VÁLOGASSON KEDVÉRE MÚZEUMI ÓRÁINK, TEMATIKUS FOGLALKOZÁSAINK, SZAKKÖREINK KÖZÖTT TANÍTVÁNYAI ÉLETKORÁNAK MEGFELELŐEN!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VÁLOGASSON KEDVÉRE MÚZEUMI ÓRÁINK, TEMATIKUS FOGLALKOZÁSAINK, SZAKKÖREINK KÖZÖTT TANÍTVÁNYAI ÉLETKORÁNAK MEGFELELŐEN!"

Átírás

1 SZERVEZETT ISKOLAI CSOPORTOKNAK SZÓLÓ MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSAINK RÉSZLETES ADATBÁZISA: VÁLOGASSON KEDVÉRE MÚZEUMI ÓRÁINK, TEMATIKUS FOGLALKOZÁSAINK, SZAKKÖREINK KÖZÖTT TANÍTVÁNYAI ÉLETKORÁNAK MEGFELELŐEN! SZEMÉLYES KAPCSOLAT ÉS BEJELENTKEZÉS: Régészeti kiállítások, Gorsium, időszaki kiállítások: Fiedler Zsuzsanna múzeumpedagógus, +36/ ; +36/ Új Magyar Képtár, képzőművészeti kiállítások, Gorsium, időszaki kiállítások: Hári Krisztina múzeumpedagógus, +36/ ; +36/ Fekete Sas Patikamúzeum, időszaki kiállítások: Krizsány Anna népművelő, +36/ ; +36/ Néprajzi kiállítások, Palotavárosi Skanzen, időszaki kiállítások: Paréj Gabriella művelődésszervező, +36/ ; +36/

2 IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOKHOZ KAPCSOLÓDÓ FOGLALKOZÁSOK ŐSZ CSÓK ISTVÁN KÉPTÁR Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1. RÉGÉSZETI PILLANATKÉPEK Ásatásaink legújabb kincsei ( ) A kiállítás megtekinthető: szeptember február 28. A Fejér megye területén az elmúlt három évben végzett régészeti feltárások legszebb leleteiből válogató kiállítás a bronzkortól a 19. századig terjedő időszakból mutat be tárgyakat, és ismerteti meg a régész munkájával a látogatókat. A kiállítás különlegessége, hogy ilyen nagyságú - mintegy 150 tárgyat láthat majd a közönség régészeti kiállítás utoljára 2000-ben volt látható a Szent István Király Múzeumban. A kiállított leleteket fotók, videók, 3D animációk, nagyméretű rekonstrukciók, interaktív mobil applikációk egészítik ki. Múzeumi órák (60 perc) MESTERSÉGEM CÍMERE: R SZ Foglalkozás általános iskolák alsó tagozatos osztályainak A foglalkozás időtartama: 60 perc Lábunk alatt temérdek kincs lapul, melyek csak felfedezésre várnak! E kincseket nem akárki, hanem a régész ássa elő és mutatja be nekünk. Hogyan találja meg azokat a tárgyakat, amelyek több ezer éve a földben lapulnak? Honnan tudják, hogy hol kell keresni? Mesés játékunkkal hívunk, hogy fedezd fel ezt az izgalmas tudományt Te is! ÜZENET A SÍRBÓL Foglalkozás általános iskolák felső tagozatos osztályainak A foglalkozás időtartama: 60 perc Éjszaka. Telihold. Bagolyhuhogás. Síri csend Ezek a képek élnek a fejünkben, ha a sírrablásra gondolunk. Valóban ilyen volt? Nyomozzatok velünk, hogy több ezer éves bűntetteket tudjunk felgöngyölíteni a modern technika segítségével. Nincsenek tanúk vagy ujjlenyomatok, csak a sírok maradtak. Zárjuk le a nyomozást! ÍGY TEMETTEK TI Foglalkozás középiskolák osztályainak A foglalkozás időtartama: 60 perc A temetkezési szokások koronként változnak. Hogyan temetjük el ma a halottainkat? Hogyan képzelték el a lélek túlvilági utazását más népek más korokban? Hova jut a lélek, és milyen szükségletei lehetnek ott? Miként akadályozták meg, hogy visszatérjen, vagy éppen hogyan hívták segítségül az eltávozott lelket? Mi segítette a gyász feldolgozását? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdésekre keressük a választ a kiállításban. Gyenge idegzetűek kíméljenek! Bejelentkezés: A látogatást megelőzően öt nappal, kérjük egyeztessen időpontot Fiedler Zsuzsanna múzeumpedagógussal a telefonszámon, vagy a muzped.szikm@gmail.com internetes levelezési címen. A foglalkozás díja: 400 Ft/fő, amely a kiállítás belépő díját is tartalmazza.

3 SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Rendház Székesfehérvár, Fő u. 6. A SEUSO-KINCS SZÉKESFEHÉRVÁRON Megtekinthető: október január 15-ig, hétfő kivételével naponta óráig A Seuso-kincs ismert darabjai közül (14 db ezüstből készült edény, 1 db rézüst) ez év első felében 8 db tárgyat sikerült megszereznie a magyar kormánynak. A megszerzett darabok először a Parlamentben kerültek bemutatásra, melyek közül 6 db, Székesfehérvár Megyei Jogú Város segítségével és támogatásával október 4- től látható központi épületünk (Fő u. 6.) időszaki kiállítótermében (Díszterem). Az asztali készlethez tartozó, nagyméretű díszes darabok, melyek némelyikén aranyozás nyomai is megfigyelhetők, feltehetően egy, a Balatonhoz közel élő földbirtokos tulajdonában voltak. A Szent István Király Múzeumba érkezett tárgyak között látható a leletegyüttes talán legismertebb darabja: a Balatont (Pelso) ábrázoló tál. A nagy tisztaságú ezüst tárgyak a Kr.u. IV. század első felében készültek, és a IV. század végén rejtették el őket. Múzeumi óra (a kiállítás megtekintésével együtt 60 perc) A kiállítás megtekintése után a foglalkoztató-teremben szavazógépes kvízjátékkal beszéljük meg a látottakat, és új információkkal egészítjük ki az eddig hallottakat. Ismerkedünk a tárgyak eredeti funkciójával, történetükkel előkerülésük körülményeivel. Bejelentkezés: seusobejelentkezes@szikm.hu; +36/ A foglalkozás díja: 750 Ft/fő belépődíj Ft/csoport múzeumpedagógiai díj. A kiállításban egyszerre maximum 30 fő tartózkodhat, 20 főtől regisztrálhat egy csoport! SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Országzászló téri kiállítóhely Székesfehérvár, Országzászló tér 3. TÜRELEMJÁTÉK VARGA GÁBOR FARKAS KÉPZŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA Megtekinthető: január 25-ig, szerdától vasárnapig óráig Varga Gábor Farkas Székesfehérváron született, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett tervezőgrafika szakon től Székesfehérvári Művészek Társasága, 2008-tól Magyar Plakát Társaság tagja. Számos magyar és külföldi csoportos kiállítás és művésztelep résztvevője volt, többször kapott Lánczos Szekfű-ösztöndíjat. Múzeumi kiállításán egyedi képzőművészeti alkotásait, szerzői plakátjait, művészkönyveit, papírplasztikáit, türelemjátékait mutatjuk be egy izgalmas installáció keretein belül. Varga Gábor Farkas munkái a hétköznapokra, a társadalmi kérdésekre reflektálnak. Témái főleg a kultúra, a társadalompolitika, a környezetvédelem, a globális és helyi problémákra hívják fel a figyelmet. Stílusát világos, letisztult formavilág, vizuális poénok, szimbólumok és szövegek használata jellemzi. általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás osztályok számára. Bejelentkezés: a látogatást megelőzően 5 nappal, kérjük egyeztessen időpontot Fiedler Zsuzsanna múzeumpedagógussal a telefonszámon vagy a muzped.szikm@gmail.com címen.

4 SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Megyeház utcai kiállítóhely Székesfehérvár, Megyeház u. 17. A TEÁZÁS SZOKÁSÁTÓL A FÉLELMETES SÁRKÁNYOKIG AMIT TUDNI ILLIK A KELETI PORCELÁNOKRÓL Megtekinthető: október 31-ig, hétfő kivételével naponta óráig A Szent István Király Múzeum iparművészeti gyűjteményének érdekes színfoltját jelentik a keleti kerámiák, melyeket itt-ott szerepeltettünk már kiállításainkon, de együtt még nem mutattunk be a közönségnek. Egy-egy egzotikus motívum láttán sokunkban felmerül, hogy ez bizonyára kínai vagy japán porcelán lehet, de oly távoli és ismeretlen legtöbbünk számára ez a világ, hogy ennél mélyebb megállapításokat tenni aligha merészelünk. Kamara kiállításunkon egy kis kultúrtörténeti bevezetést kívánunk nyújtani a keleti kerámiákhoz, megismertetjük a speciális alapanyagokat és kerámiaformákat, a tárgyak eredeti funkcióját. Talán kevéssé ismert tény, hogy a 19. században, a világkiállítások nyomán Európa-szerte ismét felélénkült a Kelet-láz. Divatba jöttek a keleti-tárgyak, köztük a porcelánok is. Az arisztokraták, jómódú polgárok otthonaiba, a szalongarnitúrák kiegészítőjeként bekerültek a borsos áron megvásárolt keleti porcelánok. Ezt az igényt elégítették ki egyrészt a kimondottan európai piacra szánt, japán és kínai export-porcelánokkal, illetve ennek olcsóbb, európai utánzataival. Kiállításunkon ennek a történetére is rávilágítunk. A tárlaton bemutatott keleti porcelánokat elsősorban a Szent István Király Múzeum iparművészeti gyűjteményéből, valamint a Városi Képtár Deák Gyűjtemény és a budapesti Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum műtárgyai közül válogattuk. A kiállítás kurátora: Dr. Fajcsák Györgyi sinológus, a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum igazgatója október 29., szerda, óráig NYITOTT NAP ÓVODÁS CSOPORTOK SZÁMÁRA Öt kicsi kínai Játékos bevezetés a keleti porcelán világába diavetítéssel, mesével. Helyszín: Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár, Megyeház u. 17.) Előzetes bejelentkezés szükséges: Krizsány Anna, krizsany.anna@szikm.hu; +36/ ; +36/ A belépés ingyenes!

5 ÁLLANDÓ MÚZEUMPEDAGÓGIAI PROGRAMOK 2014/2015 tanév SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Országzászló téri kiállítóhely Székesfehérvár, Országzászló tér 3. TÁRGYALKOTÓ HAGYOMÁNY Fejezetek Fejér megye népi kultúrájából állandó néprajzi kiállítás Csalimese óvodásoknak és alsó tagozatosoknak (5 8 éves korig) Mindennapok, ünnepnapok Múzeumpedagógiai foglalkozások jeles napjainkon óvodásoknak és alsó tagozatosoknak (5 10 éves korig) Vándorló legények, céhes mesterek alsó tagozatosoknak (6 12 éves korig) Én elmentem a vásárba alsó tagozatosoknak (7 12 éves korig) Nép=Művész? felső tagozatosoknak és középiskolásoknak (12 18 éves korig) MÁS-KÉPp felső tagozatosoknak és középiskolásoknak (12 18 éves korig) Akkor te most népeket rajzolsz? interaktív bevezetés a néprajz tudományába felső tagozatosoknak és középiskolásoknak (12 18 éves korig) Szeret Nem szeret középiskolásokkal (14 18 éves korig) Interaktív tematikus tárlatvezetések (30 perc) RemekMunka alsó és felső tagozatosoknak és középiskolásoknak. Választható témakörök: vallásosság, jeles napok és ünnepek, pásztorvilág, céhes világ, mesterségek, vásár és piac Tárgyalkotó foglalkozások (50 perc) Tárgyi tudás manuális bevezetés a hagyományos mesterségek világába alsó és felső tagozatosoknak 6-12 éves korig. Választható foglalkozások: szálas anyagok feldolgozása, nemezelés, bútorfestés, kékfestés, mézeskalácsosság, takácsmesterség, gyertyamártás, bőrözés, fazekasság, üvegkészítés Bejelentkezés: Paréj Gabriella, +36/ ; +36/ ; parej.gabriella@szikm.hu A foglalkozások díja, amely magában foglalja a belépő díjat is: 600 Ft/fő/alkalom, Tárlatvezetések: 300 Ft/fő/alkalom. Kézműves foglalkozások: 500 Ft/fő/alkalom MAROSI ARNOLD MÚZEUMI KÖNYV ÉS RÉGISÉG LÁTVÁNYTÁR Múzeumi óra (90 perc) Látvány, tárulj! Bepillantás a múzeum kulisszatitkaiba felső tagozatosoknak és középiskolásoknak éves korig Bejelentkezés: Fiedler Zsuzsanna,+36/ ; muzped.szikm@gmail.com A foglalkozások díja, amely magában foglalja a belépő díjat is: 600 Ft/fő PALOTAVÁROSI SKANZEN Székesfehérvár, Rác u. 11. Tiszteletem! alsó és felső tagozatosoknak, középiskolásoknak 7 18 éves korig Bejelentkezés: Paréj Gabriella, +36/ ; +36/ ; parej.gabriella@szikm.hu A foglalkozások díja, amely magában foglalja a belépő díjat is: 600 Ft/fő

6 SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Rendház Székesfehérvár, Fő u. 6. ÉVEZREDEK KINCSEI állandó régészeti kiállítás Ókor témakörben Lennél te is Caesar légiósa? alsó tagozatosoknak 7 10 éves korig Rómaiak müzlis tálja alsó tagozatosoknak 7 10 éves korig Lennél te is diák a római korban? alsó tagozatosoknak 7 10 éves korig A római császárok hódításainak a titka felső tagozatosoknak éves korig Amit a pannoniai divatról megtudhatunk a múzeumban felső tagozatosoknak éves korig Mi kapható egy római piacon? felső tagozatosoknak éves korig Te Venus vagy Mercurius kegyeit keresed inkább? középiskolásoknak éves korig Milyen volt a római házibuli? középiskolásoknak éves korig Népvándorlás témakörben Népek keringője. Hunok, germánok, avarok a Kárpát-medencében felső tagozatosoknak és középiskolásoknak éves korig Szakkörök (5x120 perc) Ókor témakörben Rómaiak üzenete felső tagozatosoknak éves korig Egy pannoniai település: Gorsium felső tagozatosoknak éves korig A rómaiak középiskolásoknak éves korig Élet a birodalom védőbástyáján, Pannoniában középiskolásoknak éves korig Kik azok a rómaiak? alsó tagozatosoknak 7 10 éves korig Sasok és légiók alsó tagozatosoknak 7 10 éves korig Foglalkozás-sorozat óvodásoknak (3x60 perc) Ókor témakörben Utazz velünk a rómaiak világába! óvodásoknak 5 6 éves korban Romok meséi óvodásoknak 5 6 éves korban Bejelentkezés: Fiedler Zsuzsanna, +36/ ; muzped.szikm@gmail.com A foglalkozások díja, amely magában foglalja a belépő díjat is: 600 Ft/fő/alkalom ÚJ MAGYAR KÉPTÁR Székesfehérvár, Megyeház u. 17. Kerülj képbe! alsó tagozatosoknak 7 11 éves korig Nyitva tartás felső tagozatosoknak éves korig Nyiss rá! középiskolásoknak éves korig Szakkörök (6x60 perc) Hát ez meg mi?! felső tagozatosoknak éves korig Ilyet én is tudok festeni! középiskolásoknak éves korig Bejelentkezés: Hári Krisztina, +36/ , muzped.szikm@gmail.com A foglalkozások díja, amely magában foglalja a belépő díjat is: 600 Ft/fő/alkalom

7 FEKETE SAS PATIKAMÚZEUM Székesfehérvár, Fő u. 5. Fűben-fában orvosság alsó és felső tagozatosoknak 7 14 éves korig Fekete Sas titkai felső tagozatosoknak éves korig A patika csodái középiskolásoknak éves korig Múzeumi órasorozat (6x60 perc) Fekete Sas Patikusképző felső tagozatosoknak éves korig Csodapatika középiskolásoknak éves korig Múzeumi nap (4x60 perc, ebédszünettel) Csodapatika - Felső tagozatosoknak és középiskolásoknak, éveseknek Bejelentkezés: Krizsány Anna, krizsany.anna@szikm.hu; +36/ ; +36/ A foglalkozások díja, amely magában foglalja a belépő díjat is: 600 Ft/fő/alkalom VÁROSHÁZA Székesfehérvár, Városház tér 1. Tanácsterem Városházi történelemórák Szent István és kora interaktív foglalkozás múzeumpedagógusok vezetésével, éves korig Szent László és kora interaktív foglalkozás múzeumpedagógusok vezetésével, éves korig Bejelentkezés: Fiedler Zsuzsanna +36/ , muzped.szikm@gmail.com A foglalkozások ingyenesen vehetők igénybe. A SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM SZERETETTEL VÁRJA ÖNT ÉS DIÁKJAIT!

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. szeptember október havi programokról L. évfolyam 9 10. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. szeptember október havi programokról L. évfolyam 9 10. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2014. szeptember október havi programokról L. évfolyam 9 10. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK CSÓK ISTVÁN KÉPTÁR Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1. RÉGÉSZETI PILLANATKÉPEK Ásatásaink

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. november december havi programokról L. évfolyam 11 12. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. november december havi programokról L. évfolyam 11 12. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2014. november december havi programokról L. évfolyam 11 12. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK CSÓK ISTVÁN KÉPTÁR Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1. RÉGÉSZETI PILLANATKÉPEK Ásatásaink

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. március április havi programokról L. évfolyam 3 4. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. március április havi programokról L. évfolyam 3 4. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2014. március április havi programokról L. évfolyam 3 4. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Székesfehérvár, Megyeház u. 17. 2013 PLUSZ Visszatekintés

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2015. március április havi programokról LI. évfolyam 3 4. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2015. március április havi programokról LI. évfolyam 3 4. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2015. március április havi programokról LI. évfolyam 3 4. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Székesfehérvár, Országzászló tér 3. SZÜLETÉS A GYERMEKÁLDÁS

Részletesebben

múzeumi programok január szombathely Gatyás ölyv - Savaria Múzeum

múzeumi programok január szombathely Gatyás ölyv - Savaria Múzeum múzeumi programok 2017. január Gatyás ölyv - Savaria Múzeum szombathely 2017. január Január 10. kedd 17.00 Január 24. kedd 17.00 Tárlatvezetés Január. 11. szerda 17.00 iseum savariense Vas vármegye kora

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

Képzési program. Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők

Képzési program. Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők Képzési program Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők A képzés a Múzeumok Oktatási és Képzési Központja (Szentendre) és a Megyei Múzeumi Igazgatóság közös szervezése. Önkéntes tárlatvezető képzés 5 helyszínen:

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. július augusztus havi programokról L. évfolyam 7 8. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. július augusztus havi programokról L. évfolyam 7 8. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2014. július augusztus havi programokról L. évfolyam 7 8. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Székesfehérvár, Megyeház u. 17. A TEÁZÁS SZOKÁSÁTÓL A FÉLELMETES

Részletesebben

Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ. www.smmi.hu Szalay Lilla 30/869-6056 sm.muzeum@gmail.com İszi Zoltán 30/206-2881

Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ. www.smmi.hu Szalay Lilla 30/869-6056 sm.muzeum@gmail.com İszi Zoltán 30/206-2881 MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Név Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Megrendelés Telefon E-mail Név Telefon E-mail Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága

Részletesebben

Név Telefon E-mail. Lengyelné Kurucz Katalin 1/250-1650, 1/430-1081. MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás

Név Telefon E-mail. Lengyelné Kurucz Katalin 1/250-1650, 1/430-1081. MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Név Telefon E-mail Név Megrendelés Telefon E-mail Aquincumi Múzeum Budapest Budapest

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. november december havi programokról XLIX. évfolyam 11 12. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. november december havi programokról XLIX. évfolyam 11 12. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2013. november december havi programokról XLIX. évfolyam 11 12. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM RENDHÁZ Székesfehérvár, Fő u. 6. ÁRON NAGY 100 Emlékkiállítás

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24.

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24. Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2013. október 3 24. október 3. Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.) Mesterek és tanítványok 17.00 Prof. Dr. Winkler Gábor építésszel, egyetemi tanárral dr.

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2015. november december havi programokról LI. évfolyam 11 12. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2015. november december havi programokról LI. évfolyam 11 12. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2015. november december havi programokról LI. évfolyam 11 12. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Székesfehérvár, Országzászló tér 3. AZ ÉGBŐL DÜHÖDT

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK. KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK. KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK 2016 KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július 8. 8.00 16.00 óráig Helyszín: Cserépkályha-történeti Állandó Kiállítás, Fruhmann-ház

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. január február havi programokról XLIX. évfolyam 1 2. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. január február havi programokról XLIX. évfolyam 1 2. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2013. január február havi programokról XLIX. évfolyam 1 2. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Székesfehérvár, Országzászló tér 3. KIÁLLÍTÁS SZÜLEINKNEK

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

JEGYÁRAK. "AZ OTTHON MELEGE". CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731

JEGYÁRAK. AZ OTTHON MELEGE. CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731 JEGYÁRAK GYŐR XÁNTUS JÁNOS MÚZEUM 9022 Széchenyi tér 5. Telefon: 96/310-588, 524-888 Fax: 96/310-731 IV. 1.-IX. 30: 10-18 óráig, (X. 1.-III. 31.:10-16 óráig) szünnap: hétfő Könyvtár: Kedd: 10-14 óráig,

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. július augusztus havi programokról XLIX. évfolyam 7 8. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. július augusztus havi programokról XLIX. évfolyam 7 8. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2013. július augusztus havi programokról XLIX. évfolyam 7 8. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM RENDHÁZ Székesfehérvár, Fő u. 6. HEREND KÖSZÖNTI SZENT

Részletesebben

Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ. 33/500-250 irisz@dunamuzeum.h u Duna Múzeum Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum

Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ. 33/500-250 irisz@dunamuzeum.h u Duna Múzeum Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Név Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Megrendelés Telefon E-mail Név Telefon E-mail Fehér Györgyi 33/500-250 irisz@dunamuzeum.hu

Részletesebben

címe, rövid nyitva tartás idıszaka Fény, szín, mozgás

címe, rövid nyitva tartás idıszaka Fény, szín, mozgás MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Települ Pontos cím Honlapcím Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Megrendel Név Telefon E-mail Név Telefon E-mail Laczkó Dezsı Veszprém Megyei Múzeum Veszprém

Részletesebben

Javaslat Batykó Szilvia kerámiáinak települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat Batykó Szilvia kerámiáinak települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat Batykó Szilvia kerámiáinak települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Czöndör Mihályné (név). (aláírás) Pusztaszabolcs, 2015. április 11. (település, dátum) (P. H.) 1 2 I. A JAVASLATTEVŐ

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. május június havi programokról L. évfolyam 5 6. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2014. május június havi programokról L. évfolyam 5 6. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2014. május június havi programokról L. évfolyam 5 6. szám 2014. május 18-án vasárnap, a Múzeumi Világnap alkalmából a kiállítások ingyenesen megtekinthetők. IDŐSZAKI

Részletesebben

2018. július 22. EFOP Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok

2018. július 22. EFOP Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok PANNONIA REFORMATA MÚZEUM 2018. július 22. EFOP-5.2.2-17-2017-00066 Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok BEMUTATKOZÁS A gyönyörű, késő barokk-copf stílusban épült,

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2015. május június havi programokról LI. évfolyam 5 6. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2015. május június havi programokról LI. évfolyam 5 6. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2015. május június havi programokról LI. évfolyam 5 6. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK CSÓK ISTVÁN KÉPTÁR Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1. VARIÁCIÓK AZ ABSZTRAKTRA KEMÉNY

Részletesebben

TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ

TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ Támogató: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Támogatási rendelet száma: 2/2008. (II.20.) Azonosító: S/08-01187, 01188 Támogatott: Székesfehérvári

Részletesebben

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a belépőjegy egyszeri belépésre jogosít!

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a belépőjegy egyszeri belépésre jogosít! VESZPRÉMI ÁLLATKERT BELÉPŐJEGY ÁRAK (Érvényes: 2018. március 14-től a visszavonásig)* Forrás: veszpzoo.hu EGYÉNI FT Gyermek (3-18 éves korig) Kisgyermek (3 éves kor alatt) Diák (18 éves kor felett) 2100Ft

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról Támogatás témája: Múzeumi gyűjtemények tárgyi és szellemi kulturális örökségünk című magyar-román

Részletesebben

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK KIEMELT AJÁNLAT! Április 16./szombat Október 2./vasárnap Csók István Életmű Kiállítás Bálványok és démonok I. Csók István halálának 50. évfordulója alkalmából rendezett életmű-kiállításon

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. szeptember-október havi programokról XLIX. évfolyam 9 10. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. szeptember-október havi programokról XLIX. évfolyam 9 10. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2013. szeptember-október havi programokról XLIX. évfolyam 9 10. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Székesfehérvár, Megyeház u. 17. ÚJABB MEGLEPETÉS OLVASÓINK

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük.

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük. Szakmai beszámoló A Türr István Múzeum Csillagmesék címmel Baján, 2017. június 24-én, Szent Iván éjszakáján 5 helyszínen, 6 órán át, 26 féle kulturális, kulináris programmal várta látogatóit. A Nemzeti

Részletesebben

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET 2019. JANUÁR JÚNIUS kurátori tárlatvezetés A MI SZECESSZIÓNK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSBAN Múzeumi kollégák szakmai tárlatvezetése a Ráth György-villa állandó kiállításában. 01.18. PÉNTEK

Részletesebben

Régészet Napja május 26. péntek,

Régészet Napja május 26. péntek, Nomádok a Kárpát-medencében Damjanich János Múzeum I. emelet, konferenciaterem Régészet Napja 2017. péntek, 10.30-13.30. DAMJANICH JÁNOS MÚZEUM SZOLNOK RÉGÉSZET 2017 NAPJA Mali Péter Hoppál Krisztina Felföldi

Részletesebben

MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás címe, rövid összefoglaló (max. 500 karakter)

MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás címe, rövid összefoglaló (max. 500 karakter) MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Megrendelés Név Telefon E-mail Név Telefon E-mail Budapesti Történeti Múzeum Budapest

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a január február havi programokról L. évfolyam 1 2. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a január február havi programokról L. évfolyam 1 2. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2014. január február havi programokról L. évfolyam 1 2. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK CSÓK ISTVÁN KÉPTÁR Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1. KARCTŰ ÉS MONITOR A MAGYAR SOKSZOROSÍTOTT

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

Múzeumpedagógiai szolgáltatások. MEGTEKINTHETŐ KIÁLLÍTÁSOK Időszaki kiállítás. címe, rövid összefoglaló (max. 500 karakter)

Múzeumpedagógiai szolgáltatások. MEGTEKINTHETŐ KIÁLLÍTÁSOK Időszaki kiállítás. címe, rövid összefoglaló (max. 500 karakter) MÚZEUM ADATAI Múzeumpedagógiai szolgáltatások Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Általános információ Megrendelés Név Telefon E-mail Név Telefon E-mail Blaskovich Múzeum Pest Tápiószele 2766

Részletesebben

Szakmai beszámoló évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében

Szakmai beszámoló évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében Szakmai beszámoló 2016. évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében pályázati azonosító: 204107/00183 A rendezvény időpontja:

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2015. szeptember október havi programokról LI. évfolyam 9 10. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2015. szeptember október havi programokról LI. évfolyam 9 10. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2015. szeptember október havi programokról LI. évfolyam 9 10. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK CSÓK ISTVÁN KÉPTÁR Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1. FEJÉR MEGYEI ŐSZI TÁRLAT

Részletesebben

Merészebb, mint a festészet

Merészebb, mint a festészet 2014/04/09 [1]A modern magyar kereskedelmi plakát 1924 1942 alcímmel látható az OSZK és az Iparművészeti Múzeum közös kiállítása az Iparművészeti Múzeum falai között [2]2014. április 25. és augusztus 31.

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Munkalap1 MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUM (BP1) BP1/1 BP1/2 BP1/3 BP1/4 BP1/ év év 3-18 év 3-18 év 7-14 év

Munkalap1 MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUM (BP1) BP1/1 BP1/2 BP1/3 BP1/4 BP1/ év év 3-18 év 3-18 év 7-14 év MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUM (BP1) BP1/1 BP1/2 BP1/3 BP1/4 BP1/5 Jégkori kaland - Kalandos utazás a mamutok világában A változások kora Kézbe vehető múzeum Rovarlesen Sárkányok, óriások és más rejtélyes

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a január február havi programokról LI. évfolyam 1 2. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a január február havi programokról LI. évfolyam 1 2. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2015. január február havi programokról LI. évfolyam 1 2. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM RENDHÁZ Székesfehérvár, Fő u. 6. SEUSO-KINCS SZÉKESFEHÉRVÁRON

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. május június havi programokról XLIX. évfolyam 5 6. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ. Tájékoztató a 2013. május június havi programokról XLIX. évfolyam 5 6. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2013. május június havi programokról XLIX. évfolyam 5 6. szám IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM RENDHÁZ Székesfehérvár, Fő u. 6. HEREND KÖSZÖNTI SZENT ISTVÁN

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. május 28-i ülésére Tárgy: A megyei múzeumi szervezethez tartozó múzeumok nyitvatartási rendjérıl, belépıjegy

Részletesebben

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP 2015. május 13-15. PAKS A Mobilitás hét és Autómentes nap című városi programsorozattal a környezettudatos magatartásra, a környezetbarát közlekedési módokra fókuszálva,

Részletesebben

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum Soproni Múzeum Múzeumok Éjszakája 2015-ben a Legendák nyomában: Soproni mesék, mítoszok címet viselte. A Kvintesszencia Régizene együttes koncertjével

Részletesebben

Adatlap azonosító: A2009/N8441 Pályázati azonosító: /02063 Régi pályázati azonosító: 3506/02069

Adatlap azonosító: A2009/N8441 Pályázati azonosító: /02063 Régi pályázati azonosító: 3506/02069 Adatlap azonosító: A2009/N8441 Pályázati azonosító: 204106/02063 Régi pályázati azonosító: 3506/02069 Kincseskamra - Kincsek és éremleletek Pest megyében időszaki kiállítás és pedagógiai program megvalósítása,

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március én a Diákönkormányzat

Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március én a Diákönkormányzat Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március 13-14-én a Diákönkormányzat bevonásával. Fontos volt, hogy diákjainak megismerhessék azokat

Részletesebben

Megvalósítók létszáma, képesítésük. A magyar-, és ezen belül Somogy megye népművészetének megismerése 2.A.1. Elméleti szakasz

Megvalósítók létszáma, képesítésük. A magyar-, és ezen belül Somogy megye népművészetének megismerése 2.A.1. Elméleti szakasz 1 célja, Elméleti Szeptember Magyar népművészet, Somogy megye népművészetének jellemzése (népi tárgykultúra és hagyományok megismerése) Előadó muzeológus Oktatói előadás 1-2. alom Magyarország és Somogy

Részletesebben

MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás. nyitva tartás idıszaka. Csak elızetes bejelentkezés után látogatható a múzeum

MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás. nyitva tartás idıszaka. Csak elızetes bejelentkezés után látogatható a múzeum Fejér Megyei ok Igazgatósága Szent István Király Fejér Megyei ok Igazgatósága Új Magyar Képtár Fejér Megyei ok Igazgatósága, Szent István király, Országzászló téri kiállítóhely Fejér Megyei ok Igazgatósága,

Részletesebben

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban 2016. június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum pályázati azonosító: 204107/00197 1. A program részletes ismertetése A Móra Ferenc

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Családi Nap 3. tematikája

Családi Nap 3. tematikája Családi Nap 3. tematikája A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Múzeuma nyertes TÁMOP 3.2.8. B.-12/1. es pályázatának megismerése után Pocsainé Dr. Eperjesi Eszter múzeumigazgató asszony

Részletesebben

PROGRAMOK MINDKÉT NAPON

PROGRAMOK MINDKÉT NAPON PROGRAMOK MINDKÉT NAPON 10.00 Kapunyitás 10.00 18.00 Kézműves vásár 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 és 18.00 Pompeji tárlatvezetés elővételi jeggyel, időpontonként legfeljebb 50 fővel. A kiállítótér korlátozott

Részletesebben

Körös vizinek napkeleti partján Barangolás a régi Kunszentmártonban

Körös vizinek napkeleti partján Barangolás a régi Kunszentmártonban Körös vizinek napkeleti partján Barangolás a régi Kunszentmártonban A KUNSZENTMÁRTONI HELYTÖRTÉNETI MÚZEUM MÚZEUMPEDAGÓGIAI PROGRAMCSOMAGJA 2010. augusztus 20. 2011. augusztus 31. 1 Múzeumok és iskolák

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

A Herman Ottó Múzeum március 1. napjától érvényes díjszabása. Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépület

A Herman Ottó Múzeum március 1. napjától érvényes díjszabása. Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépület A Herman Ottó Múzeum 2019. március 1. napjától érvényes díjszabása Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépület 2800 Ft/fő 1400 Ft/fő 1400 Ft/fő 2600 Ft/fő Csoportos belépő diákok és nyugdíjasok számára (15 fő

Részletesebben

múzeumi programok január,február Ko ko rcsinek Kércz Tibor fotója

múzeumi programok január,február Ko ko rcsinek Kércz Tibor fotója múzeumi programok 2018. január,február Ko ko rcsinek Kércz Tibor fotója S z o m b a t h e ly 2018. január, február Január 18. csütörtök 17.00 SzombathelyI képtár A klasszikus újító: Kassák Lajos (1887-1967)

Részletesebben

A TARTALOMBÓL: AZ ALKOTÓ NÉPMŰVÉSZET JEGYÉBEN. Hungarikumszeminárium. (1. oldal) Tolna megye a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban (2-3.

A TARTALOMBÓL: AZ ALKOTÓ NÉPMŰVÉSZET JEGYÉBEN. Hungarikumszeminárium. (1. oldal) Tolna megye a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban (2-3. 2011 ((V.. ÉVFOLLYAM)) 8.. SZÁM www..ttmamk..hu A TARTALOMBÓL: AZ ALKOTÓ NÉPMŰVÉSZET JEGYÉBEN Hungarikumszeminárium (1. oldal) Tolna megye a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban (2-3. oldal) Berekai Éva

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

MÚZPEDA programajánló pedagógusoknak

MÚZPEDA programajánló pedagógusoknak MÚZPEDA programajánló pedagógusoknak 2015 Tisztelt Pedagógus! Ön múzeumpedagógiai tájékoztató füzetünket tartja a kezében, mellyel az iskolai tanévhez igazodva oktató munkáját kívánjuk segíteni. Szeretnénk,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 A Múzeumok Éjszakája a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

AZ ÉLMÉNY ESZTÉTIKUMA A Szombathelyi Képtár múzeumpedagógiai terve 2010. szeptember 1. 2011. augusztus 31. SZOMBATHELYI KÉPTÁR

AZ ÉLMÉNY ESZTÉTIKUMA A Szombathelyi Képtár múzeumpedagógiai terve 2010. szeptember 1. 2011. augusztus 31. SZOMBATHELYI KÉPTÁR AZ ÉLMÉNY ESZTÉTIKUMA A Szombathelyi Képtár múzeumpedagógiai terve 2010. szeptember 1. 2011. augusztus 31. SZOMBATHELYI KÉPTÁR 1 TERVEZETT PROGRAMOK FOGLALKOZTATÁSI FORMA ALKALOM TÉMA OKTATÓ SZÜNIDEI 4x1

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

Varga Attiláné. www.kalyhamuzeum.hu Tanai Péter 20/4824771. Varga Attiláné

Varga Attiláné. www.kalyhamuzeum.hu Tanai Péter 20/4824771. Varga Attiláné MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Megrendelés Név Telefon E-mail Név Telefon E-mail Múzeum - 9022, Széchenyi tér 5. www.gymsmuzeum.hu

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

(A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján)

(A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján) MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A SÁROSPATAKI SZENT NEGYEDBEN (A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján) RÉSZLETES PROGRAMTERV Pályázó: Sidinfó Nonprofit Kft

Részletesebben

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum. Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.hu Szakmai beszámoló A Karacs Ferenc Múzeum csillagos éjszakája-

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról NKA Képzőművészeti Szakmai Kollégium 2011. évi pályázata 1. témakör Kiállítás megvalósítására Pályázati azonosító: 1606/5592 Szakmai beszámoló Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ FÖLDÜNK REJTETT KINCSEI NKA 3506/01941. A gyűjtő: Baffy György (1932-2012)

SZAKMAI BESZÁMOLÓ FÖLDÜNK REJTETT KINCSEI NKA 3506/01941. A gyűjtő: Baffy György (1932-2012) A 2015. február 3. és szeptember 19. között látogatható kiállításunk szakmai megvalósítását az NKA Közgyűjteményi Kollégiumának 3506/01941 pályázati azonosító számú, 1.000.000,-Ft vissza nem térítendő

Részletesebben

"Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség!

Biciklitôl az űrhajóig (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! "Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! Meghívom Önt a Városligetben lévô Közlekedési Múzeumba, ahol az Erzsébet teremben rendeztek kiállítást

Részletesebben

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély Dég, Festetics-kastély Cím: 8131, Dég, Hunyadi út 11. Telefon: +36 25 237 392, +36 20 400 1343 GPS koordináta: 46.8743890851, 18.4340420872 2013. március 29 április 1. (húsvéti hétvége) 10.00 18.00-ig,

Részletesebben

Általános információ. 1/325-1633; 1/325-1600 44-205 mellék. jakusch.gabriella@m ail.militaria.hu. MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás

Általános információ. 1/325-1633; 1/325-1600 44-205 mellék. jakusch.gabriella@m ail.militaria.hu. MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Budapest MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Budapest 1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4. www.militaria.hu Jakusch Gabriella Általános információ

Részletesebben

KASS, BIBLIA, SZENTEK (Móra Ferenc Múzeum Kass Galéria) Szakmai beszámoló

KASS, BIBLIA, SZENTEK (Móra Ferenc Múzeum Kass Galéria) Szakmai beszámoló KASS, BIBLIA, SZENTEK (Móra Ferenc Múzeum Kass Galéria) Szakmai beszámoló 1. HASZNOSÍTÁS Látogatottság: - 4891 fő (2018. január 22-től október 31-ig / július-augusztus technikai okok miatt a nyitva tartás

Részletesebben

múzeumi programok május S z o m b a t h e l y Az Iseum feltárása során előkerült kétlángú mécses (Kr. u sz.) Fotó: Tárczy Tamás

múzeumi programok május S z o m b a t h e l y Az Iseum feltárása során előkerült kétlángú mécses (Kr. u sz.) Fotó: Tárczy Tamás múzeumi programok 2018. május Az Iseum feltárása során előkerült kétlángú mécses (Kr. u. 2-3. sz.) Fotó: Tárczy Tamás S z o m b a t h e l y 2018. május Május 10. csütörtök 17.00 SzombathelyI KÉPtÁR Diploma-kiállítás

Részletesebben

VIII. DUDIK Fesztivál

VIII. DUDIK Fesztivál VIII. DUDIK Fesztivál Szakmai beszámoló 2016.09.12. Dunaújvárosi Egyetem Dunaújvárosi Főiskola DUDIK fesztivál 2016. június 9-10-11-12. Dunaújváros, Alsó-Duna part Szakmai beszámoló Tartalom 1. DUDIK a

Részletesebben

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger Határtalanul! Együttműködés határon túli középiskolák között HAT- 18-02-0372 pályázat: Ősi mesterségek és népi hagyományok nyomában Észak - Magyarországon és Székelyföldön Magyarországi intézmény: Egri

Részletesebben

KÉPES SZAKMAI BESZÁMOLÓ Világpolgárok Szentendrén Múzeumok éjszakája a festők városában Helyszín: MűvészetMalom Szenvedély és ráció - Perlrott Csaba Vilmos (1880-1955) életmű kiállítása ART FLOW Gyerekek

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Pannonia tematikus útvonal c. turisztikai projekt tervezéséhez kapcsolódó szakmai továbbképzés megvalósítása

Szakmai beszámoló. Pannonia tematikus útvonal c. turisztikai projekt tervezéséhez kapcsolódó szakmai továbbképzés megvalósítása Szakmai beszámoló Pannonia tematikus útvonal c. turisztikai projekt tervezéséhez kapcsolódó szakmai továbbképzés megvalósítása (Pályázati azonosító: 204104/1434) A Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény Solymár Templom tér 3.

Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény Solymár Templom tér 3. Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény Solymár Templom tér 3. A, Bevezetés Az 1972-ben létrehozott Helytörténeti Gyűjtemény községünk történetével, régészetével, néprajzával foglalkozó gyűjtemény.

Részletesebben

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény A Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata először érkezik

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ MÚZEUMI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ MÚZEUMI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL A beszámoló elérési útvonala: http://www.hermuz.hu/hom/images/palyazatok/palyazati_beszamolok/2016/nka_muzpedprogr/muzpedprog_hatranyos_szakmai_beszamolo.pdf Herman Ottó Múzeum H 3529 Miskolc, Görgey Artúr

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÁZSIAI KULTÚRÁKRÓL FIATALOKNAK 2. JAPÁN HOPP FERENC ÁZSIAI MŰVÉSZETI MÚZEUM MÚZEUMPEDAGÓGIAI KISKÖNYVTÁRA

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÁZSIAI KULTÚRÁKRÓL FIATALOKNAK 2. JAPÁN HOPP FERENC ÁZSIAI MŰVÉSZETI MÚZEUM MÚZEUMPEDAGÓGIAI KISKÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÁZSIAI KULTÚRÁKRÓL FIATALOKNAK 2. JAPÁN NKA PÁLYÁZATI AZONOSÍTÓ: 3438/00216 Pályázati beszámoló elérési útvonalai Szépművészeti Múzeum honlapján http://www.szepmuveszeti.hu/data/cikk/86/cikk_86/nka_beszamolo_hopp_muzped_kiskonyvtar.pdf

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ Évek óta hagyomány, hogy Gödöllő városa a Múzeumok Éjszakája programot városi összefogásban valósítja meg.tehát nemcsak a múzeumok (Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Királyi

Részletesebben

A Jászság kapuja Jászfényszaru. régészeti leletek, kulturális emlékek Jászfényszaruból. időszaki kiállítás. A kiállítás ismertetője

A Jászság kapuja Jászfényszaru. régészeti leletek, kulturális emlékek Jászfényszaruból. időszaki kiállítás. A kiállítás ismertetője A Jászság kapuja Jászfényszaru régészeti leletek, kulturális emlékek Jászfényszaruból időszaki kiállítás A kiállítás ismertetője Jászfényszaru település várossá válásának 25. évfordulója és a XXIV. jász

Részletesebben

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KÉZMŰVESSÉG FAZEKASSÁG - Honti Rita, - Szarka Szilvia A foglalkozás indításának tervezett időpontja: 2013. február A foglalkozásokon a tanulók megismerkednek: - a fazekasság

Részletesebben

Információtartalom vázlata. Az egyiptomi művészet korszakai és általános jellemzői; feladata, célja

Információtartalom vázlata. Az egyiptomi művészet korszakai és általános jellemzői; feladata, célja 1. Ön a szakterületén belül felkérést kap egy mű elkészítésére az ókori egyiptomi művészet Mutassa be az egyiptomi művészet korszakait, az építészet, szobrászat és festészet stílusjegyeit, jellegzetességeit!

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001 Családi Nap 6. tematikája; Sárospatak, 2013. július 13. szombat Cím: Rákóczi asztala család kincsei a múzeumban Ajánlott korosztály: óvodástól idős korig mindenkinek Segédanyag: Iskolatörténeti Kiállítás

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV

Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV Információk az iskoláról 8 osztályos általános iskola 8 osztály ~190 tanuló 16 pedagógus Az épület akadálymentesítve Célunk hogy, a hozzánk érkező gyerekek megtanulják,

Részletesebben

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099 Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099 I. A program részletes ismertetése A Móra Ferenc Múzeum

Részletesebben

Szakmai beszámoló az Ember, Táj, Eszköz Válogatás a paraszti gazdálkodás témaköréből az Őrségben és Körmend Térségében

Szakmai beszámoló az Ember, Táj, Eszköz Válogatás a paraszti gazdálkodás témaköréből az Őrségben és Körmend Térségében Szakmai beszámoló az Ember, Táj, Eszköz Válogatás a paraszti gazdálkodás témaköréből az Őrségben és Körmend Térségében című időszaki kiállításról (3506/01981) Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum,

Részletesebben

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára Kedves Érdeklődő! Tudod hogyan kell helyesen kezet mosni? Megfelelően használod az antibiotikumokat? Mit tudsz a mikróbákról? Ismered meg a szexuális úton terjedő betegségeket és tudod hogy lehet megelőzni

Részletesebben

Sióagárdi Tájház Státusz: Véglegesített (kitöltő)

Sióagárdi Tájház Státusz: Véglegesített (kitöltő) Sióagárdi Tájház Státusz: Véglegesített (kitöltő) Alapadatok Az adatszolgáltató teljes neve: Sióagárdi Tájház Intézményazonosító: 0032622 Az adatszolgáltató székhelye: 77Sióagárd Utca, Zrínyi utca 3. házszám:

Részletesebben