Önellenőrző segítség tökéletes bejegyzés készítéshez.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Önellenőrző segítség tökéletes bejegyzés készítéshez. http://petercreativemedia.hu/"

Átírás

1 Készítette Nagy Péter: Önellenőrző segítség tökéletes bejegyzés készítéshez Menj végig az egyes pontokon, hogy ne maradjon ki egyetlen egy lépés sem. A bejegyzés egyik fontos kenése weboldalunk motorjának, ezért egy rosszul elkészített blog bejegyzés teljesen leállíthatja a weboldal működését, hiszen, ha nincs kenése a motornak, az besül. Ezzel vége. Olyan, mintha nem is lenne weboldalunk és nem létezne a keresők számára. Így semmi értelme rosszul elkészített bejegyzést készíteni, mert ezzel vállalkozásunk online jelenlétét veszélyeztetjük. Tehát, ha a bejegyzés nem az ellenőrző pontok által leírtak alapján készül, ne is publikáld azt. Bejegyzésünk alapja a KULCSZÓ, amire keresnek majd az emberek a Google-ben. 1. Kulcsszó Kulcsszó a kulcsszó. Mindig szerepeljen a címben az előre meghatározott kulcsszó (kereső szavak). A kulcsszó lehet akár 4 szavas is. Akár egy egész mondattá összeállva, ha értelmezhető a Magyar helyesírás szabályai szerint. A kulcsszót mindig a kulcsszó kutatás dönti el. Nem mi határozzuk meg. Mindig a keresőmarketing szakember dönti el. Hogyan? Ez itt nem írom le, csak már a véglegesen elkészült kulcsszavakat rögzítem. Pontosabban a kulcsszó egyik szavát. Ezeket mindig bele kell építeni a kulcsszóba: receptek, hogyan, legolcsóbb, ingyenes, elképesztő kép, elképesztő videó, tutorials, itthon, informatika, divat, sport 2. Kereső kulcsszavak készítése (réspiaci kulcsszó) Értelmes kereső kulcsszavak készítése a rögzített kulcsszavakra építve, ami nagyban meghatározza a Google kereső találati helyezésünket. Erre keresnek az emberek. Példák a receptek kulcsszóra alapozva: finom receptek, receptek Szegedről, húsos receptek, torta receptek, pörkölt receptek Olasz receptek tészta receptek Ezt a kereső kulcsszót alkalmazzuk az egész bejegyzésben és a SEO-ban (keresőoptimalizálásban), mint kulcsszót. Ezt is rögzítjük a Wordpress bővítményében, mint Legfontosabb kulcsszó: pl. tészta receptek. Ennek a kulcsszónak kell szerepelnie az egész bejegyzésben az összes bejegyzés szavainak 4-6% arányában. Ha 100 szóból áll egy bejegyzés, akkor 4-6-szor szerepeljen ez a kulcsszó. Ebbe beleszámít a kép leírásában, címében szereplő kulcsszó is!

2 3. Bejegyzés címe (röviden összefoglalja a bejegyzésünk tartalmát) Kereső kulcsszavakra építve elkészítjük a bejegyzés címét. A cím mindig összefoglalja, tömöríti röviden kifejezve a bejegyzés tartalmát. Úgymond felhívó jelleggel, hogy érdekes és izgalmas legyen az olvasó számára. Mindig tartalmazza a kereső kulcsszót!! Példa a receptek alap kulcsszóra és az Olasz receptek kereső kulcsszóra alapozva: Olasz receptek egyik kiemelkedő tagja a Lasagne Bolognese vagy Olasz receptek Lasagne Bolognese módra A bejegyzés címébe ne tegyünk pontot. A Wordpress automatikusan generál hozzá egy szép, olvasható (csinoslinket), amit természetesen módosíthatunk utólag is szerkesztve (csak, ha SEO szakember vagy). 4. H1 (Kiemelés 1) Bejegyzés cím és alcímek formázása Google robotok miatt mindig kiemelünk HTML programnyelv szerint. Ne feledd, hogy a H1', H2, H3, stb. tageknek a nevükből kilogikázhatóan van egy hierarchiája. Ebben a sorrendben érdemes alkalmazni őket. H1 taget (kiemelés 1) használhatsz amúgy az oldalon belül többször is, abban az esetben, ha jól el tudod különíteni a tartalmi elemeket és nem halmozod a kulcsszókat. A kezdő Fő cím, mindig H1-es, azaz HTML módban: <h1>olasz receptek: Lasagne Bolognese módra</h1> És így tovább. Az alcím kiemelés 2, hierarchia szerint kiemelés 6 ig akár. (de nem kell túlbonyolítani a bejegyzést) Ez nem tudományos publikáció! 5. Kép a bejegyzésben Elhelyezkedése: kép elhelyezése balra, középre, jobbra igazítva szöveghez. Ahogyan a bejegyzés adja. De ne mindig ugyan arra az oldalra szúrjuk be a képeket minden bejegyzésbe, mert akkor unalmas lesz az olvasó számára. Jó ízlésű, elegáns és letisztult legyen az elrendezés!

3 Kép tulajdonsága: A kép mérete ne legyen nagy. A mai Internet sebesség már nagyon gyors, de még mindig próbáljunk nem túl kicsi (látható, élvezhető, érdekes), de nem is nagy felbontású képet beszúrni, hogy az oldal hamar betöltsön. Nem beszélve a tárhely kapacitását figyelembe véve. 1 db kép mérete legyen maximum KB. és a mérete négyzetes elrendezésű. Persze nem kell, hogy pontos négyzet legyen. Jó a 4:3 és a 16:9 arány is. Egy 640x480 felbontású kb. 130 KB, 16:9 arányú képnél már teljesen felesleges nagyobb képet alkalmazni weboldalon. Példaként fentebb, egy ilyen képet csatoltam. Ettől csak kisebb képeket alkalmazzunk, hiszen a WordPress automatikusan átméretezi a képeket attól függően, hol alkalmazzuk. Kép típusa: Leggyakrabban jpg, de alkalmazunk png formátumot is. A GIF-et kerüljük, ha lehet! Kép részletei, szerkesztése: Keresőoptimalizálás szempontjából nagyon fontos, hogy a kép (fájl neve ne maradjon rondán benne, ha mondjuk a számítógépünkön így mentettük:_ha_recept.jpg. Ha így szúrjuk be a képet, akkor automatikusan így is fogja a WordPress a kép részleteit alapozni. Ne essél ilyen hibába!!! A képnek megfelelő SEO tartalmat kell adni.

4 A képszerkesztő felületet, a bejegyzésbe beszúrt és egérrel kijelölt képre felbukkanó ceruza ikonra klikkelve érheted el. Felirat: nem kötelező. Csak akkor alkalmazzuk, ha a képet feliratozzuk, vagy szeretnék közölni az olvasóval, hogy mi van a képen és ki készítette. De SEO szempontjából is fontos. Azaz itt is szerepelnie kell a kereső kulcsszónak. Ez szöveg a kép alatt fog elhelyezkedni a publikus nézetben is. Helyettesítő szöveg: ez lesz az az elnevezés, ami felülírja az eredeti csúnya elnevezést (ha csak eleve nem pont a kulcsszóra volt elmentve a gépeden). Ezt a szöveget az olvasók nem látják, de SEO szempontból itt is rögzítjük a kereső kulcsszót. Igazít: bal, közép, jobb egyik sem. Ez a kép igazítása a szöveghez. Ez az opció bejegyzés grafikus nézetében ikonokkal is módosítható. (lásd fentebb a képet) Hivatkozás: nem győzöm elégszer hangsúlyozni. Ne legyen hozzárendelve link, mert ezzel elnavigáljuk az olvasót. Természetesen van, amikor direkt azért csatolunk egy képet a bejegyzésbe, hogy ráklikkeljenek. Akkor természetesen adunk hozzá linket. De sajnos a kép feltöltésekor alapértelmezettként linket (a kép elérhetőségét a tárhelyeden) állít be hozzá. Ezért válasszuk az egyik sem opciót. NE HAGYJ BENNE LINKET! Haladó lehetőségek Kép cím tulajdonságok (title. lásd lentebb a képen): Ez a szöveg akkor jelenik meg, mikor az egérrel a kép fölé navigálunk. Ez is nagyon fontos SEO szempontból, ezért itt is szerepelnie kell a kereső kulcsszónak (kivéve, ha már túl sokszor szerepel a kereső kulcsozó a bejegyzésben. Akkor természetesen nem köztelező szöveget adni a kép cím tulajdonságához.

5 Hivatkozás megnyitása új ablakban/új fülön: Akkor van értelme kijelölni, ha hivatkozásnál adtunk a képnek, linket. Érdemes új ablakban megnyíló linket adni, hogy ne navigáljuk el az olvasót az aktuális bejegyzésről. De fentebb írtam, hogy nem érdemes a képhez linket adni, ha csak nem direkt ezért töltöttünk fel egy hirdetést (bannert). De ez más típusú kép. Kiemelt kép beállítása Kiválasztasz az eddigi képek közül valamelyiket, amit már eleve feltöltöttél a bejegyzésbe, de fel is tölthetsz, ha a bejegyzéshez egyáltalán nem készült kép, csak például szöveg és videó (persze ez elég szomorú lenne, hiszen egy bejegyzésben mindig kell szerepelnie képnek a megfelelő SEO beállításokkal!!! Klikk a kiemelt kép beállítása linkre (jobboldali sáv lent), a képet (klikk rá egyszer) majd válaszd ki és klikk a kiemelt kép beállítása gombra (jobboldalt lent) Ez a kép fog kiemeltként megjelenni a menüben, kategóriákban, keresésekben, oldalsávokban. Lásd a képen lentebb: menüben:

6 vagy az oldalsávban: Kiemelt kép nélkül ne is kezdj bele egy bejegyzés publikálásba. Ez is kötelező!!!!! Ugyan azok a szabályok érvényesek majdnem, mint amit fentebb írtam a képekre, de erre különösen csak 4:3-as arányú képet használj (négyzetes), mert torzulhat a kép. És lehetőleg jó minőségű. Fentebb írtam róla. (ettől függetlenül a WordPress átméretezi kisebb képre automatikusan). De ezzel neked ezzel nem kell foglakoznod. 6. Külső Link a bejegyzésben

7 SEO szempontból megint csak kötelező egy külső weboldalra mutató link. Ez a link feltétlenül egy hasonló (kereső kulcsszóval) megegyező, vagy releváns (hasonló tartalmú) legyen. Például: Itt egy hasonló blog, amiben hasonló témájú bejegyzést olvashatsz. Vagy, Ha szeretnél további információt tudományosabb, részletesebb, hosszabb változatban, akkor itt olvashatsz róla. Ha a bejegyzést-tartalmát loptuk más weblapról, akkor kötelező a forrást is belinkelni a bejegyzés végén. pl. Forrás, vagy eredeti tartalmat itt olvashatod, vagy a teljes cikket itt olvashatod, stb.lényeg, hogy új lapon nyíló linket adjunk ennek a szövegnek. Azaz a jelölő négyzetet pipáljuk be. Lehetőleg kisebb betűmérettel tüntesd fel, mert valójában nem szeretnénk, hogy elnavigáljon a weboldalunkról. 7. Belső Link a bejegyzésben Megint csak SEO szempontok miatt fontos, de tovább tudjuk marasztalni az olvasónkat weboldalunkon. Ezért elnavigálhatjuk egy másik, de saját blog bejegyzéshez. Itt már ne új lapon nyíljon a link Ne feledd, itt már ne új lapon nyíljon a link, azaz a jelölő négyzetet üresen hagyjuk. Hiszen a saját weboldalunkon navigáljuk és nem másik külső weboldalra. Természeten weboldalunk magazin jellegű, így eleve javasol más bejegyzéseket a weboldal. 8. Videó beágyazása Ahogyan a képeket is, úgy a videókat is nagyon kedvelik az olvasók. Ezért videót is töltünk fel, de javasolt a Youtube. vimeó, stb videós portálokról való beágyazás, mert akkor nem a mi tárhelyünket foglalja. Hiszen egy videó már nagyobb helyet foglal, mint egy kép. Természetesen a legjobb, ha saját Youtube csatornákra feltöltött videót

