IVSZ GYÚROS TIBOR DÍJ Kornai Gábor. Pályázati adatlap az év informatikai cégvezetője

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IVSZ GYÚROS TIBOR DÍJ 2009. Kornai Gábor. Pályázati adatlap az év informatikai cégvezetője"

Átírás

1 Kornai Gábor Pályázati adatlap az év informatikai cégvezetője

2 1. Személyes adatok A pályázó neve: Dr. Kornai Gábor Születési hely, idő: Budapest, december 25. Lakcím: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 72. Telefon: 1/ , 120/ Foglalkozás: Tanácsadó, elnök Mióta végzi ezt a tevékenységet? 1990 Munkahely: AAM Vezetési Informatikai Tanácsadó Zrt. Munkahely címe: 1133, Budapest, Pannónia utca Legmagasabb iskolai végzettség: egyetemi doktorátus Szakmai minősítések: CMC cím Nyelvismeret és szintje: magyar, angol kiváló 2. Eddig elnyert szakmai elismerések, díjak Szakmai elismerések 2007 Az Év ICT-véleményformálója 2007 az IT-Business magazin olvasóinak szavazatai alapján Szakmai minősítés 1995 CMC Bejegyzett vezetési tanácsadó Az AAM elismerései 2007 Constantinus-díj (Ausztria) Ügyfélvisszajelzéseket kiindulópontként használó, Six Sigma metóuson nyugvó BPR projektjéért az OTP Bank Romániánál 2006 Constantinus-díj (Ausztria) Az AAM Bulgáriában az uniós csatlakozás kapcsán az EU ÁFA információs rendszerének bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadási projektjéért 2006 IT Business Leadership Award 2006 BS7799 információbiztonsági minősítés 1999 IIASA-Shiba díj. Az AAM a Nemzeti Minőségi Klub tagjává vált

3 Közéleti tevékenység 2008 Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége, elnök 2007 Elnöki Tanácsadói Testület, tag 2007 Summa Artium Alapítvány, kurátor 2006 ELTE Gazdasági Tanács, tag Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége, alelnök 2004 Cultura Oeconomica Alapítvány, kurátor 2001 Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar, Gazdálkodástudományi Intézet, Vezetési Tanácsadás Tanszék, tanszékvezető 2001 Infopark Alapítvány, kurátor 1998 Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar, tiszteletbeli docens Előadások 2008-ban Business and organisational introduction of AAM Management Information Consulting Ltd. (ITIC Zürich) Performance Evaluation and Corporate Efficiency (ITIC Krakkó) Bevezetô a vezetési tanácsadásról (VTMSZ rendezvény Budapest) Politika és szakértelem (Vezérigazgató találkozó Röjtökmuzsaj) Az informatika jelene és jövôje (Budapesti Corvinus Egyetem) Vezetési tanácsadás a KKV-k számára (KKV konferencia Budapest)

4 Médianyilatkozatok Piac és Profit: Az örök suhanc, Napi Gazdaság: Tíz év múlva zsebben a régió, Számítástechnika: Az informatika nem önmagáért való, Figyelô: Kornai Gábor, Figyelô TOP 200: Évente új ország, tíz évig, Boss Magazin: Tanács tanácstalanoknak, Napi Gazdaság: Vezetési tanácsadás, IT Business: Derû és ború, Cégemben betöltött szerepem 1994-ben alapítottam meg az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Kft.-t kilenc korábbi munkatársammal együtt. Az alapító a folyamatos növekedés elkötelezett híve, filozófiája szerint csak a fejlődés viszi előbbre a világot. Ambiciózus stratégiámnak köszönhetően a 2003 óta részvénytársaságként működő vállalat az évek során a magyar vezetési és informatikai tanácsadó piac egyik meghatározó cégévé vált. Alkalmazkodva a folyamatosan változó piaci igényekhez a vállalat tevékenységét több új szolgáltatási területre is kiterjesztettem a tanácsadáson belül, például az üzleti folyamatok tervezése, a projektmenedzsment és IT stratégia kialakítása. Az informatikai alkalmazásintegráció területén keletkezett piaci rést kihasználva 2001-ben létrehoztam szoftverfejlesztési feladatokat ellátó leányvállalatát, az AAM Technologies Kft.-t. A vállalat dinamikus fejlődése eredményeként tíz évvel az alapítás után szükségessé vált a cég belső átalakulása. Ennek során különválasztottuk az elnöki és a vezérigazgatói poszt, valamint a tulajdonosi struktúra négy főre bővült. A szervezeti átalakulásokkal párhuzamosan a cég új filozófiát fogalmazott meg, hiszen felismertük, hogy a vállalat meredek növekedése a magyar piacon nem tartható fenn a jövőben. Az AAM ezért a régió országai felé fordult és nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Több uniós és világbanki finanszírozású donorprojekt után 2006-ban megalapította romániai leányvállalatát S. C. AAM Management Information Consulting S. R. L. néven.

5 A vállalat ezen kívül több képviseleti irodával is rendelkezik, például Pécsett, Szófiában, Belgrádban és Szkopjéban. A regionális politika sikerét mutatja, hogy az AAM már a régió 11 országában van jelen, és az elmúlt néhány évben több mint 200 ügyfélnél több mint 1500 projektet hajtott végre sikeresen. Vezetésem alatt az AAM olyan professzionális nemzetközi tanácsadó vállalattá nőtte ki magát, amely több piacon nyújt teljes körű vezetési és informatikai tanácsadó szolgáltatásokat. Az AAM ereje a csapatmunkában van, a vállalat sikeréhez jelentősen hozzájárul a kollégák közötti erős szolidaritás. A cégre jellemző a feladatközpontú munkakultúra, melynek során lehetőség nyílik az önkifejezésre és a személyes fejlődésre. A hierarchiamentesség és a széles döntési kompetencia baráti, emberi közeget hoz létre. Talán ennek is köszönhető, hogy az AAM 2002-ben megkapta a negyedik legjobb munkahely minősítést. Támogató típusú vezetőnek tartom magam, jóindulattal, empátiával viszonyulok kollégáimhoz, és az esetleges konfliktushelyzetekhez. Alapvető fontosságúnak tartom a bizalmat, vezetőtársaim ezért minden helyzetben önállóságot élveznek, önálló döntési jogkörrel rendelkeznek. A vállalat szívesen alkalmaz pályakezdő fiatalokat, hiszen az új munkatársaknak könnyebb beilleszkedni a vállalati struktúrába, ha a munkaszocializáció helyben megy végbe A vállalat története Az AAM Csoport első tagját, az üzletviteli és informatikai tanácsadással foglalkozó AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Kft.-t 1994-ben jegyezték be. Az AAM működésének első fontos állomása 1996-ban érkezett el, amikor stratégiai jelentőségű ötéves szerződést kötött a Gartner világhírű piackutató és elemző céggel, amelynek magyarországi képviselője lett, a Gartner forgalmát 2001-re évi 1 milliárd dollárral növelve ben a dinamikusan növekvő vállalat vezetése kihasználva az informatikai alkalmazásintegráció terén keletkezett piaci rést, létrehozta szoftverfejlesztő leányvállalatát, az AAM Technologies Kft-t ra a vállalat elérte kitűzött célját: a magyarországi vezetési tanácsadás egyik legnagyobb, meghatározó piaci szereplőjévé vált. Ebben az évben alakult a vállalat zártkörű részvénytársasággá. A dinamikus fejlődés tíz évvel a vállalat megalakulása után szükségessé tette a cég belső átalakulását. Ennek eredményeként szétválasztásra került az elnöki és a vezérigazgatói poszt, valamint a tulajdonosi struktúra négy főre bővült. Az átalakulás és az ezzel együtt megfogalmazott jövőkép és stratégia jelentős hatást gyakorolt a részvénytársaság árbevételére is: az elmúlt évben több mint fél milliárd forinttal növeltük árbevételünket.

6 A vállalat tevékenységi köre tovább bővült, amikor 2005-ben felvásárolta egyik versenytársát, a KDBR Consulting Kft-t. Még ebben az évben, a tanácsadó cégek közül Magyarországon elsőként az AAM nemzetközi minőségügyi akkreditációt és BS7799 információbiztonsági minősítést szerzett. Nemzetközi terjeszkedésének első állomásaként 2006-ban az AAM leányvállalatot alapított Romániában S.C. AAM Management Information Consulting S.R.L. néven. A vállalat ezen kívül több képviseleti irodával is rendelkezik, például Pécsett, Szófiában, Belgrádban és Szkopjéban. Az AAM legfőbb céljai között szerepel további irodák, leányvállalatok létrehozása a régióban. 4. Vezetői tevékenységem Az elmúlt években a régió egyik vezető független vezetési és informatikai tanácsadó cégévé fejlesztettem a nemzetközi minőséget biztosító AAM-et. A sikerhez hozzájárultak ugyan a tanácsadói piacon mutatkozó kedvező tendenciák, ám a vállalat kiemelkedő eredményei és átlag feletti teljesítménye elsősorban az ambiciózus stratégiának köszönhető. Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a kezdetben tízfős cégből a legnagyobb tanácsadó vállalattá fejlesszem az AAM-et. Alkalmazkodva a folyamatosan változó piaci igényekhez a vállalat tevékenységét több új szolgáltatási területre is kiterjesztettem a tanácsadáson belül, például az üzleti folyamatok tervezéséhez kapcsolódó tanácsadási szolgáltatás szervezet- és működésfejlesztési segítséget nyújtunk az ügyfelek számára. Egyre nagyobb szükség van a cégek életében a projektmenedzsmentre, hiszen nem csak a működési hatékonyság növelésének, hanem a szervezeti és üzleti stratégiák megvalósításának alapvető eszköze. Az AAM Csoport szakértői és projektmenedzserei segítséget nyújtanak az adott vállalat működési hatékonyságának fejlesztésében és üzleti stratégiájának sikeres megvalósításában. Az informatika meghatározó szerepe a vállalatok működésében mára természetessé vált, a hatékony munkavégzés elengedhetetlen feltétele a megfelelő tervezési-irányítási keretrendszer kialakítása. Ebben támogatja az AAM ügyfeleit többek között olyan területeken végzett tanácsadással, mint például a szervezet és informatika szinkronizálása, in- és outsourcing, ügyfélre lebontott költségek, szolgáltatásmenedzsment, illetve projekt alapú működés. Büszkék vagyunk arra, hogy az AAM 11 országban, több mint 200 ügyfélnél több mint 1500 projektet hajtott végre sikeresen. Sikerszériánkat még a bulvármédia által generált úgynevezett BKV-ügy sem tudta megszakítani. A 4-es metró építésének tanácsadási szerződéseivel kapcsolatos negatív hírverések ellenére az AAM meg tudta őrizni feddhetetlenségét.

7 5. Szakmai pályafutásom, valamint a év legfontosabb kiemelkedő üzleti/vezetői eredményem Pályafutásom kezdeti éveit a kutatómunka határozta meg: először a Konjunktúra- és Piackutató Intézet, majd Ausztriában a Rendszerkutatási Intézet (IIASA) tudományos kutatójaként tevékenykedtem, hazatérve pedig két évig a Kopint Datorg igazgatója voltam. A tanácsadói területre 1990-ben lépetem, kezdetben az Arthur Andersen nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cégnél szerzetem tapasztalatokat, rövid időn belül pedig a vállalat igazgatója lettem. Saját vállalkozásomat 1994-ben kilenc korábbi munkatársammal együtt alapítottam meg. A menedzsment és informatikai tanácsadással foglalkozó AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Kft ban részvénytársasággá alakult. Ambiciózus stratégiánknak köszönhetően az AAM mára vezető szerepet játszik a magyar tanácsadói piacon, nemzetközi terjeszkedése és dinamikus növekedése pedig a professzionális nemzetközi tanácsadó vállalatok közé emelte. A vállalat megalapítása óta az ügyfelek iránti elkötelezettséget és a szakmai tudást tartottam a legfontosabb értékeknek, ezeket szem előtt tartva fejlesztettem vállalatomat az egyik legnagyobb magyar tanácsadó céggé. Új kihívásokat keresve 2001-ben AAM Tanácsadó Kft. mellett létrehoztam a technológiai megoldásokkal foglalkozó AAM Technologies Kft.-t. Később, felismerve a magyar tanácsadói piac korlátait, a további fejlődés érdekében a nemzetközi terjeszkedést választottam. Stratégiám fő irányvonalaként az utóbbi években a regionális jelenlét erősítését határoztam meg. Ennek megfelelően a 2006-ban létesült romániai leányvállalat, a S.C. AAM Management Information Consulting S.R.L. mellett több külföldi képviseleti irodát is nyitottunk azzal a céllal, hogy az AAM Csoport minél több piacon nyújthasson vezetési és informatikai tanácsadói szolgáltatásokat től a vállalatcsoport elnökeként az AAM Csoport hosszútávú stratégiájának kidolgozásáért felelek, valamint képviselem a vállalatot itthon és külföldön. Gyakorlati tennivalói mellett a tudományos munkára is szakítok időt: 1997 óta oktatok a Pécsi Egyetem Vezetési Tanácsadás Tanszékén, annak tanszékvezetőjeként, tiszteletbeli docensként. Tavaly újból megválasztottak a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége elnökének. Az AAM Csoport 2008-ban arculatváltást hajtott végre, hogy külsőleg is igazodjon az újonnan kialakított cégfilozófiához. Vezetésemmel az AAM olyan professzionális nemzetközi tanácsadó vállalattá nőtte ki magát, amely több piacon nyújt teljes körű vezetési és informatikai tanácsadó szolgáltatásokat. Ezért a vállalat átalakulásával párhuzamosan szükségesnek láttam az arculat átalakítása is, melynek fő célja, hogy a vállalatcsoport három tagvállalata, az AAM Tanácsadó Zrt., az AAM Technologies Kft. és a romániai leányvállalat is azonos arculattal jelenhessen meg. Az új arculat elemei a cégcsoport által képviselt legfon-

8 tosabb értékeket, a csapatszellemet, az emberközpontú, nyílt kommunikációt, az etikát, a felelősséget, a minőséget, az ügyfélközpontúságot, valamint a folyamatos fejlődést és fejlesztést jelenítik meg ban az AAM leányvállalatot alapított Romániában S.C. AAM Management Information Consulting S.R.L. néven, helyi irodáját pedig 2008-ban nyitotta Bukarestben. A lépés nem előzmények nélküli, mivel korábban tanácsadóként több uniós és világbanki finanszírozású donorprojektben is részt vettünk Romániában és Bulgáriában. A jól bevált receptet követve, azóta is sorra nyerjük a különböző projekteket Boszniában, Bulgáriában, Horvátországban, Kazahsztánban, Makedóniában és Szerbiában azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megvethessük lábunkat ezekben az országokban is. 6. A 2006-os, 2007-es és 2008-es évek árbevétel, üzemi eredmény és foglalkoztatottsági adatai Árbevétel Üzemi eredmény Foglalkoztatottság ,43 mrd Ft 298 millió Ft 200 fő ,84 mrd Ft 260,2 millió Ft 215 fő ,5 mrd Ft (becsült) 230 fő 7. Jövőbeli tervek Évente egy új ország, tíz éven át Az elmúlt 14 év során jelentős növekedést produkáló AAM mára több piacon teljes körű vezetési és informatikai tanácsadási szolgáltatást nyújtó professzionális tanácsadó vállalattá fejlődött. A menedzsment által 2006-ban megfogalmazott tízéves jövőképét az egyre intenzívebbé váló, tudatos nemzetközi jelenlét határozza meg. A regionális terjeszkedés jegyében először a romániai leányvállalatunk alakult meg ban, amit további kelet-európai képviseletek követtek. Így az AAM projektjeivel mára már tizenegy országban van jelen a régióban.

9 A terjeszkedéssel párhuzamosan zajlik a vállalatcsoport intenzív fejlesztése. A növekedési stratégia négy fő fejlesztési irányt határoz meg. Az AAM célja, hogy a piaci pozícióját és versenyképességét megőrizze, meghatározó ügyfelei a központi közigazgatásból, illetve a 200 legnagyobb versenypiaci vállalat közül kerüljenek ki. A vállalat szeretné elérni, hogy vezető szolgáltatásai, szállítói függetlensége és kulcsrakész megoldásai alapján egyértelműen megkülönböztethető legyen versenytársaitól. Emberi erőforrások terén elvárás a tapasztaltabb munkatársakkal szemben a fejletlenebb tanácsadói piacokon való aktív szerepvállalás. A vállalatirányítási elvek egységes működést és arculatot írnak elő a cégcsoport tagjai számára mind Magyarországon, mind külföldön. Az AAM célja, hogy a fejlesztések eredményeként a következő 5-8 évben a regionális piacon megnyolcszorozza, itthon pedig megduplázza a jelenlegi közel 4 milliárd forintos árbevételét. Így a jövőben a vállalat árbevételi struktúrája úgy alakulna, hogy Magyarország az üzlet 20-25, míg a régió a 75-80%-át adná. Elhatározásuk továbbá, hogy az AAM teljes egészében magyar központú vállalat maradjon, magyarországi székhellyel; s így bizonyítsa, hogy ezzel a hozzáállással is lehetséges meghatározó pozíciót elérni a nemzetközi tanácsadói piacon. A külföldi terjeszkedés mellett az AAM Csoport technológiai leánycége, az AAM Technologies kompetenciaterületeinek további bővülését, saját fejlesztésű termékeinek nemzetközi szintű bevezetését tervezik. Az elmúlt évtizedben az informatika a legtöbb szervezetben túlnőtt háttértámogatói szerepén, elválaszthatatlan része lett az alapfolyamatoknak, nemegyszer közvetlenül szolgálva a szervezetek ügyfeleit. Az ily módon stratégiai szerepkörbe került informatika meghatározó tényezője a szervezet sikerességének, egyaránt jelenthet versenyelőnyt vagy versenyhátrányt. Mindez nemcsak lehetőséget teremt az informatikai szervezetnek, hanem felelősséget is jelent - hiszen a kapcsolódó kiadások az egyik legjelentősebb tétellé váltak az éves költségvetésekben. Tanácsadási szolgáltatásainkkal ügyfeleinket segítjük a hatékony működéshez szükséges tervezési-irányítási keretrendszer kialakításában, s támogatjuk őket abban is, hogy az informatika megválaszolja a menedzsment által feltett kérdéseket. Szakértőink az elmúlt évtizedben számos magyar nagyvállalatot és intézményt segítettek abban, hogy érettebbé váljon informatikai irányításuk és informatikai szervezetük működése, valamint új ismetereket és megközelítéseket sajátítsanak el - olyan területeken is, amelyek hagyományosan nem voltak szükségesek az informatikai szervezetekben. Az utóbbi években már közép-európai ügyfeleinket is támogatjuk az informatika eredményes menedzselésében.

10 Mind az -nek, mind pedig az AAM-nek egyaránt célja az informatikai ágazat és ezáltal az ország versenyképességének növelése. Az AAM szerint az információtechnológiát intenzíven használó vállalkozások és az állami szolgáltatások színvonalában is megmutatkozó üzleti környezet két vonatkozásban is erősíthetik Magyarország versenyképességét: hatékonyságnövelés és informált döntéshozatal révén. A hatékonyság növelésének eszköze a felgyorsuló kommunikáció és reakcióképesség, képzett és rugalmasan továbbképezhető munkaerő, átlátható, tervezett üzleti és igazgatási folyamatok, ügyfelekkel való kapcsolattartás minősége, piacra jutás vagy piacbővítés lehetősége. Az informált döntéshozatal képessége arról szól, hogy milyen aktív ismeretekkel rendelkezünk a nemzetközi piac trendjeiről, adott esetben hogyan tudjuk azokat magunk is alakítani, ismerjük-e versenytársainkat, képesek vagyunk-e a versengésegyüttműködés megfelelő arányait alkalmazni mind a termelés-értékesítés, mind a találmányi rendszerben megvalósuló innováció területén, innovációnk, piacbővítési ambíciónk valós piaci lehetőségeket címez-e meg. Magyarországon az tevékenységének is hála kiépült, illetve még folyamatosan épül az informatikai infrastruktúra, viszont elmaradt a beruházás az emberbe: a nem felhasználó csoportok meggyőzése és oktatása. A versenyképesség (ami jelent magasabb minőséget, jobb technológiával, erőforrások gazdaságos felhasználásával) növekedése lehetetlen úgy, hogy a modern technológiák alapját az ország lakosságának többsége nem ismeri. A modern technológiák piacának növekedése minden befektetett forintot rövid időn belül többszörösen térít vissza. A széttagolt szakpolitikák helyett az eddig hiányzó életminőségpolitika jelentené a megoldást. Az információs társadalom fejlesztése nem csak IT-beruházásokat, szolgáltatás-bevezetést, kormányzati informatikát, gazdaságfejlesztést jelent ma. Az új, valóságos a hajtóerő a jövőbeli felhasználók körének bővítése, oktatása, képzése: bevonásuk a digitális világba. Immáron eljött az ideje annak, hogy ne csoportokat, hanem milliókat szólítsunk meg, hogy ne nézzük tétlenül, hogy elmegy mellettük a fejlődés és az idő. Ehhez pedig partnerség, összefogás, figyelem és támogatás szükséges. Az AAM erre ajánl együttműködést az -szel és erre szeretne kísérletet tenni. Budapest,. május 18. Dr. Kornai Gábor

TM Magyarország. Nehezített pálya

TM Magyarország. Nehezített pálya TM Magyarország Nehezített pálya Tematika Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara köszöntője Bemutatkozás Miért vagyunk itt? Működés optimalizálás és kríziskezelés projekt bemutatása SZÜNET Vendég előadó

Részletesebben

Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004.

Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004. Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004. T-Mobile Magyarország - a piacvezető mobil szolgáltató 19.38% 47.19% TMM Pannon Vodafone 33.43% 2004.október 2 Életutunk a technológiai kiválóságtól

Részletesebben

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek 2 Változás sebessége A gazdasági átalakulás nehezen követi a technológiai fejlődést Technológiai változás

Részletesebben

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek BUSINESS ASSURANCE ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek XXII. Nemzeti Minőségügyi Konferencia jzr SAFER, SMARTER, GREENER DNV GL A jövőre összpontosít A holnap sikeres vállalkozásai

Részletesebben

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Az ITSource Kft. célja ügyfelei költséghatékony és rugalmas kiszolgálása. Cégünk olyan hosszú távú együttműködés megvalósítására törekszik, melynek során

Részletesebben

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020. NETWORKSHOP 2014 Pécs

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020. NETWORKSHOP 2014 Pécs FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020 NETWORKSHOP 2014 Pécs A FEJLESZTÉSPOLITIKA UNIÓS SZABÁLYRENDSZER 2014-2020 EU EU Koh. Pol. HU Koh. Pol. EU 2020 stratégia (2010-2020) 11 tematikus cél >> 7 zászlóshajó

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

A XXI. század módszerei a könyvvizsgálók oktatásában avagy a digitális kompetenciák és digitális tanulás fejlesztése

A XXI. század módszerei a könyvvizsgálók oktatásában avagy a digitális kompetenciák és digitális tanulás fejlesztése XXV. ORSZÁGOS KÖNYVVIZSGÁLÓI KONFERENCIA 2017. SZEPTEMBER 7-8. A XXI. század módszerei a könyvvizsgálók oktatásában avagy a digitális kompetenciák és digitális tanulás fejlesztése Madarasiné Dr. Szirmai

Részletesebben

A K+F+I forrásai között

A K+F+I forrásai között Joint Venture Szövetség EU 2014-2020 Konferencia 2014. január 30. A K+F+I forrásai 2014-2020 között Pecze Tibor Csongor elnök Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal EU tematikus célok Kötelező illeszkedés OP-k

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen.

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP Támogatás intenzitás Változások, tapasztalatok Háttér és alapfogalmak

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Miben különböznek a nemzetközi programok? 1. Használt nyelv 2. Konzorciumépítés 3. Elérni kívánt hatás 4. Szemlélet A programok áttekintése 1. Közép-Európa

Részletesebben

Elnöki beszámoló Budapest, május 24.

Elnöki beszámoló Budapest, május 24. Elnöki beszámoló - 2017 Budapest, 2017. május 24. Céljaink Projektre szerződtünk : azoknak a változtatásoknak a végrehajtására, amelyek révén a VTMSZ ismét véleményformáló szereplővé válhat a vezetési

Részletesebben

Üzleti szabálykezelés

Üzleti szabálykezelés Üzleti szabálykezelés Az Alerant és a BCA üzleti szabálykezelési szolgáltatásai Darmai Gábor technológiai igazgató 2008. június 25. A Alerant Al t Zrt. Z t Az 3. Nagyvállalati fókusz (TOP50 vállalat megcélzása)

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN Miben különböznek a nemzetközi programok? 1. Idegen nyelv használata 2. Konzorciumépítés

Részletesebben

Összefoglalás a 2014-es TOP magyarországi tanácsadói felmérésről

Összefoglalás a 2014-es TOP magyarországi tanácsadói felmérésről Összefoglalás a 2014-es TOP magyarországi tanácsadói felmérésről VII. Országos Tanácsadói Konferencia Budapest, 2014. október 30. Dr. Poór József, CMC Iliás Anikó Csak a változás állandó. Schopenhauer

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Fehér Péter

Oktatói önéletrajz Dr. Fehér Péter egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1995-2000 Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodási szak, Információmenedzsment-Vezetői gazdaságtan

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Az MVM Csoport közötti stratégiája

Az MVM Csoport közötti stratégiája Az MVM Csoport 201-2020 közötti stratégiája Az új MVM jövőkép Az MVM regionálisan is versenyképes, jövő- és ügyfélorientált vállalatcsoport, amely folyamatos innováció mellett felelős, fenntartható és

Részletesebben

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Erősségeink Több mint 50 magasan képzett fejlesztési szakértő 700-800 vállalati ügyfél, 150 önkormányzat Több mint 90 Mrd Ft elnyert támogatás

Részletesebben

Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió

Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió Dr. Grasselli Norbert igazgató Pályázati programok harmonizálása 8 pályázatból álló portfolió: az a pályázók részéről a legnagyobb érdeklődést kiváltó pályázati

Részletesebben

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban MSZÉSZ XLI. Közgyűlés Kujbus Krisztián, tanácsadó, OTP Hungaro- Projekt Kft. 2014. november12. 1 A 2014-2020-as fejlesztési időszak uniós forrásainak

Részletesebben

Modern Városok projekt

Modern Városok projekt Modern Városok projekt Projekt Alapadatai Projekt összköltségvetése 24.000.000.000.- HUF Projektmegvalósítás időtartama 2016-2020 Pécsi Tudományegyetem Pécs, 2016. 1 A PROJEKT ELŐZMÉNYE Magyarország Kormánya

Részletesebben

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Köszöntöm Önöket! Az előadás vázlata 1. A Rolling Consulting Hungary bemutatása 2. Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön 2 Tartalomjegyzék 1) Forrásbevonás stratégia megvalósításához 2) Piaci megjelenés támogatása (GOP 3.3.3) 3) Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás

Részletesebben

VAS MEGYE TOP 100 konferencia Nyugat-Pannon Növekedési Zóna Program

VAS MEGYE TOP 100 konferencia Nyugat-Pannon Növekedési Zóna Program VAS MEGYE TOP 100 konferencia Nyugat-Pannon Növekedési Zóna Program Szijártó Zsolt ügyvezető igazgató,nypjmk Budapest, 2014. november 20. Fejlődési alapok Növekedési tengelyek Verseny-előnyök Hatások

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

Projektirányítás az uniós nemzetközi tanácsadási projektek keretrendszerében

Projektirányítás az uniós nemzetközi tanácsadási projektek keretrendszerében Projektirányítás az uniós nemzetközi tanácsadási projektek keretrendszerében Markovits Gábor CMC prezentáció, Budapest, 2013. március 5. Bemutatkozás 2 MKKE, okleveles közgazdász, 1982 ACCA, Lean Six Sigma

Részletesebben

HATÉKONYSÁG NÖVELÉS VÁLLALATI PROJEKT IRODA (EPO) LÉTREHOZÁSÁVAL

HATÉKONYSÁG NÖVELÉS VÁLLALATI PROJEKT IRODA (EPO) LÉTREHOZÁSÁVAL HATÉKONYSÁG NÖVELÉS VÁLLALATI PROJEKT IRODA (EPO) LÉTREHOZÁSÁVAL dr. Prónay Gábor 15. Projektmenedzsment a Gazdaságban Fórum 2012. április 5. AZ ELŐADÁS CÉLJA Aki úgy gondolja, hogy rátalált a saját módszerére,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Gábor András

Oktatói önéletrajz Dr. Gábor András habilitált egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1999 ISACA CISA Információrendszer Auditor 1977-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem

Részletesebben

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez.

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. 2 l Schindler Útmutató Kötelezettségvállalásunk Kedves Kollégák,

Részletesebben

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi

Részletesebben

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel VÉGH RICHÁRD vezérigazgató BÉT A SIKERES HAZAI VÁLLALKOZÁSOKÉRT 2016. november 16. A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDE STRATÉGIÁJA Főbb stratégiai célok

Részletesebben

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI SIKA EGY VILÁGSZINTŰ BESZÁLLÍTÓ ALAPELVEI ÉS HAGYOMÁNYAI Több mint 100 évvel ezelőtt a jövőbe látó feltaláló, Kaspar Winkler megalapította Svájcban a Sikát, mely mára sikeres

Részletesebben

A HAZAI KÖZÉPVÁLLALATI SZEKTOR JÖVŐKÉPE HÁROM VÁROSTÉRSÉGBEN. Horeczki Réka. Dualitások a regionális tudományban XV.

A HAZAI KÖZÉPVÁLLALATI SZEKTOR JÖVŐKÉPE HÁROM VÁROSTÉRSÉGBEN. Horeczki Réka. Dualitások a regionális tudományban XV. Mosonmagyaróvár, 2017. október 19-20. Az előadás és a tanulmány elkészülését az NKFI-115577 A hazai középvállalati szektor szerepe az ipar területi versenyképességében kutatási projekt támogatja. A HAZAI

Részletesebben

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny!

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Avagy mit, hogyan és miből képezzünk, hogy a 21. század kihívásai közepette is megőrizzük versenyképességünket A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága

Részletesebben

MINTA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. FELMÉRÉS EREDMÉNYE

MINTA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. FELMÉRÉS EREDMÉNYE MINTA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. FELMÉRÉS EREDMÉNYE Jelen dokumentációban található bizalmas és szerzői jog által védett információk védelmében az anyag harmadik személy részére történő akár közvetlen

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN. Pomázi Gyula

AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN. Pomázi Gyula AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN Pomázi Gyula 2019.06.20. 2 Szakpolitikai és fejlesztéspolitikai paradigma váltás 3 A gazdaság versenyképességének további fokozása mögötti

Részletesebben

HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok

HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok Széni Zoltán - EY (Ernst & Young), Europe, Middle East, India and Africa (EMEIA) HR Igazgató Farkas

Részletesebben

A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye

A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye Reich László (CMC jelölt) Budapest, 2008. március 18. Tartalom Előzmények A közösségi bormarketing program

Részletesebben

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26.

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Innovációs tevékenység célja Magasabb hozzáadott érték Versenyelőny Piacbővítés CSOMIÉP Kft. Legrand Zrt.

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem The Leader for Exceptional Client Service Pénzügyi tanácsadás Bizalom Diszkréció Szakértelem A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata.

Részletesebben

Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt. Átláthatósági jelentés a december 31-én végződött üzleti évre

Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt.   Átláthatósági jelentés a december 31-én végződött üzleti évre Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt. www.csacszrt.hu Átláthatósági jelentés a 2016. december 31-én végződött üzleti évre Tartalom 1. Bevezetés 2. Gazdálkodási forma és tulajdonosi viszonyok

Részletesebben

Biztonsági Felhő A KÜRT legújabb világszínvonalú technológiai fejlesztése

Biztonsági Felhő A KÜRT legújabb világszínvonalú technológiai fejlesztése Biztonsági Felhő A KÜRT legújabb világszínvonalú technológiai fejlesztése Az innovatív szakemberekből álló alkotóműhelyünkben, a KÜRT-ben sikeresen létrehoztunk egy legújabb IT trendeknek megfelelő fejlesztést.

Részletesebben

Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések

Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések Dr. Boda György Boda & Partners Kft partnere Budapesti Corvinus egyetem, egyetemi docens.. XXIII. Magyar

Részletesebben

Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása

Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása Larskol Tanácsadók A LARSKOL nemzetközi és hazai tanácsadó cégeknél szerzett évtizedes vezetői, tanácsadói és projektmenedzseri gyakorlattal rendelkező szakemberek

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

e-health Task Force jelentés Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma

e-health Task Force jelentés Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma e-health Task Force jelentés Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma Legkritikusabb rendszer szintű ügyeket uniós szintre emeltük Magyarország 2011 második

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Incze Emma

Oktatói önéletrajz Incze Emma adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Stratégia Tanszék Karrier fokú végzettségek: 1999-2004 Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola 1993-1997 Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár,

Részletesebben

Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft.

Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft. Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft. Nádas Bence - Menedzselt szolgáltatások vezető, Fujitsu Siemens Computers Kft. 2009. március 18. Vállalatunk A Fujitsu Siemens Computers

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar KREATÍV IPARI SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak 1 Napjainkban a vállalatok, vállalkozások, illetve a munkaerőpiac részéről egyre jelentősebb igény mutatkozik

Részletesebben

Az üzleti versenyképességünk növelésének lehetőségei az ERASMUS programmal

Az üzleti versenyképességünk növelésének lehetőségei az ERASMUS programmal Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület Szakmai Nap 2011. szeptember 1. Az üzleti versenyképességünk növelésének lehetőségei az ERASMUS programmal Nemeslaki András Infokommunikációs Tanszék Informatikai Intézet

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1975-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdasági tervező-elemző szak, vállalati modellező

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1975-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdasági tervező-elemző szak, vállalati modellező

Részletesebben

Új kihívások az uniós források felhasználásában

Új kihívások az uniós források felhasználásában Új kihívások az uniós források felhasználásában Tematika Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás VEKOP, GINOP Pénzügyi eszközök Támogatás intenzitás Pályázatok Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok:

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Molnár Bálint

Oktatói önéletrajz Dr. Molnár Bálint egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1976-1981 Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Matematikus Tudományos fokozatok, címek:: 1997, PhD Budapesti

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Jelen Tibor

Oktatói önéletrajz Dr. Jelen Tibor egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Stratégia és Projektvezetés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1986 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Ipari tervező-szervező Tudományos fokozatok,

Részletesebben

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára Kutatási és Technológiai Innovációs Alap - 2012 Új innovációs pályázatok az ÚSZT keretében Kiemelt figyelem a K+F+I témájú pályázatokra. 5 pályázati konstrukció Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Részletesebben

Bartimex Kft. Cégbemutató

Bartimex Kft. Cégbemutató Bartimex Kft. Cégbemutató A Bartimex Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában álló, bankkártya és informatikai területen tevékenykedő, tanácsadó vállalkozás. Szakértőként elsősorban az üzleti és technológia

Részletesebben

"A felelős egyetem módszertani aspektusai" Április 21. Budapest, MellearN konferencia

A felelős egyetem módszertani aspektusai Április 21. Budapest, MellearN konferencia "A felelős egyetem módszertani aspektusai" 2017. Április 21. Budapest, MellearN konferencia Képzési és kimeneti követelmények (16/2016 EMMI) Illeszkedés az Európai Uniós irányelvekhez: kompetenciák tudás

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Incze Emma

Oktatói önéletrajz Incze Emma adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Stratégia Tanszék Karrier fokú végzettségek: 1993-1997 Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Románia, Pénzügy - Biztosítások 1999-2004 Budapesti Corvinus

Részletesebben

Ágazati és intézményi szinten meglévő nemzetközi jó gyakorlatok bemutatása Új-Zéland

Ágazati és intézményi szinten meglévő nemzetközi jó gyakorlatok bemutatása Új-Zéland Ágazati és intézményi szinten meglévő nemzetközi jó gyakorlatok bemutatása Új-Zéland Stratégiai menedzsment a felsőoktatásban Dr. Drótos György egyetemi docens, tanszékvezető Minőségfejlesztés a felsőoktatásban

Részletesebben

STRATÉGIA: Növekedésre programozva

STRATÉGIA: Növekedésre programozva STRATÉGIA: Növekedésre programozva 1) MODERN KONCEPCIÓ: SMART ENERGY MANAGEMENT: Az energiatermelés, kereskedelem és összetett szolgáltatások rugalmas és kifinomult kombinációja. A piacon egyedülálló.

Részletesebben

KOCKÁZATI TŐKEPROGRAM 1.

KOCKÁZATI TŐKEPROGRAM 1. KOCKÁZATI TŐKEPROGRAM 1. Mi a kockázati tőke (alap, alapkezelő, befektetés) Jeremie pályázati program A program célja és célcsoportja Innovatív, start up növekedési pályára állítható KKV-k Tőkehiány működő

Részletesebben

Intelligens szakosodás alapú regionális innovációs stratégia (RIS3)

Intelligens szakosodás alapú regionális innovációs stratégia (RIS3) Intelligens szakosodás alapú regionális innovációs stratégia (RIS3) 2014-2020 között kohéziós politika céljai Járuljon hozzáaz EU 2020 stratégia céljainak megvalósításához Hangsúly: az eredményeken legyen!

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért

Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért Lenkey Péter klaszter menedzser Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2012 Budapest, 2012. november 21. 1 Hogyan működik

Részletesebben

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai előadó: Radics Ernő Nemzetgazdasági Minisztérium, Ipari és Építésgazdasági Főosztály Tiszaújváros, 2013. november 4. 1 Az Ipari Parkok,

Részletesebben

MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés

MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés Dr. Gyökér Irén egyetemi docens 2012 ősz Jegyzetek, diasorok - ÜTI honlap http://www.uti.bme.hu/cgibin/hallgato/tantargyak.cgi?detail=true&tantargy_id=15035 Folyamatos számonkérés:

Részletesebben

Asesor Consulting Kft. Cégbemutató

Asesor Consulting Kft. Cégbemutató Asesor Consulting Kft. Cégbemutató 1/7 Tartalom Bemutatkozás... 4 Fő tevékenységi köreink... 5 Pályázati tevékenységek, tanácsadás... 5 Projektmenedzsment, pénzügyi menedzsment... 5 Közbeszerzési tanácsadás,

Részletesebben

AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI

AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI ÍRORSZÁG NEMZETI HELYREÁLLÍTÁSI TERV Fiatal, jól képzett munkaerő Szerencsés demográfiai összetétel Kiváló minőségű infrastruktúra Nyitott gazdaságpolitika

Részletesebben

Hírlevél 2012. szeptember

Hírlevél 2012. szeptember Hírlevél 1. szeptember 1 Hírlevél 1. szeptember START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 1. szeptember BELEHÚZTAK A JEREMIE KOCKÁZATI TŐKEALAPOK 37,5 %- ON A START ZRT. JEREMIE KOCKÁZATI TŐKEINDEXE A Start Zrt.

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Az Új Széchenyi Terv kiemelt céljai 1. Foglalkoztatás dinamikus növelése Minden GOP-os pályázatban alapelem 2. Növekedés Stratégia alkotás Kitörési pontok

Részletesebben

Mi a folyamat? Folyamatokkal kapcsolatos teendőink. Folyamatok azonosítása Folyamatok szabályozása Folyamatok folyamatos fejlesztése

Mi a folyamat? Folyamatokkal kapcsolatos teendőink. Folyamatok azonosítása Folyamatok szabályozása Folyamatok folyamatos fejlesztése 1 Mi a közös? Vevő Folyamatok Résztvevők (emberek) Folyamatmenedzsment Azonosított, szabályozott, ellenőrzött, mért És állandóan továbbfejlesztett folyamatok Cél: vevői elégedettség, üzleti siker 2 az

Részletesebben

Időtartam (-tól -ig) 2012-2013 Munkáltató neve és címe Miskolci Egyetem (Központi Igazgatás), 3515 Miskolc-Egyetemváros

Időtartam (-tól -ig) 2012-2013 Munkáltató neve és címe Miskolci Egyetem (Központi Igazgatás), 3515 Miskolc-Egyetemváros 1 Ö N É L E T R A J Z F O R M A N Y O M T A T V Á N Y SZEMÉLYES ADATOK Név DR. LUKÁCS JÁNOS Cím 3535 MISKOLC (MAGYARORSZÁG), ELŐHEGY U. 48/2. Telefon +36 46 565 111/14 11 Fax +36 46 561 504 E-mail janos.lukacs@uni-miskolc.hu

Részletesebben

Vállalkozzon sikeresen Ausztriában! 2013 október 7. Magyarország Bécsi Nagykövetsége

Vállalkozzon sikeresen Ausztriában! 2013 október 7. Magyarország Bécsi Nagykövetsége 2013 október 7. Magyarország Bécsi Nagykövetsége Dr. Klara Kotai-Szarka Management Consulting tevékenysége: - Kis- és középvállalatok Ausztriában történö vállalkozásával, határon átnyúló szolgáltatásával,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Szabó Zsolt Roland

Oktatói önéletrajz Dr. Szabó Zsolt Roland egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Stratégia Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 2005-2011 Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani PhD program 2003-2005 Széchenyi István Egyetem,

Részletesebben

Beke Zsuzsa PR és Kormányzati kapcsolatok vezető Richter Gedeon Nyrt.

Beke Zsuzsa PR és Kormányzati kapcsolatok vezető Richter Gedeon Nyrt. Erős vállalati márkára épülő gyógyszerbrand-kommunikáció Beke Zsuzsa PR és Kormányzati kapcsolatok vezető Richter Gedeon Nyrt. RICHTER GEDEON NYRT. Innováció-orientált, multinacionális specializált gyógyszercég

Részletesebben

Több milliárdos fejlesztés a 65 éves HAJDU cégcsoportnál. Szerkesztő: Sőbér Livia -

Több milliárdos fejlesztés a 65 éves HAJDU cégcsoportnál. Szerkesztő: Sőbér Livia - A HAJDU cégcsoport október 13-án ünnepélyes üzemátadó rendezvényén számolt be arról a több milliárdos komplex fejlesztési csomagról, melyet 2015 és 2017 között valósított meg. A vállalatcsoport vezetői

Részletesebben

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Pécs, 2013.12.06.

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Pécs, 2013.12.06. Gazdaságfejlesztés 2014-2020 Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Pécs, 2013.12.06. A bizalom megnyilvánul a megkeresésekben 80 000 74 000 76 000 70 000 Darabszámok 60 000

Részletesebben

Az agrár-informatikai fejlesztések ágazati kihívásai az EU finanszírozás tükrében. Előadók: Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid és Kaszás Zoltán

Az agrár-informatikai fejlesztések ágazati kihívásai az EU finanszírozás tükrében. Előadók: Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid és Kaszás Zoltán + Az agrár-informatikai fejlesztések ágazati kihívásai az EU finanszírozás tükrében Előadók: Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid és Kaszás Zoltán + Hazai környezet - stratégiák 1 Széll Kálmán Terv Nemzeti Reform

Részletesebben

A tudásipar, tudáshasználat helyzete és lehetséges jövőbeli trendjei a Nyugat-dunántúli régióban

A tudásipar, tudáshasználat helyzete és lehetséges jövőbeli trendjei a Nyugat-dunántúli régióban MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet A Nyugat-dunántúli technológiai régió jövőképe és operatív programja Győr, 2004. szeptember 30. A tudásipar, tudáshasználat helyzete és lehetséges jövőbeli

Részletesebben

Az információs társadalom európai jövőképe. Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár

Az információs társadalom európai jövőképe. Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár Az információs társadalom európai jövőképe Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár Tartalom Lisszaboni célok és az információs társadalom Az eeurope program félidős értékelése SWOT elemzés Az információs

Részletesebben

Hatékonyságnövelő program

Hatékonyságnövelő program Hatékonyságnövelő program LARSKOL Tanácsadók 1165 BUDAPEST, FARKASFA U. 21. +3620 931 7979 +3620 329 2651 email: info@larskol.hu web: www.larskol.hu Hatékonyságnövelés - költségcsökkentés A gazdasági környezet

Részletesebben

Más szektorok (múltik, hazai nagyvállalatok és KKV-ék) HR trendjei és a közszolgálati emberi erıforrás menedzsment 2010

Más szektorok (múltik, hazai nagyvállalatok és KKV-ék) HR trendjei és a közszolgálati emberi erıforrás menedzsment 2010 Humán Szakemberek Országos Szövetsége Budapest, 2010. március 24. Más szektorok (múltik, hazai nagyvállalatok és KKV-ék) HR trendjei és a közszolgálati emberi erıforrás menedzsment 2010 Dr. Poór József

Részletesebben

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén Pályázati lehetőségek az IT területén Előadó: Nagy Tamás tanácsadó 2012. október 2. 1 AGENDA 00 Az Equinox Consulting bemutatása 01 Az Európai Unió által támogatott pályázati lehetőségek 02 Pályázatírással

Részletesebben

Francia és magyar középvállalatok hasonlóságok és különbségek a kihívásokban és az intézményi támogató környezetben

Francia és magyar középvállalatok hasonlóságok és különbségek a kihívásokban és az intézményi támogató környezetben Francia és magyar középvállalatok hasonlóságok és különbségek a kihívásokban és az intézményi támogató környezetben Póla Péter Tudományos munkatárs MRTT Vándorgyűlés Kecskemét, 2018.október 18-19. A kutatást

Részletesebben

Felügyelőbizottság Igazgatóság NKM Nemzeti Közművek Zrt. szervezeti struktúra összesített Csoportszintű Belső Ellenőrzési Igazgatóság* Üzl

Felügyelőbizottság Igazgatóság NKM Nemzeti Közművek Zrt. szervezeti struktúra összesített Csoportszintű Belső Ellenőrzési Igazgatóság* Üzl Felügyelőbizottság NKM Nemzeti Közművek Zrt. szervezeti struktúra összesített 2018.10.01. Csoportszintű Belső Ellenőrzési * Üzleti /Támogató BELL Vezérigazgató Adatvédelmi tisztviselő** Vezérigazgatói

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály

Részletesebben

Az egészség nemzeti érték helyzetünk nemzetközi nézőpontból

Az egészség nemzeti érték helyzetünk nemzetközi nézőpontból Az egészség nemzeti érték helyzetünk nemzetközi nézőpontból Prof. Dr. Orosz Éva egyetemi tanár ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpont vezetője, az OECD szakértője Alapvető kérdések Merre tart Európa?

Részletesebben

Dr. Erényi István istvan.erenyi@nfm.gov.hu digitalchampion@nfm.gov.hu

Dr. Erényi István istvan.erenyi@nfm.gov.hu digitalchampion@nfm.gov.hu Digitális követ az információs társadalom segítésére Dr. Erényi István istvan.erenyi@nfm.gov.hu digitalchampion@nfm.gov.hu EU 2020 uniós gazdasági stratégia és Európai digitális menetrend Komoly kihívás

Részletesebben

A H2020 munkacsoport bemutatása

A H2020 munkacsoport bemutatása Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 A H2020 munkacsoport

Részletesebben

Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere

Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere A, a magyar projektmenedzsment szervezetek által létrehozott közösség, amely évente a Projektmenedzsment világnapján ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjat adományoz.

Részletesebben

Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja

Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Szeretjük a kihívásokat! TANÁCSADÁS FEJLESZTÉS FINANSZÍROZÁS KÖZVETÍTÉS PÁLYÁZATÍRÁS PROJEKTMENEDZSMENT

Részletesebben

E E Pannonia. Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs

E E Pannonia. Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs E E Pannonia Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs Izrada zajedničkog akcijskog plana energetske učinkovitosti za pograničnu regiju EE Pannonia EE Pannonia Elaboration of joint energy

Részletesebben

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre Sajtóanyag 10 új -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 13-án mintegy 13 milliárd forint értékben újabb tíz gazdaságfejlesztési ot jelentet meg. Ezek a ok

Részletesebben

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának (2011-2015) első évi eredményei

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának (2011-2015) első évi eredményei A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának (2011-2015) első évi eredményei XIII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés Szomolányi Katalin Vállalati Fenntarthatósági Központ 2012.06.01. 1 Arthur

Részletesebben