Az Országgyűlés. Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Országgyűlés. Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának"

Átírás

1 VRSLt+i t-3, 'i T/13091/27. Érkezett : 2013 DEC 0 5. Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának Fogyasztóvédelm i bizottságána k Gazdasági és informatikai bizottságának Honvédelmi és rendészet i bizottságána k Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának kiegészít ő ajánlás a egyes törvényeknek a gyermekek védelme érdekében történő módosításáról szóló T/ számú törvényjavaslat vitájához (Együtt kezelendő a T/13091/14. sz. ajánlással.) Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága (továbbiakban : Foglalkoztatási bizottság), Fogyasztóvédelmi bizottsága,gazdasági és informatikai bizottság a (továbbiakban: Gazdasági bizottság), Honvédelmi és rendészeti bizottsága (továbbiakban : Honvédelmi bizottság), valamint Oktatási, tudományos és kutatási bizottsága (továbbiakban : Oktatási bizottság) megvitatta az egyes törvényeknek a gyermekek védelme érdekében történő módosításáról szóló, T/ számon beterjesztett törvényjavaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott T/13091/13. számú kapcsolódó módosító ésa T/13091/ számú bizottsági módosító javaslatokat.

2 2 A Fogyasztóvédelmi, a Foglalkoztatási és az Oktatási bizottság Előterjesztő képviselője a tárca álláspontját közölte. ülésén az A Gazdasági és Honvédelmi bizottság feladatkörébe tartozó módosító javaslat nem érkezett. Az Ifjúsági első helyen kijelölt bizottságként és Alkotmányügyi bizottság a módosító javaslatokat várhatóan december 9-i ülésén tárgyalja meg. Az ajánlásban használt rövidítés : Kttv. : Nftv. : Nkt. : a közszolgálati tisztvisel őkről szóló évi CXCIX. törvény a nemzeti fels őoktatásról szóló évi CCIV. törvény a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény I. 1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 36. -sal az Nkt pontját érintően kiegészíteni javasolja : 36. A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (a továbbiakban : Nkt.) 4. -aa következ ő 37. ponttal egészül ki : (E törvény alkalmazásában) 37. statisztikai feladatellátási hely : a köznevelési statisztika fogalomrendszerébe n használt statisztikai feladatellátási hely a székhely vagy telephely és az ott ellátott köznevelés i alapfeladat együttes alkalmazása. A statisztikai feladatellátási hely abban az esetbe n értelmezett, ha az intézmény székhelyén vagy telephelyén köznevelési alapfeladat ellátása folyik.ey adott székhelyen vagy telephelyen egyszerre több statisztikai feladatellátási hel y is értelmezhető. Megjegyzés : Az ajánlás a módosító javaslatot pontosítva tartalmazza. T/13091/15/1-2. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmila g összefüggnek: 1. és 2. Indokolás : Lásd a T/13091/15/1. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - az El őterjeszt ő képvisel ője nem ért egyet

3 3 2. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 36. nyitó szövegének a következ ő módosítását javasolja : 36. Az [nemzeti köznevelésr ől szóló évi CXC. törvény (a továbbiakban :] Nkt.[)] 9. -a a következő (11) bekezdéssel egészül ki : (11) A köznevelési intézmény ideértve a 7. (4) bekezdése szerint alapított intézményt is köteles a gyermekek, tanulók számára hozzáférhet ő, internet-hozzáféréssel rendelkez ő számítógépeket a gyermekek, tanulók védelmét lehet ővé tev ő, könnyen telepíthető és használható, magyar nyelvű szoftverrel ellátni a gyermekek és tanulók harmonikus lelki, testi és értelmi fejl ődése védelmének érdekében. Indokolás : Lásd a T/13091/15/2. számú módosító javaslat T/13091/15/1-2. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmilag összefüggnek: 1. és 2. A módosító javaslatot(tal): - az Előterjesztő képvisel ője nem ért egyet 3. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 37. -sal az Nkt. 16. (4) bekezdését érintően kiegészíteni javasolja : 37. (1) Az Nkt a a következő (4) bekezdéssel egészül ki : (4) Mentesíthet ő az alapfokú művészeti iskola zenem űvészeti ágában folyó szolfézsoktatás alól az a tanuló, aki az általános iskolában vagy a középfokú nevelésben, oktatásban emelt szintű ének-zene oktatás keretében szolfézsoktatásban részesül. Indokolás : Lásd a T/13091/16. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - az El őterjeszt ő képvisel ője nem ért egyet 4. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 37. -sal az Nkt. 27. (11) bekezdésének d) pontját érintően kiegészíteni javasolja : 37. Az Nkt. 27. (11) bekezdése a következ ő d) ponttal egészül ki : (Az iskola a nappali rendszerű iskolai oktatásban azokban az osztályokban, amelyekbe n közismereti oktatás is folyik, azokon a tanítási napokon, amelyeken közismereti vagy szakma i elméleti oktatás is folyik, megszervezi a mindennapos testnevelést legalább napi egy testnevelés óra keretében, amelyb ől legfeljebb heti két óra)

4 4 d) egyesületben legalább heti két óra sporttevékenységet folytató tanuló kérelm e alapján amennyiben délután szervezett testnevelés órával ütközik a félévre érvényes, a z egyesület által kiállított igazolással (válthatóki.) Indokolás : Lásd a T/13091/17. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - az Előterjesztő képvisel ője nem foglalt állás t 5. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 38. -sal az Nkt. 66. (1) bekezdését érintően kiegészíteni javasolja : 38. Az Nkt. 66. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (1) A köznevelésben az alkalmazás feltétele, hogy az alkalmazott, a megbízás i jogviszonyban foglalkoztatott a) rendelkezzen az el őírt iskolai végzettséggel, szakképesítéssel, szakképzettséggel, b) ne álljon a foglalkoztatástól való eltiltás büntetése alatt, büntetlen el őéletű és cselekv őképes legyen, Indokolás : Lásd a T/13091/18. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - az El őterjeszt ő képviselője egyetért 6. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 38. -sal az Nkt át érintően kiegészíteni javasolja: 38. Az Nkt a helyébe a következ ő rendelkezés lép : 80. (1) Az oktatásért felelős miniszter az országos mérési feladatok keretébe n ondoskodik a nevelési-oktatási intézmén ekben fol ó eda ó iai tevéken se mérésér ől értékeléséről. Az alapkészségek, képességek országos mérésének minden tanévben ki kel l terjednie a köznevelés hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamán minden tanuló esetébena szövegértési és a matematikai eszköztudás fejl ődésének vizsgálatára. Az iskola vezet ője,a tanuló és a pedagógus - jogszabályban meghatározottak szerint - részt vesz az országos mérés - értékelés feladatainak végrehajtásában. (2) Az országos mérés, értékelés összesített és intézményekre vonatkozó eredményé t az oktatásért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján közzé kell tenni, ésa mérés, értékelés során szerzett intézményi szint ű adatokat a további feldolgozhatóság céljábó l hozzáférhetővé kell tenni.

