A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T- ot.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T- ot."

Átírás

1 KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ Ikt.sz.: D.11710/ A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi H A T Á R O Z A T- ot. A Döntıbizottság a Boroszlán Zrt. (8500 Pápa, Aradi u. 1., képviseli: Dr. Dudás Gábor Ügyvédi Iroda, Dr. Dudás Gábor ügyvéd, 1011 Budapest, Iskola u A. ép I/6., továbbiakban: kérelmezı) kérelmezınek az Úrkút Község Önkormányzata (8409 Úrkút, Rákóczi F. u. 45., továbbiakban: ajánlatkérı) ajánlatkérı Vállalkozási szerzıdés az Úrkút község szennyvízelvezetése és tisztítása elnevezéső, KEOP-1.2.0/2F/ számú projekt Úrkút Község szennyvíztisztítót telep tervezése és építése a FIDIC sárga könyvének szerzıdési feltételei szerint tárgyú közbeszerzési eljárása ellen indított jogorvoslati eljárásban a jogorvoslati kérelemnek helyt ad és megállapítja, hogy az ajánlatkérı megsértette a közbeszerzésekrıl szóló évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 250. (3) bekezdés g) pontja alapján alkalmazandó Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontjára tekintettel a Kbt. 81. (3) bekezdését, illetıleg a Kbt. 85. (1) bekezdésére tekintettel a Kbt. 81. (1) bekezdését, ezért megsemmisíti ajánlatkérı eljárást lezáró döntését. A Döntıbizottság kötelezi az ajánlatkérıt, hogy a határozat kézbesítésétıl számított 15 napon belül fizessen meg kérelmezı részére Ft (azaz egyszázhúszezer forint) igazgatási szolgáltatási díjat. Ezt meghaladóan a felek maguk viselik az eljárás során felmerült költségeiket. A határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak nincs helye. A határozat bírósági felülvizsgálatát annak kézbesítésétıl számított 15 napon belül keresettel a felperes belföldi székhelye (lakóhelye) szerint illetékes megyei/fıvárosi Törvényszéktıl lehet kérni. A keresetlevelet az illetékes bírósághoz címezve, de a Döntıbizottságnál kell benyújtani. Tárgyalás tartását a felperes a keresetlevélben kérheti. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

2 2 I N D O K O L Á S A Döntıbizottság a közbeszerzési eljárás rendelkezésre bocsátott iratai, a jogorvoslati eljárás iratai, továbbá a felek írásban és szóban elıterjesztett nyilatkozatai alapján a következı tényállást állapította meg: Ajánlatkérı a napján feladott, és a Közbeszerzési Értesítıben KÉ /2011. szám alatt napján megjelent hirdetményével a Kbt. VI. fejezete szerinti egyszerő eljárást indított. Ajánlatkérı a részekre történı ajánlattételt, illetıleg alternatív ajánlat tételét kizárta. A felhívás II.2.1) pontjában ajánlatkérı az alábbiak szerint határozta meg a szerzıdés teljes mennyiségét: Egyösszegő áras vállalkozási szerzıdés keretében az Úrkút Község szennyvízelvezetése és - tisztítása elnevezéső, KEOP-1.2.0/2F/ számú projekt részét képezı szennyvíztisztító telep FIDIC sárga könyv szerzıdéses feltételei szerinti tervezési és építési munkáinak elvégzése a Közbeszerzési Mőszaki Leírásban (Dokumentáció) rögzítettek figyelembe vételével. A beruházás fıbb részei és mennyiségi adatai: Az Ajka 067 hrsz. alatt lévı szennyvíztisztító telep mőtárgyainak (kezelıépület, szakaszos ülepítı, fertıtlenítı medence, felhagyásra kerülı udvartéri vezetékek) elbontása és egy új, 250 m3/nap átlagos napi hidraulikai kapacitású, mechanikai és biológiai tisztítási fokozattal rendelkezı szennyvíztisztító telep és kapcsolódó létesítményei (üzemviteli és technológiai épületek, ivóvízellátás, villamos- és irányítástechnikai berendezések, végátemelı, települési folyékony hulladék fogadó, stb.) tervezése és építése, valamint próbaüzemének lefolytatása. Tervezési feladat: a szennyvíztisztító telep és létesítményei kiviteli tervének az elkészítése, kivéve a települési folyékony hulladék fogadót, mely esetben az engedélyezési tervek elkészítése és az engedélyek beszerzése is szükséges. További feladat a kivitelezés során esetlegesen felmerülı terveknek az elkészítése, illetve a kapcsolódó engedélyek beszerzése. Amennyiben az ajánlattevı az indikatív tervben szereplı megoldástól eltérı megoldást ajánl, úgy feladatát képezi a megajánlott megoldásra vonatkozó engedélyezési tervek elkészítése, valamint a szükséges engedélyek beszerzése is. A kivitelezés során az üzemelı szennyvíztisztító telep mőködését folyamatosan biztosítani kell, az ehhez szükséges megkerülı, ideiglenes vezetékek, átkötések kivitelezése Vállalkozó feladatát képezi.

3 3 A kivitelezés, próbaüzem és mőszaki átadás-átvétel maximális idıtartama maximum 420 naptári nap, melybıl a próbaüzem idıtartama 90 naptári nap. Becsült érték HÉA nélkül: ,- Ft. Ajánlatkérı a felhívásban meghatározta a kizáró okokra vonatkozó elıírásait, alkalmassági követelményrendszerét. A felhívás III.2.2) pontjában a gazdasági és pénzügyi alkalmasság körében a következıket írta elı - egyebek mellett - az ajánlatkérı: Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód: Ajánlattevı és a Kbt. 71. (1) bekezdés b) pontja szerinti alvállalkozó tekintetében: [ ] P.3. a Kbt. 66. (1) d) pontja alapján csatolja az érvényes (építési beruházásra vonatkozó) szakmai felelısségbiztosítási kötvényét. Az alkalmasság minimumkövetelménye(i): Ajánlattevı és a Kbt. 71. (1) bekezdés b) pontja szerinti alvállalkozó alkalmas, ha: [ ] P.3. rendelkezik olyan (építési beruházásra vonatkozó) szakmai felelısségbiztosítással, amely legalább évi 100 millió forint, illetıleg káreseményenként legalább 40 millió forint összeghatárú biztosítási fedezet meglétét biztosítja. Ajánlatkérı rögzítette továbbá, hogy a P3. feltételnek ajánlattevınek és a közbeszerzés értékének 10%-át meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozójának együttesen kell megfelelnie. A felhívás a III.2.3) pontjában a mőszaki, illetve szakmai alkalmasság körében a következık kerültek elıírásra egyebek mellett: Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód: Az ajánlatnak az ajánlattevıre (közös ajánlattétel esetén minden tagra) és a közbeszerzés értékének 10%-át meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozójára (adott esetben a Kbt. 65. (3) bekezdés szerinti szervezetre) vonatkozóan: [ ] M.2. a Kbt. 67. (2) bekezdés c) és e) pontja alapján a vezetı tisztségviselıjének/tisztségviselıinek valamint a teljesítésben részt vevı felelıs mőszaki vezetıjének/vezetıinek megnevezése, végzettségük és képzettségük ismertetése, a végzettségük, képzettségük igazolásául szolgáló okiratok (oklevél/diploma, a felelıs mőszaki vezetıi névjegyzékbe vételrıl szóló határozat) benyújtása, valamint szakmai önéletrajzuk (amely tartalmazza a tervezıi szakmai gyakorlat megszerzésének idıtartamát is) saját kezőleg aláírt példányának benyújtása. Ajánlatkérı a Kbt. 65. (4) bekezdésre felhívja a figyelmet. Az alkalmasság minimumkövetelményei:

4 4 Alkalmatlan az ajánlattevı (közös ajánlattevık esetén minden tag) és a Kbt. 71. (1) bekezdés b) pont szerinti alvállalkozója ha: [ ] M.2. a teljesítésbe bevonni kívánt szakemberek között nem mutat be legalább egy fı legalább 3 éves építıipari szakmai gyakorlattal és középfokú végzettséggel rendelkezı vezetı tisztségviselıt, [ ] Egy szakember egyidejőleg több pozícióra is jelölhetı. Ajánlatkérı az ajánlatokat az összességében legelınyösebb ajánlat bírálati szempontja szerint kívánta elbírálni a következı részszempontok alapján: Szempont Súlyszám Egyösszegő Ajánlati ár (nettó HUF) 50 Jótállás idıtartama (hónapokban, minimum 12 hónap maximum 36 hónap) 10 Napi késedelmi kötbér mértéke (Egyösszegő Ajánlati Ár %-ában, minimum 0,25%, maximum 0,5%) 10 Ajánlatkérı az ajánlattételi határidıt , az eredményhirdetés, illetıleg az ajánlatok elbírálásáról szóló összegezés megküldésének tervezett idıpontját , a szerzıdéskötés tervezett idıpontját napjában határozta meg. Ajánlatkérı ajánlati dokumentációt is készített, amely 1. kötete Útmutatót az ajánlatok elkészítéséhez, illetve mellékletként formanyomtatványokat tartalmazott, 2. kötete az általános és különös szerzıdéses feltételeket rögzítette, valamint útmutatót tartalmazott a változások követéséhez és a szerzıdés módosításához. A dokumentáció 3. kötete a megbízói követelményeket írta elı, illetve mellékletként szabványlistát és üzemeltetıi nyilatkozatot tartalmazott, míg a 4. kötet az egyösszegő ajánlat bontása megnevezéssel a költségvetési fıösszesítıt foglalta megában. Az 5. kötet Közbeszerzési Tervdokumentáció megnevezés alatt tartalmazta a közbeszerzés tárgyát képezı létesítmény mőszaki tervdokumentációit, valamint a kivitelezés megkezdéséhez szükséges létesítési engedélyeket. A dokumentáció 1. kötet C. pontja tartalmazta az ajánlatok összeállításának tartalmi és formai követelményeit. A pénzügyi és gazdasági alkalmasság körében ajánlatkérı a dokumentációban is rögzítette, hogy az érvényes (építési beruházásra vonatkozó) szakmai felelısségbiztosítási kötvény csatolandó. A Kbt. 67. (2) bekezdés c) pontja kapcsán elıírta továbbá a 8. sz. minısítési formanyomtatvány szerinti nyilatkozat és a 9. sz. minısítési formanyomtatvány szerinti szakmai önéletrajz és rendelkezésre állási nyilatkozat csatolását.

5 5 A teljesítésbe bevonni kívánt szakemberre vonatkozó nyilatkozat formanyomtatványával ajánlatkérı a következık szerinti nyilatkozat kitöltését várta el az ajánlattevıktıl: a Kbt. 67. (2) bekezdés c) pontjában foglaltaknak megfelelıen kijelentem, hogy a szerzıdés teljesítésébe az alábbi szakértıket, illetve vezetıket kívánjuk bevonni. Az iratminta lábjegyzete rögzítette, hogy Az ajánlati felhívás mőszaki, illetve szakmai alkalmassági követelményeinek szakemberekre vonatkozó része alapján kell kitölteni az ott felsorolt összes szakemberre!. Ajánlattételi határidıre az AKVI-PATENT Fıvállalkozási és Gépészeti Zrt., a KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft., a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. és a kérelmezı tett ajánlatot a következık szerint: AKVI-PATENT és Gépészeti Zrt. Fıvállalkozási KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft. Egyösszegő ajánlati ár (nettó HUF) Jótállás idıtartama (hónapokban, minimum 12 hónap maximum 36 hónap) Napi késedelmi kötbér mértéke (Egyösszegő ajánlati ár %-ában, minimum 0,25 % maximum 0,5 %) ,-HUF 36 hónap Egyösszegő Ajánlati Ár 0,5 %-a ,-HUF 36 hónap Egyösszegő Ajánlati Ár 0,5 %-a Boroszlán Építı- Szolgáltató- Tervezı Zrt. Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt ,-HUF 36 hónap Egyösszegő Ajánlati Ár 0,5 %-a ,-HUF 36 hónap Egyösszegő Ajánlati Ár 0,5 %-a A KEVITERV Plusz Kft. az ajánlata 8. oldalán a közbeszerzés értékének 10%- át meghaladó mértékő alvállalkozóként jelölte meg az Általános Vállalkozási Mőhely Kft-t. Az ajánlat 75. oldalától került csatolásra a számú Biztosítási kötvény módosítása Szakmai felelısségbiztosítási kötvény másolata, mely szerint a határozatlan tartamú biztosítás kezdete január 1. A vonatkozó biztosítási feltételek körében a következık kerültek rögzítésre: A fedezetenként és/vagy tevékenységenkénti biztosítási összegek nem adódnak össze. A biztosító kártérítést az egyes fedezetek és/vagy tevékenységek szerint feltüntetett mértékben teljesít. A szerzıdés egészére vonatkozó kifizetés nem haladhatja meg a legnagyobb biztosítási összeget. Biztosított tevékenységek az ajánlaton feltüntetettek szerint. Biztosított fedezetek körében Építész- és mőszaki terv. fel kitétel került rögzítésre a kötvény 1. oldalán. A körvény második oldala a következıket rögzítette: Biztosított fedezetek:

6 6 Építész- és mőszaki terv. fel Vonatkozó biztosítási feltételek: Építész- és mőszaki tervezés felelısségbiztosításainak feltételei. Érvényes záradékok: FKF304 Biztosított tevékenység Biztosítási összeg Építmények építészeti-mőszaki tervezése Kárfizetési limit évente Ft Kárfizetési limit káronként Ft Önrész mértéke: 10%, de minimum Ft. A kötvény 3. oldala a következıket rögzítette: Függelék a biztosítási kötvényhez Eltérı feltételek Tevékenység: TEOR számú mérnöki tevékenység, továbbá a cégkivonaton szereplı: - Fıvállalkozási tevékenység, kivitelezési munkák - viziközmő üzemeltetési tevékenység Záradékok FKF304 Alvállalkozók biztosítása. Az ajánlat 78. oldalára került csatolásra egy nyilatkozat, amely szerint az ajánlattevı kijelentette, hogy a pályázat kedvezı elbírálása esetén a szerzıdéskötésig felelısségbiztosításunkat kiegészítjük az ajánlattételi felhívásban elıírt évi 100 millió forint, illetıleg káreseményenként legalább 40 millió forint összeghatárú biztosítási fedezetre. Az ajánlat 90. oldalára csatolt 8. sz. minısítési formanyomtatvány szerinti nyilatkozatban a KEVITERV PLUSZ Kft. a következı szakembereket jelölte meg: projektvezetı Gy.I., építésvezetı Z.Z., szakági építésvezetı Sz.-né Sz.A. és S.I., szakági tervezı L.Á., Gy.I., Sz-né.Sz.A. és B.L. Az ajánlat 92. oldalára került csatolásra Gy.I. önéletrajza, amely szerint között a Budapesti Mőszaki Egyetem építımérnöki karán volt hallgató, 1967-tıl kerültek munkahelyek, munkakörök folyamatosan feltüntetésre. Az érintett szakember 1967-tıl 1973-ig a Kecskeméti Közúti Építı Vállalatnál dolgozott, munkahelyi mérnök, mővezetı, fımővezetı, illetıleg építésvezetı munkakörben. Ajánlatkérı án fordult hiánypótlási felhívással az ajánlattevıkhöz, melyben a KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft-tıl az alábbi hiányosságok pótlását kérte i határidıvel: Az ajánlattételi felhívás III.2.2. Gazdasági és pénzügyi alkalmasság P3. pontjában Ajánlatkérı szakmai felelısségbiztosítási kötvény benyújtását kérte a felhívásban megadott biztosítási fedezet meglétérıl. Kérjük a kötvény elıírtak szerinti pótlását.

7 7 Az ajánlattételi felhívás III.2.3. Mőszaki illetve szakmai alkalmasság M1. pontjában elıírtakra vonatkozóan a 84. oldalon szereplı referenciából nem derül, ki a M1.1.bb) pontban elıírt feltétel. Kérjük a hiányosságok pótlását. Az ajánlattételi felhívás III.2.3. Mőszaki illetve szakmai alkalmasság M2. pontjában elıírt vezetı tisztségviselı nem került megnevezésre. Kérjük a hiányosságok pótlását. Az ajánlattételi felhívás III.2.3. Mőszaki illetve szakmai alkalmasság M2. pontjában az összes szakember esetében hiányzik a mőszaki felsıfokú végzettségrıl szóló diploma másolata. Kérjük a hiányosságok pótlását. Ajánlattevı az elıírt határidıig hiánypótlását benyújtotta, melyben a középfokú vezetı tisztségviselıként Sz.J.-nét (szül. Z.V.) nevezi meg a 8. sz. iratminta szerinti nyilatkozatban, majd csatolja az önéletrajzot. Az iskolai végzettség körében Nyíregyházi Vásárhelyi Pál Vízügyi Szakközépiskola került megjelölésre, a munkahelyek körében 1982-tıl a KEVITERV Vállalat középfokú vezetı tisztségviselı kitétel került rögzítésre. A hiánypótlás 13. oldalára került csatolásra Z.V. technikusi oklevele. A hiánypótlásba csatolt i dátumú, kötvényszámú két oldalas biztosítási kötvény - egyebek mellett - a következıket tartalmazta: Biztosítási módozat: Szakmai felelısség Biztosított kockázati körök: Építész- és mőszaki tervezés felelısségbiztosítás Biztosított tevékenység: Építész- és mőszaki tervezés felelısségbiztosításainak feltételei 304. sz. K.F. Biztosítási összeg: Ft/kár és Ft/év. Ajánlatkérı én felvilágosítást kért a KEVITERV Plusz Kft-tıl január 10-i teljesítési határidıvel a következık szerint: Az ajánlattételi felhívás III.2.2. Gazdasági és pénzügyi alkalmasság P3. pontjában az alábbiak szerepelnek: [ ] Önök az ajánlatukban becsatolt kötvénynél a biztosítási tevékenység Építész-és mőszaki tervezés -re szólt. A biztosítási kötvényhez csatolt Függelékben az eltérı feltételekben a Tevékenység: TEOR számú mérnöki tevékenység, továbbá a cégkivonaton szereplı: Fıvállalkozási tevékenység, kivitelezési munkák- víziközmő üzemeltetési tevékenység, volt. A kötvényben szereplı kárfizetési limit nem az elıírtaknak megfelelı összegő volt, hanem kevesebb. A december 18-án kiküldött hiánypótlási felszólításban ajánlatkérı az alábbiakat kérte: Ajánlatkérı szakmai felelısségbiztosítási kötvény benyújtását kérte a felhívásban megadott biztosítási fedezet meglétérıl. Kérjük a kötvény elıírtak szerinti pótlását.

8 8 Az elıírt határidıre becsatolt hiánypótlásukban, a felelısségbiztosítási kötvény kárfizetési limitje már a felhívásban elıírtak szerinti volt, viszont a biztosítási tevékenység nem építési beruházásra vonatkozott. A Kbt. 83. (5) bekezdése alapján ebben a tárgykörben újabb hiánypótlás már nem kérhetı. A Kbt. 85. (1) és (2) bekezdésében foglaltak alapján kérjük a benyújtott dokumentumok alapján, adjanak felvilágosítást a nem egyértelmő kijelentések, nyilatkozatok, igazolások tartalmának tisztázására. Kérjük, hogy a benyújtott dokumentumok alapján az ajánlattételi felhívás III.2.2. Gazdasági és pénzügyi alkalmasság P3. pontjában elıírtaknak való minden megfelelést igazolni szíveskedjenek. Felhívom a figyelmüket, hogy a felvilágosítás megadása a Kbt. 85. (2) bekezdés szerinti eset kivételével nem eredményezheti az ajánlat módosítását. Továbbá felhívom a figyelmüket, a Kbt és 9/A. pontjában elıírtakra. Az ajánlattételi felhívás III.2.3. Mőszaki illetve szakmai alkalmasság M2. pontjában az alábbiak szerepelnek: [ ] Önök az ajánlatukban nem neveztek meg vezetı tisztségviselıt és nem csatolták az elıírt igazolásokat. A december 18-án kiküldött hiánypótlási felszólításban ajánlatkérı az alábbiakat kérte: Az ajánlattételi felhívás III.2.3. Mőszaki illetve szakmai alkalmasság M2. pontjában elıírt vezetı tisztségviselı nem került megnevezésre. Kérjük a hiányosságok pótlását. Az elıírt határidıre becsatolt hiánypótlásukban. Sz. J.-né vezetı tisztségviselıt nevezték meg és csatolták be nyilatkozatait, igazolásait. A Kbt. 83. (5) bekezdése alapján ebben a tárgykörben újabb hiánypótlás már nem kérhetı. A Kbt. 85. (1) és (2) bekezdésében foglaltak alapján kérjük a benyújtott dokumentumok alapján, adjanak felvilágosítást a nem egyértelmő kijelentések, nyilatkozatok, igazolások tartalmának tisztázására. Sem a Keviterv Plussz Kft, sem pedig az Általános Vállalkozási Mőhely kft becsatolt cégkivonatában nem szerepel vezetı tisztségviselıként SZ. J.-né. Felhívom a figyelmüket, hogy a felvilágosítás megadása a Kbt. 85. (2) bekezdés szerinti eset kivételével nem eredményezheti az ajánlat módosítását. Továbbá felhívom a figyelmüket, a Kbt és 9/A. pontjában elıírtakra. Ajánlattevı a középfokú végzettségő vezetı tisztségviselı kapcsán a következı nyilatkozatot tette: Sajnálatos módon az ajánlati felhívásban, illetve a hiánypótlásban elıírt követelményeket teljes egészében félreértettük. A mi értelmezésünk, illetve tapasztalatunk szerint az építıipari gyakorlatban középfokú végzettséggel munkahelyi vezetı tisztségviselıt értelmeztünk. A kivitelezési munkáknál a munkahelyi vezetı (mővezetı, fımővezetı, stb.) általában középfokú végzettségő. Ezen helytelen értelmezés kapcsán

9 9 nevesítettük munkatársunkat, aki középfokú végzettséggel a kivitelezési munkáknál helyi vezetıi tisztségviselıi posztokat töltött be. Felhívásukat helyesen értelmezve a vezetı tisztségviselı kifejezés alatt cégvezetıi tisztségviselıt kell értelmeznünk, aki legalább középfokú végzettséggel és 3 éves építıipari szakmai gyakorlattal rendelkezik. A benyújtott alapajánlatunk 92. oldalán nevesített Gy.I. (középfokú végzettségen túlmenıen felsıfokú végzettséggel is rendelkezik, továbbá a KEVITERV PLUSZ KOMPLEX Vállalkozási kft. ügyvezetıje) munkahelyek, munkakörök felsorolásánál ismertetésre került, hogy 1967 és 1973 között Kecskeméti Közúti Építıipari Vállalat alkalmazottja volt kivitelezési munkáknál, mint munkahelyi mérnök, mővezetı, fımővezetı, építésvezetı. A felvilágosítás kérésre adott válaszunk a korábban benyújtott ajánlatunkat nem módosítja. Csatolásra került Gy.I. gimnáziumi érettségi bizonyítványa. A felelısségbiztosítási kötvény kapcsán a következı nyilatkozatot tette: Hiánypótlási felhívásukra becsatoltuk a felelısségbiztosítási kötvényünk elsı két lapját, amely összegszerőségében megfelel az ajánlati felhívásban megfogalmazottaknak. A biztosítótól korábban hiányosan megkapott kötvényünket egységes szerkezetbe kiegészítettük, amelyet a Kbt. 83. (5) adta lehetıséggel élve önkéntes hiánypótlással becsatolunk. A felvilágosítás kérésre adott válaszunk a korábban benyújtott ajánlatunkat nem módosítja. A i dátumú, kötvényszámú biztosítási kötvény módosítása c. dokumentum - egyebek mellett - a következıket rögzítette: A módosítás érvényessége: január 01. A biztosítás határozatlan tartamú. Vonatkozó biztosítási feltételek: A fedezetenként és/vagy tevékenységenkénti biztosítási összegek nem adódnak össze. A biztosító kártérítést az egyes fedezetek és/vagy tevékenységek szerint feltüntetett mértékben teljesít. A szerzıdés egészére vonatkozó kifizetés nem haladhatja meg a legnagyobb biztosítási összeget. Biztosított tevékenységek az ajánlaton feltüntetettek szerint. Biztosított fedezetek Építész- és mőszaki terv. fel A körvény második oldala a következıket rögzítette: Biztosított fedezetek: Építész- és mőszaki terv. felelısségbiztosítás Vonatkozó biztosítási feltételek: Építész- és mőszaki tervezés felelısségbiztosításainak feltételei. Érvényes záradékok: FKF304 Biztosított tevékenység Biztosítási összeg Építmények építészeti-mőszaki tervezése

10 10 Kárfizetési limit évente Ft Kárfizetési limit káronként Ft Önrész mértéke: 10%, de minimum Ft. A kötvény 3. oldala a következıket rögzítette: Függelék a biztosítási kötvényhez Eltérı feltételek Tevékenység: TEOR számú mérnöki tevékenység, továbbá a cégkivonaton szereplı: - Fıvállalkozási tevékenység, kivitelezési munkák - viziközmő üzemeltetési tevékenység Záradékok Biztosítási összeg FKF304 Kárfizetési limit évente Ft Alvállalkozók biztosítása Kárfizetési limit káronként Ft. Ajánlatkérı án küldte meg az eljárás eredményérıl szóló összegezését az ajánlattevık részére, mely szerint valamennyi ajánlattevı érvényes ajánlatot tett. A KEVITERV Plusz Kft. és a kérelmezı egyaránt pontot kapott azzal, hogy ajánlatkérı az eljárás nyerteseként a KEVITERV Plusz Kft-t hirdette ki a Kbt. 90. (2) bekezdésére hivatkozással az alacsonyabb ellenszolgáltatásra tekintettel. Kérelmezı án ajánlatkérınél iratbetekintésen vett részt, majd ezt követıen án elızetes vitarendezési kérelmet nyújtott be. Ajánlatkérı án az elızetes vitarendezési kérelmet elutasította. Ajánlatkérı válaszában egyebek mellett az alábbiakat rögzítette: Ajánlatkérı az eljárásban az összegezés kiküldése elıtt köteles volt a 4/2011. (I.28.) Kormányrendeletben foglaltak szerint eljárni és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Fıosztályától (továbbiakban: NFÜ KFF) un. Szabályossági tanúsítványt beszerezni. Ajánlatkérı a döntést elıkészítı anyagában bár hasonló álláspontot képviselt az elızetes vitarendezési kérelemben foglaltakkal, de a szabályossági tanúsítványban foglaltak ezzel kapcsolatban az alábbiakat rögzítik: Az ajánlattevı ajánlatában szereplı kötvény tartalmából valóban nem volt megállapítható az alkalmassági követelménynek való megfelelés, azonban a hiánypótlás során csatolt biztosítási kötvény már tartalmazta mindazon információkat (biztosított tevékenységek, biztosítási összeg), melyek a gazdaság-pénzügyi alkalmasságot alátámasztották. Az ajánlatban becsatolt biztosítási kötvény biztosított fedezetek pontjából, valamint a 3. számú függelékben rögzített tevékenységek felsorolásából a hiánypótlás során benyújtott kötvény tartalma nélkül is megállapítható volt a III.2.2.P3) pontja szerinti építési beruházásra vonatkozó feltételnek való megfelelés.

11 11 A KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft. a felvilágosító kérésre adott válaszában nem nyújtott be új vagy módosított dokumentumot, csupán az ajánlatában és a hiánypótlásban szereplı kötvényt és annak függelékeit csatolta be újból, egységes szerkezetbe foglalva, valamint kiemelte, hogy a felvilágosítás kérése adott válasz a korábban benyújtott ajánlatát nem módosítja. A Kbt. 83. (2) bekezdés a) pontja alapján az ajánlat, akkor nem módosítható vagy egészíthetı ki a hiánypótlás keretében, ha az ajánlat azon elemeinek módosítását eredményezi, amelyek a Kbt. 81. (4) bekezdés szerint értékelésre kerülnek. Tekintettel arra, hogy az ajánlatban foglaltak hiánypótlás keretében történı módosítása a felhívás IV.2.1. pontjában foglalt bírálati részszempontok egyikével sem függött össze, így a Kbt. 83. (2) bekezdése alapján az ajánlat úgy módosítható, hogy megfeleljen a felhívásnak és a dokumentációnak. Az ajánlattevı ajánlata formai szempontból nem felelt meg a hiánypótlási felhívásban foglalt követelményeknek, azonban a felvilágosítás kérés során új vezetı tisztségviselı nem került megjelölésre, valamint az ajánlat és a benyújtott hiánypótlás tartalmából egyértelmően megállapítható, hogy a vezetı tisztségviselıként megnevezett Gy.I. megfelel a felhívás III.2.3.) M2. pontja szerinti, a vezetı tisztségviselıre megállapított követelményeknek is. Az ajánlattevı a felvilágosítás kérésre adott válaszában a korábban benyújtott ajánlatát nem módosította, valamint a 4.1 pontban foglaltakra tekintettel az ajánlat hiánypótlás keretében módosítható volt. Mindezek figyelembevétele mellett Ajánlatkérınek két választási lehetısége volt, vagy elfogadja a tanúsítványban foglaltakat és annak alapján hirdeti ki az eredményt, vagy a tanúsítványban foglaltakkal ellentétes álláspontra helyezkedve, veszélyezteti a projekt finanszírozhatóságát azzal, hogy szabálytalansági eljárást is kezdeményezhetnek vele szemben. Kérelmezı án nyújtotta be a jogorvoslati kérelmét, amelyben - tekintettel arra, hogy álláspontja szerint az ajánlatkérı megsértette a Kbt. 83. (1), 85. (1) bekezdéseire, valamint a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontjára figyelemmel a Kbt. 81. (3) és (4) bekezdését, továbbá a Kbt. 91. (1) bekezdését - kérte, hogy a Döntıbizottság állapítsa meg az ajánlatkérı jogsértését, és semmisítse meg az eljárást lezáró döntést. Kérte, hogy kötelezze a Döntıbizottság az ajánlatkérıt az eljárás igazgatási szolgáltatási díjának és egyéb költségeknek a viselésére. Kérelmezı elıadta, hogy a Kbt. 85. szerinti felvilágosítás kérésre adott válaszában a nyertes ajánlattevı a Kbt. 85. (1) bekezdésébe ütközı módon módosította az ajánlatát. A jogellenes ajánlatmódosítás egyfelıl amiatt állapítható meg, mivel a nyertes ajánlattevı a felvilágosítás kérésre adott válaszában megváltoztatta a korábbi hiánypótlásában vezetı tisztségviselıként megjelölt személyt (Sz. J. helyett Gy. I.-t jelölte meg) (1. kérelmi elem).

12 12 Kérelmezı kiemelte, hogy a nyertes ajánlattevı a felvilágosítás megadása során maga is elismerte, hogy az ajánlatkérı korábbi hiánypótlása teljesítésekor félreértelmezte az ajánlattételi felhívás III.2.3. M.2. pontjának alkalmassági minimumkövetelményét, ezért a hiánypótlásban nem megfelelı személyt jelölt erre a pozícióra. Kérelmezı rögzítette, hogy Sz.J.-né nem szerepelt az ajánlatban, a hiánypótlás során került megjelölésre, majd ezt követıen került sor ismételt módosításra akként, hogy középfokú vezetı tisztségviselıként Gy.I. került megjelölésre. Azt nem vitatta a kérelmezı, hogy Gy.I. megfelelne az alkalmassági minimumkövetelménynek, de a nyertes ajánlattevı nem ıt jelölte meg. Másfelıl (2. kérelmi elem) a nyertes a Kbt. 83. (5) bekezdése szerinti önkéntes hiánypótlásra hivatkozva kiegészítette a hiánypótlás során benyújtott biztosítási kötvényét, illetıleg eltérı tartalmú kötvényt csatolt (a hiánypótlás során benyújtott, tervezıi felelısségbiztosítás kötvénye helyett olyan tartalmú kötvényt csatolt, amely a tervezıi felelısségbiztosítás mellett különös feltételeket is tartalmazott). A függelékben hivatkozott as TEOR szám is mérnöki tevékenységre utal, és a biztosított tevékenységek között is tervezési tevékenység került megjelölésre. Az a tény, hogy az alvállalkozókra is kiterjesztésre került a felelısségbiztosítás, nem jelenti szükségszerően azt, hogy építési-kivitelezési munkákra is vonatkozik, figyelemmel arra, hogy tervezınek is lehetnek alvállalkozói. Az ajánlatkérı hiánypótlási felhívása a biztosítási kötvény tekintetében egyértelmően utalt arra, hogy az ajánlattételi felhívás III.2.2. P.3. alkalmassági követelményében meghatározott építési szakmai felelısségbiztosításra vonatkozó követelményeket a nyertes ajánlatában szereplı tervezıi felelısségbiztosítás sem tartalmában, sem a biztosítási fedezet összegét tekintve nem elégíti ki. A nyertes hiánypótlásában pedig olyan tartalmú felelısségbiztosítási kötvényt csatolt, amely ugyan a biztosítási fedezetre vonatkozó követelménynek megfelelt, azonban továbbra sem építési, hanem tervezıi tevékenységre vonatkozott. A felvilágosítás kérésre a nyertes ajánlattevı gyakorlatilag egy új kötvényt csatolt be. Kérelmezı rögzítette, hogy a Kbt. 83. (5) bekezdése alapján a biztosítási kötvény önkéntes hiánypótlással amiatt sem volt kiegészíthetı, illetıleg a vezetı tisztségviselı személye sem volt önkéntes hiánypótlással megváltoztatható, mivel ajánlatkérı a i hiánypótlási felhívásában mindkét kérdésben már hiánypótlásra hívta fel a nyertes ajánlattevıt. Emellett a nyertes felvilágosítás kérésre adott válaszában azzal, hogy új vezetı tisztségviselıt nevezett meg, illetıleg új kötvényt csatolt a fentiekkel egyértelmővé tette azt, hogy az ajánlatkérı felhívására adott korábbi hiánypótlását nem megfelelıen teljesítette.

13 13 Emiatt ajánlatkérınek a Kbt. 85. (1) bekezdése és a Kbt. 83. (1) bekezdésére egyaránt figyelemmel a nyertes ajánlatnak a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja szerinti érvénytelenségét kellett volna megállapítania és a Kbt. 91. (1) bekezdése alapján kérelmezıt kellett volna az eljárás nyertesének nyilvánítania. Ajánlatkérı észrevételében a következıket adta elı. Ajánlatkérı az eljárásban az összegezés kiküldése elıtt köteles volt a 4/2011. (I.28.) Korm. rendeletben foglaltak szerint eljárni és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Fıosztályától (továbbiakban: NFÜ KFF) ún. Szabályossági tanúsítványt beszerezni. A Szabályossági tanúsítvány megküldésénél ajánlatkérı álláspontja megegyezett a mostani kérelmezıi állásponttal, viszont az NFÜ KFF részérıl egyértelmősítették, hogy ajánlatkérı csak abban az esetben jár el jogszerően és kerüli el a szabálytalansági eljárást, amennyiben elfogadja az NFÜ KFF által tett iránymutatásokat és a KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft ajánlatát érvényes ajánlatnak nyilvánítja. Ajánlatkérı ennek megfelelıen a döntés-elıkészítı anyagot javította és a döntéshozó, Képviselı-testület az NFÜ KFF által meghatározottak alapján hozta meg döntését és került sor az összegezés kiküldésére. Az 1. kérelmi elemmel összefüggésben ajánlatkérı a következıket rögzítette. A KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft ajánlata formai szempontból nem felelt meg a hiánypótlási felhívásban foglalt követelményeknek, azonban a felvilágosítás kérés során új vezetı tisztségviselı nem került megjelölésre, valamint az ajánlat és a benyújtott hiánypótlás tartalmából egyértelmően megállapítható, hogy a vezetı tisztségviselıként megnevezett Gy.I. megfelel a felhívás III.2.3.) M2. pontja szerinti, a vezetı tisztségviselıre megállapított követelményeknek is. Az ajánlattevı a felvilágosítás kérésre adott válaszában a korábban benyújtott ajánlatát nem módosította, valamint az ajánlat hiánypótlás keretében módosítható volt. A 2. kérelmi elem kapcsán ajánlatkérı a következıket adta elı. A KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft. ajánlatában szereplı kötvény tartalmából valóban nem volt megállapítható az alkalmassági követelménynek való megfelelés, azonban a hiánypótlás során csatolt biztosítási kötvény már tartalmazta mindazon információkat (biztosított tevékenységek, biztosítási összeg), melyek a gazdaság-pénzügyi alkalmasságot alátámasztották. Az ajánlatban becsatolt biztosítási kötvény biztosított fedezetek pontjából, valamint a 3. számú függelékben rögzített tevékenységek felsorolásából - a hiánypótlás során benyújtott kötvény tartalma nélkül is - megállapítható volt a III.2.2.P3) pontja szerinti építési beruházásra vonatkozó feltételnek való

14 14 megfelelés. A KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft. a felvilágosító kérésre adott válaszában nem nyújtott be új vagy módosított dokumentumot, csupán az ajánlatában és a hiánypótlásban szereplı kötvényt és annak függelékeit csatolta be újból, egységes szerkezetbe foglalva, valamint kiemelte, hogy a felvilágosítás kérése adott válasz a korábban benyújtott ajánlatát nem módosítja. A Kbt. 83. (2) bekezdés a) pontja alapján az ajánlat, akkor nem módosítható vagy egészíthetı ki a hiánypótlás keretében, ha az ajánlat azon elemeinek módosítását eredményezi, amelyek a Kbt. 81. (4) bekezdés szerint értékelésre kerülnek. Tekintettel arra, hogy az ajánlatban foglaltak hiánypótlás keretében történı módosítása a felhívás IV.2.1. pontjában foglalt bírálati részszempontok egyikével sem függött össze, így a Kbt. 83. (2) bekezdése alapján az ajánlat úgy módosítható, hogy megfeleljen a felhívásnak és a dokumentációnak. Ajánlatkérı elıadta, hogy a hiánypótlási felhívás kibocsátására arra tekintettel került sor, hogy a biztosítási összeg nem állt összhangban az alkalmassági minimumkövetelménnyel. Ajánlatkérı rögzítette, hogy sajátságos helyzetbe került, hiszen a becsatolt dokumentumokból megállapítható, hogy hasonló álláspontot képviselt a kérelmezı kérelmében foglaltakkal. A beszerzés pályázati forrás igénybevétele során valósulhat csak meg, ezért ajánlatkérınek nem csak a jogszabályi elıírásoknak kell megfelelnie, hanem az ajánlatkérıvel szemben támasztott pályázati követelményeknek is. Ajánlatkérı nem kockáztathatta egy szabálytalansági eljárás kimenetelével a beszerzés megvalósíthatóságát. Ajánlatkérı kérte, hogy a Döntıbizottság a Kbt (2) bekezdése a) pontjában foglaltak szerint járjon el, amennyiben kérelmezı kérelmében foglaltak alaptalanok vagy a Kbt (2) bekezdése d) pontja alapján a Kbt (3) bekezdés b) pontjában foglaltak szerint járjon el amennyiben kérelmezı kérelmében foglaltak jogosak. A KEVITERV Plusz Kft. egyéb érdekelt a jogorvoslati kérelem elutasítását kérte alaptalannak tartva a kérelmet. Az 1. kérelmi elem kapcsán elıadta, hogy a középfokú vezetı tisztségviselı esetében a benyújtott ajánlat semmilyen módosítást nem igényelt tekintettel arra, hogy Gy.I. korábban is nevesítésre került az ajánlatban felsıfokú végzettséget igazolva. Evidens, hogy a felsıfokú végzettséggel rendelkezı személy rendelkezik középfokú végzettséggel, amelynek igazolását felvilágosítás kérésre adott válaszában egyéb érdekelt csatolta. Ez a becsatolás az ajánlatot nem módosította. Rögzítette, hogy az ajánlatkérı nem legalább középfokú végzettséggel rendelkezı vezetı tisztségviselıvel történı rendelkezést követelt meg, az ajánlatkérı alkalmassági minimumkövetelménye akként is

15 15 értelmezhetı, hogy kizárólag középfokú végzettséggel rendelkezı vezetı tisztségviselı esetén minısül az ajánlattevı alkalmasnak. Az ajánlatba becsatolt okiratokból egyértelmően megállapítható az egyéb érdekelt alkalmassága. A 2. kérelmi elemmel összefüggésben elıadta, hogy az ajánlatba csatolt biztosítási kötvény biztosított fedezetek pontjából, valamint a 3. sz. függelékben rögzített tevékenységek felsorolásából megállapítható volt a III.2.2. P3 pontja szerinti építési beruházásra vonatkozó feltételeknek való megfelelés. A felvilágosító kérésre nem nyújtott be új, vagy módosított dokumentumot, kizárólag az ajánlatban és a hiánypótlásban szereplı kötvényt és annak függelékét csatolta be újból, egységes szerkezetbe foglalva, valamint kiemelve azt, hogy a felvilágosítás kérésre adott válasz a korábban benyújtott ajánlatot nem módosítja. A kötvény függelékében a kivitelezési munkák is egyértelmően megjelölésre kerültek, így az alkalmassága egyértelmően megállapítható. További egyéb érdekeltek az eljárásban nyilatkozatot nem tettek. A Döntıbizottság megállapította, hogy a kérelmezı jogorvoslati kérelme alapos. Ajánlatkérı a Kbt. VI. fejezete szerinti egyszerő eljárás lefolytatására irányuló felhívása napján került feladásra. A jogorvoslati kérelem elbírálására a Kbt. ezen idıpontban hatályos rendelkezései az irányadóak. A Kbt. releváns rendelkezései a következık: A Kbt (4) bekezdése alapján Az ajánlattevı alkalmasságának meghatározására a 65., 66., 67. és a 69. megfelelıen alkalmazandó. A Kbt (3) bekezdése értelmében Az egyszerő közbeszerzési eljárásban a következı rendelkezések megfelelıen alkalmazandóak úgy, hogy azokban az ajánlati felhívás helyett ajánlattételi felhívást kell érteni: d) az ajánlatra a 70. (1) és (2), valamint (4)-(7) bekezdése, a 70/A., a 71. (1) és (2), valamint (4) bekezdése, továbbá a 73. ; e) az ajánlattételi határidıre és az ajánlati kötöttségre a 74. (6) bekezdése és a 75. (2) bekezdése, az ajánlattételi határidı módosítására a 75. (1) bekezdése, továbbá az ajánlattételi felhívás, illetıleg dokumentáció módosítására a 76. azzal, hogy az ajánlattételi határidıt, ajánlattételi felhívást, módosító, illetıleg dokumentáció módosítását jelzı hirdetményt csak feladni kell az eredeti ajánlattételi határidıig, annak eddig megjelennie nem kell, viszont a módosítási szándékról és a módosító hirdetmény feladásáról az ismert ajánlattevıket írásban közvetlenül is tájékoztatni kell az eredeti ajánlattételi határidı lejárta elıtt, illetıleg aki ezt követıen válik ismertté, az ismertté válásának

16 16 idıpontjában; a módosító hirdetmény megjelenéséig a közbeszerzési eljárásban intézkedést tenni, döntéseket hozni, iratokat beadni nem lehet; g) az ajánlatok elbírálására a 81-89/A. és a 90. (5) bekezdése, továbbá a , azzal, hogy az eljárás eredményérıl szóló összegezést legkésıbb az ajánlatok felbontástól számított harminc - építési beruházás esetében hatvan - napon belül kell megküldeni az ajánlattevıknek. A Kbt. 67. (2) bekezdés c) és e) pontjai a következıkrıl rendelkeznek: Az ajánlattevınek és a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozójának a szerzıdés teljesítéséhez szükséges mőszaki, illetıleg szakmai alkalmassága építési beruházás esetében igazolható [ ] c) az ajánlattevı, illetıleg vezetı tisztségviselıi végzettségének és képzettségének ismertetésével, és különösen azon személyek végzettségének és képzettségének ismertetésével, akik az építési beruházás teljesítéséért felelısek; [ ] e) azoknak a szakembereknek (szervezeteknek), illetıleg vezetıknek a megnevezésével, képzettségük ismertetésével, akiket be kíván vonni a teljesítésbe, különösen azok bemutatásával, akik a minıségellenırzésért felelısek. A Kbt. 70. (1) bekezdése kimondja, hogy Az ajánlattevınek az ajánlati felhívásban és a dokumentációban meghatározott tartalmi, és a 70/A. (1)-(3) bekezdései szerinti formai követelményeknek megfelelıen kell ajánlatát elkészítenie és benyújtania. Az ajánlatkérı az ajánlati felhívásban egyszerőbb formai követelményeket is elıírhat. A dokumentáció magyar nyelven történı elérhetıségét, illetve a magyar nyelven történı ajánlattétel lehetıségét minden esetben biztosítani kell. A Kbt ai a következık szerint rendelkeznek: 77. (1) Az ajánlattevı az ajánlattételi határidı lejártáig módosíthatja ajánlatát. (2) Az ajánlattételi határidı lejártát követıen a benyújtott ajánlatok az ajánlatkérı hozzájárulásával sem módosíthatók. 78. (1) Az ajánlati kötöttség az ajánlattételi határidı lejártától kezdıdik. (2) Az ajánlattevı legalább az ajánlati felhívásban megadott tervezett szerzıdéskötési idıpont lejártáig, amennyiben jogorvoslati eljárás indul a Közbeszerzési Döntıbizottság 332. (4) bekezdése szerinti végzésének vagy a közbeszerzési ügy befejezését eredményezı határozatának vagy érdemi határozatának meghozataláig kötve van ajánlatához, kivéve, ha az ajánlatkérı úgy nyilatkozott, hogy egyik ajánlattevıvel sem kíván szerzıdést kötni.

17 17 A Kbt. 81. (1)-(4) bekezdései a következıkrıl rendelkeznek: (1) Az ajánlatok elbírálása során az ajánlatkérınek meg kell vizsgálnia, hogy az ajánlatok megfelelnek-e az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek. (2) Az ajánlati felhívásban elıírtaknak megfelelıen kell megítélni az ajánlattevı, valamint - ha ezt az ajánlatkérı elıírta - a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó szerzıdés teljesítésére való alkalmasságát vagy alkalmatlanságát. Ennek során az igazolások eredetiségét, illetıleg a hiteles másolatok megfelelıségét is ellenırizni lehet. (3) Az ajánlatkérı köteles megállapítani, hogy mely ajánlatok érvénytelenek, illetıleg van-e olyan ajánlattevı, akit az eljárásból ki kell zárni. (4) Az érvényes ajánlatokat az ajánlati felhívásban meghatározott bírálati szempont (57. ) alapján, illetıleg a ban foglaltakra tekintettel kell értékelni. A Kbt a a következıkrıl rendelkezik: (1) Az ajánlatkérı köteles az összes ajánlattevı számára, azonos feltételekkel biztosítani a hiánypótlás lehetıségét. (2) A hiánypótlás során az ajánlat úgy módosítható, úgy egészíthetı ki, hogy megfeleljen az ajánlati felhívás, a dokumentáció vagy a közbeszerzésre vonatkozó jogszabályok elıírásainak, de a következı módosításokat, kiegészítéseket nem lehet a hiánypótlással végrehajtani: a) a hiánypótlás nem eredményezheti az ajánlat azon elemeinek módosítását, amelyek a 81. (4) bekezdése szerint értékelésre kerülnek; b) ha egy elbírálási részszempont a szakmai ajánlattal függ össze, akkor a szakmai ajánlatot sem lehet módosítani, kiegészíteni; c) a hiánypótlás során az ajánlattevı új közös ajánlattevı, vagy a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó vagy erıforrást nyújtó szervezet megjelölésével és az újonnan megjelöltekre vonatkozó iratokkal nem egészítheti ki az ajánlatát; d) a hiánypótlás során nem lehet az ajánlat olyan hibáját kijavítani, mely miatt az már benyújtásakor a 88. (1) bekezdés a), illetıleg b) pontja szerint érvénytelen. Ennek során figyelembe kell venni, hogy az ajánlati biztosíték nem azonos a róla szóló irattal. (3) A hiánypótlásról az ajánlatkérı egyidejőleg, közvetlenül, írásban köteles tájékoztatni az összes ajánlattevıt, megjelölve a határidıt, továbbá ajánlatonként a hiányokat. (4) Az ajánlattevı - a (2) bekezdésben meghatározott körben - a hiánypótlási felhívásban nem szereplı hiányokat is pótolhat az ajánlatkérı által megállapított hiánypótlási határidı lejártáig. (5) A hiánypótlási felhívás kiküldését követıen az ajánlatkérı köteles újabb hiánypótlást elrendelni, ha a korábbi hiánypótlási felhívás(ok)ban nem szereplı hiányt észlelt. A korábban megjelölt hiányok a késıbbi hiánypótlások során már

18 18 nem pótolhatók, de önkéntes hiánypótlás az ezzel nem érintett körben, a (2) bekezdés keretei között ekkor is teljesíthetı. (6) A hiánypótlás formájára a 70/A. (1), illetıleg (2) bekezdését kell alkalmazni, de az ajánlatkérı a hiánypótlási felhívásban egyszerőbb formai követelményeket is elıírhat. (7) Az ajánlatkérı köteles meggyızıdni arról, hogy a hiánypótlás(oka)t követıen az ajánlat nem módosult-e a (2) bekezdés a)-d) pontjaiba ütközıen. A (2) bekezdés a)-d) pontjaiba ütközı módosulás esetén, vagy ha a hiánypótlást nem, vagy nem megfelelıen teljesítették, kizárólag az eredeti ajánlati példányt (példányokat) lehet figyelembe venni az elbírálás során. A hiánypótlás megfelelıen teljesítettnek minısül akkor is, ha az csak valamely - a 70/A. (1) bekezdésének a)-d) pontja szerinti, vagy 70/A. (2) bekezdés a), b) pontja szerinti, vagy az ajánlatkérı által a hiánypótlási felhívásban ezekkel kapcsolatban a (6) bekezdés szerint elıírt - követelménynek nem felel meg. (8) Ha a hiánypótlás keretében az ajánlattevı olyan iratot ad be, mely tartalmában megegyezik a 84. szerinti - ajánlatkérı által elvégzendı - számítási hibajavítással, azt nem kell figyelembe venni, ez nem minısül az ajánlat (2) bekezdés a)-d) pontjaiba ütközı módosításának, az ajánlatkérınek a 84. szerint kell eljárnia. A Kbt a a következıket mondja ki: (1) Az ajánlatok elbírálása során az ajánlatkérı írásban és a többi ajánlattevı egyidejő értesítése mellett, határidı megadásával felvilágosítást kérhet az ajánlattevıtıl a kizáró okokkal, az alkalmassággal, illetıleg az ajánlati felhívásban vagy a dokumentációban elıírt egyéb iratokkal kapcsolatos nem egyértelmő kijelentések, nyilatkozatok, igazolások tartalmának tisztázása érdekében. A felvilágosítás megadása a (2) bekezdés szerinti eset kivételével nem eredményezheti az ajánlat módosítását. (2) Ha az ajánlat különbözı pontjain egy adat eltérı tartalommal (értékben) szerepel - kivéve a 81. (4) bekezdése szerint értékelésre kerülı adatot -, az ajánlattevı az (1) bekezdés szerinti felvilágosítás kérés alapján a) közölheti, hogy ezek közül melyik adat a helyes, és melyik adat semmis, melyet a közbeszerzési eljárásban, illetve közbeszerzési szerzıdésben nem lehet figyelembe venni, hanem a helyesnek minısített adattal kell helyettesíteni, továbbá b) ha az a) pont szerinti semmisség miatt ajánlata nem felel meg az ajánlati felhívásnak vagy a dokumentációnak, vagy e törvénynek jogosult az (1) bekezdés szerinti határidıig a felvilágosítással érintett irattal igazolni kívánt elıírással kapcsolatban a 83. (2) bekezdése szerinti hiánypótlást teljesíteni, az így hiánypótolt irattal kapcsolatban - a 83. (5) bekezdése szerint - további hiánypótlásnak nincs helye.

19 19 A Kbt. 88. (1) bekezdés e) és f) pontja alapján az ajánlat érvénytelen, ha e) az ajánlattevı, illetıleg a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladóan igénybe vett alvállalkozója nem felel meg a szerzıdés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek; f) egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, kivéve a 70/A. (1) bekezdés a)-d) pontjainak vagy a 70/A. (2) bekezdés a), b) pontjainak, illetve az ajánlat csomagolásával kapcsolatban a 79. (1) bekezdésének való meg nem felelést, illetıleg az ajánlati felhívásban vagy dokumentációban mindezekkel kapcsolatban elıírtaknak való meg nem felelést. A Kbt. 91. (1) bekezdés kimondja, hogy az eljárás nyertese az az ajánlattevı, aki az ajánlatkérı részére az ajánlati felhívásban és a dokumentációban meghatározott feltételek alapján, valamint az 57. (2) bekezdésében meghatározott bírálati szempontok egyike szerint a legkedvezıbb érvényes ajánlatot tette. A Döntıbizottság elıször az 1. kérelmi elemet vizsgálta meg. Ezen kérelmi elemében a kérelmezı a vezetı tisztségviselıvel összefüggésben állította a nyertes ajánlattevı ajánlata érvénytelenségét. Ajánlatkérı a releváns alkalmassági követelményében az igazolási mód körében elıírta, hogy az ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevıkre és a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozókra vonatkozóan - egyebek mellett - a vezetı tisztségviselı(i)knek a megnevezését, végzettségük és képzettségük ismertetését az ennek igazolásául szolgáló okiratokat, valamint a szakmai önéletrajzot. Ajánlatkérı az igazolási mód körében hivatkozott továbbá a Kbt. 67. (2) bekezdés c) és e) pontjára. Ajánlatkérı alkalmassági minimumkövetelményként a teljesítésbe bevonni kívánt szakemberek kapcsán elıírta, hogy rendelkezni kell legalább egy fı legalább 3 éves szakmai gyakorlattal és középfokú végzettséggel rendelkezı vezetı tisztségviselıvel. A kapcsolódó dokumentációs elıírásokban ajánlatkérı kizárólag a Kbt. 67. (2) bekezdés c) pontjára utalt. Ezen kérelmi elemmel összefüggésben a Döntıbizottság elöljáróban a következıkre kíván rámutatni. A Kbt. 67. (2) bekezdés c) és e) pontjai megkülönböztetik a vezetı tisztségviselıt, illetıleg a vezetıt. A c) pont alapján a mőszaki, illetıleg szakmai alkalmasság igazolása körében az ajánlatkérı elıírhatja az ajánlattevı, illetıleg a vezetı tisztségviselı kapcsán a végzettség, képzettség igazolását, míg az e)

20 20 pont alapján azon szakemberek, illetıleg vezetık megnevezése, képzettségének ismertetése írható elı, akiket az ajánlattevı a teljesítésbe bevonni kíván. A jelen esetben az ajánlatkérı ugyan az alkalmasság igazolási módja körében mind a Kbt. 67. (2) bekezdés c), mind pedig az e) pontjára hivatkozott, ugyanakkor a vezetı tisztségviselı szóhasználattal élt. Ezen túl a dokumentációban ajánlatkérı kizárólag a Kbt. 67. (2) bekezdés c) pontját jelölte meg. A Döntıbizottság megjegyzi, hogy az ajánlatkérı alkalmassági követelményrendszerével összefüggésben jogorvoslati kérelem benyújtásra nem került, ezért ajánlatkérı annak megfelelıen köteles elvégezni az ajánlatok bírálatát. Ezt követıen a Döntıbizottság vizsgálta, hogy ki minısül vezetı tisztségviselınek. A Döntıbizottság álláspontja szerint vezetı tisztségviselı alatt a gazdasági társaságokról szóló évi IV. törvényben (a továbbiakban: Gt.) meghatározott vezetı tisztségviselıt kell érteni. A Gt. 12. (1) bekezdés f) pontja szerint a társasági szerzıdésben meg kell határozni a tagok (részvényesek) által kijelölt elsı vezetı tisztségviselık, illetve - ha a társaságnál mőködik felügyelıbizottság, illetve könyvvizsgáló - az elsı felügyelıbizottsági tagok és az elsı könyvvizsgáló nevét (lakóhelyét, székhelyét), továbbá jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság cégjegyzékszámát (nyilvántartási számát). A Gt. 19. (4) bekezdése szerint gazdasági társaság alapításakor a vezetı tisztségviselıket, a felügyelıbizottság tagjait, valamint a könyvvizsgálót az alapítók (tagok, részvényesek) a társasági szerzıdésben jelölik ki. Ezt követıen - ha e törvény kivételt nem tesz - a vezetı tisztségviselıket, a felügyelıbizottsági tagokat és a könyvvizsgálót a legfıbb szerv választja, és ezen személyek nevét a társasági szerzıdésnek nem kell tartalmaznia. A Gt. 21. (1) bekezdés elsı mondata szerint a gazdasági társaság ügyvezetését - a gazdasági társaságok egyes formáira vonatkozó rendelkezések szerint - a társaság vezetı tisztségviselıi vagy a vezetı tisztségviselıkbıl álló testület látja el. A Gt. 21. (2)-(5) bekezdései meghatározzák, hogy az egyes társasági formák esetében ki minısül vezetı tisztségviselınek. A Gt. 24. (2) bekezdése alapján a vezetı tisztségviselıi megbízás az érintett személy általi elfogadással jön létre.

... / 2010. É r t é k e l é s

... / 2010. É r t é k e l é s ... / 2010 É r t é k e l é s Sárospatak, Kistérségi Járóbeteg Központ kivitelezése elnevezéső meghívásos közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakaszában a beérkezett ajánlatokról Az ajánlatkérı Sárospatak

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Lajosmizse Város Önkormányzata 6050 Lajosmizse, Városház tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület január 12-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület január 12-i rendkívüli ülésére Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fı u. 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám:.../2012. ELŐTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben

J E L E N L É T I Í V

J E L E N L É T I Í V J E L E N L É T I Í V a Pilis Város Önkormányzata által kezdeményezett, PILISI GERJE-FORRÁSVIDÉK TÁJRENDEZÉS REKONSTRUKCIÓ MŐSZAKI ELLENİRZÉSE (KÉ-12153/2009) tárgyú, egyszerő közbeszerzési eljárás eredményhirdetése

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 4200 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Informatikai eszközök

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1. sz. mellékelt AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS modellezı rendszer tervezése és kifejlesztése Baranya és Somogy megyében és kiemelten Pécsen címő pályázathoz könyvvizsgálói jelentés elkészítésére 1 AZ AJÁNLATTÉTELI

Részletesebben

Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza:

Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza: I. kérelmi elem: Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza: Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód: M.1. A

Részletesebben

Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály

Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály Szám:3/50121-27/2010. Ügyintézı: Hardy László Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály 8360, Keszthely, Fı tér 1. Tel.: 83/505-550; Fax.: 83/505-568 vuz@keszthely.hu OTTO HUNGARIA

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Kapcsolattartó

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.156/ 10/2007. Tárgy: A Danubius Zrt. Pécsi Szállodák jogorvoslati

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Ajánlatkérı: Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a /2009. (...) IRM rendelethez Hivatalos név: Balatonboglár Város Önkormányzata Postai cím: Erzsébet u. 11.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. sz. Kapcsolattartó

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Kapcsolattartó

Részletesebben

Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S t.

Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzata 8043 Iszkaszentgyörgy, Kossuth tér 1. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: I. részajánlattételi

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Az érettségi vizsgához kapcsolódó feladatírás

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Dél-Zala Murahíd Letenye Többcélú Társulás 8868 Letenye, Kossuth Lajos u. 10. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: Szállítási

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.:D.488/9/2012. A Közbeszerzési Döntıbizottság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére Tárgy: Eljárást lezáró döntés meghozatala a Vizesblokk kialakítása vállalkozási

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás 1.) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és faxszáma Ajánlatkérı neve: Tolna Város Önkormányzata Címe: 7130 Tolna, Hısök tere 1. Telefon: 06 74 540-800 Fax: 06 74 443-805 E-mail cím:

Részletesebben

Beruházás-szervezés projektkoordináció

Beruházás-szervezés projektkoordináció Beruházás-szervezés projektkoordináció Projektciklus: Építési kivitelezés résztvevıi: Projekt menedzsment Beruházó (építtetı): 1. szerzıdések (építési, tervezési) megkötése 2. a tervezı kiválasztása, jogszabályban

Részletesebben

M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása AJÁNLATI FELHÍVÁS

M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása AJÁNLATI FELHÍVÁS M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-50/2013. AJÁNLATI

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT DOROG, PF.:43. TEL.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT DOROG, PF.:43. TEL.: FAX.: DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG, PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2010. augusztus 27-i rendkívüli

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T. Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat

P Á L Y Á Z A T. Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat P Á L Y Á Z A T Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Bocskai u. 1-3. és Bácska u. 14. szám alatti irodaépületeinek napi 24 órás portaszolgálati,

Részletesebben

V É G Z É S - t. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, és bírósági felülvizsgálata sem kérhetı. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, és bírósági felülvizsgálata sem kérhetı. I N D O K O L Á S Ikt. sz.: D.118/9/2013. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Elektronikus tájékoztatók - tartalompublikációs

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D. 782 /4 /2010.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FKF Nonprofit Zrt. 1081 Budapest, Alföldi u. 7. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tervezési szerződés keretében a Logisztikai

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek az Esze Tamás általános iskola

Részletesebben

Telefon: Telefax: PAKS ÉS KÖRNYÉKE HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS Paks, Dózsa Gy. út

Telefon: Telefax: PAKS ÉS KÖRNYÉKE HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS Paks, Dózsa Gy. út PAKS ÉS KÖRNYÉKE HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS Paks, Dózsa Gy. út 55-61. Telefon: 500-512 Telefax: 500-562 E-mail: heva@paks.hu Szám: I/16289-5/2011. Ügyintéző: Hoffmanné Tárgy: KÉ- 27771/2011.

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot K Ö ZB E S Z E R Z É S E K T A N Á C S A K Ö ZB E S Z E R Z É S I D Ö N TİB I ZO T T S Á G 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.93/4 /2007. Tárgy:

Részletesebben

Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22.

Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22. Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Magyar Állami Operaház Operamagazin, Operaház, Nemzeti Balett, Operaélet a Magyar Állami Operaház lapja különszámának szerkesztése,

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt. sz.: D.107/12/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

1026 Budapest, Riadó u. 5. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu. V É G Z É S - t.

1026 Budapest, Riadó u. 5. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu. V É G Z É S - t. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.369/10/2012. A Közbeszerzési Döntıbizottság

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérõ neve és címe: Paks Város Önkormányzata 7030 Paks, Dózsa György u. 55.-61. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: Prognosztizált, fixáras

Részletesebben

306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól. Dr. Kugler Tibor. 2012. március 27.

306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól. Dr. Kugler Tibor. 2012. március 27. 306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól Dr. Kugler Tibor f ő o s z t á l y v e z e t ő K ö z b e s z e r z é s i H a t ó s á g A Rendelet hatálya

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban 1) az ajánlatkérı neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail); Hivatalos név: Lajosmizséért Közalapítvány Postai cím: Városháztér

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: neve: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet címe: 1096 Budapest, Haller u. 29. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Szıtt

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.238/11/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére

Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére Közbeszerzési kötelezettség A támogatás megítélése esetén a Projekt megvalósításába bevonandó kivitelezıt, szállítót, tanácsadót, szolgáltatót,

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.915/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D. 409/3/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Mellékletek: - képviselıtestületi határozat - áttekintı térképmásolat - tulajdoni lap másolat 1 Pályázati Felhívás Kadarkút Város Önkormányzata (székhelye:7530. Kadarkút, Petıfi

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban 1) az ajánlatkérı neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail); Hivatalos név: Lajosmizse Város Önkormányzata Postai cím:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság 1081 Budapest, Alföldi u. 7. 2. A közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda. Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda. Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda E L İ T E R J E S Z T É S Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás Tisztelt Képviselı-testület! A Képviselı-testület 2008.

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S

Magyarország-Budapest: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S 1 / 6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:71838-2016:text:hu:html Magyarország-Budapest: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S 043-071838 Budapesti

Részletesebben

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból

Részletesebben

4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S

4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének

Részletesebben

HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Ajánlatkérı: Magyar Állami Operaház 1061 Budapest, Andrássy út 22. A beszerzés tárgya: A Budapesti Operabál eszközparkjának

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS DHK Hátralékkezelı és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Nagykapacitású tároló eszközök szállítása és beüzemelése tárgyú, Kbt. 121. (1) bekezdés b) pontja szerinti nemzeti közbeszerzési eljáráshoz

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. BKV Zrt. által üzemeltett trolibusz jármővek segédüzemő motorjainak javítása. Versenyeztetési eljárás

AJÁNLATI FELHÍVÁS. BKV Zrt. által üzemeltett trolibusz jármővek segédüzemő motorjainak javítása. Versenyeztetési eljárás BKV Zrt. által üzemeltett trolibusz jármővek segédüzemő motorjainak javítása Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-43/2011. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2011. május Ajánlatkérı neve: AJÁNLATI

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Külszínre nyíló bányatérségek felhagyása és a felszín tájrendezése

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Külszínre nyíló bányatérségek felhagyása és a felszín tájrendezése Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Közhasznú Kft. 1024 Budapest, Margit krt. 85. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Külszínre nyíló

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.980/10/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı:

Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı: Hirdetmény tulajdonságai Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2009 / 103 Ajánlatkérı: Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı: RELABOR Foglalkozási

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.73/10/2017. A Közbeszerzési

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sátoraljaújhely Város Önkormányzata valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint ajánlatkérı - közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának

Részletesebben

Vállalkozási szerződés keretein belül Taksony Nagyközség Önkormányzatának zöldterületeinek és közterületek tisztántartása

Vállalkozási szerződés keretein belül Taksony Nagyközség Önkormányzatának zöldterületeinek és közterületek tisztántartása ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Taksony Nagyközség Önkormányzata 2335 Taksony, Fő út 85. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: A közbeszerzés tárgya: Vállalkozási

Részletesebben

Elıterjesztés a város Közoktatási Esélyegyenlıségi Helyzetelemzése és terve dokumentáció felülvizsgálatára

Elıterjesztés a város Közoktatási Esélyegyenlıségi Helyzetelemzése és terve dokumentáció felülvizsgálatára Aszód Város Önkormányzat Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9 Tel.: 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: jegyzı.aszod@invitel.hu 689 - /2010 szám Elıterjesztés a város Közoktatási Esélyegyenlıségi

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. Ikt.sz.: D.1006/14/2011. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Egyszerű közbeszerzési eljárás (VÁZLAT) december 10.

Egyszerű közbeszerzési eljárás (VÁZLAT) december 10. Egyszerű közbeszerzési eljárás (VÁZLAT) 2005. december 10. Közbeszerzés fogalmai és alapelvek Nem egyszerűsített (!!) eljárás Értékhatárok Árunál : 2-25 M Ft között Szolgáltatás: 2-20 M Ft között Beruházás

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére)

KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére) KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére) Közbeszerzés tárgya: Szentendre Város Önkormányzata Vállalkozási szerződés Szentendre Duna-korzó árvízvédelmi gát programmal

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Aszód Város Önkormányzata Átdolgozott Szabályzat (4. pályázati elem) BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 2014. október 1 A gazdaság verseny tisztaságának

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Lajosmizse

Részletesebben

IV.1.2) Az eljárás fajtája: Nyílt eljárás

IV.1.2) Az eljárás fajtája: Nyílt eljárás Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: FKF Nonprofit Zrt. Postai cím: Alföldi u. 7. Város:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Belügyminisztérium (1051 Budapest, József Attila u. 2-4.)

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Belügyminisztérium (1051 Budapest, József Attila u. 2-4.) 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. z ajánlatkérő neve és címe: Belügyminisztérium (1051 Budapest, József ttila u. 2-4.) 2. közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.467/10/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

Gépjármő-karbantartás 2009. Közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény... Hiba! A könyvjelzı nem létezik.

Gépjármő-karbantartás 2009. Közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény... Hiba! A könyvjelzı nem létezik. Gépjármő-karbantartás 2009. Közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény... Hiba! A könyvjelzı nem létezik. HU-Budapest: Gépjármő-javítási és karbantartási szolgáltatások I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRİ 2009/S

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM Közbeszerzési Értesítı 2010 / 64 száma: Ajánlatkérı: Szegedi Tudományegyetem Nyertes ajánlattevı: Teljesítés helye: Beszerzés tárgya: SectionII.xmlobject.ii_1_2_d1 Eljárás fajtája: Nyílt Hirdetmény típusa:

Részletesebben

Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményéről

Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményéről MÁTÉSZALKA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4701. Mátészalka, Hősök tere 9. Tel.: 44/501-358 Fax: 44/501-360 Száma: 304-29/2007 Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Balatonboglár Város Önkormányzata, 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. 2. A

Részletesebben

AZ EGYSZERŐ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA. Építési beruházás A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki

AZ EGYSZERŐ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA. Építési beruházás A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1) Az ajánlatkérı adatai: neve: Erzsébet Királyné Szolgáltató és Kereskedelemi Szakközépiskola és Szakmunkásképzı címe: 1203 Budapest, Kossuth Lajos u. 35. kapcsolattartó: Szilágyi

Részletesebben

KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS

KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS Valamennyi Ajánlattevı részére! Székhelyén KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS Tárgy: Külterületi autóbuszmegállók gyalogosforgalmának biztonságosabbá tétele az országos közúthálózaton (Kódszám: KÖZOP-3.5.0-09-11-2011-0016)

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 1081 Budapest, Alföldi u. 7. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.)

Részletesebben

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés Előzetes vitarendezés M&M COMPUTER Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft. 7623 Pécs, Mártírok u. 42. Telefon: 72-516-516 Fax:72-516-529 e-mail : info@mmcomputer.hu http://www.mmcomputer.hu Az ajánlatkérő:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Timpanon Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft (3700 Kazincbarcika, Eszperantó út 2.

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Timpanon Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft (3700 Kazincbarcika, Eszperantó út 2. 7. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Timpanon Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft (3700 Kazincbarcika, Eszperantó út

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE A XV. KERÜLETI GAZDASÁGI MŰKÖDTETÉSI KÖZPONT ELLÁTÁSI KÖRÉBE TARTOZÓ INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE TÁRGYÚ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE A XV. KERÜLETI GAZDASÁGI MŰKÖDTETÉSI KÖZPONT ELLÁTÁSI KÖRÉBE TARTOZÓ INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE TÁRGYÚ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE A XV. KERÜLETI GAZDASÁGI MŰKÖDTETÉSI KÖZPONT ELLÁTÁSI KÖRÉBE TARTOZÓ INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE TÁRGYÚ NYÍLT PÁLYÁZAT Ajánlatkérő: Budapest Főváros XV. kerületi

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén 19-21.

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén 19-21. 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest,

Részletesebben

Módosítás - "Budapest XII. kerület, Mártonhegyi út 34. szám alatti A épület bővítése"

Módosítás - Budapest XII. kerület, Mártonhegyi út 34. szám alatti A épület bővítése Módosítás - "Budapest XII. kerület, Mártonhegyi út 34. szám alatti A épület bővítése" Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/10 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Módosítás/helyesbítés/visszavonás/2015

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Keretszerződés tréneri kiegészítő képzés,

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. 1134 Budapest, Váci út 45/B épület 2. A közbeszerzés

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe (e-mail):

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe (e-mail): AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe (e-mail): 1117 Budapest, Fehérvári út 12. Tel: (+36) 1-279-2180 Fax: (+36) 1-279-2176 e-mail:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FKF Nonprofit Zrt Budapest, Alföldi u. 7.

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FKF Nonprofit Zrt Budapest, Alföldi u. 7. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FKF Nonprofit Zrt. - 1081 Budapest, Alföldi u. 7. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Összességében nettó 125.000.000 Ft - 15 %

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Ajánlatkérő székhelye: 1149 Budapest, Buzogány u. 11-13.

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Ajánlatkérő székhelye: 1149 Budapest, Buzogány u. 11-13. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Ajánlatkérő neve: Budapesti Gazdasági Főiskola Ajánlatkérő székhelye: 1149 Budapest, Buzogány u. 11-13. 2. A közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem 1. oldal, összesen: 8 Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítıben történı közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérı

Részletesebben

10. Több változatú (alternatív) ajánlat lehetősége: ajánlatkérő az eljárásban több változatú ajánlat benyújtását nem engedélyezi. 11.

10. Több változatú (alternatív) ajánlat lehetősége: ajánlatkérő az eljárásban több változatú ajánlat benyújtását nem engedélyezi. 11. 2 10. Több változatú (alternatív) ajánlat lehetősége: ajánlatkérő az eljárásban több változatú ajánlat benyújtását nem engedélyezi. 11. Rész ajánlattétel lehetősége: Ajánlatkérő nem biztosítja a részekre

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Hídtervezési szolgáltatások 2015/S 018-028895. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához, 7.1.2015, 2015/S 4-004429)

Magyarország-Budapest: Hídtervezési szolgáltatások 2015/S 018-028895. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához, 7.1.2015, 2015/S 4-004429) 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:28895-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Hídtervezési szolgáltatások 2015/S 018-028895 Magyar Közút Nonprofit Zrt., AK15427,

Részletesebben

A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6

A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6 A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból támogatott

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 17-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 17-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot

H A T Á R O Z A T-ot Ikt. sz.: D. 829/ 6 /2009. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot:

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot: Ikt. sz.: D.44 / 13 /2011. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Hivatalos név: NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. 1181 Budapest, Üllői út 423. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: A Városgazda XVIII. kerület

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 100/2013. (06.19.) Öh.

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.534/18/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A Társulási Tanácsa a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. (1) bekezdése alapján közbeszerzési szabályzatát

Részletesebben