KSH: Cg.:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KSH: Cg.:"

Átírás

1 KSH: Cg.: LÉBÉNY-KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET (9155 Lébény, Fő út. 85.) évi KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

2 - 2 - I. Általános rész A Takarékszövetkezet bemutatása A beszámolót készítő vállalkozás megnevezése: Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet Cégjegyzék száma: Adószáma: A vállalakozás bejegyzés szerinti országa Magyarország A vállalakozás székhelye 9155 Lébény Fő út 85. A vállalakozás jogi formája Szövetkezeti hitelintézet Munkavállalók átlagos statisztikai létszáma évben 38,5 fő A beszámoló pénzneme: HUF A beszámolóban közölt adatok számításának nagyságrend Ezer forint A mérleg fordulónapja 2013.december 31. A beszámolási időszak: Mérlegkészítés időpontja Internetes honlapjának címe és elérhetősége: A takarékszövetkezet az igazgatóság által 2/12/2013. szám alatt jóváhagyott Alapszabály szerint következő főbb tevékenységeket és kiegészítő, kapcsolódó szolgáltatásokat végzi: Főtevékenység: TEÁOR '08 Egyéb monetáris közvetítés-ből Betét gyűjtése és más visszafizetendő pénzeszköz - saját tőkét meghaladó mértékű nyilvánosságtól történő elfogadása (Hpt.3..(1) bek. a./ pont), Hitel és pénzkölcsön nyújtása (Hpt.3..(1) bek. b./ pont), Pénzforgalmi szolgáltatások nyújtása (Hpt.3..(1) bek. d./), Kiegészítő tevékenységek: TEÁOR '08 Máshova nem sorolt egyéb pénzügyi közvetítés Valutával, devizával - ide nem értve a pénzváltási tevékenységet - váltóval, illetve csekkel saját számlára vagy bizományosként történő kereskedelmi tevékenység (ügynöki tevékenységként)

3 - 3 - TEÁOR Értékpapír-, árutőzsde ügynöki tevékenység TEÁOR '08 Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenységből Elektronikus pénz, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszköz (bankkártya) kibocsátása, illetőleg az ezzel kapcsolatos szolgáltatás nyújtása (ügynöki tevékenységként) Pénzügyi szolgáltatás közvetítése (ügynöki tevékenység) -Pénzváltási tevékenység TEÁOR '08 Biztosítási, ügynöki, brókeri tevékenységből Biztosítási ügynöki tevékenység TEÁOR Saját tulajdonú ingatlan adásvétele TEÁOR Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemletetése A takarékszövetkezet központja 9155 Lébény, Fő út 85. alatt van. A Takarékszövetkezet fióktelepei: 9151 Abda, Bécsi út 67/a Kimle, Fő u Kunsziget, Kossuth tér Lébény, Fő út Mosonszentmiklós, Vasút u. 9/a Öttevény, Fő út Győr, Jókai u Győr, Bajcsy Zs. u Börcs, Dózsa u Ikrény, Győri u. 66. A takarékszövetkezetnél 7 fős igazgatóság és 3 fős felügyelő bizottság működik. A Takarékszövetkezet tulajdonosi szerkezetének bemutatása: Megnevezés Száma Részjegy e Ft Száma Részjegy e Ft Jogi személy Természetes személy tagok Összesen A részjegyek névértéke: Ft.

4 - 4 - A kötelező számviteli szabályzatok a Takarékszövetkezetnél Megnevezés Igazgatósági határozat száma Számviteli Rend 1/1/2014 Számviteli Politika 1/2/2014 Számlarend, számlatükör 2/23/2013 Eszközök és források és mérlegen kívüli tételek értékelési 1/3/2014 szabályzata Eszközök, források és mérlegen kívűli tételek értékelési 1/3/2014 szabályzatának keretében, sajátos értékelési előírások címen: Fedezetértékelési szabályzat 1/5/2014 Monitoring-, Eszközértékelési-,Értékvesztés-elszámolási,-és 1/6/2014 Céltartalékképzési Szabályzat Eszközök, források és mérlegen kívüli tételek leltárkészítési és 3/49/2013 leltározási szabályzat Pénz és értékkezelési szabályzat 2/33/2013 Szigorú számadású nyomtatványok kezelésének szabályzata 3/51/2013 Számviteli politika A takarékszövetkezet a számvitelről szóló évi C. törvény a továbbiakban: Szt.- valamint a évi CXXXV. Tv. 11 -a /1/ a) pontja alapján a SZHISZ igazgatósága által a számviteli rend keretében jóváhagyott szabályzatokkal rendelkezik. A többször módosított 250/2000. (XII.24.) Kormány rendelet továbbiakban: Szkr.), valamint a SZHISZ által jóváhagyott, számviteli rend körébe tartozó belső szabályzatok részletesen meghatározzák a takarékszövetkezet éves beszámoló-készítési és könyvvezetési sajátosságait. A takarékszövetkezet a szabályozás értelmében az 1. sz. melléklete szerinti mérlegből, a 2. sz. melléklete szerinti eredmény-kimutatásból (függőleges tagolású) álló éves beszámolót, valamit az általános szabályok szerint üzleti jelentést köteles készíteni. A mérlegkészítés időpontja: január 31. A zárlati munkák gyakorisága: A számviteli nyilvántartások havi, negyedéves, illetve éves zárása során a Takarékszövetkezet a következő zárlati munkálatokat végzi el: a. az aktív és passzív időbeli elhatárolások elszámolása; b. az analitikus nyilvántartások összesítése és a feladások elkészítése a főkönyvi könyvelés részére, valamint az analitikus és a főkönyvi nyilvántartások egyeztetése; c. a devizaeszközök és kötelezettségek, valamint a devizaárfolyam változásához igazított forintra szóló eszközök és kötelezettségek átértékelése, továbbá az árfolyam különbözetek elszámolása; d. az értékcsökkenés elszámolása (havonta); e. az eszközök minősítése alapján az értékvesztések és a visszaírások elszámolása; f. a mérlegen kívüli tételek értékelésével és elszámolásával kapcsolatos feladatok elvégzése, ideértve többek között a függő és a biztos (jövőbeni) kötelezettségek minősítését és az utánuk történő kockázati céltartalékképzést, annak mérleg fordulónapra vonatkozó végleges felhasználását;

5 - 5 - g. a főkönyvi kivonat elkészítése; h. a főkönyvi számlák technikai zárása (csak az egyenleg meghatározását értve alatta). A Takarékszövetkezet a számviteli elszámolás, valamint az értékelés szempontjából az alábbiakat tekinti lényegesnek, jelentősnek: A lényegesség elvével összhangban jelentős összegűnek minősül a hiba, ha a feltárás évében, egy adott üzleti évet érintően (évenként külön-külön) feltárt hibák és hibahatások eredményt, és/vagy saját tőkét növelő-csökkentő értékének együttes (előjeltől független) összege az ellenőrzött üzleti év mérlegfőösszegétől függően az alábbiak szerint alakul: Az ellenőrzött üzleti év mérlegfőösszege Hibák eredményt, saját tőkét módosító értéke mérlegfőösszeg > 25 MrdHUF Jelentős összegű hiba > 500 MHUF 25 MrdHUF > mérlegfőösszeg > 50 MHUF Jelentős összegű hiba > mérlegfőösszeg 2%-a 50 MHUF > mérlegfőösszeg Jelentős összegű hiba > 1 MHUF A jelentős összegű hiba az előző évekre vonatkozó elkülönített hatásként kerül kimutatásra. A mérlegben és az eredménykimutatásban külön harmadik oszlopban egy összegben, a kiegészítő mellékletben évenkénti részletezésben. Értékvesztés elszámolása szempontjából jelentősnek és tartósnak tekintendő: A forgatási célú, meghatározott értékpapírok esetében a piaci árváltozás függvényében számol el értékvesztést, amennyiben a piaci ár jelentősen és tartósan alacsonyabb, mint a bekerülési érték. Az értékpapírok értékelésének szempontjából jelentősnek minősül az egyes értékpapírfajtákra vonatkozóan egyedileg megállapított legalább egy millió forint összegű veszteségjellegű különbözet. Az értékpapírok értékelésének szempontjából tartósnak minősül az értékelési időponttól visszafelé számított legalább 3 hónapig folyamatosan fennálló veszteségjellegű különbözet. A befektetési célú, meghatározott értékpapíroknál a Takarékszövetkezet a fentiekben részletezett, a piaci árak tartós és jelentős eltérésén alapuló értékelési eljárás szerint, vagyis a tartós és jelentős piaci áreltérés vizsgálata alapján számol el értékvesztést, melynek összege az aktuális piaci ár és a bekerülési nettó (felhalmozott kamatot nem tartalmazó) érték 90 százalékának különbözete megszorozva a névértékkel. Készletek esetében fajlagosan kis értékűnek kell tekinteni azokat a készleteket, amelyeknek könyv szerinti értéke (mennyiség x egységár) adott készletfajtánál nem haladja meg az ,- Ft-ot. Jelentősnek minősül a könyv szerinti érték és a piaci érték eltérése az alábbi esetekben: Könyv szerinti érték Jelentős különbözet 50 ezer és eft között Nagyobb, mint eft eft felett Nagyobb, mint a könyv szerinti érték 20 %-a Tartósnak minősül az értékvesztés szempontjából az értékelési időpont előtt legalább hat hónapig folyamatosan fennálló különbözet.

6 - 6 - A minősítési kötelezettség alá tartozó kintlevőségek, befektetések és mérlegen kívüli tételek közül, a negyedévenként elvégzett minősítések alapján a Takarékszövetkezet értékvesztést számol el a valós értéken történő értékelési eljárás alá nem vont követelések után, a valós értéken történő értékelési eljárás alá nem vont befektetett eszközök, illetve a forgóeszközök közé tartozó értékpapírok és részesedések után, a követelések fejében átvett és készletként kimutatott vagyontárgyak után, ha ezeknek a mérlegtételeknek a minősítése romlott, illetve, ha a minősítésük javult, az értékvesztés visszaírásával kell a könyv szerinti értéket növelni. A költségek elszámolására kizárólag a költség-nemek számlaosztályt alkalmazza. A jogszabályok alapján a takarékszövetkezet az értékcsökkenési leírás elszámolásánál az alábbiak szerint járt el: -az értékcsökkenés elszámolásának módszereként a bruttó érték alapján meghatározott lineáris értékcsökkenést alkalmazta, -a 100 ezer forint egyedi beszerzési érték alatti tárgyi eszközöket, immateriális javakat a használatba vételkor egy összegben számolta el. -az értékcsökkenési leírást az üzembe helyezés/használatbavétel napjától számolta el. Az értékpapírok besorolását a forgóeszközök vagy a befektetett eszközök közé a beszerzés céljától függően az analitikus nyilvántartásban történő minősítéssel határozza meg. A SZHISZ előírásai, valamint a 250/2000. (XII. 24) Kormány rendelet 7. sz. melléklet előírásainak figyelembevételével a takarékszövetkezet az eszközök értékelését az Eszközök-források és mérlegen kívüli tételek értékelési szabályzata alapján végezte el. A sajátos értékelési eljárások keretében tartozó ügyfelek minősítése a mérleg fordulónapra vonatkoztatva Monitoring-, Eszközértékelési-, Értékvesztés-elszámolási és Céltartalékképzési Szabályzat előírásai szerint történt. A mérleg fordulónapjáig megszolgált, esedékes, mérlegkészítésig be nem folyt, valamint a mérleg fordulónapján megszolgált, mérlegkészítés időpontjáig nem esedékes minősített kamatok és kamatjellegű jutalékok függővé tételre kerülnek. A takarékszövetkezet az ingatlanok esetében alkalmazza a piaci értéken történő értékelést. A piaci értéken történő értékelés elveit és módszereit az alábbiakban határoztuk meg és végeztük el az értékelést:: [Sztv.57. (3)] A Takarékszövetkezet valamennyi, a tulajdonát képező ingatlanokat a mérlegforduló napján piaci értékükön értékeli és veszi fel a mérlegbe, amennyiben ezek eszközök piaci értéke jelentősen meghaladja a bekerülési értéket. A Takarékszövetkezet számviteli politikájában rögzített döntése szerint nem alkalmazza a valós értéken történő értékelés szabályait. (Sztv. 59/A. ) A Takarékszövetkezet általános kockázati céltartalékot a mérleg fordulónapra

7 - 7 - vonatkoztatva felszabadította és átvezette az eredménytartalékba. II. A takarékszövetkezet vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének bemutatása és értékelése a) Vagyoni helyzet bemutatása és értékelése Megnevezés év (eft) Aránya (%) év (eft) Aránya (%) Változás összege %-a 1. Pénzeszközök , , ,1 2. Állampapírok , , ,2 3. Hitelintézetekkel szembeni , ,0 követelések 11,1 4. Ügyfelekkel szembeni , , ,9 követelések 5.Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, beleértve a rögzített kamatozásúakat is , , ,4 7. Részvények, részesedések , , ,2 befektetési célra 9. Immateriális javak , , ,6 10. Tárgyi eszközök , , ,6 12. Egyéb eszközök , , ,9 13. Aktív időbeni , , ,2 elhatárolások Összesen , , ,7 Az eszközök értéke a bázishoz viszonyítva eft-tal, 10,7%-kal nőtt. Az eszközök összetételében a pénzeszközök eft-tal, az állampapírok eft-tal, az ügyfelekkel szembeni követelések (hitelállomány) eft-tal, a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok állománya eft-tal növekedett. Legjelentősebb csökkenés eft összegben a hitelintézetekkel szembeni követelések területén történt. A mérleg eszköztételeiben a hitelintézetekkel szembeni követelések éven belüli és éven túli lejáratának összegét a II/1. táblázatban, az ügyfelekkel szembeni követelések éven belüli és éven túli összegét a II/2. táblázatban került bemutatásra. A mérleg egyes eszköztételeinek részletes bemutatása

8 - 8 - Ügyfelekkel szembeni követelés állomány minősítése adatok e Ftban Minősítési kategória Minősítés alapja Értékvesztés összege év év év 2013.év Problémamentes Külön figyelendő Átlag alatti Kétes Rossz Összesen Az átstrukturált hitelek állományának bemutatása adatok e Ft-ban Devizanem Db Tőkeösszeg Tőkeösszeg Értékvesztés (Bruttó) (Nettó) CHF HUF Összesen

9 - 9 - Források összegének és összetételének változása Megnevezés év (eft) Aránya (%) év (eft) Aránya (%) Változás Összege %-a , , ,3 1.Hitelintézetekkel szembeni kötelezettségek 2. Ügyfelekkel szembeni , , ,1 kötelezettségek 3. Kibocsátott értékpapírok , , ,2 miatt fennálló kötelezettség 4. Egyéb kötelezettségek , , ,0 5. Passzív időbeli elhatárolások , , ,1 6. Céltartalékok , ,3 8. Jegyzett tőke , , ,3 10. Tőketartalék , , Általános tartalék , , ,2 12. Eredménytartalék , , ,8 14. Értékelési tartalék , , Mérleg szerinti eredmény , ,2 Összesen , , ,7 A takarékszövetkezet forrásainak összege az előző évhez viszonyítva eft-tal, 10,7%- kal nőtt. A források összetételében legjelentősebb változás a hitelintézetekkel szembeni kötelezettségek eft, az ügyfelekkel szembeni kötelezettségek eft növekedése területén következett be. Kisebb mértékben csökkent a céltartalék állomány eft-tal, a passzív időbeli elhatárolások összege eft-tal. A mérleg forrástételeiben a hitelintézetekkel szembeni kötelezettségek éven belüli és éven túli lejáratának összegét a II/3. táblázatban, az ügyfelekkel szembeni kötelezettségek éven belüli és éven túli összegei a II/4. táblázatban kerültek bemutatásra. Mérlegfőösszeg alakulása adatok e Ft-ban év év Változás Összeg % ,7 A takarékszövetkezet mérleg főösszege az eszköz és forrással egyezően az előző évhez viszonyítva 10,7 %-kal nőtt.

10 A saját tőke üzleti éven belüli változása adatok e Ft-ban Megnevezés Változás Növekedés Csökkenés Jegyzett tőke Részjegy bejegyzése Tőketartalék Általános tartalék + Általános tartalék képzés Előző évi mérleg szerinti eredmény és ÁKC Eredménytartalék átvezetése Vagyon értékelés miatti Értékelési tartalék csökkenés Tárgyévi mérleg szerinti eredmény, - Előző évi mérleg szerinti Mérleg szerinti eredmény eredmény Saját tőke Saját tőke alakulása adatok e Ftban év év Változás Összeg % ,5 A takarékszövetkezet saját tőkéje az előző évhez viszonyítva 1,5 %-kal nőtt.

11 Szavatoló tőke adatok e Ftban Megnevezés Mérleg szerinti összeg Változás Jegyzett tőke Tőketartalék Eredménytartalék Lekötött tartalék - - Mérleg szerinti eredmény Általános tartalék Általános kockázati céltartalék Részjegy visszaváltás Alapvető tőke elemek Levonandó tételek Immateriális javak Tényleges alapvető tőke Járulékos tőkeelemek Értékelési tartalék Szavatoló tőke összesen Szavatoló tőke alakulása adatok e Ftban év év Változás Összeg % ,4 A takarékszövetkezet szavatoló tőkéje az előző évhez viszonyítva 1,4 %-kal nőtt. Tőkemegfelelés A Takarékszövetkezet tőkekövetelmény számítását a jogszabályokban foglaltaknak megfelelően végzi. A belső tőkekövetelmény számítás (ICAAP) biztosítja, hogy mind a felügyelési, mind az irányítási funkciót ellátó vezető testületek - megfelelően azonosítják, mérik, összesítik és monitorozzák a Takarékszövetkezet kockázatait, - a Takarékszövetkezet kockázati profiljának megfelelő tőkét tart, - megfelelő kockázatkezelési rendszert működtet, és azt folyamatosan fejleszti.

12 Belső tőkeszámítás ( ) Megnevezés Összeg (eft) II. pillér alatti tőkeszükséglet tőkepuffer nélkül Hitelezési kockázat Piaci kockázat (devizaárfolyam kockázat) - - Működési kockázat Tőke puffer II. pillér alatti tőkeszükséglet tőkepufferrel Stressz tesztek tőke szükséglete ( ) Megnevezés Összeg (eft) Diverzifikációs hatás Portfólió minőségének romlása Koncentrációs kockázat Devizaárfolyam 0 Banki könyvi kamat kockázat Likviditási kockázat Működési kockázat Összesen A Takarékszövetkezet belső tőkeszükséglete az I. pillér alatti tőkeszükséglet 120 %-a, A stressz tesztek összes tőkeszükséglete eft, a kockázati önértékelés tőkeszükséglete 20%, eft. Mivel ez utóbbi a nagyobb összeg, így a II. pillér alatti tőkeszükséglet tőkepufferrel eft. A SREP tőkemegfelelési mutató értéke 13,36 %. b) Pénzügyi helyzet elemzése A takarékszövetkezet éves likviditását folyamatosan fenn tudta tartani A kötelező jegybanki tartalékolásnak év folyamán külső forrás igénybevétele nélkül eleget tudott tenni, melyet a III/4. melléklet tartalmaz. c) Vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetet kifejező mutatók értékelése A fontosabb vagyoni mutatók alakulása 1. Tőkeerősségi mutató évben: saját tőke x 100 = x 100 = 8,0 % összes forrás

13 évben: saját tőke x 100 = x 100 = 7,3 % összes forrás A takarékszövetkezet tőkeerősségi mutatója 7,3 %, mely az előző évhez képest 0,7 %-kal csökkent. 2. Saját tőke növekedésének mértéke(eredmény ágon) évben: mérleg sz. e. x 100 = x 100 = 3,7 % saját tőke évben: mérleg sz. e. x 100 = 978 x 100 = 0,2 % saját tőke Az előző évhez képest a mutató értéke jelentős mértékben csökkent, értéke 0,2 %. 3. Saját tőke és idegen források aránya évben: saját tőke x 100 = x 100 = 8,8 % kötelezettségek évben: saját tőke x 100 = x 100 = 7,9 % kötelezettségek A saját tőke részaránya az összes idegen forráshoz viszonyítva 7,9 %, amely a bázishoz képest 0,9%-kal csökkent. A fontosabb pénzügyi mutatók alakulása 1. Azonnali (operatív) likviditási mutató Pénzeszközök+látra szóló hitelintézettel szembeni követelés = Látra szóló kötelezettségek évben: x 100 = 27,3 % évben: x 100 = 27,2 %

14 A takarékszövetkezet azonnali likviditása az elmúlt időszakhoz képest 0,1 %-kal csökkent. 2. Hosszú távú likviditás alakulása Pénzeszközök + értékpapírok + hitelintézeti követelések x 100 = Rövid lejáratú kötelezettségek évben: x 100 = 70,8 % évben: x 100 = 75,6 % A bázishoz viszonyítva a hosszú távú likviditási mutató 4,8 %-kal nőtt. A fontosabb jövedelmezőségi mutatók alakulása 1. A takarékszövetkezet jövedelmezőségének vizsgálata kamat- jövedelmezőségi mutató kamatkülönbözet x 100 kapott kamatok és kamatjellegű bevételek évben: x 100 = 57,4 % évben: x 100 = 60,9 % A takarékszövetkezetnél 100 Ft jövedelmező kihelyezés 39,1 Ft-ba kerül. 2. Követelésportfólió minőségi mutatója Minősített követelések(átl, kétes,rossz) x 100 = Ügyfél követelések évben: x 100 = 9,3 % évben: x 100 = 5.5 % A takarékszövetkezet követelés portfólió minőségi mutatója 5.5 %-ra csökkent.

15 Minősített hitelek fedezettsége Hitelek értékvesztése x 100 = Összes hitelállomány évben: x 100 = 7,5 % évben: x 100 = 4,2 % A mutató értéke a bázishoz képest 3.3 %-kal csökkent. Hatékonysági mutatók 1. Árbevétel arányos adózott eredmény Adózott eredmény x 100 = Összes árbevétel évben: x 100 = 4,7 % évben: x 100 = 0,2 % A takarékszövetkezetnél a mutató értéke a bázishoz képest 4,5 %-kal csökkent főre jutó adózott eredmény Adózott eredmény Létszám évben: = 546,83 eft/fő 37,2 fő évben: = 28,23 eft/fő 38,5 fő 3. Bérarányos jövedelmezőség évben: kamatkülönbözet = = 2,54 bérköltség

16 évben: kamatkülönbözet = = 1,99 Bérköltség A takarékszövetkezet alkalmazottai a bérköltség 1,99-szeresét termelték ki a közvetlen banküzemi tevékenységből. 4. Eszközarányos jövedelmezőségi mutató évben: kamatkülönbözetx100 = x 100 = 85,7 % tárgyieszközök+immat. Javak évben: kamatkülönbözetx100 = x 100 = 84,9 % tárgyieszközök+immat. javak A mutató értéke a bázishoz képest 0,8 %-kal csökkent. 5. Általános forrásköltség mutató Fizetett kamatok és kamatjellegű kifizetések x 100 = Rövid és hosszú lejáratú kötelezettség (egyéb köt. nélkül) évben: x 100 = 4,2 % évben: x 100 = 2,9 % A mutató értéke a bázishoz viszonyítva 1,3 %-kal csökkent. 6. Hitelmultiplikátor hatás teljes hitelállomány x 100 = teljes betétállomány évben: x 100 = 34,0 % évben: x 100 = 32,5 % A mutató értéke a bázishoz képest 1,5%- kal csökkent.

17 III. A mérleghez kapcsolódó kiegészítő adatok 1. Általános előírások szerinti bemutatások a. Össze nem hasonlítható adatok a mérlegben A mérlegsorok tartalma az előző évhez viszonyítva nem változott. b. Tételátrendezések helyei A főkönyvi kivonat alapján a korábbi év gyakorlatának megfelelően történt a mérleg összeállítása. c. Értékelési eljárás megváltoztatásából származó eltérések Az előző évhez viszonyítva a mérlegtételek értékelése nem változott. 2. Tételes bemutatások a mérleghez. Immateriális javak és tárgyi eszközök állományának és értékcsökkenés elszámolásának alakulása Az immateriális javak állományának, az értékcsökkenés elszámolásának változása a II/6. táblázatban került bemutatásra. A pénzügyi befektetési szolgáltatási célú tárgyi eszközök és beruházások állományának, az értékcsökkenés elszámolásának változását a II/7. táblázatban került bemutatásra. A nem közvetlenül pénzügyi befektetési szolgáltatási célú tárgyi eszközök és beruházások állományának, az értékcsökkenés elszámolásának változását a II/8. táblázatban került bemutatásra. Az immateriális javakat és a tárgyi eszközöket érintő átsorolás évben nem történt. Készletek (vásárolt és követelés kiegyenlítésére kapott) alakulása adatok eft-ban Vásárolt készletek Anyagok 439 Nyomtatvány, irodaszer 558 Követelés kiegyenlítésre kapott eszközök Ingatlanok Gépek Járművek

18 Egyéb eszközök A Takarékszövetkezetnek kapcsolt vállalkozása nincs. A takarékszövetkezet egyéb részesedési viszonyban levő vállalkozásai: Gazdasági társaság neve, székhelye MTB ZRT, 1122 Budapest, Pethényi köz,10 TKSZ részesedési összeg TKSZ részesedési arány % 0,4259 Gazdasági társaság neve, székhelye Garantiqa Hitelgarancia Zrt TKSZ részesedési összeg 100 TKSZ részesedési arány % 0,0013 Gazdasági társaság neve, székhelye KÖT Biztosító Egyesület TKSZ részesedési összeg 150 TKSZ részesedési arány % 1,11 Egyéb, a mérlegtételekhez kapcsolódó tételes kiegészítések Értékhelyesbítés, értékelési tartalék meghatározása adatok eft-ban Megnevezés Nyitó állomány Növekedés Csökkenés Záró állomány Vagyoni értékű jogok Szellemi termékek Ingatlanok és kapcsolódó VÉJ Műszaki berendezések és felszerelések Tulajdoni részesedések Összesen A takarékszövetkezet az ingatlan értékbecslő által elkészített értékbecslést figyelembe véve az ingatlanok értékhelyesbítését az előző évhez viszonyítva nem változtatta meg. Az értékelésről ingatlanonként tételes számviteli bizonylat készült, melyet a könyvvizsgáló hitelesített. A Takarékszövetkezet lekötött tartalékkal nem rendelkezik.

19 Összes eszközön, forráson belül külföldi pénznemre szóló eszközök, források Ft-ban kifejezett értéke: adatok e Ft-ban Megnevezés Összeg Eszközök: pénztárkészlet (valuta) elszámolási számlák lakossági hitelek aktív kamatelhatárolások Források: betétek felvett hitelek passzív kamatelhatárolások A mérleg eszköztételeiben szereplő tőzsdén jegyzett értékpapírok mérlegtételenkénti bontásban: Magyar Állam és MNB által kibocsátott értékpapírok adatok e Ft-ban Száma Megnevezés Összege 26 Magyar államkötvények Diszkont kincstárjegy MNB kötvény 0 0 Konszolidációs kötvény 0 34 Összesen Bevételek aktív időbeli elhatárolása (jelentősebb tételek) adatok e Ft-ban Megnevezés Összege Állampapírok utáni aktív kamatelhatárolás Hitelintézetekkel szembeni követelések utáni aktív kamatelhatárolás Ügyfelekkel szembeni követelések utáni aktív kamatelhatárolás Egyéb bevételek elhatárolása Összesen

20 Költségek/ráfordítások passzív időbeli elhatárolása (jelentősebb tételek) adatok e Ft-ban Megnevezés Összege Ügyfelekkel szembeni kötelezettségek utáni passzív kamatelhatárolás Egyéb ráfordítások elhatárolása Költségek elhatárolása Egyéb bevételek elhatárolása 112 Összesen Halasztott bevételek, azok időbeli elhatárolása adatok e Ft-ban Megnevezés Összege MTB részvény miatt 17 G.O.P pályázati támogatás miatt 1307 Összesen 1324 Eredmény-kimutatás tételeihez kapcsolódó kiegészítések 1. Általános előírások szerinti kiegészítések a. Az eredmény-kimutatásban az össze nem hasonlítható adatok tételes megjelölése Az eredmény-kimutatás sorai tartalmilag nem változtak az előző évhez viszonyítva, az összehasonlíthatóság biztosított. b. Az eredmény-kimutatásban a tételátrendezések helyeinek megjelölése Az eredmény-kimutatásban saját döntés alapján tételátrendezés nem történt. c. Az eredmény-kimutatásban az értékelési eljárások megváltoztatás oka, hatása Eredmény-kimutatást érintő - értékelési eljárásból fakadó - változás évhez viszonyítva az alábbi.

21 Értékvesztés elszámolása: A minősítési eljárás összefoglalása Minősítési megnevezés eljárás Minősítési eljárás 1. lépés 2. lépés 3. lépés 1. Egyedi teljeskörű minősítés (a Kockázati Stratégiában rögzített összeghatár felett kivéve a nevesített lakossági kintlevőségek) Nem valószínűsíthető várható vesztség Monitoring lapon (a monitoring eljárás dokumentumán) a jogszabályi feltételek vizsgálata A jelen szabályzatban foglaltak szerint problémamentes kategóriába sorolás, 0 % ÉV elszámolás A követelés átstrukturálást követően vagy más módon várhatóan újra teljesítővé válik és a 90 napon túli lejárt tartozás nem haladja meg a fennálló tőkekövetelés 10%-át Külön Figyelendő minősítési kategóriába sorolás, 1-10 % ÉV elszámolás meghatározása Valószínűsíthető várható veszteség* veszteségszámítás elkészítése ÉV szükséglet meghatározása, majd minősítési kategóriába sorolás (KF, ÁA, K, R) 2. Egyedi (nem a teljes körű szempontrendszeren alapuló) egyszerűsített minősítés (a Kockázati Stratégiában rögzített összeghatár feletti lakossági kintlevőségek) - Monitoring lapon a 3 jogszabályi feltétel vizsgálata - Szabályzati feltételek vizsgálata - Minősítési kategóriába sorolás feltételeinek vizsgálata Minősítési sorolás kategóriába A minősítési kategóriához rendelt súlysávon belül az értékvesztés elszámolás meghatározása 3. Csoportos egyszerűsített minősítés (a Kockázati Stratégiában rögzített összeghatárt elérő és az alatti kintlevőségek) B verzió Késedelem időtartamának, valamint a fedezettségnek a meghatározása az ÉV kulcs meghatározása, majd minősítési kategóriába sorolás

22 * Mindenképp valószínűsíthető veszteség, amennyiben a 90 napon túli lejárt tartozás meghaladja a fennálló tőkekövetelés 10%-át, és ezekben az esetben az egyedi veszteségszámítási kalkulációt el kell készíteni, a minősítés és az értékvesztés/céltartalék képzés a kalkuláció alapján számolt veszteség mértéke szerint történik Egyedi minősítés (értékhatár ,- Ft) Besorolás szempontjai Hitkr. szerinti minősítési kategóriák A követelés kapcsán veszteség nem várható, illetve a valószínűsíthető veszteséget a rendelkezésre álló fedezet értéke teljes mértékben fedezi. A követelés átstrukturálást követően vagy más módon várhatóan újra teljesítővé válik és a 90 napon túli lejárt tartozás nem haladja meg a fennálló tőkekövetelés 10%- át* vagy az egyedi veszteségszámítás alapján a várható veszteség mértéke 1 % és a 10 % között van Az egyedi veszteségszámítás alapján a várható veszteség mértéke 11 % és 30 % között van Az egyedi veszteségszámítás alapján a várható veszteség mértéke 31 % és 70 % között van Az egyedi veszteségszámítás alapján a várható veszteség mértéke eléri a 71 %-ot vagy a fölött van Problémamentes (1) Külön figyelendő (2) Átlag alatti (3) Kétes (4) Rossz (5) Csoportos egyszerűsített minősítés fedezet figyelembe vételével ( ,- Ft alatti) A fedezettséggel kombinált minősítés esetén: Értékvesztés kulcsok a csoportos minősítés keretében - a lejárt napok száma mellett a biztosítékot (fedezettséget) is figyelembe vevő egyszerűsített minősítési eljárás estére Lejárt napok száma Lakosság Egyéb % felett Fedezettség* % között 75 % alatt ÉV kulcs

23 Nagyobb, mint 730 Nagyobb, mint *Fedezettség: A kitettségre eső (allokált) korrigált hitelfedezeti érték A minősítési kategóriába sorolás az alábbiak szerint történik: Értékvesztés kulcs Hitkr. szerinti minősítési kategóriák 0 % Problémamentes (1) 1-10 % Külön figyelendő (2) % Átlag alatti (3) % Kétes (4) 71% % Rossz (5) Az új értékvesztési eljárás a korábbihoz képest nem okozott plusz értékvesztési igényt az alábbiak miatt: a korábbi eljárás szerint a csoportos egyszerűsített minősítés esetében a fedezetek figyelembe vétele nélkül, csak a késedelmes napok száma alapján került besorolásra a kintlévőség, ami rosszabb minősítési kategóriát és magasabb értékvesztési kulcsot jelentett a jelenleginél. a korábbi eljárás szerint a 365 napot meghaladó késedelem esetében fedezettel nem rendelkező kintlévőségekre 100% értékvesztést számoltunk el, a jelenlegi eljárás szerint a nap közötti késedelem estében az értékvesztés kulcs 90%. Tételesen előírt kiegészítések az eredmény-kimutatáshoz 1. Általános előírások szerinti kiegészítések a. Az eredmény-kimutatásban az össze nem hasonlítható adatok tételes megjelölése Az eredmény-kimutatás sorai tartalmilag nem változtak az előző évhez viszonyítva, az összehasonlíthatóság biztosított. b. Az eredmény-kimutatásban a tételátrendezések helyeinek megjelölése Az eredmény-kimutatásban saját döntés alapján tételátrendezés nem történt.

24 Tételesen előírt kiegészítések az eredmény-kimutatáshoz Befektetési szolgáltatási tevékenység bevételei és ráfordításai: Megnevezés Összeg Bevételek: értékpapír forgalomba hozatal szervezési tevékenység 945 Ráfordítások: értékpapír forgalomba hozatal szervezési tevékenység 435 adatok e Ft-ban A rendkívüli bevételek és ráfordítások jogcímeinek részletes bemutatása adatok e Ft-ban Sorszám Megnevezés Rendkívüli bevételek, jogcímenként -GOP pályázat halasztott bevétel Rendkívüli ráfordítások,jogcímenként -előző évek utáni adófizetési köt. -deviza hitel végtörlesztés miatt elengedett követelés A évi LIX. törvény alapján a járadékfizetési kötelezettség megállapítása adatok e Ft-ban Hitelszámla megnevezése Járulék alap Széchenyi kártya hitel Klakásszöv.,társasház felújítási hitel - Kiegészítő kamattámogatásos hitel /2009. állami támogatásos hitel Megelőlegezett lakásépítési kedvezmény 1 023

25 Széchenyi forgóeszköz hitel - Összesen: A bevétel 5%-a, mint járadék a főkönyvi számlán elszámolva A társasági adóalapot módosító tételek jogcímenkénti bemutatását a IV/4. számú táblázat tartalmazza A pénzügyi szervezetek különadójának megállapítása adatok e Ft-ban Eszközök összesen Hitelintézetekkel szembeni követelések MTB ZRT. tulajdoni részesedés Csökkentő tételek összesen Módosított mérleg főösszeg(adóalap) évi adó: adóalapx0,15% Adót csökkentő tételek: OTIVA II. névi tagdíj 250 OTÍVA III. névi tagdíj 250 SZHISZ IV.n.évi tagdíj 439 Összes adócsökkentés 939 Módosított adó A hitelintézeti különadó számítása adatok e Ft-ban Sorszám Megnevezés Összege 1. Adózás előtti eredmény Adózás előtti eredményt növelő tétel Adóalap Különadó fizetési kötelezettség A Tksz. Kjtv.4/A. (6)a) fiz.ő különadó A pü.i sz.különadójának módosított ö Rendelkezés a pü.i sz. különadó összegének módosításaként jelentkező adótúlfizetés összegéről Függő kamatok adatok e Ft-ban Sorszám Megnevezés Összege 1. Nem péü.vállalkozókkal szemben Önkormányzatokkal szemben 0 3. Egyéni vállalkozókkal szemben Nonprofit szervezetekkel szemben 0

26 Külföldi sz Lakossággal szemben Összesen A takarékszövetkezetnél az értékvesztés és céltartalék képzés és felhasználás jogcímenkénti bemutatását a III/3. táblázat tartalmazza. V. Tájékoztató rész 1) A Takarékszövetkezetnél a mérleg forduló napján fennálló, a Hpt. szerinti nagy kockázatvállalásnak minősülő tételek adatok e Ft-ban Megnevezés Tételszám Összege Hitelek Értékpapírok - - Részesedések - - Vállalt kötelezettségek - - Összesen ) A takarékszövetkezet tagja az Országos Betétvédelmi Alapnak és szövetkezeti hitelintézetek integrációs szervezetének. Tagság és fizetett hozzájárulás adatok e Ft-ban Sorszám Megnevezés Összege 1. OBA OTIVA SZHISZ Összesen ) A takarékszövetkezetnél a foglalkoztatott munkavállalók átlagos statisztikai létszáma, bérköltsége, személyi jellegű kifizetései, állománycsoportonkénti bontásban a IV/1. számú táblázatban került bemutatásra. 4) A takarékszövetkezetnél az Igazgatóság, Felügyelő Bizottság tagjainak valamint a vezető tisztségviselőknek az üzleti év után kifizetett járandóságának összege IV/2. táblázatban került bemutatásra. 5) A takarékszövetkezetnél az igazgatóság, ügyvezetés és felügyelő bizottság tagjainak folyósított kölcsönök összegei, a fennálló tartozások összege és a kölcsön feltételei a IV/3. számú táblázatba került bemutatásra.

27 - 27-6) A Takarékszövetkezet Javadalmazási Politikájában meghatározott mutatószámok számítási módszere és értéke adatok eft Mutatószám megnevezése Számítási módszere Értéke Jövedelmezőség Likviditás Nem teljesítő hitelek aránya Tőkekövetelmény adózás előtti eredmény x 100 mérlegfőösszeg finanszírozási rés a betétek átcsoportosítását követően (0-30 napig) nem lehet negatív átlag alatti+kétes+rossz x 100 bruttó hitelállomány 90 napon túli állomány növekedése nem haladja meg a bruttó hitelállomány növekedését -90 napon túli állomány változása -bruttó hitelállomány változása -saját tőke nem csökken -tőkemegfelelési mutató meghaladja a 10 %-ot (SREP) 0,1 % eft 5,5 % 86 % 103,4 % 101,5 % 13,36 % 7) Biztosítékként, fedezetként, óvadékként kapott eszközök, garancia-illetve kezességvállalások adatok eft Megnevezés Piaci érték Kitettségre eső fedezet Központi költségvetés garanciái Alapok által ny. garanciaváll. áll.viszontgar. része - - Alapok által nyújtott, államilag nem viszontgarantált garanciavállalasok - - Egyéb készfizető kezességek Óvadék Jelzálogjog lakóingatlan Jelzálogjog kereskedelmi ingatlan - -

28 Jelzálogjog egyéb ingatlan Jelzálogjog ingóság Keretbiztosítéki jelzálogjog Engedményezés Kézi zálogjog FEDEZETEK, BIZTOSÍTÉKOK ) Mérlegen kívüli pénzügyi kötelezettségek (Sztv. 90. (3)c, (4) A takarékszövetkezetnek eft összegű folyószámla hitelt biztosított, amelyet a mérleg forduló napján nem vettek igénybe, de bármikor igénybe vehetik, a szerződés fennállásának ideje alatt. adatok eft-ban Függő kötelezettségek 01. Opciós ügyletek Garanciavállalás Kezességvállalás Visszavonható készenléti (standby) hitellevél - 05.Visszavonhatatlan hitellevelek és az akkredetivek A hitelszerződés alapján még igénybevehető keretösszeg A harmadik fél tartozásaiért biztosítékként szolgáló, a mérlegben nem szereplő vagyontárgyak Nem valódi penziós ügyletek Hitelígérvények Kötelezettsségvállalásra vonatkozó ígérvények A forint- vagy devizaértékre szóló, a névérték összegében a lejáratig fennálló váltókezességvállalás A továbbforgatott, eladott vagy az MNB-nél viszontleszámítoltatott váltó A hitelintézettel mint váltóforgatmányossal szemben támasztott megtérítési igény Egyéb (váltón kívüli) piacképes forgatható pénzokmányokon alapuló pénzkövetelések, amelyen a pénzügyi intézménnyel szemben megtérítési igény érvényesíthető A le nem zárt peres ügyekkel kapcsolatban várható kötelezettségek A hozamra, illetve a tőke megóvására vonatkozó ígéretek A befektetési alapkezelők és a befektetési szolgáltatók által a hozamra, illetve a tőke megóvására tett ígéretek után vállalt garancia Egyéb eszközre vonatkozó függő kötelezettségek [(Tv. 3. (8) 14.] - Jövőbeni kötelezettségek 01. Határidős adásvételi ügyletek A swap ügyletek határidős ügyletrésze miatti kötelezettségek -

29 Egyéb eszközre vonatkozó biztos (jövőbeni) kötelezettségek [Tv. 3. (8) 15.p.)g - Mérlegen kívüli követelések Az éves beszámoló aláírására jogosult személyek adatai: Dudás Ferencné Elnök-ügyvezető Abda, Akác u. 17 Németh Istvánné Ügyvezető-főkönyvelő Mosonszentmiklós, Orgona u. 3 A könyvviteli szolgáltatásért felelős személy adatai: Németh Istvánné Ügyvezető-főkönyvelő Mosonszentmiklós, Orgona u. 3 Nyilvántartási szám: Könyvvizsgáló adatai: Silver Tax Kft, 9028 Győr, Lovas u. 1. MKVK nyilv. száma: péü.i. sz.: T Vesztergom Lajosné Bejegyzett könyvvizsgáló MKVK nyilv. száma: péü.i.sz.: E /94 Kifizetett könyvvizsgálati díj (Áfás összeg): 1.676,4 eft Mellékletek: Táblázatok II/1,2,4,5,6,7,8 III/1,3,4, IV/1,2,3,4. Lébény, május 22. Dudás Ferencné Elnök Ügyvezető Németh Istvánné Ügyvezető-főkönyvelő

30 - 30 -

31 II/1. A hitelintézetekkel szembeni követelések hátralévő futamidő lejárat szerint 2013.december 31.-én Megnevezés Lejárat Összesen Hitelintézetekkel szembeni követelések (Mérleg Eszköz 06. sor) Ebből: 3/b. Egyéb követelés pénzügyi szolgáltatásból ( Mérleg Eszköz 08. sor) 3/ba. Éven belüli lejáratú (Mérleg Eszköz 09. sor) Ebből: - kapcsolt vállalkozással szemben - egyéb részesedési viszonyban lévő - MNB-vel szemben - elszámolóházzal szemben 3/bb. Éven túli lejáratú (Mérleg Eszköz 14. sor) Ebből: - kapcsolt vállalkozással szemben - egyéb részesedési viszonyban lévő - MNB-vel szemben - elszámolóházzal szemben 3 hónap 3 hónap- 1 év 1 év- 5 év 5 éven túl

32 II/2. Az ügyfelekkel szembeni követelések hátralévő futamidő lejárat szerint december 31. Ügyfelekkel szembeni követelések (Mérleg Eszköz 24.sor) Ebből: Megnevezés Lejárat Összesen 3 hónap 3 hónap- 1 év 1 év- 5 év 5 éven túl /a. Pénzügyi szolgáltatásból (Mérleg E 25. sor) /aa. Éven belüli lejáratú (Mérleg E 26. sor) Ebből : - kapcsolt vállalkozással szemben - egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozással szemben 4/ab. Éven túli lejáratú (Mérleg E 29. sor) Ebből: - kapcsolt vállalkozással szemben - egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozással szemben

33 II/3. A hitelintézetekkel szembeni kötelezettségek hátralévő futamidő lejárat szerint 2013.december 31.-én adatok eft Megnevezés Lejárat Összesen 3 hónap 3 hónap- 1 év 1 év- 5 év 5 éven túl Hitelintézetekkel szembeni kötelezettségek (Mérleg Források 01. sor) Ebből: 1/b. Meghatározott időre lekötött, pénzügyi szolgáltatásból adódó kötelezettség ( Mérleg Források 03. sor) 1/ba. Éven belüli lejáratú (Mérleg Források 04. sor) Ebből: - kapcsolt vállalkozással szemben - egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozással szemben - MNB-vel szemben - elszámolóházzal szemben 1/bb. Éven túli lejáratú (Mérleg Források 09. sor) Ebből: - kapcsolt vállalkozással szemben - egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozással szemben - MNB-vel szemben - elszámolóházzal szemben

34 II/4. Az ügyfelekkel szembeni kötelezettségek hátralévő futamidő lejárat szerint 2013.december 31. adatok eft Megnevezés Lejárat Összesen 3 hónap 3 hónap- 1 év 1 év- 5 év 5 éven túl Ügyfelekkel szembeni kötelezettségek (Mérleg Források 19. sor) Ebből: 2/a. Takarékbetétek (Mérleg Források 20. sor) /ab. Éven belüli lejáratú (Mérleg Források 22. sor) /ac. Éven túli lejáratú (Mérleg Források 23. sor) /b.Egyéb kötelezettségek pénzügyi szolgáltatásból ( Mérleg Források 24. sor) /bb. Éven belüli lejáratú (Mérleg Források 28. sor) Ebből: - kapcsolt vállalkozással szemben - egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozással szemben 2/bc. Éven túli lejáratú (Mérleg Források 31. sor) Ebből: - kapcsolt vállalkozással szemben - egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozással szemben

35 II/5. Részvények, részesedések befektetési célra december 31. adatok eft-ban Megnevezés Részvények, részesedések befektetési célra Ebből: hitelintézetekben lévő részesedés Nyitóállomány Növekedés (+) Csökkenés (-) Átsorolás (+,-) Záróállomány Mérlegsor Mérleg Eszköz 63. sor Mérleg Eszköz 64. sor

36 II/6. Az immateriális javak állományának alakulása december 31. adatok eft-ban Megnevezés Vagyoni értékű jogok Szellemi termékek Összesen 1, Bruttó érték én , Növekedés (+) , Csökkenés (-) 4, Átminősítés (+,-) 5, Bruttó érték én.( ) , Halmozott értékcsökkenés , Értékcsökkenés növekedés (+) , Értékcsökkenés csökkenés (-) 9, Értékcsökk. átmin. miatti vált. (+,-) 10, Tárgyidőszaki écs. leírás (7-8+,-9) , Halmozott értékcsökkenés én(6+10) , Nettó érték én.(5-11) Mérlegsor: Mérleg Eszköz 73. sor

37 II/7. Pénzügyi befektetési szolgáltatási célú tárgyi eszközök és beruházások állományának alakulása adatok eft-ban Megnevezés Ingatlanok Műszaki berend.,felszer., gépek, járművek Beruházások Összesen 1. Bruttó érték jén Növekedés (+) Csökkenés (-) Átminősítés (+, - ) 5. Bruttó érték én(1+2-3+, - 4) Halmozott értékcsökkenés jén Értékcsökkenés növekedés (+) Értékcsökkenés csökkenés ( - ) Értékcsökkenés átminősítése miatti változás (+, - ) 10. Tárgyidőszaki écs. leírás (7-8+, - 9) Halmozott értékcsökkenés én (6+10) Nettó érték én(5-11) Ebből: ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog fajtánként: Mérlegsor - bérleti jog - közmű hozzájárulás - egyéb Mérleg Eszköz 78. sor Mérleg Eszköz 79. sor Mérleg Eszköz 81. sor Mérleg Eszköz 77. sor

38 II/8. Nem közvetlenül pénzügyi befektetési szolgáltatási célú tárgyi eszközök és beruházások állományának alakulása adatok eft-ban Megnevezés Ingatlanok Műszaki berendezések, Beruházások Összesen gépek, járművek 1. Bruttó érték én Növekedés (+) 3. Csökkenés (-) 4. Átminősítés (+, - ) 5. Bruttó érték én (1+2-3+, - 4) Halmozott értékcsökkenés jén Értékcsökkenés növekedés (+) 8. Értékcsökkenés csökkenés ( - ) 9. Értékcsökkenés átminősítése miatti változás (+, - ) 10. Tárgyidőszaki écs. leírás (7-8+, - 9) 11. Halmozott értékcsökkenés én (6+10) Nettó érték én(5-11) Ebből: ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog fajtánként: - bérleti jog - közmű hozzájárulás - egyéb Mérlegsor Mérleg Eszköz 83. sor Mérleg Eszköz 84. sor Mérleg Eszköz 85. sor Mérleg Eszköz 82. sor

39 III/1. Az elszámolt költségek költségnemenkénti, valamint a nem pénzügyi szolgáltatási tevékenység ráfordításainak részletezése Sorszám Megnevezés Anyagköltség E 8/b-ből Igénybe vett szolgáltatások értéke E 8/b-ből Egyéb szolgáltatások értéke E 8/b-ből Anyagjellegű ráfordítások (1+2+3) E 8/b Bérköltség E 8/a,a Személyi jellegű egyéb kifizetések E 8/a,b Bérjárulékok E 8/a,c Személyi jellegű ráfordítások E 8/a Értékcsökkenési leírás E/ Nem pénzügyi és befektetési szolgáltatások ráfordításai (zálog) Mérleg 10/a. sor

40 III/2. Átstruktúrált hitelek Hitelszám Követelés állomány összege XII. 31. Ügyletminősítési kategória %-a Értékvesztés / Céltartalék Összege Ügyfél / Partner minősítés (Ft) Könyv szerinti érték külön figyelendő A külön figyelendő A külön figyelendő A külön figyelendő A külön figyelendő A külön figyelendő A külön figyelendő A

41 III/3. A takarékszövetkezet értékvesztése és céltartalék állománya 2013.december 31.-én adatok eft-ban Megnevezés Nyitó állomány Növekedés Csökkenés Záró állomány I. Mérleg eszköz oldalán Hitelintézetekkel szembeni követelések után Ügyfelekkel szembeni követelések után Értékpapírok után Részesedések után Készletek után Egyéb követelések után Összesen II. Mérleg forrás oldalán Függő és jövőbeni kötelezettségek után Általános kockázati céltartalék Egyéb céltartalék Összesen Mindösszesen (I. + II.)

42 III/4. A takarékszövetkezet kötelező jegybanki tartalék kötelezettségének teljesítése december 31. adatok eft-ban Hónap Tartalékköteles forrás Kötelező tartalék Finanszírozása saját erő hitel 01. hó hó hó hó hó hó hó hó hó hó hó hó

43 IV/1. A foglalkoztatott munkavállalók átlagos statisztikai létszáma, bérköltsége és személyi jellegű kifizetése állománycsoportonként adatok eft-ban Munkavállalók állománycsoporton-ként Átlagos statisztikai létszám (fő) Bérköltség Személyi jellegű kifizetések év év év év év év Teljes munkaidős - szellemi 29,80 27, fizikai - összesen 29,80 27, Részmunkaidős - szellemi 0, fizikai 4,70 3, összesen 4,70 3, Nyugdíjas - szellemi 3,00 3, fizikai 1,00 3, összesen 4,00 6, Állományon kívül/ egyéb bér, tiszteletdíj Összesen 38,50 37, A létszám számítása két tizedessel

44 IV/2. Az igazgatóság a felügyelő bizottság tagjainak, valamint a vezető tisztségviselőknek az üzleti év utáni járandóságai adatok eft-ban Megnevezés Járandóságban részesültek (fő) Járandóság év év év év Igazgatóság Felügyelő Bizottság Vezető tisztségviselők Összesen:

45 IV/3. Az igazgatóság, az ügyvezetés és a felügyelő bizottság tagjainak folyosított kölcsönök összege adatok eft-ban Megnevezés Folyósított összeg Fennálló tartozás összege A kölcsön feltételei Lakásépítési kölcsön otthonteremtő kamattámogatáso s hitel Egyéb kölcsön lakossági személyi hitel éven túl

46 1/2 e Ft összege 1. Adózás előtti eredmény IV/4. A társasági adó megállapításánál figyelembe veendő módosított tételek, társasági adó összege december 31. Az adózás előtti eredményt csökkentő tételek 2.1. Társasági adó törvény szerint figyelembe vettt értékcsökkenés, imm. jav.,tárgyi eszk.bármely jogcímen történő kivezetése során számított nyilv. érték. Kivétel a fejlesztési tartalék miatt már korábban figyelembe vett értékcsökkenés A követelésre az adóévben visszaírt értékvesztés, a köv.bek. értékéből a Szt.alapján behajthatatlan rész, a köv.átruh., kiegyenlít.,ksz.értékét meghal.bev., legfeljebb a nyilvántartott értékvesztés. (Hitelintézeti követelésre nem alkalmazható.) 2.3. Kiemelten közhasznú besorolással rendelkező szervezet, Magyar Kármentő Alap és Nemzeti Kulturális Alap részére visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás 50%-a Közhasznú besorolással rendelkező szervezet részére tartós adományozási szerződés keretében, visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás 20%-a Kapott osztalék, részesedés Elévült -részjegy utáni osztalék rendkívüli árbevételként elszámolt összege Fejlesztési tart. képzése év végén (adózás előtti nyer.50%- a) az eredménytartalékból lekötött tartalékba történő átvezetésével Kis-és középvállalkozási támogatás összege, adózás előtti eredmény összegéig, de maximum 30 millió Ft-ig Egyéb 0 Összesen: ( ig) Adózás előtti eredményt növelő tételek 3.1. Számviteli törvény alapján költségként elszámolt értékcsökkenési leírás, im.javak és tárgyi eszközök értékesítése és selejtezése során ráfordításként elszámolt összeg Behajthatatlan követelésnek nem minősülő, adóévben elengedett követelés(magánszemély és kapcsolt vállalkozás kivételével) Költségként, ráfordításként elszámolt összeg, amely nincs összefüggésben a vállalkozás bevételszerző tevékenységével Késedelmi pótlék, adóbírság, mulasztási bírság, járulékbírság (Art. Sz.) (Kivéve, ha az önellenőrzéshez kapcsolódik.) 3.5. Visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás - végleges pénzeszköz átadás, közhasznú, közhasznú besorolással nem rendelkező szervezetek részére. (Kivétel EV, őstermelő, magánszemély, költségvetési szerv, vagy ha rendelkezik a támogatott nyilatkozatával, hogy vállalkozási tevékenységet nem végez, vagy bevételszerző tevékenysége az adott támogatás nélkül sem negatív.) Kapcsolt vállalkozás részére nyújtott kölcsön piaci és tényleges kamat közötti számított összeg.

MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2009.év 2010.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.

MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2009.év 2010.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1. KSH: 10117066-6419-122-14 Cg.: 14-02-000327 Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2009.év 2010.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök

Részletesebben

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K KSH: 10045916-6419-122-16 Cg.: 16-02-001531 Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2015.év 2016.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K

Részletesebben

MÉRLEG KSH: Cg.: DRB Dél-Dunántúli Regionális bank ZRt.

MÉRLEG KSH: Cg.: DRB Dél-Dunántúli Regionális bank ZRt. MÉRLEG KSH: 14819131-6919-2 Cg.: 02-10-060351 DRB Dél-Dunántúli Regionális bank ZRt. MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2012.év 2013.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01

Részletesebben

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K MÉRLEG KSH: 10043158 6419 122 03 Cg.: 03 02 000162 Borotai Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2011.év 2012.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök

Részletesebben

Főnix Takarékszövetkezet

Főnix Takarékszövetkezet MÉRLEG Főnix Takarékszövetkezet KSH: 10044575-6419-122-09 Cg.: 09-02-000063 MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z é s 2012.év 2013.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök

Részletesebben

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K KSH: 10043732 6419 122 05 Cg.: 05 02 000269 Szerencs és KörnyékeTakarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2012. év 2013. év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01

Részletesebben

Kiegészítő melléklete

Kiegészítő melléklete KSH: 10112786-6419-122-08 Cg.: 08-02-000933 LÉBÉNY - KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET (9155. Lébény Fő u. 85.) 2012. évi Kiegészítő melléklete Lébény, 2013. április 25. - 2 - I. Általános rész I/1. A takarékszövetkezet

Részletesebben

Végleges vagyonmérleg október 31. adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és

Végleges vagyonmérleg október 31. adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 10044575-6419-122-09 09-02-000063 FŐNIX TAKARÉKSZÖVETKEZET Végleges vagyonmérleg 2017. október 31. adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök 955 354

Részletesebben

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K KSH: 10043691641912205 Cg.: 05-02-000266 Ricse és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2013.év 2014.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök

Részletesebben

5. Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, beleértve a rögzített kamatozásúakat is

5. Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, beleértve a rögzített kamatozásúakat is KSH: 10044427641912209 Cg.: 09-02-000061 Biharkeresztesi Takarékszövetkezet ZÁRÓMÉRLEG adatok: ezer Ft-ban Sor szám M e g n e v e z és 2010. év 2011. év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01

Részletesebben

2011. évi. Kiegészítő melléklete

2011. évi. Kiegészítő melléklete KSH: 10112786-6419-122-08 Cg.: 08-02-000933 LÉBÉNY - KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET (9155. Lébény Fő u. 85.) 2011. évi Kiegészítő melléklete Lébény, 2012. május 10. - 2 - I. Általános rész I/1. A takarékszövetkezet

Részletesebben

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u A. ép. 1/6. Cg.: MÉRLEG 2012.

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u A. ép. 1/6.   Cg.: MÉRLEG 2012. HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12. A. ép. 1/6. www.hajdutakarek.hu Cg.: 09-02-000644 MÉRLEG 2012. MÉRLEG KSH: 13975410-6419-122-09 Cg.: 09-02-000644 HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

Részletesebben

2010. évi. Kiegészítő melléklete

2010. évi. Kiegészítő melléklete KSH: 10112786-6419-122-08 Cg.: 08-02-000933 LÉBÉNY - KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET (9155. Lébény Fő u. 85.) 2010. évi Kiegészítő melléklete Lébény, 2011. május 25. - 2 - I. Általános rész I/1. A takarékszövetkezet

Részletesebben

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u A. ép. 1/6. Cg.: KONSZOLIDÁLT MÉRLEG 2012.

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u A. ép. 1/6.   Cg.: KONSZOLIDÁLT MÉRLEG 2012. HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12. A. ép. 1/6. www.hajdutakarek.hu Cg.: 09-02-000644 KONSZOLIDÁLT MÉRLEG 2012. MÉRLEG KSH: 13975410-6419-122-09 Cg.: 09-02-000644 HAJDÚ TAKARÉK

Részletesebben

KSH:10047808641912205. Cg.: 0502000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG

KSH:10047808641912205. Cg.: 0502000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG KSH:10047808641912205 Cg.: 0502000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. Megnevezés 2012.év 2013.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök 490

Részletesebben

21 - egyéb részesedési viszonyban lévı vállalkozással sz. 14 bb) éven túli lejáratú 0 15 Ebbıl:- kapcsolt vállalkozással szemben

21 - egyéb részesedési viszonyban lévı vállalkozással sz. 14 bb) éven túli lejáratú 0 15 Ebbıl:- kapcsolt vállalkozással szemben MÉRLEG KSH:10044513-6419-122-09 Cg.:09-02-000068 Kaba és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2009.év 2010.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök

Részletesebben

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23.

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23. 2016. Évi beszámoló Ügyfél neve: Ügyfél címe, telefonszáma: 9024. Győr, Szérűskert u.36. Statisztikai számjele: 2 3 1 7 5 7 6 9 0 3 2 2 5 7 2 0 8 Cégjegyzék száma: 0 8-0 9-0 2 1 4 0 6 A társaság adószáma:

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyszerűsített éves beszámolójához. 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője)

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyszerűsített éves beszámolójához. 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. 2014 egyszerűsített éves beszámolójához 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég teljes neve: Alapítás időpontja:

Részletesebben

MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK SZERINTI ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG 2014.12.31.

MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK SZERINTI ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG 2014.12.31. MÉRLEG ESZKÖZÖK (aktívák) adatok millió forintban 2013 2014 1. Pénzeszközök 39,870 459,330 2. Állampapírok 153,646 70,686 a) forgatási célú 92,910 16,462 b) befektetési célú 60,736 54,224 2/A. Állampapírok

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 213.2.7-213.12.31 egyszerűsített éves beszámolójához 213. március 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A

Részletesebben

MÉRLEG. KSH: 10047808-6419-122-05 Cg.:05-02-000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet

MÉRLEG. KSH: 10047808-6419-122-05 Cg.:05-02-000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z é s 2013.év 2014.év a. b. d. d. ESZKÖZÖK ( AKTÍVÁK ) 01. 1.Pénzeszközök 634 459 587 900 02. 2.Állampapírok 1 959 141 1 928 700 03. a) forgatási célú 1 856

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft 217 egyszerűsített éves beszámolójához Budapest, 218.5.22. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég teljes neve: atlatszo.hu

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: MÉRLEG év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: MÉRLEG év. ESZKÖZÖK (aktívák) ESZKÖZÖK (aktívák) 1. Pénzeszközök 559 074 586 854 2. Állampapírok 4 900 163 0 5 779 321 a) forgatási célú 4 900 163 5 779 321 b) befektetési célú 0 0 2/A. Állampapírok értékelési különbözete 3. Hitelintézetekkel

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. 01. 01. 2015. 12. 31. Budapest, 2016. április 30... A vállalkozás vezetője ( képviselője ) 1 1. Általános bemutatás A vállalkozás neve: STEMO MARKETING Kft. A vállalkozás rövidített

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: 10044874-6419-122-11. MÉRLEG 2014. év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: 10044874-6419-122-11. MÉRLEG 2014. év. ESZKÖZÖK (aktívák) ESZKÖZÖK (aktívák) 1. Pénzeszközök 251 412 559 074 2. Állampapírok 6 846 664 0 4 900 163 a) forgatási célú 6 846 664 4 900 163 b) befektetési célú 0 0 2/A. Állampapírok értékelési különbözete 3. Hitelintézetekkel

Részletesebben

TEVÉKENYSÉGET LEZÁRÓ ÉVES BESZÁMOLÓ

TEVÉKENYSÉGET LEZÁRÓ ÉVES BESZÁMOLÓ ZALA TAKARÉKSZÖVETKEZET 8900 ZALAEGERSZEG, DÍSZ TÉR 7. Cg.: 20-02-050052 TEVÉKENYSÉGET LEZÁRÓ ÉVES BESZÁMOLÓ 2017. MÉRLEG EREDMÉNYKIMUTATÁS KSH: 10081970-6419-122-20 Cg.: 20-02-050052 Zala Takarékszövetkezet

Részletesebben

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium 2018. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2019. május 27. A társaság bemutatása

Részletesebben

EREDMÉNYKIMUTATÁS I. (függőleges tagolás)

EREDMÉNYKIMUTATÁS I. (függőleges tagolás) EREDMÉNYKIMUTATÁS I. (függőleges tagolás) A tétel megnevezése Az előző év év(ek) Tárgyév a b d 01. 1. Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek 2 960 398 3 526 440 02. a) rögzített kamatozású hitelviszonyt

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2015. 07. 02. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 15EB 02 15EB 15EB/A 15EB/M/A1 15EB/M/A2 15EB/E

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2017.

Kiegészítő melléklet 2017. Adószám: 2584638-2-4 Cégbíróság: Gyulai Törvényszék Cégjegyzék szám: 4-9-13973 KÖRÖSLADÁNYI NAPELEMPARK KFT 5516 Körösladány, Dózsa Gy út 2. Kiegészítő melléklet 217. Fordulónap: 217 december 31. Beszámolási

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KÖRÚTI SZÍNHÁZ KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. 2017. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ Beszámolási időszak: 2017.01.01-2017.12.31 Mérlegforduló nap: 2017.12.31 1. A gazdálkodó

Részletesebben

A számviteli politika meghatározó elemei (nem teljes körűen), illetve alkalmazott fontosabb értékelési eljárások az alábbiak:

A számviteli politika meghatározó elemei (nem teljes körűen), illetve alkalmazott fontosabb értékelési eljárások az alábbiak: HORTENZIA Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány 3170. Szécsény Somogyi B. út 8. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2012. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: Az Hortenzia Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány

Részletesebben

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 52. -a alapján a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság az alábbiakban teszi közzé

Részletesebben

Bankmérleg jellegzetességei

Bankmérleg jellegzetességei Bankmérleg jellegzetességei Befektetési társaság és hagyományos kereskedelmi bank tételek együtt Likviditási sorrend Eszközöknél-kötelezettségeknél csoportosítás módja: Jövedelemtulajdonos Lejárat Befektetés

Részletesebben

KSH: 10043897 6419 122 06 Cg.: 06-02-000014 PILLÉR Takarékszövetkezet

KSH: 10043897 6419 122 06 Cg.: 06-02-000014 PILLÉR Takarékszövetkezet KSH: 10043897 6419 122 06 Cg.: 06-02-000014 PILLÉR Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2009.év 2010.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET. Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület. Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101.

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET. Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület. Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. 1 2016.évi egyszerűsített beszámolójához KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület A társaság alakulásának éve: 2007 Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Működési forma : Tevékenységi

Részletesebben

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium 2017. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2018. május 02. A társaság bemutatása

Részletesebben

Éves Beszámoló. Budapest Bank Rt december 31. Budapest Bank Rt. Budapest Bank Csoport. Budapest, március 24.

Éves Beszámoló. Budapest Bank Rt december 31. Budapest Bank Rt. Budapest Bank Csoport. Budapest, március 24. Budapest Bank Csoport Budapest Bank Rt. Éves Beszámoló 2002. december 31. Budapest, 2003. március 24. Richard Pelly a vállalkozás vezetoje Budapest Bank Csoport Statisztikai számjel: 10196445652111401

Részletesebben

MÉRLEG MÉRLEG KSH:10045916-6512-122-16. Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet. Cg.:16-02-001531

MÉRLEG MÉRLEG KSH:10045916-6512-122-16. Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet. Cg.:16-02-001531 MÉRLEG KSH:10045916-6512-122-16 Cg.:16-02-001531 Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2012.év 2013.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V

Részletesebben

Kiegészítő Melléklet Cég neve: Időszak: I. Az -én alakult

Kiegészítő Melléklet Cég neve: Időszak: I. Az -én alakult Cég neve: Időszak: I. Az -én alakult II. A számviteli politikája alapján III. Mérleget érintő kiegészítések 1. oldal Cég neve: Időszak: Az Immateriális javak és a Tárgyi Eszközök alakulása IV. Eredményt

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30-i fordulónapra elkészített, a tevékenységet lezáró egyszerűsített éves beszámolóhoz

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30-i fordulónapra elkészített, a tevékenységet lezáró egyszerűsített éves beszámolóhoz Balassagyarmat Foglalkoztatási Nonprofit Közhasznú Kft 2660 Balassagyarmat Cégjegyzékszám: 1209006301 Óváros tér 15. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30i fordulónapra elkészített,

Részletesebben

MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK SZERINTI ÉVES BESZÁMOLÓ MÉRLEG 2014.12.31. HATVAN ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET

MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK SZERINTI ÉVES BESZÁMOLÓ MÉRLEG 2014.12.31. HATVAN ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET MÉRLEG 2014.12.31 Hatvan, 2015. március 26... Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet Juhász Ferenc Turányikné Borsik Éva elnök ügyvezető ügyvezető igazgató MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z

Részletesebben

Konszolidált IFRS Millió Ft-ban

Konszolidált IFRS Millió Ft-ban Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-031/2017 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete

Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft. 2016. évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete Cégjegyzék száma: 13-09-135873 Adószám: 12459092-2-13 Beszámolási időszak: 2016. 01. 01. - 2016.

Részletesebben

Őszikék 2005 Közhasznú Nonprofit Kft

Őszikék 2005 Közhasznú Nonprofit Kft Őszikék 2005 Közhasznú Nonprofit Kft 3232 Gyöngyös Üdülősor út 58. 2015. évi Egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1. Általános kiegészítések 1.1.A gazdálkodó bemutatása 1.1.1. A gazdálkodó

Részletesebben

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2014. május 29. A társaság bemutatása A Comenius Angol-Magyar Két

Részletesebben

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) BROKERGOLD MAGYARORSZÁG KFT. Cégjegyzékszáma:

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) BROKERGOLD MAGYARORSZÁG KFT. Cégjegyzékszáma: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 02 Cégjegyzékszáma: 05 09 018640 Székhelye: BROKERGOLD

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-049/2015 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ 1. oldal Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2016. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ I. Általános rész 1./ Általános háttérinformációk Bakony és Balaton Keleti

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: Törvényszék: Bejegyző határozat száma: Nyilvántartási szám: 18191705-1-42 01 Fővárosi Törvényszék PK 60540 /2006/ 01/ / Barankovics István Alapítvány 1078 Budapest, István utca 44 2012 Fordulónap:

Részletesebben

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ 1. oldal Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ I. Általános rész 1./ Általános háttérinformációk Bakony és Balaton Keleti

Részletesebben

Közlemény a CIB Bank Zrt évi üzleti évére vonatkozó auditált éves beszámolójáról és konszolidált éves beszámolójáról

Közlemény a CIB Bank Zrt évi üzleti évére vonatkozó auditált éves beszámolójáról és konszolidált éves beszámolójáról Közlemény a CIB Bank Zrt. 2005. évi üzleti évére vonatkozó auditált éves beszámolójáról és konszolidált éves beszámolójáról A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14., cégjegyzék szám: 01-10-041004,

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-099/2014 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság évi egyszerűsített éves beszámolója

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság évi egyszerűsített éves beszámolója 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai számjel - - Cégjegyzék száma 1 1 ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság 2007. évi egyszerűsített éves beszámolója 1 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai

Részletesebben

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u Cg.: MÉRLEG 2010.

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u Cg.: MÉRLEG 2010. HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12. Cg.: 09-02-000644 MÉRLEG 2010. KSH: 13975410641912209 Cg.: 09-02-000644 HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban E S

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2012.01.01 2012.12.31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2012.01.01 2012.12.31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2012.01.01 2012.12.31. Az EQUILOR FINE ART Műkincs-Kereskedelmi és Tanácsadó Korlátolt felelősségű társaság 2006. június 26-án kelt Társasági Szerződéssel, határozatlan időtartamra

Részletesebben

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2015. május 29. A társaság bemutatása A Comenius Angol-Magyar Két

Részletesebben

DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Székesfehérvár, 2014. május 29.

DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Székesfehérvár, 2014. május 29. DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 2013 EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2014. május 29. A társaság bemutatása A Dél-balatoni Idegenforgalmi

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület. Éves beszámolójához. 2013 május 09. a vállalkozás vezetője (képviselője)

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület. Éves beszámolójához. 2013 május 09. a vállalkozás vezetője (képviselője) KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület 2012 Éves beszámolójához 2013 május 09 a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: 10044874-6419-122-11. MÉRLEG 2010. év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: 10044874-6419-122-11. MÉRLEG 2010. év. ESZKÖZÖK (aktívák) ESZKÖZÖK (aktívák) 1. Pénzeszközök 159 267 192 484 2. Állampapírok 4 310 515 0 4 762 679 a) forgatási célú 4 257 225 4 709 389 b) befektetési célú 53 290 53 290 2/A. Állampapírok értékelési különbözete

Részletesebben

KIEGÉSZÍT MELLÉKLET. Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 2014.01.01-2014.12.31. egyszer sített éves beszámolójához. 2015. május 18.

KIEGÉSZÍT MELLÉKLET. Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 2014.01.01-2014.12.31. egyszer sített éves beszámolójához. 2015. május 18. KIEGÉSZÍT MELLÉKLET a Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 214.1.1-214.12.31 egyszer sített éves beszámolójához 215. május 18. a vállalkozás vezet je (képvisel je) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Rivalda Stúdió Közh.Nonp. Kft 1055 Budapest Stollár Béla utca 12/C KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2016. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Beszámolási időszak: 2016. január 01. - 2016. december 31. A beszámoló

Részletesebben

ESZKÖZÖK TERVEZÉSE millió Ft-ban 2014-12-31 2015-12-31 1. Pénzeszközök 410 420 MTB-nél lévő elszámolási számla

ESZKÖZÖK TERVEZÉSE millió Ft-ban 2014-12-31 2015-12-31 1. Pénzeszközök 410 420 MTB-nél lévő elszámolási számla ESZKÖZÖK TERVEZÉSE millió Ft-ban 214-12-31 215-12-31 1. Pénzeszközök 41 42 MTB-nél lévő elszámolási számla 22 23 pénztár és egyéb elszámolási számlák 19 19 2. Értékpapírok Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok

Részletesebben

Statisztikai számjel: Szervezet neve: Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület

Statisztikai számjel: Szervezet neve: Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Statisztikai számjel: 19383578-9499-569-19 Szervezet neve: Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Szervezet címe: 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Nyilvántartási szám: 19-02-0002960 2017. évi

Részletesebben

Éves beszámoló Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló Statisztikai számjel Cégjegyzék száma 2 0 3 9 0 7 5 0 9 0 0 1 5 7 2 0 1 Statisztikai számjel 0 1 0 9 9 2 0 8 3 6 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése Duna Palota Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. A vállalkozás címe, telefonszáma 1051

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2017 A beszámoló előtársasági időszakot is tartalmaz

Kiegészítő melléklet 2017 A beszámoló előtársasági időszakot is tartalmaz Adószám: 26183356-2-4 Cégbíróság: Gyulai Törvényszék Cégjegyzék szám: 4-9-14325 Körösladányi Városüzemeltetési Kft 5516 Körösladány, Dózsa György utca 2. Kiegészítő melléklet 217 A beszámoló előtársasági

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Kiegészítő melléklet 1. Általános összefoglalás A kiegészítő melléklet a BJB-Sysem Kereskedelmi és Szolgáltató KFT 2013. január 1-től 2013. december 31-ig terjedő időszak üzleti tevékenységéről készült.

Részletesebben

www.szamviteltanar.hu

www.szamviteltanar.hu ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 200X. december 31. adatok E Ft-ban Sorszám A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) módosításai Tárgyév a b c d e 1 A. Befektetett eszközök 2 I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013.01.01 2013.12.31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013.01.01 2013.12.31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013.01.01 2013.12.31. Az EQUILOR FINE ART Műkincs-Kereskedelmi és Tanácsadó Korlátolt felelősségű társaság 2006. június 26-án kelt Társasági Szerződéssel, határozatlan időtartamra

Részletesebben

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K Adószám:10044465-1-09 Cégjegyzékszám:09-02-000180 Hajdúdorog és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.s z. M e g n e v e z és 2013.év 2014.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á

Részletesebben

Kiegészítő melléklet. Forcont Kft

Kiegészítő melléklet. Forcont Kft Adószám: 12167191-2-13 Közösségi adószám: HU12167191 Cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 13-09-149998 Kiegészítő melléklet Forcont Kft. 2015. Fordulónap: 2015. december

Részletesebben

Konszolidált Éves Beszámoló

Konszolidált Éves Beszámoló Budapest Bank Rt. és leányvállalatai Konszolidált Éves Beszámoló 2001. december 31. Budapest, 2002. április 26. Richard Pelly a vállalkozás vezetoje KONSZOLIDÁLT MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2001. Adatok

Részletesebben

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma:

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 02 Hatvan TISZK Kft Cégjegyzékszáma: 10 09 028738

Részletesebben

KSH:10045655-6419-122-15 Cg.:15-02-050265 TiszavasváriTakarékszövetkezet

KSH:10045655-6419-122-15 Cg.:15-02-050265 TiszavasváriTakarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z é s 2009.év 2010.év a. b. c. d. ESZKÖZÖK ( AKTÍVÁK ) 01. 1.Pénzeszközök 568 996 551 705 02. 2.Állampapírok 1 619 269 1 386 999 03. a) forgatási célú 1 545

Részletesebben

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév II. évfolyam Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014 II. félév 1. feladat (lekötött tartalék meghatározása, osztalékkal kapcsolatos számítások, saját tőke mérlegrészlet

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege "A" változat

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege A változat Adószám: Cégbíróság: Cégjegyzék szám: 12067778-2-43 Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 01-09-462002 Kun Hulladék Korlátolt Felelősségű Társaság 1211 Budapest, Szállító utca 6 Egyszerűsített éves beszámoló

Részletesebben

Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest

Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest Mérlegzárás éve 2005 o 1 - o 9-6 9 4 4 4 2 Cégjegyzék szám Mérlegzárás dátuma

Részletesebben

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! .

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! . Eredménykimutatás A FORRÁS Zrt. (továbbiakban: Társaság) 2009. december 31-i főkönyvi kivonatának forgalmi adatai (forintban). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül

Részletesebben

Dél-Zalai Egyesült TAKARÉKSZÖVETKEZET 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21. Záró mérleg

Dél-Zalai Egyesült TAKARÉKSZÖVETKEZET 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21. Záró mérleg Dél-Zalai Egyesült TAKARÉKSZÖVETKEZET 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21 Záró mérleg 2016.09.30.... 1 KSH:10046539 6419 122 20 Cg.:20-02-050049 Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet MÉRLEG Eszközök (aktívák)

Részletesebben

2018. évi. Egyszerűsített éves beszámoló

2018. évi. Egyszerűsített éves beszámoló Szervezet címe: 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Nyilvántartási szám: 19-02-0002960 2018. évi Egyszerűsített éves beszámoló Berhida, 2019. május 16. Elnök 1/a melléklet MÉRLEG Fordulónap: 2018.12.31 adatok

Részletesebben

IV/1. Az Erste Bank Hungary Rt. többségi és befolyásoló részesedést biztosító érdekeltségei 2002. december 31.

IV/1. Az Erste Bank Hungary Rt. többségi és befolyásoló részesedést biztosító érdekeltségei 2002. december 31. IV/1. Az Erste Bank Hungary Rt. többségi és befolyásoló részesedést biztosító érdekeltségei Többségi részesedés vállalkozásokban Vállalkozás neve Bank tulajdoni hányada %-ban Vállalkozás székhelye ESZE

Részletesebben

HITELINTÉZETEK ÉS PÉNZÜGYI VÁLLALKOZÁSOK 2009. DECEMBER 31-i MÉRLEGE ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁSA

HITELINTÉZETEK ÉS PÉNZÜGYI VÁLLALKOZÁSOK 2009. DECEMBER 31-i MÉRLEGE ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁSA Statisztikai számjel: 10044393641912208 Téti Takarékszövetkezet vállalkozás megnevezése 9100 Tét, Fı u. 86. címe 96/561-240 telefonszáma HITELINTÉZETEK ÉS PÉNZÜGYI VÁLLALKOZÁSOK 2009. DECEMBER 31-i MÉRLEGE

Részletesebben

Kiegészítő melléklete

Kiegészítő melléklete Statisztikai számjel: 25004582-6312-113-01 Cégjegyzék száma: 01-09-194184 Vállalkozás megnevezése: Direkt36 Újságíró Központ Nonprofit Kft. Vállalkozás székhelye: 1137 BUDAPEST POZSONYI ÚT 10. 2. EM/8

Részletesebben

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2013.05.07-2013.12.31

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2013.05.07-2013.12.31 AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság Mérleg 2013.05.07-2013.12.31 Cégnév: AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt. Székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

- Minta Kft. Egyszerűsített éves beszámoló (T 1711 AB) MÉRLEG

- Minta Kft. Egyszerűsített éves beszámoló (T 1711 AB) MÉRLEG -. Egyszerűsített éves beszámoló (T 1711 AB) MÉRLEG A beszámolóban szereplő cégnév:. Beszámolási időszak: 2015.01.01. - 2015.12.31. adatok egyezer HUF-ban SORSZÁM TÉTEL MEGNEVEZÉSE 2014 VÁLTOZÁS 2015 A.

Részletesebben

ESZKÖZÖK (aktívák) adatok: eft-ban

ESZKÖZÖK (aktívák) adatok: eft-ban a b d év(ek) Tárgyév 1. 1. Pénzeszközök 330 467 424 480 2. 2. Állampapírok 3 252 644 1 518 911 3. a) forgatási célú 2 432 556 0 4. b) befektetési célú 820 088 1 518 911 5. 2/A. Állampapírok értékelési

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2014.2.25. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL - NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 13EB-02 13EB 13EB/A 13EB/M/A1

Részletesebben

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33.

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33. statisztikai számjel cégjegyzék szám Szegedi Sport és Fürdők Kft. 2011. december 31. BESZÁMOLÓ Keltezés: Szeged, 2012.június 08. vállalkozás vezetője (képviselője) PH. MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák)

Részletesebben

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége 1088 BUDAPEST Vas utca 12. II/2.

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége 1088 BUDAPEST Vas utca 12. II/2. Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége 1088 BUDAPEST Vas utca 12. II/2. KIEGÉSZITÕ MELLÉKLET 2016. 01. 01. - 2016. 12. 31. I. Általános kiegészítések II. Mérlegtételekhez kapcsolódó kiegészítések III.

Részletesebben

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Éves Gyorsjelentése

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Éves Gyorsjelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. 2006. évi Éves Gyorsjelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. (korábbi cégnév: HVB Jelzálogbank Zrt., továbbiakban: Jelzálogbank) törvényi kötelezettségének eleget téve ezúton

Részletesebben

Cégjegyzék szám

Cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: A vállalkozás címe, telefonszáma: A beszámoló: Lehet például: Üzleti év Időszak Keltezés helye dátuma 1 1 9 9 0 7 7 8 7 2 2 0 1 1 4 0 6 0 6-1 0-0 0 0 2 7 9 Előtársasági beszámoló

Részletesebben

ESZKÖZÖK (aktívák) KSH: Cg.: adatok: eft-ban. Kelt, Lövő, Április 28.

ESZKÖZÖK (aktívák) KSH: Cg.: adatok: eft-ban. Kelt, Lövő, Április 28. a b d 1. 1. Pénzeszközök 390.477 444.835 2. 2. Állampapírok 3.344.645 3.316.016 3. a) forgatási célú 3.286.315 3.257.686 4. b) befektetési célú 58.330 58.330 5. 2/A. Állampapírok értékelési különbözete

Részletesebben

Éves beszámoló üzleti évről

Éves beszámoló üzleti évről 1 0 5 8 5 5 6 0 6 2 0 9 1 1 4 0 1 Statisztikai számjel 0 1-1 0-0 4 1 6 3 3 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése: a vállalkozás címe, telefonszáma: K O P I N T - D A T O R G Zrt. 1081 Budapest, Csokonai

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: Cégbíróság: Cégjegyzék szám: 12246632-2-42 Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 01-09-568583 1163 Budapest, GORDONKA utca 7. 2012 Fordulónap: Beszámolási időszak: 2012. december 31. 2012. január 01.

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 23147647-8810-572-01 Statisztikai számjel 01-09-955179 Cégjegyzék száma Hegyhát Nonprofit Kft 1121. Budapest, Hegyhát út 25-27. Egyszerűsített éves beszámoló 2015 A közzétett adatok könyvvizzsálatal nincsenek

Részletesebben

15EB-01. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Székhelye:

15EB-01. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Székhelye: 15EB-01 Cégadatok (A) Cég neve: KOPINT-DATORG KFT Cégjegyzékszáma: 01-09-168162 Székhelye: 1081 BUDAPEST CSOKONAI utca 3. Adószáma: 10777488-2-42 KSH jelzőszáma: 10777488-6209-113-01 (B) Beszámoló aláírására

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Kiegészítő melléklet ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÁS A kiegészítő melléklet a SZOMBATHELYI MÉDIAKÖZPONT NONPROFIT KFT. 2014. január1-től december 31-ig terjedő időszak üzleti tevékenységéről készült. Jogszabályi

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló. Reáltax Gazdasági Tanácsadó Kft. 2045 Törökbálint, Ady Endre utca 5.

Egyszerűsített éves beszámoló. Reáltax Gazdasági Tanácsadó Kft. 2045 Törökbálint, Ady Endre utca 5. Statisztikai számjel: 10802827-6920-113-13 Cégjegyzék száma: 13-09-094656 Reáltax Gazdasági Tanácsadó Kft 2045 Törökbálint, Ady Endre utca 5. 2014. december 31. Törökbálint, 2015. január 30. 1 Reáltax

Részletesebben

Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet év. ESZKÖZÖK (aktívák) a b d 1. 1. Pénzeszközök 293 670 351 190 2. 2. Állampapírok 2 861 578 2 205 456 3. a) forgatási célú 1 975 694 1 693 376 4. b) befektetési célú 885 884 512 080 5. 2/A. Állampapírok értékelési különbözete

Részletesebben