5 5 (3) Az országos mérés-értékeléshez központilag elkészített, mérési azonosítóval ellátott dokumentum alkalmazható, amelyen nem szerepelhet olyan adat, amelyb ől a kitölt ő tanuló azonosítható. A tanulói teljesítmény mérése és értékelése céljából az országos mérés - értékelés során keletkezett, a tanulók teljesítményének értékelésével kapcsolatos adato k feldolgozhatók, és e célból a mérési azonosítóval ellátott dokumentumok átadhatók a hivata l részére. (4) Az átadott dokumentumhoz személyazonosításra alkalmatlan módon a hivatalba n kapcsolni lehet az önkéntes adatszolgáltatás útján gy űjtött, a tanuló szociális helyzetére,a tanulási és életviteli szokásaira, a szül ők iskolázottságára, foglalkozására vonatkozó adatokat. A keletkezett adatokat az intézmény nem ismerheti meg. (5) A mérési rendszerben használt mérési azonosítóval a hivatal egyéni szinten, d e személyazonosításra alkalmatlan módon, a köznevelési és fels őoktatási intézmények hatékonyságának elemzése céljából közvetlenül összekapcsolhatja a tanuló mérési, illetv e egyéb iskolai, érettségi, középfokú és felsőoktatási felvételi teljesítményére, eredményére, valamint egyéb, a köznevelési és fels őoktatási továbbhaladására vonatkozó, általa nyilvántartott adatokat. (6) Az (1) bekezdés alapján lefolytatott országos mérések, értékelések során az érintet t tanulónál minden esetben azt a mérési azonosítót kell alkalmazni, amelyet az általa els ő alkalommal kitöltött dokumentumon alkalmaztak. (7) A személyazonosításra alkalmas módon tárolt adatok csak az iskolán belül használhatók fel, a tanuló fejl ődésének figyelemmel kísérése, a fejl ődéshez szükséges pedagógiai intézkedések kidolgozása és megvalósítása céljából. A személyazonosításr a alkalmas módon tárolt, a tanuló fejl ődésének figyelemmel kísérésére vonatkozó adatoka szül ő egyetértésével átadhatók a pedagógiai szakszolgálat részére a tanuló fejl ődésének megállapításával kapcsolatos eljárásban történ ő felhasználás céljára. (8) A hivatal az országos mérés-értékelésnek a tanulóra vonatkozó feldolgozott adatai t a honlapján az érintett tanuló és szül ője részére hozzáférhet ővé teszi. (9) Az oktatásért felelős miniszternek a tanév rendjérő l szóló rendeletében meghatározott mérési id őszakban tanévenként, az iskola 1-4. évfolyamán tanulók kivételével, valamennyi évfolyamon megszervezi a nappali rendszerű iskolai oktatás munkarendje szerint tanulók bevonásával a tanuló fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát. Az érintett tanuló fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát az iskolai testnevelé s tantárgyat tanító pedagógus végzi." Megjegyzés : Az ajánlás a módosító javaslatot pontosítva tartalmazza. Indokolás : Lásd a T/13091/20. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - az Előterjeszt ő képvisel ője egyetért

6 6 7. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 38. -sal az Nkt. 83. (2) bekezdés a) b) pontjait érintően kiegészíteni javasolja : 38. Az Nkt. 83. (2) bekezdés a)-b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek : (A fenntartó) a) e törvényben foglalt keretek között az állami intézményfenntartó központ álta l fenntartott köznevelési intézmény kivételével dönt a köznevelési intézmény létesítésér ő l, nevének megállapításáról, gazdálkodási jogköréről, átszervezéséről, megszüntetésérő l, tevékenységi körének módosításáról, fenntartói jogának átadásáról, b)dönt az óvodába történő jelentkezés módjáról, az óvodai általános felvétel i időpontról, az óvoda heti és éves nyitvatartási idejének meghatározásáról, Indokolás : Lásd a T/13091/21. számú módosító javaslat indokolását. A módosító javaslatot(tal): - az Előterjesztő képviselője egyetért 8. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 38. -sal az Nkt. 84. (9) bekezdését érintően kiegészíteni javasolja : 38. Az Nkt. 84. (9) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (9) A települési önkormányzat, az állami fenntartó az alapító okirata, szakma i alapdokumentuma szerint _ nemzetiségi óvodai nevelésben, iskolai nevelés-oktatásban, kollégiumi nevelésben közreműködő nevelési-oktatási intézmény, továbbá az érintett gyermekek, tanulók ellátásában közreműködő pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmény a) létesítésével, megszüntetésével, átszervezésével, nevének megállapításával, b) költségvetésének meghatározásával és módosításával, c) vezetőjének megbízásával, megbízásának visszavonásával összefügg ő döntéséhez, véleményéhez beszerzi az érintett települési nemzetiségi önkormányzat, térségi feladatot ellátó intézmény esetében a területi nemzetiségi önkormányzat, országos feladatot ellátó köznevelési intézmény esetében az országo s nemzetiségi önkormányzat egyetértését. Amennyiben az intézményben a nemzetiség i nevelésben-oktatásban részesülő tanulók aránya nem éri el a huszonöt százalékot, az intézmény vezetőjének megbízásához, megbízásának visszavonásához a fenntartó beszerzia nemzetiségi önkormányzat véleményét. Megjegyzés : Az ajánlás a módosító javaslatot pontosítva tartalmazza. Indokolás : Lásd a T/13091/19. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - az El őterjesztő képvisel ője egyetért

7 7 9. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 38. -sal az Nkt. 91. (3) bekezdését érintően kiegészíteni javasolja : 38. Az Nkt. 91. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (3) A külföldi tanulmányok alatt a tanuló magyarországi tanulói jogviszony a szünetel, kivéve, ha tanulmányait magántanulóként Magyarországon folytatja. Indokolás : Lásd a T/13091/22. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - az El őterjeszt ő képvisel ője egyetért 10. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új okkal az Nkt. 96. (3) bekezdését, valamint 97. (28) bekezdését érintően kiegészíteni javasolja : 38. Az Nkt. 96. (3) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (3) A működés megkezdéséhez szükséges engedély kiadására vonatkozó eljárásban a kerettanterv jóváhagyásával összefüggő_ eljárásokban, a pedagógus-továbbképzési programokkal összefüggő eljárásokban, a költségvetési támogatásokkal kapcsolatos első- és másodfokú eljárásokban, valamint a törvényességi és hatósági ellen őrzések során az ügyintézési határid ő két hónap, a tankönyvvé nyilvánítási eljárásoknál négy hónap.a nevelési-oktatási programok akkreditálásával összefüggő eljárások esetében az ügyintézési határidő hat hónap. 39. Az Nkt a a következő (28) bekezdéssel egészül ki : (28) E törvénynek az egyes törvényeknek a gyermekek védelme érdekében történő módosításáról szóló évi... törvénnyel megállapított 96. (3) bekezdés b)-d) pontjában meghatározott ügyintézési határid őt az egyes törvényeknek a gyermekek védelme érdekében történő módosításáról szóló évi... törvény hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell. Indokolás : Lásd a T/13091/23. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - az El őterjesztő képviselője egyetért 11. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 38. -sal az Nkt. 98. (17) bekezdését érintően kiegészíteni javasolja : 38. Az Nkt a a következő (17) bekezdéssel egészül ki :

8 8 17 Az általános iskola 5-8. évfol amán és az ala. fokú művészeti iskolában a drámapedagógia tantárgyat tanítói és drámapedagógus szakirányú szakképzettséggel rendelkez ő pedagógus is taníthatja." Indokolás : Lásd a T/13091/24. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - az Előterjeszt ő képvisel ője egyetért 12. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 38. -sal az NKt. 3. mellékletét érintően kiegészíteni javasolja : 38. Az Nkt. 3. melléklete az 1. melléklet szerint módosul. Megjegyzés : Az ajánlás a módosító javaslatot pontosítva tartalmazza. T/13091/26/1-2. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következ ő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmila g összefüggnek : 12. és 15. Indokolás : Lásd a T/13091/26/1. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - az Előterjeszt ő képviselője egyetért 13. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 12. alcímmel és 47. -sal az Nftv. 24. (5) bekezdését és 25. (5a) bekezdését érintően kiegészítenijavasolja : 12. A nemzeti fels őoktatásról szóló évi CCIV. törvény módosítása 47. (1) A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény (a továbbiakban : Nftv.) 24. (5) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (5) A fels őoktatásban az alkalmazás feltétele, hogy az alkalmazott ne álon a foglalkoztatástól való eltiltás büntetése alatt, büntetlen előéletű legyen, és rendelkezzen az előírt végzettséggel és szakképzettséggel. (2) Az Nftv a a következő (5a) bekezdéssel egészül ki : (5a) Nem kell alkalmazni az (5, bekezdés a) pontja szerinti rendelkezést, ha a megbízottnak a megbízó általi alkalmazása vagy megbízási jogviszonyban történ ő foglalkoztatása óta hat hónapnál kevesebb telt el.

9 9 Indokolás : Lásd a T/13091/25. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - az Előterjeszt ő képvisel ője nem foglalt állást 14. Baráth Zsolt, Sneider Tamás és Vágó Sebestyén képvisel ő kapcsolódva a T/13091/6. számú módosító indítványhoz (T/13091/14. számú ajánlás 16. pontja) a törvényjavaslat 38. -ában a Kttv. 39. (lc) bekezdés a) pontjának a módosítását javasolja : 38. A közszolgálati tisztvisel őkről szóló évi CXCIX. törvény (a továbbiakban : Kttv.) 39. -a a következő (la) (lc) bekezdéssel egészül ki : (lc) Kormányzati szolgálati jogviszony nem létesíthet ő azzal, akivel szemben az (lb ) bekezdés a) pontjában meghatározot t a) szándékos b űncselekmény miatt [végrehajtandó] szabadságvesztést szabtak ki, aa) öt évet el nem érő szabadságvesztés esetén a mentesítés beálltától számított ötven évig, ab) ötévi vagy azt meghaladó szabadságvesztés esetén a mentesítés beálltától számítot t nyolcvan évig ; Indokolás : Lásd a T/13091/13. számú módosító javaslat indokolását. A módosító javaslatot(tal) : - a Foglalkoztatási biz. egyharmada sem támogatj a - az Előterjeszt ő képvisel ője nem ért egyet 15. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslatot új 1. melléklettel kiegészíteni javasolja : 1. melléklet a évi.... törvényhe z 1. Az Nkt. 3. melléklet sora helyébe a következő rendelkezés lép : 15 óvodapszichológus/ pszichológus és óvodapedagógus vag y iskolapszichológus gyógypedagógus vagy tanító vagy tanár, pszichológus tanácsadás és iskolapszichológi a szakirányon,

10 1 0 pedagógiai szakpszichológus óvoda- és iskola szakpszichológu s tanácsadó szakpszichológu s 16 fejlesztő pedagógus bármely pedagógus (óvodapedagógus, tanító, tanár, szociálpedagógus) és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzd ő gyermekek, tanulók szűrésére, csoportos és egyén i foglalkoztatására jogosító szakirány ú továbbképzésben szerzett szakképzettség, oligofrénpedagógia szakos gyógypedagógiai tanár, gyógypedagógus, tanulásban akadályozotta k pedagógiása vagy logopédia vagy pszichopedagógia szakos gyógypedagógiai tanár vagy terapeuta, 2. Az Nkt. 3. melléklet sora helyébe a következő rendelkezés lép : gyógypedagógus, tanulásban akadályozotta k pedagógiája vagy logopédia vagy pszichopedagógi a szakirányon" 1 g konduktor konduktor, konduktor-tanító, konduktor-óvodapedagógus, konduktor(tanító), konduktor(óvodapedagógus), speciális pedagógia szakos tanár és szakpedagógus és konduktor vagy konduktor-tanító vag y konduktor-óvodapedagógu s 19 logopédus logopédia szakos gyógypedagógiai tanár vagy terapeuta, gyó2vdedagó gus logopédia szakirányon, speciális pedagógia szakos tanár és szakpedagógus vagy okleveles gvógvpedagógus vagy gvógvpedagógia-tanár és gyógypedagógus, logopédia szakos gyógypedagógiai tanár vag y terapeuta vagy gyógypedagógus logopédi a szakirányo n 20 gyógypedagógus a sajátos nevelési igény típusának és súlyosságának megfelel ő szakon, szakirányon végzett gyógypedagógus, gyógypedagógiai tanár, gyóg eda óziai terapeuta, speciális pedagógia szakos tanár és szakpedagógu s

11 11 vagy okleveles gyógypedagógus vagy gvóqvpedagóqla-tanár és a sajátos nevelési igény típusának és súlyosságának megfelelő szakon, szakirányon végzett gvógvpedagógus, gvógvpedagógiai tanár, gyóqvpedaqóiai terapeuta " T/13091/26/1-2. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következ ő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmila g összefüggnek : 12. és 15. Indokolás : Lásd a T/13091/26/2. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - az El őterjeszt ő képviselője egyetért II. A T/13091/14. sz. ajánlásban foglalt módosító javaslatokról a Foglalkoztatási bizottság, illetve az El őterjeszt ő képvisel ője az alábbi állásfoglalásokat alakította ki : Ajánláspont Bizottság El őterjeszt ő 4. támogatja egyetért 5. támogatja egyetért 8. támogatja egyetért 15. öf. 24. támogatja egyetért 17. támogatja egyetért A T/13091/14. sz. ajánlásban foglalt módosító javaslatokról a Fogyasztóvédelm i bizottság, illetve az Előterjesztő képviselője az alábbi állásfoglalásokat alakította ki : Ajánláspont Bizottság El őterjesztő 7. támogatja nem volt jelen 14. támogatja nem volt jelen

12 1 2 A T/13091/14. sz. ajánlásban foglalt módosító javaslatokról az Oktatási bizottság, illetve az El őterjesztő képviselője az alábbi állásfoglalásokat alakította ki : Ajánláspont Bizottság El őterjeszt ő 2. támogatja egyetért 15. támogatja egyetért 24. támogatja egyetért Összeállította: az Országgyűlés Hivatalának Kodifikációs Főosztálya Budapest, december 5. Sneider Tamás s.k. az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság elnöke Dr. Cser-Palkovics András s.k. az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnöke Gúr Nándor s.k. a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnök e Simon Gábor s.k. a Fogyasztóvédelm i bizottság elnök e Rogán Antal s.k. a Gazdasági és informatikai bizottság elnöke Dr. Kocsis Máté s.k. a Honvédelmi és rendészet i bizottság elnöke Pokorni Zoltán s.k. az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság elnök e

kiegészít ő ajánlás a

kiegészít ő ajánlás a T/10221/25. szám ORSZÁGGY ÜLÉS HIVATALA Érkezett : 2009 OKT 14. Az Országgyűlé s Ifjúsági, szociális és családügyi Emberi jogi, kisebbségi, bizottságának civil- és vallásügyi bizottságána k Oktatási és

Részletesebben

Az Országgyűlés. Önkormányzati és területfejlesztés i. bizottságának. ajánlás a. részlete s. vitájáho z

Az Országgyűlés. Önkormányzati és területfejlesztés i. bizottságának. ajánlás a. részlete s. vitájáho z ORSZÁGGYULES HIVATALA T/10749/15. Érkezett : 2013 StEPT 1 6. Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi

Részletesebben

T/10979/17. Az Országgy űlé s. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/10979. sz. törvényjavaslat.

T/10979/17. Az Országgy űlé s. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/10979. sz. törvényjavaslat. ORSZÁGGVÜLÉS I1IVATAL.t- T/10979/17. Érkezett : 2009 NOV 4 8. Az Országgy űlé s Oktatási és tudományos bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának kiegészít ő ajánlás a a közoktatásról

Részletesebben

T/1745/39. Az Országgyűlé s. az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáró l szóló T/1745. számú törvényjavasla t

T/1745/39. Az Országgyűlé s. az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáró l szóló T/1745. számú törvényjavasla t T/1745/39. ORSZÁGGYÚLÉS HIVATALA Érkezett : 2010 DEC 0 9. Az Országgyűlé s Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő Foglalkoztatási

Részletesebben

T/9318/45. Az Országgyűlés. civil- és vallásügyi bizottságának. ajánlás a

T/9318/45. Az Országgyűlés. civil- és vallásügyi bizottságának. ajánlás a T/9318/45. ORSZÁGGYÜLÉS HIVATAL A Érkezett : 2009 JuN 29. Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil-

Részletesebben

Az Országgyűlés. egyes törvényeknek a rezsicsökkentés végrehajtásához szükséges módosításáró l szóló T/ számú törvényjavaslat.

Az Országgyűlés. egyes törvényeknek a rezsicsökkentés végrehajtásához szükséges módosításáró l szóló T/ számú törvényjavaslat. T/12491/11. ORSZÁGGY(iLLS HIVATAL A Érkezett : 2013 OKT 10. Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Fogyasztóvédelm i bizottságána k kiegészít ő ajánlás a egyes törvényeknek a rezsicsökkentés

Részletesebben

Az Országgyűlés. bizottságána k. Gazdasági és informatikai bizottságának. vitájához

Az Országgyűlés. bizottságána k. Gazdasági és informatikai bizottságának. vitájához ORSZÁGGYÜLI3S 1 11VATAL A T/10332/5. szám Érkezett : 1013 MARC 13. Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetés i bizottságának Gazdasági és informatikai bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés

Részletesebben

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e Az Országgy űlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Országgyűlés Hivatal a lrományszáfh : 5 \)U Q Érkezett: 2015 JÓN Kijelölt bizottsál A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

T/10047/31. szám. Az Országgyűlés. Ifjúsági, szociális, családügy i és lakhatási bizottságának

T/10047/31. szám. Az Országgyűlés. Ifjúsági, szociális, családügy i és lakhatási bizottságának T/10047/31. szám ORSZÁGGYŰ LÉS HIVATALA Érkezett : 2013 MARC 11. Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügy i és lakhatási bizottságának kiegészít ő ajánlás a a szociális és gyermekvédelmi tárgyú törvények

Részletesebben

A PMKH Oktatási Főosztálya által lefolytatott hatósági ellenőrzések tapasztalatairól, továbbá a 2012/2012-as tanév rendjéről

A PMKH Oktatási Főosztálya által lefolytatott hatósági ellenőrzések tapasztalatairól, továbbá a 2012/2012-as tanév rendjéről A PMKH Oktatási Főosztálya által lefolytatott hatósági ellenőrzések tapasztalatairól, továbbá a 2012/2012-as tanév rendjéről Szabó Diána Oktatási és Közművelődési Osztályvezető Hatósági ellenőrzések megállapításai

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani . számú melléklet T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 992. évi XXXIII.

Részletesebben

ajánlás a kiegészít ő vitájához URSZÁGGYUL-- T/8099/28. szám Érkezett : 2012 SLtri 2 6. Az Országgyűlés Gazdasági és informatika i bizottságának

ajánlás a kiegészít ő vitájához URSZÁGGYUL-- T/8099/28. szám Érkezett : 2012 SLtri 2 6. Az Országgyűlés Gazdasági és informatika i bizottságának T/8099/28. szám URSZÁGGYUL-- Érkezett : 2012 SLtri 2 6. Az Országgyűlés Számvev őszéki és költségvetési bizottságának Gazdasági és informatika i bizottságának Fogyasztóvédelm i bizottságának kiegészít

Részletesebben

részlete s vitájához

részlete s vitájához ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/1794/5. Érkezett : 2010 NOV 2 9. Az Országgy űlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának aj ánlás a az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény módosításáról

Részletesebben

T/7417/23. Az Országgyűlés

T/7417/23. Az Országgyűlés T/7417/23 ORSZÁGGYÜLÉS I IVATALA Érkezett : 2012 JÓN 1 1 Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának ajánlás a a nemzeti vagyonról

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS

AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS Az Országos kompetenciamérés céljai Iskolák, fenntartók: a visszajelzés az intézmény, tanulócsoportok és a tanulók egyéni teljesítményéről saját elemzések készítése saját mérések

Részletesebben

T/6960/69. szám. Az Országgyűlés. az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6960. számú törvényjavaslat.

T/6960/69. szám. Az Országgyűlés. az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6960. számú törvényjavaslat. T/6960/69. szám ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Érkezett : 2012 JÚN 06. Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának második kiegészít ő ajánlás a az egyes egészségügyi

Részletesebben

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére 17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. március 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Szász Márton Általános Iskola

Részletesebben

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/10238/14. Érkezett : 2013 ÁPR 0 O. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolato s nemzetközi közigazgatási

Részletesebben

T/3358/21. Az Országgyűlés. ajánlás a. szabályairól szóló évi XCIX. törvény módosításáról szóló T/3358. számú törvényjavaslat.

T/3358/21. Az Országgyűlés. ajánlás a. szabályairól szóló évi XCIX. törvény módosításáról szóló T/3358. számú törvényjavaslat. T/3358/21. ORSZÁGGYÜLÉS HIVATAL A Érkezett. 2011 JuN 1 5. Az Országgyűlés Kulturális és sajtó- Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának bizottságána k ajánlás a az előadó-művészeti szervezetek

Részletesebben

a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/3486. számú törvényjavaslat

a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/3486. számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/3486/11. szám Érkezett : 2011 S2EPT 1 2. Az Országgyűlés Kulturális és sajt ó bizottságának ajánlás a a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról

Részletesebben

Az Országgy űlés. Számvevőszéki és költségvetés i bizottságának. vitájához

Az Országgy űlés. Számvevőszéki és költségvetés i bizottságának. vitájához URSZÁGGY ÜLÉS HIVATALA. T/1817/19. szám Érkezett: 2010 DEC 0 2. Az Országgy űlés Gazdasági és informatikai bizottságának Ifjúsági, szociális, családügy i és lakhatási bizottságána k Számvevőszéki és költségvetés

Részletesebben

T/6768/18. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k. ajánlás a

T/6768/18. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k. ajánlás a T/6768/18. szám ORSZÁCG Y 1J lyé 7 _ 1 Tr l. Érkezett: 2008 DEC 1 5. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k ajánlás a a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a

Részletesebben

ERKÖLCSTAN / HIT-ÉS ERKÖLCSTAN TANTÁRGY TANÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS

ERKÖLCSTAN / HIT-ÉS ERKÖLCSTAN TANTÁRGY TANÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS ERKÖLCSTAN / HIT-ÉS ERKÖLCSTAN TANTÁRGY TANÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS A NEMZETI KÖZNEVELÉSRŐL SZÓLÓ 2011. ÉVI CXC. TÖRVÉNY erkölcstan illetve hit- és erkölcstan oktatására vonatkozó rendelkezései

Részletesebben

T/11114/46., Érkezett : 2013 JUN.2 6. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/11114/46., Érkezett : 2013 JUN.2 6. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a OR.SZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/11114/46., Érkezett : 2013 JUN.2 6. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról

Részletesebben

T/6217/13. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/6217/13. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a T/6217/13. szám Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának Honvédelmi és rendészeti bizottságának ajánlás a egyes büntetőjogi

Részletesebben

Pedagógusok. Munkakör Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák szakvizsgázott intézményvezető-helyettes, kémia szakos tanár; 1

Pedagógusok. Munkakör Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák szakvizsgázott intézményvezető-helyettes, kémia szakos tanár; 1 Pedagógusok Munkakör Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák intézmény-helyettes, kémia szakos ; 1 középiskolai környezetvédelem szakos francia szakos nyelv, angol 2 középiskolai nyelv és

Részletesebben

T/16302/27.szám. i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés. Alkotmány- és igazságügyi bizottságának. ajánlása

T/16302/27.szám. i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés. Alkotmány- és igazságügyi bizottságának. ajánlása T/16302/27.szám A, i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés Alkotmány- és igazságügyi bizottságának ajánlása az építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos adatszolgáltatásokkal összefüggő egyes

Részletesebben

Az Országgyűlés. ajánlás a. a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló évi XX. törvény módosításáról szóló T/1247. számú törvényjavaslat

Az Országgyűlés. ajánlás a. a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló évi XX. törvény módosításáról szóló T/1247. számú törvényjavaslat ORBZÁGGYÜLÉS HIVATAL A T/1247/18. Érkezett : 2010 OKT 1 8. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának ajánlás a Emberi jogi, kisebbségi, civil- é s vallásügyi bizottságának a

Részletesebben

T/11105/31. szám. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a. záró vitájához

T/11105/31. szám. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a. záró vitájához ORSZAGGYÜLÉS HIVATA L I', T/11105/31. szám Érkezett : 2013 JuN 0 3. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a az egyes büntetőtárgyú törvények módosításáról szóló

Részletesebben

Nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény

Nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény A beilleszkedési, tanulási, magtartási nehézséggel küzdő gyermekek, tanulók ellátásának jelenlegi szabályai, az értékelés és minősítés alóli felmentés és szöveges értékelés kifutó rendszerben történő kivezetésével

Részletesebben

27. NAPIREND Ügyiratszám:1/709-2/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 23-i nyilvános ülésére

27. NAPIREND Ügyiratszám:1/709-2/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 23-i nyilvános ülésére 27. NAPIREND Ügyiratszám:1/709-2/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. november 23-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Veszprém Megyei Pedagógiai

Részletesebben

T/17968/10. szám. Az Országgyűlés. a j á n l á s a

T/17968/10. szám. Az Országgyűlés. a j á n l á s a T/17968/10. szám Az Országgyűlés Kulturális és sajtó bizottságának Alkotmány- és igazságügyi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának Önkormányzati bizottságának a j á n l á s

Részletesebben

Az Országgyűlés. Oktatási, tudományos és kutatási. bizottságána k. ajánlás a

Az Országgyűlés. Oktatási, tudományos és kutatási. bizottságána k. ajánlás a ORSL ÁC.s T/13091/14. Érkezett : 2013 DEC 0 3. Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságána k Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának Foglalkoztatási és munkaügy

Részletesebben

Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizott ságának. ajánlás a. záró vitájáho z

Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizott ságának. ajánlás a. záró vitájáho z ORSZÁтC ЧU I_3 S IIIVATAL A T/12953/ 11. szám Erkezett : 2013 DEC о ~. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizott ságának ajánlás a а Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát segítők végzettsége

Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát segítők végzettsége Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát segítők végzettsége 1. tanító Munkakör Tanított tantárgy Szakképzettségek, végzettségek környezetismeret, ének-zene, életvitel és gyakorlat,

Részletesebben

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a T/12642/58. Az Országgyűlés Szociális és családügyi Egészségügyi Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi Foglalkoztatási és munkaügyi Ifjúsági és sport Költségvetési és pénzügyi Önkormányzati k i e g é s

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

T /7417/3. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés. ajánlás a

T /7417/3. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés. ajánlás a ORSZÁGGYŰ LÉS HIVATAL T T /7417/3 Érkezett: 2012 JuN 05. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának ajánlás

Részletesebben

Köszöntjük vendégeinket!

Köszöntjük vendégeinket! Köszöntjük vendégeinket! Szakmai nap az integráció jegyében Mohács, 2013. október 24 TÁMOP 3.1.6-11/2 2011-003 Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! A sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének

Részletesebben

T/12910/22. szám. Az Országgy űlés. Önkormányzati és területfejlesztési. Foglalkoztatási és munkaügyi. vitájához

T/12910/22. szám. Az Országgy űlés. Önkormányzati és területfejlesztési. Foglalkoztatási és munkaügyi. vitájához oi SG_ G(3 é~ é 1 4 H. vi".fit'\ LÁ T/12910/22. szám Érkezett : 2013 NOV 2 6. Az Országgy űlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának Fenntartható fejlődé s bizottságána k Foglalkoztatási és

Részletesebben

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 28-i ülésére

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 28-i ülésére Előterjesztés Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 204. május 28-i ülésére Tárgy: Az óvodai nevelés szakmai feladatellátásához köthető személyi változások, és az ehhez kapcsolódó kiadások

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t Módosító javaslat Kövér László úrna k Az Országgyűlés elnöke G ay (o'- Helyben Érkezett: 2O11 NOV 2 3. Tisztelt Elnök Úr! A Házszabály 94. (1) bekezdése alapján a nemzeti köznevelésró7 szóló T/4856. számú

Részletesebben

13/2015. (III. 6.) EMMI rendelet Intézményvezetői segédanyag

13/2015. (III. 6.) EMMI rendelet Intézményvezetői segédanyag Az emberi erőforrások miniszterének 13/2015. (III. 6.) EMMI rendelete a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Részletesebben

a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/ sz. törvényjavaslat

a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/ sz. törvényjavaslat T/10979/14. ORSLÁGGYliLÉS HIVATAL A Érkezett : 2009 NOV 12. Az Országgy űlés Oktatási és tudományos bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának aj ánlás a a közoktatásról szóló 1993.

Részletesebben

A os tanév helyi rendje

A os tanév helyi rendje Bocskai István Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2071 Páty, Bocskai utca 9. Telefon/Fax: 23/343-537 e-mail: bocskai9@freestart.hu OM azonosító: 032447 A 2015-16-os tanév helyi rendje Jogszabályi

Részletesebben

kiegészít ő ajánlás a

kiegészít ő ajánlás a 0nSLÁGG Y LÉS HIVATALA T/4995/34. szám Érkezett : 2011 DEC 1 5. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának kiegészít ő ajánlás a az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló

Részletesebben

pedagógusok Iskolai végzettség Főiskola matematika-testnevelés tanár Oktatási azonosító szakos Szakképzettség Szakvizsga Szakkollégium S.sz.

pedagógusok Iskolai végzettség Főiskola matematika-testnevelés tanár Oktatási azonosító szakos Szakképzettség Szakvizsga Szakkollégium S.sz. S.sz. 1 Iskolai végzettség matematika-testnevelés tanár Egyetem gyógytestnevelő tanár szakos Szakképzettség Szakvizsga Szakkollégium Oktatási azonosító 74911947817 2 magyar nyelv és irodalom tanító 76788670402

Részletesebben

A Költségvetési bizottság jelentése

A Költségvetési bizottság jelentése Érkezett : J. Az Országgyűlés Költségvetési bizottsága Kapcsolódó bizottság A Költségvetési bizottság jelentése az egyes adótörvények és azokkal összefügg ő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Az intézményben a szakos ellátottság teljes körű. A Nemzeti alaptanterv műveltségterületeinek és

Részletesebben

második kiegészít ő ajánlás a

második kiegészít ő ajánlás a T/10680/19. szám 1 v, IIC..,.sx...x.,.. ~~ c. x,.x 111...:.é.: :.aüix : :ié~éésémtééxééé 3.e.. : eéülygu&ii!m Wi Aéééé 2Z, ORSZAGGYÜLES HIVATALA Érkezett : 3, 3it Az Országgyűlé s Mez őgazdasági bizottságának

Részletesebben

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE Elérhetőségeink: 7000 Sárbogárd, József A. u. 10. E-mail: sarbogard@fejermepsz.hu Telefon, fax: +3625 462 015 2018.02.23. Szakembereink

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 1790 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 12. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei Az emberi erőforrások minisztere 8/2014. (I. 30.) EMMI rendelete a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről

Részletesebben

okleveles német nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár általános iskolai tanító német idegen nyelvi műveltségi területen

okleveles német nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár általános iskolai tanító német idegen nyelvi műveltségi területen Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Pedagógusok, nevelő és oktató munkát segítők iskolai végzettsége és szakképzettsége 2017/2018-as tanév Móricz

Részletesebben

módosító javaslato t

módosító javaslato t ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ (hszaggyiilés Htvarat a románysz^ gin : ( S-a() Érkezett : 2015 JuN 1 1. Módosító javaslat Kövér László úrna k az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

irományszám: ' 11LL 8 I Érkezett 2015 MÁJ o 7. ~som ";, A Népjóléti btzottságflélentése. wtl1:.'.is7 ~ O">* Tisztelt Elnök Úr!

irományszám: ' 11LL 8 I Érkezett 2015 MÁJ o 7. ~som ;, A Népjóléti btzottságflélentése. wtl1:.'.is7 ~ O>* Tisztelt Elnök Úr! b n vidlca{d Az Országgy űlés Népjóléti bizottsága irományszám: ' 11LL 8 I Érkezett 2015 MÁJ o 7. C Kijelöli bizottság ~som ";, A Népjóléti btzottságflélentése. wtl1:.'.is7 ~ O">* a gyermekek védelméről

Részletesebben

OR SZÁGGYŰLÉS 1 1\.AT ALA. ajánlás a. részlete s. vitájához

OR SZÁGGYŰLÉS 1 1\.AT ALA. ajánlás a. részlete s. vitájához T/10571/42. szám OR SZÁGGYŰLÉS 1 1\.AT ALA Frkezett : 2013 ÁPR 2 3. Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil - és vallásügyi bizottságána k Sport- és

Részletesebben

épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes vitájáró l Tisztelt Elnök Úr!

épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes vitájáró l Tisztelt Elnök Úr! Országgy űlés Hivatal a Irományszám : -v I sc '- 1 5 Az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Érkezett 2015 JÚN 1 7. Kijelölt bizottság épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes

Részletesebben

Alapító okirat módosítása (határozati javaslat)

Alapító okirat módosítása (határozati javaslat) Alapító okirat módosítása (határozati javaslat) Mende Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a NOKI ÁMK alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: 1.) Az alapító okirat 4. számú melléklete szerinti

Részletesebben

A törvényt az Országgyűlés a 2013. április 30-i ülésnapján fogadta el.

A törvényt az Országgyűlés a 2013. április 30-i ülésnapján fogadta el. CSANÁDI PEDAGÓGIAI INTÉZET OM 200346 1143 Budapest, Őrnagy u. 5-7. Telefon: 422-0274,422-1998 Fax:422-1999 E-mail: pedintezet@csanadiiskola.hu Honlap: www.csanadiiskola.hu/pedagógiai Intézet A törvényt

Részletesebben

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal.

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal. A nem állami költségvetési szerv, vagy települési önkormányzat beleértve a helyi önkormányzatok társulását is által alapított intézmények (egyházi és magán köznevelési intézmények) működési engedélye Ügyleírás:

Részletesebben

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény fenntartója: a fenntartó székhelye: a fenntartó képviselője:

Részletesebben

A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola közzéteszi a Magyar Közlöny 116. számában megjelent 11/2019.(VII.3.) EMMI rendelete alapján a 2019/2020. tanév rendjében az intézménytípusára

Részletesebben

A Budapest, XVIII. Kerületi SOFI Közzétételi listája 2015.

A Budapest, XVIII. Kerületi SOFI Közzétételi listája 2015. Az intézményben dolgozó pedagógusok és végzettségeik A Budapest, XVIII. Kerületi SOFI Közzétételi listája 2015. 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

4. Az Nkt. 7. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

4. Az Nkt. 7. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4476) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára, a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

A Kormány..../2015. ( ) Korm. rendelete

A Kormány..../2015. ( ) Korm. rendelete A Kormány.../2015. ( ) Korm. rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC.

Részletesebben

4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét,

4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét, 4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét, Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 2. a köznevelési intézmény székhelyét és

Részletesebben

Ápolás Betegellátás Alapszak PEDAGÓGIA I/8. Deutsch Krisztina szakoktató

Ápolás Betegellátás Alapszak PEDAGÓGIA I/8. Deutsch Krisztina szakoktató Ápolás Betegellátás Alapszak PEDAGÓGIA I/8. Deutsch Krisztina szakoktató KÖZOKTATÁSI TÖRVÉNY Jogszabályok a képzésben 1993. évi LXXIX. tv. a közoktatásról 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

T/6289/6. szám. Az Országgyűlés

T/6289/6. szám. Az Országgyűlés OLSZÁGGYŰUS HIVATAL A T/6289/6. szám érkezett : 2008 OKT 3 0. Az Országgyűlés Költségvetési, pénzügyi és számvev őszéki bizottságána k Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő ajánlás a az utasok

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 29-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 29-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 29-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Hevesy György Általános Iskola pedagógiai programjának módosítása

Részletesebben

Örömhír Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÉRÍTÉSI DÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZATA. Érvényes: szeptember 1-től

Örömhír Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÉRÍTÉSI DÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZATA. Érvényes: szeptember 1-től Örömhír Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÉRÍTÉSI DÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZATA 1 Érvényes: 2016. szeptember 1-től Általános rendelkezések A szabályzat hatálya kiterjed az Örömhír Általános iskola

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér:

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér: A PEDAGÓGIAI PROGRAM Törvényi háttér: ÁTDOLGOZÁSA 2011. évi CXC törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyáli Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyáli Tankerülete A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony Teljes munkaidő Pest megye, 2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky útca 52. tanító-napközis nevelő Napközis tanítói és a munkaköri

Részletesebben

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) hatályba lépésének ütemezése

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) hatályba lépésének ütemezése A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) hatályba lépésének ütemezése A törvény 2012. szeptember 1-jén lép hatályba, de legtöbb intézkedése késleltetve, illetve fokozatosan kerül bevezetésre,

Részletesebben

ZALAMEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓ HATÁROZAT. A Zala Megyei Kormányhivatal által Z0/9/2011. számon nyilvántartásba vett Szociális Missziótársulat

ZALAMEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓ HATÁROZAT. A Zala Megyei Kormányhivatal által Z0/9/2011. számon nyilvántartásba vett Szociális Missziótársulat ZALAMEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓ Ügyiratszám: ZAB/090/173-5/2014. Tárgy: működési engedély módosítása Ügyintéző: Baloghné Erdei Margit Telefon: (92) 507-788 HATÁROZAT A Zala Megyei Kormányhivatal által

Részletesebben

FEJLESZTŐ-DIFFERENCIÁLÓ SZAKPEDAGÓGIA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/808-5/2013.

FEJLESZTŐ-DIFFERENCIÁLÓ SZAKPEDAGÓGIA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/808-5/2013. FEJLESZTŐ-DIFFERENCIÁLÓ SZAKPEDAGÓGIA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/808-5/2013. Képzésvezető: Dr. Mező Ferenc főiskolai docens Képzési idő: 3 félév Szakképzettség megnevezése: Fejlesztő-differenciáló

Részletesebben

Módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT

Módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT Módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT (megel z módosítás: 2013. május 29.) A (székhelye: 8500 Pápa, Széchenyi u. 15.), a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola alapító okiratát a nemzeti

Részletesebben

T/3507/86. szám. Az Országgyűlés. Oktatási, tudományos és kutatási bizottságána k

T/3507/86. szám. Az Országgyűlés. Oktatási, tudományos és kutatási bizottságána k ORSZÁGGYÜLÉS HIVATAL A T/3507/86. szám Érkezett : 2011 JuN.3 O. Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civilés vallásügyi bizottságának Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k Oktatási,

Részletesebben

a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról szóló T13660. számú törvényjavaslat

a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról szóló T13660. számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/3660/10.szám 1007 SZER 2 0. Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Európai ügyek bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Költségvetési,

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - az oktatás szabályozására vonatkozó 2. oldal (2) bekezdésében a járási hivatal szövegrész

Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - az oktatás szabályozására vonatkozó 2. oldal (2) bekezdésében a járási hivatal szövegrész Magyar joganyagok - 2016. évi CXXVI. törvény - az oktatás szabályozására vonatkozó 1. oldal 2016. évi CXXVI. törvény az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról 1 1-2. 3 1.2 2. A

Részletesebben

Ügyiratszám: BP-05/109/ /2018. Tárgy: jegyzőkönyv törvényességi ellenőrzés

Ügyiratszám: BP-05/109/ /2018. Tárgy: jegyzőkönyv törvényességi ellenőrzés Ügyiratszám: BP-05/109/00830-6/2018. Tárgy: jegyzőkönyv törvényességi ellenőrzés Ügyintéző: Agárdi Henrietta során tett megállapításokról Telefon: 06-1-235-1736 E-mail: agardi.henrietta@bfkh.gov.hu Hiv.

Részletesebben

A MEZŐBERÉNYI PETŐFI SÁNDOR EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. térítési díj és tandíjfizetési szabályzata

A MEZŐBERÉNYI PETŐFI SÁNDOR EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. térítési díj és tandíjfizetési szabályzata A MEZŐBERÉNYI PETŐFI SÁNDOR EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM térítési díj és tandíjfizetési szabályzata Hatályos: 2016. év szeptember hó 1. napjától I. Törvényi háttér a térítési díj

Részletesebben

A különleges gondozáshoz, a rehabilitációs célú foglalkoztatáshoz való jog, a gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézménykt 30

A különleges gondozáshoz, a rehabilitációs célú foglalkoztatáshoz való jog, a gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézménykt 30 KT 121 28. bekezdés Sajátos nevelési igény ű tanulók ellátásának feltételei Sajátos nevelési igény ű neveléshez és oktatáshoz szükséges feltételek: a gyermek, tanuló külön óvodai neveléséhez, illetve iskolai

Részletesebben

FENNTARTÓ ÁLTAL TÖRTÉNŐ TÉRÍTÉSI DÍJ, TANDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI, A SZOCIÁLIS ALAPON ADHATÓ KEDVEZMÉNYEK FELTÉTELEI

FENNTARTÓ ÁLTAL TÖRTÉNŐ TÉRÍTÉSI DÍJ, TANDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI, A SZOCIÁLIS ALAPON ADHATÓ KEDVEZMÉNYEK FELTÉTELEI FENNTARTÓ ÁLTAL TÖRTÉNŐ TÉRÍTÉSI DÍJ, TANDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI, A SZOCIÁLIS ALAPON ADHATÓ KEDVEZMÉNYEK FELTÉTELEI 2013 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.)

Részletesebben

Javaslat óvodavezető beosztás ellátására szóló megbízás pályázati kiírására

Javaslat óvodavezető beosztás ellátására szóló megbízás pályázati kiírására 1 PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-184/2018. Megtárgyalás

Részletesebben

2018. április 12. (csütörtök) óra és április 13. (péntek) óra. közötti időszakot határoztam meg.

2018. április 12. (csütörtök) óra és április 13. (péntek) óra. közötti időszakot határoztam meg. Ügyiratszám: SO-04B/OKT/000087-4/2018. Tárgy: A 2018/2019. tanév első évfolyamára történő általános iskolai beiratkozás időpontjának meghatározása. A Kaposvári Járás illetékességi területén valamennyi

Részletesebben

kertészeti műszaki tanár vizuális nevelőtanár, virágkötő egyetem

kertészeti műszaki tanár vizuális nevelőtanár, virágkötő egyetem Név Munkakör Végzettségi fok Szakok, végzettségek Pedagógus 1 konduktor konduktor Pedagógus 2 gyógypedagógus értelmileg akadályoztatottak pedagógiája szakos tanár, tanítói gyógytestnevelő Pedagógus 3 közismereti

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító okiratának módosítása

Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító okiratának módosítása Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. augusztus 28-án tartandó ülésére Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. alapító okiratát a következők szerint adom ki.

ALAPÍTÓ OKIRAT. alapító okiratát a következők szerint adom ki. HONVÉDELMI MINISZTER Nyt. szám: 154 20/2013. ALAPÍTÓ OKIRAT A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 39. (1)

Részletesebben

2013. évi...törvény a nemzeti köznevelésr ől szóló 2011. évi CXC. törvény módosításáró l. Az Nkt. 31. (2) bekezdése a következőf) ponttal egészül ki :

2013. évi...törvény a nemzeti köznevelésr ől szóló 2011. évi CXC. törvény módosításáró l. Az Nkt. 31. (2) bekezdése a következőf) ponttal egészül ki : bt-aa :a '1 Á 5,13 (."t'.013 NOV 2 2, 2013. évi...törvény a nemzeti köznevelésr ől szóló 2011. évi CXC. törvény módosításáró l Az Nkt. 31. (2) bekezdése a következőf) ponttal egészül ki : (Ha a nevelési-oktatási

Részletesebben

Iromány száma: T/3294/7. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: WMEHJTNY0003

Iromány száma: T/3294/7. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: WMEHJTNY0003 Iromány száma: T/3294/7. Benyújtás dátuma: 2018-11-22 14:32 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: WMEHJTNY0003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18.

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2019. április 18. Javaslat a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézmény-átszervezési javaslatának (alapító okirat módosítása)

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a Irományszám : 4,2.3! Érkezett: 2016 NOV 15, Tisztelt Elnök Úr!

Országgy űlés Hivatal a Irományszám : 4,2.3! Érkezett: 2016 NOV 15, Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlé s Kulturális bizottsága Országgy űlés Hivatal a Irományszám : 4,2.3! Érkezett: 2016 NOV 15, Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t benyújtás a Kövér László úr, az Országgy

Részletesebben

Szakmai szolgáltatások az új szaktanácsadói rendszer felépítése PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001

Szakmai szolgáltatások az új szaktanácsadói rendszer felépítése PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Szakmai szolgáltatások az új szaktanácsadói rendszer felépítése Jogszabályi háttér A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 19. és 61. A pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról,

Részletesebben

Egész napos iskola szervezésekor figyelembe kell venni az alábbi szabályozást.

Egész napos iskola szervezésekor figyelembe kell venni az alábbi szabályozást. Egész napos iskola szervezésekor figyelembe kell venni az alábbi szabályozást. Köznevelési törvény 27. (1) Az iskolában a nevelés-oktatást ha e törvény másképp nem rendelkezik a nappali oktatás munkarendje

Részletesebben

Az Országgyűlés. Számvevőszéki és költségvetés i bizottságána k. ajánlás a

Az Országgyűlés. Számvevőszéki és költségvetés i bizottságána k. ajánlás a ORSZÁGGY ULLS HlvAfALA T/9401/7. Érkezett : 2012 DEC 1 1. Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetés i bizottságána k ajánlás a egyes törvényeknek a központi költségvetésről szóló törvény megalapozásával

Részletesebben

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola 201202 KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA a. tanév középfokú beiskolázásához A középfokú iskolába történő jelentkezés rendjét és a felvételi eljárás szabályait

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018. OKTÓBER 1. Aktív pedagógusok munkakör szakképzettség létszám tanító tanító 11 angol műveltségi terület 1 ember- és társadalom műveltségi terület 1 ének műveltségi terület 6 fejlesztő

Részletesebben

! v.it klivatala. ~5w. 5 a,s: H 1AAI4./ Érkezett : 2O11& DEC 0 g. részletes vitájáról. Tisztelt Elnök Úr!

! v.it klivatala. ~5w. 5 a,s: H 1AAI4./ Érkezett : 2O11& DEC 0 g. részletes vitájáról. Tisztelt Elnök Úr! Y ~5w! v.it klivatala 5 a,s: H 1AAI4./ /t 0 Érkezett : 2O11& DEC 0 g. Az Országgy űlés Nemzeti összetartozás bizottsága Kijelölt bizottsáj' A Nemzeti összetartozás bizottsága jelentése A magyar zászló

Részletesebben