenykiírása A SLASZ elnökségének 21/2010. számú határozata alapján. A Somogy Megyei

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYE Veszprém Megyei férfi Téli Kupa versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A Kupa szervezője és

Részletesebben

Az MLSZ Elnökségének augusztus 27-i határozatai

Az MLSZ Elnökségének augusztus 27-i határozatai 20. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Budapest, 2009. szeptember 10. Iktatószám: /2009 Az MLSZ Elnökségének 2009. augusztus 27-i határozatai 149/2009. számú határozat Az MLSZ Elnöksége úgy határozott, hogy a Fegyelmi

Részletesebben

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás A SZAKMAI MUNKA ELKÜLÖNÜLÉSE EGY BAJNOKI ÉVBEN 1. Felkészülési időszak 2. Versenyidőszak 3. Téli szünet 4. Átmeneti időszak 5. Versenyidőszak

Részletesebben

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa III. évfolyam. 3. szám A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink, játékosaink Teremtornák 2018 U11 A torna

Részletesebben

Gyászol a magyar futball, elhunyt Bicskei Bertalan

Gyászol a magyar futball, elhunyt Bicskei Bertalan 2011 július 17. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Gyászol értékelve a magyar Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Súlyos betegség következtében rövid szenvedés után, életének 67. évében szombat este, a

Részletesebben

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, 9 korosztály, 70 csapat, 950 játékos a DABASI FOCITORNÁKON. a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, 9 korosztály, 70 csapat, 950 játékos a DABASI FOCITORNÁKON. a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa III. évfolyam. 2. szám A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. 9 korosztály, 70 csapat, 950 játékos a DABASI FOCITORNÁKON

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóság / Zala Megyei Labdarúgó Szövetség / ZALA MEGYEI TÉLI BAJNOKSÁG Zala Megyei Téli férfi felnőtt nagypályás (műfüves) labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben

Dunaújváros PASE Házirend

Dunaújváros PASE Házirend Dunaújváros PASE Házirend Általános alapelvek Ez a Házirend a Dunaújváros PASE szakmai működésének szabályozó dokumentuma. Megsértése fegyelmi felelősséget von maga után, melynek mértékét az egyesület

Részletesebben

Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság évi versenykiírása

Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság évi versenykiírása Nevezni április 10-ig lehet!!! Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság 2012. évi versenykiírása A bajnokság célja: A bajnoki rendszer keretében a lakóhelyi, egyesületi, baráti stb. öregfiú csapatok

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / Veszprém Megyei Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A kupa szervezője

Részletesebben

HATÁROZAT-ot. SZOMBATHELYI MTK BUDAPEST MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KECSKEMÉTI TE- PHOENIX MECANO. 19. forduló Dátum TV Hazai Vendég Kezdési időpont 03.08.

HATÁROZAT-ot. SZOMBATHELYI MTK BUDAPEST MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KECSKEMÉTI TE- PHOENIX MECANO. 19. forduló Dátum TV Hazai Vendég Kezdési időpont 03.08. MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2014. január 3-i ülésén versenyügyi eljárás során tárgyalás mellőzésével az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzat 30. (5) bekezdése

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóság / Zala Megyei Labdarúgó Szövetség / ZALA MEGYEI III. OSZTÁLY Zala Megyei III. Osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2019

Részletesebben

Fradista szemmel Vigyázz, kész, rajt!

Fradista szemmel Vigyázz, kész, rajt! 2016 július 15. Flag 0 5 Átlag: 5 (1 szavazat) Mérték Újabb trófea! Szombaton klubunk bajnokként és kupagyőztesként a Haladás elleni mérkőzésen megkapja a Szuperkupát! 1. oldal (összes: 5) A Magyar Labdarúgó

Részletesebben

D III VERETLENÜL ELŐRE

D III VERETLENÜL ELŐRE Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa II. évfolyam 12. szám A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. D III VERETLENÜL ELŐRE Csapataink hírei Ledő László,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság U-14 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Hajdú-Bihar Megyei U-14 korosztályú férfi fiú csökkentett pályaméretű ( 3/4-ed pályás ) labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Hajdú-Bihar Megyei-Budapesti Igazgatóság Hajdú-Bihar megyei II. OSZTÁLY Északi és Déli csoport Hajdú-Bihar megyei II. Osztályú férfi felnőtt, nagypályás, labdarúgó bajnokságok

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Hajdú-Bihar Megyei-Budapesti Igazgatóság Hajdú-Bihar megyei III. OSZTÁLY Északi és Déli csoport Hajdú-Bihar megyei III. Osztályú férfi felnőtt, nagypályás, labdarúgó bajnokságok

Részletesebben

Tájékoztató. a Kerekegyházi Sportegyesület évi működéséről. Készítette:

Tájékoztató. a Kerekegyházi Sportegyesület évi működéséről. Készítette: Kerekegyházi Sportegyesület 6041 Kerekegyháza, Dózsa Gy. u. 145. Tájékoztató a Kerekegyházi Sportegyesület 2011. évi működéséről Készítette: Bognárné Kormos Erika a Kerekegyházi Sportegyesület elnökhelyettese

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG H-4025 Debrecen, Piac u. 71. Telefon/fax: (52) 413-179, 534-538 Web: adatbank.mlsz.hu E-mail: hajdu@mlsz.hu H I V A T A L O S L A P 37. szám FEGYELMI

Részletesebben

Give Milan, Barca: dupla nulla - a Camp Nouban dől el a továbbjutás 5/5

Give Milan, Barca: dupla nulla - a Camp Nouban dől el a továbbjutás 5/5 2012 március 29. Flag 0 Értékelés kiválasztása Givenincs Milan,értékelve Barca: dupla nulla - a Camp Nouban dől el a továbbjutás 1/5 Még Give 2/5 Give 3/5 Mérték Give 4/5 Give 5/5 Vélemény Az első félidőben

Részletesebben

MEGYEI I. OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2010/2011.

MEGYEI I. OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2010/2011. Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (PMLSZ) Postacím: 1364 Budapest, Postafiók 301.; Székhely: 1052 Budapest, Városház utca 7. E-mail: versenyiroda@pmlsz.hu; jb-iroda@pmlsz.hu; nyiab-iroda@pmlsz.hu Telefon/fax:

Részletesebben

Ez történt Hollywoodban...LXIV.

Ez történt Hollywoodban...LXIV. 2011 január 23. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Egy Oscar kategória jelöltjeit ismerhetitek meg, beszélünk kicsit az Irishman-ről,

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL TOLLASLADBA VERSENYKIÍRÁSA 2018.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL TOLLASLADBA VERSENYKIÍRÁSA 2018. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL TOLLASLADBA VERSENYKIÍRÁSA 2018. 1) A verseny célja A tollaslabda sportág népszerűsítése a felsőoktatási intézményekben. Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség FUTSAL SZUPERKUPA Férfi felnőtt Futsal Szuperkupa versenykiírása 2015. Tartalom 1. A kupa szervezője és rendezője, a kupa típusa... 3 2. A kupa célja... 3 3. A kupa résztvevői...

Részletesebben

2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság

2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság MMS 2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság MMS Ligabajnokságot azzal a céllal hoztuk létre,hogy a Keleti régió csapatait magas színvonalon versenyeztessük! Tavalyi évben 8 csapat vesz részt a versenyeken.

Részletesebben

KUNSZIGET SPORTEGYESÜLET 9184 Kunsziget, József Attila u. 2.

KUNSZIGET SPORTEGYESÜLET 9184 Kunsziget, József Attila u. 2. Nemzeti Sport Intézet részére Budapest Istvánmezei út 1-3. 1146 Tárgy: A ki/8337/2011 számú MLSZ határozattal jóváhagyott sportfejlesztési program szakmai beszámolója (Kunsziget SE). Tisztelt Nemzeti Sport

Részletesebben

A Fair Play szerepe a Grassroots labdarúgásban

A Fair Play szerepe a Grassroots labdarúgásban A Fair Play szerepe a Grassroots labdarúgásban A Fair Play definíciója A Fair Play jelentése a tiszta eszközökkel játszott mérkőzés és az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás eszméje. Ez

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság / Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Labdarúgó Szövetség /

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság / Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Labdarúgó Szövetség / Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság / Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Labdarúgó Szövetség / JÁSZ- NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI TERÜLETI CSÖKKENTETT PÁLYÁS U14 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG

Részletesebben

A változás - a szurkoló szemével 2011 vs. 2016

A változás - a szurkoló szemével 2011 vs. 2016 A változás - a szurkoló szemével 2011 vs. 2016 Nyerges Mihály emlékkonferencia 2017 KASSAY LILI Kutatási téma: hivatásos klublabdarúgás üzleti versenyképessége és fenntartható működtetése Mi történik a

Részletesebben

A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban. 2015 Május

A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban. 2015 Május A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban 2015 Május Eredményesség Az utánpótlás bázis több mint húsz éves, de igazán 12 éve lett komolyan szervezve és versenyeztetve. Attól az

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

Amerikából jelentem LXXXV. - Szent Patrik Napja

Amerikából jelentem LXXXV. - Szent Patrik Napja 2011 március 19. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Amerikából értékelve jelentem Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Március 17-én mindenki ír. - szól az amerikai mondás, vagyis napja mindenkinek szól,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság / Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Labdarúgó Szövetség /

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság / Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Labdarúgó Szövetség / Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság / Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Labdarúgó Szövetség / JÁSZ- NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI TERÜLETI U16 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

2012-es foci EB selejtez?k: Lehetetlenre vállalkozik a magyar válogatott?

2012-es foci EB selejtez?k: Lehetetlenre vállalkozik a magyar válogatott? 2012-es foci EB selejtez?k: Lehetetlenre vállalkozik a magyar válogatott? 2010 február 08. Flag Szöveg méret Mentés 0 Még nincs értékelve Mérték Amikor három évvel ezel?tt Michel Platini, az UEFA elnöke

Részletesebben

Give Ez történet Hollywoodban VIII. 5/5

Give Ez történet Hollywoodban VIII. 5/5 2009 július 04. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A héten rácsodálkozhatunk arra, hogy A bukottak mennyit is kaszálták, írunk arról is,

Részletesebben

Forever Cup Dunaújvárosban

Forever Cup Dunaújvárosban Dunaújváros volt az egyik állomása a Forever Cupa selejtezőjének, melyet a Dunaújváros stadionban rendezett meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A kupára 16 csapat nevezett be, hogy megnyerje a dunaújvárosi

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 07/2013 (03.27.) számú Hivatalos Értesítő 2013.03.27. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 047/2013 (03.15.) számú határozat A 2012-2013.

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI IGAZGATÓSÁG

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI IGAZGATÓSÁG MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI IGAZGATÓSÁG 3530 MISKOLC, MINDSZENT TÉR 1. X. emelet Tel/Fax: 46/507-716 E-mail: borsod@mlsz.hu Honlap: www.borsodfoci.hu 5. SZ. UTÁNPÓTLÁS KÖZLÖNY

Részletesebben

Jégkorongbajnokság után, világbajnokság előtt Interjú Svasznek Bencével II.

Jégkorongbajnokság után, világbajnokság előtt Interjú Svasznek Bencével II. Jégkorongbajnokság 2010 április 05. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még értékelve Givenincs Jégkorongbajnokság Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Ezúttal egy igazi sztársportoló, Bence a Vasas Budapest Stars és

Részletesebben

A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása

A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása során betartandó határidők A bajnokság résztvevői és

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet 2012 április 30. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Mítoszok értékelve és Legendák Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A Mítoszok és Legendák rovatban, most egy titokzatos és halálos csizma legendáját

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóság / Zala Megyei Labdarúgó Szövetség / ZALA MEGYEI II. OSZTÁLY Zala Megyei II. Osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2019

Részletesebben

Retroképeken a leglátványosabb vetődések - fotóözön

Retroképeken a leglátványosabb vetődések - fotóözön 2014 május 24. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Retroképeken értékelve a leglátványosabb Give Retroképeken a leglátványosabb Give Retroképeken a leglátványosabb Mérték Give Retroképeken a leglátványosabb

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 22/2013 (09.19.) számú Hivatalos Értesítő 2013.09.19. Tartalom Versenybizottsági határozatok 3. oldal 2 Versenybizottsági határozatok 383/2013 (09.12.) számú határozat A 2013.

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. 1) A verseny célja Az UEFA Grassroots programjának népszerűsítése Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti kapcsolatok

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 3/2016 (02.15.) számú Hivatalos Értesítő 2016.02.15. Tartalom Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok 3. oldal 5. oldal 2 Versenybizottsági határozatok

Részletesebben

IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2007-2008. BAJNOKI ÉVAD - 1 1. A BAJNOKSÁG Az MVLSZ korosztályos országos utánpótlás bajnokságai 2. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK

Részletesebben

Ez történt Hollywoodban... XII.

Ez történt Hollywoodban... XII. 2009 július 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Heti filmes híreinket rögtön Harry Potter bevételeivel kezdjük, illetve megemlítjük

Részletesebben

A Fradi dicső kupamúltja, 4. rész 1933-as finálé

A Fradi dicső kupamúltja, 4. rész 1933-as finálé 2009 július 0 Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs A Fradi értékelve dicső kupamúltja, Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 23 éve küzdenek csapataink a Magyar Kupáért, és tizenötödször állottak fel döntőre

Részletesebben

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség MEGYEI IV. OSZTÁLY Férfi felnőtt nagypályás Megyei IV. osztályú bajnokság versenykiírása a 2010-2011-es bajnoki szezonra A SLASZ elnökségének 45/2010. számú határozatával

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság

Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság U-15 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Budapesti U-15 korosztályú fiú serdülő nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2012 2013. Tartalom 1. A bajnokság szervezője

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL 3X3 KOSÁRLABDA VERSENYKIÍRÁSA

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL 3X3 KOSÁRLABDA VERSENYKIÍRÁSA CAMPUS SPORTFESZTIVÁL 3X3 KOSÁRLABDA VERSENYKIÍRÁSA 2018. 1) A verseny célja A 3X3 kosárlabda sportág népszerűsítése a felsőoktatási intézményekben. Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók

Részletesebben

Elmarad a megye II. és III. osztály bajnoki rajtja

Elmarad a megye II. és III. osztály bajnoki rajtja 33/2017-2018. sz. körlevél (Ha az egyesületek nyilvántartásában szereplő adatok nem egyeznek a körlevélben közöltekkel, haladéktalanul egyeztessenek az Igazgatósággal.) Elmarad a megye II. és III. osztály

Részletesebben

A 2010/2011. évi felnőtt férfi Szenior Országos Bajnokság I. osztályának versenykiírása

A 2010/2011. évi felnőtt férfi Szenior Országos Bajnokság I. osztályának versenykiírása Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetsége 1097 Budapest, Könyves K. krt. 28. E-mail: mhlsz.vb@gmail.com A 2010/2011. évi felnőtt férfi Szenior Országos Bajnokság I. osztályának versenykiírása Az MHLSZ

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Megyei Igazgatóság / Megyei Labdarúgó Szövetség / BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI U-19 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG korosztályú férfi ifjúsági nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÖREGFIÚK BAJNOKSÁG

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÖREGFIÚK BAJNOKSÁG Magyar Labdarúgó Szövetség Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság /Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség/ GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÖREGFIÚK BAJNOKSÁG Győr-Moson-Sopron Megyei férfi öregfiúk nagypályás

Részletesebben

Veled vagyunk Akeem! - Országos véradás

Veled vagyunk Akeem! - Országos véradás 2013 szeptember 27. Flag 0 Értékelés kiválasztása Givenincs Veledértékelve vagyunk Akeem! Még Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Budapesten és vidéken is több ponton van lehetőség vért adni Akeem Adams számára.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség SZUPER KUPA Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Szuper Kupa versenykiírása 2015. Tartalom 1. A Szuper Kupa szervezője és rendezője, a kupa típusa... 2 2. A Kupa célja... 2 3.

Részletesebben

A Fradi dicső múltja, 27.rész - 1928-29

A Fradi dicső múltja, 27.rész - 1928-29 2009 június 01. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/ Értéke: 2/ Mérték Értéke: 3/ Értéke: / Értéke: / A tények ismeretében kimondható, a professzionalizmus kezdeti időszaka a Ferencvárosról

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI IGAZGATÓSÁG

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI IGAZGATÓSÁG MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI IGAZGATÓSÁG 3530 MISKOLC, MINDSZENT TÉR 1. X. emelet Tel/Fax: 46/507-716 E-mail: borsod@mlsz.hu Honlap: www.borsodfoci.hu 4. SZ. UTÁNPÓTLÁS KÖZLÖNY

Részletesebben

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching A Modern Játék Sok fiatal játékos érkezik a felnőtt futball világába és küzdenek a rájuk nehezedő óriási nyomással, idővel, a térrel, és a fizikai kihívásokkal. Sokan közülük egyszerűen nem rendelkeznek

Részletesebben

65 éve indult Sztálinváros építése

65 éve indult Sztálinváros építése 2015 május 04. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Give 65 éve indult Sztálinváros Give 65 éve indult Sztálinváros Give 65 éve indult Sztálinváros Mérték Give 65 éve indult Sztálinváros Give 65 éve

Részletesebben

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam 2014 február 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Pintér Attila nem tagadja, hogy a Ferencváros élete meghatározó klubja.

Részletesebben

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA Teke csapatverseny és Kispályás labdarúgó torna A 2013. évi Fővárosi Szabadidő Kupa versenysorozat tavaszi eseményeit új helyszínen a BVK Előre Sporttelepén tartotta a szövetségünk.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NB III. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 2013-2014. évi indulási jogát eldöntő osztályozó mérkőzések versenykiírása 1. Az Osztályozó mérkőzések résztvevői A) A 2012-2013.

Részletesebben

6./2014.(09.25.) sz. Hivatalos Értesítő

6./2014.(09.25.) sz. Hivatalos Értesítő MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Nógrád Megyei Igazgatósága Cím: 3100 Salgótarján Bartók Béla út 10 Telefon: 06-32-432-077 Fax: 06-32-432-077 E-mail: nograd@mlsz.hu E-mail: nogradlasz@indamail.hu 6./2014.(09.25.)

Részletesebben

Grand Palace és a Smaragd Buddha temploma

Grand Palace és a Smaragd Buddha temploma 2012 augusztus 07. Flag 1 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Grand értékelve Palace és a Give Grand Palace és a Give Grand Palace és a Mérték Give Grand Palace és a Give Grand Palace és a Smaragd Smaragd

Részletesebben

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség MEGYEI III. OSZTÁLY Férfi felnőtt nagypályás Megyei III. osztályú bajnokság versenykiírása a 2010-2011-es bajnoki szezonra A SLASZ elnökségének 44/2010.számú határozatával

Részletesebben

Budapesti Igazgatóság

Budapesti Igazgatóság MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG i Igazgatóság Tel.: +36-1-318-13-38 Fax.: +36-1-266-02-35 E-mail: budapest@mlsz.hu Web: www.blsz.hu Bankszámla szám: 11707024-20480710-00000000 Cím: H-1053, Curia utca 3. Levelezési

Részletesebben

Kritika Közellenségek (Public Enemies)

Kritika Közellenségek (Public Enemies) 2009 július 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Kritika értékelve Közellenségek Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A héten ismét moziztunk egyet, Johnny Depp, Christian Bale és Michael Mann adták át

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóság / Zala Megyei Labdarúgó Szövetség / ZALA MEGYEI TARTALÉK BAJNOKSÁG Zala Megyei Tartalék férfi felnőtt nagypályás labdarúgó versenykiírása 2017 2018. Határozat

Részletesebben