SZEMÉLYI ADATOK KEZELÉSÉNEK SZABÁLYZATA Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZEMÉLYI ADATOK KEZELÉSÉNEK SZABÁLYZATA Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola"

Átírás

1 SZEMÉLYI ADATOK KEZELÉSÉNEK SZABÁLYZATA Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola

2 I. Általános rendelkezések... 3 II. Személyi iratok kezelésének főbb adatvédelmi követelményei... 3 II. 1. Személyi irat... 3 II. 2. Személyi iratok köre:... 3 II. 3. Értelmező rendelkezések... 3 III. Jogosultságok és felelősségi szabályok... 5 III. 1. A személyügyi szervező... 5 III. 2. A gazdasági alkalmazott és munkatársainak... 5 III. 3. Az intézményvezető... 5 III. 4. A közalkalmazott... 5 III. 5. A személyügyi számítástechnikai, nyilvántartás karbantartója... 5 III. 6. Külső ellenőrzési jogosultság... 5 III. 7. Korlátozások... 5 IV. Általános feladatok és eljárási szabályok... 6 V. Az üzemeltetés biztonsági szabályai... 7 V. 1. A személyi iratok iktatása... 7 V. 2. A személyi iratokba történő betekintés szabályai... 7 V. 3. A személyi iratok kezelésének legfontosabb technikai szabályai... 7 VI. Az adatvédelmi törvény előtt keletkezett személyi iratok kezelésének szabályai... 8 VI. 1. A személyi anyag tartalma... 8 VI. 2. A felelősségi viszonyok szabályai... 9 VI. 3. Biztonsági előírások... 9 VII. Az alapnyilvántartás adatköre VIII. A közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő személyi iratok kezelése VIII. 1. A személyi iratok köre és csoportosításuk VIII. 2. Eljárási szabályok VIII. 3. Változások jelentése IX. Záró rendelkezések... 13

3 I. Általános rendelkezések Jelen szabályozás a következő jogszabályok rendelkezésein alapul: a személyes adatok védelméről és a közérdekű adtok nyilvánosságáról szóló évi LXIII. törvény; a statisztikáról szóló évi XLVI. törvény. a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet és a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról és a 1. sz. Melléklet II. Személyi iratok kezelésének főbb adatvédelmi követelményei II. 1. Személyi irat Személyi iratnak minősül minden bármilyen anyagon, alakban és bármilyen eszköz felhasználásával keletkezett adathordozó, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítésekor, fennállása alatt, megszűnésekor, illetve azt követően keletkezik és a közalkalmazott személyével összefüggésben adatot, megállapítást tartalmaz. II. 2. Személyi iratok köre: a személyi anyag iratai (a továbbiakban: személyzeti iratok), a közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő egyéb iratok, a közalkalmazottnak a közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő egyéb jogviszonyaival kapcsolatos iratai (adóbevallás, fizetési letiltás, stb.), a közalkalmazott saját kérelmére kiállított, vagy önként átadott egyéb iratai. II. 3. Értelmező rendelkezések Ezen szabályozás alkalmazása során: személyes adat: meghatározott természetes személlyel kapcsolatba hozható adat, mindaddig, amíg kapcsolata az érintett személlyel helyreállítható; különleges adat: egészségi állapotra vonatkozó személyes adat (más ún. különleges adatot a személyügyi adatkezelő nem tarthat nyilván ); közérdekű adat: közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő, a személyes adat fogalma alá nem eső adat; adatkezelés: személyes adatok felvétele, megváltoztatása, (módosítás), betekintése, feldolgozása, felhasználása, tárolása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, és további felhasználásuk megakadályozása; betekintés: egyszerre egy személy nyilvántartott adatainak részleges vagy teljes körű megnézése, az adathordozón, a személyügyi feladatot ellátó hivatali helyiségében, adatszolgáltatás: egy személyre, vagy személyek meghatározott körére vonatkozóan a nyilvántartott adatokról vagy azok egy részéről harmadik személy részére

4 adathordozón történő információ nyújtása (teljesítője a személyügyi feladatot ellátó személy); adattörlés: a nyilvántartott adatnak az adathordozóról való bármilyen nyomnélküli (helyreállíthatatlan) eltávolítása, úgy mintha az adat sosem lett volna, hozzáférés: a nyilvántartott adatok egy részéhez, vagy egészéhez való hozzájutás terjedelme; adatrögzítés: a nyilvántartásban szereplő adatok számítástechnikai adathordozóra felvitele, az adatok érdemi mérlegelése nélkül; titkos ügyiratkezelés: az adatnyilvántartás "Szolgálati titok" minősítésű adatainak előírás szerinti kezelése annak teljes folyamatában (átvétel, kiadás, betekintés, visszavétel, továbbítás, nyilvántartás, hitelesítés, tárolás, selejtezés), helyesbítés: a nyilvántartott téves adatoknak a tényszerű adatokra történő jogszerű megváltoztatása, másolat: a nyilvántartott adatoknak bármilyen adathordozón és terjedelemben történő megsokszorozása (a részleges terjedelmű megsokszorozás: kivonat), közérdekű adat nyilvánosságra hozatala: közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő, a személyes adat fogalma alá nem eső adat közzététele, megismerés: tudomásszerzés arról, hogy a nyilvántartott adatokat kinek, milyen célból, milyen terjedelemben továbbította az arra jogosult, adatvédelem: a nyilvántartott adatok illetéktelen személyekhez való hozzájutásnak megakadályozása, üzemeltetés: az adathordozó eszközök, programok működtetése, adathordozók: papíralapú, mágneses alapú, távadat-átviteli adattároló, továbbító eszközök, ellenőrzés: a nyilvántartás teljes folyamata jog és szabályszerűségének vizsgálata az ehhez szükséges mértékű teljes hatáskörrel, személyügyi feladatokat ellátó személy: minden olyan vezető, ügyintéző, ügykezelő (adatrögzítő) aki adatnyilvántartással, személyi irattal összefüggő adatokat kezel. A Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában személyügyi feladatokat ellátó személyek: a személyügyi szervezeti egység munkatársai, a bérgazdálkodási szervezeti egység munkatársai, az intézményvezető, az intézményvezető-helyettesek, valamint meghatározott feladatok vonatkozásában a számítástechnikai feladatokat ellátó közalkalmazott.

5 III. Jogosultságok és felelősségi szabályok A személyi iratok kezelése során a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában az alábbi jogosultságokat és felelősségi szabályokat kell érvényesíteni: III. 1. A személyügyi szervező A munkavégzéséhez szükséges mértékű, teljes körű adatkezelési, betekintési, adatrögzítési, másolatkészítési, üzemeltetési jogosultsága és adatvédelmi kötelezettsége van az intézmény személyi állomány adataira vonatkozóan. Adattörlés csak a fegyelmi ügyiratok selejtezését követően, valamint helyesbítés csak vezetői engedéllyel történhet. III. 2. A gazdasági alkalmazott és munkatársainak Az illetményszámfejtéshez nélkülözhetetlen adatok vonatkozásában, az intézmény szervezeteit illetően részleges adatkezelési, betekintési, adatrögzítési, üzemeltetési jogosultsága és adatvédelmi kötelezettsége van. III. 3. Az intézményvezető Jogosult az intézmény közalkalmazottainak személyi nyilvántartásába teljes körűen betekinteni. Az intézményvezető jogosult és köteles a személyügyi nyilvántartás folyamatos jog és szabályszerűségének dokumentált ellenőrzésére. III. 4. A közalkalmazott Kizárólag saját nyilvántartott adatait illetően jogosult a nyilvántartásba betekintésre, helyesbítés, másolat, kivonat kérésére illetve megismerésére, és felelős azért, hogy az általa átadott adatok hitelesek, pontosak, teljesek és aktuálisak legyenek. III. 5. A személyügyi számítástechnikai, nyilvántartás karbantartója A nyilvántartott adatokhoz csak a munka végzéséhez szükséges mértékben férhet hozzá, jogosultsága betekintésre, feldolgozásra terjed ki III. 6. Külső ellenőrzési jogosultság Az adatvédelmi biztost, valamint a belügyminiszter által megbízott személyeket illeti meg, mely során felvilágosítást kérhetnek, betekinthetnek, adatkezelést megismerhetik, az adatkezelő helyiségekbe beléphetnek. III. 7. Korlátozások A fent felsorolt személyek a betekintés vagy adatszolgáltatás során tudomásukra jutott adatot csak rendeltetésének megfelelően használhatják fel, és csak arra feljogosított személynek hozhatják tudomására.

6 A intézményvezető felel ezen szabályzat kiadásáért, a szabályzatban foglalt ellenőrzések működtetéséért és a szabályzatban foglalt adatvédelmi követelmények közzétételéért. IV. Általános feladatok és eljárási szabályok A közalkalmazotti nyilvántartásban, a személyi anyagban, a személyi iratokban nyilvántartott adatokkal kapcsolatban minden a szabályzat szerint információhoz jutó személyt adatvédelmi kötelezettség terhel, felelős a tudomására jutott adat rendeltetésének megfelelő felhasználásáért, valamint azért, hogy az ezen szabályzat szerint illetéktelen személy birtokába ne juthasson. A személyügyi szervező köteles az adatot a keletkezésétől, változásától, helyesbítésétől az Fenntartó részére megadni. A személyügyi szervező az általa kezelt - közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő - személyi iratra megállapítást csak közokirat, a közalkalmazott írásbeli nyilatkozata, a munkáltatói jogkör gyakorlójának írásbeli rendelkezése, bíróság vagy más hatóság döntése, és jogszabályi rendelkezés alapján tehet illetve kezdeményez az Fenntartónál. A közalkalmazotti nyilvántartás adatlapját csak az ezen szabályzat szerint teljes körű adatkezelési jogkörrel rendelkező személyügyi szervező vezetheti, akit az adatnyilvántartás minden szakaszában és a tárolás során terhel az adatvédelmi kötelezettség. Személyi iratot tárolni csak a személyügyi feladatot ellátó közalkalmazott hivatali helyiségében, a munkavégzést követően biztonsági zárral ellátott irattárolóban elzártan lehet. Az intézmény személyügyi feladatait a személyügyi szervező látja el. V. A számítógéppel vezetett közalkalmazotti alapnyilvántartás fizikai védelmének szabályai A személyügyi szervező által vezetett nyilvántartás biztonságos elzárásáért, illetéktelen személyek hozzáférésének megakadályozásáért az adatkezelő a felelős A számítástechnikai eszközökhöz (számítógépek) való hozzáférési jogosultság biztosítását adatkezelőnként különböző azonosító jelszóval kell lehetővé tenni. A jelszót úgy kell kialakítani, hogy saját jelszavát az adatkezelőn kívül csak a vezetője ismerhesse meg. A személyügyi adatkezelést ellátó számítástechnikai munkahelyet csak a számítógép kikapcsolt állapotában hagyhatja el kezelője. Személyügyi feladatot ellátó számítógépes nyilvántartási rendszerhez más feladatot ellátó számítógépes rendszer nem férhet hozzá.

7 V. Az üzemeltetés biztonsági szabályai A munkaviszonnyal kapcsolatos dokumentumok kiadásán kívül a közalkalmazotti adatnyilvántartásban szereplő adatok csak a közalkalmazott tudtával adhatók ki. V. 1. A személyi iratok iktatása A személyi iratokat iktatni kell, és gyűjtése személyenként történik. Az iktatás az Fenntartó által meghatározott helyen történik. A személyi anyag irattárazása a közalkalmazotti jogviszony fennállásáig a személyügyi szervezőnél történik. Az iratgyűjtő és a benne elhelyezett iratok kezelése, tárolása, őrzése a személyügyi szervező feladata. A személyi iratok a közszolgálati jogviszony megszűnését követően irattárba kerülnek elhelyezésre, amennyiben a dolgozó nem kéri annak kiadását. Az irattárban elhelyezésre kerülő személyi iratokat úgy kell tárolni, hogy ahhoz csak az intézményvezető, és a személyügyi szervező férhessen hozzá A személyi iratok a közalkalmazottat alkalmazó intézmény tulajdonát képezik. Az iratokban szereplő személyes adatokra a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezései vonatkoznak. V. 2. A személyi iratokba történő betekintés szabályai A személyi iratokba csak az alábbi szervek és személyek jogosultak betekinteni: intézmény vezetője, intézményvezető-helyettesek, személyügyi szervező, közalkalmazott a saját adataiba, közalkalmazott és az intézmény vezetője engedélyével egyéb személy V. 3. A személyi iratok kezelésének legfontosabb technikai szabályai Az intézménynél keletkezett személyi iratok kezeléséről a jelen közalkalmazotti adatvédelmi, valamint az ügyirat-iratkezelési szabályzatban kell rendelkezni. A személyi iratra csak olyan adat és megállapítás vezethető, amelynek alapja: közokirat, vagy a közalkalmazott nyilatkozata, a munkáltatói jogkör gyakorlójának írásbeli rendelkezése, bíróság vagy más hatóság döntése, illetve jogszabályi rendelkezés.

8 A közalkalmazotti jogviszony megszűnése esetén a közalkalmazott személyi iratait - az irattárazási tervnek megfelelően - az irattárban kell elhelyezni. A személyi anyagot a közalkalmazotti jogviszony megszűnésétől számított ötven évig meg kell őrizni. Tárolásáról és levéltárba helyezéséről az intézmény ügyirat kezelési szabályzatában és irattárazási tervében kell rendelkezni. VI. Az adatvédelmi törvény előtt keletkezett személyi iratok kezelésének szabályai Az intézménynél az adatvédelmi törvény hatálybalépése előtt keletkezett és tárolt személyi iratok kezelése visszamenőleg is az adatvédelmi törvény alapján történik. VI. 1. A személyi anyag tartalma A személyi anyag tartalma: az alapnyilvántartás adatnyilvántartó lapja, az önéletrajz, az erkölcsi bizonyítvány, a kinevezés, a besorolásról, illetve az áthelyezésről rendelkező iratok, a minősítés, a közalkalmazotti jogviszonyt megszüntető irat, a hatályban lévő fegyelmi büntetést kiszabó határozat, valamint a munkaalkalmasság igazolása. A fenti iratokat (személyi anyagként) minden esetben együttesen kell tárolni. A személyi anyagba való betekintésre jogosultak: saját adataiba a közalkalmazott, a közalkalmazott felettese, (intézményvezető, intézményvezető-helyettesek) a minősítést végző vezető, a törvényességi ellenőrzést végző, munkaügyi per kapcsán a bíróság, feladatkörükben eljárva a nemzetbiztonsági szolgálatok, valamint a közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggésben indult büntetőeljárásban a nyomozó hatóság, az ügyész és a bíróság, a személyzeti, munkaügyi és illetmény-számfejtési feladatokat ellátó szerv e feladattal megbízott munkatársa feladatkörén belül.

9 VI. 2. A felelősségi viszonyok szabályai A közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő adatok kezeléséért az intézményben: az intézményvezető, intézményvezető-helyettesek az érintett közalkalmazott felettese, a minősítést végző vezető, a személyügyi szervező, a közalkalmazott, ügykezelő, fizikai alkalmazott a saját adatainak közlése tekintetében tartozik felelősséggel. A minősítést végző vezető felelősségi körén belül gondoskodik arról, hogy a minősítés folyamatába bevont harmadik személy kizárólag csak a jogszerű és tárgyilagos minősítéshez szükséges adatokat ismerhesse meg A személyügyi szervező felelősségi körén belül köteles: az adatot a megfelelő személyi, illetve személyzeti iratra az adat keletkezésétől, illetőleg változásától számított legrövidebb időn belül rávezetni. gondoskodni arról, hogy az általa kezelt - a közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő - adat és megállapítás az adatkezelés teljes folyamatában megfeleljen a jogszabályi rendelkezések tartalmának, gondoskodni arról, hogy a személyi iratra csak olyan adat, illetve megállapítás kerülhessen, amely adatforráson alapul. A közalkalmazott és az ügykezelő a felelős azért, hogy az általa átadott, bejelentett adatok hitelesek, pontosak, teljesek és aktuálisak legyenek. VI. 3. Biztonsági előírások Az adatbiztonság szabályozásának biztosítania kell: az adatkezelésre használt számítástechnikai és manuális eszközökhöz történő illetéktelen fizikai hozzáférés megakadályozását, az adathordozók tartalma illetéktelen megismerésének, lemásolásának, megváltoztatásának vagy az adathordozó eltávolításának a megelőzését, annak megakadályozását, hogy az adatkezelésre használt számítástechnikai és manuális eszköztárba illetéktelen bevitelt hajtsanak végre vagy a tár tartalmát illetéktelenül megismerjék, töröljék vagy bármilyen módon megváltoztassák, a hozzáférési jogosultság betartását, annak megakadályozását, hogy az adatok továbbítása alkalmával az adatokat illetéktelenül megismerjék, lemásolják, töröljék, vagy bármilyen módon megváltoztassák.

10 A fizikai biztonság szabályozásakor különösen fontosak az alábbi szempontok: az adathordozó eszközök elhelyezésére szolgáló helyiségeket úgy kell kialakítani, hogy elegendő biztonságot nyújtsanak illetéktelen vagy erőszakos behatolás ellen. Az üzemeltetési biztonság szabályozásakor különösen fontosak az alábbi szempontok: külső személy - pl. karbantartás, javítás, fejlesztés céljából - a számítástechnikai eszközökhöz lehetőleg úgy férjen hozzá, hogy a kezelt adatokat ne ismerje meg, a hozzáférés jelszavait időközönként, de az üzemeltető személyének megváltozásakor azzal egyidejűleg meg kell változtatni. Jelszót ismételten nem lehet kiadni, az adatok és programok véletlen vagy szándékos megrongálását számítástechnikai módszerekkel is meg kell akadályozni. VII. Az alapnyilvántartás adatköre A közalkalmazott A. B. C. D. neve (leánykori neve) születési helye, ideje anyja neve lakóhely, lakáscím, tartózkodási hely, telefonszám legmagasabb iskolai végzettsége (több végzettség esetén valamennyi) szakképzettsége iskolarendszeren kívüli oktatás keretében szerzett szakképesítése(i), valamint meghatározott munkakör betöltésére jogosító okiratok adatai tudományos fokozata idegen nyelv ismerete korábbi munkaviszonyban töltött időtartamok megnevezése a munkahely megnevezése beosztás besorolás a megszűnés módja a közalkalmazotti jogviszony kezdete, a kiszámításánál figyelmen kívül hagyandó időtartamok