8 ágyazunk be, de ha nincs a bejegyzésünkhöz saját videónk, akkor más csatorna videóját is felhasználhatjuk. Ezzel is segítve weboldalunk helyezését a Google keresőkben, hiszen a Yotube-t felvásárolta a Google. Ezért előnybe részesíti, ha használjuk is. A videót egy úgynevezett embed kóddal ágyazzuk be a bejegyzésünkbe. Ezt az embed kódot mindenhol máshol találhatod. Attól függ, melyik videós oldalról szúrod be a videót. Fontos, hogy a kereső kulcsszavunkkal megegyező, de legalább hasonló témájú legyen a beágyazott videó. Minden felesleges gombot, vezérlőt (ha lehetséges) vegyél ki a videóból, hogy ne navigáljon el weboldalunkról az olvasó, videó néző. YouTube videó beágyazása bejegyzésbe Rákeresel a Youtube-on a kereső kulcsszóval. De legjobb, ha a bejegyzés egész címével keresel egy videót. Akkor nagy valószínűséggel egy releváns tartalmú videót tudsz beszúrni a bejegyzésedhez. Fontos, olyan videót ágyazz be a bejegyzésbe, amit sokan láttak (használd a szűrőt- lásd lentebb a képen), értelmes, politikamentes. Nem gyűlölködő! Ne oszd meg az embereket! Magyar nyelvű legyen!!! (ez nem mindig megoldható, ezért ott a vimeó és a többi videós portál)) Olasz receptek Lasagne Bolognese módra Ha megtaláltad a megfelelő videót, már csak meg kell keresned az embed kódját és a bejegyzésbe beilleszteni. Ezt a megosztás opcióban találod a Youtube-on Itt tudod megosztani a többi szociális médián, de nekünk a saját weboldalunkban kell megosztanunk. A megosztáson belül a beágyazás almenű ikonjára klikk és bontsuk ki a több ikonra klikkelve.

9 Itt tudod beállítani a videó méretét és az egyéb megjelenést a többi videóról. Mivel ezt a saját weboldalunkra fogjuk beágyazni, ezért minden lehetőséget vegyünk ki, hogy ne navigáljuk el a weboldal olvasóját a beágyazott videóba integrált különböző vezérlő gombokkal és a videó befejezése után automatikusan felajánlott releváns videókkal. Vedd ki az összes pipát a négyzetekből, állítsd be a videó méretét, majd másold ki az embed (beágyazási kód) kódot. Figyelj oda, hogy minden karaktert kijelölték-e? Lásd lentebb a képen. Már csak a vágólapra másolt beágyazási kódot kell a bejegyzésünk megfelelő pontjára beágyazni. Mivel az emberek nem olvasnak, ezért jobb, ha a bejegyzés elején helyezzük el a HTML módban. (hiszen ez egy kódolt szöveg és nem sima szöveges tartalom). Egy nagyszerű tipp, ha nem vagy HTML programozó, hogyan, hová helyezd el a kódsort. Először is válaszd ki a helyét, majd egy hosszú ismétlődő azonos karaktert írj be (grafikus nézetben) arra a helyre, ahová majd szeretnéd beágyazni a videót. De előtte egy címet is írj a videódnak. pl. Klikk ide nézd meg ezt a videót vagy Egy nagyszerű videó, ami hasonló a bejegyzésünk tartalmához Természetesen, ha sajátunk a videó és saját Youtube csatornánkon és pontosan a bejegyzéshez készült, akkor írd azt, hogy Itt videóban is megnézheted menj HTML módba (jobb felső sarkok) Ez után

10 Így néz ki HTML módban majd keresd meg azt a hosszú gggggggggggggggggggggggg sort. És az utolsó g karakter elé másold be a beágyazó kódot, amit a Youtube videó oldaláról kimásoltál. Láthatod, hogy a gggggggggggggggggggggggggggggggggggg karakter elé bemásolódott egy iframe kódsor. Ez valójában a videó HTML kódja, ami megjeleníti majd publikus nézetben (ha mentetted a bejegyzést) Figyelj oda, hogy pontosan hova másolod. Ne törölj semmit HTML kódban. Ha bemásoltad átválthatsz grafikus nézetbe. Igazist a sok ggggggggg. karaktert középre, hogy ezzel a videó is középre igazodjon. Majd töröld ki a sok gggggggg karaktert. Mentsd a bejegyzésedet a frissítés gombra klikkelve. Ne feledd, ez nem a böngésződ frissítése, hanem a bejegyzésed új tartalmának a mentése és publikálása. Ez nem az F5-ös frissítés opció. Ne keverd össze. Csak az elnevezés hasonló (nem igazán jó a magyar fordítás) (ezzel publikálod is, azaz már látják a weboldal látogatók az új tartalmat). Ezzel kész is a videó beágyazása. Ha elmentetted (frissítés) gombra killekkelve, akkor ezt kaptad eredményül. Grafikus szerkesztő nézetben:

11 Publikus nézetben, kint a weboldalon (bejegyzés megtekintése): embed kódot és így tudod beágyazni weboldaladba. Hasonlóan működnek a többi videós weboldalak, ahol meg kell keresni az 9. Helyesírás ellenőrzése Bármikor előfordulhat, hogy elgépeljük a blog bejegyzésünket. Akár más weboldalakról másolt tartalomban is előfordulnak hibák. Ezeket mindig javítani kell. A WordPress automatikusan pirossal aláhúzza a helytelen szavakat, amire jobb egérrel klikkelve azonnal tudod módosítani a felajánlott helyes szó kiválasztásával. Tessék rászánni azt az 1 percet és átnézni a megjelölt helyesírási hibákat. Emberek vagyunk, hibázunk, de ezért segít a szoftver. Használjuk is ki a segítséget! Mindenkivel előfordul, hogy helytelenül írt le valamit. Mert saját magunk hibáit nem vesszük észre, pláne mikor a bejegyzés kinézetére, dizájnra összpontosítunk és nem konkrétan a szövegre. Itt egy helytelen szó, amit a WordPress jelzett nekünk.

