Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése"

Átírás

1 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: BE 5 gyorsító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók: Prielle Kornélia u.4. Város/Irányítószám: H-1117 Budapest Ország: Magyarország Telefon: / Telefax: Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók: Kőhídpart dűlő 2. Város/Irányítószám: H-2600 Vác Ország: Magyarország Telefon: Telefax: Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (Bp. Nagyvárad tér 2.) Tel: Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés A készítmény (vizes bázisú oldat) az alábbi fő hatóanyagokat tartalmazza: Veszélyes alkotórészek: CAS: EINECS: EG-szám: Nátrium-tiocianát Xn; R 20/21/22, R % 3. Veszélyesség szerinti besorolás A veszély megjelölése: Az EU gyártási irányelvei szerint nem veszélyes készítmény. Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk: R 20/21/22: Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve ártalmas. R 32: Savval érintkezve nagyon mérgező gázok képződnek. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az érvényes EU irányelveknek, illetve az adatokat szakirodalmi és cégadatokkal egészítettük ki. 4. Elsősegélynyújtás Általános információk: A balesetet szenvedett személyt a veszélyes területről haladéktalanul el kell távolítani. A sérült rosszulléte esetén keressük fel az orvost és ezt az adatlapot mutassuk meg neki. Belégzés után: Azonnal friss levegőre van szükség, rosszullét esetén forduljunk orvoshoz. Bőrrel való érintkezés után: A bőrfelületet vízzel és szappannal azonnal meg kell mosni és alaposan le kell öblíteni. Szemmel való érintkezés után: A szemet nyitott szemhéjak mellett folyó víz alatt több percen át öblítsük ki. Tartós panaszok esetén konzultáljunk orvossal. Lenyelés után: Bőségesen igyunk utána vizet, friss levegőre van szükség. Orvosi beavatkozás szükséges. Ne hánytassunk! Utasítások az orvos számára:

2 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 2/5 5. Tűzveszélyesség Megfelelő tűzoltószerek: CO 2, oltópor, vagy vízpermet. Nagyobb tűz esetén vízpermettel, vagy Alkoholnak ellenálló habbal oltsunk. Biztonsági okokból nem megfelelő oltószerek: Különleges, a termék égéstermékei vagy a keletkező gázok által okozott veszélyek: Tűz esetén a következő gázok keletkezhetnek: Nitrogén-monoxid (NO x ), ciánhidrogén (HCN). Különleges védőfelszerelés: A külső levegőtől független légzésvédő eszközt kell viselni. Az égési maradékot és a szennyezett oltóvizet a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kell tisztítani. 6. Óvintézkedés baleset esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Nem szükségesek. Környezetvédelmi intézkedések: A termék nem juthat csatornába, árokba vagy pincébe. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag, fűrészpor) itassuk fel. További információk: A hulladékkezeléssel kapcsolatos tájékoztatást lásd a 13. fejezetben. 7. Kezelés és tárolás Kezelés Információk a biztonságos kezeléshez: Jól zárható tartályokban hűvös, száraz helyen tárolandó. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedések nem szükségesek. Tárolás A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmények: Nincsenek különleges követelmények. A víz-veszélyességi osztálynak megfelelő, (WGK 12. pontja alapján) a vízveszélyes anyagok raktározására vonatkozó jogszabályokat figyelembe kell venni. Együttes tárolással kapcsolatos tudnivalók: Ne tároljuk savakkal együtt. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Fagytól, erősebb napsugárzástól és szennyeződéstől óvjuk. Tárolási osztály: 12 Nem tűzveszélyes folyadék. 8. Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei További információk a műszaki berendezések kialakításához: Nincsenek további adatok, lásd a 7. pontot. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott kritikus szintjei: A termék nem tartalmaz ilyen alkotókból jelentős mennyiséget.

3 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 3/5 Általános munkavédelmi és higiénés intézkedések: A vegyszerek kezelésekor szokásos biztonsági előírásokat kell figyelembevenni. Egyéni védőfelszerelés Légzésvédelem: Nem szükséges. Kézvédelem: Nem szükséges. Szemvédelem: Áttöltésnél védőszemüveg ajánlott. Testvédelem: Védőruha. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Halmazállapot: Szín: Szag: Folyékony. Barna. Jellegzetes. Érték/tartomány Mértékegység Módszer Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: 0 C. (DIN) Forráspont/forrási tartomány: 100 C. (DIN) Lobbanáspont: Gyulladási hőmérséklet: Bomlási hőmérséklet: Nincs meghatározva. Öngyulladás: A termék nem öngyulladó. Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes. Gőznyomás: 20 C-on 23 hpa (DIN 51640) Sűrűség: 20 C-on 1,07 g/cm 3 (DIN 51757) Halmazsűrűség: Oldhatóság, keverhetőség vízzel: Teljes mértékben keverhető. ph-érték: 20 C-on 5,8 (DIN 19261) Viszkozitás Dinamikai: 23 C-on 3 mpas (DIN 53019) Kinematikai: Nincs meghatározva. Oldószer szétválasztási vizsgálat: 10. Stabilitás és reakcióképesség Hőbomlást elkerülő intézkedések: Rendeltetésszerű tárolás és felhasználás esetén nincs bomlás. Kerülendő anyagok: A terméket csak a műszaki termékismertetőben felsorolt anyagokkal és termékekkel szabad keverni. Ettől való eltérés csak a beleegyezésünkkel lehetséges. Veszélyes reakciók: Savval való érintkezésnél mérgező gáz szabadul fel. Veszélyes bomlástermékek: Nem ismeretesek. Az előírt alkalmazási feltételek betartása esetén, semmilyen veszélyes bomlási folyamat, vagy ellenőrizhetetlen kémiai reakció nem keletkezik. 11. Toxikológiai adatok Akut toxicitás A besoroláshoz lényeges LD/LC50-értékek: A termékre semmilyen, az élő organizmusokra érvényes toxikológiai vizsgálatot nem kell elvégezni. A következőkben megadott adatok, mint az egyes alkotórészek szakirodalmi értékei állnak rendelkezésre, amelyeknek az egészre nincs hatásuk.

4 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 4/5 Specifikus tünetek az állatkísérletek során: Ezzel kapcsolatban semmiféle ismeretünk sincs. Elsődleges ingerhatás A bőrön: Nincs ingerlő hatás. A szemben: Nincs ingerlő hatás. Érzékenyítés: Érzékenyítő hatás nem ismeretes. Szubakuttól a krónikus toxicitásig: Nincsenek toxikológiai adatok. További toxikológiai adatok: Szakszerű kezelés és rendeltetésszerű alkalmazás esetén a termék tapasztalatunk és a rendelkezésünkre álló információk szerint nem fejt ki egészségkárosító hatást. A termék az EU készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján, nem jelzésköteles. 12. Ökotoxicitás Adatok a megsemmisítéshez (perzisztencia és lebonthatóság) A termék biológiailag nehezen lebontható. Környezeti hatás: Ehhez a ponthoz nincsenek adataink. Ökotoxikus hatások A termék olyan anyagokat tartalmaz, melyek nagy koncentrációban a halak légzésére és a baktériumokra károsan hatnak. Tisztítóberendezésekben való viselkedés Megjegyzés: A termék nem károsítja a csatornarendszer működését. Egyéb utasítások: Általános információk: A termék hígítatlanul, illetve nagyobb mennyiségben nem engedhető talajvízbe, folyóvízbe vagy csatornába. Víz-veszélyességi osztály: 1 Gyengén vízveszélyes anyag 13 Hulladékkezelés, ártalmatlanítás Termék Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Hulladék: A használhatatlan terméket ill. hulladékát a évi XLIII. Törvény (A hulladékgazdálkodásról, valamint a hulladékok jegyzékéről szóló 16/2001. (VII.18.) KöM rendelet szerint kell besorolni (EWC kód). Amennyiben a felhasználó/termelő a terméket/hulladékot veszélyes hulladéknak minősíti a 98/2001. (VI.15.) Kormányrendelet (a veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről) szerint köteles azokat kezelni. Tisztítatlan csomagolóanyagok Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. Tisztított/maradékmentes csomagolóanyagok: Az a csomagolóanyag, amely nem tartalmaz termékmaradékokat (pl. megszilárdult vagy kitisztított): még felhasználható.

5 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 5/5 14. Szállításra vonatkozó előírások ADR/RID és GGVS/GGVE szerinti közúti szállítás (határátlépés/belföld) ADR/RID-GGVS/E osztály: - Tengeri szállítás IMDG/GGVSee IMDG/GGVSee osztály: - Tengeri szennyezés: Nincs. Megjegyzések: Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR ICAO/IATA-osztály: - Csomagolási csoport: - Csomagolási utasítás utasoknak: - Csomagolási utasítás teherszállításhoz: - Megjegyzések: Szállítási/egyéb adatok: A fenti rendeletek alapján nem jelzésköteles. 15. Szabályozási információk EWG irányelvek szerinti jelölés: A terméket az EU-ban érvényes általános besorolási irányelvek -nek számítási eljárásai alapján, a legutolsó kiadás szerint osztályozták. A veszélyes anyagokra vonatkozó jogszabályokat vegyük figyelembe. Veszélyes komponensek a címkézéshez: Nátrium-tiocianát. R-mondatok: R 32: Savval érintkezve nagyon mérgező gázok képződnek. Nemzeti előírások: A 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint:beton adalékszer,jelzés nélküli. Foglalkoztatási korlátozással kapcsolatos tudnivalók: A készítmény nem esik a veszélyes készítményekkel kapcsolatos foglalkoztatás-korlátozás előírásai alá. Víz-veszélyességi osztály (WGK): 1 Gyengén vízveszélyes anyag Egyéb előírások, korlátozások, tilalmak: A veszélyes készítményekre vonatkozó szabályozás szerint ehhez a termékhez kezelési utasítást kell készíteni. A kezelés során a balesetvédelmi előírásokat be kell tartani. Speciális munka-egészségügyi feltételek biztosítása: Egészségre veszélyes anyagokkal kapcsolatos eljárás A veszélyes anyagokkal kapcsolatos általános munkavédelmi eljárás Speciális munka-egészségügyi vizsgálat: Nem szükséges. 16. Egyéb A biztonsági adatlap összeállításakor a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet (a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve a tevékenységek részletes szabályairól) 1.sz. mellékletének (biztonsági adatlapok tartalmi és formai követelményei) előírásait vettük Figyelembe. Az adatlapok a tudomány mai állását tükrözik. A biztonsági adatlapnak nem célja szavatolni a termék egyes tulajdonságait. Minden esetben a Műszaki Adatlap és az Általános Üzleti Feltételek az irányadók. A biztonsági adatlapban nem említett törvényeket, előírásokat és szabályokat a termék használóinak saját felelősségére figyelembe kell venniük.

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: BE 22 gyorsító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: NB 100 utókezelőszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítés dátuma: 2003.07.01. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: HE tapadóemulzió Gyártó/Forgalmazó: SIKA

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: IBS impregnálószer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: NB 21 utókezelőszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FS 1 fagyásgátló adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM S folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM 31 folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/6 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/6 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítés dátuma: 2003.08.04 Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/6 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: BS betonspatulya sötétszürke Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Fit Test C&B bázis Anyag/készítmény használata Fogászati mintázó anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Bitumenréteg felhordás Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft. Epitöanyagiparl

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Lásd a 11. és 12. fejezetet

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Lásd a 11. és 12. fejezetet Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/5 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Trocal Futura Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó: SIKA

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: Weiss Chemie + Technik Gmb & Co.KG

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok: Cikkszám: 125-031121 Anyag/készítmény használata: Nyomdafesték Gyártó/szállító: Torda Ink AB Åkerlund & Rausings

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code:

KIT COMPONENTS. Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code: 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code: 356-1261 Article number Description Quantity Symbols 6095F Antiserum Salmonella Vi (3 ml)

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Vastag bitumenréteg felhordás Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Rebilda DC bázis Anyag/készítmény használata Csonkfelépítő anyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

1 ködgép-tisztító folyadék. 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév. 2. Összetétel/az alkotórészek adatai. Szerves savak, nemionos tenzidek, oldódás-segítők.

1 ködgép-tisztító folyadék. 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév. 2. Összetétel/az alkotórészek adatai. Szerves savak, nemionos tenzidek, oldódás-segítők. 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév 1 Termékcsoport: Szállító: ködgép-tisztító folyadék Steinigke Showtechnic GmbH Andreas-Bauer-Str. 5 D-97297 Waldbüttelbrunn 2. Összetétel/az alkotórészek adatai Vegyi jellemzés:

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Sika Firestop Marine Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén:

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 10. 01. Módosítás/revízió: 2010. 10. 13. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Proby Akril

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldal: 1 / 6 1. Termék elnevezése / előállító vállalat adatai 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok: Iparág: Szerszámkészítés Legfőbb felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Structur Premium bázis Anyag/készítmény használata Ideiglenes Korona

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 ( XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte : Kereskedelmi megnevezés : weber H706 tapadóemulzió H

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 ( XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte : Kereskedelmi megnevezés : weber H706 tapadóemulzió H BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 ( XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte : 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés : A termékkel kapcsolatos adatok : tapadóemulzió H Felhasználási

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte:. Kereskedelmi megnevezés :

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte:. Kereskedelmi megnevezés : BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet szerint. Kereskedelmi megnevezés : 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: tapadásfokozó

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldal: 1 / 6 1. Termék elnevezése / előállító vállalat adatai 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok: Iparág: Szerszámkészítés és műanyag megmunkálás

Részletesebben

Oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint A nyomtatás kelte: 21.05.2008 Az átdolgozás kelte: 2007.10.05.

Oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint A nyomtatás kelte: 21.05.2008 Az átdolgozás kelte: 2007.10.05. Oldalszám: 1/5 1. Anyag-/ elkészítési- és cégmegjelölés - Kerskedelmi megnevezés: Car Wash Vorrreiniger und Insektenentferner / Univerzális előmosó és rovareltávolító - Gyártó/szállító: TEGEE-CHEMIE BREMEN

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BITU MASTER hideg kátyúzó keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP BITU MASTER hideg kátyúzó keverék Készült: 2018.04.03 Nyomtatás dátuma: 2018.04.03 Kereskedelmi név: BITU MASTER hidegaszfalt 01. Anyag/készítmény és a vállalat azonosítása Kereskedelmi név: BITU MASTER 8, BITU MASTER 11 hideg kátyúzó

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 06.03.2013 Verziószám 5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Meron AC por Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítés kelte: 2011. február 05. 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő Biztonsági Adatlap 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi megnevezés: GLICERIN

Részletesebben

Tájékoztató Szolgálat ( ETTSZ ) H 1096 Budapest Nagyvárad tér 2. Telefon : 06-1-476-6464 06-80-201-199

Tájékoztató Szolgálat ( ETTSZ ) H 1096 Budapest Nagyvárad tér 2. Telefon : 06-1-476-6464 06-80-201-199 BIZTONSÁGI ADATLAP 163. 1907/2006 EU / REACH szabvány szerint Átdolgozás dátuma: 2005. június 8. 1. Készítmény neve: Lemeztisztító SC Gyártó cég neve: Huber GmbH Junkersring 15 D-53844 Troisdorf Telefon:

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás:

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Építmények felújítása

Részletesebben

Oldalszám: 1/5 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Gyártó/forgalmazó: MC-BAUCHEMIE KFT. H-8246 Tótvázsony-Kövesgyűrpuszta Pf. 2. Tel./Fax.: +36/ 88 266 105 266 038 Információt

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez)

Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez) Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 1., A készítmény neve: SLR 600 savas felület tisztító Gyártó cég neve: Werner & Mertz Prof.Vertriebs GmbH Címe: Utca / Postafiók

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Termék neve: Dia-IMIDAZOL A termék sorszáma.: 21180, 21500, 21050, 21015, 21000 Az anyag/készítmény alkalmazása: Laboratóriumi reagens In Vitro diagnosztikai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 20.03.2009 Felülvizsgálat 20.03.2009 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Provicol/SC bázis

Részletesebben

CAR CARE DE-ICER TRIGGER

CAR CARE DE-ICER TRIGGER oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000441 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010.11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó PEAKSTON Kft. 2336 Dunavarsány Bajai

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010 oldalszám: 1/4 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Blocset paste Anyag/készítmény használata Segédanyag műfogak előállításához

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK szabályozás szerint Kiállítás dátuma: 2013. 06. 21. Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Forgalmazó cég:

Részletesebben

Felhasználási terület: Folyékony alapozó csemperagsztókhoz, porózus, erősen nedvszívó felületekhez

Felhasználási terület: Folyékony alapozó csemperagsztókhoz, porózus, erősen nedvszívó felületekhez BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Folyékony alapozó csemperagsztókhoz,

Részletesebben

Interflon Fin Film WB

Interflon Fin Film WB Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Interflon Fin Film WB 1. Az anyag/előállítás valamint a cég/vállalat azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok: - Anyag/készítmény használata: Száraz,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT NEVE 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kereskedelmi név: Azonosítási szám: Attrafall OTH 5146/2001.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. REVCO Magyarország Kft. 2310. Szigetszentmiklós, Leshegy út 5. telefon: 36-24-525-525 fax: 36-24-525-526

BIZTONSÁGI ADATLAP. REVCO Magyarország Kft. 2310. Szigetszentmiklós, Leshegy út 5. telefon: 36-24-525-525 fax: 36-24-525-526 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2007. 04. 25. Érvényesség: visszavonásig 1. Készítmény neve: REVCO WOOD LINE FALAZÚR ALAPOZÓ Gyártó/forgalmazó cég neve: címe: REVCO Magyarország Kft. 2310. Szigetszentmiklós,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás:

BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint oldalszám: 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Falszárító vakolat weber.san WTA

Részletesebben

MESTER Dekor Ragasztó

MESTER Dekor Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint Kiállítás kelte: 2002.április 1. A készítmény neve BREF WC-tisztító Tropic-mint Gyártó Forgalmazó Henkel Magyarország Körösladányi Gyára Vásártér 2 H-5516

Részletesebben

Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H csempe-és burkolólap ragasztó Felhasználási terület: por alakú, rugalmas csemperagasztó

Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H csempe-és burkolólap ragasztó Felhasználási terület: por alakú, rugalmas csemperagasztó BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 2004. 10.26. Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H rugalmas csempe-és burkolólap ragasztó 1. Anyag-/elkészítési-

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Termék neve: Dialyser-SYS-SHB A termék sorszáma.: h 23105, h 23115 Az anyag/készítmény alkalmazása: Laboratóriumi reagens In Vitro diagnosztikai célra Társaság:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

MOTIP CAR CARE INTENSIVE WHEEL CLEANER TRIGGER 500 ML

MOTIP CAR CARE INTENSIVE WHEEL CLEANER TRIGGER 500 ML oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 000732 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni.

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni. Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása Anyag-csoport : A vállalat megnevezése 14191 Társaság : FINO GmbH Cím : Mangelsfeld 18

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft.

Satina Gold Kozmetikai Kft. 1. Termék neve Oldal:1/5 Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta Satina Gold Kozmetikai Kft., +36/62-241-239

Részletesebben

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 60901 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

Biztonsági adatlap (91/155/EGK)

Biztonsági adatlap (91/155/EGK) 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat neve A termék adatai Cikkszám: 433 fekete Gyártó/Szállító: Noris-Color / R+C Zrt. Adatszolgáltató terület: Termékbiztonsági Osztály 2. Összetétel/információk

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 A nyomtatás kelte 04.04.2008 Felülvizsgálat 04.04.2008 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ufi Gel SC/P bázis

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569 Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat/vállalkozás azonosítása Társaság: Cím: Város: FH6566 / FH6568 / FH6569 FINO

Részletesebben

: FROSCH LAVENDEL SCHEUERM.500ML, D/A

: FROSCH LAVENDEL SCHEUERM.500ML, D/A 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 61125 Az anyag/készítmény felhasználása : Tisztítószer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Csak ipari felhasználók/szakemberek számára. Gyártó/szállító:

Részletesebben

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők:

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők: Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint 1. Az anyag/készítmény/vállalat azonosítása Termék: Regisztrációs szám: Felhasználás: Azonosított felhasználás: CLFBUBBLE5L besorolás szappanbuborék készítés Gyártó/szállító:

Részletesebben

Interflon Fin 25. Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva. Interflon Fin 25

Interflon Fin 25. Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva. Interflon Fin 25 Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva Interflon Fin 25 1. Az anyag/előállítás valamint a cég/vállalat azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok: - Anyag/készítmény használata: TEFLON olaj-adalék.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok SAP-Code: U R10036 ungary. Anyag/készítmény használata Kézfertőtlenítőszer Gyártó: BODE Chemie

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Black & Dark Készült okt. 19-.én az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Black & Dark Készült okt. 19-.én az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító folyékony mosószer 1.2. Felhasználás: Sötét színű textilanyag mosásra 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővásárhely Erzsébeti út 12 Tel/Fax:

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Lásd a 11. és 12. fejezetet

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Lásd a 11. és 12. fejezetet Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/5 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Elastosil IG-16 Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 6391/3 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5. 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi név: Dalma padlófelmosó 1.2. A termék felhasználása: Kő, linóleum padló felmosására 1.3.Gyártó és forgalmazó Satina Gold Kozmetikai Kft Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724

KIT COMPONENTS. Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724 Article number Description Quantity Symbols 7714A Latex (1.6 ml) 1 Xi 7714B Serum Contrôle Négatif (0.4 ml) 1 Xi 7714C

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez)

Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez) Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 1., A készítmény neve: SR 750 habtisztító Gyártó cég neve: Werner & Mertz Prof.Vertriebs GmbH Címe: Utca / Postafiók Neualmerstr.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/9.5

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/9.5 A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: Epoxy V A 1.2 Az anyagok/készítmények felhasználása: Padlóbevonatok védőbevonataként alkalmazható. 1.3 A

Részletesebben

: FROSCH SODA KITCHEN CLEANER 500ML SO1

: FROSCH SODA KITCHEN CLEANER 500ML SO1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 64286 Az anyag/készítmény felhasználása : Tisztítószer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 6784 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nem

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez)

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez) (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez) 1. Azonosító adatok: Készítmény/anyag neve: TONOXYL 4 Forgalmazó: Gyártó: Unikén Kft. 6237 Kecel, Vasút u. 30. Tel./fax:

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló)

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló) 1/5. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 1997. 10. 28. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Tisztító-dezodoráló) Gyártó cég neve: Dr. Schumacher GmbH Postfach 1162,

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2006.április 06 Oldal:1/5 Verzió:1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: Telefon Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint Kiállítva: 2004. november Módosítva: 2005 június 2006 augusztus 1. A készítmény és a vállalat azonosítása A készítmény azonosítása Ajánlott felhasználás

Részletesebben

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya szigetelő,

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798

KIT COMPONENTS. Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798 Article number Description Quantity Symbols 6298A R1 - Microplaque (sensibilisée avec l'acm anti mannane

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Efka Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. 2 Összetétel/az összetevőkre vonatkozó adatok

Biztonsági Adatlap. Efka Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. 2 Összetétel/az összetevőkre vonatkozó adatok Biztonsági Adatlap Oldal: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Efka 8630 Felhasználás: ipari vegyianyagok Vállalat: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Magyarországi Képviselet:

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO autósampon BIO 1L, P002709 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386 Eching

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően.

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően. Carlofon Chemie Kft. Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően. Kiállítási dátum: 2007.02.28. Felülvizsgálva: 2006.05.10. Lökhárító színfelújító

Részletesebben

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat megnevezése Társaság: Cím: Város: LH3727 / LH3728 / LH3729 / LH3730 FINO GmbH

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma aktív mosógél Készült 2013 okt. 11.én az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rend.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma aktív mosógél Készült 2013 okt. 11.én az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rend. 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító 1.2. Felhasználás: Textilanyag mosásra 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővásárhely Erzsébeti út 12 Tel/Fax: 62/241-139 1.4. Veszély esetén

Részletesebben

Biztonsági adatlap Optima Forma Kft.

Biztonsági adatlap Optima Forma Kft. 1/5 oldal Mester Purhab eltávolító Kiállítás kelte: 2006.06.20. A hazai kiállítás kelte: 2006.12.13. 44/2000 EüM rendelet alapján 1. Vegyi anyag/készítmény neve: MESTER Purhab eltávolító szer 250 ml Gyártó

Részletesebben

MESTER Kreatív Ragasztó

MESTER Kreatív Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2016/08 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2016. augusztus 31. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13247/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13589/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 Készítés dátuma: 2004.09.23. Biztonsági adatlap száma: 098-00101085 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 01. 05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Henkel Magyarország Kft Ragasztástechnika

Henkel Magyarország Kft Ragasztástechnika Biztonsági Adatlap a 44/2000 (XII.27) EüM rendelet alapján Oldal: 1/5 Revízió: 1 CIMSEC Kenhető szigetelőfólia (Dichtflex) Revízió dátuma: 2006.10.18 Kiadás dátuma: 2006.01.15 BIZTONSÁGI ADATLAP 44/2000.(XII.27.)

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 08. 21. Módosítás/revízió: 2010. 11. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Zwaluw Tűzálló

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TRIFENDER

BIZTONSÁGI ADATLAP TRIFENDER Budapest 2007. október 11. készítmény neve: 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: Biovéd 2005 Kft. 9923 Kemestaródfa, Kemesmáli út 23. telefon: 20/951-81-51, fax: 20/460-41-99 email: bioved@bioved.hu

Részletesebben

Kiállítás dátuma: 10/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18.

Kiállítás dátuma: 10/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18. BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag / készítmény megjelölése és a cégjelzés 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Adhesor carbofine 1.2 Termék alkalmazhatósága Alábélelő amalgam és kompozittömésekhez,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: D-73 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: ARTELIT Professional Selena

Részletesebben