ÜGYVEZETŐ ELNÖKI ÉVES BESZÁMOLÓ A 2012-ES ESZTENDŐRŐL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜGYVEZETŐ ELNÖKI ÉVES BESZÁMOLÓ A 2012-ES ESZTENDŐRŐL"

Átírás

1 ÜGYVEZETŐ ELNÖKI ÉVES BESZÁMOLÓ A 2012-ES ESZTENDŐRŐL

2 NAGYOBB rendezvényeink Feb Tisztújító Közgyűlés, Érsekújvár A tisztújítás eredményei: Szövetségi Cserkésztanács: Elnök: 1. Kocur László st. Szövetségi Cserkésztanács: Tagok: 1. Bartal Zoltán st. 2. Gálik Zoltán st. 3. Hanusovszky István st. 4. Szanyi Tamás st. 5. Szeghő Sándor st. 6. Török András cst. Ellenőrző Bizottság: 1. Ajpek Gabriella cst. 2. Árkiné Gálik Zsuzsanna cst. 3. Juhász Lucia st. Fegyelmi bizottság: 1. Lengyel Zoltán st. 2. Takács Gabriella st. 3. Török Katalin st. Mozgalmi vezetőtiszt: 1. Farkas Márta st. Ügyvezető elnök: 1. Csémi Szilárd cst. Vezetőképző vezetőtiszt: 1. Gál Erik st. A Közgyűlés másnapján kibővített ülést tartott az 1. sz. gróf Esterházy János vezetőképző cserkészcsapat a hétvégén megjelent cserkészvezetőkkel együtt. A résztvevők a nevelési munka jövőjét meghatározó stratégiai terv egyes részein dolgoztak, érintve olyan témákat, mint az új cserkészcsapatok alapítása, a lehetséges új cserkészkiadványok vagy a gyakorlatban megélt hitéletre való nevelés. Már. 30. Ápr. 1. Ápr Júl Őrsvezetői Találkozó, Komárom 28 résztvevővel zajlott az őrsvezetők közös hétvégéje 2012-ben. Aki ott volt, megismerkedhetett a QR kódokkal, majd újonnan szerzett tudását egy városi portyán használhatta fel. Majd következett a falmászás és a saját készítésű papírsákányok eregetése, de volt filmes vetélkedő is. Közben pedig sok játék, beszélgetés. V. Cserkésznap, Komárom Az év egyik legnagyobb cserkészrendezvényén csaknem 250 cserkész gyűlt össze, akik 30 program közül válogathattak maguknak. A helyszín ismét a komáromi VI.-os bástya mellett volt, a programok zömét pedig 2012-ben fiatal cserkészvezetők biztosították. Péntek este Zsapka Attila és Emmer Péter koncertje szórakoztatta a cserkészeket, vasárnap pedig a XXIII. Komáromi Imanapon is megjelentek cserkészek. Vezetőképző Táborok, Palást Olvári-völgy 2012-ben a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Segédőrsvezető-képző, Őrsvezetőképző és Kiscserkészvezető-képző Tábort rendezett meg Paláston, illetve a közeli Olvári-völgyben. A táborok gondtalan működését a IV. Segítő Tábor biztosította. Július között az Ivánka-kastély pedig a Kiscserkész Mintatáborral telt meg. A Segédtisztképző Tábor a Magyar Cserkészszövetség szervezésében valósult meg a résztvevők között szlovákiai jelöltekkel is.

3 Aug Szept Okt Rovertúra, Magas-Tátra 21-en vették az irányt augusztus végén a Magas-Tátra felé. A IX. Rovertúra kivételes volt abból a szempontból, hogy szállás fix helyen volt, innen indultak és ide tértek vissza a cserkészek minden nap. Országos Akadályverseny, Métabajnokság és Tájékozódási Verseny, Ipolyság Az év legnépesebb cserkészrendezvénye 258 résztvevővel ismét az őszi OAMB volt, amely idén, a házigazdáknak köszönhetően kiegészült az 1. Tájékozódási Versennyel, mely Magyarországon, a Börzsönyben zajlott le. Különlegesség volt a korábbi évekhez képest, hogy a szálláshelyül sátrak szolgáltak, ami az enyhe szeptemberi időjárásban nem okozott gondot. 72 óra kompromisszumok nélkül, országszerte Második alkalommal kapcsolódott be cserkészszövetségünk ebbe az országos szintű önkéntes kezdeményezésbe. A résztvevő csapatok között ott volt többek között Egyházfa, Palást, Fülek és Szepsi. Nov Dec Cserkészvezetői konferencia és Tiszti bál, Kürt Borkóstolóval kezdődött péntek este az őszi cserkészvezetői konferencia, majd szombaton a következő témák kerültek terítékre: a nevelési koncepció következő lépései, vezetőképző táborok, felnőtt önkéntesség, a közösségi oldalak veszélyei. Két csoportra osztódva beszélgettek a csapatparancsnokok, és a többi cserkészvezető. Az előadásokkal teli nap végén a résztvevők bálban kapcsolódtak ki. Betlehemi lángosztó staféta, országszerte 2012-ben a láng felvidéki koordinátorának szerepét Zajíček Tamás, érsekújvári segédtiszt vállalta el. Az ő vezetésével indultak el a szövetség képviselői a bécsi lángátadó ünnepségre december 15-én. Az ezt követő napokban a cserkészcsapatok egymásnak adták tovább a lángot, majd ki-ki a saját településén és környékén terjesztette azt közel 80 településen, de eljutott a láng Orosch János püspökhöz is. A Betlehemi Láng talán az éve legnagyobb nyilvánosságot kapott cserkészrendezvénye. Nemzetközi rendezvények Aug Közép-Európai Jamboree, Királylehota Az 1931 óta megrendezett Közép-Európai Cserkésztalálkozó szervezése ismét Szlovákia nemzeti cserkészszövetségét illette. Ez alkalomból a rendezvény része volt a hagyományos AQUA nemzetközi vízitalálkozó is. Az SZMCS tagjai mindkét rendezvényen ott voltak, az AUQA-nak ismét társszervezői voltunk. Itt 9 vízicserkészvezetőnk szolgált a tábortörzsben. A Dzsemborin külön kontingensként 6 tagunk (2-n IST-ként) vett részt, kontingens parancsnok Kiss Angelika volt. Szept Eurosea, Koppenhága, Dánia A Cserkész Világszövetség által szervezett nemzetközi vízicserkész konferencián Esse Bálint vett részt a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség és a magyar vízicserkészet képviselőjeként.

