HTC Desire 320. Felhasználói kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HTC Desire 320. Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 HTC Desire 320 Felhasználói kézikönyv

2 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire Hátlap 8 micro SIM-kártya 10 Tárolókártya 11 Akkumulátor 12 Ki és bekapcsolás 15 Telefon beállítása A HTC Desire 320 kezdeti konfigurálása 16 Névjegyek átmásolása a régi telefonról Bluetooth segítségével 16 A frissítések telepítése 17 Frissítések keresése kézzel 17 Az első hét az új telefonnal Alapok 18 HTC BlinkFeed 25 Szövegkezelés 28 Akkumulátor 34 Kamera A Android Kamera használata 37 Galéria és videós kiemelések Fényképek és videók megtekintése a Galéria alkalmazásban 38 Fényképek szerkesztése 38 Videós kiemelések megtekintése és szerkesztése 39 Személyre szabás A Kezdőképernyő háttérképe 40 Indítósáv 41 Widget hozzáadása a Kezdőképernyőhöz 41 Parancsikonok felvétele a kezdőképernyőre 42 A Kezdőképernyő-panelek szerkesztése 43 Az elsődleges Kezdőképernyő módosítása 44 A widget panelen és az indítósávon található alkalmazások csoportosítása 45 Alkalmazások elrendezése 46 Widget felvétele a lezárási képernyőre 47 A lezárási képernyő kikapcsolása 47

3 3 Tartalom Telefonhívások Hívás kezdeményezése 48 Gyorstárcsázási számok hívása 48 Segélyhívás kezdeményezése 49 Hívás fogadása és elutasítása 49 Mit csinálhatok egy hívás közben? 49 Konferenciahívás indítása 50 Hívások ellenőrzése a Híváslista 51 Váltás a csendes, a rezgő és a normál üzemmód között 51 Üzenetek Szöveg vagy multimédiás üzenet küldése az Android Üzenetek alkalmazáson keresztül 52 Emberek Saját partnerlista 53 Személyes kapcsolatfelvételi információk beállítása 54 Új névjegy hozzáadása 54 Egy partner adatainak szerkesztése 54 Kapcsolatfelvétel egy partnerrel 54 A partnerek importálása a SIM-kártyáról 55 Partnerek importálása a tárolóhelyről 55 Kapcsolattartási adatok elküldése 55 Partnercsoportok 55 Keresés és webböngésző Keresés a HTC Desire 320 készüléken és a weben 57 Azonnali információk lekérése a Google Now segítségével 58 Böngészés a weben 60 Weboldal megjelölése könyvjelzővel 60 A böngészési előzmények törlése 61 fiók felvétele 62 Levelek megtekintése 63 küldése 63 üzenet elolvasása és megválaszolása 64 keresése 64 Gmail fiók beérkezett üzeneteinek megtekintése 65 küldése Gmail-ben 65 Válasz üzenetre vagy üzenet továbbítása a Gmail-en 66 Zene Zenehallgatás 67 Zenei lejátszási lista létrehozása 68 Zeneszám hozzáadása a várólistához 68 Utazás és térképek Helymeghatározási szolgáltatások be- és kikapcsolása 69

4 4 Tartalom A Google Maps ismertetése 69 Ismerkedés a térképpel 70 Hely keresése 70 Útvonaltervezés 71 Google Play és egyéb alkalmazások Alkalmazások beszerzése a Google Playről 73 Alkalmazások letöltése a webről 74 Alkalmazás eltávolítása 75 Az Óra alkalmazás használata 75 Naptár megjelenítése 76 Videók megtekintése a YouTube oldalon 77 Videolejátszási listák létrehozása 78 Internetkapcsolatok Adatkapcsolat 79 Az adathasználat figyelése 79 Wi-Fi 81 Csatlakozás VPN hálózathoz 82 A HTC Desire 320 használata Wi-Fi hotspotként 84 A telefon internetkapcsolatának megosztása USB-modemként történő használattal 85 Bluetooth Bluetooth headset csatlakoztatása 86 Bluetooth eszköz párosításának megszüntetése 86 Tároló és fájlok Tárolótípusok 88 Fájlok másolása a HTC Desire 320 készülékről 88 Fájlkezelő 88 Biztonsági mentés és visszaállítás Biztonsági mentés 90 Alaphelyzetbe állítás 90 Beállítások és biztonság Fiók felvétele és szinkronizálása 92 Fiók eltávolítása 92 A Repülőgép mód be- vagy kikapcsolása 92 Az automatikus képernyőtájolás kikapcsolása 93 Kijelző kikapcsolási idejének módosítása 93 A kijelző fényerejének kézi beállítása 93 A kijelző nyelvének megváltoztatása 93 A tanúsítványok kezelése 94 A SIM-kártya védelme PIN-kóddal 94 A HTC Desire 320 védelme képernyőzárral 95 A HTC Desire 320 navigálása TalkBack segítségével 95 Védjegyek és szerzői jogok

5 5 Tartalom Tárgymutató

6 6 A kézikönyv bemutatása A kézikönyv bemutatása Ebben a felhasználói kézikönyvben a következő szimbólumokkal jelöljük a fontos és hasznos információkat: Ez egy megjegyzés. A megjegyzés kiegészítő információkat nyújt, például mi történik, ha elvégez vagy nem végez el egy bizonyos műveletet. A megjegyzés olyan információkat is nyújt, amely csak bizonyos helyzetekre vonatkozik. Ez egy tipp. A tipp alternatív megoldást nyújt egy bizonyos lépésre vagy eljárásra, vagy egy olyan lehetőségre hívja fel a figyelmet, amelyet hasznosnak találhat. Ez olyan fontos információkat jelöl, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy bizonyos műveletet elvégezzen, vagy hogy egy szolgáltatás rendeltetésszerűen működjön. Ez egy biztonsági figyelmeztetés, amely olyan óvintézkedéseket javasol, amelyek betartásával elkerülhetők az esetleges problémák. Előfordulhat, hogy néhány alkalmazás nem érhető el minden régióban vagy az összes mobilszolgáltatónál.

7 7 Kibontás Kibontás HTC Desire KI-/BEKAPCSOLÓ 2. Hangerő-szabályozók 3. Első kamera 4. Fülhallgató 5. 3,5 mm-es headset csatlakozó 6. USB-csatlakozó

8 8 Kibontás Hátlap A hátlap eltávolítása 1. Az egyik kezével tartsa biztosan, az alsó élével és a hátlapjával felfelé fordítva a HTC Desire 320 telefont. 2. A másik kezének hüvelykujjával nyomja meg a hátlapot. A réstől indulva (ahol az USB-port található) nyissa fel kissé a készüléket az alsó élénél. Ezután az alsó éltől haladva nyissa fel teljesen a készüléket. 3. Óvatosan vegye le a telefonról a burkolatot.

9 9 Kibontás A hátlap visszahelyezése 1. Illessze a hátsó burkolatot a HTC Desire 320 felső részéhez. 2. Felülről lefelé haladva nyomja a helyére a hátlap oldalsó és alsó részét, hogy a helyére pattanjon. A hátlap akkor van a helyén, ha egy kattanást hall.

10 10 Kibontás micro SIM-kártya A HTC Desire 320 micro SIM-kártyát használ. Csak szabványos micro SIM-kártyát használjon. Ne próbáljon kisebbre vágni normál SIM-kártyát, majd betenni azt a micro SIM-foglalatba, mert előfordulhat, hogy a kártya beszorul a foglalatba. Ha nano SIM-kártyát használ adapterrel, soha ne tegye be üresen az adaptert. Ez károsíthatja a kártyafoglalatot. A micro SIM-kártya behelyezése 1. Vegye le a hátlapot. 2. Vegye ki az akkumulátort. 3. A micro SIM-kártyát az aranyszínű érintkezőjével lefelé, a levágott sarkával befelé tolja be teljesen a kártyanyílásba. A micro SIM-kártya eltávolítása A kártya eltávolítása előtt kapcsolja ki a HTC Desire 320 készüléket. 1. Vegye le a hátlapot. 2. Vegye ki az akkumulátort. 3. Húzza ki a kártyát a foglalatból.

11 11 Kibontás Tárolókártya A tárolókártyán tárolhatja a fényképeit, a videóit és a zenéket. Ha helyet kell felszabadítania a telefon tárolóhelyén, megteheti, hogy áthelyez néhány alkalmazást a tárolókártyára feltéve, hogy az alkalmazások támogatják ezt. A tárolókártya opcionális kiegészítő, és külön vásárolható meg. Az alkalmazások tárolókártyára történő áthelyezése nem egyenértékű az alkalmazások biztonsági mentésével. Ha gyári alapállapotba állítja a készüléket, a telefon elveszíti az alkalmazásokat. Ebben az esetben újra kell telepítenie őket. Ha kiveszi a tárolókártyát, majd behelyezi egy másik telefonba, a tárolókártyán található alkalmazások nem települnek automatikusan a másik telefonra. Ebben az esetben újra kell telepítenie őket. A memóriakártya behelyezése 1. Vegye le a hátlapot. 2. Ügyeljen arra, hogy a microsd -kártya behelyezése előtt el kell távolítani az akkumulátort. 3. Illessze a microsd-kártyát a tárolókártya nyílásába az aranyszínű érintkező oldalával lefelé, és nyomja teljesen a helyére.

12 12 Kibontás A tárolókártya eltávolítása 1. Vegye le a hátlapot. 2. Ügyeljen arra, hogy az akkumulátort a microsd-kártya előtt kell betenni. 3. Húzza ki a microsd-kártyát a foglalatból. Akkumulátor Az akkumulátor eltávolítása 1. Vegye le a hátlapot. 2. Ujjával, például a hüvelykujjával, emelje ki az akkumulátort az akkumulátortartóból.

13 13 Kibontás Az akkumulátor behelyezése Csak a dobozban található akkumulátorokat használja, vagy az általunk javasolt cseredarabokat. 1. Vegye le a hátlapot. 2. Helyezze be az akkumulátort (a szabadon lévő réz érintkezőkkel előre) az akkumulátor tartóba.

14 14 Kibontás Az akkumulátor töltése A HTC Desire 320 bekapcsolása és használatba vétele előtt javasolt feltölteni az akkumulátort. Ha az akkumulátor több napja nem lett feltöltve, akkor előfordulhat, hogy a HTC Desire 320 készüléket több percig is töltenie kell, mielőtt bekapcsolja. Az akkumulátor töltésére csak a HTC Desire 320 készülékhez mellékelt USB-kábelt használja. Ha az akkumulátor töltöttsége túl alacsony, győződjön meg róla, hogy a tápegység adaptert használja a feltöltéshez, nem az USB kábelkapcsolatot a számítógéppel. Ne vegye ki az akkumulátort a HTC Desire 320 készülékből hálózati tápegységgel vagy autós adapterrel végzett töltése közben. 1. Csatlakoztassa az USB-kábel kisebbik végét az USB-csatlakozóhoz. 2. Csatlakoztassa az USB-kábel másik végét az elektromos hálózati adapterhez. 3. Az akkumulátor töltésének megkezdéséhez dugja be a hálózati tápegységet egy konnektorba. Biztonsági okból az akkumulátor leállíthatja a töltést a túlmelegedés elkerülése érdekében. Javasoljuk, hogy töltés közben ellenőrizze az akkumulátor hőmérsékletét. Ezen kívül kerülje az akkumulátor töltését forró környezetekben. Ha Internetet használ az akkumulátor töltése közben, a HTC Desire 320 felforrósodhat. Ez normális. Energiamegtakarítási okokból húzza ki a hálózati adaptert a konnektorból, miután befejezte a feltöltést.

15 15 Kibontás Ki és bekapcsolás Bekapcsolás Tartsa lenyomva a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot, amíg a képernyő bekapcsol. Ha először kapcsolja be a HTC Desire 320 készüléket, be kell állítania azt. Kikapcsolás 1. Ha a kijelző ki van kapcsolva, a kijelző visszakapcsolásához nyomja meg az KI-/ BEKAPCSOLÓ gombot. 2. Nyomja le és néhány másodpercig tartsa nyomva a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot. 3. A beállítások menüben érintse meg a Kikapcsolás menüpontot. 4. Érintse meg az OK gombot.

16 16 Telefon beállítása Telefon beállítása A HTC Desire 320 kezdeti konfigurálása Amikor először bekapcsolja a HTC Desire 320 készüléket, a rendszer megkéri, hogy adja meg a telefon beállításait. Haladjon lépésről lépésre a telefon beállításain, és állítsa be az internetkapcsolatot és az egyéb értékeket. A Google fiókjába is bejelentkezhet. Az olyan szolgáltatások, melyek internetkapcsolatot igényelnek például a helymeghatározás alapú szolgáltatások vagy az online fiókok automatikus szinkronizálása az adatforgalomból adódóan többletköltséget jelenthetnek. A túl magas adathasználati díjak elkerülése érdekében, tiltsa le ezeket a szolgáltatásokat a Beállítások alatt. Névjegyek átmásolása a régi telefonról Bluetooth segítségével Bluetooth segítségével átmásolhatja a névjegyeket másik HTC telefonról, iphone készülékről, illetve egyéb típusú telefonról. 1. A HTC Desire 320 első konfigurálásakor érintse meg a Dolgaim átvitele elemet. Alternatív lehetőség: nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Tartalom lekérése másik telefonról elemet. 2. Válassza ki, hogy Android telefonról, iphone telefonról vagy más telefontípusról szeretne tartalmat átvinni. 3. Kövesse a HTC Desire 320 képernyőjén megjelenő útmutatást, és kapcsolja be a Bluetooth adaptert a régi telefonon, majd párosítsa a két telefont. 4. A HTC Desire 320 készüléken nyissa meg az Értesítések panelt, majd érintse meg a Párosítási kérelem elemet. 5. Miután megjelent a jelszó, mindkét telefonon érintse meg a Párosítás elemet. 6. Az adatok átmásolása után érintse meg a Kész elemet.

17 17 Telefon beállítása A frissítések telepítése Rendszeres időközönként frissítések jelennek meg a rendszerszoftverhez. Ha az internetkapcsolat aktív, és új szoftverfrissítések érhetők el, akkor értesítést kap. Ha nem szeretné az adatkapcsolaton keresztül letölteni a frissítéseket, lépjen a Beállítások > A telefon névjegye > Szoftverfrissítések menüpontba, majd érintse meg a Frissítés csak Wi-Fi-n keresztül elemet. 1. Nyissa ki az Értesítések panelt, és érintse meg a rendszerfrissítési értesítést. 2. Érintse meg a Letöltés elemet. 3. Ha a letöltés befejeződött, választhat, hogy azonnal vagy később kívánja telepíteni a frissítést. A frissítés után a HTC Desire 320 újraindul. Frissítések keresése kézzel 1. Nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Telefon névjegye elemet. 2. Érintse meg a Szoftverfrissítések > Ellenőrzés most elemet. A HTC Desire 320 ellenőrzi, hogy vannak-e elérhető frissítések. Ha nincs internetkapcsolat, akkor a rendszer felszólítja, hogy engedélyezze a mobil adatkapcsolatot, vagy csatlakozzon egy Wi-Fi hálózathoz. Amint csatlakozott, érintse meg az Ellenőrzés most elemet a frissítések ellenőrzéséhez.

18 18 Az első hét az új telefonnal Az első hét az új telefonnal Alapok Képernyőn megjelenő navigációs gombok A HTC Desire 320 készüléken a képernyő alján találhatók a képernyős navigációs gombok, amelyek elforognak, ha módosítja a tájolást. Ugrás az előző képernyőre. Ugrás a Kezdőképernyőre. Az utoljára használt alkalmazások miniatűrjeinek megjelenítése. A Google keresés eléréséhez húzza az ujját felfelé valamelyik navigációs gombtól. Érintési gesztusok Az érintési gesztusok segítségével navigálhat a Kezdőképernyőn, megnyithatja az alkalmazásokat, görgetheti a listákat stb. Érintés Érintse meg a képernyőt az ujjával, ha a képernyőn elemeket szeretne kiválasztani, például alkalmazásokat vagy beállítási ikonokat, vagy érintse meg a képernyőn megjelenő gombokat.

19 19 Az első hét az új telefonnal Nyomva tartás Az egyes elemekkel (pl. egy szöveges üzenettel) kapcsolatban elérhető választási lehetőségek megnyitásához egyszerűen tartsa nyomva az elemet. Simítás vagy csúsztatás A képernyőn gyorsan végighúzhatja az ujját vízszintesen vagy függőlegesen, így más Kezdőképernyőre léphet, elolvashatja a következő t stb. Húzás Tartsa a képernyőn lenyomva az ujját a húzás elkezdéséhez. Húzáskor ne emelje fel az ujját addig, amíg el nem érte a célpozíciót.

20 20 Az első hét az új telefonnal Suhintás A suhintás hasonlít a simításhoz, de ilyenkor az ujjaival könnyebb, gyorsabb mozdulatokat kell végrehajtania; ilyen például, amikor jobbra és balra mozog a Kezdőképernyőn, vagy lapoz a névjegyek vagy az üzenetek listáján. Húzás két ujjal Egyes alkalmazásokban például a Galéria alkalmazásban és a webböngészőben két ujját szétcsúsztatva felnagyíthatja az éppen látható képet vagy szöveget. A kép vagy a szöveg kicsinyítéséhez húzza össze két ujját.

21 21 Az első hét az új telefonnal Alvó mód Az alvó üzemmód úgy kíméli az akkumulátort, hogy a HTC Desire 320 készüléket alacsony fogyasztású állapotba helyezi, miközben kikapcsolja a kijelzőt. Így megakadályozhatja azt is, hogy véletlenül megnyomjon egy gombot, amikor a HTC Desire 320 a táskájában van. A készülék átállítása alvó módba Röviden nyomja meg a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot, hogy kikapcsolja a kijelzőt, és a készüléket alvó üzemmódba állítsa. A HTC Desire 320 automatikusan Alvó üzemmódba kapcsol, ha egy ideig nem használja. A Beállítások > Kijelző menüpontban megváltoztathatja az időt, mielőtt a HTC Desire 320 alvó üzemmódba váltson. Ébresztés alvó üzemmódból A HTC Desire 320 felébresztéséhez nyomja meg a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot. Szükség lehet a képernyő zárolásának feloldására. A HTC Desire 320 automatikusan felébred, amikor bejövő hívása érkezik. A képernyő feloldása Húzza az ujját felfelé a képernyő zárolásának feloldásához, húzza az ujját jobbra, ha közvetlenül a HTC BlinkFeed alkalmazásba szeretne lépni, vagy húzza az ujját balra, ha a kezdő widget panelre szeretne lépni. Azt is megteheti, hogy lenyomva tartja, majd felfelé, jobbra vagy balra húzza a zár ikont. Ha korábban képernyőzárat állított be, akkor a HTC Desire 320 feloldásához meg kell adnia a hitelesítési adatait. Ha beállított egy eseményemlékeztetőt vagy egy riasztást, akkor az eseményt vagy a riasztást elhalaszthatja vagy elvetheti közvetlenül a lezárási képernyőről is.

22 22 Az első hét az új telefonnal Alkalmazás megnyitása A Kezdőképernyő alján az indítósávon érintsen meg egy alkalmazást. Az Alkalmazások képernyő megtekintéséhez érintse meg a elemet. Ezután érintse meg a használni kívánt alkalmazást. Az Alkalmazások képernyőn érintse meg a elemet, majd adja meg a keresett alkalmazás nevét. Váltás az utoljára megnyitott alkalmazások között Könnyedén elérheti az utoljára megnyitott alkalmazásokat. 1. Érintse meg a gombot. 2. Húzza felfelé vagy lefelé az ujját az utoljára megnyitott alkalmazások megtekintéséhez. Ha el szeretne távolítani egy alkalmazást a listáról, húzza jobbra vagy balra. Ha vissza szeretne váltani egy alkalmazásra, egyszerűen érintse meg.

23 23 Az első hét az új telefonnal Értesítések panel Az értesítő ikonok értesítik az új üzenetekről, a naptári eseményekről, a riasztásokról és a folyamatban lévő tevékenységekről, például a letöltésről. Ha értesítő ikonok jelennek meg, nyissa meg az Értesítések panelt, és tekintse meg a kapott értesítések részleteit. 1. Az Értesítések panel megnyitásához húzza az ujját fentről lefelé a képernyőn. Ha több értesítés is érkezett, akkor a képernyőn lefelé gördítve az összeset megtekintheti. A Gyorsbeállítások közül a elemet megérintve érheti el az Értesítések panelt. 2. Az Értesítések panelen a következőket teheti: Bizonyos értesítéseket ki is bonthat, hogy további információkat jelenítsen meg, például az ek előnézetét vagy naptári eseményeket. Tárja szét két ujját az értesítés kibontásához. Az összehúzáshoz húzza össze a két ujját. Néhány értesítésben ikonok jelennek meg, amelyek azonnali műveletek végrehajtását teszik lehetővé. Ha például nem fogadott egy hívást, a megfelelő ikont megérintve visszahívhatja az adott személyt, illetve szöveges üzenettel is válaszolhat. A megfelelő alkalmazás megnyitásához érintse meg a bal oldalon található értesítés ikont. Ha el szeretne távolítani egy értesítést a listáról, húzza az értesítést balra vagy jobbra. 3. Az Értesítések panel bezárásához húzza az ujját felfelé a panel alsó sávjától, vagy nyomja meg a gombot. Az összes értesítés törléséhez és az Értesítések panel bezárásához a is megérintheti. elemet

24 24 Az első hét az új telefonnal A Gyorsbeállítások használata A Gyorsbeállítások panelen egyszerűen kapcsolhatja be vagy ki az olyan beállításokat és funkciókat, mint például a Wi-Fi és a Bluetooth. Talál több parancsikont is, például a saját profiljának megtekintéséhez. 1. Két ujjal simítson lefelé az állapotsortól indulva, és ezzel nyissa meg a Gyorsbeállításokat. 2. Egy adott beállítás be- vagy kikapcsolásához egyszerűen érintse meg a beállítás csempéjét. Miközben az Értesítések panel van megnyitva, a Gyorsbeállítások alkalmazásra. elemet megérintve válthat át a Ismerkedés a beállításokkal Szeretné megváltoztatni a csengőhangot, beállítani egy Wi-Fi kapcsolatot vagy felvenni a fiókjait? Mindez és sok egyéb lehetőség a Beállítások között érhető el. 1. Nyissa meg a Beállítások elemet a Gyorsbeállítások panelről vagy az Alkalmazások képernyőről. Az állapotsortól indulva, két ujjal lefelé simítva nyissa meg a Gyorsbeállítások menüt, majd érintse meg a Beállítások elemet. A Kezdőképernyőn érintse meg a elemet az átváltáshoz az Alkalmazások képernyőre, majd érintse meg a Beállítások elemet. 2. Néhány alapvető beállítási lehetőség: A be/ki kapcsolókkal különféle funkciók kapcsolhatók be és ki, ilyen például a Wi-Fi. Magát az elemet megérintve módosíthatja a beállításait. A Hangprofilok elemet megérintve beállíthatja a csengőhangot, kiválaszthatja a hangprofilt, valamint megadhatja az értesítő hangok beállításait. A Kijelző elemet megérintve kiválaszthatja a háttérképet, megváltoztathatja az alvó módba való átváltás előtti várakozási időt stb. A Fiók hozzáadása elemet megérintve bejelentkezhet a különböző fiókjaiba, mint az fiókjába, a közösségi hálózatokra stb. A Biztonság elemet megérintve a HTC Desire 320 védelmét szolgáló beállításokat érheti el (például a képernyőzár beállításait). A csengőhang és az értesítési hang módosítása 1. Ugrás a Beállítások elemre. 2. Érintse meg a Hangprofilok elemet. 3. Érintse meg az Általános elem melletti elemet. A elemet megérintve saját hangprofilt is létrehozhat; ezt követően érintse meg a saját készítésű hangprofil melletti elemet.

25 25 Az első hét az új telefonnal 4. A csengőhang megváltoztatásához érintse meg a Telefon csengőhang elemet. 5. Az értesítési hang megadásához érintse meg az Alapértelmezett értesítő hang elemet. A HTC Desire 320 képernyőjének mentése Szeretné megmutatni a magas játékpontszámát, írni egy blogbejegyzést a HTC Desire 320 szolgáltatásairól vagy állapotfrissítést küldeni a zeneszámról, amit éppen hallgat? Egyszerűen képet készíthet a képernyőről, majd megoszthatja a Galéria alkalmazásból. Tartsa lenyomva egyszerre a KI-/BEKAPCSOLÓ és a HALKÍTÁS gombot. A képernyő mentésre kerül a Képernyőkép albumba a Galéria alkalmazásban. HTC BlinkFeed A dinamikus Kezdőképernyő Tartsa a kapcsolatot a barátaival, vagy kérje le az Önt érdeklő legfrissebb híreket közvetlenül a HTC BlinkFeed alkalmazásban. Állítsa be, hogy mely közösségi hálózatok, hírforrások stb. jelenjenek meg. Érintsen meg egy csempét a tartalom megtekintéséhez, megjegyzés hozzáfűzéséhez egy poszthoz vagy állapotfrissítéshez. Görgessen felfelé, majd húzza lefelé az ujját a képernyőn a folyam kézi frissítéséhez. A HTC BlinkFeed használata közben a gombbal vagy a gombbal léphet az oldal tetejére. A HTC BlinkFeed alkalmazásban húzza az ujját jobbra a kicsúsztatható menü megnyitásához, majd válassza ki a megjelenítendő hírfolyamtípusokat. A Kiemelések lehetőséget választva a kiválasztott hírfolyamokból és a kedvenc hírforrásaitól származó cikkeket tekintheti meg.

26 26 Az első hét az új telefonnal A HTC BlinkFeed be- és kikapcsolása 1. A HTC BlinkFeed panelén húzza össze két ujját, majd érintse meg a elemet. 2. Miközben ki van jelölve a HTC BlinkFeed, érintse meg az Eltávolítás elemet. 3. Ha ismét hozzá szeretné adni, húzza az ujját jobbra, majd érintse meg azt a gombot, amelyen a BlinkFeed szó olvasható. Hírfolyamok kiválasztása A HTC BlinkFeed segítségével könnyedén elérheti az Önt érdeklő híreket és cikkeket, a saját érdeklődési körei, kedvenc kategóriái, népszerű hírcsatornái és webhelyei alapján. 1. A HTC BlinkFeed alkalmazásban húzza az ujját jobbra a kicsúsztatható menü megnyitásához. 2. Érintse meg a > Tartalom hozzáadása elemet. 3. Válasszon kategóriát. 4. Válassza ki a kívánt hírforrásokat. Érintse meg az Önt érdeklő hírcsatorna nevét, tekintse át a csatorna tartalmát, majd a elemet megérintve vegye fel a HTC BlinkFeed alkalmazásba. Kiemelések hírfolyam testreszabása Amikor a HTC BlinkFeed számára témaköröket és szolgáltatásokat választ, megjelennek a legújabb cikkek a kiválasztott forrásokból, a legújabb állapotfrissítések stb. Ha ideiglenesen kevesebb elemet szeretne megjeleníteni a Kiemelések hírfolyamban, akkor kiszűrhet néhány kiválasztott témakört és szolgáltatást. 1. A HTC BlinkFeed alkalmazásban húzza az ujját jobbra a kicsúsztatható menü megnyitásához. 2. Érintse meg a > Beállítások elemet. 3. Érintse meg a Kiemelések témakörök kiválasztása elemet. 4. Válassza ki azokat a hírforrásokat és témaköröket, amelyek a Kiemelések hírfolyamban megjelenjenek. Előfizetés több regionális kiadásra Szeretne naprakész lenni az aktuális eseményekből több területen is? Több területi beállítást is felvehet. 1. A HTC BlinkFeed alkalmazásban húzza az ujját jobbra a kicsúsztatható menü megnyitásához. 2. Érintse meg a > Tartalom hozzáadása elemet. 3. Érintse meg a elemet, majd válassza ki a kívánt területet vagy régiót. 4. Válassza ki a kívánt hírforrásokat.

27 27 Az első hét az új telefonnal Az Önt érdeklő témakörök felvétele Specifikusabb témakört keres? Keressen az Önt érdeklő témakörök között és válasszon belőlük, majd jelenítse meg őket a HTC BlinkFeed alkalmazásban. 1. A HTC BlinkFeed alkalmazásban húzza az ujját jobbra a kicsúsztatható menü megnyitásához. 2. Érintse meg a Tartalom keresése elemet, majd írja be, milyen téma érdekli. 3. Érintse meg a megfelelő találatot, majd a elemmel vegye fel az Egyéni témakörök közé. Az alkalmazásokból és a közösségi hálózatokról származó tartalom megjelenítése A HTC BlinkFeed a barátok által a közösségi hálózatokon közzétett posztok és a HTC alkalmazásoktól származó tartalmak megjelenítésére is képes. Ahhoz, hogy a HTC BlinkFeed meg tudja jeleníteni a posztokat, be kell jelentkeznie a közösségi hálózatokba. 1. A HTC BlinkFeed alkalmazásban húzza az ujját jobbra a kicsúsztatható menü megnyitásához. 2. Érintse meg a > Szolgáltatások és alkalmazások elemet, majd válassza ki a kívánt alkalmazásokat és közösségi hálózatokat. Cikkek olvasása a HTC BlinkFeed alkalmazásban 1. A HTC BlinkFeed alkalmazásban húzza az ujját felfelé vagy lefelé az elolvasni kívánt cikk kikereséséhez. 2. Érintse meg a csempét a cikk elolvasásához. Ha kapcsolódó cikkek is vannak, akkor görgessen lefelé a végéig a hivatkozások megtekintéséhez. Cikkek mentése későbbre Nincs ideje elolvasni egy érdekes cikket? A cikkeket könyvjelzővel láthatja el, és elhelyezheti őket az olvasási listán. Tegye a következők egyikét: A cikk megnyitása után érintse meg a gombot. A HTC BlinkFeed panelen tartsa hosszan lenyomva annak a cikknek a csempéjét, amelyet könyvjelzővel kíván ellátni. Ezután érintse meg az Olvasás később elemet. Ha a HTC BlinkFeed felületéről szeretné elérni az olvasási listát, akkor húzza az ujját jobbra, majd érintse meg a kicsúsztatható menü Hírolvasási lista elemét.

28 28 Az első hét az új telefonnal Csempék törlése a HTC BlinkFeed alkalmazásban El szeretne távolítani egy csempét? Most már bármelyik csempét könnyen eltávolíthatja a HTC BlinkFeed alkalmazásban. 1. A HTC BlinkFeed alkalmazásban tartsa hosszan lenyomva azt a csempét, amelyet el kíván távolítani. 2. Érintse meg az Eltávolítás elemet. Posztolás közösségi hálózatokra A Kezdőképernyőről egyszerűen közzéteheti az állapotfrissítését. A posztoláshoz be kell jelentkezni a közösségi hálózati fiókjába. 1. A HTC BlinkFeed alkalmazásban húzza az ujját jobbra a kicsúsztatható menü megnyitásához. 2. Érintse meg az > Írás elemet, majd válasszon ki egy közösségi hálózatot. 3. Állítsa össze az állapotfrissítést, majd tegye közzé a közösségi hálózaton. Szövegkezelés Szöveg kijelölése, másolása és beillesztése Az olyan alkalmazásokban, mint a böngésző vagy a Levelezés, kijelölhet és kimásolhat szövegrészeket, majd beszúrhatja vagy megoszthatja őket. 1. Tartson lenyomva egy szót. 2. A kezdő és a záró szövegkijelölőt húzza a megfelelő helyre, és jelölje ki a kívánt szövegrészt.

29 29 Az első hét az új telefonnal 3. Miután kijelölte a másolni kívánt szöveget, érintse meg a > Másolás elemet (vagy érintse meg a elemet). A kijelölt szöveget a készülék a vágólapra másolja. 4. Egy szövegbeviteli mezőben (például egy írása közben) tartsa lenyomva azt a pontot, ahova a szöveget be szeretné illeszteni. 5. Érintse meg a Beillesztés elemet. Egy hivatkozott weboldal címének másolásához tartsa lenyomva a hivatkozást, majd érintse meg az URL hivatkozás másolása elemet (vagy a Hivatkozáscím másolása elemet). Szöveg megosztása 1. Miután kijelölte a megosztani kívánt szöveget, érintse meg a > Megosztás elemet (vagy érintse meg a elemet). 2. Válassza ki hova kívánja beilleszteni a szöveget a megosztáshoz, például üzenetbe vagy közösségi oldal állapotfrissítésébe. A HTC Sense billentyűzet A HTC Sense billentyűzettel gyorsan és pontosan gépelhet. A prediktív szövegbevitellel gépelési időt is megspórol. Ahogy gépel, megjelennek a javasolt szavak, amelyekből választhat. A prediktív szövegbeviteli szótárhoz szavakat, kifejezéseket és rövidítéseket is hozzáadhat. Tekintse meg a Szövegbevitel prediktív módban (31. Oldal) című részt. A szavakat beszéddel is beviheti. Tekintse meg a Szövegbevitel beszédfelismeréssel (33. Oldal) című témakört. Kapcsolja be a trace billentyűzetet, így úgy is beírhatja a szavakat, hogy egyik betűről a másikra húzza az ujját. Tekintse meg a A trace billentyűzet használata (32. Oldal) című témakört. Húzza az ujját balra a numerikus és a szimbólumbillentyűzet eléréséhez. Húzza az ujját balra az átváltáshoz a nyelvek között. A billentyűkön vannak másodlagos számok, írásjelek és egyéb karakterek is, amelyeket beszúrhat anélkül, hogy át kellene váltania a numerikus- vagy a szimbólumbillentyűzetre. Szám beszúrásához például tartson lenyomva egy billentyűt az első sorban. Válasszon az emoji gazdag választékából. Jelenítse meg vagy rejtse el a navigációs nyílbillentyűket a billentyűzeten. Ha a Beállításokban engedélyezi a nyílbillentyűket, akkor ezek csak az álló billentyűzeten jelennek meg.

30 30 Az első hét az új telefonnal Szöveg beírása A virtuális billentyűzet akkor válik elérhetővé, ha megérint egy szövegmezőt valamelyik alkalmazásban. Írja be a kívánt betűket és számjegyeket, módosítsa a billentyűzet kiosztását stb. Érintse meg a virtuális billentyűzet billentyűit a betűk és a számok, valamint az írásjelek és szimbólumok megadásához. Nagybetű beírásához érintse meg a elemet. Érintse meg kétszer a nagybetűs írás váltóbillentyűjének bekapcsolásához. Számok, szimbólumok és ékezetes karakterek beírásához tartsa lenyomva a felül szürke karaktereket tartalmazó billentyűket. Néhány billentyűhöz több karakter vagy ékezetes karakter van társítva. Az ujját jobbra húzva jelenítheti meg a számokat és a szimbólumbillentyűket. A fő billentyűzethez az ujját balra húzva térhet vissza. Nyomja meg a gombot a virtuális billentyűzet bezárásához. A billentyűzet beállításainak megnyitásához tartsa lenyomva a vessző billentyűt, ha megjelenik a a billentyű felett. További lehetőség: lépjen a Beállítások > Nyelv és bevitel menüpontba, majd érintse meg a elemet a HTC Sense Input mellett. Billentyűzetkiosztás kiválasztása Kiválaszthatja azt a billentyűzetkiosztást, amely legjobban megfelel a gépelési stílusához. 1. Nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Nyelv és bevitel elemet. 2. Érintse meg a elemet a HTC Sense Input mellett. 3. Érintse meg a Billentyűzetválasztás > Billentyűzettípusok elemet. 4. Válassza ki a használni kívánt billentyűzetkiosztást. A billentyűzet nyelvének kiválasztása és megváltoztatása Ha több billentyűzetnyelv is elérhető a HTC Desire 320 készüléken, akkor kiválaszthatja, hogy mely nyelveket engedélyezi a virtuális billentyűzeten. 1. Nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Nyelv és bevitel elemet. 2. Érintse meg a elemet a HTC Sense Input mellett. 3. Érintse meg a Billentyűzetválasztás elemet, majd válassza ki a kívánt nyelvet. A billentyűzetnyelv módosításához tegye a következők valamelyikét:

31 31 Az első hét az új telefonnal Húzza az ujját balra a virtuális billentyűzeten (trace billentyűzet használatakor nem érhető el). Érintse meg a nyelv gombját (például: ), amíg meg nem jelenik a használni kívánt billentyűzet nyelv. Nyomja le hosszan a nyelv gombját, majd húzza az ujját a használni kívánt billentyűzetnyelvre. Szövegbevitel prediktív módban Kezdett már el úgy gépelni valamit, hogy nem volt biztos a helyesírásában? A prediktív szövegbevitel segítségével megjelennek a javasolt szavak a billentyűzet felett. A prediktív szövegbevitel és a következő szó prediktív bevitele alapesetben engedélyezve van. Szöveg prediktív módban való begépeléséhez tegye a következők valamelyikét: A javaslatlistán kiemelt szó beszúrásához érintse meg a szóközt. Érintsen meg egy szót a javaslatlistáról. További lehetőségekért érintse meg a javaslatlista melletti nyilat. Bizonyos billentyűzetnyelvek használata esetén, mint például az angol és a spanyol, ha véletlenül rossz szót választott ki a javaslatlistáról, visszaléphet és megváltoztathatja, ha elkezdi írni a szót, és másik javaslatot választ. Második nyelv beállítása a prediktív szövegbevitelhez Beállíthatja, hogy a prediktív szövegbevitel kétnyelvű legyen. Ahogy gépel, a javaslatok a kiválasztott nyelveken jelennek meg. A kétnyelvű prediktív szövegbevitel csak akkor érhető el, ha latin nyelvű billentyűzetet használ. 1. Nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Nyelv és bevitel elemet. 2. Érintse meg a elemet a HTC Sense Input mellett. 3. Érintse meg a Billentyűzetválasztás > Kétnyelvű prediktív szövegbevitel elemet, majd válassza ki a kívánt nyelvet.

32 32 Az első hét az új telefonnal Szavak és mondatok felvétele a prediktív szótárba A gyakran használt neveket, szavakat, sőt, akár mondatokat is felveheti a prediktív szótárba, így könnyen megtalálhatja őket a javaslatok listáján. A szavakhoz és a mondatokhoz szöveges rövidítéseket vehet fel, így gyorsabban gépelhet. A Beszéljünk később szavak beírása helyett például megadhatja a besk rövidítést, így a későbbiek során megtakaríthat néhány gombnyomást. Az üzenet vagy szövegébe egyszerűen írja be a besk betűket, majd a szóköz billentyűvel egészítse ki a mondatot. Ez a szolgáltatás csak a latin nyelvekhez érhető el. 1. Nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Nyelv és bevitel elemet. 2. Érintse meg a elemet a HTC Sense Input mellett. 3. Érintse meg a Személyes szótár elemet, válassza ki, melyik nyelvhez kíván szót felvenni, majd érintse meg a elemet. 4. Írja be a kívánt szót vagy mondatot, majd a hozzá tartozó szöveges rövidítést. 5. A gombbal zárja be a billentyűzetet. 6. A gombbal mentheti a szót vagy mondatot a szótárba. A prediktív szótárban szereplő szavak és mondatok szerkesztése és törlése 1. Nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Nyelv és bevitel elemet. 2. Érintse meg a elemet a HTC Sense Input mellett. 3. Érintse meg a Személyes szótár elemet, majd válassza ki, melyik nyelv szótári elemeit szeretné módosítani. Szó, mondat vagy rövidítés szerkesztéséhez érintse meg a megfelelő elemet, majd hajtsa végre a kívánt változtatást. Elem törléséhez érintse meg a kívánt elemet, majd érintse meg a elemet. A trace billentyűzet használata A virtuális billentyűzet helyett trace bevitellel is gépelhet szavakat. Ez a szolgáltatás csak a latin nyelvekhez érhető el. 1. Kapcsolja be a trace billentyűzetet a Beállítások > Nyelvek és bevitel > HTC Sense Input menüpontban. 2. A kívánt szó beviteléhez csúsztassa az ujját egyik betűről a másikra.

33 33 Az első hét az új telefonnal 3. Emelje fel az ujját, ha kész a szó. 4. Ha szeretné folytatni a szöveg beírását, a következő szó megadásához húzza az ujját újra a betűk fölé. Ha a megjelenő szó nem az, amelyiket be szeretné írni, akkor a következőket teheti: Érintse meg a megfelelő szót a javaslatlistán. További lehetőségekért érintse meg a javaslatlista melletti nyilat. Trace billentyűzet be- és kikapcsolása 1. Nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Nyelv és bevitel elemet. 2. Érintse meg a elemet a HTC Sense Input mellett. 3. Jelölje be a Trace billentyűzet jelölőnégyzetet vagy szüntesse meg a kijelölését. Szövegbevitel beszédfelismeréssel Nincs ideje gépelni? Próbálja meg kimondani a szavakat a bevitelhez. 1. Ha először használja a hangos gépelést, akkor elsőként ellenőrizze, hogy láthatóe a mikrofon ikon ( ) a virtuális billentyűzeten. Ha nem látható, akkor be kell kapcsolni a hangos gépelést. Nyissa meg a Beállítások menüt, majd a Nyelv és bevitel, illetve a Google hangos gépelés elemet. 2. Érintse meg azt a területet, ahova szöveget szeretne bevinni. 3. A virtuális billentyűzeten tartsa lenyomva a billentyűt. 4. Amikor megjelenik egy mozgó mikrofon gomb és a Most beszéljen szavak, akkor mondja ki a megadni kívánt szavakat. A hangbeviteli nyelv beállításához a mikrofon gomb felett érintse meg a nyelvi sávot. Több nyelvet is kiválaszthat. Az elérhető nyelvek változhatnak. 5. Ha a szó nem egyezik meg azzal, amit kimondott, és alá van hózva, akkor érintse meg az aláhúzott szót a törléshez és a további lehetőségek megtekintéséhez. 6. Az írásjeleket a nevük kimondásával adhatja meg (mondja például azt, hogy vessző ). Egyes nyelveknél nem támogatott az írásjelek hangbevitellel történő beírása.

34 34 Az első hét az új telefonnal Akkumulátor Az akkumulátor töltöttségi szintjének megjelenítése Közvetlenül az állapotsoron is ellenőrizheti, hogy százalékosan mekkora hányadban van feltöltve az akkumulátor. 1. Ugrás a Beállítások elemre. 2. Érintse meg az Akkumulátor elemet. 3. Válassza ki az Akkumulátor töltöttségi szintje elemet. Az akkumulátorhasználat aktuális és korábbi értékeinek megtekintése Ellenőrizheti, hogy a rendszer szoftverei és hardvere mennyire terhelik az akkumulátort. Azt is megtekintheti, hogy mennyi ideje működik a HTC Desire 320 az utolsó feltöltése óta. 1. Ugrás a Beállítások elemre. 2. Érintse meg az Akkumulátor elemet. Megjelenik az akkumulátort igénybe vevő elemek listája, illetve az általuk felhasznált energia mennyisége. 3. Az egyes elemeket megérintve megtekintheti, mennyire terheli az adott elem az akkumulátort. A grafikont megérintve a korábbi akkumulátorhasználatot is megvizsgálhatja. Tippek az akkumulátoros üzemidő növeléséhez Az, hogy a készülék mennyi ideig üzemel egy-egy újratöltéssel, attól függ, hogy Ön hogyan használja a HTC Desire 320 készüléket. Ha tovább szeretné növelni az akkumulátoros üzemidőt, próbálkozzon az alábbiakkal: Ellenőrizze az akkumulátorhasználatot Az akkumulátorhasználat figyelemmel követésével meghatározhatja, mi terheli a leginkább az akkumulátort. Ennek alapján dönthet, mi a következő lépés. A részleteket lásd: Az akkumulátorhasználat aktuális és korábbi értékeinek megtekintése (34. Oldal). Ellenőrizze a kapcsolatokat Kapcsolja ki a vezeték nélküli csatlakozásokat, amikor nem használja őket. A kapcsolatok be- vagy kikapcsolásához lépjen a Beállítások menüpontba, be- és kikapcsolható például mobil adatkapcsolat, a Wi-Fi és a Bluetooth. A GPS-t csak akkor kapcsolja be, ha pontos helymeghatározásra van szükség, ha például navigációt vagy helyalapú alkalmazásokat használ. Lásd: Helymeghatározási szolgáltatások be- és kikapcsolása (69. Oldal). Ha nincs szüksége a vezeték nélküli kapcsolatokra, valamint nem szeretne hívásokat és üzeneteket fogadni, kapcsolja be a Repülőgép módot.

35 35 Az első hét az új telefonnal A képernyő kezelése Kímélheti az akkumulátort, ha csökkenti a fényerőt, és rövidebbre állítja a kijelző kikapcsolási idejét. A Kezdőképernyőn ne használjon élő háttérképet. Az animációs effektusokat jó mutogatni másoknak, de lemerítik az akkumulátort. A háttérkép megváltoztatása sima, fekete hátérre szintén segíthet egy kicsit. Minél kevesebb szín jelenik meg, annál kevesebb energiára van szükség. További részletek: Beállítások és biztonság (92. Oldal) és Személyre szabás (40. Oldal). Az alkalmazások kezelése Telepítse a legújabb szoftver- és alkalmazásfrissítéseket. A frissítések az akkumulátor teljesítményének javítását célzó fejlesztéseket is tartalmazhatnak. Távolítsa el vagy tiltsa le azokat az alkalmazásokat, amelyeket soha nem használ. Több alkalmazás akkor is folyamatokat futtat vagy adatokat szinkronizál a háttérben, ha nem használja őket. Ha vannak olyan alkalmazások, amelyekre már nincs szüksége, távolítsa el őket. Ha egy alkalmazás gyárilag lett telepítve, és nem távolítható el, akkor az alkalmazás letiltásával is megakadályozhatja, hogy folyamatosan fusson vagy adatokat szinkronizáljon. A Beállítások > Alkalmazások részben húzza az ujját az Összes lapra, érintse meg az alkalmazást, majd érintse meg a Letiltás elemet. A háttérbeli adatátvitel és szinkronizálás korlátozása A háttérbeli adatátvitelek és szinkronizálások erőteljesen terhelhetik az akkumulátort, különösen, ha több alkalmazás is végez adatszinkronizálást. Vizsgálja meg, melyik alkalmazásnál növelhető a szinkronizálási idő, illetve végezzen manuális szinkronizálást. Ha sok fiókja van, akkor fontolja meg néhány fiók kézi szinkronizálását. A Play Áruház megnyitása után érintse meg a > Beállítások elemet, majd törölje az Ikon felvétele a Kezdőképernyőre jelölőnégyzetet. Ezzel elkerülheti, hogy az újonnan telepített alkalmazások parancsikonokat helyezzenek el a Kezdőképernyőn. Érintse meg az Alkalmazások automatikus frissítése > Ne frissítse automatikusan az alkalmazásokat elemet is, ha az alkalmazásokat kézzel szeretné frissíteni a Play Áruház-ból. További tippek Némi további energiát nyerhet az akkumulátorból az alábbiakkal:

36 36 Az első hét az új telefonnal Csökkentse a csengőhang és a médiafájlok hangerejét. Csökkentse minimálisra a rezgések és a hangjelzések használatát. A Beállításokban érintse meg a Hangprofilok > elemet, majd válassza ki azokat, amelyekre nincs szükség, és tiltsa le őket. Ellenőrizze az alkalmazások beállításait előfordulhat, hogy további lehetőségeket talál az akkumulátorhasználat optimalizálására.

37 37 Kamera Kamera A Android Kamera használata A Android Kamera segítségével fényképeket és videókat készíthet. 1. Nyissa meg a Kamera alkalmazást. 2. Tegye a következők egyikét: Fénykép készítéséhez érintse meg a elemet. Videofelvétel indításához érintse meg a elemet, majd a felvétel leállításához a elemet. Szelfi készítéséhez a elemmel váltson át az előlapi kamerára, majd érintse meg a elemet. Panorámakép készítéséhez érintse meg a elemet, majd érintse meg a elemet. Pásztázzon a HTC Desire 320 készülékkel olyan finoman, ahogy tud, abba az irányba, amelyről felvételt szeretne készíteni. A képek készítését bármikor leállíthatja a megérintésével. A kamera beállításainak módosításához érintse meg a elemet.

38 38 Galéria és videós kiemelések Galéria és videós kiemelések Fényképek és videók megtekintése a Galéria alkalmazásban Emlékezzen a szép időkre. A Galéria alkalmazás segítségével megtekintheti az összes fényképet és videót a HTC Desire 320 készüléken. Szűrést is végezhet albumok, helyek stb. szerint. 1. Nyissa meg a Galéria alkalmazást. 2. Érintse meg a elemet, majd válassza ki a fényképek és a videók szűrésének módját. 3. Érintsen meg egy csempét, ha a fényképek és a videók között kíván böngészni. 4. Érintsen meg egy képet vagy egy videót a teljes képernyőn történő megjelenítéshez. 5. Húzza az ujját balra a következő fénykép vagy videó megtekintéséhez. Fényképek szerkesztése Tegye még szebbé a képeit! A Galéria alkalmazásban különféle szerkesztőeszközök állnak a rendelkezésére, amelyekkel megvághatja és elforgathatja a fényképeket, valamint hatásokat alkalmazhat rajtuk. 1. Lépjen a módosítani kívánt fényképre. 2. Érintse meg a elemet. Tegye a következők egyikét: Válasszon ki egy fényképhatást. Érintse meg a gombot, majd érintse meg a Körülvágás elemet. Húzza a vágómezőt a fénykép kivágandó részére, vagy a jelölők húzásával méretezze át a vágómezőt. Érintse meg a gombot, majd érintse meg az Elforgatás elemet. Tartsa lenyomva és húzza át a fénykép felső részét, így 90 fokos lépésekben forgathatja el.

39 39 Galéria és videós kiemelések Videós kiemelések megtekintése és szerkesztése Szeretné megosztani a napi események izgalmát? A Videós kiemelések segítségével a legjobb fényképek és videók (kiemelések) automatikusan összeállításra kerülnek egy háttértémával és háttérzenével kiegészített rövid videóba. Ez a videó körülbelül fél perc hosszú. Megváltoztathatja a tartalmat, a témát és a zenét, valamint mentheti és megoszthatja a videót. 1. Nyissa meg a Videós kiemelések alkalmazást. Az ugyanazon a napon készített felvételeket az alkalmazás összecsoportosítja. 2. Érintsen meg egy csempét. A lap tetején a nagy csempe automatikusan lejátssza a videót, megjelenítve az adott dátumon készített kiemeléseit. 3. Kiemelések módosítása a videóban: Érintse meg a Tartalom elemet, majd érintse meg a videóban szerepeltetni vagy a videóból kivenni kívánt elem miniatűrjét. A kiemelések véletlenszerű lejátszásához érintse meg a elemet. 4. Érintse meg a Témák elemet, majd válasszon a különböző színsémák és zenei témák közül, amelyekkel kiegészítheti a videót. 5. Érintse meg a Zene elemet az alapértelmezett zeneszám módosításához. Az alapértelmezett zeneszám visszaállításához érintse meg az > Alapértelmezett zeneszám visszaállítása elemet. A Videós kiemelések szolgáltatással kapcsolatban ne másolja, terjessze vagy használja más módon az engedélyköteles anyagokat, hacsak először meg nem kapja ehhez a tulajdonostól az engedélyt. 6. A választott zeneszám vágásához foglalja bele a videóval felvett hangot, majd engedélyezze a tartalom időrendi visszajátszását, megérintve a > Video- és hangbeállítások elemet. 7. A Videós kiemelések teljes képernyős megjelenítéséhez tartsa a HTC Desire 320 készüléket fekvő helyzetben. 8. A kiemelések videofájljának létrehozásához érintse meg a > Mentés elemet. A készülék a Videós kiemelések albumba menti a kész anyagot. 9. A Videós kiemelések megosztásához érintse meg a elemet, majd válassza ki a videó megosztásának módját.

40 40 Személyre szabás Személyre szabás A Kezdőképernyő háttérképe Válasszon a rendelkezésre álló háttérképek közül, vagy használja a kamerával készített bármelyik fényképet. 1. Tartson lenyomva egy üres területet a widget panelen. 2. Érintse meg a felbukkanó menü Kezdőképernyő háttérképe elemét. 3. Érintse meg a következők egyikét: HTC háttérképek Élő háttérképek Galéria vagy Fényképek Az előtelepített háttérképek előnézetének megjelenítéséhez érintse meg a kívánt háttérképet. Az előtelepített, mozgó háttérképek előnézetének megjelenítéséhez érintse meg a kívánt háttérképet. Válasszon ki egy meglévő fényképet, majd vágja meg. 4. Érintse meg az Alkalmaz vagy a Kész gombot.

41 41 Személyre szabás Indítósáv Az indítósáv egyetlen érintéses hozzáférést biztosít a gyakran használt alkalmazásokhoz. Az indítósávon kicserélheti az alkalmazásokat az Ön által gyakran használt alkalmazásokra. 1. Érintse meg és tartsa lenyomva a cserélni kívánt alkalmazást, majd húzza át a ikonra. 2. Érintse meg a elemet, és lépjen az Alkalmazások képernyőre. 3. Érintse meg és tartsa nyomva a kívánt alkalmazást, majd húzza át az indítósáv üres részére. Az indítósávon található alkalmazások mappába is szervezhetők. A lezárási képernyőn található alkalmazások megegyeznek az indítósávon található alkalmazásokkal. Widget hozzáadása a Kezdőképernyőhöz A widgetek egy pillantás alatt fontos információkat jelenítenek meg, és a médiatartalmat is könnyen elérhetővé teszik. Válasszon a widgetek közül, majd a leghasznosabbakat tegye ki a Kezdőképernyőre. 1. Tartson lenyomva egy üres területet a widget panelen. 2. Érintse meg a felbukkanó menü Alkalmazások és widgetek hozzáadása elemét. 3. Érintse meg a > Widgetek elemet. 4. A widgeteket gördítve, illetve a elemet megérintve keresse meg a kívánt widgetet. 5. Tartsa lenyomva, majd húzza az widgetet arra a widget panelre, amelyhez hozzá szeretné adni.

42 42 Személyre szabás Widget beállításainak módosítása Egyes widgetek alapszintű beállításai módosíthatók. 1. Tartsa lenyomva a widgetet a Kezdőképernyőn, majd húzza át a területére. 2. Állítsa be a widget tulajdonságait. Widget átméretezése Néhány widgetet átméretezhet, miután hozzáadta a Kezdőképernyőhöz. 1. Tartsa lenyomva a widgetet a Kezdőképernyőn, majd emelje fel az ujját. Ha körvonal jelenik meg, akkor a widget átméretezhető. 2. A körvonal oldalait húzva nagyíthatja és kicsinyítheti a widgetet. Parancsikonok felvétele a kezdőképernyőre Helyezze el a gyakran használt alkalmazásokat a Kezdőképernyő valamelyik widget panelén. Parancsikonokat is hozzáadhat a gyakran használt beállításokhoz, könyvjelzővel jelölt weboldalakhoz stb. 1. Tartson lenyomva egy üres területet a widget panelen. 2. Érintse meg a felbukkanó menü Alkalmazások és widgetek hozzáadása elemét. 3. Érintse meg az > Alkalmazások vagy a Parancsikonok elemet. 4. Gördítsen végig az alkalmazásokon vagy a parancsikonokon, illetve a elemet megérintve keresse meg a kívánt tételt. 5. Tartsa lenyomva, majd húzza az alkalmazást vagy a parancsikont arra a widget panelre, amelyhez hozzá szeretné adni. Ha az Alkalmazások képernyőről szeretne hozzáadni egy alkalmazást, tartsa lenyomva az alkalmazást, majd húzza a kívánt widget panelre.

43 43 Személyre szabás A Kezdőképernyő-panelek szerkesztése Widget panel hozzáadása vagy eltávolítása Nem fog tudni új widget panelt felvenni, ha már elérte a maximális korlátot. A(z) HTC BlinkFeed mindig első panelként jelenik meg (és nem távolítható el). A HTC BlinkFeed elé nem adható hozzá widget panel. 1. Tartson lenyomva egy üres területet a widget panelen. 2. Érintse meg a felbukkanó menü Kezdőképernyő oldalainak kezelése elemét. 3. Új widget panel hozzáadásához húzza az ujját balra, amíg meg nem jelenik a ikon. Érintse meg az ikont. 4. Widget panel eltávolításához húzza az ujját balra vagy jobbra, amíg meg nem jelenik a panel, majd érintse meg az Eltávolítás elemet. 5. Ha végzett, nyomja meg a gombot. A widget panelek elrendezése A HTC BlinkFeed elé nem adható hozzá és nem helyezhető át widget panel. 1. A Kezdőképernyő testreszabásához húzza össze két ujját a HTC BlinkFeed panelen vagy bármely widget panelen. 2. Nyomja le és tartsa lenyomva a widget panel miniatűrjét, majd húzza balra vagy jobbra a kívánt pozícióba. 3. Ha végzett a widget panelek elrendezésével, nyomja meg a gombot.

44 44 Személyre szabás Widget vagy ikon áthelyezése A widget panelen található widgetek és ikonok könnyedén áthelyezhetők egyik panelről a másikra. 1. Hosszan érintse meg egy ujjal a widgetet vagy ikont. 2. Egy másik ujjával balra vagy jobbra suhintva forgassa el a képernyőt egy másik widget panelre. 3. Engedje el a widgetet vagy ikont. Egy widget vagy ikon eltávolítása 1. Érintse meg és tartsa lenyomva azt a widgetet vagy ikont, amelyet el kíván távolítani, majd húzza a elemre. 2. Amikor a widget vagy az ikon pirosra vált, emelje fel az ujját. Az elsődleges Kezdőképernyő módosítása Az elsődleges Kezdőképernyő a HTC BlinkFeed vagy egy widget panel lehet. 1. Tartson lenyomva egy üres területet a widget panelen. 2. Érintse meg a felbukkanó menü Kezdőképernyő oldalainak kezelése elemét. 3. Húzza az ujját balra vagy jobbra, amíg meg nem jelenik az a panel, amelyet elsődleges Kezdőképernyőként szeretne használni.

45 45 Személyre szabás 4. Érintse meg a Beállítás Kezdőképernyőként elemet. 5. Nyomja meg a gombot. Ha egy alkalmazásban megnyomja a gombot, akkor a rendszer visszalépteti az utolsó panelre, amelyen tartózkodott. Az elsődleges Kezdőképernyőre való visszalépéshez nyomja le újra a gombot. A widget panelen és az indítósávon található alkalmazások csoportosítása 1. Tartsa lenyomva a kívánt alkalmazást, majd húzza egy másik alkalmazásra; ezzel automatikusan létrejön egy mappa. 2. Érintse meg a mappát a megnyitáshoz. 3. Érintse meg a mappa ablakának címsorát, majd adja meg a mappa új nevét. 4. Tegyen további alkalmazásokat is a mappába. Érintse meg a gombot, válassza ki az alkalmazásokat, majd érintse meg a Kész gombot. A mappákban beállításokra vagy különféle információkra hivatkozó parancsikonokat is elhelyezhet. A parancsikont először a widget panelhez adja hozzá, majd húzza át a mappába. Elemek eltávolítása mappából 1. Érintse meg és nyissa meg az indítósávon vagy a widget panelen található mappát. 2. Érintse meg és tartsa lenyomva a kívánt alkalmazást vagy parancsikont, majd húzza át a ikonra.

HTC Desire 620. Felhasználói kézikönyv

HTC Desire 620. Felhasználói kézikönyv HTC Desire 620 Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Érdekes funkciók A HTC Desire 620 készülék szolgáltatásai 9 Kibontás HTC Desire 620 11 Hátlap 12 micro SIM kártya 14 Tárolókártya 15 Akkumulátor

Részletesebben

HTC Desire 510. Felhasználói kézikönyv

HTC Desire 510. Felhasználói kézikönyv HTC Desire 510 Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire 510 9 Hátlap 10 micro SIM-kártya 11 Tárolókártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 14 Szeretne gyors útmutatást a telefonról?

Részletesebben

Az Ön HTC Desire 300 készüléke Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Desire 300 készüléke Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Desire 300 készüléke Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire 300 7 Hátlap 8 micro SIM-kártya 9 Memóriakártya 10 Akkumulátor 11 Ki és bekapcsolás 14 Szeretne gyors útmutatást

Részletesebben

A HTC Desire 500 kettős sim Felhasználói kézikönyv

A HTC Desire 500 kettős sim Felhasználói kézikönyv A HTC Desire 500 kettős sim Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire 500 7 Hátlap 8 Kettős SIM-kártya 9 Memóriakártya 10 Akkumulátor 11 Ki és bekapcsolás 13 Szeretne gyors útmutatást

Részletesebben

HTC Desire 816. Felhasználói kézikönyv

HTC Desire 816. Felhasználói kézikönyv HTC Desire 816 Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire 816 9 nano SIM-kártya 10 Memóriakártya 11 Az akkumulátor töltése 12 Ki és bekapcsolás 12 Szeretne gyors útmutatást a telefonról?

Részletesebben

HTC Desire 610. Felhasználói kézikönyv

HTC Desire 610. Felhasználói kézikönyv HTC Desire 610 Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire 610 9 nano SIM-kártya 10 Memóriakártya 11 Az akkumulátor töltése 12 Ki és bekapcsolás 13 Szeretne gyors útmutatást a telefonról?

Részletesebben

Az Ön HTC One mini készüléke Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC One mini készüléke Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC One mini készüléke Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One mini 7 microsim-kártya 8 Az akkumulátor töltése 9 Ki és bekapcsolás 10 Szeretne gyors útmutatást a telefonról? 10

Részletesebben

A HTC One X/One X+ Felhasználói kézikönyv

A HTC One X/One X+ Felhasználói kézikönyv A HTC One X/One X+ Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One X/One X+ 7 microsim-kártya 8 Az akkumulátor töltése 10 Ki és bekapcsolás 10 Szeretne gyors útmutatást a telefonról? 11 Telefon

Részletesebben

HTC One mini 2. Felhasználói kézikönyv

HTC One mini 2. Felhasználói kézikönyv HTC One mini 2 Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One mini 2 9 nano SIM-kártya 10 Tárolókártya 11 Az akkumulátor töltése 14 Ki és bekapcsolás 14 Szeretne gyors útmutatást a telefonról?

Részletesebben

Az Ön HTC Desire 601 készüléke Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Desire 601 készüléke Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Desire 601 készüléke Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire 601 9 Hátlap 10 micro SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 14 Szeretne gyors útmutatást

Részletesebben

A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv

A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One 7 microsim-kártya 8 Az akkumulátor töltése 9 Ki és bekapcsolás 10 Szeretne gyors útmutatást a telefonról? 10 Telefon beállítása

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv

A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One 7 SIM-kártya 8 Az akkumulátor töltése 9 Ki és bekapcsolás 10 Szeretne gyors útmutatást a telefonról? 10 Telefon beállítása

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia T2 Ultra D5303/D5306

Használati útmutató. Xperia T2 Ultra D5303/D5306 Használati útmutató Xperia T2 Ultra D5303/D5306 Tartalomjegyzék Első lépések... 7 A használati útmutatóról...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 A készülék első bekapcsolása...10 Miért van szükség Google

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia C C2305/C2304

Használati útmutató. Xperia C C2305/C2304 Használati útmutató Xperia C C2305/C2304 Tartalomjegyzék Xperia C Használati útmutató...6 Első lépések...7 Android mi ez és mire való?...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 Az eszköz be- és kikapcsolása...10

Részletesebben

HTC One (M8) Felhasználói kézikönyv

HTC One (M8) Felhasználói kézikönyv HTC One (M8) Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One 9 nano SIM-kártya 10 Tárolókártya 11 Az akkumulátor töltése 14 Ki és bekapcsolás 14 Szeretne gyors útmutatást a telefonról? 15 Telefon

Részletesebben

Az Ön HTC One max készüléke Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC One max készüléke Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC One max készüléke Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One max 9 Hátlap 10 micro SIM-kártya 12 Memóriakártya 13 Az akkumulátor töltése 14 Ki és bekapcsolás 14 Szeretne gyors

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602 Használati útmutató Xperia Z C6603/C6602 Tartalomjegyzék Első lépések...7 A használati útmutatóról...7 Eszköz áttekintés...7 Összeszerelés...8 A készülék első bekapcsolása...10 Miért van szükség Google

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602 Használati útmutató Xperia Z C6603/C6602 Tartalomjegyzék Xperia Z Használati útmutató...6 Első lépések...7 Mi az Android?...7 Eszköz áttekintés...7 Összeszerelés...8 Az eszköz be- és kikapcsolása...10

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv HTC U12 life 2 Tartalom Tartalom Érdekes funkciók Android 8.0 8 Személyre szóló 9 Kibontás és beállítás A HTC U12 life bemutatása 10 nano SIM-kártya és microsd-kártyák behelyezése

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY ERICSSON XPERIA GO http://hu.yourpdfguides.com/dref/4379959

Az Ön kézikönyve SONY ERICSSON XPERIA GO http://hu.yourpdfguides.com/dref/4379959 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY ERICSSON XPERIA GO. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia C3 Dual D2502

Használati útmutató. Xperia C3 Dual D2502 Használati útmutató Xperia C3 Dual D2502 Tartalomjegyzék Első lépések...6 A használati útmutatóról...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A készülék első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google -fiókra?...9

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

HTC One mini 2. Felhasználói kézikönyv

HTC One mini 2. Felhasználói kézikönyv HTC One mini 2 Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One mini 2 9 nano SIM-kártya 10 Tárolókártya 11 Az akkumulátor töltése 14 Ki és bekapcsolás 14 Szeretne gyors útmutatást a telefonról?

Részletesebben

A HTC Desire X készülék Felhasználói kézikönyv

A HTC Desire X készülék Felhasználói kézikönyv A HTC Desire X készülék Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire X 8 Hátlap 9 SIM-kártya 10 Memóriakártya 11 Akkumulátor 12 Ki és bekapcsolás 13 A HTC Desire X kezdeti beállítása

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

A HTC Desire X készülék Felhasználói kézikönyv

A HTC Desire X készülék Felhasználói kézikönyv A HTC Desire X készülék Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire X 8 Hátlap 9 SIM-kártya 10 Memóriakártya 11 Akkumulátor 12 Ki és bekapcsolás 13 A HTC Desire X kezdeti beállítása

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ACER S55 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5734460

Az Ön kézikönyve ACER S55 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5734460 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HTC Desire C Felhasználói kézikönyv

HTC Desire C Felhasználói kézikönyv HTC Desire C Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire C 8 Hátlap 9 Az akkumulátor eltávolítása 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Az akkumulátor töltése 13 Ki és bekapcsolás 13 A HTC

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (telefon mód) Típusszám: Nokia N95-1. A továbbiakban Nokia N95 néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 és választógombok a parancsok

Részletesebben

A HTC One SV Felhasználói kézikönyv

A HTC One SV Felhasználói kézikönyv A HTC One SV Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One SV 9 Hátlap 10 SIM-kártya 10 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 15 A HTC One SV kezdeti beállítása 16 Szeretne gyors

Részletesebben

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása Rövid útmutató az első lépésekhez A biztonságos hozzáférésnek, megosztásnak és fájltárolásnak köszönhetően bárhonnan hatékonyan dolgozhat. Jelentkezzen be az Office 365-előfizetésébe, majd az appindítón

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Wildfire S 8 Hátlap 10 SIM-kártya 10 Memóriakártya 13 Akkumulátor 14 Ki és bekapcsolás 17 A PIN-kód

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC ChaCha 8 Alsó fedőlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 16 A PIN-kód beírása

Részletesebben

Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 7 HTC Flyer 7 Felső burkolat 9 Memóriakártya 10 Akkumulátor 11 Ki és bekapcsolás 11 Ujjmozdulatok 12 A HTC Flyer

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Üzembe helyezési útmutató Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211337, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei 8 Érintőképernyő 9 Másodlagos kamera 10 Hangerő/Nagyítás gomb 11 Média gomb 12 Képernyő-

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1 Kezdõ lépések Nokia N93i-1 A készülék gombjai és részei összecsukott mód 2. kiadás HU, 9253949 Típusszám: Nokia N93i-1. A további hivatkozásokban Nokia N93i néven szerepel. 1 A fõ kamera és az objektív.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv HTC One M9 2 Tartalom Tartalom Érdekes funkciók Személyre szabás 9 Képkezelés 10 Hang 12 Kibontás HTC One M9 14 Kártyatartókat tartalmazó foglalatok 15 nano SIM kártya 15 Tárolókártya

Részletesebben

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení UMAX VisionBook 8Wi Használati útmutató ásti balení Csomag tartalma A csomag a következőket tartalmazza: Táblagép USB kábel Hálózati adapter Táblagép leírása Név Funkció 1. Audio port (3.5 mm) Fülhallgató,

Részletesebben

A HTC One SV Felhasználói kézikönyv

A HTC One SV Felhasználói kézikönyv A HTC One SV Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One SV 9 Hátlap 10 SIM-kártya 10 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 15 A HTC One SV kezdeti beállítása 16 Szeretne gyors

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia ion. LT28i

Használati útmutató. Xperia ion. LT28i Használati útmutató Xperia ion LT28i Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...6 Android mi és miért?...7 Alkalmazások...7 Első lépések...8 Összeszerelés...8 A telefon be- és kikapcsolása...10 A képernyő zárolása...11

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia E dual C1605/C1604

Használati útmutató. Xperia E dual C1605/C1604 Használati útmutató Xperia E dual C1605/C1604 Tartalomjegyzék Xperia E dual Használati útmutató...6 Első lépések...7 Mi az Android?...7 A telefon áttekintése...7 Összeszerelés...9 A telefon be- és kikapcsolása...12

Részletesebben

Az Ön HTC Desire 200 készüléke Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Desire 200 készüléke Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Desire 200 készüléke Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire 200 8 Hátlap 9 SIM-kártya 10 Memóriakártya 11 Akkumulátor 12 Ki és bekapcsolás 14 A HTC Desire 200 kezdeti

Részletesebben

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Explorer 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 14 A PIN-kód beírása

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z1 C6902/C6903/C6906

Használati útmutató. Xperia Z1 C6902/C6903/C6906 Használati útmutató Xperia Z1 C6902/C6903/C6906 Tartalomjegyzék Első lépések...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A telefon első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google -fiókra?...9 Az eszköz töltése...10

Részletesebben

A HTC One S készülék Felhasználói kézikönyv

A HTC One S készülék Felhasználói kézikönyv A HTC One S készülék Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One S 9 SIM-kártya 10 Az akkumulátor töltése 11 Ki és bekapcsolás 11 Szeretne gyors útmutatást a telefonról? 12 Telefon beállítása

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató X Felhasználói útmutató Tartalom Előszó Újdonságok Hangfelismerés Új kamera módok Rendezői mód Wi-Fi+ 5 Hüvelyk mód 5 Touchplus 7 Széf 8 A képernyő lezárása és feloldása 9 Első lépések Csatlakozás Wi-Fi

Részletesebben

HTC Sensation Felhasználói kézikönyv

HTC Sensation Felhasználói kézikönyv HTC Sensation Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések HTC Sensation 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Az akkumulátoros üzemidő meghosszabbítása 15 Ki és bekapcsolás

Részletesebben

HTC EVO 3D Felhasználói kézikönyv

HTC EVO 3D Felhasználói kézikönyv HTC EVO 3D Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések HTC EVO 3D 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Az akkumulátoros üzemidő meghosszabbítása 15 Ki és bekapcsolás 16

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Tartalomjegyzék. A termék kialakítása... 4 Gombok Az óra feltöltése Az óra szíja... 6 Az óra szíjának kicserélése... 6

Tartalomjegyzék. A termék kialakítása... 4 Gombok Az óra feltöltése Az óra szíja... 6 Az óra szíjának kicserélése... 6 Tartalomjegyzék A termék kialakítása... 4 Gombok... 4... 5 Az óra feltöltése... 5 Az óra szíja... 6 Az óra szíjának kicserélése... 6... 7 SIM-kártya beszerzése... 7 A SIM-kártya behelyezése... 8 A SIM-kártya

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv HTC One M8s 2 Tartalom Tartalom Érdekes funkciók A HTC Eye Experience 9 Kibontás HTC One 10 Kártyatartókat tartalmazó foglalatok 11 nano SIM kártya 12 Tárolókártya 13 Az akkumulátor

Részletesebben

UMAX Visionbook 10Wi

UMAX Visionbook 10Wi UMAX Visionbook 10Wi Használati útmutató A csomag a következőket tartalmazza: Csomag tartalma Táblagép Billentyűzet Hálózati adapter Használati útmutató Táblagép leírása Felülnézet Oldalnézet balról Elölnézet

Részletesebben

Használati útmutató. ST21i2/ST21a2. tipo

Használati útmutató. ST21i2/ST21a2. tipo Használati útmutató ST21i2/ST21a2 tipo Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...6 Android mi és miért?...7 Alkalmazások...7 Első lépések...8 Összeszerelés...8 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítővarázsló...10

Részletesebben

Outlook Express használata

Outlook Express használata Outlook Express használata Az induló ablak több részre oszlik Nyitott mappa tartalma Mappák Partnerek Az induló ablak nézetét testre lehet szabni a Nézet menü/elrendezés almenüjével Az eszköztár testreszabásához

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Porto S (E570)

Felhasználói kézikönyv. Porto S (E570) Felhasználói kézikönyv Porto S (E570) HU A COOLPAD ÜZENETE Köszönjük, hogy a Porto S E570 mobiltelefont választotta. Új telefonja optimális használatához kérjük, kövesse ezeket az egyszerű - azonban fontos

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Kamera áttekintése Lencse Mikrofon OLED képernyő Akkumulátorfedélkioldó LED jelzőfény Hangszóró Sztenderd 1/4"-os rögzítési pont Kioldó/Enter gomb Bekapcsolás/Mód váltása gomb Micro-USB

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv HTC Desire 630 dual sim 2 Tartalom Tartalom Érdekes funkciók Android 6.0 Marshmallow 8 Képkezelés 9 Hang 10 Személyre szabás 11 HTC alkalmazásfrissítések 12 Kibontás HTC Desire 630

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation 8 Hátlap 10 SIM-kártya 12 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 15 A PIN-kód beírása

Részletesebben

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv Essence 4 0 S ze rzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert,

Részletesebben

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Wildfire S 8 Hátlap 10 SIM-kártya 10 Memóriakártya 13 Akkumulátor 14 Ki és bekapcsolás 17 A PIN-kód

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések HTC Sensation XE a következővel: Beats Audio 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Az

Részletesebben

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban.

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban. ios iphone Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Tartalom: Az iphone aktiválása Az iphone beállítása Aktiválás számítógéppel Levelezés Szinkronizálás számítógéppel és az itunes

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation XE with Beats Audio 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-A300FU Felhasználói kézikönyv Hungarian. 01/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 7 Az értékesítési doboz tartalma 8 A készülék elrendezése 10 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben

1. A főbb funkciók bemutatása

1. A főbb funkciók bemutatása Kézikönyv SMO10QC3G FIGYELMEZTETÉSEK A készülék és annak tartozékai gyermekektől elzárva tartandó. A készüléket ne tartsa nedves helyeken vagy nedves tárgyak közelében és ne fogja meg nedves kézzel. A

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Részletesebben

Smart speed VF-795 CJA28BAVDAPA

Smart speed VF-795 CJA28BAVDAPA User Használati manual útmutató Smart speed Vodafone Group 2015. A Vodafone márkanév és a Vodafone logók a Vodafone Csoport védjegyei. A jelen dokumentumban megjelenő bármely termékvagy vállalatnév az

Részletesebben

Smart grand VF-696 CJA28DAVDAPA

Smart grand VF-696 CJA28DAVDAPA User Használati manual útmutató Smart grand Vodafone Group 2015. A Vodafone márkanév és a Vodafone logók a Vodafone Csoport védjegyei. A jelen dokumentumban megjelenő bármely termékvagy vállalatnév az

Részletesebben

AKAI TAB-7800. Táblagép kétmagos processzorral. Használati útmutató. Kérjük, olvassa el a használati útmutatót a készülék használatbavétele előtt.

AKAI TAB-7800. Táblagép kétmagos processzorral. Használati útmutató. Kérjük, olvassa el a használati útmutatót a készülék használatbavétele előtt. AKAI TAB-7800 Táblagép kétmagos processzorral Használati útmutató Fontos információk: Kérjük, olvassa el a használati útmutatót a készülék használatbavétele előtt. A leírások a kézikönyvben az alapértelmezett

Részletesebben

Az Ön HTC Salsa Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Salsa Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Salsa Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Salsa 8 Alsó fedőlap 10 Az akkumulátor-rekesz ajtaja 11 SIM-kártya 12 Memóriakártya 13 Akkumulátor 14 Ki

Részletesebben

Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Rhyme 9 Hátlap 11 SIM-kártya 13 Memóriakártya 13 Akkumulátor 15 Ki és bekapcsolás 16 A PIN-kód beírása 17

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-T560 Felhasználói kézikönyv Hungarian. 09/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G313HN Felhasználói kézikönyv Hungarian. 10/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben

Titkosított kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen.

Titkosított  kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen. Felhasználói kézikönyv Android 2 Bevezető Android okostelefon beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon megrendelt e-mail titkosítási szolgáltatást igénybe tudja

Részletesebben

A HTC One S készülék Felhasználói kézikönyv

A HTC One S készülék Felhasználói kézikönyv A HTC One S készülék Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One S 8 SIM-kártya 9 Az akkumulátor töltése 10 Ki és bekapcsolás 10 A HTC One S kezdeti beállítása 11 Szeretne gyors útmutatást

Részletesebben

Android Lollipop Felhasználói kézikönyv

Android Lollipop Felhasználói kézikönyv Android Lollipop Felhasználói kézikönyv A készülék beállítása első bekapcsoláskor Lollipop 1 A készülék beállítása első bekapcsoláskor A készülék első bekapcsolásakor az Üdvözlőképernyő fogadja. Válassza

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv GT-I9060I/DS GT-I9060I Felhasználói kézikönyv www.samsung.com A kézikönyvről A készülék a Samsung kiemelkedő technológiai szakértelmét és magas követelményeit felhasználva minőségi mobilkommunikációt és

Részletesebben

Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 A telefon 8 Alsó fedőlap 10 Az akkumulátor-rekesz ajtaja 12 SIM-kártya 13 Memóriakártya 14 Akkumulátor 15

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület GroupWise WebAccess Alap-illesztőfelület gyorskalauz 8 Novell GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület Gyorskalauz www.novell.com A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület használata Miután a rendszergazda

Részletesebben

Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Flyer 8 Felső burkolat 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 13 A PIN-kód beírása

Részletesebben

100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából

100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából 100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából Alkalmazás-vezérlés Ha a fűtőpanelt a BEHA SmartHeater alkalmazáshoz kívánja csatlakoztatni, töltse le az alkalmazást az App Store-ból (iphone-ra)

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

myphone 2015. Minden jog fenntartva. myphone HaloX Használati útmutató

myphone 2015. Minden jog fenntartva. myphone HaloX Használati útmutató Használati útmutató 1 csomag tartalma: Használat előtt ellenőrizze a csomag tartalmát: készülék, akkumulátor, töltő, töltő állomás, microusb kábel, használati útmutató, Amennyiben valamely tartozék hiányzik,

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Flyer 8 Felső burkolat 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Battery (Akkumulátor) 13 Ki és bekapcsolás 13 A

Részletesebben