Magyar Értékes Hulladék Kezelők Közhasznú Egyesülete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar Értékes Hulladék Kezelők Közhasznú Egyesülete"

Átírás

1 Magyar Értékes Hulladék Kezelők Közhasznú Egyesülete ALAPSZABÁLY Budapest, január 24

2 Alapító tagok a január 24. napján megtartott megismételt alakuló ülésén az egyesülési jogról szóló évi II. törvény, valamint a közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. törvény rendelkezései alapján az Egyesület az alábbi tartalommal fogadták el: A l a p s z a b á l y á t I. Bevezető rendelkezések 1. Az Egyesület neve: 2. Az Egyesület székhelye: 1027 Budapest, Csalogány utca C lépcsőház VI. emelet 612., Csalogány Irodaház 3. Az Egyesület működési területe: Az Egyesület működése az ország egész területére kiterjed, és együttműködik a hulladékhasznosítással foglalkozó magyar és külföldi szervezetekkel, hatóságokkal és kormányzati szervekkel. 4. Az Egyesület működésének időtartama: Az Egyesületet az Alapító tagok határozatlan időtartamra hozzák létre. 5. Az Egyesület működésének alapvető elvei: Az Egyesület csak olyan tevékenységet végez, mely összhangban áll az Alkotmánnyal, és amelyet törvény nem tilt. Az egyesülési jog gyakorlása nem sértheti az Alkotmány 2. (3) bekezdését, nem valósíthat meg bűncselekményt és bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak a sérelmével. Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt. 6. Az Egyesület törvényességi felügyelete: Az Egyesület törvényességi felügyeletét az ügyészség látja el. 7. Az Egyesület nyilvántartásba vétele: Az Egyesület a bírósági nyilvántartásba vételével jön létre. Az Egyesület jogi személy. Alapszabály január 24.

3 II. Az Egyesület célja és főbb feladatai Az Egyesület célja, hogy a környezetünk megóvása érdekében elősegítse a hulladékok úgy, mint elektronikai és fém hulladékok, továbbá haszonanyag tartalommal rendelkező egyéb hulladékok szelektív gyűjtését, a begyűjtött hulladék szervezett, ellenőrizhető módon történő újrahasznosítását, a környezetkímélő technológiák elterjesztését, végső soron a nem hasznosítható hulladék mennyiségének csökkentését. Az Egyesület céljai megvalósítása érdekében az alábbi tevékenységeket végzi: az elektronikai, nemesfém és egyéb fém hulladékok, továbbá haszonanyag tartalommal rendelkező egyéb hulladékok (műanyag, papír, kenőolajok, olajok stb.) visszagyűjtésének szervezése, a hatályos európai és magyar előírások szerint a hulladékkezelő szervezetek és a koordináló szervezetek együttműködésének elősegítése új hulladékkezelő technológiák megismertetése, népszerűsítése, részvétel új hasznosítási eljárások kidolgozásában ismeretterjesztő előadások, oktatások szervezése, kiadványok szerkesztése és terjesztése a hulladékhasznosítás, szakszerű hulladék begyűjtés- és kezelés tárgyában lakossági tájékoztatások szervezése a hulladék hasznosítása körében, ingyenes hulladék begyűjtési akciók szervezése a környezetvédelmi szolgáltatók és partnereik együttműködésének elősegítése jogszabályalkotókkal való szakmai támogatás és együttműködés az egyesület tagságának működési területein, az állami szervekkel, hatóságokkal és a hulladékkezelésben részt vevő szervezetekkel, annak érdekében, hogy a hulladék begyűjtése ellenőrzött, szabályos módon, hasznosítása pedig ugyanígy, szakszerűen valósuljon meg környezetvédelmi tanácsadás környezetvédelmi lobbytevékenység. Az Egyesület a fentiekre figyelemmel a céljai megvalósítása érdekében az évi CLVI. törvény 26. c.) pontjában felsorolt közhasznú tevékenységek közül az ott meghatározott besorolás szerint az alábbi tevékenységeket folytatja: a tudományos tevékenység, kutatás (1997. évi CLVI. törvény 26. c) 3. pont) területén közreműködik a hulladékgazdálkodással, hulladékhasznosítással kapcsolatos tudományos szakmai kutatásokban, a kutatások eredményeinek publikálásában, tevékenységével elősegíti a hulladékkezelő technológiák ismertetését, új technológiák kialakítását. a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés (1997. évi CLVI. törvény 26. c) 4. pont) területén ismeretterjesztő előadások, oktatások szervezésével, kiadványokkal hozzájárul az ifjúság környezettudatos szemléletének kialakításához. a természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem körében (1997. évi CLVI. törvény 26. c) 8., 9. pont) a célja szerinti tevékenységével, a hulladék gyűjtésének, hasznosításának szervezésével, környezetkímélő kezelő technológiák terjesztésével elősegíti a környezetszennyezés csökkentését, a Alapszabály január 24.

4 természeti környezet és az állatfajok, élőlények védelmét. a fogyasztóvédelem területén (1997. évi CLVI. törvény 26. c) 16. pont) lakossági fórumok, tájékoztatások, hulladékgyűjtési akciók szervezésével, lebonyolításával, az egyes fogyasztási cikkek hulladékkezelésének megismertetésével, tanácsadással közreműködik a környezetvédelmi szempontok érvényesítésében, a környezetvédelmi tudatformálásban. az euro atlanti integráció elősegítése (1997. évi CLVI. törvény 26. c) 19. pont) érdekében részt vesz a célja szerinti, hulladékgazdálkodási tevékenységgel kapcsolatos uniós normaanyag megismertetésében, az európai uniós jogharmonizációt célzó jogszabályok előkészítésében, szakmai véleményezésében. Az Egyesület a fenti célok elérése érdekében állandó kapcsolatot tart mindazokkal az állami, önkormányzati szervekkel, gazdálkodó és civil szervezetekkel, melyek elősegíthetik az Egyesület tevékenységét. Az Egyesület céljai megvalósítása érdekeiben közhasznú szolgáltatásait nem csupán tagjai részére nyújtja, hanem valamennyi természetes és jogi személy és más szervezet részére is lehetővé teszi szolgáltatásainak igénybevételét. 1. A tagsági formák: Rendes tag Pártoló tag Tiszteletbeli tag Stratégiai támogató tag 2. A tagsági viszony keletkezése: III. Az Egyesület tagsága Az Egyesület tagja lehet valamennyi magyar és külföldi természetes személy, jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság. Az Egyesületbe történő be- és kilépés önkéntes. Rendes tagok az Alapító tagok, valamint az alapítást követően azon magyar és külföldi természetes személyek, jogi személyek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok, akik a jelen Alapszabályban foglalt célokkal egyetértenek, azok megvalósításában aktívan részt kívánnak venni, és belépési nyilatkozatukat az Egyesület Elnöksége részére írásban benyújtják. A tagsági viszony az aláírt belépési nyilatkozat alapján az Elnökség tagfelvételről döntő egyszerű szótöbbséggel hozott határozatával jön létre. Az a személy vagy szervezet, akit az Egyesület tagjai sorából kizártak, egy évig belépési nyilatkozatot nem nyújthat be. Ugyanez vonatkozik arra a szervezetre is, akinek törvényes képviselőjét, az általa képviselt szervezetet, vagy azt a Alapszabály január 24.

5 szervezetet, amelyben legalább jelentős befolyással rendelkezik, az elnökség az Egyesület tagjai sorából kizárta. Az egyéves határidő a kizáró határozat jogerőre emelkedésének napjától számítandó. Pártoló tagok lehetnek azon magyar és külföldi természetes személyek, jogi személyek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok, akik az Egyesület alapvető céljaival egyetértenek, de az Egyesület tevékenységében folyamatosan részt venni nem tudnak, és az Egyesület tevékenységét akár pénzben, akár egyéb módon támogatták. A pártoló tagsági címet az Egyesület Elnöksége adományozza, és a cím viselését az érdekeltnek felajánlja. A pártoló tagság a felajánlásnak az érdekelt által történő elfogadásával jön létre. A pártoló tagság a felajánlás elfogadásától számított egy évi időtartamra szól. Az Egyesület Tiszteletbeli tagjává azokat a személyeket kérheti fel az Elnökség, akik szakmai, közéleti munkásságukkal jelentős mértékben segítik az Egyesület céljainak megvalósítását. A tiszteletbeli tagot az Elnökség választja ki és kéri fel a tiszteletbeli tagság elfogadására. A tiszteletbeli tagok esetében a tagsági jogviszony a felkérés elfogadásával jön létre. Stratégiai támogató tagok lehetnek azon magyar és külföldi természetes személyek, jogi személyek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok, akik az Egyesület alapvető céljaival egyetértenek, és a célok eléréséhez saját tevékenységükből származó információkat biztosítanak (knowhow-t és kezelő technológiákat), valamint az Egyesület céljai elérése érdekében aktívan közreműködnek. A stratégiai támogató tagok az írásbeli, aláírt belépési nyilatkozatukban megjelölik az Egyesület céljai elérését segítő információkat (know-how, kezelő technológiák). A tagfelvételről az Elnökség egyszerű szótöbbséggel dönt, a stratégiai támogató tag tagsági viszonya az Elnökség határozatával jön létre. VAGY Elnökség által felajánlás - elfogadás 3. A tagsági jogviszony megszűnése: A tagsági jogviszony megszűnik: kilépéssel kizárással pártoló tag esetében egy év elteltével tiszteletbeli tag kizárási okot megvalósító magatartása esetén a cím Elnökség által történő megvonásával. Az Egyesületből való kilépést az Egyesület Elnöksége részére írásban kell bejelenteni. A tagsági viszony a bejelentés tényével szűnik meg. A tagsági viszony megszűnhet kizárással. A tag kizárásáról az Elnökség egyszerű szótöbbséggel hozott határozatával hozott, írásbeli határozatával dönt. A tag kizárására abban az esetben kerülhet sor, amennyiben magatartásával, illetve a szervezet tevékenységével veszélyezteti az Egyesület céljainak megvalósulását, vagy súlyosan erkölcstelen magatartást tanúsít, amely az Alapszabály január 24.

6 Egyesület tekintélyét csorbítja, valamint a rendes tag a tagdíjfizetési kötelezettségének legalább 6 hónapig felszólítás ellenére nem tesz eleget. Az érintett taggal szemben felmerült kizárási okról, a kizárási eljárás megindításáról a tagot az Elnökség írásban értesíti. Az eljárás során az érintett tagot meg kell hallgatni, a tag jogosult az ellene felhozott indokokat megismerni, nyilatkozatot, észrevételt tenni. Az indoklással ellátott határozatot írásba kell foglalni és ajánlott levélben közölni kell az érintett taggal. A határozattal szemben a tag a kézhezvételt követő 15 napon belül írásban az Elnökségnél benyújtott jogorvoslattal élhet az Egyesület Közgyűlése felé. A jogorvoslat módjáról és határidejéről a tagot a határozatban ki kell oktatni. A tagsági viszony megszűnik a tag halálával, illetve jogutód nélküli megszűnésével, a halál, illetve a jogutód nélküli megszűnés tényével. 4. A tagnyilvántartás: Az Egyesület Elnöksége a tagokról nyilvántartást vezet. Az Elnökség törli a nyilvántartásból az Egyesületből kilépő tagot, az elnökségi határozattal kizárt tagot, valamint az elhalálozott, illetve jogutód nélkül megszűnt tagot. 5. A tagok jogai: Valamennyi tag részt vehet az Egyesület tevékenységében és rendezvényein. A rendes tag választhat és választható az Egyesület szerveibe, amennyiben jogszabály nem zárja ki. A rendes tag jogosult az Egyesület közgyűlésén részt venni, ott tanácskozási jogot, indítványozási és szavazati jogot gyakorolni. A rendes tag a közgyűlésen egy szavazattal rendelkezik. Az Egyesület tagja az Egyesület valamely szervének törvénysértő határozatát a tudomásra jutástól számított 30 napon belül bíróság előtt megtámadhatja. A pártoló, stratégiai támogató és a tiszteletbeli tag jogosult az Egyesület rendezvényein, a közgyűlésen részt venni, indítványt és észrevételt tenni. A stratégiai támogató tag, a pártoló és tiszteletbeli tag szavazati joggal nem rendelkezik, az Egyesület irányításában nem vesz részt. 6. A tagok kötelességei: Az Egyesület tagjai kötelesek az Alapszabályt betartani, az Egyesület közgyűlésének, ügyintéző és képviseleti szerveinek határozatait végrehajtani. Az Egyesület rendes tagjai kötelesek aktívan, tevékenyen részt venni az Egyesület céljainak megvalósításában, feladatainak végrehajtásában. A rendes tag köteles a tagsági díjat megfizetni és az Egyesület vagyonát megóvni. A tagsági díj mértékét a Közgyűlés évente határozza meg. Az első évi tagdíj mértéke: Ft, melyet az alapító tagok az alakuló Alapszabály január 24.

7 közgyűlésen kötelesek befizetni. Az éves tagdíjat az erről szóló közgyűlési határozat közzétételétől számított 15 napon belül kell megfizetni. A pártoló, stratégiai támogató és tiszteletbeli tagokat tagdíjfizetési kötelezettség nem terheli. A tagokat terhelő általános kötelezettségeken túlmenően a tiszteletbeli tagok az Egyesület céljait segítő szakmai, közéleti munkájuk során kötelesek a tiszteletbeli tagsághoz méltó magatartást tanúsítani, és a stratégiai támogató tagok kötelesek a vállalt információt (know-how, kezelő technológia) szolgáltatni az Egyesület részére. 1. Az Egyesület szervei: Közgyűlés Elnökség IV. Az Egyesület szervezete 2. Az Egyesületnél felügyelő bizottság nem működik. Az Alapítók tudomásul veszik, hogy amennyiben az Egyesület éves bevétele Ft-ot meghaladja, a felügyelő bizottság létrehozása kötelező. 3. Az Egyesület régiós szervezetei illetve szakmai szervezetei: Az Egyesület szervezeti egységei: A régiós szervezetek (19 megye és Budapest vagy a 7 régió) Az Egyesület keretében a tagok legalább öt fő részvételével azonos tevékenységi területen működés ismérve alapján szakmai szervezeteket hozhatnak létre. (Pl: a kezelt hulladék fajtája szerint, vagy a hulladékhasznosításban betöltött szerep szerint) A régiós vagy szakmai szervezetek megalakulását az Elnökség részére be kell jelenteni. Tekintve, hogy az Egyesület tevékenysége az ország egész területére, és a hulladékhasznosítás valamennyi résztevékenységére kiterjed, és céljait országos hálózat kiépítésével kívánja megvalósítani, jelen Alapszabály az egyesülési jogról szóló évi II. törvény 2. (4) bekezdése alapján biztosítja az Egyesület régiós, illetve szakmai szervezetei számára a jogi személyiség elnyerésének lehetőségét. A régiós vagy szakmai szervezet az alábbi feltételek teljesítése esetén nyilvánítható jogi személlyé a Közgyűlés egyszerű többséggel hozott határozatával: rendelkezik önálló ügyintéző és képviseleti szervvel (régiós elnökség) rendelkezik a működéséhez szükséges vagyonnal (önálló költségvetéssel) az Egyesület rendes tagjainak a száma az adott régió vagy szakágazat Alapszabály január 24.

8 területén legalább 10 fő. A régiós és szakmai szervezetek működésük szabályainak megállapítására szabályzatot, ügyrendet alkothatnak, mely nem állhat ellentétben az Egyesület Alapszabályával. Önálló szabályzat, ügyrend hiányában, illetve az abban nem szabályozott kérdésekben az Egyesület Alapszabályának rendelkezései irányadók. A régiós vagy szakmai szervezet jogi személlyé nyilvánítása esetében a Közgyűlés erről szóló döntésével a szervezet elnöke az Egyesület Elnökségének tagjává válik. 4. A Közgyűlés: Az Egyesület legfőbb szerve a tagok összességéből álló Közgyűlés. A Közgyűlést szükség szerint, de évente legalább egyszer össze kell hívni. A Közgyűlést az Elnökség hívja össze. A meghívóban fel kell tüntetni a Közgyűlés helyét és idejét, megtárgyalásra javasolt napirendi pontokat, valamint a határozatképtelenség miatt az eredeti napirendi pontokban megismételt közgyűlés időpontját. A meghívóban a tagok figyelmét fel kell hívni arra, hogy a megismételt közgyűlés az eredeti napirend tekintetében a megjelentek számától függetlenül határozatképes. A meghívót a Közgyűlés tervezett időpontja előtt legalább 8 nappal a tagok részére írásban meg kell küldeni. A részvételre jogosult egyéb személyeket és szerveket a Közgyűlés helyéről és idejéről ugyancsak értesíteni kell. A közgyűlési meghívó írásbeli megküldésének minősül, ha az Elnökség a meghívót az Egyesület honlapján a fenti határidőben közzéteszi. A meghívót abban az esetben is közzé kell tenni, ha azt az elnökség a tagoknak közvetlenül megküldi. A Közgyűlés határozatképes, ha a rendes tagok 50%-a + 1 fő jelen van. Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlést ugyanarra a napra, de legfeljebb 30 napon belüli időpontra kell összehívni. Az eredeti meghívó tartalmazza a határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlés összehívását, időpontját és azt a figyelmezetést, hogy az eredeti napirendi pontok tekintetében a megismételt közgyűlés a megjelent tagok számától függetlenül határozatképes. A Közgyűlésen a rendes tag egy szavazati joggal rendelkezik. A Közgyűlés ülései nyilvánosak. A Közgyűlés üléseit az Egyesület elnöke, akadályoztatása esetén az általa felkért elnökségi tag vezeti. A Közgyűlés határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza. Szavazategyenlőség esetén az Egyesület elnökének szavazata dönt. A közgyűlés titkos szavazással hoz határozatot, ha a Közgyűlés tagjainak legalább 1/3-a indítványozza azt. A Közgyűlésről jegyzőkönyvet kell készíteni. A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a közgyűlés helyét, idejét, a jelenlévőkre, a határozatképességre vonatkozó Alapszabály január 24.

9 adatokat, a közgyűlés tisztségviselőinek nevét, a közgyűlésen elhangzott lényeges észrevételeket és javaslatokat, valamint a hozott határozatokat. A jegyzőkönyvet a közgyűlés elnöke és a jegyzőkönyv vezetője írja alá, valamint két közgyűlésen jelen lévő, hitelesítőnek megválasztott tag hitelesíti. 5. A Közgyűlés hatásköre: A Közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik: a) az alapszabály megállapítása és módosítása; b) az Elnökség tagjainak megválasztása, visszahívása; c) az évi költségvetés meghatározása; d) az éves beszámoló és közhasznúsági jelentés elfogadása; e) a tagsági díj megállapítása; f) az Elnökség éves beszámolójának elfogadása; g) az Egyesület feloszlásának, más társadalmi szervezettel történő egyesülésének a kimondása; h) döntés mindazon az ügyekben, amelyeket jogszabály, vagy az Alapszabály a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe utal. Az Egyesület éves beszámolójának jóváhagyása a közhasznúsági jelentés elfogadásával egyidejűleg, a legkésőbb a tárgyévet követő év május 31. napjáig megtartott közgyűlésen az általános határozathozatali szabályok szerint, a Közgyűlés nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel meghozott határozatával történik. 6. Rendkívüli közgyűlés: Rendkívüli közgyűlést kell összehívni: az Elnökség többségi határozata alapján; ha az egyesület tagjainak 1/3-a az ok és a cél megjelölésével kívánja; ha az Elnökség létszáma kettő főre csökken; az Elnökség tagsági jogviszonnyal kapcsolatos határozata ellen benyújtott jogorvoslat esetében; ha azt a törvényességi felügyeletet gyakorló szerv kezdeményezi, illetve ha azt a bíróság elrendeli; egyéb, az alapszabályban meghatározott esetekben. 7. A közgyűlés összehívható úgy is, hogy részközgyűléseket hív össze az elnökség, amennyiben egy-egy régióban a tagok létszáma a 25 főt meghaladja. A részközgyűléseket azonos napirenddel kell összehívni. Részközgyűlések esetén a határozat az utolsó részközgyűlés után kerül megállapításra, és az egyesület honlapján történő közzététel napjával hatályos. Alapszabály január 24.

10 V. Az Egyesület tisztségviselői: 1. Az Elnökség: Az Egyesület ügyintéző és képviseleti szerve az Elnökség. Az Elnökség az Alapszabály és a közgyűlés határozatainak megfelelően ellátja a hatáskörébe tartozó feladatokat, szervezi az Egyesület tevékenységét és gazdálkodását. Az elnökség 3 tagból áll. Tagjai: az elnök és 2 további elnökségi tag. Az Elnökség tagjai az Egyesület tisztségviselői. Amennyiben az Egyesület szervezeti egységei a jelen Alapszabály IV.3. pontjában foglaltak szerint jogi személyiséget nyernek, úgy a jogi személlyé nyilvánított szervezeti egység vezetője az Elnökség tagjává válik a Közgyűlésnek a szervezeti egységet jogi személlyé nyilvánító döntésével. Ez esetben a jogi személlyé nyilvánított szervezeti egységek vezetőinek számára tekintettel az Alapszabálynak az Elnökség létszámára és összetételére vonatkozó rendelkezéseit megfelelően módosítani kell. Az Elnökség tagjait az Egyesület rendes tagjai közül a Közgyűlés választja meg egyszerű szótöbbséggel hozott határozatával 2 éves (24 hónap) időtartamra. Az elnökség tagjai újraválaszthatók. Az elnökség tagjainak többsége csak alapító tag lehet. A mindenkori Elnököt a tagok az alapítók közül választják. Az Elnökség tagjainak megválasztása nyílt szavazással történik, kivéve, ha a titkos szavazást a tagok 1/3-a indítványozza. Ez esetben a titkos szavazást kötelező elrendelni. Az Egyesület Elnöksége üléseit szükség szerint, de legalább évente 2 alkalommal tartja. Az Elnökség üléseit az Elnök az ülés napját legalább 5 nappal megelőzően a napirendi pontok közlésével írásban hívja össze. Az Elnök a meghívót a fenti határidőben az Egyesület honlapján is közzéteszi. Az Elnökség ülései nyilvánosak, azokon bárki hallgatóságként részt vehet, az ülésen felszólalhat, kérdéseket tehet fel. A nyilvánosság korlátozására, kizárására egyszerű szótöbbséggel hozott elnökségi határozattal csak személyiségi jogok védelme érdekében, vagy az adatvédelmi törvény rendelkezéseinek sérelme esetében kerület sor. Az Elnökség határozatképes, ha tagjainak több mint a fele jelen van. A határozatait egyszerű szótöbbséggel, nyílt szavazással hozza. Az Elnökség a határozatairól nyilvántartást vezet. Megszűnik az elnökségi tagság: a megbízatás időtartamának lejártával; az elnökségi tag tagsági jogviszonyának megszűnésével; lemondással; Alapszabály január 24.

11 alapos indok esetén visszahívással. Alapos indoknak minősül különösen: az Egyesület céljainak alapvető veszélyeztetése; a tag terhére jogerős bírói ítélettel bűncselekmény, szabálysértés elkövetésének megállapítása; az Egyesület rendezvényein, testületi ülésein rendzavarás; a tisztségével, az Egyesület céljaival összeférhetetlen, méltatlan magatartás tanúsítása, életmód folyatása. A visszahívásra az eset összes körülményét figyelembe vevő, indokolással ellátott közgyűlési határozat alapján kerülhet sor. Az Elnökség feladata és hatásköre: az Egyesület irányítása az Alapszabályban és a Közgyűlés határozataiban foglaltak szerint; a Közgyűlés előkészítése és összehívása; éves munkaprogram összeállítása; az Egyesület működéséhez szükséges feltételek megteremtése; az Egyesület ügyintézési struktúrájának kialakítása, munkacsoportok, munkabizottságok létrehozása; döntés a tagfelvételről és a tagkizárásról; munkáltatói jogok gyakorlása az alkalmazottakkal szemben; döntés minden olyan ügyben, amelyet az Alapszabály nem utal más szerv hatáskörébe. 2. Az Egyesület elnöke: Az Elnök az Egyesület legfőbb tisztségviselője. Az Elnök az elnökségi tagok közreműködésével irányítja és felügyeli az Egyesület tevékenységét. Az elnökségi ülések között az Alapszabály és az elnökségi határozatok keretei között önállóan jogosult eljárni az Elnökség nevében. Az Elnököt a Közgyűlés választja meg az elnökségi tagok közül. Az Elnök feladata és hatásköre: az elnökségi ülések összehívása a Közgyűlés előkészítése és összehívása; a közgyűlés és az elnökségi ülés vezetése; az egyesület képviselet; az Alapszabály és a hatályos rendelkezések, közgyűlési és elnökségi határozatok végrehajtásának ellenőrzése, felügyelete; aláírási és utalványozási jogkör gyakorlása; döntés mindazon ügyekben, amelyek nem tartoznak közgyűlés, vagy az elnökség hatáskörébe. 3. Munkabizottságok Az Egyesület Elnöksége esetileg létrehozhat munkabizottságokat, melyek határozott időre és céllal jönnek létre. Feladatukat elvégezve, vagy a határidő lejártával megszűnnek. Megszűnés előtt az elnökségnek jelentést készítenek az elvégzett munkáról. Alapszabály január 24.

12 4. Az Egyesület képviselete, aláírási jog Az Egyesületet harmadik személyekkel szemben, valamint bíróságok és más hatóságok előtt az Egyesület Elnöke önállóan képviseli. Az Elnök akadályoztatása estén két elnökségi tag együttesen jogosult képviselni az egyesületet. Az Elnök az Egyesület nevében önálló aláírási joggal és az Egyesület bankszámlái felett önálló rendelkezési joggal bír. VI. Összeférhetetlenségi szabályok 1. Az Elnökség tagja az lehet, aki a közügyek gyakorlásától nincs eltiltva, és a) magyar állampolgár, b) a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben meghatározottak szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik, vagy c) a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozik, és bevándorolt vagy letelepedett jogállású, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkezik. 2. A közgyűlés, valamint az elnökség határozathozatalában nem vehet részt az a személy, aki vagy akinek közeli hozzátartozója [Ptk b) pont], élettársa (a továbbiakban együtt: hozzátartozó) a határozat alapján a) kötelezettség vagy felelősség alól mentesül, vagy b) bármilyen más előnyben részesül, illetve a megkötendő jogügyletben egyébként érdekelt. Nem minősül előnynek a közhasznú szervezet cél szerinti juttatásai keretében a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szolgáltatás, illetve a társadalmi szervezet által tagjának, a tagsági jogviszony alapján nyújtott, létesítő okiratnak megfelelő cél szerinti juttatás. 3. Nem lehet vezető tisztségviselő az a személy, aki olyan más közhasznú szervezetnél töltött be annak megszűntét megelőző két évben legalább egy évig vezető tisztséget, amely az adózás rendjéről szóló törvény szerinti köztartozásait nem egyenlítette ki. Ez a tilalom a megszűnt közhasznú szervezet megszűnését követő kettő évig áll fenn. 4. Az Elnökség tagja, illetve az Egyesület egyéb vezető tisztségviselője írásban köteles tájékoztatni az Elnökséget arról a tényről, ha egyidejűleg más közhasznú szervezetben vezető tisztséget tölt be. Ezen tájékoztatást abban az esetben is meg kell adni, amennyiben az Egyesületnél vezető tisztséget már betöltő személyt más közhasznú szervezetnél választanak vezető tisztségviselővé. Alapszabály január 24.

13 VII. Az Egyesület működésének nyilvánossága Az Egyesület Elnöksége külön nyilvántartást vezet a Közgyűlés, az Elnökség határozatairól. A határozatokat szervezetenként elkülönítve, évente folyamatos sorszámmal ellátva kell nyilvántartani. A nyilvántartásban meg kell jelölni a határozat számát, a határozat tartalmát, a határozathozatal időpontját és hatályát, illetve a döntést támogatók és ellenzők számarányát. Amennyiben ehhez az érdekeltek hozzájárulnak, és személyiségi jogaikat nem sérti, a nyilvántartásban fel kell tüntetni a határozat-tervezeteket támogató, illetve ellenző tagok személyét is. A Közgyűlés és az Elnökség által hozott határozatokat a határozathozatalt követő 8 napon belül írásban közölni kell az érintettekkel. A Közgyűlés, és az Elnökség határozatait, valamint az éves beszámolót és a közhasznúsági jelentést az Elnökség az Egyesület internetes honlapján bárki által hozzáférhetően közzéteszi. A határozatokba, illetve a határozatokról vezetett nyilvántartásba, valamint a testületi ülések jegyzőkönyveibe, illetve az Egyesület működésével kapcsolatban keletkezett egyéb iratokba az Egyesület székhelyén munkanapokon előzetes egyeztetés után bárki betekinthet. Az Egyesület működésének módját, rendjét az Egyesület internetes honlapján folyamatosan közzéteszi. Az Egyesület működéséről az Egyesület Elnöksége kérésre bárkinek köteles tájékoztatást, felvilágosítást adni. Az Egyesület szolgáltatásaiból nem csupán a tagjai részesülhetnek, szolgáltatásokat bárki igénybe veheti. A szolgáltatások igénybevételének feltételeit szolgáltatáscsoportonként megjelölve az Egyesület internetes honlapján közzéteszi. Az Egyesület által nyújtott szolgáltatásokról az Egyesület Elnöksége bárkinek köteles felvilágosítást adni. Amennyiben az Egyesület bármely szolgáltatás nyújtását pályázathoz köti, úgy a pályázat elbírálásának szempontjait előzetesen, a pályázat elbírálásáról szóló jegyzőkönyvet utólag internetes honlapján közzéteszi. Az Egyesület internetes honlapja útján folyamatosan tájékoztatást nyújt (székhelyén történő hirdetmény, illetve internetes honlapja útján) arról, hogy kinek, milyen szolgáltatást nyújtott. Alapszabály január 24.

14 1. Az Egyesület vagyona: VIII. Az Egyesület gazdálkodása és vagyona Az Egyesület vagyonát elsősorban a tagsági díj, a természetes és jogi személyek felajánlásai, hozzájárulásai képezik. Az Egyesület induló vagyonát az Alapító tagok által befizetett tagdíj alkotja. Az Egyesület bevételei: a) az alapítótól, az államháztartás alrendszereitől vagy más adományozótól közhasznú céljára vagy működési költségei fedezésére kapott támogatás, illetve adomány; b) a közhasznú tevékenység folytatásából származó, ahhoz közvetlenül kapcsolódó bevétel; c) az egyéb cél szerinti tevékenység folytatásából származó, ahhoz közvetlenül kapcsolódó bevétel; d) a szervezet eszközeinek befektetéséből származó bevétel; e) a tagdíj; f) egyéb, más jogszabályokban meghatározott bevétel; g) a vállalkozási tevékenységből származó bevétel. Az Egyesület éves költségvetés alapján gazdálkodik. Az Egyesület bevételeivel önállóan gazdálkodik, tartozásaiért saját vagyonával felel. A tagok - a tagdíj megfizetésén túl az Egyesület tartozásaiért saját vagyonukkal nem felelnek. 2. Az Egyesület vállalkozási tevékenységet csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében, azokat nem veszélyeztetve végez. A gazdasági tevékenységét csak oly formában végezheti, hogy az, az Egyesület számára korlátlan felelősséggel ne járjon. A gazdálkodása során elért eredményét az Egyesület nem osztja fel, azt a jelen Alapszabályban meghatározott tevékenységére fordítja. Az Egyesületnek a cél szerinti tevékenységéből, illetve vállalkozási tevékenységéből származó bevételeit és ráfordításait elkülönítetten kell nyilvántartani. 3. Az Egyesület köteles az éves beszámoló jóváhagyásával egyidejűleg közhasznúsági jelentést készíteni. Az éves beszámoló és a közhasznúsági jelentés elfogadása a Közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik. Alapszabály január 24.

15 IX. Az Egyesület megszűnése Az Egyesület megszűnik: feloszlásának a közgyűlés által történt kimondásával; más egyesülettel vagy társadalmi szervezettel való egyesülésével; feloszlatásával; megszűnésének megállapításával. Az Egyesület megszűnése esetén - a hitelezők kielégítése után - vagyonáról az alapszabály előírása, vagy a közgyűlés döntése szerint kell rendelkezni. Az ezzel kapcsolatos teendők ellátása a felszámolók feladata. Ha az Egyesület feloszlatással szűnt meg vagy megszűnését állapították meg, és a vagyon hovafordításáról nem történt rendelkezés, vagyona a hitelezők kielégítése után állami tulajdonba kerül, és azt közérdekű célra kell fordítani. A vagyon felhasználásának módját nyilvánosságra kell hozni. X. Záró rendelkezések Az Egyesület közhasznú szolgáltatásaiból bárki részesülhet. Az Egyesület közleményeit, hirdetményeit honlapján teszi közzé. Az Egyesület alapító tagjai az Alapszabálynak a bíróság felé történő benyújtásával egyidejűleg kérik az Egyesület közhasznú szervezetként való nyilvántartásba vételét. Jelen Alapszabályban nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyvről szóló évi IV. törvényt, az egyesülési jogról szóló évi II. törvényt, valamint a közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. törvényt kell alkalmazni. Budapest, január24. Garanadra Gyula elnök Az Egyesület a Fővárosi Bíróság 7.Pk /2010/1. számú végzése alapján megismételt alakuló közgyűlése../2011. (01/02) számú Határozatával az Egyesület Alapszabályát elfogadta. Az Alapszabályt szerkesztettem és ellenjegyezem: Dr. Nadray Katalin ügyvéd Alapszabály január 24.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A 1. Az Egyesület neve: Egyesek Ifjúsági Egyesület 2. Székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 4-6. I. 14. 3. Alapításának ideje: 2000.április.1. 4.

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv ALAPÍTÓ OKIRAT Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F. -ai, valamint a közhasznú szervezetekről szóló 1997. Évi CLVI. Tv. alapján tartós közérdekű

Részletesebben

Alapszabály. (Módosítva: június 22.)

Alapszabály. (Módosítva: június 22.) Alapszabály (Módosítva: 2007. június 22.) 1. Az egyesület neve: Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 2. Az egyesület székhelye: Hajdúnánás, Kazinczy u. 19. sz. 3. Az egyesület címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja ALAPSZABÁLY melyet a tagok az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján 1994. szeptember 30. napján elfogadtak, majd többször módosítottak, legutoljára 2013. február 16. napján,

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKTARISZNYA ALAPÍTVÁNY MONOR ALAPÍTÓ OKIRAT 2 Ezen alapító okirat azért készült, hogy az 1. pontban megnevezett alapító az 1959. évi IV. törvény, a Polgári Törvénykönyv

Részletesebben

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Rövid neve: Értem Egyesület 1.2. Az

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az egyesület neve, székhelye és jogállása

ALAPSZABÁLY. I. Az egyesület neve, székhelye és jogállása 1 ALAPSZABÁLY I. Az egyesület neve, székhelye és jogállása 1. Az egyesület Neve: Magyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület 2. Az egyesület rövidített neve: MOVKE 3. Az egyesület székhelye: 2000.

Részletesebben

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Alapszabály A Bolyais Szülők Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény 61-64. -ai

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület Alapszabálya

Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület Alapszabálya Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések II. A társadalmi szervezet tagsága III. A társadalmi szervezet szervezete és a hatáskörök IV. A társadalmi szervezet

Részletesebben

Muzsikáló Kőbánya Egyesület Alapszabálya. elfogadva a 2011. április 05. napján tartott alakuló közgyűlésen. I. Általános rendelkezések

Muzsikáló Kőbánya Egyesület Alapszabálya. elfogadva a 2011. április 05. napján tartott alakuló közgyűlésen. I. Általános rendelkezések Muzsikáló Kőbánya Egyesület Alapszabálya elfogadva a 2011. április 05. napján tartott alakuló közgyűlésen I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve: Muzsikáló Kőbánya Egyesület 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

Alapszabály I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az Egyesület neve: VAGYUNK Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület)

Alapszabály I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az Egyesület neve: VAGYUNK Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) Alapszabály A csatolt jelenléti ívvel igazolt tagok az 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján az alábbi egyesületet hozzák létre (A 2006. december 12-én és 2007. február 28-án. kelt módosításokkal

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

AZ EGYESÜLET ADATAI. 2. Az Egyesület székhelye: 6800 Hódmezővásárhely, Medgyessy Ferenc u. 6/C fsz. 6.

AZ EGYESÜLET ADATAI. 2. Az Egyesület székhelye: 6800 Hódmezővásárhely, Medgyessy Ferenc u. 6/C fsz. 6. Gyógyulás az STI-vel Egyesület Alapszabálya egységes szerkezetbe foglalva a 2006. január 31. napján kelt Alapszabály Módosítással azzal, hogy a módosításra kerülő rendelkezések dőlt betűvel kerültek feltüntetésre.

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Cégbírósági nyilvántartási szám: /1999. Alapszabály. Az egyesület megjelölése

Cégbírósági nyilvántartási szám: /1999. Alapszabály. Az egyesület megjelölése Cégbírósági nyilvántartási szám: 1. 482/1999 Alapszabály I. Az egyesület megjelölése (1) Az egyesület elnevezése: Zalai Borút Egyesület (2) Az egyesület székhelye: 8790 Zalaszentgrót, Bocskai u. 1. (3)

Részletesebben

Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete

Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete Alapszabály Az Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban)

ALAPÍTÓ OKIRAT. (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban) ALAPÍTÓ OKIRAT (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban) Alulírott, Borka Gyula (8000 Székesfehérvár, Gyár u. 4.) számítva természetes és jogi személyek csatlakozására Székesfehérvár

Részletesebben

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály Újpalota Sportegyesület Alapszabály Az Újpalota Sportegyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés

3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés Alapító Okirat 1. címe: Az alapító neve, címe dr. Herczeg Sándorné dr. Xantus László 2. Az alapítvány neve: Békésy Alapítvány 3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés

Részletesebben

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: a 2005. április 8-i közgyűlés Egységes szerkezetbe foglalt alapszabály I. Általános rendelkezések: A Szövetség neve: Motoros Könnyűrepülő Szövetség

Részletesebben

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege.

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. A K Á V A Kulturális Műhely Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyeseület neve: KÁVA Kulturális Műhely 2. Az egyesület székhelye: 1022

Részletesebben

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.1. A szervezet neve VADVIRÁG EGYESÜLET 1.2. Székhelye: 7621 Pécs, Szent István tér 17 Civil Közösségek Háza 1.3. Működési területe: Magyarország, különös tekintettel

Részletesebben

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1.) Az egyesület neve: Csepeli Kertbarát Kör Egyesület (továbbiakban egyesület) 2.) Rövidített neve: CSKK 3.) Az egyesület székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. 2.. 3..

ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. 2.. 3.. 1 Társasházak Veszprémi Egyesülete Veszprém, Kossuth L.u.10 ALAPSZABÁLY Társasházak Veszprémi Egyesülete bírósági nyilvántartási száma: 1 697 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. (1.) A Társasházak Veszprémi

Részletesebben

SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Egységes szerkezetben Budapest, 2010. január 20. 1 Színház- és Művészetpártoló Egyesület ALAPSZABÁLY Amelyet az egyesületalapító tagjai az 1999. március

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése ALAPSZABÁLY 1. Az egyesület neve Pozsonyi Piknik Egyesület 2. Az egyesület célja Az egyesület célja: 2.1. Az Egyesület célja a magyar kultúra megismerése és megismertetése, a hagyományok és az anyanyelv

Részletesebben

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Időpont: 2016. április 20. 20:15 Helyszín: Budapest Mellékletek: Jelenléti ív Alapszabály Az elnök a határozatképesség vizsgálata

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A kecskeméti Puszta Német Magyar Kulturális Egyesület tevékenységébe bekapcsolódó személyek - felismerve a közös Európa megteremtése érdekében

Részletesebben

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják.

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják. MHE tagsági adatok frissítése Kérjük, az alábbi űrlapon frissítse tagsági adatait annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk érni Önt! Frissítem a tagsági adataim Az alapszabályunk III. fejezete: Az Egyesület

Részletesebben

A KAPOSVÁR KINIZSI LAKÓTELEPI BÚZAVIRÁG SPORT CLUB A L A P S Z A B Á L Y A 1. A SPORTEGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE, ALAPÍTÁSÁNAK ÉVE

A KAPOSVÁR KINIZSI LAKÓTELEPI BÚZAVIRÁG SPORT CLUB A L A P S Z A B Á L Y A 1. A SPORTEGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE, ALAPÍTÁSÁNAK ÉVE A KAPOSVÁR KINIZSI LAKÓTELEPI BÚZAVIRÁG SPORT CLUB A L A P S Z A B Á L Y A 1. 1. A SPORTEGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE, ALAPÍTÁSÁNAK ÉVE BÚZAVIRÁG SC. KAPOSVÁR TISZA UTCA 1. 1981. 2. A SPORTEGYESÜLET MŰKÖDÉSI

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület Az egyesület rövidített elnevezése:

Részletesebben

Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya

Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya Egységes szerkezetbe foglalva a Csongrád Megyei Bíróság Pk.60.107/2008/2. számú végzése alapján történt módosításokkal azzal, hogy a módosításra került

Részletesebben

A Vízpart Életmód és Szabadidősport Közhasznú Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Vízpart Életmód és Szabadidősport Közhasznú Egyesület ALAPSZABÁLYA A Vízpart Életmód és Szabadidősport Közhasznú Egyesület ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Vízpart Életmód és Szabadidősport Közhasznú Egyesület Az egyesület rövidített neve:

Részletesebben

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA A BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA 1 BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Club neve:.. Baranyai Camping Club ( a továbbiakban :.-Club ) 2.) A Club székhelye : Pécs,- 7621.Pécs,-Búza

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Ezerarcú Multikulti Közhasznú Egyesület. Egységes szerkezetben a 2010. július 30-i rendkívüli közgyűlésen elfogadott módosításokkal 1

ALAPSZABÁLY. Ezerarcú Multikulti Közhasznú Egyesület. Egységes szerkezetben a 2010. július 30-i rendkívüli közgyűlésen elfogadott módosításokkal 1 ALAPSZABÁLY Ezerarcú Multikulti Közhasznú Egyesület Egységes szerkezetben a 2010. július 30-i rendkívüli közgyűlésen elfogadott módosításokkal 1 Az Ezerarcú Multikulti Közhaszú Egyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

TEREMTŐ TUDAT TECHNOLÓGIÁK EGYESÜLET KÖZHASZNÚ SZERVEZET ALAPSZABÁLYA

TEREMTŐ TUDAT TECHNOLÓGIÁK EGYESÜLET KÖZHASZNÚ SZERVEZET ALAPSZABÁLYA TEREMTŐ TUDAT TECHNOLÓGIÁK EGYESÜLET KÖZHASZNÚ SZERVEZET ALAPSZABÁLYA 1./ Egyesület neve: Teremtő Tudat Technológiák Közhasznú Egyesület 1. Az Egyesület rövidített neve: Teremtő Tudat Egyesület 2./ Az

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

Egyesületi Alapszabály. I. Általános Rendelkezések. 3. Az Egyesület működési területe kiterjed a Magyar Köztársaság egész területére.

Egyesületi Alapszabály. I. Általános Rendelkezések. 3. Az Egyesület működési területe kiterjed a Magyar Köztársaság egész területére. Egyesületi Alapszabály A Törökbálinti Kamarakórus Egyesület alakuló Közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Thai Masszőrök Magyarországi Egyesülete önkormányzattal és nyilvántartott tagsággal rendelkező közhasznú társadalmi szervezet, amelynek működését, az egyesülési

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA

A p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y Egyesület ALAPSZABÁLYA A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA Amelyet a Polgári Törvényk6nyvröJ szóló többször módosftott 1959. évi IV.tv. 61-64. -ai, az Egyesülési Jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint a 2007.óktóber

Részletesebben

Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés -

Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés - Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés - NOSZA Egyesület 2014. február 28. Új jogszabályi környezet 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Lőrinci Város Sport Club Sportegyesület Rövidített neve: LVSC 1.2. Az egyesület székhelye: 3024

Részletesebben

A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A Rákosmente Kerékpáros Sport és Szabadidő Egyesület (továbbiakban: Egyesület) alakuló Közgyűlése az Egyesülési jogról szóló 1989. évi

Részletesebben

mint Alapító, létrehozta a Nyomdász Támasz Alapítványt, melyet a Fővárosi Bíróság 1189. szám alatt vett nyilvántartásba.

mint Alapító, létrehozta a Nyomdász Támasz Alapítványt, melyet a Fővárosi Bíróság 1189. szám alatt vett nyilvántartásba. A L A P Í T Ó O K I R A T /a 2010. április 10.illetve május 27. napján elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ A Nyomdaipari Dolgozók Szakszervezete /NYDSZ/ /1068 Budapest, Benczúr utca 37./,

Részletesebben

A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A

A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A 2 A Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola tartós, közérdekű célt szolgáló szociálpolitikai Alapítványt

Részletesebben

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET - 1 - NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 2005. október 3. - 2-1. A sportegyesület neve: NK. TEKE SE ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések

Részletesebben

BÉKÉSCSABAI KERESZTYÉN IFJÚSÁGI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

BÉKÉSCSABAI KERESZTYÉN IFJÚSÁGI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY BÉKÉSCSABAI KERESZTYÉN IFJÚSÁGI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY A Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület 2009. március 21. napján megtartott közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg

Részletesebben

PÉCSI TENISZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

PÉCSI TENISZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY PÉCSI TENISZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT I. Az Alapítvány neve, székhelye Az Alapítvány neve: PÉCSI TENISZÉRT Közhasznú Alapítvány Az Alapítvány székhelye: 7635 Pécs Kisszkókó dűlő 7. II. Az

Részletesebben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Általános rendelkezések: A Tiszaújvárosban működő társasházak, lakásszövetkezetek képviselői

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET JUHOS EGYESÜLET. 7477 Szenna, Bárdi u. 28.

ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET JUHOS EGYESÜLET. 7477 Szenna, Bárdi u. 28. JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az Alapítók élve a Magyar Köztársaság Alkotmányában alapvető jogként rögzített egyesülési szabadságukkal" az egyesülési jogról szóló 2011. évi CLXXV., valamint az

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPÍTÓ OKIRAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az alapító abból a célból, hogy az enyhe értelmi fogyatékos gyermekek neveléséhezoktatásához a városban megfelelő körülményeket biztosítson, létrehozza közalapítványt.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan.

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. Kovács Gábor Személyi szám: 1 591020 1141 Lakcím: 2854 Dad, Badacsonyi utca 14. Fülöp Pál Személyi szám: 1 610920

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület 2. Az Egyesület rövidített neve: Marvel Team

Részletesebben

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése Frankelos és Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Baráti Kör ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Frankelos

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

Jegyzőkönyv, A közgyűlés egyhangú határozattal levezető elnöknek Lovász Lászlót választja meg.

Jegyzőkönyv, A közgyűlés egyhangú határozattal levezető elnöknek Lovász Lászlót választja meg. Jegyzőkönyv, amely a Budai Polgárok Társasága 2010. március 30. napján 17 órakor tartott közgyűléséről készült. Jelen vannak a mellékelt jelenléti ív szerint 13 fő: A közgyűlés egyhangú határozattal levezető

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Fehérgyarmat Polgárőr Egyesület A L A P S Z A B Á L Y A A Fehérgyarmat Polgárőr Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) alakuló Közgyűlésén az alapító tagok a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV.

Részletesebben

Alapszabály Pátyi Keresztyén Ifjúsági Csapat Egyesület (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Alapszabály Pátyi Keresztyén Ifjúsági Csapat Egyesület (a módosításokkal egységes szerkezetben) Alapszabály Pátyi Keresztyén Ifjúsági Csapat Egyesület (a módosításokkal egységes szerkezetben) 1. Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: Pátyi Keresztyén Ifjúsági Csapat Egyesület (röviden: Egyesület)

Részletesebben

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül,

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül, ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK: 1. A szervezet megnevezése: a./ magyar: Magyar Szalmaépítők Egyesülete b./ nemzetközi: Hungarian Strawbuilders Association 2. A szervezet alapítási éve: 2009. 3.

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET. Alapszabálya

A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET. Alapszabálya A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET Alapszabálya A Szentendrei Református Gimnáziumért és Kollégiumért Egyesület közgyűlése az Egyesület székhelyének megváltozására tekintettel

Részletesebben

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségének ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve és székhelye: Az egyesület neve:

Részletesebben

Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Békatutaj Szabadidősport Egyesület (továbbiakban: egyesület) az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján működő,

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg)

ALAPSZABÁLY. (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) ALAPSZABÁLY (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 1. Az Egyesület neve: AOPA Hungary, Magyar Repülőgéptulajdonosok és Pilóták Szövetsége Közhasznú Egyesület, a továbbiakban Egyesület.

Részletesebben

Alapszabály. 1. A társadalmi szervezet neve: Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület. 2. Székhelye: 4177 Földes, Karácsony Sándor tér 6.

Alapszabály. 1. A társadalmi szervezet neve: Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület. 2. Székhelye: 4177 Földes, Karácsony Sándor tér 6. Alapszabály 1. A társadalmi szervezet neve: Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület 2. Székhelye: 4177 Földes, Karácsony Sándor tér 6. 3. Az Egyesület bélyegzője: Névvel, székhellyel, adószámmal ellátott kör

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

Sopianae Ifjúsági Egyesület. Alapszabály

Sopianae Ifjúsági Egyesület. Alapszabály Sopianae Ifjúsági Egyesület Alapszabály A Sopianae Ifjúsági Egyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló

Részletesebben

(1) Az Egyesület neve: Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület. (4) Az Egyesület működési területe kiterjed a Magyar Köztársaság egész területére.

(1) Az Egyesület neve: Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület. (4) Az Egyesület működési területe kiterjed a Magyar Köztársaság egész területére. s Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület Alapszabály A Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület alakuló Közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA Kelt, Dunaszeg, 2011. július 8. 1 Alapszabály Az egyesület az alapszabályát a 2011. július 8. napján tartott közgyűlésen hozott határozatok alapján, az alábbiak szerint módosítja

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 24- i ülésére Tárgy: A Zirci Erzsébet Kórház Alapítvány alapító okiratának módosítása Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben