7/2013.(III.18) önkormányzati rendelete. a szociális földprogramról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "7/2013.(III.18) önkormányzati rendelete. a szociális földprogramról"

Átírás

1 TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/2013.(III.18) önkormányzati rendelete a szociális földprogramról Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv. 47. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993.évi III. törvény 2. -ában meghatározott feladatkörében eljárva a következıket rendeli el: 1. Tiszaszentimre Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) a szociálisan rászorult tiszaszentimrei lakosok támogatására az e rendeletben meghatározott feltételekkel a szociális földprogramba bevont termıföld mőveléshez való elıkészítését és a földmőveléshez szükséges szaporító anyagokat, növényvédelmi kemikáliákat biztosít (a továbbiakban: szociális földprogram). 2. (1) Szociális földprogramban részt vehet az a tiszaszentimrei lakóhellyel rendelkezı személy, aki a) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben,vagy b) aktív korúak ellátásában részesül,vagy c) akinek háztartásában az egy fıre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át és a földmőveléshez legalább 300 m 2 nagyságú saját vagy bérelt földterülettel rendelkezik. (2) A szociális földprogramban a közös háztartásban élı személyek közül csak egy személy vehet részt. (3) Az önkormányzat legfeljebb 10 személy szociális földprogramban való részvételét biztosítja. (4) A szociális földprogramban való részvételi jogosultságot az Önkormányzat Képviselıtestületének Szociális Bizottsága állapítja meg. A jogosultság megállapítása az ügyfél kérelme alapján történhet. A kérelem a rendelet l. melléklete szerinti formanyomtatványon és adattartalommal nyújtható be. (4) A kérelem abban az esetben utasítható el, ha a) a kérelmezı nem felel meg az (1) (2) bekezdésben szereplı feltételeknek b) a szociális földprogram végrehajtásához biztosított keretszám már nem ad lehetıséget a kérelem teljesítésére. (5) A Szociális Bizottság a kérelem elfogadása esetén a határozatot megküldi jogerıre emelkedés után a program lebonyolítását megállapodás alapján végzı Tiszaszentimre Református Szociális Szolgáltató Központnak Tiszaszentimre, Széchenyi út 6. (továbbiakban: Intézmény). 3. A szociális földprogramban résztvevık (továbbiakban: kedvezményezettek) számára az Önkormányzat biztosítja a földmőveléshez szükséges vetımagot, növényvédı szereket, valamint a termıföld vetésre való elıkészítését. 4. (1) A kedvezményezett a termeléshez szükséges vetımag, növényvédı szer térítésmentes felhasználására jogosult. (2) A termés a kedvezményezett tulajdonába kerül.

2 5. (1) A kedvezményezett köteles a szociális földprogramba bevont földet mővelni, gondozni (gyommentesítés, kártevık elleni védekezés) és a termést idıben betakarítani. (2) A kedvezményezett köteles minden olyan magatartástól tartózkodni, mellyel más kedvezményezettnek, továbbá bárkinek kárt okozna. 6. A szociális földprogramban való részvételi jogosultságot megállapító jogerıs határozat alapján a határozat megküldését követı 15 napon belül a kedvezményezett és az Intézmény szerzıdést köt, amely tartalmazza a szerzıdı felek adatain túl a) a földterület vetésre való elıkészítését, b) a felhasználásra adandó anyagok (vetımag, kemikália) fajtáit és mennyiségét c) az átadás idıpontját, d) a mővelési kötelezettség kimondását e) az Intézmény tanácsadási kötelezettségét és ellenırzési jogosultságát, f) a betakarítás várható idıpontját, g) a szerzıdésben szereplı kötelezettség megszegésének jogkövetkezményeit. A szerzıdéstervezet a rendelet 2. melléklete. 7. (1) Ha a kedvezményezett elmulasztja a föld mővelésének, gondozásának kötelezettségét, az Intézmény határidı megjelölésével - írásban felszólítja a kötelezettség teljesítésére. (2) A felszólítás eredménytelensége esetén a szerzıdést az Intézmény köteles felmondani. A Szociális Bizottság ebben az esetben a kedvezményezettet a szociális földprogramból kizárja. (3) Ha a kizárt személy a föld mővelését oly mértékben elhanyagolta, hogy a földön a további termelés az adott évben már nem folytatható, köteles megtéríteni a felhasznált anyagok ellenértékét. 8. (1) Ez a rendelet a kihirdetését követı napon lép hatályba. (2) E rendelet hatálybalépésével egyidejőleg hatályát veszti a Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének A szociális földprogramról szóló 7/2012. (III. 9.) önkormányzati rendelete. Tiszaszentimre, március 14. Koczúrné Tóth Ibolya s.k. polgármester Juhászné Papp Irén s.k. j e g y z ı Záradék: Ez a rendelet március 18-án kihirdetésre került. Tiszaszentimre, 2013.március 18. Juhászné Papp Irén s.k. jegyzı

3 1. melléklet a 7/2013. (III.18.) önkormányzati rendelethez Kérelem Szociális földprogram Az igénylı a.) neve (asszonyoknál leánykori név is):... b.) állandó bejelentett lakcíme:... c.) tartózkodási helye, ha az a b) pontban foglaltakkal nem azonos: d.) anyja neve:... e.) születési helye és ideje:... f.) foglalkozása:... g.) munkahelye:... h.) családi állapota:... Az igénylı családtagjainak: 1. Neve Születési ideje Rokonsági foka foglalkozása Jövedelme * Az igénylı.. tartózkodásnak jogcíme: - saját vagy családtagja tulajdonában, bérletében lévı lakás -albérletben -munkásszálláson -ágybérletben -szociális intézményben -hajléktalan Az igénylı vagy családtagja ingatlan tulajdona: * A jövedelmekrıl a típusának megfelelı igazolást, vagy annak fénymásolatát (nyugdíjszelvény, munkáltatói igazolás, szerzıdés stb.) kell csatolni. A jövedelemszámításnál irányadó idıszak a havonta rendszeresen mérhetı jövedelmeknél egy hónap, egyéb jövedelmeknél, pedig egy év. Nyilatkozat:

4 Kijelentem, hogy 1. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben 2. aktív korúak ellátásában részesülök 3. családomban az egy fıre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 200 %-át, 4. és rendelkezem legalább 300 m 2 saját tulajdonú vagy bérelt földterülettel 5. az általam szolgáltatott adatok a valóságnak megfelelnek. Tiszaszentimre,. év hó.. nap kérelmezı 2. melléklet a 7/2013.(III.18.) önkormányzati rendelethez TÁMOGATÁSI SZERZİDÉS Mely létrejött a Tiszaszentimre Református Szociális Szolgáltató Központ 5322 Tiszaszentimre, Széchenyi út 6. (továbbiakban: Intézmény) és Név:... Lakcím:... (továbbiakban: Kedvezményezett) között az alábbi feltételekkel: 1.a.) Az Intézmény Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének a szociális földprogramról szóló - /20... (... ) rendelete, valamint az Önkormányzat Szociális Bizottságának./20... számú határozata alapján a Kedvezményezett mint a szociális földprogramban résztvevı számára térítésmentesen biztosítja: 1 cs cukkini vetımag 1 csomag pritamin paprika vetımag 1 cs. konzerv uborka vetımag 1 cs. karfiol vetımag 1 cs. vörös káposzta vetımag 1 cs. fehér káposzta vetımag 1 cs. zeller vetımag 1 cs. saláta vetımag 1 cs. téliretek vetımag 1 cs. póréhagyma vetımag 1 cs paradicsom vetımag 1 cs fızıtök vetımag 0,5 kg borsó vetımag 2 cs. bab vetımag 0,5 kg vöröshagyma (dughagyma) 40 kg vetıburgonya A növénytermesztéshez, gyümölcstermesztéshez szükséges III. kategóriába tartozó, növényvédelmi kemikáliák térítésmentes felhasználását. b.) A szántóterület mélyszántását és vetésre való elıkészítését az Önkormányzat végzi el. 2.) Az Intézmény az 1. pontban felsorolt juttatásokon kívül gondoskodik a termelés irányításáról, melyet programkoordinátor végez, továbbá a termeléshez szükséges szakismeret átadása érdekében termesztési, növényvédelmi szaktanácsadást, valamint képzést szervez. A Kedvezményezett e szolgáltatásokat térítés nélkül igényelheti.

5 A programkoordinátor: Postás Imre 3.) Az Intézmény az 1.) - 2.) pontban meghatározott szolgáltatásokat és juttatásokat a következı idıpontokban köteles nyújtani. a) földterületet elıkészítését tárgyév április 15-ig b) a vetımagokat a vetési idıszak elıtt, általában három nappal c) a kemikáliákat a szükséges védekezési munkák várható legkorábbi idıpontjáig d) a termelésirányítást, képzést, szaktanácsadást a termelés sajátosságaihoz igazodóan folyamatosan. A felhasználandó anyagok átadása úgy is történhet, hogy a felhasználás helyén az adott munkamővelet elvégzése elıtt adja át a programkoordinátor azokat. Az átadásról a Kedvezményezettet a programkoordinátor elıre értesíti. 4. ) A földterület és az anyagok átvételére a Kedvezményezett vagy írásbeli maghatalmazással vele egy háztartásban élı nagykorú hozzátartozója jogosult. 5. ) a) A föld megmővelését, gondozását a Kedvezményezett személyesen köteles végezni, abba csak hozzátartozóit vonhatja be. b) A felhasználásra adott anyagok csak a szerzıdésben szereplı földterület mővelése során használhatók fel, azt más területen felhasználni, eladni, ajándékozni vagy bármely módon másra átruházni, elfogyasztani tilos. 6. a) Ha az Intézmény nem biztosítja a földterület elıkészítését, a Kedvezményezett mentesül e szerzıdés teljesítése alól, azonban nem követelheti a szerzıdés szerint biztosítandó anyagokat. b) Ha az Intézmény valamely vetımag biztosítását mulasztja el, a Kedvezményezett csak ezen növény termesztése alól mentesül, a földet (területrészt) azonban gyommentes állapotban köteles tartani. c) Ha az Intézmény a védekezéshez szükséges kemikáliát nem biztosítja a Kedvezményezett az adott munkamővelet elmulasztásáért nem felelıs. d) A b), c), pontok esetén a Kedvezményezett saját költségén beszerezheti a szükséges anyagokat és azok ellenértékét kérheti az Intézménytıl. A Kedvezményezett e jogával akkor élhet, ha a beszerzés elıtt jelezte az Intézménynek az adott anyag használatának idıszerőségét és azt az Intézmény elismerte. 7. Ha a Kedvezményezett a) nem biztosítja a földterületet elıkészítésre, b) nem veszi át az anyagokat a programkoordinátor által megjelölt idıpontokban, c) az átvett anyagokat nem rendeltetésszerően használja fel (eladja, elajándékozza, más módon átruházza, elfogyasztja), d) a mővelési kötelezettséget elmulasztja, e) a földhasználatot másnak átengedi, az Intézmény azonnali hatályú felmondással e szerzıdést megszüntetheti, és a földhasználatot más személynek adhatja át. Az a), b), d), e) pontok esetén a felmondás elıtt írásban fel kell szólítani a Kedvezményezettet kötelezettségének, illetıleg átvételnek a teljesítésére. A felmondás akkor gyakorolható, ha a felszólítás eredménytelen maradt. A c) pont esetében, ha a Kezdeményezett saját költésén pótolja megfelelı minıségben a másra fordított anyagokat, a felmondás nem gyakorolható. A pótlásra a felmondás elıtt írásban fel kell szólítani a Kedvezményezettet. 8. ) a) A Felek a szerzıdés során kötelesek együttmőködni.

6 b) A szerzıdésben nem szabályozott kérdésekben a haszonkölcsönre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Tiszaszentimre, év. hó.. nap Intézmény Kedvezményezett

1. Módosuló rendelkezések. 1. A 10/2006.(V.31.) önkormányzati rendelete / továbbiakban (R) / 2. (3) b.) pontját hatályon kívül helyezi

1. Módosuló rendelkezések. 1. A 10/2006.(V.31.) önkormányzati rendelete / továbbiakban (R) / 2. (3) b.) pontját hatályon kívül helyezi ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képvisel -testületének.../2013.(xii.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról és gyermekvédelem helyi szabályairól szóló- többször módosított 10/2006. (V.31.) önkormányzati

Részletesebben

2013. évi 5. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének március 14-én megtartott rendkívüli ülésérıl készült

2013. évi 5. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének március 14-én megtartott rendkívüli ülésérıl készült 2013. évi 5. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. március 14-én megtartott rendkívüli ülésérıl készült J E G Y Z İ K Ö NYV T Á R GY MUTATÓ Határozat/Rendelet száma Határozat/Rendelet

Részletesebben

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ TISZASZENTIMRE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

8/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályairól

8/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályairól TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 3/2012.(II.15.)

Részletesebben

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014.(XI.25.) önkormányzati rendelete a gyermek étkeztetés térítési díjának megállapításáról

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014.(XI.25.) önkormányzati rendelete a gyermek étkeztetés térítési díjának megállapításáról Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014.(XI.25.) önkormányzati rendelete a gyermek étkeztetés térítési díjának megállapításáról Kaskantyú Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek

Részletesebben

Alsómocsolád Önkormányzata Képviselőtestületének

Alsómocsolád Önkormányzata Képviselőtestületének Alsómocsolád Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2012. ( I. 12. ) önkormányzati rendelete a természetben nyújtható szociális ellátások egyes fajtáiról 1 Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete

Részletesebben

TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK. 15/2001. (X. 24.) számú rendelete

TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK. 15/2001. (X. 24.) számú rendelete TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 15/2001. (X. 24.) számú rendelete A Polgármesteri Hivatal köztisztviselıinek díjazásáról, szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól,

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Annavölgy Község Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2006. (IX.4.) rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól (A módosításokkal egységes szerkezetben) Annavölgy Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról Jászivány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3..

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3.. Sajószöged község Önkormányzatának 3/2001.(I.31.) sz. KT. rendelete a lakásépítés és vásárlás helyi pénzügyi támogatási rendszerérıl a módosításokkal egységes szerkezetben A lakáscélú támogatásokról szóló

Részletesebben

Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól

Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. A támogatás feltételei

1. Általános rendelkezések. 2. A támogatás feltételei Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2015.(X.27.) önkormányzati rendelete A szociális célú tűzifa támogatás igénylésének helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (VIII.04.) számú rendelete. a szociális földprogramról

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (VIII.04.) számú rendelete. a szociális földprogramról Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (VIII.04.) számú rendelete a szociális földprogramról Csemő Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Módosítva: - Kihirdetve: 2004. VII.1. 20/2005. (VIII.30.)

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatásról

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatásról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatásról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkének

Részletesebben

A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifára való jogosultságról, és az igénylés feltételeiről Bucsa Község Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10 /2014. (XI. 11.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás igénylésének helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzatának

Részletesebben

Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2006.(IV.27.) számú rendelete a gyermekek támogatásáról, a gyermekjóléti alapellátásokról

Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2006.(IV.27.) számú rendelete a gyermekek támogatásáról, a gyermekjóléti alapellátásokról Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2006.(IV.27.) számú rendelete a gyermekek támogatásáról, a gyermekjóléti alapellátásokról Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelmi ellátásokról

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelmi ellátásokról TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/015. (II..) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról Tabdi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Kistolmács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete eredeti

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 20-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 20-i ülésére 3. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 20-i ülésére Tárgy: I. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/

SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/ SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének. 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú r e n d e l e t e. a lakáscélú helyi támogatási formákról

Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének. 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú r e n d e l e t e. a lakáscélú helyi támogatási formákról Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú a lakáscélú helyi támogatási formákról Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı- testülete az önkormányzatokról

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem Várvölgy Község Jegyzıjének Várvölgy Kossuth u. 67. Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem Alulírott.. (születési név:.. Szül. hely:.. szül. idı:.. an.:.. családi állapot:..) Várvölgy,

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II.15.) önkormányzati rendelete (L0)

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II.15.) önkormányzati rendelete (L0) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II.15.) önkormányzati rendelete (L0) a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 6/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

11/2008./IV.24./ számú. r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

11/2008./IV.24./ számú. r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL TÓSZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2008./IV.24./ számú r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL 2 Tószeg község önkormányzati képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (VI.14.) rendelete a szociális földprogram működtetéséről

Szendrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (VI.14.) rendelete a szociális földprogram működtetéséről Szendrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (VI.14.) rendelete a szociális földprogram működtetéséről Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 12/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 12/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelıanyag támogatás helyi szabályairól Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2018. (V.2.) önkormányzati rendelete

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2018. (V.2.) önkormányzati rendelete Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018 (V2) önkormányzati rendelete a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez kapcsolódó szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város

Részletesebben

A támogatásra vonatkozó általános szabályok 1. A rendelet célja, hatálya

A támogatásra vonatkozó általános szabályok 1. A rendelet célja, hatálya Ordacsehi Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2014.(X.03.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelıanyag támogatás helyi szabályairól Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete,

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(X.03.) önkormányzati rendelete

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(X.03.) önkormányzati rendelete Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(X.03.) önkormányzati rendelete A szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Tarnaméra Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 02/88-10/2018. Tárgy: szociális tűzifa rendelet Melléklet: rendelet-tervezet ELŐTERJESZTÉS Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 12-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

Az R. 3. c) pontjának cb) alpontja helyébe a következı rendelkezés lép: cb) Humánszolgáltatási Központ szolgáltatásában:

Az R. 3. c) pontjának cb) alpontja helyébe a következı rendelkezés lép: cb) Humánszolgáltatási Központ szolgáltatásában: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2/2011. (II. 9.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról szóló 35/2001. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Pásztor Ferenc, Pingiczer Józsefné, Rácz István, Ruzsinszki Györgyné képviselık, Velki Róbert polgármester

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Pásztor Ferenc, Pingiczer Józsefné, Rácz István, Ruzsinszki Györgyné képviselık, Velki Róbert polgármester J e g y z ı k ö n y v Készült: Magyargécben a Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 4-én 14 órakor megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Pásztor Ferenc, Pingiczer Józsefné, Rácz István,

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2013.(III.28.) Ör. számú önkormányzati rendelete a szociális földprogramról

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2013.(III.28.) Ör. számú önkormányzati rendelete a szociális földprogramról Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2013.(III.28.) Ör. számú önkormányzati rendelete a szociális földprogramról Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testülete Magyarország

Részletesebben

Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az 1993.

Részletesebben

Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesíthetı az a gyermeket nevelı, gondozó család, amely létfenntartását veszélyeztetı élethelyzetbe kerül, illetve idıszakosan

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Homokbödöge Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

2. (1) Az Önkormányzat a kérelmet előterjesztő személyek részére szociális célú tűzifa támogatást biztosíthat a következők szerint.

2. (1) Az Önkormányzat a kérelmet előterjesztő személyek részére szociális célú tűzifa támogatást biztosíthat a következők szerint. Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet

Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet Ikt.szám: 59-8/ 2017/A2 Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat a képviselőtestület döntése alapján pályázatot nyújtott be Belügyminisztériumhoz keménylombos

Részletesebben

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete. a szociális tüzelőanyag juttatásról

Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete. a szociális tüzelőanyag juttatásról Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag juttatásról Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk

Részletesebben

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni.

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni. Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (XII.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

(2) A támogatás ugyanazon lakóingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(2) A támogatás ugyanazon lakóingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától. Tótvázsony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a 3. (6) bekezdése tekintetében a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete /2016. ( ) önkormányzati rendelete a 2016/2017. évi szociális célú tüzelőanyag juttatásról

Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete /2016. ( ) önkormányzati rendelete a 2016/2017. évi szociális célú tüzelőanyag juttatásról Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete /2016. ( ) önkormányzati rendelete a 2016/2017. évi szociális célú tüzelőanyag juttatásról Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról A rendeletet Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl. Medgyesbodzás Széchenyi u. 38.

Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl. Medgyesbodzás Széchenyi u. 38. Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl Medgyesbodzás Széchenyi u. 38. Elıterjesztés Medgyesbodzás Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. január 13-án tartandó ülésére a szociális célú tőzifa

Részletesebben

K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához

K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához Melléklet a 3/2013.(XI.30.) sz. rendelethez K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához A kérelmező személyes adatai Neve:. Születési neve:. Anyja neve: Születési hely,

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011. (IX.16.) önkormányzati rendelete szociális földprogram működtetéséről [Egységes szerkezetben a 27/2011. (XI. 25) önkormányzati rendelettel] Ózd Város

Részletesebben

TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 24./2011. (X. 14.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 24./2011. (X. 14.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 24./2011. (X. 14.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A BURSA HUNGARICA Felsıoktatási Önkormányzati Ösztöndíj szabályozásáról Törökszentmiklós Város

Részletesebben

(4) 5 A gyermek átmeneti gondozása az annak alapjául szolgálók fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart.

(4) 5 A gyermek átmeneti gondozása az annak alapjául szolgálók fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart. Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2000. (I. 30.) számú rendelete a gyermekek átmeneti gondozása keretében megvalósítandó helyettes szülıi tevékenységrıl 1 (az idıközbeni módosításokkal

Részletesebben

Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól

Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Varbó Község Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról (a módosítással egységes szerkezetben) Dédestapolcsány Község

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a 2013. évben a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásból

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

A szociális földprogramról

A szociális földprogramról Bököny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (IV. 02.) önkormányzati rendelete A szociális földprogramról Bököny község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról

Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete a települési önkormányzatok

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a. 17/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a. 17/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 17/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Szajol Községi Önkormányzat

Részletesebben

Egységes szerkezetben. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

Egységes szerkezetben. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2013.(IV.12.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2012. (XII.13.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifára való jogosultságról, és az

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. ./2015. (X. 22.) önkormányzati rendelet-tervezete

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. ./2015. (X. 22.) önkormányzati rendelet-tervezete Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2015. (X. 22.) önkormányzati rendelet-tervezete A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Szajol Községi Önkormányzat

Részletesebben

az egyes gyermekvédelmi ellátásokról

az egyes gyermekvédelmi ellátásokról 1 Jánossmorja Város Önkormányzata Képviselı testületének 6/2007. (III.1.) rendelete az egyes gyermekvédelmi ellátásokról Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a gyermekek védelmérıl és

Részletesebben

Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (X. 20.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (X. 20.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (X. 20.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ságvár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../... (...) önkormányzati rendelete a évi szociális célú tűzifa támogatásról

Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../... (...) önkormányzati rendelete a évi szociális célú tűzifa támogatásról BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.../... ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁSRÓL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú tűzifa juttatásról Monostorapáti község Önkormányzata

Részletesebben

1. A rendelet hatálya kiterjed Döbrönte községben lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászorult személyekre.

1. A rendelet hatálya kiterjed Döbrönte községben lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászorult személyekre. Döbrönte Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás igényléséről és felhasználásáról Döbrönte Község Önkormányzata a szociális igazgatásról

Részletesebben

KÉRELEM az ápolási díj megállapítására

KÉRELEM az ápolási díj megállapítására KÉRELEM az ápolási díj megállapítására I. Az ápolást végzı személyre vonatkozó adatok 1. Személyi adatok Neve: Születési neve: Anyja neve:. Születési hely, év, hó, nap:.. Lakóhely:. Tartózkodási hely:

Részletesebben

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Báránd Község Önkormányzat

Részletesebben

(3) E rendelet hatálya kiterjed Ballószög közigazgatási területén életvitelszerűen lakó és ott lakcímmel rendelkező állampolgárokra.

(3) E rendelet hatálya kiterjed Ballószög közigazgatási területén életvitelszerűen lakó és ott lakcímmel rendelkező állampolgárokra. Ballószög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Ballószög Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Átány Községi Ön kormányzat Képviselő-testületének. 14/2016.(XI.30.) önkormányzati rendelete. A szociális célú tüzelőanyag juttatásának szabályairól

Átány Községi Ön kormányzat Képviselő-testületének. 14/2016.(XI.30.) önkormányzati rendelete. A szociális célú tüzelőanyag juttatásának szabályairól Átány Községi Ön kormányzat Képviselő-testületének 14/2016.(XI.30.) önkormányzati rendelete A szociális célú tüzelőanyag juttatásának szabályairól Átány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, az

Részletesebben

kérem a megelılegezését,

kérem a megelılegezését, K É R E L E M G yermektartásdíj megelılegezése iránt Név:... Születési hely, idı:.. anyja neve: szám alatti lakos tartásra jogosult szülı elıadom: A... (Bíróság neve) az.. -n kelt számú ítélettel megállapította

Részletesebben

Monostorapáti, november 8. T a k á cs Lászlóné jegyző

Monostorapáti, november 8. T a k á cs Lászlóné jegyző MONOSTORAPÁTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 8296 Monostorapáti Petőfi u. 123. Telefon; 87/435-055, 87/535-005; Fax: 87/435-055 E-mail: mapatik@hu.inter.net Hirdetmény Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Lipót Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2018.(III...) önkormányzati rendelete a lakás építéséhez, vásárlásához nyújtandó helyi támogatásról

Lipót Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2018.(III...) önkormányzati rendelete a lakás építéséhez, vásárlásához nyújtandó helyi támogatásról Lipót Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2018.(III...) önkormányzati rendelete a lakás építéséhez, vásárlásához nyújtandó helyi támogatásról Lipót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2013.(XII.02.)

Részletesebben

(1) A Rendelet 2. (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) A Rendelet 2. (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének /05. (II. 9.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló /0. (III. 7.) önkormányzati rendelet módosításáról Felsőlajos Község Önkormányzatának

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Vasszilvágy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (XII.3.) önkormányzati rendelete

Vasszilvágy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (XII.3.) önkormányzati rendelete Vasszilvágy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (XII.3.) önkormányzati rendelete /A 3/2018. (IV.13.) és a 9/2018. (XI.30.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

1.. (1) A Rendelet 3.. c) pontja az alábbi ce) és cf) pontokkal egészül ki: 3.. c): ce) támogató szolgálat cf) közösségi ellátás 2..

1.. (1) A Rendelet 3.. c) pontja az alábbi ce) és cf) pontokkal egészül ki: 3.. c): ce) támogató szolgálat cf) közösségi ellátás 2.. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2009. (III. 18.) rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 8/2005. ( XI.1.) rendelet módosításáról Badacsonytördemic

Részletesebben

Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján

Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése szerint a jogszabályok előkészítése során

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011. (IX.16.) önkormányzati rendelete szociális földprogram működtetéséről [Egységes szerkezetben a 27/2011. (XI. 25), a 24/2012. (XI.23.), a 12/2013.

Részletesebben

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Érkezett: 20. hó nap Átvette: MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Magánszemély Mérséklés, valamint költségmentesség igénylı adatlap 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) születési helye és ideje:... anyja neve:...

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat Jelenlegi szabályozás Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE A gyermekek védelméről Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

4. (1) A szociális földprogram végrehajtására a Képviselő-testület az 1. számú melléklet szerinti ingatlanokat jelöli ki.

4. (1) A szociális földprogram végrehajtására a Képviselő-testület az 1. számú melléklet szerinti ingatlanokat jelöli ki. Berente Község Önkormányzata 1 Berente Község Önkormányzat képviselő-testületének 6/2014(III.28.), 15/2008.(X.06.) és 8/2007.(IV.2.) rendeletével módosított 2/2007.(I.29.) rendelete a szociális földprogram

Részletesebben

Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Kisberzseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

ADATLAP AZ E-ON TERÜLETÉN FOGYASZTÁSI HELLYEL RENDELKEZİ RÁSZORULÓ FOGYASZTÓK

ADATLAP AZ E-ON TERÜLETÉN FOGYASZTÁSI HELLYEL RENDELKEZİ RÁSZORULÓ FOGYASZTÓK ADATLAP AZ E-ON TERÜLETÉN FOGYASZTÁSI HELLYEL RENDELKEZİ RÁSZORULÓ FOGYASZTÓK TÁMOGATÁSA 1. KÖR I. JOGOSULTSÁGI KATEGÓRIA: (Jelölje x-szel) A kategória A szolgáltatásból 2009. március 31. elıtt kikapcsoltak

Részletesebben