BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Előterjesztés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Előterjesztés"

Átírás

1 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V Ügy in téző: Túrin ékovács Márta, Perényin éczibolya Edit, dr. Csernus Ibolya Mell.: kapcsolódó iratanyag Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) Telefax: (66) vantara.gyula@bekescsaba.hu NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat átszervezésének véleményezése Előkészítő: Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály Véleményező: Közművelődési,Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének április 25-én tartandó nyilvános ülésére Tisztelt Közgyűlés! A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 74. (1) bekezdése értelmében j anuár l-j étől az állam gondoskodik - az óvodai nevelés, a nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése, a többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése kivételével - a köznevelési alapfeladatok ellátásáról. A fentiek értelmében az általános iskolák, a középfokú intézmények, valamint a pedagógiai szakszolgálat intézményei a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (továbbiakban: KLIK) fenntartásába kerültek. Az új fenntartóva l történő ésszerű együttműködés formáinak kialakítása folyamatban van. A szakszolgálati feladatellátó helyek működtetése abban az esetben feladata a települési önkormányzatnak, ha az ellátás önkormányzati tulajdonú ingatlanban történik. Az Nkt. 83. (3) bekezdés b) pontja, valamint a (4) bekezdés h) pontja szerint a fenntartó a köznevelés i intézmény átszervezésével összefüggő döntése vagy véleményének kia lakítása előtt beszerzi a működte tő önkormányzat véleményét. Az Nkt. 83. (5) bekezdése érte lmében a (3)-(4) bekezdésben meghatározott vélemény kialakításához minden olyan információt hozzáférhetővé kell tenni a véleményezési joggal rendelkezők részére, ame ly a fenntartói döntés meghozatalához rendelkezésére áll. A vélemény kialakításához - az információk hozzáférhetővé téte lének napjától számítva legalább tizenöt napot kell biztosítani az érdekeltek részére.

2 2 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete szándékát nyilvánítja a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat átszervezésére a székhely és telephely vonatkozásában Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatához eljuttatott, a jelen e lőterjesztéshez csatolt rnellékletek (megkeresés véleményezés céljából, a je lenleg hatályos szakmai alapdokumentum, javaslatok az átszervezésre, az átszervezés részletes leírása, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szervezeti felépítésének ábrája) szerint. A Magyarország helyi önkormányzatairól szól ó CLXXXIX. törvény 42. -ának 11. pontja alapján a közgyűlés át nem ruházható hatáskörébe tartozik az állásfoglalás intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti. Kivonat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete által megküldött, mellékletben teljes szöveggel megtalálható anyagból: l. Atszervezés leírása: telephely létesítése A tagintézmény ügyviteli telephelyén (5600 Békéscsaba, Vandháti út 3.) a pedagógiai szakszolgálati f eladatok ellátását szolgáló helyiségek mérete és száma nem megfelelő a megnövekedett pedagógiai szakszolgálati feladatellátáshoz. A tagintézményi feladatok ellátásának segítésére a szakmai alapdokumentumban (az alapító okiratnak megfelelő dokumentum) is megjelenitve, új telephely létesítése. A Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsabai Tagintézménye a Békéscsabai Járás területén működő nevelési-oktatási intézményekben biztosítja egyes pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátását, afeladat jellegébőladódóan. A szakmai alapdokumentumban feltüntetésre kerülőfeladatellátási hely mint új telephely címe: 5600 Békéscsaba, Pásztor utca 17. Az ingatlan a Lencsési Altalános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a BÉKSZI Zwack JózsefKereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskolájának telephelye is. Ezen a fe ladatellátási helyen, 2 db helviségben évek óta folyik pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása. A továbbiakban is ezen feladatok ellátására szükségesek a helyiségek, már telephelyi szinten: - gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás; - nevelési tanácsadás keretében BTMNgyermekek, tanulók terápiás ellátása; - amennyiben lehetőség nyílik rá, akkor a tornateremben gyógytestnevelés ellátása. A fentiek alapján a szakmai alapdokumentumban tervezett változtatások az alábbiak: A pontban a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsabai Tagintézménye ügyviteli telephelye mellett, a Békéscsaba, Pásztor utca 17. alatti tagintézményi telep hely megjelenítése. A 6. pontban a telephelyen ellátott pedagógiai szakszolgálati fe ladatok meghatározása. A 7., a feladatellátást szolgáló vagyon és a felette való rendelkezés és használat joga pontban az adatok megjelenitése. 2. Atszervezés leírása: egyéb átszervezés A Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. szám alatti székhelyintézmény működtetési feladatait a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ látja el.

3 3 A Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat előzőfenntartótól történő átadása a mai napig nem történt meg, így működtetőnek a szakmai alapdokumentum eikészit ésekor, csak és kizárólag a Szociális és Gy ermekvédelmi Főigazga tó ság Békés Megyei Kirendeltsége volt megadható. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nem m űkodteti és nem is üzemelteti a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat székhelyiniézményét, ezért a szakmai alapdokumentumban a működtetés feladatait jelenleg ellátó Klebelsberg Intézményfenntartó Központot szükséges megjelölni. A fentiek alapján a szakmai alapdokumentum és pontját szükséges módosítani a leírtak szerint. A Pásztor utcai volt iskolaépületbe került át a jogelőd Esély Pedagógiai Központ által korábban a Pásztor utcai bölcsődében ellátott korai fejlesztés és mozgásfejlesztés 2 oktatásból kivont tanterembe, anélkül, hogy telephelyként megjelent volna az iskola alapító okiratában. Az Önkormányzatnak ebben az esetben tulajdonosként arról is állást kell foglalnia, hogy az átszervezéssel érintett, tulajdonában álló ingatlan - jelen esetben a Pásztor u. 17. szám alatti volt József Attila Általános Iskola épülete - KLIK által történő további igénybevételéhez hozzájárul-e. Amennyiben a jelenleg ott ellátott funkciók (BIC elhelyezése, óvodai gazdasági feladatellátás helyszíne) mellett egyéb célra szándékozik a szabad épületrészeket hasznosítani (pl. sport, ifjúság, kulturális ellátás), felajánlhatja az egyeztetést arra vonatkozóan, hogy szakszolgálati célra esetleg egyéb ingatlanban biztosít helyet. Az előterjesztést tárgyalja a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság, valamint a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság, határozatuk a Közgyűlésen kerül ismertetésre. A határozat végrehajtásában közreműködik az Oktatási, Közművelődési Pénzügyi és Gazdasági Osztály és a Stratégiai-Fej lesztési Osztály. és Sport Osztály, a Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy az alábbi határozati javaslat alapján hozza meg döntését. HATÁRÜZATI JAVASLAT L Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése továbbra is biztosítja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békés Megyei Pedagógiai Szakszo lgálata számára az Önkormányzat tulajdonában álló, Békéscsaba, Pásztor utca 17. szám alatti ingatlanban 2 db helyiség használatát szakszolgálati feladatok ellátására, egyidejűleg vállalja a működtetéssel együtt járó kötelezettségeket. A tornaterem igénybevétele gyógytestnevelési feladatok ellátására évenkénti egyeztetés alapján történhet, az alapító okiratban történő megje lenítés nélkül. II. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a nemzeti köznevelésrő l szóló évi CXC. törvény 83. -ának (4) bekezdés e alapján támogatja a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat átszervezését az alábbiak szerint:

4 4 A szakmai alapdo kumentum megfelelő pontjában feltüntetésre kerü l, mint UJ telephely, feladat ellátási hely, az 5600 Békéscsaba, Pásztor utca 17. szám alatti ingatlan. A vonatkozó pontban a fenti telephelyen ellátott pedagógiai szakszolgálati feladatok meghatározásra kerülnek: gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás; nevelési tanácsadás keretében BTMN gyermekek, tanulók terápiás ellátása, azzal a feltétellel, hogy a tevékenység kiterjed a békéscsabai óvodáskorú BTM-es gyermekek terápiás ellátására. A vonatkozó, a feladatellátást szolgáló vagyon és a felette való rendelkezés és használat joga pontban az adatok megj elenítésre kerülnek. A szakmai alapdokumentum megfelelő pontjában működtetőként a Békés Megye i Pedagógiai Szakszolgálat székhe lyintézménye tekintetében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.) kerül megje lölésre. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: április 27. Békéscsaba, április 25. Ellenjegyzés: Jogi: Pénzügyi:... ~/... /..../P~. Vantara Gyula polgármester

5 Béké Megyei Pedagógiai zakszolzálar 5600 B ék ésc ba. Ki.. E rn ő ll. "'.: Pf:. "'- T el: 66/ fax: óm E-maii: szakhizúl bmk.hu Web: \' Lhrntkhu Békéscsaba 1 'gy i Jogú Váras Polg ártnest ri I livatala Jantara yula p Igármc. t "r (kt. sz.: Ti szt It Polg árrn "st r r! z'gén)' Gyula a Klebel sberg Int 'zménylennt ná Központ B ék éscsabai 'Iankerü leti Igazgate k ipv: I 1 ~b n. a ' i 'X tör ' ' nr' (. kt.) 3.~ 4) szerint kér m a ti zielt Ké pvise lő t stül 1 t a mellék It java. lat vélem!n 'ez'. ~ r. Kérern. hogy az írásos véleményt küldj ék mcc áprili. 27-ig az alábbi címünkre. Béké ' egy i P dag' giai z' kszo lgálat.-600 B ' ké. saba. Ki ' Enl" u. s. Ki) szönörn : gil " eg.. üurnűköd és ük t. Ti z t l 11 I: Béké.csaha ~O 14. áprili. ll. Dávid Ilon II b. főigazpat ó

6 Békés 1\ egyei Pedagógiai. zakszolgálat 5600 Békéscsaba. Kiss Ern ő u. 3.: Pf:. 3: '1el: 6M fax: 66/ E-maiI: l.a kbiz(a hrnk.hu \\'d>: ww\\.hmtk.hu B ék éscsaba Mcgyei Jogu Város Polg ármcsteri Ilivatala Vantara Gyula polgármester Bék('scsa ha Szerit István t!'r Tisztelt Polgármester ljr! Pedagógiai Szaks zolgálat Át zer" 'zés leírása: tleph ly lét sít é 1\ ta iint izmény ügyvit li t I ph I.'én C 00 Békése ab. Vandháti út "'.) n p 'dag ' giai sz kszolgélati feladat k ellátá. ál szolgál ó helyis égck méret é száma II 111 III g lelő a nl gnövekcdctt pedagógiai szak zolná luti r ladat ellátá hoz. A tagintézményi fel datok ellát á: ának segít ~s irc a.zakrn ai alapdokumen tumban is nl si l nit 'c. új teleph ly léte It és. A Bek ~. 1 --gy i Pedagógiai Szak zolgálat B 'k' c. abai Tagint izrnény a Békése. abai Járás területén m űköd ő nev lé -i. n 'el é i-oktatási int ézm ényekb n biztosítja ' g) e ' p dagógiai szakszolg álat: feladatok ellátá.át. a feladat jellegcb ől adódóan. Valamennyi feladat ell át ás i-h l. nem k rülh t h az int ' ZI11 ' ny. zakmai c lapdokumentum ába. mint telephely. 1\ szakma i alapdokumentumban felt űnt "té. r k rül ö feladatell átási-h I:. mint új t,i phel: cím ': 5600 B ikéscsaba. Pá ' /-101' utca] 7.. am l, él Lencs é i. ltaláno: I ' 'o la é lapr kl! Művé zcti Iskola. vaiamin! a Br~K 'ZI. zakk épzö 1 kola 1.\.ack Józs f K.re: kedolmi és /end égl átóipari Tagi, ktlláj: nak t lephelye. ('J l'n a íe!a latell átási- hely 'll. 2 uh h,1\iséubcn é\ k óta folyik p edag ógia: zak: lolgá lati elad ntok cll áuisa. tov áhbiakban is 'Z II r ladatok cliátá. ára szüksé~'c ek a hel: i ég k. már telephely i szintcn : gyóg..pedag ógiai ianá adás. korai fejle zt és. oktatá ' é: gondoz ás: 1lL'\ "I'. i tana " adá. k 'r 'l ih n B'I \1: 1 (I~ cnn k tant 1')1.. ter ápi ás ell át á:a. Atszcryc/ é. cl (-ri nt_ll.!i!\1 int ;/Ill ~-,,-=Il-,-,,~ ~ ~ ()O() B ék ~~ C. i. ba. Kis: l.rn ő utca.i. 1

7 /\ zekhelyint ézm ény m űk ödt ct ési feladatait él KI'h Isberg Int ézm ényfenntart ó Központ látja cl. Békés Mcgyei Pedagógiai. zakszolgálat el őz ő lenntart ótól történő átadá a a mai napig nem történt meg. így m űködtet őnck él szakmai alapdokumentum elkészíté ekor. csak t., kizárólag a Szn.iá li: és iycrmekv éd Imi F őigazgat ó: ál? Béké. 1egyei Kirendelt 'g \ olt III gadhat ó. ' z ci ális és Gy rmekv éd Imi F őig zuat ós ág nem m űködtcti ' nem i. üzem It ti 'l Béké.' Mcgy i Pedagógiai Szakszoluálat z ikhclyint ézmény ét. zért a szakmai alap lokurncntumban a m űködt té. f [adatait jelenleg ellátó Kleb.lsbcrg Intézményr nntart ó Központot szüks égc: 111 gjclölni. B ék iscsaba áprili s 14.. 'd Ilon.igaz zat ó 2

8 Átszervezéssel érintett tagintézményitelephely: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsabai Tagintézménye, 5600 Békéscsaba, Vandháti út 3. Átszervezés leírása: telephely létesítése A tagintézmény ügyviteli telephelyén (5600 Békéscsaba, Vandháti út 3.) a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátását szolgáló helyiségek mérete és száma nem megfelelő a megnövekedett pedagógiai szakszolgálati feladatellátáshoz. A tagintézményi feladatok ellátásának segítésére a szakmai alapdokumentumban is megjelenítve, új telephely létesítése. A Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsabai Tagintézménye a Békéscsabai Járás területén működő nevelési, nevelési-oktatási intézményekben biztosítja egyes pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátását, a feladat jellegéből adódóan. A tagintézményben jelenleg 17 fő teljes állású pedagógus munkakörben alkalmazott, 9 fő óraadó, heti 57 órában, l fő nem pedagógus munkakörben alkalmazott, 2014/2015. tanévtől tervezetten 20 fő teljes állású pedagógus és l fő nem pedagógus vesz részt a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátásában. Valamennyi feladatellátási-hely nem kerülhet be az intézmény szakmai alapdokumentumába, mint telephely, mivel a szakszolgálati feladatok ellátása Békés megyében több száz helyen történik. A létesítendő telephelyen ellátott pedagógiai szakszolgálati feladatok tekintetében lényegesen növekszik az ellátotti létszám, ezért szükséges a telephe1yként történő megjelenítése a szakmai alapdokumentumban. A szakmai alapdokumentumban feltüntetésre kerülő feladatellátási-hely, mint új telephely címe: 5600 Békéscsaba, Pásztor utca 17., amely a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a BÉKSZI Szakképző Iskola Zwack JózsefKereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskolájának telephelye. Ezen a feladat ellátási helyen, 2 db helyiségben évek óta folyik pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása. A továbbiakban is ezen feladatok ellátására szükségesek a helyiségek, már telephelyi szinten: gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás; nevelési tanácsadás keretében BTMN gyermekek, tanulók terápiás ellátása; amennyiben lehetőség nyílik rá, akkor a tornateremben gyógytestnevelés ellátása. A szakmai alapdokumentumban tervezett változtatás: A pontban a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsabai Tagintézménye ügyviteli telephelye mellett, Békéscsabán a Pásztor utca 17. alatti tagintézményi telephely megjelenítése; A 6. pontban a telephelyen ellátott pedagógiai szakszolgálati feladatok meghatározása. A 7. pontban a feladatellátást szolgáló vagyon és a felette való rendelkezés joga pontban az adatok megjelenítése. Átszervezéssel érintett tagintézményitelephely: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, 5600 Békéscsaba, Kiss Emő utca 3. Átszervezés leírása: egyéb átszervezés A székhelyintézmény működtetési feladatait a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ látja el. A Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat előző fenntartótól történő átadása a mai napig nem történt meg, így működtetőnek a szakmai alapdokumentum elkészítésekor, csak és kizárólag a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltsége volt megadható. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nem működteti és nem is üzemelteti a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat székhelyintézményét, ezért a szakmai alapdokumentumban

9 a működtetés feladatait jelenleg ellátó Klebelsberg Intézményfenntartó Központot szükséges megjelölni. A szakmai alapdokumentumban tervezett változtatás: A és a pontban Szervezeti ábra

10 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló (VII 5.) EMMI utasítás modositásárál rendelkező az emberi erőforrások minisztere (X 4.) EMMI utasítása mellékletében, a Magyar Közlöny évi 49. számú Hivatalos Értesítőjében október 4. napján megjelent szakmai alapdokumentum Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Békés megye Tankerület megnevezése: KLIK Békéscsabai Tankerülete OM azonosító: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai alapdokumentuma A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 21. (3) bekezdése szerinti tartalommal, figyelemmel a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 123. (1) bekezdésében leírtakra, az alábbi szakmai alapdokumentumot adom ki: A köznevelési intézmény 1. Megnevezései 1.1. Hivatalos neve: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 2. Feladatellátási helyei 2.1. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kiss Emő utca Tagintézmények megnevezése és telephelyei Tagintézmény hivatalos neve: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békési Tagintézménye Ügyviteli telephelye: 5630 Békés, Jantyik utca Tagintézmény telephelye: 5630 Mezőberény, Luther tér 1-2.

11 Tagintézmény hivatalos neve: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsabai Tagintézménye Ügyviteli te1ephe1ye: 5600 Békéscsaba, Vandháti út Tagintézményte1ephelye: 5920 Csorvás, István király utca Tagintézmény hivatalos neve: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyomaendrődi Tagintézménye Ügyviteli telephelye: 5510 Dévaványa, Bem Józsefutca Tagintézmény telephelye: 5500 Gyomaendrőd, Fő út 2-4/ Tagintézmény hivatalos neve: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézménye Ügyviteli telephelye: 5700 Gyula, Ady Endre utca Tagintézmény telephelye: 5742 Elek, Lőkösházi utca Tagintézmény hivatalos neve: Ügyviteli te1ephelye: Tagintézmény hivatalos neve: Ügyviteli te1ephe1ye: Tagintézmény hivatalos neve: Ügyvite1i te1ephelye: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mezőkovácsházi Tagintézménye 5800 Mezőkovácsháza, Hősök tere 6. Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Orosházi Tagintézménye 5900 Orosháza, Kossuth tér 1. Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sarkadi Tagintézménye 5720 Sarkad, Kossuth utca Tagintézmény hivatalos neve: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szarvasi Tagintézménye Ügyvite1i te1ephe1ye: 5540 Szarvas, Bethlen Gábor utca 11/ Tagintézmény telephe1ye: 5540 Szarvas, Kossuth Lajos utca Tagintézmény hivatalos neve: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szeghalmi Tagintézménye

12 Ügyviteli telephelye: 5520 Szeghalom, Dózsa György utca 9-ll Tagintézmény telephelye: 5525 Füzesgyarmat, Széchenyi utca Tagintézmény telephelye: 5516 Körösladány, Wenckheim Béla utca 6/ Tagintézmény telephelye: 5530 Vésztő, Rákóczi Ferenc utca Alapító és a fenntartó neve és székhelye 3.1. Alapító szerv neve: Emberi Erőforrások Minisztériuma 3.2. Alapítói jogkör gyakorlója: emberi erőforrások minisztere 3.3. Alapító székhelye: 1054 Budapest, Akadémiautca Fenntartó neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 3.5. Fenntartó székhelye: 1051 Budapest, Nádorutca Típusa: pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény 5. OM azonosító: Köznevelési és egyéb alapfeladata Békéscsaba, Kiss Ernő utca pedagógiai szakszolgálati feladat szakértői bizottsági tevékenység továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás Békés, Jantyik utca

13 pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Békéscsaba, Vandháti út pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés

14 iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Dévaványa, Bem Józsefutca pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Gyula, Ady Endre utca pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység

15 nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Mezőkovácsháza, Hősök tere pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Orosháza, Kossuth tér 1.

16 pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Sarkad, Kossuth utca pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés

17 iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Szarvas, Bethlen Gábor utca 11/ pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Szeghalom, Dózsa György utca pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység

18 nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Mezőberény, Luther tér l pedagógiai szakszolgálati feladat szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás gyógytestnevelés Gyomaendrőd, Fő út 2-4/ pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás

19 logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Elek, Lőkösházi utca pedagógiai szakszolgálati feladat szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Szarvas, Kossuth Lajos utca pedagógiai szakszolgálati feladat szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás Füzesgyarmat, Széchenyi utca 2.

20 pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás nevelési tanácsadás logopédiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Körösladány, Wenckheim Béla utca 6/ pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása

21 Vésztő, Rákóczi Ferenc utca pedagógiai szakszolgálati feladat gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása Csorvás, István király utca pedagógiai szakszolgálati feladat logopédiai ellátás gyógytestnevelés iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás 7. A feladatellátást szolgáló vagyon és a felette való rendelkezés és használat joga Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3.

22 Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Működtető székhelye: 3917 nettó 324,35 nm Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltsége 5600 Békéscsaba, Derkovits sor Békés, Jantyik utca Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIK jogköre: Működtető neve: Működtető székhelye: 5612 nettó 636,82 nm Békés Város Önkormányzata 5630 Békés, Petőfi Sándor utca Békéscsaba, Vandháti út Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIKjogköre: 1286 nettó 88 nm vagyonkezelőijog Dévaványa, Bem Józsefutca 4.

23 Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Működtető székhelye: 1896 nettó 247,79 nm Dévaványa Város Önkormányzata 5510 Dévaványa, Hősök tere Gyula, Ady Endre utca Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Működtető székhelye: 4727 nettó 206 nm Gyula Város Önkormányzata 5700 Gyula, Petőfi tér Mezőkovácsháza, Hősök tere Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: 452/7 nettó 54 nm MezőkovácsházaVáros Önkormányzata

24 Működtető székhelye: 5800 Mezőkovácsháza, Árpád utca Orosháza, Kossuth tér Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIKjogköre: 1183 nettó 94 nm vagyonkezelőijog Sarkad, Kossuth utca Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: nettó 66 nm Intézmény jogköre: KLIK jogköre: Működtető neve: Sarkad Város Önkormányzata Működtető székhelye: 5720 Sarkad, Kossuth utca Szarvas, Bethlen Gábor utca 11/ Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: nettó 336 nm Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Szarvas Város Önkormányzata

25 Működtető székhelye: 5540 Szarvas, Szabadság út Szeghalom, Dózsa György utca 9-ll Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Működtető székhelye: 472 nettó 242 nm Szeghalom Város Önkormányzata 5520 Szeghalom, Szabadság tér l Mezőberény, Luther tér l Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIK jogköre: Működtető neve: Működtető székhelye: 2413 nettó 325 nm MezőberényVáros Önkormányzata 5650 Mezőberény, Kossuth tér Gyomaendrőd, Fő út 2-4/ Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: 6291 nettó 46 nm

26 KLIK jogköre: Működtető neve: Működtető székhelye: Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd, Selyem utca Elek, Lőkösházi utca Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: nettó 108 nm Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Elek Város Önkormányzata Működtető székhelye: 5742 Elek, Gyulai út Szarvas, Kossuth Lajos utca Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: nettó 33 nm Intézmény jogköre: KLIK jogköre: Működtető neve: Szarvas Város Önkormányzata Működtető székhelye: 5540 Szarvas, Szabadság út Füzesgyarmat, Széchenyi utca Helyrajzi száma: 2378/1

27 Hasznos alapterülete: nettó 90 nm Intézményjogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Füzesgyarmat Város Önkormányzata Működtető székhelye: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér Körösladány, Wenckheim Béla utca 6/ Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: nettó 179 nm Intézményjogköre: KLIK jogköre: Működtető neve: Körösladány Város Önkormányzata Működtető székhelye: 5516 Körösladány, Dózsa György út Vésztő, Rákóczi Ferenc utca Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Működtető székhelye: 1475 nettó 52 nm Vésztő Város Önkormányzata 5530 Vésztő, Kossuth Lajos út 62.

28 Csorvás, István király utca Helyrajzi száma: Hasznos alapterülete: nettó 34 nm Intézmény jogköre: KLIKjogköre: Működtető neve: Csorvás Város Önkormányzata Működtető székhelye: 5920 Csorvás, Rákóczi Ferenc utca Vállalkozási tevékenységet nem folytathat.

29 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete Iktatószám: Ü gy i n t é ző : Mellék let: Hivatkozás: 321/2014/KLIKl033 Tóthné Bertalan Julianna JAVASLAT A Békés Megyeí Pedagógiai Szakszolgálat (5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3.) évi átszervezésére Átszervezéssel érintett tagintézményitelephely: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsabai Tagint ézménye, 5600 Békéscsaba, Vandháti út 3. Átszervezés leírása: telephely létesítése A tagintézményben a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátását szolgáló helyiségek mérete és száma nem megfelelő a megnö vekedett pedagógiai szakszolgálati feladatellátáshoz. A tagin tézményi feladatok ellátásának segítésére új telephely létesítése. Az új telephely címe : 5600 Békéscsaba, Pásztor utca 17. Békéscsaba, április 9. '. ~C ~ <.)..~ CZ,égép'y Gyula ' <, tank~rületi igazgató -.,.-t

30 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete Iktatószám : 323/2014/KLIKl033 Ügyintéző: Tóthné Bertalan Julianna Melléklet: Hivatkozás: - JAVASLAT A Békés Megyeí Pedagógiai Szakszolgálat (5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3.) évi átszervezésére Átszervezéssel érintett tagintézményitelephely: Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, Kiss E rn ő utca 3. Átszervezés leírása: egyéb átszervezés A székhelyintézmény m űködtet ési feladatait a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ látja ej. Békéscsaba, ápril is 9.. 1:, 'ó. /, ~ %» > - Czégény Gyula t;.nkeruleti igazgató ) / '

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai alapdokumentuma

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai alapdokumentuma A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező 39/2014. (XI. 6.) EMMI utasítás mellékletében, a Magyar Közlöny

Részletesebben

Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai alapdokumentuma

Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai alapdokumentuma A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 44/2015. (IX. 10.) EMMI utasítás 5. (3) bekezdése alapján kiadott, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: molnarpeter@pr.hu Tárgyalja: Oktatási, Sport és Kulturális Bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testület

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 24-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő pedagógiai

Részletesebben

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály 1055 Budapest, Szalay utca 10-14. Postacím: 1363 Budapest, Pf. 19. Telefon: (+36-1) 374-2450 Telefax: (+36-1) 374-2474 Honlap: www.oktatas.hu E-mail:

Részletesebben

Esély Pedagógiai Központ Általános Iskola, Speciális Szakiskola. szakmai alapdokumentuma

Esély Pedagógiai Központ Általános Iskola, Speciális Szakiskola. szakmai alapdokumentuma Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Békés megye Tankerület megnevezése: KLIK Békéscsabai Tankerülete OM azonosító: 028452 Esély Pedagógiai Központ Általános Iskola, Speciális Szakiskola szakmai

Részletesebben

Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola szakmai alapdokumentuma Megnevezései Feladatellátási helyei Alapító és a fenntartó neve és székhelye Típusa:

Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola szakmai alapdokumentuma Megnevezései Feladatellátási helyei Alapító és a fenntartó neve és székhelye Típusa: A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező 39/2014. (XI. 6.) EMMI utasítás mellékletében, a Magyar Közlöny

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 44/2015. (IX. 10.) EMMI utasítás 5. (3) bekezdése alapján kiadott, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Tisztelt Képviselő-testület!

POLGÁRMESTERE. Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Sürgősségi indítvány a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat által működtetett, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott

Részletesebben

1.1. Hivatalos neve: Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

1.1. Hivatalos neve: Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Somogy megye Tankerület megnevezése: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Fonyódi Tankerülete OM azonosító: 033998 Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és

Részletesebben

1.1. Hivatalos neve: Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola és Kollégium

1.1. Hivatalos neve: Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola és Kollégium Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Jász-Nagykun-Szolnok megye Tankerület megnevezése: KLIK Tiszafüredi Tankerülete OM azonosító: 036014 Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola

Részletesebben

Előterjesztés. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének április 28-i ülésére

Előterjesztés. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének április 28-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu Előterjesztés Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Jász-Nagykun-Szolnok megye Tankerület megnevezése: KLIK Szolnoki Tankerülete OM azonosító: 036023

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Jász-Nagykun-Szolnok megye Tankerület megnevezése: KLIK Szolnoki Tankerülete OM azonosító: 036023 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló /013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező az emberi erőforrások minisztere 37/013. (X. 4.) EMMI utasítása

Részletesebben

Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola szakmai alapdokumentuma

Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola szakmai alapdokumentuma Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szigetszentmiklósi Tankerülete OM azonosító: 040036... melléklet Ádám Jenő Zeneiskola,

Részletesebben

15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére

15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére 15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. május 5-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Batsányi János Gimnázium és Kollégium

Részletesebben

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: KLIK Nagykőrösi Tankerülete OM azonosító: 039999

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: KLIK Nagykőrösi Tankerülete OM azonosító: 039999 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező az emberi erőforrások minisztere 37/2013. (X. 4.) EMMI utasítása

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Lisznyay Szabó Gábor Alapfokú Művészeti Iskola intézményi szakmai alapdokumentuma

ALAPÍTÓ OKIRAT. Lisznyay Szabó Gábor Alapfokú Művészeti Iskola intézményi szakmai alapdokumentuma ALAPÍTÓ OKIRAT Lisznyay Szabó Gábor Alapfokú Művészeti Iskola intézményi szakmai alapdokumentuma A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21. (3) bekezdése szerinti tartalommal, figyelemmel

Részletesebben

Jelenben a jövő A pedagógiai szakszolgálati rendszer átalakítása Pest megyében

Jelenben a jövő A pedagógiai szakszolgálati rendszer átalakítása Pest megyében Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerület Jelenben a jövő A pedagógiai szakszolgálati rendszer átalakítása Pest megyében 2013. április 29. Pomáz épület átadásának 10. évfordulója Jogszabályi

Részletesebben

IX.3.27. Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola szakmai alapdokumentuma

IX.3.27. Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola szakmai alapdokumentuma IX.3.7. Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Hajdú-Bihar megye Tankerület : KLIK Debreceni Tankerülete OM azonosító: 030 Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola szakmai alapdokumentuma

Részletesebben

Dr. Mez Ferenc - Thúry György Gimnázium és Szakképz Iskola szakmai alapdokumentuma

Dr. Mez Ferenc - Thúry György Gimnázium és Szakképz Iskola szakmai alapdokumentuma XX.4.17. Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Zala megye Tankerület megnevezése: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nagykanizsai Tankerülete OM azonosító: 0766 Dr. Mez Ferenc - Thúry György

Részletesebben

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére 17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. március 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Szász Márton Általános Iskola

Részletesebben

1.1. Hivatalos neve: Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola

1.1. Hivatalos neve: Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola A lenti szakmai alapdokumentum egyelőre nem véglegesített dokumentum, így nem használható fel semmilyen szempontból az intézmény szakmai alapdokumentumaként! Az intézmény székhelye szerinti megye neve:

Részletesebben

Tárgy: A KLIK fenntartásában működő XVI. kerületi köznevelési intézmények évi átszervezésének véleményezése. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: A KLIK fenntartásában működő XVI. kerületi köznevelési intézmények évi átszervezésének véleményezése. Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2016. április 20. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: Erdősné dr. Kocsis Helga Humán Ügyosztály vezetője. Tisztelt

Részletesebben

Egyszerű szótöbbség Oktatási, Kulturális. Sport Bizottság. Nyílt ülés Sápi András osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály

Egyszerű szótöbbség Oktatási, Kulturális. Sport Bizottság. Nyílt ülés Sápi András osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály Előterjesztés Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. február 1-jel ülésére Sorszám: 1 3 Tárgy: Iskolai korzethatarok veleme... r r Döntéshozatal módja: Véleményező bizottság: Egyszerű szótöbbség

Részletesebben

Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola szakmai alapdokumentuma

Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola szakmai alapdokumentuma A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló /013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező az emberi erőforrások minisztere 37/013. (X. 4.) EMMI utasítása

Részletesebben

Balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium és Szakképző Iskola szakmai alapdokumentuma

Balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium és Szakképző Iskola szakmai alapdokumentuma IX.3.48. Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Hajdú-Bihar megye Tankerület megnevezése: KLIK Debreceni Tankerülete OM azonosító: 031245 Balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium és Szakképző Iskola szakmai

Részletesebben

Előterjesztés. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről

Előterjesztés. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről 9953-13/2013 Előterjesztés a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről Tisztelt Közgyűlés! A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY. Előterjesztés. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz -

SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY. Előterjesztés. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz - 4401 NYIREGYHÁZA, KOSSUTH TER 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-s85; FAX: J6 42 524-586 EMAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: SZOC-3313-2/ 2018 Ügyintéző: Tóthné Csatlós Ildikó Előterjesztés -a Köznevelési,

Részletesebben

Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szakmai alapdokumentuma

Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szakmai alapdokumentuma A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ által 2017. szeptember 11. napján kiadott szakmai alapdokumentum Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Csongrád megye Fenntartó tankerületi központ megnevezése:

Részletesebben

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály 1055 Budapest, Szalay utca 10-14. Postacím: 1363 Budapest, Pf. 19. Telefon: (+36-1) 374-2450 Telefax: (+36-1) 374-2474 Honlap: www.oktatas.hu E-mail:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT amellyel Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde 2013. június 21. napján kelt, 2013. július 1-től hatályos alapító

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tárgy: Sürgősségi indítvány Tisztelt Képviselő-testület! A Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat SZMSZ-e lehetőséget ad sürgősségi indítvány

Részletesebben

Javaslat a közoktatási intézmények működtetéséről szóló döntés meghozatalára

Javaslat a közoktatási intézmények működtetéséről szóló döntés meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a közoktatási intézmények működtetéséről

Részletesebben

NYILVANOS ÜLÉS napirendje

NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. 1kt. sz.: V. 30912011. Előadó: Túriné Kovács Márta Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására

Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására Ózd, 2018. április 27. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Képviselő-testületi Osztály Az Egri Főegyházmegye

Részletesebben

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása Az előterjesztés száma: 95/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. május 29-én, 18-órakor megtartandó ülésére A Decs Tesz- Vesz

Részletesebben

Kazincbarcika, március 22. Szitka Péter. polgármester

Kazincbarcika, március 22. Szitka Péter. polgármester Előterjesztő: Készítette: Tóth Eszter referens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolát érintő intézményátszervezés

Részletesebben

MEGSZÜNTETŐ OKIRAT. 5. A megszüntetésre kerülő költségvetési szerv megszűnésének ideje:

MEGSZÜNTETŐ OKIRAT. 5. A megszüntetésre kerülő költségvetési szerv megszűnésének ideje: 152/2004. (XII. 9.) MÖK határozat 2/A. sz. melléklete 2004. december 31-i hatállyal az államháztartásról szóló Nevelési Tanácsadó (OM azonosító: 200108) 8400 Ajka, Ifjúság u. 9. a.) A jogelőd megszűnésének

Részletesebben

A gyógytestnevelés jelenlegi rendszere, az új szakszolgálati rendelet alapelvei

A gyógytestnevelés jelenlegi rendszere, az új szakszolgálati rendelet alapelvei A gyógytestnevelés jelenlegi rendszere, az új szakszolgálati rendelet alapelvei 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról 21. A közoktatás pedagógiai szakszolgálatainak intézményei: gyógypedagógiai tanácsadó,

Részletesebben

Javaslata Páneurópa Általános Iskolában történő alapfokú művészeti oktatás kiterjesztéséhez szükséges önkormányzati véleményezésre

Javaslata Páneurópa Általános Iskolában történő alapfokú művészeti oktatás kiterjesztéséhez szükséges önkormányzati véleményezésre Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslata Páneurópa Általános Iskolában történő

Részletesebben

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT 1.1. Az intézmény neve: ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

Részletesebben

27. NAPIREND Ügyiratszám:1/709-2/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 23-i nyilvános ülésére

27. NAPIREND Ügyiratszám:1/709-2/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 23-i nyilvános ülésére 27. NAPIREND Ügyiratszám:1/709-2/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. november 23-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Veszprém Megyei Pedagógiai

Részletesebben

Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola szakmai alapdokumentuma

Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola szakmai alapdokumentuma A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező az emberi erőforrások minisztere 37/2013. (X. 4.) EMMI utasítása

Részletesebben

r3 2- Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 9-i ülésére Tár2v: Kjrzethatárok véleményezése Sorszám:

r3 2- Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 9-i ülésére Tár2v: Kjrzethatárok véleményezése Sorszám: Tár2v: Kjrzethatárok véleményezése Sorszám: r3 2- Elokeszitette: Sapi Andras Intezmenyi referens Döntéshozatal módja: Egyszem szotobbseg Véleményező ktatási, Kulturális és Sport Bizottság Táralás módja:

Részletesebben

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály 1055 Budapest, Szalay utca 10-14. Postacím: 1363 Budapest, Pf. 19. Telefon: (+36-1) 374-2450 Telefax: (+36-1) 374-2474 Honlap: www.oktatas.hu E-mail:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 200-4/2014 E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én

Részletesebben

VEGYES ÜGYEK Ügyiratszám: 1/326-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 29-i nyilvános ülésére

VEGYES ÜGYEK Ügyiratszám: 1/326-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 29-i nyilvános ülésére VEGYES ÜGYEK Ügyiratszám: 1/326-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. április 29-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Szász Márton Általános Iskola intézmény-átszervezésének

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 30-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 30-i ülésére 5. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 30-i ülésére Tárgy: Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának felülvizsgálta Az előterjesztést

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás Kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló: - különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, - a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály 1055 Budapest, Szalay utca 10-14. Postacím: 1363 Budapest, Pf. 19. Telefon: (+36-1) 374-2450 Telefax: (+36-1) 374-2474 Honlap: www.oktatas.hu E-mail:

Részletesebben

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Öttevény Község Polgármesterétől Öttevény, Fő u. 100. 5. napirend Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Az Öttevényi

Részletesebben

Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat A Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat alakulása A korábbi széttagolt és hiányos intézményi hálózat alapjain kellett létrehozni, képlékeny jogszabályi környezetben, a

Részletesebben

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete március 28-ai soros üléséről

Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete március 28-ai soros üléséről Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 28-ai soros üléséről 38/2013.(III.28.) sz. önkormányzati határozat: Tiszavirág Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde Alapító

Részletesebben

SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA Egységes Gimnáziuma, Általános Iskolája, Óvodája, Pedagógiai Szakszolgálata ALAPÍTÓ OKIRAT

SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA Egységes Gimnáziuma, Általános Iskolája, Óvodája, Pedagógiai Szakszolgálata ALAPÍTÓ OKIRAT SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA Egységes Gimnáziuma, Általános Iskolája, Óvodája, Pedagógiai Szakszolgálata ALAPÍTÓ OKIRAT a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg 2 0 0 8. január 18.

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére Tárgy: Békési Református Egyházközség kérelme Előkészítette: Sápi András intézményi referens Véleményező Bizottság: Tisztelt Képviselő-testület! Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Sorszám: IV/2 Egyéb

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS. Előterj esztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2014. január 31-én tartandó nyilvános ülésére

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS. Előterj esztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2014. január 31-én tartandó nyilvános ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V. 242/2014. Ügyintéző: Túriné Kovács Márta, Dr. László Jenő Mell.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét,

4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét, 4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét, Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 2. a köznevelési intézmény székhelyét és

Részletesebben

Kirendeltségek. Békéssámsoni Kirendeltség: 5946 Békéssámson, Szabadság u. 66. Telefon/FAX:

Kirendeltségek. Békéssámsoni Kirendeltség: 5946 Békéssámson, Szabadság u. 66. Telefon/FAX: A BÉKÉS TAKARÉK SZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVAÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE (cégnév, cím, telefonszám, telefaxszám), VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE Kirendeltségek Békéssámsoni Kirendeltség:

Részletesebben

K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/2015. (IX.30.) önkormányzati határozatából. K.m.f.

K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/2015. (IX.30.) önkormányzati határozatából. K.m.f. K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/205. (IX.0.) önkormányzati határozatából a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzati hatósági ügyekben, az

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: VIII. 355-412015. Előadó: Tarné Stuber Éval Dr. Dérné Dr. Tóth Juditi Moravszkyné Kalcsu Gizella Mell.: l db Postacím:

Részletesebben

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály 1055 Budapest, Szalay utca 10-14. Postacím: 1363 Budapest, Pf. 19. Telefon: (+36-1) 374-2450 Telefax: (+36-1) 374-2474 Honlap: www.oktatas.hu E-mail:

Részletesebben

Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: Az intézményfenntartó társulás keretében

Részletesebben

FIT-jelentés :: KLIK Békéscsabai Tankerülete 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés

FIT-jelentés :: KLIK Békéscsabai Tankerülete 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés FIT-jelentés :: 2014 KLIK Békéscsabai Tankerülete 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. Fenntartói azonosító: 39011654-033000 Létszámadatok Az intézmények kódtáblázata A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó Napirendi pont: Határozat szám: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-i

Részletesebben

Előterjesztés Szerepi Kelemen Hétpettyes Óvoda átszervezéséről. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés Szerepi Kelemen Hétpettyes Óvoda átszervezéséről. Tisztelt Képviselő-testület! Szerep Községi Önkormányzat Polgármesterétől 4163 Szerep, Nagy u. 53. Előterjesztés Szerepi Kelemen Hétpettyes Óvoda átszervezéséről Tisztelt Képviselő-testület! Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére Melléklet. Alapító okirat

Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére Melléklet. Alapító okirat Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére 2015.07.13. /2015.(...) képviselő-testületi határozat Tárgy: a Bátai Pitypang Óvoda alapító okiratának elfogadása Báta Községi

Részletesebben

Előterjesztés Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítására

Előterjesztés Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítására Előterjesztés Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u. 63-67.

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u. 63-67. ALAPÍTÓ OKIRAT Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján az 1989. évben Budapest VIII. ker. Tanács VB. által létesített (alapított)

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: 1.337-6/2015. Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-SOl Telefax: (66) 523-S04 MEGHÍVÓ A Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata Önkormányzata Képviselő-testületének 9/015. (V.7.) önkormányzati határozata a Nyírbátori Óvoda, Bölcsőde alapító okiratának módosításáról A Képviselő-testület I. - elhatározza, hogy a Nyírbátori Óvoda,

Részletesebben

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése 40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése HATÁROZAT Képviselő-testülete megtárgyalta a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 18-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 18-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 18-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Városi Óvoda Belvárosi Tagóvoda fenntartói jogának átadása

Részletesebben

Gyulai Dürer Albert Általános Iskola KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1. Intézmény adatai. 2. Fenntartó adatai. 3. Az intézmény működő feladatellátási helyei

Gyulai Dürer Albert Általános Iskola KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1. Intézmény adatai. 2. Fenntartó adatai. 3. Az intézmény működő feladatellátási helyei 202987 Gyulai Dürer Albert Általános Iskola 5700 Gyula, Szent István utca 29 KÖZZÉTÉTELI LISTA Az Oktatási Hivatal által működtetett köznevelési információs rendszerben (KIR) a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

JAVASLAT. intézményi alapító okirat módosítására

JAVASLAT. intézményi alapító okirat módosítására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY UTCA 35. (06-3) *460-55 FAX: (06-3) 460-98 Szám: - 6/05. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT intézményi alapító okirat

Részletesebben

Előterjesztés. Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása

Előterjesztés. Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztés A 6. napirendi ponthoz Napirend: Előterjesztő: Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása a polgármester és az óvodavezető Előzmények: - Határozat- tervezet: az előterjesztés

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-806 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V. 13512016. Ügyintéző: Zsótér Mária Mell.: 1 db Hiv. sz: Telefax: (66)

Részletesebben

Humán F ő po lgármester-helye ttes. tárgy: előkész ít ő : egyeztetésre megküldve: A F ővárosi Közgyűlés állandó bizottságai és a Tanácsnok részére

Humán F ő po lgármester-helye ttes. tárgy: előkész ít ő : egyeztetésre megküldve: A F ővárosi Közgyűlés állandó bizottságai és a Tanácsnok részére B u oa Pe ST Budapes!Fö,áros Önkormányzata AKTAPÉLDAN\ Humán F ő po lgármester-helye ttes ikt. szám: FPH079 /1787-4 /2016 *1000079046070* tárgy: Javaslat a köznevelési ágazatot érintő átadás-átvételi és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Nevelési Intézményi Társulás Záhony Zsurk Győröcske 4625 Záhony, Ady Endre út 35. Telefonszám: 45/525-508/512 mellék Fax: 45/525-505 E-mail: zahony@zahony.hu; polgarmester@zahony.hu Szám: 2/497/2016. Előkészítő:

Részletesebben

Alapító okirat. 7. Az intézmény fenntartója és székhelye: Debreceni Baptista Gyülekezet

Alapító okirat. 7. Az intézmény fenntartója és székhelye: Debreceni Baptista Gyülekezet Debreceni Baptista Gyülekezet Egyházi Jogi Személy 4029 Debrecen, Szappanos u. 23. Alapító okirat A Debreceni Baptista Gyülekezet Egyházi Jogi Személy a nemzeti köznevelésröl szóló 20 ll. évi CXC. törvény

Részletesebben

Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat

Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat egységes szerkezetbe foglalt módosított

Részletesebben

Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-ai ülésére

Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-ai ülésére Pusztaszer Község Polgármesterétől Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 05. november 6-ai ülésére Tárgy: Gyermekjóléti Intézmény alapító okiratának módosítása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. február 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. február 28-i ülésére Tárgy: Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde alapító okirat módosítása Előkészítette: Sápi András intézményi referens Véleményező Bizottság: Tisztelt Képviselő-testület! Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18.

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2019. április 18. Javaslat a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézmény-átszervezési javaslatának (alapító okirat módosítása)

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.szám: 13.416-1/2019 Javaslat a alapító okiratának módosítására Tisztelt Közgyűlés! A (a továbbiakban: Óvoda) alapító okiratának módosításáról a fenntartó,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:. 1. 990-2/2014. Előadó: Belanka Zsolt Mell. : Munkaterv Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 NYIL V AN

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012 Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012 Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Helyben Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Köznevelési

Részletesebben

1. Az Intézmény jogállása: A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ köznevelési intézményként működő, önálló jogi személyiségű szervezeti egysége.

1. Az Intézmény jogállása: A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ köznevelési intézményként működő, önálló jogi személyiségű szervezeti egysége. A Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szervezeti és Működési Szabályzata I. Bevezetés A köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban Nkt.) 25. (1) bekezdése alapján a Békés Megyei Pedagógiai

Részletesebben

Az általános nyitvatartási rend és az általános nyitva tartási rend szerint működő Kirendeltségeink NYITVATARTÁSI IDŐ

Az általános nyitvatartási rend és az általános nyitva tartási rend szerint működő Kirendeltségeink NYITVATARTÁSI IDŐ 4. sz. melléklet a Panaszkezelési Tájékoztatóhoz A BÉKÉS TAKARÉK SZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE (cégnév, cím, telefonszám, telefaxszám), VALAMINT

Részletesebben

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat SÁRBOGÁRDI TAGINTÉZMÉNYE Elérhetőségeink: 7000 Sárbogárd, József A. u. 10. E-mail: sarbogard@fejermepsz.hu Telefon, fax: +3625 462 015 2018.02.23. Szakembereink

Részletesebben

Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium szakmai alapdokumentuma

Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium szakmai alapdokumentuma A Nyíregyházi Tankerületi Központ által 201 január 12. napján kiadott szakmai alapdokumentum Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Fenntartó tankerületi központ megnevezése:

Részletesebben

51 1. számú előterjesztés

51 1. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 51 1. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére intézményvezetői megbízásának véleményezéséről I. Tartalmi összefoglaló

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 15-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. szeptember 15-i ülésére Iktató szám: 178/2016. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat Budapest Főváros

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 134/2015. (XI.26.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-ai rendes ülésére Tárgy: Javaslat a Budakalászi Bölcsőde, a Nyitnikék

Részletesebben

Előterjesztés a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosításáról

Előterjesztés a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 40 Püspökladány, Bocskai u.. Előterjesztés a alapító okiratának módosításáról Az államháztartásról szóló 0. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 7. () bekezdése alapján

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG JANUÁR HAVI TRAFFI VEZÉNYLÉSEK IDŐPONTJAI ÉS HELYSZÍNEI

BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG JANUÁR HAVI TRAFFI VEZÉNYLÉSEK IDŐPONTJAI ÉS HELYSZÍNEI BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG JANUÁR HAVI TRAFFI VEZÉNYLÉSEK IDŐPONTJAI ÉS HELYSZÍNEI 2016. január hónapra tervezett sebességmérések Nap 1. Mérés tervezett ideje Mérés tervezett helye 06.15-08.55 Békéscsaba,

Részletesebben

Ikt.sz.: I. 2-97/2005. ELŐTERJESZTÉS. intézményrendszer működésének minőségirányítási programja évre című dokumentum módosítása

Ikt.sz.: I. 2-97/2005. ELŐTERJESZTÉS. intézményrendszer működésének minőségirányítási programja évre című dokumentum módosítása 1 / 5 Ikt.sz.: I. 2-97/2005. ELŐTERJESZTÉS Előadó: Dr. Debrey Attila Tárgy: Makó város önkormányzati közoktatási intézményrendszer működésének minőségirányítási programja 2004-2008. évre című dokumentum

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 226. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Szekszárdi 2. Számú Óvoda, Bölcsőde és Családi Napközi alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ

Részletesebben