4.2 Költségek/real time adatok előfizetése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "4.2 Költségek/real time adatok előfizetése"

Átírás

1 4.2 Költségek/real time adatok előfizetése 1. HOGYAN IRATKOZHATOK FEL EGY ADOTT TŐZSDE REAL-TIME ADATAIRA? 1. Lépés A WebTrader-ben, kattintson "Account - Subscription Price List"-re. ("Számla - Előfizetési árlista") A Portfolio Global Traderben, kattintson "Account - Subscriptions - Subscription Price List"- re. A listákat terméktípusonként bontva találja meg: "Stocks & CFDs", "Futures" and "News". Csak azokat a szolgáltatásokat fogja látni, amelyek az Ön számlájáról elérhetőek. 2. Lépés Válassza ki a "Subscribe"-ot annál a szolgáltatásnál, amelyikre elő szeretne fizetni. Bizonyosodjon meg róla, hogy a megfelelő szintű szolgáltatást választotta ki. Real-time piaci adatok előfizetésénél Level 1, vagy Level 2 árszintre tud feliratkozni. Level 1 tartalma: grafikonok, legjobb bid/ask és legutolsó kötési ár késleltetés nélkül. Level 2 tartalma: tartalmazza a Level 1 szolgáltatásait, plusz az 5 legjobb bid és ask piaci árat.

2 3. Lépés A szolgáltatás igénybevételéhez el kell fogadnia az előfizetői szerződést és a tőzsde üzletszabályzatát. Ebben a példában a Londoni tőzsde Level 1 szintű real-time piaci adataira fizetünk elő. Ehhez nevét, címét és befektetői státuszát kell megadnia, ami lehet Non Professional (Magánszemély) vagy Professiona (Céges előfizető) A "Non Professional" és "Professional" meghatározása tőzsdétől függően - az online előfizetői szerződésben meghatározottaknak megfelelően - változó lehet. Kattintson a lap alján a jelölő négyzetekre és a "Submit Subscription Agreement" gombra az előfizetés megrendeléséhez. Kérjük, az ablakot ne csukja be, amíg a rendszer dolgozik (körülbelül 15 másodpercig). Körülbelül 20 perccel az előfizetés elfogadását követően újraindíthatja a Global Tradert az új adatok elérésének aktiválásához. Ha a hétvége folyamán fizet elő/mond le/ egy előfizetést, az csak hétfő reggel (0:00 GMT/UTC) lép életbe. A Szolgáltatás Előfiezői Szerződés egy példányának megtartásához a szerződés nézetben nyomjon egy "Ctr+P" t.

3 2. HOGYAN NÉZHETEM MEG A JELENLEG AKTÍV TŐZSDEI-ADAT ELŐFIZETÉSEIMET? A WebTrader-ben, kattintson "Account - Current Subscriptions" menüre. A Portfolio Global Traderben aktuális előfizetései megtekintéséhez, kattintson "Account - Subscriptions - Current Subscriptions" menüre. Az Actions oszlopban két link van: a. View: ebben a menüpontban megtekintheti az üzletszabályzatot és az előfizetéskor megadott adatokat. b. Unsubscribe: ebben a menüpontban lemondhatja előfizetését. Felhívjuk figyelmét, hogy előfizetése a hónap végéig még érvényben lesz. 3. HOGYAN TUDOK LEMONDANI EGY TŐZSDEI ADAT ELŐFIZETÉST? 1. Lépés: Válassza ki a tőzsdét, amely adatainak előfizetéséről le szeretne mondani: A WebTrader-ben, kattintson az "Account - Current Subscriptions - Unsubscribe" menüre. Portfolio Global Traderben "Account - Subscriptions - Current Subscriptions - Unsubscribe" menüre. 2. Lépés: A lemondani kívánt szolgáltatás üzletszabályzata megjelenik. Azt legörgetve klikkeljen az Unsubscribe gombra. A gomb megnyomása után a rendszer továbbítja kérését. Ne csukja be az ablakot amíg a lemondás megerősítése ablak meg nem jelenik. Felhívjuk figyelmét, hogy az előfizetése a hónap végéig még élni fog.

4 4. TŐZSDEI ADAT ELŐFIZETÉSEK SZÁMLÁZÁSA 1. A Real-time piaci adatok előfizetési díja az előfizetés megkezdését követő napon kerül számláján beterhelésre, azt követően minden hónap elején, amíg le nem mondja az előfizetést. 2. Az elfizetések listájának megtekintéséhez kattintson A WebTraderben, kattintson "Account - Subscription Billing History" menüpontban. A Portfolio Global Traderben az "Account - Subscriptions - Subscription Billing History" menüre. 5. HOGYAN TUDOK ELŐFIZETNI EGY ÚJ SZOLGÁLTATÁSRA? A WebTraderben, kattintson az "Account - Subscription Price List" menüre. A Portfolio Global Trader főmenüjében, kattintson "Account - Subscriptions - Subscription Price List" menüre. A listát terméktípusonkénti bontásban fogja látni: "Stocks & CFDs", "Futures" and "News". Csak azokat a szolgáltatásokat fogja látni, amelyek az ön számláján elérhetőek. Válassza a "Subscribe" ot annál a szolgáltatásnál, amelyikre elő szeretne fizetni.

5 Az adott szolgáltatás előfizetési szerződését fogja látni, az üzletszabályzatot (terms and conditions) el kell fogadnia a szolgáltatás eléréséhez. A szolgáltatások listájának megtekintéséhez kattintson A WebTraderben "Account - Subscription Billing History" menüre. A Portfolio Global Traderben "Account - Subscriptions - Subscription Billing History." 6. HOGYAN TUDOK LEMONDANI EGY HÍRSZOLGÁLTATÁS ELŐFIZETÉST? Válassza ki a szolgáltatást, amit le szeretne mondani A WebTraderben, kattintson az "Account - Current Subscriptions - Unsubscribe. A Portfolio Global Traderben kattintson az "Account - Subscriptions - Current Subscriptions - Unsubscribe" menüre. Az adott szolgáltatás előfizetési szerződését fogja látni, az üzletszabályzatot (terms and conditions) el kell fogadnia a szolgáltatás eléréséhez. Gördítsen a lap aljára és az "Unsubscribe" gomb megnyomása után a rendszer továbbítja igényét. Ne csukja be az ablakot, amíg a lemondást megerősítő ablak meg nem jelenik. Felhívjuk figyelmét, hogy az előfizetése az adott hónap végéig még érvényben marad.