12 Ezt egyszerűen javíthatjuk. Jobb egérrel ráklikkelve a helytelen szóra fel is jön több helyes szó,a mit felajánl. Azok közül válaszd ki a helyeset. Persze sokszor az angol szavakat is helyesírási hibának nézi, de ez kivétel. Így tudod kiválasztani a helyes szót. Az Iggen szó máris helyes lett rögzítve. Igen. Ne feledd menteni a bejegyzést (időközönként automatikusan is ment a WordPress, de nem árt néha saját magadnak is menteni a munkádat). Tehát klikk a frissítés gombra (azaz én inkább így fordítottam volna le: mentés és publikálás) 10. Bejegyzés egyéb opciói (sablontól függ!!!!!)

13 A különleges bejegyzés opciók minden sablonban másképpen vannak leprogramozva. Természetesen az ingyenes gagyi sablonok ezeket a speciális opciókat nem tudják. a, Értékelés opció: Teqyeem-Rewiew Options Állítsuk be, hogy felül (top) vagy alul (botton) helyezkedjen el az értékelés. Az értékelés kép (sárga csillag), vagy százalékban, vagy pontokban jelenjen meg. Jelöld be az image kép rádiógombot. Ne felejts menteni időközönként (frissítés gomb) b, Bejegyzés opciói: Sahifa. Post Option c, WordPress SEO opció: Nagyon nagy segítség, hogyan írjunk meg úgy helyesen egy bejegyzést az aktuális kulcsszóra, hogy az a Google első oldalán jelenjen meg, ha rákeresnek. 4 opciója van. Általános opció 1.: Találati lista előnézet: hogyan is jelenik meg a keresőkben a bejegyzésünk, ha valaki rákeres egy kereső kulcsszóra.

14 Láthatod, hogy a cím (kék színnel) értelmes, olvasható és nem marad le a mondat vége. (azaz nem túl hosszú) A link (zöld színnel) is jól olvasható, értelmes és releváns a bejegyzéseddel. A leírás (szürke színű) is tökéletes. Megfelelő hosszú. nincs olvashatatlan (nem látható mondatrész).. a mondat végén. Természetesen ez csak akkor lesz tökéletes, ha lentebb kitöltöd helyesen a SEO-kat. Lássuk, hogyan: Legfontosabb kulcsszó: Erről beszéltünk már a képzés elején. Ezt ide rögtön beírjuk már a bejegyzés készítés kezdése előtt. Addig kell ügyeskedned, míg nem lesz zöld (yes) igen helyes az-azb tartalmazza a kereső kulcsszavunkat (legfontosabb kulcsszó). Mi esetünkben az Olasz receptek kereső kulcsszót. oldal címe (Kiemelés 1, azaz Heandig 1-ben) oldal címe (SEO címsorban lentebb) oldal url (fent a bejegyzés szerkesztése feletti linkben) tartalom (maga a bejegyzésben) meta leírás (lent a Meta leírásban) Ha lentebb is tökéletesen töltötted ki, akkor mindenhol zöld-yes felirat kell, hogy szerepeljen SEO címsor: Ide egyszerűen másolod be a bejegyzés elnevezését vagy címét. Teljesen egyeznie kell és szerepelnie kell benne a kereső kulcsszónak, azaz Olasz receptek. Mivel már eleve úgy kezdted el a bejegyzés készítését, hogy megtervezted a SEO-ját, azaz mi szereplejen a címben, így ezt már nem lesz nehéz kitöltened. Meta leírás:

15 Ide a bejegyzés tartalmából érdemes kivenned szöveges tartalmat. Legtöbbször az első bekezdés. Hiszen annak is kell tartalmazni a kereső kulcsszót. A meta leírás is megfelelő hosszúságú, hogy a keresőben (találati lista) látszódjon minden karakter és ne legyenek sok kicsi pontok (..) a mondat végén, így jelezve, hogy ott még van tartalom, de azt nem tudja megjeleníteni a keresőben. Ezért fontos, hogy hány karaktert használunk a címben, meta leírásban. De ebben segít az űrlap alatt elhelyezkedő üzenet is. Még 31 karakter lehetséges Ha túl hosszú lenne, akkor pont ellenkezőleg pirossal színnel felhívva a figyelmet, hogy túl hosszú a meta leírás és így a keresőben sem fog látszódni. És ez kinézetre is csúnya és a weboldal tulajdonosát is minősíti. Nem beszélve arról, hogy a Google is számon tartja és a rangsoroláskor(ki legyen elől a keresőben) ezt is figyelembe veszi Oldal elemzés opció 2.: Itt segít neked a bővítmény szövegesen, hogy még mit kell kijavítanod a bejegyzésben vagy oldalban ahhoz, hogy a megfelelő kulcsszóra optimalizáltad a tartalmat és azzal első helyen legyél a Google keresőben. Ezért nem árt néha ide is belépni és elolvasni, mi is az a lépés, amit még módosítani kell a tökéletes bejegyzéshez, azaz zöld jelzésű az ellenőrzés (jobb oldalt fent) nem mindig működik :D Elvileg az ellenőrzés linkre klikkelve leugrik a WordPress SEO beállításokhoz, de ez Haladó opció 3.:

16 Ehhez az opcióhoz ne nyúlj, ha csak nem vagy profi a SEO-ban!. Mindent hagyj úgy, ahogyan alapértelmezettként beállított. Közösségi beállítások 4.: Itt csak meglévő tartalmakat másolunk be. Ez a legegyszerűbb. Ne találj ki külön mondatokat, hiszen már optimalizáltad a tartalmakat. Ide is ugyan úgy optimalizálva írjuk be (ha másolod) Facebook title: Ide másold be a az Általános almenüben szereplő SEO címsorban lévő tartalmat. Facebook Description: Ugyan úgy az általános menüben található Meta leírás szövegét másold be ide Facebook Image: ide ne tölts fel új képet külön, hanem már meglévő kiemelt képet (fentebb tárgyaltuk, mi az a kiemelt kép) jelöld ki Klikk az Upload Image ikonra, majd válaszd ki a már feltöltöttek közül a bejegyzéshez tartozó képet, amit kiemelt képnek is megadtál korábban. Persze, nem kötelező ugyan azt megadni. Lényeg, hogy a bejegyzés tartalmához

17 igazodjon a kép. Ha cicákról írsz, ne legyen ez egy kutya :D És jól nézzen majd ki a Facebook-on :D Érdekes, felhívja a figyelmet a bejegyzésre. Nem hiába hívják KIEMELT képnek!!!! Összefoglalja a weboldal, bejegyzés, téma tartalmát egy képben. Beszédes kép legyen! Ez a gomb jobb oldalt lent található Ugyan így járj el a Twitter beállításánál is a közösségi beállítások opcióban. Itt csak jelzem, hogy az Upload Image ikonra kliikelve és megadva a képet, nem mindig írja be a linket sajnos. Ezért könnyebb, ha a Facebook Image mezőjéből másold ki a linket és másold ide is be. figyelj oda, hogy a teljes linket kimásold. Ahhoz, hogy egy bekezdést vagy tartalmat biztosan kimásolj egészben, használd a Ctr A billentyű kombinációt, ami mindent kijelöl. Tehát ne egérrel jelölgess, mert azzal kihagyhatsz karaktereket!!! A képeken láthatod, hogyan másolom át a Facebook (képhez tartozó ) linket a Twitter linkhez, hogy a megfelelő kép is ott egyen. Bele klikkelsz, majd Ctr A (mindent kijelöl)- másolod vágólapra és klikk a Twitter részbe és bemásolod a teljes tartalmat (kép linket).

18 Ezzel kész a WordPress SEO beállítás. Ne feledd: ments a. gombbal a bejegyzést, amivel egyben publikálsz is!. Utolsó a bejegyzés opciói közül a Változatok d, Változatok Itt az automatikus mentéseket láthatod. És bármikor visszaállíthatod a korábbi bejegyzés aktuális módosításait, ha szeretnéd. Egyszerűen ráklikkelsz az időpontra, amelyiket úgy gondolod, hogy vissza szeretnéd állítani, majd klikk jobb oldalt fent a gombra 11. Jobboldali sávban lévő bejegyzés beállítások Közzététel: Különös képen nem tárgyalnám. Itt tudod vázlattá menteni, vagy visszaállítani publikus módból, ha már publikáltad a bejegyzést a frissítés gombbal. Itt tudod jelszóval is levédeni a bejegyzést és automatizáltan egy későbbi időpontban publikáltatni a már elkészült bejegyzésedet. Azaz előre elkészíted, majd beállítod a dátumot, hogy mikor legyen publikálva. Melyik évben, napon, órában, percben.

19 Kategória: Kiválasztod a meglévő kategóriák közül a bejegyzéshez tartozó kategóriát. Természetesen megint a kulcsszó fogja eldönteni, hogy mit válassz. A mi esetünkben a Olasz receptek. Akkor itt kiválasztod a receptek és a tészták kategóriát. Erre fogja a bejegyzésedet a WordPress kategorizálni. Ez megkönnyíti a weboldal látogatónak is a navigálást, keresést és természetesen a Google is előnyben részesíti ezt a strukturált blogot!!!! Címke: A címke hasonló a kategóriához, de itt megadhatod magát a kereső kulcsszót is, esetleg egy hasonló, releváns szót. Azaz a bejegyzésedhez legközelebb álló összefoglaló szót. A bejegyzésünk címe: Olasz receptek Lasagne Bolognese módra Akkor itt használhatjuk a következő címkéket: olasz receptek, lasagne, Bolognese, receptek, hogyan, lasagne Bolognese Minél többet használunk egy címkét az egyes bejegyzésekhez, annál nagyobb méretű lesz a szó a címke halmazban. Lásd a weboldalon. Jelen esetben a legtöbb bejegyzéseink a hogyan szóra lett címkézve, így az a legnagyobb méretű a halmazban, így erre fog a látogató killeklni valószínűleg. Tehát fontos, hogy az egész website-ot is tükrözze a címke. A Google robotok ezt is szeretik. Kiemelt kép: Ezt korábban tárgyaltuk a képeknél Ha valami még mindig nem érthető, akkor címünkön megtalálsz, vagy weboldali kapcsolati oldalunkon kapcsolatba léphetsz velünk.

20 Készítette Nagy Péter A tartalom nem használható fel a Péter Kreatív Média beleegyezése nélkül. Vedd fel velünk a kapcsolatot weboldalunkon! vagy az címen

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Egzinet Partner Portál

Egzinet Partner Portál Egzinet Partner Portál Adminisztrációs felület Oktatási segédanyag 1 Készítsd el saját weboldalad! I. Bejelentkezés Minden Egzinet Partner Portál a http://admin.egzinet.hu adminisztrációs felületen keresztül

Részletesebben

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Adminisztrációs felület elérhetősége: http://www.bodrogkoz.com/wp-admin/ vagy http://www.bodrogkoz.com/wp-login.php A honlap tesztidőszak alatt az alábbi címen érhető

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

BEJEGYZÉSEK, OLDALAK LÉTREHOZÁSA ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN

BEJEGYZÉSEK, OLDALAK LÉTREHOZÁSA ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN Mgr. Námesztovszki Zsolt BEJEGYZÉSEK, OLDALAK LÉTREHOZÁSA ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény

Részletesebben

Blog (Google Blogger) használata

Blog (Google Blogger) használata Blog (Google Blogger) használata A blog naplószerű bejegyzések internetes közzétételére alkalmas weboldal. Elterjedtek az ún. személyes blogok, amikor egy-egy személyhez kötődő naplóbejegyzéseket találunk;

Részletesebben

A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI)

A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI) Mgr. Námesztovszki Zsolt A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI) Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013.

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

BŐVÍTMÉNYEK TELEPÍTÉSE ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN

BŐVÍTMÉNYEK TELEPÍTÉSE ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN Mgr. Námesztovszki Zsolt BŐVÍTMÉNYEK TELEPÍTÉSE ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest,

Részletesebben

Hozzávalók keresése és csatolása

Hozzávalók keresése és csatolása Hozzávalók keresése és csatolása VUE támogatja digitális tartalmak hozzáadását saját gépről, WEB-ről, távoli rendszerekből, mint az FTP oldalak, digitális forrásokból és Google szerverekről. A tartalmak

Részletesebben

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok Oktatási segédanyag Weboldalszerkesztési gyakorlatok Bevezetés A korábbi oktatási segédanyagokban megismertük a weboldalszerkesztés gyakorlatát. Ennek a segédanyagnak a célja, hogy gyakorlati példákon

Részletesebben

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül!

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítette: Tratnyek Csilla 2010.03.01. Készítsünk weblapot

Részletesebben

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny Tartalomjegyzék Bejelentkezés a tudáspróbára... 3 Kijelentkezés... 3 Megkezdett tudáspróba folytatása... 4 Tudáspróba kiválasztása... 5 Tudáspróba kiválasztása...

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel

ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel A. központi OAI szerver igénybe vétele esetén A regisztráció elfogadását követően az adminisztrációs felületen a Webes metaadat szerkesztő funkciót kell kiválasztani:

Részletesebben

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu A weboldalt és az admin felületet tervezte és fejlesztette: First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu 1 2 www.kvtagozat.hu Belépés minden regisztrált látogatónak saját egyedi felhasználónévvel

Részletesebben

Kedves Openhouse-os munkatársak!

Kedves Openhouse-os munkatársak! Kedves Openhouse-os munkatársak! Tapasztalataink szerint a tartalom kezelő rendszerek (Content Management Systems CMS) felhasználói gyakran kevéssé ismerik azokat az elveket, amik segíthetik az oldal eredményesebb

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Ozeki Weboffice. 1. ábra

Ozeki Weboffice. 1. ábra Ozeki Weboffice 1. A program indítása Először vegyük fel a szerkesztendő web oldalt az Edit your Website listába. A piros nyíllal jelölt mezőbe írjuk be a weboldal nevét, majd az OK gombbal érvényesítsük

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak

Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak 1. fejezet: Regisztráció 2. fejezet: Profil szerkesztése 3. fejezet: Hirdetésfeladás menete 4. fejezet: Hirdetések kezelése 5. fejezet: Hallgatói Pályázatok böngészése

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

SharePoint Designer 2007

SharePoint Designer 2007 SharePoint Designer 2007 Az elsı lépés, Programok/Microsoft Office/SharePoint Designer 2007 Az üres lapot rögtön el kell menteni, értelemszerően a feladat által megadott néven és helyre. A kiterjesztése

Részletesebben

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat.

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat. A feladat megoldásához a Sharepoint Designer 2007 programot használjuk, mely ingyenesen letölthető a Microsoft weboldaláról. Az érettségi aktuális szoftverlistája alapján az Expression Web 2, az Expression

Részletesebben

Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon

Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon a Szuperbanner (728x90 pixel) valamennyi oldal tetején a fejlécben, valamint az Eladó Lovak és a Lovas Piactér találati listáiban jelenik meg. a Roadblock

Részletesebben

Weboldal grafika készítés elméleti síkon Grafikából szabáványos CSS és XHTML sablon

Weboldal grafika készítés elméleti síkon Grafikából szabáványos CSS és XHTML sablon Az elméleti rész után jöhet a gyakorlati megvalósítás. A grafika nem lesz túl bonyolult, hogy egyszerűen reprodukálható legyen bárki számára. A megvalósítási szakasz inkább csak érzékeltetés, hogy mire

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre Regisztráció 1. lépés: Regisztráció Kattintson a Regisztráció fülre 2. lépés: Regisztráció Adja meg nevét (lehet keresztnév is, de teljes név is) és e-mail címét (működő címre van szükség) Klikkeljen abba

Részletesebben

Több oldalas dokumentum készítése. MS Word 2010 szövegszerkesztővel

Több oldalas dokumentum készítése. MS Word 2010 szövegszerkesztővel Több oldalas dokumentum készítése MS Word 2010 szövegszerkesztővel Egy többoldalas dokumentummal szemben támasztott követelmények (példa feladaton keresztül bemutatva) Készítsünk hat oldalas dokumentumot,

Részletesebben

Mailvelope OpenPGP titkosítás webes levelezéshez

Mailvelope OpenPGP titkosítás webes levelezéshez 2013. november Írta: YouCanToo Ha letöltötted, a Firefox hoz úgy adod hozzá, hogy az Eszközök Kiegészítők höz mész. Ott kattints a kis csavarkulcs ikonra a kereső ablak mellett. Ezután válaszd a Kiegészítő

Részletesebben

HTML é s wéblapféjlészté s

HTML é s wéblapféjlészté s HTML é s wéblapféjlészté s 1. Melyik országból ered a hipertext-es felület kialakítása? USA Japán Svájc 2. Webfejlesztéskor ha a site-on belül hivatkozunk egy file-ra, akkor az elérési útnak... relatívnak

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása DogsWorld nevelde telepítése és beállítása Kérdés vagy probléma esetén: dogsworld@uw.hu 1 Tartalomjegyzék DogsWorld nevelde telepítése és beállítása... 1 1. Az UW tárhelyen regisztráció... 3 2. Az UW beállítása...

Részletesebben

Útmutató lépésről lépésre. Ismerkedés a TestvérTér használatával

Útmutató lépésről lépésre. Ismerkedés a TestvérTér használatával Útmutató lépésről lépésre Ismerkedés a TestvérTér használatával Profilok szerkesztése... 3 Tanárok és látogatók meghívása a TestvérTérbe... 5 Diákok meghívása a TestvérTérbe... 8 Blogok létrehozása a TestvérTér

Részletesebben

Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont. Almenüpontok:

Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont. Almenüpontok: JogTárház Használati útmutató Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont Almenüpontok: Jogszabályok Megjeleníti a teljes jogszabálylistát. A Következô oldal illetve az Elôzô oldal linkekre kattintva

Részletesebben

TÍPUSDOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE

TÍPUSDOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE TÍPUSDOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE A Word sok előre elkészített típus dokumentummal rendelkezik. Ezek használatához válasszuk a Fájl menü Új dokumentum menüpontját. Itt több különböző kategóriába rendezve találhatjuk

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı 2. lecke A bibliaolvasó tervkészítı A rendszeres bibliaolvasásban többféle vezérfonal is segítségünkre lehet, de el is készíthetjük a sajátunkat. Ebben segít a bibliaolvasó tervkészítı. A bibliaolvasó

Részletesebben

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok CÍMLISTA HASZNÁLATA Címlista alapok Címlista elemnek hívunk minden személyt és céget amit a címlista modulban tárolunk. Két típusát különböztetjük meg: cég és személy. Személyekhez és a cégekhez különböző

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Twitter használata. Regisztráció.

Twitter használata. Regisztráció. Twitter használata A Twitter egy ún. mikroblog szolgáltatás, melynek lényege, hogy a felhasználók rövid - maximum 140 karakterből álló - bejegyzéseket (üzeneteket) helyeznek el egy webes felületen. Ezeket

Részletesebben

Keresőoptimalizálási ellenőrző lista kivonat

Keresőoptimalizálási ellenőrző lista kivonat 1. oldal A Google saját bevallása szerint több mint 200 jelet figyel egy honlapon, természetesen nem árulja el pontosan, hogy mit. Összeállítottam neked ezt a listát a saját tapasztalataink alapján, amik

Részletesebben

- kilépés, - vissza a menülistába, - vissza a honlap főoldalára

- kilépés, - vissza a menülistába, - vissza a honlap főoldalára - kilépés, - vissza a menülistába, - vissza a honlap főoldalára - vissza a tételek listájához (szerkesztésen belül) - új tétel rögzítése - a kijelölt sorban lévő tétel törlése - a kijelölt sorban lévő

Részletesebben

Ez a weboldal elég gyorsan betöltődik. A weboldal mérete (kilobyte) megfelelő. A betöltődő adatok száma elfogadható. Keresőbarát a weblap URL címe.

Ez a weboldal elég gyorsan betöltődik. A weboldal mérete (kilobyte) megfelelő. A betöltődő adatok száma elfogadható. Keresőbarát a weblap URL címe. Honlapelemzés A honlapelemzés kimutatja, hogy a honlap mennyire keresőbarát az adott kulcsszóra. Dátum: June 03, 2014 GYORSASÁG MÁSODPERC 0.13 KILOBYTES 26.08 KÉRÉSEK 31 Ez a weboldal elég gyorsan betöltődik.

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

w w w. h a n s a g i i s k. h u

w w w. h a n s a g i i s k. h u Weblapkészítés weblap: hypertext kódolású dokumentumok, melyek szöveget képet linkeket, könyvjelzőket/horgonyokat táblázatokat / szövegdobozokat és más objektumokat tartalmaznak. Kódolásuk HTML (Hypertext

Részletesebben

15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása

15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása 15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a feladatlapot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton egy mappát fogunk létrehozni

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék A hatékony szórólap Sokan úgy vélik, hogy szórólapozás idejét múlt hirdetési forma. Azonban ne hagyja megtéveszteni magát. Miért használják még ma is ennek ellenére a szórólapozást? Mert működik! Ha hatékonyan

Részletesebben

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Tartalom Hogyan léphetek be?... 2 Hogyan kell hibát bejelenteni?... 2 Hogyan igazodhatok el a bejelentett hibajegyek között?...

Részletesebben

A LOGO MOTION TANÍTÁSA

A LOGO MOTION TANÍTÁSA A LOGO MOTION TANÍTÁSA ÍRTA: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010, KECEL LOGO MOTION TANÍTÁSA KÉSZÍTETTE: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010. 1 1. FOGLALKOZÁS Kattintsunk a Logo motion ikonjára. A Színes teki. Ez a program ablaka.

Részletesebben

CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35.

CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35. CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35. Tel./fax: (36 1) 361-3540 email : cad-art@cad-art.hu http://www.cad-art.hu PEPS CNC Programozó Rendszer Oktatási Segédlet Laser megmunkálás PEPS 4 laser megmunkálási

Részletesebben

A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata:

A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata: A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata: CMS tartalom szerkesztő használata A CMS szerkesztő felületet alapvetően két nézetben tudjuk használni. Az alapbeállítás a vizuális

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

A Paint program használata

A Paint program használata A Paint program használata A Windows rendszerbe épített Paint program segítségével képeket rajzolhat, színezhet és szerkeszthet. A Paint használható digitális rajztáblaként. Egyszerű képek és kreatív projektek

Részletesebben

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban Kulcsszóoptimalizálás a gyakorlatban Egy folyamatos látogatottságot biztosító módszer, amit megtanulhatsz és minden weboldaladon, blogodon alkalmazhatsz. 2008. Minden jog fenntartva oldal 1 Bevezetı A

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Használati utasítás.

Használati utasítás. Lotus Notes Naptár Windows telefonra Használati utasítás. Írta: Varga Róbert 1 http://www.robertwpapps.uw.hu Bevezetés: Ezt az alkalmazást a fejlesztő saját használatra írta a teljesség igénye nélkül.

Részletesebben

Weblap készítése. Fapados módszer

Weblap készítése. Fapados módszer Weblap készítése Fapados módszer A számítógép beállítása Ha a kiterjesztések nem látszanak, akkor a következőt kell tennünk: A számítógép beállítása Ha a kiterjesztések nem látszanak, akkor a következőt

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

18. Szövegszerkesztők

18. Szövegszerkesztők 18. Szövegszerkesztők A szövegszerkesztés olyan számítógépes művelet, amelynek során később nyomtatásban megjelenő szövegegységeket, dokumentumokat hozunk létre, majd azokat papírra kinyomtatjuk. A különböző

Részletesebben

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet Tele Élettel Programportál Adminisztrátori segédlet 2015 Tartalomjegyzék 1. Belépés az admin felületre... 2 2. Profil adatok, jelszó megváltoztatása... 3 3. Új esemény feltöltése... 3 3.1. Az esemény fő

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

Diagram készítése. Diagramok formázása

Diagram készítése. Diagramok formázása Diagram készítése Diagramok segítségével a táblázatban tárolt adatainkat különféle módon ábrázolhatjuk. 1. A diagram készítésének első lépése az adatok kijelölése a táblázatban, melyekhez diagramot szeretnénk

Részletesebben

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR PC-s visszatekintő program használati utasítása Tartalomjegyzék Hogyan kell kivenni a memóriakártyát? 3 Szoftver installálás 3 Az adatok visszanyerése 5 Az adatok megjelenése

Részletesebben

Cikktípusok készítése a Xarayában

Cikktípusok készítése a Xarayában Cikktípusok készítése a Xarayában A Xaraya legfontosabb tulajdonsága az egyedi cikktípusok egyszerű készítésének lehetősége. Ezzel kiküszöbölhető egyedi modulok készítése, hiszen néhány kattintással tetszőleges

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

Használati útmutató Az online példatárhoz

Használati útmutató Az online példatárhoz Használati útmutató Az online példatárhoz A Példatár egy többféle szűrési feltétellel és találati megjelenítéssel rendelkező online adatbázis: I. Keresés 1. Találati lista 2. Térképes megjelenítés 3. Alrendszerek

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

Előadás készítés. Szentesi Péter 2010

Előadás készítés. Szentesi Péter 2010 Előadás készítés Szentesi Péter 2010 Mire használható? Előadás készítés Előadás segédlet készítés Emlékeztető az előadó számára Kiadvány készítés Prezentáció készítés kezdése A PowerPoint indítás Válasszunk

Részletesebben

INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ. ami segít megnövelni az online eladásaid!

INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ. ami segít megnövelni az online eladásaid! 26 INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ ami segít megnövelni az online eladásaid! A Canva egy nagyon könnyen elsajátítható képszerkesztő, amivel Facebook posztokat, E hirdetéseket, tudsz gyorsan és igényesen

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Dokumentáció. IT Worx. Web eszközök Hír box. 1. Első lépések

Dokumentáció. IT Worx. Web eszközök Hír box. 1. Első lépések Dokumentáció IT Worx Web eszközök Hír box 1. Első lépések A szöveg melletti háromszögre kattintva rendezhetjük a hír boxokat abc szerinti növekvő vagy csökkenő sorrendbe: Ha rákattintunk az egyik hír box

Részletesebben

Részletes Szerkesztői Elvek Kezelési Segédlet Külső Szerkesztői Rendszerhez

Részletes Szerkesztői Elvek Kezelési Segédlet Külső Szerkesztői Rendszerhez Részletes Szerkesztői Elvek Kezelési Segédlet Külső Szerkesztői Rendszerhez A szabályok pontos betartása szükséges ahhoz, hogy linkgyűjteményünk minél jobban és pontosabban használható legyen. RÉSZLETES

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

Outlook Express használata

Outlook Express használata Outlook Express használata Az induló ablak több részre oszlik Nyitott mappa tartalma Mappák Partnerek Az induló ablak nézetét testre lehet szabni a Nézet menü/elrendezés almenüjével Az eszköztár testreszabásához

Részletesebben

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Program megnyitása Indítsuk el valamelyik tanult módszerrel a 2007-es verziót. Figyeljük meg, hogy most más felületet kapunk, mint az eddigi megszokott Office

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Gyors Áttekintő Segédlet Fenntartóknak v1.01 KRÉTA TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET FENNTARTÓKNAK. verzió v1.01 /

Gyors Áttekintő Segédlet Fenntartóknak v1.01 KRÉTA TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET FENNTARTÓKNAK. verzió v1.01 / KRÉTA TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET FENNTARTÓKNAK verzió v1.01 / 2016.08.26. oldal 1 / 6 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 SEGÍTÜNK, HA PROBLÉMÁJA VAN... 3 ELSŐ LÉPÉSEK...

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet

Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet A Normál nézet egy egyszerűsített oldalképet mutat. Ez a nézet a legalkalmasabb a szöveg beírására, szerkesztésére és az egyszerűbb formázásokra. Ebben a nézetben

Részletesebben

ECDL Információ és kommunikáció

ECDL Információ és kommunikáció 1. rész: Információ 7.1 Az internet 7.1.1 Fogalmak és szakkifejezések 7.1.2 Biztonsági megfontolások 7.1.3 Első lépések a webböngésző használatában 7.1.4 A beállítások elévégzése 7.1.1.1 Az internet és

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tisztelt hallgató mielőtt belekezd a szakdolgozata feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassa el a tájékoztatót. Csak akkor

Részletesebben

ÉRETTSÉGI MÁSODIK GYAKORLAT ELINDULÁS A PAPÍRMÉRET ÉS A MARGÓK BEÁLLÍTÁSA. ÜZLETI INFORMATIKAI ESZKÖZÖK Kiadványszerkesztés

ÉRETTSÉGI MÁSODIK GYAKORLAT ELINDULÁS A PAPÍRMÉRET ÉS A MARGÓK BEÁLLÍTÁSA. ÜZLETI INFORMATIKAI ESZKÖZÖK Kiadványszerkesztés 1 MÁSODIK GYAKORLAT ÉRETTSÉGI A feladat megoldása során a Word 2010 használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: A papírméret és a margók beállítása. Stílusok létrehozása,

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

Táblázatos adatok használata

Táblázatos adatok használata Táblázatos adatok használata Tartalomjegyzék 1. Az adatok rendezése...2 2. Keresés a táblázatban...2 3. A megjelenő oszlopok kiválasztása...3 4. Az oszlopok sorrendjének meghatározása...4 5. Az oszlopok

Részletesebben

1.1.1 Dátum és idő függvények

1.1.1 Dátum és idő függvények 1.1.1 Dátum és idő függvények Azt már tudjuk, hogy két dátum különbsége az eltelt napok számát adja meg, köszönhetően a dátum tárolási módjának az Excel-ben. Azt is tudjuk a korábbiakból, hogy a MA() függvény

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben