BESZÉD CALDEIRA ÚR, AZ EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK ELNÖKE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÉD CALDEIRA ÚR, AZ EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK ELNÖKE"

Átírás

1 EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK ECA/10/37 BESZÉD CALDEIRA ÚR, AZ EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK ELNÖKE A 2009-ES ÉVES JELENTÉS BEMUTATÁSA AZ EURÓPAI PARLAMENT KÖLTSÉGVETÉS-ELLENŐRZÉSI BIZOTTSÁGA ELŐTT BRÜSSZEL, NOVEMBER 9. Eltérés esetén az elhangzott szöveg érvényes.

2 Tisztelt Elnök úr, tisztelt Képviselők, Hölgyeim és Uraim! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ma bemutathatom az Önök bizottsága előtt az Európai Számvevőszéknek a 2009-es pénzügyi évre vonatkozó uniós költségvetés végrehajtásáról szóló, valamint az Európai Fejlesztési Alapról szóló éves jelentését. Most van itt az alkalom, hogy komoly reformot vigyünk végbe ben a Lisszaboni Szerződés indította el a folyamatot. A költségvetési rendelettervezet átdolgozása a reform irányát még idén meghatározza, jövőre pedig hosszú időre eldől, hogy milyen lesz a követendő uniós pénzügyi irányítás. Először is szeretném bemutatni az idei éves jelentésből leszűrhető négy fő megállapítást, majd felidézni a Számvevőszék legutóbbi véleményeinek a reform szempontjából különösen releváns általánosabb következtetéseit és ajánlásait. A fő megállapítások a következőkre vonatkoznak: a 2009-es beszámoló megbízhatósága, a tranzakciók jogszerűsége és szabályszerűsége, az idei eredmények összevetése a korábbi évek eredményeivel, valamint a hibák kijavításának többéves mechanizmusa. Először a beszámolót illetően: A Számvevőszék megállapítja, hogy az Európai Unió beszámolója megbízható és valós képet ad az Unió pénzügyi helyzetéről, illetve a gazdasági események eredményeiről. Az idei már a harmadik olyan egymást követő év, amikor a Számvevőszék megállapítása szerint a beszámolók lényeges hibáktól mentesek, vagyis megbízhatóak voltak. Az azonban, hogy jelenleg nincsenek lényeges hibák, nem jelenti azt, hogy nem áll fenn a a jövőben előforduló hibák kockázata. Egyes bizottsági főigazgatóságokon a számviteli rendszerek továbbra is tökéletesítésre szorulnak, különösen az előfinanszírozások könyvelése és a kapcsolódó év végi időbeli elhatárolások, illetve a számlák/költségigénylések könyvelése tekintetében. A jogszerűséget és szabályszerűséget illetően a Számvevőszék megállapította, hogy akárcsak az előző években a bevételek ismét lényeges hibáktól mentesek voltak, és a felügyeleti és kontrollrendszerek eredményesek voltak. Akárcsak az előző években, a kötelezettségvállalások is lényeges hibáktól mentesek voltak. Az éves jelentés második fő megállapítása azonban az, hogy a költségvetésből folyósított kifizetéseket két kiadási terület kivételével továbbra is lényeges hibaszint jellemzi. Ez a két kivétel: az igazgatási kiadások itt a rendszerek már jó néhány éve a költségvetési rendeletnek megfelelően működnek illetve a gazdasági és pénzügyek. A Számvevőszék minden egyéb kiadási területen vagyis szakpolitika-csoportban lényeges hibaszintet állapított meg.

3 A költségvetés közel felét kitevő mezőgazdaság és természeti erőforrások terén a Számvevőszék a hibaszintet 2 5%-ra becsülte. Ez a tavalyinál valamivel magasabb arány. Az eredmény azonban összhangban áll azzal, hogy a Számvevőszék értékelése mindkét évben csak részben találta eredményesnek a rendszereket. A legtöbb hiba abból eredt, hogy az egységes támogatási rendszer és az egységes területalapú támogatási rendszer egyes kedvezményezettjei a ténylegesnél nagyobb támogatható földterületet jelentettek be. A Számvevőszék a hibakockázat csökkentése céljából azt javasolja, hogy a jogosultságok megállapításához és a kifizetések kiszámításához használt adatbázisokban javítsák az információ minőségét, valamint tegyék egyértelműbbé a földhasználati és környezetmegőrzési szabályokat, és szerezzenek érvényt nekik. A második legnagyobb szakpolitika-csoport, a költségvetés közel egyharmadát kitevő kohézió továbbra is az egyetlen költségvetési terület, ahol a becsült hibaarány meghaladja az 5%-ot. Ennek a becsült hibaaránynak mintegy háromnegyede a közbeszerzési szabályokat rosszul alkalmazó nemzeti hatóságok súlyos mulasztásaihoz kötődik. A fennmaradó rész nagyrészt azzal kapcsolatos, hogy a kedvezményezetteknek sok esetben nem támogatható költségeket térítettek meg. A Számvevőszék becslése szerint a tagállamok a vizsgált közbenső és záró kifizetéseknél feltárt hibák közel egyharmadát fel tudták volna tárni és korrigálni tudták volna még mielőtt a Bizottság felé igazolták a kiadásokat, ugyanis az ellenőrzés szerint megvolt hozzá minden szükséges információ. Összességében a Számvevőszék a kohézió terén működő rendszereket csak részben ítéli eredményesnek, és a következő négy ajánlást teszi a Bizottság számára: Először: ösztönözze a nemzeti hatóságokat, hogy a kifizetési igénylések benyújtása előtt alkalmazzák szigorúan a korrekciós mechanizmusokat; Másodszor: ha nem támogatható kiadást észlel, akkor ügyeljen rá, hogy a nemzeti hatóságok ne olyan új kiadásokkal váltsák fel ezeket, amelyek maguk is szabálytalanok; Harmadszor: felügyeleti szerepkörében biztosítsa, hogy a nemzeti irányítási és kontrollrendszerek a as időszakban eredményesen működjenek; Végül: fokozottan kísérje figyelemmmel a közbeszerzésre vonatkozó uniós irányelvek tagállami alkalmazását. A kutatás, energia és közlekedés terén a kifizetéseket továbbra is lényeges hibaszint jellemzi, és a rendszerek még mindig csak részben eredményesek. A Számvevőszék hoz hasonlóan 2 5%-ra becsüli a hibaarányt.

4 Ebben a szakpolitika-csoportban a legtöbb hiba abból ered, hogy a ténylegesnél magasabb személyi költségeket, illetve kutatási projektekkel kapcsolatos közvetett költségeket térítettek meg a kedvezményezetteknek. A külső segélyek, fejlesztés és bővítés szakpolitika-csoportot illetően a helyzet a tavalyihoz hasonló: a kifizetéseket lényeges hibaszint jellemzi, és a kontrollrendszerek csak részben eredményesek. A becsült hibaarány 2% és 5% között maradt. Ezek a hibák nagyrészt a kiadások támogathatóságával kapcsolatosak, bár több esetben a Számvevőszék a közbeszerzési szabályok be nem tartását állapította meg. A Számvevőszék több ajánlást is megfogalmaz az ezen a területen érintett egyes főigazgatóságok számára belső kontrollrendszereik konkrét hiányosságait illetően. Külső támogatást az Európai Fejlesztési Alapon keresztül is nyújt a EuropeAid; a Számvevőszék erről külön éves jelentést készít re a Számvevőszék hitelesítő véleményt ad a beszámoló megbízhatóságáról, illetve a tranzakciók jogszerűségéről és szabályszerűségéről. Megjegyzendő azonban, hogy a rendszerek csak részben eredményesek. Végül, az oktatás és állampolgárság uniós költségvetési területén a Számvevőszék megállapította, hogy a bizottsági rendszerek a korábbi programozási időszakokra vonatkozó, 2009-ben lezárt programokban és projektekben lényeges szintű hibákat hagytak feltáratlanul, illetve korrigálatlanul. Ha az idei eredményeket elemezve összevetjük őket az előző évek eredményeivel, a legjelentősebb változásokat a kohézió terén látjuk. Ezzel elérkeztem éves jelentésünk harmadik fő megállapításához: a Számvevőszék által becsült legvalószínűbb hibaarány a kohéziós kiadások területén jelentősen alacsonyabb volt, mint a korábbi években; és a Számvevőszék becslése szerint a hibaarány az utóbbi években a költségvetés egészére nézve is csökkent. A kohézió terén azonban a tendenciákra nézve csak bizonyos óvatossággal vonhatunk le következtetéseket, mivel a kifizetési tendenciák sokfélesége miatt a kifizetések alapsokasága évről évre jelentősen eltérhet, így 2009 nagymértékben eltérhet 2008-tól. A kohézióra vonatkozó becsült hibaarány mindemellett jelentősen csökkent, ami jelentőségét és a szabályszerűség általános szintjére gyakorolt hatását tekintve felülmúlta a mezőgazdaság és természeti erőforrások terén a becsült hibaarányban bekövetkezett növekedést. A költségvetés egészére nézve a becsült hibaszint 2009-ben tehát alacsonyabb a 2008-asnál, ami megerősíti a már tavaly is tapasztalt csökkenő tendenciát. Ez a tendencia azonban nem biztos, hogy folytatódik. Mint már az imént is hangsúlyoztam, az igazgatási kiadásokat kivéve a rendszerek továbbra is valamennyi szakpolitika-csoportban csak részben eredményesek. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk az irányítási és kontrollrendszerek többéves jellegét is. A 2009-es hibás kifizetéseket ugyanis még az elkövetkező években is lehet észlelni és

5 helyesbíteni, hiszen a korrekciós mechanizmusok működése is többéves jellegű. A Számvevőszék ezért újra alaposan megvizsgálta a Bizottság által a visszatérítésekről és a pénzügyi korrekciókról rendelkezésre bocsátott információkat. Noha a Bizottság 2009-ben pozítv lépéseket tett a beszámolókban szereplő, korrekciókról szóló információk bővítése és javítása terén, ezek az információk nem teljesen megbízhatóak, ugyanis olyan területeken, mint pl. a kohézió, hiányosságok tapasztalhatók azon tagállami rendszerekben, amelyekkel ezekről a korrekciókról a Bizottság felé jelentést tesznek. Az érték szerinti korrekciók túlnyomó többsége ezenkívül olyan pénzügyi korrekció, amelyre a Bizottság rendszerhiányosságaik miatt kötelezi a tagállamokat. Míg ez a fajta korrekció a rendszerek fejlesztésének ösztönzőjeként hat, és védi az uniós költségvetést, nem korrigálja a Számvevőszék által észlelt hibákat, amelyek elsősorban a kedvezményezettek által helytelenül igényelt, vagy számukra helytelenül kifizett összegekkel állnak összefüggésben. A Számvevőszék azt javasolja, hogy a tagállamok javítsák a korrekciókról történő beszámolásra szolgáló rendszereiket, és a Bizottság vegye figyelembe a pénzügyi beszámolókészítési iránymutatások finomításának lehetőségét annak biztosítására, hogy a többéves korrekciós mechanizmusok működéséről szóló beszámolóban minden releváns információ megfelelően legyen közzétéve. Ezzel elérkeztem utolsó fő megállapításunkhoz: A Bizottság jobb tájékoztatást nyújt a szabálytalanul kifizetett összegek visszafizettetéséről és más korrekciókról. Ez a tájékoztatás azonban egyelőre nem teljesen megbízható. A korrekciókra vonatkozó bizottsági adatokat még nem lehet érdemben összevetni a Számvevőszék által becsült hibaaránnyal. Tisztelt Elnök úr, tisztelt Képviselők! Jó néhány olyan kezdeményezés áll előttünk, amely fontos lehetőséget kínál az EU pénzügyi irányításának hosszú távú javítására. A Bizottság már előterjesztette a költségvetési rendelet átdolgozott változatának tervezetét, és közzétette az Unió költségvetésének felülvizsgálatát. Az utóbbi előirányozza, hogy 2011 során bemutatásra kerül egy új többéves pénzügyi keretre vonatkozó rendelettervezet, egy határozat a saját forrásokról, valamint jogalkotási javaslatok a következő programozási időszak fő kiadási területeinek szakpolitikáiról és programjairól. Az idei éves jelentés legfontosabb megállapításai megerősítik azokat a következtetéseket és ajánlásokat, amelyeket a Számvevőszék az év elején fogalmazott meg az Unió pénzügyi irányításának javításával kapcsolatos fő kockázatokról és kihívásokról szóló véleményében. Az akkor elmondottak továbbra is érvényesek.

6 Először is: az uniós költségvetés egyes területein, különösen a kohézió terén, továbbra is magas a hibaarány. Másodszor: a Számvevőszék által feltárt hibák zöme vagy a kedvezményezettektől származó pontatlan kifizetési kérelmekkel, vagy közbeszerzéssel kapcsolatos hiba. Harmadszor: a helyzet javítása két módon képzelhető el: egyrészt jobb irányítási rendszerek révén, ideértve a visszatérítési és pénzügyi korrekciós intézkedések javítását, másrészt a szabályok és előírások egyszerűsítésével. Negyedszer: az egyes kiadási programokról szóló különjelentéseiben a Számvevőszék számos visszatérő problémára mutat rá. Ezen problémák orvoslásához a Számvevőszék azt javasolja, hogy az egyes kiadási programok vizsgálata során mindig keressék a választ a következő alapkérdésekre: Várható-e a programtól európai szintű értéknövelő hatás? Világosak-e a kitűzött célok? Realista elveken alapul-e a rendszer? Olyan egyszerű-e a rendszer, amint az ésszerűen lehetséges? Világos-e az elszámoltathatóság kérdése? Röviden: a pénzfelhasználás minőségének javítása elsődleges prioritás kell, hogy legyen. E cél elérését közelebb hozná a jogszabályi keretek egyszerűsítése, illetve a hibakockázat csökkentését szolgáló költséghatékonyabb kontrollrendszerek bevezetése. A Számvevőszék nemrégiben juttatta el a költségvetési rendelet átdolgozott változatának tervezetéről szóló véleményét az Európai Parlamenthez. Az ebben szereplő javaslatok alkalmat adnak a Bizottságnak arra, hogy javítsa az átláthatóságot és a pénzügyi irányítást. Az ágazati jogszabályok egyszerűsítése azonban továbbra is fontos követendő út a teljesítmény jelentős fokozásához. A Számvevőszék javaslatai és ajánlásai éppen az ágazati jogszabályokra vonatkozó javaslatok kidolgozásánál bizonyulnak a leginkább relevánsnak nem utolsósorban azért, mert megszabják a költségvetési kifizetések feltételeit meghatározó jogosultsági szabályokat, valamint az irányítás, ellenőrzés és pénzügyek terén alkalmazandó ellenőrzési szabályrendszert. Tisztelt Elnök úr, tisztelt Képviselők! Annak biztosítása, hogy az európai adófizetők által befizetett összegek az uniós költségvetésen keresztül optimálisan legyenek elköltve, mindannyiuk közös és komoly felelőssége: a Bizottságé, amikor jogszabályokat javasol és végrehajtja a költségvetést, a tagállamoké, amikor a hétköznapokban az uniós költségvetés közel 80%-át kezelik, a Tanácsé és a Parlamenté mint jogalkotóké és mint a zárszámadási eljárás résztevőié, valamint a Számvevőszéké mint az Unió külső ellenőréé. A Számvevőszék örömmel várja, hogy véleményei és jelentései rendelkezésre bocsátásával és ezek alkalmazása révén teljes erőbedobással részt vehessen abban a

7 törekvésben, hogy az uniós pénzek helyesen és jól legyenek elköltve. Ebben játszik szerepet az éves jelentés is, amelyet ma bemutathattam Önöknek. Köszönöm szíves figyelmüket.

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 11. (11.02) (OR. en) 5752/1/13 REV 1 FIN 44 PE-L 4

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 11. (11.02) (OR. en) 5752/1/13 REV 1 FIN 44 PE-L 4 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 203. február. (.02) (OR. en) 5752//3 REV FIN 44 PE-L 4 FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: Tárgy: a Költségvetési Bizottság az Állandó Képviselők Bizottsága/a Tanács A Bizottság

Részletesebben

2017. évi éves jelentés. Gyakori kérdések. 1. Milyen feladatot lát el az Európai Számvevőszék az uniós költségvetést illetően?

2017. évi éves jelentés. Gyakori kérdések. 1. Milyen feladatot lát el az Európai Számvevőszék az uniós költségvetést illetően? GYIK Luxembourg, 2018. október 4. 2017. évi éves jelentés. Gyakori kérdések 1. Milyen feladatot lát el az Európai Számvevőszék az uniós költségvetést illetően? Minden évben ellenőrizzük az Unió beszámolóját,

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 29. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 29. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 29. (OR. en) 5549/15 ACP 12 FIN 69 PTOM 6 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Tárgy: az AKCS-munkacsoport az Állandó Képviselők Bizottsága/a

Részletesebben

A 2007-ES ÉVES JELENTÉS BEMUTATÁSA AZ EURÓPAI PARLAMENT KÖLTSÉGVETÉS-ELLENŐRZÉSI BIZOTTSÁGA ELŐTT

A 2007-ES ÉVES JELENTÉS BEMUTATÁSA AZ EURÓPAI PARLAMENT KÖLTSÉGVETÉS-ELLENŐRZÉSI BIZOTTSÁGA ELŐTT EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK ECA/08/21 VÍTOR CALDEIRA ÚRNAK, AZ EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK ELNÖKÉNEK BESZÉDE A 2007-ES ÉVES JELENTÉS BEMUTATÁSA AZ EURÓPAI PARLAMENT KÖLTSÉGVETÉS-ELLENŐRZÉSI BIZOTTSÁGA ELŐTT BRÜSSZEL,

Részletesebben

Beszéd Vítor Caldeira, az Európai Számvevőszék elnöke. Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága

Beszéd Vítor Caldeira, az Európai Számvevőszék elnöke. Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága HU Beszéd Brüsszel, 2014. november 5. ECA/14/48 Beszéd Vítor Caldeira, az Európai Számvevőszék elnöke A 2013-as éves jelentések bemutatása Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága Brüsszel,

Részletesebben

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu Jelentés a SISNET (a nemzeti határőrizeti, vám- és rendőri hatóságok közötti információcsere kommunikációs hálózata) 2016. december 31-ével záruló pénzügyi évről szóló éves beszámolójáról 12, rue Alcide

Részletesebben

A SZÁMVEVŐSZÉK. Az Európai Unió működéséről szóló szerződés (EUMSZ) cikke.

A SZÁMVEVŐSZÉK. Az Európai Unió működéséről szóló szerződés (EUMSZ) cikke. A SZÁMVEVŐSZÉK Az Európai Számvevőszék az Európai Unió pénzügyeinek ellenőrzéséért felelős. A Számvevőszék az Unió külső ellenőreként elősegíti az Unió pénzügyi gazdálkodásának javítását, és egyben az

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT Költségvetési Ellenőrző Bizottság JELENTÉSTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT Költségvetési Ellenőrző Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 22.1.2015 2014/2085(DEC) JELENTÉSTERVEZET az Európai Unió 2013-as pénzügyi évre szóló általános költségvetésének végrehajtására vonatkozó mentesítésről,

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17)

JELENTÉS. az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17) C 417/110 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17)

Részletesebben

MÁSODIK JELENTÉS TERVEZETE

MÁSODIK JELENTÉS TERVEZETE EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2013/2241(DEC) 7.7.2014 MÁSODIK JELENTÉS TERVEZETE az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének Hivatala 2012-es pénzügyi évre

Részletesebben

A BIZOTTSÁG VÁLASZA AZ EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK 2012-ES ÉVES JELENTÉSÉRE 8. FEJEZET KUTATÁS ÉS EGYÉB BELSŐ POLITIKÁK

A BIZOTTSÁG VÁLASZA AZ EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK 2012-ES ÉVES JELENTÉSÉRE 8. FEJEZET KUTATÁS ÉS EGYÉB BELSŐ POLITIKÁK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.9.16. COM(2013) 651 final A BIZOTTSÁG VÁLASZA AZ EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK 2012-ES ÉVES JELENTÉSÉRE 8. FEJEZET KUTATÁS ÉS EGYÉB BELSŐ POLITIKÁK HU HU A BIZOTTSÁG VÁLASZA AZ

Részletesebben

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt C 426/8 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.12. JELENTÉS a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt C 417/126 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21)

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21) 2011.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/117 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21)

Részletesebben

3. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ

3. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.5.30. COM(2017) 288 final 3. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A 2017. ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ Az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés (IFK) költségvetési

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/107 JELENTÉS az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37)

JELENTÉS. az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37) C 417/228 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37)

Részletesebben

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/25 JELENTÉS az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/63

Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/63 2011.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/63 JELENTÉS az Európai Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/33)

JELENTÉS (2016/C 449/33) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/179 JELENTÉS az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/07)

JELENTÉS (2016/C 449/07) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/41 JELENTÉS a Fogyasztó-, Egészség-, Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Végrehajtó Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/09)

JELENTÉS (2016/C 449/09) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/51 JELENTÉS az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18)

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/115 JELENTÉS az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18)

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31)

JELENTÉS. az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31) C 449/168 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33)

JELENTÉS. az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/207 JELENTÉS az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33) BEVEZETÉS

Részletesebben

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK 2016.12.16. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 473/1 IV (Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK Az Európai Unió

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/35)

JELENTÉS (2016/C 449/35) C 449/188 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával

Részletesebben

5304/15 ADD 1 ek/as/as/ek/agh 1 DG G 2A

5304/15 ADD 1 ek/as/as/ek/agh 1 DG G 2A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 30. (OR. en) 5304/15 ADD 1 FIN 26 PE-L 3 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Tárgy: a Költségvetési Bizottság az Állandó Képviselők Bizottsága/a

Részletesebben

9645/17 ac/ms 1 DG E 1A

9645/17 ac/ms 1 DG E 1A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. május 24. (OR. en) 9645/17 AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYE Küldi: a Tanács Főtitkársága Dátum: 2017. május 23. Címzett: a delegációk ENV 540 FIN 326 FSTR 42 REGIO 62 AGRI 286

Részletesebben

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Alapítvány válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/193 JELENTÉS az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/17 JELENTÉS az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT Költségvetési Ellenőrző Bizottság JELENTÉSTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT Költségvetési Ellenőrző Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 28.1.2015 2014/2101(DEC) JELENTÉSTERVEZET az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2013-as pénzügyi évre szóló költségvetésének végrehajtására

Részletesebben

5306/15 ADD 1 ok/it/kz 1 DG G 2A

5306/15 ADD 1 ok/it/kz 1 DG G 2A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 205. január 30. (OR. en) 5306/5 ADD FIN 28 PE-L 5 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Tárgy: a Költségvetési Bizottság az Állandó Képviselők Bizottsága/a

Részletesebben

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08)

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/57 JELENTÉS a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08)

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08) C 449/46 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/171 JELENTÉS az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 31. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 31. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. május 31. (OR. en) 9795/17 FIN 334 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: 2017. május 30. Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy: az Európai Bizottság főtitkára részéről Jordi

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/23)

JELENTÉS (2016/C 449/23) C 449/128 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával

Részletesebben

JELENTÉS. az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/247 JELENTÉS az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

Részletesebben

5584/16 ADD 1 1 DG G 2A

5584/16 ADD 1 1 DG G 2A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. január 27. (OR. en) 5584/16 ADD 1 FIN 58 PE-L 4 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Tárgy: a Költségvetési Bizottság az Állandó Képviselők Bizottsága/a

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37)

JELENTÉS. az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37) C 449/198 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/07)

JELENTÉS (2017/C 417/07) C 417/52 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS a Fogyasztó-, Egészség-, Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság

EURÓPAI PARLAMENT Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság 12.12.2014 2014/2075(DEC) MÓDOSÍTÁS: 1-7 Giovanni La Via (PE541.527v01-00) 2013. évi mentesítés: az EU általános

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18)

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/97 JELENTÉS az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18)

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/23)

JELENTÉS (2017/C 417/23) C 417/150 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04)

JELENTÉS. az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/27 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04)

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26)

JELENTÉS. az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26) C 417/166 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26) BEVEZETÉS

Részletesebben

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK 2013.11.14. Az Európai Unió Hivatalos Lapja 1 IV (Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK Az EUMSZ 287. cikke (1)

Részletesebben

4. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ

4. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.6.26. COM(2017) 541 final 4. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A 2017. ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ amely a következő dokumentumot kíséri: Javaslat az Olaszországnak

Részletesebben

MEGBÍZHATÓAK-E A MEZŐGAZDASÁGI KIADÁSOK TAGÁLLAMI ELLENŐRZÉSE ALAPJÁN KAPOTT EREDMÉNYEK?

MEGBÍZHATÓAK-E A MEZŐGAZDASÁGI KIADÁSOK TAGÁLLAMI ELLENŐRZÉSE ALAPJÁN KAPOTT EREDMÉNYEK? ISSN 1831-0893 EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK 18. sz. különjelentés 2013 MEGBÍZHATÓAK-E A MEZŐGAZDASÁGI KIADÁSOK TAGÁLLAMI ELLENŐRZÉSE ALAPJÁN KAPOTT EREDMÉNYEK? HU 18 2013. sz. különjelentés MEGBÍZHATÓAK-E A MEZŐGAZDASÁGI

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 426/06) TARTALOM. Az FCH Közös Vállalkozás megalapítása Irányítás Célkitűzések Erőforrások...

JELENTÉS (2017/C 426/06) TARTALOM. Az FCH Közös Vállalkozás megalapítása Irányítás Célkitűzések Erőforrások... C 426/42 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.12. JELENTÉS az Üzemanyagcella- és Hidrogéntechnológiai Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával

Részletesebben

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20)

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20) 2009.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 304/107 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20)

Részletesebben

TARTALOM BEVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat...

TARTALOM BEVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat... C 338/96 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.12.14. JELENTÉS az Egészség- és Fogyasztóügyi Végrehajtó Ügynökség 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival együtt (2010/C

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT JELENTÉSTERVEZET. Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2007/2041(DEC)

EURÓPAI PARLAMENT JELENTÉSTERVEZET. Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2007/2041(DEC) EURÓPAI PARLAMENT 2004 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2009 2007/2041(DEC) 5.2.2008 JELENTÉSTERVEZET az Európai Unió 2006-os pénzügyi évre vonatkozó általános költségvetésének végrehajtása alóli mentesítésről

Részletesebben

A 2012-ES UNIÓS ELLENŐRZÉS RÖVIDEN

A 2012-ES UNIÓS ELLENŐRZÉS RÖVIDEN A 2012-ES UNIÓS ELLENŐRZÉS RÖVIDEN EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK Összefoglaló tájékoztató az Európai Számvevőszék 2012-es éves jelentéseiről HU 1 AZ ELNÖK ELŐSZAVA Az Európai Számvevőszéknek az uniós költségvetésről,

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.8.25. COM(2017) 452 final 2017/0213 (APP) Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Közösséget létrehozó szerződéshez csatolt, az ESZAK-Szerződés lejártának pénzügyi következményeiről

Részletesebben

5752/13 ADD 1 kn/gu/kf 1 DG G II A

5752/13 ADD 1 kn/gu/kf 1 DG G II A AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2013. február 1. (07.02) (OR. en) 5752/13 ADD 1 FIN 44 PE-L 4 FELJEGYZÉS 1. KIEGÉSZÍTÉS Küldi: a Költségvetési Bizottság Címzett: az Állandó Képviselők Bizottsága / a

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/34)

JELENTÉS (2017/C 417/34) C 417/212 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával

Részletesebben

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért 2006R1084 HU 01.07.2013 001.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A TANÁCS 1084/2006/EK RENDELETE (2006. július 11.) a

Részletesebben

JELENTÉS. a Tiszta Égbolt Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C 426/03)

JELENTÉS. a Tiszta Égbolt Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C 426/03) 2017.12.12. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 426/15 JELENTÉS a Tiszta Égbolt Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C 426/03)

Részletesebben

Beszéd Vítor Caldeira úr, az Európai Számvevőszék elnöke

Beszéd Vítor Caldeira úr, az Európai Számvevőszék elnöke Beszéd Luxembourg, 2014. március 18. ECA/14/09 Beszéd Vítor Caldeira úr, az Európai Számvevőszék elnöke Az Európai Számvevőszék 2014-es éves munkaprogramjának bemutatása az Európai Parlament Költségvetési

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.2.28. COM(2017) 101 final Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap igénybevételéről (EGF/2017/000 TA 2017 - Technikai

Részletesebben

EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK. A számvevőszéki ellenőrzésről röviden. Az Európai Számvevőszék évi éves jelentéseinek bemutatása

EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK. A számvevőszéki ellenőrzésről röviden. Az Európai Számvevőszék évi éves jelentéseinek bemutatása EN HU EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK 2017 A számvevőszéki ellenőrzésről röviden Az Európai Számvevőszék 2017. évi éves jelentéseinek bemutatása EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK 12, rue Alcide De Gasperi 1615 Luxembourg LUXEMBOURG

Részletesebben

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszával együtt

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszával együtt Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK 2017.12.12. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 426/1 IV (Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK Az Európai Unió

Részletesebben

ELFOGADOTT SZÖVEGEK évi mentesítés: az Európai Unió általános költségvetése - Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért

ELFOGADOTT SZÖVEGEK évi mentesítés: az Európai Unió általános költségvetése - Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért Európai Parlament 204-209 ELFOGADOTT SZÖVEGEK P8_TA(206)086 204. évi mentesítés: az Európai Unió általános költségvetése - Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért. Az Európai Parlament

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 10. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 10. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. május 10. (OR. en) 8964/17 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: a Tanács Főtitkársága ENV 422 FIN 290 FSTR 40 REGIO 56 AGRI 255 az Állandó Képviselők

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.6.24. COM(2014) 366 final Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap igénybevételéről (EGF/2014/000 TA 2014 - Technikai

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. az EMGA kiadásairól. Korai előrejelző rendszer, 2016/5-7. szám

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. az EMGA kiadásairól. Korai előrejelző rendszer, 2016/5-7. szám EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.7.18. COM(2016) 487 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK az EMGA kiadásairól Korai előrejelző rendszer, 2016/5-7. szám HU HU TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK 2014.11.12. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 398/1 IV (Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK Az EUMSZ 287.

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/157 JELENTÉS az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C

Részletesebben

A8-0380/3. A vidékfejlesztési programok időtartamának meghosszabbítása

A8-0380/3. A vidékfejlesztési programok időtartamának meghosszabbítása 6.12.2017 A8-0380/3 Módosítás 3 Czesław Adam Siekierski a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság nevében Jelentés A8-0380/2017 Albert Deß A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés területén érvényben lévő

Részletesebben

C 304/148 Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 304/148 Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 304/148 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2009.12.15. JELENTÉS a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja 2008-as vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C

Részletesebben

IRÁNYÍTÁSI ÉS KONTROLL RENDSZEREK SCHMIDT ZSÓFIA

IRÁNYÍTÁSI ÉS KONTROLL RENDSZEREK SCHMIDT ZSÓFIA IRÁNYÍTÁSI ÉS KONTROLL RENDSZEREK SCHMIDT ZSÓFIA AMIRŐL SZÓ LESZ Általános alapelvek A megosztott irányítási rendszer jelentése A rendszer felépítése A szereplők kijelölésének menete Szereplők és feladataik

Részletesebben

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK 2011.11.10. Az Európai Unió Hivatalos Lapja 1 IV (Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK Az EUMSZ 287. cikke (1)

Részletesebben

európai számvevőszék 1. sz. vélemény Az Európai Unió költségvetési

európai számvevőszék 1. sz. vélemény Az Európai Unió költségvetési európai számvevőszék 1. sz. vélemény 2010 Az Európai Unió költségvetési pénzgazdálkodásának javítása: Kockázatok és kihívások hu 1 TARTALOMJEGYZÉK bekezdés 2 Bevezetés 3-5 3-4 4-5 A szabálytalanságok szintjének

Részletesebben

07SZ. HU Ku lönjelentés. (az EUMSZ 287. cikke (4) bekezdésének második albekezdése alapján)

07SZ. HU Ku lönjelentés. (az EUMSZ 287. cikke (4) bekezdésének második albekezdése alapján) HU 2017 07SZ. Ku lönjelentés A tanúsító szervek új szerepe a KAP-kiadások terén: előrelépés az egységes ellenőrzési modell felé, de továbbra is jelentős hiányosságokat kell leku zdeni (az EUMSZ 287. cikke

Részletesebben

A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE ( )

A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE ( ) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.4.26. C(2018) 2420 final A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2018.4.26.) a 907/2014/EU felhatalmazáson alapuló rendeletnek a kifizetési határidők

Részletesebben

14127/16 ea/kz 1 DGG 2B

14127/16 ea/kz 1 DGG 2B Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. november 8. (OR. en) 14127/16 AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYE Küldi: a Tanács Főtitkársága Dátum: 2016. november 8. Címzett: a delegációk Előző dok. sz.: 13265/16 Tárgy: FIN

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06)

JELENTÉS. az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06) C 449/36 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06) BEVEZETÉS 1.

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. az EMGA-ból fedezett kiadásokról. Korai előrejlező rendszer 2015/11-12.

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. az EMGA-ból fedezett kiadásokról. Korai előrejlező rendszer 2015/11-12. EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.4. COM(2016) 65 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK az EMGA-ból fedezett kiadásokról Korai előrejlező rendszer 2015/11-12. szám HU HU TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.3.21. COM(2014) 175 final 2014/0097 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a 73/2009/EK tanácsi rendeletben meghatározott közvetlen kifizetésekre a 2014-es

Részletesebben

Az Európai Unió kutatási közös vállalkozásainak 2014-es éves számvevőszéki ellenőrzéséből származó eredmények összefoglalása

Az Európai Unió kutatási közös vállalkozásainak 2014-es éves számvevőszéki ellenőrzéséből származó eredmények összefoglalása Az Európai Unió kutatási közös vállalkozásainak 2014-es éves számvevőszéki ellenőrzéséből származó eredmények összefoglalása 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. A tagállamoknak a Számvevőszék 2011-es éves jelentésére adott válaszai. {SWD(2013) 61 final}

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. A tagállamoknak a Számvevőszék 2011-es éves jelentésére adott válaszai. {SWD(2013) 61 final} EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.2.28. COM(2013) 118 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE A tagállamoknak a Számvevőszék 2011-es éves jelentésére adott válaszai {SWD(2013) 61 final} HU HU TARTALOMJEGYZÉK A tagállamoknak

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 1. (07.02) (OR. en) 5755/13 ADD 1 FIN 47 PE-L 7

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 1. (07.02) (OR. en) 5755/13 ADD 1 FIN 47 PE-L 7 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 203. február. (07.02) (OR. en) 5755/3 ADD FIN 47 PE-L 7 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ KIEGÉSZÍTÉS Küldi: a Költségvetési Bizottság Címzett: az Állandó Képviselők

Részletesebben

JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29)

JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29) 2009.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 304/159 JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29)

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/25)

JELENTÉS (2016/C 449/25) C 449/138 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszával együtt

Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszával együtt Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

betűszó A termeléstől elválasztott Mezőgazdasági termelőknek nyújtott olyan uniós kifizetések, jövedelemtámogatás

betűszó A termeléstől elválasztott Mezőgazdasági termelőknek nyújtott olyan uniós kifizetések, jövedelemtámogatás Terminus Rövidítés/ Meghatározás Részletes magyarázat betűszó A termeléstől elválasztott Mezőgazdasági termelőknek nyújtott olyan uniós kifizetések, jövedelemtámogatás amelyek nem függenek egy adott termék

Részletesebben

Az Európai Unió kutatási közös vállalkozásainak évi éves számvevőszéki ellenőrzésével kapcsolatos eredmények összefoglalása

Az Európai Unió kutatási közös vállalkozásainak évi éves számvevőszéki ellenőrzésével kapcsolatos eredmények összefoglalása Az Európai Unió kutatási közös vállalkozásainak 2013. évi éves számvevőszéki ellenőrzésével kapcsolatos eredmények összefoglalása 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luembourg T (+352) 4938 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

Költségvetési szervek ellenőrzése. II. Előadás. Ellenőrzések a közigazgatásban

Költségvetési szervek ellenőrzése. II. Előadás. Ellenőrzések a közigazgatásban Költségvetési szervek ellenőrzése II. Előadás Ellenőrzések a közigazgatásban Ellenőrzések a közigazgatásban 1. Államháztartási kontrollok 2. Az Állami Számvevőszék 3. Könyvvizsgálók a közszférában 4. Hatósági,

Részletesebben

8165/16 ek/gu/kk 1 DGE 1A

8165/16 ek/gu/kk 1 DGE 1A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. április 22. (OR. en) 8165/16 AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYE Küldi: a Tanács Főtitkársága Dátum: 2016. április 21. Címzett: a delegációk ENV 239 FIN 242 AGRI 200 IND 79 SAN

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. az EMGA kiadásairól. Korai előrejelző rendszer, 2014/1-4. szám

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. az EMGA kiadásairól. Korai előrejelző rendszer, 2014/1-4. szám EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.4.22. COM(2014) 241 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK az EMGA kiadásairól Korai előrejelző rendszer, 2014/1-4. szám HU HU TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/47 JELENTÉS az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/22)

JELENTÉS. az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/22) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/123 JELENTÉS az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/22) BEVEZETÉS

Részletesebben

Tájékoztatások és közlemények

Tájékoztatások és közlemények Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 18 Magyar nyelvű kiadás Tájékoztatások és közlemények 61. évfolyam 2018. január 18. Tartalom III Előkészítő jogi aktusok SZÁMVEVŐSZÉK 2018/C 018/01 5/2017. sz. vélemény

Részletesebben

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Közös Vállalkozás válaszával együtt

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Közös Vállalkozás válaszával együtt 2016.12.16. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 473/7 JELENTÉS a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2016/C 473/02)

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS RENDELETE

Javaslat A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.5.25. COM(2018) 349 final 2018/0181 (CNS) Javaslat A TANÁCS RENDELETE a jövedéki adók területén való közigazgatási együttműködésről szóló 389/2012/EU rendeletnek az elektronikus

Részletesebben

A tanácsi jogi aktusok végleges elfogadására vonatkozóan nyilvánosságra hozható információkat e jegyzőkönyv 1. kiegészítése tartalmazza.

A tanácsi jogi aktusok végleges elfogadására vonatkozóan nyilvánosságra hozható információkat e jegyzőkönyv 1. kiegészítése tartalmazza. Conseil UE AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2009. január 13. (17.02) (OR. fr) 16675/08 LIMITE PUBLIC PV/CONS 79 ECOFIN 589 TERVEZET JEGYZŐKÖNYV 1 Tárgy: Az Európai Unió Tanácsának (GAZDASÁGI és PÉNZÜGYEK)

Részletesebben