A MAGYAR KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT, FAO-FM ÖSZTÖNDÍJAS PROGRAM PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS 2017/18-as tanév

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MAGYAR KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT, FAO-FM ÖSZTÖNDÍJAS PROGRAM PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS 2017/18-as tanév"

Átírás

1 A MAGYAR KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT, FAO-FM ÖSZTÖNDÍJAS PROGRAM PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS 2017/18-as tanév Képzések Magyar nyelvű képzéseket az alábbi MSc szakokon indítunk Agrármérnök Agrár-mérnöktanár Állattenyésztő mérnök Élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök Mezőgazdasági biotechnológus Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök Növényorvos Növénytermesztő mérnök Környezetgazdálkodási agrármérnök Környezetmérnök Ökológiai gazdálkodási mérnök Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnök Természetvédelmi mérnök Vadgazda mérnök Vidékfejlesztési agrármérnök Egyetemek Az alábbi egyetemek vesznek részt a évi ösztöndíjas programban: Nyugat-magyarországi Egyetem (2017. február 1-jétől Soproni Egyetem), Erdőmérnöki Kar Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Feltételek A fő cél a mezőgazdasági termelés fejlesztése, ezért az ajánlat a fő mezőgazdasági területekre terjed ki. A Magyar Kormány az ösztöndíjas program során a következőket fedezi: jelentkezési költségek, oktatási költségek a tanulmányi időszak alatt, alapvető könyvek, jegyzetek költsége, kollégiumi elhelyezés, havi fix összegű ellátmány a megélhetés fedezésére. A hallgató a tanulmányi ideje alatt a magyar állampolgárságú hallgatókkal azonos egészségügyi ellátásban részesül. Az ösztöndíj csak a hallgató költségeinek fedezésére szolgál, annak keretében a családtagok nem támogathatók. Az egyes kurzusok csak megfelelő létszám esetén indulnak. Bővebb információ a felvételi követelményekről a oldalon található. Kedvezményezett országok Az alábbi országok állampolgárai vehetnek részt az ösztöndíjas programban: Afganisztán, Albánia, Algéria, Angola, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bosznia-Hercegovina, Burkina Faso, Csád, Dél-Szudán, Egyiptom, Etiópia, Észak-Korea, Fülöp-szigetek, Gambia, Georgia, Ghána, Jemen, Jordánia, Kazahsztán, Kenya, Kirgizisztán, Koszovó, Laosz,

2 Libanon, Macedónia, Madagaszkár, Mali, Mianmar, Moldova, Mongólia, Montenegró, Namíbia, Nigéria, Örményország, Palesztina, Szerbia, Szomália, Szudán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Uganda, Ukrajna, Üzbegisztán, Vietnam. Jelentkezési és kiválasztási eljárás A kiválasztási eljárás a 2017 szeptemberében induló kurzusokra vonatkozik. A kiválasztás két lépésben történik: 1 lépés: A pályázóktól a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csak komplett pályázati anyagot fogad be, a jelentkezőket előválogatja és a megfelelő pályázatokat továbbítja a pályázatban megjelölt egyetemnek. 2. lépés: Az egyetemek további válogatást végeznek és értesítik az FM-et a felvételi rangsorról. A végső kiválasztást az egyetemek végzik, a megállapított rangsor alapján. Az egyetemre történő felvételről az egyetemek, a pályázat elnyeréséről az FM értesti a hallgatókat. A jelentkezők az alábbi feltételek alapján kerülnek kiválasztásra: Valamelyik kedvezményezett országbeli állampolgárság és állandó lakhely Kiváló tanulmányi eredmény Egészségügyi alkalmasság Motiváltság Korhatár: 30 év alatti jelentkezők előnyben A következő tartalmú dossziét kell a jelentkezőknek összeállítaniuk: Csatolt jelentkezési lap megfelelően kitöltve Aktuális önéletrajz Diploma, index, bizonyítványok másolata (csak felsőfokú) Érvényes útlevél vonatkozó oldalainak másolata (útlevélszám és lejárati idő) Ajánlólevél Motivációs levél Orvosi igazolás Erkölcsi bizonyítvány A dokumentumokat magyar nyelven, kizárólag -en kell benyújtani. Más nyelven beküldött dokumentumok nem elfogadottak. A jelentkezők feladata a dokumentumok megfelelő lefordítása és illetékes hivatalnál történő hitelesítése. A dokumentumokat JPG vagy PDF formátumban kérjük megküldeni. Az egyes dokumentumokat annak tartalma szerint kell elnevezni. A teljes dossziét elektronikusan a következő címre kell küldeni: scholarship@fm.gov.hu Határidők: A dosszié fenti címre történő beérkezésének határideje: február 28. Más módon beküldött pályázatokat nem tudunk figyelembe venni. FIGYELEM! - Fontos információk Az ösztöndíjas program valamennyi elemét a Magyar Kormány finanszírozza. Azok a jelentkezők, akik a korábbi években nem kerültek kiválasztásra, a as évre újra jelentkezhetnek.

3 Az ösztöndíj nem halasztható el és nem hosszabbítható meg! A pályázónak a kedvezményezett országok listájában felsorolt valamely ország állampolgárának kell lennie. A sikeres pályázó és a támogató, azaz a Földművelésügyi Minisztérium tanulmányi szerződést köt az egyetemre történő beiratkozáskor. Minden, a programmal vagy a felvételi eljárással kapcsolatos kérdést a fent megjelölt címre várjuk. A jelentkezőknek az ösztöndíjprogramra benyújtott jelentkezés mellett érvényes jelentkezést kell benyújtaniuk a választott egyetemre a évi általános vagy pótfelvételi eljárás során a oldalon keresztül.

4 A KÉPZÉSEK LEÍRÁSA Feltételek összefoglalása: Képzések fajtája és szintje: Különböző agrár MSc képzések Egyetem: Különböző egyetemek, lásd a részletes leírást Ki vehet részt: BSc/MSc-vel vagy ezeknek megfelelő képzettséggel rendelkező hallgatók. Különböző követelmények vonatkozhatnak az egyes egyetemekre, lásd a részletes leírást Támogatás formája: Ösztöndíj Ösztöndíj időtartama: max. 22 hónap Nyelvek: magyar Korhatár: 30 év alatti jelentkezők előnyt élveznek Egyéb feltételek: magyar nyelvtudás Jelentkezési határidő: február 28. Egyetemek fő honlapjai Nyugat-Magyarországi Egyetem, EMK (Sopron): Szent István Egyetem MKK (Gödöllő): Szent István Egyetem KK (Budapest): kertk.szie.hu Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar (Mosonmagyaróvár):

5 Természetvédelmi Mérnök Mester Szak, MSc Nyugat-magyarországi Egyetem, Erdőmérnöki Kar, Sopron, Magyarország (Jelentkezési kód: M1 ) Képzés neve: Természetvédelmi mérnöki mesterképzési szak Végzettség: okleveles természetvédelmi mérnök A képzés célja olyan okleveles természetvédelmi mérnökök képzése, akik képesek a természetvédelem általános és sajátos feladatainak megtervezésére, szervezésére és irányítására. Megszerzett elméleti tudásuk alkalmazása során hatékonyan érvényesítik a természetvédelmi elveket és előírásokat. A mesterszakon elsajátított ismeretek birtokában alkalmasak tanulmányaik szakirányú továbbképzésére, illetve doktori képzés keretében történő folytatására. nappali képzésben Teljesítendő kreditek száma:120 kredit Minimális létszám:1 fő Felvételi követelmények: A hallgatónak a kredit megállapítása alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján elismerhető legyen legalább kredit a korábbi tanulmányai szerint az alábbi ismeretkörökben: Természettudományi, gazdaság- és társadalomtudomány tárgykörök (15-25 kredit); Szakmai törzsanyag tárgykörök (45-65 kredit): természetvédelmi állattan és növénytan, biogeográfiai és ökológiai ismeretek, gazdálkodás védett területeken, növény-, állat- és élőhelyvédelem, természetvédelmi alapismeretek, természetvédelmi biológia. A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a felsorolt ismeretkörökben legalább 60 kredittel rendelkezzen a hallgató. A legalább 60 kredit elismerése esetén az intézmény előírhatja, hogy a legfeljebb további 24 kreditet a felsorolt ismeretkörökben a hallgató a mesterfokozat megszerzésére irányuló képzéssel párhuzamosan (a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint) szerezze meg.

6 Vadgazda Mérnöki Mester Szak, MSc Nyugat-magyarországi Egyetem, Erdőmérnöki Kar, Sopron, Magyarország (Jelentkezési kód: M2 ) Képzés neve: Vadgazdamérnöki mesterképzési szak Végzettség: okleveles vadgazda mérnök A képzés célja olyan okleveles vadgazda mérnökök képzése, akik szakterületük gyakorlati műveléséhez és irányításához, illetve annak ellenőrzéséhez szükséges szakmai, természettudományi, valamint szakterületük gyakorlásához megfelelő műszaki és gazdasági ismeretekkel rendelkeznek. A mesterszakon megszerzett ismeretek birtokában képesek a szakterületen továbbképezni magukat és alkalmasak a doktori képzésben való részvételre. nappali képzésben Teljesítendő kreditek száma:120 kredit Minimális létszám:1 fő Felvételi követelmények: A hallgatónak a kredit megállapítása alapjául szolgáló ismeretek felsőoktatási törvényben meghatározott összevetése alapján elismerhető legyen legalább kredit a korábbi tanulmányai szerint az alábbi ismeretkörökben: ökológiai és genetikai alapismeretek, vadászati állattan, vadállományok tervezése és szabályozása, élőhely-fejlesztés, vadászati alapismeretek, kinológia, fegyvertan, zárttéri vadgazdálkodás, vadászati módok, üzemgazdaságtan, trófeabírálat, vadbetegségek, műszaki alapismeretek, termőhely-ismerettan, vadállományok tervezése és szabályozása, élőhely-fejlesztés, erdészeti, állattenyésztési, növénytermesztési, vízgazdálkodási alapismeretek, halászati, jogi ismeretek. A mesterképzésben való felvétel feltétele, hogy a felsorolt ismeretkörökben legalább 60 kredittel rendelkezzen a hallgató. A legalább 60 kredit elismerése esetén az intézmény előírhatja, hogy a legfeljebb további 24 kreditet a felsorolt ismeretkörökben a hallgató a mesterfokozat megszerzésére irányuló képzéssel párhuzamosan (a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint) szerezze meg.

7 Növényorvos mesterképzési szak (MSc) Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Budapest, Magyarország (Jelentkezési kód: M3 ) Képzés neve: Növényorvos mesterképzési szak Végzettség: okleveles növényorvos A növénytermesztés több ezeréves története egyben a károsító szervezetek (kártevő állatok, kórokozók, gyomok) elleni védelem, azaz a növényvédelem története is. A növényvédelem korai szakasza szép számmal feljegyez vesztes csatákat, amelynek következménye hatalmas termésveszteség, éhínség, területek elnéptelenedése volt. Növényvédelem nélkül ma sincs eredményes növénytermesztés. Az idők folyamán a növénytermesztés módszerei és a károsítók egyaránt megváltoztak, a védekezés lehetőségei jelentősen fejlődtek. Napjainkban a növényvédelem tudományosan megalapozott módszerei egyre inkább lehetővé teszik a károsítók elleni hatékony, egyben környezetkímélő védelmet és akár a biológiai növényvédelem területén a vegyszer nélküli növényorvoslást is. A sikeres növényvédelem feltételezi a növénytermesztési módszerek alapos ismeretét, a károsító szervezetek és a termesztett növény közötti kölcsönhatás elsajátítását, a növényvédelmi beavatkozás lehetőségeinek és kockázatának felmérését. A képzésen kötelező 4 hét szakmai gyakorlat teljesítése. kredit Felvételi követelmények: A felvételi eljárás során az elérhető maximális pontszám 100 pont. Legfeljebb 30 pont szerezhető az írásbeli vizsgán. Legfeljebb 30 pont szerezhető a motivációs elbeszélgetésen. Legfeljebb 30 pont szerezhető a mesterképzési szakra jelentkezés bemeneti feltételeit teljesítő alapképzési, vagy egyetemi/főiskolai oklevél minősítése alapján. Az egytől ötig terjedő skálán mért minősítést hattal megszorozva kapjuk meg az oklevél minősítésére járó pontot. A mesterképzési szakra jelentkezők legfeljebb 10 többletpontra jogosultak. Az írásbeli vizsga témakörei: általános növényvédelmi és a biológiai ismeretek.

8 Ökológiai gazdálkodási mérnöki mesterképzési szak (MSc) Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Budapest, Magyarország (Jelentkezési kód: M4 ) Képzés neve: Ökológiai gazdálkodási mérnöki mesterképzési szak Végzettség: okleveles ökológiai gazdálkodási mérnök Az Ökológiai gazdálkodási mérnök mesterképzés egyik fő feladata, hogy a környezetkímélő gazdálkodási módok tudományos hátterét vizsgáló, és a gyakorlatba átültető szakemberek képzését biztosítsa. A szak oktatási struktúráját alapvetően jellemzi egyrészt a kreatív, mérnöki elméleti és gyakorlati tevékenységre való felkészítés, másrészt a megszerzett ismeretek birtokában annak lehetősége, hogy a tudományos felkészítési folyamatba, azaz a Ph.D. (doktori) képzésbe a végzett hallgató bekapcsolódhasson. A képzésen kötelező 4 hét szakmai gyakorlat teljesítése. kredit Felvételi követelmények: A felvételi eljárás során az elérhető maximális pontszám 100 pont. Legfeljebb 30 pont szerezhető az írásbeli vizsgán. Legfeljebb 30 pont szerezhető a motivációs elbeszélgetésen. Legfeljebb 30 pont szerezhető a mesterképzési szakra jelentkezés bemeneti feltételeit teljesítő alapképzési, vagy egyetemi/főiskolai oklevél minősítése alapján. Az egytől ötig terjedő skálán mért minősítést hattal megszorozva kapjuk meg az oklevél minősítésére járó pontot. A mesterképzési szakra jelentkezők legfeljebb 10 többletpontra jogosultak. Az írásbeli vizsga témakörei: biológiai alapismeretek, növénytermesztési és állattenyésztési alapismeretek.

9 Mezőgazdasági biotechnológus mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M5 ) Képzés neve: Mezőgazdasági biotechnológus mesterszak Végzettség: Okleveles mezőgazdasági biotechnológus A mesterképzési szak képzési célja, az elsajátítandó szakmai kompetenciák: A képzés célja olyan okleveles mezőgazdasági biotechnológus mérnökök képzése, akik felkészültek a biokémia, mikrobiológia, élettan, a klasszikus és molekuláris genetika és transzgénikus nemesítés, a szaporodásbiológia és szaporításbiológia területén, valamint ismerik és alkalmazzák ezek laboratóriumi gyakorlatát. Elméleti tudásuk, vezetési-szervezési és kommunikációs ismereteik birtokában alkalmasak tervező-fejlesztő mérnöki, kutatói, illetve vezetői munkakörök betöltésére, tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. a) A mesterképzési szakon szerezhető ismeretek: - a biotechnológia, genomika és géntechnológia különböző területeinek elméleti és speciális gyakorlati ismeretei, - a mezőgazdaság biológiai alapjait jelentő termesztett növény és tenyésztett állatfajokkal kapcsolatos genomikai, molekuláris biológiai, genetikai, biotechnológiai, szaporodásbiológiai, géntechnológiai, molekuláris nemesítési ismeretek, - az in vitro és in vivo reprodukciós technikák ismerete; - a mezőgazdasági biotechnológia és géntechnológia molekuláris módszereinek ismerete, - a mezőgazdasági biotechnológiához és géntechnológiához kapcsolódó jogi és közgazdasági ismeretek; b) a mesterképzési szakon végzettek alkalmasak: - korszerű biotechnológiai eljárások alkalmazására, génmanipuláció elvégzésére, illetve fejlesztőmérnöki és felelős szakmai feladatok ellátására, - biotechnológiai kutatások elvégzésére, ismereteik továbbfejlesztésére, a legújabb biotechnológiai módszerek növénytermesztési, kertészeti és állattenyésztési alkalmazására és a gyakorlati bevezetés irányítására, - az államigazgatásban, különböző nemzetközi szervezetekben, agrárkamarában, mezőgazdasági szövetkezetekben stb. biotechnológus szakértői és szaktanácsadói munkakörök ellátására, - a szakterület problémáinak felismerésére, érdemi és használható megoldások kidolgozására, tervezési fejlesztési és kutatási feladatok elvégzésére, - mérnöki készséget megkövetelő kutatási és fejlesztési programok, projektek és pályázatok összeállítására, kivitelezésére. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg. Specializáció:: Növény biotechnológus, Állat biotechnológus

10 Növénytermesztő mérnöki mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M6 ) Képzés neve: Növénytermesztő mérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles növénytermesztő mérnök A képzés célja olyan növénytermesztő mérnökök képzése, akik széles természettudományi-, termesztéstechnológiai- növényvédelmi- növénynemesítési-és élelmiszergazdasági komplex ismeretekkel rendelkeznek. A végzett hallgatók a szántóföldi növények, elsősorban a gabonanövények, ipari- és olajnövények, takarmánynövények és energianövények profi szintű termesztéséhez szükséges megszerzett ismereteik birtokában alkalmasak a szántóföldi növénytermesztés szervezési és irányítási folyamatainak vezetésére. Alkalmasak tervező-fejlesztő mérnöki, kutatói, illetve vezetői munkakörök betöltésére, valamint tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. a) A mesterképzési szakon végzettek ismerik: a legkorszerűbb termesztéstechnológiai ismereteket, a növénytermesztés természettudományos alapjait, a növénytermesztés műszaki hátterét, az egészséges, magas biológiai értékű termékek előállításának módszerét, a gazdasági, humán, környezeti és minőségbiztosítási rendszereket, a fenntartható gazdálkodás, a mezőgazdaság műszaki- technológiai fejlesztés alapelveit. b) A mesterképzési szakon végzettek alkalmasak: növénytermesztési projektek tudományos alapossággal történő önálló kidolgozására, koordinálására, vezetésére, ellenőrzésére, korszerű termesztéstechnológiai és kutatási ismeretek adaptálására, a szakterület problémáinak felismerésére, használható megoldások kidolgozására, innovációs, tervezési, fejlesztési és kutatási feladatok elvégzésére, növénytermesztési szaktanácsadási feladatok ellátására, pályázati tevékenység menedzselésére, növénytermelési folyamatok szervezésére, ellenőrzésére, valamint kutatási eredmények gyakorlati megvalósítására, mezőgazdasági, vidékfejlesztési térségi és régiós szak- és közigazgatási feladatok ellátására, az adott tájra adaptálható környezetorientált növénytermesztési, agroökológiai és talajművelési technológiák tervezésére, irányítására, bemutató farmok és projektek létesítésére, minőségi termék előállítás biztonságát, ezáltal a piaci viszonyok harmóniáját fenntartó gazdasági társaságok, farmgazdaságok vezetésére. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg.

11 Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M7 ) Képzés neve: Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnök A képzés célja olyan takarmányozási és takarmánybiztonsági szakemberek képzése, akik rendelkeznek a takarmányozási és takarmánygazdálkodási szakágazatokkal kapcsolatos korszerű, alapelveiben az Európai Unió szabályrendszerében foglaltakkal azonos szemléletű, komplex ismeretanyaggal és felkészültek a takarmányozási ipar, valamint a takarmánygazdálkodás teljes vertikumának termékfejlesztési, termékelőállítási, ökonómiai, környezetvédelmi és minőségbiztosítási szakterületein mérnöki szintű tervezői és irányítói feladatok ellátására. A mesterszakon végzettek megszerzett ismereteik birtokában felkészültek arra, hogy munkájuk során a fenntarthatóság elvét képviseljék. A mesterszakon elsajátított ismeretek birtokában alkalmasak tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. a) A mesterképzési szakon végzettek ismerik: biztonságos és környezetbarát takarmányozást, takarmányozás élettant, takarmánygyártást, takarmányozás technológiáit, takarmányozás higiénia és állategészségügyi kérdéseit, takarmányozás ökonómiáját, takarmány-receptúra készítés és takarmány gyártás számítástechnikai kérdéseit. b) A mesterképzési szakon végzettek alkalmasak: termékpálya szemléletű minőségi termék előállításra, állati takarmányok előállítására, azok minőségének megóvására, hasznosítható természeti, gazdasági és társadalmi erőforrások felismerésére és komplex értékelésére, munkaterv és program készítésére és végrehajtására, az agrárgazdaság és az agrárpolitika különböző döntési folyamataiban való részvételre, a szakigazgatásban és az egyéb állami intézményrendszerekben szakértői feladatok ellátására, szakágazati szaktanácsadás művelésére, egyéni és társas vállalkozások működtetésére, takarmányozási kísérleti munkában való részvételre. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg.

12 Vadgazda mérnöki mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M8 ) Képzés neve: Vadgazda mérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles vadgazda mérnök A képzés célja olyan okleveles vadgazda mérnökök képzése, akik szakterületük gyakorlati műveléséhez és irányításához, illetve annak ellenőrzéséhez szükséges szakmai, természettudományi, valamint szakterületük gyakorlásához megfelelő műszaki és gazdasági ismeretekkel rendelkeznek. A mesterszakon megszerzett ismeretek birtokában képesek a szakterületen továbbképezni magukat és alkalmasak a doktori képzésben való részvételre. a) A mesterképzési szakon szerezhető ismeretek: a vadgazdálkodás elméleti és gyakorlati ismeretei, ökológiai, genetikai és vadegészségügyi ismeretek, a vadbiológia elméleti és tudományos területein szerzett ismeretek, térinformatikai, monitoring-módszertani ismeretek, piaci és gazdálkodási ismeretek; b) a mesterképzési szakon végzettek alkalmasak: térinformatikai módszerek alkalmazására a vadgazdálkodás tervezésében, monitoring rendszer megtervezésére, üzemeltetésére és az eredmények kiértékelésére, valamint a vadállomány és élőhelye állapotának folyamatos feltérképezésére, környezeti hatásvizsgálatok elvégzésére, a vadállomány tartásával járó környezeti terhelések becslésére, a vadállomány kezelési módjainak értékelésére, annak a génkészletre gyakorolt esetleges hatásának értékelésére, a vadbetegségek felismerésére és tevékeny részvételre azok leküzdésében, a vadgazdálkodásból származó termékek piacra vitelére, képesek szakmai konzultációra a vadgazdálkodást érintő kérdésekben, a vadgazdálkodási ágazatot a hazai jogszabályoknak, az európai uniós és egyéb nemzetközi normáknak megfelelően tudják irányítani, pályázati tevékenység folytatására a vadállomány védelmével és annak a nagyközönség számára történő bemutatására. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg.

13 Környezetgazdálkodási agrármérnöki mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M9 ) Képzés neve: Környezetgazdálkodási agrármérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök A képzés célja olyan környezetgazdálkodási agrármérnökök képzése, akik megszerzett természettudományi és környezettudományi ismereteik birtokában alkalmasak a szakterületüknek megfelelő termelési folyamatok, illetőleg minőségbiztosítási szolgáltatások irányítási feladatainak ellátására és azok felügyeletére, a mezőgazdaság és a környezet széles értelmű kapcsolatrendszerének figyelembevételével. Alkalmasak vezetői, illetve kutatói munkakörök betöltésére, valamint tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. a) A mesterképzési szakon végzettek ismerik: a legkorszerűbb termesztéstechnológiai ismereteket, a mezőgazdasági termelés természettudományos alapjait, a mezőgazdasági termelés és környezet viszonyát, a természetes környezet megóvásának alapelveit, az egészséges, magas biológiai értékű termékek előállításának alapjait, környezetvédelmi előírásokat, a fenntartható gazdálkodás, a mezőgazdaság műszaki- technológiai fejlesztés alapelveit. b) A mesterképzési szakon végzettek alkalmasak: önálló, környezetszemléletű gazdálkodásra, korszerű mezőgazdasági technológiák alkalmazására, fejlesztésére, agrár és környezetvédelmi szakigazgatási alap- és irányítói feladatok ellátására, megfelelő gyakorlat megszerzése után a regionális és határokon átnyúló agrár és környezeti konfliktusok kezelésére, megoldási javaslatok kidolgozására és kivitelezésre, agro-ökológiai potenciál különböző léptékű felmérésére és fenntartható kezelésére a térségi, települési és birtok szintű tervezési folyamatokban, természetes biológiai alapú környezetvédelmi technológiák tervezésére, fejlesztésére, kivitelezésére és ellenőrzésére, vállalatok környezetirányítási rendszerének tervezésére, települési környezetgazdálkodási, hulladékgazdálkodási feladatok tervezésére, irányítására, az agrár-környezetgazdálkodási célprogramok térségi, települési és birtok szintű adaptációjára, tervezésére, valamint szaktanácsadásra, ellenőrzésre. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg.

14 Állattenyésztő mérnöki mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M10 ) Képzés neve: Állattenyésztő mérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles állattenyésztő mérnök A képzés célja olyan okleveles állattenyésztő mérnökök képzése, akik természettudományos, agrár-műszaki, élelmiszergazdasági, termék-feldolgozási és állattudományi ismereteik birtokában képesek az állatitermék-termelés, feldolgozás, értékesítés, szakmai feladatai megoldására, továbbá az állattenyésztés területén tervező, szintetizáló kutatási és innovációs tevékenység végzésére. A végzettek alkalmasak tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. a) A mesterképzési szakon végzettek ismerik: az állatitermék-termelés, feldolgozás, értékesítés elméletét és gyakorlatát, az állatitermék-előállítás minőségi, élelmiszerbiztonsági, környezetvédelmi előírásait, jogi és közgazdasági szabályozó rendszerét, az állattenyésztés természettudományi alapjait, az állatvédelem, és állat-egészségügyi igazgatás szabályait, a korszerű állattartási technológiákat, az állatjóléti előírásokat. b) A mesterképzési szakon végzettek alkalmasak: az állati termékek termelési, feldolgozási és értékesítési folyamatainak tervezésére, szervezésére és irányítására, az innovációs folyamatokban történő alkotó részvételre, új technológiák és módszerek kidolgozására és bevezetésére, a termelőüzem agroökológiai potenciáljához optimális megoldások kifejlesztésére és önálló megvalósítására, az állattenyésztési ágazatok technológiai változatainak kimunkálására, komplex technológiai rendszerek kidolgozására és azok adaptálására, a gazdasági állatfajok tenyésztő-nemesítő munkájának tervezésére, irányítására, az állattenyésztés, a kutatásfejlesztés és a szaktanácsadás koordinációjára, vidékfejlesztési feladatok ellátására, önálló kutatás végzésére a természettudomány és az agrártudomány területén. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg.

15 Környezetmérnöki mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő /szie-mkk-msc-kornyezetmernoki (Jelentkezési kód: M11 ) Képzés neve: Környezetmérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles környezetmérnök A képzés célja olyan korszerű természettudományos, ökológiai, műszaki, közgazdasági és irányítási ismeretekkel rendelkező környezetmérnökök képzése, akik képesek a meglévő, ill. potenciális környezeti veszélyek azonosítására, felmérésére, a környezeti károk megelőzésére, ill. csökkentésére, továbbá kárelhárítási projektek irányítására. Megfelelő technológiai megoldásokat dolgoznak ki és alkalmaznak a környezeti szennyezések megelőzésére. A végzett okleveles környezetmérnökök Ph.D. képzésen folytathatják tanulmányaikat. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg. Növényorvosi mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M12 ) Képzés neve: Növényorvosi mesterszak Végzettség: Okleveles növényorvos A képzés célja olyan okleveles növényorvosok képzése, akik ismerik a növények termesztésével és védelmével, az egészséges élelmiszerek és takarmányok előállításával és minőségük biztosításával kapcsolatos rendszabályokat, folyamatokat; továbbá a növények termesztésének kockázatait, károsítóit, a védelemhez használt növényvédő szerek, vegyületeinek hatásmechanizmusát, munka- és élelmiszerhigiénés, valamint munkavédelmi előírásait, azok környezeti és humán vonatkozású összefüggéseit. Képesek az agrártudomány területén, a képzés során elsajátított mezőgazdasági, növényvédelmi, természettudományi, műszaki, társadalomtudományi és gazdasági alapismeretek szintetizáló alkalmazására. Cél továbbá a tudományos, doktori és szakirányú továbbképzésben történő részvételre. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg.

16 Természetvédelmi mérnöki mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M13 ) Képzés neve: Természetvédelmi mérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles természetvédelmi mérnök A képzés célja okleveles természetvédelmi mérnökök képzése, akik képesek a természetvédelem általános és sajátos feladatainak megtervezésére, szervezésére és irányítására. Megszerzett elméleti tudásuk alkalmazása során hatékonyan érvényesítik a természetvédelmi elveket és előírásokat. A mesterszakon elsajátított ismeretek birtokában alkalmasak tanulmányaik szakirányú továbbképzés, illetve doktori képzés keretében történő folytatására. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg. Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki mesterszak, MSc Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Magyarország, Gödöllő (Jelentkezési kód: M14 ) Képzés neve: Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki Végzettség: Okleveles mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök A mesterképzési szak képzési célja, az elsajátítandó szakmai kompetenciák: A képzés célja mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnökök képzése, akik a mesterképzésben megszerzett ismeretek birtokában képesek a mezőgazdasági vízgazdálkodás szakterületén belül a fenntartható integrált vízgazdálkodás eszközrendszerének kreatív mérnöki alkalmazására. A képzettségük birtokában magas szinten képesek együttműködni szakterületéhez kapcsolódó hazai és nemzetközi feladatok megoldásában. Alkalmasak a tervező-fejlesztő mérnöki, kutatói, illetve vezetői munkakörök betöltésére. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására. A képzéshez kapcsolt szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat időtartama legalább 4 hét, amelyet a felsőoktatási intézmény tanterve határoz meg.

17 Agrármérnöki mester szak, MSc Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. (Jelentkezési kód: M15 ) Képzés neve: Agrármérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles Agrármérnök A képzés célja olyan okleveles agrármérnökök képzése, akik képesek a mesterszakon elsajátított mezőgazdasági, természettudományi, műszaki, társadalomtudományi és gazdasági alapismeretek szintetizáló alkalmazására az agrártudományok területén. A végzettek alkalmasak a szakterületen folyó tudományos munkába való bekapcsolódásra, valamint doktori képzésben és szakirányú továbbképzésben történő részvételre. Felvételi követelmények: Oklevél átlagának 19-szerezése Agrár-mérnöktanár mester szak, MSc Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. (Jelentkezési kód: M16 ) Képzés neve: Agrár-mérnöktanár mesterszak Végzettség: Okleveles Agrár-mérnöktanár (mezőgazdasági mérnök) Az agrár mérnöktanár szak, mint mesterképzés szorosan kapcsolódik az agrár képzési terület különböző szakágaihoz, összhangban az OKJ szakmacsoportjaival. Az agrár mérnöktanár képzés az iskolai rendszerű és az iskolarendszeren kívüli szakképzésben a szakmai elméleti oktatás szervezésére, vezetésére valamint oktatási tevékenységre való felkészítés, amely kiterjed az elméleti tantárgyakhoz kapcsolódó laboratóriumi foglalkozások, valamint a vállalati képzőhelyeken folytatott üzemi (tangazdasági) gyakorlatok megszervezésére. A képzés felkészít a neveléstudományi és a szakterületi doktori képzésekre, valamint a kutató-fejlesztő munkára is. Felvételi követelmények: Oklevél átlagának 19-szerezése

18 Állattenyésztő mérnöki mester szak, MSc Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. (Jelentkezési kód: M17 ) Képzés neve: Állattenyésztő mérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles Állattenyésztő mérnök A képzés célja olyan okleveles állattenyésztő mérnökök képzése, akik természettudományos, agrár-műszaki, élelmiszergazdasági, termék-feldolgozási és állattudományi ismereteik birtokában képesek az állatitermék-termelés, feldolgozás,értékesítés, szakmai feladatai megoldására, továbbá az állattenyésztés területén tervező,szintetizáló kutatási és innovációs tevékenység végzésére. A végzettek alkalmasak tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. Felvételi követelmények: Oklevél átlagának 19-szerezése Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnöki mester szak, MSc Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. (Jelentkezési kód: M18 ) Képzés neve: Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök A képzés célja olyan élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnökök képzése, akik mikrobiológiai, molekuláris biológiai, toxikológiai, analitikai ismereteik birtokában hatékonyan tudják felügyelni és ellenőrizni a biztonságos és kiváló minőségű, az emberi táplálkozásra minden tekintetben alkalmas élelmiszer-előállítás folyamatát és forgalmazását. A mesterszakon elsajátított ismeretek alapján a végzettek alkalmasak tanulmányaik doktori (PhD) képzés keretében történő folytatására.

19 Környezetgazdálkodási agrármérnöki mester szak, MSc Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. (Jelentkezési kód: M19 ) Képzés neve: Környezetgazdálkodási agrármérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles Környezetgazdálkodási agrármérnök A képzés célja olyan környezetgazdálkodási agrármérnökök képzése, akik megszerzett természettudományi és környezettudományi ismereteik birtokában alkalmasak a szakterületüknek megfelelő termelési folyamatok, illetőleg minőségbiztosítási szolgáltatások irányítási feladatainak ellátására és azok felügyeletére, a mezőgazdaság és a környezet széles értelmű kapcsolatrendszerének figyelembevételével. Alkalmasak vezetői, illetve kutatói munkakörök betöltésére, valamint tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. Felvételi követelmények: Oklevél átlagának 19-szerezése Mezőgazdasági biotechnológus mester szak, MSc Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. (Jelentkezési kód: M20 ) Képzés neve: Mezőgazdasági biotechnológus mesterszak Végzettség: Okleveles Mezőgazdasági biotechnológus A képzés célja olyan okleveles mezőgazdasági biotechnológus mérnökök képzése, akik felkészültek a biokémia, mikrobiológia, élettan, a klasszikus és molekuláris genetika és transzgénikus nemesítés, a szaporodásbiológia és szaporításbiológia területén, valamint ismerik és alkalmazzák ezek laboratóriumi gyakorlatát. Elméleti tudásuk, vezetési-szervezési és kommunikációs ismereteik birtokában alkalmasak tervező-fejlesztő mérnöki, kutatói, illetve vezetői munkakörök betöltésére, tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. Felvételi követelmények: Oklevél átlagának 19-szerezése

20 Növényorvosi mester szak, MSc Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. (Jelentkezési kód: M21 ) Képzés neve: Növényorvosi mesterszak Végzettség: Okleveles Növényorvos A képzés célja olyan okleveles növényorvosok képzése, akik ismerik a növények termesztésével és védelmével, az egészséges élelmiszerek és takarmányok előállításával és minőségük biztosításával kapcsolatos rendszabályokat, folyamatokat; továbbá a növények termesztésének kockázatait, károsítóit, a védelemhez használt növényvédő szerek, vegyületeinek hatásmechanizmusát, munka- és élelmiszerhigiénés, valamint munkavédelmi előírásait, azok környezeti és humán vonatkozású összefüggéseit. Képesek az agrártudomány területén, a képzés során elsajátított mezőgazdasági, növényvédelmi, természettudományi, műszaki, társadalomtudományi és gazdasági alapismeretek szintetizáló alkalmazására. Cél továbbá a tudományos, doktori és szakirányú továbbképzésben történő részvételre. Felvételi követelmények: Oklevél átlagának 19-szerezése Vidékfejlesztési agrármérnöki mester szak, MSc Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. (Jelentkezési kód: M22 ) Képzés neve: Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak Végzettség: Okleveles Vidékfejlesztési agrármérnök A képzés célja olyan vidékfejlesztő agrármérnökök képzése, akik megszerzett ismereteik birtokában az erőforrások optimális felhasználását biztosító termelő, elosztó és szabályozási, valamint a termeléssel, a szolgáltatásokkal összefüggő szervezési és irányítási folyamatokat felügyelik. Alkalmasak tervező-fejlesztő mérnöki, kutatói, illetve vezetői munkakörök betöltésére, valamint tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására. Felvételi követelmények: Oklevél átlagának 19-szerezése

1. A mesterképzési szak megnevezése: takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki

1. A mesterképzési szak megnevezése: takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki 1. A mesterképzési szak megnevezése: takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: végzettségi

Részletesebben

12. NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK. 1. A mesterképzési szak megnevezése: növényorvosi (Plant Protection)

12. NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK. 1. A mesterképzési szak megnevezése: növényorvosi (Plant Protection) 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet Hatályos: 2016.09.02-12. NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK 1. A mesterképzési szak megnevezése: növényorvosi (Plant Protection) 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi

Részletesebben

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A DEBRECENI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A DEBRECENI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A DEBRECENI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA Teljes kreditértékkel Mesterszak beszámítható alapképzési szak AGRÁR KÉPZÉSI TERÜLET Kreditelismeréssel beszámítható alapképzési

Részletesebben

ÁLLATTENYÉSZTŐ MÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (ÁMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

ÁLLATTENYÉSZTŐ MÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (ÁMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI ÁLLATTENYÉSZTŐ MÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (ÁMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. A mesterképzési szak megnevezése: állattenyésztő mérnöki 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a

Részletesebben

NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK (NOM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK (NOM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK (NOM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. A mesterképzési szak megnevezése: növényorvosi 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben

Részletesebben

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A SZENT ISTVÁN EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A SZENT ISTVÁN EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A SZENT ISTVÁN EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA Mesterszak Teljes kreditértékkel beszámítható alapképzési szak GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR Marketing Nemzetközi

Részletesebben

KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (KMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (KMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (KMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. A mesterképzési szak megnevezése: környezetgazdálkodási agrármérnöki 2. A mesterképzési szakon szerezhető

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR MEZŐGAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETTECHNIKAI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA NYÍREGYHÁZA 2012

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR MEZŐGAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETTECHNIKAI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA NYÍREGYHÁZA 2012 A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR MEZŐGAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETTECHNIKAI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA A Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Karán a mezőgazdasági mérnök, illetve

Részletesebben

PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS

PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS Képzések Magyar nyelvű képzéseket az alábbi MSc szakokon indítunk 1. Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnök 2. Agrármérnök 3. Növényorvos 4. Mezőgazdasági biotechnológus

Részletesebben

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök:

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök: Vállalkozásfejlesztés MSc szak A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, korszerű és magas színvonalú elsajátított elméleti és módszertani ismeretanyag

Részletesebben

ÉLELMISZERBIZTONSÁGI ÉS -MINŐSÉGI MÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (ÉMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

ÉLELMISZERBIZTONSÁGI ÉS -MINŐSÉGI MÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (ÉMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI ÉLELMISZERBIZTONSÁGI ÉS -MINŐSÉGI MÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK (ÉMM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. A mesterképzési szak megnevezése: élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki 2. A mesterképzési szakon

Részletesebben

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc szak

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc szak Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc szak A képzés célja olyan gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökök képzése, akik képesek a termeléssel, szolgáltatással, szaktanácsadással összefüggő szervezési

Részletesebben

KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (KGB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (KGB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (KGB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. Az alapképzési szak megnevezése: környezetgazdálkodási agrármérnöki 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (GVB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (GVB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (GVB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. Az alapképzési szak megnevezése: gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki 2. Az alapképzési szakon

Részletesebben

PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS. Képzések Magyar nyelvű képzéseket az alábbi MSc szakokon indítunk

PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS. Képzések Magyar nyelvű képzéseket az alábbi MSc szakokon indítunk PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS Képzések Magyar nyelvű képzéseket az alábbi MSc szakokon indítunk 1. Agrármérnöki Mester Szak 2. Növényorvosi Mester Szak Feltételek Összesen 100 hallgató vehet részt

Részletesebben

A Vállalati információs nap a felsőfokú duális képzésről 2015

A Vállalati információs nap a felsőfokú duális képzésről 2015 A Vállalati információs nap a felsőfokú duális képzésről 2015 Agrár szakbizottság Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid Budapest, 2015. november 10. Alapképzésben az alábbi képzési szakok közül választhat a hallgató

Részletesebben

NÖVÉNYTERMESZTŐ MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (NTB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

NÖVÉNYTERMESZTŐ MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (NTB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI NÖVÉNYTERMESZTŐ MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (NTB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. Az alapképzési szak megnevezése: növénytermesztő mérnöki 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK A Debreceni Egyetem képzési programja 2007 GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK Indított szakirányok: o Agrárgazdasági o Regionális és vidékfejlesztési Képzési terület, képzési ág: Agrár

Részletesebben

Az A-MGM-BSc-N-G kódú, Mezőgazdasági mérnöki szak mintatanterve 2017

Az A-MGM-BSc-N-G kódú, Mezőgazdasági mérnöki szak mintatanterve 2017 Az AMGMBScNG kódú, Mezőgazdasági mérnöki szak mintatanterve 2017 Természettudomámyos alapismeretek Teljesítendő minimális kredit: 1 Az általános és specifikus mezőgazdasági ismeretek megértéséhez és elsajátításához

Részletesebben

Informatikus és szakigazgatási agrármérnök BSc szak

Informatikus és szakigazgatási agrármérnök BSc szak Informatikus és szakigazgatási agrármérnök BSc szak A képzés célja olyan szakigazgatási agrármérnökök képzése, akik az elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteik birtokában képesek a termeléssel, szolgáltatással

Részletesebben

INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK

INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK Indított szakirányok: Szakigazgatási, Informatikai Képzési terület, képzési ág: Agrár képzési terület; Gazdasági, vidékfejlesztési és informatikus agrármérnöki

Részletesebben

Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök

Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézet Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, illetve Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök levelező szakirányú továbbképzési

Részletesebben

Föld, víz, levegő, élettér

Föld, víz, levegő, élettér DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR KÖRNYEZET- ÉS VEGYÉSZMÉRNÖKI TANSZÉK A környezetmérnöki MSc szak bemutatkozása Föld, víz, levegő, élettér DE DEBRECENI EGYETEM 15 Kar MK MŰSZAKI KAR A RÉGIÓ MŰSZAKI KÉPZŐHELYE

Részletesebben

KÖRNYEZETMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK

KÖRNYEZETMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK KÖRNYEZETMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK 1. A mesterképzési szak megnevezése: környezetmérnöki (Environmental Engineering) 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi

Részletesebben

KÖRNYEZETTUDOMÁNY MSc. KÖRNYEZETMÉRNÖK MSc. mesterképzés

KÖRNYEZETTUDOMÁNY MSc. KÖRNYEZETMÉRNÖK MSc. mesterképzés KÖRNYEZETTUDOMÁNY MSc KÖRNYEZETMÉRNÖK MSc mesterképzés KÖRNYEZETMÉRNÖK MSc SZAK A környezettudománnyal, környezetvédelemmel kapcsolatos képzések a Szegedi Tudományegyetemen komoly múltra tekintenek vissza.

Részletesebben

INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK

INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK A Debreceni Egyetem képzési programja 2007 INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK Indított szakirányok: Szakigazgatási, Informatikai Képzési terület, képzési ág: Agrár képzési terület; Gazdasági,

Részletesebben

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK Az alapszak képzési célja A képzés célja olyan közgazdász tisztek képzése, akik a képzés során

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

SZIE-KETK. Intézmény elérhetősége:

SZIE-KETK. Intézmény elérhetősége: SZE-KETK ntézmény elérhetősége: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. Telefon: (1) 305-7596, (1) 305-7568, (1) 305-7569 E-mail: kertk.felveteli@szie.hu Honlap: http://kertk.szie.hu AZ ELEKTRONKUS JELENTKEZÉS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 2014 februárjában induló ANYAGMÉRNÖK és KOHÓMÉRNÖK mesterszakokról

TÁJÉKOZTATÓ. a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 2014 februárjában induló ANYAGMÉRNÖK és KOHÓMÉRNÖK mesterszakokról TÁJÉKOZTATÓ a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 201 februárjában induló ANYAGMÉRNÖK és KOHÓMÉRNÖK mesterszakokról A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara felvételt hirdet a 201 februárjában

Részletesebben

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés (Szakirányú továbbképzési (szakmérnöki) szak) Munkarend: Levelező Finanszírozási forma: Költségtérítéses Költségtérítés (összesen): 375 000 Ft

Részletesebben

GÉPÉSZMÉRNÖKI SZAK ( BSc.)

GÉPÉSZMÉRNÖKI SZAK ( BSc.) NYÍREGYH REGYHÁZI FŐISKOLAF MŰSZAKI ÉS S MEZŐGAZDAS GAZDASÁGI GI FŐISKOLAI KAR Alapszakjaink (2009): 1. KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI SZAK ( BSc.) 2. MEZŐGAZDASÁGI és ÉLELMISZERIPARI GÉPÉSZMÉRNÖKI SZAK ( BSc.) 3.

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Agrár és Vidékfejlesztési Tanszék KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI

Részletesebben

Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök

Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök levelező szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei Budapest 2013 Nyomtatott kommunikáció

Részletesebben

Szakképzettség megnevezése: okleveles közgazdász, számvitel szakon

Szakképzettség megnevezése: okleveles közgazdász, számvitel szakon Számvitel MA szak A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a nemzetközi összehasonlításban versenyképes, korszerű elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítását követően képesek a gazdálkodó egységek

Részletesebben

MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak megnevezése: műszaki menedzser 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: végzettségi

Részletesebben

Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézet. Növénytermesztı mérnök BSc

Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézet. Növénytermesztı mérnök BSc Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézet Növénytermesztı mérnök BSc A növénytermesztés célterületei humán táplálkozás állat Növény A növénytermesztés célterületei humán táplálkozás állat Növény ipari

Részletesebben

KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖK FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖK FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖK FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. A felsőoktatási szakképzés megnevezése: környezetgazdálkodási agrármérnök felsőoktatási szakképzés (Agricultural

Részletesebben

SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR

SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR ÁLTALÁNOS ORVOS OSZTATLAN SZAK A mesterképzési szak megnevezése: általános orvos (Medicine) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség

Részletesebben

Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 212

Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 212 Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév(ek) Dr. Szabó Rita Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 212 E-mail(ek)

Részletesebben

SZF. Intézmény elérhetősége:

SZF. Intézmény elérhetősége: SZF Intézmény elérhetősége: 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. Telefon: (56) 510-300 Fax: (56) 340-106 E-mail: tanhiv@szolf.hu Honlap: http://www.szolf.hu AZ ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉS ÉS A DOKUMENTUMOK

Részletesebben

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar VÉDELMI IGAZGATÁSI ALAPSZAK

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar VÉDELMI IGAZGATÁSI ALAPSZAK Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar VÉDELMI IGAZGATÁSI ALAPSZAK Az alapszak képzési célja A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik korszerű általános és szakmai ismereteik,

Részletesebben

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont, 2632 Letkés Dózsa György út 22. IDŐ ELŐADÁS SZAKTANÁCSADÁS KÉPZÉS 2014.09.27 Innováció a helyi gazdaság integrált

Részletesebben

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége:

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége: SZIE-GTK Intézmény elérhetősége: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Telefon: (28) 522-090 Fax: (28) 522-040 E-mail: katona.laszlone@gtk.szie.hu Honlap: http://www.gtk.szie.hu Felvételivel kapcsolatos egyéb

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS. 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS. 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben

Részletesebben

Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember

Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember levelező szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei Budapest, 2013. CSOMAGOLÁSTECHNOLÓGUS

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar TELEPÜLÉS- ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MENEDZSMENT szakirányú továbbképzési szak A 21. században a település- és területfejlesztés fontossága várhatóan tovább növekszik.

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Államtudományi és Közigazgatási Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Államtudományi és Közigazgatási Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Vízügyi közigazgatási szakokleveles tanácsadó szakirányú továbbképzési szak Képzési program Szakfelelős: Dr. Imre Miklós egyetemi docens

Részletesebben

ALAPKÉPZÉSBEN, OSZTATLAN KÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK. A szakokhoz kapcsolódó részletes információk a szak nevére kattintva olvashatók.

ALAPKÉPZÉSBEN, OSZTATLAN KÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK. A szakokhoz kapcsolódó részletes információk a szak nevére kattintva olvashatók. SZIE-GTK Intézmény elérhetősége: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Telefon: (28) 522-090 Fax: (28) 522-040 E-mail: katona.laszlone@gtk.szie.hu Honlap: http://www.gtk.szie.hu Felvételivel kapcsolatos egyéb

Részletesebben

NÖVÉNYTERMESZTŐ ÉS NÖVÉNYVÉDŐ TECHNOLÓGUS FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Műszaki és Gépészeti Tanszék

NÖVÉNYTERMESZTŐ ÉS NÖVÉNYVÉDŐ TECHNOLÓGUS FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Műszaki és Gépészeti Tanszék NÖVÉNYTERMESZTŐ ÉS NÖVÉNYVÉDŐ TECHNOLÓGUS FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Műszaki és Gépészeti Tanszék Választhatóság Ssz. NÖVÉNYTERMESZTŐ ÉS NÖNÉNYVÉDŐ TECHNOLÓGUS FELSŐFOKÚ

Részletesebben

Környezetgazdálkodási agrármérnök MSc Záróvizsga TÉTELSOR

Környezetgazdálkodási agrármérnök MSc Záróvizsga TÉTELSOR Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet H-4002 Debrecen, Böszörményi út 138, Pf.: 400 Tel: 52/512-900/88456, email: tamas@agr.unideb.hu Környezetgazdálkodási

Részletesebben

SZIE-MKK. Intézmény elérhetősége:

SZIE-MKK. Intézmény elérhetősége: SZE-MKK ntézmény elérhetősége: 2100 Gödöllő, Páter Károly u.1. Telefon: (28) 522-059, (28) 522-000/1036 Fax: (28) 410-804 E-mail: tanulmanyi@mkk.szie.hu Honlap: http://www.mkk.szie.hu AZ ELEKTRONKUS JELENTKEZÉS

Részletesebben

Károly Róbert Főiskola költségvetési alapokmánya

Károly Róbert Főiskola költségvetési alapokmánya Károly Róbert Főiskola költségvetési alapokmánya 1. Fejezet száma, megnevezése: XX. Oktatási Minisztérium 2. A költségvetési szerv a) azonosító adatai: - törzskönyvi nyilvántartási száma: 597649000 - megnevezése:

Részletesebben

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Tanulmányi tájékoztató Programozó informatikus szakirányú továbbképzési szak Kecskemét 2017-től 1 A tantárgyleírásokat a NJE GAMF Műszaki és Informatikai

Részletesebben

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Előadás- képzés-szaktanácsadás a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület szervezésében Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont (2632, Letkés

Részletesebben

MESTERKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK

MESTERKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK MESTERKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK EKE-AVK (Gyöngyösi Campus) Személyes megjelenést igénylő vizsgaformák szakmai készség és motiváció alapján (Í+Sz) EKE-BTK (Egri Campus) Képz. Munkarend forma (félév)

Részletesebben

MÉK. Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar. Környezetgazdálkodási agármérnöki. Alapképzési szak: Környezetgazdálkodási agármérnöki

MÉK. Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar. Környezetgazdálkodási agármérnöki. Alapképzési szak: Környezetgazdálkodási agármérnöki MÉK Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Alapképzési szak: Mesterképzési szak: Szakirányú továbbképzési szak: Felsőfokú szakképzés: Környezetgazdálkodási agármérnöki Állattenyésztő mérnöki Élelmiszermérnöki

Részletesebben

Élelmiszerlánc minőségügyi szakmérnöki szak

Élelmiszerlánc minőségügyi szakmérnöki szak Élelmiszerlánc Minőségügyi és Élelmiszerlánc Minőségirányítási szakirányú továbbképzés A szakirányú továbbképzésben résztvevők megismerik és elsajátítják: A két képzés törzstárgyai azonosak, amelyek, egyrészt

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Tudományterület, tudományág: gazdaságtudományok Képzési forma: levelező A szakért felelős kar: Gazdálkodástudományi és

Részletesebben

Külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója

Külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója Külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója A képzés célja: A Külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzés célja a kortárs diplomácia és nemzetközi kapcsolatok működésének magasabb

Részletesebben

Tervezet. a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői tevékenységről szóló 378/2007. ( XII.23.) Korm. rendelet módosításáról

Tervezet. a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői tevékenységről szóló 378/2007. ( XII.23.) Korm. rendelet módosításáról 1 KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/472/2008. Tervezet a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői tevékenységről szóló 378/2007. ( XII.23.) Korm. rendelet módosításáról

Részletesebben

Oktatási területeink. Informatika. Szak- és közigazgatás. Agrárgazdaság. Vidékfejlesztés. Üzleti közgazdaság

Oktatási területeink. Informatika. Szak- és közigazgatás. Agrárgazdaság. Vidékfejlesztés. Üzleti közgazdaság Oktatási területeink Informatika Agrárgazdaság Szak- és közigazgatás Üzleti közgazdaság Vidékfejlesztés Felvételt nyert hallgatók száma Államilag finanszírozott hallgatók száma Költségtérítéses hallgatók

Részletesebben

SZIE-TÁJK. Intézmény elérhetősége:

SZIE-TÁJK. Intézmény elérhetősége: SZIE-TÁJK Intézmény elérhetősége: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. Telefon: (1) 305-7291 E-mail: tajk.felveteli@szie.hu Honlap: http://www.tajk.szie.hu AZ ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉS ÉS A DOKUMENTUMOK ELEKTRONIKUS

Részletesebben

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége:

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége: SZIE-GTK Intézmény elérhetősége: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Telefon: (28) 522-090 Fax: (28) 522-040 E-mail: katona.laszlone@gtk.szie.hu Honlap: http://www.gtk.szie.hu Felvételivel kapcsolatos egyéb

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 237/2006. (XI. 27.) Korm. rendelet, valamint a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR (NYF MMK) AGRÁR ÉS AGRÁRMŰSZAKI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA NYÍREGYHÁZA 2013

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR (NYF MMK) AGRÁR ÉS AGRÁRMŰSZAKI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA NYÍREGYHÁZA 2013 A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR (NYF MMK) AGRÁR ÉS AGRÁRMŰSZAKI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA NYÍREGYHÁZA 2013 NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR (Nyíregyháza, Kótaji

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre. 2007/2008 tanév

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre. 2007/2008 tanév PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre 2007/2008 tanév A doktori képzés egyetemi felelősei az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke Tudományos és Nemzetközi ügyek

Részletesebben

2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: 4. BIOTECHNOLÓGIA MESTERKÉPZÉSI SZAK 1. A mesterképzési szak megnevezése: biotechnológia (Biotechnology) 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi tájékoztató 2014.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi tájékoztató 2014. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi tájékoztató 2014. A JELENTKEZÉS MÓDJA e-jelentkezés e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet igénybe

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar KREATÍV IPARI SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak 1 Napjainkban a vállalatok, vállalkozások, illetve a munkaerőpiac részéről egyre jelentősebb igény mutatkozik

Részletesebben

KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Tudományterület, tudományág: gazdaságtudományok Képzési forma: levelező A szakért felelős kar: Gazdálkodástudományi és

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZER-IPARI GÉPÉSZMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (MGB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZER-IPARI GÉPÉSZMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (MGB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZER-IPARI GÉPÉSZMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (MGB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. Az alapképzési szak megnevezése: mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnöki 2. Az alapképzési

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI EGYETEM MŰSZAKI ÉS AGRÁRTUDOMÁNYI INTÉZETÉNEK KÉPZÉSI KÍNÁLATA, AGRÁR ÉS MŰSZAKI KÉPZÉSEK

A NYÍREGYHÁZI EGYETEM MŰSZAKI ÉS AGRÁRTUDOMÁNYI INTÉZETÉNEK KÉPZÉSI KÍNÁLATA, AGRÁR ÉS MŰSZAKI KÉPZÉSEK A NYÍREGYHÁZI EGYETEM MŰSZAKI ÉS AGRÁRTUDOMÁNYI INTÉZETÉNEK KÉPZÉSI KÍNÁLATA, AGRÁR ÉS MŰSZAKI KÉPZÉSEK Elérhetőség: 4400 Nyíregyháza, Kótaji út 9-11. Tel: +36 42 599 434 www.nye.hu/mati NYÍREGYHÁZA 2017

Részletesebben

Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök/szakirányító szakirányú továbbképzés

Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök/szakirányító szakirányú továbbképzés Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök/szakirányító szakirányú továbbképzés Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara meghirdeti a vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök/szakirányító szakirányú továbbképzést. Jelentkezés

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ENERGIAGAZDÁLKODÁSI MENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Az Energiagazdálkodási menedzser képzés az energiagazdaságtan alapfogalmainak és a globális és

Részletesebben

MECHATRONIKAI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

MECHATRONIKAI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: MECHATRONIKAI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak megnevezése: mechatronikai mérnöki 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

Részletesebben

A tudomány és a hulladékkezelés kapcsolata

A tudomány és a hulladékkezelés kapcsolata MEZŐGAZDASÁG- ÉS KÖRNYEZETTUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ A tudomány és a hulladékkezelés kapcsolata Dr. Gyuricza Csaba, dékán XVI. Hulladékhasznosítási Konferencia Gyula, 2014. szeptember 18-19. Témakörök SZIE

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV. érvényes a. 2011/2012. tanévtől. felmenő rendszerben MEZŐGAZDASÁGI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (BSC.

SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV. érvényes a. 2011/2012. tanévtől. felmenő rendszerben MEZŐGAZDASÁGI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (BSC. SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV érvényes a 2011/2012. tanévtől felmenő rendszerben MEZŐGAZDASÁGI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (BSC.) LEVELEZŐ TAGOZAT Szakirányok GAZDÁLKODÓ SZAKIRÁNY KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014. tanévre Osztatlan tanárszak közgazdásztanár szakképzettség (nappali munkarend) 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Budapesti Gazdasági Főiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014.

Részletesebben

VÍZ- ÉS SZENNYVÍZKEZELŐ RENDSZER ÜZEMELTETŐ SZAKMÉRNÖK/SZAKEMBER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

VÍZ- ÉS SZENNYVÍZKEZELŐ RENDSZER ÜZEMELTETŐ SZAKMÉRNÖK/SZAKEMBER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK VÍZ- ÉS SZENNYVÍZKEZELŐ RENDSZER ÜZEMELTETŐ SZAKMÉRNÖK/SZAKEMBER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK DR. SZAKÁCSNÉ DR. FÖLDÉNYI RITA EGYETEMI DOCENS TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0015 Felsőoktatási együttműködés

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Az NYME Doktori Tanácsa: Elnök: Dr. Náhlik András egyetemi tanár Titkár: Dr. Alpár Tibor egyetemi adjunktus 9400 Sopron, Bajcsy Zsilinszky u. 4. Telefon: (99) 518-361 Fax:

Részletesebben

44. MŰSZAKI MENEDZSER MESTERKÉPZÉSI SZAK. 1. A mesterképzési szak megnevezése: műszaki menedzser (Engineering Management)

44. MŰSZAKI MENEDZSER MESTERKÉPZÉSI SZAK. 1. A mesterképzési szak megnevezése: műszaki menedzser (Engineering Management) 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet a felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok

Részletesebben

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA Teljes kreditértékkel Mesterszak beszámítható alapképzési szak KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Közgazdálkodás és közpolitika

Részletesebben

SPORTLÉTESÍTMÉNY MENEDZSER

SPORTLÉTESÍTMÉNY MENEDZSER SPORTLÉTESÍTMÉNY MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. A szakirányú továbbképzési szak megnevezése: Sportlétesítmény menedzser szakirányú továbbképzési szak 2. A

Részletesebben

A Debreceni Egyetem számokban

A Debreceni Egyetem számokban Debreceni Egyetem A Debreceni Egyetem számokban 29 000 hallgató 4321 külföldi hallgató 105 országból 13 képzési terület 14 kar 68 alapképzési szak, 80 mesterszak, 6 osztatlan szak 23 doktori iskola 200

Részletesebben

Jelentkezési felhívás a szeptemberben induló Felnőttoktatási fejlesztő szakirányú továbbképzésre

Jelentkezési felhívás a szeptemberben induló Felnőttoktatási fejlesztő szakirányú továbbképzésre Jelentkezési felhívás a 2014. szeptemberben induló Felnőttoktatási fejlesztő szakirányú továbbképzésre Kiknek ajánljuk ezt a képzést? A képzést ajánljuk - közoktatási és szakképző intézményeknek vezetőinek,

Részletesebben

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE rínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE felvehető összlétszáma: 2217 fő. Képzési terület Felvehető (fő) Esti, TelepülésNyelv Nappali képzés levelező munkarend Képzési Távoktatásterület/Szakmacsoport

Részletesebben

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA Teljes kreditértékkel Mesterszak beszámítható alapképzési szak GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Marketing Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás

Részletesebben

ÉLELMISZERMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (ÉMB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

ÉLELMISZERMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (ÉMB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI ÉLELMISZERMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK (ÉMB) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. Az alapképzési szak megnevezése: élelmiszermérnöki 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség

Részletesebben

EGÉSZSÉGPOLITIKA, TERVEZÉS ÉS FINANSZÍROZÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK

EGÉSZSÉGPOLITIKA, TERVEZÉS ÉS FINANSZÍROZÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=102184.263634 15/2006. (IV. 3.) OM rendelet az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről EGÉSZSÉGPOLITIKA, TERVEZÉS ÉS FINANSZÍROZÁS MESTERKÉPZÉSI

Részletesebben

Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 282

Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 282 Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév(ek) Dr. Szabó Rita Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 282 E-mail(ek)

Részletesebben

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel Edutus Főiskola 2015 A képzés célja a változó európai feltételekhez igazodó legkorszerűbb ismeretanyag átadása

Részletesebben

SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK. Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés

SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK. Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés 2014/2015. tanév NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Benedek Elek Pedagógiai Kar Sopron Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási

Részletesebben

Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar Környezetmérnöki szak

Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar Környezetmérnöki szak Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar Környezetmérnöki szak Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar, Nyílt Nap, 2018. január 26. Koronikáné Dr. Pécsinger Judit egyetemi adjunktus Környezetvédelmi Intézeti Tanszék SOE-EMK

Részletesebben

Dr. Kisgyörgy Lajos, BME Út és Vasútépítési Tanszék

Dr. Kisgyörgy Lajos, BME Út és Vasútépítési Tanszék Építőmérnökök képzése Dr. Kisgyörgy Lajos, BME Út és Vasútépítési Tanszék Institutum Geometrico-Hydrotechnicum Alapítva 1782 o Építőmérnöki Kar o Gépészmérnöki Kar o Építészmérnöki Kar o Vegyészmérnöki

Részletesebben

4. Mező-, Erdő és élelmiszeripari tagozat javaslat

4. Mező-, Erdő és élelmiszeripari tagozat javaslat 9/2006 ( II.27) IM RENDELET MÓDOSÍTÁSA 1 FOGALMAK MÓDOSÍTÁSI JAVASLAT 2.. Fogalmak 1 Szakértői kamara igazságügyi szakértői működési feltételeket részletesen meghatározó szervezet 2 Szakértő tevékenységi

Részletesebben

Hiányzó kreditek (30-60)

Hiányzó kreditek (30-60) Hiányzó kreditek (30-60) Nappali mesterszakjaink 2017. október 6. 1 Háttér ÜTI nappali mesterszakok Nappali mesterszakok kkk-ja szerint: 11. A mesterképzésbe való felvétel feltételei: A hallgatónak a kredit

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK Szak neve: Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Indított specializációk: üzletvitel és szervezés (felelős: Dr. Törő Emese, egyetemi docens) pénzügy

Részletesebben

Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar

Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar NyME Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar Márkus Béla mb@geo.info.hu GEO 00 GEO 00 Főiskolai szintű képzés Földmérő szak Mérő szakirány Térinformatika szakirány Földrendező szak Ingatlan-nyilvántartási

Részletesebben

Határon túli székhelyen kívüli képzések a 2015. évi pótfelvételi tájékoztatóhoz

Határon túli székhelyen kívüli képzések a 2015. évi pótfelvételi tájékoztatóhoz Alapképzések: BCE-KERTK Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar idő A L A kertészmérnöki (Beregszász) (4) kertészmérnöki (Beregszász) (4) 210 000 Ft 7 10 < 35 biológia v. fizika v. földrajz v.

Részletesebben