I.Fejezet. ÁLTALÁNOS EL írások

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I.Fejezet. ÁLTALÁNOS EL írások"

Átírás

1 SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISEL - TESTÜLETÉNEK 11/1998. /VII.8./ sz. r e n d e l e t e a SÁMÉHEGYI-D HELYI ÉPíTÉSI EL írásairól =========================================== I.Fejezet ÁLTALÁNOS EL írások Az el írások területi hatálya 1.. A jelen el írások hatálya Szigetszentmiklós Sáméhegyi - d területén, K-i irányban a Csepeli (51101 sz.) útig, É-i irányban a f város (XXI.k.) közigazgatási határáig, Ny-i irányban a hrsz-ú útig, D-i irányban az MO autóútig terjed. A tervezési terület külterület (kb. 60,0 ha), melyet a szabályozási terv szerint belterületbe kell vonni. A szabályozási el írások a terv jóváhagyásának napján lépnek hatályba. Az el írások alkalmazása 2.. (1) Az 1. -ban meghatározott területen területet felhasználni, építési telket, építmények (létesítmények) elhelyezésére építési telket, építési területet kialakítani, út- és egyéb közlekedési, közm hálózati, továbbá bármilyen m tárgyat és építményt tervezni, építeni, felújítani, helyreállítani, átalakítani, korszer síteni, b víteni és lebontani valamint mindezekre építési engedélyt adni az Országos Építésügyi Szabályzat (továbbiakban: OÉSZ) rendelkezéseinek megtartása mellett az Általános Rendezési Terv szabályozási el írásairól szóló 12/1994. /IX.22./ sz. önkormányzati rendeletben foglaltak megtartása mellett, csak a szabályozási tervben és a jelen el írások rendelkezéseiben foglaltaknak megfelel en szabad. (2) A szabályozási el írásokat a szabályozási tervvel együtt kell alkalmazni. Szabályozási elemek 3.. (1) A részletes rendezési terv kötelez és javasolt (irányadó) szabályozási vonalakat tartalmaz. a.) A folyamatos szabályozási vonalak kötelez szabályozási elemek, melyeket kötelez nek kell tekinteni és meg kell tartani, melyek:

2 2 - a kötelez erej en jelölt szabályozási vonalak, építési vonalak, a különböz rendeltetés területeket elválasztó határvonalak, a környezetvédelmi területi kategóriák és övezetek határai - a tervezett létesítmények építési telkét - a telek rendeltetését - az övezeti jellemz ket - a véd távolságokat, a véd területet meghatározó távolságokat - az építési tilalmak és korlátozások területét - az épületek homlokzatmagasságára, tet idomára, stb. vonatkozó megkötéseket. b.) A szaggatott szabályozási vonalak javasolt, ill. irányadó jelleg szabályozási elemek, melyek a szabályozás lehetséges változatára utalnak. (2) Azok az építési vonalak, ahol a szabályozási vonal és az építési vonal között min. 15 m-t jelöltünk, irányadó jelleg ek, pontosításuk további tervezést igényel, ezért azok beépítési tervvel értelemszer en pontosítandók. A telekalakítás és az építés engedélyezése 4.. (1) Azokon a területeken, ahol a terület felhasználás vagy az építési övezet a terv szerint megváltozik, a telekalakítás és építés a változásnak megfelel en engedélyezhet. (2) Ameddig a területen az építés feltételei (terület el készítés, vízrendezés, el közm vesítés stb.) nem biztosítottak, építési engedély csak a szükséges teend k elvégzése után, az építési feltételek rendelkezésre álltát követ en adható meg. (3) Kit zés csak a jelen szabályozási tervben el írt szabályozási vonalak betartásával készült kit zési terv alapján készülhet. Az épületek a jelölt beépítési határon belül helyezend k el. II.Fejezet A terv területének felhasználása 5.. (1) Felhasználás szerint a terv területe az alábbi terület felhasználási egységekre tagozódik: a.) intézmény hasznosítású terület (IN-K/SZ 1, IN,K/SZ 2,) b.) ipari hasznosítású (környezetbarát) vállalkozási terület (IP-M, IP-M E, IP 1, IP 2, c.) lakóterület (L-IV)

3 3 Ipari hasznosítású (környezetbarát) vállalkozási terület 6.. (1) IN-K/SZ 1 övezet: a területen kisvállalkozások, kereskedelmi és szolgáltató egységek helyezhet k el, ahol raktározás, árusítás, környezetkímél tevékenység lehetséges: övezeti jel IN- K/SZ 1 beépítési mód szabadon álló legkisebb telekterület min: 4000 m2 legkisebb telekszélesség A telek területének maximális beépíthet sége Az épület megengedett maximális utcai homlokzat magassága épülettel burkolt min. rendezett felület x zöldfelület min. 40 m % % 40 % 4,5 m x. burkolt felület: burkolt út, járda és parkoló felület együttesen (2) IN-K/SZ 2 övezet: a területen közepes vállalkozások, kereskedelmi és szolgáltató egységek helyezhet k el, ahol raktározás, árusítás, környezetkímél tevékenység folytatható. A területen a szabályozási terv szerinti telekhatár rendezést ajánlott figyelembe venni. övezeti jel IN- K/SZ 2 beépítési mód szaba don álló legkisebb terület min. 1,0 ha A telek területének maximális beépíthet sége épülettel burkolt min. rendezett felület x. zöldfelület % % 40 % 6,0 m Az épület megengedett maximális utcai homlokzat magassága (3) a.) A beruházás ismeretében, a létesítmény elhelyezése el tt beépítési tervet kell készíttetni mely az építési engedély mellékleteként készül -, tartalmát illet leg az épület elhelyezésén kívül a parkolás, árufeltöltés, személybejárat, zöldterületek kertészeti kialakítására, közm ellátás megoldására is kiterjed. b.) A szabályozási terven jelölt építési vonalakat és a beépítés megengedett határát ajánlott figyelembe venni, az épületet ezen belül kell elhelyezni, a burkolt felületeket (út, járda, parkoló) ezen belül kell elhelyezni, melyek a beépítési tervekkel értelemszer en pontosítandók. A területen az el kert: min. 15 m oldalkert: min. 10 m hátsókert min. 15 m. c.) A telkeket kerítéssel kell körülvenni. Az utcafronton nem szükséges kerítés építése az el kerteket településképi, környezetesztétikai okok miatt parkként lehet kialakítani, amennyiben az utcafronton kerítés épül a kerítésépítés építési engedély köteles. Az oldalkerítések épített (zárt), dróthálós vagy él sövény kerítés lehet magassága a rendezett járdaszintt l min. 1,8 m, max. 2,2 m lehet. A Csepeli út és a tervezett Csepel-szigeti gerincút melletti területeken épített (zárt) kerítés építése kötelez, mely építési engedély köteles, továbbá az építési engedélyhez minden esetben utcakép csatolandó (a szomszédos 2-2 épület homlokzatának feltüntetésével).