4 Vezetőképzés SŐV ŐV KCSVK 17. Segédőrsvezető-képző Tábor A tábor parancsnoka Zachar Pál volt. 53 jelölt érkezett a táborba, amelyet 6 tagú törzs vezetett élén Zachar Pál táborparancsnokkal. A tábor folyamán a II. próba anyagának elsajátítása mellett kiemelt szerepet kap az állóképesség és az önállóság fejlesztése. A hagyományosnak mondható őszi SŐV Találkozóra november 2-4. között került sor Felsőszeliben. 23. Őrsvezetőképző Tábor Bodzás Gergely táborparancsnok vezetésével 29 őrsvezető jelölttel és 8 törzstaggal zajlott az idei nyári őrsvezetőképző tábor. A tábor egyik előfeltétele a cserkésztudás kellő elsajátítása, a tábor folyamán a hangsúly ennek a tudásnak az átadásán, a cserkészet nevelési módszereinek felhasználásán van. A képzéshez hozzátartozó őszi záróképző hétvége november 1-4. között volt Paláston. Kiscserkész Vezetőképző Tábor A palásti iskola udvarán megvalósult táborban 8 jelölt és 8 törzstag vett részt. A képzés teljes mértékben a kiscserkész korosztállyal való foglalkozáshoz szükséges tudásra és képességek fejlesztésére épül. Parancsnoka Zajíček Pepík volt. ST SETA Segédtisztképző Tábor 2011-ben a magyar cserkészszövetségek közös munkájával megkezdődött egy folyamat, melynek során kidolgozásra került egy közös segédtisztképzés tartalmi és módszertani kerete, és elkezdődött az első közös segédtisztképző tábor előkészítése is. Ez a tábor azonban kommunikációs és logisztikai problémák miatt nem valósult meg. Az eredetileg jelentkező 18 szlovákiai jelölt közül 2-en vettek részt a Magyar Cserkészszövetség Segédtisztképző Táborában. IV. Segítő Tábor Negyedik alkalommal valósult meg a VK táborok mellett működő Segítő Tábor. Gál Erik vezetésével és 18 résztvevővel zajló tábor célja nem csak a GH-s feladatok ellátása az Olvári-völgyben és a Paláston, hanem egy olyan közösségi építése, akik egyre jobban belelátnak ezekbe a teendőkbe, mind önállóbban tudják őket elvégezni, és mindemellett kerítenek időt szórakozásra és önfejlesztésre is. KCS minta Kiscserkész Mintatábor 2012-ben Dékány Andrea vezetésével valósult meg a kiscserkész mintatábor, mely lehetőséget biztosított az őrsvezető- és kiscserkészvezető jelöltek számára a gyakorlásra. A több mint 30 kiscserkész szállása a palásti Ivánka-kastélyban volt, de részt vettek a VK táborok közös szentmiséjén és népi játékán is.

5 Családos cserkészek Öregcserkészeink Cserkészcsapatok 1. sz. cscs. 1. sz. Gróf Esterházy János vezetőképző cserkészcsapat A vezetőképzésben tevékenykedő cserkészeket tömörítő Esterházy csapatnak két összejövetele volt 2012-ben. A februári Közgyűlés másnapján, vasárnap délutánig a csapat tagjai és a tisztújításra érkezett vezetők együtt üléseztek, és foglalkoztak szövetségünk jövőjét érintő kérdésekkel. A második alkalom a hagyományos Esterházy-piknik volt június közepén, ahol elsősorban a nyári VK táborok felszerelésének ellenőrzése történt meg. Az SZMCS képviselői megjelentek Esterházy János emlékünnepségén Mírovban és Budapesten is. Cserkészközösségeink 2012-ben cserkészszövetségünk taglétszáma 1147 fő. Ez év augusztusában hivatalosan is megalakult a 72. számú Szent Lőrinc cserkészcsapat Felsőszeliben, így aktív cserkészcsapataink száma 33. Több csapat is megünnepelte évfordulóját, köztük a nagymegyeri, ipolysági, féli és a kürti cserkészcsapatok. Új csapatparancsnok 2012-ben: Matyó Márió st. (palásti 9. sz. Szent György cserkészcsapat) Leköszönő csapatparancsnokok 2012-ben: Péter Ottó st. (palásti 9. sz. Szent György cserkészcsapat) 2012-ben 5 működő öregcserkészklubról lehet beszámolni: 501. sz. Szent László öregcserkészklub Pozsonypüspöki 502. sz. öregcserkészklub, Érsekújvár 503. sz. Tompa Mihály öregcserkészklub, Rimaszombat 504. sz. Ivánka cserkészklub, Palást Öregcserkészeink közösségei rendszeresen havi, kéthavi gyakorisággal tartanak összejöveteleket. Augusztus között valósult meg a XVIII. Magyar Öregcserkész Találkozó Gödöllőn, ahol??? öregcserkész képviselte szövetségünket. Új klubelnök 2012-ben: Péter Ottó st. (palásti 504. sz. Ivánka cserkészklub) Az év folyamán többször is találkoztak családos cserkészeink: február 19-én Komáromban, március között Paláston, május 30-án Dunaszerdahelyen a Kicsi Hang koncertjén és december 8-án Komáromban. Kiemelt jelentőségű volt a Családos cserkészek nyári tábora, amelyre július 27. és augusztus 1. között került sor a kelet-szlovákiai Áj községben. A magyar cserkészszövetségek között úttörő munkát végez az SZMCS a családos cserkészet kialakításával, ezért nagy köszönet jár Csémi Ildikónak a családos cserkészet fő mozgatórugójának.

6 Bázisaink Palást Ivánka-kastély, Beszédes Lajos Vezetőképző Központ 2012-ben is folyamatos fejlesztések és karbantartások célpontja volt Palást, az év folyamán több kisebb-nagyobb brigád is megvalósult. Ezeknek köszönhető: új konyhabútorok és mosogatók első bejárathoz kapu felállítása, parkoló kibővítése egy ablak cseréje gázgamatkák karbantartása, felújítása telekrendezés keretén belül a kérdéses részek kimérése kinti tűztér újratelepítése, mellé tábori padok telepítése mélyhűtő beszerzése közösségi sátrak beszerzése Külön megemlítendő az a sikeres pályázat, melynek köszönhetően a VK táborok ideje alatt PETpalack kerti bútorok készültek el, majd ősszel különböző fajtájú facsemeték kerültek kiültetésre az udvarra. Minden fejlesztés célja, hogy minél minőségibb helyet tudjunk biztosítani a cserkészrendezvények számára, és hogy a kastély iskolák és civil szervezetek számára vonzó erdei iskolaként működhessen. Fülek Dunaszerdahely Koháry-kúria 2012-ben itt is is folyamatos fejlesztések és karbantartások valósultak meg, elsősorban a helyi cserkészcsapat áldozatos munkájának köszönhetően. Többek között: Konyha felújításának befejezése. A központi folyósó padlózatának újrabetonozása. A két megvásárolt plussz terem kitakarítása és felújítása (pl. új vezetékek bevezetése, új vakolat elkészítése, padló felújítása, stb.). Több ablak cseréje Felújítási tervek készítése Központi Iroda Szövetségünk központjául és a cserkészbolt otthonául szolgáló ingatlanon 2012-ben a következő fejlesztések történtek: ablakcsere a felső emelet utcára néző oldalán karbantartás a cserkészboltnál irattár további rendezése, új tárolórészek kialakítása az elburjánzott borostyán és vadszőlő eltávolítása a falakról, valamint a tető egy részéről csatornatisztítás a bejárati falépcső felújítási terveinek elkészítése

7 FB EB SZCST Cserkészotthonok Egyéb Ipolyság 2012-ben megvásárlásra került egy ingatlan Ipolyság városában, a vételárat több éven keresztül részletekben kell kifizetnünk. A korábban képgalériának használt épület felújításra szorul, de bízunk benne, hogy támogatók segítségével és a csapat közreműködésével a közeljövőben élhetővé válik, és otthont adhat majd különféle cserkészrendezvényeknek. Az év végére elkészültek a felújítási tervek is. Rimaszombat A helyi öregcserkészklub és a cserkészcsapat tagjai, valamint szülők, pártolók segítségével folyamatosan dolgoznak az épület helyiségeinek rendbetételén, 2012-ban fokozatosan újulnak meg a termek. Szepsi Az év elején sikerült jutányos áron megvásárolni az épülethez tartozó 211 m 2 nagyságú kertet is, amivel jelentősen megnőtt a közösségi tér. Az ősz folyamán a 72 óra kompromisszum nélkül rendezvény keretén belül az épület és a kerítés alaposan megújult s kicsinosodott. Szimői Vízitelep 2012-ben megkezdődött a régóta tervezett vízicserkész telep a szövetség szimői telkén. Asztalos Zoltán áldozatos munkájának és számtalan utánajárásának, és cserkészeink önkéntes munkájának köszönhetően az év folyamán elkészült a tervezett csónakház alapozása, majd helyükre került a fa szerkezet egy része. Ipolynéki ház A község vezetőségével történt megegyezés értelmében részben a község használja a telek egy részét haszonállatok legeltetésére és téli elszállásolására. Az épület a rossz állapota miatt jelenleg kihasználatlan, ill. egy terem bútorraktárként funkcionál Tornai kaszinó Az épület kihasználatlan, felújításra vár. Bizottságok, munkacsoportok Szövetségi Cserkésztanács Két Közgyűlés között a Szövetség legmagasabb szerve. A tisztújítás során megújult összetételű testület ülései 2012-ben: március 9., április 20., június 22., szeptember 7., november 16. és egy agapéval egybekötött találkozás december 14-én. Az év folyamán az aktuális ügyek mellett szövetségünk Alapszabályának revízióján dolgozott. Ellenőrző Bizottság február 6-n az EB tagjai leellenőrizték a 2011-s év gazdálkodását, a csapatok elszámolásait, az értékelő közgyűlés és a Szövetségi Cserkésztanácsainak határozatait. Az ellenőrzés végeredményét tartalmazó jegyzőkönyv ki volt küldve a tagjainknak és a honlapra is felkerült. Az SZCST megbízásából a Pénzügyi és gazdasági szabályzat felülvizsgálatával is foglalkoztak a bizottság tagjai, valamint a csapatok gazdálkodásának ellenőrzését is elkezdték, amit 2013 első felében tovább folytatnak. Fegyelmi Bizottság 2012-ben nem volt eset, amelyben el kellett volna járnia a testületnek. Az SZCST elnök megbízásából a fegyelmi szabályzat felülvizsgálatával foglalkoztak a bizottság tagjai.

8 MT Egyéb Gyűjtemény Mozgalmi Testület A testület tagjai két alkalommal találkoztak 2012-ben: június 23-án Paláston, és október 27-én Komáromban. A testület év közben elvégezte a Táborozási Szabályzat felülvizsgálatát. Az ügyvezető elnök, a Mozgalmi Vezetőtiszt és a Vezetőképző Vezetőtiszt alkotta minimt havi rendszerességgel tartott személyes egyeztetést a szövetség aktuális ügyeivel kapcsolatban. A Mozgalmi Testület hátterében az alábbi munkacsoportok működnek: Média munkacsoport a szövetség nyilvánosság felé való megjelenéséről gondoskodik Szabó Csilla vezetésével tavaszán megszervezte az 1. Médiaképzést, ősszel elkészítette az SZMCS aktualizált kommunikációs tervét, és az folyamán új tagokkal bővítette a munkacsoportot. Forrásteremtő munkacsoport a lazán szerveződő csoport a szövetség pályázati anyagainak előkészítésében vesz részt. Informatikai munkacsoport 2012-ben elsősorban a cserkesznet szerver leállása okozta technikai nehézségek megoldásán dolgozott. Az év utolsó negyedében indult el a Betlehemi Láng honlapja, valamint a Digitális Cserkészkönyvtár. Nevelési munkacsoport a tisztújítás után ez a csoport is új tagokkal bővült, majd október 20-án tartott ülésén előrelépéseket ért el a készülő nevelési koncepció terén, amelyet további eredmények követtek az őszi cserkészvezetői konferencián. Bár a munka méreténél és komolyságánál fogva, valamint a munkacsoport tagjainak terheltsége miatt lassabban halad, de láthatóan közelít afelé, hogy elkészüljön az SZCSM korszerűsített nevelési programja. Szlovákiai Magyar Cserkészek Cserkészgyűjteménye A felvidéki cserkészgyűjtemény 2012-ben is tovább gyarapodott. Kiemelkedő sikere az évnek, hogy digitalizálásra került a két szlovenszkói magyar cserkész és ifjúsági folyóiratunk, a Tábortűz ( évek) és A MI Lapunk (1923-s év) valamint a Cserkész folyóiratunk első évfolyamainak az anyaga, valamint ezek közzétételére elkészült a Digitális Cserkészkönyvtár, amely a konyvtar.szmcs.sk honlapcímen érhető el ben elsősorban a gyűjtemény gondozása és gyarapítása volt a fő cél, önálló cserkészkiállítása csak a nagymegyeri június végi ünnepségsorozatához kapcsolódóan volt, viszont több alkalommal is kölcsönözte egyes tárgyait a különféle rendezvények, más kiállítások segítésére, így az egész éves vándorúton levő a kétnyelvűséggel kapcsolatos kiállításnak is. A gyűjtemény továbbra is szoros kapcsolat ápol a közelben megtalálható további cserkészgyűjteményekkel, múzeumokkal. Mária Út A munkacsoport tagjai a Közép-Európai Mária Út felvidéki szakaszának kiépítésén munkálkodnak Török András vezetésével ben bejárásra került a tervezett útvonalak egy része és előkészítettük a Via Mariae polgári társulás bejegyzését, amire december 27-n került sor elejére pedig elkészül a tájékoztató szórólap és honlap, magyar és szlovák nyelven egyaránt. Az egyházak támogatását is élvező kezdeményezés kapcsán folyamatos egyeztetések zajlanak a legkülönfélébb közigazgatási és társadalmi csoportokkal. Szlovákiában ebben a projektben partnerünk lett többek között a Szlovák Turisták Klubja és a Szlovák Cserkészszövetség, valamint munkánk felett védnökséget vállalt Bartal Károly Tamás volt jászóvári apát és Orosch János, a nagyszombati egyházkerület apostoli kormányzója is. Cserkészpapok, lelkészek Cserkész vagy cserkészlelkületű papjaink, lelkészeink fontos szerepet töltenek be mozgalmunk életében ben is kikértük véleményüket nevelési kérdésekben, ott voltak vezetőképzéseinkben, rendezvényeinken, segítséget nyújtottak, védnökséget vállaltak, s még sokféle más módokon végezték szolgálatukat a cserkészeten belül is. Vezetőjük Zsidó János féli esperes-plébános cserkésztiszt. Az SZMCS képviselői idén is részt vettek a Táborkereszt egyházi konventjén, melyen belül az ICHTHÜSZ közösség tagjaival is találkoztak.

