Körbe Balaton! 20+1 érdekesség

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Körbe Balaton! 20+1 érdekesség"

Átírás

1 Körbe Balaton! 20+1 érdekesség A Balatonról nem lehet eleget mesélni, nem lehet teljesen megismerni és soha nem lehet megunni. Minden évszakban, minden nap, sőt minden napszakban más és más képet mutat magáról. S amilyen színes a tó, olyan színesek a Balaton parti települések is. Egy rövid kedvcsinálót állítottam össze nektek a Balatonról, figyelembe véve azt, hogy főként gyerekkel utaztok el élményeket gyűjteni a Balatonhoz. Van olyan ismert nevezetesség, amit nem fogsz megtalálni ebben a gyűjteményben éppen azért, mert pont az volt a célom, hogy a kevésbé hangos, mégis különleges és csodaszép látnivalókat is be tudjam mutatni. Bízom benne, hogy kedvet kaptok akár egynapos balatoni kiránduláshoz, akár többnapos nyaraláshoz, wellness vagy aktív pihenéshez. Kellemes élménygyűjtést kívánok! Sziné Horváth Beáta a családi utazások élményfelelőse 1. Keszthely Keszthely város és főleg a városi strand legjellegzetesebb épülete a Szigetfürdő, mely 1864-ben épült. Különlegessége és egyedisége, hogy ez az egyetlen fürdőház a Balatonon, ami vízre épült. Az épületet akkor adták át, amikor először érkezett be a keszthelyi kikötőbe a Kisfaludy gőzös. 2. Gyenesdiás Gyenesdiás határában terül el a Nagymező, kedvelt túracélpont. Innen egy kellemes sétával érhető el az a felhagyott bányagödör, ahol korábban bányászati munkák folytak. A bányamunkák már befejeződtek, de a természet azóta is dolgozik és fantasztikusan szépet alkotott. A gödör oldalában és alján a lecsorgó esővíz látványos felszíni formákat alakított ki: folyóvölgyek, hegyvonulatok, kanyonok - csak mindez kicsiben.

2 3. Balatonederics Balatonederics a kalandokat kedvelőknek nyújt izgalmas élményt. A Csodabogyós-barlang bejárása nem mindennapi program, melyen már 10 éves kortól is részt lehet venni. A barlang a bejáratnál lévő szúrós, örökzöld cserjéről, a csodabogyóról, kapta. Ha barlangászni támad kedved, akkor kezdd itt, mert eljuthatsz a Függőkertbe vagy Meseországba. Barlangász ruhát biztosítanak a túrához. 4. Szigliget Szigliget neve a sziget és a liget összevonásából keletkezett. Ez a vidék a 18. századig szigetként emelkedett ki a tóból, mocsaras öböl volt. IV. Béla adományozta oda a pannonhalmi bencés apátságnak ezt a területet, akik 2 év alatt építették fel a várat. A török időkben a fonyódi vár eleste után (1575) Szigligetről védték a nyugati balatoni határt. Ebben a kikötőben állomásozott a balatoni hadiflotta, akiket sajkásoknak neveztek. A várnak több része is megmaradt és látogatható, mint például a felsővár, alsóvár, huszár-ház, Mártonfalvy rondella, asszonyház, lakóépületek, ciszterna. 5. Badacsonytomaj Badacsonytomaj badacsonyörsi részén egy különleges arborétum található. A Folly Arborétum nem a balatoni őshonos növényeket mutatja be, hanem olyan egzotikus növényeket, mint a cédrus, szír boróka, ciprusok, tengerparti mammutfenyők, melyek a Balaton klímáját jól hasznosítják és jól tűrik a szárazságot. Az 5 hektáros arborétum szigorúan védett. 6. Révfülöp Révfülöp nevébe a rév szó egykori küldetésére utal, miszerint átkelőhely volt. A fülöp szó pedig a tihanyi apátság egykori saját birtokának neve volt. Az 1850-es években a Balatonnak két révkikötője volt: az egyik a tihanyi, a másik pedig a fülöpi, ahogy a települést régen nevezték. Itt emelték a magyar állapalapítás 1000 évfordulójára a Fülöp-hegyi kilátót, ahonnan lenyűgöző balatoni panoráma tárul elénk. Érdemes felmászni a tetejére.

3 7. Zánka Zánka az egykori úttörőváros bejáratánál egy igazi fiús látványosság hívja harcba a gyerkőcöket. A Haditechnikai parkban számtalan hadi járművet csodálhatnak meg testközelből az apukák és fiaik. Harckocsik, ágyútarck, lokátorállomás, Mi-24-es hari helikopter, egy MiG-21-es vadászrepülő és légvédelmi rakéta látható a parkban. Apuka mesél kisfiának a régi katonaévekről. Kell ennél jobb közös élményprogram? 8. Balatonudvari A Balatonnál egyedülálló nevezetesség, az ún. szív alakú sírkövek. A védetté nyilvánított régi temetőben közel 50 db szív alakú, fehér mészkőből faragott sírkő található. Különleges a hely, és egy szájhagyomány szerint a szí alakú sírköveket egy fura sírköves találta ki, mondván az ember halála utána szíve úgyis kővé változik. Miért ne lehetne a sírkő is szív alakú? 9. Örvényes Örvényes a maga csodaszép utcácskáival, falusi hangulatával megállásra és egy kis sétára készteti az arra autózókat. Örvényes a ma is működő Vízimalomról és Malommúzeumról híres. A vízimalom története csaknem 1000 évre nyúlik vissza, hiszen már 1055-ben is működő vízimalom állt ezen a helyen. A mai épület a 18. századból való, malommúzeumként üzemel. Muzeális értékű edényeket, eszközöket lehet látni a malomépületben, s a falon lévő dokumentációkból a molnármesterségről tudhatunk meg érdekességeket. Az óriási fakereket a Pécsely-patak vize forgatja. 10. Balatonalmádi Balatonalmádiban van az egyetlen balatoni Horgászkiállítás. Nem éppen a legmodernebb hely, de a benne lévő kiállítási tárgyak, a korabeli horgászbotok, orsók, fotók nagyon is szerethetővé teszik a tárlatot. A horgászok és halászok eszközeiről, tárgyairól olyan lelkesen mesél a kiállítás idegenvezetője, hogy kár lenne kihagyni ezt a programot. Balatonalmádihoz kötődő érdekesség még, hogy az 1920-as években Balatonalmádin szolgáltattak először légkúrából, napkúrából és vízkúrából álló gyógyprogramot.

4 11. Balatonkenese Balatonkenesén a tatárlikak felkeresése egyáltalán nem elvesztegetett idő. A Balaton fölé emelkedő 80 m magas löszfal sem mindennapi látvány. A magaspart növényritkasága a tátorján, az ott lévő tanösvény ezt a ritka és védett növényt mutatja be. A tatárlikak a löszfalba vájt barlangok, amelyekben egykor laktak is. A monda szerint a tatárok, majd a törökök elől ezekbe a barlangokba bújtak el az emberek. 12. Balatonfűzfő Balatonfűzfőn híres a bobpálya, a kalandpark, de van még egy érdekesség itt, mégpedig a Balaton Csillagvizsgáló. Amit elsőként fontos említeni, hogy melegen öltözz fel, ha szeretnél végigmenni, mert hideg van bent. Csillagászok kísérnek végig és annyi érdekességet mondanak el fél óra alatt, amennyit a tankönyvekből lehet, hogy egy év alatt sem lehet megtanulni. A tető egy földgömbre hasonlít, ott van a Hold, a Jupiter és a Vénusz a kráterekkel és más égitestekkel együtt. Különleges szórakozás a Balatoni nyaralás alatt. 13. Zamárdi Zamárdiban van egy kő, amit Szamárkőnek neveznek. A zamárdi Kiserdőben található, a felfelé vezető út végén jobbra kell fordulni a tisztás felé, s ott már jelzi is egy tábla a híres kő helyét. Hogy miért is érdemes megnézni? Mert ennyi legenda, ami ehhez a kőhöz kapcsolódik, nagyon ritka. Mit is állítanak a mendemondák a kőről? 1. Már a honfoglalás előtt itt állt és áldozati helyként szolgált. 2. József és Szűz Mária erre baktatott a kis Jézussal és a szamárral, a kövön az ő lábnyomaik láthatók. 3. A Vízözön rakta le ide a követ. 4. A tihanyi vulkán földmozgásának következményeként pottyant ide kő. Talán az utolsó magyarázat a leghihetőbb. Nem?

5 14. Balatonszemes Balatonszemes a században fontos postai szerepet töltött be a Balatonnál, mivel Székesfehérvár és Nagykanizsa között itt volt a lóváltó állomás. Ennek a fontos szerepnek a tiszteletére alakították ki a településen a Postamúzeumot és állították ki a téren a korbeli postakocsit. A kiállítás épülete nem annyira feltűnő, de keressétek a főtéren a bejáratot! 15. Fonyód Fonyódon végre begyűjthetünk ezernyi szuvenyírt és sok minden mást is. A fonyódi piac évtizedek óta a Balaton-parti piacok közül talán a legnagyobb. Itt mindent lehet venni, mert egy helyen, egy időben van a bolhapiac, a termelői piac és a kirakodóvásár. Órák hosszat lehet itt bolyongani és nézelődni, úgyhogy délutánra semmi mást ne tervezzetek programként, csak strandolást és pihenést. 16. Balatonfenyves Balatonfenyves a strandolás, szörfözés legkedveltebb települése. Amikor az időjárás nem éppen ezeknek a nyári programoknak kedvez, akkor utazásra vár benneteket a Balaton egyetlen kisvasútja. A végállomás: Csisztapuszta. Gyönyörű táj, lelassult élmények és nyugalom. 17. Művészek a Balatonnál A Balaton a művészek, költők imádott helye volt. Kisfaludy Sándort például nemcsak költészete, hanem élete is a Balatonhoz láncolta. Füreden nyaralt és színházat hozott létre, Sümegen gazdálkodott és Badacsonyban udvarolt Szegedy Rózának. Legismertebb művei a Balatonról, a balatoni tájat dicsőítő regék, mint például a Csobánc, Tátika, Somló.

6 18. Balaton átúszás Tudod-e, hogy ki és mikor úszta át először a Balatont? Az első híres ember Wesselényi Miklós volt, aki július 24-én a Tihany-Füred közti 4 km-es távot úszta át. Majd Szekrényessy Kálmán katonatiszt aug. 29-én úszta át a Balatont Siófok- Balatonfüred között, ami 1922 óta Öböl-átúszás néven továbbra is kihívást jelent sok sportembernek. A napjainkban Balaton-átúszás néven ismert nyílt vízi úszóverseny hagyományát 1977-ben élesztették újra és azóta is minden évben megtartják. Az újkori Balaton átúszás start-cél helyszíne Révfülöp és Balatonboglár, a táv 5200 méter. 19. Balatoni délibáb Tudtad-e, hogy a Balatonnál is van délibáb, nemcsak az Alföldön? A balatoni délibáb főleg az északi parton jellemző fényjelenség. Ha a hegyekből hűvös levegő ereszkedik a tó szélére és a parton lévő melegebb levegő alá kerül, akkor megtörik a fény és ennek következtében úgy látszik, mintha a part melletti házak a Balaton felett lebegnének. Csodás látvány, mely csak a déli parton nyaralóknak adatik meg. 20. Balatoni hullámok A Balatonon partközelben napjainkig a legmagasabb hullám 1,82 m volt, a meder közepén 1,95 m. A hullámok hossza általában 2-12 méter között mozoghat a szél erősségétől és irányától függően. A szél elülte után még legalább 2 óra szükséges a hullámok elcsendesedéséhez. A Balatonnál a vihar nagyon gyorsan érkezik, ezért jó tudni, mit is jelent a viharjelző: elsőfokú viharjelzésnél percenként 45 villanást látunk, másodfokú viharjelzésénél percenként 90 villanást. Ezekben az esetekben fürdőzni már nem szabad a tóban. +1. Honnan ered a Balaton neve? A honfoglalás előtt a pannóniai szláv fejedelemségnek a jelenlegi Kis-Balatonnál lévő Zalavár településen volt a székhelye, amelyet Blatn grad-nak neveztek. A Blatn grad szó magyarra fordítva azt jelenti, hogy Mocsárvár, Sárvár.

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra szombat, 8:00 Nyomtatványok Ez a file az alábbi nyomtatványokat tartalmazza: - pecsétkönyv - ellenőrzőlapok - rajttábla (A4 és 2xA5) - plakát - matricák Név:

Részletesebben

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek A /00 (IV..) Korm. rendelet szerint kijelölt fürdőhelyek listája,,

Részletesebben

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás Balaton Fejlesztési Tanács Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. Siófok, 2008. június 10. Fejlesztési Térkép céljai Mire irányul? A Balaton

Részletesebben

Melléklet. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek. Aggteleki-karszt (HUAN10001)

Melléklet. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek. Aggteleki-karszt (HUAN10001) Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek Aggteleki-karszt (HUAN10001) Aggtelek 010, 0100, 0101, 0102/7, 0103/2, 0103/3, 0103/4, 0103/6, 0103/7,

Részletesebben

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA EFOP-3.6.2-16-2017-00017 Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA ÉLMÉNYPONTOK HARGITAI DÁVID MÁTÉ A SZABADIDŐS

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2017.12.21. csütörtök A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2017.11.25. 9.00 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 185 HUF oda vissza pedig 185; Összesen:

Részletesebben

Körtvélyesi kilátó Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Körtvélyesi kilátó Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A Vértes északi része remek választás lehet egy könnyed túrához, csekély szintkülönbségekkel, de annál nagyobb élményekkel, izgalmas látnivalóival kecsegtet a Vértes. 1. oldal (összes: 7) 2. oldal (összes:

Részletesebben

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03-

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03- Rendezvény neve Település Helyszín időpont információ V. Balatoni Filmfesztivál Keszthely Balaton Színház Repülő Hollandi Országos Bajnokság Balatonföldvár Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.-

Részletesebben

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma 1. oldal (összes: 6) A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2. oldal (összes: 6) saját kivitelezésében elkészült Lombkorona tanösvénye olyan hihetetlenül népszerű kirándulóhely lett, amire még a legmerészebb álmunkban

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

Tour de Délvidék Badacsonyi tavasz április 28.- május 1.

Tour de Délvidék Badacsonyi tavasz április 28.- május 1. Tour de Délvidék Badacsonyi tavasz 2018. április 28.- május 1. Nemrég a Keszthelyi hegységben túráztunk, az egyik kilátóból szépen látszott a 2018. évi Tour majális túra színtere, a Tapolcai medence a

Részletesebben

3. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva melyik somogyi városba látogatott Bertók László költő 2014-ben?

3. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva melyik somogyi városba látogatott Bertók László költő 2014-ben? 4. forduló Kedves Gyerekek! Ebben a fordulóban megyénk közelmúltjából kaptok kérdéseket, melyeket Dr. Sipos Csaba, a megyei könyvtár helytörténeti kutatója állított össze. Böngésszetek az interneten, illetve

Részletesebben

Badacsony Badacsonytomaj

Badacsony Badacsonytomaj Badacsony Badacsonytomaj Múzeumok: Egry József Emlékmúzeum 8261 Badacsony, Egry sétány 12. Tel.: 87/431-044 E-mail: badacsonytomaj@tourinform.hu bad.turisztikai.egy@gmail.com, www.badacsony.com Magyar

Részletesebben

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program Balaton-felvidék Balatonakali Balatonszepezd Révfülöp Badacsonyörs Badacsony 3 Szőlőskert Hotel és Borászda Szőlőskert Hotel és Borászda BADACSONY Terület nagysága: Fejlesztés jellege: Szálláshely kapacitása:

Részletesebben

Nagyvisnyó Sporttábor

Nagyvisnyó Sporttábor Nagyvisnyó Sporttábor Augusztus 17. Indulás: I. csoport 9.00 II. csoport 10.30 Tisza tavi hajókirándulás-poroszló Közös túra a Dédesi várromhoz 5 600 m (oda-vissza) kb. 2,5 óra Augusztus 18. A túra hossza:

Részletesebben

Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során

Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során Tartalomjegyzék Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során...2 Területi áttekintés...6 1. Mogyorós-hegy HUBF20022...7 2. Bogaras HUBF20026...7 3. Szentkirályszabadja HUBF20031...7 4. Balatonkenesei

Részletesebben

A nagy Balaton-felmérés - a pihenni vágyók csaknem fele már nem kizárólag nyáron érkezik

A nagy Balaton-felmérés - a pihenni vágyók csaknem fele már nem kizárólag nyáron érkezik A nagy Balaton-felmérés - a pihenni vágyók csaknem fele már nem kizárólag nyáron érkezik Budapest, 2018. augusztus 16. - Strandolás és lángos ez a két dolog jut eszébe a legtöbb embernek a Balatonról.

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2018.01.06 szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2018.01.06. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda vissza pedig 325; Összesen: 605

Részletesebben

A Balaton. Időigény: A tananyagra szánt idő 45 perc. Az óra menete:

A Balaton. Időigény: A tananyagra szánt idő 45 perc. Az óra menete: A Balaton A tanóra célja: A tanulók ismerkedjenek meg A Balaton című ismeretterjesztő szöveggel. Az SDT alkalmazása azért hasznos, mert az egyes bekezdésekhez tartozó fontosabb érdekességeket meg lehet

Részletesebben

Osztálykirándulások 1. osztály 2. osztály 3. osztály 4. osztály 5. osztály 6. osztály 7. osztály 8. osztály

Osztálykirándulások 1. osztály 2. osztály 3. osztály 4. osztály 5. osztály 6. osztály 7. osztály 8. osztály Osztálykirándulások 1. osztály 2. osztály 3. osztály 4. osztály 5. osztály 6. osztály 7. osztály 8. osztály Osztálykirándulás 1. 2. osztály A legkisebbekkel Balatonfüreden jártunk. Vonattal érkeztünk a

Részletesebben

A Balatont a Balatonért csak a Balaton partjáról lehet igazán jól igazgatni. dr. Lukács Károly. Környezetvédelmi társasjáték

A Balatont a Balatonért csak a Balaton partjáról lehet igazán jól igazgatni. dr. Lukács Károly. Környezetvédelmi társasjáték Környezetvédelmi társasjáték Dr. Sebestyén Olga emléktáblája Tihanyban Őrizzük a Balaton népdalait A Balaton dicsérete - antológia A Balaton könyve NABE kiskönyvtárának füzetei Pajtás hajó emlékműve A

Részletesebben

Hosszú hétvége az üdülőben a legszebb látnivalók, amiket egy badacsonyi hétvégén vétek kihagyni

Hosszú hétvége az üdülőben a legszebb látnivalók, amiket egy badacsonyi hétvégén vétek kihagyni Hosszú hétvége az üdülőben a legszebb látnivalók, amiket egy badacsonyi hétvégén vétek kihagyni A pazar panorámára vágyóknak, akik szeretik a természetet, és nem vetik meg egy kellemes séta/túra végén

Részletesebben

Beszámoló. Kerékpártúra a Balaton körül 2013.06.31.-2013.07.05.

Beszámoló. Kerékpártúra a Balaton körül 2013.06.31.-2013.07.05. Beszámoló Kerékpártúra a Balaton körül 2013.06.31.-2013.07.05. Egercsehi Zrínyi Ilona Általános Iskola Útvonal: - Fonyódliget (csatorna, szabadstrandok) - Fonyód (Sipos hegyi kilátó 233 m, Várhegyi kilátó,

Részletesebben

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények A balatoni TDM modell - kutatási eredmények Szakály Szabolcs Heller Farkas Fıiskola MATUR 2007 január A Települési szintő TDM szerv A települési TDM szerv tagjai Az adott település vállalkozói, önkormányzata,

Részletesebben

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai Csilla Obádovics PhD Tudományos főmunkatárs KSH Népességtudományi Kutatóintézet A demográfiai változások új kihívásai, adottságok

Részletesebben

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek - 2017 Ságvár Község Önkormányzata Jaba római kori bemutató- és közpark kialakítása Ságváron, I. ütem Ságvár 14 900 053 50,00% 2. Lesenceistvánd

Részletesebben

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek A Duna vízgyűjtő magyarországi része 2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek 2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek A 78/2008 (IV. 3.) Korm. rendelet szerint kijelölt fürdőhelyek listája 1 szegmens AIT511

Részletesebben

A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA

A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA VITORLÁSKIKÖTŐK A BALATON KÖRÜL 2016 BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. Ha Balaton, akkor Hajózás! BAHART KIKÖTŐ LÁNCA, ILLETVE TÚRAHELYEI BAHART vitorláskikötők Balatonalmádi

Részletesebben

Belföldi szállásajánlatok

Belföldi szállásajánlatok Belföldi szállásajánlatok Érvényes: 2016. január 1-től 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Kiegészítő információk... 4 Abádszalók - Postás üdülő... 5 Aggtelek - Posta vendégszoba... 5 Badacsonytomaj

Részletesebben

31/1997. (IX. 23.) KTM rendelet. a Balaton-felvidéki Nemzeti Park létesítéséről

31/1997. (IX. 23.) KTM rendelet. a Balaton-felvidéki Nemzeti Park létesítéséről 31/1997. (IX. 23.) KTM rendelet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park létesítéséről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 24. -a (1) bekezdésének a) pontjában, valamint 85. -ának b) pontjában

Részletesebben

I. Magyar Közlekedési Konferencia III./B Szekció

I. Magyar Közlekedési Konferencia III./B Szekció I. Magyar Közlekedési Konferencia III./B Szekció KIEMELT KERÉKPÁROS ÚTVONALAK FEJLESZTÉSE A NIF ZRT-NÉL Juhász Zoltán László Igazgató-helyettes 2017. Október 18-20. Tokaj - Nyíregyháza BEVEZETŐ, TARTALOM

Részletesebben

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI DR. MADARÁSZ ESZTER Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Intézeti Tanszék A SZABADIDŐS CÉLLAL UTAZÓK KÖRÉBEN

Részletesebben

Megalapozó vizsgálat

Megalapozó vizsgálat Megalapozó vizsgálat Balatonfenyves településrendezési eszközeinek felülvizsgálatához 50-1658/2012 1. HELYZETFELTÁRÓ MUNKARÉSZ 1.1. Településhálózati összefüggések, a település helye a településhálózatban,

Részletesebben

Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010

Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010 Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010 Operatív program parti és partközeli települések támogatott pályázat, db elnyert Balaton kiemelt üdülőkörzet további települések

Részletesebben

Balatoni Bringakör túra érdekes feladatokkal, oklevéllel - hatalmas, mégis kellemes kihívás

Balatoni Bringakör túra érdekes feladatokkal, oklevéllel - hatalmas, mégis kellemes kihívás balatontipp.hu Balatoni Bringakör túra érdekes feladatokkal, oklevéllel - hatalmas, mégis kellemes kihívás Szerző: Győrffy Árpád 9-11 perc 2018.04.23. Tekerd és fotózd körbe a Balatont 2018-ban is! Tedd

Részletesebben

Szegedy Róza utcát Bogyay-Malatinszky- kúria Rózsakő Kisfaludy- kilátó Kő-kapu kőoszlopai kolostor

Szegedy Róza utcát Bogyay-Malatinszky- kúria Rózsakő  Kisfaludy- kilátó Kő-kapu kőoszlopai kolostor A turistaút a kikötőből vagy a vasúti megállótól a Római utca felé halad, melyen nyugat felé fordulva érjük el a Szegedy Róza utcát, amely Badacsony legfőbb látnivalóihoz vezet. Itt található a Bogyay-Malatinszky-

Részletesebben

Nyitva tartó szolgáltatók március, április hónapban

Nyitva tartó szolgáltatók március, április hónapban TAVASSZAL is BADACSONY! Nyitva tartó szolgáltatók március, április hónapban LÁTNIVALÓK, BEMUTATÓHELYEK Badacsonyi Romantika a Szegedy Róza-házban Badacsonyban a Szegedy Róza-házban megismerkedhetsz Szegedy

Részletesebben

Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat évi megvalósításáról

Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat évi megvalósításáról Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat 2018. évi megvalósításáról A Balaton Fejlesztési Tanács (továbbiakban: BFT) 2017. december 8-i ülésén tárgyalta a programsorozat

Részletesebben

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu 1 / 8 2009. 08. 19. 17:37 Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu 2009. évi túrák tervezetei I. negyedév hónap nap "A" túra túravezető

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Balaton kerülés

Randonneurs Hungary. Balaton kerülés www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Balaton kerülés BRM200 Balaton kerülés 2018 - BRM300 Piliskerülő 2018 - BRM400 Felvidék Maraton - BRM200 Tour of Sopianae BRM600 Central Pannonian Circle - BRM200

Részletesebben

Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz.

Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz. Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját! Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz. BALATON-PART

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november.-i rendkívüli ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017. Előkészítő Kossárné Gál Alexa Melléklet: Megállapodás 2.

Részletesebben

Veszprémi Járási HivatalA Ügyiratszám: VE-09Z/ /2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Stéger Ferenc Hiv. szám: - Telefon: 88/ Melléklet: -

Veszprémi Járási HivatalA Ügyiratszám: VE-09Z/ /2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Stéger Ferenc Hiv. szám: - Telefon: 88/ Melléklet: - Veszprémi Járási HivatalA Ügyiratszám: VE-09Z/04872-05/2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Stéger Ferenc Hiv. szám: - Telefon: 88/550-899 Melléklet: - K Ö Z L E M É N Y A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3367 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Halásznadrág Szép tengerparti villa Capri-ban LEIRÁS

Részletesebben

Közterületi reklámhirdetési anyagok elkészítése, gyártása, és azok kihelyezése, a reklámhordozó felület fenntartása, annak gondozása

Közterületi reklámhirdetési anyagok elkészítése, gyártása, és azok kihelyezése, a reklámhordozó felület fenntartása, annak gondozása Közterületi reklámhirdetési anyagok elkészítése, gyártása, és azok kihelyezése, a reklámhordozó felület fenntartása, annak gondozása Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/91 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

2016. 04. 05. BADACSONY

2016. 04. 05. BADACSONY 2016. 04. 05. BADACSONY 2016. 04. 05-én a következő túrát vezettem: Balatonfelvidék: Badacsonytördemic - Bújdosók lépcsője - Ranolder kereszt - Kisfaludy kilátó Szegedi Róza ház - Badacsony vá. 14 km-es

Részletesebben

Az előkészítő óra: Tanulmányi kirándulás - Beszámoló képekkel

Az előkészítő óra: Tanulmányi kirándulás - Beszámoló képekkel Az Istvánffy Miklós Általános Iskola 44 diákja és 5 pedagógusa a Határtalanul! Árpád vezér nyomdokain című program keretében négynapos Kárpátaljai kiránduláson vett részt 2018. augusztus 28-31. között.

Részletesebben

II. Kárpát-medencei Tehetségtábor. Révfülöp, július 2-8.

II. Kárpát-medencei Tehetségtábor. Révfülöp, július 2-8. II. Kárpát-medencei Tehetségtábor Révfülöp, 2018. július 2-8. Főszervező: Magyar Természettudományi Társulat (www.mtte.hu) Társszervezők: Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) Magyar Bányászati

Részletesebben

FELHÍVÁS. Tekerj a sereggel! 2013. május 11-én és 12-én kerékpárral a Balaton körül.

FELHÍVÁS. Tekerj a sereggel! 2013. május 11-én és 12-én kerékpárral a Balaton körül. FELHÍVÁS Tekerj a sereggel! 2013. május 11-én és 12-én kerékpárral a Balaton körül. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség 2013. május 11-én és 12-én kulturális- és szabadidős sportprogramot kínál

Részletesebben

300 év -300 km túramozgalom

300 év -300 km túramozgalom Figyelem! A túra részvevői vállalják, hogy a biztonsági és környezetvédelmi szabályokat betartják. A túrák ideje alatt a Lovassy házirendje érvényes. 300 év -300 km túramozgalom Jubileumi tanév 2010. szeptember

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

BICIKLIZZ VELÜNK! a) Mit gondolsz, miért barátkoztak össze? b) Neked melyik gyerek a legszimpatikusabb? Miért?

BICIKLIZZ VELÜNK! a) Mit gondolsz, miért barátkoztak össze? b) Neked melyik gyerek a legszimpatikusabb? Miért? BICIKLIZZ VELÜNK! Már régen álmodozunk arról, hogy bringával körbetekerjük a Balatont! Most végre indulhatunk! Szívesen látunk útitársnak! Barangolhatsz velünk az északi part természeti csodái között.

Részletesebben

Zalaegerszegi TV torony és kilátó Babosdöbréte Dobronhegy Kandikó - Kis-hegy - Bödei-hegy - ZSIMBA-HEGY - KÁVÁSI KULCSOSHÁZ

Zalaegerszegi TV torony és kilátó Babosdöbréte Dobronhegy Kandikó - Kis-hegy - Bödei-hegy - ZSIMBA-HEGY - KÁVÁSI KULCSOSHÁZ Zalaegerszegi TV torony és kilátó Babosdöbréte Dobronhegy Kandikó - Kis-hegy - Bödei-hegy - ZSIMBA-HEGY - KÁVÁSI KULCSOSHÁZ Zalaegerszegi TV torony és kilátó Babosdöbréte Dobronhegy Kandikó Jelzése: piros

Részletesebben

A BALATON ÉS KÖRNYÉKE

A BALATON ÉS KÖRNYÉKE A BALATON ÉS KÖRNYÉKE A TÓ ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE A Balaton elhelyezkedése A Balaton az őrbıl Lóczy Lajos, a magyar tenger legodaadóbb kutatója A Balaton általános jellemzıi A Balaton a múltban, a legnagyobb

Részletesebben

Üzletpolitikai kedvezmények. Mellékletek

Üzletpolitikai kedvezmények. Mellékletek Üzletpolitikai kedvezmények Magyar Kerékpárosklub Klubkártya (Kedvezményes kerékpárjegy)... 2 Hungary Card 2017. csomaghoz kapcsolódó minták... 3 A START Klub kártyákhoz kapcsolódó minták és információk...

Részletesebben

Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel

Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel AZ AZTÉK KULTÚRA NYOMÁBAN Acapulco üdüléssel 2017. április 9 18.(10 nap, 8 éjszaka) 389.000.-Ft/fő + járulékos költség 145.000.-Ft/fő Az ősi maják egy varázslatos világot

Részletesebben

INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA

INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA Jelen szerződésmódosítás alulírott helyen és időben jött létre egyrészről amagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság ( 1133 Budapest,

Részletesebben

UTAZÁS ÉS SZABADIDŐ2008. KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR DEBRECEN 2008. MÁRCIUS 28-30. STATISZTIKA

UTAZÁS ÉS SZABADIDŐ2008. KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR DEBRECEN 2008. MÁRCIUS 28-30. STATISZTIKA UTAZÁS ÉS SZABADIDŐ2008. KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR DEBRECEN 2008. MÁRCIUS 28-30. STATISZTIKA DEMOGRÁFIA megoszlás férfi 46% nő 54% megoszlás 20 év alatt 7% 20-29 között 40% 30-39 között 20% 40-49 között 14% 50-59

Részletesebben

Szent György hegy. Túravezető: Szabó Lilla

Szent György hegy. Túravezető: Szabó Lilla Szent György hegy 2016. június 14-én, kedden a következő túrát vezettem: Balatonfelvidék: Nemesgulács-Kisapáti vá., - Szent György hegy Bazaltorgonák Szigliget - Badacsonytördemic vá. Szintkülönbség 450m,

Részletesebben

A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal által 2005. évben támogatott projektek

A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal által 2005. évben támogatott projektek A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal által 2005. évben támogatott projektek A Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található önkormányzati tulajdonú gyűjtő-utak,

Részletesebben

Tekerj A Sereggel! - TAS. Itt a tavasz, vár a Balaton. Általános információk

Tekerj A Sereggel! - TAS. Itt a tavasz, vár a Balaton. Általános információk Tekerj A Sereggel! - TAS Itt a tavasz, vár a Balaton Negyedik kör, ez már hagyomány. Idén május 9-10-én tekerjük körbe újra Közép-Európa legnagyobb tavát. Immáron klasszikus táv, kellemes, de teljesíthető

Részletesebben

MEGYE BOLT NÉV IR.SZ. VÁROS CÍM

MEGYE BOLT NÉV IR.SZ. VÁROS CÍM MEGYE BOLT NÉV IR.SZ. VÁROS CÍM Veszprém coop mini 8256 Ábrahámhegy Patak u.1. Veszprém coop abc 1 8561 Adásztevel Árpád u. 4. Veszprém coop abc 1 8451 Ajka Padragi út 177. Veszprém Marci Abc 8400 Ajka

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben

FÜLÖP. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter

FÜLÖP. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter FÜLÖP Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter Elérhetőség: Fülöp Község Önkormányzata 4266 Fülöp, Arany J. u. 19. Tel./Fax: 52/208-490 Fülöp község címere Elhelyezkedés Fülöp

Részletesebben

Balatoni fürdőhelyek listája a 2011. évben

Balatoni fürdőhelyek listája a 2011. évben Balatoni fürdőhelyek listája a 2011. évben Ábrahámhegy, Községi strand Balatonföldvár, Nyugati strand Alsóörs, Európa Kemping Balatonfüred, Brázay strand Alsóörs, Nádas Panzió strand Balatonfüred, Esterházy

Részletesebben

TANÚHEGYEK TELJESÍTMÉNYTÚRÁK

TANÚHEGYEK TELJESÍTMÉNYTÚRÁK Ezt ki kell próbálnod, töltsd velünk a pünkösd-hétvégét! A Börzsöny Természetjáró és Hegymászó Egyesület és a Badacsonytördemic Községért Alapítvány szervezésében, a Hazai Legjobb Teljesítménytúra 2009.

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Időpont: július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem.

Időpont: július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem. Időpont: 2016. július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem. Felszerelés: jókedv, bakancs, esőkabát. Biztosítás: egyénileg történik. Találkozó:

Részletesebben

1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához. Javaslat a

1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához. Javaslat a 1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához UGOD KÖZSÉG POLGÁRMESTERE RÉSZÉRE! Javaslat a Szárhegyi kilátó hely- és erdőismereti tanösvény [nemzeti

Részletesebben

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata TERVEZET Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata Lombár Gábor polgármester 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Generál Tervező: Altervező: ARKER Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. 7400 Kaposvár,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1811 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Amalfi Luxus villa az Amalfi-parton eladó LEIRÁS Az

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1140 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Monte Argentario Luxusvilla eladó az olasz Monte Argentario

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. április 13-től 2017.június 16-ig Szántód-Köröshegy Balatonszentgyörgy állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Nagykanizsa vasútvonalon

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel. Balaton. itthon.hu

MInden élménnyel több leszel. Balaton. itthon.hu MInden élménnyel több leszel Balaton itthon.hu H-8380 Hévíz, Vörösmarty Mihály u. 91. GPS: 46.78071 17.18512 Tel.: 06 83/341-580 06 83/342-895 hotelhelios@hunguesthotels.hu www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Részletesebben

a Personal Tours A Kefallinia.hu Partnere

a Personal Tours A Kefallinia.hu Partnere A Kefallinia.hu Partnere a Personal Tours A 24. sikeres szezonja elé néző Personal Tours az elmúlt évtizedekben több, mint százezer pihenni vágyó, jelentős részben visszatérő vendéget utaztatott nyaralásukra.

Részletesebben

Feladatlap. Osszátok fel a szervezési feladatokat egymás között! Ha valaki végzett a saját feladatával, az segítsen a többieknek!

Feladatlap. Osszátok fel a szervezési feladatokat egymás között! Ha valaki végzett a saját feladatával, az segítsen a többieknek! Feladatlap Szervezzetek egy kirándulást a megadott helyre! Állítsatok össze egy hétvégi programot! A megadott árak alapján számoljátok ki, hogy körülbelül mennyibe kerül a kirándulás? Indulási pont: Horváth

Részletesebben

LÉLEKEMELŐ KÖRNYEZET IMPOZÁNS KIÁLLÍTÁSOK

LÉLEKEMELŐ KÖRNYEZET IMPOZÁNS KIÁLLÍTÁSOK LÉLEKEMELŐ KÖRNYEZET IMPOZÁNS KIÁLLÍTÁSOK Önt is várjuk a ciszterci szellemiség magyarországi központjába! Amennyiben lelkesedik a középkori szellemiséggel átitatott, megjelenésében mégis barokk művészettörténeti

Részletesebben

NYUGAT-BALATONI ÉLMÉNYPROGRAMOK BELÉPŐÁRAI 2019

NYUGAT-BALATONI ÉLMÉNYPROGRAMOK BELÉPŐÁRAI 2019 NYUGAT-BALATONI ÉLMÉNYPROGRAMOK BELÉPŐÁRAI 2019 BADACSONY BADACSONY EDERICS EDERICS GYÖRÖK SZENTGYÖR GY CSERSZEG- TOMAJ Gy (6-12): 29 000,- KIS- BALATON Egry Múzeum Szegedy Róza ház 87/ 431-044 11.00-9.00-17.30

Részletesebben

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Varga-Dani Barbara Regionális marketing igazgató Országos TDM Konferencia

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0955 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Livorno Livornói luxushotel eladó LEIRÁS Livornoban,

Részletesebben

30 [Budapest ] Székesfehérvár Nagykanizsa Érvényes: Kiindulási állomás Kaposvár Pécs. Végállomás Tapolca Tapolca

30 [Budapest ] Székesfehérvár Nagykanizsa Érvényes: Kiindulási állomás Kaposvár Pécs. Végállomás Tapolca Tapolca Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2016. december 11-től 2017. június 16-ig Szántód-Kőröshegy Balatonszentgyörgy állomások között és Sávoly állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest

Részletesebben

1. Melyik olimpián nyert aranyérmet Kaposvár világhírű szülötte, Csík Ferenc( (100 m-es gyorsúszás)

1. Melyik olimpián nyert aranyérmet Kaposvár világhírű szülötte, Csík Ferenc( (100 m-es gyorsúszás) 5. forduló 1. Melyik olimpián nyert aranyérmet Kaposvár világhírű szülötte, Csík Ferenc( (100 m-es gyorsúszás) A. Berlin B. Helsinki C. Melbourne 2. Hogy hívják a Kaposszentjakabon évek óta rendszeresen

Részletesebben

30 [Budapest ] Székesfehérvár Nagykanizsa Érvényes: œ Kiindulási állomás Kaposvár Pécs

30 [Budapest ] Székesfehérvár Nagykanizsa Érvényes: œ Kiindulási állomás Kaposvár Pécs Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. április 13-tól 2017. június 16-ig Szántód-Kőröshegy Balatonszentgyörgy állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Nagykanizsa vasútvonalon

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0608 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lago Maggiore Luxusvilla eladó a Lago Maggiore tó partján

Részletesebben

30 [Budapest ] Székesfehérvár Nagykanizsa Érvényes: œ Kiindulási állomás Kaposvár Pécs

30 [Budapest ] Székesfehérvár Nagykanizsa Érvényes: œ Kiindulási állomás Kaposvár Pécs Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. április 7-től 2017. április 12-ig Gárdony Szabadbattyán és Szántód-Kőröshegy Balatonszentgyörgy állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest

Részletesebben

Tervezet (1944) A Margitszigeti Úttörővasút pályájának körülbelüli tervrajza

Tervezet (1944) A Margitszigeti Úttörővasút pályájának körülbelüli tervrajza Tervezet (1944) A Margitszigeti Úttörővasút pályájának körülbelüli tervrajza Állomások és megállóhelyek: 1. Úttörő stadion (fejállomás) és fűtőház 2. Úttörő placc (VÁ, és 2 db tárolóvágány) 3. Nagy rét

Részletesebben

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola A Velencei-hegység legdélebbi nyúlványának oldalában, a Velencei-tó egyik legszebb táján elterülő arborétum 96 hektáros terültén több mint 250 féle fa-

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1332 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Viareggio Bájos villa eladó Viareggio LEIRÁS Ez a bájos

Részletesebben

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN , Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN Korábban már olvashattuk, hogy mit hány órában tanulhatunk nálunk, csakhogy az angol nyelv esetében nem elégszünk meg ennyivel és így kihagyhatatlan nálunk egy angliai utazás

Részletesebben

Gyenesdiás a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja.

Gyenesdiás a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja. Gyenesdiás a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja Hol is található? Nyugat-Magyarországon a határtól 100 km-re Nyugat-Balaton régióban, Keszthelyi-hegység lábánál, Keszthely és Hévíz szomszédságában,

Részletesebben

A táj szerepe a vízparti utazás során egy lakossági megkérdezés eredményei

A táj szerepe a vízparti utazás során egy lakossági megkérdezés eredményei A táj szerepe a vízparti utazás során egy lakossági megkérdezés eredményei Sulyok Judit phd hallgató, Széchenyi István Egyetem Sopron, 2012. augusztus 30. A témaválasztást indokolta a természeti környezet

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ ÉPÜLETEGYÜTTESÉHEZ CSATLAKOZÓ SZÁLLODAÉPÜLET ÖTLETPÁLYÁZATÁHOZ

MŰSZAKI LEÍRÁS MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ ÉPÜLETEGYÜTTESÉHEZ CSATLAKOZÓ SZÁLLODAÉPÜLET ÖTLETPÁLYÁZATÁHOZ MŰSZAKI LEÍRÁS MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ ÉPÜLETEGYÜTTESÉHEZ CSATLAKOZÓ SZÁLLODAÉPÜLET ÖTLETPÁLYÁZATÁHOZ A MEGLÉVŐ ÁLLAPOT ELEMZÉSE, TÖRTÉNETI ÖSSZEFÜGGÉSEK Épített környezet Barlangfürdő A barlangfürdő

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 2481 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toscana - Castiglioncello CSODÁLATOS VILLA ELADÓ CASTIGLIONCELLOBAN

Részletesebben

30 [Budapest ] Székesfehérvár Nagykanizsa Érvényes: œ Kiindulási állomás Kaposvár Pécs Székesfehérvár...

30 [Budapest ] Székesfehérvár Nagykanizsa Érvényes: œ Kiindulási állomás Kaposvár Pécs Székesfehérvár... Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2016. december 11-től 2017. március 31-ig Szántód-Kőröshegy Balatonszentgyörgy állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Nagykanizsa vasútvonalon

Részletesebben

A Balaton-felvidéki iskolák országos kompetenciaméréseinek eredményei. 2013/2014. tanév

A Balaton-felvidéki iskolák országos kompetenciaméréseinek eredményei. 2013/2014. tanév A Balaton-felvidéki iskolák országos kompetenciaméréseinek eredményei 2013/2014. tanév Oszt.átl. és Oszt.átl. és 1. Zánka 6. 1614 1678 1646 13. Balatonfüred 6. 1503 1547 1525 Bozzay Pál 8. 1878 1656 1767

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei. Siófok, 2007. december 13.

A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei. Siófok, 2007. december 13. A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei Siófok, 2007. december 13. Globális lis cél: c Hosszútávon fenntartható versenyképes turizmus létrehozása

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1054 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Comói tó Luxusvilla eladó a Comói tó partján LEIRÁS

Részletesebben

A Kittenberger Kálmán Növény - és Vadaspark 2012. évi közterületi reklámhirdetései

A Kittenberger Kálmán Növény - és Vadaspark 2012. évi közterületi reklámhirdetései A Kittenberger Kálmán Növény - és Vadaspark 2012. évi közterületi reklámhirdetései Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/79 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás

Részletesebben