Miért a SMARTme? Szakmai fejlődésünk, innovatív megújulásunk alapja, ügyfeleink véleménye, ami kijelöli számunkra az előrehaladás útját.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Miért a SMARTme? Szakmai fejlődésünk, innovatív megújulásunk alapja, ügyfeleink véleménye, ami kijelöli számunkra az előrehaladás útját."

Átírás

1

2 Miért a SMARTme? Hosszú távú koncepciónk része, hogy minőségi, prémium kategóriájú szolgáltatást nyújtsunk partnereink részére, amelyet folyamatosan fejlesztünk annak érdekében, hogy ügyfeleink a legjobbat kapják tőlünk. Szakmai fejlődésünk, innovatív megújulásunk alapja, ügyfeleink véleménye, ami kijelöli számunkra az előrehaladás útját. Hiszünk abban, hogy az évek óta felhalmozott szakmai tapasztalatunk, munkatársaink képzettsége, párosulva a korrekt üzleti magatartással, a legjobb műszaki megoldást nyújtja a piacon. A tegnap érkezett vevő a ma elvégzett kiváló és alapos szakmai munkának köszönhetően a jövőben is számíthat ránk.

3 Szakterületeink Szolgáltatásaink Biztonságtechnikai rendszerek tervezés - kivitelezés - karbantartás - szervizelés - automata tűzjelző rendszerek - riasztórendszerek - biztonsági kamerarendszerek - beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszerek - kommunikációs hálózatok kiépítése - integrált épületfelügyeleti rendszerek - speciális gyengeáramú facility management megoldások

4 0-24 órás szerviz Szerződött ügyfeleink bejelentéseit 7/24 órában fogadjuk. Az üzemeltető webes - online felületen bejelentheti a hibát, ami egészen a javítás befejeztéig nyomon követhető. A helyszínen igazolt digitális munkalap szolgál a számlázás alapjául.

5 Tűzvédelmi tervezés Ahhoz, hogy egy épület betöltse funkciójából, működéséből eredő szerepét, számos jogszabályi előírásnak meg kell felelnie. Az épület szerkezeti elemeinek muszáj biztosítani a létesítmény biztonságos működését, különös tekintettel arra, hogy óvja a bent tartózkodók életét és a vagyontárgyak értékét. Ez a célja a tűzvédelmi tervezési munkának, amelyet 2006 óta végzünk az ügyfeleink számára. A munkafolyamat során a tervezővel és kivitelezővel, valamint a kompetens tűzvédelmi szakhatósággal egyeztetve felmérjük a tűzvédelmi követelményeket, igényeket. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatnak megfelelően a tervezés során tűzvédelmi dokumentációt készítünk, amely tartalmazza a műszaki kialakítást szöveges- és rajzi paraméterekkel. A szaktevékenységnek minősülő tervezési-kivitelezési folyamatot 5 fős szakképzett csapattal végezzük, akik megfelelnek a képzettségi és kamarai tagsági követelményeknek.

6 Okosotthon rendszer A felhasználó igényeihez, szokásaihoz tökéletesen igazodó rendszer központi vezérlő egységből, érzékelőkből és vezérlőmodulokból tevődik össze. A vezeték nélküli rendszer bontás nélkül telepíthető akár egy meglévő otthonba is, teljesen automatizált és olyan prémium termék, amely megfizethető a családok számára. Cégünk a FIBARO intelligensotthon-rendszer hivatalos magyarországi képviseletét látja el. Rendszeresen szervezünk képzéseket, hogy partnereink, felhasználóink megfelelő szintű tudással, szakmai rálátással rendelkezzenek a rendszer telepítésekor, beüzemelésekor.

7 Bemutatkozik a C4 Partnereink részére 2010 óta telepítünk C4-es rendszereket. A C4 egy integrált grafikus rendszerfelügyeleti szoftver, amely egyszerre nyújt központi vagy több felhasználós hozzáférést az épületek autonóm biztonsági rendszereinek kezeléséhez, felügyeletéhez és összehangolásához. Jellemzői: - TCP IP kommunikáció - gyártmány és rendszerfüggetlen - grafikus megjelenítési platform - szerverkliens architektúra - korlátlan klienshozzáférés

8 A C4-es rendszer nagy előnye a többi hasonló integrációs szoftverrel szemben, hogy gyártmány- és rendszerfüggetlen, így bármilyen már befejlesztett, vagy a jövőben befejlesztésre kerülő alrendszer kezelésére alkalmas lehet. Segítségével a vagyonvédelmi rendszerek, tűzjelző rendszerek, beléptető rendszerek, IP kamera rendszerek, egyéb épületgépészeti rendszerek egységes grafikus kezelése valósul meg, így a felhasználót nem terheli az egyes alrendszerek mélyebb szintű ismerete. A C4 segítségével a felügyelt autonóm rendszerek egymás közötti kommunikációja is megvalósul, így a korábban egymástól függetlenül működő biztonságtechnikai rendszerek között automatizált vezérlési parancsokat hozhatunk létre. Sőt, az integráció mélységétől függően az egyes rendszerek konfigurálására is alkalmas.

9 Amire büszkék vagyunk Országos Onkológiai Intézet A kiváló nemzetközi elismertséggel rendelkező, széles körű rákkutató és gyógyító intézmény évente közel beteget lát el osztályain. Az épületbe 2011-ben tűzjelző rendszert telepítettünk C4-es integrált grafikus biztonsági felügyeleti rendszerrel, melynek szükség szerinti bővítéseit és karbantartását a mai napig végezzük. Iron Mountain A világ egyik vezető dokumentumkezelőjének számító vállalat 5 kontinensen, mintegy munkavállalóval van jelen óta aspirációs tűzjelző rendszert a tűz jelzésének egy modern eszköze, riasztórendszert, beléptető rendszert és biztonsági kamera rendszert, valamint irány fény lámpákat tervezünk és telepítettünk megbízónknál.

10 Generali Budapest Központi Ügyfélszolgálat A magyarországi piacon működő külföldi biztosítótársaságok közül a Generali büszkélkedhet a legkorábbra visszanyúló és leggazdagabb múlttal. Az épületbe beléptető rendszert telepítettünk, felújítottuk a tűzjelző rendszert C4-es integrált grafikus biztonsági felügyelettel kiegészítve. Emellett tűzkulcs széfeket telepítettünk, amelyek elektronikus működtetésű (tűzjelzés), főkulcsos rendszerűek. Mammut 1-2 és parkolóház A négyzetméteren elhelyezkedő bevásárló komplexum magas színvonalú üzleteivel minden igényt kielégít a látogatók számára. Az épületbe 2014 februárjában adtuk át a komplett behatolás jelző és beléptető rendszert, C4-es integrált grafikus biztonsági felügyeleti rendszerrel.

11 Papp László Sportaréna A fő befogadására képes sportcsarnokot 2003 tavaszán adtak át, amely tonna betont és több mint csavart tartalmaz. Az intézménybe proxy kártyás és vonalkódos beléptető rendszert és TV hálózatot terveztünk és telepítettünk. Ezen felül 20 darab egyedi kialakítású forgó villát is a rendszerbe építettünk. Budapest Főváros Levéltára 2004-ben nyitotta meg kapuit a m 2 -es épület, ahol jelenleg is iratfolyóméter iratot őriznek, rendeznek és adnak ki kutatók számára. Tűzjelző rendszert terveztünk és telepítettünk az intézménybe.

12 Budapesti Közlekedési Vállalat Az alábbi BKV épületekben terveztünk és telepítettünk tűzjelző rendszereket: - Fehér úti járműtelep - Hungária kocsiszín - Móricz Zsigmond körtér áramátalakító - Pálffy áramátalakító - Szép Ilona kocsiszín KÖKI Dél-Pest legnagyobb bevásárlóközpontja több mint 150 üzlettel és m 2 kereskedelmi területtel. Az épületbe közel 300 darab IP alapú kamerás megfigyelő rendszert telepítettünk 2011-ben, amit a mai napig karbantartunk.

13 Bakui Központi Kórház A világ 20 legmagasabb kórházainak egyike m2-en 410 ággyal. Az épületbe mi terveztük a tűzjelző-, behatolásjelző-, beléptető-, biztonsági kamera- és a beteghívó rendszert, valamint a strukturált hálózatot, a központi órarendszert, TV hálózatot és a vészhangosítást. Magyar Televízió Zrt. Naphegy téri objektumok A telephelyen 2008-ban forgó villás beléptető rendszert telepítettünk, amit négy év múlva tovább bővítettünk. Szintén nevünkhöz fűződik a CCTV rendszer rögzítőinek korszerűsítése, valamint a C4 integrált grafikus biztonsági felügyeleti rendszer telepítése.

14 Kezdetek A SMARTme Building Technologies Kft. cégalapítói tanulmányaik sikeres befejezése után, látva a biztonságtechnikai piacban lévő lehetőségeket, vállalkozásba kezdtek őszén cégeik a DGS Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft. és a VÉD-LM Vagyonvédelmi Tervező és Szolgáltató Kft. egyesítették céljaikat, kapcsolatrendszerüket és humanerőforrásukat, megalakítva a SMARTme Building Technologies Kft.-t. Napjaink A hagyományos szemléletmódtól eltérően folyamatosan arra törekszünk, hogy olyan komplex szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleink számára, amely magában foglalja a tervezéstől a kivitelezésig tartó ügymenetet. Tevékenységünk sokrétegűségét kiválóan prezentálja, hogy tervezési-, kivitelezési-, karbantartási- ésszervizelési feladatokkal is ügyfeleink elégedettségét növeljük.

15 Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) Évek óta üzleti tevékenységünkbe integráljuk társadalmi célkitűzésünket. Egy olyan generációt támogatunk, akik a sportolás alapjait elsajátítva küzdenek a sikerért, felnéznek szüleikre és minden nap azért kelnek fel, hogy többet teljesítsenek a tegnapnál. Érdi Baseball és Softball Club

16 SMARTme Building Technologies Kft. Tel.: +36 (1)

AZ INTELLIGENS KERÍTÉS

AZ INTELLIGENS KERÍTÉS AZ INTELLIGENS KERÍTÉS Betafence a komplex megoldás Biztonsági kerítés Elektromos kerítésvédelem Elektronikus kerítés és területvédelem Videó megfigyelő rendszer Beléptető rendszer Felügyelet Márka variációk

Részletesebben

Készítette: Herwerth Miklós BEMUTATKOZIK A SECUTEX KFT.

Készítette: Herwerth Miklós BEMUTATKOZIK A SECUTEX KFT. BEMUTATKOZUNK Készítette: Herwerth Miklós BEMUTATKOZIK A SECUTEX KFT. A vagyonvédelmi rendszerek létesítése iránt meg növekedet igények rugalmasabb és színvonalasabb kielégítésére alakult l989. tavaszán

Részletesebben

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete 2 Bosch Praesideo épület- és vészhangosító rendszerek A látogatók tájékoztatása és védelme A Bosch Praesideo, a kihívást jelentő

Részletesebben

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó. és parkoló rendszerek

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó. és parkoló rendszerek Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek Beléptetőrendszerek Piaci elvárások - 2012: - Szerver kliens architektúra - TCP/IP és soros (RS-485) kommunikáció - távoli elérés (IP) - SQL alapú

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 5 3 5 3-1 0-4 / 2 0 1 4 1 0 1 6 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2014. október 16. 2019. október 31. Termék vizsgálat

Részletesebben

Dél-pesti Centrum Kórház Smart kórház koncepció

Dél-pesti Centrum Kórház Smart kórház koncepció Dél-pesti Centrum Kórház Smart kórház koncepció Előadó: Berenczei Rezső Egyesített Szent István és Szent László Kórház Rendelőintézet Informatikai vezető berenczei.rezso@eszszk.hu Mit értünk a Smart hospital

Részletesebben

Securing Your World G4S CÉGCSOPORT

Securing Your World G4S CÉGCSOPORT Securing Your World G4S CÉGCSOPORT Készpénzlogisztika Biztonsági szolgáltatások Távfelügyelet Biztonságtechnika Üdvözöljük a biztonsági megoldások világában! A G4S világszerte a legkedveltebb vagyonvédelmi

Részletesebben

- TERVEZÉS - KIVITELEZÉS - KARBANTARTÁS - SZOFTVER- ÉS HARDVERFEJLESZTÉS - KERESKEDELEM TERVEZÉS

- TERVEZÉS - KIVITELEZÉS - KARBANTARTÁS - SZOFTVER- ÉS HARDVERFEJLESZTÉS - KERESKEDELEM TERVEZÉS - TERVEZÉS - KIVITELEZÉS - KARBANTARTÁS - SZOFTVER- ÉS HARDVERFEJLESZTÉS - KERESKEDELEM TERVEZÉS Az ipari létesítmények tervezése cégünk tevékenységének alappillére. Már a tervezés fázisában teljes körű

Részletesebben

Kincsem Park (biztonsági rendszerterv vázlat)

Kincsem Park (biztonsági rendszerterv vázlat) Kincsem Park (biztonsági rendszerterv vázlat) 1 1. Célkitűzés A későbbiekben részletesen bemutatásra kerülő automatizált esemény / incidens felismerő és arcfelismerésen alapuló beléptető videó kamera rendszer

Részletesebben

Áramátalakítók távvezérlésének központosítása GSM rendszer használatával BKV áramátalakító-távvezérlő központ funkcióleírás

Áramátalakítók távvezérlésének központosítása GSM rendszer használatával BKV áramátalakító-távvezérlő központ funkcióleírás Áramátalakítók távvezérlésének központosítása GSM rendszer használatával Áramátalakítók távvezérlésének központosítása GSM rendszer használatával BKV áramátalakító-távvezérlő központ funkcióleírás 1 Bevezetés

Részletesebben

Bemutatkozó anyag, Referenciák

Bemutatkozó anyag, Referenciák 1/6 Bemutatkozó anyag, Referenciák Gyengeáramú rendszerek tervezése, telepítése, karbantartása Elekton-Fóthi Kft. 1161 Budapest, Pálya u. 129. Tel: 06-(30)-383-5288 Web: www.elekton.hu Email: elektonkft@gmail.com

Részletesebben

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R INTEGRÁLT RENDSZER Négy biztonsági rendszerről alkotott tapasztalatunkat és tudásunkat egyesítettük: tűzjelző, riasztórendszer, kamera- és beléptetőrendszer létrehozni egy felületet amely egy létesítmény

Részletesebben

Global Work Unit Kft.

Global Work Unit Kft. Global Work Unit Kft. Akire mindenben számíthat, ha megoldásra váró munkája van Gondolkodjon velünk globálisan Cégbemutató Cégbemutató: Global Work Unit Kft az évtizedes szakmai múltra visszatekintő cégekből

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása 1. Általános célkitűzések: A kisvárosi helyi tömegközlekedés igényeit maximálisan kielégítő hardver és szoftver környezet létrehozása. A struktúra

Részletesebben

Eszköz és karbantartás management

Eszköz és karbantartás management Eszköz és karbantartás management Hangoljuk össze a vállalati tevékenységeket a CabMap GIS rendszerével IBM Maximo: A vállalat komplex tevékenységének felölelésére alkalmas rendszer, mely által egy egységes

Részletesebben

VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS

VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS Lámpaeladásaink jelentős része, több mint 50%-a projektben történt, vagyis kivitelezéssel együtt vásároltak tőlünk az ügyfeleink. 2017. év elejétől az Elecon Kft-vel karöltve

Részletesebben

VII. Lakiteleki Tűvédelmi Szakmai Napok

VII. Lakiteleki Tűvédelmi Szakmai Napok VII. Lakiteleki Tűvédelmi Szakmai Napok Az építőipari kivitelezés folyamata a tűzvédelmi tervező szemszögéből Lakitelek, 2018. szeptember 4. Lengyelfi László lengyelfi@lengyo.hu BERUHÁZÁSI FOLYAMAT RÉSZTVEVŐI

Részletesebben

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28.

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. WebCenter Online jóváhagyás és együttműködés Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. Egy termék piaci bevezetésének kihívásai Alkalmazkodni kell az felek időbeosztásához A felek alkalomadtán földrajzilag távol

Részletesebben

Szoftver-technológia II. Szoftver újrafelhasználás. (Software reuse) Irodalom

Szoftver-technológia II. Szoftver újrafelhasználás. (Software reuse) Irodalom Szoftver újrafelhasználás (Software reuse) Irodalom Ian Sommerville: Software Engineering, 7th e. chapter 18. Roger S. Pressman: Software Engineering, 5th e. chapter 27. 2 Szoftver újrafelhasználás Szoftver

Részletesebben

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés Wago Hungária Kft. Cím: 2040. Budaörs, Gyár u. 2. Tel: 23 / 502 170 Fax: 23 / 502 166 E-mail: info.hu@wago.com Web: www.wago.com Készítette: Töreky Gábor Tel:

Részletesebben

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag A Samsung SSM-8000 szoftvercsomag a Samsung által forgalmazott IP kamerák, digitális rögzítők, hálózati rögzítők, encoderek közös grafikai felületen történő megjelenítését

Részletesebben

Előadó: Kiss Ernő Rinoker Solar Kft ügyvezető NAP NAPJA ORSZÁGOS KONFERENCIA ÉS SZOLÁRVERSENY 2014.09.20 Salgótarján

Előadó: Kiss Ernő Rinoker Solar Kft ügyvezető NAP NAPJA ORSZÁGOS KONFERENCIA ÉS SZOLÁRVERSENY 2014.09.20 Salgótarján Köszöntjük a Nap Napja konferencia résztvevőit Előadó: Kiss Ernő Rinoker Solar Kft ügyvezető RS Komplex szolgáltatás Piaci igény RS Komplex szolgáltatás A szolgáltatás háttere Részvételi feltételek 1.

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat. önkormányzati közérdekű bejelentéseket kezelő rendszer kidolgozása és bevezetése

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat. önkormányzati közérdekű bejelentéseket kezelő rendszer kidolgozása és bevezetése Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat önkormányzati közérdekű bejelentéseket kezelő rendszer kidolgozása és bevezetése Miről lesz szó? Ezek vagyunk Mit gondolunk a minőségről? Mit gondolunk az innovációról?

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK

BEMUTATKOZUNK 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK BEMUTATKOZUNK A G4S a világ vezető biztonsági megoldásokat nyújtó szolgáltatója, amely azokra a szektorokra, folyamatokra és létesítményekre specializálódott, ahol a biztonsági és vagyonvédelmi fenyegetettség

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

A közeljövő fejlesztési lehetőségei a közösségi közlekedésben Szegeden

A közeljövő fejlesztési lehetőségei a közösségi közlekedésben Szegeden A közeljövő fejlesztési lehetőségei a közösségi közlekedésben Szegeden Egri Zsolt üzletfejlesztési vezető, Delta Csoport Tech Trend Show - 2017.12.04. Cégbemutató A New Line Technologies mintegy 20 éve

Részletesebben

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Tűzvédelmi Műszaki Irányelv Nagy Katalin TMKE elnöke Visegrád, 2014. 10. 02. TSZVSZ - Országos Tűzvédelmi Konferencia Szabályozási célok TMMK a jogszabály követelményeit

Részletesebben

A felelős személy (üzemeltető) feladatai.

A felelős személy (üzemeltető) feladatai. 9027 Győr Toldi u. 8/a tel: 20/9857-890 e-mail: stinner.laszlo@gmail.com www.riaszto-kamera-tuzjelzo.hu Beépített automatikus tűzjelző rendszerek felülvizsgálata és karbantartása. A felelős személy (üzemeltető)

Részletesebben

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft.

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft. Aritech A megoldás bármilyen biztonságtechnikai alkalmazásra mérettől és komplexitástól függetlenül az ATS Advisor Master Integrált Biztonságtechnikai rendszer. Néhány alkalmazási példa: Kisebb üzletek

Részletesebben

B Consulting rendszerház tájékoztató

B Consulting rendszerház tájékoztató ISO 2013. 01. 04. H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 18-20. www.bconsulting.hu Telefon: + 36-1-262-6678 Fax: + 36-1-262-2404 E-mail: kozpont@bconsulting.hu B Consulting rendszerház tájékoztató Cégünk,

Részletesebben

IBM felhő menedzsment

IBM felhő menedzsment IBM Váltsunk stratégiát! Budapest, 2012 november 14. IBM felhő menedzsment SmartCloud Provisioning és Service Delivery Manager Felhő alapú szolgáltatások Felhasználás alapú számlázás és dinamikus kapacitás

Részletesebben

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2015.02.02. Villámvédelem. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás.

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2015.02.02. Villámvédelem. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás. Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2014 2015. február 2. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás Tartalom, tervezői jogosultságok A tervezés

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT

KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT Kudor Attila műszaki igazgató attila.kudor@komzrt.hu KOM KÖZPONTI OKOS MÉRÉS ZRT. 100%-os MAVIR tulajdonú projektvállalat A Központi Okoshálózati Mintaprojekt végrehajtója

Részletesebben

K l i n i k a. www.computerklinika.hu. Computer Klinika. info@computerklinika.hu. Informatikai Szolgáltató. és Kereskedelmi Betéti Társaság

K l i n i k a. www.computerklinika.hu. Computer Klinika. info@computerklinika.hu. Informatikai Szolgáltató. és Kereskedelmi Betéti Társaság K l i n i k a www.computerklinika.hu Computer Klinika info@computerklinika.hu Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság Nem elég azt mondani: Megteszek minden tőlem telhetőt. Amire szükség

Részletesebben

Üdvözöljük! Tánci Kft. Minden ami elektromosság!

Üdvözöljük! Tánci Kft. Minden ami elektromosság! Üdvözöljük! Ön a Tánci Kft. Bemutatkozó anyagát tartja a kezében. Reméljük sikerül társaságunkról olyan reális képet alkotni, amely egy sikeres üzleti kapcsolat alapját képezheti. Tánci Kft. 6727 Szeged

Részletesebben

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft. 2532 Tokodaltáró, József Attila út 32-34. Telefon+36/33-515-515 Fax +36/33-515-500 Internet: www.rosenberg.hu

Részletesebben

Paradox márkanevû riasztóberendezések

Paradox márkanevû riasztóberendezések Paradox márkanevû riasztóberendezések A Paradox Security Systems termékeket Az EVO48 és EVO192 új központok forgalomba hozatalával az EVO széria egységes Magyarországon a Cadillac Zrt. forgalmazza. A cég

Részletesebben

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt.

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. ITS fejlesztés Budapesten Rónai Gergely fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. A fővárosi ITS kezdetei Nemzeti Közlekedési Napok 2013 - ITS fejlesztés Budapesten 2 ITS fejlesztések szervezeti háttere Budapest

Részletesebben

Érjen célba minden üzenete!

Érjen célba minden üzenete! Érjen célba minden üzenete! PRAESIDEO digitális hangosítási és vészhangosítási rendszer boschsecurity.hu PRAESIDEO digitális hangosítási és vészhangosítási rendszer 3 A látogatók tájékoztatása és védelme

Részletesebben

Generál kivitelezés - Zen Kereskedelmi és Építőipari Kft. Belsőépítészeti tervezés, lakásfelújítás Generál és szakmánkénti kivitelezés

Generál kivitelezés - Zen Kereskedelmi és Építőipari Kft. Belsőépítészeti tervezés, lakásfelújítás Generál és szakmánkénti kivitelezés Generál kivitelezés - Zen Kereskedelmi és Építőipari Kft. Belsőépítészeti tervezés, lakásfelújítás Generál és szakmánkénti kivitelezés Cégünk, vállalja, családi házak, nyaralók, 2-4-8-16- lakásos társasházak,

Részletesebben

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Fenyvesi Zsolt Tűzvédelmi mérnök Tűzvédelmi tervező szakmérnök Előzmények-problémák Mi indokolta az új követelményt? Információ hiány az üzemeltetésnél - a megvalósult

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

tervezői tevékenység

tervezői tevékenység 1 A tervezői tevékenység jogszabályai és az MMK új szabályozásának helyzete LAKITELEK 2013. december 10. 2 Az építészeti-műszaki tervezési tevékenységgel kapcsolatos előírások 3 ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK Étv.

Részletesebben

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. A családi háztól a SkyCourtig.

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. A családi háztól a SkyCourtig. III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Construma 2001. április 7. A családi háztól a SkyCourtig. Az épületek felújításának tűzvédelmi tervezése és a dokumentáció követelményei. III. Rockwool Építészeti

Részletesebben

Okos Városok T-City Szolnok. HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment

Okos Városok T-City Szolnok. HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment Okos Városok T-City Szolnok HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment OKOS VÁROS Az angol nyelvű Smart City elnevezést fordíthatnánk korszerű városra, emberközpontú városra, vagy egyszerűen: élhetőbb

Részletesebben

HU-Budapest: Javítási és karbantartási szolgáltatások 2011/S 59-095198 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY. Szolgáltatás

HU-Budapest: Javítási és karbantartási szolgáltatások 2011/S 59-095198 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY. Szolgáltatás 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:95198-2011:text:hu:html HU-Budapest: Javítási és karbantartási szolgáltatások 2011/S 59-095198 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ

Részletesebben

ALBATROS2. Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára

ALBATROS2. Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára ALBATROS2 Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez Válaszok az infrastrukturára Innovatív szabályozástechnikai megoldások alternatív és több hőtermelős fűtési rendszerek

Részletesebben

Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére?

Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére? Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére? DR. MESTER CSABA ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ 2017. NOVEMBER 14. Kik vagyunk? Szoftverfejlesztő és tanácsadó cég

Részletesebben

PowerQuattro Zrt. szerepe a MÁV életében. Kabai István Vevőszolgálati vezető, főmérnök PowerQuattro Zrt.

PowerQuattro Zrt. szerepe a MÁV életében. Kabai István Vevőszolgálati vezető, főmérnök PowerQuattro Zrt. PowerQuattro Zrt. szerepe a MÁV életében Kabai István Vevőszolgálati vezető, főmérnök PowerQuattro Zrt. pqinfo@powerquattro.hu A PowerQuattro Zrt. bemutatása Főbb évszámok 1992: Megalakul a PowerQuattro

Részletesebben

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 2 Egyszerűen telepíthető, beállítható, karbantartható és használható tűzjelző központ. LCD- kijelző az összes érzékelőzónára vonatkozó

Részletesebben

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012.

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012. Procontrol VRecX Kamerás megfigyelőrendszer Kezelői kézikönyv Verzió: 1.1 2012. 2010 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol Electronics Ltd. hivatalos

Részletesebben

KAPCSOLÁSI VÁZLATOK, PÉLDÁK 2017

KAPCSOLÁSI VÁZLATOK, PÉLDÁK 2017 KAPCSOLÁSI VÁZLATOK, PÉLDÁK 2017 Regis T-1-9-NET IP Kamera Program: Codeks TA Ajtó nyitó gomb) Pánik gomb) Ajtónyitás érzékelő Reader O Spider W40 UTP Kábel 3x0,75 UTP kábel () UTP kábel (RS-485) 2 x POPULUS

Részletesebben

Távfelügyeleti üzletág

Távfelügyeleti üzletág Távfelügyeleti üzletág Nonn György Távfelügyeleti értékesítési vezető 2017. Október 25. Budapest A G4S a nagyvilágban A G4S cégcsoport a világ vezető biztonsági megoldásokat nyújtó szolgáltatója, amely

Részletesebben

Részvételi felhívás K-0009-H/2015

Részvételi felhívás K-0009-H/2015 Részvételi felhívás K-0009-H/2015 Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Gyorsított

Részletesebben

Hálózati szolgáltatások biztosításának felügyeleti elemei

Hálózati szolgáltatások biztosításának felügyeleti elemei Budai Károly IT architekt 2012. október 11. Hálózati szolgáltatások biztosításának felügyeleti elemei Szolgáltatás biztosítás általános modellje FELHASZNÁLÓ szolgáltató ügyfélszolgálat szolgáltató üzemeltetői

Részletesebben

PORTFÓLIÓ LIPUSZ PÉTER PORTFÓLIÓJÁNAK BEMUTATÓJA

PORTFÓLIÓ LIPUSZ PÉTER PORTFÓLIÓJÁNAK BEMUTATÓJA ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA TANÁRKÉPZÉSI ÉS TUDÁSTECHNOLÓGIAI KAR LIPUSZ PÉTER JÁNAK BEMUTATÓJA KÉSZÍTETTE: LIPUSZ PÉTER - HBGMNC KÖZOKTATÁSI VEZETŐ PEDAGÓGUS SZAKVIZSGA LIPUSZ PÉTER JÁNAK BEMUTATÓJA 0.

Részletesebben

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere Building Technologies DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere A DESIGO PX mögött több éves tapasztalat áll. Világelsõk vagyunk az automatizálás és a HVAC irányítás

Részletesebben

Tűzvédelmi jogszabályok aktualitásai Tűzjelző rendszerekkel kapcsolatos hatósági tapasztalatok

Tűzvédelmi jogszabályok aktualitásai Tűzjelző rendszerekkel kapcsolatos hatósági tapasztalatok Tűzvédelmi jogszabályok aktualitásai Tűzjelző rendszerekkel kapcsolatos hatósági tapasztalatok V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok 2016.09.14-15. Érces Ferenc tű. ezredes főosztályvezető BM OKF Tűzmegelőzési

Részletesebben

ALBATROS2. Innovatív megoldások alternatív hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára

ALBATROS2. Innovatív megoldások alternatív hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára ALBATROS2 Innovatív megoldások alternatív hőtermelős fűtési rendszerekhez Válaszok az infrastrukturára Innovatív szabályozástechnikai megoldások alternatív és több hőtermelős fűtési rendszerek átfogó,

Részletesebben

REFERENCIA MUNKÁK. Kulturális létesítmények. Magyar Nemzeti Múzeum behatolásjelzõ, tûzjelzõ, beléptetõ, videomegfigyelõ, LMS felügyeleti rendszerek

REFERENCIA MUNKÁK. Kulturális létesítmények. Magyar Nemzeti Múzeum behatolásjelzõ, tûzjelzõ, beléptetõ, videomegfigyelõ, LMS felügyeleti rendszerek REFERENCIA MUNKÁK Kulturális létesítmények Magyar Nemzeti Múzeum videomegfigyelõ, LMS felügyeleti rendszerek Magyar Nemzeti Múzeum Szépmûvészeti Múzeum videomegfigyelõ, DMS 7000 felügyeleti rendszerek

Részletesebben

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012.

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012. A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. (1) bekezdésének f) pontja és a 31. (6) bekezdése szerinti, 2012. évi tájékoztató 1. A közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés meghatározása

Részletesebben

Projekt általános bemutatása. Berencsi Miklós KKK

Projekt általános bemutatása. Berencsi Miklós KKK Projekt általános bemutatása Berencsi Miklós KKK Tartalom Előzmények Projekt adatai Projekt tartalma Megvalósítás - ütemezés ELŐZMÉNYEK Kerékpározás Növekvő népszerűség Hivatásforgalmi/közlekedési és turisztikai/szabadidős

Részletesebben

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a 365 365 A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a tökéletesre való törekvésünket: Legyen a partnerünk,

Részletesebben

Életre keltjük épületét

Életre keltjük épületét Tégy bele csövet, szerelvényt! Hol kazán ontja melegét, a ház életre kél Közel 40 fő munkatársi létszám, közel 100 főt foglalkoztató alvállalkozói kör. 300 m2, XXI. századi technológiával épült iroda,

Részletesebben

AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL

AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL 2017. NOVEMBER 13., NOVOTEL BUDAPEST DANUBE Magyar Telekom Csoport FENNTARTHATóSÁGi STRATÉGiA 2016-2020 A fenntarthatóság

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Kamerarendszer felújítása és bővítése

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Kamerarendszer felújítása és bővítése Tájékoztató a szerződés módosításáról - Kamerarendszer felújítása és bővítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/105 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

HFR a tűzvédelmi dokumentációban, kapcsolódási pontok a társtervezőkkel

HFR a tűzvédelmi dokumentációban, kapcsolódási pontok a társtervezőkkel HFR a tűzvédelmi dokumentációban, kapcsolódási pontok a társtervezőkkel V. LAKITELEKI TŰZVÉDELMI NAPOK 2016. szeptember 14. Fenyvesi Zsolt Tűzvédelmi mérnök F.S.Z. Mérnökiroda Kft. Hő- és füstelleni védelem

Részletesebben

icollware szoftver portfolió

icollware szoftver portfolió icollware szoftver portfolió Mandász Gábor 2013. július 18. Tartalom 1. Előzmények Szakértői terület megismerése Elektronikus csoportmunka rendszerek fejlesztése 3D technológiai kutatások 2. Célok Meglévő

Részletesebben

Tűzjelző rendszer. Üzemeltetési napló

Tűzjelző rendszer. Üzemeltetési napló Tűzjelző rendszer Üzemeltetési napló ÜZEMELTETÉSI NAPLÓ ÁLTALÁNOS ADATOK BEFOGADÓ LÉTESÍTMÉNY (neve, címe): A LÉTESÍTÉS OKA: ÖNKÉNTES VÁLLALÁS KÖTELEZÉS. (IRAT SZÁMA, KIADÓ SZERVE NEVE) TERVEZŐ: TELEPÍTŐ:

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 4 6 6 7-4 1-4 / 2 0 1 0 0 5 2 0 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Adatmódosítás Ajánlás lejárta 2007. október 18. 2010. május 20. 2012.

Részletesebben

A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők jegyzéke

A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők jegyzéke A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők jegyzéke 1. A Bank az alábbi tevékenységeit a TAKINFO Takarékszövetkezeti Informatikai Kft. (1122 Budapest, Pethényi út 9.; Cg.:

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ok elbírálásáról I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes kérőt) Hivatalos

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Szoftver újrafelhasználás

Szoftver újrafelhasználás Szoftver újrafelhasználás Szoftver újrafelhasználás Szoftver fejlesztésekor korábbi fejlesztésekkor létrehozott kód felhasználása architektúra felhasználása tudás felhasználása Nem azonos a portolással

Részletesebben

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban Kapcsolattartók: Farkas András 06/30-851-4255 farkas@monacor.hu Téglás András 06/20-258-5183 t.andras@sununio.com Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban www.monacor.hu

Részletesebben

Téves jelzések hatósági ellenőrzések tapasztalatai

Téves jelzések hatósági ellenőrzések tapasztalatai Téves jelzések hatósági ellenőrzések tapasztalatai V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Lakitelek, 2016. szeptember 14-15. Gyapjas János tű. ezredes Bács-Kiskun MKI igazgató-helyettes BKMMK Tűzvédelmi

Részletesebben

VILLAMOSIPARI FŐVÁLLALKOZÁS

VILLAMOSIPARI FŐVÁLLALKOZÁS 2017 EGY ADOTT LÉTESÍTMÉNY MINDEN VILLAMOS GONDJÁT MEGOLDJUK ÉS UTÁNA TELJES ÉLETCIKLUSÁN VÉGIG KÍSÉRJÜK VILLAMOSIPARI FŐVÁLLALKOZÁS Cégünk nap, mint nap bizonyítja, hogy az ipar és az építőipar különböző

Részletesebben

3. kérdéscsoport. 15. oldal, VI.6.4-es bekezdés "a képalkotás minősége alapján"

3. kérdéscsoport. 15. oldal, VI.6.4-es bekezdés a képalkotás minősége alapján Kiegészítő tájékoztatás a "Közterületi videó kamerás térfelügyeleti rendszer I. ütemének kialakítása felügyeleti központokkal, kommunikációs és energiaellátó alrendszerrel" tárgyú eljárás kapcsán. 3. kérdéscsoport

Részletesebben

1000 felhasználó 15 országban

1000 felhasználó 15 országban Scolvo Control Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában, és hozzájárulnak a hatékonyabb

Részletesebben

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában IP megoldások a tűzjelzéstechnikában Innovációk és megoldások az aktív tűzvédelemben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle konferenciája 2017. május 15., Pécel Bemutatkozás Farkas

Részletesebben

Kenyeres István (Budapest Főváros Levéltára) Szabadkai Levéltári Nap Előadás-vázlat

Kenyeres István (Budapest Főváros Levéltára) Szabadkai Levéltári Nap Előadás-vázlat Kenyeres István (Budapest Főváros Levéltára) A SZOLGÁLTATÓ LEVÉLTÁR MAGYARORSZÁGON Szabadkai Levéltári Nap 2008. Előadás-vázlat Az előadás bemutatta a magyarországi levéltári terület érintő kormányzati

Részletesebben

Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló

Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló 9/2008 (II.22.) ÖTM. Rendelet OTSZ. Szerint Létesítmény neve:............ Megnyitás ideje:... Zárás ideje:... BEFOGADÓ LÉTESÍTMÉNY (NEVE,

Részletesebben

Bérelhetô irodaterület nagysága: szintenként 21 m 2 -tôl 1000 m 2 -ig. Bérelhetô üzlethelyiségek: 16 m 2 -tôl 400 m 2 -ig

Bérelhetô irodaterület nagysága: szintenként 21 m 2 -tôl 1000 m 2 -ig. Bérelhetô üzlethelyiségek: 16 m 2 -tôl 400 m 2 -ig Bérelhetô irodák és üzlethelyiségek Bérelhetô irodaterület nagysága: szintenként 21 m 2 -tôl 1000 m 2 -ig Bérelhetô üzlethelyiségek: 16 m 2 -tôl 400 m 2 -ig A Panorama Offices Székesfehérvár egyetlen A

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA N y t s z : 5 4 4 7-1 0-4 / 2 0 1 5 1 0 1 5 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2015. október 15. 2020. október 31. Termék vizsgálat

Részletesebben

A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket.

A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket. A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket. A jövőd raktára. Most. Működik a raktára? Biztosan elég az, hogy működik? Partnereinknél gyakran találkoztunk olyan jelekkel, amelyek

Részletesebben

BÚTOR- VASALATOK SZERELVÉNYEK LAP-LEMEZ TERMÉKEK

BÚTOR- VASALATOK SZERELVÉNYEK LAP-LEMEZ TERMÉKEK VÁLLALATI BROSSÚRA HOMOKI-ZÁR KFT. BÚTOR- VASALATOK SZERELVÉNYEK LAP-LEMEZ TERMÉKEK 2018 / 2019 HOMOKIZAR.HU HOMOKI-ZÁR BROCHURE 2016 KFT. COMPANY NAME 2 VÁLLALATI BETEKINTŐ RÓLUNK Cégünk, a HOMOKI-ZÁR

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA N y t s z : 5 6 9 8-1 0-4 / 2 0 1 7 1 2 1 4 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2017. december 14. 2022. december 31. Termék vizsgálat

Részletesebben

Épületvillamos műszaki leírás

Épületvillamos műszaki leírás SZEGED, KÖZÉP FASOR 52. SZ.SZTE KIS BIOLÓGIA ÉPÜLETIV. EMELET T402 SZÁMÚ LABORHELYISÉG MEGOSZTÁSAKÖZPONTI FŰTÉS-HŰTÉS ÉS MESTERSÉGES SZELLŐZÉS KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Épületvillamos műszaki leírás

Részletesebben

Nyertes Ajánlattevőnek jelen I. pontban foglaltak alapján építési engedélyt nem igénylő építési/szerelési munkákat kell elvégeznie.

Nyertes Ajánlattevőnek jelen I. pontban foglaltak alapján építési engedélyt nem igénylő építési/szerelési munkákat kell elvégeznie. Összegez az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: FKF Nonprofit Zrt. Postai cím: Alföldi u. 7. Város: Budapest

Részletesebben

TMMK Csoportos műhelymunka

TMMK Csoportos műhelymunka TMMK Csoportos műhelymunka V. TMKE konferencia Készítsünk TMMK-t 2015. február 4-5., Balatonföldvár Heizler György Csoportvezetők (10 fő) 1. Vágvölgyi László: Tűzvédelmi koncepció 2. Mészáros János: Tűzterjedés

Részletesebben

ÉS A KROKODIL. Dr. Almássy Kornél BKK Közút Zrt. 40. ÚTÜGYI NAPOK szeptember Szeged

ÉS A KROKODIL. Dr. Almássy Kornél BKK Közút Zrt. 40. ÚTÜGYI NAPOK szeptember Szeged 1 ÉS A KROKODIL Dr. Almássy Kornél BKK Közút Zrt. 40. ÚTÜGYI NAPOK 2015. szeptember15-16. Szeged Egy hüllő a fővárosi forgalomirányításban 2 2013-EU-50003-P? 40. ÚTÜGYI NAPOK 2015. szeptember15-16. Szeged

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA N y t s z : 5 5 0 7-1 0-4 / 2 0 1 6 0 5 1 9 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2016. május 19. 2021. május 31. Termék vizsgálat helye:

Részletesebben

Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai

Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai Tűzjelző Tervezők Szakmai Napja Lakitelek, 2013. december 10. Gyapjas János tű. őrnagy Bács-Kiskun MKI igazgató-helyettes Közös cél az építményben,

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style 2017 Okos Városok Magyarországon - okos városok a régióban 2017 május 25. Bottyán Balázs: Okos város LoRa alapokon - intelilight közvilágítási hálózat, mint smart city alapinfrastruktúra bevezetés és kontextus

Részletesebben

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben