Pénzügyi hatások és kezelésük

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pénzügyi hatások és kezelésük"

Átírás

1 Pénzügyi hatások és kezelésük GR: Ismét Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel beszélgetünk itt a stúdióban. Vállalkozást érintő pénzügyi hatások és kezelésük. Na ez aztán most nagyon időszerű téma. Hatások aztán bőven vannak, nem csak árfolyam részről, hanem pénzügyi tekintetben is, és hát főleg miután már nagyjából fél-egy éve benne vagyunk ebben a kevesebb fizetés, kisebb megrendelés, hogyan éljük túl című kategóriában, fel-fel merülnek bizony a pszichológiai hatások is. Látjuk, hogy egyes cégek nem hogy rosszabbul, hanem jobban menetelnek mint ahogy korábban. Vannak persze olyan ágazatok, amelyek abszolút padlón vannak. Nagyon különbözőek a hatások, különbözőek a tapasztalatok. Kezdjük a cégvezető szemszögéből. Mire törekedhetnek vajon a vevőink, mire törekednek a mi vevőink, amikor kapcsolatba lépünk velük. HZ: Ez egy nagyon-nagyon érdekes téma, amiről ma fogunk beszélgetni. Egy vállalkozást ugye elég sokféle hatás ér alapban is. Tehát hogyha most a válságot levesszük róluk, akkor is ugye vannak a vevők, akik folyamatosan arra törekednek, hogy a lehető legkisebb áron vásárolják meg a termékeinket és a lehető legkésőbb keljen fizetni. Most, hogy ha ezt szélsőségekbe elvisszük, akkor nulla forintot adnának legszívesebben és végtelen idő múlva szeretnék kifizetni ezt az összeget. Miközben ugye a szállítói oldalon ennek épp az ellenkezője van. Ők meg viszont végtelen nagy áron szeretnének számunkra értékesíteni és lehetőleg készpénzes vásárlást várnak el tőlünk. Úgyhogy van hatás. Na most cégen belül is ugye vannak a munkatársak. Ők is ugye egyre több bért szeretnének, stb. És ez rendben is van, tehát nincs ezekkel gond. Viszont ez a sokkhatás óhatatlanul előre vetíti azt a kényszert, hogy valakinek ott kell lenni a cégen belül, akik gátat szab ezeknek a hatásoknak, és megpróbálja ezeket valahogy egyensúlyban tartani. GR: Ő az ügyvezető?

2 HZ: Lehet az ügyvezető, vagy lehet ez akár egy pénzügyi igazgató. Teljesen mindegy a titulus. Lényeg az, hogy legyen egy ember, akinek a szeme rajta van azon, hogy ezek a különböző hatások, cégen kívülről jövők és a cégen belülről jövők is, hogyan maradnak egyensúlyban, hogyan őrzi meg a cég gyakorlatilag a likviditását (mindig van elegendő rendelkezésre álló pénze). GR: Általában van egy cégvezetőnek, akár pénzügyi igazgató, akár ügyvezető egyfajta képe arról, hogy mekkora a piac, vajon milyen eredményeket tudott elérni, milyen marketing eszközökkel, milyen kapcsolatfelvétellel, egyáltalán milyen kapcsolatrendszer útján. És nyilván van egyfajta terve, mindig egy adott évre, vagy egy adott időszakra, amit el szeretne érni. Ez a terv, ennek a nagysága vajon mitől függhet még? Mert itt beszélünk a piacról, de igazából mindenki, még békeidőben is, amikor nincsenek ilyen nagy mozgások, hatások, akkor mindenki egy kicsit saccol. HZ: A mai világban ugye talán azt mondhatjuk, hogy lehetne egy ilyen versenyt kiírni, hogy aki a legpontosabban megsaccolja az idei évet, az nyer. Tényleg egy nagyon mozgékony piac és nagyon mozgékony hatásoknak vagyunk most kitéve. Nagyon nehéz ilyenkor egy igazán stabil tervet csinálni, én ezért szoktam javasolni, hogy legalább egy kéthetente, havonta nézzük már át újra ezt a tervet, és módosítsuk, hogy ha nagyon irreálissá vált időközben. Lényeg az, hogy itt van most ez a válság, és szeretnék egy példát, vagy egy példán keresztül bemutatni egy nagyon érdekes tényezőt, ami működik a cégekben. Itt van ez a világválság, és ez Amerikából indult valamikor tavaly október elején, és október végére már itt volt a nyakunkon az egész. És ez a sebesség ez egy kicsit felhívta a figyelmet arra, vagy legalább is az én figyelmemet arra, hogy ez a válság tulajdonképpen egy ilyen pszichés válság. Az emberek fejében létezik elsősorban, és mivel az emberek fejében megkeletkezett ez a válság, természetesen utána ez megvalósul ugye a valóságban is. Ez egy törvényszerűség. Tehát ami az emberek fejében van, azok a gondolatok, ezek meghatározzák az illetőnek a mindennapjait, az életét, a sikereit és a kudarcait is. Na most hogyha veszünk egy céget, vajon mitől függ az, hogy milyen a bevétele egy cégnek?

3 Első ránézésre ez úgy tűnhet, hogy hát most válság van, és a bevétel az elapad, stb, stb. Oké. Vegyünk két céget. Az egyik, mind a kettő ugyanazon a piacon működik, ugyanaz a tevékenység, ugyanaz a méret. Tegyük fel, hogy fele-felében uralják a piacot. Ez a kiindulási állapot. Az egyik cég az egy pozitív beállítottságú, és ők azt mondják, hogy márpedig mi szeretnénk duplázni, folyamatosan ezt hajtogatják, és ezt mondják, és ez itatja át az egész céges gondolkodást, hogy ők duplázni szeretnének. A másik cég meg folyamatosan negatív módon áll hozzá. Ő azt mondja, hogy hát jó, hogy ha nem esünk vissza a felére. Jó lenne valahogy csak 60%-ra visszaesni, és különben is most válság van. Ezzel úgysem lehet tenni semmit. Teljesen ilyen apátiás a hangulat, és ez itatja át a céget. Vajon a két cég közül melyik lesz az, amelyik terjeszkedni fog a másik rovására? GR: Nyilván az, amelyik pozitívabb beállítottságú. HZ: Hát egyértelmű. Innentől kezdve jön ez, hogy ugyan mi az, ami meghatározza igazából a bevételt, és erre van egy nagyon érdekes képlet. Ez így szól, hogy egy cég bevételét az határozza meg, hogy a benne dolgozók mit gondolnak, hogy mennyi bevételre van szükség ahhoz, hogy a cég túléljen. Tehát magyarul az határozza meg, hogy az emberek mennyit akarnak keresni. Ez igaz egyébként egyénre is. Számtalan olyan értékesítő kollégám volt, aki mondjuk Ft-nál limitálta saját magát, mert ő azt mondta, hogy Ft-ból ő bőven megél, és köszöni szépen. És egyszerűen nem lehetett a teljesítményét e fölé vinni, mert folyamatosan ő visszakorrigálta saját magát. Szemben mondjuk egy másik értékesítővel, aki meg azt mondta, hogy jó ő Ft-ot akar keresni, és amikor átlépte az 1 milliós havi keresetet, akkor is még ugyanúgy hajtott tovább, mert ő ugye a 2 milliót célozta meg. Óriási a különbség a két ember között, és ugyanígy a két cég között is. Tehát gyakorlatilag a bevételt elsősorban az határozza meg, hogy az emberek mit szeretnének. GR: Mitől függ akkor, hogy mennyit költ egy cég? Ez is pszichológiai?

4 HZ: Ez is egy törvényszerűség. Úgy szól, hogy egy szervezet mindig többet próbál költeni, mint amennyi a bevétele. Ez egyszerűen hihetetlen, de működik, hogy ha egy céget magára hagyunk, és mondjuk dolgozik benne 50 ember, vagy 100 ember, akkor garantált, hogy az a 100 ember nagyon rövid távon csődbe viszi ezt a céget. GR: Akkor nyilván, ahogy már az interjú elején is említettük, egy olyan vezető képes ennek gátat szabni, aki igenis megvágja a költségeket. HZ: Pontosan. Nagyon érdekes jelenség az, hogy egy egyén, tegyük fel, hogy ez egy képzett, pénzügyekben képzett egyén, garantáltan józanabbul fog gondolkozni és dönteni, mint egy csoport, mindig. Ugyanis a csoport az valami érdekes módon teljesen irracionálisan képes működni pénzügyi szempontból, és képes a cég vagyonát elherdálni, a bevételeit lecsökkenteni, elapasztani, illetve a költségeket pedig ripsz-ropsz felduzzasztani, és nagyon rövidtávon letérdeltetni a céget. Tehát magyarul, kell a cégben egy személy, aki gátat szab ezeknek a hatásoknak, és helyes mederben, egyensúlyban tartja ezeket a dolgokat. GR: Ha már itt említettük ennyire a pszichológiai hatást, hogyan lehet ezt javítani, fokozni egy cég működésében. Nyilván, gondolom én, nem úgy, hogy reggel összejövünk, és akkor mindegyik cégvezető egyfajta előadást tart az alá tartozó munkavállalóknak, és közös szeánszokon erősítik egymásban a szellemet. Hogyan lehet egy jó munkaszellemet, egy tevékenységre ösztönző, igenis a saját munkájában és területében bízó cég morált kialakítani? HZ: Mindenféleképpen kell hozzá a rendszeres találkozó. Most hogy ezt naponta reggel csináljuk, vagy hetente egy alkalommal, én azt gondolom, hogy mindegy. Legyen elég ez a találkozó mennyiség. Ugyanis én azt tapasztalom, hogy az emberek amortizálódnak a posztokon, tehát nagyon nagy a nyomás ezt azért valljuk meg. Pláne itt a válsággal a nyakunkban. És hogyha az embereket nem tartjuk lelkes állapotban, akkor bizony nagyon gyorsan lecsúsznak, akár egy ilyen apatikus szintre, egy beletörődésbe, és azt mondják, hogy hát most már nincs mit tenni. Nem szabad.

5 Amikor ide lecsúsznak az emberek, az már nagyon nagy probléma, mert ez meg is valósítja önmagát sajnos. Egy vezetőnek kutyakötelessége az embereket lelkesnek megtartani, és érdeklődőnek a saját posztjuk és a tevékenységük iránt. És folyamatosan egyszerűen tölteni kell beléjük az életerőt és a lelkesedést, és muszáj kitűzni a célokat, és muszáj segíteni az embereket, hogy elérjük. És egyfajta csapatszellemet így összekovácsolni, mert így lehet valahogy talpon maradni a mai világban. GR: Ehhez egy nagyon vitális személyiség kell. Honnan veszünk ilyen vitális cégvezetőt? HZ: Igen, ehhez kell egy olyan cégvezető, aki maga is hisz a saját dolgaiban. Tulajdonképpen a tulajdonosoknak és az ügyvezetőknek ez a fő feladata, hogy az embereket lelkesen megtartsák a posztjaikon, és kialakítsák ezt a csapatszellemet. Gondoljunk csak bele, hogy egy jó csapatszellemmel megáldott csoport, mondjuk Leodinász-ék annakidején ugye, egy maroknyi ember, háromszáz fő. Igaz mindegyik meghalt sajnos, tehát ez rossz példa ilyen szempontból, de... GR: De a vége mindig ugyanaz. HZ: De rendkívül nagy hatást tudtak elérni. De van egy sereg más példa is a történelemben, ahol egy maroknyi nagyon elkötelezett ember képes volt egy sokkal nagyobb túlerőt sakkban tartani. GR: Horváth Zoltán Cashflow Mérnököt hallották. Köszönöm szépen, hogy itt volt a stúdióban. HZ: Köszönöm szépen.

Pénzügyi tervezésről lesz szó a következő percekben. A pénzügyi tervezés során előre felrajzolunk egy pályát pénzügyi szempontból

Pénzügyi tervezésről lesz szó a következő percekben. A pénzügyi tervezés során előre felrajzolunk egy pályát pénzügyi szempontból Pénzügyi tervezés GR: Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel beszélgetek a stúdióban. Pénzügyi tervezésről lesz szó a következő percekben. Meglehetősen vaskos témának és nehéz témának tűnik ebben az időszakban.

Részletesebben

GR: Indirekt és direkt cashflow-t is meg szoktak különböztetni, mi a különbség?

GR: Indirekt és direkt cashflow-t is meg szoktak különböztetni, mi a különbség? A Cashflow kezelése GR: A stúdióban Horváth Zoltán Cashflow Mérnök, és ha már ennek a szakértője a Cashflow kezelés lesz a mai téma. Ha egy vállalkozás sikeres szeretne lenni pénzügyi működés terén is,

Részletesebben

Munkatársi fizetési rendszer

Munkatársi fizetési rendszer Munkatársi fizetési rendszer GR: Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel beszélgetek. Folytatjuk a Válságtörő sorozatunkat. Részletesen átbeszéltük az előző adások alkalmával azt, hogy a cashflow-t hogyan érdemes,

Részletesebben

A Cashflow Hatékonysága

A Cashflow Hatékonysága A Cashflow Hatékonysága GR: Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel beszélgetek. A cashflow hatékonysága a mai téma. Hogyan lehet vajon egy cashflow-t jól, optimálisan működtetni? Nagyjából tudom, hogy mennyi

Részletesebben

Stratégiai Pénzügyek. avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára. Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel

Stratégiai Pénzügyek. avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára. Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel Stratégiai Pénzügyek avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel Stratégiai Pénzügyek HR: Üdvözlöm a kedves hallgatókat! Hídvéghy Róbert vagyok és egy interjút

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Amit nem mérsz, azzal kapcsolatban könnyen bajba kerülhetsz

Amit nem mérsz, azzal kapcsolatban könnyen bajba kerülhetsz Amit nem mérsz, azzal kapcsolatban könnyen bajba kerülhetsz Horváth Zoltán Cashflow Mérnök 2008 Kimberley Group Kft. Minden jog fenntartva. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Library-t, amiért engedélyezte,

Részletesebben

Számvitel vs. pénzügyek

Számvitel vs. pénzügyek Számvitel vs. pénzügyek GR: A stúdióban Horváth Zoltán Cashflow Mérnök, és a már az elmúlt adásban megkezdett sorozatot folytatjuk, Válságtörő pénzügyi lecke. Vettük már az első adásban, az első interjúban,

Részletesebben

Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed?

Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed? Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed? Horváth Zoltán Cashflow Mérnök 2008 Kimberley Group Kft. Minden jog fenntartva. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Library-t, amiért engedélyezte,

Részletesebben

Vállalkozz Hatékonyan Klub

Vállalkozz Hatékonyan Klub Min ment csődbe az első cégem? tanulmány dr. Tóth András 2009 Ebben a rövid tanulmányban bemutatom, mi az a legegyszerűbb pénzügyi eszköz, ami a legnagyobb javulást tudja elérni egy kezdő, vagy mikrovállalkozás

Részletesebben

Csak erős idegzetűeknek! videóleirat

Csak erős idegzetűeknek! videóleirat Csak erős idegzetűeknek! videóleirat 2009. Piroska Gyula Tréning Kft. Minden jog fenntartva. Üdvözlöm Önt, kedves Cégvezető Barátom! Piroska Gyula vagyok,, hogy ne érezze magát egyedül a cégvezető. Nem

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

Válság és kommunikáció!

Válság és kommunikáció! Válság és kommunikáció! A potenciális vevıink irányába történı kommunikáció válság idején kiemelten fontos. Sajnos nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy nehéz helyzetben (pl. válság idején) behúzzák

Részletesebben

Tanulási piramis. Valódi dolgokat csinálni. Szimulálni valódi gyakorlatokkal. Drámai gyakorlattal bemutatni. Beszélgetni, beszélni róla

Tanulási piramis. Valódi dolgokat csinálni. Szimulálni valódi gyakorlatokkal. Drámai gyakorlattal bemutatni. Beszélgetni, beszélni róla Tanulási piramis 2 hét után ennyire emlékszünk 90%, amit mondunk és csinálunk 70%, amit mondunk 50%, amit hallunk és látunk 30%, amit látunk 20%, amit hallunk 10%, amit olvasunk Valódi dolgokat csinálni

Részletesebben

Megkérdeztük Látogatás a műhelyben

Megkérdeztük Látogatás a műhelyben Megkérdeztük Látogatás a műhelyben Megbízom benne. Még mindig bejött! Harry Schmidt lakatosmesterrel a raktározásról a határidőkről és a tervezhetőségről beszélgettünk. Megkérdeztük Látogatás a műhelyben

Részletesebben

Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért. NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért. NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával A társadalmi vállalkozásokat érintő pénzügyi tervezés 2013. február 22. Pénzügyi terv A pénzügyi

Részletesebben

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség - 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség Nagy Attila cikke 1. Mitől rettegnek az üzletkötők a legjobban? Hol hullik el a legtöbb üzletkötő? Mi az a munka, amit fóbiásan igyekeznek elkerülni, és ha lehet

Részletesebben

KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT

KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT HAJTSD VÉGRE EZT A TERVET & ÉS MÁR EL IS INDULTÁL A SIKERHEZ VEZETŐ ÚTON Gratulálunk a döntésedhez, amellyel az általunk RAIN-nek nevezett

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték

VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték Horváth Zoltán Cashflow Mérnök Gazdasági világválság: hisztéria vagy valóság Nos, itt ülünk egy gazdasági világválságnak nevezett helyzet kellős közepén, és a legrosszabb

Részletesebben

4./ Egyebek 1./ Kezdeményezés a napközbeni gyermekellátás fejlesztéséről 23/2016.(IV.25.) sz. határozat

4./ Egyebek 1./ Kezdeményezés a napközbeni gyermekellátás fejlesztéséről 23/2016.(IV.25.) sz. határozat 9/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. április 25. napján 15:15 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Áruforgalom és gazdálkodás I.

Áruforgalom és gazdálkodás I. Áruforgalom és gazdálkodás I. Készült 2010-2011 években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Az áruátvétel Szervezési Társulás részére a TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0016 azonosítószámú projekt keretében

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

1.) HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításához szükséges tervezési szerződés jóváhagyása Előterjesztő: Faa Béla polgármester

1.) HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításához szükséges tervezési szerződés jóváhagyása Előterjesztő: Faa Béla polgármester Gara Község Képviselő-testülete 5/2012. (nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara község képviselő-testület 2012. április 12-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Körjegyzőségi Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről Ikt.szám:.-2/2015. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

MR1-180 perc 1. Kossuth,180 perc,

MR1-180 perc 1. Kossuth,180 perc, MR1-180 perc 1 Kossuth,180 perc,2010.10.12. A válság következménye is, hogy egyelőre nem csökkent a csődbe ment, felszámolás alá került cégek száma. Többen arra következtetnek, hogy van, akinek kifejezetten

Részletesebben

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget.

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. KEDVES ÜGYFELEINK, A 2012-es év portfolió jelentése. Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. Ez így volt az utóbbi években mindig. Mindenki érezte a negatív gazdasági hatásokat, de

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Ónody Helga. Ruhatár. A női elegancia alapjai

Ónody Helga. Ruhatár. A női elegancia alapjai Ónody Helga Ruhatár A női elegancia alapjai Egy könyv a ruhákról Már megint? Hát nincs még elég írás ebben az amúgy is teljesen fölösleges, felületes embereknek való témában? Az a rengeteg színes női magazin,

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 134/2015.(X.22.)számú határozata- Hantos

Részletesebben

0,424 0,576. f) P (X 2 = 3) g) P (X 3 = 1) h) P (X 4 = 1 vagy 2 X 2 = 2) i) P (X 7 = 3, X 4 = 1, X 2 = 2 X 0 = 2) j) P (X 7 = 3, X 4 = 1, X 2 = 2)

0,424 0,576. f) P (X 2 = 3) g) P (X 3 = 1) h) P (X 4 = 1 vagy 2 X 2 = 2) i) P (X 7 = 3, X 4 = 1, X 2 = 2 X 0 = 2) j) P (X 7 = 3, X 4 = 1, X 2 = 2) Legyen adott a P átmenetvalószín ség mátrix és a ϕ 0 kezdeti eloszlás Kérdés, hogy miként lehetne meghatározni az egyes állapotokban való tartózkodás valószín ségét az n-edik lépés múlva Deniáljuk az n-lépéses

Részletesebben

A válság és hatása a vállalkozásokra

A válság és hatása a vállalkozásokra A válság és hatása a vállalkozásokra GR: Horváth Zoltánnal, Cashflow Mérnökkel beszélgetek a magyar cégek jelenlegi helyzetéről. Idehaza, Magyarországon, főleg az elmúlt 4-5 hónapban érzékeljük a reálgazdasági

Részletesebben

Vállalkozóvá válást támogató szakértői közreműködés (tanulmány)

Vállalkozóvá válást támogató szakértői közreműködés (tanulmány) KEIRDI Kutatási Szolgáltatás Design: RIQ & Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének Szám: 230/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. január 30-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 1/2013.(I.31.) számú önkormányzati RENDELET A

Részletesebben

Függvények határértéke, folytonossága

Függvények határértéke, folytonossága Függvények határértéke, folytonossága 25. február 22.. Alapfeladatok. Feladat: Határozzuk meg az f() = 23 4 5 3 + 9 a végtelenben és a mínusz végtelenben! függvény határértékét Megoldás: Vizsgáljuk el

Részletesebben

Elénekled? Tiszta pentaton...

Elénekled? Tiszta pentaton... Elénekled? Tiszta pentaton... De jó dolguk van, hál Istennek! Te voltál kiscserkész? Más az egész élet, ha jó az indulás... Aki eszi, abban élet lesz... Valóban étel, valóban ital... Testem a világ életéért...

Részletesebben

Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb.

Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb. Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb. Oké. Játsszunk el ezzel kicsit! Lássuk csak. Hol vagy most?

Részletesebben

PREMIER INCOME PLAN A PÉNZKERESETI TERV A 3-AS MÁSOLÓDÁS CSODÁJA 6 HÓNAP ALATT REÁLISAN

PREMIER INCOME PLAN A PÉNZKERESETI TERV A 3-AS MÁSOLÓDÁS CSODÁJA 6 HÓNAP ALATT REÁLISAN PREMIER INCOME PLAN A PÉNZKERESETI TERV A 3-AS MÁSOLÓDÁS CSODÁJA 6 HÓNAP ALATT REÁLISAN A PREMIER INCOME PLAN TÉNYLEG EGY PRÉMIUM KATEGÓRIA. A JUTTATÁSI RENDSZERE EGYSZERŰEN ZSENIÁLIS. A TERMÉKEI IS, AMI

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak: Balassa Balázs

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi

Részletesebben

2003.05.06. A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény módosításáról A felszólalás szövege:

2003.05.06. A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény módosításáról A felszólalás szövege: . A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény módosításáról ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselıtársaim! Az életem elmúlt húsz évét valahol ennek a szakmának a gyakorlásával töltöttem

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010. január 18-án tartott nyílt ülésének jegyzőkönyve. Napirend:

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010. január 18-án tartott nyílt ülésének jegyzőkönyve. Napirend: 18 Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010. január 18-án tartott nyílt ülésének jegyzőkönyve a./ tárgysorozata: b./ határozatai:4-12/2010. c./ rendeletei: 1-2/2010. Napirend: 4./ Előterjesztés a

Részletesebben

VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE V.

VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE V. Lawrence VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT & Bennet A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE V. 1 Kedves Olvasónk Most egy olyan témakörről fogunk beszélni, amely talán a legfontosabb dolog az emberi kapcsolatok és csoportos együttműködések

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Emberelőny! avagy mi minden múlik a munkaerő toborzás, kiválasztáson?

Emberelőny! avagy mi minden múlik a munkaerő toborzás, kiválasztáson? Emberelőny! avagy mi minden múlik a munkaerő toborzás, kiválasztáson? Összejönni jó kezdés. Együtt maradni haladás. Együtt is dolgozni siker. Henry Ford Emberelőny! avagy mi minden múlik a munkaerő toborzás,

Részletesebben

5 / 1. www.minosegikonyvelok.hu

5 / 1. www.minosegikonyvelok.hu 5 / 1 www.minosegikonyvelok.hu A 11+1 leggyakoribb hiba, amit egy könyvelő az árképzése során elkövet... Ha már régóta vágyott arra, hogy iránymutatást kapjon, vajon helyesen kalkulálja-e könyvelési díjait,

Részletesebben

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása. Gödöllő, 2013. szeptember 16.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása. Gödöllő, 2013. szeptember 16. Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása Gödöllő, 2013. szeptember 16. Tisztelt Konzul Hölgyek és Urak! Én is szeretettel köszöntöm Önöket. Keleti nyitásról és globális

Részletesebben

KISMAMATB KFT 7632 PÉCS TILDY Z. U. 10. B. 1/3. Adószám:

KISMAMATB KFT 7632 PÉCS TILDY Z. U. 10. B. 1/3. Adószám: Kedves Ágnes!...11.05-én,.. 2010.. -én született. Pocaklakó várható születési ideje 2017.05. Jelenlegi munkaviszonyod 201.-től áll fenn, melyben a havi bruttó béred. Ft. A jelenlegi munkaviszonyod saját

Részletesebben

Toborzási helyzetkép

Toborzási helyzetkép Toborzási helyzetkép 2016. második negyedév Az OnlineToborzas.hu felmérésének eredményei Felmérésünket alapvetően a 100 dolgozónál többet foglalkoztató cégek HR vezetőinek a körében végeztük, kérdőívekkel

Részletesebben

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15.

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15. H Í R L E V É L 2009. SZEPTEMBER 15. DÖNTÉSEKRŐL RÖVIDEN: Döntött a Képviselő-testület arról, hogy Óbarok Község kilép a Móri Kistérséggel közösen működtetett, egyes honvédelmi tárgyú feladatok végzésére

Részletesebben

Szeretné megmenteni a tartozással terhelt cégét? (3. rész) Válság van!

Szeretné megmenteni a tartozással terhelt cégét? (3. rész) Válság van! Szeretné megmenteni a tartozással terhelt cégét? (3. rész) Válság van! Tisztelt Cégtulajdonos! Bizonyára Ön is tudja, legalábbis érzékelte, hogy a piac lelassult, nehezebbé vált a tőkebevonás és az adózás

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni.

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Tárgy: Még én sem gondoltam, hogy ennyire jól működik [SPEC1]! Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Kedves [SPEC1]! Most egy valóban nagyszerű lehetőséggel tudsz megismerkedni. Először, amikor

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Napirendi javaslat 4

Tartalomjegyzék. Napirendi javaslat 4 Ikt. sz.: MB/121-1/2012. MB-34/2012. sz. ülés (MB-82/2010-2014. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának 2012. október 31-én, szerdán 9 óra 3 perckor a Képviselői Irodaház

Részletesebben

Széll projekt. Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12)

Széll projekt. Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12) Széll projekt Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12) Mit szólnának hozzá ha azt mondanám: a Széll Kálmán téren és környékén a közúti járművek évente közel 540000 kilogramm szennyezést szórnak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi, Ügyrendi, Ellenőrzési, Gazdasági, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága J e g y z ő k ö n y v Készült: Gazdasági, Településfejlesztési

Részletesebben

Itt vannak az óriási tartozásuktól megmenekült devizahitelesek

Itt vannak az óriási tartozásuktól megmenekült devizahitelesek Itt vannak az óriási tartozásuktól megmenekült devizahitelesek 2013.03.14. 05:27 Sokan uzsorakamatokat emlegetnek a devizahitelek kapcsán, pedig a kamatoknál sokkal inkább meghatározza a havi törlesztőrészleteket

Részletesebben

NŐK LAPJA EGÉSZSÉG kutatás 2017.

NŐK LAPJA EGÉSZSÉG kutatás 2017. NŐK LAPJA EGÉSZSÉG kutatás 2017. Egészségügyi állapot 1. Van Önnek vagy családtagjának bármilyen egészségügyi problémája? A magyar internetező népesség 57%-a küzd maga vagy valamely családtagja egészségügyi

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a képviselő-testület

Részletesebben

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról PAPP ZSOLT Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról Összefoglalás A nehéz sorsú, hajléktalanszállón lakó, AIDS betegségének állandó fenyegetettségében élő szerző a halálról, félelmeiről,

Részletesebben

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14.

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14. Sajtóközlemény 2012. november 1. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért A stressz tehet leginkább a rövidebb életről, a stressz miatt alakulnak ki bennünk a rettegett betegségek ezt gondolja a magyar

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő 29 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. február 23-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ az állami tisztviselőkre vonatkozó illetményemelés bevezetésének tapasztalatairól, javaslat a bérintézkedés módosítására

ÖSSZEFOGLALÓ az állami tisztviselőkre vonatkozó illetményemelés bevezetésének tapasztalatairól, javaslat a bérintézkedés módosítására KÖZSZOLGÁLATI ÉRDEKEGYEZTETŐ FÓRUM MUNKAVÁLLALÓI OLDAL ÖSSZEFOGLALÓ az állami tisztviselőkre vonatkozó illetményemelés bevezetésének tapasztalatairól, javaslat a bérintézkedés módosítására A fővárosi és

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

A Csapkai-féle minőség fogalom

A Csapkai-féle minőség fogalom A Csapkai-féle minőség fogalom A képen Csapkai Ildikó középen, Takács Viola és Eszter lányai között. A közel negyedévszázada működő, női felsőruházat gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Emporium

Részletesebben

Facebook karácsony a magyar kkv-knál

Facebook karácsony a magyar kkv-knál Facebook karácsony a magyar kkv-knál Kutatás összefoglaló 2017.12.06. RG Stúdió Kft. Sűrű éve volt a Facebooknak 2017-ben. Megújult a küldetése, közel 150 millió új emberrel bővült a felhasználói kör,

Részletesebben

Dr. Kutnyányszky Valéria

Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria 2009 őszén egy hónapot töltött a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Kiwanjában. A bükkösdi homeopátiás orvos az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU)

Részletesebben

Isten nem személyválogató

Isten nem személyválogató más. Ezért gondolhatja őszintén azt, hogy ő, aki az összes többi apostolnál többet tett, még arról is lemond, ami a többi apostolnak jár. Mert mid van, amit nem Istentől kaptál volna? És amit tőle kaptál,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. január 25-én a Művelődési ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy 3. már létező vállalkozásod felfuttatásáról? Boér Tamás www.sikertervezes.com

Részletesebben

WebShop-Experts Kft.

WebShop-Experts Kft. WebShop-Experts Kft. Debrecen, 2013 Cím: 4028 Debrecen, Kassai út 129. 3.em. 301-308. Telefon: (+36 1) 234 5011 E-mail: kapcsolat@webshopexperts.hu Web: A füzetben található tartalmak felhasználása nyomtatásban,

Részletesebben

Lelkészi jelentés a 2012. évről

Lelkészi jelentés a 2012. évről Lelkészi jelentés a 2012. évről Egy idős néni a gyülekezetből azt mondta- szinte csak magának félhangosan- hogy nem jó már ez a világ ahol mindenkinek olyan sok dolga van hogy nincs már ideje az embereknek.

Részletesebben

I Ft négyhavi lekötése esetén mennyi kamatra számíthatsz, ha a kamatláb évi 6 %?

I Ft négyhavi lekötése esetén mennyi kamatra számíthatsz, ha a kamatláb évi 6 %? A pénz időértéke néhány feladat és megoldása 2019. február 21. I. 320.000 Ft négyhavi lekötése esetén mennyi kamatra számíthatsz, ha a kamatláb évi 6 %? PV=320.000 m=3 r =0,06 n= 4 12 FV = 320.000 (1 +

Részletesebben

Az ivóvíz helyzetről és a víztisztítási lehetőségekről tabuk nélkül

Az ivóvíz helyzetről és a víztisztítási lehetőségekről tabuk nélkül Az ivóvíz helyzetről és a víztisztítási lehetőségekről tabuk nélkül Előszó helyett Ennek az e-könyvnek nem lehet terjedelménél fogva, és nem is célja minden részletre kiterjedő tájékoztatást adni a magyarországi

Részletesebben

A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet

A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet (Népszava 2009. február 27.) Dobjuk félre a meglévő fogalmakat és határokat, mert nem működnek - mondja Kállai Ernő. A nemzeti és etnikai kisebbségi

Részletesebben

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu Érdemes még hírlevelet írni? Kérdőíves felmérés Nemrég készítettem egy kérdőívet, mert érdekelt, hogy mennyire megalapozott az az állítás, hogy a hírlevél halott, és nem érdemes már foglalkozni vele. A

Részletesebben

Kollár-Klemencz László: az érték háttérbe került 2013. május 15. szerda, 13:44

Kollár-Klemencz László: az érték háttérbe került 2013. május 15. szerda, 13:44 A Kistehén együttest az elmúlt hét végén az alternatív zenekar kategóriában díjazták a Székelyudvarhelyen megtartott Transylvanian Music Awards-on. Kollár-Klemencz Lászlóval a díj átadása és az egyórás

Részletesebben

IX. JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal jelen van: Széll Gáborné Blaskó Erzsébet jegyző

IX. JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal jelen van: Széll Gáborné Blaskó Erzsébet jegyző IX. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. június 26-én (szerda) 16.00 órakor tartott Képviselő-testületi ülésén. Testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal Szihalom Jelen vannak: Bóta József Sándor polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 77 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2013. február 12-én 11,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 18-ÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL ÉS NYILVÁNOS

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

file:///c:/docume~1/barany~1/locals~1/temp/rar$ex26.297... Mûsor : Egyenes beszéd (R:) Dátum : 2005.12.07. - 2000 Credit: 0000

file:///c:/docume~1/barany~1/locals~1/temp/rar$ex26.297... Mûsor : Egyenes beszéd (R:) Dátum : 2005.12.07. - 2000 Credit: 0000 Dátum : 2005.12.07. - 2000 Adó : ATV Mûsor : Egyenes beszéd (R:) Credit: 0000 - A mûsorvezetõ következõ vendége, Szolnoki Andrea fõpolgármester-helyettes. Öt budapesti kórház indít egy programot, méghozzá

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Települések a nulla hulladék felé vezető úton. Graczka Sylvia

Települések a nulla hulladék felé vezető úton. Graczka Sylvia Települések a nulla hulladék felé vezető úton Graczka Sylvia Mitől lesz egy település nulla hulladékos? 1. Stratégiaalkotás/tervkészítés 2. Általános szemléletformálás 3. Hulladékcsökkentést eredményező

Részletesebben

Kézipatika. az ország tetején. Beszélgetés Zorkóczy Ferenc háziorvossal, a mátraszentimrei kézigyógyszertár kezelôjével.

Kézipatika. az ország tetején. Beszélgetés Zorkóczy Ferenc háziorvossal, a mátraszentimrei kézigyógyszertár kezelôjével. Kézipatika az ország tetején Mátraszentimre Magyarország legmagasabban átlagosan 800 méteren fekvô önálló települése. Hivatalosan még öt települést foglal magában: Mátraszentistvánt és Mátraszentlászlót,

Részletesebben

A statisztika veszélyei (Darrell Huff: How to Lie with Statistics, 1954)

A statisztika veszélyei (Darrell Huff: How to Lie with Statistics, 1954) A statisztika veszélyei (Darrell Huff: How to Lie with Statistics, 1954) Háromfajta hazugság van: füllentés, hazugság és statisztika. (Disraeli) A legnagyobb problémát nem az jelenti, amit nem tudunk,

Részletesebben

Rendezvény neve: Civil Fórum a Duna hajózhatósága projekt bemutatása. Hely: Dunaföldvár, Polgármesteri Hivatal díszterme, Kossuth Lajos utca 2.

Rendezvény neve: Civil Fórum a Duna hajózhatósága projekt bemutatása. Hely: Dunaföldvár, Polgármesteri Hivatal díszterme, Kossuth Lajos utca 2. JEGYZŐKÖNYV DUNA HAJÓZHATÓSÁGA PROJEKT Rendezvény neve: Civil Fórum a Duna hajózhatósága projekt bemutatása Hely: Dunaföldvár, Polgármesteri Hivatal díszterme, Kossuth Lajos utca 2. Időpont: 2011. április

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az ikrek nevelése R.: - Önt talán azért is érdekli az ikerkutatás, az ikergyerekek világa és élete, mert Ön is egy iker, ikerpár egyik tagja. Önök egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjû ikrek? Métneki Júlia,

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: VVB/12-1/2012. VVB-5-2012. sz. ülés (VVB-5-2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: VVB/12-1/2012. VVB-5-2012. sz. ülés (VVB-5-2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: VVB/12-1/2012. VVB-5-2012. sz. ülés (VVB-5-2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv A VOLÁNBUSZ Zrt. 2003-ban megalkotott reorganizációs programja végrehajtásának körülményeit vizsgáló bizottság

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. december 20-án tartott közmeghallgatással egybekötött üléséről Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. december 20-án tartott közmeghallgatással egybekötött üléséről Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. december 20-án tartott közmeghallgatással egybekötött üléséről Határozatok mutatója 120/2012.(XII.20.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Macsóné Pálfalvi Mária ig.oszt.vezető. Megjelentek kb 15 fő tiszalúci lakos

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Macsóné Pálfalvi Mária ig.oszt.vezető. Megjelentek kb 15 fő tiszalúci lakos JEGYZŐKÖNYV Készült Tiszalúc Nagyközség Képviselő-testületének 2011. április 7- napján a Községháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Majdanics László polgármester

Részletesebben

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Miért? A magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában, mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből

Részletesebben

INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL. független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az

INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL. független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az or;;zái2,g'~tűl(~s elnökének a felsőoktatási törvényjavaslat vitája során. Pénzügyminisztertámogatta és sürgette a felsőoktatási

Részletesebben

ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA JEGYZŐKÖNYV

ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA JEGYZŐKÖNYV ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA Ikt. szám: 606 /2012 JEGYZŐKÖNYV Jelen jegyzőkönyv a 2012. március 29-én, 18 órai kezdettel tartott munkaterv szerinti Helyi Tanácsülés alkalmával

Részletesebben