9 Külügyi Bizottság 2012 tavaszán Bánó Anna st. addigi külügyi vezetőt Csányi Norbert st. váltotta ben is több alkalommal kiadásra került a KüBi hírlap, tevékenységük részeként együttműködtek elsősorban az MCSSZF tagszövetségeivel, a szlovák és lengyel cserkészekkel is, szükség szerint másokkal is. A külügyi munka 2012-s eredményeinek nagy része az éves beszámoló más részeiből kiolvasható. A 2013-s év külügyi eseményeinek előkészítése is már elkezdődött 2012-ben, legnagyobbak lesznek: Nemzeti Nagytábor Ócsán, Tutajtábor a 100. évforduló jegyében a Tiszán, jubileumi vízinapok Szímőn a szlovák cserkészekkel közösen. Támogatások Kuratóriuma A cserkészcsapatok által benyújtott pályázatok elbírálására életre hívott testület 2012-ben???-kor találkozott (ezt megelőzően elektronikus formában minden tag megismerkedett a pályázati anyagokkal), ahol döntöttek a projektkérelmekről. Kommunikáció Kiadványok Cserkész 2012-ben a szokásos 10 számmal jelent meg a Cserkész havilap, amely az egyetlen nyomtatásban is rendszeresen megjelenő cserkész újság. Továbbra is a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség adja ki a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának megbízásából, így minden magyar cserkészszövetség lapja az újság. Kübi hírlevél A Külügyi Bizottság időről-időre megjelenő információs lapja, mely elektronikus formában kerül terjesztésre ben 3 szám jelent meg. Honlapok Egyéb 2012-ben technikai gondok akadtak a szövetség honlapjait is tartalmazó szerver számítógéppel, ami miatt az oldalak üzemeltetése is szünetelt. A helyzet megoldása azóta is folyamatban van, valamint zajlik az egész honlap rendszer új technikai alapokra helyezése. A jelenleg is üzemelő szövetségi honlapok: a szövetség hivatalos honlapja rend.szmcs.sk a tagsági nyilvántartásra szolgáló adatbázis lang.szmcs.sk a Betlehemi láng hivatalos honlapja konyvtar.szmcs.sk digitális cserkészkönyvtár, újságarchívum Ezen oldalak mellett egyre több cserkészcsapatunk üzemeltet csapathonlapot. Levelezőlisták Továbbra is működik az szmcs-l@cserkesz.hu címen elérhető levelezőlista, mely az SZMCS központi levelezőlistájaként funkcionál. A csapatparancsokok igényeit meghallva 2012-ben két új levelezőlista is indult, egy a csapatvezetők számára, és egy szűkebb, amelyen, csak a csapatparancsnokok vannak rajta. Ezen a két listán mennek ki azok az információk, amelyek a csapatok vezetésével kapcsolatosak. Természetesen minden munkacsoportnak, bizottságnak, közösségnek megvannak a maguk saját kommunikációs csatornái.

10 Közösségi oldalak A szövetség kommunikációs munkacsoportjának hála egyre erősebb jelenléttel bírunk a közösségi oldalakon is. Elsősorban a facebook.com/cserkeszszovetseg oldalon jelennek meg a szövetségünket érintő információk, de megtalálhatóak vagyunk a Twitter-en, Pinterest-en, Instagram-on is. Kapcsolat más szervezetekkel Partnerek Egyéb MIK RMS MCSSZF Magyar Cserkészszövetségek Fóruma A magyar cserkészszövetségeket tömörítő MCSSZF 2012-ben három alkalommal ülésezett: május 12- én Budapesten, a Sztrilich cserkészparkban az MCSSZ vendéglátásában; október 5-7. között a kárpátaljai Nagyszőlősön a KáMCSSZ vendéglátásában; valamint december 28-án a 100 éves magyar cserkészet alkalmából Budapesten, ahol egy ünnepi ülésre került sor ben az MCSSZF tagjai közösen kidolgozták a magyar cserkészet stratégiai tervét, amely ben már a megvalósítás első fázisába lépett. Ennek kapcsán az év során folyamatosan voltak személyes és elektronikus egyeztetések a cserkészszövetségek vezetői között, valamint ez jelentette a Fórum ülések egyik fő témáját is. Szlovák Ifjúsági Tanács Rada mláďeže Slovenska Cserkészszövetségünk továbbra is tagja a legfontosabb szlovákiai ifjúsági szervezeteket összefogó RMS-nek. Képviseletünk jelen volt a szervezet éves Közgyűlésén, valamint néhány kisebb, informálisabb találkozón is, ahol elsősorban arról folytak egyeztetések, hogy az RMS kialakítsa az ifjúságtámogatás rendszerét, és azt a kormány elé tárja javaslatként. Magyar Ifjúsági Konferencia Az év folyamán két alkalommal volt konferenciának ülése, április között Szovátán, Erdélyben és Kecskeméten, Magyarországon október n, valamint két képzésre is sor került március n Pélmonostor községben Horvátországban és november 30-december 2 között Paláston, Szlovákiában. Ez utóbbinak az SZMCS volt a házigazdája. A fent említett ülések mindegyikén részt vett szövetségünk képviseletében egy fő Szeghő Sándor vagy az ügyvezető elnök. A MIK felvidéki ifjúsági szervezeteinek közös képviselője Csémi Szilárd, aki október 26-tól két évig az ernyőszervezet alelnöki posztját is betölti. Szövetségünk továbbra is tagja a következő szervezeteknek: Szövetség a Közös Célokért Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Keresztény Ifjúsági Szálláshelyek Szövetsége Civil Együttműködési Tanács Kiemelt partnerszervezeteink: Kuckó polgári társulás Mária Út Egyesület Szlovák Cserkészszövetség Természetesen 2012-ben is számos más szervezettel, szervekkel is együttműködtünk országos, régiós vagy helyi szinten, mivel a közösségeink életét ezer és ezer szál köti össze.

11 Szolgálat 2012-ben is részt vettünk több önkéntes és jótékonysági kezdeményezésben. Ezek közül a legjelentősebbek: Bátor Tábor Egyenlő esélyek tábora Szeretethíd VI. Magyar Katolikus Napok Gloria Victis ünnepség Kézről kézre Nyilas Misi karácsonya Forrásteremtés Az éves működéshez szükséges anyagiakat többféle módon próbáljuk beteremteni, elsősorban: tagdíjak bérletek pályázatok támogatások, ajándékok állami támogatások Minden támogatónknak köszönjük a támogatását! Főbb támogatóink Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériuma (Adam1 MŠ SR, IUVENTA) Szülőföld Alap, Bethlen Gábor Alap Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma Magyarország Nemzeti Erőforrás Minisztériuma Európai Bizottság (SAAIC - Grundtvig program, IUVENTA - Fiatalok Lendületben Program Európai Önkéntes Szolgálat alpontja) Wekerlei Cserkész Alapítvány Dr. Fabó Imre Alapítvány Szlovákiai Magyarok Nemzeti Bizottmánya Human International polgári társulás Magyar Cserkészszövetségek Fórumáért Alapítvány Cserkészbolt - BiPi kft. A BiPi kft. tulajdonosa 100%-ig a Szövetség, a tulajdonosi jogkört az SZCST gyakorolja. A BiPi kft. cserkészboltja Dunaszerdahelyen, a székházban található meg.

12 Elismerések 2012 folyamán két jelentős elismerésben is részesült a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség: Nemzeti Jelentőségű Intézmény A magyarországi Nemzetpolitikai Tárcaközi Bizottság februári ülésén a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetséget a nemzeti jelentőségű intézmények közé sorolta. Szent Erzsébet Rózsája-díj November 17-én Nagyszombatban a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség is közösségért végzett munkájának elismeréseként megkapta a Szent Erzsébet Rózsája-díjat. A díj célja biztosítani a híveket arról, hogy az Egyház értékeli a rászorulóknak nyújtott karitatív munkát. Ezüst Országgyűlési Emlékérem December 28-án a 100 éves Magyar Cserkészszövetség parlament Felsőházi termében tartott emlékülésén az Országgyűlés elnöke a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnek Ezüst Országgyűlési Emlékérmet adományozott munkánk elismeréséül. Tagjaink sikerei: Zsidó János november 20-án Budapesten Fraknói Vilmos-díjjal tüntették ki Zsidó Jánost, Fél község esperes-plébánosát, cserkésztestvérünket, melyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adott át neki. Berényi Kornélia Június 15-n Külhoni Magyarságért Díjat kapott Berényi Kornélia. Szőgyéni cserkésztestvérünk az elismerést Tatán vehette át Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkártól a Külhoni Magyarságért Díjat. Ugyanekkor Tata település polgármesterétől pedig Tata Város díszpolgári címét kapta meg, melyben Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete részesítette. Ág Tibor A Szövetségi Cserkésztanács Csodaszarvas kitüntetést adományozott a nagymegyeri cserkészvezetők javaslatára Ág Tibor bának. Indoklása: A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségben a zenei nevelés területén kifejtett szakmai munkásságáért, valamint cserkészvezetői tevékenységéért Szövetségünk életében. A kitüntetés átadása június 30-n, a cserkészcsapat jubileumi ünnepségén történt, amikor a csapat tagjai Örökös Tiszteletbeli Csapatparancsnok címet is adományoztak neki. Tamás Aladárné Szűcs Ilona Rimaszombati öregcserkész testvérünk 2012-ben töltötte be a 100. életévét, amihez ezúton is szívből gratulál Szövetségünk is. Jelenlegi aktív közéleti tevékenységével, áldozatvállalásával 2012-ben több elismerésben részesült: Október Emberi Méltóságért kitüntetés. A díjat az Emberi Méltóság Tanácsa, egy magyarországi civil szerveződés adományozta. Október Magyar Becsület Rend kitüntetése, amelyet Orbán Viktor kormányfő és Kövér László házelnök jelenlétében adott át Áder János államfő a Parlamentben. Ez a kitüntetés ez alkalommal volt első ízben adományozva. November Pro Probitate Helytállásért díj. A szlovákiai magyar parlamenti képviselők által alapított díjat Bauer Edit és Mészáros Alajos, az MKP európai parlamenti képviselői adták át. Szénássy Zoltán Posztumusz kapta meg a Külhoni Magyarságért Díjat Szénássy Zoltán cserkésztestvérünk. A díjat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át az augusztus 20-án. Az elismerést ifj. Szénássy Zoltán vette át.

13 Tervek 2013-ban elsősorban az Összmagyar Cserkészstratégia felvidéki vállalásainak megvalósításán fogunk munkálkodni. Mottónk: Minden magyarul beszélő gyerek találkozzon a cserkészettel! 1. Működő csapatok megerősítése a. Toborzás erősítése b. Kommunikációs anyagok csapatok részére elérhetővé tétele c. Vezetőképzés és továbbképzés erősítése regionális szinten; Nemzeti vezetőképző központ kialakítása 2. Új csapatok létrehozása a. Csapatalapítást támogató projekt (vezetőképzés és alakuló csapatok vezetőinek mentorálasa) b. Felfedező táborok több helyszínen (cserkészetbe bevezetés) 3. Vonzó cserkészet kialakítása a. Nevelési tevékenység megújítása (VK és nevelési anyagok) b. Szakági rendszer újraélesztése (hobbi sportok, természetjárás, népi kultúra területén) c. Felnőtt vezetők erőforrásként történő bevonása d. Cserkészet jelenléte a pedagógus képzésben 4. Látható cserkészet a. Átfogó kommunikációs munka (külső és belső) b. Országos önkéntes akció megalapozása és bevezetése a társadalomban c. Helyi önkéntes programok előmozdítása d. Sikeres 100 éves rendezvénysorozat megvalósítása 5. Nemzeti mozgalom erősítése a. Kisebbségi cserkészet megerősítése közép és helyi szinten b. Határon túli cserkészetet érintő programok szervezése (szövetségi programok, csere programok kialakítása) c. Elindulás az integráció útján Mindezekben kérem a segítségeteket! Köszönet Ez éven is köszönöm mindenkinek, aki a legcsekélyebb mértékben is elősegítette szervezetünket és mozgalmunkat, mind önkéntességgel, munkával, anyagiakkal, lobbival, másfajta háttérsegítséggel. Nem utolsó sorban pedig köszönöm, hogy időt szántál ennek a beszámolónak az elolvasására. Hoszszúsága ellenére is előfordulhat, hogy valami kimaradt belőle. Kérlek, ha ilyet találsz, akkor írd meg nekem a kismedve@szmcs.sk címre! Jó munkát! Csémi Szilárd Kismedve, az SZMCS ügyvezető elnöke

Magyar Cserkészszövetségek Fóruma 2014.október 2-5., Budapest Magyarország

Magyar Cserkészszövetségek Fóruma 2014.október 2-5., Budapest Magyarország Szakmai beszámoló Kisközösségben felnőve - utak és lehetőségek a határon túl (második rész) Időpont: 2014. október 3. Helyszín: 1014 Budapest, Magyarság Háza A megvalósított rendezvény célja volt: 1.)

Részletesebben

NEMZETI NAGYTÁBOR. Korosztály: Minden korosztálynak szól (minimum 8. betöltött év és befejezett 2. osztály)

NEMZETI NAGYTÁBOR. Korosztály: Minden korosztálynak szól (minimum 8. betöltött év és befejezett 2. osztály) 1. Általános tudnivalók Időpont: 2013. augusztus 11-19. Helyszín: Ócsa NEMZETI NAGYTÁBOR Résztvevők: minden magyar cserkészcsapatból legalább egy őrs jelenléte magyar ajkú cserkészek világszerte kárpát-medencei

Részletesebben

MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA

MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA Régiós beszámoló - Felvidék Czibula Ádám, MIK felvidéki régió elnökhelyettes Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Az ádventi időszak legnagyobb rendezvénye a betlehemi békeláng

Részletesebben

MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA. Vajdasági régiós beszámoló

MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA. Vajdasági régiós beszámoló MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA Vajdasági régiós beszámoló Összeállította: Sóti Attila, VaMaDiSz elnök Régió tagszervezetei Szervezet Tevékenység Székhely Cserkészszövetség Cserkész szervezet Nagybecskerek

Részletesebben

SZCST elnök. Jelölt: Kocur László, st., a révkomáromi 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat tagja

SZCST elnök. Jelölt: Kocur László, st., a révkomáromi 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat tagja SZCST elnök Jelölt: Kocur László, st., a révkomáromi 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat tagja Jelölését Asztalos Zoltán, st. a következőképpen indokolta: Kocur László 1990-ben tett cserkészfogadalmat. 1992-től

Részletesebben

Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.05.28 13.47.58

Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.05.28 13.47.58 Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.05.28 13.47.58 Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.05.28 13.47.59 Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva:

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

I. Kerületi Elnökségi koncepció

I. Kerületi Elnökségi koncepció I. Kerületi Elnökségi koncepció Kontextus Fontos számunkra az önkéntességen alapuló alulról szerveződés. Hiszünk benne, hogy a feladatainkra minőségi időt kell fordítanunk. Fontosnak tartjuk az elérhetőséget.

Részletesebben

Országos Tanács határozatok 2013. április 13. (szombat) Magyar Cserkészszövetség Székház Budapest II., Tömörkény u. 3/a

Országos Tanács határozatok 2013. április 13. (szombat) Magyar Cserkészszövetség Székház Budapest II., Tömörkény u. 3/a Országos Tanács határozatok 2013. április 13. (szombat) Magyar Cserkészszövetség Székház Budapest II., Tömörkény u. 3/a OT 2013.01.12./1. titkárságvezetőt. Az Országos Tanács a jegyzőkönyv vezetésére felkéri

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2012

Közhasznúsági melléklet 2012 Adószám: 18689156-1-42 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: PK / / Nyilvántartási szám: 01/01/2898 SZENTJÁNOSBOGÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 1085 Budapest, Horánszky utca 20. 2012 -1-1.

Részletesebben

Élettér pályázatok. NCSSZI Pályázat. Pályázati azonosító:ifj-gy-12-b-6661

Élettér pályázatok. NCSSZI Pályázat. Pályázati azonosító:ifj-gy-12-b-6661 Élettér pályázatok 2012. Pályázati azonosító: NEA KK 12 M 0028 Projekt címe: 2012 2013. évi működés biztosítása Projekt kezdete: 2012. 05. 25. Projekt vége: 2013. 03. 20. Kért összeg: 860 320 Önrész összege:

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 41 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök ÉVES KÖZGYŰLÉS Elnöki beszámoló 2012. május 9. 2014. május 14. 2013. május 14. Hercegh Imre elnök Miről lesz szó? 2014 Tisztújító Közgyűlés Mit végeztünk az elmúlt időszakban? Mit hagyunk hátra a következő

Részletesebben

Vezetőképzés 2016 Vezetőképző vezető beszámolója

Vezetőképzés 2016 Vezetőképző vezető beszámolója Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség - Zväz skautov maďarskej národnosti Hungarian Scouts Association in Slovakia Számlaszám: IBAN: SK96 0200 0000 0000 05430122 Nám. sv. Štefana 296/6., SK-929 01 Dunajská

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2007. május 21-i ülésére Tárgy: 2007. évi Díszpolgári cím és Pro Urbe Emlékérem kitüntetési javaslatokat véleményező előkészítő bizottság

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 22389/2016. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat az EFOP-1.3.5-16. kódszámú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című pályázati konstrukció keretében

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN

HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárakért Alapítvány határon túlra irányuló tevékenysége HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN I. KEUR 1. KEUR 2.

Részletesebben

LdU Aktuell. 2012. március. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell. 2012. március. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ információs napok a 2012. évi jogszabályi változásokról 2. PARTNERINTÉZMÉNYEK - A kisebbségekért felelős német államtitkár látogatása

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret:

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret: Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Pályázati 2.1. Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret: 8.000.000 Ft Ikt. szám Pályázó neve Helység Pályázat címe Teljes költség

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Budakeszi Cserkészekért Alapítvány 2092 Budakeszi, Rózsa u. 3.

Budakeszi Cserkészekért Alapítvány 2092 Budakeszi, Rózsa u. 3. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009 Az egyéb szervezet megnevezése: Budakeszi Cserkészekért Alapítvány Az egyéb szervezet címe (székhely): Adószám: 18693805-1-13 Közhasznúsági fokozat: közhasznú Közhasznúsági

Részletesebben

Átadták a évi Nemzeti Minőségi Díjakat és európai elismeréseket

Átadták a évi Nemzeti Minőségi Díjakat és európai elismeréseket Átadták a 2009. évi Nemzeti Minőségi Díjakat és európai elismeréseket A 2009. évi Nemzeti Minőségi Díjakat, az oklevelet és a kisplasztikát, Dr. Molnár Csaba Minisztere Az NFGM megbízásából 16 a Szövetség

Részletesebben

Budakeszi Cserkészekért Alapítvány

Budakeszi Cserkészekért Alapítvány 2092 Budakeszi, Rózsa u. 3. Tel/fax: 06 23 452 110 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 Az egyéb szervezet megnevezése: Budakeszi Cserkészekért Alapítvány Az egyéb szervezet címe (székhely): 2092 Budakeszi, Rózsa

Részletesebben

DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA

DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA 2011 I. Általános rendelkezések 1. A Dugonics András Piarista

Részletesebben

MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE

MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE 2019.. ÉVI - ELNÖKSÉGI MUNKATERV Elfogadva: 2019. február 13. I. Projektek, főbb tevékenységek január Döntés a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelentkezésről

Részletesebben

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM 2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM AZ ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVÉNEK CÉLKITŰZÉSEI az Unio Tanácsa 2010/37/EK döntése alapján Az Európai Unión belüli önkéntes tevékenység

Részletesebben

működési költségek, közgyűlés 6,000,000 35. Regős Tábor 900,000 LAMOSZSZ II. Küldöttgyűlése költségeinek finanszírozása

működési költségek, közgyűlés 6,000,000 35. Regős Tábor 900,000 LAMOSZSZ II. Küldöttgyűlése költségeinek finanszírozása Nyugat-európai Országos Magyar Szervezetek működési költségek, közgyűlés 6,000,000 Külföldi Magyar Cserkészszövetség utazási költség 1,200,000 Külföldi Magyar Cserkészszövetség tetőcsere 3,000,000 dr.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról Városi Önkormányzat Polgármesterétől, Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-010 Előterjesztés készítésében részt vett: Jegyzői Titkárság Településfejlesztési Osztály Gazdasági Osztály

Részletesebben

BESZÁMOLÓ KRISZTIÁN DÁVID november 15. és december 12. között végzett tevékenységéről

BESZÁMOLÓ KRISZTIÁN DÁVID november 15. és december 12. között végzett tevékenységéről BESZÁMOLÓ KRISZTIÁN DÁVID 2017. november 15. és 2017. december 12. között végzett tevékenységéről EHK ÜLÉSEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL 2017. november 16. - EHK ülés levezetése 2017. november 24. - EHK ülés levezetése

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 18128730-1-13 Bejegyző szerv: FŐVÁROSI BÍRÓSÁG Pk.61191 Regisztrációs szám: NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: 190 2100 Gödöllő, SZABADSÁG út 45. 2011 Fordulónap: 2011. december 31. Beszámolási időszak: 2011.

Részletesebben

MCSSZ Országos Közgyűlés, 2006 (beszámolók, jegyzőkönyvek, tájékoztatók) Irat 2. STB Stratégiai TervezőBizottság ügye

MCSSZ Országos Közgyűlés, 2006 (beszámolók, jegyzőkönyvek, tájékoztatók) Irat 2. STB Stratégiai TervezőBizottság ügye DobozszámTétel Dokumentum tipussorsz. Darab (Lap) Leírás Kelt./Dátum 1. 1. Irat 1. (108 lap) Országos Közgyűések 1994. 1997, 1998 (tisztújítás, beszámolók, tájékoztatók, jegyzőkönyvek, költségvetés) MCSSZ

Részletesebben

Az Ellenőrző Bizottság és elnöke

Az Ellenőrző Bizottság és elnöke Az Ellenőrző Bizottság és elnöke 1. Az Ellenőrző Bizottság (a továbbiakban: EB) a Szövetség számvizsgáló és ellenőrző szerve, elnöke és nyolc tagja van. 2. Funkciójából kifolyólag az EB elnöke vagy képviselője

Részletesebben

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről Közhasznúsági Jelentés a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről 1, Számviteli beszámoló Az alapítvány 2006. évben gazdálkodásáról a számviteli törvény szerinti egyéb

Részletesebben

A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata Szekszárd 2013. február I. A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum jogállása, feladatai A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Részletesebben

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE Újhartyán Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15.

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. Szakmai beszámoló a kerületi kortárssegítő képzésről 1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. 2. A képzés további időpontjai és helyszíne:

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i rendes ülésére

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár város 2017. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

Az önkéntességtől az aktív állampolgárságig Szakmai szeminárium 2011. szeptember 21.

Az önkéntességtől az aktív állampolgárságig Szakmai szeminárium 2011. szeptember 21. Önkéntesség és tapasztalatok az egyházi ifjúsági szervezetekben Az önkéntességtől az aktív állampolgárságig Szakmai szeminárium 2011. szeptember 21. Gábor Miklós, Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány MKPK Ifjúsági

Részletesebben

ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN

ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG ELNÖKI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János 2011. évi közgyűlés Révkomárom Évtizedértékelő beszámoló a leköszönő elnöktől (az alapcélok többségének elérése

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

HB elnöks a 2009-es. Szenes Zoltán bizottsági elnök. Budapest, 2009. december 17-én. MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományi Osztály, Hadtudományi Bizottság

HB elnöks a 2009-es. Szenes Zoltán bizottsági elnök. Budapest, 2009. december 17-én. MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományi Osztály, Hadtudományi Bizottság HB elnöks kségg beszámol molója a 2009-es évben végzettv munkáról Szenes Zoltán bizottsági elnök Budapest, 2009. december 17-én MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományi Osztály, Hadtudományi Bizottság Tevékenységi

Részletesebben

A HTE aktuális témái. HTE Szenátus ülés. 2015. november 26.

A HTE aktuális témái. HTE Szenátus ülés. 2015. november 26. A HTE aktuális témái HTE Szenátus ülés 2015. november 26. HTE fiatalítás, HTE Akadémia Folytatjuk az idén megkezdett munkát Az eddigiektől teljesen eltérő módon közelítünk Új kommunikációs csatornák (külön

Részletesebben

2006. December 7. Pozsony Varga Zoltán

2006. December 7. Pozsony Varga Zoltán PTA TÁMOGATÁSI PROGRAM IHM költségvetéséből Nyári Internet Táborok emagyarország Neumann emagyar Téli Internet táborok PTA TÁMOGATÁSI PROGRAM IHM költségvetéséből Szülőföldön az Információs Társadalomba

Részletesebben

- ÁLTALÁNOS FELADATOK - 1. Beszámoló a évi feladatvégzésről felelős: Both Éva határidő: január 25.

- ÁLTALÁNOS FELADATOK - 1. Beszámoló a évi feladatvégzésről felelős: Both Éva határidő: január 25. - ÁLTALÁNOS FELADATOK - 1. Beszámoló a 2010. évi feladatvégzésről felelős: Both Éva határidő: január 25. 2. Jelentés a 2010. évi létszámadatokról és a beáramlásról felelős: Békés Zoltán, Kiss Máté határidő:

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: 202461 Intézményvezető neve: Bendli Tiborné Intézményvezető oktatási azonosítója:

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság október 24-én órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság október 24-én órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2018. október 24-én 12.00

Részletesebben

I. Rendszeres egyesületi feladatok

I. Rendszeres egyesületi feladatok Turul Csontritkulás Egyesület 2800 Tatabánya Dózsa Gy. út 77. Tel/Fax: (06) 34/515-422, E-mail: jkoranyi@t-online.hu Bankszámlaszám: 11740009-20061447 Adószám: 18609116-1-11 2015. évi M U N K A T E R V

Részletesebben

Kérdésed van? Kérdezz bátran! 1. MI A CSERKÉSZET?

Kérdésed van? Kérdezz bátran! 1. MI A CSERKÉSZET? 1. Mi a cserkészet? 2. Mi a KMCSSZ? 3. Mik a cserkészcsapat alapítás feltételei? 4. Hogyan kapunk segítséget? 5. Mi az a turul őrs? 6. Milyen egy cserkészcsapat felépítése? 7. Mi történik egy cserkész

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Szekszá rd Junior Stárs. 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve

Szekszá rd Junior Stárs. 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve Szekszá rd Junior Stárs 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve S z e k s z á r d J u n i o r S t a r s B i g B a n d 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 38.

Részletesebben

PRO URBE SZIGETSZENTMIKLÓS 1.. (2) A Pro Urbe díj adományozására javaslatot tehetnek: (3) A díj odaítélésére a Kulturális Bizottság tesz javaslatot.

PRO URBE SZIGETSZENTMIKLÓS 1.. (2) A Pro Urbe díj adományozására javaslatot tehetnek: (3) A díj odaítélésére a Kulturális Bizottság tesz javaslatot. SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 23/2004./IX.29./sz. r e n d e l e t e EGYES KITÜNTETŐ DÍJAK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSUK RENDJÉRŐL ========================================= Szigetszentmiklós

Részletesebben

A SZERVEZET BEMUTATÁSA

A SZERVEZET BEMUTATÁSA A SZERVEZET BEMUTATÁSA Simontornya 2013. október 17-19. Történelme I. 1931-ben alakult, önkéntes társuláson alapuló független politikamentes társadalmi szervezetként. Akkori neve: Magyarország Klinikáinak

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért Egyesület 4025 DEBRECEN, Török Bálint u. 4. KÖZHASZNÚSÁGI JELENÉS 2005 Tartalom I. A szervezet általános adatai, szervezet céljának

Részletesebben

Pásztó Város Óvodájának Ünnepi és Munka Naptára 2014/2015. nevelési évben jó. Időpont Rendezvény, tevékenység Óvodák Felelősök

Pásztó Város Óvodájának Ünnepi és Munka Naptára 2014/2015. nevelési évben jó. Időpont Rendezvény, tevékenység Óvodák Felelősök Pásztó Város Óvodájának Ünnepi és Munka Naptára 2014/2015. nevelési évben jó Időpont Rendezvény, tevékenység Óvodák Felelősök augusztus 2014. 08.26, 08.28. Szülőértekezletek új óvodások szülei részére

Részletesebben

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája 2007-2008-as nevelési év értékelése Készítette: Ceglédiné Csősz Erzsébet Tagintézmény vezető 1 Gyermeklétszám: 2007. évi statisztika szerint: 21 fő, köztük: 10 fiú, 11

Részletesebben

A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről

A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről Egyesületünk sikerekben gazdag évet zárt, amelyben aktíváink áldozatos munkáján kívül nagy szerepe volt annak a széleskörű szakmai elismertségnek, melyet

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 32 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

Országos KID Egyesület

Országos KID Egyesület Országos KID Egyesület ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Debrecen, 2012. szeptember 27. Az első KID-ek 2002-2005 A KID-típusú programok módszertanát az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA)

Részletesebben

Referencia intézményi - bázisintézményi feladatokat támogató munkaközösség

Referencia intézményi - bázisintézményi feladatokat támogató munkaközösség BESZÁMOLÓ - ÉRTÉKELÉS 2017-2018 Referencia intézményi - bázisintézményi feladatokat támogató munkaközösség Kitűzött célok voltak (Munkaterv alapján) A referencia intézményi és bázisintézményi szolgáltató

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (IX. 07.) önkormányzati rendelete az önkormányzati kitüntetésekről és elismerő címekről Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagylók Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2006. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2006. (II.16.) önkormányzati rendelete

Nagylók Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2006. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2006. (II.16.) önkormányzati rendelete Nagylók Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2006. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2006. (II.16.) önkormányzati rendelete (egységes szerkezetben) a kitüntetések alapításáról és

Részletesebben

14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1 GALAMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Galambok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Ösztöndíjakért felelős biztos Ösztöndíjakért felelős biztos Beszámoló

Ösztöndíjakért felelős biztos Ösztöndíjakért felelős biztos Beszámoló Ösztöndíjakért felelős biztos Beszámoló 2016.02.10.-2016.04.12. 1 Időrendi bontás 2016.02.10. Kémia Intézeti Tanács 2016.02.11. Kémia SzaB 2016.02.15. EHSZÖB ülés 2016.02.17. Kari Tanács 2016.02.19. Kari

Részletesebben

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület A szervezet célja A Dél-Zalai civil szektor tevékenységének, érdekvédelmének, forrásteremtésének és környezetvédelmi,- karitatív akcióinak koordinálása. Térségfejlesztési

Részletesebben

A projekt bemutatása. Új Széchenyi terv. Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP /

A projekt bemutatása. Új Széchenyi terv. Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP / Pályázat címe: A projekt bemutatása Új Széchenyi terv Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-3.1.6-11/2-2011-0017 Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások

Részletesebben

MUNKAANYAG A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI. A külügyminiszter../2008. (..) KüM rendelete. a külügyminiszter által adományozható elismerésekről

MUNKAANYAG A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI. A külügyminiszter../2008. (..) KüM rendelete. a külügyminiszter által adományozható elismerésekről A külügyminiszter./2008. (..) KüM rendelete a külügyminiszter által adományozható elismerésekről A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 10. (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ Fax: 36/

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ Fax: 36/ Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.hu 2011. február 10. 1/2011.( II.10.) 2/2011. (II.10.) A 2010.

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE 8.

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE 8. E LŐTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2015. JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE 8. IKTATÓSZÁM: 33-6 /2015. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló a Fejér Megyei Értéktár Bizottság 2014. II. féléves és 2015. I. féléves munkájáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 7-i ülésére Tárgy: A kárpátaljai Dercen megsegítéséről szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz

Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz Egyházi Könyvtárak Egyesülése 1085 Budapest, Üllői út 24. 20/824 38 81 gabriella.hubert@lutheran.hu Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz Örökségünk jövője - A 21. század kihívásai a muzeális

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

KÉSZÜLJ FEL A KÖZÖSSÉGRE!

KÉSZÜLJ FEL A KÖZÖSSÉGRE! KÉSZÜLJ FEL A KÖZÖSSÉGRE! Érdekel az ifjúságnevelés? Jelentkezz az alapozó felkészítőnkre! A Magyar Cserkészszövetség a TÁMOP-5.2.8/12/1-2013-0001 Kisközösségi ifjúság nevelés támogatása című kiemelt projekt

Részletesebben

1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása

1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása 1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása 2. Biztonságos szociális ellátás fenntartása Helyi házi szociális gondozás munkakörülményeinek javítása - gépjármű csere 3. Infrastruktúra állapotának javítása Polgármesteri

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG. Jegyzőkönyv. Elnökségi ülés

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG. Jegyzőkönyv. Elnökségi ülés Jegyzőkönyv Elnökségi ülés 2015. november 18. (szerda) 17:00 óra, Helyszín: ELTE EHÖK irodai tárgyaló terem (Budapest, Szerb utca 21-23.) Napirend: 1. Elnöki beszámoló 2. Bejelentések 3. Rektori sportpályázat

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi határozatai

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi határozatai Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi határozatai Testületi ülés időpontja, jellege Határozat száma: Határozat tárgya: 01. 27. rendkívüli, nyilvános, együttes 1/2011. (I. 27.) Napirend

Részletesebben

Tisztelt érdeklődők! Az Alapítvány és a Szövetség között tehát ilyen jellegű együttműködés sem akkor, sem azóta nem köttetett.

Tisztelt érdeklődők! Az Alapítvány és a Szövetség között tehát ilyen jellegű együttműködés sem akkor, sem azóta nem köttetett. Magyar Cserkészszövetség Országos Elnökség Cím H-1025 Budapest, Tömörkény utca 3/a. Email elnokseg@cserkesz.hu Honlap www.cserkesz.hu/elnokseg Tisztelt érdeklődők! Az alábbi javaslat 2015. novemberében

Részletesebben

Életen át tartó tanulás. A mozgássérült gyermekek rehabilitációjának minőségi sztenderdjei Európai eszmecsere EQUALREHAB

Életen át tartó tanulás. A mozgássérült gyermekek rehabilitációjának minőségi sztenderdjei Európai eszmecsere EQUALREHAB Életen át tartó tanulás Leonardo Da Vinci program A mozgássérült gyermekek rehabilitációjának minőségi sztenderdjei Európai eszmecsere EQUALREHAB European exchange of quality standards in rehabilitation

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Az előző tanévben is sikert sikerre halmoztak iskolánk tanárai és tanulói, amelyekről örömmel adunk hírt. Élmezőnyben az OKTV-n Évek óta kiemelkedően szerepelnek

Részletesebben

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat közművelődési és közgyűjteményi feladatairól Kunszentmárton Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Beszámoló a Vészlejárat Ifjúsági Klub 2014. évi tevékenységéről

Beszámoló a Vészlejárat Ifjúsági Klub 2014. évi tevékenységéről Beszámoló a Vészlejárat Ifjúsági Klub 2014. évi tevékenységéről A Vészlejárat Ifjúsági Klub alapvető céljaihoz igazodtunk a 2014.év során is, miszerint Kerekegyháza város közigazgatási területén élő gyermekek

Részletesebben

A Képviselő-testület június 15-i ülésének határozatai

A Képviselő-testület június 15-i ülésének határozatai A Képviselő-testület 2015. június 15-i ülésének határozatai 149/2015.(VI.15.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyílt ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének elfogadja

Részletesebben

Jubileumi Konferencia a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megalakulásának 80. évfordulója tiszteletére. Szakmai beszámoló

Jubileumi Konferencia a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megalakulásának 80. évfordulója tiszteletére. Szakmai beszámoló Jubileumi Konferencia a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megalakulásának 80. évfordulója tiszteletére Szakmai beszámoló A Magyar Könyvtárosok Egyesülete, amely az 1935-ben alapított Magyar Könyvtárosok és

Részletesebben

MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA

MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA ELNÖKI BESZÁMOLÓ Szórád Gábor Miről is lesz szó... 1.) Beszámoló az elmúlt hat hónap munkájáról 2.) Jogi személyiségünk jelenlegi állapota 3.) Jogi személyiség elérésének végső

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44 A levéltári források szerint Szilvágy nevének első írásos említése 1343-ból ered. Két Szilvágyról értesülünk, az egyikben akkor Szent Márton tiszteletére épült templom állt. A török harcok idején annyira

Részletesebben

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Bázisovi Program

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Bázisovi Program Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisovi Program A hálózat A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt egyedi Bázisiskola Programja már 9 sikeres évet és rengeteg tapasztalatot tudhatott maga mögött 150 általános- és

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest Fejér György u. 10. Tel.: (1) 354-1073 E-mail: elnok@esoember.hu

Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest Fejér György u. 10. Tel.: (1) 354-1073 E-mail: elnok@esoember.hu A KÉRDŐÍV BIZALMASAN KEZELENDŐ! A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES! CSAK AZ AOSZ TAGSZERVEZETEITŐL KÉRDEZHETŐ! Tisztelt Válaszadó! A kérdőíves felmérés az NCTA-2014-8316-C azonosítószámú Vidéki tagszervezetek országos

Részletesebben

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017.(IX.28.) önkormányzati rendelete. A helyi kitüntető címekről és díjakról

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017.(IX.28.) önkormányzati rendelete. A helyi kitüntető címekről és díjakról Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017.(IX.28.) önkormányzati rendelete A helyi kitüntető címekről és díjakról Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével. Závogyán Magdolna főigazgató

Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével. Závogyán Magdolna főigazgató Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével Závogyán Magdolna főigazgató A Nemzeti Művelődési Intézet Az Emberi Erőforrások Minisztere alapította Részt vesz a közművelődési

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben