Találd meg az egyéni szükségleteidnek megfelelô. Szemünk védelmében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Találd meg az egyéni szükségleteidnek megfelelô. Szemünk védelmében"

Átírás

1

2 Szemünk védelmében Találd meg az egyéni szükségleteidnek megfelelô kontaktlencsét 1 2 Szemeid egészségi állapotának fenntartása érdekében nélkülözhetetlen a rendszeres szemészeti vizsgálat, ellenôrzés. Ez a kis füzet segít Neked eligazodni a látással és a kontaktlencse viselettel kapcsolatos tudnivalók között. Ma már mindenfajta fénytörési hibára kapható kontaktlencse, akár rövidlátó, akár távollátó, akár asztigmiás vagy. Fénytörési hibádon túl életmódod is erôsen meghatározza, hogy milyen kontaktlencsét viselj. Az alábbiakban rövid magyarázatot találsz a gyakran elhangzó kifejezésekre. Myopia A myopia az ún. rövidlátás orvosi kifejezése, mely azt jelenti, a páciens távolra nem lát megfelelôen. Hypermetropia A hypermetropia ún. túllátást jelent, mely következtében a páciens közelre nem lát megfelelôen. Asztigmatizmus Az asztigmiás páciensek szemfelszíne nem gömbfelszín mint egy focilabda, inkább egy rögbilabdához hasonlít. Ez torzult látást eredményez minden távolságra. Presbyopia Öregszemûséget jelent, közeli munkavégzéshez, olvasáshoz külön szemüveg válik szükségessé. Az egyéni szükséglet nagyon fontos befolyásoló tényezô választásainkban. Az alábbiakban áttekintheted a legfontosabb tényezôket. Életritmus Hosszú, éjszakába nyúló munka, tanulás, szórakozás, családi elfoglaltságok? Környezet Idôd túlnyomó részét computer monitora elôtt vagy száraz, légkondícionált helyen töltöd? Aktív életmód / sport Sportolsz vagy kifejezetten aktív életmódot folytatsz? Divat Meg szeretnéd változtatni a megjelenésedet? Idôjárás Sok idôt töltesz szabadban akár esôs, akár napsütéses az idô? Káprázás Gyakran vezetsz éjszaka vagy zavar az erôs fény?

3 3 A kontaktlencse kiválasztása SOKAT ÜLÖK SZÁMÍTÓGÉP ELÔTT Az alábbi felsorolásból kiválaszthatod azt az életstílust, ami hozzád legközelebb áll, mi pedig ajánlunk Neked egy, az életstílusodhoz illô kontaktlencsét. Ha azt akarod, hogy a monitor elôtt ülve ne száradjanak ki a kontaktlencséid, válaszd a szintén szilikon-hidrogél alapú, nappali viseletre ajánlott, havi cseréjû AIR OPTIX AQUA kontaktlencséket. SOKAT ÉJSZAKÁZOM Éjszakába nyúlóan tanulok, néha tanulás után hajnalig bulizom. Ezekben az esetekben válaszd a magas oxigénáteresztôképességgel rendelkezô szilikon-hidrogél alapú AIR OPTIX NIGHT&DAY kontaktlencséket, melyeket akár 30 napig is viselhetsz éjjel-nappal. Ez a kontaktlencse alkalmas arra, hogy akár benne is aludjál. AIR OPTIX AQUA AIR OPTIX NIGHT&DAY Jelenleg a legmagasabb oxigénáteresztô-képességgel rendelkezô, akár 30 napon át folyamatosan, éjjel-nappal viselhetô kontaktlencse, mely még alvás közben is elegendô oxigént juttat a szemeidhez. A legnagyobb szabadságot nyújtja, amit egy szemüveges csak kívánhat magának. El fogod felejteni, hogy szemüveges vagy. A legkorszerûbb szilikon-hidrogél alapanyagból készült, havi cseréjû légáteresztô kontaktlencse nappali viseletre. Szemeid 5x több oxigénhez jutnak alatta, szemben a hagyományos kontaktlencsékkel, így egész nap szabadon lélegezhetnek. Egészséges viselet, kiváló látásélesség az igényeseknek.

4 SOKAT SPORTOLOK Ha aktív életmódot folytatsz, de nem akarsz állandóan kontaktlencsét használni, próbáld ki a DAILIES AquaComfort Plus alkalmi viseletre tervezett, szuperkényelmes egynapos kontaktlencséket. Szemüvegviselôk elôszeretettel választják ezt a kontaktlencsét sportoláshoz, szabadidôs tevékenységhez (síelés, futás, labdajátékok, biciklizés, lovaglás, strandolás, stb) SZERETEM A VÁLTOZATOSSÁGOT, Szívesen megváltoztatnám a szemszínemet Unod már a szemed színét vagy egyszerûen csak szeretnéd kipróbálni, hogyan néznél ki más szemszínnel? Próbáld ki a FRESHLOOK színes kontaktlencséket, amellyel finoman mélyítheted saját szemszínedet, de akár radikálisan meg is változtathatod azt. FRESHLOOK színes kontaktlencsék DAILIES AquaComfort Plus Szuperkényelmes, alkalomszerû viseletre tervezett egynapos kontaktlencse, speciális önnedvesítô rendszerrel. Minden pislogással nedvesítôanyag jut a lencsébôl a felszínre, amely megvédi lencsédet a kiszáradástól, biztosítja az egésznapos kényelmet és a tökéletes látást még a nap végén is. Nyaraláshoz, sportoláshoz kiválóan alkalmas. Nem kell ápolószert használnod. Minden alkalommal egy tökéletesen új, tiszta, kényelmes kontaktlencse kerül a szemedre. A FRESHLOOK család kontaktlencséi világos szemûeknek szemszín-kiemelést kínálnak, halványzöld, kék, szürke szemedet élénkebbé varázsolják, csillogóvá, igézôvé teszik. A sötét szemûeknek fedôszínek állnak rendelkezésre, így barnából zöldet, kéket varázsolhatsz pillanatok alatt, tetszésed szerint. Dioptriás és dioptria nélküli változatban is kaphatóak.

5 4 A kontaktlencse kezelése Felhelyezés Mielôtt lencséidhez nyúlnál, mindig alaposan mosd meg és töröld kezeidet szárazra! Ezzel eltávolítod mindazokat az olajos és egyéb szennyezôdéseket, melyek szemfertôzéshez vezethetnek. 1. Tartsd a lencsét az ujjbegyeden és ellenôrizd nincs-e kifordult helyzetben! 2. Helyezzd a lencsét a mutatóujjadra, miközben ugyanazon kezednek középsô ujjával húzd le az alsó szemhéjad! 3. Másik kezednek mutató és középsô ujjával húzd fel és tartsd erôsen a felsô szemhéjad pislogás nélkül. 4. Finoman helyezd a lencsét a szemedre! 5. Miközben még tartod az alsó felsô szemhéjad, nézz lefelé, majd a szemhéjakat óvatosan engedd el! A helyes pozícióban lév lencse. A kifordított lencse szélei finoman kifelé kanyarodnak, formája tányérhoz hasonló. A lencse kivétele Ha a kontaktlencse nem a megfelelô helyre kerül Elôfordulhat, hogy a kontaktlencse nem a szaruhártyára kerül, hanem attól oldalra, a szem fehér részére. A lencse visszahelyezésére két lehetôség nyílik: Csukd be a szemed és a szemhéjon keresztül finoman maszírozd a lencsét a helyére! Nyitott szem mellett a szemhéjon keresztül az ujjaddal told a lencsét a megfelelô pozícióba! 1. Nézz felfelé! A középsô ujjaddal húzd le az alsó szemhéjad! 2. A mutatóujjad segítségével húzd le a lencsét a szaruhártyáról a szem fehér részére! 3. Óvatosan csippentsd mutató és hüvelykujjad közzé a lencsét és távolítsd el!

6 5 A kontaktlencse ápolása A kontaktlencse felszínére a használata során sokféle szennyezôdés rakódik le. Nem csak a környezetbôl származó porszemcsék, pollenek, kozmetikumok, hanem a könny alkotó elemei, úgymint fehérjék, zsírok képeznek felrakódásokat a lencsefelszínen. A szennyezett lencsefelszín kiváló táptalaj lehet a különféle baktériumok, gombák és egyéb kórokozók számára, melyek gyorsan elszaporodhatnak mind a lencsén, mind pedig a lencsetartó tokban és gyulladások forrásaivá válhatnak. Ha betartod a lencseápolásra vonatkozó egyszerû szabályokat, mindezektôl megkímélheted magad. Alapszabály: 1. Alaposan olvasd el az ápolószerek használati utasításait, és tartsd is be azokat! 2. Minden nap friss ápolószerben tartsd a lencséket, a már egyszer használt ápolószert SOHA ne használd újra! 3. Ne használj lejárt szavatosságú ápolószert! 4. Az ápolószert a felbontás után csak az engedélyezett ideig használd! 5. Rendszeresen cseréld a tokot is! Minden új flakon ápolószerhez új tokot kapsz, ilyenkor a régi tokot dobd el! 6. SOHA ne használj csapvizet vagy desztillált vizet a lencse öblítésére vagy tárolására. Csak a szakember által javasolt ápolószert használd! Fentiek alapján az alábbi kontaktlencse-ápolószereket javasoljuk Neked: SOLOCARE AQUA multifunkciós ápolószer Az összes lágy kontaktlencséhez használható, beleértve a szilikon-hidrogél lencséket is. Multifunkciós ápolószer, amellyel a lencse dörzsöléses tisztítása, öblítése, fertôtlenítése és tárolása is megoldható. Hatásos, egyszerû és kényelmes. Dörzsölést követôen már 5 perc alatt fertôtlenít. AOSEPT PLUS Hidrogén-peroxid alapú kiváló tisztító és fertôtlenítô szer, bármely típusú kontaktlencséhez használható. Erôteljes fertôtlenítô hatással rendelkezik. 6 óra alatt vízre és oxigénre bomlik, ezért 6 óra elteltével a tokban víz marad vissza. Mivel konzerválóanyagot nem tartalmaz, érzékeny szemûeknek kifejezetten ajánlott. Csak speciális, a bomlását elôsegítô katalizátoros tokkal együtt használható. A teljesen el nem bomlott oldat szembe nem kerülhet, ezért a kontaktlencséket az oldatba helyezést követôen 6 órán belül nem szabad kivenni. AQuify nedvesítô csepp Kontaktlencse nedvesítésére használatos hoszszúhatású szemcsepp. Elegendô naponta egyszer alkalmazni. A szembe kerülve aktív konzerválószert már nem tartalmaz, ezért érzékeny szemûek részére is ajánlott. Kontaktlencsét nem viselôk is használhatják szemük nedvesítésére. Gyógyszernek nem minôsülô készítmény.

7 6 Emlékeztetô Általános útmutató Mikor távolítsd el kontaktlencséidet? Soha ne használd tovább a lencséket, mint ahogyan azt illesztôd tanácsolta, még panaszmentesség esetén sem! Soha ne aludj nappali viseletû lencsében! Csak a magas oxigénáteresztô-képességû lencsék (mint az AIR OPTIX AQUA vagy az AIR OPTIX Nigh&Day ) biztosítanak elegendô mennyiségû oxigént szemeid számára alvás alatt. Távolítsd el lencséidet, ha azokat kényelmetlennek találod! Ha a kényelmetlenség a lencse eltávolítása után nem szûnik meg, azonnal fordulj illesztôdhöz! Betegség esetén megfázás, influenza, lázas állapot soha ne viselj lencsét! Ne használd lencséidet úszáshoz! Ne használd lencséidet szoláriumban! Tedd fel önmagadnak naponta az alábbi, szemedre vonatkozó kérdéseket: Érzek valami szokatlant? Halvány a szemem? Jól látok? Ha kétségeid vannak, inkább távolítsd el a lencsé-ket és fordulj elôtt helyezd fel! szakemberhez! illesztôd segít Neked megtalálni a legmegfelelôbb kontaktlencsét Mielôtt lencséidhez nyúlnál minden esetben mosd meg és töröld szárazra kezeidet! Kontaktlencsédet az ujjbegyeddel érintsd meg, ne fogd meg lencséid körömmel. Soha ne öblítsd lencséidet vagy a lencsetartó tokot csapvízzel! Ha lencséidet levetted, csak tisztítás-fertôtlenítés után helyezheted azokat újra vissza a szemedbe. Óvakodj, nehogy aerosol spray pl. hajlakk kerüljön a lencsédre, mert az panaszokat okozhat. Bármilyen szemészeti készítmény lencsével együtt történô használata elôtt konzultálj illesztôddel! Kontaktlencsédet mindig sminkelés

8 7 A kiválasztott kontaktlencse adatai A lencsével kapcsolatos ismeretek elsajátításának elismerése Az illesztô példánya Az optikus tölti ki Szemem fénytörési hibája: Myopia Hypermetropia Asztigmatizmus Presbyopia Részletek az 1.fejezetben Jobb lencse törôereje: A lencsedobozon megtalálható Bal lencse törôereje: A lencsedobozon megtalálható Lencse típusa: AIR OPTIX AQUA DAILIES AquaComfort Plus NIGHT&DAY FRESHLOOK Lencsecsere javasolt: Páciens aláírása Dátum A lencseviselettel kapcsolatos tudnivalókról tájékoztattak, a tudnivalókat elsajátítom és betartom. Tudomásul veszem a rendszeres kontrollvizsgálatok fontosságát szemem egészsége érdekében. Bármilyen fellépô tünet esetén lencséimet kiveszem és illesztômet felkeresem. Az utasítások betartása saját felelôsségem. Javasolt napi viseleti idô: Az illesztô telefonszáma: Következô ellenôrzés/vizsgálat idôpontja: Kontaktlencséd mellé gondoskodj tartalék szemüvegrôl!

9 Mit kell tudnod ahhoz, hogy kontaktlencsét viselhessél? A kontaktlencse úgynevezett gyógyászati segédeszköz, használatát minden esetben alkalmassági vizsgálat kell megelôzze, még dioptria nélküli színes lencse esetén is. Soha ne próbáld fel barátod, barátnôd kontaktlencséjét higiénés szempontok miatt. Csak a saját lencséidet használd. Ha kontaktlencsét használsz, mindig tartsd be szemorvosod / optikusod tanácsait a lencse cseréjére, tisztántartására, viseleti idejére vonatkozólag. Ezzel elkerülheted a komplikációkat. Rendszeresen, legalább félévente járj vissza ellenôrzésre, még akkor is, ha úgy érzed panaszmentes vagy. Soha ne válts kontaktlencsét vagy ápolószert anélkül, hogy szemorvosoddal /optikusoddal ne konzultálnál elôtte. Soha ne aludj a kontaktlencséidben anélkül, hogy szemorvosod /optikusod ezt javasolta volna. Ne feledkezz meg róla, hogy nem minden kontaktlencse alkalmas az éjjel-nappali viseletre. Betegség lázas állapot, felsô légúti hurut, herpesvírus fertôzés esetén ne viseld a lencséket. Legyen mindig a kontaktlencse mellett tartalék szemüveged arra az esetre, ha átmenetileg fel kell függeszteni a kontaktlencse használatát. Ne használd a lencséket szaunában, szoláriumban. A lencsék a hô hatására deformálódhatnak, optikai tulajdonságai romlanak. Strandon, tavakban, tengeren csak egynapos kontaktlencsét viselj. Még a klórozott uszodavízbôl is kerülnek bizonyos kórokozók a lencse felszínére. Strandolás, úszás, vizisportok után a lencséket egyszerûen dobd el, ne használd újra azokat. Soha ne viselj sérült lencséket. Panaszok esetén távolítsd el a lencséket a szemedbôl, és fordulj szakemberhez. Ha felkeltettük érdeklôdésedet, további információkért látogass el weboldalunkra vagy érdeklôdj ügyfélszolgálatunkon a as telefonszámon. CV-GE-CVGE-FG HU

A lencsehasználat és ápolás megtanítása

A lencsehasználat és ápolás megtanítása A lencsehasználat és ápolás megtanítása Bevezetés A páciensnek adott utasítások és tanácsok minősége hatással van a lencseviselet sikerességére Még a gyakorlott lencseviselőket is pontos, naprakész utasításokkal

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KONTAKTLENCSÉK VISELÉSÉHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KONTAKTLENCSÉK VISELÉSÉHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KONTAKTLENCSÉK VISELÉSÉHEZ A szem egészségének megóvása A rendszeres szemvizsgálat nélkülözhetetlen a szem egészségének megóvásához és A BIZTONSÁGOS kontaktlencse viseléshez! Alaposan

Részletesebben

Szférikus A kényelem újabb szintje az egyedülálló hármas hatású nedvesítô rendszer révén.

Szférikus A kényelem újabb szintje az egyedülálló hármas hatású nedvesítô rendszer révén. Legyen a DAILIES család az Ön elsô választása a napi eldobható kontaktlencsék közül. Minden termék önnedvesítô rendszerrel van ellátva a fokozottabb kényelem érdekében. Szférikus A kényelem újabb szintje

Részletesebben

M E G J E L E N T A Z Ú J

M E G J E L E N T A Z Ú J M E G J E L E N T A Z Ú J KONTAKTLENCSE Rendelésre készült szilikon-hidrogél kontaktlencse a szilikon-hidrogél technológia világelsô gyártójától. Mostantól magas fénytörési hibával rendelkezô pácienseit

Részletesebben

A kontaktlencse ajánlása szemüveg-viselőknek

A kontaktlencse ajánlása szemüveg-viselőknek A kontaktlencse ajánlása szemüveg-viselőknek Célkitűzés Megtalálni a szemüveg-viselők között a legmegfelelőbb jelöltet kontaktlencse-viseletre Elemezni a jelöltek érdeklődését vagy érdektelenségét a kontaktlencse

Részletesebben

A presbyopia korrekciós lehetőségei

A presbyopia korrekciós lehetőségei A presbyopia korrekciós lehetőségei Optometrista főiskola 2009. Dr Bujdosó Anna Presbyopia korrekciós lehetőségei Távoli korrekció + olvasó / munka szemüveg Monovision - Domináns szem távoli korrekció

Részletesebben

A még jobb. teljesítményért. Hoya sportlencsék A teljesítmény következő szintje. Szemüveglencsék japán technológiával

A még jobb. teljesítményért. Hoya sportlencsék A teljesítmény következő szintje. Szemüveglencsék japán technológiával A még jobb teljesítményért Hoya sportlencsék A teljesítmény következő szintje Szemüveglencsék japán technológiával Magas vizuális teljesítmény Amennyiben Ön aktív életmódot él vagy rendszeresen sportol,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. nappali viseletű napi eldobható

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. nappali viseletű napi eldobható HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ nappali viseletű napi eldobható Ez a használati útmutató a következő, az 1. táblázatban egyesével felsorolt ACUVUE márkájú kontaktlencsékre vonatkozik, és ugyanezen az összefoglaló

Részletesebben

Az Ön életstílusára szabva

Az Ön életstílusára szabva Az Ön életstílusára szabva Prémium multifokális lencsék Prémium multifokális szemüveglencsék a Hoya-tól Ebből a füzetből minden lényeges információt megtudhat a Hoya forradalmi fejlesztésű progresszív

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. nappali és kiterjesztett viseletű gyakori cseréjű

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. nappali és kiterjesztett viseletű gyakori cseréjű HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ nappali és kiterjesztett viseletű gyakori cseréjű Ez a használati útmutató a következő, az 1. táblázatban egyesével felsorolt ACUVUE márkájú kontaktlencsékre vonatkozik, és ugyanezen

Részletesebben

Gyakorlati tanácsok számítógépet használóknak, irodai munkát végzőknek.

Gyakorlati tanácsok számítógépet használóknak, irodai munkát végzőknek. Gyakorlati tanácsok számítógépet használóknak, irodai munkát végzőknek. Azonnal hasznosítható ötletek OPTICUM Látásjavító Szemvizsgáló Szalon Copyright 2010. Bizonyára Ön is észrevette, hogy látása, testtartása

Részletesebben

KONTAK TL ENCSE ÁPOLÓ FOLYADÉKOK K ATALÓGUS

KONTAK TL ENCSE ÁPOLÓ FOLYADÉKOK K ATALÓGUS I CE B LUE L ENS KONTAKTLENCSÉK I CE B LUE L ENS KONTAK TL ENCSE ÁPOLÓ FOLYADÉKOK K ATALÓGUS Napi lencsék I CE B LUE L ENS 1 Napi kihordású hidrogél kontaktlencse PC Technology a mindennapos kényelemért,

Részletesebben

Lágy tórikus lencsék illesztése

Lágy tórikus lencsék illesztése Lágy tórikus lencsék illesztése Optometrista Főiskola 2009. Dr Bujdosó Anna 1 Mi az asztigmia? Az adott tárgyról érkező vízszintes és függőleges sugarak nem egy pontban metszik egymást Nem gyújtópont hanem

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmese BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

KOMPAKT TÁVCSŐ. Használati utasítás...6

KOMPAKT TÁVCSŐ. Használati utasítás...6 KOMPAKT TÁVCSŐ Használati utasítás...6 9 2a 7 7 2a 1 3 O6 Modell A 4 4 5 5 8 8 9 2b 7 7 2b 1 3 D OG 6 Modell B 4 4 5 5 8 8 9 2b H 7 2b 3 O6 1 Modell C 4 4 O5 5 8 8 Kezelési utasítás...10 Garancia & szerviz...58

Részletesebben

Hoya PNX. szemüveglencsék. A gyermekkor igényeire szabva. Ultra könnyű Törés- és ütésálló Megbízható

Hoya PNX. szemüveglencsék. A gyermekkor igényeire szabva. Ultra könnyű Törés- és ütésálló Megbízható Hoya PNX szemüveglencsék A gyermekkor igényeire szabva Ultra könnyű Törés- és ütésálló Megbízható Erős, mint egy teknőspáncél Törés- és ütésálló lencsék aktív gyerekeknek TUDTAD-E? Évente több mint 10

Részletesebben

100%-ban. személyre szabott progresszív szemüveglencse. Mindig fókuszban

100%-ban. személyre szabott progresszív szemüveglencse. Mindig fókuszban 100%-ban személyre szabott progresszív szemüveglencse Mindig fókuszban Mindig fókuszban A Hoya büszkén mutatja be forradalmi progresszív szemüveglencséjét, a Hoyalux id MyStyle V+ lencsét, amely a személyre

Részletesebben

ASonic ultrahangos tisztító

ASonic ultrahangos tisztító ASonic HOME ultrahangos tisztítók Az ASonic HOME sorozat készülékeit elsősorban háztartási használatra szánták, azonban bárhol felhasználhatók, ahol a kapacitásuk és teljesítményük elegendőnek bizonyul

Részletesebben

Repcemagos melegítőpárna

Repcemagos melegítőpárna Repcemagos melegítőpárna hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82660HB55XV 2015-06 322 834 Kedves Vásárlónk! Összeállítottunk Önnek néhány fontos információt a termék használatával kapcsolatban.

Részletesebben

Milyen eredményre számíthat, hogyan fog látni a beavatkozást követően?

Milyen eredményre számíthat, hogyan fog látni a beavatkozást követően? Köszönjük, hogy bizalmával megtisztelte klinikánkat! Tisztelt Páciensünk! Jelenlegi, első találkozásunknak kettős célja van. Egyrészt meg kell állapítanunk, hogy Ön alkalmas-e a beavatkozásra. Nagyon fontos,

Részletesebben

Erős hagyományokra építünk. CooperVision Üdítő perspektíva. Piacközpontú kutatás-fejlesztése. Az Ön üzletének támogatása

Erős hagyományokra építünk. CooperVision Üdítő perspektíva. Piacközpontú kutatás-fejlesztése. Az Ön üzletének támogatása CooperVision Üdítő perspektíva A CooperVision olyan üdítően új perspektívát biztosít, amely megkülönböztet minket. Tisztában vagyunk azzal, hogy nincs két azonos szem, nincs két egyforma viselő, és nincs

Részletesebben

A KONTAKTLENCSE MEGFELELŐ VÁLASZTÁS A GYERMEKEM SZÁMÁRA?

A KONTAKTLENCSE MEGFELELŐ VÁLASZTÁS A GYERMEKEM SZÁMÁRA? A KONTAKTLENCSE MEGFELELŐ VÁLASZTÁS A GYERMEKEM SZÁMÁRA? A KONTAKTLENCSE MEGFELELŐ A gyerekek, a tizenévesek és a kontaktlencsék A látáskorrekció igénye a Föld népességének több, mint a felét érinti, és

Részletesebben

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások 10031001 Szökőkút Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. Műszaki adatok

Részletesebben

TÉRDBANDÁZS. Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek.

TÉRDBANDÁZS. Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek. TÉRDBANDÁZS pro comfort PK-1272 Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek. 2 Használati útmutató A csomag tartalma 4 Műszaki adatok 4 Alkalmazott

Részletesebben

Finoman érintse meg a gombot a mérleg bekapcsolásához.

Finoman érintse meg a gombot a mérleg bekapcsolásához. POIDS HU A TERMÉKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK ÉS ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Lamart márkájú terméket, amely Pierre Lamart nevét viseli A termék tulajdonságai Négy pontos tenzometrikus érzékelő

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Euphrasia egyadagos szemcsepp Euphrasia egyadagos szemcsepp Mielőtt elkezdené

Részletesebben

Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal

Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal Vegye figyelembe a használati útmutatót! Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93629AB6X6VII 2017-08 Biztonsági előírások Rendeltetés Meleg- vagy hidegborogatás

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

Zselés borogatások. hu Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI

Zselés borogatások. hu Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI Zselés borogatások hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88184AB6X6VI 2016-08 Kedves Vásárlónk! Összeállítottunk Önnek néhány fontos információt a termék használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

www.pillafutar.hu Tartalom

www.pillafutar.hu Tartalom Használati útmutató Köszönjük, hogy az IBeauty nanotechnológiás porlasztó készüléket választotta. A hordozható, bőrszépítő nano- porlasztókészülék a bőr mélyreható ápolását teszi lehetővé a nanométer ionizációs

Részletesebben

Szemészeti optika, fénytörési hibák. Németh János

Szemészeti optika, fénytörési hibák. Németh János Szemészeti optika, fénytörési hibák Németh János Témavázlat A szem, mint optikai rendszer A szem fénytörése és meghatározása Alkalmazkodóképesség Presbyopia Látóélesség Fénytörési hibák és korrigálásuk

Részletesebben

Ez az amiért. képvisel a színes kontaktlencsék között. Performance Driven By Science

Ez az amiért. képvisel a színes kontaktlencsék között. Performance Driven By Science Bemutatjuk a létező legmagasabb légáteresztő* képességű színes kontaktlencsét Ez az amiért az AIR OPTIX COLORS új standardot képvisel a színes kontaktlencsék között. új Performance Driven By Science 9

Részletesebben

Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató. Javítva: 2014. december 7.

Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató. Javítva: 2014. december 7. Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató Javítva: 2014. december 7. Tartalomjegyzék Összeszerelés Működési elv Hogyan használjuk a Lifestraw asztali vízszűrőt? A asztali Műanyag fedő Előszűrő

Részletesebben

TÖKÉLETES LÁTÁS SPORTOLÁSHOZ ÉS AKTÍV ÉLETMÓDHOZ

TÖKÉLETES LÁTÁS SPORTOLÁSHOZ ÉS AKTÍV ÉLETMÓDHOZ TÖKÉLETES LÁTÁS SPORTOLÁSHOZ ÉS AKTÍV ÉLETMÓDHOZ TÖKÉLETES LÁTÁS SPORTOLÁSHOZ A kontaktlencse és a sport Legyen akár olimpikon élete legjobb formájában, vagy egyszerűen csak élvezze az időnkénti futást,

Részletesebben

series Használati utasítás

series Használati utasítás series Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró

Részletesebben

Használja minden nap, hozzásegítjük Önt, egy tisztább látáshoz.

Használja minden nap, hozzásegítjük Önt, egy tisztább látáshoz. Speciális szemmasszírozó Használja minden nap, hozzásegítjük Önt, egy tisztább látáshoz. Használati idő és funkciók A modern biológia és a mágnesesség, mint határtudomány fejlődésével, több kutatás és

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

Ultraviola cipő fertőtlenítő. Használati utasítás. H-2151 Fót József Attila u. 45. www.mediped.hu

Ultraviola cipő fertőtlenítő. Használati utasítás. H-2151 Fót József Attila u. 45. www.mediped.hu Ultraviola cipő fertőtlenítő H-2151 Fót József Attila u. 45. www.mediped.hu Használati utasítás FONTOS BI TONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Mielőtt használnál ezt az elektromos készüléket, különösen, ha gyerek is

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

trnd Projektmenetrend Fresh Discs WC-öblítő korong trnd Projekt Projektblog: trnd kapcsolattartód:

trnd Projektmenetrend Fresh Discs WC-öblítő korong trnd Projekt Projektblog:   trnd kapcsolattartód: trnd Projektmenetrend Fresh Discs WC-öblítő korong trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/duckfreshdiscs trnd kapcsolattartód: alatea@trnd.hu *az árak boltonként eltérhetnek Utántöltő 2 x 6 db: 1.349 Ft

Részletesebben

Útmutató: Olvassa el a használati utasítást! Kicsomagolás:

Útmutató: Olvassa el a használati utasítást! Kicsomagolás: Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró buborékok

Részletesebben

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító ames JProducts Limited Ultrahangos tisztító Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit

Részletesebben

Szülői útmutató az első 10 napra

Szülői útmutató az első 10 napra Szülői útmutató az első 10 napra 1. Hogyan tartsuk a babát? Bármennyire is törékenynek és sebezhetőnek érezzük újszülöttünket, ne féljünk hozzáérni! Kutatások bizonyítják, hogy azok a babák, akiket naponta

Részletesebben

Ultrahangos tisztító

Ultrahangos tisztító Ultrahangos tisztító 10031204 10031205 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Ne használja a terméket az alábbi területeken. (Balesetet, üzemzavart okozhatnak) Olyan közvetlen veszélyes szituációt jelez, melyben a

Ne használja a terméket az alábbi területeken. (Balesetet, üzemzavart okozhatnak) Olyan közvetlen veszélyes szituációt jelez, melyben a kárt okozhat. Tilos Tilos "Tilos a termék szétszedése""tilos a terméket nedves területen használni" "Nedves kézzel használni tilos" Olyan közvetlen veszélyes szituációt jelez, melyben

Részletesebben

Foglalkozási napló. Látszerész és optikai árucikk-kereskedő

Foglalkozási napló. Látszerész és optikai árucikk-kereskedő Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Látszerész és optikai árucikk-kereskedő (OKJ száma: 54 725 0) szakma gyakorlati oktatásához 14. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Küls? (faltkarton) csomagoláson: BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS: Fokozottan figyeljen azokban az esetekben, ha ismert a sztóma, vagy a sztóma körüli bőrfelület keringési problémája.

FIGYELMEZTETÉS: Fokozottan figyeljen azokban az esetekben, ha ismert a sztóma, vagy a sztóma körüli bőrfelület keringési problémája. Combihesive Alakítható Konvex Bőrvédő Alaplap Használati utasítás CVT LOGO Egyszer használatos Kérjük, olvassa el a használati útmutatót. TÁROLÁSI FELTÉTELEK MISC 2047 Tárolási hőmérséklet. MISC 2063 Száraz

Részletesebben

Lencseviseléssel összefüggő komplikációk

Lencseviseléssel összefüggő komplikációk Lencseviseléssel összefüggő komplikációk Optometrista főiskola 2009. Dr Bujdosó Anna A lencseviselés kapcsán fellépő tünetek Adaptív vagy normál jelenségek - Adaptációs idő alatt fellépő, átmeneti tünetek

Részletesebben

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket.

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és õrizze meg késõbbi áttekintésre is. Kérjük a szülõket vagy a terméket összeszerelõ

Részletesebben

Van kérdése, amit szeretne feltenni kezelôorvosának vagy az egészségügyi személyzetnek?

Van kérdése, amit szeretne feltenni kezelôorvosának vagy az egészségügyi személyzetnek? Van kérdése, amit szeretne feltenni kezelôorvosának vagy az egészségügyi személyzetnek? ARI18/06MAY Segít a javulásban Kezelési terv, útmutató és heti napló antipszichotikus kezelést kezdô betegek részére

Részletesebben

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV Melegítő sál hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82651HB55XV 2015-06 322 833 Kedves Vásárlónk! Új melegítő sálja kellemesen simul a vállak és a nyak köré. A melegítő sálban több kamra található,

Részletesebben

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék Tartalom Tartalom Bevezetés Alkatrészek Általános figyelmeztetések és biztonság Az Allergia Elleni Készülék használata Áramforrás Termékjellemzők Karbantartás A készüléken található szimbólumok magyarázata

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18010 Lábmasszírozó gép insportline Otterchill TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 HASZNÁLAT... 3 ELEM CSERE... 4 ALTERNATÍV HASZNÁLAT... 4 2 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal

Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal Ez a fejezet elsősorban azoknak szól, akiknek bár vannak gerinc (nyaki, háti, deréktáji) problémáik, panaszaik, azonban diagnosztizált deformitásuk

Részletesebben

MG 80 MG 81. H masszírozó-készülék. Használati utasítás

MG 80 MG 81. H masszírozó-készülék. Használati utasítás MG 80 MG 81 H H masszírozó-készülék Használati utasítás Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de magyar

Részletesebben

Az UN65U telepítési útmutatója

Az UN65U telepítési útmutatója HUG12147 Első kiadás November 2016 Az UN65U telepítési útmutatója A VivoMini az alábbi tartozékokkal kerül forgalomba. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ASUS ügyfélszolgálatával, ha az alábbi tartozékokat

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS

ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS MIELŐTT ELINDULNÁNK Ellenőrizzük a lámpák és a fékek működőképességét! A tolatólámpa, illetve a féklámpa

Részletesebben

Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása

Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása Az optikai csatlakozókat úgy tervezték, hogy a hosszú éveket át tartó használatuk alatt a lehető legkevesebb karbantartásra legyen szükségük és a lehető

Részletesebben

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv Fontos biztonsági tanácsok, óvintézkedések Az edzőkerékpárt a maximális biztonság jegyében terveztük és készítettük el. Ettől függetlenül bizonyos biztonsági óvintézkedéseket

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Vállmelegítő párna. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI

Vállmelegítő párna. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI Vállmelegítő párna hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88183FV05X07VI 2016-07 333 429 Kedves Vásárlónk! Az Ön új vállmelegítő párnája kellemesen simul a vállaira és a nyaka köré. A párnában

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2436-06 Szemészeti eljárások elmélete és gyakorlata követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2436-06 Szemészeti eljárások elmélete és gyakorlata követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Felnőtt szemészeti rendelőbe érkezik egy beteg a háziorvosától hipertónia miatt szemfenék vizsgálatra. Az orvos megkéri Önt, hogy ismertesse a beteggel az esettel kapcsolatos tudnivalókat. Tájékoztassa

Részletesebben

HORDHATOM KONTAKTLENCSÉMET AZ ALLERGIA SZEZONBAN?

HORDHATOM KONTAKTLENCSÉMET AZ ALLERGIA SZEZONBAN? HORDHATOM KONTAKTLENCSÉMET AZ ALLERGIA SZEZONBAN? HORDHATOM KONTAKTLENCSÉMET Az allergia és a kontaktlencsék A Föld népességének körülbelül 15%-a szenved szezonális szemallergiáktól 1, amelynek gyakran

Részletesebben

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm)

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Termék száma: 1112 Biztonsági utasítások A teljes biztonság érdekében mindig ellenőrizze a trambulin részeit, hogy nem e sérültek vagy töröttek az alkatrészek.

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Reméljük, hogy termékünkkel Ön is elégedett lesz és hosszú ideig szolgálja majd Önt. Az útmutató

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Kézerősítő gyurma. - Theraputty - Használati útmutató.

Kézerősítő gyurma. - Theraputty - Használati útmutató. Használati útmutató - Theraputty - - Theraputty- Erős - Theraputty - Közepes 85 g - Theraputty - Gyenge 85 g 85 g A termék három eltérő lágysági fokozatban elérhető, mely lehetővé teszi a gyakorlatok intenzitásának

Részletesebben

Aroma diffúzor

Aroma diffúzor Aroma diffúzor 10029718 10029719 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatót, az esetleges károk elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül hagyása miatt

Részletesebben

A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményei

A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményei 1 A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményei A Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal képernyő előtti munkavégzésről szóló szabályzatát a képernyő előtti munkavégzés

Részletesebben

Használati útmutató. Gyors start

Használati útmutató. Gyors start 1 Használati útmutató Gyors start Minden jog fenntartva! Az alábbi biztonsági előírások betartása meghosszabbítja az Ön készülékének szolgálati idejét. Biztonsági előírások!!! Ne tegyük ki a készüléket

Részletesebben

13/2013. számú A KÉPERNYŐ ELŐTTI MUNKAVÉGZÉS MINIMÁLIS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEIRŐL. Jegyzői Szabályzat. Ikt.sz: 3003-26/2013/Sz.

13/2013. számú A KÉPERNYŐ ELŐTTI MUNKAVÉGZÉS MINIMÁLIS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEIRŐL. Jegyzői Szabályzat. Ikt.sz: 3003-26/2013/Sz. Ikt.sz: 3003-26/2013/Sz. 13/2013. számú Jegyzői Szabályzat A KÉPERNYŐ ELŐTTI MUNKAVÉGZÉS MINIMÁLIS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEIRŐL Érvényes: 2013. augusztus 1-jétől A képernyő előtti munkavégzés

Részletesebben

BOKABANDÁZS. pro comfort. Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek.

BOKABANDÁZS. pro comfort. Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek. BOKABANDÁZS pro comfort PF-1274 Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek. 2 Használati útmutató A csomag tartalma 4 Műszaki adatok 4 Alkalmazott

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI Hálószobabútor-sorozat TERVEZŐ Ola Wihlborg KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Enyhe szappanos oldattal tisztítsd, majd tiszta ruhával töröld szárazra. FIGYELMEZTETÉS! BORULÁSVESZÉLY A nem rögzített

Részletesebben

HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ www.pentashot.eu HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Complete solution. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK ÉS EGYÉB FONTOS TUDNIVALÓK Használat előtt alaposan olvassa át a használati útmutatót! A használati útmutatónak

Részletesebben

Élet a szabadban. Automotive Industry

Élet a szabadban. Automotive Industry Élet a szabadban RELAZZO, A TERASZ. TUDNIVALÓK A MINDENNAPI HASZNÁLATHOZ www.rehau.hu/relazzo Construction Automotive Industry Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy termékünket választotta! A következő oldalakon

Részletesebben

Dräger X-pect 8110 Védőszemüveg

Dräger X-pect 8110 Védőszemüveg Dräger X-pect 8110 Védőszemüveg A klasszikus modell sokféle felhasználásra és látogatók számára: Dräger X-pect 8110 fedőszemüveg. A szemüveget viselők számára is optimális megoldás, mert az orvos által

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

LED-es asztali lámpa. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 85677FV04X00VI

LED-es asztali lámpa. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 85677FV04X00VI LED-es asztali lámpa hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85677FV04X00VI 2016-01 328 108 Kedves Vásárlónk! Az Ön újonnan vásárolt LED-es asztali lámpája kellemes fényt áraszt. Ellenáll az

Részletesebben

Kosárlabdapalánk készlet. Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186

Kosárlabdapalánk készlet. Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186 Kosárlabdapalánk készlet Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186 Helytelen üzembehelyezés vagy lengés a gyűrűn komoly sérüléseket vagy halált okozhat!!! Megjegyzés az összeszereléshez: Minden kosárpalánk,

Részletesebben

Memóriamodulok. Felhasználói útmutató

Memóriamodulok. Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

C. A készülék működése

C. A készülék működése TARTALOMJEGYZÉK A. SOTO B. Termékjellemzők C. A készülék működése D. Hibaelhárítás E. Figyelmeztetés Gratulálunk,hogy a SOTO Madebyzen aromadiffúzort választotta. Kérjük őrizze mega ezt a használati útmutatót

Részletesebben

Csípővédő nadrág. Használati útmutató Tchibo GmbH D Hamburg 81972AB5X6V

Csípővédő nadrág. Használati útmutató Tchibo GmbH D Hamburg 81972AB5X6V Csípővédő nadrág hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 81972AB5X6V2015-05 Kedves Vásárlónk! Új sí- és snowboardnadrágja a könnyű, anatómiailag formált csípővédőinek köszönhetően különösen

Részletesebben

Helybe visszük a látást!

Helybe visszük a látást! Helybe visszük a látást! Rólunk Sok éves optikai tapasztalat alapján ismertük fel azt, hogy a nagyobb cégek dolgozóinak és a vidéki embereknek nehézségekbe ütközik a belvárosi optikai szalonokba történő

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira kizárólag az adott

Részletesebben

Higiénés tanácsok CF-ben Pseudomonas aeruginosa (PA) infectio megelőzése. Dr. Szabó Ágnes Szeged, SZTE Gyermekklinika B Csillebérc 2012.11.17.

Higiénés tanácsok CF-ben Pseudomonas aeruginosa (PA) infectio megelőzése. Dr. Szabó Ágnes Szeged, SZTE Gyermekklinika B Csillebérc 2012.11.17. Higiénés tanácsok CF-ben Pseudomonas aeruginosa (PA) infectio megelőzése Dr. Szabó Ágnes Szeged, SZTE Gyermekklinika B Csillebérc 2012.11.17. CYSTIC FIBROSIS WORLDWIDE (CFW) HIGIÉNIAI ALAPELVEI 2008. Cisztás

Részletesebben

A pillanat, amikor a személyre szabott megoldásnak köszönhetô a legjobb természetes látásélmény ZEISS Progressive Individual 2

A pillanat, amikor a személyre szabott megoldásnak köszönhetô a legjobb természetes látásélmény ZEISS Progressive Individual 2 // PROGRESSIVE INDIVIDUAL 2 a zeisstôl A pillanat, amikor a személyre szabott megoldásnak köszönhetô a legjobb természetes látásélmény ZEISS Progressive Individual 2 Az egyedi tevékenységekhez személyre

Részletesebben

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Általános tájékoztató a gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezeléséről A kezelés célja a teljes tünetmentesség elérése, tünetek jelentkezésekor

Részletesebben

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít!

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít! Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem Megnyugtat és kényelmet biztosít! Sebezhetőség a nehéz napokon A WHO adatai szerint a nőgyógyászati problémák 63%-át

Részletesebben

FCE 79. H Megvilágított kozmetikai tükör. Használati útmutató

FCE 79. H Megvilágított kozmetikai tükör. Használati útmutató FCE 79 H H Megvilágított kozmetikai tükör Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Németország) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.com Mail: kd@beurer.de

Részletesebben

MG 16. H Masszírozó-készülék. Használati útmutató

MG 16. H Masszírozó-készülék. Használati útmutató MG 16 H H Masszírozó-készülék Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de MAGYAR 1. Rendeltetésszerű

Részletesebben

Használati utasítások Cikk szám: 1103

Használati utasítások Cikk szám: 1103 Használati utasítások Cikk szám: 1103 ÖSSZECSUKHATÓ TRAMBULIN 96cm Komoly testi sérülés vagy halál következhet be, ha a fenti figylemeztetéseket nem követik és nem használják minden utasítás szerint. BIZTONSÁGI

Részletesebben

5. AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA(I)

5. AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA(I) A KÜLSŐ CSOMAGOLÁSON FELTÜNTETENDŐ ADATOK {DOBOZ} 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Chinofungin külsőleges oldatos spray tolnaftát 100 g 2. HATÓANYAG(OK) MEGNEVEZÉSE Hatóanyagok: 2 g tolnaftát 100 g folyadékban

Részletesebben

Memóriamodulok. Felhasználói kézikönyv

Memóriamodulok. Felhasználói kézikönyv Memóriamodulok Felhasználói kézikönyv Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira kizárólag az adott

Részletesebben

Riasztós karkötő. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 96808HB441XVIII

Riasztós karkötő. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 96808HB441XVIII Riasztós karkötő Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 96808HB441XVIII 2018-04 371 160 Kedves Vásárlónk! Az Ön új riasztós karkötőjével vészhelyzet vagy veszély esetén gyorsan és egyszerűen fel

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben