ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ. A BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság évben végzett tevékenységéről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ. A BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság évben végzett tevékenységéről"

Átírás

1 BUDAPESTI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG XII. KER. RENDŐRKAPITÁNYSÁG Bp. XII., Maros u Postacím: Budapest Pf.: 61 Telefon: ; Fax.: ; ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ A BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság évben végzett tevékenységéről Budapest, június

2 - 2 - BEVEZETŐ Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselőtestület! A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányság évi beszámolóját a konkrét adatokra támaszkodva, a korábbi években ezen kerületben végzett munkám során szerzett ismereteim alapján készítettem el, abban a szellemben, hogy betekintést nyújthassak a jövőben tervezett elképzeléseimről. A beszerzett adataim alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányság évben az állampolgárok jogainak tiszteletben tartásával, határozott, törvényes és szakszerű rendőri intézkedések végrehajtásával és kellő tolarenciával végezte munkáját és teljesítette meghatározott feladatait. A kerület közbiztonsági helyzetének meghatározása szempontjából nem elhanyagolható jelentőségű, hogy a Hegyvidék Budapest egyik határkerülete - a területét átszelő főbb közlekedési útvonalaknak köszönhetően - jelentős személyés gépjármű forgalommal bír. A bűnügyi felderítést nehezítő körülményként meg kell említenem, hogy az ismertté vált bűnelkövetők nagy részben kerületen kívüli lakosok, akik a jelentős anyagi nyereség reményében érkeznek, főként Budapest más többnyire pesti kerületeiből illetve vidékről, majd a cselekmény elkövetését követően azonnal elhagyják a kerületet, így az eltulajdonított értékek értékesítésével kapcsolatos szálak is a Hegyvidéken kívülre vezetnek. A lakosság összetételét tekintve fontosnak tartom megjegyezni, hogy több védett, valamint számos magas rangú állami vezető lakik kerületünkben évben a legfontosabb célkitűzések a következők voltak: Az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének szinten tartása, illetve növelése érdekében a látható, elérhető, reagáló rendőrség koncepciójának erősítése, Állami ünnepek - esetleges tömegrendezvények - zavartalan lebonyolításának garantálása, Rendőri biztosítások törvényes és szakszerű végrehajtása, Közlekedés rendjével összefüggő helyi problémák kezelése, Gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények számának csökkentése, a felderítés hatékonyságának növelése, Lakásbetörések számának csökkentése.

3 - 3 - A folyamatos megelőző-, és felvilágosító munkát nagy aktivitással végeztük a veszélyeztetett korosztályoknál, csoportoknál. A bűnmegelőzés teljes eszköztárát felhasználva sokféle módon hívtuk fel a figyelmet a veszélyekre. Meg kell említenem, hogy a évben nehezítő körülményt jelentett a kapitányság számára főként az első fél évet figyelembe véve a fluktuáció. Több személy is áthelyezésre került más kapitányságra, illetve főosztályra, azonban pótlásuk csak az év második felében nyert megoldást. Ezen időszak nagyon nagy terhet jelentett, mind a végrehajtói állomány, mind a parancsnoki állomány számára. Ezen akadályok ellenére, - bár plusz terhet róttak a Budapesti Rendőrfőkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányság állományára, elmondható, hogy feladatait a meghatározottaknak megfelelően végrehajtotta.

4 - 4 - A VEZETÉS IRÁNYÍTÁS A évben a vezetés élén jelentős változás történt. A kapitányságunkat július 16. napja óta megbízással, majd november 01. hatállyal kinevezéssel vezető dr. Farkas Csaba r. alezredes urat október 11. napján nyugdíjazták. A kapitányságvezetői feladatokat október 11. napjától február 01. napjáig Péter Zoltán r. őrnagy Bűnügyi Osztályvezető Kapitányságvezető helyettes Bűnügyi Osztályvezetői feladatai mellett, melyet augusztus 01 től megbízással, majd november 01. napjától kinevezéssel látta el. A Közrendvédelmi Osztályt Kázsmér Tamás r. alezredes Úr vezeti, aki a munkához való kellő alázattal, hivatástudatával, példamutatásával nagyban hozzájárult az állomány megtartásához, valamint a közterületi intézkedéseink magas színvonalához. Igazgatásrendészeti Osztályunkat július 16. napjától kinevezéssel Molnár István r. alezredes vezeti. Személyének, vezetési stílusának is köszönhetően az osztály folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt és magas színvonalon látja el feladatát. Kapitányságunk Hivatalát Terjék László r. százados Úr vezeti, aki megfelelő szervező készségének, felkészültségének, emberi hozzáállásának köszönhetően magas színvonalon tudja hatóságunk feladatait teljesíteni évben a vezetőim felé támasztott legfőbb követelményem a személyes példamutatás, az emberség és a következetesség. Ezen követelmények felállításának nagyobb jelentőséget kell szentelni, mert az állomány nagyon fiatal, így a folyamatos képzésükön túl több odafigyelést igényelnek.

5 - 5 - PARANCSNOKI TERVEZŐ, SZERVEZŐ, ELEMZŐ ÉRTÉKELŐ ÉS ELLENŐRZŐ TEVÉKENYSÉG A feladat végrehajtásának szabályozottsága, koordinálása megfelelő szintű, azonban véleményem szerint fejleszthető, fokozható. A jogszabályi változásokat folyamatosan figyelemmel kísérjük, az új ismereteket továbbképzésekkel az állomány felé továbbítjuk. A nehezebben értelmezhető jogszabályi változások tekintetében a BRFK szakirányító szerveivel is állandó kapcsolatban állunk és szükség esetén igénybe vesszük szakirányításukat. A parancsnoki ellenőrzéseket kerületünkben az előírások szerint megfelelő számban hajtottuk végre. A jövőre nézve ez alapján került meghatározásra ütemtervünk. Folyamatos elvárás a vezetőkkel szemben, hogy a saját szakágukon belül önállóan és úgy igazítsák az ellenőrzési tevékenységüket, hogy az a problémás területekre irányuljon, segítve azok megelőzését, megoldását évben is nagy hangsúlyt kívánok fektetni a belső kontrollra évben a közrendvédelmi parancsnoki állomány tekintetében fokozott elvárás a közterületi ellenőrzés végrehajtása az intézkedési aktivitás és az intézkedések szakszerűségének növelése. Naponta a reggeli eligazítás keretében kerül beszámoltatásra az ügyeleti szolgálat. A reggeli parancsnoki eligazításokon az osztályvezetőkön túl részt vesz a hivatal vezetője, a bűnügyi alegységek vezetői bűnüldözési alosztályvezető, valamint a vizsgálati alosztályvezető a szolgálatot leadó és felvevő ügyeletes tiszt. A feladatok meghatározását a stratégiai célkitűzések és az elmúlt 24 óra eseményei határozzák meg.

6 - 6 - HIVATALI (JOGI/ÜGYVITELI) TEVÉKENYSÉG Budapest Rendőr-főkapitánya január 01. napjával engedélyezte, hogy szervezeti felépítésünkbe beépíthessük a hivatalvezetői státuszt, mely munkakör álláspontom szerint működésünk szempontjából nélkülözhetetlen. A belső normaalkotással, intézkedések kiadásával, illetve deregulációval kapcsolatos feladatokat évben is végrehajtottuk. A kapitányság adatvédelmi helyzetét folyamatosan figyelemmel kísérjük, rendszeres, visszatérő ellenőrzésekkel vizsgáljuk az adatkezelők tevékenységét. Az állampolgárok személyes adatainak kezelésével kapcsolatos tevékenységek jogszerűségét, valamint a különböző adattárakból történő lekérdezések célhoz kötöttségét, dokumentáltságát rendszeresen ellenőrizzük. Titokvédelmi, iratkezelési ellenőrzés folyamatosan történik, a feltárt hiányosság kiküszöbölésére a szükséges intézkedéseket megtettük. A védelmi feladatok ellátását a Közrendvédelmi Osztály Vezetője látja el. Jutalmazások, elismerések Kiemelkedő szakmai munka végzéséért dicséretben és jutalomban évben összesen 26 fő részesült. A személyi állomány az előírt szakmai továbbképzéseken, oktatásokon részt vett évben 2 fő szerezte meg a rendészeti szakvizsgát évben 2883 darab bűnügyi iktatás 6725 darab általános iktatás 8756 darab postaérkeztetés történt. Híradástechnika és Informatika: évben a központi szerv az igényelt cseréket-javításokat teljesítette: - az alapítványi telefonok illetve SIM kártyák szolgálatira történő cseréje központilag megtörtént, - az igényelt beléptető kártyákat és a liftvezérlő kulcsokat megkaptuk, - a Bp. Labanc u. objektum fegyveres őrei központilag 2 db EDR rádióval /tartozékkal/ történő ellátása megtörtént.

7 - 7 - Informatika: a kapitányságon a következő eszközök vannak beüzemelve: A. Bűnügyi Osztály: 53 db személyi számítógép, 7 db helyi nyomtató, 17 db hálózati nyomtató, 1 db fénymásolóba beépített nyomtató. B. Közrendvédelmi Osztály és ügyelet: 19 db személyi számítógép, 6 db helyi nyomtató, 5 db hálózati nyomtató. C. Igazgatásrendészeti Osztály: 11 db személyi számítógép, 4 db helyi nyomtató, 2 db hálózati nyomtató. D. Hivatal: 14 db személyi számítógép, 2 db helyi nyomtató, 2 db hálózati nyomtató évben történt fejlesztések keretében a kapitányság kapott 2 db nyomtatót, ezzel egyidőben selejtezésre került 11 db számítógép, 7 db monitor, 1db nyomtató. A számítógépek legnagyobb részét sikerült helyben megjavítani, ami havi szinten hardveresen 6-7 darabot jelent, szoftveresen megközelítőleg 35 db-ot, nagyobb hibák esetén 3 db számítógépet érint, ami teljes telepítést jelent. A nyomtatók legnagyobb része elhasználódott, még az újabb 3-4 évesek meghibásodása is mindennapos. Szünetmentes hálózat kijavítása, fejlesztése is indokolt, tekintettel arra, hogy a számítógép alkatrészei túlfeszültség miatt meghibásodhatnak. Gazdasági / ingatlan bútorzat -karbantartás/: Az épülettel kapcsolatos javításokat, igényléseket az anyagi nehézségek ellenére biztosították: - Bp. Labanc u. objektum részére igényelt 4 db villanyradiátort megkaptuk - IV. emelet 401. szoba ajtajára igényelt rács felszerelése még nem történt meg - Az épület a környező házaktól rendszeresen beázik, az állagmegóvás miatt egy szivattyú megoldást jelentene.

8 - 8 - EGYÜTTMŰKÖDÉS A BUDAPESTI RENDŐR- FŐKAPITÁNYSÁG KÖZPONTI SZERVEIVEL ÉS EGYÉB TÁRSSZERVEKKEL A Központi szervekkel a kapcsolatunk megfelelő volt, a folyamatos munkavégzéssel kapcsolatban felmerülő kérdések minden alkalommal megbeszélésre kerültek. A felettes szervektől kapott utasításokat minden esetben maradéktalanul végrehajtottuk. Több ízben kaptunk segítséget a BRFK Közrendvédelmi Főosztályától az aktuális feladataink végrehajtásához. A BRFK szakirányító szervei instrukciókkal, szükség esetén értekezletek megtartásával, illetve folyamatos ellenőrzésekkel segítik munkánkat. A kiemelt kategóriába tartózó bűncselekmények vonatkozásában rendszeresen megtartásra kerülő értekezleteken a szakterületre kijelölt előadók minden esetben megjelentek, az egyeztetéseken elhangzottakat, megismert információkat a leghatékonyabban használtuk fel. Hagyományosan jó a kapcsolatunk a XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzattal, a Polgármesteri Hivatal vezetésével és munkatársaival. Az Önkormányzat az erkölcsi támogatásunkon túl anyagi támogatást is biztosít. Az általa működtetett Közrendvédelmi Közalapítványon keresztül - állami ünnepeink alkalmával adandó jutalomkeretet biztosított azoknak a kollegáknak, akik kiemelkedő munkát végeznek a kerület közbiztonságának megóvásában, megszilárdításában. A Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészséggel való kommunikációnk javításra szorul. Több figyelmet kell fordítani az ügyészségi utasításokra, azok szakszerű és gyors végrehajtására a felmerülő problémák átbeszélésére és kiküszöbölésére. A mindennapos megbeszélések, egyeztetések a gördülékenyebb ügymenethez álláspontom szerint elengedhetetlen. A Budai Központi Kerületi Bírósággal együttműködésünk több évre visszanyúlva hagyományosan jó.

9 - 9 - Szintén nagyon jó a viszony a kerületünkben működő karitatív szervezetekkel, együttműködésünk példaértékű. Kerületünkben sajnálatos módon nem működik egységes polgárőrség, azonban egyeztetés alatt áll a Természetvédelmi Polgárőr egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásunk. Továbbiakban egyeztetések történtek a Hegyvidéki Közterület Felügyelet vezetőjével a kerület közbiztonságának megszilárdítása és a közösen ellátandó feladatok végrehajtására vonatkozó együttműködési megállapodás megkötésének tárgyában. Ezen tárgyalásokat, megbeszéléseket folytatni kívánom, az erre vonatkozó együttműködési megállapodás tervezet elkészült. Az Önkormányzattal közösen tervezzük a kerületünkben egy jól működő szabadidős járőrtevékenység újragondolását, ennek keretében folyamatos egyeztetések zajlanak. A közterületek biztonságának fokozása érdekében kapitányságunk novemberében együttműködési megállapodást kötött a XII. Kerületi Hegyvidéki Polgárőr Egyesülettel. Vállalásainkat hatáskörünknek megfelelően fogalmaztuk meg. Az együttműködés kiterjed arra, hogy kölcsönösen meghívják egymást a másik felet érintő értekezletekre, közös rendezvényeket, előadásokat szervezünk egymás, illetve a lakosság tájékoztatása érdekében. Megállapodtunk, hogy közös közrendvédelmi, bűnügyi gyalogos és gépkocsizó szolgálat ellátásával javítjuk a kerület közbiztonságát valamint, hogy a kerület rendezvényeit és ünnepségeit közösen biztosítjuk. Szintén együttműködési megállapodás született decemberében a budai (I., II., III., XI. és XXII.) a budaörsi, az érdi és a szentendrei rendőrkapitányságokkal. Az együttműködés oka a budai agglomerációs régiók közbiztonsági stratégiájának nagyfokú hasonlósága és lényeges összefüggései. A megállapodás sarokpontjai a következők voltak: illetékességi területen kialakult bűnügyi és közbiztonsági helyzet rendszeres értékelése, kapitányságok közrendvédelmi, közlekedésrendészeti osztályainak közös összehangolt akciói, akár több kapitányság illetékességi területére terjedő ellenőrzések végrehajtása,

10 saját illetékességi területen tervezett közterületi akciókról való tájékoztatás és a bűnügyi helyzet félévenkénti értékelése. Az ősz folyamán kapitányságunk vezetői közbiztonsági fórumon vettek részt, mely nagy számú érdeklődő részvételével zajlott. A fórumon a helyi önkormányzat, valamint a helyi lakosság különböző csoportjaival, munkájukkal gyakran találkozó, a helyi problémákat ismerő, megoldási javaslatokat megfogalmazni tudó személyek vettek részt. Mindenki elégedettségét fejezte ki az ilyen irányú kezdeményezés fontosságát hangsúlyozva. Legfontosabb elvárásként fogalmazódott meg, hogy több rendőr legyen az utcán. A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE Bűnügyi tevékenység, eredmények értékelése A Bűnügyi Osztályon december 31. napján 667 folyamatos nyomozás volt és 8 fő előzetes letartóztatottunk volt 5 ügyben. Jelenleg a folyamatban lévő bűnügyek száma 571. Előzetes letartóztatásuk mellett 12 fő ellen van folyamatban eljárás, míg 2 fő lakhelyelhagyási tilalom kényszerintézkedés hatálya alatt áll. Az osztályon vizsgált ügyek száma a korábbi évhez képest az alábbiak szerint alakult. Érkezett ügyek 2010-ben: 1155 db Érkezett ügyek 2011-ben: 2065 db Leadott ügyek ben: 1257 db ügy, ebből vádemelési javaslat 289, bíróság elé állítás 0. Leadott ügyek ben: 2166 db, ebből vádemelési javaslat 458, bíróság elé állítás 6. A fenti adatokból megállapítható, hogy az Osztályra évben 910 -el több elrendelt nyomozás érkezett, mint a évben, míg a vádemelési javaslattal lezárt ügyek száma 169 -el nőt. Az Osztály átlagosan heti 7-10 fő közötti előzetes letartóztatásban lévő személlyel dolgozott, amely bár nagy megterhelést jelentett a kevés tapasztalattal rendelkező állomány számára, a folyamatos parancsnoki kontrollnak és a fokozott ügyészi felügyeletnek köszönhetően az ebből eredő plusz nehézségek megoldásra találtak.

11 Arra törekedtünk és erre a jövőben is törekedni kívánunk -, hogy az elfogott elkövetők esetén ha, és amennyiben az előzetes letartóztatás feltételei fennállnak, úgy minden esetben kezdeményezzük az elkövető előzetes letartóztatását. Ezen kényszerintézkedés elrendelése esetén a cselekmény elkövetője kiesik az elkövetői körökből és a további bűncselekmények elkövetésének a lehetősége számára megszűnik. A vizsgálati osztályon magas a 60 napon túli nyomozások száma, amely egyrészről magyarázható a szakértői vélemények elkészítésének hosszú idejével, és az állampolgárok idézéssel szemben tanúsított együtt nem működő magatartásával is. Mindemellett az állomány tapasztalatlansága és a nem kellően tervezett munka is hozzájárulhatott a nyomozások idejének elhúzódásához. Ezen tényező a parancsnoki revízió eszközével, valamint a folyamatos visszaellenőrzésekkel kezelhető, az eljárások üteme gyorsítható. Bűnügyi statisztika év év Feljelentések Nyomozás elrendelések Befejezett ügyek Nyomozások kezdeményezése Befejezett nyomozások Vádemelések Eredményes nyomozások befejezése Eredménytelen nyomozások befejezése Nyomozás eredményességi 34,11 20,05 mutató Bíróság elé állítások 0 6 Kiemelést érdemel a bíróság elé állítások számának alakulása. Ezen intézmény hivatott az eljárások ütemesebb befejezését segíteni. A megfelelő feltételek fennállása esetén lehetőség volt van - ezen gyorsított eljárás alkalmazására es évben 6 esetben zárult a nyomozás bíróság elé állítással, míg évben nem került sor ilyen jellegű nyomozás lezárásra.

12 Ezen intézmény alkalmazásának lehetőségét már az elsődleges intézkedések megtételekor szem előtt kell tartani, így nagyobb figyelmet kell fordítanunk az azonnalos intézkedéseink szakszerűségére. A gyorsított eljárások számát növelni kívánjuk, az egyszerűbb megítélésű ügyek elkövetőit megkíséreljük bíróság elé állítani. A legjellemzőbb bűncselekményekben vizsgált ügyek száma: év év Lopás Garázdaság Testi sértés Kts 20 / Sts 22 Kts 10 / Sts 22 Zaklatás Rablás 9 33 Sikkasztás Csalás Kifosztás A fenti táblázatból látható, hogy a kerületünkben előforduló legmagasabb számú a vagyon elleni bűncselekmények csoportja. A növekedés egyértelműen visszavezethető arra, hogy minden vagyon elleni bűncselekmény nyomozása az illetékességgel rendelkező rendőrkapitánysághoz került vissza. (gépjármű lopások, lakásbetörések, rablások) Az eredményességet gátló tényezők: Problémaként említhető az állomány bűnügyi szakmai átlag életkora tekintettel arra, hogy a munkatársak zöme 3 év körüli vagy annál kevesebb bűnügyi rendőri tapasztalattal rendelkezik. A bizonyítás eszközei, módszerei és törvényesség kérdésében végzett vizsgálatok alapján megállapítható, - figyelembe véve a bíróságok gyakorlatát és elvárásait hogy nagyon kevés a tárgyi bizonyítékok száma. Az elmúlt időszak tapasztalatai, hogy a bíróságok a személyi bizonyítási eszközökkel szemben előnyben részesítik a tárgyi bizonyítékokat. Sok esetben problémát jelent a szakértői vizsgálatok elhúzódása is. (pl.: DNS vizsgálat, ami miatt nem lehet a nyomozást rövid határidőben befejezni, így indokolatlanul hosszú a nyomozások végrehajtásának ideje)

13 Körözési tevékenységünk során felmerülő problémák, nehézségek: Körözési tevékenységünk kapcsán elmondható, hogy nagyon jól felépített munkakapcsolat került kiépítésre a kerületünkben működő gyermekotthonokkal. A napi szintű kapcsolattartás nagyban elősegítette a gyors, szakszerű munkavégzésünket. A közigazgatási eljárás során általános ügyirat számra semmilyen információt, adatot nem hozhatnak az illetékes szervek hatóságunk tudomására (pl.: híváslista, bankkártya lekérdezés, TAJ szám, -ek ellenőrzése stb.), mely nehezíti a munkát és az eltűnt személy mielőbbi felkutatását. Stratégiai célkitűzéseink Kapitányságunkon az előző év első felében folyamatos problémát okozott a magas létszámhiány és fluktuáció. A második félévre sikerült feltölteni az állomány tényleges létszámát, azonban ez esetben is problémát okoz, hogy életkor és munka tapasztalat szempontjából nagyon fiatal az állomány. Megfelelő tapasztalat és gyakorlat hiányában nehéz felvenni a harcot a kiemelt cselekmények bűnelkövetőivel, ennek ellenére az állomány hozzáállása példaértékű, eredményeik magukért beszélnek. A fentiekre tekintettel kapitányságunkon év elején kitűzött stratégiai célkitűzései, távlati tervei az alábbiak szerint valósultak meg: - A meglévő állomány megtartása: folyamatos a bűnügyi állomány feltöltése. A bűnügyi osztályon létszámhiány van, azonban ez a első negyedévet nézve stagnál, azaz nincs nagy elvándorlási hullám. - Az állomány motiválása: Az állomány motiválása az egyik olyan eszköz egy vezető kezében, amivel tehet a fluktuáció ellen. A kapitányság vezetése kétféleképpen igyekszik motiválni az állományt. Egyrészt a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat segítségével kialakított jutalmazási rendszerén keresztül, másrészt a megfelelő munkakörnyezet megteremtésével, mely jelenleg a géppark kivételével adott. - Az egyes munkatársaknál kézben lévő ügyiratok számának ( akta/fő ) szinten tartása az egyéni leterheltségek kiegyensúlyozása, az egyenlő munkateher elosztás kialakítása.

14 A Bűnügyi Osztályon bűnüldözési alosztály/vizsgálati alosztály - dolgozó fiatal állomány betanítása, segítése: Ezen probléma megoldására bevezetésre kerül az alegység szintű heti oktatás, ahol a jogszabályi háttér áttanulmányozása, átbeszélése mellett az egyénileg felmerülő problémákat is megbeszélik. A fiatalok folyamatos tanításához szükséges a mentori tevékenység és mentorképzés erősítése. - A folyamatban lévő bűnügyek, ezen belül is különösen a 60 napon túli nyomozások számát csökkenteni az ügyfeldolgozások időszerűségén, pedig a folyamatos munkavégzéssel, az ésszerű feladatmegosztással, valamint a hatékonyabb parancsnoki ellenőrző munkával javítani kell. KÖZBIZTONSÁGI TEVÉKENYSÉG Számos feladat köztük a közterületi rendet sértő magatartások kezelése - hárul a Rendőrkapitányságra, melyek végrehajtásának alappillére a szakmailag felkészített hely-, és személyismerettel rendelkező közrendvédelmi állomány. A közterületen dolgozó kollegák fiatal kora ellenére is törekedtünk a közterületek, közösségi és nyilvános helyek biztonságának megőrzésére, a gyalogos járőrök és gépkocsizó járőrök mindennapi biztosítására. Igyekeztünk az egyéb elvonó tényezők alól a közterületi szolgálatot tehermentesíteni. A Közrendvédelmi Osztály feladatát képezte továbbá a rendőri biztosítások nagy számú végrehajtása, a családon belüli erőszakos bűncselekmények megelőzése, felderítése, a közlekedés rendjével összefüggő helyi problémák kezelése. Törekedtünk a kerületi közterületi szolgálat tervszerű irányítására, összességében a rendőrség hatékonyságának fokozására, a reagálási idő csökkentésére. Intézkedés év/fő 2011.év/fő Elfogás Előállítás Biztonsági intézkedés Intézkedés év év Szabálysértési feljelentés kiszabott helyszíni pénzbírság 4362 / , / ,- összege (darab/összeg)

15 Rendőri jelenlétünk a közterületen állandó. Mobilitásunk és reagáló képességünk helyzetével kapcsolatban elmondhatjuk, hogy az intézkedéseink során szinte minden esetben teljesíteni tudtuk az elvárt reagálási időt. A múlt évben is a közbiztonsági tevékenységünk egyik meghatározó eleme a rendezvénybiztosítások végrehajtása volt. A BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály személyi állománya csapaterős rendőri biztosításokban 74 alkalommal került berendelésre, melyen átlagosan 10 fő vett részt. A biztosításokkal teljesített munkaóra öszszesen Ezen magas óraszám elsősorban a évben megtartott Európai Uniós Elnökségével járó biztosítási feladatok során meghatározott célkitűzések végrehajtását tükrözi és mindez egy olyan időszakban, amikor alapvetően jellemző volt létszámhiány. Ilyen terhek mellett az állomány erőn felül teljesített. Ügyeleti tevékenység: Valamennyi Főügyeletes mellett állandó ügyeletes tiszthelyettes dolgozik, így a közterületi szolgálat irányítása, a bejelentések fogadása az ellenőrzések tapasztalatai alapján az elvárásoknak megfelelő. Az ügyeletesek odafigyelésének köszönhetően a rendőri jelentések, a szolgálatban készített iratok alaki és tartalmi követelményei javultak, azonban még mindig merülnek fel hiányosságok. A kiemelt rendkívüli eseményeket az elöljáróknak az előírtaknak megfelelően jelentették. AZ IGAZGATÁSRENDÉSZETI OSZTÁLY TEVÉKENYSÉGE Az Igazgatásrendészeti osztály munkaterületei: Szabálysértési tevékenység; Személy-, vagyonőri és magánnyomozói tevékenység engedélyezése, ellenőrzése; Játékos pirotechnikai tevékenység engedélyezése, ellenőrzése; Figyelmeztető jelzés hatáskörünkbe utalt eseteinek engedélyezése; Közigazgatási eljárás lefolytatása az évi I. törvény 20..(1) bekezdés a-k) pontja alapján; Gyorsított eljárások előkészítése; Teljes ügykezelési tevékenység (érkeztetésen kívül valamennyi munkafolyamatot ellátjuk az ügyiratok selejtezéséig).

16 Az igazgatásrendészeti szolgálati ág tevékenysége évben Az igazgatásrendészeti szolgálati ág munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan a jogszabályokban és belső normákban foglaltaknak megfelelő módon hajtották végre feladataikat. Az osztályon az iratkezelés folyamata megfelel a szabályzatban leírtaknak. A január 01-én bevezetett egységes iktatási rend, valamint a NEOSZABS rendszer használata a belső normák szerint történik. Az iratselejtezést végrehajtottuk, a megsemmisítésre váró anyagokat elszállították. Szabálysértési munka A évben 2444 szabálysértési feljelentés került iktatásra, mely közel 50%- kal kevesebb a évinél. Ez abból adódott, hogy a közterület-felügyelet által, ismeretlen személyek ellen tett közlekedési szabálysértésekben a Központi Szabálysértési Osztály jár el. Az ügyiratok feldolgozására nagy többségben a 30 napon belüli határidőben sor került, folyamatban lévő ügyeink száma nem érte el az 5 %-nál magasabb értéket. A Budapesti Törvényességi Felügyeleti Ügyészség ellenőrizte megszüntető határozatainkat, a velük kialakított munkakapcsolat jó. A kiszabott bírság befizetésére az állampolgári hajlandóság nem csökkent, így jelenleg 553 végrehajtási ügyünk van folyamatban. Tavaly 47 esetben elégséges intézkedésnek találtuk a figyelmeztetés alkalmazását, ami ügyeink alig 4 %-a. A bírság átlagösszege kiemelt közlekedési szabálysértések esetében Ft (közel 2 eft-tal alacsonyabb), egyéb közlekedési ügyekben Ft volt (mintegy 4 eft-vel magasabb). Kiemelt szabálysértés elkövetésének elbírálásakor 72 személynél intézkedtünk a járművezetés jogosultságának szüneteltetésére. A tulajdon elleni szabálysértésekhez kapcsolódó gyorsított bíróság elé állítás érdekében folyamatos készenléti szolgálatot láttunk el, melynek során 9 esetben rendeltünk el szabálysértési őrizetet.

17 A vállalkozás keretében végzett személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenységgel kapcsolatos ügyintézés A kerületben 2011-ben magánnyomozói tevékenység végzéséhez hatósági engedélyt nem kértek, és a 3 engedéllyel rendelkező társaság közül csak kettő végez tényleges munkát. Személy-, és vagyonvédelmi tevékenység végzéséhez hatósági engedélyt 5 vállalkozás kérelmezett, így összesen 24 céget és 2 egyéni vállalkozót tartunk nyilván. Az e tevékenységhez tartozó igazolványok kiállítására vonatkozó kérelmek száma emelkedett. Az elmúlt évben 88 személy kért és kapott igazolványt, így jelenleg 289 kerületi lakos rendelkezik ilyen okmánnyal. Az ellenőrzéseink után, illetve a Személy-, és Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara jelzésére 5 hatósági engedélyt és 12 igazolványt vontunk vissza, valamint 4 igazolvány bevonására intézkedtünk. Figyelmeztető jelzés engedélyezése tárgyában 2 kérelmet nyújtottak be, mely használatot engedélyeztük. Játékos pirotechnikai termékek forgalmazása tárgyában 1 (forgalmazásra vonatkozó) bejelentés érkezett. Az Igazgatásrendészeti Osztály létszáma kismértékben csökkent, de a vezénylés, majd áthelyezés többletmunkát kíván a munkatársainktól. Ennek ellenére folyamatos ügyeink száma mindig 5 % alatt maradt. Engedélyügyi eljárásaink számottevően nem nőttek, azok a törvényi előírásoknak megfelelően, a határidőket betartva folytattuk le. A vezetői ellenőrzések folyamatosak, a hó végi iratellenőrzés során minden előadó beszámolt ügyeiről. A BRFK Igazgatásrendészeti Főosztálya 6 ellenőrzést végzett, mely átfogta valamennyi szakterületet, míg az osztályvezető minden hónapban átlagosan 4 célellenőrzést hajtott végre. BŰNMEGELŐZŐ MUNKA IFJÚSÁGVÉDELEM, BŰN- ÉS BALESET MEGELŐZÉS A Fővárosi Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítő Szolgálatának tájékoztatása alapján évben 73 állampolgár vette igénybe az áldozatvédelmi referens segítségét büntetőügyekben szereplő sértettként, melynek igazolására minden esetben igazoló lapot állítottunk ki, de természetesen minden egyes ügy előadója a szükséges felvilágosítást a sértetteknek megadta amennyiben szükséges volt.

18 A Bűnügyi Osztály fokozott figyelmet fordított a családon belüli erőszak áldozataira. Azokban az esetekben, ahol kiskorú gyermek is volt a családban, hatóságunk haladéktalanul értesítette a Gyámügyi Osztályt vagy a Családsegítő Szolgálatot az esetleges intézkedések megtétele érdekében. Az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények vonatkozásában meghatározó az e sértetti kör ellen elkövetett cselekmények közel 50%-át kitevő mértékben a sértettek saját otthonában, magánlakásában történt jogsértések száma. Az elkövetők, kihasználva az idős személyek naivitását, hiszékenységét és nem utolsó sorban figyelmetlenségét visszatérő rendszerességgel követnek el lopásokat sérelmükre. Általános gyakorlat, hogy az eljáró kollégáink betartják a felek személyiségi és adatvédelmi jogaival összefüggő szabályokat, érvényesül az adatok zártan történő kezelése, valamint nemcsak a bűnüldözési érdeken alapuló névtelenség biztosítása. Ennek érdekében évben folyamatosan, a kerületben található, működő idősek klubjaiban megtartásra kerültek a felvilágosító, tájékoztató előadásokat. Ezek során a teljesség igényével törekedtünk a napi aktualitásokhoz és a kerület operatív bűnügyi helyzetéhez igazodó ismeretek átadására, illetve lehetőséget biztosítottunk akár a konkrét eseteken keresztül felvezetett állampolgári kérdések megválaszolására. A bűnügyi szolgálati ág hathatós támogatásával az idős emberek tájékoztatását kiterjesztettük azokra a csalási módszerekre, amelyeket nagy százalékban alkalmaztak kerületünkben a bűncselekmények elkövetői. Az ilyen jellegű tájékoztatásokat a jövőben is folytatni kívánjuk, mivel nem elhanyagolva az általános bűnmegelőzési szempontokat a közvetlen kapcsolattartás e formája benyomásaink szerint jelentős mértékben támogathatja a rendőrhatóság és kerületünk lakóinak további közeledését. Hatóságunk folyamatosan kapcsolatot tart az Önkormányzat Gyermekvédelmi Osztályával, Gyámügyi Osztályával, a Gyermekjóléti Szolgálattal, valamint a Családsegítő Szolgálattal. Kapitányságunk kapcsolatot tart a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattal, illetve a szomszédos kerületek Rendőrkapitányságaival, Gyermekvédelmi és Gyámügyi Osztályaival.

19 Folyamatos a kapcsolattartás a kerületben található általános iskolákkal, valamint az Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői Szolgálat, fiatalkorúakkal foglalkozó pártfogóival, mivel nagyon fontos a megelőzés annak érdekében, hogy a fiatalok ne kerüljenek olyan környezetbe, ahol fennáll a veszélye annak, hogy bűncselekményeket kövessenek el. A KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE A rendőrkapitányság kommunikációs tevékenységét az érintett vezetők (közrendvédelmi osztályvezető, hivatalvezető) irányítása és koordinálása mellett - a vonatkozó normák célkitűzéseinek maximális figyelembe vételével a Bűnügyi Osztály kijelölt munkatársa látja el. Az elmúlt időszakban következetesen végrehajtott kommunikációs tevékenységet folytattunk, melynek során megkíséreltük egyrészt kielégíteni a kerület, illetve a főváros lakosainak valós tájékozódási és információ igényét a kapitányság egészének tevékenységéről, ezen túlmenően lehetőségeinkhez mérten menedzseltük az egyes szakági eseményeket, reális képet adtunk a kapitányság és azon keresztül közvetve a Rendőrség egészének munkájáról. Mindezek során maradéktalanul eleget kívánunk tenni e tevékenységre vonatkozó törvényi előírásoknak. Rendszeres tájékoztatást adtunk mind az írott, mind az elektronikus média részére napi munkánkról, elért eredményeinkről, a közbiztonságot érintő eseményekről, valamint több esetben kértük a sajtón keresztül a polgárok segítségét elkövetők azonosításához, vagy elfogásához, illetve sértetti kör feltérképezéséhez. A rendőrkapitányság működésével kapcsolatos közérdekű adatokat a rendelkezésre álló lehetőségek függvényében tesszük közzé a helyi lapban, Interneten, valamint egyes közintézményekben nyomtatott verzióban. A rendőrkapitányság a vonatkozó normák szigorú szabályai, valamint a működtetés elsősorban személyi feltételeinek hiánya miatt jelenleg önálló internetes honlapot nem működtet, de megjelenünk az Interneten a Budapesti Rendőrfőkapitányság és a Hegyvidéki Önkormányzat honlapján keresztül.

20 ÖSSZEGZÉS Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselőtestület. Az elmúlt évben felmerült szervezeti és működésbeli hiányosságok, problémák előrevetítették a hathatós intézkedések szükségességét. Munkatársaim folyamatos és egyenletes teljesítménye, az állomány feladattudata, szakmai felkészültsége, fegyelmezettsége okot ad arra, hogy a jövőben is stabil, erős közbiztonságot tudjunk tartani itt a XII. kerületben. Az elmúlt év értékelését követően - és azt alapul véve - meg kell határoznunk a következő időszakra vonatkozó legfontosabb célkitűzéseinket év kiemelt céljai: meg kívánjuk teremteni a főváros XII. kerületében - az Önök együttműködésével és támogatásával az Önkormányzati járőrszolgálatot, ezzel is fokozva a látható rendőrségi modellt, biztosítva a folyamatos közterületi jelenlétet; tovább kívánjuk mélyíteni a kerület lakossága és a kapitányság között fennálló viszonyt; a lakosságot leginkább irritáló bűncselekmény kategóriák vonatkozásában az eredményességünk javítására kell törekedni; nyomozáseredményességi mutatóinkat szinten kívánjuk tartani, illetve törekednünk kell annak javítására; kiemelten kezeljük a lakosság nyugalmát, biztonságérzetét zavaró jelenségeket, eseményeket, cselekményeket; tovább kell javítani az emberek biztonság érzetét; a közlekedés rendjének megszilárdítása, fenntartása érdekében továbbra is a törvény teljes szigorával kell fellépnünk a közlekedési szabálysértések elkövetőivel és a megbotránkoztató közösség ellenes magatartást tanúsítókkal szemben; tovább kell növelni a parancsnoki ellenőrző tevékenység hatékonyságát; megkezdett utat folytatva a megelőző felvilágosító munkát tovább kell fokoznunk az iskolákban, az idősek között valamint a helyi médiában;

21 megőrizzük, elmélyítjük a kialakult kiváló kapcsolatokat az önkormányzattal, különböző társszervekkel és más szervezetekkel, szerveződésekkel, javítani kívánjuk kapcsolatunkat az ügyészségekkel; munkatársaink részére - szakmai fejlődésük céljából - lehetőségeink szerint biztosítani kell oktatásokon, képzéseken, konferenciákon való részvételt; Budapest, június 15. Hoffmann Kornél r. százados megbízott kapitányságvezető

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése i X. kerületi Rendőrkapitányság?nnQ < P n i c Vezetője.{""L^l?. * 1102, Harmat u. 6-8. 3 1475, Pf. 31. S 36 (1) 263-7200 /50-100 Főváros

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06 24 470 007 IRM: 30-082 Mobil: 06 70 338 74-65 Szám: 13130- /2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sugárút 51. Pf.:67. Tel: 06-66/361-644 Fax: 06-66/361-644 e-mail: gyula.rk@bekes.police.hu Ügyszám: 04030/2089/2012/ ált. Tisztelt Képviselő-testület! T Á J É

Részletesebben

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu Ügyszám: 19060/6298-1/2014. ált. Az Ajkai Rendőrkapitányság beszámolója Halimba község

Részletesebben

'LGJ. számú előterjesztés

'LGJ. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je 'LGJ. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a térfigyelő rendszer működésének gyakorlati tapasztalatairól szóló tájékoztatóról

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ május

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ május VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy Bűnmegelőzés Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnmegelőzés fogalma - az állami szervek - önkormányzati szervek - társadalmi szervezetek - gazdasági társaságok - állampolgárok és csoportjaik minden olyan tevékenysége,

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

SZÉCSÉNY ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZBIZTONSÁGÁÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 3170 Szécsény Rákóczi út 66. Számlaszám: OTP Jóváhagyom! Szécsény,

SZÉCSÉNY ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZBIZTONSÁGÁÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 3170 Szécsény Rákóczi út 66. Számlaszám: OTP Jóváhagyom! Szécsény, SZÉCSÉNY ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZBIZTONSÁGÁÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 3170 Szécsény Rákóczi út 66. Számlaszám: OTP 11741062-20023601 Jóváhagyom! Szécsény, 2010..... Dr. Serfőzőné dr. Fábián Erzsébet sk. kuratórium

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050/2017/2014/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt"

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Szám: 04030/2379-1 /2011. ált. Tisztelt Képviselő-testület! 1 Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-10 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01, 33/51-06 Email : gyula..rk@bekes.police.hu.

Részletesebben

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 06050/4825/2013 Ált. SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 6600 Szentes, Kossuth L. utca 43. Pf.: 42. Telefon: 63/561-311, Fax: 63/561-330 BM telefon: 33/42-80 BM fax: 33/42-49 E-mail: baloghi@csongrad.police.hu

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/ Ügyszám: 04030/ 2159-4/2015.ált. Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-00 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01 E-mail : gyula.rk@bekes.police.hu. Jóváhagyom: Gyula,

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

- B E S Z Á M O L Ó -

- B E S Z Á M O L Ó - - B E S Z Á M O L Ó - Hajdúhadházi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület A Hajdúhadház Város Önkormányzata által 2015. évben nyújtott támogatás felhasználásról Tisztelt Képviselő-testület! A Hajdúhadházi Polgárőr

Részletesebben

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján 428 785 Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS 21-216. évi adatai alapján 431 935 451 51 358 81 39 394 267 628 278 263 Bűncselekmények

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

A Rendőrség áldozatsegítő tevékenysége/tapasztalatok. Buczkó Erika r. alezredes ORFK Bűnmegelőzési Osztály

A Rendőrség áldozatsegítő tevékenysége/tapasztalatok. Buczkó Erika r. alezredes ORFK Bűnmegelőzési Osztály A Rendőrség áldozatsegítő tevékenysége/tapasztalatok Buczkó Erika r. alezredes ORFK Bűnmegelőzési Osztály A kezdetek. 1999: a kormány elkötelezi magát az áldozatok teljesebb körű védelme mellett (1074/1999.

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000 Összes bűncselekmény 14 kiemelten kezelt bűncselekmény összesen 3 d 25 2 15 1 5 Felderítési eredményesség (%) 1 % 6,6 56,2 58, 51,8 51,5 55,2 56,6 47,4 41,5 26 13 22 255 27 18 23 424 18 915 16 617 14 991

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ június

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ június VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Szám: /2011. RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZEKSZÁRD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY KMB ALOSZTÁLY MEDINA KÖRZETI MEGBÍZOTT J E L E N T É S Medina község 2011. évi bűnügyi és közrendvédelmi helyzetéről Jelentem, hogy Medina

Részletesebben

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője A polgárőrség szerepe a közrend biztosításában, a bűncselekmények megelőzésében a tanyás térségben Szarvason. A rendszerváltáskor jelentős gazdasági

Részletesebben

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr!

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: Nyílt Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr! RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 880 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/71-00 / BM: 03-23/27-2 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 1050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők 1 ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság 2. Székhely:

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 11020-462/ /2017.ált. BESZÁMOLÓ Piliscsév település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

... l/ */<f/ 4l/ WQ. BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

... l/ */<f/ 4l/ WQ. BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE!' ' ' 'i"''a>..vcrjlet Kőbányai " ' *q -i" >i ' í -U>stüIet ülése... l/ */

Részletesebben

A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala. 2010. évi munkaterve

A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala. 2010. évi munkaterve 1 A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala 2010. évi munkaterve A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala (továbbiakban: Szociális

Részletesebben

Teljes bevétel tervezete: ,-Ft

Teljes bevétel tervezete: ,-Ft BIATORBÁGYI POLGÁRŐRSÉG ÉS ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ EGYESÜLET ALAPÍTVA: 2005 2051 Biatorbágy, Széchenyi utca 2/1. 18724068-1-13 Telefon/fax: 06-23-311-113 / E-mail: police@biatv.hu/ www.biatorbagy-bunmegelozes.hu.

Részletesebben

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Érkezett feljelentések száma Szekszárd (ügyforgalmi) 32 31 3 29 28 27 26 25 3137 375 36 38 2778 28 29 21 211 212 Nyomozás elrendelések száma Szekszárd (ügyforgalmi)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m.

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 26.. bekezdés szerinti statisztikai adatgyűjtések és a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 29.. bekezdés szerinti statisztikai

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó Szám: RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY /2011. ált. Jóváhagyom: Regdon László r.alezredes mb. rendőrkapitány B E S Z Á M O L Ó Monoszló község

Részletesebben

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Szám: 09010/ /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Uzonyi Attila r. ezredes kapitányságvezető

Részletesebben

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1. Fejezet száma, megnevezése: XI. Belügyminisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám:

Részletesebben

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének Előterjesztő: Tárgy: Polgármester A Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének alapját

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 2004 2012. ÜGYÉSZSÉG M AG YARORSZÁ G KÖZZÉTESZI: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG Budapest, 2013. Bűncselekmények 2004 2006 2008 2010 2012 Összes regisztrált bűncselekmény 418 883 425 941

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. április 14. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Szám: 2/2012 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 26-án megtartott rendes, nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 102/2011. (05.26.) sz. határozata

Részletesebben

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 2003 2011. ÜGYÉSZSÉG M AG YARORSZÁ G KÖZZÉTESZI: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG Budapest, 2012. Bűncselekmények 2003 2005 2007 2009 2011 Összes regisztrált bűncselekmény 413 343 436 522

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére Ferencvárosi Önkormányzat Iktató szám: 199/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-ei ülésére Tárgy: Ferencvárosi Közbiztonsági Közalapítvány beszámolója Előterjesztő: Készítette: Előzetesen

Részletesebben

Összes regisztrált bűncselekmény

Összes regisztrált bűncselekmény Bűncselekmények Összes regisztrált bűncselekmény 420 782 418 883 425 941 408 407 447 186 Vagyon elleni bűncselekmény összesen 1/ 283 664 262 082 260 147 265 755 273 613 szabálysértési értékre elkövetett

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó Szám: 19040-938/2012 ált. TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG :8300 Tapolca, Ady Endre utca 2., 8301 Tapolca, Pf.:125. +36/87/412-322, Fax: +36/87/412-322 e-mail: rauszi@veszprem.police.hu Jóváhagyom: Rausz István

Részletesebben

1 32 9 658 9 924 7 962 5 82 5 139 22 958 23 591 25 763 21 21 19 639 14 891 24,9 2, 17,1 24,2 25,4 31,6 36 12 41 983 46 726 32 621 31 319 26 551 2 928 3 392 3 753 2 678 2 566 2 165 Összes bűncselekmény

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r. alezredes

Részletesebben

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok Berzai Zsolt r. őrnagy kiemelt főreferens ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály Tel.: +36-1-443-5690 berzaizs@orfk.police.hu A gyermekek közlekedés-biztonságával

Részletesebben

BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság 2012. évi munkájáról értékelő jelentés

BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság 2012. évi munkájáról értékelő jelentés Szám: 01090-9892 / 2012. ált. Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság Vezetője 1096 Budapest, Haller u. 7-9. Pf.: 35 tel.: 455-4800/49-139 fax: 455-4800 e-mail: 09rk@budapest.police.hu

Részletesebben

A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete

A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete A H A T Ó S Á G I E L L E N Ő R Z É S E K É S A Z Ő R S É G P A R A N C S N O K I K O N F E R E N C I A T A P A S Z T A L A T A I Nyikos Attila

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányság

Részletesebben

B NÖZÉS ÉS LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE

B NÖZÉS ÉS LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE B NÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS KÖZZÉTESZI A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE 2008. Bűncselekmények 1999. 2001. 2003. 2005. 2007. Összes ismertté vált bűncselekmény 505 716 465 694 413 343 436 522

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 2200 Monor, Kossuth L. utca 86., : 29/410-367, BM : 30-322 Levelezési cím : 2200 Monor, Pf. 5. E-mail: monorrk@pest.police.hu Szám:13050/453-10/2015.

Részletesebben

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor.

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI

KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI A FINANSZÍROZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI Kapcsolat a pénz- és tőkepiaccal Egyes büntetőeljárások során (pl.: tanúkihallgatások, megkeresések) Oktatások, képzések Együttműködés

Részletesebben

Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat)

Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat) Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat) 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés

Részletesebben

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13040/386/2019.Ált. B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL -- 2018. évről -- 1 Tisztelt Képviselő

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

Tanácsnok ELŐTERJESZTÉS

Tanácsnok ELŐTERJESZTÉS Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok ELŐTERJESZTÉS A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének kinevezésére Készítette: Oláh Istvánné közrend-és

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. az ügyészi szervek évi büntetőjogi ügyforgalmáról A BÜNTETŐJOGI SZAKTERÜLETI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI

T Á J É K O Z T A T Ó. az ügyészi szervek évi büntetőjogi ügyforgalmáról A BÜNTETŐJOGI SZAKTERÜLETI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI T Á J É K O Z T A T Ó az ügyészi szervek 2011. évi büntetőjogi ügyforgalmáról A BÜNTETŐJOGI SZAKTERÜLETI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI A büntetőjogi szakterületen iktatott ügyiratok száma a 2010. évi 952 877-ről

Részletesebben

Hajdúnánási Rendőrkapitányság

Hajdúnánási Rendőrkapitányság Hajdúnánási Rendőrkapitányság 48 Hajdúnánás, Dorogi út 78. Tel.: 52/57-5 Fax.: 52/57-51 BM tel.: 32/53- Fax.: 32/53-21 e-mail: vinczeig@hajdu.police.hu Szám: 96-/23-3/215. ált. B E S Z Á M O L Ó Polgár

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

G Y O R S T Á J É K O Z T A T Ó. a Magyar Köztársaság ügyészi szerveinek évi büntetőjogi ügyforgalmáról

G Y O R S T Á J É K O Z T A T Ó. a Magyar Köztársaság ügyészi szerveinek évi büntetőjogi ügyforgalmáról Ig. 97/2009. Legf. Ü. szám G Y O R S T Á J É K O Z T A T Ó a Magyar Köztársaság ügyészi szerveinek 2008. évi büntetőjogi ügyforgalmáról A BÜNTETŐJOGI SZAKTERÜLETI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI A büntetőjogi

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség áldozatsegítő feladatairól

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség áldozatsegítő feladatairól 2013/3. szám Budapest, 2013. február 1. Szám: 5531/2013. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányság 2. Székhely:1063

Részletesebben

Regisztrált bűncselekmények Összesen

Regisztrált bűncselekmények Összesen 2018 Regisztrált bűncselekmények 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Összesen 408 407 394 034 447 186 451 371 472 236 377 829 329 575 280 113 290 779 226 452 Az élet, a testi épség és az

Részletesebben

I. A közbiztonsági helyzet értékelése 1

I. A közbiztonsági helyzet értékelése 1 , ÉVÉRTÉKELŐ 2014. I. A közbiztonsági helyzet értékelése 1 1. A bűnügyi helyzet értékelése A regisztrált bűncselekmények számának alakulása (rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények az elkövetés

Részletesebben

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága és a Budapest XXI.Kerület Csepel Önkormányzata közötti együttműködési

Részletesebben

Összes b ncselekmény az ENyÜBS -6. évi adatai alapján Püspökladányi Rend rkapitányság 8 6 4 8 6 4 6 49 B ncselekmények száma 7. év. év. év. év 4. év. év 6. év 747 78 4 kiemelten kezelt bcs összesen az

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat a Budapest XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány támogatására Tisztelt Képviselő-testület! Az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

INTÉZKEDÉSE. 3/1978. számú BELÜGYMINISZTÉRIUM TITKÁRSÁG VEZETŐJÉNEK. Budapest, évi október hó 18-án. TITKÁRSÁGA /3/1978.

INTÉZKEDÉSE. 3/1978. számú BELÜGYMINISZTÉRIUM TITKÁRSÁG VEZETŐJÉNEK. Budapest, évi október hó 18-án. TITKÁRSÁGA /3/1978. BELÜGYMINISZTÉRIUM TITKÁRSÁGA BELSŐ HASZNÁLATRA! 10 205/3/1978. A BELÜGYMINISZTÉRIUM TITKÁRSÁG VEZETŐJÉNEK 3/1978. számú INTÉZKEDÉSE Budapest, 1978. évi október hó 18-án. ÁBTL - 4.2-1 0-205/3/1978 / 1

Részletesebben

Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.

Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police. 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MISKOLC Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.hu Szám: 05010/.././2015.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Ügyészi határozatok a nyomozásban Dr. Friedmanszky Zoltán címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész

Ügyészi határozatok a nyomozásban Dr. Friedmanszky Zoltán címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész BÜNTETŐ HATÁROZATOK SZERKESZTÉSE Ügyészi határozatok a nyomozásban Dr. Friedmanszky Zoltán címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész Büntető határozatok szerkesztése I. A büntető határozatok fogalma II.

Részletesebben

Jóváhagyom: A Tapolcai Rendőrkapitányság. beszámolója KÉKKÚT KÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

Jóváhagyom: A Tapolcai Rendőrkapitányság. beszámolója KÉKKÚT KÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY : 8300 Tapolca, Ady Endre utca 2. 8301 Tapolca Pf.: 125 : +36/87/412-322 Fax:+36/87/412-322 E-mail cím : horvathjozseftapolca@veszprem.police.hu Szám:19040/

Részletesebben

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság alapokmánya

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság alapokmánya BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG GAZDASÁGI SZERVEK Békéscsaba Bartók Béla út 1-3. 5601 Pf. 124. Tel.: 66/523-700 Fax.: 66/523-741, 523-701, 33/24-85 A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság alapokmánya 1.

Részletesebben

A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE

A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE A rendőrség gazdaságvédelmi szervezete Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Gazdaságvédelmi és Pénzhamisítás Megyei Rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

B e s z á m o ló Alsózsolca Város 2013. évi bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről

B e s z á m o ló Alsózsolca Város 2013. évi bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MISKOLC Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.hu Szám: 05010/.././2014.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Szám:./2016. Emü. amely létrejött EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Vilonya Község Önkormányzata (cím: 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., képviseli: Fésüs Sándor, polgármester),

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről T Á J É K O Z T A T Ó a bűnüldözésről 2008. év Kiadja: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Büntetőpolitikai Főosztály, valamint Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Békéscsabai Rendőrkapitányság 2. Székhely: Békés Megye

Részletesebben

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről A bűnmegelőzés és az áldozattá válás megelőzése elsősorban állami,

Részletesebben

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről Általános rész Büntető

Részletesebben

A korrupció megelőzése érdekében tett intézkedések

A korrupció megelőzése érdekében tett intézkedések A korrupció megelőzése érdekében tett intézkedések A kormányzati szervek A korrupció megelőzése érdekében tett főbb intézkedések: 1. Részvétel a KIM által koordinált korrupciómegelőzési program végrehajtásának

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2016. évi

Részletesebben