A kínai orvoslás és méregtelenítés. Dr. Rideg Sándor

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A kínai orvoslás és méregtelenítés. Dr. Rideg Sándor"

Átírás

1

2 A kínai orvoslás és méregtelenítés Dr. Rideg Sándor

3

4 A méregtelenítés első szakasza Ennek a szakasznak eredményesen meg kell alapoznia a méregtelenítési programot. Ha ezt nem végezzük el pontosan, akkor nem lesz eredményes a második és a harmadik szakasz sem. Az első szakasz célkitűzése, hogy tápláljuk a szervezetet, erősítsük az emésztőrendszert, amelyet a HKO a Föld elemhez társít és kiválasszuk azokat az élelmiszereket, amelyekre a szervezet érzékeny vagy amelyeket nem tolerál.

5 Mennyi ideig tartson az első szakasz? Annak aki életében először vág bele a méregtelenítési programba vagy abba, hogy gyökeresen megváltoztassa étkezési szokásait, legalább 4-6 hetet kell rászánnia erre a szakaszra. Nyugodtan lehet akár tovább is időzni ennél a szakasznál, ha úgy látjuk, hogy az egyén még nincs felkészülve a következő szakaszra. Ezt a szakaszt korlátlan ideig meghosszabbíthatjuk.

6

7

8 Mennyi ideig tartson az első szakasz? Az első szakasz arra irányul, hogy bizonyos ételeket kiiktassunk az étrendből. Annak aki nagyon mozgalmas vagy zaklatott életet él, célszerű hetente egy ételféleséget mellőzni ahelyett, hogy azonnal gyökeres változást hajtson végre az étkezésben. Célszerű a változást a búzalisztből készült ételek elhagyásával kezdeni, amelyek könnyen helyettesíthetők a javasolt alternatívákkal.

9 Az ételérzékenységek feltárása Igyekezzünk megtalálni és kizárni az étrendből a szervezetet károsító élelmiszereket. A leggyakrabban allergizáló ételek a következők: - búza, tehéntej és abból készült tejtermékek, szója, citrusfélék, kávé és más koffeintartalmú italok, tea (tannintartalma miatt), bizonyos olajos magvak, különösképpen a földimogyoró.

10 Az ételérzékenységek feltárása A test méregtelenítése ebben a szakaszban két célt szolgál. 1. Az emésztőrendszer megerősítését, annak érdekében, hogy az jól tudja hasznosítani a táplálékot. 2. Az esetlegesen élelmiszer-allergiát kiváltó anyagok bevitelének megszüntetése.

11 Az ételérzékenységek feltárása A rossz emésztés az egyes élelmiszerekkel szembeni intolerancia, ördögi kört alkotnak. A rossz emésztés az élelmiszer érzékenység előfutára, amely később zavarokat okoz a tápanyagok felszívódásában. A káros anyagok szervezetbe történő behatolásának a megakadályozása és azok megsemmisítésére hivatott immunrendszer sejtjeinek mintegy 50 %-a a bélrendszerben található.

12 Az ételérzékenységek feltárása Ha az emésztőrendszer rosszul működik és nem sikerül kiküszöbölni az élelmiszer-intoleranciát, károsodhat a bélfal integritása, majd táplálékallergia lép fel. A HKO-ban az emésztés a Föld elemhez tartozik. A Föld elemhez tartozó Lép és Gyomor gyengesége idézi elő az élelmiszerek iránti intoleranciát. Ha valaki táplálkozási zavarokkal küzd, kimerült vagy általános stresszben él, a méregtelenítési program megkezdése előtt gondosan megtervezett tápláló étrendet kell kialakítania.

13 Az ételérzékenységek feltárása Ez a tápláló étrend elősegíti a szervezet megerősödését és gyógyulását. A fizikai erő visszatértével alkalmas az idő a test méregtelenítésének a megkezdéséhez. Ebben a szakaszban zömében párolt zöldségféléket tartalmazó étrend táplálja a legkedvezőbb módon a szervezetet.

14

15

16 Kerülendő élelmiszerek Tea és a kávé, csokoládé és más koffein tartalmú italok. Ezek akadályozzák a vitaminok, az ásványi sók beépülését és kiszáradáshoz vezetnek. Alkohol, napi egy pohár bio előállítású vörösbor lenne ideális, de ha érzékenység van a benne található tanninra, ez sem tanácsos. Tejtermékek, a tej növeli a szervezetben a nyáktermelést, ezért fogyasztása a méregtelenítés időszakában nem előnyös.

17 Kerülendő élelmiszerek Zsíros és sült, tartósított húsok, ezeket az ételeket grillezéssel vagy vizes alapú hirtelen sütéssel kell készíteni. Feldolgozott félkész vagy késztermékek, konzervek, amelyek cukrot, génkezelt, vagy sugárkezelt összetevőket tartalmaznak. Ezek helyett teljes értékű biotermékeket kell választani.

18 Kerülendő élelmiszerek Búza, rozs, árpa, ezek savas élelmiszerek, búzakorpából készült gabonapehely még a gyomrot is megkarcolhatja vagy a vastagbél nyálkahártyáját károsíthatja. Ehelyett inkább hántolatlan barnarizst vagy őröletlen zabot lehet fogyasztani, ezek jelentős mennyiségű vizet is tartalmaznak. Citrusfélék, például a narancs, ezek agresszív tisztítók és akinek nem elég jó a májműködése, annak nehézséget jelent a gyümölcssavak lebontása.

19 Helyettesítő élelmiszerek A búza és a rozs helyett fogyaszthatunk rizst, quionával, kölessel, szágóval, amaranttal, bagolyborsóliszttel, hajdinával, nyílgyökérrel, búzamentes tésztával, rizstésztával, kukorica tortillával helyettesíthetjük. Kávé és tea helyett fogyaszthatunk cikóriakávét vagy pitypanggyökér kávét, ez azonban tartalmazhat laktózt és így nem teljesen tejmentes. Használhatunk helyette gyógyteát vagy zöldteát.

20 Helyettesítő élelmiszerek A tehéntej és a tejtermékek helyettesíthetők rizstejjel, mandulatejjel, zabtejjel, szójatejjel. Ha nincs tej és tejcukor érzékenység, a kecske vagy a juhtej vagy bivalytejből készült mozarella is fogyasztható. Só, helyettesíthető tengeri algával, fűszernövényekkel, friss fűszernövényekkel.

21 Helyettesítő élelmiszerek Cukor helyett fogyaszthatunk szentjános kenyeret, tiszta biomézet, datolyát vagy juharszirupot. Ha gombás fertőzés észlelhető, akkor a bioméz, a datolya és a juharszirup nem fogyasztható.

22 A második szakasz A második szakasz célkitűzése, hogy csökkentsük azoknak az anyagoknak a bevitelét, amelyek károsíthatják az immunrendszert, továbbá erősíteni kell a külső kiválasztó szerveket, a bőrt, a bélrendszert, a tüdőt és a nyirokrendszert. Ebben a szakaszban fizikai, szellemi és lelki értelemben is el kell sajátítani, hogy hogyan kell beindítani a folyamatokat.

23 A második szakasz Ezt az aktivitást a HKO a Fém elemmel társítja. Csak akkor szabad továbblépni a harmadik szakaszba, ha meggyőződtünk róla, hogy az egyén teljesítette a második szakasz célkitűzéseit, azaz méregtelenítettük a bélrendszert olyan mértékben, hogy a szervezet eredményesen ki tudja választani a külső méreganyagokat, amelyek gyulladást okoznak.

24 Második szakasz Legfontosabb a vastagbél méregtelenítése, ami elősegíti, hogy a tüdő és a bőr is megszabadulhasson a méreganyagoktól. Javasolt ételek: rozsban gazdag élelmiszerek, zöldségfélék, lenmag, fehérjék, hüvelyesek, aszalt szilva, füge, rebarbara, kelkáposzta, tengeri alga, hagyma, fokhagyma, torma, fahéj, zöldtea, gyömbér. Az élősködők a candida legyőzése, probiotikumok adása környezeti méreganyagok eltávolítása szintén fontos feladat.

25 Második szakasz A második szakasz az alábbi három feladat megoldását tűzi ki: - Csökkenteni a testet kívülről érő méreghatást. - Megszabadítani a bélrendszert a benne felhalmozódott méreganyagoktól. - Javítani a bélműködést, kiküszöbölni annak zavarait a nagyobb mennyiségű méreganyag harmadik szakaszban történő eltávolítása előtt.

26 Második szakasz A program e szakaszában a hangsúly a külső kiválasztó szervekre kerül. Ezek a szervek a bőr, a belek, a tüdő és a nyirokrendszer. A HKO-ban ezek a Fém elemhez társítottak. E szervek működésének az erősítése lehetővé teszi, hogy a szervezet megszabaduljon a felszínen tárolt méreganyagoktól. Emellett erősíti az immunrendszert és fokozza a fertőzésekkel szembeni védekező képességet.

27 A méreganyagok hatásának csökkentése A gondosan elvégzett második szakasz a szervezetet megszabadítja a kívülről érkező mérgektől pl. a szennyező vegyi anyagoktól, nehézfémektől, másrészt a vastagbélben lévő toxinoktól. Nyugati orvoslás a méregtelenítésnek I. és II. fázisát különíti el. Ha a vastagbélben méreganyagok halmozódnak fel, egyensúlyzavar lép fel a fázisok között és ez gyengíti a méregtelenítési folyamatot.

28 A méreganyagok hatásának csökkentése A máj és a vese miközben igyekszik megszabadulni a méreganyagoktól, képtelen megbirkózni a bélrendszerből érkező további méregmennyiséggel. Ezért fontos, hogy a II. szakaszban végbemenjen a vastagbél méregtelenítése, még mielőtt hozzáfognánk a máj és a vese méregtelenítéséhez.

29 A bélműködés és az immunrendszer helyreállítása Louis Pasteur kijelentése szerint a szervezet állapotától függ, hogy a kóros mikroorganizmusok szaporodásnak indulnak-e vagy sem. A rossz emésztés elősegíti a kórokozó baktériumok és élesztőgombák elszaporodását, ami káros melléktermékek képződéséhez vezethet, ezek pedig bélgyulladást idézhetnek elő.

30 A bélműködés és az immunrendszer helyreállítása Ennek következtében a belek permeábilissá, áteresztővé válnak, a béltartalom pedig átszivárog a szervezetbe, kialakul a szivárgó bél szindróma. Ennek megelőzése érdekében fontos, hogy a bélrendszer megerősítésével megelőzzük a kórokozó baktériumok szaporodását.

31 A harmadik szakasz A harmadik szakasz során a program célkitűzése: - A máj és a többi mély szervek méregtelenítése. A harmadik szakasz a vese és a máj méregtelenítésére összpontosít. A máj a méregtelenítés és a regeneráció rendkívül hatékony szerve. A máj fontos szerepet játszik az emésztésben is, mert természetes székletlazító, az epét is termeli, ez teszi lehetővé a zsírok megemésztését és felszívódását.

32 Harmadik szakasz A HKO-ban a májat a Fa elemhez társítják, véleményük szerint a máj elősegíti a vér átszűrését és a szervezet méregtelenítését. A vese eltávolítja a méreganyagokat a májból és megszabadítja tőlük a szervezetet. A máj és a vese két lépcsős folyamatban végzi a káros anyagok méregtelenítését és e folyamat egyensúlya könnyen megbomolhat.

33 Harmadik szakasz A harmadik szakasz célja a máj és a vese tökéletes működésének a helyreállítása részben az ezt segítő ételek és étrend kiegészítők fogyasztása, részben az ártalmas méreganyagok hatásának csökkentése.

34 Hogyan működik a máj? A máj a méregtelenítést két egymástól jól elhatárolható fázisban végzi. A vese azután választja ki a méreganyagokat, miután a máj elvégezte azok átalakítását. Az első fázisban a máj a citokróm P450 enzimcsoport segítségével azonnal semlegesíti a méreganyagok egy részét, más részüket vízben oldható formájúra alakítja, amelyeket azután a vese választ ki.

35 Hogyan működik a máj? Bizonyos mérgeket ebben a szakaszban azonban csak részlegesen tud feldolgozni, ezeket un. reakcióképes közti termékekké alakítja át. A második fázisban a májban tárolható enzimek kémiai támadást indítanak a reakcióképes közti termékek ellen, hogy semlegesítsék azokat vagy megkönnyítsék azok kiválasztását a vizelettel vagy az epével.

36 Hogyan működik a máj? Ha a II. fázis nem működik tökéletesen és a reakcióképes közti termékeket nem sikerül kiválasztani, azok visszamaradva károsodást idéznek elő a szervezetben. Az I. és a II. fázis egyensúlyának bármilyen megbomlása a reakcióképes közti termékek felhalmozódásához vezet. Felhalmozódásuk növeli a szabad gyökök káros hatását továbbá különféle tüneteket, émelygést, kimerültséget, fejfájást, zavartságot, depressziót és szorongást idézhet elő.

37

38 A gyógyulási krízis A méreganyagokat gyakran a zsírszövet tárolja. Amikor a harmadik szakaszban megkezdődik ezek lebontása, a méreganyagok felszabadulnak, ami kellemetlen érzést, un. gyógyulási krízist idéz elő. Nem ritka, ha ilyenkor olyan érzések alakulnak ki, hogy valamilyen vigasztaló falatra van szükség.

39 A gyógyulási krízis Ez annak a következménye, hogy a szervezet védekező mechanizmusa tiltakozik és szeretné a méreganyagokat visszagyömöszölni a zsírsejtekbe. Ez csak rövid időre csillapítaná a tüneteket, azonban növelné a zsírtartalékokat és a raktározott méreganyagok mennyiségét. Ezért ahelyett, hogy csokoládé fogyasztás történne, olyan táplálék javasolt, amely segíti a máj enzimjeit abban, hogy lebontsa a reakcióképes közti termékeket.

40 A gyógyulási krízis Ezek közé tartoznak a fehérjetartalmú élelmiszereket, amelyek megkötik a méreganyagokat, gyümölcsök, zöldségek és ezek leve, ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a máj kellő mennyiségű glutathiont, antioxidánsokat tudjon termelni. Ezek mellett amennyire csak lehetséges, ki kell zárni a táplálékkal és a környezetből érkező méreganyagokat.

41 A gyógyulási krízis A program harmadik szakaszát követően a szervezetnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy meg tudjon küzdeni a stressz okozta negatív hatásokkal és ellenálljon a környezeti ártalmaknak. A harmadik szakasz étrendjét egész életre szóló egészségvédő programnak kell felfogni.

42 Az elme és az érzelmek méregtelenítése A mentális méregtelenítés megtisztítja a lelket a negatív gondolatoktól, feltárja a rejtett érzelmeket, mint a bánat, a düh, félelem, átalakítja ezeket, reménnyé, örömmé, szeretetté, megbocsátássá. Az első szakasz: a kiegyensúlyozott, erős Föld elem pozitív összetevői a táplálkozás, a kitartás és az önismeret. Ez a három jellemző, amelynek tökéletesítését a test, az elme és a lélek méregtelenítésének átfogó programja el kívánja érni a három szakaszban.

43 Az elme és az érzelmek méregtelenítése A kiegyensúlyozatlan Föld elem tünetei zaklatottság, negatív beállítottság, rögeszmés viselkedés, túlzott függőség, elismertség iránti beteljesületlen vágy. Ha valaki zaklatott, ideges, úgy érzi, hogy görcsbe rándul a gyomra, émelygés, hányinger érzések jelentkeznek, úgy érzi, mintha belülről rágná valaki, ez mind a kiegyensúlyozatlanság tünete. Ha sikerül meditáció útján lelkileg megerősödni és megragadni a lehetőséget a nevetésre, akkor ezzel serkenthető és támogatható a gyógyulási folyamat.

44 Az elme és az érzelmek méregtelenítése A második szakasz: A HKO kettős ritmikus funkciót tulajdonít a tüdőnek. A tüdő fogadja be a mennyei Csí-t. Ez adja az élni akarás érzését és ennek segítségével szabadulhatunk meg a régi érzéseinktől. A fájdalom és a veszteség megakadályozhatja a tüdőt ebben a tevékenységében. Az energiaáramlás gyengesége esetén közömbösség, érzéketlenség alakulhat ki. A test szelleme a PO a Fém elemhez tartozik és negatív érzelmek formájában nyilvánul meg, pl. pesszimizmus, lelkiismeret-furdalás.

45 Az elme és az érzelmek méregtelenítése Ez az oka annak, hogy a tüdő és a vastagbél méregtelenítése lehangoltságot válthat ki és régi sebeket szakíthat fel. A test időszámításában a tüdő hajnali 3-5 óra között a legaktívabb és ekkor riadnak fel légzési problémák vagy közeli hozzátartozó elvesztése valamint bánat következtében. A súlyos bánat erősen befolyásolja az egészségi állapotot, az elfojtott bánat a Fém elemben depressziót válthat ki, ami akár az életkedv teljes elvesztésében is megnyilvánulhat.

46 Az elme és az érzelmek méregtelenítése Meg kell szabadulni ezektől az érzésektől. A tüdő és a vastagbél együtt vesznek részt a negatív érzelmek elengedésében. A székrekedés olyan állapot, amelyben a szervezet mind fizikai mind lelki értelemben arra kényszerül, hogy tovább cipelje magával a régi anyagokat. Ez gátolja a szakítást a régmúlt eseményeivel és a negatív érzelmekkel.

47 Az elme és az érzelmek méregtelenítése Az elme méregtelenítésének második szakaszában gyakorolni kell a megbocsátást és okulni kell a tapasztalatokból. A légzési gyakorlat közben el kell képzelni, hogy hogyan szabadulunk meg a bánattól, a fájdalomtól és a korábbi szomorú eseményektől.

48 Az elme és az érzelmek méregtelenítése A harmadik szakasz: Mielőtt hozzáfognánk, hogy elvessük új életünk magvait, teljes mértékben meg kell szabadulni az elfojtott érzelmektől, amely a máj működési zavarához társítható. A máj a szervezet méregtelenítésének igen fontos szerve, mentálisan pedig ott rakodnak le az elfojtott mérgező érzelmek, pl. düh, irigység, gyűlölet, elégedetlenség önmagunkkal.

49 Az elme és az érzelmek méregtelenítése Az ilyen érzelmek felemésztik a test energiáit, gyengítik és károsan befolyásolják a máj működését. A máj szempontjából a düh a legnagyobb jelentőségű érzelem, a mély tisztítás ezért azt jelenti, hogy megtanuljuk kifejezésre juttatni a régen elfojtott dühöt, depressziót és megszabadulunk a lelkünket rágó mérgektől.

50 Az elme és az érzelmek méregtelenítése Egészséges ha rövid, apró robbanásokkal kiadjuk a dühöt, ez azonban a nyugati társadalmi normák között nem elfogadott. A gyógyulási folyamathoz elengedhetetlen a káros érzelmek felismerése és az ezektől való konstruktív megszabadulás.

51 A lélek méregtelenítése A lélek táplálása az életben maradás alapja. A mindennapi élet megpróbáltatásai rengeteg energiát emésztenek fel, megakadályozzák, hogy sokkal mélyebb dolgokra koncentráljunk. Nem elkerülhető, hogy a lélek egészségi állapotát megvizsgáljuk.

52 A lélek méregtelenítése Az első szakasz: Ez a szakasz arra irányul, hogy megtanuljuk láthatóvá tenni a testet az önmagunk számára, amint egészséget és életerőt sugároz. Megtanulni, miként érezzük magunkat nyugalomban, biztonságban és hogy hogyan szabaduljunk meg gondjainktól. Az ehhez vezető meditációk a következők: megalapozó meditáció, tápláló meditáció és a belső fény megtalálása, az ideális önkép meditáció.

53 A lélek méregtelenítése A második szakasz: A lélek méregtelenítési programjának második szakasza az oltalmazó szférát érzelmek és lélek megtisztítását és erősítését célozza meg, úgy hogy eközben az immunrendszert is védi, a tüdő pedig megerősödik. A második szakasz meditációi: oltalmazó meditáció, szabadulási meditáció.

54 A lélek méregtelenítése A harmadik szakasz programja: A harmadik szakaszban a máj és az epehólyag spirituális méregtelenítését célozzuk meg, hogy megszabadulhassunk a harag, a bosszúság negatív érzésétől és így segítsük az előrelépést az új jövő felé. Ezen szakasz meditációi megszabadulás a haragtól, a változás kezdete és tekintsünk előre meditáció.

55 Biorezonancia terápia (1) A BRT célja helyreállítani és támogatni az egyensúlyt a szervek működésében biztosítani a szervezet integrációját a környezetben működő rendszerekkel. pfeifenroth.anna@gmail.com

56 Biorezonancia terápia (2) a kibillent egyensúly helyének meghatározása és az okának felderítése az (öt-elem tana). a terápiás protokoll meghatározása (ötelem tana). pfeifenroth.anna@gmail.com

57 Biorezonancia terápia (3) A kezeléskor alkalmazott jelek harmóniában vannak az endogén EM kontrol jelekkel biológiai ablak/ program Jelenleg 1900 biológiai ablak beazonosított Komputerizált jelgenerátorok pulzáló mágneses mezőt gerjesztenek f= 1 Hz 200 khz (alapjelek) f= 1 Hz 10 MHz (harmonikusokkal) pfeifenroth.anna@gmail.com

58 BRT eszköz Lenyo Lux device komplex programok különböző antennák a jelátvitelhez a szervezet felé Lehetőség a programok letöltésére hordozható eszközre pfeifenroth.anna@gmail.com

59

60 A Lélek méregtelenítése

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés

Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés HÉTFŐ HOLD A folyékony elemekre hat, és azt várja, hogy a vasárnapi gondolatokat átgondoljuk és nyugodtan megfontoljuk. Ilyen nyugodt és harmonikus

Részletesebben

II. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére II. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás A víz nélkülözhetetlen A hidrogénben gazdag víz kutatása 2007. Ohsawa professzor a Japán Orvosi Egyetemen kiadott egy disszertációt a hidrogén terápiás

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

Sebestyén Szilvia: Egészséges és harmonikus élet természetes ételekkel

Sebestyén Szilvia: Egészséges és harmonikus élet természetes ételekkel Sebestyén Szilvia: Egészséges és harmonikus élet természetes ételekkel MAKROBIOTIKA INTÉZET Ételek Oktatás Könyvek Tanácsadás Fő az egészség a fazékban Fitten, vonzóan, tele energiával és kortalanul fiatalosan

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

MÜLLER ILDIKÓ Hagyományos erjesztésű zöldségek Funkcionális élelmiszerek Kistermelő MOBIL: +36-30-9420-665 i.muller@t-online.hu FERMENTÁLÁS A természet úgy alkotta meg a növényeket, hogy a bennük lévő

Részletesebben

TIENS EGÉSZSÉG KÖR ELMÉLET

TIENS EGÉSZSÉG KÖR ELMÉLET 1 Tartalom: Az egészségről mi az egészség az egészség alatti állapot veszélyei az egészség faktorai A kínai egészségmegőrző kultúra története módszerei és lényege A egészség kör elmélet tisztítás, pótlás,

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

5. Egészséges emésztés

5. Egészséges emésztés 5. Egészséges emésztés A súlykontroll az egészséges emésztéssel kezdődik Az emésztőrendszered az egész szervezeted egyik legfontosabb része. Egy új felmérés szerint az embereket nagyon érdeklik az egészséges

Részletesebben

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 1. osztályos tanulók részére II. félév, 2 óra Készült az Európai

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál A cukorbetegség A cukorbetegség - diabetes mellitus A cukorbetegség élethossziglan tartó, jelen tudásunk szerint nem gyógyítható betegség, amelyben a szervezet nem tudja a táplálékból nyert szõlõcukrot

Részletesebben

www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a

www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a Mit tehetünk az egészségünkért egy kiváló víz segítségével? Nem szükséges vagy az életben, maga az élet vagy Egy átlagos emberi

Részletesebben

Tihanyi András WELLNESS ÉTREND

Tihanyi András WELLNESS ÉTREND Tihanyi András Tihanyi András WELLNESS ÉTREND Mindennapi útmutató a testi-lelki egészséghez * Diétás szakácskönyvek White Golden Book Budapest A könyv szerzője TIHANYI ANDRÁS dietetikus Lektorálta DR.

Részletesebben

Fogyókúrák. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Fogyókúrák. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Fogyókúrák Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Sztárok Sztárok fogyókúra után http://www.rtlklub.hu/bulvar/video/54598 Fatorexia Az újabb testkép zavar Míg a legtöbb ember tisztában van a súlyfeleslegével,

Részletesebben

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Ayurveda és a méregtelenítés 2. rész 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kht. Ügyvezető

Részletesebben

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség Készült a vas megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. megbízásából, a Healthy Food Egészséges Étel az Egészséges Élethez

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY. Tanuló neve:... Osztálya:... Iskola neve:......

SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY. Tanuló neve:... Osztálya:... Iskola neve:...... Fekete István Általános Iskola 13 Monorierdő, Szabadság u. 43. Tel./Fax: 06-9-419-113 www.fekete-merdo.sulinet.hu SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ. forduló V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ

Részletesebben

2009. június 20. Mixtay Zsuzsanna

2009. június 20. Mixtay Zsuzsanna 2009. június 20. Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered. (Hippokratesz Hippokratesz) Mixtay Zsuzsanna Miről lesz szó 1 Egészség betegség A makrobiotika Egészséges szervezet normál

Részletesebben

Kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből... speciális (biomedikális) székletvizsgálatok és kapcsolódó terápiás célú étrendek fényében

Kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből... speciális (biomedikális) székletvizsgálatok és kapcsolódó terápiás célú étrendek fényében Kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből... speciális (biomedikális) székletvizsgálatok és kapcsolódó terápiás célú étrendek fényében Megteremtjük a hazai funkcionális egészségfejlesztés alapjait, hidat

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

Termékhasználati. útmutató. Mi van benne számodra?

Termékhasználati. útmutató. Mi van benne számodra? Termékhasználati útmutató Mi van benne számodra? Optimalizálja a sejtjeid működését Az ASEA a világ első és egyetlen redox kiegészítő készítménye. A redox jelzőmolekulák létfontosságú szerepet töltenek

Részletesebben

Hogy is működik a méregtelenítés?

Hogy is működik a méregtelenítés? Lomhának érzed magad, hiányzik a mindennapjaidból a harmónia? Bőr, esetleg emésztési problémáid vannak, fájdalom kínoz? Elhanyagoltad mostanában az egészségedet? Valószínűleg itt az ideje tested méregtelenítésének.

Részletesebben

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

Kínai orvoslás Az öngyógyító képesség növelés Regeneráció. Dr. Rideg Sándor

Kínai orvoslás Az öngyógyító képesség növelés Regeneráció. Dr. Rideg Sándor Kínai orvoslás Az öngyógyító képesség növelés Regeneráció Dr. Rideg Sándor Az immunrendszer egy bonyolult, finoman hangolt rendszer Az immunrendszer az idegek, a lélek, a hormonok összességébe ágyazódott

Részletesebben

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt!

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt! Hepashake májdiéta Az első hét eltelt! Premium Diet Hepashake Hogy érzi magát? Van észrevehető változás? Mi az, ami még mindig nehéz? Mi az, ami könnyű? Mi a teendő éhség esetén? Növelje a zöldségmennyiséget

Részletesebben

Ezeket az ételeket semmiképp ne adjuk a kutyánknak!

Ezeket az ételeket semmiképp ne adjuk a kutyánknak! Óvjuk kis kedvenceinket! Semmiképp nem adjuk nekik ezeket az ételeket: Csoki és kávé Soha ne adjunk csokoládét, kávét vagy bármilyen koffeintartalmú dolgot a kutyánknak. Ezek a termékek metilxantin nevű

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

30 NAPOS PROGRAM ÉS LRP JAVASLAT

30 NAPOS PROGRAM ÉS LRP JAVASLAT 30 NPOS PROGRM ÉS LRP JVSLT Minden évszakban kitakarítjuk az otthonunkat és megszabadulunk azoktól a felhalmozódott szükségtelen cuccoktól, amelyek nemcsak helyet foglalnak, de megakadályozzák, hogy élvezni

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20.

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20. 2010. Vitaminok kézi- könyve Lőrincz Balázs www.egeszsegeletmod.hu 2010.03.20. Tartalomjegyzék Bevezető... 3 A vitamin retinol... 3 C vitamin aszkorbinsav... 3 D vitamin kalciferol... 4 E vitamin tokoferol...

Részletesebben

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Az antioxidánsok olyan molekulák, melyek képesek eltávolítani a szabadgyököket a szervezetünkből. Ilyen az Astaxanthin is, reakcióba lép a szabadgyökökkel

Részletesebben

{ Budapest, 2015. április 16 16--17. A SZOLGÁLTATÓK (SEGÍTŐK) JÓ KÖZÉRZETE avagy: ki segít a segítőknek? Kineziológiával a jó közérzetért Mindenki azzal foglalkozik, hogy mit tud kínálni a kliensnek/ügyfélnek/vendégnek.

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med.

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. 2 BIZTŐSÍTSUNK MAGUNKNAK ELEGENDO MENNYISÉGŰ VITAMINT! HOGYAN? VÁLTOZATOS ÉTREND SEGÍTSÉGÉVEL! A TÁPLÁLKOZÁS PIRAMIS MINDEN EGYES

Részletesebben

Alakformáló mintaétrend

Alakformáló mintaétrend Alakformáló mintaétrend (tejmentes, laktózmentes) Az alakformáló mintaétrend olyan nő számára ajánlott, aki tudatos táplálkozással kívánja elérni és megtartani az ideális testsúlyt! A személyre szabott

Részletesebben

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék Colostrum ESSENS Természetesen tiszta termék Mi az a kolosztrum? A kolosztrum, más néven el tej, a tej egy fajtája, amit az emlősök emlőmirigyei a szülést követő néhány órában állítanak elő. Egyedülálló

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos sportágak Gyorserő sportágak közé soroljuk - 50-60 % szénhidrát - 25-20 % fehérje - 15-20 % zsír Ezen arányok személyre szabottan, kor, nem, célok, súlycsoport

Részletesebben

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Vesebetegségek

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Vesebetegségek TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB201220022 EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN Vesebetegségek Leggyakoribb vesebetegségek: - vesekövesség - gyulladások - veseelégtelenség Az étrendi kezelés alapja:

Részletesebben

Glutén. Gégényné Osztó Zsuzsanna. Okleveles természetgyógyász, Reflexológus

Glutén. Gégényné Osztó Zsuzsanna. Okleveles természetgyógyász, Reflexológus Glutén Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus Mi is az a glutén? Az egész életen át tartó intoleranciát a gluténnek (sikér) nevezett összetett fehérje okozza, melyet a búza-,

Részletesebben

Iskola neve: Csapatnév:.

Iskola neve: Csapatnév:. Iskola neve: Csapatnév:. Környezetismeret-környezetvédelem országos csapatverseny 3. évfolyam II. forduló 2018. január 15. 1. Amennyiben a rejtvényt helyesen megfejtitek, megkapjátok a verseny II. fordulójának

Részletesebben

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 MAGNÉZIUM Az emberi szervezet egészséges működéséhez vízre, táplálékra és a benne megtalálható sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van

Részletesebben

Cukor: édes méreg. Az édesítés története

Cukor: édes méreg. Az édesítés története Cukor: édes méreg A civilizációs étrend hatalmas mennyiségű cukrot tartalmaz. Ma annyi cukrot fogyaszt el egy ember két hét alatt, mint amennyit elődeink kétszáz évvel ezelőtt egy év alatt. Az édesítés

Részletesebben

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23.

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Szívünk egészsége Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Egészséges szív és érrendszer Táplálékod legyen orvosságod, és ne gyógyszered a táplálékod Hippokratesz A szív működése Jobb kamra, pitvarkisvérkör CO2

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk?

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? CUkorBETEgEk étrendje = EgészségEs TáPlálkozás KICSÁK MARIAN, NAGY KRISZTINA Az oktatóanyag A MAgyAr diabetes TársAság vezetôsége MEgBízásáBÓl, A sanofi TáMogATásávAl készült

Részletesebben

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az Táplálkozási ismeretek haladóknak II. Az előző fejezetben a fehérjéket alkotó aminosavakról volt szó. Most folytassuk a szénhidrátokkal. Azt az alapismeretek III. részében már megtanultuk, hogyan kell

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Adagolás: Az egyes csomagokban lévő készítmények mindegyikénél, felnőttek esetében naponta 2x10 csepp, amennyiben másképpen nem ajánlott.

Adagolás: Az egyes csomagokban lévő készítmények mindegyikénél, felnőttek esetében naponta 2x10 csepp, amennyiben másképpen nem ajánlott. Általános információk: Gyártó: Joalis spol. s.r.o. Na Florenci 19/a. 110 000 Praha 1., Cseh Köztársaság. Kizárólagos magyarországi forgalmazó: BODY CENTER HUNGARY Kft., 1119 Budapest, Pajkos u. 10. Adagolás:

Részletesebben

A várandós nõk táplálkozása

A várandós nõk táplálkozása A várandós nõk táplálkozása Fontos, hogy az étrend igazodjon a kismama testtömeg-indexéhez, alapanyagcseréjéhez, az aktuális állapotához, és az ízléséhez. Vegyes táplálkozással, jól megválogatott, jó minõségû

Részletesebben

Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben

Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben PTE-ETK Fizioterápiás és Táplálkozástudományi Intézet Készítette: Szekeresné Szabó Szilvia Dietetika II. 2012 Vizsgálati

Részletesebben

13 természetes zsírégető

13 természetes zsírégető 13 természetes zsírégető Tartalomjegyzék A zsírégető ételekről általában... 2 Cayenne bors... 2 C-vitamin (aszkorbinsav)... 3 Citrom... 4 CLA... 4 Fahéj... 5 Fehérje... 5 Fogyasztó teakeverék... 5 Guarana...

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

A sav-bázis egyensúly visszanyerése és megtartása

A sav-bázis egyensúly visszanyerése és megtartása A sav-bázis egyensúly visszanyerése és megtartása A sav-bázis egyensúly visszanyerése Hippokratész: "Ételed legyen a te orvosságod! Szervezetünk alapvetõ kémiai szabályozását a savak és a lúgok kölcsönhatása

Részletesebben

A kiválasztó szervrendszer és betegségei

A kiválasztó szervrendszer és betegségei A kiválasztó szervrendszer és betegségei A szervezetben az anyagcsere során számtalan káros és felesleges anyag képződik. A sejtek bomlástermékei, a bekerült mérgezőanyagok, mind-mind eltávolításra várnak.

Részletesebben

A KIÉGÉSBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK

A KIÉGÉSBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK A KIÉGÉSBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Dr. Kocsis István Tamás Szegedi Úti Akadémia 2016 A KIÉGÉS Az érzések és a viselkedés, a test szintjén zajló folyamat, amely észrevétlenül jelentkezik és válik kollektívvé.

Részletesebben

Az egészséges életmód fontossága.

Az egészséges életmód fontossága. Az egészséges életmód fontossága. Itt a heti foglalkozások keretében a tanulók korosztályának megfelelő formában a hallottak feldolgozásra történik. A hetedik osztályosok által készített prezentáció (kis

Részletesebben

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB201220022 EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN Magas koleszterinszint Tudja e Ön, hogy mennyi az átlagos koleszterinbevitel a magyar lakosság körében? 500-600

Részletesebben

Születési dátumod elárulja, csak ismerni kell, mit és milyen módon..????

Születési dátumod elárulja, csak ismerni kell, mit és milyen módon..???? Születési dátumod elárulja, csak ismerni kell, mit és milyen módon..????.. Melyik a szomszéd kertje.????..motivációd mindig legyen.a látszat néha csalóka.. www.tienselet.hu ű www.tienselet.hu Mi a csudát

Részletesebben

A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége 2013.

A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége 2013. A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége 2013. Az éltető Kép beszúrásához kattintson az ikonra víz A napi folyadék szükséglet 2-2,5 l. A víz élettani szerepe a szervezetben összetett és sokrétű lehetővé

Részletesebben

MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST

MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST HUMÁN MIKROBIOM 10 billió baktérium alkotja a 1,5-2 kg súlyú humán mikrobiomot. Elsősorban az emberi bélben található A bél által szabályozott bélflóra a

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP. 2013. június 12.

EGÉSZSÉGNAP. 2013. június 12. TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0821 Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra EGÉSZSÉGNAP 2013. június 12. TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0821 EGÉSZSÉGNAP

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

Az ember szervezete és egészsége biológia verseny 8. osztály

Az ember szervezete és egészsége biológia verseny 8. osztály Az ember szervezete és egészsége biológia verseny 8. osztály 2012. április 27. 13.00 feladatok megoldására rendelkezésre álló idő : 60 perc Kód: Türr István Gimnázium és Kollégium 1 1. Feladat: Szövetek

Részletesebben

Normál változat EGYSÉGES DIÉTÁS RENDSZER II. Könnyű vegyes 2. Az ételek emészthetősége. Könnyű vegyes változat 1.

Normál változat EGYSÉGES DIÉTÁS RENDSZER II. Könnyű vegyes 2. Az ételek emészthetősége. Könnyű vegyes változat 1. Normál változat EGYSÉGES DIÉTÁS RENDSZER II. KONYHATECHNOLÓGIAI VÁLTOZATOK A normál konyhatechnikai műveleteket alkalmazva is készíthetünk diétás ételeket. Ebben a változatban minden ételkészítési eljárás

Részletesebben

A táplálékaink három legfontosabb építő elemei: - A fehérjék. - a zsírok. - és a szénhidrátok.

A táplálékaink három legfontosabb építő elemei: - A fehérjék. - a zsírok. - és a szénhidrátok. A táplálékaink három legfontosabb építő elemei: - A fehérjék - a zsírok - és a szénhidrátok. Ma már minden készterméken feltünteti a gyártó cég ezt az arányt. Így csak azt kell tudnunk, hogy miből mennyit

Részletesebben

WellStar International Az új piacvezető!

WellStar International Az új piacvezető! WellStar International Az új piacvezető! A legsikeresebb induló network 2004-ben! Dr. KeywanGrashoff WellStar Cégalapító Székhely: Potsdamer Platz, Berlin A. Bazooband G.M.Európa Ch.Wiesner Network President

Részletesebben

III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura)

III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura) III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura) A köldök fölött kb. kétujjnyira találod. Amikor ideges vagy, vagy félsz, itt szorul össze, ide szoktad tenni a tenyered. Az életünk harmadik hétéves ciklusa, a 14-21 éves

Részletesebben

Tények a Goji bogyóról:

Tények a Goji bogyóról: Tények a Goji bogyóról: 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő

Részletesebben

4 hetes reform diétás étrend

4 hetes reform diétás étrend 4 hetes reform diétás étrend A 4 hetes reform diétás étrend változatos és egészséges ételeket tartalmaz. Ha szeretnél egészségesen étkezni a mindennapokban, de eddig nem tudtad, hogyan láss hozzá, most

Részletesebben

Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése

Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése Krónikus veseelégtelenségben szenved beteg szérumjának kreatinin szintje magas, s ha napi 50-60 g fehérjét kap úgy állapota lassan tovább romlik. Ha

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben

Teával a hurkák ellen

Teával a hurkák ellen Teával a hurkák ellen A fűszeres, illatos teakeverékek csökkentik az étvágyat, felpörgetik az anyagcserét és méregtelenítenek A tea fogyasztásától a kötőszövetek is feszesebbé válnak, a bőr tisztább és

Részletesebben

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok.

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok. Amit a FLAVIN 7 -ről és a flavonoidokról még tudni kell... A FLAVIN 7 gyümölcsök flavonoid és más növényi antioxidánsok koncentrátuma, amely speciális molekulaszeparációs eljárással hét féle gyümölcsből

Részletesebben

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET A Farmina bemutatja új irányvonalát, az Ecopetet. Hat speciális terméket kínálunk az ember legjobb barátjának, hiszen etetésükkel kapcsolatosan számos

Részletesebben

Az onkológia alapjai. Szántó János DE OEC Onkológiai Tanszék ÁNTSZ 2010. február

Az onkológia alapjai. Szántó János DE OEC Onkológiai Tanszék ÁNTSZ 2010. február Az onkológia alapjai Szántó János DE OEC Onkológiai Tanszék ÁNTSZ 2010. február Statisztika Megbetegedés halálozás Világ: 15 20 M 7-8 M Mo.: 70.000 36.000 Azaz hazánkban minden negyedik állampolgár daganatos

Részletesebben

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( Ritkán jut az emberek eszébe, hogy egy kellemes illat segíthet az ellazulásban. Most nem a parfümök permetezéséről, vagy a mesterséges illatforrásokról van szó. Egy egészséges, egyszerű és kellemes módszer

Részletesebben

Ha gyakran jelennek meg pattanások az arcon, háton vagy dekoltázson, az anyagcsere zavarra

Ha gyakran jelennek meg pattanások az arcon, háton vagy dekoltázson, az anyagcsere zavarra A bőr a legnagyobb kiválasztó szervünk és ami a bőrön belül zajlik, az bizony meglátszik kívül is. A pattanásos, korán öregedő, foltos bőr sok mindenről árulkodik. Természetesen a pattanások életünk bizonyos

Részletesebben

BÖJTTEL AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT!

BÖJTTEL AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT! BÖJTTEL AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT! A téli hónapokban szervezetünk kevesebb ásványi anyaghoz, létfontosságú vitaminhoz és nyomelemhez jut, ritkábban vagyunk a friss levegőn és csak elvétve mozgunk. Télen az anyagcserénk

Részletesebben

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat. Nyomelemek, ásványi anyagok: Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is! Néhány rövid mondat

Részletesebben

Egészséges táplálkozás:

Egészséges táplálkozás: KORSZERŰ TÁPLÁLKOZÁS Egészséges táplálkozás: Az egészséges :egy megfelelően összeállított menü, a szervezetnek szükséges energia és tápanyag mennyiséget biztosítja ahhoz, hogy tartósan egészségesek maradjunk.

Részletesebben

Most fehérje. vegetáriánus vegán flexitárián mentes kalória. szénhidrát teljes kiőrlésű. zsír rost

Most fehérje. vegetáriánus vegán flexitárián mentes kalória. szénhidrát teljes kiőrlésű. zsír rost Most 2000 fehérje 1980 1990 zsír rost szénhidrát teljes kiőrlésű vegetáriánus vegán flexitárián mentes kalória Közérzet javítása Bőr problémák Gluténmentes diéta Egészségtudatosság Súly kontroll Glutén-

Részletesebben

A Premium Goodcare For Wounds koncepció

A Premium Goodcare For Wounds koncepció A Premium Goodcare For Wounds koncepció Adatok és tények a kórházi betegek 20-60%-ánál alultápláltság mutatható ki 2003 az Európa Tanács határozata az intézkedések meghozataláról Halálozások számának növekedése

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Hírlevél. Hogyan étkezzünk egészségesebben?

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Hírlevél. Hogyan étkezzünk egészségesebben? 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Hírlevél Hogyan étkezzünk egészségesebben? Kiadó: Gönc Város Önkormányzata Abaúj-Hegyköz Egészségfejlesztési Iroda Telefon: +36 46 588 058 Web: www.goncefi.hu EGÉSZSÉGES

Részletesebben

A biorezonancia új aspektusa. Az energetikai medicina holisztikus lehetőségei Dr. Dusnoki Ágnes

A biorezonancia új aspektusa. Az energetikai medicina holisztikus lehetőségei Dr. Dusnoki Ágnes A biorezonancia új aspektusa Az energetikai medicina holisztikus lehetőségei Dr. Dusnoki Ágnes Sufi sohdar, professzor Angha tanítása Szerencsétlenség, hogy a klasszikus tudomány csak az emberi lét legfelső

Részletesebben