11 állampolgársága erkölcsi bizonyítvány száma, kelte szakvizsga adatai a jubileumi jutalom és a végkielégítés mértéke kiszámításának alapjául szolgáló időtartamok, E. az alkalmazó intézmény neve, székhelye, statisztikai számjele - e szervnél a közalkalmazotti jogviszony kezdete közalkalmazott jelenlegi besorolása, besorolásának időpontja, vezetői megbízása, FEOR-száma címadományozás, jutalmazás, kitüntetés adatai a minősítések időpontja hatályos fegyelmi büntetése F. személyi juttatások G. a közalkalmazott munkából való távollétének jogcíme és időtartama havonta külön gépi program alapján kerül feldolgozásra H. a közalkalmazotti jogviszony megszűnésének időpontja, módja, a végkielégítés adatai. VIII. A közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő személyi iratok kezelése VIII. 1. A személyi iratok köre és csoportosításuk A. A személyi anyag iratai: alapnyilvántartás adatlapja, önéletrajz, erkölcsi bizonyítvány, minősítés, értékelés iratai, kinevezéssel, besorolással, vezetői megbízással és ezek módosulásával összefüggő, közalkalmazotti jogviszony megszűnéssel kapcsolatos iratok, hatályos fegyelmi ügyek iratai. B. közszolgálati jogviszonnyal összefüggő egyéb iratok: juttatásokkal kapcsolatos iratok (kitüntetés, jubileumi jutalom, külön juttatás, céljutalom, eseti jutalom, munkáltatói kölcsön, képzésre kötelezés, tanulmányi szerződés, tanulmányi igazolás, tanulmányi juttatás, elhelyezés, egyéb jóléti ügyek),

12 közalkalmazotti jogviszonyt érintő egyéb iratok (pályázat, alkalmasság igazolások, nyilatkozat, fizetés nélküli szabadság, (GYÁS, GYED, GYES, saját lakásépítés, hozzátartozó ápolás, házastárssal külföldre utazás, egyéb) szabadidő, eltérő munkarend megállapítás. C. közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő más jogviszony iratai (katonai szolgálat, felkérések, további jogviszony létesítés engedélyezése, ill. elutasítása): közalkalmazott kérelmére kiállított vagy önként átadott iratok (szociális támogatás, egyéni kérelmek, munkaképesség csökkenés, munkavégzés alóli mentesség igazolása, közszolgálati alapnyilvántartásban szereplő adatok alapját képező iratok, nyilvántartott adatok változásainak bejelentése, iskolai végzettség, szakképzettség, tudományos fokozat, nyelvvizsga, közigazgatási alap- és szakvizsga, ügykezelői vizsga, egyéb képzettség, szakértői okiratok másolatai, be-tekintési kérelem), az illetményszámfejtéssel és az illetménnyel összefüggő más jogviszonyokkal (személyi jövedelemadó, társadalombiztosítás, fizetésletiltás, stb.) kapcsolatos iratok, melyek a c.) pont szerinti iratcsoport részei, elkülönítésük a központi bérszámfejtéshez kapcsolódik. VIII. 2. Eljárási szabályok A felsorolt iratokat, tartalmuknak megfelelően, a megjelölt csoportosításban, személyi iratgyűjtőben kell tárolni és őrizni. A személyi jövedelemadó, társadalombiztosítás, fizetésletiltás, családi pótlék stb. iratok, a központi bérszámfejtéshez kapcsolódnak. Az iratok tárolása, őrzése, kezelése a gazdasági egység feladata. A személyi anyag irattárazása a munkaviszony fennállásáig a gazdasági irodában történik. A személyi iratok a közalkalmazotti jogviszony megszűnését követően irattárba kerülnek elhelyezésre. VIII. 3. Változások jelentése Minden közalkalmazott az alábbi adataiban bekövetkező változást köteles 8 napon belül írásban bejelenteni és okirattal (vagy másolatával) igazolni a személyügyi szervező felé: név, eltartott gyermek (név, születési idő, eltartás kezdete), lakcíme, ideiglenes tartózkodási hely címe, iskolai végzettség, szakképzettség, tudományos fokozat, állami nyelvvizsga,

13 iskolai végzettség, szakvizsga, stb. A bejelentett adatváltozást a közalkalmazott személyi iratait kezelő személyügyi szervező a bejelentéstől számított legrövidebb időn belül köteles a megfelelő személyi iratra rávezetni. A kinevezési okiratok, illetve a besorolási és kinevezési okiratok módosításának rendelkező részében - a besorolási fokozathoz tartozó fizetési fokozat meghatározása mellett zárójelben - fel kell tüntetni ezen okiratok fejrészében a munkakör FEOR számát. Az áthelyezéshez a hozzájárulás megadása nem kötelező. Elfogadása esetén a három fél egyetértő nyilatkozatát tartalmazó okiratban kell megállapodni az áthelyezés részletes feltételeiről (áthelyezéshez hozzájárulás, időpont, munkakör, illetmény, illetve az elért pályagyorsító intézkedések elfogadása, szabadság, fennálló kötelezés, kölcsöntartozás, egyéb megállapodások, valamint annak rögzítése, hogy az áthelyezési megállapodásban nem szereplő kérdésekben a fogadó szervezetnek nincs jogfolytonos teljesítési kötelezettsége). A közalkalmazott kérelmére akkor kell a végkielégítést az utolsó munkában töltött napon kifizetni, ha felmentésére a Kjt (10) bekezdés alapján kerül sor. IX. Záró rendelkezések Jelen intézményvezetői utasítás november 1.-jén lép életbe. Fenti szabályozásnál, az Fenntartó és a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola között létrejött Munkamegosztási Megállapodás a munkaügyi feladatok vonatkozásában irányadó. Fenti szabályozás a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő szabályzata mellékletét képezi. Hatályos: Vargáné Ács Andrea intézményvezető

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 3. sz. melléklet ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Jelen Adatkezelési szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) Újpest Önkormányzatának Szociális Intézményének (továbbiakban: SZI) közalkalmazottainak, dolgozóinak adatfelvételével,

Részletesebben

MAGYAR GYULA KERTÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. Adatkezelési szabályzat. 3. számú melléklet

MAGYAR GYULA KERTÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. Adatkezelési szabályzat. 3. számú melléklet MAGYAR GYULA KERTÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA Adatkezelési szabályzat 3. számú melléklet 2 ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Jelen Adatkezelés Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző

Részletesebben

2.4.2. Az intézmény által alaptevékenysége keretében gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái

2.4.2. Az intézmény által alaptevékenysége keretében gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái 2.4.2. Az intézmény által alaptevékenysége keretében gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái 1. A SZEMÉLYÜGYI NYILVÁNTARTÁS ADATKÖRE a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyárólszóló

Részletesebben

A D A T V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T

A D A T V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T BARCSI IPARI ÉS KERESKEDELMI SZAKKÉPZŐ ISKOLA A D A T V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T 2 A SZABÁLYZAT CÉLJA: Annak biztosítása, hogy személyes adataival mindenki maga rendelkezzen és a közérdekű adatokat

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 23. SZÁMÚ MELLÉKLET ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 23. SZÁMÚ MELLÉKLET ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 23. SZÁMÚ MELLÉKLET ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2013 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALMAK... 3 3. ADATVÉDELEMMEL

Részletesebben

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY A D A T V É D E L M I SZABÁLYZATA OM azonosító: 037770 Százhalombatta, 2007. február I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Adatvédelmi

Részletesebben

Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma. A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma

Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma. A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma 2.SZ. MELLÉKLET A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatalának Adatvédelmi Szabályzata

Apátfalva Község Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatalának Adatvédelmi Szabályzata Apátfalva Község Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatalának Adatvédelmi Szabályzata Ezen Adatvédelmi Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) Apátfalva Község Önkormányzati Képviselő-testület

Részletesebben

Fehér Akác Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősek Otthona

Fehér Akác Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősek Otthona Fehér Akác Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősek Otthona Jászapáti, Juhász Máté u. 2-4. ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA Hatályos: 2010. január 01. Vincze Ferencné igazgató 1 Az Adatvédelmi Szabályzat a Fehér Akác

Részletesebben

KÖZALKALMAZOTTI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

KÖZALKALMAZOTTI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT KÖZALKALMAZOTTI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Kovács Bence intézményvezető Szeitzné Uracs Ildikó Közalkalmazotti tanács elnöke Hatályba lépés dátuma: 2014. szeptember 1. Érvényesség: határozatlan

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA, NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT KÖZÖS IGAZGATÁSÚ KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT 255 ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat jegyzőjének 2/2013. (III. 29.) szabályzata a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal közszolgálati adatainak védelméről

A Veszprém Megyei Önkormányzat jegyzőjének 2/2013. (III. 29.) szabályzata a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal közszolgálati adatainak védelméről Szám: 02/125-2/2013. A Veszprém Megyei Önkormányzat jegyzőjének 2/2013. (III. 29.) szabályzata a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal közszolgálati adatainak védelméről Jelen szabályzat a közszolgálati

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. március 1-jétől. KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A Közszolgálati Adatvédelmi Szabályzat (a továbbiakban:

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. sz. melléklet ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az adatkezelési szabályzat (továbbiakban szabályzat) célja Az alkalmazottak, valamint a gyermekek adatainak nyilvántartása, kezelése,

Részletesebben

Esélyt a hátrányos helyzetű embereknek Alapítvány. 5000 Szolnok, Tőr u. 3. 2013. október 1.

Esélyt a hátrányos helyzetű embereknek Alapítvány. 5000 Szolnok, Tőr u. 3. 2013. október 1. A D A T K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T Esélyt a hátrányos helyzetű embereknek Alapítvány 5000 Szolnok, Tőr u. 3. 2013. október 1. ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. Általános rendelkezések 1. Az adatkezelési

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT KINIZSI PÁL ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 7400 KAPOSVÁR, BAROSS G. U. 19. Telefon: 82/312-177; Fax: 82/422-675 E-mail: kinizsisuli@kinizsi-kap.sulinet.hu 1. sz. melléklet ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT C I G Á N D, FŐ U. 80.SZ. KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Hatályos: 2008. január 1-jétől Jóváhagyta: Gál Béla jegyző 2 KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MUNKAÜGYI DOKUMENTUMAINAK ELLENŐRZÉSÉRŐL

BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MUNKAÜGYI DOKUMENTUMAINAK ELLENŐRZÉSÉRŐL J U H Á S Z L E J L A O K L E V E L E S P É N Z Ü G Y I R E V I Z O R H - 6 7 6 3 S Z A T Y M A Z, K O S S U T H U. 7 9 / B. BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MUNKAÜGYI DOKUMENTUMAINAK

Részletesebben

MEZŐKÖVESDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

MEZŐKÖVESDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA MEZŐKÖVESDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA Hatály:2013. április 01. 1 A közszolgálati tisztviselőkről szóló új 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) és a közszolgálati

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Fertőboz Község Önkormányzata KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA Érvényes: 2012. január 1-től Jóváhagyta: Percze Szilvia körjegyző 2 KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat 2013.

Adatkezelési szabályzat 2013. Adatkezelési szabályzat 2013. Készítette: Makkainé File Edit igazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. Jogszabályi háttér... 3 2. A szabályzat célja... 3 3. A szabályzat hatálya... 3 4. Adatvédelmi alapfogalmak... 3

Részletesebben

2. sz. melléklet. Adatkezelési Szabályzat

2. sz. melléklet. Adatkezelési Szabályzat 2. sz. melléklet Adatkezelési Szabályzat 1 Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Adatkezelési Szabályzata Készítette: Boros Lajosné igazgató 2 ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT a Kövy Sándor Általános

Részletesebben

3/2013. számú. Jegyzői Szabályzat SZUHAKÁLLÓI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT. Ikt.sz: 3003-3/2013/Sz.

3/2013. számú. Jegyzői Szabályzat SZUHAKÁLLÓI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT. Ikt.sz: 3003-3/2013/Sz. Ikt.sz: 3003-3/2013/Sz. 3/2013. számú Jegyzői Szabályzat A SZUHAKÁLLÓI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA Kiadta: Dr:Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző Érvényes: 2013.

Részletesebben

Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskola és Szakiskola. Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat. Az SZMSZ 3. számú melléklete

Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskola és Szakiskola. Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat. Az SZMSZ 3. számú melléklete Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskola és Szakiskola Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat Az SZMSZ 3. számú melléklete Tartalomjegyzék I. Az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat hatálya 3. II. Értelmező

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT A Vasút a gyermekekért Alapítvány Óvodája 8000 Székesfehérvár, Fűtőház u. 3-5. Tel. / Fax: 22/316-375 Üzemi telefon: 02/42-13 E-mail: alapitvovodaszfv@t-online.hu Web: www.mavovi.hu A Vasút a gyermekekért

Részletesebben

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola. Adatkezelési szabályzata

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola. Adatkezelési szabályzata 2. számú melléklet A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Adatkezelési szabályzata OM 027218 ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. Általános rendelkezések 1. Az adatkezelési szabályzat célja

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat 2011. CXC. törvény a nemzeti köznevelésről, 20/2012. (VIII.31.)EMMI (rendelet) 4. (1) pontja értelmében készült SZMSZ melléklete/ 20/2012. (VIII.31.) 84.-94. par. szerint TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Napközi Otthonos Óvoda 3580 Tiszaújváros, Pajtás köz 13. OM azonosító: 028500 1. sz. Függelék ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Készítette: Micskiné Bodó Erzsébet óvodavezető 2013.03.13. ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat Az SZMSZ 5. számú melléklete II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola Bátonyterenye, Zrínyi út 1. Adatkezelési Szabályzat Készítette: Horváthné Tajti Ágnes igazgató 2013 szeptember 01. Tartalom

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: Budapest Főváros XIII. kerület Egyesített Óvoda Budapest, 1134 Angyalföldi út 1-3. Angyalkert Tagóvoda Az

Részletesebben

Hatályos: szeptember 1-től.

Hatályos: szeptember 1-től. SZMSZ. 1. számú melléklete Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Adatkezelési szabályzat Hatályos: 2013. szeptember 1-től. 1. Általános rendelkezések 1.1 Adatkezelési szabályzatunk jogszabályi alapja és célja

Részletesebben

A KUNSZENTMÁRTONI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA. Adatkezelési szabályzata

A KUNSZENTMÁRTONI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA. Adatkezelési szabályzata A KUNSZENTMÁRTONI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Adatkezelési szabályzata Jelen szabályzat elkészítését a Kt. 2. sz. melléklete rendeli el. Oldal:1 I. Bevezető rész és a szabályzat hatálya

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Az iskola nyilvántartásával, ügyvitelével összefüggő adatvédelemi, adatkezelési, adattovábbítási és nyilvánosságra hozatali követelményeket, eljárásrendet az alábbiakban szabályozom. I. A szabályozás célja

Részletesebben

GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. Tartalomjegyzék

GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. 1. A szabályzat célja és alkalmazási területe... 3 2. 2. A Belső Adatvédelmi Felelős... 3 3. 3. Az adatkezelői minőség bejelentése. A Szabályzat közzététele... 3 4. 4. védelme... 3 4.1.

Részletesebben

Dömsödi Polgármesteri Hivatal. Közszolgálati adatvédelmi szabályzat Hatályos: 2014. március 1.

Dömsödi Polgármesteri Hivatal. Közszolgálati adatvédelmi szabályzat Hatályos: 2014. március 1. Dömsödi Polgármesteri Hivatal Közszolgálati adatvédelmi szabályzat Hatályos: 2014. március 1. KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A Közszolgálati Adatvédelmi Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a

Részletesebben

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 5/1 Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 1. A Szolgáltató által kezelt személyes adatok köre, azok tárolásának időtartama és továbbításának esetei 1.1 A kötelező (jogszabályban előírt illetve biztosított

Részletesebben

8/2005. számú Igazgatói utasítás A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatáról

8/2005. számú Igazgatói utasítás A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatáról 8/2005. számú Igazgatói utasítás A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatáról A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról

Részletesebben

Gimnázium és Szakközépiskola Balassagyarmat. Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata

Gimnázium és Szakközépiskola Balassagyarmat. Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola Balassagyarmat Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata Tartalomjegyzék Bevezető rész... 4 A szabályzat hatálya... 4 I.... 6 A SZEMÉLYI IRATOK KEZELÉSE

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal Dunaszeg, Dunaszentpál és Kunsziget Község Önkormányzata KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Hatályos: 2014. január 1-től Jóváhagyom: Készítette: Megoldás 2006. Kft.

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat 3.számú melléklet Adatkezelési Szabályzat I. Általános rendelkezések Az adatkezelési szabályzat (továbbiakban: Szabályzat célja): - az alkalmazottak, valamint a gyermekek/tanulók adatainak nyilvántartása,

Részletesebben

Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat 3/2000. (III.1.) Ök. rendelete. az adatvédelemről. A rendelet célja. A rendelet hatálya

Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat 3/2000. (III.1.) Ök. rendelete. az adatvédelemről. A rendelet célja. A rendelet hatálya Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat 3/2000. (III.1.) Ök. rendelete az adatvédelemről Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat képviselőtestülete a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról

Részletesebben

RENDELETTERVEZET. Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (XII..) önkormányzati rendelete A kötelező adatkezelés szabályairól

RENDELETTERVEZET. Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (XII..) önkormányzati rendelete A kötelező adatkezelés szabályairól RENDELETTERVEZET Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (XII..) önkormányzati rendelete A kötelező adatkezelés szabályairól Enying Város Önkormányzat Képviselő-testülete az információs

Részletesebben

A GYŐRI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA KÖZALKALMAZOTTI, ILLETVE GYERMEKEKKEL, TANULÓKKAL

A GYŐRI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA KÖZALKALMAZOTTI, ILLETVE GYERMEKEKKEL, TANULÓKKAL A GYŐRI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA KÖZALKALMAZOTTI, ILLETVE GYERMEKEKKEL, TANULÓKKAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI, ADATVÉDELMI, ADATBIZTONSÁGI, TITOKVÉDELMI SZABÁLYZATA OM-azonosító:

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések 1. sz. melléklet: Az Aszódi Napsugár Óvoda nevelőtestülete a köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 43. (1) bekezdésének rendelkezése alapján a törvény 70. -ának (2) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

Tengelic Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA - 2007 -

Tengelic Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA - 2007 - Tengelic Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA - 2007-1 A polgárok személyes adatainak védelme érdekében az 1992. évi LXVI. Tv. 30.. /1/ bekezdése alapján az alábbi (a

Részletesebben

ÜGYIRAT ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ÜGYIRAT ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezet ÜGYIRAT ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Az intézmény e szabályzatának a jogszabályi előírásokhoz történő igazodásáért, ellenőrzéséért, a rendelkezések módosításáért

Részletesebben

... napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére

... napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére ... napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: a Csabdi Napraforgó Óvoda óvodavezetői álláshelyére pályázat

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Radnóti Miklós Általános Iskola szervezeti és működési szabályzatának melléklete

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Radnóti Miklós Általános Iskola szervezeti és működési szabályzatának melléklete ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2. SZ. MELLÉKLET a Radnóti Miklós Általános Iskola szervezeti és működési szabályzatának melléklete 1. Általános rendelkezések A Magyar Köztársaság Országgyűlése Magyarország európai

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Eplény Községi Önkormányzat fenntartásában

Részletesebben

Fabriczius József Esti Gimnázium. Adatkezelési szabályzat

Fabriczius József Esti Gimnázium. Adatkezelési szabályzat Fabriczius József Esti Gimnázium Adatkezelési szabályzat A Fabriczius József Esti Gimnázium nevelőtestülete a köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 43. (1) bekezdésének rendelkezése alapján a törvény

Részletesebben

Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról

Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról 1.Az előterjesztés száma: 349 /2016 2.Az előterjesztést készítő személy neve: dr. Hekman Tibor 3.Az előterjesztést készítésében közreműködő személy

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1 1. Általános rendelkezések A Magyar Köztársaság Országgyűlése Magyarország európai uniós jogharmonizációs kötelezettségeinek teljesítése érdekében megalkotta a 2003. évi XLVIII.

Részletesebben

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 1. A Szolgáltató által kezelt személyes adatok köre 5. sz. melléklet: Adatkezelési Szabályzat A jogszabályban kötelezően előírt illetve jogként biztosított adatkezelés

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT a szervezeti és működési szabályzat 4. sz. melléklete

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT a szervezeti és működési szabályzat 4. sz. melléklete ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 4. sz. melléklet ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT a szervezeti és működési szabályzat 4. sz. melléklete ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Tartalom: 1. Általános rendelkezések 1.1. Adatkezelési szabályzatunk

Részletesebben

a Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata

a Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzata 1.) melléklete 5.) függeléke a Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben!

Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben! Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben! Többen jelezték, hogy véleményük szerint nem megfelelő a fizetési osztályba sorolásuk. Az alábbi cikk közérthetően magyarázza

Részletesebben

PÓSA UTCAI ÓVODA DEBRECEN VÁROS KÖZOKTATÁSÁÉRT DÍJAS INTÉZMÉNY 4031 DEBRECEN PÓSA u. 49. TEL/FAX: 52/478-026 OM: 030893

PÓSA UTCAI ÓVODA DEBRECEN VÁROS KÖZOKTATÁSÁÉRT DÍJAS INTÉZMÉNY 4031 DEBRECEN PÓSA u. 49. TEL/FAX: 52/478-026 OM: 030893 PÓSA UTCAI ÓVODA DEBRECEN VÁROS KÖZOKTATÁSÁÉRT DÍJAS INTÉZMÉNY 4031 DEBRECEN PÓSA u. 49. TEL/FAX: 52/478-026 OM: 030893 PÓSA UTCAI ÓVODA ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az adatkezelési

Részletesebben

Pályázati felhívás nevelési-oktatási és egyéb intézmény vezetői álláshelyének betöltésére 1

Pályázati felhívás nevelési-oktatási és egyéb intézmény vezetői álláshelyének betöltésére 1 2535 OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS KÖZLÖNY 2017. évi 3. szám Pályázati felhívás nevelési-oktatási és egyéb intézmény vezetői álláshelyének betöltésére 1 A pályázatok benyújtásával és közzétételével (így különösen

Részletesebben

Egyéb előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 2-i ülésére Tárgy: Intézményvezető felmentése, igazgatói pályázat kiírása Előkészítette: Sápi András intézményi referens Véleményező bizottság: Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottság Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

2. számú melléklet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata pályázatot hirdet a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Csepeli Egyesített Óvoda intézményvezetői (magasabb vezető) beosztás ellátására

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat KÓSA GYÖRGY VÁROSI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Adatkezelési szabályzat A szervezeti és működési szabályzat I. sz. melléklete 2 I. Általános rendelkezések 1. Adatkezelési szabályzat jogszabályi

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.9. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA SZMSZ 8 számú melléklet ök Regionális hivatalvezető Kirendeltség-vezető hivatal vezető-helyettes 1) Kinevezés, kinevezés

Részletesebben

A magasabb vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre 5 évre, 2014. augusztus 1-jétől 2019. július 31-ig szól.

A magasabb vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre 5 évre, 2014. augusztus 1-jétől 2019. július 31-ig szól. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése pályázatot hirdet Az I-11/80.132/2014.sz. határozat 1. sz. melléklete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Miskolci Batsányi János Óvoda (3534 Miskolc, Batsányi

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 19.sz. melléklet A MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA OM azonosító: 031202 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A közoktatási intézmény jogszabályban előirt nyilvántartásokat

Részletesebben

ADATKEZELÉSI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT 28. számú függelék Békés Megyei Hunyadi János Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Nevelési Tanácsadó

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. A Szervezeti és Működési Szabályzat melléklete

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. A Szervezeti és Működési Szabályzat melléklete ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT A Szervezeti és Működési Szabályzat melléklete Jóváhagyásról rendelkező határozat száma és kelte: /2013. Baranya István aláírás Általános rendelkezések 1. Az adatkezelési szabályzat

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat BRUNSZVIK TERÉZ ÓVODA 2462 Martonvásár, Deák F. u. 3. Telefon:06-22/460-958 E-mail: mvovoda@gmail.com OM azonosító:030016 Adatkezelési szabályzat Szervezeti és működési szabályzat melléklete 1. Általános

Részletesebben

Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (Österreich Werbung Marketing Kft.) adatvédelmi szabályzata

Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (Österreich Werbung Marketing Kft.) adatvédelmi szabályzata Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (Österreich Werbung Marketing Kft.) adatvédelmi szabályzata Az Österreich Werbung Marketing Kft., mint Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet feladatai ellátásához

Részletesebben

A személyes adatok kezelésére a Szolgáltató akkor jogosult, ha

A személyes adatok kezelésére a Szolgáltató akkor jogosult, ha TÁJÉKOZTATÓ az előfizetők és a felhasználók személyes adatainak kezeléséről A PTTSystems Kft. (Szolgáltató) az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat Adatkezelési Szabályzat user 2013. A szabályzat jogszabályi alapja: 2011. évi CXC. Törvény a Nemzeti Köznevelésről 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről 2011. évi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 27-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 27-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. október 27-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság magasabb vezetői

Részletesebben

A DEBRECENI SZAKKKÉPZÉSI CENTRUM ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

A DEBRECENI SZAKKKÉPZÉSI CENTRUM ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A DEBRECENI SZAKKKÉPZÉSI CENTRUM ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA 2016. JÚLIUS 1. 1 Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) 24. (3)

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. Általános rendelkezések A Magyar Köztársaság Országgyűlése Magyarország európai uniós jogharmonizációs kötelezettségeinek teljesítése érdekében megalkotta

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. június 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. június 28-i ülésére Tárgy: Intézményvezetői pályázat kiírása Sorszám: IV/11 Előkészítette: Sápi András oktatási referens Véleményező Bizottság: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. április 30-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. április 30-ai ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. április 30-ai ülésére Tárgy: Pályázati kiírás a Gödöllői Városi Múzeum igazgatói állásának betöltésére. Előterjesztő: Dr.

Részletesebben

Budak eszi Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére.

Budak eszi Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére. Budakeszi Polgármesteri Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budak eszi Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére.

Részletesebben

Segédlet a fogadó szervezetek számára az adminisztrációs kötelezettségekrõl

Segédlet a fogadó szervezetek számára az adminisztrációs kötelezettségekrõl Segédlet a fogadó szervezetek számára az adminisztrációs kötelezettségekrõl Bejelentési kötelezettség 11. (1) A fogadó szervezet a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelõs miniszter által

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATÁRÓL

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI SZABÁLYZATÁRÓL Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal 7562 Segesd, Szabadság tér 1. 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. 7543 Beleg, Kossuth u. 97. Telefon:82/733-402 Telefax:82/598-001 E-mail: segesd@latsat.hu 2/2014. (XII.1.) számú

Részletesebben

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1 Az Országgyűlés - a Magyar Köztársaság Alkotmányában foglaltakkal összhangban - a személyes adatok védelmét,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2008. november 20-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2008. november 20-ai ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. november 20-ai ülésére Tárgy: Pályázati kiírás a Palotakerti Óvoda intézményvezetői állásának betöltésére. Előterjesztő:

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ADATLAP. Terézvárosi Általános Iskola és Magyarangol, Magyar-német Két Tannyelvű Általános Iskola, Pedagógiai Intézet

INTÉZMÉNYI ADATLAP. Terézvárosi Általános Iskola és Magyarangol, Magyar-német Két Tannyelvű Általános Iskola, Pedagógiai Intézet INTÉZMÉNYI ADATLAP Intézmény neve: Szabályzat típusa: Terézvárosi Általános Iskola és Magyarangol, Magyar-német Két Tannyelvű Általános Iskola, Pedagógiai Intézet ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2. sz. melléklet

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT NEPOMUKI SZENT JÁNOS RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 200422 ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A szabályzat célja és hatálya 1) A szabályzat célja, hogy meghatározza Nepomuki

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT Széchenyi István katolikus Általános Iskola Füzesabony 2. SZÁMÚ MELLÉLET ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT A Széchenyi István Katolikus Általános Iskola a 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ügyszám: 24449/2015. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Csarnok- és Piacigazgatósága igazgatói (magasabb vezetői) beosztásának ellátására

Részletesebben

Szociális igazgatási feladatkör I. besorolási osztályban. A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Szociális igazgatási feladatkör I. besorolási osztályban. A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök: A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő A munkavégzés helye: Pest megye, 2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky utca 2. A közszolgálati

Részletesebben

KARACS FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZATA

KARACS FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZATA KARACS FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék Bevezető rész és a szabályzat hatálya... 3 Bevezető rész... 3 A szabályzat hatálya...

Részletesebben

AZ ADATKEZELÉS ÉS ADATTOVÁBBÍTÁS INTÉZMÉNYI RENDJE

AZ ADATKEZELÉS ÉS ADATTOVÁBBÍTÁS INTÉZMÉNYI RENDJE ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 8. sz. melléklet a 164/115. ZMNE számhoz 1.sz. példány AZ ADATKEZELÉS ÉS ADATTOVÁBBÍTÁS INTÉZMÉNYI RENDJE - 2007 - 2 Bevezető A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (a

Részletesebben

S z e n t e s. Tisztelt Képviselő-testület!

S z e n t e s. Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 112/2009.(V.29.) Kt. számú határozatával döntött arról, hogy

Részletesebben

Gyál Város Jegyzőjének 1/2015. (I. 05.) számú szabályzata adatvédelemről és adatkezelésről. I. Általános rendelkezések

Gyál Város Jegyzőjének 1/2015. (I. 05.) számú szabályzata adatvédelemről és adatkezelésről. I. Általános rendelkezések Gyál Város Jegyzőjének 1/2015. (I. 05.) számú szabályzata adatvédelemről és adatkezelésről Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény ( a továbbiakban

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 246/2012.(IX.27.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 246/2012.(IX.27.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 246/2012.(IX.27.) számú határozata a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására Füzesgyarmat Város Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat a szervezeti és működési szabályzat 1.sz. melléklete

Adatkezelési szabályzat a szervezeti és működési szabályzat 1.sz. melléklete Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 4600 Kisvárda, Flórián tér 3. Tel/fax: 45/405-210 E-mail: szentlaszlo@szlki.sulinet.hu Interne: www.szlki-kisvarda.hu Adatkezelési

Részletesebben

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának adatkezelési szabályzata

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának adatkezelési szabályzata A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának adatkezelési szabályzata A szabályzat a szervezeti és működési szabályzat 1. sz. melléklete I. Általános rendelkezések

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Önkormányzati lakás bérbevételére. Igénylő neve:... (születési név)... (születési hely, idő)... (anyja neve)...

PÁLYÁZAT. Önkormányzati lakás bérbevételére. Igénylő neve:... (születési név)... (születési hely, idő)... (anyja neve)... 1. sz. melléklet PÁLYÁZAT Önkormányzati lakás bérbevételére Igénylő neve:......... (születési név).... (születési hely, idő).... (anyja neve)... Állampolgársága:.. amennyiben nem magyar állampolgár, tartózkodási

Részletesebben

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. pályázatot hirdet. 1 fő. részére. a Szerzői Jogi Főosztály Nemzetközi Szerzői Jogi Osztályára.

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. pályázatot hirdet. 1 fő. részére. a Szerzői Jogi Főosztály Nemzetközi Szerzői Jogi Osztályára. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 45. (1) bekezdése, a közszolgálati tisztviselők személyi irataira, a közigazgatási

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

KÖZSZOLGÁLATI ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATÁRÓL Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Körjegyzősége 7562 Segesd, Szabadság tér 1. 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. 7543 Beleg, Kossuth u. 97. Telefon:82/733-402 Telefax:82/598-001 E-mail: segesd@latsat.hu 8/2012.

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS A Szent László Óvoda adatkezelési és adatvédelmi rendszere a hatályos jogszabályokon alapul, melynek alapelvei

Részletesebben

Budapest XVI.Kerületi. Adatkezelési szabályzat 2 0 1 3.

Budapest XVI.Kerületi. Adatkezelési szabályzat 2 0 1 3. Budapest XVI.Kerületi S Z E R V E Z E T I É S M Ű K Ö D É S I S Z A B Á L Y Z A T 2. s z á m ú M E L L É K L E T E Adatkezelési szabályzat 2 0 1 3. Tartalom 1. Általános rendelkezések... 3 2. Az intézményben

Részletesebben

Intézményvezető álláspályázat

Intézményvezető álláspályázat Intézményvezető álláspályázat A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa (Székesfehérvár, Városház tér 1.) pályázatot hirdet a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII.

Részletesebben