A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT"

Átírás

1 2004. február 10. Különszám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HATÁLYOS RENDELETEI I. 9/1996. (VI. 30.) A megyei népszavazásról és a népi kezdeményezésről 3 (a módosításokkal egységes szerkezetben) 12/1996. (XI. 11.) A kéményseprő-ipari közszolgáltatásról és annak kötelező 7 igénybevételéről (a módosításokkal egységes szerkezetben) 19/1997. (XII. 30.) A Baranya Megyei Önkormányzat tulajdonában álló sze- 25 mélygépkocsik (cégautó) magán célú használatáról 3/1998. (I. 30.) Az illetékügyi feladatokat ellátó köztisztviselők érdekeltségi 27 rendszeréről (a módosításokkal egységes szerkezetben) 7/1998. (III. 6.) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésük egyes szabályairól 2/1999. (II. 26.) A külföldi kiküldetések rendje 35 (a módosításokkal egységes szerkezetben) 26/1999. (XII. 30.) A Baranya Megyei Önkormányzat vagyonáról és vagyongaz- 38 dálkodásáról (a módosításokkal egységes szerkezetben) 27/1999. (XII. 30.) Az önkormányzati pénzeszközökből megvalósuló beruházá- 65 sok rendje (a módosítással egységes szerkezetben) 19/2001. (XI. 2.) A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala és intézményei közös beszerzéseiről 30 71

2 2 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye 20/2001. (XI. 2.) A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyával összefüggő juttatásokról, támogatásokról (a módosítással egységes szerkezetben) 21/2001. (XI. 2.) A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala köztisztviselőinek illetményalapjáról, illetménykiegészítéséről, jutalmáról, valamint a vezetői illetménypótlékról (a módosítással egységes szerkezetben) 30/2001. (XII. 29.) A lakáscélú munkáltatói kölcsönről 80 8/2002. (VII. 10.) A közbeszerzési eljárások kiírásáról és elbírálásával kapcsolatos eljárásról, az eljárásban részvevő szervezetekről és személyekről (a módosítással egységes szerkezetben)

3 2004. február RENDELETEK A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/1996. (VI. 30.) Kgy. rendelete a megyei népszavazásról és a népi kezdeményezésről (a módosításokkal egységes szerkezetben) A Baranya Megyei Közgyűlés (a továbbiakban: közgyűlés) a helyi önkormányzatokról szóló, módosított évi LXV. tv. 50. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja: BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1. (1) A megyei népszavazásban és a népi kezdeményezésben az vehet részt, aki a megyei önkormányzati választáson választójogosult. (2) A megyei népszavazás és népi kezdeményezés szempontjából választójogosult minden választójoggal rendelkező nagykorú magyar állampolgár, a Magyarországra bevándorolt és a magyar jog szerint nagykorú nem magyar állampolgár, ha lakóhelye, vagy tartózkodási helye a megyei közgyűlés tagjait választó települések területén van. A MEGYEI NÉPSZAVAZÁS 2. (1) A megyei népszavazás elrendelését kezdeményezheti: a) az 1. (2) bekezdése szerinti választójogosultak legalább 20 %-a; b) a megyei közgyűlési tagok legalább egynegyede; c) a közgyűlés bizottsága; d) a megyei székhelyű társadalmi szervezet vezető testülete. (2) A megyei népszavazás kezdeményezése során a kezdeményező javaslatot tesz a népszavazásra bocsátandó kérdés megfogalmazására. 3. (1) A közgyűlés megyei népszavazást rendelhet el: a) a hatáskörébe tartozó ügyekben; b) a megyei önkormányzati rendelet megerősítésére. (2) A közgyűlés megyei népszavazást köteles kitűzni: a) a közgyűlés önkormányzati rendeletében meghatározott ügyben; b) ha azt a 2. (1) bekezdés a) pontban meghatározott számú választójogosult kezdeményezte. (3) Nem rendelhető el megyei népszavazás: a) a megyei önkormányzat költségvetéséről való döntésre; b) a közgyűlés hatáskörébe tartozó szervezeti, működési és személyi kérdésekben; c) a közgyűlés feloszlásának kimondásáról.

4 4 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye (1) A megyei népszavazás elrendelését a közgyűlés elnökénél lehet kezdeményezni. 4. (2) 1 A közgyűlés a megyei népszavazás elrendelése és a népszavazás napjának kitűzése, illetve a kezdeményezés elutasítása tárgyában a közgyűlés elnökének a kezdeményezésre vonatkozó bejelentését követő legközelebbi ülésén, de legkésőbb 30 napon belül dönt. (3) A megyei népszavazás elrendeléséhez vagy a kezdeményezés elutasításához a megválasztott közgyűlési tagok több mint felének egyetértő szavazata szükséges. (4) A megyei népszavazás elrendelése tárgyába hozott határozatnak tartalmaznia kell: a) a megyei népszavazásra bocsátandó kérdés pontos szövegét és b) a népszavazás időpontját. (5) A megyei népszavazás elrendeléséről vagy elutasításáról szóló közgyűlési határozatot a megyei napilapban közzé kell tenni. (6) 2 A közgyűlés népszavazást elrendelő, valamint a kötelezően elrendelendő népszavazás elrendelését elutasító határozata ellen a határozat közzétételétől számított 8 napon belül a Baranya Megyei Bírósághoz lehet kifogást benyújtani. (1) 3 A megyei népszavazást legkésőbb 35 nappal a szavazás napja előtt kell kitűzni. 5. (2) 4 A megyei népszavazás lebonyolításának eljárási rendjére a választási eljárásról szóló törvény helyi népszavazásra vonatkozó rendelkezései irányadók. 6. (1) A megyei népszavazás akkor érvényes, ha az 1. (2) bekezdése szerinti választójogosultak több mint fele szavazott. (2) A népszavazás akkor eredményes, ha az (1) bekezdés szerinti szavazóknak több mint a fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott. (3) Több kérdésre vonatkozó népszavazás esetén az eredményességet kérdésenként külön-külön kell megállapítani. (4) A megyei népszavazás eredménye a közgyűlésre kötelező. Eredménytelen népszavazás esetén a népszavazásra bocsátott kérdésben a közgyűlés dönthet. (5) Ugyanabban a kérdésben egy éven belül megyei népszavazást nem lehet kitűzni akkor sem, ha a korábbi eredménytelen volt. NÉPI KEZDEMÉNYEZÉS 7. Népi kezdeményezéssel a közgyűlés elé terjeszthető minden olyan ügy, amelynek eldöntése a közgyűlés hatáskörébe tartozik. 1 Módosította a 14/2001. (VII. 5.) Kgy. rendelet 1. -a (hatályba lépett július 5-én). 2 Módosította a 14/2001. (VII. 5.) Kgy. rendelet 2. -a (hatályba lépett július 5-én). 3 Módosította a 14/2001. (VII. 5.) Kgy. rendelet 3. -a (hatályba lépett július 5-én). 4 Az 5. (2) bekezdését a 14/2001. (VII. 5.) Kgy. rendelet 4. -a hatályon kívül helyezte, egyidejűleg a (3) bekezdés számozását (2) bekezdésre változtatta, és annak szövegét módosította (hatályba lépett július 5-én).

5 2004. február (1) Népi kezdeményezést nyújthat be a közgyűlés elnökénél az 1. (2) bekezdése szerinti választójogosultak legalább 10 %-a. (2) A közgyűlés a népi kezdeményezés tárgyalásáról a benyújtást követő legközelebbi ülésén, de legkésőbb egy hónapon belül, a népi kezdeményezéssel érintett kérdésben 60 napon belül dönt. (3) A közgyűlés köteles megtárgyalni a népi kezdeményezéssel javasolt ügyet, ha azt az 1. (2) bekezdése szerinti választójogosultak legalább 10 %-a indítványozta. (4) A közgyűlésnek a népi kezdeményezés tárgyában hozott döntését a megyei napilapban közzé kell tenni. ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK 9. 1 (1) A megyei népszavazás és népi kezdeményezés ügyében aláírást gyűjteni a megyei főjegyző által hitelesítési záradékkal ellátott aláírásgyűjtő ív másolatán lehet. (2) Minden aláírásgyűjtő ívnek tartalmaznia kell: a népszavazásra bocsátandó kérdést, a népi kezdeményezés tárgyát, az aláíró olvasható családi és utónevét, lakcímét, személyi azonosító jelét és aláírását. Az aláírásoknak a kérdéssel azonos oldalon kell szerepelniük. Az aláírásgyűjtő ívet az aláírást gyűjtő polgárnak is alá kell írnia. (3) A megyei főjegyzőnek határozatban meg kell tagadnia az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, ha: a) a megfogalmazott kérdésben megyei népszavazás nem írható ki; b) a kérdés nem tartozik a közgyűlés hatáskörébe; c) ugyanabban a kérdésben 1 éven belül népszavazást tartottak; d) a gyűjtőív nem felel meg a (2) bekezdésben foglalt feltételeknek. (4) A megyei főjegyző aláírásgyűjtő ív hitelesítésével kapcsolatos döntését a megyei napilapban közzé kell tenni. (5) A megyei főjegyző aláírásgyűjtő ív hitelesítésével kapcsolatos döntése ellen a közzétételtől számított 15 napon belül a Baranya Megyei Bírósághoz kifogást lehet benyújtani (1) A népszavazás kitűzésére irányuló állampolgári kezdeményezést az aláírásgyűjtő ív hitelesítését követő 1 hónapon belül egyszer lehet benyújtani a közgyűlés elnökéhez. A pótlólag benyújtott, a kezdeményezést kiegészítő aláírások érvénytelenek. (2) A közgyűlés elnöke az aláírásgyűjtő íveket az aláírások ellenőrzése céljából haladéktalanul átadja a Területi Választási Bizottság elnökének. (3) Az aláírások ellenőrzéséről a Területi Választási Bizottság szükség esetén a Területi Választási Iroda vezetőjét bevonva 45 napon belül gondoskodik. 1 Módosította a 14/2001. (VII. 5.) Kgy. rendelet 5. -a (hatályba lépett július 5-én). 2 Módosította a 14/2001. (VII. 5.) Kgy. rendelet 6. -a (hatályba lépett július 5-én).

6 6 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye (4) Az ellenőrzés eredményéről a Területi Választási Bizottság elnöke haladéktalanul tájékoztatja a megyei közgyűlés elnökét. (5) Az aláírásgyűjtő íveket az aláírások ellenőrzését, illetve a jogorvoslati eljárás befejezését követő 30 nap elteltével meg kell semmisíteni. 11. Amennyiben a népszavazást a közgyűlés bizottsága, vagy megyei székhelyű társadalmi szerv vezető testülete kezdeményezte, csatolni kell a bizottság, illetve a társadalmi szerv vezető testületének vonatkozó határozatát (1) A megyei népszavazás eredményét a szavazatszámláló bizottságok jegyzőkönyvei alapján a Területi Választási Bizottság állapítja meg, és erről a közgyűlést tájékoztatja. (2) A közgyűlés a megyei népszavazást követő ülésén határozatba foglalja a népszavazás eredményét. (3) A megyei népszavazás eredményéről a lakosságot a megyei sajtó és a tömegkommunikációs eszközök útján tájékoztatni kell (1) A megyei népszavazás adminisztratív és szervezési feladatait a megyei főjegyző irányításával a Területi Választási Iroda végzi. (2) A megyei népszavazás költségeit a megyei önkormányzat viseli. A települési önkormányzatoknál felmerült költségeket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása költségeinek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről szóló, mindenkor hatályos miniszteri rendelet alapján kell megtéríteni. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 14. E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. Pécs, június 26. Dr. Tóth Sándor s.k. a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Győrpál Elemér s.k. megyei főjegyző 1 A 12. -t a 14/2001. (VII. 5.) Kgy. rendelet 7. -a hatályon kívül helyezte, egyidejűleg a rendelet 13., 14., 15. -ainak számozását 12., 13., 14. -ra változtatta, a 12. (1) bekezdést egyidejűleg módosította (hatályba lépett július 5-én). 2 A 13. (1)-(2) bekezdését a 14/2001. (VII. 5.) Kgy. rendelet 9. -a módosította (hatályba lépett július 5-én).

7 2004. február A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/1996. (XI. 11.) Kgy. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről (a módosításokkal egységes szerkezetben) A Baranya Megyei Közgyűlés az egyes helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló XLII. tv. 4. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja. Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya a Baranya megye területén kivéve Pécs Megyei Jogú Város területe az égéstermék elvezetésére szolgáló kéménnyel ellátott lakások és helységek tulajdonosaira, kezelőire, bérlőire és használóira (a továbbiakban: tulajdonos) terjed ki. 2. Kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás: a lakásban és más helységben, épülő vagy már használatban lévő, égéstermék elvezetésére szolgáló kémény és tartozékának, füstjáratának időszakos ellenőrzése, tisztítása, a kémény időszakos műszaki felülvizsgálata, használatával összefüggő szakvélemény adása. Kéményseprő körzet és szolgáltató 3. (1) A Baranya Megyei Közgyűlés a megye területén 6 kéményseprő körzetet alakít ki. Az egyes körzetekhez tartozó települések felsorolását a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (2) A kéményseprő körzetekben közszolgáltatást ellátók (továbbiakban: szolgáltató) kiválasztása nyílt pályázat útján történik, mely pályázat kiírója és elbírálója a Baranya Megyei Közgyűlés. (3) A szolgáltatóval a Baranya Megyei Közgyűlés 10 évi időtartamú szerződést köt. A szolgáltató kötelezettségei 4. (1) A szolgáltató a szolgáltatás teljes körét köteles valamennyi tulajdonos tekintetében rendszeresen ellátni. (2) A közszolgáltatás: a) megrendelés nélkül kötelezően elvégzendő; b) megrendelésre kötelezően elvégzendő kéményseprő-ipari szolgáltatás. (3) A kötelező közszolgáltatások teljes körét és technológiai időigényét a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. 5. (1) A szolgáltató telephelyén köteles ügyfélfogadást tartani. (2) Az ügyfélfogadás időszakát és időtartamát a szolgáltató a Baranya Megyei Közgyűlés Elnökével egyeztetve állapítja meg.

8 8 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye 6. A szolgáltató a kéményekről köteles naprakész nyilvántartást vezetni. A tulajdonos kötelezettségei 7. A tulajdonos a közszolgáltatást köteles igénybe venni. 8. A tulajdonos köteles a szolgáltatót előzetes értesítés alapján az ingatlanba (lakásba, helységbe) a szolgáltatás elvégzése céljából beengedni és a kémények megközelítésének lehetőségét biztosítani. 9. A szolgáltatás elvégzését a tulajdonos aláírásával igazolja. 10. A tulajdonos köteles a kémények számában bekövetkezett változást gyarapodást és csökkenést a szolgáltatónak a változást követő 15 napon belül bejelenteni. 11. A tulajdonos köteles a rendelet 3. számú mellékletében meghatározott közszolgáltatások díjait megfizetni. A közszolgáltatás ellátásának rendje, módja 12. A közszolgáltatásra vonatkozó szerződés a szolgáltató és a tulajdonos között a közszolgáltatás igénybevételével jön létre. (Ptk ) 13. (1) A szolgáltató a szolgáltatás végzésének idejéről a tulajdonost a munkavégzést megelőző 8 nappal: a) társasházi tömblakások estén írásban vagy hirdetmény útján, b) egyéb esetekben szóban értesíti. (2) A szóbeli értesítés eredménytelensége esetén a szolgáltató a megismételt értesítést írásban köteles a tulajdonosnak megküldeni. 14. A szolgáltatónak a munkavégzés során meg kell győződnie az égéstermék maradéktalan és biztonságos elvezetéséről. A közszolgáltatás díja, a díjfizetés rendje 15. (1) A közszolgáltatás díját a Baranya Megyei Közgyűlés ezen rendeletének 3. számú melléklete tartalmazza.

9 2004. február (2) A Baranya Megyei Közgyűlés minden év november 30-áig áttekinti a kéményseprő-ipari szolgáltatások díjtételeit és indokolt esetben dönt azok megváltoztatásáról. (3) A szolgáltató az érvényes díjakról díjjegyzéket készít, és telephelyén azt látható módon kifüggeszti. 16. A szolgáltatás díját a tulajdonos eltérő megállapodás hiányában a munkavégzést követően a helyszínen fizeti meg Ft-ig. A díjfizetés Ft-on felül átutalással történik. 17. A közszolgáltatás díját akkor is meg kell fizetni, ha a szolgáltató a szolgáltatás idejéről (13. ) időben értesítést küldött, de a tulajdonos a munka elvégzését szándékosan, felróható módon megakadályozta, vagy a munka elvégzésének helyi feltételeit nem biztosította. 18. A díj megfizetése a szolgáltatás elvégzésének tűrése alól nem mentesít. 19. Ha a szolgáltatás a szolgáltató hibájából marad el, a tulajdonos díj fizetésére nem kötelezhető. Szankciók 20. (1) Szabálysértést követ el és Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a) az ingatlanába a közszolgáltatás elvégzése céljából belépni kívánó szolgáltatót nem engedi be, vagy a kémények megközelíthetőségét nem biztosítja (8. ); b) a kémények számában bekövetkezett gyarapodást a szolgáltatónak nem jelenti be (10. ). (2) A szabálysértési eljárás az ingatlan fekvése szerint illetékes önkormányzati szabálysértési hatóság (jegyző) hatáskörébe tartozik. Együttműködés 21. A Baranya Megyei Közgyűlés szakmai jellegű kérdésekben együttműködik a Baranyai Kéményseprők Ipartestületével, valamint szükség esetén a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületével. Hatályba léptető rendelkezés 22. Jelen rendelet január 1. napjával lép hatályba, egyúttal a kéményseprő-ipari munkák díjazásáról szóló 15/1994. (XI. 18.) Kgy rendelet, valamint az ezt módosító 14/1995. (XII. 11.) Kgy. rendelet hatályát veszti. Pécs, november 4. Dr. Tóth Sándor s.k. a megyei közgyűlés elnöke Dr. Győrpál Elemér s.k. megyei főjegyző

10 10 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye A 12/1996. (XI. 11.) Kgy. rendelet 1. számú melléklete Kéménykataszter összesen: Egyedi Egyedi tart. Közp.-i Gyűjtő Gyári kém. 1. sz. körzet db db 309 db - 1 db 2. sz. körzet db db 365 db - 2 db 3. sz. körzet db db 341 db sz. körzet db db 402 db 147 db - 5. sz. körzet db db 292 db 218 db 6. sz. körzet db db 208 db 667 db 1 db 1. számú körzet Alsómocsolád Apátvarasd Bikal Egyházaskozár Erdősmárok Erzsébet Erdősmecske Fazekasboda Feked Geresdlak Görcsönydoboka Hegyhátmaróc Hidas Himesháza Hosszúhetény Kárász Kátoly Kékesd Kisnyárád Köblény Lovászhetény Maráza Martonfa Mágocs Máriakéménd Máza Mecseknádasd Mekényes Nagyhajmás Nagypall Óbánya Ófalu Palotabozsok Pécsvárad Pereked Romonya Szalatnak Szárász Szászvár Kéménykataszter Szebény Szellő Egyedi kémény: db Szilágy Egyedi tartalék kémény: 8115 db

11 2004. február Szűr Központi kémény: 309 db Tófű Gyári kémény: 1 db Vékény Véménd Zengővárkony 2. számú körzet Bár Bezedek Dunaszekcső Homorúd Ivándárda Kislippó Kölked Lánycsók Lippó Majs Magyarbóly Kéménykataszter Mohács Nagynyárád Egyedi kémény: db Sárok Egyedi tartalék kémény: 3978 db Sátorhely Központi kémény: 365 db Somberek Gyári kémény: 2 db Székelyszabar Töttös Udvar 3. számú körzet Aranyosgadány Áta Babarc Babarcszőlős Baksa Belvárdgyula Berkesd Besence Bicsérd Birján Bisse Bogád Bogádmindszent Borjád Bosta Bóly Egerág Ellend Garé Gerde Gilvánfa Görcsöny Gyód Gyöngyfa Hásságy Hegyszentmárton Ivánbattyán Keszű Pellérd Peterd Pécsbagota Pécsdevecser Pécsudvard Pogány Pócsa Regenye Siklósbodony Szabadszentkirály Szajk Szalánta Szava Szederkény Szemely Szilvás Szőke Szőkéd Tengeri Téseny Turony Újpetre Velény Versend Vókány Zók

12 12 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye Királyegyháza Kisasszonyfa Kisbudmér Kisdér Kiskassa Kéménykataszter Kisherend Kistótfalu Egyedi kémény: db Kozármisleny Egyedi tartalék kémény: db Kökény Központi kémény: 341 db Liptód Lothárd Magyarmecske Magyarsarlós Magyartelek Monyoród Nagybudmér Nagykozár Ócsárd Olasz Ózdfalu Palkonya 4. számú körzet Adorjás Páprád Alsószentmárton Piskó Baranyahidvég Rádfalva Beremend Sámod Cún Sellye Csarnóta Siklós Csányoszró Siklósnagyfalu Diósviszló Sósvertike Drávacsehi Szaporca Drávacsepely Drávapalkonya Tésenfa Drávapiski Vajszló Drávaszabolcs Vejti Drávaszerdahely Villány Egyházasharaszti Villánykövesd Gordisa Zaláta Harkány Hirics Illocska Kéménykataszter Ipacsfa Kákics Egyedi kémény: db Kásád: Egyedi tartalék kémény: db Kemse Gyűjtő kémény: 147 db Kémes Központi kémény: 402 db Kisharsány Kisjakabfalva Kisszentmárton Kistapolca Kovácshida Kórós Lapáncsa Luzsok Márfa

13 2004. február Márok Matty Nagycsány Nagyharsány Nagytótfalu Old Almamellék Almáskeresztúr Basal Bánfa Boda Bogdása Boldogasszonyfa Botykapeterd Bürüs Csebény Cserdi Csertő Csonkamindszent Dencsháza Drávafok Drávaiványi Drávakeresztúr Drávasztára Endrőc Felsőszentmárton 5. számú körzet Nagyváty Nyugotszenterzsébet Okorág Patapoklosi Pettend Rózsafa Somogyapáti Somogyhatvan Somogyhárságy Somogyviszló Sumony Szentdénes Szentlászló Szentlőrinc Szigetvár Szulimán Szörény Teklafalu Tótszentgyörgy Várad Gyöngyösmellék Vásárosbéc Hobol Zádor Horváthertelend Ibafa Kacsóta Katádfa Kéménykataszter: Kisdobsza Egyedi kémény: db Kistamási Egyedi tartalék kémény: db Kétújfalu Gyűjtő kémény: 218 db Magyarlukafa Központi kémény: 292 db Markóc Marócsa Merenye Molvány Mozsgó Nemeske Nagydobsza Nagypeterd 6. számú körzet Abaliget Ág Bakóca Bakonya Baranyajenő Tarrós Tékes Tormás Varga

14 14 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye Baranyaszentgyörgy Vásárosdombó Bodolyabér Vázsnok Bükkösd Cserkút Dinnyeberki Felsőegerszeg Gerényes Gödre Helesfa Hetvehely Husztót Kisbeszterce Kishajmás Kisvaszar Komló Kovácsszénája Kővágószőllős Kővágótöttös Liget Kéménykataszter: Magyaregregy Magyarhertelend Egyedi kémény: db Magyarszék Egyedi tartalék kémény: db Mánfa Gyűjtő kémény: 667 db Központi kémény: 208 db Gyári kémény: 1 db Mecsekpölöske Meződ Mindszentgodisa Okorvölgy Orfű Oroszló Pálé Sásd Szágy Szentkatalin

15 2004. február A 12/1996. (XI. 11.) Kgy. rendelet 2. számú melléklet Kéményseprő-ipari közszolgáltatások megnevezése, technológiai időigénye A szolgáltatások megnevezése és rövid tartalmi leírása a 27/1996. (X. 30.) BM rendelet alapján. A. Külön megrendelés nélkül kötelezően elvégzendő kéményseprő-ipari közszolgáltatások. I. Folyamatos tartózkodás céljára szolgáló épületek, helyiségek kéményei. 1. Szilárd és olaj-tüzelőberendezések egyedi kéményeinek ellenőrzése és tisztítása (félévente egyszer). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények valamint azok kémény toldóinak és szikrafogóinak ellenőrzése és tisztítása. A kémények bekötőnyílásainak (cserépkályha kivételével) koromzsákjainak, füstcsatornáinak ellenőrzése és tisztítása (az évi egy alkalom norma ideje félévre lebontva). (2 perc) (8 perc) Kémények szükségszerinti égetése (az előfordulási gyakoriság figyelembevételével). (1 perc) Kémények és tartozékok feltárás, bontás nélküli műszaki felülvizsgálata (a négyévenként esedékes tevékenység normaideje félévre lebontva). (3 perc) A csengetéstől a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye. A szolgáltatás összes időszükséglete: 16 perc/db/alkalom (2 perc) 2. Szilárd és olaj-tüzelőberendezések egy - és mellékcsatornás gyűjtő kéményeinek ellenőrzése és tisztítása (félévente egyszer). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények, valamint azok kéménytoldóinak és szikrafogóinak ellenőrzése és tisztítása (szintenként). A kémények bekötőnyílásainak, koromzsákjainak, füstcsatornáinak, valamint mellékcsatornáinak ellenőrzése és tisztítása (az évi egy alkalom normaideje félévre és szintekre lebontva). A kémények és tartozékok feltárás, bontás nélküli műszaki felülvizsgálata (négyévenként esedékes tevékenység normaideje félévre lebontva). A csengetéstől a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye szintekre lebontva. A szolgáltatás össz idő szükséglete: 12 perc/szint/alkalom. (2 perc) (4 perc) (3 perc) (3 perc) 3. Szilárd és olaj-tüzelőberendezések központi kéményeinek (60 kw felett, 4096 cm 2 kürtőkeresztmetszet alatt) ellenőrzése és tisztítása (a használat ideje alatt három havonta). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények és tartozékainak ellenőrzése és tisztítása (1 fm-re vetített időigénye). A kémények aknáinak ellenőrzése és tisztítása. A kémények csatornáinak ellenőrzése és tisztítása. A kémények, valamint azok tartozékainak feltárás, bontás nélküli műszaki felülvizsgálata (a négyévenként esedékes tevékenység norma ideje egy alkalomra és fm-re lebontva). (5 perc) (1 perc)

16 16 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye A bejutástól a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye (1fm-re lebontva). (1 perc) A szolgáltatás össz idő szükséglete az akna és csatorna kivételével: 7 perc/fm/alkalom. 4. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések központi kéményeinek (60 kw felett, 4096 cm 2 kürtőkeresztmetszet felett) ellenőrzése és tisztítása (évente egy alkalommal). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények és tartozékainak ellenőrzése és tisztítása. (1fm-re vetített időigénye). A kémények aknáinak ellenőrzése és tisztítása. A kémények csatornáinak ellenőrzése és tisztítása. (8 perc) A bejutástól a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye (1 fm-re lebontva). (1 perc) A szolgáltatás össz idő szükséglete az akna és csatorna kivételével: 9 perc/fm/alkalom. 5. Tartalék egyedi kémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények, valamint azok kéménytoldói és szikrafogói rendeltetésszerű használhatóságának ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása. (2 perc) A kémények bekötőnyílásai lezárásának, koromzsákjai és füstcsatornái rendeltetésszerű használhatóságának ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása. (7 perc) A kémények és tartozékok feltárás, bontás nélküli műszaki felülvizsgálata (a négyévenként esedékes tevékenység norma ideje egy évre lebontva). (6 perc) A csengetéstől a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye. A szolgáltatás össz idő szükséglete: 17 perc/db/alkalom. (2 perc) 6. Tartalék egy- és mellékcsatornás gyűjtőkémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények, valamint azok kéménytoldói és szikrafogói rendeltetésszerű használhatóságának ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (1 szintre lebontva). (1 perc) A kémények bekötőnyílásai lezárásának, koromzsákjai, füstcsatornái rendeltetésszerű használhatóságának ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (1 szintre lebontva). (3 perc) A kémények és tartozékaik feltárás, bontás nélküli műszaki felülvizsgálata. (négyévenként esedékes tevékenység norma ideje egy évre és szintre lebontva). A csengetéstől a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye (egy szintre lebontva) A szolgáltatás összes idő szükséglete: 13 perc/szint/alkalom (6 perc) (3 perc) 7. Tartalék központi kémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények és tartozékai rendeltetésszerű használhatóságának ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (1fm-re vetített időigénye). A kémények aknái és csatornái rendeltetésszerű használhatóságának, a bekötések lezárásának ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (1 fm-re vetített időigénye). A kémények, valamint azok tartozékainak feltárás nélküli műszaki felülvizsgálata (négyévenként esedékes tevékenység norma ideje egy évre és 1 fm-re lebontva). (1 perc) (1 perc) (1 perc)

17 2004. február A bejutástól a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye (1 fm-re lebontva). (1 perc) A szolgáltatás össz idő igénye 6 perc/fm/alkalom. Átlag 8 fm-re számítva a szolgáltatás időigénye: 48 perc/db/alkalom. 8. Gáztüzelő-berendezések egyedi kéményeinek ellenőrzése, szükségszerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények, valamint azok kéménytoldóinak ellenőrzése, szükségszerinti tisztítása. A kémények bekötőnyílásainak (cserépkályhák kivételével), koromzsákjainak, kondenzgyűjtőinek, füstcsatornáinak ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása. A kéménykürtő, füstcső, füstcsatorna átjárhatóságának ellenőrzése. A kémény tisztíthatóságának ellenőrzése. A kémény állagának (korróziós folyamat) ellenőrzése. A tüzelőberendezések helyiségének látható szellőzőnyílásai átjárhatóságának ellenőrzése. A tüzelőberendezések füstoldali szennyezettségének ellenőrzése. Az égéstermék maradéktalan eltávozásának üzemközbeni, műszeres ellenőrzése. A tüzelőberendezések esetleges túlterhelésének ellenőrzése. Kémények és tartozékainak feltárás, bontás nélküli műszaki felülvizsgálata (négyévenként esedékes tevékenység norma ideje egy évre lebontva). A csengetéstől a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye. A szolgáltatás össz idő szükséglete: 30 perc/db/alkalom (2 perc) (5 perc) (2 perc) (1 perc) (1 perc) (1 perc) (1 perc) (7 perc) (2 perc) (6 perc) (2 perc) 9. Gáztüzelő-berendezések egy- és mellékcsatornás gyűjtőkéményei ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények, valamint azok kéménytoldóinak ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (szintenként). (1 perc) A kémények bekötőnyílásainak, koromzsákjainak (kondenzgyűjtőinek), füstcsatornáinak ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (szintenként). (2 perc) A kéménykürtő, a füstcső, füstcsatorna és mellékcsatorna átjárhatóságának ellenőrzése (szintenként). (1 perc) A kémény tisztíthatóságának ellenőrzése (szintenkénti bontásban). A kémény állagának (korróziós folyamat) ellenőrzése (szintenként). A tüzelőberendezések füstoldali szennyezettségének ellenőrzése (szintenként). Az égéstermék maradéktalan eltávozásának üzemközbeni, műszeres ellenőrzése (szintenként). A tüzelőberendezések esetleges túlterhelésének ellenőrzése (szintenként). (0,5 perc) (1 perc) (1 perc) (5 perc) (2 perc) A kémények és tartozékainak feltárás, bontás nélküli műszaki felülvizsgálata (a négyévenkénti esedékes tevékenység norma ideje egy évre és szintre lebontva). (6 perc) A csengetéstől a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye (szintre lebontva) A szolgáltatás össz idő szükséglete: 23 perc/szint/alkalom (3 perc)

18 18 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye 10. Gáztüzelő-berendezések központi kéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás tartalma és időigénye: A kémények és tartozékainak ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (1 fm-re vetítve). (1 perc) A kéményhez csatlakozó füstcsöveknek és a kéménykürtő átjárhatóságának ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (1fm-re vetítve). A kémény füstcső tisztíthatóságának ellenőrzése (1 fm-re). Az akna ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása; A csatorna ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása. A kémény füstcső állagának (korróziós folyamat) ellenőrzése (1 fm-re vetítve). A kazánhelyiség szellőzésének ellenőrzése (1 fm-re vetítve). A tüzelőberendezések füstoldali szennyezettségnek ellenőrzése (1 fm-re vetítve). A tüzelőberendezések égéstermékei maradéktalan eltávozásának üzemközbeni, műszeres ellenőrzése (1 fm-re vetítve). A tüzelőberendezések esetleges túlterhelésének ellenőrzése (1 fm-re vetítve). A kémények és tartozékainak feltárás, bontás nélküli műszaki felülvizsgálata (négyévenként esedékes tevékenység norma ideje egy évre és fm-re lebontva. (1 perc) (0,5perc) (0,5perc) (0,5perc) (0,5perc) (1 perc) (1 perc) (2 perc) A bejutástól a távozásig eltelt normaidő konkrét munkavégzésen felüli időigénye (1 fm-re vetítve). (1 perc) A szolgáltatás összes idő szükséglete: 9 perc/fm/alkalom II. Külön jogszabályban meghatározott időszakos tartózkodás céljára szolgáló üdülőegységek kéményei. Az üdülőegységekben lévő kéményeknél elvégzendő kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatások nem építhetők be az ún. sormunkába egyrészt szétszórtságuk, másrészt a szolgáltatások részben eltérő gyakoriságaik miatt. Így ezeknél az út időt és az arra eső rezsiköltségeket pluszként kell figyelembe venni. Az előzőeknek megfelelően az I. fejezet alatti szolgáltatások időigényét 30 %-os plusz időszükséglettel kell figyelembe venni üdülőegységek esetén. A szolgáltatások tartalma megegyezik az I. fejezetben megnevezett szolgáltatásokéval, gyakoriságuk részben eltér azoktól. 11. Szilárd és olaj-tüzelőberendezések egyedi kéményeinek ellenőrzése és tisztítása üdülőknél (négyévenként). A szolgáltatás időigénye: 20,8 perc/db/alkalom 12. Szilárd és olaj - tüzelőberendezések egyedi- és mellékcsatornás gyűjtőkéményeinek ellenőrzése és tisztítása üdülőknél (négyévenként). A szolgáltatás időigénye: 15,6 perc/db/alkalom 13. Szilárd és olaj tüzelőberendezések központi kéményeinek (60kW felett, 4096 cm 2 keresztmetszet alatt) ellenőrzése és tisztítása üdülők esetén (a használat ideje alatt három havonta). A szolgáltatás időigénye: 9,1 perc/fm/alkalom 14. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések központi kéményeinek (60kW és 4096 cm 2 kürtőkeresztmetszet felett) ellenőrzése és tisztítása üdülők esetén (évente egyszer). A szolgáltatás időigénye: 11,7 perc/fm/alkalom 15. Tartalék egyedi kémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (4 évente egyszer). A szolgáltatás időigénye: 22,1 perc/db/alkalom

19 2004. február Tartalék egy- és mellékcsatornás gyűjtőkéményének ellenőrzése szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (4 évente egyszer). A szolgáltatás időigénye: 16,9 perc/szint/alkalom 17. Tartalék központi kémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (4 évente egyszer). A szolgáltatás időigénye: 7,8 perc/fm/alkalom Átlag 8 fm-re számítva a szolgáltatás időigénye: 62,4 perc/db/alkalom 18. Gáztüzelő-berendezések egyedi kéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (évente egyszer). A szolgáltatás időigénye: 39 perc/db/alkalom 19. Gáztüzelő-berendezések egy és mellékcsatornás gyűjtőkéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (évente egyszer). A szolgáltatás időigénye: 29,9 perc/szint/alkalom 20. Gáztüzelő-berendezések központi kéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (évente egyszer). A szolgáltatás időigénye: 11,7 perc/fm/alkalom B. Külön megrendelésre kötelezően elvégzendő kéményseprő-ipari szolgáltatások A következőkben megnevezésre kerülő közszolgáltatások a 4., 6., kivételével külön kiszállással jár együtt, így célszerű az ebből eredő plusz időszükségleteket a norma idők mellett érvényesíteni. Az egységes kiszállási időszükséglet 2 főre vetítve: 2 x 30 perc = 60 perc/alkalom A normaidők az effektív munkavégzés időszükséglete mellett a belső műszaki adminisztráció (számítások, rajzok, szakvélemény készítése stb.) időigényét is tartalmazzák. 1. Új égéstermék elvezetők kivitelezés közbeni, eltakarás előtti ellenőrzése, szakvélemény készítése (létszámigény 2 fő). Szolgáltatás megnevezése Létszám Normaidő Mennyiség Egyedi kémények gravitációs égéstermék elvezetés 2 fő x 25 db esetén Egyedi kémények mesterséges égéstermék 2 fő x 35 db elvezetés esetén Mellékcsatornás gyűjtőkémények esetén (átlag 2 fő x 9 szint 4 szint) Egyedi zárt kémény esetén 2 fő x 35 db Zárt gyűjtőkémény esetén (átlag 4 szint) 2 fő x 12 szint Központi kémények gravitációs égéstermék 2 fő x 80 db elvezetés esetén Központi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 100 db 2. Új, újjáépített vagy megosztott épületek, lakások használatbavételéhez végzett kéményvizsgálatok, szakvélemények készítése (létszámigény 2 fő) Szolgáltatás megnevezése Létszám Normaidő Mennyiség Egyedi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 40 db Egyedi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 60 db Mellékcsatornás gyűjtőkémények esetén (átlag 4 szint) 2 fő x 50 szint

20 20 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye Szolgáltatás megnevezése Létszám Normaidő Mennyiség Egyedi zárt kémény esetén 2 fő x 60 db Zárt gyűjtőkémény esetén (átlag 4 szint) 2 fő x 60 szint Központi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 120 db Központi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 150 db 3. Újonnan épített vagy javított, illetőleg újból használatba vett és felülvizsgálati kötelezettség alá eső kémények és tartozékaik műszaki felülvizsgálata, szakvélemény készítés (létszámigény 2 fő) Szolgáltatás megnevezése Létszám Normaidő Mennyiség Egyedi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 40 db Egyedi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 60 db Mellékcsatornás gyűjtőkémények esetén (átlag 4 szint) 2 fő x 50 szint Egyedi zárt kémény esetén 2 fő x 60 db Zárt gyűjtőkémény esetén (átlag 4 szint) 2 fő x 60 szint Központi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 120 db Központi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 2 fő x 150 db 4. Gázüzemű tüzelőberendezések kéménybekötését megelőző terhelhetőség meghatározása, szakvélemény készítése. Szolgáltatás megnevezése Normaidő Mennyiség Egyedi kémények esetén 100 db Mellékcsatornás gyűjtőkémények esetén 140 db Egyedi zárt kémények esetén 120 db Zárt gyűjtőkémények esetén 160 db Központi kémények esetén 240 db 5. Szilárd és olaj-tüzelőberendezések kéményeinek vizsgálata a tüzelési mód, illetve a terhelés megváltozása esetén, szakvélemény készítése (létszámigény 2 fő) Szolgáltatás megnevezése Létszám Normaidő Mennyiség Egyedi kémények esetén 2 fő x 30 db Gyűjtőkémények esetén (átlag 4 szint) 2 fő x 12 szint Központi kémények esetén 2 fő x 90 db 6. Szilárd és olaj-tüzelőberendezések kéményei terhelhetőségének megállapítása, szakvélemény készítés. Szolgáltatás megnevezése Normaidő Mennyiség Egyedi kémények esetén 100 db Gyűjtőkémények esetén 140 db Központi kémények esetén 240 db

21 2004. február A 12/1996. (XI. 11.) Kgy. rendelet 3. számú melléklete 1 Kéményseprő-ipari közszolgáltatások megnevezése és díjai ÁFA nélkül A szolgáltatás díjtételeit 25%-os általános forgalmi adó terheli A díjak a 2. számú mellékletben rögzített normaidők és Ft/óra (29,30 Ft/perc) rezsiköltség figyelembevételével kerültek kialakításra. A. Külön megrendelés nélkül kötelezően elvégzendő kéményseprő-ipari közszolgáltatások I. Folyamatos tartózkodás céljára szolgáló épületek, helyiségek kéményei 1. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések egyedi kéményeinek ellenőrzése és tisztítása (félévente egyszer). A szolgáltatás díja: 469,- Ft/db/alkalom 2. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések egy- és mellékcsatornás gyűjtőkéményeinek ellenőrzése és tisztítása (félévente egyszer). A szolgáltatás díja: 352,- Ft/szint/alkalom 3. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések központi kéményeinek "(60 kw felett, 4096 cm 2 kürtőkeresztmetszet alatt) ellenőrzése és tisztítása (a használat ideje alatt három havonta). A szolgáltatás díja: 205,- Ft/fm/alkalom Az akna, csatorna díja darabonként megegyezik a hozzájuk csatlakozó kémény folyómétere által meghatározott díjaival. 4. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések központi kéményeinek (60 kw felett, 4096 cm 2 kürtőkeresztmetszet felett) ellenőrzése és tisztítása (évente egy alkalommal). A szolgáltatás díja: 264,- Ft/fm/alkalom. Az akna, csatorna díja darabonként megegyezik a hozzájuk csatlakozó kémény folyómétere által meghatározott díjával. 5. Tartalék egyedi kémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás díja: 498,- Ft/db/alkalom 6. Tartalék egy- és mellékcsatornás gyűjtőkémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás díja: 381,- Ft/szint/alkalom 7. Tartalék központi kémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). Átlag 8 fm-re számítva a szolgáltatás díja: 938,- Ft/db/alkalom 8. Gáztüzelő-berendezések egyedi kéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás díja: 879,- Ft/db/alkalom 9. Gáztüzelő-berendezések egy- és mellékcsatornás gyűjtőkéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás díja: 674 Ft/szint/alkalom 1 Módosította a 18/1997. (XII. 16.) Kgy. rendelet (hatályba lépett: január 1-jén), a 23/1998. (XII. 30.) Kgy. rendelet (hatályba lépett: január 1-jén), a 25/1999. (XII. 1.) Kgy. rendelet (hatályba lépett: január 1- jén), a 22/2000. (XII. 12.) Kgy. rendelet (hatályba lépett: január 1-jén), a 29/2001. (XII. 29.) Kgy. rendelet (hatályba lépett: január 1-jén), a 16/2002. (XII. 19.) Kgy. rendelet (hatályba lépett: január 1-jén), a 14/2003. (XII. 5.) Kgy. rendelet (hatályba lépett: január 1-jén).

22 22 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye 10. Gáztüzelő-berendezések központi kéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása (évente egyszer). A szolgáltatás díja: 264,- Ft/fm/alkalom Az akna, csatorna díja darabonként megegyezik a hozzájuk csatlakozó kémény folyómétere által meghatározott díjával. II. Külön jogszabályban meghatározott időszakos tartózkodás céljára szolgáló üdülőegységek kéményei 11. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések egyedi kéményeinek ellenőrzése és tisztítása üdülőknél (négyévenként). A szolgáltatás díja: 609,- Ft/db/alkalom 12. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések egy- és mellékcsatornás gyűjtőkéményeinek ellenőrzése és tisztítása üdülőknél (négyévente). A szolgáltatás díja: 457,- Ft/szint/alkalom 13. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések központi kéményeinek (60 kw felett, 4096 cm2 keresztmetszet alatt) ellenőrzése és tisztítása üdülők esetén (a használat ideje alatt három havonta). A szolgáltatás díja: 267,- Ft/fm/alkalom Az akna, csatorna díja darabonként megegyezik a hozzájuk csatlakozó kémény folyómétere által meghatározott díjával. 14. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések központi kéményeinek (60 kw felett, 4096 cm 2 kürtőkeresztmetszet felett) ellenőrzése és tisztítása üdülők esetén (évente egyszer). A szolgáltatás díja: 343,- Ft/fm/alkalom Az akna csatorna díja darabonként megegyezik a hozzájuk csatlakozó kémény folyómétere által meghatározott díjával. 15. Tartalék egyedi kémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (4-évente egyszer) A szolgáltatás díja: 647,-Ft/db/alkalom 16. Tartalék egy- és mellékcsatornás gyűjtőkémények ellenőrzése szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (4 évente egyszer) A szolgáltatás díja: 495,- Ft/szint/alkalom 17. Tartalék központi kémények ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (4 évente egyszer) A szolgáltatás díja: 1.219,- Ft/db/alkalom 18. Gáztüzelő-berendezések egyedi kéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (évente egyszer). A szolgáltatás díja: Ft/db/alkalom 19. Gáztüzelő-berendezések egy- és mellékcsatornás gyűjtőkéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (évente egyszer). A szolgáltatás díja: 876,- Ft/szint/alkalom 20. Gáztüzelő-berendezések központi kéményeinek ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása üdülők esetén (évente egyszer). A szolgáltatás díja : 343,-Ft/fm/alkalom Az akna, csatorna díja darabonként megegyezik a hozzájuk csatlakozó kémény folyómétere által meghatározott díjával.

23 2004. február B. Külön megrendelésre kötelezően elvégzendő kéményseprő-ipari szolgáltatások Az "A" fejezet alatti szolgáltatások bármelyike a kötelező "sormunkán" kívül külön megrendelés alapján is igénybe vehető (az előirt gyakoriságon felül) a tulajdonosok, használók stb. részéről. Ilyen esetben az "A" fejezet alatti szolgáltatások díjait 880,- Ft kiszállási költség terheli pluszban. A következőkben megnevezésre kerülő közszolgáltatások mindegyike külön kiszállással jár együtt, így célszerű az ebből eredő plusz költségeket a díjakban érvényesíteni. A felsorolt szolgáltatások díjai tehát tartalmazzák a kiszállás költségeit, így azt külön nem lehet felszámolni. Az egységes kiszállási díj 2 főre vetítve 1.760,-Ft/alkalom. A normaidők az effektív munkavégzés időszükséglete mellett a belső műszaki adminisztráció (számítások, rajzok, szakvélemény készítés stb.) időigényét is tartalmazzák. 1. Új égéstermék elvezetők kivitelezés közbeni, eltakarás előtti ellenőrzése, szakvélemény készítése (létszámigény 2 fő) Szolgáltatás megnevezése Díj Mennyiségi egység Egyedi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 3.225,- Ft/db Egyedi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 3.811,- Ft/db Egy- és mellékcsatornás gyűjtőkémények esetén (átlag 4 szint) 967,- Ft/szint Egyedi zárt kémény esetén 3.811,- Ft/db Zárt gyűjtőkémény esetén (átlag 4 szint) 1.143,- Ft/szint Központi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 6.448,- Ft/db Központi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 7.620,- Ft/db 2. Új, újjáépített vagy megosztott épületek, lakások használatbavételéhez végzett kéményvizsgálatok, szakvélemények készítése (létszámigény 2 fő) Szolgáltatás megnevezése Díj Mennyiségi egység Egyedi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 4.104,- Ft/db Egyedi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 5.276,- Ft/db Egy- és mellékcsatornás gyűjtőkémény esetén (átlag 4 szint) 3.370,- Ft/szint Egyedi zárt kémény esetén 5.276,- Ft/db Zárt gyűjtőkémény esetén (átlag 4 szint) 3.956,- Ft/szint Központi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 8.792,- Ft/db Központi kémények mesterséges égéstermék elvezetés eséten ,- Ft/db 3. Újonnan épített vagy javított, illetőleg újból használatba vett és felülvizsgálati kötelezettség alá eső kémények és tartozékaik műszaki felülvizsgálata, szakvélemény készítése (létszámigény 2 fő) Szolgáltatás megnevezése Díj Mennyiségi egység Egyedi kémények gravitációs égéstermék elvezetés esetén 4.104,- Ft/db Egyedi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén 5.276,- Ft/db Egy- és mellékcsatornás gyűjtőkémények esetén (átlag 4 szint) 3.370,- Ft/szint Egyedi zárt kémény esetén Ft/db Zárt gyűjtőkémény esetén (átlag 4 szint) 3.956,- Ft/szint Központi kémények gravitációs égéstermék elvezetés eseten 8.972,- Ft/db Központi kémények mesterséges égéstermék elvezetés esetén ,- Ft/db

24 24 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye 4. Gázüzemű tüzelőberendezések kéménybekötését megelőző terhelhetőség meghatározása, szakvélemény készítése. Szolgáltatás megnevezése Díj Mennyiségi egység Egyedi kémények esetén 2.930,- Ft/db Egy- és mellékcsatornás gyűjtőkémények esetén 4.102,- Ft/db Egyedi zárt kémények esetén 3.516,- Ft/db Zárt Gyűjtőkémények esetén 4.688,- Ft/db Központi kémények esetén 7.032,- Ft/db 5. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések kéményeinek vizsgálata a tüzelési mód, ill. a terhelés megváltozása esetén, szakvélemény készítése (létszámigény 2 fő) Szolgáltatás megnevezése Díj Mennyiségi egység Egyedi kémények esetén 3.518,- Ft/db Gyűjtőkémények esetén (átlag 4 szint) 1.143,- Ft/szint Központi kémények esetén 7.034,- Ft/db 6. Szilárd és olaj- tüzelőberendezések kéményei terhelhetőségének megállapítása, szakvélemény készítés. Szolgáltatás megnevezése Díj Mennyiségi egység Egyedi kémények esetén 2.930,- Ft/db Gyűjtőkémények esetén 4.102,- Ft/db Központi kémények esetén 7.032,- Ft/db

25 2004. február A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 19/1997. (XII. 30.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő személygépkocsik (cégautó) magáncélú használatáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 71. (2) bekezdésében adott felhatalmazás alapján a köztisztviselők jogállásáról szóló évi XXIII. törvény 4. -ára figyelemmel a következő rendeletet alkotja: 1. E rendelet hatálya a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyára, valamint a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésével polgármesteri foglalkoztatási jogviszonyban álló tisztségviselőire terjed ki. 2. A gépkocsi használat módja, mértéke, engedélyezése (1) Magáncélú használatra a Baranya Megyei Önkormányzat tulajdonában álló, a Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Ellátó és Vagyonkezelő Szervezet használatában lévő személygépkocsi vehető igénybe saját vezetéssel. (2) A személygépkocsi használatot igénybe lehet venni munkahelyre utazáskor és munkahelyről történő hazautazáskor, kilométer meghatározásával (egyszeri engedély, folyamatos használat). (3) A cégautó magáncélú használatára vonatkozó engedély kiadására a közgyűlés elnöke tekintetében az Igazgatási és Ügyrendi Bizottság, az alelnökök és a főjegyző tekintetében a közgyűlés elnöke, míg a köztisztviselők tekintetében a főjegyző jogosult. 3. A személygépkocsi-használat költségeinek viselése (1) A gépkocsi használója köteles megtéríteni az üzemanyag költséget vagy saját maga vásárolja meg az üzemanyagot, továbbá köteles megtéríteni a 3 Ft/km alapulvételével számított összeget. A tulajdonost terheli részben a szerviz-, a biztosítási- és amortizációs költség. (2) A személygépkocsi használója, ha nem saját maga vásárolja az üzemanyagot, akkor az üzemanyag költséget, valamint minden esetben a 3 Ft/km alapulvételével számított összeget utólag, a tárgyhónapot követő hó 10-ig fizeti meg a Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Ellátó és Vagyonkezelő Szervezetének. (3) A személygépkocsi magáncélú használata esetén a teljesített kilométerről a használó menetlevelet vezet a Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Ellátó és Vagyonkezelő Szervezete hatályba lévő Gépjármű Üzemszabályzatának előírásai szerint.

26 26 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye 4. Károkozás A személygépkocsi magáncélú használata közbeni károkozás esetére a Polgári Törvénykönyv kártérítésre vonatkozó szabályai az irányadók. 5. Záró rendelkezés A rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. Pécs, december 15. Dr. Tóth Sándor s.k. a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke Perzsa Györgyné s.k. a megyei önkormányzat aljegyzője

27 2004. február A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/1998. (I. 30.) Kgy. rendelete az illetékügyi feladatokat ellátó köztisztviselők érdekeltségi rendszeréről (a módosításokkal egységes szerkezetben) A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló, módosított évi C. törvény 45. -ának felhatalmazása alapján az illetékek hatékony beszedésének elősegítésére a megyei önkormányzati hivatal illetékügyi feladatokat ellátó köztisztviselői anyagi érdekeltségi rendszerét az alábbiak szerint szabályozza. Az anyagi érdekeltség célja 1. (1) Az anyagi ösztönzés az illetékügyi feladatok szakszerű és eredményes ellátását, a szakképzett munkaerők biztosítását és megtartását, felelősségük növelését célozza. (2) A megyei önkormányzati hivatal illetékügyi feladatot ellátó köztisztviselői jutalék címén külön juttatásban részesüljenek. A rendelet hatálya 2. A rendelet hatálya az illetékhatáskör címzettjére, továbbá az önkormányzat hivatala illetékügyi feladatot ellátó köztisztviselőire, nevezetesen: a) az illetékiroda (illetékhivatal) vezetőjére és köztisztviselőire, b) a megyei főjegyzőre, a főjegyző helyettesítése esetén az aljegyzőre, c) a megyei főjegyző által meghatározott munkaköri leírás alapján illetékügyi feladatokat ellátó köztisztviselőkre. Az érdekeltségi célú jutalék forrásai és a kifizetések jogcímei 3. (1) A Baranya Megyei Önkormányzat a feltárt és beszedett adóhiányból (illetékhiány), valamint a beszedett illetéktartozásból az őt (önkormányzatot) megillető bevétel terhére érdekeltségi rendszert működtet a (2) bekezdésben meghatározott forrásból. 2) Az érdekeltségi célú kifizetések, valamint ezek járulékainak forrása: a) a vagyonszerzési illetékekből a bejelentett érték és az érték-felülvizsgálat során kimunkált forgalmi érték alapján megállapított és félévenként befolyt többletilleték bevétel 25 %-a, b) a tárgyév január 1-jén meglévő illetékhátralékból a végrehajtási eljárás eredményeként befizetett bevétel 25 %-a. (3) A kifizetés jogcímei a (2) bekezdésre tekintettel: a) ellenőrzési jutalék, b) végrehajtási jutalék

A járási hivatalok székhelyei és illetékességi területük

A járási hivatalok székhelyei és illetékességi területük A járási hivatalok székhelyei és illetékességi területük 218/2012. (VIII. 13.) Korm. rendelet 1. sz. melléklet. A járási hivatalok székhelyei és illetékességi területük 1. Baranya megye 1.1. Bólyi Járási

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok április 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok április 20. 201.01.01 >65 nap (becsült) korú 201.01.01 : Bóly BABARC 747 50 1 5 0 22 4 20 5 22 28 15,2 515 9,71 1,6 BELVÁRDGYULA 418 28 2 2 0 0 4 5 8 4 17 166 16,9 01 9,0 1,56 BÓLY 974 84 14 12 6 0 1 15 27 17 21 1626

Részletesebben

Baranya megye összes településének térképe egy helyen - TÉRKÉPNET - térkép útvonaltervező időjárá

Baranya megye összes településének térképe egy helyen - TÉRKÉPNET - térkép útvonaltervező időjárá Baranya megye összes településének térképe egy helyen! Baranya megye összes településének térképe egy helyen! Baranya megye településeinek térképei utcakeresővel, vel. Baranya megyei online műholdas térképek.

Részletesebben

Baranya

Baranya Járás Település Nyertes pályázó Közintézményi IH Üzleti IH Lakossági IH Engedélyezési terv beadásának tervezett határideje Kivitelezés megkezdés tervezett határideje Kivitelezés befejezés tervezett határideje

Részletesebben

1 Módosította az 50/2007. (12. 28.) sz. Ör. 1. -a, mely hatályos 2008. január 1-től

1 Módosította az 50/2007. (12. 28.) sz. Ör. 1. -a, mely hatályos 2008. január 1-től Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1996. évi 88. sz. Önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL. Kötelező felvételt biztosító állami fenntartású általános iskolák a pécsi tankerületben:

PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL. Kötelező felvételt biztosító állami fenntartású általános iskolák a pécsi tankerületben: PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 4. -a 1. pontjának 1.4 alpontja szerinti nemzetiséghez tartozók általános iskolai oktatásában roma nemzetiségi oktatás kötelező

Részletesebben

Az Egy Hajóban Közhasznú Alapítvány (jogi segítő) kihelyezett ügyfélfogadások helyszíne, időpontja Kistérség Településnév Hova tartozik?

Az Egy Hajóban Közhasznú Alapítvány (jogi segítő) kihelyezett ügyfélfogadások helyszíne, időpontja Kistérség Településnév Hova tartozik? Komlói Magyarhertelend Magyarhertelend Péntek 13.30-14.30 Páros Polgármesteri Hiv. (Nagyterem) Bodolyabér Magyarhertelend Péntek 13.30-14.30 Páros Kossuth u. 46. Komló Komló Péntek 9.00-12.30 Páros Komló

Részletesebben

FELEKEZETI ANYAKÖNYVI MÁSODPÉLDÁNYOK MIKROFILMJEINEK DOBOZJEGYZÉKE

FELEKEZETI ANYAKÖNYVI MÁSODPÉLDÁNYOK MIKROFILMJEINEK DOBOZJEGYZÉKE MAGYAR NEMZETI LEVÉLTÁR BARANYA MEGYEI LEVÉLTÁRA XV.35. FELEKEZETI ANYAKÖNYVI MÁSODPÉLDÁNYOK MIKROFILMJEINEK DOBOZJEGYZÉKE Raktári hely: tár - 1 - Tartalomjegyzék 1. Római katolikus egyház Pécsi egyházmegye

Részletesebben

Kötelező felvételt biztosító állami fenntartású általános iskolák a pécsi tankerületben:

Kötelező felvételt biztosító állami fenntartású általános iskolák a pécsi tankerületben: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 4. -a 1. pontjának 1.4. alpontja szerinti nemzetiséghez tartozók általános iskolai oktatásában - roma nemzetiségi oktatás kötelező felvételt biztosító

Részletesebben

Sormunka ütemterv évre

Sormunka ütemterv évre Aranyosgadány 07. 03. - 07. 05. Áta 08. 26. - 08. 31. Babarcszőlős 07. 06. - 07. 07. Besence 07. 10. - 07. 10. Bicsérd 07. 11. - 07. 28. Bisse 08. 01. - 08. 03. Bogádmintszent 08. 04. - 08. 10. Bosta 08.

Részletesebben

19/2006. ( XII. 8.) Kgy. rendelet

19/2006. ( XII. 8.) Kgy. rendelet 19/2006. ( XII. 8.) Kgy. rendelet a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló, többször módosított 12/1996. (XI. 11.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 17/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 17/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 17/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló, többször módosított 12/1996. (XI. 11.) Kgy.

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A Budapest, 1999. február 24., szerda 14. szám II. kötet TARTALOMJEGYZÉK A helyi at 1999. évben megillet ó normatív állami hozzájárulásokról,

Részletesebben

Előterjesztés. a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának 2006. február 7-i ülésére

Előterjesztés. a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának 2006. február 7-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlés Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság Elnöke Készítette: dr. Horváth Zs. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális

Részletesebben

PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL. Kötelező felvételi biztosító általános iskolák a szigetvári tankerületben:

PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL. Kötelező felvételi biztosító általános iskolák a szigetvári tankerületben: 1 PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 4. 1. pontjának 1.3 alpontja szerinti általános iskolai nevelés-oktatásban kötelező felvételt biztosító állami fenntartású általános

Részletesebben

68618 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 166. szám

68618 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 166. szám 68618 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 166. szám A vidékfejlesztési miniszter 91/2013. (X. 8.) VM rendelete a Békés Megyei Kormányhivatal és a Baranya Megyei Kormányhivatal Földhivatalainak járási földhivatalai

Részletesebben

2. számú melléklet. Törzsbetét, pénzgyügyi apport összesen (Ft.) Üzletrész (%) Osztatlan közös tulajdonban lévő üzletrész tulajdonosának neve

2. számú melléklet. Törzsbetét, pénzgyügyi apport összesen (Ft.) Üzletrész (%) Osztatlan közös tulajdonban lévő üzletrész tulajdonosának neve Osztatlan közös tulajdonban lévő üzletrész tulajdonosának neve Törzsbetét, pénzgyügyi apport összesen (Ft.) Üzletrész (%) 1 ABALIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 11.179 0,001776% 2 ADORJÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

A Csorba Győző Könyvtár és a Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (BKSZR) részére folyóiratok beszerzése - eredmény

A Csorba Győző Könyvtár és a Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (BKSZR) részére folyóiratok beszerzése - eredmény A Csorba Győző Könyvtár és a Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (BKSZR) részére folyóiratok beszerzése - eredmény Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/11 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény

Részletesebben

45/2016. (X.28.) 27/2013. (VI.24.)

45/2016. (X.28.) 27/2013. (VI.24.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 45/2016. (X.28.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, annak kötelező igénybevételéről, valamint a közszolgáltatás díjáról szóló

Részletesebben

A Rendelet melléklete helyébe jelen önkormányzati rendelet melléklete lép. E rendelet 2008. január 1-jével lép hatályba.

A Rendelet melléklete helyébe jelen önkormányzati rendelet melléklete lép. E rendelet 2008. január 1-jével lép hatályba. A Tolna Megyei Önkormányzat 20/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 17/2000. (XII. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról A Tolna Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Sárvár város Önkormányzata 11/1999. (V.6.) sz. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

Sárvár város Önkormányzata 11/1999. (V.6.) sz. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről 1 Sárvár város Önkormányzata 11/1999. (V.6.) sz. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Sárvár város Önkormányzata az egyes helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről

Részletesebben

A települési és területi nemzetiségi önkormányzatok évi feladatalapú költségvetési támogatásának pontjai

A települési és területi nemzetiségi önkormányzatok évi feladatalapú költségvetési támogatásának pontjai A települési és területi nemzetiségi önkormányzatok 2015. évi feladatalapú költségvetési támogatásának pontjai Megye név Települési/területi nemzetiségi önkormányzat megnevezése Nemzetiség Települési/Területi

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 36/2004. (11.26.) sz. rendelete

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 36/2004. (11.26.) sz. rendelete Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 36/2004. (11.26.) sz. rendelete 8. sz. melléklet a kéményseprői pari közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 1996. évi 88. sz. önkormányzati rendelet

Részletesebben

Baranya BICSÉRD LŐRINC-MED Nonprofit Kft. 7940 Szentlőrinc Templom tér 8. 73-570310 Baranya BODA LŐRINC-MED Nonprofit Kft. 7940 Szentlőrinc Templom tér 8. 73-570310 Baranya BÜKKÖSD LŐRINC-MED Nonprofit

Részletesebben

Általános Faanyag Értékesítési Feltételek magánszemélyek részére

Általános Faanyag Értékesítési Feltételek magánszemélyek részére MECSEKERDŐ ZRT. 1/7 Általános Faanyag Értékesítési Feltételek magánszemélyek részére 1. Hatály A jelen Általános Faanyag Értékesítési Feltételeket (a továbbiakban: ÁFF) kell alkalmazni a Mecsekerdő Zrt.

Részletesebben

a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló évi 88. sz. önkormányzati rendelet módosításáról

a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló évi 88. sz. önkormányzati rendelet módosításáról Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 61/2000. (11. 25.) számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 1996. évi 88. sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Bevezetett helyi adók 2007. év. Baranya megye

Bevezetett helyi adók 2007. év. Baranya megye Bevezetett helyi adók 2007. év Baranya megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó 1 Abaliget Garázs:100 Ft/m2 Beépitetlen épi- 250 Ft/nap 450 Ft/m2 2,0% 800 Ft/nap:piaci, Műhely,

Részletesebben

Ivóvizek fluorid, jodid tartalma Baranya megyében

Ivóvizek fluorid, jodid tartalma Baranya megyében Ivóvizek fluorid, jodid tartalma Baranya megyében Az ivóvízben jelen lévı jodid-ion és fluorid-ion a víz természetes anyagai közé tartozik. Mindkét ion nélkülözhetetlen a szervezet normális mőködéséhez.

Részletesebben

Bevezetett helyi adók 2006. év. Baranya megye

Bevezetett helyi adók 2006. év. Baranya megye Bevezetett helyi adók 2006. év Baranya megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó 1 Abaliget Garázs: 50 Ft/m2 Beépitett telek 200 Ft/nap 250 Ft/m2 1,8% 800 Ft/nap:piaci, Műhely,

Részletesebben

83/2007. (VI. 27.) Kgy. határozat. Települési önkormányzatok közoktatási intézkedéseiről szakvélemény

83/2007. (VI. 27.) Kgy. határozat. Települési önkormányzatok közoktatási intézkedéseiről szakvélemény 83/2007. (VI. 27.) Kgy. határozat Települési önkormányzatok közoktatási intézkedéseiről szakvélemény 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megye közoktatásának feladat-ellátási, intézményhálózat

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2005. június 28. Különszám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HATÁLYOS RENDELETEI I. 12/1996. (XI. 11.)

Részletesebben

41/1999.(12.13.) Kgy. sz. rendelet 1. A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

41/1999.(12.13.) Kgy. sz. rendelet 1. A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről 41/1999.(12.13.) Kgy. sz. rendelet 1 A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az egyes helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága Elnöke

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága Elnöke Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága Elnöke Sz.:677-3/2006. Mell.: 2db Előterjesztés a Költségvetési és Gazdasági Bizottság 2006. május 19-i ülésére Tárgy: A kéményseprő-ipari

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 38/1996. (IX. 1.) számú. r e n d e l e t e ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1..

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 38/1996. (IX. 1.) számú. r e n d e l e t e ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 38/1996. (IX. 1.) számú r e n d e l e t e a kötelező kéményseprőipari közszolgáltatás igénybevételéről A Közgyűlés az 1995. évi XLII. törvény 4..(4) bekezdésében

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 17/1999. (VIII.9.) Önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 17/1999. (VIII.9.) Önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/1999. (VIII.9.) Önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve:

Részletesebben

/2/ A kéményseprő-ipari közszolgáltatást Székkutas község közigazgatási területén valamennyi ingatlantulajdonos köteles igénybe venni.

/2/ A kéményseprő-ipari közszolgáltatást Székkutas község közigazgatási területén valamennyi ingatlantulajdonos köteles igénybe venni. Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 18/1999./XII.10./. Ktr. számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Székkutas Község Képviselőtestülete az egyes helyi

Részletesebben

BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1.

BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1. Kiszombor Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/996 (XII.0.) KKÖT R E N D E L E T E kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (Egységes szerkezetben) Kiszombor Község Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 38/1997. (XI.6.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Bevezetett helyi adók Baranya megye 2008. január 1-jei állapot

Bevezetett helyi adók Baranya megye 2008. január 1-jei állapot Bevezetett helyi adók Baranya megye 2008. január 1-jei állapot Vagyoni típusú adók Kommunális jellegő adók Helyi iparőzési adó vagy a forgalmi érték %-a Ft/fı %-a %-a 1 Abaliget 800 :piaci, 2004.01.01

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 38/1997. (XI.6.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

A./ Külön megrendelés nélkül kötelezően elvégzendő kéményseprő-ipari közszolgáltatások től ÁFA nélkül és 20% ÁFA-val.

A./ Külön megrendelés nélkül kötelezően elvégzendő kéményseprő-ipari közszolgáltatások től ÁFA nélkül és 20% ÁFA-val. Sátorhely Község Önkormányzat Képviselő-testülete 19/2008. (XII. 18.) Ör. sz. rendelete a kötelezően igénybe veendő kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 3/2007. (II. 15.) Ör. számú rendelet módosításáról

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBER 17-I ÜLÉSÉRE. dr. Hargitai János, a Közgyűlés elnöke

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBER 17-I ÜLÉSÉRE. dr. Hargitai János, a Közgyűlés elnöke E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBER 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 706-202 /2009. EK: 1 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat Kistelepülési pályázati kerete terhére

Részletesebben

Bevezetett helyi adók Baranya megye 2009. január 1-jei állapot

Bevezetett helyi adók Baranya megye 2009. január 1-jei állapot Bevezetett helyi k Baranya megye 2009. január 1-jei állapot Vagyoni típusú k Kommunális jellegű k Helyi iparűzési Építmény Építmény Magánszemélyek Vállalkozók Tartózkodási Szállásdíj utáni Építmény Nettó

Részletesebben

MOHÁCSI KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS MOHÁCSI MIKRÓKÖRZET KÉMÉNYSEPRŐ- IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁSAINAK DÍJAI évben ( Ft/óra, 30,70 Ft/perc)

MOHÁCSI KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS MOHÁCSI MIKRÓKÖRZET KÉMÉNYSEPRŐ- IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁSAINAK DÍJAI évben ( Ft/óra, 30,70 Ft/perc) Sátorhely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2008. /II. 1./ Ör. sz. rendelete a kötelezően igénybe veendő kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 3/2007. /II. 15./ Ör. sz. rendelet módosításáról

Részletesebben

Kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás Díjtételek január 01. napjától. Ssz. Szolgáltatás Díj Díj

Kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás Díjtételek január 01. napjától. Ssz. Szolgáltatás Díj Díj Kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás Díjtételek 0. január 0. napjától Ssz. Szolgáltatás Díj Díj Nettó Mértékegység Bruttó Mértékegység A. Külön megrendelés nélkül kötelezően elvégzendő kéményseprő-ipari

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 9/2013. (VI.7.) Önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 9/2013. (VI.7.) Önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (VI.7.) Önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve: 2014. január 1.-től

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről

A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről A megyei népszavazás és a megyei népi kezdeményezés Tolna megye polgárainak

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. szeptember 18-i ülése 5. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. szeptember 18-i ülése 5. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. szeptember 18-i ülése 5. számú napirendi pontja Rendelettervezet a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 17/2000. (XII. 29.)

Részletesebben

Á ltalános járóbeteg-szakellátáshoz tartozó ellátási területek:

Á ltalános járóbeteg-szakellátáshoz tartozó ellátási területek: Bőrgyógyászat Adorjás Baranyahídvég Harkány Hirics Kemse Kisszentmárton Kórós Lúzsok Páprád Piskó Sámod Vajszló Vejti Zaláta Ortopédia Adorjás Baranyahídvég Besence Bogádmindszent Bogdása Csányoszró Drávafok

Részletesebben

56. szám II. kötet Ára: 1820, Ft

56. szám II. kötet Ára: 1820, Ft A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A Budapest, 2003. május 23., péntek 56. szám II. kötet Ára: 1820, Ft TARTALOMJEGYZÉK 12/2003. (V. 23.) PM e. r. A helyi at 2003. évben megilletõ

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 48/2005.(XII. 16.) sz. rendelettel módosított 1/2004. (I. 30.) sz. RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 48/2005.(XII. 16.) sz. rendelettel módosított 1/2004. (I. 30.) sz. RENDELETE SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 48/2005.(XII. 16.) sz. rendelettel módosított 1/2004. (I. 30.) sz. RENDELETE A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (A módosítással egységes szerkezetbe

Részletesebben

MCS menetrend hét ( ) érkezés 5:30-5:45

MCS menetrend hét ( ) érkezés 5:30-5:45 MCS menetrend 2018. 39. hét (09.24-09.28.) érkezés 5:30-5:45 Megálló Idő Járat Megálló Idő Járat Alsószentmárton - Szabadság utca 4:14 MCS 5 Alsószentmárton - Szabadság utca 4:14 MCS 5 Áta - forduló 4:38

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 45/1997. (XII.10.) Kr. számú rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 45/1997. (XII.10.) Kr. számú rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 45/1997. (XII.10.) Kr. számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az 1990.

Részletesebben

HÍRDETMÉNY. A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR (Baranya Megyei Területi Igazgatósága Állampénztári Iroda) kérelmére kiadott hatósági bizonyítványokról

HÍRDETMÉNY. A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR (Baranya Megyei Területi Igazgatósága Állampénztári Iroda) kérelmére kiadott hatósági bizonyítványokról Egyenlő Bánásmód Hatóság Ügyiratszám: EBH/10245/95/2006 HÍRDETMÉNY A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR (Baranya Megyei Területi Igazgatósága Állampénztári Iroda) kérelmére kiadott hatósági bizonyítványokról Az ügy

Részletesebben

MCS menetrend hét ( ) érkezés 5:30-5:45

MCS menetrend hét ( ) érkezés 5:30-5:45 MCS menetrend 2019. 07. hét (2019.02.11-15) érkezés 5:30-5:45 Megálló Idő Járat Megálló Idő Alsószentmárton - Szabadság utca 4:33 Monyoród - elágazás 5:16 Áta - forduló 4:39 Nagyharsány, aut. vt. 5:02

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete a kéményseprő - ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről (Egységes szerkezetben) A Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2/2005. (I. 28.) KT. sz. rendelete a helyi népszavazásról és helyi népi kezdeményezésről

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2/2005. (I. 28.) KT. sz. rendelete a helyi népszavazásról és helyi népi kezdeményezésről Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2/2005. (I. 28.) KT. sz. rendelete a helyi népszavazásról és helyi népi kezdeményezésről Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Gölle Község Önkormányzatának 16/2004. (XI. 29.) önkormányzati rendelete

Gölle Község Önkormányzatának 16/2004. (XI. 29.) önkormányzati rendelete Gölle Község Önkormányzatának 16/2004. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről a 14/2007.(XII.1.) számú rendelettel egységes szerkezetben Gölle Községi

Részletesebben

(IX..) 27/2013. (VI.24.)

(IX..) 27/2013. (VI.24.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2016. (IX..) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, annak kötelező igénybevételéről, valamint a közszolgáltatás díjáról szóló

Részletesebben

A Rendelet melléklete helyébe jelen önkormányzati rendelet melléklete lép. E rendelet 2011. január 1-jével lép hatályba.

A Rendelet melléklete helyébe jelen önkormányzati rendelet melléklete lép. E rendelet 2011. január 1-jével lép hatályba. A Tolna Megyei Önkormányzat 14/2010. (IX. 16.) önkormányzati rendelete a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 17/2000. (XII. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról A Tolna Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A települési és területi nemzetiségi önkormányzatok 2013. évi feladatalapú költségvetési támogatása

A települési és területi nemzetiségi önkormányzatok 2013. évi feladatalapú költségvetési támogatása A települési és területi nemzetiségi önkormányzatok 2013. évi feladatalapú költségvetési a (1) (2) Budapest BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI GÖRÖG NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT Budapest 1014 görög 0 érvénytelen

Részletesebben

A települési és területi nemzetiségi önkormányzatok 2014. évi feladatalapú költségvetési támogatása

A települési és területi nemzetiségi önkormányzatok 2014. évi feladatalapú költségvetési támogatása A települési és terüli nemziségi önkormányzatok 2014. évi feladatalapú költségvési támogatása Megye /Terüli nemziségi önkormányzat megnevezése Település (1) (2) (3) Budapest BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI

Részletesebben

Gödöllő város Önkormányzatának 4/2004.(II. 2.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Gödöllő város Önkormányzatának 4/2004.(II. 2.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Gödöllő város Önkormányzatának 4/2004.(II. 2.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 50. (2) bekezdésében

Részletesebben

MCS menetrend hét ( ) érkezés 5:30-5:45

MCS menetrend hét ( ) érkezés 5:30-5:45 MCS menetrend 2019. 40. hét (2019.09.30-10.04) érkezés 5:30-5:45 Megálló Idő Járat Megálló Idő Járat Alsószentmárton - Szabadság u. 4:13 MCS 5 Monyoród - elágazás 5:18 MCS 9 Aranyosgadány - forduló 4:05

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú város Közgyűlésének 29/1995.(XII.18.)Ör. sz. rendelete a kéményseprőipari közszolgáltatásról

Salgótarján Megyei Jogú város Közgyűlésének 29/1995.(XII.18.)Ör. sz. rendelete a kéményseprőipari közszolgáltatásról Salgótarján Megyei Jogú város Közgyűlésének 29/1995.(XII.18.)Ör. sz. rendelete a kéményseprőipari közszolgáltatásról (egységes szerkezetben a 41/1996.(XII.27.), 2/2000.(I.31.), 52/2006.(XII.12.), 34/2007.(XII.18.),

Részletesebben

Irományszáuv, Érkezett 2015 JÚN 2 2,

Irományszáuv, Érkezett 2015 JÚN 2 2, y,zaggyúiés HivMa~' Irományszáuv, X533 ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Érkezett 2015 JÚN 2 2, Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnöke részére Írásbeli kérdés Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Alaptörvény 7. cikk (2)

Részletesebben

BARANYA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE

BARANYA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú ársaság ervezési Igazgatóság erületi ervezési Iroda 1016 Budapest I., Gellérthegy u. 30-32. BARANYA MEGYE ERÜLERENDEZÉI ERVE ELFOGADÁI FÁZI Készült

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6/2004. (II. 25.) ÖKT. számú rendeletével módosított 25/2001. (XI. 30.) ÖKT. számú r e n d e l e t e

Lenti Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6/2004. (II. 25.) ÖKT. számú rendeletével módosított 25/2001. (XI. 30.) ÖKT. számú r e n d e l e t e Lenti Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6/2004. (II. 25.) ÖKT. számú rendeletével módosított 25/2001. (XI. 30.) ÖKT. számú r e n d e l e t e a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi

Részletesebben

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 16/2007.(X. 19.) KT. Rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 16/2007.(X. 19.) KT. Rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Szentlőrinc Városi Önkormányzat 16/2007.(X. 19.) KT. Rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló

Részletesebben

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 2/1992.(III.03.)sz. rendelete. a helyi népszavazásról és a népi kezdeményezésről

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 2/1992.(III.03.)sz. rendelete. a helyi népszavazásról és a népi kezdeményezésről A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének /99.(III.03.)sz. rendelete a helyi népszavazásról és a népi kezdeményezésről (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) A Ferencvárosi Önkormányzat a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl

10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 1 KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.)

Részletesebben

PANNON VOLÁN ZRT. PV 12-2013/2014. ÉRTESÍTÉS Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2014. december 14-én üzemkezdettől

PANNON VOLÁN ZRT. PV 12-2013/2014. ÉRTESÍTÉS Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2014. december 14-én üzemkezdettől PANNON VOLÁN ZRT. PV 12-2013/2014. Pécs, Siklósi út 1. Érvényes: 2014. december 14-től, vasárnaptól ÉRTESÍTÉS Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2014. december 14-én üzemkezdettől az 1504 Szeged

Részletesebben

2. Az Ör. 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép. 3. Az Ör. 4. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

2. Az Ör. 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép. 3. Az Ör. 4. melléklete helyébe a 2. melléklet lép. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2014.(XII..) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, annak kötelező igénybevételéről, valamint a közszolgáltatás díjáról szóló

Részletesebben

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve 2015. év június hónap. RFK Közlekedésrendészeti Osztály

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve 2015. év június hónap. RFK Közlekedésrendészeti Osztály Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve 2015. év június hónap RFK Közlekedésrendészeti Osztály Nap Június 01. hétfő Június 02. kedd Június 03. szerda Június 04. csütörtök

Részletesebben

Tóth Tibor 7622. Pécs, Vargha D. u. 1. 30/560-3981; 72/227-827 toth.tibor.endre@gmail.com. Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége

Tóth Tibor 7622. Pécs, Vargha D. u. 1. 30/560-3981; 72/227-827 toth.tibor.endre@gmail.com. Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége Megyei szövetség tagegyesületének neve Elnök neve, elérhetősége Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége Tóth Tibor 7622. Pécs, Vargha D. u. 1. 30/560-3981; 72/227-827 toth.tibor.endre@gmail.com

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Bélapátfalva Nagyközségi Önkormányzat 12 /2001. ( IV.23. ) sz. rendelete a helyi népszavazásról és a népi kezdeményezésről -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről 1

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről 1 Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2004.(III.29.)Kt. rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről 1 A rendelet hiteléül: Maglód, 2009. január 20. Margruber János jegyző

Részletesebben

ORSZÁGOS NÉPSZAVAZÁS DECEMBER 5.

ORSZÁGOS NÉPSZAVAZÁS DECEMBER 5. VÁLASZTÁSI FÜZETEK 132. ORSZÁGOS NÉPSZAVAZÁS 2004. DECEMBER 5. Budapest, 2005. A Választási füzetek című sorozat szerkesztője: RYTKÓ EMÍLIA az Országos Választási Iroda vezetője Összeállította és szerkesztette:

Részletesebben

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége BAKONYSZENTKIRÁLY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 2/2003. (I.31.) Ökt. sz. RENDELETE a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

BARANYA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE

BARANYA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú ársaság ervezési Igazgatóság erületi ervezési Iroda 1016 Budapest I., Gellérthegy u. 30-32. BARANYA MEGYE ERÜLERENDEZÉI ERVE ELFOGADÁI FÁZI Készült

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 10/1995. /V.31./ számú R E N D E L E T E A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 10/1995. /V.31./ számú R E N D E L E T E A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/1995. /V.31./ számú R E N D E L E T E A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL (az 5/2001. /IV.25./ és az 5/2004. /III.24./ számú rendeletekkel

Részletesebben

7634 Pécs, Kodó dűlő 1.

7634 Pécs, Kodó dűlő 1. HIRDETMÉNY A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA) mint Kiíró a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (a továbbiakban: Nfatv.) 18. (1) bekezdés a) pontja, valamint a Nemzeti

Részletesebben

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE A kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

RFK Autópálya Alosztály (Pécsudvard)

RFK Autópálya Alosztály (Pécsudvard) Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve 2015. év január hónap RFK Autópálya Alosztály (Pécsudvard) Nap Mérés tervezett ideje Január 01. Csütörtök 10.00-12.00 578

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (XI.12.) számú rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (XI.12.) számú rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (XI.12.) számú rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1.

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1. Kiszombor Község Önkormányzata Képviselıtestületének 21/1996 (XII.30.) KKÖT R E N D E L E T E kéményseprı-ipari közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben) Kiszombor Község Önkormányzatának

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RERNDELKEZÉSEK 1..

ÁLTALÁNOS RERNDELKEZÉSEK 1.. TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATII KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2002..((II.. 311..)) KT.. SSZ.. RENDELETE A HELYII NÉPSSZAVAZÁSSRÓL ÉSS NÉPII KEZDEMÉNYEZÉSSRÖL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS KIVONAT

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS KIVONAT MENETRENDI ÉRTESÍTÉS KIVONAT DDKK 0/2018-2019 A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2018/2019. évi Baranya megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2018.

Részletesebben

Az igazolással szavazó választópolgárok részére kijelölt szavazókörök

Az igazolással szavazó választópolgárok részére kijelölt szavazókörök Az igazolással szavazó választópolgárok részére kijelölt szavazókörök Megye/főváros Település Szavazókör Szavazókör címe 1 Budapest Budapest I.ker. 005 Budavári Művelődési Ház Bem rkp. 6. kijelölt 2 Budapest

Részletesebben

2. A szolgáltatási körzetek és a közszolgáltatók megnevezése

2. A szolgáltatási körzetek és a közszolgáltatók megnevezése 5. sz. melléklet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, annak kötelező igénybevételéről, valamint a közszolgáltatás

Részletesebben

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve év december hónap. RFK Közlekedésrendészeti Osztály

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve év december hónap. RFK Közlekedésrendészeti Osztály Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve 2016. év december hónap RFK Közlekedésrendészeti Osztály Nap December 01. csütörtök December 02. péntek December 03. szombat

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2001.(I.9.) számú rendelete A kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről (a módosítással egységes szerkezetben) Dédestapolcsány

Részletesebben

Kaposmérő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Kaposmérő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Kaposmérő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (V.1.) r e n d e l e t e a helyi kéményseprő ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről. (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló

Részletesebben

SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/2001. (VII.12.) RENDELETE. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/2001. (VII.12.) RENDELETE. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/2001. (VII.12.) RENDELETE a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.) 50.

Részletesebben

Papkeszi Önkormányzat Képviselő-testülete. 9/1995. (VII.28.) számú. Önkormányzati rendelete

Papkeszi Önkormányzat Képviselő-testülete. 9/1995. (VII.28.) számú. Önkormányzati rendelete Papkeszi Önkormányzat Képviselő-testülete 9/1995. (VII.28.) számú Önkormányzati rendelete A helyi népszavazásról és népi kezdeményezés helyi szabályairól. Papkeszi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2009.(X.01.) sz. Önkorm. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2009.(X.01.) sz. Önkorm. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2009.(X.01.) sz. Önkorm. rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testülete. 4/2002.(III.27.) Rendelete. A helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testülete. 4/2002.(III.27.) Rendelete. A helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testülete 4/2002.(III.27.) Rendelete A helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. ( továbbiakban Ötv.)

Részletesebben

K I V O N A T. A Baranya-Víz Kft. taggyűlési határozatainak jóváhagyása és a társaság átalakulásával kapcsolatos döntések meghozatala

K I V O N A T. A Baranya-Víz Kft. taggyűlési határozatainak jóváhagyása és a társaság átalakulásával kapcsolatos döntések meghozatala K I V O N A T a képviselő-testület 2014. május 15-i ülésének jegyzőkönyvéből KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 60/2014. (V.15.) sz. határozata A Baranya-Víz Kft. taggyűlési határozatainak

Részletesebben

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve év január hónap. RFK Közlekedésrendészeti Osztály

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve év január hónap. RFK Közlekedésrendészeti Osztály Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Sebességmérők Összesített Vezénylési Terve 2017. év január hónap RFK Közlekedésrendészeti Osztály Nap Január 01. vasárnap Január 02. hétfő Január 03. kedd Január 04.

Részletesebben

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény (továbbiakban:

Részletesebben