4 4 d.) Az épületek magas tet s kivitelezés ek lehetnek (tet hajlásszöge max ), a tet gerinc párhuzamos legyen az oldalhatárral. e.) Törekedni kell a telephelyeken belül a rendezett zöldterület kialakítására, de minimum a kerítés mellett egy fasor ültetése kötelez. f.) A nagytávon lakóterület céljára (L-IV. övezet) jelölt terület melletti tervezett területek beépítésekor a telkeken min. 10 m intenzív növénytelepítés kötelez. g.) A telkeken nem folytatható olyan tevékenység, szabadtéri raktározás, amely településesztétikai szempontból kifogásolható. h.) A telephelyek létesítményeinek parkoló (személy-, tehergépjárm, camion) igényét, az OÉSZ 78. -a értelmében, telken belül kell biztosítani. A Csepeli út melletti, tervezett szerviz útról az út melletti telkek részbeni parkolóhely igénye kialakítható. Ipari hasznosítású (környezetbarát) vállalkozási terület (IP-M, IP-M E, IP 1, IP 2 ) 7.. (1) IP-M övezet: ebbe az övezetbe a 0182/8-as hrsz-ú ingatlan tartozik, mint meglév, megmaradó telephely. A területre vonatkozó beépítési el írások a tervezett (IP 2 ) kategóriákra vonatkozó el írásokkal azonosak. (2) IP-M E övezet: ebbe az övezetbe az Autópálya Mérnökség területe tartozik, mely meglév, megmaradó telephelynek tekinthet, területe nem b víthet, a telek beépítettsége nem növelhet. (3) IP 1 övezet: ebbe az övezetbe a 0186/6-os hrsz-ú telek tartozik, ahol a 8 ha 9633 m2-es telek a következ képpen kerül megosztásra: - Frühwald Kft részére 6,0 ha - további értékesítésre 2 ha 9633 m2-es terület kerül, mely tovább nem osztható A telkek területének maximális beépíthet sége: - épülettel max % - min. rendezett zöldfelület 40 % - burkolt felület (burkolt út, járda, parkoló stb.) max. 35 % - 25 % - az épület megengedett maximális utcai homlokzatmagassága 8,5 m - beépítési mód: szabadon álló (A Frühwald Kft Épít anyag gyártó üzeménél a csarnok és a központi iroda épülete az elvi építési dokumentációnak megfelel en külön építhet.) - el kert mélysége: min 15 m - oldalkert mélysége: min. 10 m - hátsókert mélysége: min. 20 m (4) IP 2 övezet: az övezetben a tervezett közepes- és nagyvállalkozások helyezhet k el, ahol raktározás, környezetkímél termel tevékenység történik.

5 5 övezeti jel IP 2 beépítési mód szaba don álló legkisebb telekterület legkisebb telekszélesség A telek területének maximális beépíthet sége Az épület megengedett maximális utcai homlokzat magassága épülettel burkolt min. rendezett felület x zöldfelület min: 1 ha min. 100 m % % 40 % 7,5 m x. burkolt felület: burkolt út, járda és parkoló felület együttesen. a.) A beruházás ismeretében, a létesítmény elhelyezése el tt beépítési tervet kell készíttetni mely az építési engedély mellékleteként készül -, tartalmát illet leg az épület elhelyezésén kívül a parkolás, árufeltöltés, személybejárat, zöldterületek kertészeti kialakítására, közm ellátás megoldására is kiterjed. b.) A szabályozási terven jelölt beépítés megengedett határát ajánlott figyelembe venni, az épületet ezen belül kell elhelyezni, a burkolt felületeket (út, járda, parkoló) ezen belül kell elhelyezni, melyek a beépítési tervekkel értelemszer en pontosítandók. A területen az el kert: min. 20 m oldalkert: min. 10 m hátsókert: min. 20 m c.) A telephelyeket kerítéssel kell körülvenni. Az utcafronton nem szükséges kerítés építése az el kerteket településképi, környezetesztétikai okok miatt parkként lehet kialakítani amennyiben az utcafronton kerítés épül a kerítésépítés építési engedély köteles. Az oldalkerítések épített (zárt), dróthálós vagy él sövény kerítés lehet magassága a rendezett járdaszintt l min. 1,8 m, max. 2,2 m lehet. A Csepeli út és a tervezett Csepel-szigeti gerincút melletti területeken épített (zárt) kerítés építése kötelez, mely építési engedély köteles, továbbá az építési engedélyhez minden esetben utcakép csatolandó (a szomszédos 2-2 épület homlokzatának feltüntetésével.) d.) Törekedni kell a telephelyeken belül a rendezett zöldterület kialakítására, de minimum a kerítés mellett egy fasor ültetése kötelez. e.) A telephelyeken nem folytatható olyan tevékenység, szabadtéri raktározás, amely településesztétikai szempontból kifogásolható. f.) A telephelyek létesítményeinek parkoló igényét (személy-, tehergépjárm, camion) telken belül kell biztosítani (OÉSZ 78..). Meglév, megmaradó lakóterület (L-IV) 8.. (1) L-IV. övezet: ebbe az övezetbe a f város melletti jelenleg külterületi lakott hely tartozik, mely csak nagytávon vonható belterületbe, a területre az OÉSZ 23. -a érvényes, a telkeken állattartás nem engedélyezhet.

6 6 Zöldfelületek 9.. (1) A tervezett Csepel-szigeti gerincút mellett kétszint zöldsáv (cserje- és faszint) telepítend. (2) A bels utak két oldalt fásítva alakítandók ki. (3) A tervezési területen csak fásított parkoló létesíthet. Közlekedési területek és létesítmények 10.. (1) A közlekedési területeket és létesítményeket, azok szabályozási szélességeit és véd távolságait a terv ábrázolja. (2) Az utak szabályozási szélességgel meghatározott területsávjai mentén létesítményt elhelyezni csak a területsáv megtartásával szabad. (3) A vállalkozási telephelyeken az OÉSZ 78. -a szerinti parkolási igényt telken belül kell megoldani. (4) A tervezett Csepel-szigeti gerincút véd távolsága az út tengelyét l m. Az út mellett a kötelez szabályozási vonal 40 m, a beépítési vonal az úttengelyt l min. 35 m, melyen belül a f út külterületi jellegének a meg rzése kötelez, ahol szerviz úton, kerékpár úton kívül egyéb építmény, reklámtábla, reklámhordozó nem helyezhet el. (5) A Csepeli út véd távolsága az út tengelyét l m. Kerítés a közút tengelyét l 25 m- re, épület min. 40 m távolságon kívül helyezend el, az úttengely és a beépítési vonal (40 m) közötti területen magas építmény, reklámtábla és reklámhordozó nem helyezhet el. (6) A véd távolságokon (100 m, 50 m) belüli építkezésekkor minden esetben közútkezel i hozzájárulás szükséges. Ezen építményekre, ill. létesítményekre a közúti érdekek érvényre juttatása céljából a PM KF szakhatósági hozzájárulását is meg kell kérni. (7) A tervezett feltáró utak 16,0 m szabályozási szélességgel alakítandók ki. (8) A közutakat érint munkavégzés, illetve útépítés engedély köteles, építést engedélyez8 hatóság a PM Közlekedési Felügyelet. (9) A tervezett közm vezetékekkel a közutat megközelíteni és keresztezni csak a nyomvonal jelleg építmények keresztezésének m szaki követelményeire vonatkozó általános érvény hatósági el írások közzétételér l szóló 9004/1982. (Közl. Ért. 16.) KPM-IpM. sz. e. közleményben foglaltak betartásával lehet. (10) A tervezett közm vezetékek építésekor, mely közutat érint a Pm Állami Közútkezel i KHT-tól közútkezel i hozzájárulást be kell szerezni.

7 7 (11) A létesítési, illetve építési engedély köteles közm vezetékek melyek közutat érintenek esetében a területileg illetékes I. fokú hatóság szakhatósági állásfoglalását is be kell szerezni. (12) Tervünk alapján kérjük a Közlekedési-, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium szabvány alóli felmentését a Csepeli úton tervezett új csomópontra (indoklást részletesen lásd: Közlekedési javaslat cím fejezetben). Közm létesítmények 11.. (1) A tervezési területen közm vek létesítményeit elhelyezni az OÉSZ-ben foglaltakon túlmen en, jelen el írásoknak megfelel en szabad. (2) A kés bbiekben készül bármilyen közm tervet jelen terv közm vesítési javaslataival egyeztetni kell. (3) A közm vek hálózati elemeit jelen terv szakági tervlapjai tartalmazzák. (4) Közm létesítményt építeni, fenntartani, felújítani, az ágazati szabványnak megfelel en lehet, figyelembe véve a részletes rendezési terv szakági fejezeteiben foglaltakat. (5) A tervezési területen építési tevékenységet folytatni csak a felszíni vízrendezés és a teljes közm hálózat kiépítése után szabad. (6) A tervezési területen a tervezett közm vek (hálózatok és m tárgyak): - vízellátás - szennyvíz elvezetés - csapadékvíz elvezetés - villamos energia ellátás - vezetékes gázellátás - távközlés számára a helyigényt az utak szabályozási szélességén belül kell biztosítani. (7) Az utak és a termékvezetékek keresztezésekor a vezetékek védelmér l gondoskodni kell. (8) A közm kiviteli tervek készítésénél a MOL Rt részére 3 pld. dokumentációt kell küldeni. (9) A MOL Rt a vezetéken a szükséges vizsgálatokat a beruházó terhére végzi el, illetve adja meg a szükséges védelem módját. (10)A tervezett átemel közterületre kell, hogy kerüljön. (11)Az átemel t kerítéssel kell körbevenni.

8 8 (12)Az átemel villamos ellátása a közterületi hálózatról röténhet, mér helyet a telken belül kell kialakítani. Környezetvédelem 12.. (1) A területen csak olyan tevékenységek folytathatók, ill. technológiák alkalmazhatók, amelyek során a leveg tisztaságvédelmi szempontból védett I. kategóriájú területre vonatkozó szennyez anyag kibocsátási határértékek teljesülnek. (2) Ha az alkalmazott f berendezés névleges összteljesítménye a 120 kw-ot meghaladja, az üzemeltet nek az els fokú leveg tisztaságvédelmi hatóságtól kibocsátási határérték megállapítását kell kérnie, és ún. alapbejelentést kell tennie. (3) A területen diffúz légszennyezést okozó tevékenységek nem folytathatók, szabadtéren alapanyagok, ill. késztermékek csak diffúz légszennyezést nem okozó módon tárolhatók. (4) A területen b zt okozó tevékenységek nem folytathatók. (5) A területen csak olyan tevékenységek folytathatók, amelyek során szennyez és környezetet veszélyeztet anyagok nem kerülhetnek a talajba. (6) Szabadtéren alapanyagok, ill. késztermékek csak a talajt, ill. a talajvizeket nem szennyez módon tárolhatók. (7) Épületek, létesítmények elhelyezésekor a terület el készítése során a beruházónak a term föld védelmér l, összegy jtésr l, megfelel kezelésér l és újrahasznosításáról gondoskodnia kell. (8) A terepszint, ill. az épületek alatt elhelyezésre kerül helyiségeket úgy kell kialakítani, hogy az ott keletkez, a talajt szennyez folyékony települési hulladékok és (els sorban folyékony) veszélyes hulladékok ne kerülhessenek a talajba. (9) A közigazgatási területen feltöltések kialakítására kö9rnyezetet károsító anyag, ill. veszélyes hulladék nem alkalmazható. Az I. fokú építésügyi hatóság az engedélyezési eljárás keretében elrendelheti a feltöltésre szánt anyagok vizsgálatát. Feltöltés el tt az adott területen található, a környezetet károsító hulladékokat a terület el készítés során el kell távolítani. (10)A csatornarendszerbe csak veszélyes anyagokat nem tartalmazó szennyvizek vezethet k. Amennyiben a szennyvizek káros, ill. veszélyes anyagokat tartalmaznak el tisztításukat, ill. el kezelésüket a telephelyen belül kell megoldani. A szennyvizek gy jtésére, kezelésére vonatkozó további el írások a Közm létesítmények c. szabályozási el írásoknál találhatók. (11)A nem veszélyes termelési hulladékokat rendezett módon (pl. kuka, konténer) kell gy jteni és a szükséges id közökben, rendszeresen a kijelölt hulladék lerakóhelyre kell szállítani.

9 9 (12)A többször módosított 102/1995. sz. Korm. rendelet szerint veszélyes hulladéknak min sül hulladékokat az ártalmatlanításig a telephelyeken belül kialakított átmeneti veszélyes hulladéktárolóban kell tárolni. (13)A különböz tulajdonságú veszélyes hulladékfajtákat elkülönítetten kell gy jteni és az elszállításig, ill. az ártalmatlanításig környezetszennyezés nélkül kell tárolni. A tároló edényeken fel kell tüntetni, hogy milyen anyag van bennük. (14)Az iparterületen el nyben kell részesíteni azokat a technológiákat, amelyek során a keletkez hulladékok minél nagyobb hányada felhasználható más termelési folyamatokban. (15)A területen kívül elhelyezett veszélyes hulladékok a területen csak az érvényes jogszabályok rendelkezései szerint, az el írt engedélyek beszerzését követ en tárolhatók, dolgozhatók fel és hasznosíthatók. (16) z- és robbanásveszélyes anyagok csak a t zrendészeti szabályok betartásával tárolhatók. Építési tilalmi területek 13.. (1) Építési hatósági engedélyt adni csak a szabályozási terv szerint kialakított területekre és létesítményekre szabad. (2) Telekalakítás az el közm vesítés elvégzése után végezhet. (3) A létesítmények építésekor részletes talajmechanikai szakvéleményt kell telkenként készíttetni. (4) Mélyépítési munkák során régészeti leletek el kerülése esetén azonnal jelenteni kell a régészeti leletek el kerülését a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságánál. Belterületi határ 14.. (1) A belterületi határ, a szabályozási tervnek megfelel en, a tervezési terület beépítend részének határán a tervnek megfelel en módosul. Egyéb rendelkezések 15..

10 10 (1) A vállalkozási terület terv szerinti kialakítását megel en a területeket belterületbe kell vonni. (2) Belterületbe vonás el tt a gázvezeték min síttetése a tulajdonos feladata. (3) Építési tevékenységet folytatni a tervezési területen csak a jóváhagyott szabályozási és övezeti terv, az OÉSZ, az ÁRT, és jelen RRT szabályozási el írásai alapján szabad. (4) Jelen tervt l való eltérésre a rendezési terv módosítása ad lehet séget. (5) Szabálysértést követ el és.-ft-tól.ft-ig terjed pénzbírsággal sújtható az, aki jelen önkormányzati rendeletben foglaltakat megszegi, vagy kijátsza. (6) A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. Rendelkezéseit a folyamatban lév ügyek elbírálásánál is alkalmazni kell. Szigetszentmiklós, július 7. Valuskáné Varga Etelka sk. Fodor Antalné dr.sk. jegyz polgármester ZÁRADÉK Szigetszentmiklós Város Képvisel -testülete ezen rendeletét július 7-i ülésén alkotta. Valuskáné Varga Etelka sk. Fodor Antalné dr.sk. jegyz polgármester

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya Nagytarcsa Község Önkormányzatának 7/1996. számú rendelete a község belterületéhez csatolt 749 hrsz.-ú lakóterület helyi szabályozási és építési elıírásairól, és az egyes építési munkák engedélyezésérıl

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS EL ÍRÁSOK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS EL ÍRÁSOK SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 13/1994. /IX.22./ SZ. RENDELETE A LESHEGY ÉS KÖRNYÉKE RÉSZLETES RENDEZÉSI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI EL ÍRÁSAIRÓL az 5/1997./II.14./ sz., 6/1998./II.20./ sz. 12/1998./VII.8./

Részletesebben

I ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALOM

I ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALOM I ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALOM Szöveges munkarészek: I. Általános előírások II. Területfelhasználási egységek és övezetek III. Beépítésre szánt területek IV. Beépítésre nem szánt területek V. A tervezési

Részletesebben

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete a Budapest X. ker., Jászberényi út - Rézvirág utca - Zöldpálya u. által határolt terület R-43012 tt.számú Részletes Rendezési

Részletesebben

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3)

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3) RENDELET TERVEZET Kemeneshőgyész Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2019.(..) önkormányzati rendelete Kemeneshőgyész Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 5/2016.(IV.14.)

Részletesebben

JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK

JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK RÁBATAMÁSI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV RÉSZMÓDOSÍTÁS JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK RÁBATAMÁSI KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁSA - 14/2008 (III. 21.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI HATÁROZAT (46/2003.

Részletesebben

BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról

BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról 1 BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról (egységes szerkezetben a 10/2011. (VIII.08.) önkormányzati rendelettel) Bodmér Község

Részletesebben

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei 69/2007. (2008.I.14.) RENDELET 2. számú melléklete ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete Kiegészítő előírások a Budapest III. kerület Békásmegyer, Királyok útja, Hadrianus utca, Hatvany Lajos utca és Sarkadi utca

Részletesebben

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI.

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI. Ercsi Város Önkormányzatának 13/2001. (VIII.29.) Kt. számú rendelete a többször módosított 18/1993. (VI. 29.) Kt. Ercsi Nagyközség helyi építési szabályzat 19. -ának kiegészítéséről, illetve módosításáról,

Részletesebben

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul.

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul:

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete a Budapest, XXIII. kerület Helsinki út Hold u. MÁV vasútvonal által határolt terület szabályozási tervéről

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE a Budapest III. kerület Harsány lejtő 20039/2 út EV övezet nyugati határa 20 067/2 telek déli határa Domoszló

Részletesebben

19/1998. (X. 13.) RENDELETE

19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben

25/2004. (VII. 6.) RENDELETE. A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról

25/2004. (VII. 6.) RENDELETE. A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 25/2004. (VII. 6.) RENDELETE A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról Budapest, XVI. kerület Margit

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. 1. 1. A rendelet hatálya

ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. 1. 1. A rendelet hatálya 1 Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (X.20.) rendelete a Budapest, IX. ker. NÉPLIGET VOLÁNBUSZ (Könyves Kálmán krt. Üllői út Budapest-Keleti pu. Hegyeshalom

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete Pécs, Hird Szövőgyár utcától északra eső terület szabályozási tervének jóváhagyásáról és helyi építési szabályzatának

Részletesebben

A rendelet területi hatálya

A rendelet területi hatálya BUDAPEST FİVÁROS XIX.KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK a Budapest, XIX.ker. Kispest, Ady Endre út mentén a Rákóczi u. és a Kisfaludy u. közötti szakasz szabályozási tervérıl szóló 4/2002. (II.22.) sz. rendelettel

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE II. KÖTET LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott A és SZABÁLYOZÁSI TERVE M-TEAMPANNON KFT.

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2007. (XII. 3.) rendelete a volt Mechanikai Művek iparterületnek helyi építési szabályzatáról valamint Törökbálint Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A rendelet alkalmazása

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A rendelet alkalmazása Boldog Községi Önkormányzat 20/2004. (XII. 21.) rendelete Boldog helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről Boldog Község Képviselő-testülete az 1997. évi LXXVIII. törvény 6. (3) bekezdés a)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 15/2002. (III. 27.) számú r e n d e l e t e Sóstófürdő Kemecsei u. Állomás u. 15403 hrsz-ú út Napfény u., valamint a Kemecsei u. Állomás u. 27751/156 hrsz-ú

Részletesebben

a Bp.X.ker. Gyömrői út 105.sz. alatti ingatlant ér-intő R ttszámú Részletes Rendezési Tervet módosító Részletes Rendezési Terv j óváhagyás:iról.

a Bp.X.ker. Gyömrői út 105.sz. alatti ingatlant ér-intő R ttszámú Részletes Rendezési Tervet módosító Részletes Rendezési Terv j óváhagyás:iról. Budapest Kóbányai Önkormányzat 42/1995. (VIII. 29.) sz. önkormányzati rende1e1te a Bp.X.ker. Gyömrői út 105.sz. alatti ingatlant ér-intő R-33461 ttszámú Részletes Rendezési Tervet módosító Részletes Rendezési

Részletesebben

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám. Rp.I.1136 P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

területfelhasználási egységekbe sorolja.

területfelhasználási egységekbe sorolja. Kisunyom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 11.) önkormányzati rendelete a község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 3/2000. (VI. 19.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 32.. 6a) pontja szerinti állami főépítészi eljárás dokumentációja: SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA a Helyi építési szabályzat Ipari gazdasági

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat 38/2007. (XII. 21.) rendelettel módosított 32/2004. (IX. 27.) rendelete a Budapest, XVI. kerület Biztató út - Árpádföldi sor - HÉV vonal - (117579) hrsz. közterület

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A jelen rendelet hatálya Kál nagyközség igazgatási területére (bel- és külterületére) terjed ki.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A jelen rendelet hatálya Kál nagyközség igazgatási területére (bel- és külterületére) terjed ki. KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 15/2006.(VII.20) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE KÁL NAGYKÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL Kál Nagyközség képviselőtestülete az 1997.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben

16/2017. (VIII.16.) 21/ 2009.(XII.

16/2017. (VIII.16.) 21/ 2009.(XII. Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (VIII.16.) önkormányzati rendelete Kozármisleny város helyi építési szabályzatáról szóló 21/ 2009.(XII. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u 52 Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy- Zsilinszky út I/2 Tel/Fax: 46/356-345, Mobil:06/530-6676 E-mail: provinciaterv@gmailcom

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 43/2003. (VIII. 28.) számú r e n d e l e t e Nyíregyháza Általános Rendezési Terve szabályozási előírások és szabályozási terv Tiszavasvári út Tagló utca 0518/33

Részletesebben

JÁSZAPÁTI VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI I. MÓDOSÍTÁSA

JÁSZAPÁTI VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI I. MÓDOSÍTÁSA JÁSZAPÁTI VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2018. ÉVI I. MÓDOSÍTÁSA a helyi építési szabályzat módosítása (jóváhagyandó munkarész) az OTÉK 2012. augusztus 6-án hatályos követelményeinek megfelelő tartalommal

Részletesebben

V É R T E S A C S A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

V É R T E S A C S A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE V É R T E S A C S A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV Vértesacsa Község Önkormányzata képviselő-testületének e Vértesacsa Község Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási

Részletesebben

33/1995 (VI.27.) sz. önkormányzati rendelete

33/1995 (VI.27.) sz. önkormányzati rendelete ' ' BUDAPEST KŐBÁNYAI... )_..) --- - ------... - dt> EkSd Jó: ~nt~ i>:)~ :J st ÖNKORMÁNYZAT.. 33/1995 (VI.27.) sz. önkormányzati rendelete a Budapest, X.kerül.et Fehér út - Albertirsai köz - Fehér köz

Részletesebben

12/2003. (III. 20.) sz. önkormányzati rendelete

12/2003. (III. 20.) sz. önkormányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 12/2003. (III. 20.) sz. önkormányzati rendelete a Budapest, X. kerület Mázsa utca Barabás utca (38403/4) hrsz-ú közterület által határolt terület Kerületi Építési Szabályzatának

Részletesebben

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Tulajdonos: Indotek Vagyonkezelő Zrt. Cím: 1148 Budapest, Kerepesi út 52. Email: indotek@indotek.hu Kapcsolat: Balázs Piri Balázs Tel:30/445

Részletesebben

Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (XII.01.) önkormányzati rendelete Gyál Város Helyi Építési Szabályzatáról ELSŐ RÉSZ

Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (XII.01.) önkormányzati rendelete Gyál Város Helyi Építési Szabályzatáról ELSŐ RÉSZ Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (XII.01.) önkormányzati rendelete Gyál Város Helyi Építési Szabályzatáról Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

I.fejezet. Általános előírások

I.fejezet. Általános előírások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 13/1994. /IX.22./ sz. r e n d e l e t e LESHEGY ÉS KÖRNYÉKE RÉSZLETES RENDEZÉSI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI ELŐÍRÁSAIRÓL az 5/1997./II.14./ sz., 6/1998./II.20./

Részletesebben

Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Zebegény Község Helyi Építési Szabályzatáról ELSŐ RÉSZ

Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Zebegény Község Helyi Építési Szabályzatáról ELSŐ RÉSZ Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Zebegény Község Helyi Építési Szabályzatáról Zebegény község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 25/1996.(V.8.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 25/1996.(V.8.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 25/1996.(V.8.) számú rendelete a Miskolc, Keleti Kapu városrész helyi építési előírásairól és az egyes építési munkák engedélyezéséről Miskolc Megyei Jogú Város

Részletesebben

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2003. (X.2.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület RAKTÁR UTCA -

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 167/2019. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2019. június 27-i ülésére Tárgy: Budapest I. kerület NÉPLIGET VOLÁNBUSZ (Könyves Kálmán krt.

Részletesebben

İcsény Község Önkormányzata Képviselı-testületének../2010.( ) önkormányzati rendelete İcsény község helyi építési szabályozásáról

İcsény Község Önkormányzata Képviselı-testületének../2010.( ) önkormányzati rendelete İcsény község helyi építési szabályozásáról İcsény Község Önkormányzata Képviselı-testületének../2010.( ) önkormányzati rendelete İcsény község helyi építési szabályozásáról İcsény Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata 7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata Az ingatlanok értékbecslése kapcsán gyakran felmerül egy adott ingatlan

Részletesebben

(2) Kötelező megtartani a területen lévő Honvédtemetőt, Nemzetiségi parkot és azok területeit, valamint a már meglévő kerékpárutat.

(2) Kötelező megtartani a területen lévő Honvédtemetőt, Nemzetiségi parkot és azok területeit, valamint a már meglévő kerékpárutat. Esztergom Város Önkormányzata Képviselő testületének 18/2002.(IX. 26.) KT. számú rendelete Esztergom Város Szentgyörgymezői Lakópark területének helyi építési szabályozásáról és szabályozási tervéről (Egységes

Részletesebben

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32 / 2001. (XI. 30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint a BUDAPEST III. kerület MEZŐ UTCA

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének 17/2003.(VIII.1.) ÖR.sz. RENDELETE Óhegy-szılı lakóterület Helyi Építési Szabályzatáról Aszód város Önkormányzata az 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bek.-ben

Részletesebben

Az alaprendelet 1.. (4) bekezdése hatályát veszti.

Az alaprendelet 1.. (4) bekezdése hatályát veszti. BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 49/1994.(IX.13.) sz. önkormányzati rendelete a 21/1994.(III.29.) sz. önkormányzati rendelet - a vagyoni tipusú (telek, építmény) adók végrehajtása során adható kedvezményekról

Részletesebben

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő testületének 4/2004. (IV.26.) sz. rendelete a helyi építési szabályzatról

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő testületének 4/2004. (IV.26.) sz. rendelete a helyi építési szabályzatról Leányvár Község Önkormányzata Képviselő testületének 4/2004. (IV.26.) sz. rendelete a helyi építési szabályzatról Leányvár község önkormányzatának képviselő testülete az 1990. évi LXV. törvény 16. -a és

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 7399-5 /2008. Javaslat a településrendezési terv és a Salgótarján Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Részletesebben

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/ Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/343-279 Sz.: 7/2016. TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

Részletesebben

11/2002. (VI. 3.) rendelete

11/2002. (VI. 3.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 11/2002. (VI. 3.) rendelete a Budapest XVI. kerület Bökényföldi út Zsemlékes út Íjász utca E-TG keretövezet által határolt terület szabályozási tervéről (Egységes

Részletesebben

Általános rendelkezések A rendelet hatálya

Általános rendelkezések A rendelet hatálya Páty Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2006. (III. 30.) rendelete Páty Önkormányzat Képviselı-testületének Páty Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 18/2002. (X. 15.) Kt. számú rendeletének

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 11/2008. (III. 28.) számú rendeletével jóváhagyott Újpest 3. számú városszerkezeti

Részletesebben

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép:

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: Lövı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2012.(IV.2.) önkormányzati rendelete Lövı község szabályozási tervének jóváhagyásáról, valamint helyi építési szabályzatáról szóló 11/2005. (VIII.1.)

Részletesebben

EGER MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA AZ ÉK KÜLTERÜLETI VÁROSRÉSZRE ÉS A BIKALEGELŐ TERÜLETRÉSZRE VONATKOZÓAN

EGER MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA AZ ÉK KÜLTERÜLETI VÁROSRÉSZRE ÉS A BIKALEGELŐ TERÜLETRÉSZRE VONATKOZÓAN EGER MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA AZ ÉK KÜLTERÜLETI VÁROSRÉSZRE ÉS A BIKALEGELŐ TERÜLETRÉSZRE VONATKOZÓAN 2013. AGUSZTUS Oldal:1 EGER VÁROSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK TARTALOMJEGYZÉKE I. FEJEZET

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 35/2010. (VII.12.) önkormányzati rendelete *

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 35/2010. (VII.12.) önkormányzati rendelete * ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 35/2010. (VII.12.) önkormányzati rendelete * AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001. (XI.30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint, a Budapest III. kerület, SZENT

Részletesebben

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE BUDAPEST, III. KERÜLET MIKOVINY U. - FOLYONDÁR U. - PODOLIN U. - DOBERDÓ ÚT KÖZÖTTI TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt. sz.: E-3627-4/2008. Témafelelős: Juhász Márta, Czirokné Tárgy: Szentes-Alsórét Részletes Szabályozási terv módosítása

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2007. (VIII 31.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL - egységes szerkezetben - Lovászi község Önkormányzata

Részletesebben

HATÁSVIZSGÁLATI LAP. 1. Társadalmi hatások A rendeletmódosítás a vonatkozó szabályok pontosítását, jogszabályi viszonyokhoz igazítását tartalmazza.

HATÁSVIZSGÁLATI LAP. 1. Társadalmi hatások A rendeletmódosítás a vonatkozó szabályok pontosítását, jogszabályi viszonyokhoz igazítását tartalmazza. HATÁSVIZSGÁLATI LAP Gyöngyösfalu község Önkormányzatának a Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervéről szóló 10/2015 (IX. 29.) önkormányzati rendelete módosításához 1. Társadalmi hatások A rendeletmódosítás

Részletesebben

Sajóbábony Településrendezési Tervének módosítása OTÉK alóli felmentés kérése és indoklása január

Sajóbábony Településrendezési Tervének módosítása OTÉK alóli felmentés kérése és indoklása január Sajóbábony Településrendezési Tervének módosítása OTÉK alóli felmentés kérése és indoklása 2017. január Előzmények Sajóbábony hatályban lévő Településrendezési tervének alapterve 2005-ben készült és került

Részletesebben

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2008. (III.12.) RENDELETE * a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 22-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 22-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

HADRIANUS UTCA, HATVANY LAJOS UTCA, SARKADI UT- CA és KIRÁLYOK ÚTJA

HADRIANUS UTCA, HATVANY LAJOS UTCA, SARKADI UT- CA és KIRÁLYOK ÚTJA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 69/2007. (2008.I.14.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001. (XI.30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint, a Budapest III. kerület, HADRIANUS

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 32/2006. (VI.15.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE*

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 32/2006. (VI.15.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE* ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 32/2006. (VI.15.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE* BUDAPEST III. KERÜLET, KISCELLI UTCA ZÁPOR UTCA FÖLD UTCA SAN MARCO UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 33/2005. (XI.14.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 33/2005. (XI.14.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 33/2005. (XI.14.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) Ök. rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület

Részletesebben

Dióskál község Önkormányzata

Dióskál község Önkormányzata Dióskál község Önkormányzata 8/2015. (X.01.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról Dióskál község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) a) pontja és a

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képvisel-testülete 20/2005. (VI. 30.) Kt. rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képvisel-testülete 20/2005. (VI. 30.) Kt. rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képvisel-testülete 20/2005. (VI. 30.) Kt. rendelete Tapolca Város Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályozási Tervének jóváhagyásáról Tapolca Város Önkormányzata Képvisel-testülete

Részletesebben

Cegléd város településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata, módosítással érintett területek

Cegléd város településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata, módosítással érintett területek 2 Tervezett területfelhaszn álás, övezet Jelenlegi területfelhasználá s, övezet Terület mérete A termálfürdő melletti tó környékének rendezése, a tó mellett egy zöldsáv kialakítása, azután vegyes területbe

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület, Óbuda Békásmegyer, BÉCSI ÚT FEHÉREGYHÁZI ÚT HUNOR UTCA HÉVÍZI

Részletesebben

HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Zalaszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (VI.06.) önkormányzati rendelete Zalaszentmárton Község Helyi Építési Szabályzatáról Zalaszentmárton Község

Részletesebben

Sopron, Deák tér és környéke Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervérıl

Sopron, Deák tér és környéke Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervérıl 1. oldal Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 37/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete Sopron, Deák tér és környéke Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervérıl Sopron Megyei

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. december 01. Henn Ferencné jegyző. egységes szerkezetbe foglalt szöveg. Hatályos: 2015. december 10-től.

Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. december 01. Henn Ferencné jegyző. egységes szerkezetbe foglalt szöveg. Hatályos: 2015. december 10-től. Mencshely Község Önkormányzata Képviselő-testülete 12/2004. (VIII.13.) rendelete 1 Mencshely Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. december 01.

Részletesebben

DUNABOGDÁNY KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2005. JÚLIUS

DUNABOGDÁNY KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2005. JÚLIUS DUNABOGDÁNY KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2005. JÚLIUS Felelős tervező: DUNABOGDÁNY HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Dunabogdány Önkormányzat Polgármesteri Hivatala megbízásából az A.D.U.. Építész

Részletesebben

CSERKÚT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA

CSERKÚT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA K O K A S É S T Á R S A T E R V E Z Ő K F T. ÉPÍTÉSZ ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ IRODA Tel/Fax: (72) 324-326 Iroda: 7624 Pécs, Budai Nagy A. u. 1. Levélcím: 7627 Pécs, Havihegyi út 66. E-mail: kokasestarsa@gmail.com

Részletesebben

b.) Kialakult utcasor esetén az épület homlokfala a kialakult beépítési vonalhoz igazodjon, és minimum:

b.) Kialakult utcasor esetén az épület homlokfala a kialakult beépítési vonalhoz igazodjon, és minimum: Vállus község Önkormányzata Képvisel -testületének a helyi építési szabályzatról szóló 16/2009.(XII.31.) számú r e n d e l e t e Vállus Község Önkormányzata Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 15/2014.(X.10) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: Dombrád Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről

Részletesebben

MEGRENDELŐ: TERVEZŐK:

MEGRENDELŐ: TERVEZŐK: MEGRENDELŐ: Letkés község Önkormányzata 2632 Letkés Dózsa György u. 22. TERVEZŐK: Generáltervező: POMSÁR ÉS TÁRSAI ÉPÍTÉSZ IRODA KFT. 1065 Budapest, Nagymező utca 25. Tel: (1) 331 8494 Településrendezés:

Részletesebben

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/ Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/343-279 Sz.: 7/2016. TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

Részletesebben

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 )

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) 4001 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Telefon: (42) 524-524 NYÍREGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) A jelen adatszolgáltatás tájékoztató jellegű Nyíregyháza

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA Debrecen, Mikepércsi út (47.sz. főút) Repülőtéri déli bekötő út (481.sz.főút) Debrecen Nagykereki vasúti mellékvonal

Részletesebben

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L A módosításokkal: 14/2004. (VI. 16.) ÖR, 11/2007. (X.

Részletesebben

6/2005. (II. 21.) rendelete

6/2005. (II. 21.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 6/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Rákospalotai

Részletesebben

A R. 40. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 40. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 50/2015. (XI. 5.) önkormányzati rendelete Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 70/2005.(XII.15.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a város Helyi Építési Szabályzatáról

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a város Helyi Építési Szabályzatáról HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 17/2003.(V.27.) Kt. sz. rendelete a város Helyi Építési Szabályzatáról Ercsi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990.

Részletesebben

2009.03.12. du. 3:13 C:\hivatal\kozlony\download\2009_14.doc Horváth János 1. oldal, összesen: 5

2009.03.12. du. 3:13 C:\hivatal\kozlony\download\2009_14.doc Horváth János 1. oldal, összesen: 5 Kaposvár megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2009. (II.27) önkormányzati rendelete Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló, többször módosított 70/2005.(XII.15.)

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2016. (XI.28.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2016. (XI.28.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2016. (XI.28.) önkormányzati rendelete Tapolca város helyi építési szabályzatának, és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló 13/2008. (VI. 02.)

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott, 23/2005. (XII.15.), 22/2006 (XI. 23.) és 8/2008.

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. 1. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. 1. A rendelet hatálya TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2005. (VIII.7.) számú önkormányzati rendelete a város helyi építési szabályzatáról (A módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Tamási Város Önkormányzati

Részletesebben

(1) E rendelet hatálya Kétújfalu község közigazgatási területére (továbbiakban: a terv területe) terjed ki.

(1) E rendelet hatálya Kétújfalu község közigazgatási területére (továbbiakban: a terv területe) terjed ki. KÉTÚJFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7/2006 (IV. 1.) RENDELETE A TELEPÜLÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL melly hatályon kívül helyezi a 4/1992 (VII. 23.) sz. Önk. rendeletet. Kétújfalu község

Részletesebben

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 20/2002. (X. 10.). sz. rendelete

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 20/2002. (X. 10.). sz. rendelete A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2002. (X. 10.). sz. rendelete a Budapest, IX. ker. Középső-Ferencváros Ferenc körút Üllői út Haller utca Mester utca által határolt rehabilitációs terület

Részletesebben

2. A HÉSZ 17. (1) bekezdés az alábbi táblázattal egészül ki: Gksz-7 jelű építési övezet

2. A HÉSZ 17. (1) bekezdés az alábbi táblázattal egészül ki: Gksz-7 jelű építési övezet Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015.(X.27.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 4/2002.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Kápolnásnyék Község

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2005.(V.10.) Ök. sz. rendelete. Kozármisleny község helyi építési szabályzatáról szóló

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2005.(V.10.) Ök. sz. rendelete. Kozármisleny község helyi építési szabályzatáról szóló Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2005.(V.10.) Ök. sz. rendelete a Kozármisleny község helyi építési szabályzatáról szóló 10/2003. (VII.3.) Ök. sz. rendelet módosításáról Kozármisleny

Részletesebben

FELSŐÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

FELSŐÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL FELSŐÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Felsőörs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELTESTÜLETÉNEK 8/2003. (IV.17.) rendelete a Malomkerti lakóterület Helyi Építési Szabályzatáról 1 (egységes szerkezetben) Pápa Város Önkormányzatának Képviseltestülete a

Részletesebben

18/2013. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

18/2013. (IV. 29.) önkormányzati rendelete 18/2013. (IV. 29.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályozási Tervének jóváhagyásáról szóló 13/2008. (VI. 02.) Kt. rendelet módosításáról LXXVIII. törvény

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 27/2009.(IX.04.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: a Helyi Építési Szabályzatról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben