II. Regionális képzési, foglalkoztatási hálózati együttműködések fejlesztése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "II. Regionális képzési, foglalkoztatási hálózati együttműködések fejlesztése"

Átírás

1 II. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM Regionális képzési, foglalkoztatási hálózati együttműködések fejlesztése Kódszám: NYDOP /B A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

2 Kitöltési útmutató a projekt adatlaphoz A jelen kitöltési útmutató célja, hogy segítséget nyújtson a pályázók számára a projekt adatlapon feltüntetett kérdések értelmezéséhez, és kitöltéséhez. 1. Formai követelmények A pályázat magyar nyelven, kizárólag a projekt adatlapon nyújtható be. A Projekt adatlap sem tartalmában, sem alakjában nem változtatható meg függetlenül attól, hogy hagyományos - papír alapú -, vagy elektronikus formában történik a pályázat benyújtása. Kézzel írott pályázatok feldolgozására nincs lehetőség. Elektronikus beadás esetén a projekt adatlap kitöltése kizárólag a NFÜ által rendszeresített kitöltő program alkalmazásával történhet. A kitöltő program letölthető a link honlapról. A program lehetővé teszi a projekt adatlap elektronikus kitöltését, nyomtatását és adathordozóra mentését. Kérjük, hogy a projekt adatlap kitöltése folyamán mindvégig törekedjen a világos, könnyen érthető, tömör és pontos megfogalmazásra. A projekt adatlapot hiánytalanul, minden kérdésre választ adva, minden rubrikát kitöltve és az előírt dokumentumok csatolásával kell benyújtani. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy a projekt adatlap egy adott kérdése nem vonatkozik az Ön pályázatára, kérjük a megfelelő helyen a pályázatomra nem vonatkozik megjegyzést bevezetni. Az adatlapokban, ahol a karakterszám korlátozásra kerül, minden esetben a szóköz és az írásjel is karakternek számít. Az értékelésnél az értékelő csak a karakterszámon belül meghatározott tartalmat veszi figyelembe. Az elektronikus kitöltő program használata esetében figyeljen arra, hogy a maximális karakterszám elérését követően nem lehet további karaktert beilleszteni. A pályázatban megadott információk alapul szolgálnak a projekt értékelése, elbírálása során, a támogatásban részesülő projektek esetében a Támogatási Szerződés mellékletét képezik, alapul szolgálnak a projekt megvalósításának nyomon követése és ellenőrzése során.

3 A pályázati adatlap egyes pontjainak kitöltése 1. A támogatási konstrukció megjelölése 1.1. A pályázati felhívás kódszáma Jelölje meg a pályázott operatív program betűjelét (DDOP, KDOP, NYDOP) és adja meg a pályázati kiírás számkódját (pl.:nydop /b). A pályázati kiírás számkódját a pályázati felhívás tartalmazza. Az elektronikus kitöltő programot használó pályázatok esetében az adatlap kitöltése és kinyomtatása után a rendszertől kapott nyilvántartási szám. 1.2 Kérjük jelölje meg mely támogatható tevékenységre pályázik! A) A gazdasági társaságok és felsőoktatási intézmények által vagy a regionális klaszterek és felsőoktatási intézmények által közösen kidolgozott, a régióban működő gazdasági társaságok igényeinek megfelelő: A1.) az egyetemi képzési rendszerbe illeszkedő piacorientált gyakorlati képzési és gyakornoki programok, A2.) képzési projektek (KKV akadémia, tapasztalatcsere) kidolgozása és lebonyolítása. (A gyakorlati képzés alatt szeminárium jellegű, gyakorlati jeggyel végződő, pl. szimulációs képzés értendő.) B) A gazdasági társaságok és a régióban működő felsőoktatási intézményekkel közös képzési adminisztrációs és tananyag menedzsment rendszer kialakítása, amely hozzájárul az A.) pontokban kidolgozott tananyagok elérhetőségéhez és fejlesztéséhez, tananyag modulok kialakításához. A rendszer kísérleti bevezetése, a tapasztalatok dokumentálása és a jó megoldások közzététele. 2. A projekt összegző adatai 2.1. A projekt címe A projekt címe legyen rövid, tömör, és legyen összhangban a projekt céljával, és tartalmával! (maximum 250 karakter) 2.2 A projekt megvalósulásának helyszíne Jelölje meg azt a települést, ahol a projekt megvalósul. Amennyiben ennek értelmezése problémát okoz (pl.: a projekt több helyszínen valósul meg), kérjük, adja meg a megvalósulás elsődleges, legfontosabb helyszínét A projekt megvalósítás kezdetének időpontja Adja meg azt a dátumot, amikor a projekt megvalósítását el fogja kezdeni. A projekt megkezdésére vonatkozó szabályozást a Pályázati Útmutató tartalmazza A projekt befejezésének időpontja Adja meg azt a dátumot, amikor a projekt megvalósítását be fogja fejezni. A projekt befejezésére vonatkozó szabályozást a Pályázati Útmutató tartalmazza A projekt elszámolható költségeinek összege (Ft) Adja meg a projekt engedélyezett költségeket tartalmazó összköltségét. A projekt elszámolható költségeinek szabályozását a Pályázati Útmutató tartalmazza. Az összegnek meg kell egyeznie a projekt adatlap költségvetési táblájában (5.5. sz.) szereplő összeggel. Az adatot Ft-ban kell szerepeltetni.

4 2.6. Az igényelt támogatás összege (Ft) Adja meg a projekt megvalósításához jelen pályázatban igényelt összeget. A támogatásra, és a forrásokra vonatkozó szabályozást a Pályázati Útmutató tartalmazza. Az összegnek meg kell egyeznie a projekt adatlap költségvetési táblájában (5.6 sz.) szereplő összeggel. Az adatot Ft-ban kell szerepeltetni. 2.7 A támogatás intenzitása Az intenzitást a 2.5 és a 2.6 sorok hányadosa fogja megmutatni, kérjük írja be ezt az értket. 2.8 Kérjük adjon rövid összefoglalást a projektről! (maximum 2000 karakter) Tömören foglalja össze legalább a projekt céljait, tevékenységeit és elvárt eredményeit! a projekt rövid leírása ismertesse röviden, hogy a fejlesztés keretében milyen beruházási, és egyéb elemek valósulnak meg. a főbb indikátorok bemutatása jól átgondolva jelöljön meg 1-2 olyan elemet (A projekt adatlap pontjában bemutatott adatokon belül), amit a projekt eredményeként kiemelten kíván kezelni, az indikátor lehet pozitív (pl. növekszik az árbevétel), vagy negatív (pl. csökken az önköltség), a projekt keretében beszerzendő termékcsoport (ok)/igénybe vett szolgáltatások megnevezése 3. A pályázó adatai Amennyiben konzorcium pályázik, A pontokat a konzorciumvezetőnek, a 3.16 pontot mindegyik konzorciumi tagnak ki kell töltenie A pályázó teljes neve A cégkivonatban, vállalkozói igazolványban/alapító okiratban szereplő teljes név vagy az önkormányzat neve. Konzorcium esetén a konzorcium vezető nevét kell megadni A pályázó rövidített neve A cégkivonatban/alapító okiratban szereplő rövidített név. Konzorcium esetén a konzorcium vezető nevét kell megadni Gazdálkodási/jogi forma kód A gazdálkodási forma kód azonos a statisztikai számjelen belül a számjeggyel. A gazdálkodási forma kód a KSH elnökének a 9027/1993. (SK.13.) KSH közleménye alapján határozandó meg. Leggyakoribb kódok: 113 Kft., 129 egyéb szövetkezet, 211 Kkt., 212 Bt., 231 vagy 239 egyéni vállalkozó. Jogi formakód non-profit szervezetek esetében releváns. Konzorcium esetén a konzorcium vezető nevét kell megadni Adószám A vállalkozás/szervezet adószáma az előírásos formátumban. Konzorcium esetén a konzorcium vezető nevét kell megadni Bankszámlaszám Ide a meglevő bankszámlái közül annak az adatait kell beírni, amelyen a projekt pénzforgalmát kívánja lebonyolítani. (A projekt céljára alszámlát csak akkor szükséges nyitni, amennyiben előleget kíván igénybe venni.) Minimum 2x8 számjegy megadása kötelező Statisztikai szám A pályázatot benyújtó szervezet 17 számjegyű statisztikai számát kell beírni. Konzorcium esetén a konzorcium vezető nevét kell megadni.

5 3.7. Cégbírósági bejegyzés/bírósági nyilvántartásba-vétel/vállalkozói igazolvány száma A pályázatot benyújtó gazdálkodó szervezet cégbírósági cégnyilvántartási vagy társadalmi szervezet bírósági nyilvántartásba vételi száma. Egyéni vállalkozó esetében vállalkozói igazolvány száma Alapítás időpontja A pályázat benyújtásának időpontjában a pályázónak jogerősen bejegyzett /nyilvántartásba vett szervezetnek kell lennie. Az alapítás időpontja gazdasági társaságok, szövetkezetek esetében a létesítő okirat kelte. Egyéni vállalkozóknál a vállalkozói engedély eredeti kiváltásának (első vállalkozói igazolvány kiállításának) keltét kell beírni. Önkormányzatok, vagy társulások az alakuló testületi ülés időpontját adják meg Minősítési kód 2 mikrovállalkozás (10 főnél kevesebb összes foglalkoztatott és max. 2 millió eurónak megfelelő 505,46 millió Ft - nettó árbevétel vagy mérlegfőösszeg); 3 kisvállalkozás (50 főnél kevesebb összes foglalkoztatott és max. 10 millió eurónak megfelelő 2.527,3 millió Ft - nettó árbevétel vagy mérlegfőösszeg); 4 középvállalkozás (250 főnél kevesebb összes foglalkoztatott és max. 50 millió eurónak megfelelő ,5 millió Ft - nettó árbevétel vagy legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő ,39 millió Ft - mérlegfőösszeg). 5 Támogatási szempontból kedvezményezett és az 1-4 kategóriákba nem tartozó vállalkozás 6 Non-profit szervezet államháztartáson belül (pl. önkormányzat); 6 Non-profit szervezet államháztartáson kívül (pl. alapítvány) Főtevékenység TEÁOR száma és megnevezése A TEÁOR kódot (számot) a cégkivonatban vagy a vállalkozói igazolványban feltüntetett főtevékenység alapján kell kitölteni! A fejlesztendő tevékenység TEÁOR besorolását a TEÁOR 03 c. KSH kiadványban szereplő kódszámokkal és megnevezésekkel kell megadni! Kitöltő program használata esetén a megfelelő TEÁOR szám kiválasztása keresővel megoldható Fejlesztendő tevékenység TEÁOR száma és megnevezése A TEÁOR kódot (számot) a mellékelt cégkivonatban vagy a vállalkozói igazolványban feltüntetett tevékenység alapján kell kitölteni! A fejlesztendő tevékenység TEÁOR besorolását a TEÁOR 08 c. KSH kiadványban szereplő kódszámokkal és megnevezésekkel kell megadni! Kitöltő program használata esetén a megfelelő TEÁOR szám kiválasztása keresővel megoldható. Fontos, hogy a fejlesztendő tevékenység illeszkedjen a Pályázati Útmutató alapján meghatározott célokhoz, és a támogatható tevékenységekhez A pályázó székhelye Ide a cégkivonatban, vállalkozói igazolványban, alapító okiratban, működési engedélyben szereplő székhely címét kell beírni! Külföldi pályázó esetében a székhelyet és a magyarországi telephelyet is kérjük megadni.

6 3.13. Pályázó postacíme Ide azt a címet kérjük beírni, ahova a hivatalos értesítéseket kéri küldeni! Értelemszerűen csak akkor kell kitölteni, ha eltér az előző pontban (Projekt adatlap 3.14.) megjelölt címtől! Kitöltő program használata esetén a megye és település adatokat keresőből tudja kiválasztani. Amennyiben először az irányító számot írja be a kiválasztás folyamata gyorsabb, mert a program az irányító szám alapján már szűkítve ajánlja fel a lehetséges variációkat Pályázó hivatalos képviselőjének adatai Ide a cégkivonatban megjelölt, képviseletre jogosult személy(ek) adatait kell beírni! Figyelem! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a NYDRFÜ Nonprofit Kft. szervezet üzenetben is küld hivatalos leveleket. Mindezek alapján kérjük, hogy olyan címet adjon meg, amely lehetőség szerint elérhető, és folyamatosan használja. Az elektronikus úton megkapott üzenetek beérkezését követően minden esetben igazolja vissza a beérkezést Kapcsolattartó személy (projekt menedzser) adatai Kérjük, hogy azt a kollégát jelölje meg, aki a projekt megvalósításáért közvetlenül felelős lesz, ehhez a projekt vonatkozásában megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkezik, és a projekt megvalósítás folyamatában kellő mértékben részt tud venni! A projekt menedzser lehet alkalmazott, és megbízott is. A projekt menedzser esetében is olyan címet adjon meg, amely lehetőség szerint elérhető, és folyamatosan használja. Az elektronikus úton megkapott üzenetek beérkezését követően minden esetben igazolja vissza a beérkezést az igen gomb megnyomásával Konzorciumi tag adatai A konzorciumi tagok száma szerint a sorok száma bővíthető Konzorciumi partnerek klasztertagsága/partnerség Klasztermenedzsment szervezet tagja-e a konzorciumnak? Kérjük jelölje meg, hogy klasztermenedzsment szervezet tagja-e a szervezetnek. Amennyiben a válasz igen kérjük adja meg a táblázatban a klasztermenedzsment szervezet adatait Konzorciumi partnerek klasztertagsága Kérjük adja meg a klasztertagsággal rendelkező konzorciumi tag nevét, az érintett klaszter nevét és elérhetőségét A pályázatban a konzorciumi partnereken kívül partnerként résztvevő gazdasági társaságok (amennyiben releváns): Kérjük adja meg azon gazdasági társaságokat amelyek nem konzorciumi tagként részt vesznek a képzési programok, projektek lebonyolításában illetve csatlakoznak a kialakítandó tananyagmenedzsment szervezethez, amennyiben vannak ilyen gazdasági társaságok A pályázatban partnerként résztvevő felsőoktatási intézményi kar(ok): Kérjük adja meg a pályázatban partnerként résztvevő felsőoktatási intézményi kar(ok) adatait. A listának meg kell egyeznie a pályázathoz benyújtott a partnerségről szóló Főiskolai/Egyetemi Tanácsi támogató nyilatkozatok adataival.

7 3.18. Gazdálkodási adatok A gazdálkodási adatokat az - Éves beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló, összevont, konszolidált éves beszámoló, EVA-, TA-bevallás vagy SZJA bevallás alapján - utolsó 2 lezárt év adataival összhangban kell kitölteni, feltétlenül az itt feltüntetett mértékegységben. Kérjük, hogy csak a pályázó szervezet típusának megfelelő egyetlen táblázatot töltse ki. Konzorcium esetén kérjük minden egyes konzrocium tagra kitölteni a releváns táblázatot Vállalkozások esetében: Amennyiben a pályázat benyújtásának évét megelőző évben alakult gazdasági társaságok, szövetkezetek a pályázat benyújtásakor nem rendelkeznek a pályázat benyújtásának évét megelőző lezárt éves jóváhagyott, beszámolóval vagy egyszerűsített éves beszámolóval (mérleg, eredménykimutatás), akkor a pályázat benyújtásának évére vonatkozó üzleti terv mutatóit kell megadniuk. Amennyiben a vállalkozás a pályázat benyújtásának évében alakult, a tárgyévre vonatkozó üzleti terv mutatóit kell feltüntetni. Létszám adatként a KSH által a munkaügyi statisztikai fogalmak között meghatározott éves átlagos statisztikai állományi létszámot kérjük megadni. Az éves átlagos statisztikai állományi létszám = az előző 12 havi KSH létszámjelentésben vagy munkaügyi nyilvántartásban szereplő teljes munkaidős létszám számtani átlagával (törtszám esetén lefelé kerekítve)! Egyéb, elbíráláshoz szükséges adatok, illetve az Irányító Hatóság által megállapított egyéb adatok [az alábbi mutatók példák] Jövedelmi helyzet: Eszköz arányos árbevétel: Bevételek / ((tárgyi eszközök+ immaterális eszközök) /2) Finanszírozási helyzet: Saját tőke aránya (= saját tőke/mérleg főösszeg ) Eladósodottság: Kötelezettségek/ Kötelezettségek + Saját tőke Likviditási mutató Non-profit szervezetek esetében: A gazdálkodási adatokat a Pályázati Útmutatóban foglaltak alapján (Éves beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló, mellékletként becsatolt utolsó 2 lezárt év adataival) és azzal összhangban kell kitölteni, feltétlenül az itt feltüntetett mértékegységben. Amennyiben a pályázat benyújtásának évét megelőző évben alakult szervezetek a pályázat benyújtásakor nem rendelkeznek a pályázat benyújtásának évét megelőző lezárt éves jóváhagyott, beszámolóval vagy egyszerűsített éves beszámolóval (mérleg, eredménykimutatás), akkor a pályázat benyújtásának évére vonatkozó terv mutatóit kell megadniuk. Amennyiben a pályázó a pályázat benyújtásának évében alakult, a tárgyévre vonatkozó terv mutatóit kell feltüntetni. Létszám adatként a KSH által a munkaügyi statisztikai fogalmak között meghatározott éves átlagos statisztikai állományi létszámot kérjük megadni. Amennyiben nem kötelezett KSH jelentést beadni, írja be az állományi létszámot. Az éves átlagos statisztikai állományi létszám = az előző 12 havi KSH létszámjelentésben vagy munkaügyi nyilvántartásban szereplő teljes munkaidős létszám számtani átlagával (törtszám esetén lefelé kerekítve) Pályázatkészítő adatai Csak abban az esetben kérjük kitölteni, ha a pályázatot nem a pályázó készítette!

8 4. A pályázó bemutatása 4.1. A jelenlegi helyzet bemutatása (maximum 4000 karakter) Kérjük ismertesse: a vállalkozás történetét, a cégalakítás indokát, kezdeti tevékenység, profil, ezek változása, alkalmazottak összetétele, változása, árbevétel és eredmény alakulása a megalakulás óta,székhely, telephely változások, képviseletek kialakítása. a tulajdonosi kört, Rövid bemutatás (projektcég esetében részletes bemutatás), abban az esetben, ha a tulajdonosok között gazdasági szervezet is van ( KKT., BT., KFT., RT., intézményi befektető, bank, egyesülés, szövetkezet, alapítvány, egyéb civil szervezet, önkormányzat, önkormányzati társulás, egyéb kormányzati, vagy központi költségvetéshez tartozó szervezet, stb. ) függetlenül annak letelepedési országától. Az ilyen tulajdonosok tulajdonosi összetételét,tevékenységét,gazdálkodásuk eredményességét részletesebben mutassa be. termékeket/szolgáltatásokat Koncentráljon a jelenlegiekre, de a termék és/vagy szolgáltatási kör fejlődésére is térjen ki. Térjen ki a fő tevékenységek mennyiségi és minőségi jellemzőire, a fejlesztés előtti géppark, technológia bemutatására. A piaci pozíció, valamint a működési körülmények értékelésére A szervezet/vállalkozás tulajdonosai/alapítói (non-profit szervezet esetén) /felügyeleti szerv (költségvetési szerv esetén). A tulajdoni hányadot, a származási országot, az adószámot és az adóazonosító jelet értelemszerűen csak gazdasági társaság esetén kell kitölteni. Amennyiben a költségvetési szervnek nincs felügyeleti szerve, úgy a kérjük, jelölje meg, hogy a kérdés nem értelmezhető A szervezet bemutatását a Klaszter Szakmai Fejlesztési Terv és Cselekvési Program pontjában kell megtenni. Konzorcium esetében az alábbi táblázatot a konzorcium vezetőjére kell kitölteni A pályázó szakmai referenciájának, állami támogatással vagy saját erőből megvalósított projektjeinek bemutatása Sorolja fel az elmúlt öt évben Európai Uniós vagy állami támogatásból megvalósított projekteket, illetve azt, hogy a szervezet milyen más módon részesült állami támogatásban (ideértve a fejlesztési adókedvezményt és a kamattámogatást is, abban az esetben is, ha az azok iránti kérelem támogató általi elbírálása folyamatban van ). Ha háromnál kevesebb Európai Uniós vagy állami támogatásból megvalósult projektje volt, akkor soroljon fel három, a szervezet életében jelentős projektet az elmúlt öt évből! Ismertesse, hogy a projekt megvalósításához milyen, nem az elnyert támogatásból megvásárolt tárgyi vagy immateriális eszköz (pl.licencek, szoftverek), ingatlan, vagy egyéb nem emberi

9 erőforrás szükséges és ezek hogyan állnak rendelkezésére a projekt tervezési, megvalósítási és fenntartási időtartama alatt? (max.1000 karakter) 4.3. Rendelkezésre álló humánerőforrások: Ismertesse, hogy a támogatás elnyerése esetén milyen humán erőforrást tud a projekt végrehajtásához rendelkezésre bocsátani! Jelölje meg a projekt megvalósításáért felelős projekt menedzsert! Kérjük részletesen sorolja föl, milyen humánerőforrások állnak rendelkezésre a projekt lebonyolításához Név szerint ismertesse a projektben résztvevő személyek képzettségét és munkatapasztalatát! 5. A projekt részletes bemutatása A projekt részletes bemutatását nem itt, hanem a Klaszter Szakmai Fejlesztési Terv és Cselekvési Program 3. és 4. pontjában kell megtenni. Az adatlapon kérjük csak célirányos, rövid választ adjon Kérjük, fejtse ki a fejlesztés/projekt indokoltságát, célját és fő tevékenységeit (maximum 4000 karakter). Kérjük, ismertesse a projektet megalapozó szükségletfelmérés/piacelemzés eredményét! A.) támogatandó tevékenység esetén: 5.2. Kérjük, mutassa be, hogy a kialakítandó képzés hogyan illeszkedik a piaci igényekhez és hogyan járul hozzá a régió népességmegtartó képességéhez? (maximum 3000 karakter) Kérjük, jelezze, hogy a pályázó és a régió számára fontos piacokon (termékértékesítés, beszerzések, finanszírozás, humán erőforrás gazdálkodás, stb.) milyen változások következtek be az elmúlt 3 évben, ez hogyan és milyen mértékben érintette a pályázót és a régiót. Kérjük mutassa be, hogy a kialakítandó képzés milyen módon segítené a piaci alkalmazkodást a pályázó és a régió számára 5.3. Kérjük, ismertesse a kialakítandó képzés munkahely megtartó és teremtő hatásait. (maximum 2000 karakter)

10 Kérjük ismertesse, hogy hogyan segíti(k) a kialakítandó képzés(ek) a régióban található munkahelyek megtartását és új munkahelyek teremtését Kérjük mutassa be a projekt várható hosszú távú hatásait a régió munkapiaci helyzetére és gazdaságára Kérjük, mutassa be a képzéshez szükséges eszközök, gépek gazdasági társaságnál történő elhelyezésnek feltételeit. (maximum 3000 karakter) Kérjük mutassa be milyen a képzéshez kapcsolódó gépeket kíván beszerezni. Kérjük mutassa be részletesen a gép szükségességét a képzés lebonyolításához, és hogy hogyan járul hozzá a korszerű szakmai tudás megszerzéséhez Kéjük mutassa be a beszerzendő gép oktatási felhasználásnak tervezett időbeosztását. Kérjük térjen ki arra, hogy milyen szerepet játszik a beszerzendő gép a gazdasági társaság üzemi tevékenységében Mutassa be röviden a kialakítandó képzés(ek) szakmai tartalmát. maximum 1000 karakter). Ennek részletes kifejtését kérjük a tananyag adatlapon tegye meg. Kérjük röviden mutassa be a tervezett képzések szakmai tartalmát. A képzés részletes kifejtésére a tananyag adatlapon kerüljön sor Mutassa be a kialakítandó képzés(ek) tananyagainak hozzáférhetőségét. (maximum 3000 karakter). Kérjük részletezze milyen módon és milyen időben lesznek elérhetőek a kialakítandó tananyagok Kérjük mutassa be a kialakítandó képzések fenntarthatóságát (maximum 3000 karakter). Kérjük ismertesse, hogy hogyan tervezi a képzés piaci és technológiai igényekhez alkalmazkodó folyamatos szinten tartását. Kérjük térjen ki a várható piaci tendenciákra és a képzés illeszkedésére ezekhez Kérjük mutassa be a várható technológiai tendenciákat és a képzés illeszkedését ezekhez. B.) támogatandó tevékenység esetén: 5.8. Kérjük, mutassa be, hogy a kialakítandó informatikai rendszer hogyan illeszkedik a régióban megvalósuló képzésekhez! (maximum 3000 karakter) Kérjük, mutassa be, hogy a kialakítandó informatikai rendszer milyen módon járul hozzá a piaci igényekhez illeszkedő képzések menedzsmentjéhez! 5.9. Kérjük sorolja föl, hogy mely gazdasági társaságok, non-profit szervezetek és felsőoktatási intézmények kapcsolódnak a kialakítandó informatikai rendszerhez.

11 5.10. Kérjük, mutassa be, hogy a kialakítandó informatikai rendszer hogyan kommunikál a régió felsőoktatási intézményeinél létező oktatási informatikai rendszerekhez! (ETR, NEPTUN)(maximum 2000 karakter) Kérjük térjen ki, hogy hogyan biztosított, hogy igény alapján a kialakítandó rendszer kommunikáljon a már létező oktatási informatikai rendszerekkel, hogyan biztosított az adatok biztonsága Kérjük mutassa be, hogy milyen innovatív, e-learning technikák jelennek meg a kialakítandó informatikai rendszerben elérhető tananyagoknál, milyen minőségbiztosítási rendszer működik és milyen konzultációs technikák állnak rendelkezésre(maximum 4000 karakter). Kérjük adjon összefoglalást az e-learning technikákról, a konzultációs technikák elérhetőségéről és arról, hogy milyen módon biztosított az elérhető tananyagok minősége Kérjük mutassa be hogyan tervezi a kialakítandó informatikai rendszer fenntarthatóságát(maximum 3000 karakter). Kérjük mutassa be, hogy milyen feltételek teljesülésekor biztosított a rendszer fenntarthatósága és melyek azok a tényezők, amelyek veszélyeztetik azt Mutassa be a projekt tevékenységek szerinti ütemezését (kérjük tervezett beszerzéseit is megjeleníteni). A tevékenységeket/beszerzéseket a projekt tényleges megkezdésétől számítva mutassa be, negyedéves bontásban. A részletes ütemezést és azok indoklását a Klaszter Szakmai Fejlesztési Terv és Cselekvési Program pontjában kell bemutatni, az esetleges nem támogatható tevékenységeket A támogatható tevékenységek ütemezése A táblázatban meg kell határoznia, hogy a projekt megvalósításának időtartama alatt az egyes időszakokban milyen összegben kíván kifizetési kérelmeket benyújtani az egyes tevékenységeivel kapcsolatban. Fontos tudnivalók, melyeket kérünk, hogy vegyen figyelembe! A táblázat oszlopaiban található tevékenységeknek meg kell egyezniük a részletes költségvetés tevékenységek oszlopaival. Utólagos elszámolás céljából közbenső kifizetési kérelem akkor nyújtható be, ha az igényelt támogatás összege meghaladja a megítélt támogatás 10%-át, és legalább a 100 ezer forintot. 1 milliárd forintot meghaladó támogatás esetén kifizetési kérelem akkor nyújtható be, ha az igényelt támogatás meghaladja a megítélt támogatás 2%-át. Fenti feltételek figyelembevételével - tekintettel a projekt életútjához kapcsolódó, felmerülő költségekre - állítsa be az egyes időszakokra az Ön által benyújtani tervezett, jogosult költségeken alapuló elszámolások összegét. A projekt adatlap támogatható tevékenységek ütemezése pontjában található táblázat kitöltése során a pályázati útmutatóban a projekt megkezdésével valamint befejezésével, zárásával kapcsolatban leírtakat figyelembe kell venni! A táblázat a feltételeknek nem megfelelő kitöltése akár a pályázat elutasítását is maga után vonhatja!

12 5.15. Projekt költségevtése Kérjük a projekt költségvetésének bemutatásához töltse ki a Költségvetési tábla- NYDOP B Források A források elnevezésű részben az elszámolható költségek táblában megjelölt tételek megvalósításához kapcsolódó forrásokat kell megjelölni. Az egyes forráselemek (saját forrás, egyéb támogatás) rendelkezésre állásáról a pályázat benyújtásakor nyilatkozni kell. A szerződés megkötéséhez már szükséges a saját forrás, és az egyéb támogatás forrásainak igazolása. A forrásokat a Pályázati Útmutató mutatja be részletesen. Ügyeljen arra, hogy az összes elszámolható költségnek és az összes forrásnak meg kell egyeznie, valamint arra, hogy a táblázatokban szereplő összegeket forintban, a százalékos értékeket 2 tizedesjegy pontossággal kiszámítva kell megadni! A projekt megvalósításának számszerűsíthető eredményei A projekt megvalósításának számszerűsíthető eredményei során az egyes mutatók meghatározásánál az alábbiak szerint kell eljárni: Az adatlapban szereplő táblázatot a pályázati útmutató E.3 Monitoring mutatók pontjában szereplő, a pályázatra vonatkozó indikátorokkal kell feltölteni. A projektcélnak megfelelően, tüntesse fel, hogy a projekt befejezését követő 3, illetve 5 évben milyen eredmények tervezhetők. A Kiinduló érték oszlopba a pályázat benyújtását megelőző lezárt mérlegévre vonatkozó, releváns adatokat tüntessen fel. Ügyeljen rá, hogy az itt feltüntetett gazdasági és foglakoztatási adatoknak meg kell egyeznie a Projekt adatlapban máshol szereplő (például pontban), illetve a mérlegben, vagy adóbevallásban lévő adatokkal. A táblázat naptári évre vonatkozik. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Projekt adatlap 5. pontjában tervezett adatok reálisak legyenek, mivel ezek az adatok fontos elemei az értékelésnek, és bekerülnek a támogatási szerződésbe. A jelentési időszak során a Projekt adatlap 5. pontjában meghatározott adatokat hasonlítják össze a később keletkező tényleges adatokkal. A számszerűsíthető eredmények táblázatban megjelölt adatoknak meg kell egyezniük a Klaszter Szakmai Fejlesztési Terv és Cselekvési Program pontjával, ugyanitt kell bemutatni az indikátorok mérésének módszertanát az Indikátor célérték mérési útmutató alapján. 6. Tájékoztatási követelmények 6.1 Ismertesse, hogy a támogatás elnyerése esetén milyen tevékenységeket terveznek a nyilvánosság és a tájékoztatás biztosítása érdekében, és hogyan fogják biztosítani, hogy a projekt eredményei szélesebb körben is ismertté váljanak. Ahhoz, hogy a támogatás elérhetőségével, hatásával, hatékonyságával minél szélesebb kör megismerkedhessen, továbbá, hogy a társadalmi transzparencia érvényesülni tudjon, a támogatás tényéről, hatásáról, eredményéről tájékoztatást kell nyújtania. A tájékoztatási kötelezettségeknek vannak jogszabályban meghatározott elemei, ezeket a támogatási szerződés minta tartalmazza. Ugyanakkor célszerű az előírtaknál szélesebb körben is információt nyújtani, mert ez egyben az Ön szervezetének egyfajta pozitív reklámot is jelenthet.

13 Töltse ki a táblázatot, úgy, hogy az alkalmazni tervezett tájékoztatási formákat jelölje meg, majd szövegesen is ismertesse a tervezett tájékoztatási módot. A szöveges ismertetőnél térjen ki a tervezett időpontra, ahol releváns, a gyakoriságra, ahol releváns, a résztvevők számára. 7. Fenntarthatóság 7.1 Ismertesse a projekt eredményeinek továbbvitelére, fenntartására vonatkozó elképzeléseit. (maximum 2000 karakter) Mutassa be azokat a tevékenységeket, melyeket a támogatás folyósítása után is folytatni kell! A projekt keretében létrehozott fejlesztés finanszírozása milyen formában történik a továbbiakban A létrehozott szakmai/műszaki fejlesztés hosszú távú fenntarthatóságára vonatkozó tervek A fejlesztés eredménye miként integrálható a szervezet mindennapi működésébe 8. Esélyegyenlőség érvényesítése Kötelező adatszolgáltatás esélyegyenlőségi indikátorok A pályázaton való részvétel feltétele (jogosultsági kritériuma), hogy a pályázó az alábbi esélyegyenlőségi indikátorra vonatkozóan adatokat szolgáltasson, amelyek a következők: a) Foglalkoztatottak száma (statisztikai állományi létszám) (fő): Az adatközlés időpontjában, a fejlesztést megvalósító szervezetnél. Ez alapesetben azonos a pályázó szervezettel, azaz például önkormányzat pályázó esetében a polgármesteri hivatal aktuális adatait kell megadni. Amennyiben önkormányzati társulás pályázna, és nincs gesztor, a partner települések polgármesteri hivatalainak hasonló adatai szükségesek, és ezeket a partnertelepülésekre összesítetten kell feltüntetni (pályázatonként csak egy adatlapot kell kitölteni). Közszolgáltató vagy társadalmi szervezet pályázatában általában a szervezet egészére vonatkozó adatokat kérünk. Ritkán, például országos hálózattal és egymástól nagyrészt független irányítással működő, és térben vagy funkcionálisan jól elkülönülő egységek megléte esetén fogadható el az, ha csak a megvalósításban érintett szervezeti egység adatai szerepelnek itt. Az Adatlap 4-es pontjában jelezni kell, hogy a statisztikai információk pontosan milyen szervezetre vonatkoznak. b) Nők száma a foglalkoztatottak közt (fő): A fejlesztést megvalósító szervezetnél, az adatközlés időpontjában. c) A projekt által érintettek száma (fő): A fejlesztés végső érintettjeinek, kedvezményezettjeinek létszáma: az Adatlap 4-es pontjában bemutatott, és az 5-ös pontjában megjelölt szolgáltatás(ok)at igénybe vevő végső kedvezményezett/érintett társadalmi célcsoport létszáma. ca) Nők száma a projekt által érintett célcsoportban (fő): Településstatisztikát figyelembe véve egyedi felmérésekből, vagy célzott konstrukció esetén szakmailag megalapozott becslésből lehet megadni.

14 cb) Roma emberek száma a projekt által érintett célcsoportban (fő): településstatisztikákat figyelembe véve1, a kisebbségi önkormányzat adatai alapján, vagy célzott konstrukció esetén szakmailag megalapozott becslésből. Minden olyan esetben, amikor személy, név is kapcsolódik a különleges jellemzőhöz,(pl. alkalmazottak esetén) különleges adat kezelési nyilatkozat alapján lehet megadni. cc) Fogyatékos emberek száma a projekt által érintett célcsoportban (fő): régiós statisztikákból2, önkormányzati adatokból, egyedi felmérésekből, vagy célzott konstrukció esetén szakmailag megalapozott becslésből. Minden olyan esetben, amikor személy, név is kapcsolódik a különleges jellemzőhöz (pl. alkalmazottak esetén) különleges adat kezelési nyilatkozat alapján lehet megadni. A roma származás és a fogyaték az érintettek önkéntes hozzájárulása alapján kerülhet rögzítésre, azaz pályázatában csak akkor utalhat adott személyek roma vagy fogyatékos voltára, ha ők önkéntesen és határozottan hozzájárultak ehhez (önkéntesen és határozottan kinyilvánítják kívánságukat különleges személyes adataik kezeléséhez, megfelelő tájékoztatás alapján)! A különleges adatok munkáltató, pályázó által történő kiemelése nem alapulhat vélelmen. A statisztikai információkat jellemzően éves adat [előző lezárt időszak alapján: a), b)]; illetve a projekt végső célcsoportjának várható mérete szerint [c)] kell megadni. Olyan pályázó esetében, amelyiknek nincsenek alkalmazottai, a 0 érték elfogadható. Az adatközlési szakaszban a projekt befejezésekor illetve fenntartás végén tervezett érték nem célérték, csak becslés, terven kívüli tényérték. Esélyegyenlőségi vállalások Az adatlapon meghatározott alábbi esélyegyenlőségi intézkedések közül legalább kettő vállalása kötelező. 2. Esélyegyenlőségi terv megléte Az Esélyegyenlőségi Terv3 (ET) célja valamely szervezeten belül a munkavállalók és munkavállalók csoportjai közötti esélyegyenlőség megteremtése vagy fejlesztése, jellemzően humán erőforrás menedzsment eszközökkel. Az ET tartalmazza a munkáltatóval munkaviszonyban álló, hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok, így különösen a nők, a negyven évnél idősebb munkavállalók, a roma emberek, a fogyatékos személyek, valamint a két vagy több, tíz éven aluli gyermeket nevelő munkavállalók vagy tíz éven aluli gyermeket nevelő egyedülálló munkavállalók foglalkoztatási helyzetének - így különösen azok bérének, munkakörülményeinek, szakmai előmenetelének, képzésének, illetve a gyermekneveléssel és a szülői szereppel kapcsolatos kedvezményeinek - elemzését, valamint a munkáltatónak az esélyegyenlőség biztosítására vonatkozó, az adott évre megfogalmazott céljait és az azok eléréséhez szükséges eszközöket, így különösen a képzési, munkavédelmi, valamint a munkáltatónál rendszeresített, a foglalkoztatás feltételeit érintő bármely programokat. Jelenleg törvény kötelezi ET készítésére azon többségében állami tulajdonú szervezeteket, amelyekben a munkavállalók száma az 50-et meghaladja. Amennyiben a pályázó kötelezett ET létrehozására, a vállalás (mivel a kötelező tevékenység nem többletvállalás) azt jelenti, hogy érvényes ET meglétét projektpartnereitől elvárja (pl. társulási szerződésen, beszerzési dokumentáción keresztül). Feltételek / Ellenőrzés: Érvényes ET bemutatása, mely a Mt. (1992. évi XXII. törvény ) 70/A -nak megfelelő mélységű, legfeljebb egy éve készült helyzetelemzést, és célokat tartalmaz. A partnerek felé megnyilvánuló évi XXII. törvény 70/A -a elvárást pl. közbeszerzési dokumentáció egyéb feltételeinek részeként, együttműködési megállapodás részeként lehet igazolni. 1 A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 89. -a szerinti tartalommal, ld. még %A9lyegyenl%C5%91s%C3%A9gi%20int%C3%A9zked%C3%A9si%20terv.zip 2 Az integrált városfejlesztési stratégia egy fejlesztési szemléletű középtávú (7-8 év) dokumentum, amelynek célja a területi alapú, területi szemléletű tervezés megszilárdítása a városokban, a városrészre vonatkozó célok meghatározása, és azok középtávú megvalósítása. Követelményeit a vagy a nfgm.gov.hu honlapon találja.

15 3. Hasonló/azonos munkakörben dolgozó munkatársak azonos bérezésben részesülnek Ezen intézkedés célja az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének gyakorlati megvalósítása. A bérkülönbségek hátterében sokszor foglalkozási szegregáció, vagy a szervezeten belüli vertikális szegregáció, vagy diszkrimináció is lehet. A munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka természetét, minőségét, mennyiségét, a munkakörülményeket, a szükséges szakképzettséget, fizikai vagy szellemi erőfeszítést, tapasztalatot, illetve felelősséget kell figyelembe venni. Feltételek / Ellenőrzés: Érvényes Esélyegyenlőségi Terv helyzetelemzése, vagy munkaügyi statisztikák alapján a hátrányos helyzetű és a nem hátrányos helyzetű munkavállalók között munkakörönként legfeljebb 5%-nyi bérkülönbség (bérrés) van. 6. Az esélyegyenlőségi célcsoportot vagy annak képviselőit bevonta a projekt tervezésébe A Semmit rólunk nélkülünk! igény és elv alapján a fejlesztési tervek egyeztetése azokkal, akik számára pozitív esélyegyenlőségi intézkedéseket tervez egy projekt, rendkívül fontos tervezési lépés. A célcsoport képviselőinek megkérdezésével a számukra megfelelő elemek beépülnek, és a megfelelő módon valósulnak meg a projektben sokszor többletköltség nélkül. Például közszolgáltatások fejlesztésénél a szolgáltatást nehezebben elérők között a hátrányos helyzetűek véleményének megismerése alapvető. Egy épület tervezése során szükség lehet a nők és férfiak különböző szükségleteinek beépítésére, illetve a tervezők nemi sztereotípiáinak korrigálására. Fontos az is, hogy a célcsoportnak megfelelő tájékoztatási csatornát használják a tervezők. Gyakori hiba, hogy csak internetes tájékoztatást terveznek a fejlesztők, és ezért nem érik el azokat a csoportokat, amelyek nem használnak internetet. A tervezés mellett az esélyegyenlőségi intézkedések 1http:// 2 végrehajtásában is fontos az érintettek részvétele így az intézkedések elfogadottabbak, hasznosabbak és fenntarthatóbbak lesznek. Feltételek / Ellenőrzés: Meg kell adni a bevont esélyegyenlőségi célcsoportot (akár többet is)! A vállalt intézkedést a pályázat/rmt benyújtásának idejére már teljesíteni kell. A vállalt intézkedés teljesítése során nyilatkozatokban, megállapodásokban vagy jegyzőkönyvben rögzítsék az együttműködés, közreműködés tényét, már a pályázat benyújtása előtt - ezek igazolják a vállalás teljesülését is. 8. Leghátrányosabb helyzetű kistérségben vagy halmozottan hátrányos helyzetű településen működik, fejleszt 1 Ezen intézkedés célja a leghátrányosabb és a hátrányos helyzetű kistérségek, és halmozottan hátrányos helyzetű települések fejlesztéseinek előnyben részesítése. Bizonyos pályázati konstrukciókban ez a területi kohéziós, esélyegyenlőségi és fenntarthatósági értéket egyszerre hordozó intézkedés kötelező, jogosultsági elem (és a nyilatkozatok között kell igazolni fennállását), más intézkedéseknél a szakmai értékelés része, de szerepelhet bármelyik horizontális területen is, így akár többszörös értékelési előnyt is jelenthet. Feltételek / Ellenőrzés: Ha a fejlesztés több településre vagy kistérségre tervezik, akkor fogadható el az intézkedés, ha a résztvevő települések vagy kistérségek többsége tartozik a megjelöltek szerint hátrányos helyzetűek közé. Vannak konstrukciók, amelyek a megvalósítás helyszíne alapján automatikusan besorolják a pályázatot a megfelelő térkategóriába, más pályázati konstrukciókban ezt az adatot is a pályázónak kell megadnia. 1 A területfejlesztés szempontjából leghátrányosabb helyzetű kistérségnek minősülő 47 kistérség és hátrányos helyzetű másik 47 kistérség jegyzékét a területfejlesztés kedvezményezett térségeinek jegyzékéről szóló 311/2007. (XI.17) Korm. rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. A területfejlesztés szempontjából a leghátrányosabb kistérségekhez nem tartozó, úgynevezett halmozottan hátrányos helyzetű települések azok, amelyek a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékéről szóló 240/2006 (XI.30.) Korm. rendelet Mellékletében szerepelnek. A területfejlesztés szempontjából a leghátrányosabb kistérségekhez nem tartozó leghátrányosabb helyzetű 235 település a területfejlesztési támogatások szempontjából leghátrányosabb helyzetű kistérségekkel azonos elbírálás alá esnek.

16 9. Akadálymentesített épületek száma Az akadályokkal2 teli környezet napi szinten jelent komoly problémát a mozgásukban akadályozottak, idősek, betegek, kisgyermekkel közlekedők számára. Cél minél több akadálymentes környezet kialakítása. Akadálymentesnek tekinthető az az épület, építmény, amelynek akadálymentesen megközelíthető és használható3 minden szerkezete vagy berendezési tárgya bárki számára a lehető legönállóbban használható beleértve a tartósan vagy átmenetileg fizikai, érzékszervi, értelmi fogyatékossággal élő embereket is. Ennek értelmében az épületben nyújtott szolgáltatások, itt lévő munkahelyek önállóan, külső segítség és korlátozás nélkül, biztonságosan, kényelmesen, és integráltan vehetők igénybe, mert az ehhez szükséges megfelelő méretű hely, információ, jelzésrendszer és műszaki háttér adott. Az épületek akadálymentesítési kötelezettsége az Építési Törvény pontjában meghatározott közhasználatú (magán-és köz-) épületek tekintetében kötelező.4 Feltételek / Ellenőrzés: Kiindulási adatként meglévő akadálymentes, valamint a projekt idején akadálymentessé váló és új akadálymentes építményeinek számát kell megadni, a nem közhasználatú építményeket is beleértve, akkor is, ha ez független a tervezett projekttől. A vállalt intézkedés teljesülését műszaki dokumentáció, fotódokumentáció vagy helyszíni ellenőrzés is igazolhatja. 10. Infokommunikációs akadálymentesítés Az információs technológiák esetén ugyanúgy értelmezhető az akadálymentesség fogalma, mint bármely más technológia esetében. Az elektronikus akadálymentesítés (nagykontrasztú és vakbarát honlaptartalmak, felolvasó funkció) mellett ide tartozik a többi infokommunikációs akadálymentesítés5 is: a jeltolmács alkalmazása, a jól hallható vagy könnyen látható feliratozás, jelzés, és bármilyen más fogyatékosbarát, és igényeikre válaszoló kommunikációs intézkedés. Az informatikai szoftverek, a honlapok fejlesztése esetében is biztosítani kell a kommunikációs akadálymentességet. A webes tartalmak akadálymentesítése esetében az intézkedés kiválasztása esetén a W3C akadálymentes szabvány legfontosabb elemeinek alkalmazása elvárt. Feltételek / Ellenőrzés: Az infokommunikációs akadálymentesítés egyes elemei kötelezőek, különösen azok, amelyek a fejlesztési és támogatási erőforrások (támogatási, pályázati vagy beszerzési felhívások, képzési és munkalehetőségek, projekthonlapok stb.) elérhetőségét segítik. A közérdekű információkat könnyen érthető változatban is hozzáférhetővé kell tenni. Az internetes, multimédiás, informatikai fejlesztéseknél és eszközbeszerzéseknél biztosítani kell a fogyatékos személyek korlátlan hozzáférhetőségét. Abban a pályázatban lehet ezt az esélyegyenlőségi intézkedést megjelölni, amelyben a kötelező kommunikációs akadálymentesítés mellett további infokommunikációs akadálymentesítést is vállalnak. Az intézkedést többek közt közbeszerzési és fotódokumentációkkal, média megjelenésekkel, esélyegyenlőségi elemet tartalmazó PR-tervvel, az akadálymentes honlappal igazolhatja. 13. Részmunkaidős foglalkoztatottak száma A részmunkaidős foglalkoztatás jellemzően 4-6 órás napi munkaidőt jelent. A részmunkaidős foglalkoztatás lehetőséget ad arra, hogy a családi és munkahelyi kötelezettségeknek egyaránt meg lehessen felelni. Magyarországon a foglalkoztatott nőknek mindössze 4%-a részmunkaidős, a részmunkaidős férfiak aránya pedig még alacsonyobb. A részmunkaidőben dolgozók aránya 1995 óta alig emelkedett, bár elterjedésének számos előnye lenne mind egyéni, mind makrogazdasági szempontból, hiszen szélesebb körű foglalkoztatottságra adna 2 Akadály fogalma alatt értendő: szintkülönbség (lépcső), helyszűke, keskeny átjáró vagy bejárat, kerekes székből el nem érhető kezelő szerkezet (kilincs, lift gomb, vízcsap stb.); szintkülönbség vagy átjáró vagy falból kiemelkedő tárgyak hangjelzés vagy nagykontrasztú jelzés nélkül, illetve akusztikus jelzés vagy nagykontrasztú jelzés alapján való tájékozódási lehetőségek hiánya; a megfelelően elhelyezett és látható információk hiánya a közterületeken, épületekben, közlekedést kiszolgáló helyiségekben. 3 Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény évi LXXVIII. Tv. 31. ; (2) alapján kötelező az akadálymentesítés, ha az épület a település vagy településrész ellátását szolgáló funkciót tartalmaz, és használata nem korlátozott, illetve nem korlátozható (pl. alap-, közép-, felsőfokú oktatási, egészségvédelmi, gyógyító, szociális, kulturális, művelődési, sport, pénzügyi, kereskedelmi, biztosítási, szolgáltatási célú építmények mindenki által használható részei), továbbá használata meghatározott esetekben kötelező, illetve elkerülhetetlen (pl. a közigazgatás, igazságszolgáltatás, ügyészség építményeinek mindenki által használható részei), valamint amelyet törvény vagy kormányrendelet közhasználatúként határoz meg évi XXVI tv. 2. és 4.

17 lehetőséget. Speciális, ritkábban alkalmazott eljárás a munkakör megosztás (job sharing), ahol két részmunkaidőben dolgozó munkatárs tölti be ugyanazt a munkakört. Feltételek / Ellenőrzés: A projekt/szervezet lehetőséget nyújt részmunkaidős foglalkoztatási jogviszony létesítésére. A projekt befejezése idejére reálisan vállalt legalább 5%-os növekedés esetén a vállalás elfogadható. A vállalt esélyegyenlőségi intézkedés teljesítését szükség esetén elsősorban a munkaügyi dokumentumok igazolhatják. Nem fogadható el esélyegyenlőségi vállalásként a teljes munkaidős munkaviszony részmunkaidősre csökkentése abban az esetben, ha ez pusztán a vállalkozás gazdasági érdekeihez köthető, és a munkavállalókat hátrányosan érinti. 15. Fogyatékossággal élő alkalmazottak száma Amennyiben a munkahelyeken a mozgás vagy a kommunikáció akadályozott; vagy a speciális foglalkoztatotti csoport számára gondos előkészítést igényelne megfelelő munkaköröket biztosítani; illetve a munkatársak előítéleteket fogalmaznak meg, a fogyatékos emberek nem tudnak a munkahelyeken elhelyezkedni. Foglalkoztatási esélyegyenlőségük javításának alapvető eszköze tehát a munkahelyek akadálymentesítése és az egészségi állapotuknak és képességeiknek megfelelő munkakörök kialakítása. Mintegy 600 ezer fogyatékossággal élő ember van ma Magyarországon, akiknek mindössze 9%-a foglalkoztatott (egyes tagországokban ez arány 70%). Foglalkoztatásukhoz komplex akadálymentesítés és képzés szükséges. A munkavállalói képességek és munkaadói igények összeegyeztetésére javasoljuk az EQUAL programban kifejlesztett eszközök alkalmazását, például a Lantegi-módszert1, vagy a Befogadó Budapest eredményeit2. Feltételek / Ellenőrzés: Amennyiben a pályázó vagy projektgazda az intézkedést vállalja, fogyatékossággal élő munkavállalóinak számát kell megadni az intézkedés sorában a kiindulási időpontban, és a projekt befejezésekor. Az intézkedés akkor is elfogadható, ha a meglévő fogyatékos munkahelyet fenntartják. Szükséges az is, hogy a pályázó álláshirdetéseiben jelezze ezen preferenciáját az egyéb alkalmassági feltételek egyenlősége esetén, egyben jelezve a munkakör körülményeit is. Az adatszolgáltatás a fogyatékosság tekintetében önkéntes, sem a válaszadás megtagadásából eredően, sem az adott válaszok tartalma miatt, illetve az abból levonható következtetések miatt nem érheti hátrány a munkavállalót. Helyszíni ellenőrzésen az önkéntes nyilatkozat bemutatását is kérhetik évnél idősebb, határozatlan idejű munkaszerződés keretében foglalkoztatottak száma Az intézkedés célja a hazai munkaerőpiacról gyakran kiszoruló, 50 év feletti munkavállalók határozatlan idejű szerződéssel történő alkalmazásának támogatása. Feltétel/ Teljesítés: A projekt befejezése idejére reálisan vállalt legalább 5%-os növekedés esetén a vállalás elfogadható, határozatlan idejű munkaszerződések esetén. Nem fogadható el esélyegyenlőségi vállalásként a vállalkozói szerződés keretében foglalkoztatott személy. 18. Pályakezdő, határozatlan idejű munkaszerződés keretében foglalkoztatottak száma Pályakezdő fiatal6 a huszonötödik életévét felsőfokú végzettségű személy esetén a harmincadik életévét be nem töltött, foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel és érvényes STARTkártyával rendelkező személy. Feltételek / Ellenőrzés: Ha a szervezet alkalmazottai között 25 vagy 30 évnél fiatalabb munkavállalókat határozatlan idejű munkaszerződéssel foglalkoztat, és legalább a projekt befejezése idejére reálisan 5%-os növekedést vállal, a vállalás elfogadható. 23. Nők száma a foglalkoztatottak közt 2006-ban Magyarországon a éves nők 51%-a, a férfiak 69%-a volt foglalkoztatott. (A férfiaknál a évesek munkaerő-piaci aktivitása a legmagasabb, őket a évesek követik. A nők körében továbbra is a éves korcsoport a legaktívabb a munkaerő-piacon.) Az intézkedés célja, hogy valóban egyenlő eséllyel vehessenek részt a nők a munkaerőpiacban. Feltételek / Ellenőrzés: Esélyegyenlőségi vállalásként csak akkor érvényesíthető a munkavállaló nők számának növekedése, ha arányuk a pályázat benyújtásakor az összes munkavállaló között nem haladja meg a 70%-ot. Ha meghaladja, akkor nem elfogadható, mert feltételezhetően a már eleve nemileg szegregált munkahelyen tovább romlana a nemek közti egyensúly. Szükséges az is, hogy legalább 5%-kal növekedjen a nők száma a projekt 6 ld. A pályakezdő fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követően munkát keresők foglalkoztatásának elősegítéséről, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról szóló évi CXXIII. törvényt

18 befejezéséig, illetve a pályázó álláshirdetéseiben jelezze ezen preferenciát az egyéb alkalmassági feltételek egyenlősége esetén. 26. Munkaidő-kedvezmény biztosítása a dolgozók továbbképzéséhez A Munka Törvénykönyvéről szóló évi XXII. törvény a értelmében az iskolai rendszerű képzésben részt vevő munkavállaló részére a munkáltató köteles a tanulmányok folytatásához szükséges szabadidőt biztosítani. A szabadidő mértékét a munkáltató az oktatási intézkedés által kibocsátott, a kötelező iskolai foglalkozás és szakmai gyakorlat időtartamáról szóló igazolásnak megfelelően állapítja meg. A nem iskolai rendszerű képzésben részt vevő munkavállalónak tanulmányi munkaidő-kedvezmény vagy szabadság csak abban az esetben jár, ha azt munkaviszonyra vonatkozó szabály elrendeli, vagy tanulmányi szerződés megállapítja. Ezen kötelezettségek felett, a munkáltatók által saját hatáskörben szervezett munkahelyi és munkahelyen kívüli képzések, támogatott munkavállalói képzési kezdeményezések lehetővé tétele esetén vállalható ez az intézkedés. Családbarát megoldások esetében a munkáltató anyagilag és munkaidő-kedvezménnyel is támogatja a tanulást. Feltételek / Ellenőrzés: A vállalt esélyegyenlőségi intézkedés teljesítését szükség esetén elsősorban a munkaügyi dokumentumok vagy képzési megállapodások, szerződések igazolhatják. 9. Fenntarthatóság érvényesülése Kötelező adatszolgáltatás - fenntarthatósági indikátorok A pályázaton való részvétel feltétele (jogosultsági kritériuma), hogy a pályázó az alábbi fenntarthatósági indikátorokra vonatkozóan adatokat szolgáltasson. Az adatokat minden esetben a pályázó szervezet vonatkozásában kell megadni! a) Fajlagos vízfelhasználás [ m3/vetítés alapja - megadandó ] A megelőző év vízdíjszámlái alapján kell az adatot megadni, a pályázó szervezetre vonatkozóan. Nem a fajlagos adatot, hanem a két alapadatot kell megadni. A vetítés alapja leggyakrabban az alkalmazotti vagy célcsoport létszám (fő), de egyes szervezeteknél, gazdasági vagy K+F fejlesztésekben eltérő is lehet: termelő szervezetnél a termelés egysége (tonna, m3, m2, m, üzemóra, db, árbevétel (eft), munkaidő (óra) - a pályázóra vonatkozó mértékegységet az adatlapban adja meg.). b) Fajlagos energiafelhasználás [ kwh/ vetítés alapja - megadandó ] Előző évi energiafelhasználás, villamos energia számlák alapján. Nem a fajlagos adatot, hanem a két alapadatot kell megadni. A vetítés alapját lásd az előző, a) pontban! c) Üvegházhatású anyagok kibocsátásának mértéke (CO2e) [ t ] A globális felmelegedést fokozó gázok közül a leggyakoribb, a szén-dioxid (CO2) kibocsátásának számítása (jogszabály alapján), vagy becslése. Ez utóbbi során legalább három forrást figyelembe kell venni: (egy év alatt fogyasztott) fűtőanyag + üzemanyag + villamos áram; azaz intézményépület fűtése + (legalább a saját tulajdonú) járművek közlekedése + elektromos berendezések használata. Összesen: {fogyasztott üzemanyag (kwh, liter, m3 vagy kg) x B}, ahol B = az üzemanyag széndioxid "termelése" 1 liter, 1 kg vagy 1 m3 üzemanyag elégetésekor. B = 0,411 kg/kwh villamos áram; 2,733kg/kg szén; 2,341kg/l benzin; 2,678 kg/l diesel; 1,502 kg/m3 földgáz esetében. d) d1) Ártalmatlanításra kerülő hulladék aránya [ t/t ] Ártalmatlanításra kerülő hulladék aránya [ t/t ] Az ártalmatlanítás lerakással, égetéssel, különleges kémiai-fizikai eljárással vagy tartós tárolással történik. Nem tartozik ide a szelektív hulladékgyűjtésre átadott hulladék. A hulladék nyilvántartások év végi összesítéséből meghatározhatóak az értékek. Az

19 ártalmatlanításra (lerakásra, égetésre) kerülő hulladék és az összes hulladék mennyiségét kell megadni, tonnában. 1 m3 (1000 l) kommunális hulladék településenként nagyon változó sűrűségű, a pontos adatot a szolgáltatótól kell megkérdezni. d2) Újrahasznosított papír használat [ db/db ] e) Az újrahasznosított papír rostanyagból (másodnyersanyagból) készül, a fehérítése klórmentes. Az újrahasznosított papírcsomagok (500 lapos) számát és az összes felhasznált papírcsomag (500 lapos) számát kell megadni. f) A kistérségben élők foglalkoztatottsága [ fő/fő ] A fenntartható társadalom fontos eleme a helyi munkaerő foglalkoztatása, a helyi igények kielégítése, a kisebb napi ingázási idő és az ezzel társuló környezetszennyezés. A pályázó szervezet kistérségében állandó lakhellyel rendelkező (helyben lakó) munkavállalók számát, valamint a teljes munkavállalói létszámot kell megadni. g) A fenntarthatósággal kapcsolatos tudásmegosztáson részt vett munkavállalók aránya [ fő/fő ] A környezeti, környezeti nevelési, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos oktatáson, továbbképzésen vagy képzésben előző 12 hónapban résztvevő munkavállalók számát, és a szervezet összlétszámát kell megadni (ha ez jelentős, az önkéntes munkatársakat is beleértve). A tudásmegosztásba azok a saját munkavállalók is beleszámíthatók, akik a képzéseket tartják, vagy a fenntarthatósági tartalmú tanulási folyamatot szervezik. A fenntarthatósági szempontok közül néhány ún. fajlagos mutató. Ez azt jelenti, hogy a többletvállalást egy vetítési egységre kell megadni, pl. a fajlagos energiafelhasználás esetében a teljes energiafelhasználást pl. a termelés vagy az ingatlanok összköbméterére vetítve. A fajlagos mutatók jellemzője, hogy két adatból származtathatók, a példánál maradva: 1) a vetítés alapja: teljes energiafelhasználás (KWh), 2) a vetítés egységének teljes mennyisége: termelés összmennyisége (tonna). A két számot elosztva kapjuk meg a vetítési hányadot (százalékban, %). A fajlagos mutató a vetítés 1 egységre jutó értékét mutatja meg. A vetítés alapja az egyes pályázóknál eltérő. Szolgáltatás egysége lehet a dolgozói létszám, ellátotti (beteg-, diák-, látogatói létszám), ügyfélforgalom, munkaidő, stb. Az indikátorokat jellemzően éves adat (előző lezárt év) alapján, vagy az e) esetében aktuális adat alapján kell megadni. Olyan pályázó esetében, amelyiknek előző évben nincsenek fogyasztási adatai, a 0 érték elfogadható. Fenntarthatósági vállalások A fenntarthatósági szempontok közül legalább kettő vállalása kötelező, úgy, hogy legalább egy-egy szempont mind a I. Környezettudatos menedzsment és tervezés, mind a II. Fenntartható fejlődést szolgáló szempontokból (1 oszlop) kerüljön kiválasztásra. A adatlap kitöltése során a következő módon járjon el: - A 2. oszlopban megadott fenntarthatósági szempontok érvényesülését a 3.oszlopban meghatározott mértékegységeknek megfelelően kell megadni. - A vállalt fenntarthatósági szempontok esetében adja meg a 4. oszlopban apályázat benyújtásakor érvényes értéket, a 5. oszlopban a projekt befejezéskor, a6. oszlopban pedig a projekt fenntartás végéig várható átlagos értéket. - A többletvállalások csak a jelenlegi helyzethez képest értelmezhetők, ezért avállalt fenntarthatósági szempontoknál mindkét értéket adja meg! - Ha a és 6. oszlopot nem a megadott (3. oszlopban található)mértékegységnek megfelelően adja meg, azt az értékelés során nem tudjukfigyelembe venni! - Fajlagos mutatók esetében mindkét alapadatot adja meg! - A vastagon szedett fenntarthatósági szempontok esetében, ha azokat márjelenleg is érvényesíti, azok a fenntarthatóság értékelése során elfogadásrakerülnek. Ebben az

20 esetben a projekt fenntartásáig várható átlagos értékmegadásakor legalább a jelenlegi helyzet fenntartását kell biztosítani. I. Környezettudatos menedzsment és tervezés 3.f) A fenntarthatósággal kapcsolatos tudásmegosztáson részt vett munkavállalók aránya [ fő/összlétszám ] A környezeti, környezeti nevelési, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos oktatáson, továbbképzésen vagy képzésben évenként résztvevő munkavállalók száma a szervezet összlétszámához viszonyítva. A tudásmegosztásba azok a saját munkavállalók is beleszámíthatók, akik a képzéseket tartják, vagy a fenntarthatósági tartalmú tanulási folyamatot szervezik. Számítása: tudásmegosztásban részt vevők száma előző évben [fő]/ összmunkavállalói létszám [fő]. Összefügg az f) kötelezően megadott adattal. Feltételek / ellenőrzés: A szervezet meghatározott rendszerességgel, a különböző munkakörökhöz illeszkedően környezetvédelmi, környezeti nevelési, fenntarthatósági kérdésekben oktatásokat tart, vagy külső továbbképzésekre küldi munkatársainak legalább 25%-át. Oktatási jegyzőkönyv, napló, jelenléti ív, oktatásokat szabályozó dokumentum, továbbképzési, képzési szerződés, tanfolyami, részvételi igazolás az ellenőrzés alapja. Amennyiben az 1. szempontot teljesíti, itt nem kaphat részpontot, kivéve meglévő EMAS hitelesítés esetén. 4. A termék-, szolgáltatásfejlesztés során a várható környezeti hatások elemzése megtörténik és a fejlesztés ezek figyelembevételével valósul meg [ Igen/nem ] Termék-, termelés vagy szolgáltatás fejlesztésére irányuló pályázatban a tervezés és megvalósítás során a várható környezeti hatásokat értékelik, a negatív hatások elkerülésének vagy minimalizálásának lehetőségeit figyelembe veszik és érvényesítik. A megvalósuló képzések, humán fejlesztések hosszú távon határozzák meg a társadalom viszonyát, hozzájárulását a fenntartható fejlődéshez, ezért valamennyi tervezett képzésnek, rendszerfejlesztésnek (intézmény-, hálózat-, szervezetfejlesztésnek) és működtetésnek hozzá kell járulnia a környezeti tudatosság erősítéséhez, a természeti erőforrásokkal való takarékoskodást szolgáló életvitel kialakításához. Feltételek / ellenőrzés: A szempont akkor elfogadható, ha a fejlesztés során az alábbi eljárások valamelyikét a pályázó alkalmazza: életciklus-szemlélet alkalmazása, életciklus elemzés az MSZ EN ISO 14040:1998 szabvány szerint, környezettudatos terméktervezés (öko-design, ISO/TR 14062:2002 technikai jelentés), tisztább termelés elveinek alkalmazása (pl. TTinfo adatbázis alapján), az öko-hatékonyság növelése, minőségfejlesztési biztosítási vagy teljesítményértékelési rendszer környezeti szempontú értékelése, kiegészítése; képzési, kutatási programok előzetes fenntarthatósági szempontú értékelése, lektorálása. Feltételek / ellenőrzés: Amennyiben a környezeti hatásait értékelte, és a fejlesztés részletes terveibe ezeket a szempontokat a pozitív hatások maximalizálása, a negatív hatások minimalizálása érdekében igazoltan (dokumentummal alátámasztott módon) figyelembe vette, valamely felsorolt eljárás alapján, valamint a fejlesztés során a megvalósulást igazoló dokumentumokkal bír, a szempont elfogadható. 7. A létrejövő terméket /szolgáltatást minősíti valamely elfogadott környezeti, fenntarthatósági minősítési rendszer szerint [ Igen/nem ] A szempont akkor választható, ha a projekt eredményeként előállított termék esetében a pályázó vállalja a felsorolt minősítési tanúsítványok valamelyikének megszerzését (termékcímkék neve és tanúsítója): Környezetbarát Termék védjegy (Környezetbarát Termék Kht.), Európai Öko-címke (Környezetbarát Termék Kht.), Hu-Öko-01 (Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Kht.), Hu-Öko- 02 (Hungária Öko Garancia Kft.), Öko-Tex Standars 1000 (Innovatext/Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt.), Zöld Szálloda (Magyar Szállodaszövetség), Minősített Erdei Iskola Szolgáltatás (OKM, KvVM, KOKOSZ), Ökoiskola, Zöld Óvoda (csak oktatási intézményfejlesztés esetén), PHPP passzívház minősítés. Már a terméktervezés során érdemes figyelni ezen tanúsítványok feltételeire és beépíteni a termékfejlesztésbe. Ezen tanúsítványok független, nyilvános feltételek mellett zajló tanúsítási rendszerek, és a tanúsítás megszerzésének költségei általában elszámolhatók. Feltételek / ellenőrzés: A tanúsítvány vagy cím dokumentációja, melyet a pályázó a projekt befejezéséig (amennyiben elszámolt költség), vagy legkésőbb a fenntartási időszak első évében megszerez, majd fenntart. 8. A projekt kiterjed a környezeti, fenntarthatósági ismeretek bővítésére [ Igen/nem ] A tudásmegosztásra irányuló vagy azt tartalmazó projektek esetén a tudásmegosztás tartalma, módszere kiterjed a környezettudatos menedzsment eszközökre, az oktatott tevékenységgel

III. ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett

III. ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett III. ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Munkahelymegőrző támogatás képzéssel kombinálva az 5 főnél kisebb mikrovállalkozásoknak a középmagyarországi

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése c. pályázati felhívásokhoz

ÚTMUTATÓ A PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése c. pályázati felhívásokhoz ÚTMUTATÓ A PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ az Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése c. pályázati felhívásokhoz Kódszám: TÁMOP 2.5.1.C 1 10/1 és TÁMOP 2.5.1.C 1 10/2 Érdekképviseleti tevékenységet

Részletesebben

Projekt adatlap. a Környezet és Energia Operatív Program

Projekt adatlap. a Környezet és Energia Operatív Program Projekt adatlap a Környezet és Energia Operatív Program A Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek A komponens c. pályázati felhívásához

Részletesebben

Esélyegyenlőségi Útmutató a Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében 2011-13 években kiírt pályázatokhoz

Esélyegyenlőségi Útmutató a Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében 2011-13 években kiírt pályázatokhoz Esélyegyenlőségi Útmutató a Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében 2011-13 években kiírt pályázatokhoz 2011. február 1. ESÉLYEGYENLŐSÉG FELTÉTELEINEK INTEGRÁLÁS A PROJEKTEKBE Az Európai Unió

Részletesebben

III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KONZORCIUMI TAGOK RÉSZÉRE KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KONZORCIUMI TAGOK RÉSZÉRE KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KONZORCIUMI TAGOK RÉSZÉRE KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel a matematikai, természettudományi,

Részletesebben

Gyerekesély program országos kiterjesztésének szakmaimódszertani megalapozása és a program kísérése c. pályázati felhívásához

Gyerekesély program országos kiterjesztésének szakmaimódszertani megalapozása és a program kísérése c. pályázati felhívásához II. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Gyerekesély program országos kiterjesztésének szakmaimódszertani megalapozása és a program kísérése c. pályázati felhívásához

Részletesebben

III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KONZORCIUMI TAGOK RÉSZÉRE KITÖLTÉSÉHEZ. Társadalmi Megújulás Operatív Program

III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KONZORCIUMI TAGOK RÉSZÉRE KITÖLTÉSÉHEZ. Társadalmi Megújulás Operatív Program III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KONZORCIUMI TAGOK RÉSZÉRE KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Integrációs közoktatási referencia intézmények minőségbiztosítása, szakmai szolgáltató hálózatokkal

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Képzés- és tartalomfejlesztés, képzők képzése, különös tekintettel a matematikai, természettudományi,

Részletesebben

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Projekt adatlap a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása mikro-és kisvállalkozások számára a konvergencia régiókban címmel meghirdetett pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

Könnyített elbírálású projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

Könnyített elbírálású projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program I. Könnyített elbírálású projekt adatlap a Társadalmi Megújulás Operatív Program Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével

Részletesebben

ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Az áldozattá válás megelőzése, áldozatsegítés. pályázati felhívás

ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Az áldozattá válás megelőzése, áldozatsegítés. pályázati felhívás ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Az áldozattá válás megelőzése, áldozatsegítés c. pályázati felhívás Kódszám: TAMOP 5.6.1C-11/2. Konvergencia régiók 1 Kitöltési

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra

Részletesebben

ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program

ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban c. könnyített elbírálású pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

ÚTMUTATÓ A PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett ÚTMUTATÓ A PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése intézményi

Részletesebben

Kitöltési segédlet. 2013. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat Projekt Adatlapjához. Kódszám: KerFejl-2013

Kitöltési segédlet. 2013. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat Projekt Adatlapjához. Kódszám: KerFejl-2013 Kitöltési segédlet a 2013. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat Projekt Adatlapjához Kódszám: KerFejl-2013 A Projekt Adatlapot nem tartalmazó pályázati anyagok nem kerülnek befogadásra, azokat a Lebonyolító

Részletesebben

Esélyegyenlőségi Útmutató TÁMOP pályázók és értékelők számára. 2009. március

Esélyegyenlőségi Útmutató TÁMOP pályázók és értékelők számára. 2009. március Esélyegyenlőségi Útmutató TÁMOP pályázók és értékelők számára 2009. március TARTALOMJEGYZÉK 1. ALAPVETŐ TUDNIVALÓK... 3 2. AZ ÖT FŐ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERÜLET... 3 2.1. CSALÁDBARÁT MUNKAHELYI KÖRÜLMÉNYEK

Részletesebben

ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára címmel meghirdetett pályázati felhívásához Kódszám: TAMOP-2.1.3/07/1

Részletesebben

Projekt Adatlap. Társadalmi Megújulás Operatív Program. A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása c. pályázati felhívásához

Projekt Adatlap. Társadalmi Megújulás Operatív Program. A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása c. pályázati felhívásához I. Projekt Adatlap Társadalmi Megújulás Operatív Program A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-2.3.6.A-12/1. 1. TÁMOGATÁSI KONSTRUKCIÓ MEGJELÖLÉSE PROJEKT

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM

PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Helyi hő és villamosenergia igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2012-4.10.0/A Érvényes: 2013.

Részletesebben

IV. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

IV. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program IV. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.5.6/08/1

Részletesebben

PROJEKT ADATLAP. a Közép-Magyarországi Operatív Program. Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése. tárgyú pályázathoz.

PROJEKT ADATLAP. a Közép-Magyarországi Operatív Program. Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése. tárgyú pályázathoz. 1 I. PROJEKT ADATLAP a Közép-Magyarországi Operatív Program Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése tárgyú pályázathoz Kódszám: KMOP-2013-1.2.1/A 2 PROJEKT ADATLAP 1. TÁMOGATÁSI KONSTRUKCIÓ

Részletesebben

III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. Társadalmi Megújulás Operatív Program. Tanoda programok támogatása c. pályázati felhívásához

III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. Társadalmi Megújulás Operatív Program. Tanoda programok támogatása c. pályázati felhívásához III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ A Társadalmi Megújulás Operatív Program Tanoda programok támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-3.3.5/A/08/1/KMR A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja c. pályázati felhívásához

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja c. pályázati felhívásához I. Projekt adatlap a Társadalmi Megújulás Operatív Program Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV 1. TÁMOGATÁSI KONSTRUKCIÓ MEGJELÖLÉSE

Részletesebben

PROJEKT ADATLAP. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program. Mikrovállalkozások fejlesztése tárgyú pályázathoz

PROJEKT ADATLAP. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program. Mikrovállalkozások fejlesztése tárgyú pályázathoz 1 I. PROJEKT ADATLAP a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program Mikrovállalkozások fejlesztése tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2011-2.1.1/M KMOP-2011-1.2.1/M 2 PROJEKT

Részletesebben

PROJEKT ADATLAP A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM

PROJEKT ADATLAP A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM PROJEKT ADATLAP A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM ÉLŐHELYVÉDELEM, -HELYREÁLLÍTÁS, VONALAS LÉTESÍTMÉNYEK TERMÉSZETKÁROSÍTÓ HATÁSÁNAK MÉRSÉKLÉSE C. ELŐKÉSZÍTÉSI PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ KÓDSZÁM: KEOP

Részletesebben

KIEMELT PROJEKT ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM

KIEMELT PROJEKT ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM KIEMELT PROJEKT ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése c. kiemelt projekt konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2015-5.7.0 Érvényes: 2015. május

Részletesebben

KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM

KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM ÚTMUTATÓ A PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Hı- és/vagy villamosenergia-elıállítás támogatása megújuló energiaforrásból c. pályázati konstrukció Kódszám: KEOP-2007-4.1.0

Részletesebben

A fõlapon tett nyilatkozat és árajánlatok

A fõlapon tett nyilatkozat és árajánlatok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9643 66. UTIRO Leader Egyesület Értékelõ táblázat I. Szakmai szempontok 2 1. A támogatásból megvalósított beruházás részeként minõség vagy környezetirányítási

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon PÁLYÁZAT Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja Megvalósítandó cél: Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja

Részletesebben

A B C 1 Értékelési szempont megnevezése Értékelés alapját képezõ dokumentumok Értékeléshez rendelhetõ pontszám

A B C 1 Értékelési szempont megnevezése Értékelés alapját képezõ dokumentumok Értékeléshez rendelhetõ pontszám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9609 4 3. Tervadatok értékelése II. A vállalkozás 1 fõre jutó árbevételének a vizsgálata 5 4. Pénzügyi terv üzemeltetésihatékonysági vizsgálata Ha a vállalkozás

Részletesebben

PROJEKT ADATLAP. a Környezet és Energia Operatív Program

PROJEKT ADATLAP. a Környezet és Energia Operatív Program PROJEKT ADATLAP a Környezet és Energia Operatív Program Stratégiai tervezés és projekt előkészítés a 2014-2020. tervezési időszakra c. pályázati felhívásához Kódszám: KEOP 7.9.0/12/A Érvényes: 2012. november.-től

Részletesebben

III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében III. ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása c. pályázati felhívásához

Részletesebben

A B C. A fõlapon tett nyilatkozat és árajánlatok

A B C. A fõlapon tett nyilatkozat és árajánlatok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9363 5 4. Pénzügyi terv üzemeltetési-hatékonysági vizsgálata Ha az árbevétel arányos adózás elõtti eredmény (az adózás elõtti eredmény és az árbevétel hányadosa)

Részletesebben

ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Dél-Alföldi Operatív Program. Klasztermenedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése

ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ. a Dél-Alföldi Operatív Program. Klasztermenedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Dél-Alföldi Operatív Program Klasztermenedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése című pályázati felhívásához Kódszám: DAOP-2008-1.2.1. A projektek az Európai

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM

PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM 1. MELLÉKLET PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Megújuló energiaforrás hasznosítására irányuló beruházások finanszírozását szolgáló pénzügyi konstrukció (kedvezményes hitel program)

Részletesebben

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára I. Projekt adatlap a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2012-2.1.1/B PROJEKT ADATLAP

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési Operatív Program. d) SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók

Gazdaságfejlesztési Operatív Program. d) SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók Pályázat Program neve: Program kódja: Gazdaságfejlesztési Operatív Program GOP-2012-2.2.4 Támogatás szakmai iránya: Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely teremtési képességének támogatása Megvalósítandó

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTİ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program. keretében meghirdetett

ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTİ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program. keretében meghirdetett ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTİ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra

Részletesebben

Projekt adatlap. a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósuló. Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása

Projekt adatlap. a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósuló. Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása Projekt adatlap a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósuló Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása tárgyú pályázathoz Kazincbarcikai kistérség 4. prioritás A költségvetés

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő 2. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁSI JELENTÉS Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Jelentés azonosító adatai: A jelentés tárgyát képező időszak kezdő dátuma 2013.09.26 A jelentés

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

Kitöltési útmutató a pályázati adatlaphoz VKSZ_12

Kitöltési útmutató a pályázati adatlaphoz VKSZ_12 Kitöltési útmutató a pályázati adatlaphoz VKSZ_12 Formai követelmények A pályázat magyar nyelven, kizárólag a Pályázati adatlapon nyújtható be. A Pályázati adatlap sem tartalmában, sem alakjában nem változtatható.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL 1 2. SZ. MELLÉKLET: TÁJÉKOZTATÓ A MÁK MONITIRING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

Részletesebben

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról Tájékoztató Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 kódszámú pályázatról A pályázati kiírás célja A szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése.

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A 1 Pénzügyi terv összesen: 20 pont 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max. 30+10 pont 3 Az üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv

Esélyegyenlőségi terv Esélyegyenlőségi terv 2013.07.18-tól visszavonásig érvényes (Jelen esélyegyenlőségi terv egységes szerkezetbe foglalt belső dokumentum, összhangban a KMOP-1.5.2-2008-0020 azonosítószámú pályázati projekt

Részletesebben

INDIKÁTOR MÉRÉSI ÉS CÉLÉRTÉK SZÁMÍTÁSI ÚTMUTATÓ A A régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése KULCSINDIKÁTORAIHOZ

INDIKÁTOR MÉRÉSI ÉS CÉLÉRTÉK SZÁMÍTÁSI ÚTMUTATÓ A A régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése KULCSINDIKÁTORAIHOZ INDIKÁTOR MÉRÉSI ÉS CÉLÉRTÉK SZÁMÍTÁSI ÚTMUTATÓ A A régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése KULCSINDIKÁTORAIHOZ A PROJEKTEK AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, AZ EURÓPAI REGIONÁLIS

Részletesebben

PROJEKT ADATLAP. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása. tárgyú pályázathoz

PROJEKT ADATLAP. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása. tárgyú pályázathoz 1 I. PROJEKT ADATLAP a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2011-2.2.1 KMOP-2011-1.2.5 2 PROJEKT

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1.

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1. GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára c.

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára c. TÁJÉKOZTATÓ Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára c. pályázati felhíváshoz Kódszám: GINOP-6.1.5-16 2017. február 22. A PÁLYÁZAT CÉLJA: A munkavállalói csoportok nem egyforma

Részletesebben

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról Tájékoztató Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 kódszámú pályázatról A pályázati kiírás célja A szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése.

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 13 040 millió Ft 260-4346 db Támogatás összege minimum

Részletesebben

Alapvető cél. Pályázók köre. Méret. Székhely

Alapvető cél. Pályázók köre. Méret. Székhely Gazdaságfejlesztési Operatív Program Környezetközpontú technológia fejlesztés című pályázati konstrukció összefoglalása (GOP-2009-2.1.4./K) Alapvető cél A konstrukció célja, hogy a vállalkozások technológiai

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása. Konvergencia régiók.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása. Konvergencia régiók. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Atipikus foglalkoztatási formák támogatása Konvergencia régiók Kódszám: TAMOP 2.4.3. A-09/1 A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL 2. SZ. MELLÉKLET: TÁJÉKOZTATÓ A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL A

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva

PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva PÁLYÁZATI ADATLAP KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2011-4.9.0 Érvényes: 2011.február

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 68. szám 11297 IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A B 1 Pénzügyi terv összesen: 2 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max.

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése portfólió Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-16 Pályázat célja A hazai ipar fejlesztése érdekében a pályázat célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a. Környezet és Energia Operatív Program IVÓVÍZBÁZIS-VÉDELEM KONSTRUKCIÓ

ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a. Környezet és Energia Operatív Program IVÓVÍZBÁZIS-VÉDELEM KONSTRUKCIÓ ÚTMUTATÓ PROJEKT ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ a Környezet és Energia Operatív Program IVÓVÍZBÁZIS-VÉDELEM KONSTRUKCIÓ Üzemelő vízbázisok biztonságba helyezése (B komponens) c. pályázati felhíváshoz Kódszám: KEOP-2.2.3.b.

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 Célja A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési

Részletesebben

4. A támogatást igénylők köre:

4. A támogatást igénylők köre: GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. december

Részletesebben

GINOP

GINOP ÉLELMISZERIPARI KOMPLEX BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL GINOP-1.2.6-8.3.4-16 A Felhívás és a Hitelprogram együttes célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő támogatás

Részletesebben

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése (KHG) tárgyú pályázathoz.

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése (KHG) tárgyú pályázathoz. I. Projekt adatlap a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése (KHG) tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2011-3.2.1/KHG PROJEKT ADATLAP 1. TÁMOGATÁSI KONSTRUKCIÓ

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP-1.2.2-15 1. A pályázat alapvető célja A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának

Részletesebben

Turisztikai tevékenységek ösztönzése I. Szakmai szempontok A B C 1 Értékelési szempont megnevezése

Turisztikai tevékenységek ösztönzése I. Szakmai szempontok A B C 1 Értékelési szempont megnevezése Turisztikai tevékenységek ösztönzése I. Szakmai szempontok A B C 1 Értékelési szempont megnevezése Értékelés alapját képező dokumentumok 1. A fejlesztés kapcsolódik az ügyfél által működtetett már meglévő

Részletesebben

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GINOP-5.2.4-16 GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA TÁMOGATÁST IGÉNYLŐK KÖRE Magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező mikro-, kis-,

Részletesebben

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek:

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek: Gazdaságfejlesztési Operatív Program mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése (GOP-2010-2.1.1/A) Alapvető cél és háttér információ A növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

GINOP A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

GINOP A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén Pályázat benyújtása A támogatási kérelmek benyújtása 2017. december 6-án 9 órától 2018. február 15-én 12 óráig lehetséges.

Részletesebben

1. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁSI JELENTÉS

1. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁSI JELENTÉS azonosító száma: TÁMOP3.4.38/2296 A (fő)kedvezményezett neve: Avastetõi Általános, MagyarAngol Két Tanítási Nyelvû skola és Alapfokú Mûvészetoktatási 1. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁS JELENTÉS 1. Jelentés azonosító

Részletesebben

INDIKÁTOR CÉLÉRTÉK SZÁMÍTÁSI ÉS MÉRÉSI ÚTMUTATÓ. az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM

INDIKÁTOR CÉLÉRTÉK SZÁMÍTÁSI ÉS MÉRÉSI ÚTMUTATÓ. az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM INDIKÁTOR CÉLÉRTÉK SZÁMÍTÁSI ÉS MÉRÉSI ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM A régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése c. konstrukciójához Kódszám: ÉMOP-3.3.1-11.

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti

Részletesebben

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE KORSZRŰ MENEDZSMENT RENDSZEREK ÉS TECHNIKÁK TÁMOGATÁSA* Támogatás mértéke: *Forrás: www.gkm.hu A projekt elszámolható költségének

Részletesebben

Pályázat címe GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására. Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió

Pályázat címe GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására. Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió Pályázat címe GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására Pályázat benyújtása 2016. augusztus 1-től, 2020. március 31. Projekt helyszíne Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió

Részletesebben

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET-

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET- Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP-2011-2.1.1/B) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től december 31-ig lehetséges. Támogatás célja Az Új Széchenyi

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. keretében meghirdetett

ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. keretében meghirdetett ÚTMUTATÓ AZ EMIR KITÖLTŐ PROGRAM (PROJEKT ADATLAP) KITÖLTÉSÉHEZ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)

Részletesebben

Projekt adatlap. a Közép-Dunántúli Operatív Program Nyugat-Dunántúli Operatív Program

Projekt adatlap. a Közép-Dunántúli Operatív Program Nyugat-Dunántúli Operatív Program Projekt adatlap a Közép-Dunántúli Operatív Program Nyugat-Dunántúli Operatív Program Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért c. komponenséhez Kódszám: KDOP-4.1.1./F -11 NYDOP-4.1.1./D-11

Részletesebben

Azon kistérségek, amelyek a rendelet hatályba lépése előtt szereztek kedvezményezettséget, de e rendelet alapján már nem jogosultak kedvezményre,

Azon kistérségek, amelyek a rendelet hatályba lépése előtt szereztek kedvezményezettséget, de e rendelet alapján már nem jogosultak kedvezményre, ÚTMUTATÓ AZ NYDOP-2007-5.3.1 KONSTRUKCIÓ KERETÉBEN BEÉRKEZETT PÁLYÁZATOK SZAKMAI ÉRTÉKELÉSÉHEZ u u 3. A projekt céljának értékelése A pályázatban megfogalmazott célok, műszaki megoldások mennyire felelnek

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege:

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege: GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA PÁLYÁZAT CÉLJA: A hazai, állami fenntartású tudásbázisok K+F kapacitásának erősítése, annak érdekében, hogy nemzetközileg jegyzett, magas színvonalú kutatási

Részletesebben

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA GINOP-5.2.4-16 2018.05.23. ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM SZÉCHENYI ISTVÁN SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA

Részletesebben

Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére GOP /C KMOP /A. - Ügyféltájékoztató -

Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére GOP /C KMOP /A. - Ügyféltájékoztató - Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére GOP-2011-1.3.1/C KMOP-2011-1.1.4/A - Ügyféltájékoztató - I. PÁLYÁZÓK KÖRE Jelen pályázati kiírásra pályázhatnak:

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-5.3.8-17 Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-5.3.8-17 Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára Pályázat benyújtása Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. március 21.- 10.00

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén

PÁLYÁZATI ADATLAP. Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén PÁLYÁZATI ADATLAP Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén Pályázati felhívás kódja: PM_KKV_2016 2016 Kitöltési útmutató a pályázati adatlaphoz A jelen kitöltési

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 A rendelkezésre álló forrás összege: A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg szabad vállalkozási

Részletesebben

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. K+F+I ernyőprojektek támogatása tárgyú pályázathoz. Kódszám: GOP-2012-1.3.

Projekt adatlap. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. K+F+I ernyőprojektek támogatása tárgyú pályázathoz. Kódszám: GOP-2012-1.3. I. Projekt adatlap a Gazdaságfejlesztési Operatív Program K+F+I ernyőprojektek a tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2012-1.3.1/E 1 PROJEKT ADATLAP 1. TÁMOGATÁSI KONSTRUKCIÓ MEGJELÖLÉSE 1.1. A pályázati felhívás

Részletesebben

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: KFI. Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd db

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: KFI. Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd db Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: 2018-1.1.2-KFI Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd 30-130 db Támogatás összege minimum 100 millió maximum 600

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Horizontális politikák érvényesülése a projektekben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Horizontális politikák érvényesülése a projektekben Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel a projektekben Környezeti fenntarthatóság Esélyegyenlőség Jogkövetkezmények Családbarát munkahelyi körülmények megteremtése, erősítése A nemek közötti egyenlőség

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program I. Projekt adatlap a Társadalmi Megújulás Operatív Program A oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-3.1.3-11/1 Közép-magyarországi

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára - GINOP 6.1.6-17 FELHÍVÁS CÉLJA: A felhívás fő célja, hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók

Részletesebben