Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy"

Átírás

1 Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy Econcept 50A Fali, elıkeveréses égıjő kondenzációs gázkazán Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) , honlap:

2 2 1. A készülék mőszaki adatai és leírása 1.1 Bevezetı Az Econcept 50A elıkeveréses égıjő, kondenzációs földgázzal, vagy PB gázzal mőködı főtıkészülék, amelyhez külsı HMV tároló csatlakoztatható. A hatásfoka magas, a káros anyag kibocsátása alacsony. A vezérlı és szabályzó rendszere mikroprocesszoros, és öndiagnosztikával rendelkezik. A kezelése egyszerő és a készülék kijelzıje mutatja az üzemállapotát. (Elmenti a mőködési paramétereket és az üzemnaplót. Ezek személyi számítógéppel lehívhatók.) A hıteljesítmény a teljes mőködési sávban folyamatosan szabályozható, a külsı és a belsı hımérsékletnek megfelelıen. (A szenzor külön tartozékként szerezhetı be.) 1.2 Kezelıpanel Nyomógombok funkciója: M üzemmód gomb a paraméterek léptetésére szolgál R reset gomb törlésre szolgál, ha a kazán kikapcsolt +/- módosító gombok a beállított értékek változtatására szolgálnak C elfogadó gomb a beállított értékek rögzítésére szolgál Kijelzések D 1 mód kijelzı - az üzemmódot, vagy a kiválasztott üzemi paramétert mutatja D 2 /D 3 adatjelzı - a paraméterek értékeit jelzi L 1 led - Economy üzemmód L 2 led - Komfort üzemmód Üzemállapotok a kijelzın Mőködés közben anélkül, hogy bármelyik gombot lenyomnánk, a kijelzı a készülék üzemállapotát mutatja. Állapot D 1 D 2 /D 3 Készenlét Főtési elıremenı hımérséklet Főtés HMV HMV hımérséklet Készenlét HMV után Készenlét főtés után Főtési elıremenı Várakozás HMV készítésre HMV hımérséklet Megjegyzés: Ha az égı ég, egy kis pont jelenik meg a bető után a D 1 -en.

3 3 Felhasználói menü Az M jelő üzemmód gomb egyszeri lenyomásával lehet hozzáférni a menühöz. Az M gomb újbóli lenyomásával egymás után a következı paraméterek és információk jelennek meg. D 1 D 2 D Nyár/tél állítás (00 nyár, 11 tél) Economy/komfort váltás (0 economy, 1 komfort) Főtési elıremenı hımérséklet és beállítás HMV tartály hımérséklet kijelzése és állítása Főtési visszatérı hımérséklet Külsı hımérséklet Füstgáz hımérséklet Kazán teljesítmény Kompenzációs görbe beállítása Begyújtás és kikapcsolás Begyújtás Bizonyosodjon meg arról, hogy a főtési és a HMV rendszerben (ha van ilyen) az elzáró szerelvények nyitva vannak-e. Nyissa meg a gázszelepet és nyomja be a fıkapcsolót. A kazán elıször teszteli magát (kb. 1 percig) majd készen áll. A gyújtás és a leállás automatikus mővelet, a főtés és HMV rendszer követelményétıl függ. (A teszt alatt a kijelzı az FHI betőket mutatja.) Kikapcsolás Hosszabb használaton kívüli idıszakra zárjuk el a gázcsapot és kapcsoljuk le az áramellátást. Ebben az esetben a készülék fagyvédı funkciója sem mőködik. Az utóbbinak a feladata az, hogy bekapcsolja az égıt, ha a főtıvíz hımérséklete 5 C alá esik. Tartós téli leállás esetén víztelenítse le a főtési és a HMV rendszert, vagy csak a HMV rendszert és töltse fel fagyállóval a főtést. Rövid idıszakra hagyja üzemképes állapotban, ekkor a fagyvédelem 5 C alatt bekapcsol, de a készülék csak saját magát védi meg. 1.4 Szabályozás A főtési rendszer hımérsékletének a beállítása A szoba termosztáton vagy a távvezérlésen állítsuk be a kívánt helyiség hımérsékletet. Szoba termosztátos üzem esetében a készülék beindul és a főtési vizet felfőti a beállított hımérsékletre, vagy a számított hımérsékletre, ha a külsı idıjárás követés mőködik. A beállított szobahımérséklet elérésekor a kazán kikapcsol. Ha sem helyiség termosztát, sem távvezérlés nincs bekötve, akkor a főtési elıremenı hımérsékletet tartja a kazán a beállított értéken.

4 A főtési elıremenı hımérséklet beállításához lépjen be a felhasználói menübe, az M gombbal álljon rá az 1- jelő paraméterre. A +/- gombok egyikét megnyomva a kijelzı villogni kezd és kijelzi a beállított hımérsékletet. A +/- gombokkal értelemszerően beállítható a kívánt érték. A továbblépéshez meg kell nyomni a C gombot. Ha törölni akarjuk a beállítást, akkor ne nyomjuk meg a C -t, hanem az M gombot. Külsı hımérsékletkövetés Ha a külsı hıfokérzékelı szonda be van kötve, akkor a főtési elıremenı hımérséklete a külsı hımérséklet függvényében változik. Így egész évben jó komfort érzetet ad és energiát takarítunk. Ha a külsı hımérséklet esik, akkor a főtési elıremenı hımérséklet egy elıre beállított kompenzációs görbének megfelelıen emelkedik. Ebben az üzemmódban a menü 1-es paraméterére beállított hıfok lesz a maximális főtési elıremenı hımérséklet. Ezt maximumra kell állítani, hogy a rendszer a teljes mőködési tartományban szabályozhasson. A kazánt szakember állítsa be, az üzembe helyezéskor. A felhasználó kisebb módosításokat végezhet a komfort érzet javítása érdekében. A kompenzációs görbét a menü 9. paramétere tartalmazza. A beállított görbe száma megjelenik. A +/- gombok egyikének lenyomására a kijelzı villogni kezd, ezután a megfelelı gombbal beállítható a kívánt görbe. A C gomb lenyomásával kell nyugtázni a kívánt beállítást. A töltéshez az M t kell lenyomni. Ha a helyiség hımérséklet alacsonyabb a kívántnál, akkor ajánlatos a meredekebb görbére átállítás és viszont. Ajánlatos egyesével léptetni a görbéket és figyelni a hımérsékletváltozást Kompenzációs görbe: Karbantartás Évente egyszer el kell végeztetni szakemberrel. A kazán külsı burkolata nedves ronggyal tisztítható. (Ne használjon súroló-, vagy oldószert.) 1.6 Hibakódok Mőködési zavar esetén a kijelzı villog és mutatja a megfelelı hibakódot. Ha a D 1 kijelzın az F bető jelenik meg, átmenetileg leáll a készülék, majd automatikusan törli a hibát, amint a normál mőködés visszaáll. Ha a D 1 -en A jelenik meg, a készülék leáll. Ez olyan hibát jelez, amelyet a felhasználó törölhet. Ehhez az R jelő reset gombot kell megnyomni. Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor a hibaelhárítás fejezetnek megfelelıen kell eljárni.

