A lehetséges folytatás megfelelő kiválasztásánál fontos tudni mindezek pénzügyi vonzatát is, hiszen ez az egésznek az alapja.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A lehetséges folytatás megfelelő kiválasztásánál fontos tudni mindezek pénzügyi vonzatát is, hiszen ez az egésznek az alapja."

Átírás

1 ÁSOTT-TELSZO Kht. Ügyvezetőjétől Ásotthalom Iktatószám: /2008. Témafelelős: Bodor Krisztina Véleményezi: PTB, TVMB Tárgy: ÁSOTT-TELSZO Kht évi munkatervének és üzleti tervének megállapítása Ásotthalom Község Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t é n e k Helyben Tisztelt Képviselő-testület! Az ÁSOTT-TELSZO Kht évi költségvetését és üzleti tervét a képviselő-testület által megfogalmazottak alapján több lehetséges változatban készítettem elő, és terjesztem a Tisztelt Képviselő-testület elé. Az ÁSOTT-TELSZO Kht. további működésével kapcsolatban lehetséges alternatívák: I. A jelenlegi gyakorlatnak megfelelően továbbra is végez közhasznú és vállalkozási tevékenységet, önálló költségvetési szervként, cégként működik tovább. II. A Kht. kizárólag a közhasznú feladatok ellátását végzi a továbbiakban, de önálló költségvetési szervként, cégként működik tovább. III. IV. A Kht. részben önálló intézményként működik tovább. A Kht. megszűnik, és az önkormányzat műszaki csoportjaként látja el tovább feladatit. V. A Kht. értékesítésre kerül, a feladat ellátást teljes egészében külsős vállalkozó látja el a továbbiakban. A lehetséges folytatás megfelelő kiválasztásánál fontos tudni mindezek pénzügyi vonzatát is, hiszen ez az egésznek az alapja. Először is a közhasznú feladat ellátás költségét elemzem. Az 1. számú melléklet bemutatja a 2007.évi közhasznú feladatokra fordított bér és anyag költségeket. A táblázat es munkaszámai az egyes munkaszámokra fordított szűkített önköltséget mutatja, melyeknek értéke 100%-ban közhasznú feladatként számlázandók. A táblázat es munkaszámai a megosztandó költségek, melyeket arányszám alapján kell elszámolni közhasznú és vállalkozási feladatokhoz. Ez az arányszám 2008-ban 24,4% közhasznú tevékenység, 75,6% vállalkozási tevékenység.

2 2 Az Önkormányzat évi költségvetésében előirányozta a Kht. által elvégzendő feladatokat, melyhez biztosítja a pénzforrást a költségvetéséből. Az Önkormányzat a évi költségvetésben a feladatok elvégzésére, amelyet a közhasznú szerződés tartalmaz, Ft + ÁFA keretösszeget biztosít. Az alapító elvárása továbbra is a színvonalas, megfelelő hatékonyságú, takarékos, törvényes gazdálkodás. A rendelkezésre álló pénzkeret felhasználása: megnevezés 2007 év év különbözet bevétel kiadás bevétel kiadás bevétel kiadás Anyag jellegű Személyi jellegű Közhasznú tev Közhasznú tám Egyéb Összesen Havi bontásban Megnevezés Ft/hó Ft/év Önkormányzati keret összeg Munkaügyi támogatás Öszesen: Rendelkezésre álló összeg Tervezett anyag költség Tervezett megosztandó költség Rendelkezésre álló bér Támogatottak önrésze Állandó foglalkoztatottra jutó keret A közhasznú feladat ellátás egy összetett tevékenység, amelyet sok szinten nem lehet normákhoz kötni. A feladatok elvégzését ez idáig is a polgármester úr igazolta, melyhez minden estben munkaszám szerinti tételes kimutatás tartozik anyag és bér költség bontásban. Az elmúlt időszakban is többször kifogásolták, hogy nem elég hatékony a munkavégzés, magasak a bérjellegű kiadások. A közhasznú tevékenység éves bér jellegű kiadását figyelembe véve ez az összeg Ft. A feladat ellátás másik lehetséges módja, ha minden feladatot előre meghatározott egységár alapján végzünk. Az egységár meghatározásának alapja a rezsióradíj meghatározása.

3 3 A rezsióradíj számításánál az előző év könyvelési adatait vesszük alapul. - a cég éves árbevétele - a cég általános költségei - a fizikai dolgozók átlagos bruttó bére - a közvetlen munkabért terhelő társadalombiztosítási járulékok 35% - a dolgozók improduktivitása 25% -a cég elvárt nyeresége az árbevétel 7%-a Ezen számadatok alapján 2008-ban a rezsi óradíj 1.294,-Ft/ó +áfa. Tekintettel arra, hogy a felsorolt alternatívákat, már többször többekkel átbeszéltük, csak röviden szeretném összefoglalni a saját véleményemet, elképzelésemet. I. A jelenleg gyakorlatnak megfelelően továbbra is végez közhasznú és vállalkozási tevékenységet, önálló költségvetési szervként, cégként működik tovább. Ez esetben a kiadások alakulásánál a megosztandó költségek jelentős része a vállalkozásra terhelődik, a létszámgazdálkodás pedig a feladatokhoz igazodva kerül meghatározásra. A jelenlegi állomány létszám tovább vitele esetén évi bérkiadások: Állandó létszám (11 fő), + FB., könyvelés, könyvvizsgálat Ft Jelenlegi támogatott létszám ( 7 fő) Ft Bér költség összesen: Ft Támogatás Ft Kht-t terhelő bérköltség Ft Megosztandó költségek Ft Mind összesen: Ft Közhasznút terhelő (24,4%) Ft Vállalkozást terhelő (75,6%) Ft II. A Kht. kizárólag a közhasznú feladatok ellátását végzi a továbbiakban, de önálló költségvetési szervként, cégként működik tovább. Ez esetben a megosztandó költségek teljes egészében közhasznú feladatokra hárul, és a költségek csak kis mértékben csökkenthetőek. Bérköltség 3 fő állandó fizikai (B o Ft/hó) + étkezési jegy Ft 3 fő irodai dolgozó Ft Összesen: Ft Támogatott foglalkoztatottak ( 7 fő) Ft Megítélt támogatás Ft Kht-t terhelő bérköltség: Ft Elbocsátott dolgozóknak MT. Alapján járó összeg: Ft Megosztandó költség: (100 %) Ft Összesen: Ft

4 4 III. A Kht. részben önálló intézményként működik tovább. A részben önálló intézmény működése esetén a megosztandó költségek csökkenthetőek elsődlegesen, mint - bank költség: Ft /2007.év - könyvelési díj: Ft/év - könyvvizsgálói díj: /év dec. 31-ig szóló határozott idejű mb. szerződés miatt megszűnés esetén egy összegben fizetendő: Ft - felügyelő bizottsági tiszteletdíjak: Ft/év összege csökken - központi irányítás bérköltsége: Ft/év csökkenthető, a további alkalmazottak függvényében - A bérköltségre eső ÁFA megtakarítás Ft/év - Központi igazgatás költségei részben tovább csökkenthetőek, amely összeg az Önkormányzatnál többlet kiadásként megjelenik, ezáltal lényeges megtakarítás nem jelentkezik. A létszám-gazdálkodást szintén az ellátandó feladatok függvényében kell meghatározni. IV. A Kht. megszűnik, és az önkormányzat műszaki csoportjaként látja el tovább feladatit. A jelen körülmények között pillanatnyilag ez a típusú átalakítás nem kivitelezhető, mivel az ezzel járó költségek (APEH, szállítók felé meglévő kötelezettségek, hitelkeret) pénzügyi finanszírozása nem megoldható. V. A Kht. értékesítésre kerül, a feladat ellátást teljes egészében külsős vállalkozó látja el a továbbiakban. Az önkormányzat részére az azonnali pénzügyi helyzet megoldására ez lenne a legkedvezőbb, azonban későbbi működés során, viszont a legdrágább település-üzemeltetés. A KHT évi költségvetése és üzleti terve ezen előzmények ismeretében készült el. Közhasznú tevékenységek Bevételek Bevételi oldalon 2 fő összetevő alkotja a főösszeget: önkormányzati költségvetésből biztosított pénzösszeg a közhasznú feladatokra támogatásokból kapott pénzösszeg 1. Az önkormányzat költségvetéséből biztosított pénzösszeg a kötelezően elvégzendő feladatokra: Az alapító és a KHT között megkötött közhasznú szerződés alapján az önkormányzat évben nettó Ft összeget biztosít a feladatok ellátására.

5 5 A feladatok magába foglalják a településen lévő parkok, zöldterületek gondozását, településüzemeltetését. Tartalmazza az önkormányzat és intézményeinek karbantartási és javítási munkáit, az önkormányzati tulajdonban lévő, de a KHT kezelésében lévő intézmények működtetésének biztosítását - Piaccsarnok, Állatfelvásárló, Temető, Játszótér és a Szent István park - tartalmazza. Jelentős - a lakosság közérzetének javítását nagyban szolgáló feladat - az utak javítása, karbantartása, a téli hó eltakarítási feladatok. 2. Támogatások Munkaügyi Központ támogatása: A különböző támogatási lehetőségeket próbáljuk lehetőség szerint kihasználni, ezzel is csökkenteni az önkormányzati költségeket. Kiadások Közhasznú feladatok: Itt hangsúlyozottan meg kell említeni a parkok, zöldterületek gondozását, ápolását, amely jelentős költséget tesz ki éves szinten. A feladatellátásból adódó szükséges anyag és bérköltségek jelentkeznek. Vállalkozási tevékenység Külterületi szemétgyűjtés: A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és az ÁSOTT- TELSZO Kht. külön megállapodást kötött a külterületi hulladékgyűjtésről. A feladat egész évben folyamatos, mivel a heti rendszerességgel történő szállítás miatt a hét öt napján a hulladékgyűjtést végezzük napi kettő kerület bejárásával. A kezdeti útvonalat az igényekhez igazítva folyamatosan módosítjuk. Mezőgazdasági kisgépszerviz: A javítási munkák alkalmazkodnak a mezőgazdaság évszakonkénti munkáihoz. A dolgozó feladatköre jelentősen változott, így már nem a szerviztevékenység a fő feladata. DÉMÁSZ ZRT: Négy település (Ásotthalom, Öttömös, Ruzsa, Mórahalom) belterületi villamoshálózat nyomvonalának gallyazását végezzük vállalkozói szerződés alapján. JUMZ, MTZ-82: A két traktorral bérmunkát vállalunk a lakosság és gazdálkodó szervezetek részére. Az MTZ-82 traktorral és a hozzá kapcsolódó munkagépekkel mezőgazdasági gépi szolgáltatást végzünk. Strandfürdő: A tavalyi évi beruházást követően további felújításokat végeztünk a strand területén. A strand nyári szezonra történő felkészítését, beüzemelését végeztük. Egyéb vállalkozói tevékenységek: Közületek és a lakosság részére végzünk különböző szolgáltatásokat (parkgondozás, építőipari munkák, lakatos munkák, karbantartások, javítások).

6 évre tervezett vállalkozási tevékenységek: DALERD RT: A helyi erdészet területén erdőgazdálkodási, csemeteápolási, fakitermelési feladatok végzése. Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulat: Belvízelvezető árkok tisztítása, karbantartása, amely településünk közigazgatási területén 2004-ben volt utoljára. Kiadások Külterületi szemétszállítás: Egy IFA tehergépkocsival történik heti rendszerességgel, 2 fő alkalmazásával. Költség a tehergépjármű üzemeltetése és a 2 fő bér és járulékköltségei. Mezőgazdasági kisgépszerviz: Egy fő munkabére, részarányos rezsi költségek, alkatrész költségek, esetleges új eszközök, szerszámok költségei. DÉMÁSZ RT: A stílezés anyag költsége és munkadíja, nyesedék összegyűjtése és elszállítása. Emelőkosaras jármű bérleti díja. JUMZ, MTZ-82: Minden gépi szolgáltatásnak meghatározott egységára van, amelyben a ráfordítási költség beépítésre került. A különböző építőipari és egyéb vállalkozások A vállalási ár és a kiadás költségei között 10% nyereségtartalom van tervezve. Létszámgazdálkodás A KHT évi munkatervének megvalósításához a foglalkoztatást az alábbiak szerint tervezem Állandó létszámú munkavállalók Munkaügyi központ támogatásával alkalmazott munkavállalók foglalkoztatása Közcélú foglalkoztatottak Határozott idejű szerződéssel alkalmazott munkavállalók Állandó létszámú dolgozók: Az ügyvezetés, az adminisztráció és a nyilvántartási feladatokat az irodai alkalmazottak látják el /2,75 fő/. A karbantartók biztosítják az önkormányzatnál és intézményeinél a zavartalan működést, vállalkozási tevékenységeink ezen dolgozók szaktudására épülnek. /8fő/ Munkaügyi központ támogatásával alkalmazott munkavállalók: Az önkormányzat és társaságunk között létrejött közhasznú szerződésben foglalt kötelező feladatok ellátására, az idényjellegű munkák elvégzésére. /7fő/ Határozott idejű munkaszerződésű foglalkoztattak: Elsősorban az építőipari vállalkozások területén szükséges az alkalmazásuk. A vállalt feladatok nagyságának megfelelően kőműves szakmunkások alkalmazása indokolt. Természetesen ezen munkavállalókat az ütemezett feladatok időtartama szerint foglalkoztatjuk.

7 7 Közcélú foglalkoztatottak: A KHT központi telephelyén valamint a buszmegállónál a takarítási feladatok elvégzése, valamint a központi parkban parkgondozási feladatok. A még jobb és sikeresebb eredmények elérése céljából szükséges lenne a Kht. technikai eszközeinek, gépjármű parkjának felújítása, a vállalkozási tevékenység nyereséges működése érdekében gépek, eszközök beszerzése. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy vitassa meg az előterjesztést és hozza meg a következő határozatot. /2008.(V.29.) KT határozat Tárgy: Az ÁSOTT-TELSZO Kht évi munkatervének és üzleti tervének megállapítása. Határozat Ásotthalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Németh Attila ügyvezető tárgyi előterjesztését, melyről a következők szerint határoz 1.) A Képviselő-testület az ÁSOTT-TELSZO Kht. ügyvezetője által elkészített üzleti- és munkatervet e l f o g a d j a. 2.) A Képviselő-testület utasítja az ügyvezetőt a 2008-as üzleti év pozitív eredménnyel történő zárására. Határidő: 2008.december 31. Felelős: Petró Ferenc polgármester Németh Attila ügyvezető Határozatról értesül: 1. Petró Ferenc polgármester 2. Dr. Karsai Éva jegyző általa az osztályvezetők 3. Németh Attila ügyvezető 4. Dr. Czabay Ilona könyvvizsgáló 5. Irattár Ásotthalom, május Németh Attila ügyvezető

8 Közhasznú feladatok kiadásai évi tényadat évi tervadatok S.sz. Költséghely Nettó anyag ár Munkabér Járulék Összes ktsg. Nettó anyag ár Munkabér Járulék Összes ktsg. 1. Egyéb felmerülő feladatok Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 1001 Tűzoltási feladatok Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 1002 Rendezvények előkészítése, lebonyolítása Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 1003 Szociális tevékenység 0 Ft 0 Ft 2. Önkormányzat és ingatlanai Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2001 Rendezvénytér, Gárgyán erdő Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2002 Polgármesteri Hivatal Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2003 Polg. Hiv. / garázsok, udvari ép Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2004 Gondozási Központ Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2005 Művelődési Ház Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2006 Könyvtár Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2007 Ifjúsági Ház 861 Ft Ft Ft Ft 861 Ft Ft Ft Ft 2008 Polgárőrség 0 Ft 0 Ft 2009 Mozi épület 100 Ft Ft 644 Ft Ft 100 Ft Ft 644 Ft Ft 2010 Orvosi rendelő Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2011 Védőnők Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2012 Fogorvos 839 Ft Ft Ft Ft 839 Ft Ft Ft Ft 2013 Iskola Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2014 Óvoda Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2015 Sportcsarnok Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2016 Központi Park Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2017 Játszótér Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2018 Sportpálya Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2019 Belterületi utak fűnyírása Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2020 önkormányzati ingatlanok karbantartása 0 Ft 0 Ft 3. Köztisztasági és Állategészségügyi feladatok Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 3001 Szeméttelep Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 3002 Dögtér Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 3003 Temető Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 3004 Állatfelvásárló Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 3005 Illegális hulladéklerakó felszámolása Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 4. Kül- és belterületi utak karbantartás Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 4001 Külterületi utak karbantartása Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 4002 Belterületi utak karbantartása Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 4003 Gépi hóeltakarítás 0 Ft 0 Ft 4004 Kézi hóeltakarítás 0 Ft 0 Ft 5. KHT kezelésű ingatlanok Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 5001 Fürdő Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 5002 Buszváró Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 5003 Piaccsarnok Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 5004 Kht. Épületek Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 5005 Kht. Telephely Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 5006 Saját eszközjavítás Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Összesen: Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft

9 2007.évi tény adatok 2008.évi terv adatok S.sz. Költséghely Nettó anyag ár Munkabér Járulék Összes költség Nettó anyag ár Munkabér Járulék Összes költség 6. Járművek Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6001 Peugeot személygépkocsi Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6002 Skoda tűzoltó autó BSE Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6003 Magirus GAG Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6004 IFA CJK-574 (kék) Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6005 IFA JXZ-032 (zöld) Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6006 IFA Sószóró CMX Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6007 Barkas AHA Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6008 JUMZ YFD Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6009 MTZ YHA Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6010 Utánfutó XNS Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6011 Pótkocsi YBU Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6012 Mezőgazdasági munkagépek Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 6013 Robogó Ft 0 Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft 0 Ft Ft 6014 Önjáró fűnyírók Ft 0 Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft 0 Ft Ft 6015 Kézi fűnyírók Ft 0 Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft 0 Ft Ft 6016 Szegélyvágók (gitárok) Ft 0 Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft 0 Ft Ft 6017 Sövényvágók 0 Ft 0 Ft 6018 Láncfűrészek Ft 0 Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft 0 Ft Ft 6019 TZ-4K kistraktor Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 2007.évi tény adatok 2008.évi tervadatok S.sz. Költséghely Nettó anyag ár Munkabér Járulék Összes költség Nettó anyag ár Munkabér Járulék Összes költség 7. Központi igazgatás Ft 0 Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft 0 Ft Ft 7001 Étkezési hozzájárulás Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7002 Útiköltség térítés Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7003 Munkaruha 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 7004 Védőital Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7005 Postaköltség Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7006 Nyomtatvány, irodaszer Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7007 Rezsi költség (víz, villany, gáz, telefon) Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7008 Üzemorvos Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7009 Biztosítási díjak Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7010 Oktatási költség Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7011 Engedélyezések, illetékek Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7012 Reprezentációs költség 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 7013 Informatika Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7014 Munka- és tűzvédelem Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7015 Folyóiratok, szakmai lapok Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7016 Felülvizsgálatok Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7019 Egyéb felmerülő költség Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 7020 Bank költségek Ft 0 Ft Ft Ft 0 Ft Ft 2007.évi tény adatok évi tervadatok S.sz. Költséghely Nettó anyag ár Munkabér Járulék Összes költség Nettó anyag ár Munkabér Járulék Összes költség 9. Központi irányítás Ft Ft Ft Ft Ft Ft 9001 Ügyvezető Ft Ft Ft Ft Ft Ft 9002 Adminisztrátor Ft Ft Ft Ft Ft Ft 9003 Könyvelő Ft Ft Ft Ft 9004 Könyvvizsgáló Ft Ft Ft Ft 9005 Tiszteletdíj Ft Ft Ft Ft Ft Ft 9006 Megosztandó költség Ft Ft Ft Ft Összesen: Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Arányszám szerint közhasznú 25,5% Ft 24,4% Ft Arányszám szerint vállalkozás 74,5% Ft 75,6% Ft

10 terület megnevezése gép megnevezése kaszálások száma/év egy kaszálás időtartama összes várható műszakóra (műszakóra) Központi park Polg.hiv udvar Állatfelvásárló telep Sportpálya Játszótér Könyvtár Művelődési ház Ifjúsági ház Partner önjáró Szegélyvágók Raider önjáró Szegélyvágók Kézi fűnyírók Szegélyvágók Mulcsozó 10 0,5 5 Partner önjáró szegélyvágók Raider önjáró 10 0,5 5 Szegélyvágók Kézi fűnyírók 10 0,5 5 Raider önjáró Szegélyvágók partner önjáró szegélyvágók Kézi fűnyírók Szegélyvágók Bartók u. óvoda Szegélyvágók Tölgyfa u. óvoda Szegélyvágók Kínai üzlet udvara Raider önjáró Szegélyvágók Általános Iskola Szegélyvágók Védőnői Szolgálat 1.sz. melléklet: gépi munkaidő-szükséglet számítása Raider önjáró Szegélyvágók

11 terület megnevezése gép megnevezése kaszálások száma/év egy kaszálás időtartama összes várható műszakóra Fogorvosi rendelő Szegélyvágók Orvosi rendelő Szegélyvágók 16 2,5 40 Kht telephely Szegélyvágók Szegélyvágók Tsz melleti kht. ter. Mulcsozó Szegélyvágók Temető Mulcsozó Felszabadulás u. Raider önjáró Szegélyvágók Raider önjáró Béke utca Szegélyvágók Mulcsozó Tögyfa utca Szegélyvágók Kiss F. krt. Raider önjáró Szegélyvágók Kodály tér Raider önjáró Szegélyvágók Gárgyán erdő Szegélyvágók Mulcsozó Roncsderbi pálya Szegélyvágók Mulcsozó Fődi gyep Szegélyvágók Mulcsozó Mezőgazdasági Szegélyvágók elkerülő utak Mulcsozó Külterületi utak Szegélyvágók Mulcsozó

12 terület megnevezése gép megnevezése kaszálások száma/év egy kaszálás időtartama összes várható műszakóra Rendőrség, Takarék, Raide önjáró Boltok környéke Szegélyvágók Piaccsarnok környéke Raider önjáró Szegélyvágók központi buszmegálló Szegélyvágók kis park Szegélyvágók Bekötő út elágazásig Mulcsozó Raider önjáró Strand Szegélyvágók Partner önjáró Strand mögötti Önkor- Szegélyvágók mányzati terület Mulcsozó 4 1,5 6 Templom környéke Szegélyvágók Déli u. önk. porták Mulcsozó Dozsa Gy u. önk. porta Mulcsozó Összesen 3001

13 2. számú mellpéklet Gépek üzemanyag fogyasztásának számítása Megnevezés Ü.anyag ü.anyag egységár fajlagos fogyasztás tevezett műszakóra ü.anyag fogyasztás ü.anyag ktg l/m.óra CJK-574 IFA Gázolaj JXZ-032 IFA Gázolaj AHA-911 Barkas Benzin keverék YHA-641 MTZ Gázolaj 310 5, , YFD-862 JUMZ Gázolaj GLM-865 Peugeot Gázolaj XNS-101 utánfutó 0 0 YBU-367 pótkocsi 0 0 BSE-760 tűzoltó autó gázolaj GAG-802 Magirus gázolaj CMX Sószóró gázolaj 310 3, Robogó benzin 298 0, TZ-4K kistarktor benzin 298 0, Partner fűnyíró benzin Raider fűnyíró benzin 298 2, , kézi fűnyírók benzin szegélyvágók benzin 298 0, , ,8 sövényvágók benzin 298 0, ,2 5721,6 láncfűrészek benzin 298 0,8 0,8 238,4 Összesen , ,8

14 munka megnevezése gép megnevezése munkavégzések száma munkavégzés időtartama összes várható műszakóra (műszakóra) TZ4K közterületek hulladékgyűjtő edények űrítése Barkas sövénnyírás Sövénnyíró virághengerek, virágágyak öntözése permetezés belterületi utak padka rendezése külterületi utak gléderezése Skoda Liaz TZ4K TZ4K Motoros permetező MTZ Jumz Ifa billencs MTZ Jumz Ifa billencs Barkas Peugeot MTZ Ifa fixes zvények előkészítése, rendezvények utáni pifa billencs virághengerek ki- és beszállítása hóeltakarítás, síkosságmentesítés egyéb munkák munkaidő-szükséglete Peugeot utánfutó IFA billencs MTZ Jumz TZ4K Magirus Összesen 1158

15 Várható bérköltség leépítés után től Saját állomány NÉV Összeg járulék EHO Étk.jegy Össz.B o /hó össz.b o /év N o Ft/hó N o Ft/év Összesen összesen , , ,2 Állandósok összesen: , ,2 Elbocsátottak részmunkaidőben visszavéve NÉV Összeg járulék EHO Étk.jegy Össz.B o /hó össz.b o /év N o Ft/hó N o Ft/év összesen Támogatott foglalkoztatottak bére a szerződés lejártáig, illetve év végéig NÉV B o Összeg járulék EHO Étk.jegy Össz.B o /hó össz.b o /év N o Ft/hó N o Ft/év Összesen: Évi bér től ig megmaradt állandósok összesen: részmunkaidőben visszavettek öss Támogatottak összesen:

16 Munkaerő forgalom kimutatása 2008.évi dolgozókról Dolgozó neve belépés dátuma FEOR munkaidő Alkalmazás minősége szerz. Lejárata Megjegyzés B o bér egyéb észrevétel állandó határozatlan idejű Ft állandó határozatlan idejű Ft határozott idejű, saját határozatlan idejű Ft állandó határozatlan idejű Ft állandó határozatlan idejű Nyugdíjas Ft állandó határozatlan idejű Ft munkaszerződés jún Ft kinevezés határozatlan idejű től Ft állandó határozatlan idejű Ft állandó határozatlan idejű Ft határozott idejű, saját Ft állandó határozatlan idejű Ft HEFOP Ft Bértámogatott Ft Bértámogatott Ft Bértámogatott Ft Bértámogatott Ft Bértámogatott Ft HEFOP Ft lásott-telszo Kht évi létszámkimutatása

17 vállalkozási tevékenység üzleti terve 2007.tény adat terv adat megnevezés kiadás bevétel kiadás bevétel külterületi hulladékgyűjtés Ft Ft Ft Ft mezőgazdasági kisgépszervíz Ft Ft Ft Ft démász gallyazás Ft Ft Ft Ft mezőgazdasági gépi szolgáltatás MTZ Ft Ft Ft Ft mezőgazdasági szolgáltatás JUMZ Ft Ft Ft Ft állatfelvásárló üzemeltetése Ft Ft Ft Ft piaccsarnok üzemeltetése Ft Ft Ft Ft Dalerd zrt Ft Ft Ft Ft vízgazdálkodási társulat Ft Ft játszotér felújítás Ft Ft egyéb vállalkozási tevékenység Ft Ft Összesen Ft Ft

18 gépköltség géptípus üzemanyag költség karbantartás, javítás összesen összes üzemóra fajlagos üzemóra költség CJK-574 IFA JXZ-032 IFA AHA-911 Barkas YHA-641 MTZ YFD-862 JUMZ GLM-865 Peugeot XNS-101 utánfutó YBU-367 pótkocsi BSE-760 tűzoltó autó GAG-802 Magirus CMX Sószóró Robogó TZ-4K kistarktor Partner fűnyíró Raider fűnyíró kézi fűnyírók szegélyvágók sövényvágó láncfűrészek A gépek üzemóra-szükségletének számítását az 1. sz. melléklet tartalmazza. A gépek üzemanyag-szükségletének számítását a 2. sz. melléklet tartalmazza.

19 gépi munkaidő szükséglet összesítő tábla Gépjármű kötelező biztosítás súlyadó műszaki vizsgáztatás várható ktg. AHA-911 Barkas Ft Ft YHA-641 MTZ Ft YFD-862 JUMZ Ft GLM-865 Peugeot Ft Ft XNS-101 utánfutó Ft Ft YBU-367 pótkocsi Ft CJK-574 IFA fixes Ft Ft Ft JXZ-032 IFA billencs Ft Ft TZ4K Szegélyvágok Partner önjáró fűnyíró Raider önjáró fűnyíró Lánc fűrészek Kézi fűnyírók

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy szíveskedjék megvitatni az előterjesztést és hozza meg a következő határozatot.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy szíveskedjék megvitatni az előterjesztést és hozza meg a következő határozatot. ÁSOTT-TELSZO Kht. Ügyvezetőjétől Ásotthalom 16/2008. Iktatószám: 32/2008. Témafelelős: Bodor Krisztina Véleményezi: PTB, TVMB Ásotthalom Község Önkormányzata K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t é n e k

Részletesebben

KIVONAT. Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 21-én megtartott soros, nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 21-én megtartott soros, nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 2009. január 21-én megtartott soros, nyílt ülésének könyvéből 11/2009.(I.21.) KT határozat Tárgy: Az Önkormányzat tájékoztatója az aktuális pénzügyi helyzetről Határozat Ásotthalom Község Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, május 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, május 30-án tartandó ülésére 3979-2/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. május 30-án tartandó ülésére Tárgy: Kerekegyházi Városgazdasági Kft 2012. évi üzleti terve Az előterjesztést

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2013. május 29-án tartandó ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2013. május 29-án tartandó ülésére 1940-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2013. május 29-án tartandó ülésére Tárgy: Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft 2013. évi üzleti terve

Részletesebben

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén.

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jegyző könyv Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. május 29- én 16 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. A Képviselőtestületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó J A

B E S Z Á M O L Ó J A Szécsényi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. B E S Z Á M O L Ó J A a 2008. évi gazdálkodásáról 3170 Szécsény, Rákóczi út 41. 2 T A R T A L O M I. Jelentés a társaság 2008. évi üzleti tevékenységéről II.

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére 9851-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft Vállalkozási szerződésének módosítása

Részletesebben

ÜZLETI TERV 2015. szakkönyv, újság: 30 fenntartási anyag, elhasználódó eszközök: 60

ÜZLETI TERV 2015. szakkönyv, újság: 30 fenntartási anyag, elhasználódó eszközök: 60 I. Igazgatás, ügyyvezetés, Falu- és tanyagondnoki szolgálat ÜZLETI TERV 2015. Falu és Igazgatás tanyagondnoki szolgálat adatok e Ft-ban 2014. tény adatok 2015. terv adatok 2015. terv adatok 2015. terv

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án tartandó ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án tartandó ülésére Ikt.szám.: 2067-12014 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án tartandó ülésére Tárgy: Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft 2014. évi üzleti

Részletesebben

Ellenőrzési jelentés

Ellenőrzési jelentés Ellenőrzési jelentés Az ellenőrzést végző szervezet: Csillagköz Bt. Az ellenőrzés feladatai: 1./ Településüzemeltetés létszám és bérgazdálkodásának vizsgálata. Közhasznú és közcélú foglalkoztatás pénzeszköz

Részletesebben

Ásotthalom Község Polgármesterétől 9/2008

Ásotthalom Község Polgármesterétől 9/2008 Ásotthalom Község étől 9/2008 Témafelelős: Dr. Karsai Éva Ikt. szám: 1328/2008. Véleményező Bizottság: SZISB Tárgy: A Közösségi Pszichiátriai ellátás társulásban történő ellátására vonatkozó Együttműködési

Részletesebben

Tárgy: Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Alapító Okiratának módosítása

Tárgy: Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Alapító Okiratának módosítása Ásotthalom Község Önkormányzata Polgármesterétő l 10/2009 Témafelelős: Gábor Valéria Ikt: 1004/2009 Véleményező bizottság: PTB, TVMB Tárgy: Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Alapító Okiratának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére. Az előterjesztést készítette: VG Kft ügyvezetője

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére. Az előterjesztést készítette: VG Kft ügyvezetője ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére Az előterjesztést készítette: Előterjesztő: Ferencz Péter VG Kft ügyvezetője dr.kelemen Márk polgármester Véleményezésre

Részletesebben

Pap Csaba Mihály ügyvezető

Pap Csaba Mihály ügyvezető A Képviselő-testület 7/2016. (I. 21.) sz. kt. határozatának melléklete Mezőkovácsházi Településgazdálkodási, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 5800 Mezőkovácsháza, Alkotmány u.

Részletesebben

A Szécsényi AGRO - HELP Nonprofit Kft. éves eredményterve

A Szécsényi AGRO - HELP Nonprofit Kft. éves eredményterve Éves Eredményterv A Szécsényi AGRO - HELP Nonprofit Kft. éves eredményterve 2009. Sorszám / Bontások Általános működés Növ. term. ált. Gépi szolgáltatás TGK szolgáltatás Növénytermesztés összesen Növénytermesztés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. év december 17.-i ülésére Tárgy: A közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

ÖNKÖLTSÉG ÉS TÉRÍTÉSI DÍJ SZÁMÍTÁS 2011-TŐL KONKRÉT PÉLDÁN BEMUTATVA 2011.

ÖNKÖLTSÉG ÉS TÉRÍTÉSI DÍJ SZÁMÍTÁS 2011-TŐL KONKRÉT PÉLDÁN BEMUTATVA 2011. ÖNKÖLTSÉG ÉS TÉRÍTÉSI DÍJ SZÁMÍTÁS 2011-TŐL KONKRÉT PÉLDÁN BEMUTATVA 2011. 1 Önköltségre, intézményi,- és személyi térítési díjra vonatkozó szabályok Alapvető jogszabályok 1993. évi III. tv. 115., 116.,

Részletesebben

3. A TEFÜ Kft I. negyedévi üzleti terve február 16. ELŐTERJESZTÉS

3. A TEFÜ Kft I. negyedévi üzleti terve február 16. ELŐTERJESZTÉS 3. A TEFÜ Kft. 217. I. negyedévi üzleti terve 217. február 16. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 217. február 16-ai ülésére 3. napirend Tárgya: Előadó: A TEFÜ Kft. 217. I. negyedévi

Részletesebben

Javaslat a gyermekétkeztetés térítési díjának és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjának megállapítására

Javaslat a gyermekétkeztetés térítési díjának és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjának megállapítására Javaslat a gyermekétkeztetés térítési díjának és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjának megállapítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ÉS KOMMUNÁLIS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ÉS KOMMUNÁLIS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ÉS KOMMUNÁLIS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejö( egyrészről: Velem községi Önkormányzat (továbbiakban: Megbízó) 9726 Velem, Rákóczi u. 73., mint megbízó másrészt: a Velem Vid

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008.

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Ásotthalom Község Jegyzőjétől 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek teljesítményértékeléséhez a 2008. évi önkormányzati célok meghatározása Mell.:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. év november 26.-i ülésére Tárgy: A közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

LAKITELEK POLGÁRMESTERE

LAKITELEK POLGÁRMESTERE LAKITELEK POLGÁRMESTERE 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. Telefon: 06-(76) - 449-011, 449-003 Fax.: 06-(76) - 449-055 Tisztelt Képviselő-testület! E L Ő T E R J E S Z T É S Települési szilárd hulladék

Részletesebben

1. Kiadások összesen

1. Kiadások összesen Pécsi Fesztiválszervező Nkft. - alaptevékenység Megnevezés 215. 1-6 hó Összesen 1. Kiadások összesen 29 373 1.1.Személyi költségek 2 3 Cégvezető bérköltség + járulékok 3 469 5 Fesztiválszervező iroda 6

Részletesebben

Előterjesztés. GERJE-FORRÁS Természetvédelmi, Környezetvédő Nonprofit Kft évi üzleti tervéről. Pilis, január.

Előterjesztés. GERJE-FORRÁS Természetvédelmi, Környezetvédő Nonprofit Kft évi üzleti tervéről. Pilis, január. Előterjesztés a GERJE-FORRÁS Természetvédelmi, Környezetvédő Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti tervéről Pilis, 2016. január Készítette: Papp László ügyvezető igazgató Bevezető A Gerje-Forrás Nonprofit Kft.

Részletesebben

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. vagyongazdálkodási feladatok rovat megnevezése. KIADÁS kötelező fea.

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. vagyongazdálkodási feladatok rovat megnevezése. KIADÁS kötelező fea. Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. vagyongazdálkodási feladatok 11601-602 lakásgazdálkodás/bérbeadás házelszámolás önkormányzati házkezelés, fenntartás ingatlanszolgáltatás, takarítás műszaki feladatok

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ engedélyezett létszámának 190 főről 269 főre történő növelésére

Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ engedélyezett létszámának 190 főről 269 főre történő növelésére Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: István Zsolt igazgató Tárgy: Javaslat a Szociális Szolgáltató Központ engedélyezett létszámának 190 főről 269 főre történő növelésére Tisztelt Képviselő

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 881-8/2012.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 881-8/2012. 65/2012.(III.20.) KT. Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Napsugár Integrált Szociális Intézmény - Szervezeti és Működési Szabályzatát, - Szakmai Programját és - Házirendjét (Idősek

Részletesebben

DEHUSZ KHT évi üzleti terve. Császár Ferenc Dehusz Kht. Ügyv.ig. Határozati javaslat 2. számú melléklete

DEHUSZ KHT évi üzleti terve. Császár Ferenc Dehusz Kht. Ügyv.ig. Határozati javaslat 2. számú melléklete Határozati javaslat 2. számú melléklete DEHUSZ KHT. 2008. évi üzleti terve Császár Ferenc Dehusz Kht. Ügyv.ig. (mellékelve a FEB határozatáról szóló jegyzőkönyv) A Dehusz Kht-t a Debrecen Megyei Jogú Város

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére Tárgy: Döntés a Katona József utcai sporttelep és a Szuhay

Részletesebben

5. A Maglódi Projekt Kft évi üzleti terve február 15 ELŐTERJESZTÉS

5. A Maglódi Projekt Kft évi üzleti terve február 15 ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. február 16-ai ülésére 3. napirend Tárgya: Előadó: A Maglódi Projekt Kft. 2018. évi üzleti terve. Varga Krisztina Zsuzsanna ügyvezető

Részletesebben

A.) Anyagköltség. 1/13 oldal - A űrlap. Tevékenységek. sorszám. Katasztrófa felkészülés és válaszadás. Egészségügyi tev.

A.) Anyagköltség. 1/13 oldal - A űrlap. Tevékenységek. sorszám. Katasztrófa felkészülés és válaszadás. Egészségügyi tev. A.) Anyagköltség 1/13 oldal - A űrlap 01 Élelmiszer beszerz 0 144 722 6 554 558 0 5 4 726 7 296 0 342 20 1 888 1 098 31 0 2 1 175 161 424 02 Gyógyszer beszerz 0 11 977 138 1 149 2 0 42 305 816 0 0 41 30

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Kőbányai Kerületgondnoksági és Ijj ^jj 3g/-&oog. Településüzemeltetési Non-profit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

Kőbányai Kerületgondnoksági és Ijj ^jj 3g/-&oog. Településüzemeltetési Non-profit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság KŐKÉRT Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Kőbányai Kerületgondnoksági és Ijj ^jj 3g/-&oog. Településüzemeltetési Non-profit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-i rendkívüli nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-i rendkívüli nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 18-24/2014/JT Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-i rendkívüli nyílt

Részletesebben

11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére

11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére Tárgy: ÖKO-Dombó Nonprofit Kft. községekben végzett tevékenységének

Részletesebben

Sződ Község Önkormányzat. Közfoglalkoztatási Terve. 19/2009.(III.26.)sz. Kt határozattal elfogadva

Sződ Község Önkormányzat. Közfoglalkoztatási Terve. 19/2009.(III.26.)sz. Kt határozattal elfogadva Sződ Község Önkormányzat Közfoglalkoztatási Terve 19/.(III.26.)sz. Kt határozattal elfogadva 1 Sződ Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993 évi III. törvény 37/A.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. augusztus 11-i rendkívüli testületi ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat egészségügyi alapellátás ügyeleti feladatának finanszírozása

Részletesebben

Előterjesztés. a képviselő-testület január 26.- i ülésére

Előterjesztés. a képviselő-testület január 26.- i ülésére Ötvöskónyi Község Önkormányzata Polgármesterétől 7511 Ötvöskónyi, Fő utca 51. Tel.: 82/710-490 E-mail: otvos@latsat.hu Előterjesztés a képviselő-testület 2017. január 26.- i ülésére Tárgy: Ötvöskónyi Község

Részletesebben

Pilisi Városüzemeltető Kft évi városüzemeltetési koncepció

Pilisi Városüzemeltető Kft évi városüzemeltetési koncepció Pilisi Városüzemeltető Kft. 2017. évi városüzemeltetési koncepció Készítette: Schwarcz Péter Ügyvezető Igazgató Demeterné Hajdú Vanda Gazdasági Vezető Matos Péter Műszaki Vezető Pilis, 2016.10.27 Bevezető:

Részletesebben

J AVA S L A T. az ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit Kft évi üzleti tervének e l f o g a d á s á r a

J AVA S L A T. az ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit Kft évi üzleti tervének e l f o g a d á s á r a J AVA S L A T az ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit Kft. 2017. évi üzleti tervének e l f o g a d á s á r a Előterjesztő: ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője Előkészítő: ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit

Részletesebben

Beszámoló a közfoglalkoztatás I. félévi működéséről. Az előterjesztés előzetesen egyeztetve: Pénzügyi Osztály osztályvezető

Beszámoló a közfoglalkoztatás I. félévi működéséről. Az előterjesztés előzetesen egyeztetve: Pénzügyi Osztály osztályvezető Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Humán közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a közfoglalkoztatás

Részletesebben

Előterjesztés. Dévaványa Város Önkormányzat és Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselőtestületének február 27-én tartandó együttes ülésére

Előterjesztés. Dévaványa Város Önkormányzat és Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselőtestületének február 27-én tartandó együttes ülésére Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat és Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27-én tartandó együttes ülésére Tárgy: A Dévaványai Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésének

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s Vép Város Önkormányzata és Bozzai Község Önkormányzata 2013. évi április 23-án tartandó ülésének 7. napirendi pontjához. Vép Város Önkormányzat GAMESZ munkájáról beszámoló Tisztelt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 17-én tartandó rendkívüli ülésének 2. számú A költségvetési intézmény alapításáról szóló előterjesztés megtárgyalása

Részletesebben

Mellékelten csatolom Ásotthalom Község Önkormányzata vagyoni helyzetének alakulásáról szóló tájékoztatót.

Mellékelten csatolom Ásotthalom Község Önkormányzata vagyoni helyzetének alakulásáról szóló tájékoztatót. Polgármesterétől 21/2008. Témafelelős: Bálintné Mityók Szilvia Ikt: /2008. Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzati vagyon helyzetének alakulásáról Melléklet: 6 db Képviselő-testületének

Részletesebben

2019. Üzleti terv TERVEZE

2019. Üzleti terv TERVEZE A Képviselő-testület 51/2019. (II. 28.) sz. kt. határozatának mellékelte Mezőkovácsházi Településgazdálkodási, Kereskedelmi és Szolgáltatási Korlátolt Felelősségű Társaság 5800 Mezőkovácsháza, Alkotmány

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT ELŐTERJESZTÉS. Városi Önkormányzat : (53) : (53) Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1.

MÓDOSÍTOTT ELŐTERJESZTÉS. Városi Önkormányzat : (53) : (53) Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. MÓDOSÍTOTT ELŐTERJESZTÉS Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

PULA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

PULA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PULA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÖNKORMÁNYZATI BEVÉTELEK 1. ÖNKORMÁNYZAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSAI 2017. mód.ei. 2017. teljesítés 2018 ei. a helyi önkormányzatok működésének általános támogatása 12 228 055 12 228

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2..

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2.. 1 Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009. (II.12.) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 2/2008 (II.15.) számú rendeletének módosításáról Lepsény Nagyközség

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére. Tárgy: Berecz Skolasztika Szociális Intézmény intézményi térítési díjak módosítása

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére. Tárgy: Berecz Skolasztika Szociális Intézmény intézményi térítési díjak módosítása 5. ELŐTERJESZTÉS A képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére Tárgy: Berecz Skolasztika Szociális Intézmény intézményi térítési díjak módosítása Ikt. sz{m: 298-18/2012. Előterjesztés jellege: Rendelet-tervezet

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (XI. 24.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (XI. 24.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (XI. 24.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Kötelezően ellátandó feladatok

Kötelezően ellátandó feladatok 1/a kiadási tábla Kötelezően ellátandó feladatok SZMJV 2019. évi költségvetéséhez adatszolgáltatás Gazdálkodó szervezet megnevezése:szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. KIADÁSOK Nettó (eft) ÁFA (eft)

Részletesebben

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A 2013. évi költségvetés összeállításánál a: 2012. évi CCIV. törvény Magyarország 2013. évi központi költségvetésérõl 2011. évi CLXXIX. törvény A

Részletesebben

1.4 Vásárolt termékek és szolgáltatások Áfája 57 1.5 Különféle dologi kiadások: 57. 1.6 Kiadások összesen: 267

1.4 Vásárolt termékek és szolgáltatások Áfája 57 1.5 Különféle dologi kiadások: 57. 1.6 Kiadások összesen: 267 3. melléklet a 4/2013. (V. 21.) önkormányzati rendelethez 3. melléklet a 2/2012. (II.27.) önkormányzati rendelethez A) KIADÁSOK a) eft 1. 381103 Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

Részletesebben

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. Telefon: 06-(76) - 449-011, 449-003 Fax.: 06-(76) - 449-055 ALAPÍTÓ OKIRAT egységes szerkezetben Lakitelek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Javaslat a szennyvízcsatorna évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György

Javaslat a szennyvízcsatorna évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. december 11-i ülésére Tárgy: Javaslat a szennyvízcsatorna 2009. évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György - 2 - Tisztelt

Részletesebben

1/a bevételi tábla. Kötelezően ellátandó feladatok. PMJV évi költségvetési tervezéshez adatszolgáltatás

1/a bevételi tábla. Kötelezően ellátandó feladatok. PMJV évi költségvetési tervezéshez adatszolgáltatás 1/a bevételi tábla Kötelezően ellátandó feladatok PMJV 2016. évi költségvetési tervezéshez adatszolgáltatás Gazdálkodó szervezet megnevezése: Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. BEVÉTELEK Nettó (eft)

Részletesebben

Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről.

Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről. Hagyárosbörönd község Önkormányzata 8992 Hagyárosbörönd Fő u. 29. Telefon-fax: 92/560-030 92/560-031 E-mail: hborond@zelkanet.hu Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről. Az

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017. (VI. 23.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017. (VI. 23.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017. (VI. 23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Majosháza

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére Tárgy: A Tanuszoda 2015. évben történő üzemeltetése Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről 1 Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről Homokmégy Községi Önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Előterjesztés. a képviselő-testület január 31.- i ülésére

Előterjesztés. a képviselő-testület január 31.- i ülésére Ötvöskónyi Község Önkormányzata Polgármesterétől 7511 Ötvöskónyi, Fő utca 51. Tel.: 82/710-490 E-mail: otvos@latsat.hu Előterjesztés a képviselő-testület 2019. január 31.- i ülésére Tárgy: Ötvöskónyi Község

Részletesebben

2016. évi Elemi költségvetés

2016. évi Elemi költségvetés Manolisz Glezosz 12. Évfolyamos Görögnyelv Oktató Iskola 2016. évi Elemi költségvetés Szöveges indoklás Budapest, 2016. január 20. Határozat száma: Intézmény vezető Általános indoklás A 2016. évi elemi

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J a v a s l a t közfoglalkoztatási programokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J a v a s l a t közfoglalkoztatási programokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 5283/2016. J a v a s l a t közfoglalkoztatási programokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés Tisztelt Képviselő-testület! Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról I.) Bevezetés Tengelic Község Önkormányzatának gazdálkodása, könyvvezetése

Részletesebben

Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné. Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi költségvetés-tervezet

Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné. Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi költségvetés-tervezet 1 1. a.) Tárgy. Gárdonyi Géza Tagiskola 2008. évi költségvetéstervezete Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné Jegyzõ GESZ vezetõje Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi

Részletesebben

ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék:

ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék: ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék: 1) Vezetői összefoglaló 2. oldal 2) A KFT általános bemutatása 3. oldal 3) Marketing terv 4. oldal 4) Működési terv 5. oldal 5) Vezetőség és szervezeti felépítés 5. oldal 6)

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS I. A költségvetés összeállításának általános keretei Az önkormányzat 2012

Részletesebben

KIVONAT. Határozat. 2.) Tájékoztató a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Előadó: Petró Ferenc polgármester

KIVONAT. Határozat. 2.) Tájékoztató a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Előadó: Petró Ferenc polgármester közmeghallgatás keretén belül megtartott ülésének könyvéből 133/2010.(IX.1.) KT határozat Tárgy: A Képviselő-testület 2010. szeptember 1-jén közmeghallgatás keretén belül megtartott ülése napirendjének

Részletesebben

2014. évi ÜZLETI TERVE

2014. évi ÜZLETI TERVE Dombóvári Környezet és Hulladékgazdálkodási Kft. 2014. évi ÜZLETI TERVE Készítette: Somfalvi József Ügyvezető igazgató A tervezést befolyásoló tényezők A gazdasági terv elkészítésénél elsődleges szempont

Részletesebben

Határozathozatal: egyszerű többség TÁJÉKOZTATÁS. Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 31.

Határozathozatal: egyszerű többség TÁJÉKOZTATÁS. Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 31. Határozathozatal: egyszerű többség /2016. NYÜ Ügyiratszám: 177-7/2016. TÁJÉKOZTATÁS Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. augusztus 31. ülésére Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont Tárgy: Beszámoló a 2012. évi közfoglalkoztatásról, 2013. évi közfoglalkoztatási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság 2013. november 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság 2013. november 6-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-473/2013. ELŐTERJESZTÉS A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság 2013. november 6-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Ferencvárosi Közterület-felügyelet

Részletesebben

Előterjesztés. a képviselő-testület január 24.- i ülésére. Tárgy: Segesd Község Önkormányzata Önköltségszámítási szabályzatának felülvizsgálata.

Előterjesztés. a képviselő-testület január 24.- i ülésére. Tárgy: Segesd Község Önkormányzata Önköltségszámítási szabályzatának felülvizsgálata. Segesd Község Önkormányzata Polgármesterétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. Tel.: 82/733-402 E-mail: segesd@latsat.hu Előterjesztés a képviselő-testület 2017. január 24.- i ülésére Tárgy: Segesd Község

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési tervének megtárgyalására

ELŐTERJESZTÉS Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési tervének megtárgyalására ELŐTERJESZTÉS Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési tervének megtárgyalására Medgyesbodzás Község Önkormányzatának Polgármesterétől Tisztelt Képviselő Testület! Medgyesbodzás Község

Részletesebben

SAVARIA VÁROSFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT I. FÉLÉVI MÉRLEG BESZÁMOLÓ SZÖVEGES ELEMZÉSE. Szombathely, augusztus 4.

SAVARIA VÁROSFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT I. FÉLÉVI MÉRLEG BESZÁMOLÓ SZÖVEGES ELEMZÉSE. Szombathely, augusztus 4. SAVARIA VÁROSFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT. 2016. I. FÉLÉVI MÉRLEG BESZÁMOLÓ SZÖVEGES ELEMZÉSE Szombathely, 2016. augusztus 4. A Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. 2016. I. félév Pénzügyi gazdasági tevékenysége

Részletesebben

1. (1) Az 1/2016.(II.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. (1) és (4) bekezdéseinek helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

1. (1) Az 1/2016.(II.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. (1) és (4) bekezdéseinek helyébe az alábbi rendelkezések lépnek: Szuhakálló községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(VIII.31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016.évi költségvetéséről szóló 1/2015.(II.25.) önkormányzati rendelet módosításáról Szuhakálló

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2008. (III.31.) számú Önkormányzati rendelete a 2007. évi költségvetés módosításáról az 1/2007. (II.1.) rendelettel egységes szerkezetben Nagyrév Község

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra 12.075/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek május 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek május 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek 213. május 27-i ülésére Tárgy: Zirci Közös Önkormányzati Hivatal 213. évi költségvetésének módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének Település-, Vállalkozásfejlesztési és Mezőgazdasági Bizottság a 2009. január 19-én 15 00 órakor megtartott ülésén. A

Részletesebben

1. napirend Előterjesztés

1. napirend Előterjesztés 1. napirend Előterjesztés Tárgy: Kulcs község közigazgatási területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatás ellátása tárgyú koncessziós beszerzési

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. február 20-i ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzat J e g y z ő j é t ő l 25 /2008. Témafelelős: Farkasné Kiri Klára Ikt.sz.: 1128 /2008.

Ásotthalom Község Önkormányzat J e g y z ő j é t ő l 25 /2008. Témafelelős: Farkasné Kiri Klára Ikt.sz.: 1128 /2008. Ásotthalom Község Önkormányzat J e g y z ő j é t ő l 25 /2008 Témafelelős: Farkasné Kiri Klára Ikt.sz.: 1128 /2008. Tárgy: Jegyzői tájékoztató az Önkormányzat munkáját érintő jogszabályokról és a Polgármesteri

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervei 2008. évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2..

Az önkormányzat és költségvetési szervei 2008. évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2.. Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének./2008 ( ) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 2/2008 (II.15.) számú rendeletének módosításáról Lepsény Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról Előterjesztés Szigliget Község Önkormányzat és intézményei költségvetési gazdálkodásáról Előadó: Balassa Balázs polgármester Készítette: Lutár Mária körjegyző Páros Gyuláné pénzügyi előadó 2 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A B C D E F G H I J. Sorszám

A B C D E F G H I J. Sorszám 1. melléklet a 1/2014.(II. 20.) önkormányzati rendelethez SZÁPÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK 2014. ÉVI ÖSSZEVONT KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE A B C D E F G H I J Sorszám 2013. évi hatályos

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28 - i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28 - i ülésére 2067-2/2014 E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28 - i ülésére Az előterjesztést készítette: Ferencz Péter ügyvezető Előterjesztő: Dr. Kelemen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 8-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 8-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 8-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Beszámoló a 2011. évi közfoglalkoztatásról Iktatószám: 375-15/2012.

Részletesebben

Miskolci Felnőttképző Központ Közhasznú Nonprofit Kft. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

Miskolci Felnőttképző Központ Közhasznú Nonprofit Kft. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Miskolci Felnőttképző Központ Közhasznú Nonprofit Kft. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A 2017. 01. 01. 2017. 12. 31-ig terjedő időszakra Miskolci Felnőttképző Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 3530 Miskolc, Soltész

Részletesebben

10. A Maglód Projekt Kft üzleti terve (V-XII. hó) április 13. ELŐTERJESZTÉS

10. A Maglód Projekt Kft üzleti terve (V-XII. hó) április 13. ELŐTERJESZTÉS Tárgya: ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. április 13-ai ülésére 10. napirend A Maglód Projekt Kft. 2017. üzleti terve (V-XII. hó) Előadó: Tabányi Pál polgármester Varga

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-4 / 2016. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 28. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

1-12 hó várható. főkönyvi szám. Megnevezés. tárgyhavi költség Gyöngyi táblájából kinem adott készlet

1-12 hó várható. főkönyvi szám. Megnevezés. tárgyhavi költség Gyöngyi táblájából kinem adott készlet Megnevezés főkönyvi szám 1-12 hó várható 2015. ÉVI TERVEZET/Kapott adatok Eft-ban Anyagköltség védőital 5111 158 155-3 irodaszer-nyomtatvány 512 8610 8500-110 személygépkocsi üzemanyag 5131 840 900 60

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület március 28.-i ülésére A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2009.(VI.02.) számú rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület március 28.-i ülésére A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2009.(VI.02.) számú rendelet módosítására Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság Szociális

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 99/2017.

Az előterjesztés száma: 99/2017. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 99/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

LAKITELEK POLGÁRMESTERE

LAKITELEK POLGÁRMESTERE LAKITELEK POLGÁRMESTERE 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. Telefon: 06-(76) - 449-011, 449-003 Fax.: 06-(76) - 449-055 12. E L Ő T E R J E S Z T É S 2016. december 8-i rendes, nyílt ülésére Iktatószám:

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT évi költségvetés várható alakulásának szöveges indokolása

A VESZPRÉM MEGYEI TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT évi költségvetés várható alakulásának szöveges indokolása A VESZPRÉM MEGYEI TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT 2009. évi költségvetés várható alakulásának szöveges indokolása 2009. évi bevételek számítása Intézményellátás díja - alkalmazottak térítése 2 nevelőszülős

Részletesebben