A GYERMEKGASZTROENTEROLÓGIA, HEPATOLÓGIA ÉS TÁPLÁLÁS AKUTÁLIS KÉRDÉSEI Továbbképző tanfolyam

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A GYERMEKGASZTROENTEROLÓGIA, HEPATOLÓGIA ÉS TÁPLÁLÁS AKUTÁLIS KÉRDÉSEI Továbbképző tanfolyam"

Átírás

1 A GYERMEKGASZTROENTEROLÓGIA, HEPATOLÓGIA ÉS TÁPLÁLÁS AKUTÁLIS KÉRDÉSEI Továbbképző tanfolyam április 7-8. Novotel Centrum Budapest További információ, online regisztráció:

2 TISZTELT KOLLÉGÁK! Nagy öröm számomra, hogy immár hetedik alkalommal rendezhetjük meg a gyermekgasztroenterológia, a hepatológia és a táplálás aktuális kérdéseivel foglalkozó tanfolyamot. Ennyi idő után már elmondható, hogy ez a továbbképző kurzus jelentős része lett a hazai postgraduális képzésnek. Ebben az évben is az volt a cél, hogy olyan témákkal foglalkozzunk, amelyek fontos klinikai jelentőséggel bírnak és a mindennapi gyakorlatban kihívást jelentenek a területen dolgozó házi gyermekorvosoknak, de a kórházi gyermekorvosoknak és gyermekgasztroenterológusoknak is. A gasztroenterológiai részben az előadások témái között szerepelnek többek között a gastro-oesophagealis reflux korszerű diagnosztikus módszerei, a funkcionális gastrointestinalis kórképek, a rotavírus fertőzés és a probiotikumok adásának javallatai. Szó lesz a krónikus pancreatitisről és természetesen nem fog elmaradni ebben az évben sem a kerekasztal megbeszélés a gyulladásos bélbetegségekről. A nutrició témakörben terítékre kerül a koraszülöttek táplálása, amiről Oxfordban dolgozó kollégánk fog érdekes áttekintést adni. Szó lesz a kisgyermekkori táplálás újabb kérdéseiről is. Fontos előadásokat hallhatunk a gyermekkori táplálás szerepéről a felnőttkori vesebetegségek és a hipertónia megelőzésében, a gluténmentes étrend aktuális kérdéseiről és a gyermekkori alultápláltság klinikai jelentőségéről Európában. Igen érdekesnek ígérkezik a hepatológiai blokk is. A témák között szerepel az intestinalis flóra és a májbetegségek közötti összefüggés, a lizoszomális savas lipáz hiány és az alacsony gamma GT-vel járó cholestasisok. Ennek a blokknak az utolsó előadása eligazítást abban, hogy a háziorvosi gyakorlatban miként lássuk el az emelkedett májfunkciójú gyermekeket. A korábbiakhoz hasonlóan a tanfolyam előadásai gyakorlatiasak lesznek, törekszünk arra, hogy legyen idő mindig a kérdésekre, a vitára és az interaktivitásra. A budapesti Novotel Centrum szálloda kellemes környezetet fog nyújtani a rendezvénynek. Szeretettel várom Önöket a tanfolyamra! Dr. Arató András egyetemi tanár, a tanfolyam elnöke

3 TUDOMÁNYOS PROGRAM PÉNTEK :00 Korszerű diagnosztikus módszerek a gastro-oesophagealis reflux kezelésében Dr. Müller Katalin Eszter egyetemi tanársegéd, PhD (SE I.sz. Gyermekklinika) 09:30 Kerekasztal a hazi IBD centrumok vezetői között Moderátor: Dr. Veres Gábor egyetemi docens MTA doktora (SE I.sz. Gyermekklinika) Mit rejt a kültakaró IBD-ben? Dr. Veres Gábor egyetemi docens, az MTA doktora - SE I.sz. Gyermekklinika Mit kell tudni akkor, ha egy IBD-s gyermek külföldre utazik? Dr. Nemes Éva egyetemi docens, Ph.D. - Debreceni Gyermekklinika Vasculitis vagy Crohn betegség? Dr. Szűcs Dániel egyetemi tanársegéd, Szegedi Gyermekklinika Az IBD terápiájával kapcsolatos komplikációk Dr. Tárnok András egyetemi adjunktus, Ph.D. - Pécsi Gyermekklinika Vitamin pótlás szerepe gyulladásos bélbetegségben Dr. Vass Noémi klinikai főorvos, Szegedi Gyermekklinika 11:30 Kávészünet 11:45 A gastro-oesophagealis reflux sebészi kezelése Dr. Kálmán Attila egyetemi adjunktus PhD (SE I.sz. Gyermekklinika) 12:15 Róma IV. kritériumok, funkcionális gastrointestinalis kórképek Dr. Csoszánszky Noémi klinikai szakorvos (SE II. Gyermekklinika) 12:45 Gyermekkori krónikus hasi fájdalom és kezelése Dr. Major János adjunktus (Bethesda Kórház) 13:15 Ebédszünet 14:05 Rotavirus fertőzés klinikumának és megelőzésének aktuális kérdései Dr. Bókay János egyetemi adjunktus (SE I.sz. Gyermekklinika) 14:35 A probiotikum adásának javallatai a gyermekgyógyászati gyakorlatban Dr. Arató András egyetemi tanár, az MTA doktora (SE I.sz. Gyermekklinika) 15:05 Eosinophil oesophagitis, eosinophil enterocolitis Dr. Cseh Áron egyetemi tanársegéd, PhD (SE I.sz. Gyermekklinika) 15:35 Kávészünet 15:50 Krónikus pancreatitis Dr. Lásztity Natália főorvos PhD (Heim Pál Gyermekkórház) 16:20 Koraszülöttek táplálása Dr. Molnár Zoltán consultant (Oxford University Hospital) 16:50 Újabb eredmények a gyermekekben alkalmazható all in one tápoldattal Dr. Turmezeiné, Dr. Horváth Judit főgyógyszerész (SE I.sz.Gyermekklinika)

4 TUDOMÁNYOS PROGRAM SZOMBAT :00 A kisgyermekkori táplálás újabb kérdései Dr. Decsi Tamás egyetemi tanár, az MTA doktora (Pécsi Gyermekklinika) 09:30 A gyermekkori táplálás szerepe a felnőttkori vesebetegségek kialakulásának megelőzésében Dr. Szabó Attila egyetemi tanár, az MTA doktora (SE I.sz. Gyermekklinika) 10:00 A gluténmentges étrend aktuális kérdései coeliakiában és egyéb betegségekben Dr. Korponay-Szabó Ilma egyetemi tanár, az MTA doktora (Debreceni Egyetem) 10:30 Kávészünet 10:45 A prebiotikumok és probiotikumok szerepe a gyermekek táplálásában a csecsemőkort követően Dr. Lohner Szimonetta, tudományos munkatárs PhD (Pécsi Gyermekklinika) 11:15 Az étrend szerepe a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében gyermekkorban Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens PhD (Szegedi Gyermekklinika) 11:45 Nutricia Early Life Nutrition szimpózium 12:00 A gyermekkori alultápláltság klinikai jelentősége Európában napjainkban Dr. Tomsits Erika egyetemi docens PhD (SE II. Gyermekklinika) 12:30 Ebédszünet 13:20 A mikrobion struktúra és az NCDS (nem fertőző betegségek) kapcsolata dr. Tausz István 13:35 A mikrobiom és a májbetegségek kapcsolata Dr. Fodor Anna klinikai orvos (SE I.sz. Gyermekklinika) 14:05 Lysosomal Acid Lipase Deficiency (LALD) Dr. Dezsőfi Antal egyetemi docens PhD (SE I.sz. Gyermekklinika) 14:35 Alacsony GGT-vel járó cholestasisok Dr. Szabó Doloresz klinikai orvos PhD (SE I.sz. Gyermekklinika) 15:05 Mit kezdjünk egy emelkedett májfunkciójú gyermekkel a körzetben? Dr. Dezsőfi Antal egyetemi docens, PhD 15:35 Tesztírás, tanfolyamzárás Dr. Arató András egyetemi tanár, az MTA doktora (SE I.sz. Gyermekklinika)

5 A TANFOLYAM ELNÖKE Prof. Dr. Arató András egyetemi tanár SE ÁOK I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika 1083 Budapest, Bókay János u A TANFOLYAM TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGA Dr. Arató András Dr. Decsi Tamás Dr. Dezsőfi Antal Dr. Veres Gábor A TANFOLYAM HELYSZÍNE Novotel Centrum Budapest 1088 Budapest, Rákóczi út AKKREDITÁCIÓ A továbbképzés a Semmelweis Egyetem által a SE-TK/2017.I./00030 kódszámon akkreditált továbbképző tanfolyam. Részvétel esetén az orvosok 32 kreditpontot szerezhetnek. Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható: csecsemő-gyermekgyógyászat, gasztroenterológia, gyermek gasztroenterológia, háziorvostan. BEFIZETÉS A/ A kitöltött regisztrációs lap visszaküldését követően - jelentkezése visszaigazolásával együtt - postázzuk a befizetési csekket/ utaláshoz szükséges számlaadatokat. Kérjük a küldő nevének nyomtatott nagybetűkkel történő feltüntetését. Postai befizetéséről pénzének beérkezése után vagy a regisztrációban kérhet számlát (elektronikus számla), a regisztrációs lapon jelzett cég/intézmény/magánszemély nevére és címére. A kiállított számlát utólag nem tudjuk módosítani. B/ Amennyiben cég /intézmény fizeti a regisztrációs költségeket, kérjük a költségvállaló nyilatkozatot mellékelni szíveskedjenek. Előzetes számlát csak a költségvállaló nyilatkozat birtokában küldhetünk. C/ Rózsaszín postai utalványon, melyet bármelyik postahivatalban igényelhet. Befizetési cím: Convention Budapest Kft Budapest, Lajos u. 66. SZÁMLÁZÁS A Convention Budapest Kft. az igénybe vett szolgáltatásokra vonatkozó befizetett összegről elektronikus számlát állít ki a vendég által megadott számlázási címre, amely számlát a megadott címre küldi el elektronikusan.

6 REGISZTRÁCIÓ A 2006 XCVIII. (A biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól) törvénynek megfelelően: Természetbeni támogatás kizárólag a rendezvényeken történő részvétellel közvetlen összefüggésben felmerülő kiadások (utazási költség, szállásköltség, részvételi díj) fedezetére szolgálhat (kérjük a fenti rendelkezés figyelembe vételét a *-val jelölt szolgáltatásoknál) március 07. előtti jelentkezéssel március 07. utáni jelentkezéssel Regisztrációs díj orvosok számára Ft /fő Ft /fő Regisztrációs díj szakdolgozók számára Ft /fő Ft /fő Ebéd a szálloda éttermében pénteken Ft /fő Ft /1ő Ebéd a szálloda éttermében szombaton Ft /fő Ft /fő A Regisztráció díj tartalmazza: az előadásokon való részvételt, program-füzetet, a kiállítás megtekintését, és három alkalommal a kávészüneti ellátást. (a kávészünet HUF/fő értékben a számlán külön sorban, bontva kerül feltüntetésre). SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Szállást a tanfolyam helyszínén tudunk biztosítani. A szállás nem része a regisztrációs csomagnak, egyénileg, fakultatív jelleggel választható szolgáltatás. Novotel Centrum Budapest (1088 Budapest, Rákóczi út ) A tanfolyam helyszíne Superior egyágyas szoba, reggelivel Superior kétágyas szoba, reggelivel Ft /szoba /éjszaka Ft /szoba /éjszaka Szobaár tartalma: szállás gazdag büféreggelivel, ÁFA és idegenforgalmi adó. LEMONDÁS, VISSZAFIZETÉS Regisztrációs és szállásdíjának visszafizetése annak elküldése után március 07-ig 30%-os kötbérrel lehetséges. Ezután a kötbér 100%-os. Szálláslemondást március 07-e után nem fogad el a szálloda a kötbéres szerződések miatt. Mindennemű jelentkezés és lemondás esetén kérjük a mellékelt formanyomtatványok használatát.

7

8 TECHNIKAI INFORMÁCIÓ Convention Budapest Papp Zsombor Telefon: (06 1) , -0185, Fax: (06 1)

A gyermekgasztroenterológia, hepatológia és táplálás aktuális kérdései

A gyermekgasztroenterológia, hepatológia és táplálás aktuális kérdései A gyermekgasztroenterológia, hepatológia és táplálás aktuális kérdései továbbképző tanfolyam www.convention.hu Novotel Centrum Budapest**** 2016. április 08-09. Tisztelt Kollégák! Nagy örömömre szolgál,

Részletesebben

MDT GYERMEKBÕRGYÓGYÁSZATI SZEKCIÓ TOVÁBBKÉPZÕ NAPOK. Danubius Hotel Aréna**** 2010. május 6-7-8.

MDT GYERMEKBÕRGYÓGYÁSZATI SZEKCIÓ TOVÁBBKÉPZÕ NAPOK. Danubius Hotel Aréna**** 2010. május 6-7-8. MDT GYERMEKBÕRGYÓGYÁSZATI SZEKCIÓ TOVÁBBKÉPZÕ NAPOK Danubius Hotel Aréna**** 2010. május 6-7-8. Kedves Kollégák! Szeretettel köszöntünk minden kedves résztvevõt a Magyar Dermatológiai Társaság Gyermekbõrgyógyászati

Részletesebben

Tisztelettel: Prof. Dr. Cseh Károly egyetemi tanár Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézet

Tisztelettel: Prof. Dr. Cseh Károly egyetemi tanár Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézet Tisztelt Kollégák! 2017. május 18-20.-a között Balatonfüreden, a Hotel Füred Spa & Conference**** termeiben kerül sor a IV. Országos Foglalkozásegészségügyi Kongresszusra. A korábban már három alkalommal

Részletesebben

Javasolt: családorvosok, gyermekgyógyászok, klinikai immunológia-allergológia szakorvosok, bõr és nemibetegségek szakorvosai és pulmonológusok részére

Javasolt: családorvosok, gyermekgyógyászok, klinikai immunológia-allergológia szakorvosok, bõr és nemibetegségek szakorvosai és pulmonológusok részére Tisztelt Kollégák! Az allergiás betegségek egyidõsek az emberiséggel, elõtérbe kerülésüket (egyetemi oktatásban történõ megjelenés, szakorvos képzés) az allergiás betegek számának robbanásszerû emelkedése

Részletesebben

Önöket az elõadásokon, valamint a kísérõ társasági programokon egyaránt.

Önöket az elõadásokon, valamint a kísérõ társasági programokon egyaránt. Kedves Kolléganõk és Kollégák! Elsõ rendezvényünk kedvezõ fogadtatása után 2011 márciusában második alkalommal rendezzük meg az Egri Kardiológiai Napokat. A kongresszus háziorvosok, valamint belgyógyász

Részletesebben

Budapesti Infektológiai Továbbképző Tanfolyam 11. Fókuszban az antibiotikum terápia. Budapest, Danubius Hotel Flamenco, március

Budapesti Infektológiai Továbbképző Tanfolyam 11. Fókuszban az antibiotikum terápia. Budapest, Danubius Hotel Flamenco, március 11. Budapesti Infektológiai Továbbképző Tanfolyam Fókuszban az antibiotikum terápia Budapest, Danubius Hotel Flamenco, 2018. március 23-24. Kedves Kolléganők és Kollégák! A modern infektológia és antibiotikum

Részletesebben

A novemberi antibiotikum konferenciák ma már a hazai továbbképző programok szerves részét képezik.

A novemberi antibiotikum konferenciák ma már a hazai továbbképző programok szerves részét képezik. KEDVES KOLLÉGANŐK ÉS KOLLÉGÁK! A novemberi antibiotikum konferenciák ma már a hazai továbbképző programok szerves részét képezik. Az idei programra is a sokszínűség lesz a jellemző, hisz az antibiotikum

Részletesebben

SEMMELWEIS ECMO KURZUS BUDAPEST október 7-8. Semmelweis Egyetem, Szív-és Érgyógyászati Klinika.

SEMMELWEIS ECMO KURZUS BUDAPEST október 7-8. Semmelweis Egyetem, Szív-és Érgyógyászati Klinika. ECMO KURZUS 2016. október 7-8. Semmelweis Egyetem, Szív-és Érgyógyászati Klinika www.convention.hu Általános információk A rendezvény teljes neve Az ECMO kezelés szerepe az akut kardiológiai ellátásban,

Részletesebben

Különleges tápanyagigények kezelése táplálásterápiával

Különleges tápanyagigények kezelése táplálásterápiával Különleges tápanyagigények kezelése táplálásterápiával 2015. Február 27. péntek 11 00-12 45 Érkezés, regisztráció és ebéd 12 45-13 00 Megnyitó Havasi Anikó NUTRICIA Advanced Medical Nutrition Táplálék

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ MAGYAR DERMATOLÓGIAI TÁRSULAT NAGYGYŰLÉSE november Dermatológiai Továbbképző Tanfolyam és XV. Dermato-Pharma Szakkiállítás

ÉRTESÍTŐ MAGYAR DERMATOLÓGIAI TÁRSULAT NAGYGYŰLÉSE november Dermatológiai Továbbképző Tanfolyam és XV. Dermato-Pharma Szakkiállítás MAGYAR DERMATOLÓGIAI TÁRSULAT NAGYGYŰLÉSE 2016. november 24-26. Aquaworld Resort Budapest Prof. Beck Soma (1872-1930) www.convention.hu TISZTELT KOLLÉGÁK! 2016. november végén is hívjuk és várjuk Önöket

Részletesebben

Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése

Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése Dermatológiai Továbbképző Tanfolyam és Első értesítés és abstract felhívás Budapest, Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömb 2012. december 6-8. www.convention.hu

Részletesebben

Magyar Nephrologiai Társaság XXIII. Nagygyûlése

Magyar Nephrologiai Társaság XXIII. Nagygyûlése Magyar Nephrologiai Társaság XXIII. Nagygyûlése Eger, Hotel Eger - Park, 2006. október 26-28. M AGYAR N EPHROLOGIAI T ÁRSASÁG Kedves Kollégák! A Magyar Nephrologiai Társaság XXIII. Nagygyûlése ez évben

Részletesebben

Továbbra is az adott kérdéskör avatott előadói beszélnek az aktuális problémákról, magas szakmai színvonalon, de a gyakorlati szempontokat szem előtt

Továbbra is az adott kérdéskör avatott előadói beszélnek az aktuális problémákról, magas szakmai színvonalon, de a gyakorlati szempontokat szem előtt Kedves Kollégák! Az idei, 21. konferencia folytatni kívánja a megelőző 20 konferencia hagyományait. Továbbra is az adott kérdéskör avatott előadói beszélnek az aktuális problémákról, magas szakmai színvonalon,

Részletesebben

TERVEZETT PROGRAM GASZTROENTEROLÓGIAI ÉS INFEKTOLÓGIAI BETEGSÉGEK. a mindennapi gyakorlat szemszögéből

TERVEZETT PROGRAM GASZTROENTEROLÓGIAI ÉS INFEKTOLÓGIAI BETEGSÉGEK. a mindennapi gyakorlat szemszögéből 2017 GASZTROENTEROLÓGIAI ÉS INFEKTOLÓGIAI BETEGSÉGEK a mindennapi gyakorlat szemszögéből TERVEZETT PROGRAM 2017. január 27-28. Hotel Park Inn by Radisson Budapest www.convention.hu PÉNTEK 2017. JANUÁR

Részletesebben

10. Budapesti Infektológiai Továbbképző Tanfolyam Fókuszban az antibiotikum terápia. Budapest, Danubius Hotel Flamenco, március

10. Budapesti Infektológiai Továbbképző Tanfolyam Fókuszban az antibiotikum terápia. Budapest, Danubius Hotel Flamenco, március 10. Budapesti Infektológiai Továbbképző Tanfolyam Fókuszban az antibiotikum terápia Budapest, Danubius Hotel Flamenco, 2017. március 17-18. Kedves Kolléganők és Kollégák! A modern infektológia és antibiotikum

Részletesebben

UPDATE 2013 Szervező Intézmény. Kedves Kolléganők és Kollégák! Tudományos Szervezők. Előzetes program

UPDATE 2013 Szervező Intézmény. Kedves Kolléganők és Kollégák! Tudományos Szervezők. Előzetes program Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2013 Szervező Intézmény A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája az idei évtől új, kétnapos szakmai továbbképző tanfolyamot rendez,

Részletesebben

Szeretettel várjuk Önöket az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő Egri Kardiológiai Napokon.

Szeretettel várjuk Önöket az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő Egri Kardiológiai Napokon. Kedves Kollégák és Kolléganők! Szeretettel várjuk Önöket az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő Egri Kardiológiai Napokon. Rendezvényünk hagyományosan a Magyar Kardiológusok Társasága, a Magyar Hipertónia

Részletesebben

XIX február 8-9. Budapest, Danubius Hotel Flamenco

XIX február 8-9. Budapest, Danubius Hotel Flamenco XIX. GASZTROENTEROLÓGIAI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM amelyet az Orvostudományi Egyetemek, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság és a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium támogatnak TERVEZETT PROGRAM 2019. február

Részletesebben

Tisztelt Kollégák! Budapest, Június 25. Dr. Jelenik Zsuzsanna osztályvezetõ fõorvos OEK Nemzetközi Oltóközpont

Tisztelt Kollégák! Budapest, Június 25. Dr. Jelenik Zsuzsanna osztályvezetõ fõorvos OEK Nemzetközi Oltóközpont Tisztelt Kollégák! Hosszú évtizedek gyakorlata változott meg a védõoltások bõvülésével. A gyermekkorban esedékes oltások mellett, egyre gyakrabban van igény és indok a felnõttek vakcinálására. Ezt a folyamatot

Részletesebben

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő 2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2014 Szervező intézmény A tavalyi rendezvény sikerére alapozva a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati

Részletesebben

XIII. Budapesti Gyermekgyógyászati Továbbképzô Tanfolyam

XIII. Budapesti Gyermekgyógyászati Továbbképzô Tanfolyam Továbbképzô Tanfolyam Budapest, Kempinski Hotel Corvinus***** 2010. március 5 6. Budapest, Kempinski Hotel Corvinus Továbbképzô Tanfolyam 2010. március 5 6. A továbbképzés elnöke: Prof. Dr. Tulassay Tivadar

Részletesebben

Hasznos és tartalmas kongresszusi idõtöltést kívánok a szervezõk nevében:

Hasznos és tartalmas kongresszusi idõtöltést kívánok a szervezõk nevében: Kedves Kolléganõk és Kollégák! Szeretettel üdvözöljük Önöket hagyományos rendezvényünkön, amely immár három napon keresztül kínál elõadásokat a kardiológia és határterületei témaköreibõl. Az idén kiemelten

Részletesebben

III. Kongresszusa. Magyar Fejlődésneurológiai Társaság. 2013. május 10-11. Eurostars Budapest Center Hotel. www.conf.hu/mft2013

III. Kongresszusa. Magyar Fejlődésneurológiai Társaság. 2013. május 10-11. Eurostars Budapest Center Hotel. www.conf.hu/mft2013 Magyar Fejlődésneurológiai Társaság Eurostars Budapest Center Hotel 2013. május 10-11. www.conf.hu/mft2013 1 A veleszületett kóros mozgás- és értelmi fejlődés prevenciója Gyermekgyógyász, gyermekneurológus,

Részletesebben

XVII február Budapest Marriott Hotel

XVII február Budapest Marriott Hotel XVII. GASZTROENTEROLÓGIAI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM amelyet az Orvostudományi Egyetemek, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság és a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium támogatnak TERVEZETT PROGRAM 2017.

Részletesebben

VI. AMETROPIA KONGRESSZUS

VI. AMETROPIA KONGRESSZUS VI. AMETROPIA KONGRESSZUS a Magyar Kontaktológiai Társaság III. Továbbképzõ Tanfolyama és Kongresszusa, a Magyar Szemorvostársaság Cornea Társasága részvételével, a Magyar Gyermekszemészek és Strabológusok

Részletesebben

Szeretettel várjuk Önöket az Egri Kardiológiai Napokon.

Szeretettel várjuk Önöket az Egri Kardiológiai Napokon. Kedves Kollégák és Kolléganők! Szeretettel várjuk Önöket az Egri Kardiológiai Napokon. Rendezvényünk hagyományosan a Magyar Kardiológusok Társasága, a Magyar Hypertónia Társaság, a Magyar Stroke Társaság

Részletesebben

Üdvözlettel: Dr. med. habil. Végh Mihály, Ph.D. a Kongresszus elnöke

Üdvözlettel: Dr. med. habil. Végh Mihály, Ph.D. a Kongresszus elnöke Kedves Kolléganők, Kollégák! A Magyar Kontaktológiai Társaság ebben az évben is immár hagyományosan kongresszust és egyben továbbképző tanfolyamot szervez. Társaságunknak a kongresszussal kapcsolatos célkitűzései

Részletesebben

2 2. O R S Z Á G O S A N T I B I O T I K U M T O V Á B B K É P Z Ô TA N F O LYA M

2 2. O R S Z Á G O S A N T I B I O T I K U M T O V Á B B K É P Z Ô TA N F O LYA M PROGRAM 2016. NOVEMBER 17. CSÜTÖRTÖK 10.00 20.00 Regisztráció 13.00 Megnyitó 13.05 13.35 Lázas megbetegedés szokatlan oka: Haemophagocytosis Dr. Szombati Andrea főorvos Fővárosi Önkormányzat Egyesített

Részletesebben

XVII február Budapest Marriott Hotel

XVII február Budapest Marriott Hotel XVII. GASZTROENTEROLÓGIAI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM amelyet az Orvostudományi Egyetemek, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság és a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium támogatnak TERVEZETT PROGRAM 2017.

Részletesebben

Dr. Losonczy György egyetemi tanár. Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika. Általános szervező: Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet

Dr. Losonczy György egyetemi tanár. Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika. Általános szervező: Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet Légúti fertőzések továbbképző tanfolyam LÉGÚTI FERTŐZÉSEK KLINIKUMA, MIKROBIOLÓGIAI GYORS-DIAGNOSZTIKÁJA ÉS CÉLZOTT ANTIBIOTIKUS KEZELÉSE 3. MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT IX. SE-TK/2017.II./00219.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. évi Továbbképző Konferenciája. Magyar Állatorvosi Kamara Heves megyei Területi Szervezetének

M E G H Í V Ó. 2015. évi Továbbképző Konferenciája. Magyar Állatorvosi Kamara Heves megyei Területi Szervezetének Magyar Állatorvosi Kamara Heves megyei Területi Szervezetének 2015. évi Továbbképző Konferenciája M E G H Í V Ó Helyszín: Hotel Aquarell Cegléd**** 2700 Cegléd, Fürdő út 24. Időpont: 2015. október 10-11.

Részletesebben

Tisztelt Kollégák! Tisztelettel: Prof. Dr. Cseh Károly egyetemi tanár Semmelweis Egyetem ÁOK Népegészségtani Intézet

Tisztelt Kollégák! Tisztelettel: Prof. Dr. Cseh Károly egyetemi tanár Semmelweis Egyetem ÁOK Népegészségtani Intézet ertesito.qxp 2014.01.21. 11:06 Page 1 ertesito.qxp 2014.01.21. 11:06 Page 2 Tisztelt Kollégák! 2014. május 29-31-e között Siófokon a Hotel Azúr szállodában kerül megrendezésre az I. Országos Foglalkozás-egészségügyi

Részletesebben

GYERMEKBŐR BARÁT KONFERENCIA DANUBIUS HOTEL MARGITSZIGET BUDAPEST, MÁJUS ÉRTESÍTŐ.

GYERMEKBŐR BARÁT KONFERENCIA DANUBIUS HOTEL MARGITSZIGET BUDAPEST, MÁJUS ÉRTESÍTŐ. 2014 GYERMEKBŐR BARÁT KONFERENCIA DANUBIUS HOTEL MARGITSZIGET BUDAPEST, 2014. MÁJUS 9-10. ÉRTESÍTŐ www.convention.hu KEDVES KOLLÉGÁK! Szeretettel és tisztelettel hívjuk meg az érdeklődőket erre a különlegesnek

Részletesebben

A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 46. KONGRESSZUSA VELENCE szeptember

A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 46. KONGRESSZUSA VELENCE szeptember A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 46. KONGRESSZUSA VELENCE 2018. szeptember 27-29. Tisztelt Kollégák, Kedves Vendégek! Tisztelettel és szeretettel köszöntjük a magyar Infektológiai

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Magyar Gyermekorvosok. és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának. XXVIII. Tudományos Ülése

MEGHÍVÓ. Magyar Gyermekorvosok. és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának. XXVIII. Tudományos Ülése MEGHÍVÓ Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának Hódmezővásárhely, 2011. október 14-15. 1 Tisztelt Kollégák! Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ MAGYAR DERMATOLÓGIAI TÁRSULAT NAGYGYŰLÉSE. 2015. november 26-28. Dermatológiai Továbbképző Tanfolyam és XIV. Dermato-Pharma Szakkiállítás

ÉRTESÍTŐ MAGYAR DERMATOLÓGIAI TÁRSULAT NAGYGYŰLÉSE. 2015. november 26-28. Dermatológiai Továbbképző Tanfolyam és XIV. Dermato-Pharma Szakkiállítás MAGYAR DERMATOLÓGIAI TÁRSULAT NAGYGYŰLÉSE 2015. november 26-28. Aquaworld Resort Budapest Poór Imre (1823-1897) www.convention.hu KEDVES KOLLÉGÁK! A Magyar Dermatológiai Társulat 2015. őszén alkalommal

Részletesebben

Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság (MGYGT) V. KONGRESSZUSA. 2015. október 1-3. Mátraháza Lifestyle Hotel Mátra

Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság (MGYGT) V. KONGRESSZUSA. 2015. október 1-3. Mátraháza Lifestyle Hotel Mátra Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság (MGYGT) 05. október -3. PROGRAM 05. OKTÓBER. (CSÜTÖRTÖK) 0.00 0.5 Megnyitó POSTGRADUÁLIS KÉPZÉS 0.5.00 A vékonybél-betegségek genetikája Korponay Szabó Ilma

Részletesebben

mdt83ert.qxp 2010.04.01. 13:43 Page 1

mdt83ert.qxp 2010.04.01. 13:43 Page 1 mdt83ert.qxp 2010.04.01. 13:43 Page 1 mdt83ert.qxp 2010.04.01. 13:43 Page 2 Kedves Kollégák! Az MDT Vezetõsége nevében szeretettel köszöntünk minden Társulati Tagot! A 2010-es év eseményekben, rendezvényekben

Részletesebben

Dr. Jelenik Zsuzsanna Tudományos Szervezõbizottság Tagja. Kedves Kollégák! Hölgyeim és Uraim!

Dr. Jelenik Zsuzsanna Tudományos Szervezõbizottság Tagja. Kedves Kollégák! Hölgyeim és Uraim! Kedves Kollégák! Hölgyeim és Uraim! Ebben az évben 15. alkalommal kerül sor az Országos Védõoltási Továbbképzõ Tanfolyam megrendezésére. Szokásos módon idõben is kapcsolódik a tanfolyam az április 20-26

Részletesebben

Nutricia Gyermekgyógyász Mesterkurzus

Nutricia Gyermekgyógyász Mesterkurzus Nutricia Gyermekgyógyász Mesterkurzus Életkorhoz adaptált táplálásterápia különleges tápanyagigényekkel járó betegségek esetén 2012. május 10. csütörtök: Moderátor: Havasi Anikó és Valent Ádám 9 30-9 40

Részletesebben

Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának 13. KONGRESSZUSA PROGRAMTERVEZET március Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort

Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának 13. KONGRESSZUSA PROGRAMTERVEZET március Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának PROGRAMTERVEZET 2018. március 23-25. Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort REGISZTRÁCIÓ Kongresszusi jelentkezés a figamu2018.misandbos.hu oldalon lehetséges.

Részletesebben

Várunk mindenkit, akit az urológia mellett, az uro-onkológia, urológiai infektológia, urogynecológia és más határterületi kérdések érdekelnek.

Várunk mindenkit, akit az urológia mellett, az uro-onkológia, urológiai infektológia, urogynecológia és más határterületi kérdések érdekelnek. A gondoskodás az egészséges embert is megilleti, a beteg rászorul a támaszra és minden gyógyulásnak ára van Hippokratész Tisztelt Kollégák! A Magyar Urológusok Társasága XVI. Kongresszusát 2011-ben Budapesten

Részletesebben

Semmelweis Egyetem VIII. Infektológiai Továbbképző Tanfolyam

Semmelweis Egyetem VIII. Infektológiai Továbbképző Tanfolyam 2015. március 20 21. Fókuszban az antibiotikum terápia PROGRAM 2015. MÁRCIUS 20. PÉNTEK 07.30 09.00 Regisztráció 09.00 09.30 Antibiotikum kezelés jelene és jövője 09.30 10.00 10.00 10.30 Prof. Dr. Ludwig

Részletesebben

Magyar Szívsebészeti Társaság XXIII. Kongresszusa 23 rd Annual Congress of the Hungarian Society of Cardiac Surgery

Magyar Szívsebészeti Társaság XXIII. Kongresszusa 23 rd Annual Congress of the Hungarian Society of Cardiac Surgery Magyar Szívsebészeti Társaság XXIII. Kongresszusa 23 rd Annual Congress of the Hungarian Society of Cardiac Surgery Balatonfüred, Hotel Füred, 2016. november 3-5. Fontos határidők Előadás kivonatok beküldési

Részletesebben

10. Jubileumi Kongresszusa. Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton. 2015. április 17-19.

10. Jubileumi Kongresszusa. Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton. 2015. április 17-19. 10. Jubileumi Kongresszusa Táplálásterápia - Posztgraduális képzés 2015. április 17. 2015. április 17. (péntek) 8.00 10.00 Regisztráció 10.00 12.30 Táplálásterápia Posztgraduális képzés Üléselnök: Pák

Részletesebben

A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG IMMUNOLÓGIAI MUNKACSOPORTJÁNAK KONFERENCIÁJA ÉS SZAKORVOSI TOVÁBBKÉPZÉSE

A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG IMMUNOLÓGIAI MUNKACSOPORTJÁNAK KONFERENCIÁJA ÉS SZAKORVOSI TOVÁBBKÉPZÉSE A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG IMMUNOLÓGIAI MUNKACSOPORTJÁNAK KONFERENCIÁJA ÉS SZAKORVOSI TOVÁBBKÉPZÉSE Pécs 2005. szeptember 2. Tisztelt Kolléganők/Kollégák! Az utóbbi években tapasztalt erőteljes

Részletesebben

Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekció évi Tudományos Ülése

Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekció évi Tudományos Ülése Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekció Pécsi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika Továbbképző Tanfolyama Pécs, Tudásközpont 2018. március 2-3. Kedves Kollégák! Nagy megtiszteltetés

Részletesebben

Magyar Belgyógyász Társaság Dél-magyarországi Decentrum 46. Tudományos Ülés és Továbbképzés

Magyar Belgyógyász Társaság Dél-magyarországi Decentrum 46. Tudományos Ülés és Továbbképzés MEGHÍVÓ Magyar Belgyógyász Társaság Dél-magyarországi Decentrum 46. Tudományos Ülés és Továbbképzés Gyopárosfürdő, Alföld Gyöngye Konferenciaközpont 2015. április 24-25. 1 Kedves Kollégák, Tisztelt Résztvevők!

Részletesebben

Endokrin betegek perioperatív ellátása Továbbképző tanfolyam

Endokrin betegek perioperatív ellátása Továbbképző tanfolyam Endokrin betegek perioperatív ellátása Továbbképző tanfolyam Célcsoport: endokrinológia, aneszteziológia-intenzív terápia, családorvos, belgyógyászat, sebészet, gyermeksebészet, gyermekgyógyászat, idegsebészet,

Részletesebben

Tisztelt Kollégák, Barátaink!

Tisztelt Kollégák, Barátaink! Tisztelt Kollégák, Barátaink! Hagyományosnak számító éves tudományos üléseink közül a soron következõ is jubileumi sajátosságokkal rendelkezik. 1992. szeptemberében Kaposvárott rendeztük társaságunk elsõ

Részletesebben

a nyálmirigysebészet elméleti és GyaKorlati Kérdései

a nyálmirigysebészet elméleti és GyaKorlati Kérdései a nyálmirigysebészet elméleti és GyaKorlati Kérdései Kötelezően választható továbbképző tanfolyam kre 40 Budapest péterfy sándor utcai Kórház fül-, orr-, torok-, GéGe-, fej-, nyaksebészeti osztály 2011.

Részletesebben

PÉCSI KARDIOLÓGIAI KONGRESSZUS

PÉCSI KARDIOLÓGIAI KONGRESSZUS PÉCSI KARDIOLÓGIAI KONGRESSZUS IV. PÉCSI KARDIOLÓGIAI PREVENCIÓS ÉS REHABILITÁCIÓS KONGRESSZUS (AZ MKT KARDIOLÓGIAI PREVENCIÓS ÉS REHABILITÁCIÓS MUNKACSOPORT ÉS A MAGYAR KARDIOVASZKULÁRIS REHABILITÁCIÓS

Részletesebben

FEHÉRVÁRI KARDIOLÓGIAI NAPOK. 2012. február 3-4. MEGHÍVÓ

FEHÉRVÁRI KARDIOLÓGIAI NAPOK. 2012. február 3-4. MEGHÍVÓ FEHÉRVÁRI KARDIOLÓGIAI NAPOK 2012. február 3-4. MEGHÍVÓ Információk A kongresszus ideje: 2012. február 3-4. Helyszíne: NOVOTEL Hotel 8000 Székesfehérvár, Ady Endre utca 19-21. A tudományos program szervezője:

Részletesebben

MAGYAR UROLÓGUSOK TÁRSASÁGA XIX. KONGRESSZUSA ÉRTESÍTŐ. Siófok, Hotel Azúr 2014. október 16-18.

MAGYAR UROLÓGUSOK TÁRSASÁGA XIX. KONGRESSZUSA ÉRTESÍTŐ. Siófok, Hotel Azúr 2014. október 16-18. XIX UT MAGYAR UROLÓGUSOK TÁRSASÁGA XIX. KONGRESSZUSA ÉRTESÍTŐ www.convention.hu 014 Siófok, Hotel Azúr 2014. október 16-18. TISZTELT KOLLÉGÁK! 2014-ben ismét három urológiai osztály, Győr, Szombathely

Részletesebben

2. É R T E S Í T É S. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság. Onkopulmonológiai Szekciójának Konferenciája. Tüdőrák 2009

2. É R T E S Í T É S. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság. Onkopulmonológiai Szekciójának Konferenciája. Tüdőrák 2009 2. É R T E S Í T É S A Magyar Tüdőgyógyász Társaság Onkopulmonológiai Szekciójának Konferenciája Tüdőrák 2009 Hunguest Hotel Pelion, Tapolca 2009. december 3-5. Várható kreditpont: 20 www.tudogyogyasz.hu

Részletesebben

Köszöntő. Kedves Kollégák!

Köszöntő. Kedves Kollégák! Köszöntő Kedves Kollégák! A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sürgősségi Orvostan Tanszék, a Debreceni Egyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Intézet, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság, a Magyar

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Kedves Kollégák!

KÖSZÖNTŐ. Kedves Kollégák! KÖSZÖNTŐ Kedves Kollégák! 2009-ben, 2011-ben és 2013-ban nagy sikerrel rendeztük meg a Budapesti Immunológiai Fórumot. A rendezvényeket követően számos pozitív visszajelzés érkezett, sokan jelezték, hogy

Részletesebben

MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA. Szeged, 2015. október 16-17. meghívó

MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA. Szeged, 2015. október 16-17. meghívó MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA Szeged, 2015. október 16-17. meghívó MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA Tisztelt

Részletesebben

Immár hetedik alkalommal rendezzük meg az Egri Kardiológiai Napokat!

Immár hetedik alkalommal rendezzük meg az Egri Kardiológiai Napokat! Kedves Kollégák és Kolléganők! Immár hetedik alkalommal rendezzük meg az Egri Kardiológiai Napokat! Nagy örömünkre a rendezvény évről-évre nagyobb létszámú résztvevőt vonz. A program összeállításával 2016-ban

Részletesebben

Kedves Kollégák! TUDOMÁNYOS ÉS SZERVEZŐ BIZOTTSÁG TUDOMÁNYOS INFORMÁCIÓ FŐ TÉMAKÖRÖK

Kedves Kollégák! TUDOMÁNYOS ÉS SZERVEZŐ BIZOTTSÁG TUDOMÁNYOS INFORMÁCIÓ FŐ TÉMAKÖRÖK Kedves Kollégák! Nagy sikerű pécsi kongresszusunk után az idei évben Balatonalmádiba invitáljuk Önöket. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy Balatonalmádi az ország minden szegletéből

Részletesebben

Meghívó. A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekciójának Tudományos Ülése

Meghívó. A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekciójának Tudományos Ülése Meghívó A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekciójának Tudományos Ülése Kaposvár 2004. november 4-6. A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni.

Részletesebben

Dr. Orosi Piroska A Szervező Bizottság elnöke

Dr. Orosi Piroska A Szervező Bizottság elnöke Kedves Kollégák! Hosszú idő után ismét Debrecenben rendezzük a Kórházhigiénés Ankétot. Az elmúlt tíz évben átalakult ez a város, egy modern egyetemi város lett Debrecen. Reméljük lesz idő a megnézésére

Részletesebben

a nyálmirigysebészet elméleti és GyaKorlati Kérdései

a nyálmirigysebészet elméleti és GyaKorlati Kérdései a nyálmirigysebészet elméleti és GyaKorlati Kérdései továbbképző tanfolyam k40 r e d i t p o n t Budapest péterfy sándor utcai Kórház fül-, orr-, torok-, GéGe-, fej-, nyaksebészeti osztály 2012. november

Részletesebben

A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 47. KONGRESSZUSA. GYŐR ETO PARK HOTEL október 3-5.

A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 47. KONGRESSZUSA. GYŐR ETO PARK HOTEL október 3-5. A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 47. KONGRESSZUSA GYŐR ETO PARK HOTEL 2019. október 3-5. Tisztelt Kollégák, Kedves Vendégek! Tisztelettel és szeretettel köszöntjük a Magyar Infektológiai

Részletesebben

A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 45. KONGRESSZUSA. PÉCS Hotel Palatinus City Center OKTÓBER 5-7.

A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 45. KONGRESSZUSA. PÉCS Hotel Palatinus City Center OKTÓBER 5-7. A MAGYAR INFEKTOLÓGIAI ÉS KLINIKAI MIKROBIOLÓGIAI TÁRSASÁG 45. KONGRESSZUSA PÉCS Hotel Palatinus City Center 2017. OKTÓBER 5-7. Tisztelt Kollégák, Kedves Vendégeink! A Pécsi Tudományegyetem 2017-ben ünnepli

Részletesebben

Meghívó. Tisztelt Kolléga!

Meghívó. Tisztelt Kolléga! Meghívó Tisztelt Kolléga! Értesítem, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórház 2012. április 13-14-én a PTE ÁOK Neurológiai és Fül-Orr-Gégészeti Klinika részvételével a tavalyi rendezvény sikerére és nagy érdeklődésre

Részletesebben

Nagy örömünkre szolgál, hogy a KRKA Magyarország Kft. hozzájárulhat a. magyar háziorvosok, szakorvosok szakmai képzéséhez.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a KRKA Magyarország Kft. hozzájárulhat a. magyar háziorvosok, szakorvosok szakmai képzéséhez. Tisztelt Kolléganõk és Kolléga Urak! Nagy örömünkre szolgál, hogy a KRKA Magyarország Kft. hozzájárulhat a magyar háziorvosok, szakorvosok szakmai képzéséhez. A megfelelõ program összeállítása nem kis

Részletesebben

FEHÉRVÁRI KARDIOLÓGIAI NAPOK. 2012. február 3-4. MEGHÍVÓ

FEHÉRVÁRI KARDIOLÓGIAI NAPOK. 2012. február 3-4. MEGHÍVÓ FEHÉRVÁRI KARDIOLÓGIAI NAPOK 2012. február 3-4. MEGHÍVÓ Információk A kongresszus ideje: 2012. február 3-4. Helyszíne: NOVOTEL Hotel 8000 Székesfehérvár, Ady Endre utca 19-21. A tudományos program szervezője:

Részletesebben

Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság VII. Kongresszusa

Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság VII. Kongresszusa Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság VII. Kongresszusa Szeged, Hunguest Hotel Forrás**** 2017. október 5-7. PROGRAM 2017. október 5. csütörtök Posztgraduális képzés 09:00-16:00 Regisztráció 10:00-10:15

Részletesebben

23. ORSZÁGOS ANTIBIOTIKUM TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM

23. ORSZÁGOS ANTIBIOTIKUM TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM 23. ORSZÁGOS ANTIBIOTIKUM TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM Akkreditált továbbképző tanfolyam gyakorló orvosoknak és gyógyszerészeknek Balatonfüred, Hotel Füred 2017. november 23 25. PROGRAM 2017. NOVEMBER 23. CSÜTÖRTÖK

Részletesebben

SZEGEDI BŐRGYÓGYÁSZATI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM (50 PONT)

SZEGEDI BŐRGYÓGYÁSZATI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM (50 PONT) SZEGEDI BŐRGYÓGYÁSZATI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM (50 PONT) Kedves Kolléganők! Kedves Kollégák! Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves Munkatársait a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati

Részletesebben

Egri Kardiológiai Napok 2015 Prevenciótól az akut ellátásig

Egri Kardiológiai Napok 2015 Prevenciótól az akut ellátásig Program 2015. április 9., Csütörtök,,AZ ÚJ VÉRALVADÁSGÁTLÓK HELYE A KLINIKAI GYAKORLATBAN A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Stroke Társaság közös szimpóziuma 2015 A STROKE MEGELÕZÉSÉNEK ÉVE

Részletesebben

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. tudományos ülés Debrecenben. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49.

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. tudományos ülés Debrecenben. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Meghívó tudományos ülés Debrecenben Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. REGISZTRÁCIÓS LAP tudományos ülés Helyszín Debreceni Akadémiai

Részletesebben

MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓ XXXV. KONGRESSZUSA

MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓ XXXV. KONGRESSZUSA MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓ XXXV. KONGRESSZUSA MÁSODIK ÉRTESÍTŐ BÉKÉSCSABA 2014. október 3-4. Phaedra Rendezvényközpont Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 1997, 2005 után 2014-ben

Részletesebben

MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17.

MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17. MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17. www.conf.hu/mit2015 KEDVES KOLLÉGÁK! A két évvel ezelőtti nagy sikerű balatonalmádi kongresszusunk után

Részletesebben

VII. ENDOKRINOLÓGIAI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM Budapest, Novotel Centrum Hotel 2011. december 2-3.

VII. ENDOKRINOLÓGIAI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM Budapest, Novotel Centrum Hotel 2011. december 2-3. VII. ENDOKRINOLÓGIAI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM Budapest, Novotel Centrum Hotel 2011. december 2-3. 2011. december 2., péntek 08.00 18.00 REGISZTRÁCIÓ 09.00-09.30 SEMMELWEIS EGYETEM MAGISZTER PROGRAM (TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0013)

Részletesebben

MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVIII. KONGRESSZUSA

MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVIII. KONGRESSZUSA MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVIII. KONGRESSZUSA Tapolca, Hunguest Hotel Pelion 2017. április 20-21. www.conf.hu/mit2017 (elérhető 2017. február 13-tól) Kedves Kollégák! Az idei évben a Magyar Infekciókontroll

Részletesebben

SOPRONI KARDIOLÓGIAI NAPOK

SOPRONI KARDIOLÓGIAI NAPOK SOPRONI KARDIOLÓGIAI NAPOK 2011. február 4-5. Meghívó A kongresszus ideje: 2011. február 4-5. Helyszíne: Best Western Pannonia Hotel**** 9400 Sopron, Várkerület 75. www.pannoniahotel.com A tudományos program

Részletesebben

Kedves Kollegák! Ez a részvételi díj mentes, magas szakmai színvonalú és pontszámú nagygyûlés az Önöké.

Kedves Kollegák! Ez a részvételi díj mentes, magas szakmai színvonalú és pontszámú nagygyûlés az Önöké. Kedves Kollegák! Most, mikor soraimmal hívom Önöket az MDT 81. Nagygyûlésére, éppen tegnap menesztették az egészségügyi minisztert, átíródik a számtalan sebbõl vérzõ egészségügyi reform és kormányválság

Részletesebben

Kávészünet-14. 2012. május 11 13. Házi Gyermekorvosok Egyesülete XIV. tudományos konferencia. Hotel Azúr konferenciaközpont.

Kávészünet-14. 2012. május 11 13. Házi Gyermekorvosok Egyesülete XIV. tudományos konferencia. Hotel Azúr konferenciaközpont. P R O G R A M Kávészünet-14 2012. május 11 13. Házi Gyermekorvosok Egyesülete XIV. tudományos konferencia Hotel Azúr konferenciaközpont S i ó f o k design: dart studio PROGRAM Május 11., péntek 8.00 Regisztráció

Részletesebben

FIGAMU IX. Kongresszusa

FIGAMU IX. Kongresszusa FIGAMU IX. Kongresszusa 2014. április 4-6. Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton**** Fő témák A colonoscopia új világa Sürgősségi gasztroenterológiai kórképek - kinek, mit, mikor és hogyan?

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Magyar Gyermekorvosok Társasága Dél-magyarországi Decentrumának Tudományos Ülése. Hódmezővásárhely, április

MEGHÍVÓ. Magyar Gyermekorvosok Társasága Dél-magyarországi Decentrumának Tudományos Ülése. Hódmezővásárhely, április MEGHÍVÓ Magyar Gyermekorvosok Társasága Dél-magyarországi Decentrumának Tudományos Ülése Hódmezővásárhely, 2012. április 13-14. 1 Tisztelt Kolléganők és Kollégák! Nagy örömünkre szolgál, és megtisztelő

Részletesebben

2017. ÉVI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAMA

2017. ÉVI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAMA Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekció Szeged, Hunguest Hotel Forrás Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekció Szeged, Hunguest Hotel Forrás REGISZTRÁCIÓ Kongresszusi jelentkezés: kizárólag

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk a Klinikánk által szervezett. Újdonságok a reumatológia, immunológia és fizioterápia terén.

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk a Klinikánk által szervezett. Újdonságok a reumatológia, immunológia és fizioterápia terén. MEGHÍVÓ SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Általános Orvostudományi Kar, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ REUMATOLÓGIAI ÉS IMMUNOLÓGIAI KLINIKA Igazgató: Dr. Kovács László, tanszékvezető egyetemi docens 6725

Részletesebben

ÁNTSZ Országos Gyermekegészségügyi Intézet. Meghívó

ÁNTSZ Országos Gyermekegészségügyi Intézet. Meghívó Meghívó Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk 2010. június 10-11-én megrendezésre kerülő konferenciánkat, melynek címe: Konferencia a Perikoncepcionális Egészségről és a Veleszületett Rendellenességek

Részletesebben

2017. április 6, csütörtök, 14:00-18:00 EGRI KARDIOLÓGIAI NAPOK

2017. április 6, csütörtök, 14:00-18:00 EGRI KARDIOLÓGIAI NAPOK A TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM IDŐPONTJA: 2017. április 6-8. 2017. április 6, csütörtök, 14:00-18:00 EGRI KARDIOLÓGIAI NAPOK NEMZETKÖZI AJÁNLÁSOK ÉS KLINIKAI GYAKORLAT AZ ALVADÁSGÁTLÓ KEZELÉSBEN A Magyar Kardiológusok

Részletesebben

A NYÁLMIRIGYSEBÉSZET ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI

A NYÁLMIRIGYSEBÉSZET ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI A NYÁLMIRIGYSEBÉSZET ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM k40 r e d i t p o n t BUDAPEST PÉTERFY SÁNDOR UTCAI KÓRHÁZ FÜL-, ORR-, TOROK-, GÉGE-, FEJ-, NYAKSEBÉSZETI OSZTÁLY 2014. FEBRUÁR

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP. FIZETENDŐ ÖSSZESEN: Ft Ft

JELENTKEZÉSI LAP. FIZETENDŐ ÖSSZESEN: Ft Ft JELENTKEZÉSI LAP Egy jelentkezési lapon csak egy személy regisztrálhat. Kérjük, olvashatóan, NYOMTATOTT BETŰKKEL töltse ki. BEKÜLDENDŐ: Régió-10 Kft. 6701 Szeged, Pf.: 898. info@regio10.hu I. SZEMÉLYES

Részletesebben

FIGAMU IX. Kongresszusa

FIGAMU IX. Kongresszusa FIGAMU IX. Kongresszusa 2014. április 4-6. Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton**** Második értesítő Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaink! Nagy örömünkre szolgál, hogy a Fiatal Gasztroenterológusok

Részletesebben

A csütörtöki nap magyar nyelvû, míg a péntek és szombati nap elõadásai angol nyelven fognak elhangzani.

A csütörtöki nap magyar nyelvû, míg a péntek és szombati nap elõadásai angol nyelven fognak elhangzani. Tisztelt Kollégák, Barátaink! Az idei évben egy rendhagyó rendezvény keretében kerül megszervezésre társaságunk kongresszusa. Idén megtörve a két éves ciklicitást, a Társaság az Esztétikai Szekcióval közösen

Részletesebben

XX. Nemzetközi Szimpózium

XX. Nemzetközi Szimpózium Magyar Radiológusok Társasága Gyermekradiológiai Szekció XX. Nemzetközi Szimpózium Miskolctapolca 2019. szeptember 12-14. Tisztelt Kollégák! A Magyar Radiológusok Társasága Gyermekradiológiai Szekciója

Részletesebben

Tudományos Program: Ülés elnökök: dr. B. Kovács Judit, dr. Gárdos László, dr. Veres Gábor

Tudományos Program: Ülés elnökök: dr. B. Kovács Judit, dr. Gárdos László, dr. Veres Gábor A Magyar Gyermekorvosok Társasága és A Magyar Gasztroenterológiai Társaság Gyermek Gasztroenterológiai Szekciójának XXVII. Tudományos Ülése és Továbbképző Tanfolyama Nyíregyháza, 2010. október 01-02. 2010.

Részletesebben

Kávészünet-18. 2016. május 26 29. Házi Gyermekorvosok Egyesülete XVIII. tudományos konferencia. program. Hotel Azúr konferenciaközpont.

Kávészünet-18. 2016. május 26 29. Házi Gyermekorvosok Egyesülete XVIII. tudományos konferencia. program. Hotel Azúr konferenciaközpont. Kávészünet-18 2016. május 26 29. Házi Gyermekorvosok Egyesülete XVIII. tudományos konferencia program Hotel Azúr konferenciaközpont Siófok Pre-congress workshop 2016. május 26. (csütörtök) 16:30 19:30

Részletesebben

M E G H Í V Ó XII. OBAT

M E G H Í V Ó XII. OBAT Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfalu Pathologiai Osztály Osztályvezető főorvos: Dr. Dombi Imre 4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1. Tel.: 06/54/507-534, Fax: 06/54/507-551 e-mail: pathologia@berettyokorhaz.hu

Részletesebben

Gyermekbőr-Barát konferencia. Tervezett program. Mercure Budapest Buda április

Gyermekbőr-Barát konferencia. Tervezett program. Mercure Budapest Buda április Gyermekbőr-Barát konferencia Tervezett program Mercure Budapest Buda 07. április 8-9. Tervezett program 07. április 8., péntek MEGNYITÓ Prof. Dr. Szegedi Andrea, Prof. Dr. Szalai Zsuzsanna 5.30 ELŐADÁSOK

Részletesebben

Ketogén diéta alkalmazása a gyermekepileptológiában

Ketogén diéta alkalmazása a gyermekepileptológiában TDK-munka címe Oesophagus atresia miatt operált gyermekek utógondozása Májtranszplantált gyermekek utánkövetése (szénhidrátanyagcsere, csontanyagcsere, zsíranyagcsere, cardiovascularis rizikó) különös

Részletesebben

Köszöntő. Kedves Kollégák!

Köszöntő. Kedves Kollégák! Köszöntő Kedves Kollégák! A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Sürgősségi Orvostani Tanszék, a Debreceni Egyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Intézet, az Országos Mentőszolgálat

Részletesebben

Magyar Infekciókontroll Társaság XV. Kongresszusa. Pécs 2011. május 26-28.

Magyar Infekciókontroll Társaság XV. Kongresszusa. Pécs 2011. május 26-28. Magyar Infekciókontroll Társaság XV. Kongresszusa Pécs 2011. május 26-28. Kedves Tagtársak, Barátaink! Eltelt egy év a balatonvilágosi szakmailag és hangulatilag kiváló kongresszus óta. Sokat dolgoztunk

Részletesebben

Magyar Mesterséges Táplálási Társaság évi Kongresszusa. Mátraháza, október

Magyar Mesterséges Táplálási Társaság évi Kongresszusa. Mátraháza, október Magyar Mesterséges Táplálási Társaság 2017. évi Kongresszusa Mátraháza, 2017. október 12-14. TISZTELT KOLLÉGÁK, KONGRESSZUSI VENDÉGEINK! Mottó: Az élet szent okokból élni akar (Ady Endre: Tűz márciusa)

Részletesebben

Elnök/President: Dr. Molnár Dénes. Főtitkár/Secretary General: Dr. Gárdos László M E G H Í V Ó

Elnök/President: Dr. Molnár Dénes. Főtitkár/Secretary General: Dr. Gárdos László M E G H Í V Ó Kedves Kollégák! Elnök/President: Dr. Molnár Dénes Főtitkár/Secretary General: Dr. Gárdos László M E G H Í V Ó MAGYAR GYERMEKORVOSOK TÁRSASÁGA 2012. ÉVI NAGYGYŰLÉSÉRE 2012. szeptember 06-08. Tapolca, Hotel

Részletesebben