A kizáró jellegű alkalmassági vizsgák és gyakorlati vizsgák követelményei

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A kizáró jellegű alkalmassági vizsgák és gyakorlati vizsgák követelményei"

Átírás

1 A kizáró jellegű alkalmassági vizsgák és gyakorlati vizsgák követelményei

2 KIZÁRÓ JELLEGŰ ALKALMASSÁGI VIZSGÁK Kizáró jellegű alkalmassági vizsgát kötelező teljesíteni: rajz-vizuális kommunikáció szakon rajz szakon testnevő-edző alapszakon tanító alapszakon A kizáró jellegű alkalmassági vizsga MINŐSÍTÉSES VIZSGA, vagyis nem pontozzák, hanem minősítik a pályázók teljesítményét. A minősítés kétféle lehet: MEGFELELT vagy NEM FELELT MEG. Az a pályázó, AKI NEM FELELT MEG MINŐSÍTÉST szerez, NEM VEHET RÉSZT A TOVÁBBI FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN!

3 Rajz-vizuális kommunikáció és rajz szakon A vizsga idõtartama: 3 x 45 perc fej tanulmányrajz: félíves méretben, látványszerű tónusos rajz, szabadon választott technikával, fekete-fehérben, testcsoport ábrázolása: félíves méretben, vonalas szerkezeti rajz, "távlati", téri összefüggések értelmezése. Értékelési szempontok: realisztikus téri, aránybeli, anatómiai, illetve szerkezeti, tónusos kompozíciós összefüggések értelmezése, a főiskolai tanulmányok elkezdéséhez szükséges rajzi ismeretek, gyakorlat szintjének felmérése.

4 Testnevelő-edző alapszakon képességeket mérõ próbák úszás A vizsgán nem felel meg az, aki az alkalmassági képességeket mérõ próbákból három próbát nem teljesít alapszinten, vagy nem tud vízbiztosan úszni! A nem vízbiztos úszás alapvetően kizáró ok!! A pályázóknak az alkalmassági vizsgára magukkal kell hozni a fõiskola által megküldött egészségügyi lapot, amelyen szakorvosi EKG, ortopéd, illetve sportorvosi javaslat igazolja a testnevelés szakra való egészségügyi alkalmasságot. Ezen igazolások hiányában a jelölt az alkalmassági vizsgát nem kezdheti meg! Az alkalmassági vizsga alapszintjei: függeszkedés férfiaknak, mászás nőknek (5m). Kiinduló helyzet: állásban, érintőmagas fogással a kötélen. Férfiak: 10 mp, Nõk: 10 mp. Kézilabda-hajítás távolba 3 lépés lendületszerzés után. Férfiak: 25 m, Nõk: 20 m. Ötösugrás váltott lábbal végrehajtva (nekifutásból) Férfiak: 14 m, Nõk: 12 m. 60 m-es síkfutás, Férfiak: 8,30 mp, Nők: 9, 60 mp. Szlalomfutással labdavezetés kosárlabdával váltott kézzel időre (oda-vissza) a kijelölt 15 m-es pályán. Az indulás vonala (rajt és célvonal) a faltól 2 m, a zsámolyok távolsága 5 m és a két zsámolyoszlop közötti távolság 3 m. Férfiak: 18,50 mp, Nők: 19,50 mp. Úszás A jelöltnek két úszásnemben 50 m-t kell úsznia időre. Az úszó fejesugrással indul, az elsõ 25 m-t mellúszásban köteles úszni, míg a második 25 m-en a gyors-, hát- és a pillangóúszás közül kell választania. Férfiak: 54 m, Nõk: 62 mp.

5 Tanító alapszak Az ének-zenei alkalmassági vizsga Célja annak megállapítása, hogy a pályázó alkalmas-e az óvodapedagógusi vagy tanítói pályára, a pedagógus pálya gyakorlásához szükséges zenei ismeretek elsajátítására. Feladat: - a hallásvizsgálat keretében néhány magyar népdal vagy műzenei szemelvény előadása emlékezetből, szabad választás alapján (a dalokat más-más kezdõhangról is meg kell tudni szólaltatni), - a zenei emlékezet vizsgálata során egyszerű, rövid ritmussorok visszahangoztatása (negyed-, nyolcad-, pontozott ritmus és szinkópa kombinációiból) tapsolással, kopogással; néhány hangból álló egyszerű dallamok visszaéneklése dúdolással vagy szolmizálva, - a kottaolvasási készség vizsgálata során néhány ütem lapról olvasása az egyszerû gyermekdalok szintjén az ötvonalas rendszerben. Az elbírálás alapvető szempontja, hogy a felvételiző rendelkezzék az ének-zenei tevékenység vezetéséhez, tanításához nélkülözhetetlen zenei hallással, egészséges énekhanggal és megfelelõ hangterjedelemmel. A beszédalkalmassági vizsga Célja Annak megállapítása, hogy a pályázót beszédállapota alkalmassá teszi-e a pedagógus pályára. Feladat: soros nyomtatott prózai szöveg felolvasása, szükség szerint a szöveg reprodukálása, illetve beszélgetés. A szöveget közismert gyermekirodalmi mûvekbõl jelölik ki. A pályázónak a felolvasandó szöveg elõzetes megismerésére idõt adnak. - A szóbeli szövegalkotó képesség felmérése kötetlen beszélgetés keretében. Az elbírálás szempontjai: - Vannak-e a vizsgázónak hangképzési zavarai (pöszeség, raccsolás, selypítés, orrhangzós beszéd, a magánhangzók igen zárt képzése, egyéb beszédhang-képzési hibák)? - A pályázó beszédritmusában észlelhetõk-e súlyos zavarok (dadogás, értelemzavaró hadarás, leppegés, pattogás)? - A felolvasás mennyire értelmes, követhetõ, kifejező? A tájnyelvi ejtés nem beszédhiba, tehát nem kizáró ok. Kizáró okok: - hangképzési rendellenességek, - ritmuszavarok, - a beszéd megértését akadályozó rendkívüli zárt ejtés. A testi alkalmassági vizsga Célja annak megállapítása, hogy a jelölt rendelkezik-e azokkal az alapvetõ motoros (testi) képességekkel, amelyek feltételei az alsó tagozatos és az óvodai testnevelés gyakorlati anyaga elsajátításának, illetve a tanítói, óvodapedagógusi pálya gyakorlásának. Követelmények: - közepes iramú, folyamatos futás (nõk: 3 perc, férfiak: 5 perc), - oktató által vezetett zenés gimnasztika folyamatos végzése, a fõbb alapformák végeztetésével (szökdelések, karkörzések, törzshajlítások, felülések, törzsemelések és rugózások), - egyensúlyozó járás fordulatokkal, két zsámolyra helyezett felfordított padon, - néhány lépés nekifutásból keresztbe állított és felfordított pad átugrása egy lábról,

6 érkezés páros lábra, guggolásba, - célbadobás függőleges célra (kosárlabda palánk) egykezes dobással, kislabdával, 8 m-rõl, - labdaadogatások helybenfutás közben párokban, ügyes és ügyetlen kézzel, felfújt labdával, - labdavezetés ügyes és ügyetlen kézzel, - felfüggés hajlított karral (nők: 5 mp, férfiak: 8 mp), - mellsõ fekvõtámaszból ereszkedés legalább derékszögig hajlított karú fekvőtámaszba, tolódás mellsõ fekvőtámaszba (nõk: 3-szor, férfiak: 6-szor). Kizáró ok a kondicionális állapotra és a mozgáskoordinációra utaló olyan gyenge teljesítmény, amely intenzív gyakorlással nem javítható, valamint a középiskolai tanulmányok utolsó két évében a testnevelés alóli teljes felmentés. Az egészségi alkalmassági vizsgálat (Az alkalmassági vizsgkövetelményei megegyeznek a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2004 "Tanító- és óvodapedagógus-képzés" címû fejezetben leírtakkal) A pályázónak magával kell hoznia a vizsgára (ezen dokumentumok nélkül a vizsgára nem kerülhet sor): - egy évnél nem régebbi tüdőszűrő igazolást - egy hónapnál nem régebbi háziorvosi igazolást Az egészségi szempontból kizáró okok: - a felsõ végtagok funkcionális rendellenességei, a statikai rendszer súlyosabb elváltozásai nyugodt állapotban is, melyek miatt a foglalkozás gyakorlása következtében egészségi állapotromlás várható, - mindennemû szívbillentyû hiba, melynek eldöntésében a járóbeteg-rendelés specialistájának a véleményét is ki kell kérni, - a szív, a vérkeringés és légzõrendszer olyan egyéb rendellenességei, melyek a fizikai terheléssel is járó óvodai és alsó tagozatos pedagógusi munkát gátolják, - fedetlen testrészen lévõ bõrelváltozások, - a hámképzõ szervek betegségei, - a beszédzónában 30 decibelnél gyengébb hallás, - a látóélesség mértéke olyan fokú, hogy zavarja a kommunikációban, - anomaloszkópos vizsgálattal kimutatott színtévesztés, - a térlátás korlátozottsága, - epilepszia, elmebetegségek, súlyos asztma és cukorbetegség. Az egészségi alkalmassági vizsga kiegészül a következõvel: a tanító szakra NEM NYERHET FELVÉTELT, AKINEK FÓBIÁJA, VÍZISZONYA, ALLERGIÁS BÕRBETEGSÉGE VAN, VALAMINT TESTNEVELÉS, ILLETVE AZ AZT HELYETTESÍTÕ TANTÁRGYBÓL 1 TANÉVNÉL HOSSZABB IDÕTARTAMÚ FELMENTÉSE VAN! Intézményünk előalkalmassági vizsgát is szervez, január 23-én. A jelentkezéseket egy felbélyegzett válaszborítékkal ellátott levélben január 13-ig kell beküldeni a főiskola Felvételi Irodájába. A vizsga díja 3000 Ft, amelyet a fõiskola által az értesítéssel együtt megküldött csekken (nem rózsaszín postautalvány!!) kell befizetni. "Megfelelt" minõsítés esetén a felvételi eljárás során újabb alkalmassági vizsgát nem kell tenni, ha a pályázó az errõl szóló igazolást a jelentkezési laphoz mellékeli.

7 GYAKORLATI VIZSGÁK Gyakorlati vizsgát kötelező teljesíteni: ének-zenetanár,-karvezetés szakon ének-zene-népzenetanár szakon rajz-vizuális kommunikáció szakon testnevelő-edző alapszakon Ének-zenetanár, karvezetés szak Szolfézs, zeneelmélet diatonikus dallamok lapról éneklése, könnyű alterációkkal, esetleg rokon hangnemen történő modulációval hangsorok, hangközök, hangzatok és fordításaik éneklése, felismerése hallás után összhangzattan, diktálás szerinti számozott basszusjáték, melyben váltódomináns, nápolyi szextakkord, moll-szubdomináns harmóniák és késleltetések is előfordulnak. Karvezetés: A karvezetői készség felmérése Zongora: Két különböző stílusú mű kotta nélkül. Választott hangszeren egy előadási darab bemutatása (zongorakísérőről a bizottság gondoskodik) Hangképzés: 1 műdal bemutatása lehetőleg saját kísérettel. Népzene: 30 szabadon választott népdal (ezek jegyzékét a felvételiző átadja a felvételi bizottságnak). Népzenei tájékozottság felmérése. Zeneirodalmi tájékozottság, általános műveltség felmérése kötetlen beszélgetés formájában. A gyakorlati vizsga pontozása A gyakorlati vizsgán 60 pont szerezhető. szolfézs, zeneelmélet 0-20 pont hangszerjáték 0-10 pont népzene 0-10 pont hangképzés 0-5 pont karvezetés 0-5 pont zeneirodalmi ismeretek, általános műveltség 0-10 pont.

8 Ének-zene, népzenetanár szak Szolfézs, zeneelmélet Lapról olvasás (periódus terjedelmű barokk vagy bécsi klasszikus dallam). Dúr-moll, modális és pentaton hangsorok éneklése szolmizálva és hangnévvel 7#-7big. A hangsorok jellemzői. A különböző hangközök, hármashangzatok és fordításaik szerkezeti felépítése, felismerése és éneklése szolmizálva és hangnévvel. Zenei memória és ritmusérzék felmérése rövid idézetek alapján. Hangszerjáték Zongora: 2 különböző stílusú mű előadása kotta nélkül. Népi hangszerjáték Népzene Népdaléneklés: 50 különböző stílusú magyar népdal éneklése több versszakkal, emlékezetből (jegyzékét a felvételiző átadja a bizottságnak). Törekedni kell a stílusos előadásra, valamint elemezni főbb stílusjegyeik alapján (dallamvonal, sorszerkezet, hangkészlet, hangsor, ritmika, sorzárlat, szótagszám, előadásmód, stíluskör). Ajánlott irodalom: Kodály Zoltán: A magyar népzene (Vargyas Lajos példatárával) Zeneműkiadó, Budapest 1971.) Bodza-Paksa: Magyar népi énekiskola Dobszay: A magyar dal könyve. Zeneműkiadó, Budapest, Sebő Ferenc: Népzenei olvasókönyv Sárosi Bálint: A magyar népi hangszerek (Budapest 1973.) című könyv alapos ismerete. Hangzó anyag: Magyar népzene Rajeczky Benjámin összeállításában I-II-III. Zeneirodalmi tájékozottság, általános műveltség felmérése kötetlen beszélgetés formájában. A gyakorlati vizsga pontozása A gyakorlati vizsgán 60 pont szerezhető. szolfézs, zeneelmélet 0-20 pont hangszerjáték 0-20 pont népzeneelmélet 0-10 pont zeneirodalmi ismeretek, általános műveltség 0-10 pont.

9 Rajz-vizuális kommunikáció szak A vizsga időtartama 5x45 perc. A vizsga részfeladatai: Akt környezettel tanulmányrajz: félíves méretű, fekete-fehér tónusos rajz, szabadon választott technikával. Tervezési feladatok: Szabadon választott fekete-fehér, illetve színes technika, negyed vagy félíves méretben Otthoni munkák prezentációja: mappa, portfólió bemutatása A gyakorlati vizsga pontozása A gyakorlati vizsgán 60 pont szerezhető. akt környezettel - tanulmányrajz tervezési feladatok otthoni munkák 25 pont 25 pont 10 pont.

10 Testnevelő-edző alapszakon Atlétika a) Próbák: Síkfutás: férfiak 1500m nők 800m. b) Próbák: Diszkoszvetés férfiak 2kg, nők 1kg-os szerrel. Magasugrás Súlylökés férfiak 6kg, nők 4 kg-os szerrel Távolugrás Az a próba kötelező, a b próbákból választás alapján egyet kell bemutatni! Az elért eredmények pontozása atlétikában: a próba Pontok 1pont 2pont 3pont 4pont 5pont Férfiak 5:50,0 5:30,0 5:15,0 5:05,0 4:50,0 1500m Nők 800m perc 3:00,0 2:50,0 2:45,0 2:40,0 2:35,0 b próbák férfiaknál Pontok 1pon 2pont 3pont 4pont 5pont t Diszkoszvet 23m 25m 27m 29m 31m és Magasugrás 140c 150cm 155cm 160cm 165cm m Súlylökés 8,80 9,50m 10,00m 10,50m 11,00m m Távolugrás 490c m 520cm 540cm 570cm 590cm b próbák nőknél Pontok 1pont 2pont 3pont 4pont 5pont Diszkoszvet 20m 22m 24m 26m 28m és Magasugrás 115cm 125cm 130cm 135cm 140cm Súlylökés 7,00m 7,50m 8,00m 8,50m 9,00m Távolugrás 390cm 420cm 440cm 470cm 490cm

11 Sportjátékok (0-10 pont szerezhető) A négy labdajáték közül választás alapján kettő bemutatása kötelező! Kézilabdázás: lerohanásos támadás hármasával, alapvonaltól-alapvonalig és vissza, távolság 5-6m. felállás labdával, a felezővonalnál szélen, labdaátadás a szabaddobási vonalnál álló feladónak, futás a kapu felé, a feladótól visszakapott labdával kapura lövés, a 9m-es vonaltól talajról, vagy felugrás után. Kosárlabdázás: Futás közben párokban egymástól fiúk 8m-re kétkezes mellső átadások alapvonaltól alapvonalig és vissza. Felállás a középkörben labdával, önindítás balra, megállás a labda elfogásával (bal láb elől) sarkazás előre (egy teljes kör) indulás jobb kezes labdavezetéssel fektetett dobás jobb oldalról (balkezesek ellenkezőleg). Röplabdázás: játék 2:2 ellen A játéktér 4,5m x 18m, a háló magassága 243 cm, az érintések száma 3, a kezdő érintés minden esetben nyitás, a pályán belülről nyitva, alsó vagy felső egyenes nyitással. Az érintések sorrendje: alkarérintés, kosárérintés, harmadik lehet alkar, kosár vagy légikosár érintés (a bemutatásnál a taktikai megoldást is értékeljük). Labdarúgás (nők is választhatják) Szemből érkező labda átvétele mozgás közben belsővel, majd szlalom labdavezetés akadályok között, a végén teljes csűddel kapura lövés. Egymástól 15m-re labda átadások és átvételek, különböző rugófelületekkel. Az elért eredmények pontozása a két bemutatott sportjáték négy jegyének összege alapján: Ponto k A négy jegy össze ge 1p 2p 3p 4p 5p 6p 7p 8p 9p 10p Sporttorna (0-10 pont szerezhető): Két szeren kell szabadon választott gyakorlatot bemutatni: Férfiak: talajgyakorlat, kötelező korlát, vagy gyűrű gyakorlat választható Nők: talajgyakorlat, kötelező Felemáskorlát gyakorlat, kötelező A bemutatott gyakorlatokat 0-10 pontig értékeljük (mint a tornaversenyeken) és ebből számoljuk ki a sporttorna felvételi pontszámát a következők szerint: Pontok 2pont 4pont 6pont 8pont 10pont A két

12 gyakorlat összpontszám a Javasoljuk, hogy a következő elemek szerepeljenek az önállóan összeállított gyakorlatukban. A felsoroltakon kívül az egyéni képességeknek megfelelően nagyobb anyagerősségű gyakorlat is összeállítható. Férfiak: - Talaj: mérlegállás, fejállás, fellendülés futólagos kézállásba, kézenátfordulás oldalt, repülő gurulóátfordulás előre, fejenátfordulás, kézesátfordulás, összekötő gimnasztikai alapformák. Korlát: felkarbillenés, rövidbillenés, hátultámasz, elöltámasz, felkarállás, vetődési leugrás 180-os fordulattal, vetődési leugrás, kanyarlati leugrás, kanyarlati leugrás 180-os fordulattal. Gyűrű: húzódzkodás -tolódzkodás, előltámasz, hátultámasz lebegőfüggés, lefüggés, hátsófüggés, vállátfordulás előre, leterpesztés. Nők: - Talajgyakorlat: mint a férfiaké csak szabadon választott ritmikus gimnasztikai elemek felhasználásával. - Felemáskorlát: szabadon választott gyakorlatok a következő gyakorlatelemek felhasználásával: kelepfellendülés, malomforgás, térdfellendülés, hamisbillenés, kelepforgás hátra, alugrás. A gyakorlati vizsga pontozása A gyakorlati vizsgán 0-30 pont szerezhető. atlétika 0-10 pont sportjátékok 0-10 pont sporttorna 0-10 pont.

AZ EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLÁN

AZ EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLÁN A Z A L K A L M A S S Á G I V I Z S G Á K I N T É Z M É N Y I K Ö V E T E L M É N Y E I AZ EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLÁN Tanító és óvodapedagógus szakra jelentkezőknek - az óvónői szakközépiskolát végzett és

Részletesebben

Alkalmassági követelmények és a fogyatékkal élő jelentkezők kedvezményei a felvételi eljárás során a Gál Ferenc Főiskolán

Alkalmassági követelmények és a fogyatékkal élő jelentkezők kedvezményei a felvételi eljárás során a Gál Ferenc Főiskolán alapképzési szak/osztatlan mesterképzési szak megnevezése Alkalmassági követelmények és a fogyatékkal élő jelentkezők kedvezményei a felvételi eljárás során a Gál Ferenc Főiskolán alkalmassági követelmény

Részletesebben

Előzetes alkalmassági vizsga

Előzetes alkalmassági vizsga Pedagógus szakokra jelentkezők előzetes alkalmassági vizsgája Időpont: 2019. január 17. (csütörtök) 13:00 (a nyílt napot követően) Regisztráció 12:30-tól Helyszín: PTE KPVK Főépület (7100 Szekszárd, Rákóczi

Részletesebben

Pótfelvételi eljárás 2019 Tudnivalók a pótfelvételi eljárásban szervezett alkalmassági vizsgákról. Vizsgadíj

Pótfelvételi eljárás 2019 Tudnivalók a pótfelvételi eljárásban szervezett alkalmassági vizsgákról. Vizsgadíj Pótfelvételi eljárás 2019 Tudnivalók a pótfelvételi eljárásban szervezett alkalmassági vizsgákról Érintett képzéseink: óvodapedagógus (angol nyelven) nemzetiségi óvodapedagógus (német) nemzetiségi óvodapedagógus

Részletesebben

A TANÍTÓKÉPZ INTÉZET TÁJÉKOZTATÓJA A 2014/2015. TANÉVBEN INDULÓ TANÍTÓ SZAKRÓL

A TANÍTÓKÉPZ INTÉZET TÁJÉKOZTATÓJA A 2014/2015. TANÉVBEN INDULÓ TANÍTÓ SZAKRÓL A TANÍTÓKÉPZ INTÉZET TÁJÉKOZTATÓJA A 2014/2015. TANÉVBEN INDULÓ TANÍTÓ SZAKRÓL Kedves Felvételiz! Szeretettel várunk minden érdekldt a nyílt napunkon 2013. december 9-én és 2014. január 13-án! A képzések

Részletesebben

Tudnivalók a nem előzetes típusú alkalmassági vizsgák szervezéséről május 30. szerda és 31. csütörtök. Vizsgadíj

Tudnivalók a nem előzetes típusú alkalmassági vizsgák szervezéséről május 30. szerda és 31. csütörtök. Vizsgadíj Tudnivalók a nem előzetes típusú alkalmassági vizsgák szervezéséről 2018. május 30. szerda és 31. csütörtök Az alkalmassági vizsga időpontja: 2018. május 30-31. az elektronikus behívólevélben személyre

Részletesebben

kreatív tervezési feladatok síkon és térben 50 pont otthoni munkák prezentációja (mappa, portfolió bemutatása) 30 pont

kreatív tervezési feladatok síkon és térben 50 pont otthoni munkák prezentációja (mappa, portfolió bemutatása) 30 pont A GYAKORLATI VIZSGÁK, ALKALMASSÁGI VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI FELVÉTELI GYAKORLATI VIZSGA- 2009 Mővészetközvetítési képzési terület, Vizuális kultúra képzési ág Környezetkultúra, képi ábrázolás, plasztikai

Részletesebben

Tudnivalók a felvételi eljárásban szervezett alkalmassági vizsgákról. Vizsgadíj

Tudnivalók a felvételi eljárásban szervezett alkalmassági vizsgákról. Vizsgadíj Tudnivalók a felvételi eljárásban szervezett alkalmassági vizsgákról Az alkalmassági vizsga időpontja: 2019. május 29. szerda és 30. csütörtök az elektronikus behívólevélben személyre megjelölt napon,

Részletesebben

Osztályozó vizsga anyaga testnevelésből

Osztályozó vizsga anyaga testnevelésből Osztályozó vizsga anyaga testnevelésből Osztály: Szakközép iskola 9-12. Szakiskola 9-10 A vizsga szerkezete: Testnevelés tantárgyból csak gyakorlati vizsga van. 1. Gyakorlati vizsga - Időtartama: 45 perc

Részletesebben

Minimum követelmények testnevelés tantárgyból 9-12. évfolyamon a továbbhaladáshoz

Minimum követelmények testnevelés tantárgyból 9-12. évfolyamon a továbbhaladáshoz 9. osztály: Minimum követelmények testnevelés tantárgyból 9-12. évfolyamon a továbbhaladáshoz Kondicionális képességszintek: - iskolakör futás: 4 perc 51mp - Cooper-teszt: 1550m - Tömöttlabda dobás (hátra

Részletesebben

VIZSGA KÖVETELMÉNYEK TESTNEVELÉS 9. OSZTÁLY (5 ÉVFOLYAMOS KÉPZÉSBEN: KNY. OSZTÁLY)

VIZSGA KÖVETELMÉNYEK TESTNEVELÉS 9. OSZTÁLY (5 ÉVFOLYAMOS KÉPZÉSBEN: KNY. OSZTÁLY) 9. OSZTÁLY (5 ÉVFOLYAMOS KÉPZÉSBEN: KNY. OSZTÁLY) Torna - Talaj: - kötelező elemek: - gurulóátfordulás előre, - hátra, fejállás, mérlegállás, tarkóállás. - Kötélmászás: - mászókulcsolás, fiúknak függeszkedési

Részletesebben

Gerendagyakorlat: 5 elem bemutatása gyakorlatsor formájában a tanult formai-, dinamikai szabályok és összekötő elemek segítségével:

Gerendagyakorlat: 5 elem bemutatása gyakorlatsor formájában a tanult formai-, dinamikai szabályok és összekötő elemek segítségével: Testnevelés A vizsga leírása 1. GYAKORLATI VIZSGA 1.1 Szakgimnázium 9. évfolyam lányok Kötelező gimnasztika- 10 pont Atlétika- 10 pont: - Térdelőrajt- 2 pont - Kislabda-hajítás vagy súlylökés- 4 pont -

Részletesebben

Gerendagyakorlat: 5 elem bemutatása gyakorlatsor formájában a tanult formai-, dinamikai szabályok és összekötő elemek segítségével:

Gerendagyakorlat: 5 elem bemutatása gyakorlatsor formájában a tanult formai-, dinamikai szabályok és összekötő elemek segítségével: KSZ/12 évfolyam lányok Kötelező gimnasztika- 10 pont Atlétika- 10 pont: - Térdelőrajt- 2 pont - Súlylökés becsúszással vagy gerelyhajítás- 4 pont - Flop magasugrás vagy távolugrás- 4 pont Torna: 2 választott

Részletesebben

Gerendagyakorlat: 5 elem bemutatása gyakorlatsor formájában a tanult formai-, dinamikai szabályok és összekötő elemek segítségével:

Gerendagyakorlat: 5 elem bemutatása gyakorlatsor formájában a tanult formai-, dinamikai szabályok és összekötő elemek segítségével: Testnevelés javítóvizsga KK 13 évfolyam lányok Kötelező gimnasztika- 10 pont Atlétika- 10 pont: - Térdelőrajt- 2 pont - Súlylökés becsúszással vagy gerelyhajítás- 4 pont - Flop magasugrás vagy távolugrás-

Részletesebben

Testnevelő tanár osztatlan tanárképzési szak

Testnevelő tanár osztatlan tanárképzési szak MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGA Testnevelő tanár osztatlan tanárképzési szak 1. A vizsga részei: 1.1. Gimnasztika: Gyakorlati anyag: 64 ütemű gimnasztikagyakorlat végrehajtása, illetve mászás vagy függeszkedés

Részletesebben

Pótvizsga Feladatsor 9. évf.

Pótvizsga Feladatsor 9. évf. Pótvizsga Feladatsor 9. évf. A pótvizsga feladatsora a tanév tananyaga és a tanév során tanultakból áll. A feladatok sorrendjét a szaktanár jelöli ki a pótvizsga napján. A tanuló a pótvizsgát akkor kezdheti

Részletesebben

1.A vizsga részletes leírása

1.A vizsga részletes leírása TANÁRI [4 FÉLÉV [TESTNEVELŐ TANÁR]] MESTERKÉPZÉS, LEVELEZŐ GYAKORLATI VIZSGA Felvételi pontszámok A gyakorlati vizsga sikertelen, ha a felvételiző az 50 méteres távot nem tudja egy úszásnemben sem teljesíteni

Részletesebben

A TESTNEVELÉS ÉRETTSÉGI VIZSGA ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEI

A TESTNEVELÉS ÉRETTSÉGI VIZSGA ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEI A TESTNEVELÉS ÉRETTSÉGI VIZSGA ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEI A vizsga formája Középszinten: szóbeli és gyakorlati Emelt szinten: szóbeli és gyakorlati A testnevelés érettségi vizsga célja A tárgy jellegébõl

Részletesebben

TESTNEVELÉS (MOTOROS) ALKALMASSÁGI VIZSGA

TESTNEVELÉS (MOTOROS) ALKALMASSÁGI VIZSGA TESTNEVELÉS (MOTOROS) ALKALMASSÁGI VIZSGA Nők 50 m úszás (rajtfejes, szabadon választott úszásnemben) Alapszint 61 mp Falraadogatás (kézilabdával 4 m-ről 30 mp alatt) 17 db Kötélmászás (5 m-es kötélre)

Részletesebben

Atlétika: 2000m, 400m, 60m, súlylökés, magasugrás, távolugrás

Atlétika: 2000m, 400m, 60m, súlylökés, magasugrás, távolugrás Testnevelés osztályozó vizsga tételek: Atlétika: 2000m, 400m, 60m, súlylökés, magasugrás, távolugrás Kosárlabdázás: 9.évfolyam: Összetett feladat elemeinek megtanulása, illetve az összetett feladat gyakorlása

Részletesebben

TESTNEVELÉS OSZTÁLYOZÓ VIZSGA KÖVETELMÉNYRENDSZERE. 11. évfolyam Követelmények

TESTNEVELÉS OSZTÁLYOZÓ VIZSGA KÖVETELMÉNYRENDSZERE. 11. évfolyam Követelmények TESTNEVELÉS OSZTÁLYOZÓ VIZSGA KÖVETELMÉNYRENDSZERE Kondicionális képesség felmérés Húzódzkodás Négyütemű fekvőtámasz 1 perc alatt Atlétika: 11. évfolyam Követelmények Helyből távolugrás Kislabdahajítás

Részletesebben

1.A vizsga részletes leírása

1.A vizsga részletes leírása TANÁRI [4 FÉLÉV [TESTNEVELŐ TANÁR]] MESTERKÉPZÉS, LEVELEZŐ GYAKORLATI VIZSGA Felvételi pontszámok Gimnasztika 10 Torna 15 Labdajátékok 30 Atlétika 20 Úszás 15 Összesen 90 Általános szabály Bármely tudásterületen

Részletesebben

2018. ÁLTALÁNOS FELVÉLTELI ELJÁRÁS FELVÉTELI ALKALMASSÁGI ÉS GYAKORLATI VIZSGÁK

2018. ÁLTALÁNOS FELVÉLTELI ELJÁRÁS FELVÉTELI ALKALMASSÁGI ÉS GYAKORLATI VIZSGÁK 2018. ÁLTALÁNOS FELVÉLTELI ELJÁRÁS FELVÉTELI ALKALMASSÁGI ÉS GYAKORLATI VIZSGÁK Rippl-Rónai Művészeti Kar A jelentkezés és a felvétel sajátos feltételei fotográfia (Nappali) A fotográfia alapképzési szak

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KARÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA A 2014/2015 TANÉVBEN INDULÓ KÉPZÉSEKRŐL. Kedves Felvételiző!

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KARÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA A 2014/2015 TANÉVBEN INDULÓ KÉPZÉSEKRŐL. Kedves Felvételiző! AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KARÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA A 2014/2015 TANÉVBEN INDULÓ KÉPZÉSEKRŐL Kedves Felvételiző! Várunk a 4 éves tanító alapszakra, a 3 éves óvodapedagógus alapszakra,

Részletesebben

AVKF APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA

AVKF APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA AVKF APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA ALKALMASSÁGI (EGÉSZSÉGI, BESZÉD) Csecsemő- és gyermeknevelő- gondozó felsőfokú szakképzés Az alkalmassági beszélgetésen (beszéd vizsgálatból és pedagógiai beszélgetésből

Részletesebben

SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET KATEGÓRIA

SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET KATEGÓRIA SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET KATEGÓRIA A versenyzők előre elkészített kártyákat húznak az alábbi feladatokból: LAPRÓLOLVASÁSI KÉSZSÉGET MÉRŐ FELADAT: I. korcsoport Egyszólamú tonális dallam lapról éneklése max.

Részletesebben

Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK VIZSGAKÖVETELMÉNYEK Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI 801 AVKF APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA ALKALMASSÁGI (EGÉSZSÉGI, BESZÉD)

Részletesebben

Testnevelés Középszintű érettségi témakörök

Testnevelés Középszintű érettségi témakörök Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola OM: 203204 7632 Pécs, Aidinger János út 41. Gyakorlati követelmények: Elméleti ismeretek: 1. Az olimpiai mozgalom létrejötte, célja, feladatai; magyar

Részletesebben

OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS FELVÉTELI VIZSGAANYAGA FELVÉTELI PONTSZÁMOK

OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS FELVÉTELI VIZSGAANYAGA FELVÉTELI PONTSZÁMOK OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS FELVÉTELI VIZSGAANYAGA FELVÉTELI PONTSZÁMOK Biológia írásbeli 40 Sportjátékok 60 Atlétika 30 Torna 30 Úszás 30 Küzdősportok (mindkét nem számára) 10 Összesen 200 Általános szabály

Részletesebben

Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK VIZSGAKÖVETELMÉNYEK Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI 811 AVKF APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA ALKALMASSÁGI (EGÉSZSÉGI, BESZÉD)

Részletesebben

4-5 FÉLÉVES TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY

4-5 FÉLÉVES TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY 4-5 FÉLÉVES TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY PONTSZÁMOK Sportjátékok Atlétika Torna Úszás Küzdősportok (mindkét nem számára) Összesen 20 pont 30 pont 30 pont 30 pont 10 pont

Részletesebben

TESTNEVELÉS TANMENET 2013/2014-ES TANÉV. Tanító:Kottyán Dóra, Törzsökné Peske Edina

TESTNEVELÉS TANMENET 2013/2014-ES TANÉV. Tanító:Kottyán Dóra, Törzsökné Peske Edina TESTNEVELÉS TANMENET 2013/2014-ES TANÉV Tanító:Kottyán Dóra, Törzsökné Peske Edina A 3. évfolyam ebben a tanévben októbertől decemberig tartó időszakban úszásoktatáson vesz részt heti két órában. Ebből

Részletesebben

Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK VIZSGAKÖVETELMÉNYEK Függelék A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLTAL SZERVEZETT ALKALMASSÁGI, GYAKORLATI ÉS SAJÁT VIZSGÁK KÖVETELMÉNYEI 837 AVKF APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA ALKALMASSÁGI (EGÉSZSÉGI, BESZÉD)

Részletesebben

TESTNEVELÉS. Hajtsák végre a vezényszónak megfelelő alakzatot.

TESTNEVELÉS. Hajtsák végre a vezényszónak megfelelő alakzatot. TESTNEVELÉS 1-2. osztály A tanterv az első két évet egyetlen egységként kezeli. A gyerekek iskolába lépésük idején igen eltérő képességűek, tudásúak. A tanulók fizikai és szellemi tulajdonságait a második

Részletesebben

A középszintű gyakorlati érettségi vizsga

A középszintű gyakorlati érettségi vizsga A középszintű gyakorlati érettségi vizsga A középszintű gyakorlati érettségi vizsgán az érettségizőnek az elégséges osztályzat megszerzéséért legalább 10%-os eredményt kell elérnie. Amennyiben a vizsgázó

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KARÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA A 2013/2014 TANÉVBEN INDULÓ KÉPZÉSEKRŐL. Kedves Felvételiző!

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KARÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA A 2013/2014 TANÉVBEN INDULÓ KÉPZÉSEKRŐL. Kedves Felvételiző! AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KARÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA A 2013/2014 TANÉVBEN INDULÓ KÉPZÉSEKRŐL Kedves Felvételiző! Várunk a 4 éves tanító alapszakra, a 3 éves óvodapedagógus alapszakra,

Részletesebben

KÖZÉPISKOLÁSOK ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán

KÖZÉPISKOLÁSOK ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán KÖZÉPISKOLÁSOK ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán A verseny időpontja: 2014. január 25. Rendező: Nyíregyházi Főiskola e 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/B Telefon: +36-42-599-441 E-mail: turcsanb@nyf.hu

Részletesebben

Testnevelés fakultáció emeltszint. 11. évfolyam

Testnevelés fakultáció emeltszint. 11. évfolyam Testnevelés fakultáció emeltszint Cél: Az érettségire jelentkező tanulók elméleti és gyakorlati felkészítése az emeltszintű vizsgára, a helyi tantervben szereplő gyakorlat anyagok kiegészítésével és magasabb

Részletesebben

KÖZÉPISKOLÁSOK II. ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán

KÖZÉPISKOLÁSOK II. ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán KÖZÉPISKOLÁSOK II. ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán A verseny időpontja: 2015. január 24. Rendező: Nyíregyházi Főiskola e 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/B Telefon: +36-42-599-441 E-mail: turcsanb@nyf.hu

Részletesebben

Testnevelés A, ELMÉLETI ISMERETEK

Testnevelés A, ELMÉLETI ISMERETEK Testnevelés A, ELMÉLETI ISMERETEK 1. A magyar sportsikerek Legalább 5 magyar olimpiai bajnok megnevezése sportágával együtt. Egy, a választott helyi tantervben szereplő sportágban, az adott év hazai legfontosabb

Részletesebben

TESTNEVELÉS. 1. Az olimpiai játékok eredete, története, kialakulásának körülményei. 3. A testmozgás szerepe az egészséges életmód kialakításában.

TESTNEVELÉS. 1. Az olimpiai játékok eredete, története, kialakulásának körülményei. 3. A testmozgás szerepe az egészséges életmód kialakításában. TESTNEVELÉS 1. Középszintő szóbeli érettségi témakörök 1. Az olimpiai játékok eredete, története, kialakulásának körülményei. Ókori és újkori olimpiák. Magyarok az olimpiai versenyeken. Olimpiai szimbólumok.

Részletesebben

OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAANYAG FELVÉTELI PONTSZÁMOK

OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAANYAG FELVÉTELI PONTSZÁMOK OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAANYAG FELVÉTELI PONTSZÁMOK Biológia írásbeli 40 Sportjátékok 60 Atlétika 30 Torna 30 Úszás 30 Küzdősportok (mindkét nem számára) 10 Összesen 200 Általános

Részletesebben

Követelmények testnevelés tantárgyból

Követelmények testnevelés tantárgyból Követelmények testnevelés tantárgyból 9. osztály Egészségkultúra és prevenció Bemelegítés, fizikai felkészülés a sérülésmentes sporttevékenységre. A biomechanikailag helyes testtartás jellemzőinek és néhány

Részletesebben

A középszintű gyakorlati érettségi vizsga

A középszintű gyakorlati érettségi vizsga Forrás: Oktatási Hivatal A középszintű gyakorlati érettségi vizsga A középszintű gyakorlati érettségi vizsgán az érettségizőnek az elégséges osztályzat megszerzéséért legalább 10%-os eredményt kell elérnie.

Részletesebben

MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY

MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK FELVÉTELI PONTSZÁMOK Biológia írásbeli 40 pont Sportjátékok Atlétika Torna Úszás Küzdősportok (mindkét nem számára) Összesen

Részletesebben

ÉNEK-ZENE II. A VIZSGA LEÍRÁSA

ÉNEK-ZENE II. A VIZSGA LEÍRÁSA ÉNEK-ZENE II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei 120 perc 15 perc 180 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök A vizsgázó biztosítja NINCS NINCS NINCS NINCS A vizsgabizottságot

Részletesebben

OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS FELVÉTELI VIZSGAANYAGA FELVÉTELI PONTSZÁMOK

OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS FELVÉTELI VIZSGAANYAGA FELVÉTELI PONTSZÁMOK OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS FELVÉTELI VIZSGAANYAGA Figyelem! A vizsgán való részvétel, ezáltal a sikeres teljesítés feltétele, a vizsga napján érvényes Sportorvosi Engedély! FELVÉTELI PONTSZÁMOK Biológia írásbeli

Részletesebben

Kedves Nyolcadikos Felvételizők!

Kedves Nyolcadikos Felvételizők! Kedves Nyolcadikos Felvételizők! A szóbeli vizsgák, képesség-, készségmérés, motivációs beszélgetés a felvételi tájékoztatóban megjelentek szerint a következő időpontokban zajlanak a Nyíregyházi Vasvári

Részletesebben

A középszintű gyakorlati érettségi vizsga

A középszintű gyakorlati érettségi vizsga A középszintű gyakorlati érettségi vizsga A középszintű gyakorlati érettségi vizsgán az érettségizőnek az elégséges osztályzat megszerzéséért legalább 10%-os eredményt kell elérnie. Amennyiben a vizsgázó

Részletesebben

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL 2014 REPRODUKÁLÁS I. ÉNEKLÉS A helyes hangzóformálás - A pontos szövegejtés és ritmus - Az intonációs biztonság - A stílusnak megfelelő, kifejező előadás Huszonnégy

Részletesebben

Testnevelés középszintű gyakorlati érettségi vizsga

Testnevelés középszintű gyakorlati érettségi vizsga Testnevelés középszintű gyakorlati érettségi vizsga A testnevelés gyakorlati vizsgán a szóbeli vizsgára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni (mivel az értékelés az egyszeri bemutatás alapján történik),

Részletesebben

OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK SZAKMAI ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY

OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK SZAKMAI ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK SZAKMAI ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY FELVÉTELI PONTSZÁMOK Biológia írásbeli Sportjátékok Atlétika Torna Úszás Küzdősportok (mindkét nem számára) Összesen 40 pont

Részletesebben

OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY

OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY FELVÉTELI PONTSZÁMOK Biológia írásbeli Sportjátékok Atlétika Torna Úszás Küzdősportok (mindkét nem számára) Összesen 40 pont

Részletesebben

OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY

OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY OSZTATLAN TANÁRI TESTNEVELŐ TANÁR SZAK MOTOROS ALKALMASSÁGI VIZSGAKÖVETELMÉNY FELVÉTELI PONTSZÁMOK Biológia írásbeli Sportjátékok Atlétika Torna Úszás Küzdősportok (mindkét nem számára) Összesen 40 pont

Részletesebben

Osztályozó írásbeli vizsga követelmények félévkor és év végén.

Osztályozó írásbeli vizsga követelmények félévkor és év végén. Osztályozó írásbeli vizsga követelmények félévkor és év végén. Előképző évfolyam feladatai félévkor: ABC-s törzshangok felismerése kottaképről, Szolmizáció beírása ötvonalas kottába, Ütemvonalak beírása

Részletesebben

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET. Testnevelés. tantárgyból

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET. Testnevelés. tantárgyból Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET a Testnevelés tantárgyból a TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0038 Leleményesen, élményekkel, Társakkal rendhagyót alkotni LÉTRA

Részletesebben

I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY

I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY A középszintű szóbeli vizsga célja A testnevelés középszintű szóbeli érettségi vizsga célja annak felmérése, hogy a vizsgázó milyen mélységig sajátította el a követelményekben

Részletesebben

TESTNEVELÉS II. A VIZSGA LEÍRÁSA

TESTNEVELÉS II. A VIZSGA LEÍRÁSA TESTNEVELÉS II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei 50 perc 15 perc 240 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök A vizsgázó biztosítja A vizsgabizottságot működtető

Részletesebben

FELVÉTELI. GYÓGYTORNA ÉS SPECIÁLIS MOZGÁSKÉSZSÉG szak (3 év, nappali) magyar nyelven

FELVÉTELI. GYÓGYTORNA ÉS SPECIÁLIS MOZGÁSKÉSZSÉG szak (3 év, nappali) magyar nyelven FELVÉTELI A 2014/2015-ÖS TANÉVRE GYÓGYTORNA szakterület GYÓGYTORNA ÉS SPECIÁLIS MOZGÁSKÉSZSÉG szak (3 év, nappali) magyar nyelven Azok a felvételizők akik a Testnevelés és sport karon több szakterületre

Részletesebben

Sportiskolai osztály fizikai képesség felmérési vizsgálat

Sportiskolai osztály fizikai képesség felmérési vizsgálat Sportiskolai osztály fizikai képesség felmérési vizsgálat Célja: A testnevelés, a testkultúra elemeiből nyert értékekből olyan testi műveltséggel ruházzuk fel tanulóinkat, mely későbbi cselekvési biztonságukat,

Részletesebben

TESTNEVELÉS. Fakultációs képzés tanterve. Heti 2 óra, évi 72 óra. 11.,12. évfolyam

TESTNEVELÉS. Fakultációs képzés tanterve. Heti 2 óra, évi 72 óra. 11.,12. évfolyam TESTNEVELÉS Fakultációs képzés tanterve Heti 2 óra, évi 72 óra 11.,12. évfolyam TÉMÁK A magyar sportsikerek Elmélet FELADATOK Legalább 5 magyar olimpiai bajnok megnevezése sportágával együtt. Egy, a választott

Részletesebben

AZ OSZTÁLYOZÓVIZSGA KÖVETELMÉNYEI A SPORTTAGOZATON

AZ OSZTÁLYOZÓVIZSGA KÖVETELMÉNYEI A SPORTTAGOZATON AZ OSZTÁLYOZÓVIZSGA KÖVETELMÉNYEI A SPORTTAGOZATON TESTNEVELÉS... 2 1. évfolyam... 2 2. évfolyam... 2 3. évfolyam... 3 4. évfolyam... 3 5. évfolyam... 4 6. évfolyam... 5 7. évfolyam... 5 8. évfolyam...

Részletesebben

Testnevelés középszintű gyakorlati érettségi vizsga

Testnevelés középszintű gyakorlati érettségi vizsga Testnevelés középszintű gyakorlati érettségi vizsga A testnevelés gyakorlati vizsgán a szóbeli vizsgára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni (mivel az értékelés az egyszeri bemutatás alapján történik),

Részletesebben

HALLGATÓI FELVÉTELI SZABÁLYZAT 1

HALLGATÓI FELVÉTELI SZABÁLYZAT 1 HALLGATÓI FELVÉTELI SZABÁLYZAT 1 A Felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Ftv.) és a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak általános szabályairól szóló 269/2000. (XII.

Részletesebben

Továbbhaladás feltételei Testnevelés 1-2. évfolyam

Továbbhaladás feltételei Testnevelés 1-2. évfolyam Továbbhaladás feltételei Testnevelés 1-2. évfolyam RENDSZERGYAKORLATOK, GIMNASZTIKA, PREVENCIÓS FELADATOK Egyszerű 1-4 ütemű alapgimnasztika. Rövid távú gyors futás, futás saját tempóban külső kényszer

Részletesebben

TESTNEVELÉS I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY

TESTNEVELÉS I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY TESTNEVELÉS I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY 1. Az olimpiai mozgalom létrejötte, célja, feladatai; magyar sportsikerek 2. A harmonikus testi fejlődés 3. A testmozgás, a sport szerepe az egészséges

Részletesebben

Labdajátékok 5-8. évfolyam

Labdajátékok 5-8. évfolyam Labdajátékok 5-8. évfolyam 5-6. évfolyam Cél: - Az 1-4. évfolyamon megszerzett elemi szintű technikai tudás közelítsen a sportági alaptechnikához - A tanulók keringési-, légzési-, és mozgató rendszerének

Részletesebben

A F E L V É T E L I V I Z S G A K Ö V E T E L M É N Y E I

A F E L V É T E L I V I Z S G A K Ö V E T E L M É N Y E I Stredná odborná škola pedagogická Pedagógiai Szaközépiskola Komenského 12, 984 18 Lučenec Tanulmányi szak: 7649 M óvó és nevelőképzés A F E L V É T E L I V I Z S G A K Ö V E T E L M É N Y E I 2019 / 2020

Részletesebben

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK KÖZÉPSZINTEN ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK KÖZÉPSZINTEN ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK KÖZÉPSZINTEN ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL REPRODUKÁLÁS I. ÉNEKLÉS A helyes hangzóformálás - A pontos szövegejtés és ritmus - Az intonációs biztonság - A stílusnak megfelelő, kifejező előadás

Részletesebben

JÖVŐ TORNÁSZBAJNOKAI KEZDŐ TORNÁSZ CSAPATVERSENYEK KIÍRÁSA

JÖVŐ TORNÁSZBAJNOKAI KEZDŐ TORNÁSZ CSAPATVERSENYEK KIÍRÁSA JÖVŐ TORNÁSZBAJNOKAI KEZDŐ TORNÁSZ CSAPATVERSENYEK KIÍRÁSA 2016 CSAPATVERSENYEK korosztályai : I. korcsoport: 2008-2009 II. korcsoport 2006-2007 Csapatlétszám: 4-8 fő valamennyi korosztálynál ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelmények, 2015/2016. tanév vége

Osztályozóvizsga követelmények, 2015/2016. tanév vége Osztályozóvizsga követelmények, 2015/2016. tanév vége Osztályozó vizsgák választható időpontjai: 2016. május 31. (kedd) 14.00 óra 2016. június 10. (péntek) 14.00 óra 1 Helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Városház

Részletesebben

TESTNEVELÉS I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY. A) Elméleti ismeretek

TESTNEVELÉS I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY. A) Elméleti ismeretek TESTNEVELÉS I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY A) Elméleti ismeretek 1. Az olimpiai mozgalom létrejötte, célja, feladatai; magyar sportsikerek 2. A harmonikus testi fejlődés 3. A testmozgás, a sport

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2012/2013. tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2012/2013. tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2012/2013. tanévre VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM A DEBRECENI EGYETEM PARTNERISKOLÁJA 4400 NYÍREGYHÁZA, KISS ERNİ u. 8. Tel.: 42/311-920 e-mail: nyhvpg@freemail.hu

Részletesebben

A TANULÓK ÉRTÉKELÉSE, OSZTÁLYOZÁSA (testnevelés)

A TANULÓK ÉRTÉKELÉSE, OSZTÁLYOZÁSA (testnevelés) A TANULÓK ÉRTÉKELÉSE, OSZTÁLYOZÁSA (testnevelés) Alapja I. Az elvégzett munka (tanulási folyamat, gyakorlás) II. A tanulási folyamat során bekövetkező változások - technikai - taktikai tudásszint; - általános

Részletesebben

Fizikai képességek felmérése. 2017/2018. tanévi középiskolai felvételi eljárásához

Fizikai képességek felmérése. 2017/2018. tanévi középiskolai felvételi eljárásához Fizikai képességek felmérése az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium 2017/2018. tanévi középiskolai felvételi eljárásához Közoktatási típusú sportiskola A közoktatási típusú sportiskola

Részletesebben

ÉNEK-ZENE. A továbbhaladás feltételei évfolyamonként: 7. évf (hat osztályos) Éneklés

ÉNEK-ZENE. A továbbhaladás feltételei évfolyamonként: 7. évf (hat osztályos) Éneklés ÉNEK-ZENE osztályozó vizsga írásbeli szóbeli időtartam 45 p. 10 p. aránya az értékelésnél 60% 40% A vizsga értékelése jeles (5) 80%-tól jó (4) 60%-tól közepes (3) 45%-tól elégséges(2) javító vizsga írásbeli

Részletesebben

PTE-IFK. 1. oldal, összesen: 7 PTE FI58544 INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE

PTE-IFK. 1. oldal, összesen: 7 PTE FI58544 INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE PTE FI58544 PTE-IFK INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1. Telefon: (74) 528-300 Fax: (74) 528-301 E-mail: felveteliinfo@igyfk.pte.hu Honlap: http://www.igyfk.pte.hu A JELENTKEZÉSI LAPOT

Részletesebben

2. Évfolyam. Magyar Evez?s Szövetség webhelyen lett közzétéve (http://www.hunrowing.hu) Címlap > Nyomtatóbarát PDF > Nyomtatóbarát PDF CÉLOK:

2. Évfolyam. Magyar Evez?s Szövetség webhelyen lett közzétéve (http://www.hunrowing.hu) Címlap > Nyomtatóbarát PDF > Nyomtatóbarát PDF CÉLOK: Magyar Evez?s Szövetség webhelyen lett közzétéve (http://www.hunrowing.hu) Címlap > Nyomtatóbarát PDF > Nyomtatóbarát PDF 2. Évfolyam CÉLOK: 1. Az els? évfolyamon megtanult hátúszás technikájának továbbfejlesztése.

Részletesebben

Minta TESTNEVELÉS. KÖZÉPSZINTŰ TESTNEVELÉS SZÓBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÉTELSORA "A" tételek

Minta TESTNEVELÉS. KÖZÉPSZINTŰ TESTNEVELÉS SZÓBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÉTELSORA A tételek KÖZÉPSZINT TESTNEVELÉS A szóbeli vizsga jellemzői A felhasználói tudás mérésére "A" és "B" tételsorból húznak a vizsgázók. Az "A" tételek kérdéseire, utasításaira adott esszé típusú feleletek az ismeretek

Részletesebben

Óraterv Tanít: A tanítás helye A tanítás ideje: Osztály Óratípus Témakör Oktatási anyag: Oktatási cél: Képzési cél: Nevelési cél: Kompetenciák:

Óraterv Tanít: A tanítás helye A tanítás ideje: Osztály Óratípus Témakör Oktatási anyag: Oktatási cél: Képzési cél: Nevelési cél: Kompetenciák: Óraterv Tanít:Nagy Edit A tanítás helye: Művészeti iskola Vésztő, Kossuth u 43-47. A tanítás ideje:2015. április 28. 14.00-14,45 Osztály: szolfézs 5. Óratípus: ismétlő Témakör: év végi ismétlés: népdalok,

Részletesebben

ÉNEK-ZENE II. A VIZSGA LEÍRÁSA

ÉNEK-ZENE II. A VIZSGA LEÍRÁSA ÉNEK-ZENE II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei Emelt szint 120 perc 15 perc 180 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök Emelt szint A vizsgázó biztosítja NINCS

Részletesebben

Diósgyőri Gimnázium. A 2013/2014-es tanévben induló képzések

Diósgyőri Gimnázium. A 2013/2014-es tanévben induló képzések Diósgyőri Gimnázium OM azonosító: 029262 Cím: 3534 Miskolc Kiss tábornok 42. Tel/Fax: 46/370-701 E-mail: suli@dig-misk.sulinet.hu Honlap: www.dig-misk.sulinet.hu A 2013/2014-es tanévben induló képzések

Részletesebben

K Ö V E T E L M É N Y E I

K Ö V E T E L M É N Y E I Pedagogická a sociálna akadémia Pedagógiai és Szociális Akadémia Komenského č. 12, 984 18 Lučenec Tanulmányi szak: 7649 M óvó és nevelőképzés A F E L V É T E L I V I Z S G A K Ö V E T E L M É N Y E I 2016

Részletesebben

TESTNEVELÉS. A) Elméleti ismeretek. VIZSGASZINTEK Középszint. Emelt szint Legalább 5 magyar olimpiai bajnok

TESTNEVELÉS. A) Elméleti ismeretek. VIZSGASZINTEK Középszint. Emelt szint Legalább 5 magyar olimpiai bajnok TESTNEVELÉS TÉMÁK 1. A magyar sportsikerek 2. A harmonikus testi fejlődés 3. Az egészséges életmód A) Elméleti ismeretek VIZSGASZINTEK Középszint Emelt szint Legalább 5 magyar olimpiai bajnok 8 magyar

Részletesebben

TESTNEVELÉS. I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY A) Elméleti ismeretek

TESTNEVELÉS. I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY A) Elméleti ismeretek 1. A magyar sportsikerek 2. A harmonikus testi fejlődés 3. Az egészséges életmód TESTNEVELÉS I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY A) Elméleti ismeretek Legalább 5 magyar olimpiai bajnok 8 magyar olimpiai

Részletesebben

Testnevelés emelt szintű gyakorlati érettségi vizsga

Testnevelés emelt szintű gyakorlati érettségi vizsga Testnevelés emelt szintű gyakorlati érettségi vizsga A vizsga lebonyolítása A vizsgázónként a gyakorlatok bemutatására fordítható tiszta bemutatási idő 240 perc. A vizsgázás megkezdése előtt 30 perc általános

Részletesebben

MŰVÉSZETEK: ÉNEK-ZENE. BEVEZETŐ ÉS KEZDŐ SZAKASZ (1 4. évfolyam)

MŰVÉSZETEK: ÉNEK-ZENE. BEVEZETŐ ÉS KEZDŐ SZAKASZ (1 4. évfolyam) MŰVÉSZETEK: ÉNEK-ZENE BEVEZETŐ ÉS KEZDŐ SZAKASZ (1 4. évfolyam) CÉLOK ÉS FELADATOK Az iskolai ének-zenei nevelés célja 1 4. évfolyamon, hogy megalapozza a zenei nevelést, segítse kialakítani zene megszerettetéséhez

Részletesebben

AZ ÓVÓNŐ ZENEI FELKÉSZÜLTSÉGE. Az óvónőnek, tanulmányai befejeztével a következő zenei ismeretekkel

AZ ÓVÓNŐ ZENEI FELKÉSZÜLTSÉGE. Az óvónőnek, tanulmányai befejeztével a következő zenei ismeretekkel AZ ÓVÓNŐ ZENEI FELKÉSZÜLTSÉGE Az óvónőnek, tanulmányai befejeztével a következő zenei ismeretekkel kell rendelkeznie: o biztos kottaolvasási készség hat hangterjedelemben; o abszolút hangok ismerete kis

Részletesebben

Testnevelés emelt szintű gyakorlati érettségi vizsga

Testnevelés emelt szintű gyakorlati érettségi vizsga Testnevelés emelt szintű gyakorlati érettségi vizsga A vizsga lebonyolítása A vizsgázónként a gyakorlatok bemutatására fordítható tiszta bemutatási idő 240 perc. A vizsgázás megkezdése előtt 30 perc általános

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM A DEBRECENI EGYETEM PARTNERISKOLÁJA 4400 NYÍREGYHÁZA, KISS ERNİ u. 8. Tel.: 42/311-920 e-mail: nyhvpg@freemail.hu

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Nyolcosztályos gimnázium Testnevelés és sport Évfolyam: 5 Emelt óraszámú csoport Emelt szintű csoport Vizsga típusa: Gyakorlati Követelmények, témakörök:

Részletesebben

T E S T N E V E L É S I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGIVIZSGA-KÖVETELMÉNY

T E S T N E V E L É S I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGIVIZSGA-KÖVETELMÉNY T E S T N E V E L É S A részletes követelmények használata, felépítése A testnevelés középszint érettségi vizsga azt tanúsítja, hogy a vizsgázó birtokában van a kerettantervben el írt és az iskolai kötelez

Részletesebben

3. A tanulók fizikai állapotának mérését szolgáló feladatok, illetve az elért eredményekhez tartozó pontszámok:

3. A tanulók fizikai állapotának mérését szolgáló feladatok, illetve az elért eredményekhez tartozó pontszámok: 1. A tanulók fizikai állapotának mérését a testnevelés tantárgyat tanító nevelők végzik el a testnevelés órákon, tanévenként két alkalommal október, illetve május hónapban. (A felmérés a Hungarofit teszt

Részletesebben

OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI

OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI Érvényes: 2012. január 24-től Jóváhagyta:.. igazgató OSZTÁLYOZÓ VIZSGÁK SZABÁLYZATA Az osztályozó vizsga lehetséges okai: az adott tanévet

Részletesebben

TANMENET. Eltérő kiinduló helyzetek, és rajt gyakorlatok ezekből. 6-7 évesek Futás, járás technikája. Az alakzatok (oszlop, sor, kör) kialakítása.

TANMENET. Eltérő kiinduló helyzetek, és rajt gyakorlatok ezekből. 6-7 évesek Futás, járás technikája. Az alakzatok (oszlop, sor, kör) kialakítása. szeptember TANMENET október I. osztály Az irányok tisztázása. Ugrások egy, páros lábon. Eltérő testhelyzetek felvétele. 6-7 évesek Futás, járás technikája. Az alakzatok (oszlop, sor, kör) kialakítása.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2010/2011. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2010/2011. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2010/2011. tanév VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM A DEBRECENI EGYETEM PARTNERISKOLÁJA 4400 NYÍREGYHÁZA, KISS ERNİ u. 8. Tel.: 42/311-920 e-mail: nyhvpg@freemail.hu

Részletesebben

TESTNEVELÉS TANMENET. 11. és 12.OSZTÁLY

TESTNEVELÉS TANMENET. 11. és 12.OSZTÁLY TESTNEVELÉS TANMENET 11. és 12.OSZTÁLY Készítette: György Gábor 2012/2013 2 Időkeret, óraszámfelosztás Óraszám: 4 óra/hét Foglalkozások szabadban: 10 óra, gimnasztika, prevenció: 17 óra : 35 óra Torna:

Részletesebben

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA TESTNEVELÉS TANMENET 4. ÉVFOLYAM 2013/2014 Tanítók: Tóth Mária, Buruncz Nóra Készült: A Nemzeti Alaptanterv és a Kerettanterv alapján. Éves óraszám:144

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM SZABÁLYZATA A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL

A DEBRECENI EGYETEM SZABÁLYZATA A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL A DEBRECENI EGYETEM SZABÁLYZATA A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL (egységes szerkezetben az 1, 2. és 3. számú módosítással) Debrecen 2009. február 26. 1 A Debreceni Egyetem Szenátusa a felsőoktatásról szóló 2005.

Részletesebben

TESTNEVELÉS TANTÁRGY

TESTNEVELÉS TANTÁRGY TESTNEVELÉS TANTÁRGY OSZTÁLYOZÓVIZSGA TEMATIKÁJA Az osztályozó, különbözeti és javítóvizsga 9-10.évfolyamon esetén csak gyakorlati részből áll. 11-12. évfolyamon a gyakorlati vizsga mellett elméleti anyagból

Részletesebben