5 5 2. Beépítés 2.1 Általános Figyelembe kell venni az adott ország hatályos elıírásait. 2.2 Felszerelés A felszereléshez megfelelı teherbírású fal szükséges. A készüléket nem érheti esı, fagy, hó, és nem lehet gyúlékony anyag a közelében. Be kell tartani a karbantartás és javítás lehetıvé tételére az ábrán megadott távolságokat. 2.3 Vízcsatlakozások: 3. ábra A kazánhoz HMV készítı egység csatlakoztatható. A készülék nem tartalmaz tágulási tartályt, ezt a rendszerbe kell beépíteni. A főtési rendszer nyomása hideg állapotban 0,5 és 1 bar között legyen. Jelmagyarázat a 3. ábrához: 1. Főtés elıremenı 2. HMV készítés, elıremenı 3. Gázbekötés 4. HMV készítés, visszatérı 5. Főtési visszatérı 6. Biztonsági szelep

6 6 Figyelem: Meglévı rendszerre való csatlakoztatáskor meg kell tisztítani a rendszert. Kemény vizes területeken vízlágyítás szükséges. A főtési rendszer csak zárt lehet! Nyitott rendszerben nem mőködhet. Gondoskodni kell a főtési rendszer utántöltésének megoldásáról. A feltöltés csak a visszatérın keresztül történhet. A töltés befejezése után a töltıcsatlakozást oldani kell. HMV készítés (1KWMH17 kódszámú HMV készítı egység) Az egység a következıket tartalmazza: keringetı szivattyú, tartály hıfokérzékelı, csıcsatlakozások 2.4. Gázcsatlakozás Az adott országban hatályos elıírások szerint kell kialakítani. A gázvezeték nem lehet kisebb keresztmetszető, mint a készülék csatlakozása. A csöveket megfelelıen rögzíteni kell Elektromos csatlakozások Hálózati csatlakozás: 230 V, 50 Hz, egy fázis Fix bekötést igényel, kétpólusú 3 Amperes megszakítóval (min. 3 mm-es nyílás). Helyes polaritással kell bekötni! Fázis: barna, nulla: kék, földelés: sárga/zöld Kábeltípus: HARHO5WF 3x0,75mm 2, átmérı max. 8 mm

7 7 Szoba termosztát, távvezérlés, HMV egység Szobatermosztát: a 3. és 4. kapocsra kerül. Nem adhat feszültséget a kazán kapcsára. 230 V maradandóan károsítja a elektronikát. Programozható termosztát vagy kapcsolóóra alkalmazása esetén a szükséges feszültséget nem vehetjük a kapocslécrıl, hanem csak közvetlenül a hálózatról vagy elemrıl. Bár a kazán helyiség termosztát nélkül is tud mőködni, az energiatakarékosság és a komfort növelése szempontjából ez szükséges. Távvezérlés: 9. és 10. kapocsra köthetı a távvezérlı szabályzó. HMV tartály: hıfokérzékelı szondája köthetı a kapocsra. Ha ez nincs bekötve, akkor bent kell hagyni egy gyárilag beépített ellenállást (10k-1,8k). Ellenkezı esetben mőködési zavar lép fel. (F12 hibajel). Ha az indirekt tároló termosztáttal mőködik ezt az 5-6. pontra kell kötni, a gyári ellenállásra (11-12 pont) helyén kell hagyni, és Economy üzemmódra kell programozni a kazánt. A kazán burkolata alatt van egy másik kapocssor a következık számára: - külsı hımérsékletérzékelı szonda (5-6. pont) Ha be van kötve, akkor a kazán külsı idıjárás követı üzemmódban mőködik, a beállított kompenzációs görbének megfelelıen (ld. 1.4 fejezet). Ha nincs bekötve az érzékelı, akkor standard üzemben dolgozik a készülék és nem veszi figyelembe az esetleg beállított görbét. - külsı szivattyú (500) Max. 100W teljesítményő külsı szivattyú köthetı a készülékhez, amely a főtés keringetı szivattyúval mőködik egyidejőleg. - gáz mágnes szelep (117) Ha a gázszelep nyit, akkor 20 W jut a 3-4. Pontra. A külsı hımérséklet érzékelı szonda elhelyezésekor a következıkre kell ügyelni: - nem süthet rá a nap (észak, északnyugat) - ne kerüljön ajtó, ablak, szellızı (hıforrás) közelébe - az összekötı kábel (2 eres) max. 50 m lehet 2.6 Füstgáz-levegı rendszer Az Econcept 50 zárt égésterő ventilátoros készülék. Minden esetben ügyelni kell arra, hogy a füstgáz levegı vezeték ellenállása ill. hossza ne haladja meg a megengedett értéket.

8 8 Koncentrikus bekötés esetén Ø125/80 csıvezeték hossza max. 4 m lehet. A számításnál figyelembe kell venni, hogy a 90 -os könyök ellenállása 0,5 m és 45 os 0,25 m, amely a mérhetı hosszat csökkenti. A vízszintes csıszakasznak méterenként 3mm-el kell lejtenie a készülék felé, hogy a kondenzátum visszafolyjon. A külsı vízszintes csınek a falhoz viszonyított kinyúlása: mm. Külön választott füstgázlevegıvezeték (Ø80) összesített ellenállása max. 45 m lehet. Az egyes elemek áramlási ellenállását méter egyenértékben az alábbi táblázat adja meg. Számítási példa: Tétel Db. szám Megnevezés Egyenérték 1 20 függıleges füstgázvezeték 32 m 2 20 függıleges levegıcsı 20 m 3 1 légbeszívó és kéményidom 12 m Összesen: 64 m

9 9 2.7 Kondenz elvezetés A készüléknek saját szifonja van. Ezt indulás elıtt 0,5 liter vízzel kell feltölteni, és bekötni a lefolyóba. Önmagától kb. 20 perc üzem alatt töltıdik fel a szifon. A bekötéshez mőanyag csövet használjunk! 2.8 Kaszkád kapcsolás Amennyiben a kívánt teljesítmény nagyobb mint 44,9 kw, a készülékek az alábbi ábrának megfelelıen párhuzamosan üzemeltethetık. Kaszkád üzem esetén az alábbi feltételeket kell betartani: - Az osztó-győjtı csırendszerre kötött kazánokat záró szerelvénnyel kell ellátni, hogy javításkor, karbantartáskor leválaszthatók legyenek. A készülékek egymástól való távolsága fél méter alatt legyen. - Az adott teljesítményre (n x 44,9 kw) elıírt biztonsági szerelvényeket mindig az elıremenıre, az utolsó kazán után, ahhoz max. 0,5 m távolságon belül kell elhelyezni. - Meg kell említeni, hogy minden egyes Econcept 50 modul el van látva saját szükséges és kötelezı jellegő biztonsági szerelvénnyel (biztonsági szelep, víznyomáskapcsoló, biztonsági termosztát). Túlmelegedés esetén, vízhiánykor, a keringés leállása esetén ezek kikapcsolják a kazánt. - Kaszkád vezérlés és elektromos csatlakozások kapcsolására az 1KWMH18A vezérlés alkalmas. Egy egység 2-5 kazánt tud vezérelni. Szükség esetén a vezérlı egységek párhuzamos kapcsolásával több (10, 15, 20 ) kazán vezérelhetı. Az elektromos bekötés rajza a vezérlı egység dobozában található.

10 10 Füstgáz elvezetés A füstgáz győjtı, elvezetı csövét és a kéményt a szabványok szerint kell méretezni és kivitelezni. A levegıt a helyiségbıl szívhatják a kazánok, feltéve ha annak szellızése megfelelı. A légbeszívó nyílásoknál el kell távolítani a védıfedelet. A kazánok számától függıen az alábbi füstgáz győjtı átmérı szükséges: 3. Szerviz és karbantartás 3.1 A készülék beállítása Készülékszám Ø Csak szervizes szakember végezheti, ez a garanciának feltétele. Átállítás más gázfajtára (23.oldal, 16.ábra) 1. Vegye le a burkolatot. 2. Bontsa le a zárt kamrát. 3. Oldja az A kötést (23.oldal,16.ábra) 4. Cserélje ki a fúvókát az átállító készletben lévı fúvókára (G20 gázzal Ø6,70, G3 gázra Ø4,75 mm) 5. Tömítse le a kötést és ellenırizze, hogy tömör-e. 6. Beszabályozás után ragassza az átállító készletbıl az adatlapot az eredeti mellé. Szerelje vissza a burkolatot. 7. Indítsa el. Teszt üzemmód Nyomja le egyszerre a + és gombot 3 másodpercig, ezzel léphet be. Kazán paramétereinek beállítása Az M és a + gomb 3 másodpercnél továbbtartó egyidejő lenyomása után lehet belépni a menübe. Az M gomb lenyomásával lehet léptetni a paramétereket, a +/- gombokkal az értéket lehet állítani, és a C gomb lenyomásával nyugtázni.

11 11 Hıfokszabályozás Az M gomb lenyomásával lehet belépni a felhasználói menübe (részletesen ld. 1. részt), majd ott lehet elvégezni. 1. paraméter Főtıvíz hımérséklet 1 70 C (állítható C között) 2. paraméter HMV hımérséklet 2 50 C (állítható C között) Csak akkor végezhetı el a beszabályozás, ha távvezérlés nincs bekötve. A kazán fel van szerelve biztonsági szerelvénnyel, amely átmenetileg lekapcsolja, ha túl nagy a t. 3.2 Üzembe helyezés, kipróbálás A készüléket csak erre feljogosított szakember helyezheti üzembe. Az alábbi ellenırzéseket kell elvégezni az elsı begyújtás elıtt, eközben szükségessé válhat a rendszer megbontása, biztonsági szerelvényekbe és kazánba való beavatkozás. Begyújtás elıtt - Nyissa ki az összes záró szerelvényt a kazán és a rendszer között. - Ellenırizze a gázvezeték tömörségét, eközben óvatosan járjon el. - Töltse fel a főtési rendszert és bizonyosodjon meg arról, hogy az teljesen lelégtelenedett-e. Ellenırizze mind a rendszerbe szerelt, mind a kazánon lévı légtelenítıt. - Bizonyosodjon meg arról, hogy nincs vízszivárgás a főtı-, és a HMV rendszerben. - Ellenırizze az elektromos bekötést. - Ellenırizze a földelést. - Ellenırizze a kondenzvíz elvezetést. - Ellenırizze, hogy a gáznyomás és a fogyasztás megfelelı-e. - Ne legyen éghetı anyag a kazán közelében. Begyújtás - Nyissa ki a gázcsapot. - Légtelenítse a gázvezetéket. - Állítsa be a készüléket úgy, hogy a vezérlés gyújtást kérjen (a termosztát hıigényt jelezzen). - A fıkapcsolót állítsa ON állásba. - A kazán kapcsol és hozzávetıleg 1 perc alatt önellenırzı ciklust csinál végig, miközben a fı részeinek mőködését ellenırzi. A kijelzı egymás után a következıket mutatja: - software változat, - paraméter fajtája, - teszt üzemmód FHI Ha a ciklus normálisan lefutott: - Ha nincs főtési vagy HMV igény, akkor egy kis jelenik meg (készenlét) a főtési hımérséklet kíséretében. A szoba termosztát vagy a távvezérlés tudja aktiválni a főtést. - Ha a hıigény fennáll, akkor eltőnik a, megjelenik a C és a készülék mőködni kezd a szabályzó és biztonsági szerelvényeknek megfelelıen. - Ha rendellenesség lépne fel önellenırzés vagy begyújtás közben, a kijelzı a megfelelı hibakódot mutatja, és a kazán kikapcsol. Várjon 15 másodpercet, majd nyomja meg a reset

12 gombot. A gyújtási ciklus ismét mőködik. Ha második kísérletre sem indul a kazán, akkor nézze meg a hibaelhárítás fejezetet (3.4.) Megjegyzés: Feszültség kimaradáskor az égıt lekapcsolja az elektronika. Amikor a feszültség helyre áll, a kazán újra teszt ciklust végez, és ezt követıen az égı automatikusan újraindul (ha még fennáll a hıigény). Ellenırzés mőködés közben: - Bizonyosodjon meg arról, hogy nincs gáz vagy vízszivárgás. - Ellenırizze a füstgáz-levegı vezeték mőködését. - Ellenırizze, hogy megfelelıen áramlik-e a víz a főtési rendszerben. - Ellenırizze, hogy a moduláció (gázszelep) megfelelı-e. - Vizsgálja meg, hogy jól mőködik-e a gyújtás. Többszöri egymásután begyújtást végezve a termosztát segítségével. - A gázfogyasztás megfelel a kazán teljesítményének? - Ellenırizze a beállításokat és állítsa be az esetleges egyéni igények alapján. (kompenzációs görbe, teljesítmény, hımérséklet stb.) Kikapcsolás Zárja a gázcsapot, és kapcsolja le a feszültséget. Figyelem: Hosszantartó téli leállás esetén a fagykártól való megóvás érdekében víztelenítse le a készüléket (főtési-, és a HMV rendszer) vagy töltse fel fagyállóval a főtési rendszert és csak a HMV-t ürítse le. 3.3 Karbantartás (szakember végezze!) Idıszakos ellenırzés (készülék és füstgáz elvezetés). Évente legalább egyszer ellenırizze a következıket: - a vezérlı és biztonsági szerelvények (gázszelep, termosztát, stb.) korrekt mőködése - füstgáz-levegı vezeték tisztasága, átjárhatósága - a kondenzvíz elvezetés is legyen akadálytalan - a víz-, és gázvezetékek szigetelése legyen tökéletes - az elektródák legyenek tiszták - a víznyomás a főtési rendszerben legyen 1-1,5 bar, ha nincs meg, töltse fel - a tágulási tartály elınyomása feleljen meg a szükséges értékeknek (P tartály P főtés 0,1 bar) - a szivattyúk futása legyen akadálytalan A kazántest és az égı tisztítása Az égı összeállítást és a kazántestnek a kondenzátummal érintkezı részét évente egyszer tisztítani kell. A tisztításhoz használjunk sőrített levegıt vagy finom kefét. Vegyszert és drótkefét ne! Ezt követıen ellenırizze a gáztömörséget. 12

13 Hibaelhárítás Diagnosztika A kazán saját ellenırzı rendszerrel rendelkezik. Mőködési rendellenesség esetén a kijelzı villog és megjelenik a hibaazonosító kód. Az A -val jelölt hibák a készülék tartós leállását eredményezik. A kazánt újra kell indítani az R (reset) gomb lenyomásával. Az F jelő hibák átmeneti leállást okoznak, és automatikusan törlıdnek, ha visszatér a normális üzemállapot. Az alábbi felsorolás tartalmazza a kódokat és hibákat. A javítást csak erre feljogosított szakképzett szervizes végezze. Kód Hiba Lehetséges ok Megoldás Nincs gáz Ellenırizze a gázellátást és a vezeték légtelenítettségét A01 Sikertelen gyújtás Ellenırizze a gyújtót, az Gyújtó-, vagy ion elektródát, azok helyzetét és elektróda hibás tisztaságát Gázszelep hiba Ellenırizze a gázszelepet, Hibás vezérlés cserélje, ha kell A02 A 03 A04 F05 F06 F07 F08 Biztonsági termosztát kiold Füstgáz biztonsági berendezés A gyújtást követıen nem gyullad a fıégı Nem elég a főtési rendszer nyomása Ventilátor hiba Túl magas füstgáz hımérséklet. 3x 07(24 órán belül)=a03 Túl magas a főtési elıremenı hımérséklet Elıremenı NTC nem mőködik Nincs vízkeringés A vezeték részben eldugult vagy kicsi az átmérıje Alacsony gáznyomás, hibás ionelektróda, hibás a vezeték Vízhiány Nem kap feszültséget Hibás Füstgáz vezeték eldugult Kicsi az átmérı Szivattyú megszorult Szivattyú hibás Ellenırizze az NTC-t, és helyzetét Vizsgálja meg a szivattyút Ellenırizze a füstgáz vezetéket és a kilépés helyét A megfelelı részt ellenırizze Rátöltés (1-1,5 bar) Vezeték vizsgálata Csere Ellenırizni a füstgáz vezetéket és kilépı idomot Forgassa meg a szivattyú tengelyét Ellenırizze ill. cserélje a kondenzátort vagy a szivattyút Ellenırizni a rendszert és a szivattyút Ellenırizni az érintkezést, csatlakozásokat, szükség esetén csere F09 Túl magas a főtési Nincs cirkuláció a visszatérı hımérséklet rendszerben F10 Az elıremenı NTC hibás Kontakthiba vagy a szenzor romlott el F11 A visszatérı NTC hibás F12 HMV szenzor hiba F13 Füstgáz szenzor hibás F14 Külsı hımérséklet érzékelı hiba (ha van beszerelve) Szenzor hibás vagy a vezeték szakadt, zárlatos Ellenırizni, cserélni

14 14 A016 F17 Nincs összeköttetés a vezérlı és a gyújtóelektróda között Mikroprocesszor hiba A vezeték szakadt, vagy kontakthibás A mikroprocesszor mőködése nem megfelelı Ellenırizni a vezetéket és a kapcsolatot Áramtalanítsa a készüléket, majd kapcsoljon vissza. Ha a hiba fennáll, ellenırizze, ill. cserélje az elektronikát F18 F19 4. Mőszaki adatok, méretek 4.1. Méretek, csatlakozások

15 Összeállítás, fı alkotóelemek Jelmagyarázat az ábrához: 16. Ventilátor 98. Kapcsoló 32. Főtés keringtetı szivattyú 101. Fı vezérlı elektronika 34. Főtési elıremenı hıfok érzékelıje 114. Víznyomáskapcsoló 36. Automata légtelenítı 186. Főtési visszatérı hıfokérzékelıje 44. Kombinált gázszelep 188. Gyújtó 49. Túlmelegedés elleni biztonsági termosztát 191. Füstgáz hımérsékletérzékelı 68. Vezérlı szekrény az elektronikával 202. Transzformátor 230/24V 82. Ionizációs elektróda 204. Számítógép csatlakozás 83. Gyújtóelektronika 207. HMV tároló csatlakozás

16 Mőszaki adatok 4.4. Jelleggörbék Teljesítmény P max P min Felvett teljesítmény (főtıértéken) kw 46 13,8 Leadott teljesítmény 80/60 C kw 45,2 13,6 Leadott teljesítmény 50/30 C kw 48,4 14,4 Gáz Fúvóka G20 földgáz mm 6,7 Nyomás G20 földgáz mbar 20 Gázfogyasztás G20 földgáz Nm 3 /h 4,86 1,46 Fúvóka G31 PB mm 4,75 Gáznyomás G31 PB mbar 30 Gázfogyasztás G31 PB kg/h 3,6 1,8 Levegı fúvóka mm Ø 23,5 Főtés Max. üzemi nyomás bar 3 Kazán víztartalma liter 2,7 Méretek, súlyok, csatlakozások Magasság mm 720 Szélesség mm 630 Mélység mm 280 Bruttó súly kg 51 Gázbekötés ¾ Főtési elıre/vissza 1 Elektromos adatok Max. felvett üzemi teljesítmény W 190 Feszültség V/Hz 230/50 Védettség IPX4D magyarázat: m C.A. nyomásveszteség méterben

