A Társasház fő paraméterei

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Társasház fő paraméterei"

Átírás

1 MŰSZAKI LEÍRÁS A Társasház fő paraméterei Régió: Buda XII. Telek területe: 370 m 2 Szintszám: garázs + földszint + 4 emelet + tetőtér Épületmagasság 17 m Beépített terület: 165 m² Zöld terület: 133,6 m² Bruttó beépített terület: 1175,2 m² Lakástípusok: nappali + 1 hálószoba, nappali + 2 hálószoba, nappali + 3 hálószoba, penthouse Garázsszint bruttó területe: 239,3 m² Parkolási lehetőség: parkolóház Parkolók száma: 11 db Lakásonként vásárolható garázsok száma: 1-3 Tárolók területe: 41,5 m² Tárolók mérete és m2 ára: Ft/m2 Bruttó értékesíthető lakás terület: 718,7 m² Kerttulajdon: privát Kert típus: hátsókert Privát kert: 122 m² Összes terasz területe: 106,1 m² Lift az épületben: van Műszaki átadás időpontja (év/ negyedév): Készültségi fok átadáskor: kulcsrakész Komfort fokozat: összkomfort Konyha kialakítása: nappalival közös légtérben (amerikai konyhás) Konyhabútor van-e az árban: nincs Konyhai szellőzés: páraelszívó Fűtési rendszer: padló-mennyezeti fűtés Klimatizálás: mennyezeti hűtés Mozgássérültek részére akadálymentes kialakítással rendelkezik: nem Tűzhely csatlakozás típusa: elektromos Árnyékolás lesz-e, és ha igen milyen: elektromos aluredőny az árban Várható energetikai tanúsítvány: A+ energetikai minősítés Lakások belmagassága: 2,65 m

2 Épületszerkezeti leírás Tartószerkezet (falak, pillérek, födémek): Az épület pillérvázas kialakítású, amelynek közepén a liftakna és a lépcsőházi mag található. A pinceszinten vízzáró 30 cm vastag vasbeton külső falak készülnek, valamint innen indulnak el a liftakna 15 cm vastag vasbeton falai. Mivel az épület pinceszintjén garázs található, ezért az emeleti szinteken megtalálható belső pillérek a garázs feletti födémben vasbeton gerendák által kiváltásra kerültek. A felmenő szerkezet teherhordó pillérei: cm vasbeton pillérek. A liftakna és a lépcsőházi fal: 15 cm vastag vasbeton falszerkezet. A födémszerkezet: 23 cm vastag monolit vasbeton födém, melynek az alsó síkján kerülnek elhelyezésre a mennyezet fűtő-hűtő vezetékek. Az erkélylemezek (Schöck) hőhídmegszakítókkal lesznek kialakítva. A kiváltók: szintén monolit vasbeton szerkezetűek födémmel egybeépítve kerülnek kialakításra. Külső kitöltő falazat, lakáselválasztó falak, válaszfalak: A külső kitöltő falszerkezet Porotherm 30NF tégla falazóblokkból készül. A fal külső oldalán 10 cm vastag GRAFIT hőszigetelő rendszer lesz, a fal belső oldala BAUMIT MPI25 gépivakolattal lesz vakolva. A lakások közötti elválasztófal SILKA mészhomoktégla falazóelemből készül, aminek paraméterei megfelelnek az előírt akusztikai követelményeknek. A felszálló gépészeti akna falai Porotherm 10 cm vastag téglából lesznek kialakítva. A lakáson belüli válaszfalak: Porotherm 10 cm vastag válaszfal. Külső homlokzatképzés: A külső hőszigetelt homlokzat külső felületképzését a középszemcsés vékonyvakolati réteg biztosítja (tört fehér színben), valamint a közép tagozatos homlokzati elem szerelt Travertin csiszolt mészkő burkolattal készül. Az épület lábazata mészkő burkolatot kapnak. Belső közösségi terek: A belső közösségi közlekedők és a lépcsőház padlóburkolata természetes mészkő burkolattal készül. A főbejárati előtérnél a falak is mészkő burkolatot kapnak. A főbejárati ajtó nagy igénybevételnek megfelelő alumínium kétszárnyú ajtószerkezet biztonsági üveggel. A lift belső kialakítása rozsdamentes acél burkolattal és részben tükör felülettel készül. LIFT Az épületben elhelyezésre kerül egy KONE EcoSpace személylift és egy autólift. Az autólifttel mind a -1 mind a -2 emeletre le lehet menni.

3 Nyílászárók: Lakásbejárati ajtó (biztonsági ajtó): Esztétikus megjelenésű (fa laminált), a MABISZ előírásoknak megfelelő 5 ponton záródó biztonsági bejárati ajtó. Külső ablakok, erkélyajtó: Alu-Fa ablakok és erkélyajtók passzív ház technológiával, fém szerelvényekkel, belső fa könyöklővel és külső mészkő párkánnyal, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel készülnek. Az ablakok és az ajtók üvegei az akusztikus (32 db) és a fokozott hőtechnikai (UG=0,5) követelményeknek megfelelnek. A külső nyílászárók vakolható redőnyszekrénnyel készülnek, az alu redőnyök alapfelszerelésként beépítésre kerül, redőnyök kapcsolása távkapcsolóval történik. Belső ajtók: A vevők által választható Funéros vagy tömörfa kivitelben gyárilag felületkezelt, utólag beépíthető fa tokkal, krómszínű vasalattal és kilinccsel. Erkélykorlátok: Egyedi tervezésűek, rozsdamentes fém tartószerkezettel és biztonsági üveg korlát mezővel készülnek. Burkolatok: A burkolatok kiválasztása a BAU-STYL Kft. fürdőszoba bemutatótermében történik, ahol egyedileg 3D-s látványtervet készítenek minden ügyfelünk számára díjmentesen. Minőségi osztály: I. osztályú kivitelben ügyfeleink igénye alapján. Hidegburkolatok padló fal: Ft/m2, Melegburkolat, parketta szegőléccel: Ft. / m2 szobákban: parketta szegőléccel fürdőszoba: csempe burkolat, burkolatmagasság: ajtó magasságig körben 2,1 méterig konyha: csempe burkolat: 60 cm a konyhapultnál az alsó és felső elemek között, 5m2- ig WC: padló és csempe burkolat: 120cm magasságig körben előtér: csempe padló burkolat, 7 cm es lábazattal erkély: fagyálló Gres lap burkolat, az épületen egységes nem választható A vizes helyiségekbe és a teraszon kent, rugalmas szigetelés készült. Álmennyezet, álgerenda, előtétfal:

4 A gépészeti csövek és berendezések eltakarása (előterek, fürdők) szükség szerint gipszkarton előtétfal, illetve álgerenda megépítésével történik. Felületkezelések: Mindenhol 2 rétegű, csiszolt glettelés és 2 rétegű, fehér vagy pasztel színű diszperziós festés a falakon és a mennyezeten. Igény esetén egyedi színezés számítógépes színkeverő rendszerből választott színkód alapján, színfelárral rendelhető. A színfelár mértéke nagyban függ a választott egyedi színtől. Gépészeti kialakítás Gázellátás: Az épületben nem létesül gázfogyasztó berendezés, a konyhákban csak elektromos tűzhelyek lesznek beépítve! Fűtés és meleg víz készítése: A fűtés és a melegvíz-készítés energiaigényét 100%-ban megújuló energiaforrásból biztosítjuk. A pinceszinti hőközpontban négy, egyenként 8 kw-os egységteljesítményű levegő-víz hőszivattyú lesz elhelyezve, kaszkád rendszerbe kötve, melyek kültéri egysége a tetőn lesz elhelyezve, és zajvédő fallal lesz körbevéve. A megújuló energián alapuló hőforrások kiszolgálják a lakások fűtés-hűtési igényét és a használati melegvíz-termelés energia igényét. A melegvíz-termelés és tárolás a hőközpontban elhelyezett 2 db 1000 literes indirekt fűtésű melegvíz-tartállyal történik. A lakásokba mind a fűtési-hűtési, mind a használati meleg víz a hőközpontból felszálló vezetékeken keresztül keringető szivattyú alkalmazásával jut el. A lakásokban jelentkező fűtési-hűtési energia hőmennyiségmérőkön keresztül lesz mérve, ez leolvasható a lakásokban illetve a hőközpontban elhelyezett vezérlőegységben. A hidegvíz és melegvíz fogyasztás mérése egyedi mérőórákkal biztosított. A mérőórák a lakásokban találhatók, de maga a leolvasás digitális műszerrel rádiófrekvenciás módon a hőközpontban történik. A megújuló energián alapuló hőszivattyús rendszer téli üzemben fűtési, nyári üzemben hűtési üzemmódot lát el, így nincs szükség a lakásokban split klíma vagy Fan-Coil berendezések beépítésére. A lakásokban korszerű, felületfűtési-hűtési rendszereket alakítunk ki. A helyiségekben padló és mennyezet fűtés biztosítja a megfelelő komfortérzetet. Minden lakás egy önálló osztógyűjtő berendezéssel rendelkezik, amelyről a padlóba vagy a mennyezetbe épített fűtésihűtési körök az energiát kapják. Az osztó, és a helyiségekben elhelyezett digitális termosztátok segítségével minden helyiségben a kívánt hőmérséklet egyedileg állítható, így nagymértékű energia-megtakarítást tesz lehetővé. A fürdőszobákban a komfortérzet növelése céljából 600x1200mm-es törölközőszárító radiátorokat is elhelyezünk.

5 Víz csatorna szaniter: A lakásokban egyedi vízbekötés és vízóra kerül elhelyezésre. A fürdőszobákban és WC-ben fehér szaniter termékek kerülnek beépítésre, amelyek pl.: Ideal Standard vagy Roca típusúak, vagy azzal azonos minőségűek (terv szerinti elrendezés alapján). Mosdó: 60x45 cm-es mosdó, KLUDI egykaros mosdócsappal, vagy azzal azonos minőségben Kézmosó: 40 cm-es, fehér színben, KLUDI egykaros mosdócsappal, vagy azzal azonos minőségben WC: mélyöblítéses fali WC csésze, fehér színben, fedeles műanyag ülőkével (Geberites rendszerű) Fürdőkád: 170x70 cm-es beépíthető műanyag fürdőkád, fehér színben KLUDI egykaros kádtöltő és zuhanycsap zuhanygarnitúrával, vagy azzal azonos minőségben A mosógép számára csatlakozás kerül kialakításra HL 406 mosógép csatlakozó egységgel. Konyhai előkészítések mosogatógép, valamint kéttálcás mosogató részére. Lakói igény esetén az alábbi szaniter költségeket vállalja a beruházó: mosdó + szifontakaró Ft. bruttó értékben mosdó csaptelep Ft. bruttó értékben kád Ft. bruttó értékben WC: beépített tartályos - alapfelszereltség kézmosó + csaptelep Ft. bruttó értékben külön mosdó esetén zuhany csaptelep Ft bruttó értékben zuhany kabin + tálca: Ft. bruttó értékben Az egyes szaniterek mennyisége a lakás kialakítása alapján történik Szellőzés légkondicionáló: A fürdőket és a WC-ket mesterséges elszívással tervezzük, valamint a konyhai kamraszekrények részére szintén elszívás készül. A szellőző ventilátorok a falon lesznek elhelyezve és maguk a szellőző csövek a tető fölé lesznek kivezetve. A fürdő és WC elszívás külön gyűjtőrendszerben lehetséges (a WC kagyló elszívás is biztosított), míg a kamraszekrény elszívását egyedileg lakásonként tervezzük. Elektromos kialakítás A lakások mérőórája a lépcsőházi óraszekrényben lesz elhelyezve, onnan történik a beállás a lakásokba, ahol az elosztótábla a bejárati ajtó mellett (felett) kerül elhelyezésre. Lakásonként 3 x 16 Ampert biztosítunk. A közösségi terek világítása, személy és autólift pincevilágítás épület közösség mérőjéről történik, mely 3x50A. A levegős hőszivattyú egy külön mérőről fog működni GEO tarifával. Az épület tetőszerkezetére, a déli oldalra napcellákat fogunk szerelni melyek egy inverteren keresztül a közösségi mérőre fog dolgozni. A közösségi mérő un. oda-vissza mérő villanyóra. Elektromos szerelés: védőcsőbe szerelt rézvezeték, fehér szerelvényekkel.

6 A lámpatesteket és azok elhelyezésük költségét a szerződéses összeg nem tartalmazza. A szerződéses összeg az alábbi mértékig tartalmazza az alapszereléseket és szerelvényezést: Szobánként 1 db mennyezeti lámpa csillárkapcsolóval, 4 db dugaszoló aljzat, 1 db Digitális csatlakozás Konyhában 1 db mennyezeti lámpa, sütő és tűzhely csatlakozás, hűtő konnektor, mosogatógép konnektor, felső szekrény alatti világítás, további 3 dugaszoló aljzat, Nappali 1 db mennyezeti lámpa csillárkapcsolóval, 6 db dugaszoló aljzat, 2 db Digitális csatlakozás Fürdő, 1 db mennyezeti lámpa, 1 db falikar mosdó felett, 3 db konnektor Erkélyen 1 db kültéri konnektor Dugaszoló aljzatok (JUNG típusok, szükség szerint soroló keretekben): Gyenge áramú rendszerek: A riasztórendszer-hálózat számára védőcsövezés készül. A csövezés a bejárati ajtónál egy nyitás-és egy mozgásérzékelő, valamint a kódtasztatúra elhelyezését teszi lehetővé. A riasztórendszer és beszerelése nem részei a lakásnak. A vevő csak olyan riasztórendszert telepíthet, melynek minden egysége a lakáson belül helyezkedik el. Kábeltévé hálózat (kábeltévé belépés és előfizetés nélkül) minden lakószobába csatlakoztatva lesz. Telefonhálózat védőcsövezés, vezetékezés elkészül előfizetés és készülék nélkül. A belső hálózaton működő video kaputelefon rendszer lesz megvalósítva, kapunyitási lehetőséggel. Beruházásért felelős vezetők: Kolarics Gergely Momdeluxe Kft. ügyvezető Hammang Zsolt Molnárbeton Kft. felelős műszaki vezető

a Martonvásár, Estike utca 1. - 498/30 hrsz. alatti telken létesítendõ földszint + tetõtérbeépítéses L A K Á S O S ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ

a Martonvásár, Estike utca 1. - 498/30 hrsz. alatti telken létesítendõ földszint + tetõtérbeépítéses L A K Á S O S ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ K Ü L Z E T L A P a Martonvásár, Estike utca 1. - 498/30 hrsz. alatti telken létesítendõ földszint + tetõtérbeépítéses 4 L A K Á S O S LAKÓÉPÜLET ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ Építtetõ: MART-BAU Tervezõ

Részletesebben

Hogyan tervezzünk családi házat az új OTSZ szerint?

Hogyan tervezzünk családi házat az új OTSZ szerint? XII. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Hogyan tervezzünk családi házat az új OTSZ szerint? Engedélyezési terv Mészáros János XII. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Hogyan tervezzünk családi

Részletesebben

Meglévő családi ház energetikai jellemzőinek kiszámítása és tanúsítása az EU normák szerint tervezett jogszabályok figyelembevételével

Meglévő családi ház energetikai jellemzőinek kiszámítása és tanúsítása az EU normák szerint tervezett jogszabályok figyelembevételével Meglévő családi ház energetikai jellemzőinek kiszámítása és tanúsítása az EU normák szerint tervezett jogszabályok figyelembevételével 1.oldal Tartalomjegyzék Bevezetés...2 AZ ÉPÜLET ISMERTETÉSE...3 Pince...3

Részletesebben

BELSŐÉPÍTÉSZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

BELSŐÉPÍTÉSZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ ACÉLTORNÁCOS HÁZ BELSŐÉPÍTÉSZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ 2013.12.08. TARTALOMJEGYZÉK ACÉLTORNÁCOS HÁZ BELSŐÉPÍTÉSZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ 01. Címlap 02. Tartalomjegyzék 03. Tervezői névjegyzék

Részletesebben

BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék. Épületszerkezettan 4. Segédlet a BME Építészmérnöki Kar hallgatói részére

BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék. Épületszerkezettan 4. Segédlet a BME Építészmérnöki Kar hallgatói részére BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék Épületszerkezettan 4. TETŐSZIGETELÉS, BELSŐ TÉRKÉPZŐ SZERKEZETEK Segédlet a BME Építészmérnöki Kar hallgatói részére E U R Ó P A I U N I Ó STRUKTURÁLIS

Részletesebben

Meglévő családi ház tanúsítása

Meglévő családi ház tanúsítása Meglévő családi ház tanúsítása 1. ábra A családi ház terve és a megvalósult épület fényképei 1 Adatok Egyszintes, alápincézetlen, magastetős, padlásteres, szabadon álló családi ház (Mór). Bruttó beépített

Részletesebben

Az ISOVER Multi-Komfort Ház és szerkezeti csomópontjai www.isover.hu

Az ISOVER Multi-Komfort Ház és szerkezeti csomópontjai www.isover.hu Az ISOVER Multi-Komfort Ház és szerkezeti csomópontjai 2009 www.isover.hu Aki törõdik a Földdel, az Passzív Házak jótétemény a mi nagy otthonunknak, a Földnek. Az élet a passzív házban számtalan elõnnyel

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Otthon Melege Program. Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Otthon Melege Program. Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Otthon Melege Program Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram Pályázat kódszáma: ZFR-TH/15 2015. február 23. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Budapest Józsefváros Magdolna Negyed Program III. Integrált szociális városrehabilitációs Program

Budapest Józsefváros Magdolna Negyed Program III. Integrált szociális városrehabilitációs Program Budapest Józsefváros Magdolna Negyed Program III. Integrált szociális városrehabilitációs Program Teljes Akcióterületi Terv 3/a Kötet Projektgazda: Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Készítette: Rév8 Józsefvárosi

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ ÁRLISTA

TERMÉKISMERTETŐ ÁRLISTA TERMÉKISMERTETŐ ÁRLISTA 2013 V NÉZŐPONTOT VÁLTUN K 2 www.fakro.hu A TAPASZTALATOKBÓL merítve egy tökéletesebb jövőn munkálkodunk. Termékeink megalkotásakor az életünket formáló értékekre összpontosítunk.

Részletesebben

Útmutató alacsony hőmérsékletű radiátorokhoz

Útmutató alacsony hőmérsékletű radiátorokhoz Útmutató alacsony hőmérsékletű radiátorokhoz CLEVER LOW TEMPERATURE RADIATORS minden alacsony hő mérsékletű fűtési rendszer esetén a leh ető legjobb megoldás a radiátor. de NE TŐL em fogadja el, olvassa

Részletesebben

új klinika 21 ezer négyzetméteres lesz. A projekt teljes költsége 12 milliárd 325 millió forint, ebből 1 milliárd 232 millió az önerő.

új klinika 21 ezer négyzetméteres lesz. A projekt teljes költsége 12 milliárd 325 millió forint, ebből 1 milliárd 232 millió az önerő. Kedves Miklós! Mintha csak borozgatás közben mesélnék. A kollégiummal szemközti terület anno libalegelő volt. Valami miatt tudták a régiek, hogy az itteni talaj nem alkalmas épület alapozására. Az egykori

Részletesebben

Ablakok, ajtók, erkélyajtók és bejárati ajtók cseréjéhez szükséges információk

Ablakok, ajtók, erkélyajtók és bejárati ajtók cseréjéhez szükséges információk Ablakok, ajtók, erkélyajtók és bejárati ajtók cseréjéhez szükséges információk 2014 Nyílászárók cseréjének aktualitása, minőségi nyílászárók előnyei, ablakrendzerek típusai, fajtái és jellemzői Lakásfelújítás

Részletesebben

Megoldás házak fűtésére és hűtésére

Megoldás házak fűtésére és hűtésére Megoldás házak fűtésére és hűtésére Rugalmas alkalmazás, Könnyű felszerelés 2008 Hőszivattyús technológia a szakértőtől A Daikin hőszivattyús, hűtő és melegvízes egységgel ellátott Altherma típusú komplett

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 18384 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 107. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A belügyminiszter 40/2012. (VIII. 13.) BM rendelete az épületek energetikai jellemzõinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.)

Részletesebben

Budapest, 2010. május 06. 3/37 ÉME: A-74/2009-I

Budapest, 2010. május 06. 3/37 ÉME: A-74/2009-I Budapest, 2010. május 06. 3/37 ÉME: A-74/2009-I II. AZ ÉPÍTŐIPARI MŰSZAKI ENGEDÉLYRE VONATKOZÓ KÜLÖNLEGES FELTÉTELEK 1. ADATOK 1.1 A Rendszergazda rendszereit alkotó fő elemek gyártási helyei Knauf GmbH

Részletesebben

Megoldás házak fűtésére és hűtésére

Megoldás házak fűtésére és hűtésére Megoldás házak fűtésére és hűtésére Rugalmas alkalmazás, Könnyű felszerelés 2008 s technológia a szakértőtől A Daikin hőszivattyús, hűtő és melegvízes egységgel ellátott Altherma típusú komplett fűtő és

Részletesebben

2013-2014 1. szám. Hatékony Ház Napok. Nyisson Ön is! www.hatekonyhaz.hu

2013-2014 1. szám. Hatékony Ház Napok. Nyisson Ön is! www.hatekonyhaz.hu 2013-2014 1. szám Hatékony Ház Napok Nyisson Ön is! www.hatekonyhaz.hu Szakmai partnereink Passzív és energiatakarékos házak Építtetőktől építtetőknek médiatámogatóink Projekt gazda A Hatékony Ház Napok

Részletesebben

A másik következtetés az, hogy ugyanazonanyaggal különbözõ eredményt érhetünk el, aszerint, hogy hogyan és hová építjük be azt.

A másik következtetés az, hogy ugyanazonanyaggal különbözõ eredményt érhetünk el, aszerint, hogy hogyan és hová építjük be azt. ÉPÜLETFIZIKA 1 A hõvezetési tényezõ fogalma A hõáram a hõmérsékletkülönbséggel, a hõáram irányára merõleges keresztmetszettel, valamint egy vezetési tényezõvel arányos. Ez utóbbi a hõvezetési tényezõ,

Részletesebben

MEGOLDÁS A GÉPKOCSIK PARKOLÓ- HELYRE SZÁLLÍTÁSÁRA

MEGOLDÁS A GÉPKOCSIK PARKOLÓ- HELYRE SZÁLLÍTÁSÁRA TECHNO-LIFT MEGOLDÁS A GÉPKOCSIK PARKOLÓ- HELYRE SZÁLLÍTÁSÁRA TECHNOCOOP parkolástechnika A CÉG A múlt A jövőnk Biztosítéka! Az 1978 ban alapított és 1990 ben átalakult TECHNOCOOP Kft. t az innovatív mûszaki

Részletesebben

Rendeleti háttér. 2002/91/EK direktíva

Rendeleti háttér. 2002/91/EK direktíva Rendeleti háttér 2002/91/EK direktíva A statisztikai adatokat megnézve kiderül, hogy az európai országokban az épületek energia felhasználása a teljes energiafelhasználás 40-45 %-át eléri. Ezt felismerve

Részletesebben

182/2008. (VII. 14.) Korm. rendelet

182/2008. (VII. 14.) Korm. rendelet 182/2008. (VII. 14.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány az Alkotmány 35. (1) bekezdés b) pontjában

Részletesebben

Használati útmutató VICTRIX 26 2 I *1.031272HU*

Használati útmutató VICTRIX 26 2 I *1.031272HU* Használati útmutató HU VICTRIX 26 2 I *1.031272HU* Kedves Vásárlónk! Gratulálunk, hogy egy csúcsminőségű Immergas terméket választott, amely hosszú ideig fogja az Ön kényelmét és biztonságát szolgálni.

Részletesebben

Födémek lépéshang-szigetelése. Austrotherm AT-L2, L4, L5, GRAFIT L4, L5. www.austrotherm.hu

Födémek lépéshang-szigetelése. Austrotherm AT-L2, L4, L5, GRAFIT L4, L5. www.austrotherm.hu Kiváló lépéshang-szigetelés Jó hőszigetelő képesség Költségtakarékos megoldás Egyszerű kivitelezés Hosszú élettartam Födémek lépéshang-szigetelése www.austrotherm.hu Austrotherm AT-L2, L4, L5, GRAFIT L4,

Részletesebben

OTSZ kérdések válaszok 5. rész

OTSZ kérdések válaszok 5. rész 5. rész I/1. fejezet 2. TERVEZÉSI ALAPELVEK Az építmények építészeti-műszaki tervezése során a tűzvédelmi műszaki kialakítást tűzvédelmi műleírásba, dokumentációba kell foglalni. Minden terv része a tűzvédelmi

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2011. március 31. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2011. március 31. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL Cím: 3021 Lőrinci, Szabadság tér 26. E-mail: ph@lorinci.hu Telefon: (37) 388-155 Fax: (37) 388-464 Előterjesztés a Képviselő-testület 2011. március 31. napján

Részletesebben

Családi házak utólagos hőszigetelése. Rockwool kőzetgyapottal

Családi házak utólagos hőszigetelése. Rockwool kőzetgyapottal Családi házak utólagos hőszigetelése Rockwool kőzetgyapottal Kímélje pénztárcáját és Földünket egyaránt! A hőszigetelés azon kevés befektetések egyike, melyek egy családi ház élet tartama során többszörösen

Részletesebben

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése URSA GLASSWOOL URSA XPS Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése Szarufa közötti és alatti szigetelés 02 URSA GLASSWOOL 03 Tallin Szent Pétervár Tartalomjegyzék Tchudovo North Licolnshire London Noisiel

Részletesebben

Magastetők szigetelése a szarufák között és alatt. Magastetők szigetelése a szarufák között és alatt

Magastetők szigetelése a szarufák között és alatt. Magastetők szigetelése a szarufák között és alatt Magastetők szigetelése a szarufák között és alatt 2006 Magastetők szigetelése a szarufák között és alatt Környezetvédelem Tűzvédelem Csend Komfort energiát takarít meg Önnek, mivel kiváló hőszigetelő nem

Részletesebben

VIESMANN VITODENS 200-W Kondenzációs falikazán 17,0 105,0 kw Többkazános rendszerként max. 840,0 kw

VIESMANN VITODENS 200-W Kondenzációs falikazán 17,0 105,0 kw Többkazános rendszerként max. 840,0 kw VIESMNN VITODENS 200-W Kondenzációs falikazán 17,0 105,0 kw Többkazános rendszerként max. 840,0 kw Tervezési segédlet VITODENS 200-W Típus: W2C Kondenzációs falikazán, folyamatos szabályozású hengeres

Részletesebben