17 Elektromos bekötés 16. Ventilátor 117. Külön gázszelep (max. 20W) 32. Főtés keringtetı szivattyú 130. HMV töltı szivattyú (külön tartozék) 34. Főtési elıremenı szenzor 138. Külsı hımérsékletérzékelı szonda 44. Kombinált gázszelep 139. Beltéri egység (külön tartozék) 49. Biztonsági termosztát 155. HMV tartály hıfokérzékelı (külön tart.) 72. Szobatermosztát 186. Főtési visszatérı hıfokérzékelı (nem tartozik a szállítási terjedelembe) 188. Gyújtó (izzító) 82. Ionizációs elektróda 191. Füstgáz hımérsékletérzékelı 83. Gyújtóelektróda 202. Transzformátor 98. Kapcsoló V-os betáp 101. Fı vezérlı elektronika 204. Számítógép csatlakozás 104. Biztosíték 207. Kapocsléc 114. Víznyomáskapcsoló 500. Külsı szivattyú (külön tartozék)

Elite Stratos. Rétegtárolós kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv

Elite Stratos. Rétegtárolós kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Elite Stratos Rétegtárolós kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23)

Részletesebben

típusú álló gázkazán egybeépített tárolóval Használati - kezelési utasítás, gépkönyv

típusú álló gázkazán egybeépített tárolóval Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Econcept 25 K, 35 K típusú álló gázkazán egybeépített tárolóval Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u.

Részletesebben

New Elite 60 Tartályos kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv

New Elite 60 Tartályos kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv New Elite 60 Tartályos kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) 530-570,

Részletesebben

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 1 Tartalomjegyzék 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 3 2. EU tanúsítvány.. 3 3. Az SD 201 felszerelése 3 4. Biztonsági elıírások. 3 5. Szállított anyagok listája.. 3 6. A berendezés felszerelése..

Részletesebben

Pegasus F2 N 2S. Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok

Pegasus F2 N 2S. Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok Pegasus F2 N 2S Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok Használati kezelési utasítás, gépkönyv Modell: 51-68-85-102 Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft.

Részletesebben

Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy

Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy Econcept 15A, 25A, 25C, 35A, 35 C Kondenzációs, elıkeveréses égıjő fali gázkazán család Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy,

Részletesebben

HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft 2051. Biatorbágy, Felvég u.3 Tel/fax: (23) 530-589 e-mail: korpas.gyorgyi@ketkorkft.hu Honlap: www.ketkorkft.hu

Részletesebben

HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft 2051. Biatorbágy, Felvég u.3 Tel/fax: (23) 530-589 e-mail: korpas.gyorgyi@ketkorkft.hu Honlap: www.ketkorkft.hu

Részletesebben

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ a HBI_E készülékbe épített vezérlı JELLEMZİK R410A hőtıközeggel Üzemmódok: hőtés főtés HMV készítés DC inverteres kompresszor a hatásfok maximalizálására, a

Részletesebben

Domicompact. C 24, C 30, F 24, F 30 típusú fali gázkazán család Használati - kezelési utasítás, gépkönyv és jótállási jegy

Domicompact. C 24, C 30, F 24, F 30 típusú fali gázkazán család Használati - kezelési utasítás, gépkönyv és jótállási jegy Domicompact C 24, C 30, F 24, F 30 típusú fali gázkazán család Használati - kezelési utasítás, gépkönyv és jótállási jegy A tiszta égboltért Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft 2051 Biatorbágy,

Részletesebben

HAJDU. Kondenzációs Kombi Kompakt Gázkazán HGK 24 HGK 28 HGK 36

HAJDU. Kondenzációs Kombi Kompakt Gázkazán HGK 24 HGK 28 HGK 36 HAJDU Kondenzációs Kombi Kompakt Gázkazán HGK 24 HGK 28 HGK 36 Kezelési utasítás Elıször kérje meg a készülék beüzemelıjét, hogy mutassa meg Önnek, hogyan kell a készüléket és a berendezést feltölteni

Részletesebben

A beltéri egység: Az egység egy galvanizált rozsdamentes fémszekrény, ráégetett poliészter bevonattal.

A beltéri egység: Az egység egy galvanizált rozsdamentes fémszekrény, ráégetett poliészter bevonattal. 1. Általános leírás A TriAqua rendszer egy levegı-víz hıszivattyú, amely speciálisan a használati melegvíz-elıállításra lett kifejlesztve. Emellett főt télen, hőt nyáron bármely típusú épületben. A rendszer

Részletesebben

Econcept 100A. kondenzációs álló gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv

Econcept 100A. kondenzációs álló gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Econcept 100A kondenzációs álló gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) 530-570,

Részletesebben

New Elite 60 Tartályos kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv

New Elite 60 Tartályos kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv New Elite 60 Tartályos kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) 530-570,

Részletesebben

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009 IpP-CsP2 Baromfi jelölı berendezés általános leírás Típuskód: IpP-CsP2 Tartalomjegyzék 1. Készülék felhasználási területe 2. Mőszaki adatok 3. Mőszaki leírás 3.1 Állvány 3.2 Burkolat 3.3 Pneumatikus elemek

Részletesebben

Használati útmutató. R 24 E Elite. készülékhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY. Fali fűtő gázkészülék

Használati útmutató. R 24 E Elite. készülékhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY. Fali fűtő gázkészülék Használati útmutató R 24 E Elite készülékhez Fali fűtő gázkészülék Használati útmutató CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY MAGYAR KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSI UTASÍTÁSOK

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

HC30, HF18, HF 24, HF30

HC30, HF18, HF 24, HF30 Domina Domitop C24 E, F24 E, C30 E és F30 E típusú fali kombi gázkazánok, valamint HC24, HC30, HF18, HF 24, HF30 fűtő készülékek Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Magyarországi képviselő és forgalmazó:

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

>> a sorozat. >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás. Page 2

>> a sorozat. >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás. Page 2 Page 1 >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás A Bluehelix jó hatásfokú, alacsony káros anyag kibocsátású,mikroprocesszor vezérlésű, előkeveréses égőjű kondenzációs gázkazán család, fűtés és meleg

Részletesebben

POOL BASIC EVO DOUBLE

POOL BASIC EVO DOUBLE POOL BASIC EVO DOUBLE Kezelési utasítás 2000 Szentendre,Kızúzó u. 24., Tel.:(26)500-692, Fax:(26)500-693 Honlap: http://www.szeusz.eu E-mail: kereskedelem@szeusz.eu A CSOMAG TARTALMA A. Pool Basic Double

Részletesebben

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) 530-570,

Részletesebben

Logatherm hıszivattyúk WPS / WPS..K

Logatherm hıszivattyúk WPS / WPS..K Logatherm hıszivattyúk WPS / WPS..K WPS - sorozat 1. sz. fólia WPS..K - sorozat Jellemzık folyadék/víz hıszivattyú egyszerő telepítés külsı HMV tárolóval kombinálható főtıkörönként külön hımérséklet érzékelı

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ÉS BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ SRP

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ÉS BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ SRP HASZNÁLATI UTASÍTÁS ÉS BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ SRP Tartalomjegyzék Rendszer típus 70... 3 Rendszer puffer nélkül (rendszer típus 70)... 4 Rendszer típus 71... 5 Rendszer HMV pufferrel (rendszer típus 71)...

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft 2051. Biatorbágy, Felvég u.3 Tel: (23) 530-570 Fax: (23) 530-579 1 e-mail: info@ketkorkft.hu Honlap: www.ketkorkft.hu

Részletesebben

Használati utasítás. Légcsatornázható klímaberendezés

Használati utasítás. Légcsatornázható klímaberendezés Használati utasítás Légcsatornázható klímaberendezés Vezetékes szabályzó (standard tartozék) 1. idızítı kijelzı 2. ventilátor-fokozat kijelzı (Automata, magas, közepes, alacsony) 3. leolvasztási állapot

Részletesebben

Tervezési segédlet. Ferroli DIVATOP 60. F24 és F32 zárt égésterű. rétegtárolós fali kombi gázkazánhoz

Tervezési segédlet. Ferroli DIVATOP 60. F24 és F32 zárt égésterű. rétegtárolós fali kombi gázkazánhoz Tervezési segédlet Ferroli DIVATOP 60 F24 és F32 zárt égésterű rétegtárolós fali kombi gázkazánhoz Tartalom 1 Készülék jellemzők...1 1.1 Alkalmazási terület...1 1.2 Műszaki adatok... 2 1.3 Csatlakozó méretek...4

Részletesebben

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral 1 Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral Használati és beszerelési útmutató Nyilatkozat A parkolást segítı rendszert arra tervezték,

Részletesebben

Tervezési segédlet. Ferroli Econcept tech. fűtő 25A, 35A és átfolyós kombi 25C, 35C. kondenzációs fali gázkazánok

Tervezési segédlet. Ferroli Econcept tech. fűtő 25A, 35A és átfolyós kombi 25C, 35C. kondenzációs fali gázkazánok Tervezési segédlet Ferroli Econcept tech fűtő 25A, 35A és átfolyós kombi 25C, 35C kondenzációs fali gázkazánok Tartalom 1 Készülék jellemzők...1 1.1 Alkalmazási terület...1 1.2 Műszaki adatok...2 1.3 Csatlakozó

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató USB-RS485 USB-s RS485 konverter Szerelési és kezelési útmutató EUROPROX Bt. E-mail: europrox@enternet.hu E01-07001-0A T A R T A L O M 1. Általános termékismertetı...3 2. Telepítés, üzembe helyezés...3

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS cod. 3952121 [VII] - www.sime.it EGY KAZÁN AZ ÖSSZES TÍPUSÚ BERENDEZÉSHEZ A Vera HE az előkeveréses kondenzációs falikazánok új termékcsaládja, mely különböző megoldásokat

Részletesebben

Elite RBC 24 Elite RBS 24

Elite RBC 24 Elite RBS 24 Használati útmutató Elite RBC 24 Elite RBS 24 készülékekhez Fali gázkazánok bitermikus hőcserélővel Használati útmutató CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY MAGYAR

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

EÖRDÖGH TRADE MIKROELEKTRONIKAI és KERESKEDELMI KFT. ecolux DIMMER. Elektronikus feszültség dimmelı. Ver: 09/1

EÖRDÖGH TRADE MIKROELEKTRONIKAI és KERESKEDELMI KFT. ecolux DIMMER. Elektronikus feszültség dimmelı. Ver: 09/1 ecolux DIMMER Elektronikus feszültség dimmelı Ver: 09/1 2009 1. Általános ismertetés Éjszaka általában a csökkent energia felhasználás miatt megnövekedı feszültség hatására, a közvilágítás nagyobb energia

Részletesebben

KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL

KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL A technológia csúcsán Az Econcept Kombi Stratos készülék egy különösen sokoldalú hőközpont, alkalmas bármilyen fűtési rendszerbe,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20 373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással

Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással s 4 502 ACVATIX Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással SAL.. SAL31.. AC 230 V tápfeszültség, 3-pont vezérlıjel SAL61.. AC/DC 24 V tápfeszültség, 0 10

Részletesebben

Keverőköri szabályozó készlet

Keverőköri szabályozó készlet 0KITZONE00 Szerelési és használati útmutató Tahiti Condensing Tahiti Dual Line Tech Nias Condensing Niua Dual Line Tech Fondital fali kazánokhoz Kedves Vásárló Köszönjük, hogy cégünket és termékünket választotta.

Részletesebben

Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához

Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához A vásárolt terméket csak megfelelı szakismerettel rendelkezı, cégünk által felkészített szakember szerelheti fel, kötheti be

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

Romeo CR35906 távvezérlés kezelési, használati utasítás

Romeo CR35906 távvezérlés kezelési, használati utasítás Romeo CR35906 távvezérlés kezelési, használati utasítás ÁTTEKINTÉS A kezelıfelület folyadékkristályos kijelzıbıl és 7 nyomógombból áll. A fı beállításokat az 1 4 gombok segítségével lehet eszközölni. A

Részletesebben

Fatüzelés 1/2 m fahasábhoz BMK. Seite Kazánalaplap 2 Kezelı egység 5 Set-MK261 fali készülék 6

Fatüzelés 1/2 m fahasábhoz BMK. Seite Kazánalaplap 2 Kezelı egység 5 Set-MK261 fali készülék 6 Fatüzelés 1/2 m fahasábhoz BMK E-bekötési rajzok ungarisch BMK-A-EP-01 Seite Kazánalaplap 2 Kezelı egység 5 Set-MK261 fali készülék 6 HU-B37-004-V01-0215 Kazánalaplap (KP) 01 BMK idıjárásfüggı szab. nélkül

Részletesebben

fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS

fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS ECON 90 fűtő kondenzációs gázkazán telepítési utasítás Az Econ 90 fűtő kondenzációs gázkazán fejlesztési célkitűzése alapvetően az volt, hogy a FÉG- Vestale

Részletesebben

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal SABIANA SKYSTAR kazettás fan coil berendezések airtronics 1. oldal 2. oldal ALKALMAZÁS: FONTOS: A berendezés telepítése előtt gondosan olvassa el ezt a kézikönyvet A SkyStar berendezéseket kereskedelmi

Részletesebben

Tervezési segédlet. Ferroli DIVAtop. nyílt égésterű HC24, HC32 és zárt égésterű HF24, HF32. fali gázkazánokhoz

Tervezési segédlet. Ferroli DIVAtop. nyílt égésterű HC24, HC32 és zárt égésterű HF24, HF32. fali gázkazánokhoz Tervezési segédlet Ferroli DIVAtop nyílt égésterű HC24, HC32 és zárt égésterű HF24, HF32 fali gázkazánokhoz Tartalom 1 Készülék jellemzők...1 1.1 Alkalmazási terület...1 1.2 Műszaki adatok... 2 1.3 Csatlakozó

Részletesebben

Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató

Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató Forgalmazza: 6782, Mórahalom, Szegedi u. 108. 1. DPC-10 előlap bemutatása Modell száma LED lámpa LCD kijelző Nyomásegység Gombok

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK ÁLTALÁNOS LEÍRÁS CAME alap vezérlés 230V-os egyfázisú szárnyaskapu meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, max. 320W teljesítménnyel. A terméket teljes egészében a CAME Cancelli Automatici SPA.

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

MYDENS T KONDENZÁCI. Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz. Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz

MYDENS T KONDENZÁCI. Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz. Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz KORRÓZI ZIÓÁLLÓ ACÉL L IPARI KONDENZÁCI CIÓS S KAZÁN Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz is IPARI KONDENZÁCI CIÓS S KAZÁNOK SZÉLES

Részletesebben

VENTS KAM RENDSZERŐ ELEKTROMOS CENTRIFUGÁLIS VENTILÁTOR GÉPKÖNYV PS

VENTS KAM RENDSZERŐ ELEKTROMOS CENTRIFUGÁLIS VENTILÁTOR GÉPKÖNYV PS RENDELTETÉS: VENTS KAM RENDSZERŐ ELEKTROMOS CENTRIFUGÁLIS VENTILÁTOR GÉPKÖNYV 30637114-010.1-PS A fémházas 146-158 mm lapátátmérıjő VENTS KAM rendszerő elektromos centrifugális ventilátor a továbbiakban

Részletesebben

GÁZKÉSZÜLÉK CSALÁD. PARAPETES MINI CIRKO (MIKA-6E) TURBÓS KIVITELŰ MINI KAZÁN (MIKA-6E Turbó) GÁZKONVEKTOR (TGF.5 TGK.5) www.technorgaz.

GÁZKÉSZÜLÉK CSALÁD. PARAPETES MINI CIRKO (MIKA-6E) TURBÓS KIVITELŰ MINI KAZÁN (MIKA-6E Turbó) GÁZKONVEKTOR (TGF.5 TGK.5) www.technorgaz. GÁZKÉSZÜLÉK CSALÁD PARAPETES MINI CIRKO (MIKA-6E) TURBÓS KIVITELŰ MINI KAZÁN (MIKA-6E Turbó) GÁZKONVEKTOR (TGF.5 TGK.5) PARAPETES ÉS KÉMÉNYES Magyar Termék www.technorgaz.hu MIKA-6E/MIKA-6E.V A Technorgáz

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS

HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS SUN P7 pellet égı HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS Olvassa el figyelmesen a kezelési leírásban foglaltakat mivel fontos információkat tartalmaz a telepítésre, üzemeltetésre és a karbantartásra vonatkozóan!

Részletesebben

ZL180. Mőszaki leírás:

ZL180. Mőszaki leírás: A vásárolt terméket csak megfelelı szakismerettel rendelkezı, cégünk által felkészített szakember szerelheti fel, kötheti be és helyezheti üzembe a készülék leírásában szereplı módon! A leírás végén olvassa

Részletesebben

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO ELECTRONICA HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C MŰSZAKI ADATOK: Hőmérséklet tartomány: -50 0 C...+600 0 C Bemenet: PT-100 típusú érzékelők:

Részletesebben

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz magyarországi képviselet Fı alkatrészek 1) Hálózati transzformátor

Részletesebben

Elektronic Ah-Counter

Elektronic Ah-Counter Elektronic Ah-Counter GGAh-10 P10 E 1.1 1. Általános ismertetı A GGAh-10 - P10 jelő amperóra számláló a galvanizáló iparban szokásos töltésmennyiségek mérésére alkalmas, és IP 65 tömítettségő átlátszó

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

009SMA. SMA programozása: SMA leírás. CAME Leírás SMA. CAME Hungaria Kft

009SMA. SMA programozása: SMA leírás. CAME Leírás SMA. CAME Hungaria Kft SMA Telepítési figyelmeztetések: Az összes beállítást az SMA kikapcsolt állapotban kell végezni. A finombeállítás megkezdése elıtt kapcsolja be a berendezést, gyızıdjön meg arról, hogy az eszköz megfelelıen

Részletesebben

Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től

Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től Megnevezés Leírás Ábra Nettó listaár Cikkszám Tzerra M 24DS 256 000 Ft 90858 kondenzációs fali gázkazán család Tzerra M 24C fűtő (DS) és kombi (C) kivitelben, kis

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS (Telepítés, kezelés, karbantartás)

KEZELÉSI UTASÍTÁS (Telepítés, kezelés, karbantartás) Gépkönyv_UNICO_ HU_2010_V01.doc/ 2010-09-10 KEZELÉSI UTASÍTÁS (Telepítés, kezelés, karbantartás) TERMOMAX UNICO 24 F Kéményes kivitelő főtı gázkészülék TERMOMAX UNICO 24 F Turbós kivitelő főtı gázkészülék

Részletesebben

Kezelési utasítás. A zavarmentes és biztonságos üzemeltetés érdekében gondosan olvassa el ezt a kezelési utasítást és tartsa be a leírtakat!

Kezelési utasítás. A zavarmentes és biztonságos üzemeltetés érdekében gondosan olvassa el ezt a kezelési utasítást és tartsa be a leírtakat! EXHAUSTO füstgáz elszívó rendszer Kezelési utasítás Ez a kezelési utasítás EXHAUSTO füstgázelszívó rendszer a felhasználó által végrehajtható kezelési és ellenırzési mőveleteit tartalmazza! A zavarmentes

Részletesebben

Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy

Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy Kezelési utasítás Gépkönyv, és jótállási jegy Econcept 15A, 25A, 25C, 35A, 35 C Kondenzációs, előkeveréses égőjű fali gázkazán család. 1 1.1 A készülékek általános jellemzése Az Econcept 15A, 25A, 35A

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

Hőérzékelős egyedi pissoir-öblítő egység BK

Hőérzékelős egyedi pissoir-öblítő egység BK Hőérzékelős egyedi pissoir-öblítő egység BK00629 0000 000 01 2200 Monor, Mátyás király u. 11. T: 06-29/413-553, Fax: 06-29/413-535 E-mail: bandk@bandk.hu Internet: www.bandk.hu BK00629 0000 000 01 1/6

Részletesebben

Csak tömegmérı mérleg

Csak tömegmérı mérleg PS-50/60 Csak tömegmérı mérleg FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezıvásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu 1.

Részletesebben

MINIGAZ EVOLUTION. MH 16/21/28/35/45/55/75/95 MV 36/55/75/95 MC 21/28/35/45/55/75 típusok MŐSZAKI LEÍRÁS SZERELÉS HASZNÁLAT

MINIGAZ EVOLUTION. MH 16/21/28/35/45/55/75/95 MV 36/55/75/95 MC 21/28/35/45/55/75 típusok MŐSZAKI LEÍRÁS SZERELÉS HASZNÁLAT MINIGAZ EVOLUTION MH 16/21/28/35/45/55/75/95 MV 36/55/75/95 MC 21/28/35/45/55/75 típusok Centrifugális vagy axiális ventilátor Szabályozás és irányítás egy vezetéken Elektronikus gyújtás és ionizációs

Részletesebben

Fali kombi gázkészülék

Fali kombi gázkészülék C 267-01 made in Italy Panarea Compact Fali kombi gázkészülék Szélesség Magasság Mélység KAZÁNOK Környezetbarát hő HU Fali kombi gázkészülék Panarea Compact HELYTAKARÉKOS szűk helyeken is elfér PRAKTIKUS

Részletesebben

MULTI ECHO. 230V-os ablaknyitó motor

MULTI ECHO. 230V-os ablaknyitó motor 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu MULTI ECHO 230V-os ablaknyitó motor 1, Motor 7, Hatszögő anya alátéttel 2, Elsı csap a lánchoz 10, Motor

Részletesebben

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU és P112245 P112248 400RC/R-DI P112246 400RC/R-SAE b dimmerek izzólámpák, halogénlámpák fényáramát és motorok teljesítményét szabályozzák 40 1000 W-ig egy vagy több kapcsolási pontról. b Vezérelhetők a

Részletesebben

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN MODELLEK : 0201W KÓD : 25-40 180 0202W KÓD : 25-60 180 0302W - KÓD : 32-60 180 FELHASZNÁLÓK TÁJÉKOZTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

Részletesebben

ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN

ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN A legkompaktabb BAXI készülékcsalád Magas hatásfok (zárt égésterűeknek minősítés a 92/42/CEE szabvány szerint) Digitális vezérlőpanel széles LCD kijelzővel Kompakt hidraulikus szerelvénycsoport

Részletesebben

HERZ Teplomix. HERZ Armatúra Hungária Kft. Budapest, 1106 Keresztúri út 39-41. e-mail: office@herzarmatura.hu * www.herzarmatura.

HERZ Teplomix. HERZ Armatúra Hungária Kft. Budapest, 1106 Keresztúri út 39-41. e-mail: office@herzarmatura.hu * www.herzarmatura. HERZ Teplomix Termosztatikus háromjáratú szabályozószelep a kazán visszatérı ági hımérsékletének emeléséhez Normblatt 7766 2007. jan. kiadás Beépítési méretek, mm kvs (m3/h) kvs (m3/h) Rendelési szám Méret

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

Nagy kapacitás. Biztonságos és veszélytelen. Csendes, hatékony és megbízható

Nagy kapacitás. Biztonságos és veszélytelen. Csendes, hatékony és megbízható Nagy kapacitás A DEKO 190 nagymérető mosókamrával rendelkezik, egyidejőleg 2 db ágytál fedéllel és 4 db vizeletes kacsa ürítés nélküli befogadására alkalmas. A beépített lehajtható rácspolcra 4 db mosdótál

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV VC-50M FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezıvásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu 1. BEVEZETÉS 2 2. A MÉRLEG

Részletesebben

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK A COMPUTER ELHELYEZÉSE A GÉPEN... 2 A SZÁMÍTÓGÉP ELHELYEZÉSE... 2 A KONZOL FELSZERELÉSE... 3 AZ ÁRAMFORRÁS CSATLAKOZTATÁSA... 4 KIJELZŐ... 5 FUNKCIÓGOMBOK...

Részletesebben

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő 1. Áttekintés Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A biztosnágos és megfelelő működés érdekében, kérjük alaposan olvassa át a Qick Start kézikönyvet. A globálisan

Részletesebben

MINIMAX - K UNICO - F

MINIMAX - K UNICO - F MINIMAX - K UNICO - F MINIMAX - K, UNICO - F A TERMOMAX MINIMAX - K, UNICO - F fali gázkészülék család tökéletes komfortot kínál fûtés és melegvíztermelés terén egyaránt, minden alkalmazásban, ahol a legkülönbözõbb

Részletesebben

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése DL drainback napkollektor rendszer vezérlése Tartalom Rendszer jellemzői Rendszer elemei Vezérlés kezelőfelülete Működési elv/ Állapotok Menüfunkciók Hibaelhárítás Technikai paraméterek DL drainback rendszer

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása 7055 4700 11/00 Kérjük õrizze meg! Kezelési útmutató RC helyiség hõmérséklet szabályozó Általános elõírások Az RC helyiség hõmérséklet szabályozó egy, a következõkkel felszerelt moduláló helyiség hõmérséklet

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató RoboBox 50 Garázskapu nyitó Kezelési útmutató Mozgatható tömeg 50 kg Beállítható kimeneti teljesítmény korlát Távvezérlı tanuló funkció Gyors hajtásmegszakítási lehetıség Könnyő telepíthetıség 1 MŐSZAKI

Részletesebben

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 A svéd CTEK MULTI XT 14000 teljesítménye a gyors töltést igénylő, 24V-os rendszerben működő akkumulátoroknál mutatkozik meg igazán: teherautókban, buszokban, nagyobb

Részletesebben

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Az ESP modulos id kapcsoló kiskertek és közepes méret közterületek öntöz rendszeréhez kifejlesztett id kapcsoló. Az ESP modulos id kapcsoló kültéren és

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Szobatermosztát EKRTW

Szerelési kézikönyv. Szobatermosztát EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Olvassa el ezt a kézikönyvet figyelmesen, mielőtt a készüléket bekapcsolná. Ne dobja el! Őrizze meg, később még szükség lehet rá. A berendezés vagy tartozékainak

Részletesebben

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család DDC rendszerelemek, DIALOG-II család KIVITEL ALKALMAZÁS BEKÖTÉS A SYS-100 L típusú készülék egyszerű légkezelő szabályzására kifejlesztet integráló szabályzó. Egy kalorifert tartalmazó légtechnikákhoz

Részletesebben