J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete március 14-i üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. március 14-i üléséről"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete március 14-i üléséről Jelen vannak: Kiss Tibor polgármester, Dr. Fülöp Enikő alpolgármester, Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző, Kiss László Madar János, Makainé Madar Edit, Pusztai Márta, Ruzsicsné Szabó Jolán képviselők, Meghívott vendég: Tóthné Verő Tünde aljegyző, Tóthné Földesi Katalin, Makra Gergő pü. csoportvezető, Nagyné Földesi Irén pü. főelőadó, Kiss Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy az ülés határozatképes, 7 képviselő jelen van. Jegyzőkönyv-hitelesítőknek: Dr. Fülöp Enikő és Madar János képviselőket javasolta. A Képviselő-testület a jegyzőkönyv-hitelesítők személyét elfogadta. Köszöntöm körünkben Tóthné Verő Tünde jegyzőasszonyt, Szerep község volt jegyzőjét, aki a Közös Hivatal felállítását követően aljegyzőként tevékenykedik tovább, illetve ellátja a szerepi szociális ügyeket is. Javaslatot tett az ülés napirendjére. A meghívó szerinti napirendek tárgyalását javasolta. Napirend: 1./ Polgármesteri tájékoztató a két ülés közötti időszak eseményeiről 2./ Nagyközség Önkormányzata évi költségvetésének elfogadása 3./ Közösségi Színtér évi programtervének elfogadása 4./ Szociális rendelet módosítása 5./ Önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése 6./ Háziorvosok feladat-ellátási szerződésének elfogadása 7./ Különfélék, egyebek Alapító okirat módosítása 7.2. Földesi Imre Jókai utcai lakos kérelme Kérem a testület tagjait, aki elfogadja a napirendi pontokat szavazzon. 7 jelenlévő képviselőből 7 képviselő vett részt a szavazásban, a napirendi pontokat a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással elfogadta. Átadom a szót aljegyző asszonynak. Tóthné Verő Tünde aljegyző Köszöntöm a Képviselő-testület tagjait. Polgármester úr már említette, hogy a Közös Önkormányzati Hivatal szociális jellegű feladatait intézem Szerepen, illetve az aljegyzői feladatot látom el. 27 éve dolgozom a Polgármesteri Hivatalban, 2008 óta látom el a jegyzői feladatot. Az átszervezés bizonyára többletfeladatot jelent jegyző asszony részére, munkámmal igyekszem az ő munkáját segíteni. További jó tanácskozást kívánok.

2 1./ Polgármesteri tájékoztató a két ülés közötti időszak eseményeiről Kiss Tibor polgármester A polgármesteri tájékoztatót kiküldtük részetekre. A településrendezési terv módosításával kapcsolatos részt szeretném kiemelni, mivel ebben a témában a testület döntése szükséges. Kérdés, vélemény a tájékoztatóval kapcsolatban van-e? Ruzsicsné Szabó Jolán képviselő Nem lehetne az egész településre vonatkozóan a teleknagyságot módosítani? Újfalu is felmondta a szolgáltatási szerződést, hogyan tovább? A településrendezési terv módosítását a leírtaknak megfelelően támogatom. Pusztai Márta képviselő Korábban már beszéltünk a rendezési terv módosításáról és emlékezetem szerint akkor szóba került, hogy az érintettek is járuljanak hozzá a költségekhez. Ne általánosságban fogalmazzuk meg, hogy támogatják az önkormányzatot /pl. falunapi rendezvényt/, hanem konkrétan, összegszerűen kimutatva. Úgy gondolom, hogy ez méltányos lenne. Örömmel olvastam, hogy több start program indul. A szervezőknek, kivitelezőknek erőt, egészséget kívánok. Szerencsés lett volna a féléves nevelési értekezletre meghívni a tankerület igazgatóját. Kiss Tibor polgármester Valóban több start program is indul, bár gyakorlatilag kapcsolódnak ezek a programok egymáshoz /közút, belvíz /. Elfogadom, a féléves értekezletre meg lehetett volna hívni a tankerület igazgatóját, a képviselő- testület a munkatervében egy későbbi időpontban tervezi meghívását. Településrendezési tervvel kapcsolatban a támogatás kérdése véleményem szerint az érintettek részéről elfogadható. Összegéről nem folytattam tárgyalást tekintettel a rövid határidőre. Több kérdés nem hangzott el. Kérem a testület tagjait, aki a polgármesteri tájékoztatót elfogadja, szavazzon. 7 jelenlévő képviselőből 7 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület a polgármesteri tájékoztatót, 7 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással elfogadta. Külön kell szavaznunk a rendezési terv módosítására adott árajánlatról. A rendezési terv módosítására tett árajánlat elfogadására az alábbi határozati javaslatot terjesztem elő: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a CIVISTERV Bt. által - a rendezési terv módosítására adott árajánlatot elfogadja. Felkéri a polgármestert a rendezési terv módosításával kapcsolatos tárgyalások lefolytatására és a megállapodás aláírására. Kérem a testület tagjait, aki az elhangzott határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. Szavazás. 7 jelenlévő képviselőből 7 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 2 tartózkodással a következő határozatot hozta:

3 17/2013. /III. 14./ Képviselő-testületi határozat: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a CIVISTERV Bt. által - a rendezési terv módosítására adott árajánlatot elfogadja. Felkéri a polgármestert a rendezési terv módosításával kapcsolatos tárgyalások lefolytatására és a megállapodás aláírására. Végrehajtási határidő: folyamatos Végrehajtásért felelős: Kiss Tibor polgármester 2./ Nagyközség Önkormányzata évi költségvetésének elfogadása, rendelet alkotás. Kiss Tibor polgármester Ettől az évtől feladatfinanszírozást kapunk. Ennek megfelelően kellett a évi költségvetésünket összeállítani. Az előző évben történt konszolidáció után ebben az évben az önkormányzatok nem tervezhetnek hiánnyal. A költségvetésünkben jelenleg jelentkező működési hiány kezelésére pályázni fogunk a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásának igénybe vételére. Az előterjesztést a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta, javaslatát a bizottság elnöke ismerteti. Ruzsicsné Szabó Jolán képviselő A Pénzügyi Bizottság kedden megtárgyalta az előterjesztést. A bizottság megállapításait az alábbiakban összegzem. A évi költségvetés bevételi oldala egyezik a kiadási oldallal. Bevételi oldalon a pénzmaradvány visszatervezésre került. A tervezett fejlesztési kiadásokkal a bizottság egyetértett. Törekedni kell a megfontolt, takarékos gazdálkodásra, kihasználva a pályázati lehetőségeket. Javasolta továbbá a bizottság, hogy a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatására nyújtson be pályázatot az önkormányzat. A mellékleteknél néhány pontosítás elvégzésére hívta fel a figyelmet. Kérdések, vélemények. Dr. Fülöp Enikő alpolgármester Többször is szóba került már, hogy ettől az évtől kezdve feladatfinanszírozású lesz az önkormányzatok támogatása. Ez a támogatási forma még új, és azt is tudjuk, hogy kevesebb összegre számíthatunk. Ha lehetőség van kiegészítő támogatás igénylésére mindenképpen élni kell ezzel. Természetesen ettől függetlenül a korábbi évekhez hasonlóan törekedni kell a takarékos gazdálkodásra. Kiss Tibor polgármester Kérdés, vélemény van-e? Amennyiben nincs, kérem Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (III. 14.) számú - az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló - rendelet-tervezet elfogadását. Kérem a testület tagjait, aki az előterjesztett rendelet-tervezetet elfogadja, szavazzon. 7 jelenlévő képviselőből 7 képviselő vett részt a szavazásban.

4 Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő rendeletet alkotta: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (III. 14.) számú rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, továbbá figyelembe véve a pénzügyi bizottság írásos véleményét a évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja: A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya a képviselő testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki. A költségvetés címrendje 2. (1) Az önkormányzat költségvetésének címrendjét az 1. számú melléklet szerint állapítja meg. (2) Az önkormányzat költségvetési szervei: a) Önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek: - Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata - Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal b) Önállóan működő költségvetési szerv: - Napsugár Óvoda és Bölcsőde Egyesített Intézmény (3) A (2) bekezdésben felsorolt önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő intézmény külön külön címet alkotnak. Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 3. (1) A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetését a) bevételi főösszegét ezer forintban, b) kiadási főösszegét ezer forintban állapítja meg. I. A költségvetési bevételek 4. (1) A képviselő testület a Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzat a 3. -ban megállapított összeget, az alábbi megbontásban fogadja el: a) eft működési bevétellel, ezen belül aa) eft helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásával ab) eft pénzmaradvánnyal b) eft felhalmozási bevétellel, ezen belül bb) pénzmaradvánnyal

5 (1) Az önkormányzat évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti, illetve címrend szerinti részletezését 2., és a 2/1 számú melléklet, illetve a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatás részletezését a 2/2. számú melléklet tartalmazza. II. A költségvetési kiadások 5. (1) Az önkormányzat a 3. b) pontjában megállapított főösszeget a Képviselő-testület a következő megbontás szerint hagyja jóvá: eft a) Működési kiadások előirányzata összesen: Ebből: aa) személyi jellegű kiadások: ab) munkaadókat terhelő járulékok: ac) dologi jellegű kiadások: ad) ellátottak pénzbeli juttatásai: ae) működés célú támogatások: af) tartalékok előirányzata b) Felhalmozási kiadások előirányzata: (2) A képviselő-testület az általános tartalékalapját eft-ban, a Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatal felállítására eft céltartalékot különít el. 6. (1) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásai összesen ezer forint. A felújítási és felhalmozási kiadásokból: - a beruházások előirányzata: ezer forint - a felújítások előirányzata: ezer forint (2) Az önkormányzat felújítási előirányzatait célonként a 9. számú melléklet rögzíti. (3) Az önkormányzat felhalmozási kiadásait feladatonként a 10. számú melléklet tartalmazza. (4) A költségvetési évben nincs olyan fejlesztési cél, mely megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. törvény szerint adósságot keletkeztető ügylet megkötése válna szükségessé. 7. A képviselő testület az önkormányzat évi költségvetési rendeletében az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény évi (továbbiakban Áht.) 24. (4) bekezdése szerint csatolandó mérlegekhez és kimutatásokhoz elnevezésű szöveges indoklást a 14. sz. melléklet szerint hagyja jóvá. III. Költségvetési kiadások és bevételek 8. /1/ A Képviselő - testület a évi költségvetésében a címenkénti kiadásait, valamint a létszámkeretet a 3. sz. melléklet állapítja meg. /2/ A Képviselő testület az Ellátottak pénzbeni juttatásait a 4. sz. melléklet szerint hagyja jóvá. 9. /1/ Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának évi fejlesztési és működési bevételeinek, illetve kiadásainak mérlegszerű bemutatását az 5. sz. és 7. sz. melléklet tartalmazza. /2/ A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 6. sz mellékletek részletezik.

6 10. (1) A képviselőtestület az önkormányzat évi előirányzat felhasználási ütemtervét havi bontásban a 8. sz. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá. 11. (1) Az önkormányzat többéves kihatással járó feladatainak előirányzatait éves bontásban a 11. számú melléklet mutatja be. (2) Az Európai Uniós előcsatlakozási eszközök támogatásával megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat a 12. számú melléklet tartalmazza. 12. Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat a 13. számú melléklet szerint hagyja jóvá. IV. A költségvetési létszámkeret 13. Az önkormányzat költségvetési szerveinek létszámkeretét a képviselő-testület a 3. számú melléklet 2. oszlopa szerint hagyja jóvá. A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok 14. A Képviselő testület felhatalmazza a polgármestert és az intézmények vezetőit a költségvetéshez előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére. 15. (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak. 16. (1) A 4. (1) bekezdésében kimutatott forráshiány fedezetének megteremtése érdekében a képviselő-testület elrendeli, hogy a polgármesteri hivatal készítse elő a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatás benyújtásához szükséges igénybejelentést, és elő kell készíteni a pénzintézethez benyújtandó hitelkérelmet. (2) ezer forint működési hiányt a költségvetés bevételi előirányzatában központi támogatásként tartja nyílván. (3) Az átmeneti likviditási problémák kezelésére az önkormányzat rövid lejáratú működési hitelt vehet fel, melyről a Képviselő testület dönt. A hitelek felvételével kapcsolatos intézkedések megtételére a Képviselő testület egyidejű tájékoztatásával a polgármester jogosult. (4) Az (1) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimunkálásáról, valamint a hitelkérelem és határidőben történő benyújtásáról a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján. 17. (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. (2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. (3) Költségvetési beszámolás A évi költségvetés időarányos végrehajtásáról - szeptember 15-ig féléves,

7 - november 30 ig háromnegyed éves tájékoztatót, április 30-ig éves beszámolót kell készíteni a Képviselő testület részére. 18. A tartalékból éves szinten a polgármester Ft-ot felhasználhat. Az esetenkénti felhasznált összeg az Ft-ot nem haladhatja meg. 19. (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a folyószámla hitelkeret igénybevétele. (2) A hitelfelvétellel kapcsolatos szerződés megkötésének a jogát a képviselő-testület 500 ezer forint értékhatárig a polgármesterre ruházza át. A polgármester a hitelszerződésről annak aláírását követő következő képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni. (3) Az 500 ezer forint feletti hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a képviselő-testületet illetik meg. 20. (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet pénzintézeti pénzlekötés, illetve értékpapír vásárlás útján hasznosíthatja. (2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1 millió forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad. (3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt. 21. Az önkormányzat a köztisztviselői illetményalapot Ft-ban határozza meg. A finanszírozás rendje 22. (1) A Képviselő testület az önkormányzati intézmények pénzellátását heti finanszírozással biztosítja, illetve annak részletes szabályait külön megállapodásban rögzíti. (2) Az intézmények az (1) bekezdésben meghatározott összegei, nem haladhatja meg havonta 2/1. sz. melléklet 3. oszlopában megállapított intézményfinanszírozás 1/12-ed részét. (3) Indokolt esetben az intézmények részére a polgármester engedélyezheti az (1) bekezdéstől való eltérést, melynek mértéke nem haladhatja meg a (2) bekezdésben meghatározott összeg 10 %-át. Amennyiben az időarányos finanszírozás összege a jelzett mértéket meghaladja, a következő képviselő testületi ülésen az érintett intézményvezető beszámolással tartozik. Ennek ismeretében rendelkezik a képviselő testület a finanszírozás további rendjéről. Záró és egyéb rendelkezések

8 23 (1) E rendelet kihirdetés napján lép hatályba. Rendeletként január 1-jétől kell alkalmazni. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. Kiss Tibor sk. polgármester Gyengéné Dr. Lévai Adrienn sk. jegyző 3./ Közösségi Színtér évi programtervének elfogadása Kiss Tibor polgármester A közösségi színtér programtervét kiküldtük a testület tagjai részére. Láthatjuk, hogy részletes, de a takarékosságra törekedve került összeállításra. A napirendhez szóbeli kiegészítést tett a napirend előadója. /A szóbeli előterjesztés mellékelve a jegyzőkönyvhöz/. Kérdések, vélemények. Ruzsicsné Szabó Jolán képviselő Mikor kerül megszervezésre a tüdőszűrő? Közhasznú foglalkoztatás keretében tudunk-e takarítót adni a művelődési házhoz. Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző Sajnos a tüdőszűrő megszervezése jelenleg nem egyszerű dolog. Van ahol finanszírozás, van ahol a kapacitás hiánya okoz gondot. A korábbi megszokott rendszer nem működik, a gép már nem használható. Így maradtak a szűrőbuszok. Legnagyobb gondot mégis a finanszírozás kérdése jelenti. Kiss Tibor polgármester A takarításban jelenleg l fő önkormányzati közfoglalkoztatott és egy önkéntes közérdekű munkát vállaló személy segít. Az elmúlt évben nyári mozi megszervezése indult, amit jó ötletnek tartottam, volt is érdeklődés, de valami miatt abba maradt. Jó lenne ismét megszervezni, fel kell venni a kapcsolatot a szervezőkkel. Több kérdés nem hangzott el. Kérem az alábbi határozati javaslat elfogadását. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Közös Önkormányzati Hivatal Közösségi színterének évi programtervét jóváhagyja. Felkéri az intézményben dolgozókat, a programtervben foglaltak végrehajtására. Kérem a testület tagjait, aki az elhangzott határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 7 jelenlévő képviselőből 7 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő határozatot hozta: 18/2013. /III. 14./ Képviselő-testületi határozat: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Közös Önkormányzati Hivatal Közösségi színterének évi programtervét jóváhagyja. Végrehajtásért felelős: Közösségi színtér dolgozói Végrehajtási határidő: folyamatos

9 /Ruzsicsné Szabó Jolán képviselő 15,20-kor elhagyta az üléstermet/ 4./ Szociális rendelet módosítása Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző Jogszabályi változások következtében a szociális rendeletünket módosítani kell. A rendeletünket átdolgoztuk, módosítottuk és új egységes szerkezetű rendelet elfogadására teszek javaslatot a Képviselő-testületnek. Kérdés vélemény a napirendhez nem volt. Kiss Tibor polgármester Javaslatot teszek Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. /III. 14. / - a rászorulók részére nyújtott pénzbeli, természetbeni szociális és személyes gondoskodást nyújtó ellátások helyi szabályairól szóló rendelet-tervezete elfogadására. Kérem a testület tagjait, aki az előterjesztett rendelet-tervezetet elfogadja, szavazzon. 6 jelenlévő képviselőből 6 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő rendeletet alkotta: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. /III. 14. / rendelete a rászorulók részére nyújtott pénzbeli, természetbeni szociális és személyes gondoskodást nyújtó ellátások helyi szabályairól Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv. alapján, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 10. (1) bekezdésben, 17. (1)-(4) bekezdésében, a 25. (3) bekezdésében, 32. (1), (3), 33. (1) 37., 37/A, 38. (1) bekezdés és (9) bekezdésében, 45. (1), (3) bekezdésében, 46. (1) bekezdésében, 50. (3), (4)bekezdésében, 58/B (2) bekezdésében, 92. (1) bekezdésében, (2) bekezdés a.) pontjában, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 18. (1) bekezdésében, 20/C (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a rászorulók részére nyújtott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól az alábbi rendeletet alkotja. I. Fejezet Általános rendelkezések A rendelet hatálya A rendelet hatálya kiterjed Sárrétudvari közigazgatási területén élő, az Szt. 3. (1)-(3) bekezdésében, illetőleg a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre. 1. II. Fejezet Pénzbeli ellátások Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

10 (1) A rendkívüli támogatás elbírálására Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestülete által átruházott hatáskörben a Szociális Bizottság ( továbbiakban: Bizottság) jogosult, figyelemmel a Gyvt ában foglaltakra. (2) A rendkívüli gyermekvédelmi támogatás egyszeri összege nem lehet kevesebb Ftnál és maximum összege nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 60 %-át. (3) A készpénzben megállapított rendkívüli támogatást 3 napon belül kell utalványozni a jogosult részére. (4) A rendkívüli támogatás természetbeni ellátás formájában is megállapítható. A támogatások módját (pénzbeli, vagy természetbeni) a döntésre jogosult állapítja meg. A támogatásokat természetbeni ellátás formájában indokolt nyújtani, 3 napon belül különösen: a) a védelembe vett gyermekek részére b) azon gyermekek részére, akiknek neveltetési költségeit (étkezés, tankönyv, tanszer, gyógykezelés stb.) családja rendkívül alacsony jövedelme miatt vélhetően nem tudja biztosítani. 2. Óvodáztatási támogatás (1) Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata a Gyvt. 20/C. (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az óvodáztatási támogatás helyben biztosított formáját az első alkalommal folyósításra kerülő pénzbeli támogatás helyett természetbeni támogatásként állapítja meg. 3. (2) A természetbeni támogatást a jegyző a Gyvt. 20/C. (1) és (2) bekezdésében foglaltak szerint, az arra jogosult gyermek szülője részére a gyermek beíratását követő legfeljebb huszonegy napon belül biztosítja. (3) A jegyző természetben nyújtandó óvodáztatási támogatást a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Családgondozója közreműködésével biztosítja. (4) A természetbeni ellátás formái: - ruházati cikkek ( a rendszeres óvodába járáshoz és a benntartózkodáshoz szükséges mértékben) - tisztasági felszerelés (pl.: papír zsebkendő, wc-papír, szappan, fogkrém, ágyneműhuzat ) (5) A családsegítő az önkormányzat által biztosított összegből vásárolja meg gyermekenként a szükséges ruházati és felszerelési tárgyakat, amit elismervény ellenében átad a szülő részére a (2) bekezdésben foglalt határidőn belül. Az összeg elszámolásáról az átadást követő 5 napon belül tételes elszámolást nyújt be a jegyző részére.

11 Rendszeres szociális segély együttműködési eljárási szabályai 4. (1) Az az aktív korúak ellátására jogosult személy, akinek az ellátásra való jogosultság kezdő napján - egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg az 50 %-os mértéket, vagy - a rá irányadó nyugdíjkorhatárt 5 éven belül betölti, vagy - 14 éven aluli kiskorú gyermeket nevel, - feltéve, hogy a családban élő gyermekek valamelyikére tekintettel más személy nem részesül a Cst. szerinti gyermekgondozási támogatásban, gyermekgondozási díjban, terhességi gyermekágyi segélyben - és a gyermek ellátását napközbeni ellátást biztosító intézményben (Gyvt. 41. (3) bek. ) nem tudják biztosítani, - családi körülményeire tekintettel (családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum mindenkori legkisebb összegének 70%-át, vagy tartósan beteg hozzátartozója ápolását végzi) egészségi okok miatt (foglalkoztatás-egészségügyi alapellátást nyújtó szolgáltató, vagy háziorvos igazolás, illetve legalább 40%-os egészségkárosodást igazoló, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által kiadott szakvélemény), mentális állapotára tekintettel ( szakorvos igazolása alapján) rendszeres szociális segélyre jogosult. (2) A rendszeres szociális segélyre való jogosultság megállapítása iránti kérelmében nyilatkoznia kell, hogy az együttműködést vállalja. A rendszeres szociális segélyre jogosult személynek együtt kell működnie az Önkormányzat által kijelölt szervvel, amely a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Sárrétudvari Családsegítő Szolgálata (továbbiakban: Családsegítő). a) A rendszeres szociális segélyben részesülő személy a határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül köteles megjelenni a Családsegítőnél és a beilleszkedést segítő programjában való részvételről az intézménnyel írásos megállapodást kötni, b) a beilleszkedést segítő programban köteles részt venni, és teljesíteni a programban foglaltakat, c.) folyamatosan kapcsolat tartani a Családsegítővel, és a Családsegítő által megjelölt időpontban megjelenési kötelezettségének eleget tenni. (3) A Családsegítő által szervezett programok az életmód és életvezetés megváltoztatásának elősegítésére, a beilleszkedési zavarok leküzdésére, a mentális problémák megoldására irányuló egyéni és csoportos foglalkozások, tanácsadások megszervezésére irányulnak. Az erre irányuló együttműködést akkor kell az ellátásban részesülő számára előírni, ha körülményei alapján feltételezhető, hogy a kialakult helyzet életmódjára, életvezetési szokásaira, mentális magatartására vezethető vissza. (4) A rendszeres szociális segélyre jogosultnak felróható együttműködési kötelezettség megszegésének minősül ha a.) a Családsegítőnél nem jelenik meg az előírt határidőben, nem veteti magát

12 nyilvántartásba, és nem köti meg az együttműködési megállapodást, b.) nem vesz részt a beilleszkedést segítő programban, c.) megszegi az együttműködési megállapodásban foglaltakat, különösen, ha nem tesz eleget. (5) Az együttműködési kötelezettség megszegése esetén a Családsegítő három munkanapon belül új határidő kitűzésével felhívja a rendszeres szociális segélyre jogosultat, hogy tegyen eleget a jogerős határozatban, illetve az együttműködési megállapodásban foglaltaknak, egyidejűleg tájékoztatja arról, hogy ha az együttműködési kötelezettségét másodszor is megszegi, akkor az aktív korúak ellátására való jogosultsága megszüntetésre kerül. (6) Nem minősül a rendszeres szociális segélyre jogosultnak felróható együttműködési kötelezettség megszegésének, ha a Családsegítőnél orvosi igazolással, kórházi zárójelentéssel, vagy hatósági bizonyítvánnyal igazolja mulasztását. (7) A Családsegítő a programban való részvételről, illetőleg annak elmulasztásáról írásban tájékoztatja a Jegyzőt. (8) Nem állapítható meg rendszeres szociális segély illetőleg a megállapított ellátást meg kell szüntetni az Szt ban meghatározott személynek. Az aktív korúak ellátását és a lakásfenntartási támogatást kérelmezők és arra jogosultak lakókörnyezetük rendezettségének biztosítására vonatkozó együttműködési eljárási szabályok 5. (1) A település jegyzője az aktív korúak ellátásárra és lakásfenntartási támogatásra való jogosultság feltételeként írja elő a kérelem benyújtója, illetve az ellátásra jogosult személy számára, hogy - Gondoskodjon lakókörnyezete rendezettségéről, - az életvitelszerűen lakott lakást, és annak udvarát, kertjét rendeltetésszerűen használja, higiénikus állapotát biztosítsa, - az ingatlan előtti zöldsávot tartsa tisztán, - járda, árok- átereszek takarítását végezze el, - a fák gallyazásával biztosítsa a szabad eljárást az ingatlan előtti járdán, és úttesten, - az illemhelyet folyamatosan takarítsa, fertőtlenítse, - az ingatlant óvja meg a kártevőktől, (2) A rendeletben megállapított feltételek teljesítésére a jegyző a kérelmezőt, illetve a jogosultat 5 napos határidő megadásával szólítja fel. A felszólításban konkrétan meg kell jelölni az elvégzendő feladatokat. Az előírások betartását, környezettanulmány elvégzésével, a Hivatal munkatársa, a Szociális Bizottság bevonásával ellenőrzi. (3) A jegyző megszünteti annak a személynek az aktív korúak ellátására és a lakásfenntartási támogatásra való jogosultságát, aki a lakókörnyezete rendezettségének biztosítására vonatkozó feltételeknek a felszólítás ellenére nem tesz eleget.

13 6. Átmeneti segély (1) A Képviselő-testület által átruházott hatáskörben az önkormányzat Polgármestere a létfenntartást veszélyeztető, rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére átmeneti segélyt nyújt. Átmeneti segély pénzintézeti tevékenységnek nem minősülő kamatmentes kölcsön formájában is nyújtható. (2) Átmeneti segélyben csak azt a személyt lehet részesíteni - akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem legfeljebb az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-a - egyedülálló személynek, akinek a jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének legfeljebb 170 %-a. (3) Az átmeneti segély készpénzben, vagy természetben (különösen gyógyszer támogatás) biztosítható. Egy alkalomra szóló átmeneti segély összege legalább Ft, de legfeljebb Ft lehet. Temetési segély 7. (1) Temetési segély állapítható meg annak - figyelemmel az Szt ában foglaltakra akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegét, egyedülálló esetén annak 150 %-át. (2) Temetési segélyt legkésőbb a döntést követő 8 napon belül a számlák ellenében kell kifizetni, vagy utalványozni. (3) Az Szt ában foglalt köztemetésről az önkormányzat által átruházott hatáskörben a polgármester gondoskodik. (4) A temetési segély összege nem lehet kevesebb a helyben szokásos, legolcsóbb temetési költségének 10%-ánál, de elérheti annak teljes összegét, ha a temetési költségek viselése a kérelmezőnek vagy családjának a létfenntartását veszélyezteti. (A helyben szokásos legolcsóbb temetési költségként 2013-ban Ft vehető figyelembe) Természetben nyújtott ellátások Közgyógyellátás 8.

14 Méltányossági közgyógyellátásra való jogosultságról az Szt. 50. /3/ bekezdése alapján a jegyző dönt. A jogosultság egy évre kerül megállapításra. A közgyógyellátásra való jogosultság kezdő időpontja a jogosultságot megállapító határozat meghozatalát követő 15. nap. Az Szt. 50. /1/-/2/ bekezdésében foglaltakon kívül az a szociálisan rászoruló személy jogosult közgyógyellátásra, akinek - az egy főre számított családi jövedelemhatár az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 210 %-át, - egyedül élő esetében legkisebb összegének 260 %-át nem haladja meg, valamint a havi rendszeres gyógyító ellátás költsége az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 22 %-át eléri. Személyes gondoskodást nyújtó ellátások 9. (1)A települési önkormányzat a Gyvt ban foglaltak szerint ezen rendeletében biztosítja a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, valamint a személyes gondoskodást nyújtó alapellátások keretében: a) a gyermekek napközbeni ellátását (bölcsődei, óvodai ellátás, iskolai napközis foglalkozás igénybe vételére az évi XXXI. tv., valamint a közoktatásról szóló évi LXXIX. tv. rendelkezéseit kell alkalmazni. b) a gyermekek átmeneti gondozását szervezi és közvetíti a máshol igénybe vehető ellátásokhoz való hozzájutást. (2) A Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Intézményfenntartó Társulás keretében kötött megállapodás alapján biztosítja az alábbi személyes gondoskodást nyújtó ellátások körébe tartozó alapellátásokat: _ idősek nappali ellátása házi segítségnyújtás jelzőrendszeres házi segítségnyújtás étkeztetés gyermekjóléti szolgálat családsegítő szolgálat közösségi pszichiátriai ellátás (pályázat útján biztosított szolgáltatás) (3) A személyes gondoskodást nyújtó ellátások - igénybevételére irányuló kérelem benyújtásának módja - az ellátás megszüntetésének esetei és módja, - a személyes gondoskodásért fizetendő térítési díjak mértéke, - a fizetésre kötelezettek köre, - a térítési díj csökkentésének és elengedésének esetei, és módjai, - az intézményvezető külön eljárás nélküli ellátás nélküli esetkörei, - külön eljárás esetében biztosítható ellátás esetei, valamint az - intézményvezető és az ellátást igénybe vevő között kötendő megállapodással kapcsolatos kérdések tekintetében a társulás székhelye szerinti gesztor önkormányzat /Püspökladány Város Önkormányzata/ rendeletében foglalt feltételek az irányadóak a társulási

15 megállapodásban foglaltak szerint. (4) A településen az ellátásokért fizetendő térítési díj megállapítása a jogszabályokhoz és az ellátást igénylő jövedelmi helyzetéhez igazodik. Az ellátásokért fizetendő térítési díjakat az alábbi táblázat tartalmazza február 1-től fizetendő térítési díjak: Jövedelem Ft-ig Ft Ft-ig Ft Ft-ig Ft Ft-ig Ft Ft-ig Ft Ft-ig Ft-tól Étkeztetés Étkeztetés + kiszállítás Házi segítségnyújtás (4) Az étkezés nélkül igénybe vett nappali ellátás esetében a öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének ötszörösét meg nem haladó jövedelem esetén nem kell térítési díjat fizetni, e fölött a személyi térítési díj összege egységesen napi 20 Ft. (5) a.)a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézményben az alapellátások keretébe tartozó szolgáltatások közül a gyermekétkeztetésért térítési díjat kell fizetni. b.) A gyermek gondozásáért a ténylegesen alkalmazott intézményi térítési díj 0.- Ft, tehát a gondozást térítésmentesen kell biztosítani. Számított intézményi térítési díj Étkeztetésre vonatkozó Gondozásra vonatkozó Ft/ellátási nap ÁFA ÁFA Ténylegesen alkalmazott intézményi Ft/ellátási nap térítési díj Étkeztetésre vonatkozó ÁFA Gondozásra vonatkozó 0.- +ÁFA Támogatások közös szabályai 10. A támogatásokra az Szt aiban és a Gyvt aiban foglalt általános szabályok

16 vonatkoznak. Eljárási rendelkezések 11. (1) A rendeletben szabályozott szociális ellátások iránti kérelmeket formanyomtatványon a Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyintézőjéhez kell benyújtani. E rendelet l. sz. melléklete az aktív korúak ellátására való jogosultság, a 2. számú melléklete az átmeneti segély, a 3. melléklete a lakásfenntartási támogatás, 4. sz. melléklete a közgyógyellátás, 5. sz. melléklete a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság, 6. sz. melléklete a rendkívüli gyermekvédelmi kedvezmény, 7. sz. melléklete az óvodáztatási támogatás iránti kérelem nyomtatványait tartalmazza. (2) A havi rendszerességgel járó jövedelem esetén a kérelem beadását megelőző hónap jövedelméről, a nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását közvetlen megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagáról szóló igazolást kell a kérelmekhez csatolni. (3) A szociális ellátások elbírálásához a kérelmezőnek mellékelni kell továbbá a jogszabályban és e rendeletben meghatározott feltételeket, hitelt érdemlően igazoló bizonylatokat. (4) A Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyintézője a szociális ellátások megállapításához környezettanulmányt végez. (5) A megállapított támogatások kifizetéséről, átutalásáról, utalványozásáról, egyes támogatások visszaigényléséről a Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Csoportja gondoskodik. (6) A megállapított támogatásokat a Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Csoportja utólag, minden hónap 5-ig napjáig folyósítja. Jogosulatlanul igénybe vett ellátás megtérítése 12. (1) Az Szt.-ben, a Gyvt.-ben és e rendeletben meghatározott feltételek hiányában megállapított, jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett ellátás megtéríttetése az Szt ában meghatározott módon a rendeletben meghatározott döntésre jogosult hatáskörébe tartozik. (2) A szociális és gyermekellátás megítélésére jogosult a megtérítés összegét, illetve pénzegyenértékét, valamint a kamat összegét méltányosságból elengedheti, illetve maximum 50%-kal csökkentheti, ha a visszafizetés a család megélhetését veszélyezteti, kivéve azt a személyt, aki rosszhiszeműnek minősül. (3) A (2) bekezdés szerinti méltányosság alkalmazása különösen akkor indokolt, ha a) az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem éri el a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 2,5 szeresét b) a családban legalább két kiskorút nevelnek, vagy kiskorút egyedül élő szülő

17 nevel c) az egyik, vagy mindkét szülő munkanélküli. Szociálpolitikai Kerekasztal 13. (1) Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata - figyelemmel az Szt. 58/B. (2) bekezdésében foglaltakra Szociálpolitikai Kerekasztalt hoz létre, melynek tagjai: - Bizottság Elnöke - a Jókai Mór Általános és Alapfokú Művészeti Iskola képviselője - a Napsugár Óvoda és Bölcsőde Egyesített Intézmény képviselője - Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat képviselői - Püspökladány Városi Rendőrkapitányság Biharnagybajomi Őrsparancsnoka - Védőnői szolgálat képviselője - Házi orvosok - Nyugdíjas Klub képviselője - Nagycsaládosok Egyesülete képviselője - H-BM Mozgáskorlátozottak Egyesületének képviselője - Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyintézője - Sárrétudvari Református Egyház képviselője (2) A Szociálpolitikai Kerekasztal tagjai közül vezetőt választ, aki az ülést összehívja és vezeti. Ügyrendjét maga állapítja meg. (3) A Szociálpolitikai Kerekasztal évente egyszer ülésezik. (4) Feladata a szolgáltatásszervezési koncepcióban meghatározott feladatok megvalósításának, végrehajtásának figyelemmel kísérése. Záró rendelkezés 14. (1) Ez a Rendelet kihirdetése napján lép hatályba. Rendelkezéseit amennyiben az a kérelmező számára hátrányos helyzetet nem teremt a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. (2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a 2/2011. /II. 24./, és az ezt módosító 10/2011. /V. 18./, 15/2011. /IX.. 29./, 1/2012. /I. 26./, és a 8/2012. /IV. 24./ rendeletek. Záradék: E rendelet a Magyar Köztársaság és az Európai Közösségek és azok tagállamai között társulás létesítéséről szóló, Brüsszelben, december 16-án aláírt Európai Megállapodás tárgykörében, a megállapodást kihirdető évi I. törvény 3. -ával összhangban az Európai Közösségek jogszabályaival összeegyeztethető szabályozást tartalmaz. Sárrétudvari, március 14.

18 Kiss Tibor Gyengéné Dr. Lévai Adrienn polgármester jegyző 5./ Önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző Jogszabályi változások miatt teszek javaslatot három önkormányzati rendelet, a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról, hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapítására vonatkozó, és a luxusadóról szóló rendeleteink hatályon kívül helyezésére. Kérdés, vélemény az előterjesztéshez nem volt. Kiss Tibor polgármester Kérem a Képviselő-testület tagjait, aki a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló rendelet hatályon kívül helyezését elfogadja, szavazzon. 6 jelenlévő képviselőből 6 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő rendeletet alkotta: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2013. (III. 14.) rendelete a 6/2004. (IV. 24.) rendeletének - polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos egyes kérdésekről hatályon kívül helyezéséről 1. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 6/2004. (IV. 24.) a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos adatszolgáltatásról szóló rendeletét hatályon kívül helyezi. 2. E rendelet kihirdetése napján lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Sárrétudvari, március 14. Kiss Tibor Polgármester Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző

19 A következőkben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapítására vonatkozó, rendeletünk hatályon kívül helyezésére teszek javaslatot. Kérem a Képviselő-testület tagjait, aki hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapításáról szóló rendelet hatályon kívül helyezését elfogadja, szavazzon. 6 jelenlévő képviselőből 6 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő rendeletet alkotta: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2013. (III. 14.) rendelete a 9/2012. ( V. 17. ) rendeletének - hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjról hatályon kívül helyezéséről 1. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 9/2012. ( V. 17. ) rendeletét a hulladékgazgálkodási közszolgáltatási díjról hatályon kívül helyezi. 2. E rendelet kihirdetése napján lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Sárrétudvari, március 14. Kiss Tibor sk., Polgármester Gyengéné dr. Lévai Adrienn sk., jegyző A következőkben a luxusadóról szóló rendeletünk hatályon kívül helyezésére teszek javaslatot. Kérem a Képviselő-testület tagjait, aki a luxusadóról szóló rendelet hatályon kívül helyezését elfogadja, szavazzon. 6 jelenlévő képviselőből 6 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő rendeletet alkotta: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2013. (III. 14.) rendelete a 9/2006. (VIII. 31.) rendeletének a luxusadóról hatályon kívül helyezéséről

20 1. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 9/2006. ( VIII. 31. ) rendeletét a luxusadóról hatályon kívül helyezi. 2. E rendelet kihirdetése napján lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Sárrétudvari, március 14. Kiss Tibor Polgármester Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző 6./ Háziorvosok feladat-ellátási szerződésének elfogadása Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző Korábban a fogorvosi feladat-ellátási szerződést módosítottuk a jogszabályi változás miatt, most a két háziorvossal kötött feladat-ellátási szerződésünk módosítására teszek javaslatot. Kérdés, vélemény a napirendhez nem volt. Kiss Tibor polgármester Kérem az alábbi határozati javaslat elfogadását: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Dr. Kovács Petronella háziorvossal kötött feladat-ellátási szerződésének módosítását elfogadja. Kérem a testület tagjait, aki az elhangzott határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 6 jelenlévő képviselőből 6 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő határozatot hozta: 19/2013. /III. 14./ Képviselő-testületi határozat: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Dr. Kovács Petronella háziorvossal kötött feladat-ellátási szerződésének módosítását elfogadja. Felkéri a polgármestert a szerződés aláírására. Végrehajtási határidő: azonnal Végrehajtásért felelős: Kiss Tibor polgármester

21 A következőkben pedig a II. számú háziorvosi körzet feladat-ellátási szerződésének módosítására tett előterjesztésről kell döntenünk. Kérem az alábbi határozati javaslat elfogadását: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Dr. Szarvas Gábor háziorvossal kötött feladat-ellátási szerződésének módosítását elfogadja. Kérem a testület tagjait, aki az elhangzott határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 6 jelenlévő képviselőből 6 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő határozatot hozta: 7./ Különfélék, egyebek Alapító okirat módosítása 20/2013. /III. 14./ Képviselő-testületi határozat: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete Dr. Szarvas Gábor háziorvossal kötött feladat-ellátási szerződésének módosítását elfogadja. Felkéri a polgármestert a szerződés aláírására. Végrehajtási határidő: azonnal Végrehajtásért felelős: Kiss Tibor polgármester Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző A Közös Hivatal Alapító okiratának módosítására teszek előterjesztést. A napirendhez kérdés, vélemény nem hangzott el. Kiss Tibor polgármester Az előterjesztéssel kapcsolatban kérem az alábbi határozati javaslat elfogadását: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 15/2013. /III. 2./ számú határozatával elfogadott Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatala Alapító Okiratát az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. /XII. 31./ Korm. rendelet alapján március 14-i hatállyal az alábbiak szerint módosítja: A Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának 7. pontja a következő képpen módosul: 7. Irányító szerv neve, székhelye: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete és Polgármestere 4171 Sárrétudvari, Kossuth u. 72. A Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának 8. pontja a következő képpen módosul:

22 8. Alapítói jogokat gyakorló Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata szervek neve, székhelye: 4171 Sárrétudvari, Kossuth u. 72. Szerep Község Önkormányzata 4163 Szerep, Nagy u. 53. Az Alapító Okirat jelen módosítással nem érintett rendelkezései változatlanul hatályban maradnak. Jelen Alapító Okirat módosítás március 14-én lép hatályba. Kérem a testület tagjait, aki az elhangzott határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 6 jelenlévő képviselőből 6 képviselő vett részt a szavazásban. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással a következő határozatot hozta: 21/2013. /III. 14./ Képviselő-testületi határozat: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 15/2013. /III. 2./ számú határozatával elfogadott Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatala Alapító Okiratát az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. /XII. 31./ Korm. rendelet alapján március 14-i hatállyal az alábbiak szerint módosítja: A Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának 7. pontja a következő képpen módosul: 7. Irányító szerv neve, székhelye: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete és Polgármestere 4171 Sárrétudvari, Kossuth u. 72. A Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának 8. pontja a következő képpen módosul: 8. Alapítói jogokat gyakorló Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata szervek neve, székhelye: 4171 Sárrétudvari, Kossuth u. 72. Szerep Község Önkormányzata 4163 Szerep, Nagy u. 53. Az Alapító Okirat jelen módosítással nem érintett rendelkezései változatlanul hatályban maradnak. Jelen Alapító Okirat módosítás március 14-én lép hatályba. Végrehajtási határidő: azonnal Végrehajtásért felelős: Kiss Tibor polgármester

23 7.2. Földesi Imre Jókai utcai lakos kérelme Kiss Tibor polgármester Földesi Imre Jókai utcai lakos kérelemmel fordult az Önkormányzathoz, hogy a földkiadás alkalmával tulajdonába került legelőre történő földalapú támogatás igénylése során derült ki, hogy a terület egy része az önkormányzati tulajdonú temető területéhez bekerítésre került. Szeretné, ha ezért a területért cserébe az általa már korábban bérelt önkormányzati területeket megkapná. A két terület nagysága közel azonos. A tulajdonos a támogatás igénylése miatt szeretné tisztázni a tulajdonviszonyokat. Az előterjesztéssel kapcsolatba kérdés, vélemény nem volt. Kérem az alábbi határozati javaslat elfogadását: 22/2013. /III. 14./ Képviselő-testületi határozat: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy a Földesi Imre tulajdonában lévő, 102/1 hrsz-ú önkormányzati temetőhöz hozzákerített mintegy 1 ha földterület helyett az önkormányzat csereföld címén, csereszerződés keretében Földesi Imre Sárrétudvari, Jókai u. 35.szám alatti lakos részére az alábbi önkormányzati tulajdonú jelenleg is általa bérelt hrsz 2430 nm - 96 hrsz 1757 nm - 97 hrsz 1659 nm - 98 hrsz nm - 99 hrsz 1528 nm - 100/1 hrsz 1628 nm összesen nm földterületeket térítésmentesen átadja. Felkéri a polgármestert a csereszerződés megkötésére és aláírására. Végrehajtási határidő: azonnal Végrehajtásért felelős: Kiss Tibor polgármester Több előterjesztés nem volt. Kiss Tibor polgármester az ülést 16,45-kor bezárta. k.m.f. Kiss Tibor Polgármester Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző Jegyzőkönyv-hitelesítők: Dr. Fülöp Enikő Képviselő Madar János képviselő

24 HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének március 14-i üléséről Tartalmazza a: 17/2013. /III. 14./ Rendezési terv módosításra tett árajánlat elfogadása 18/2013. /III. 14./ Közösségi színtér évi programjának elfogadása 19/2013. /III. 14./ Dr. Kovács Petronella háziorvossal kötött feladatellátási szerződés módosítása, 20/2013. /III. 14./ Dr. Szarvas Gábor háziorvossal kötött feladatellátási szerződés módosítása, 21/2013. /III. 14./ Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosítása 22/2013. /III. 14./ Önkormányzati földterület térítésmentes átadása csereszerződés keretében Képviselő-testületi határozatokat, valamint a Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (III. 14.) számú rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. /III. 14. / rendelete a rászorulók részére nyújtott pénzbeli, természetbeni szociális és személyes gondoskodást nyújtó ellátások helyi szabályairól Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2013. (III. 14.) rendelete a 6/2004. (IV. 24.) rendeletének - polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos egyes kérdésekről hatályon kívül helyezéséről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2013. (III. 14.) rendelete a 9/2012. ( V. 17. ) rendeletének - hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjról hatályon kívül helyezéséről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2013. (III. 14.) rendelete a 9/2006. (VIII. 31.) rendeletének a luxusadóról hatályon kívül helyezéséről

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Borsodnádasd Város Önkormányzatának 6/2009.(III.27.) számú rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény végrehajtásának helyi szabályairól, egységes szerkezetben

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat Jelenlegi szabályozás Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE A gyermekek védelméről Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések Neszmély Község Önkormányzata megalkotja 9./2012(II.15.) önkormányzati rendeletét az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XI. 27.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK Nagyszénás Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 18/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete (A 2015. március 1-től hatályos, egységes szerkezet) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete

Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete Az Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló 1/2005.(II.15.) rendeletének módosításáról Hajdúbagos község

Részletesebben

Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról

Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról Hét Község Önkormányzat képviselő-testülete a lakosság szociális ellátásának

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 23.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

A rendelet célja. Bevezető rendelkezések. (1) A rendelet hatálya az Sztv. 3. ( 1 ) - ( 3 ) bekezdésében meghatározott személyekre terjed ki.

A rendelet célja. Bevezető rendelkezések. (1) A rendelet hatálya az Sztv. 3. ( 1 ) - ( 3 ) bekezdésében meghatározott személyekre terjed ki. Borsodnádasd Város Önkormányzatának 5/2009.(III.27.) számú rendelete A szociális ellátásokról, egységes szerkezetben a módosításáról szóló 18/2009.(IX.25) számú rendelettel Az önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

Az önkormányzat a szociálisan és a gyermekvédelemre rászorultak részére személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és ellátást biztosít.

Az önkormányzat a szociálisan és a gyermekvédelemre rászorultak részére személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és ellátást biztosít. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2005. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A szociális rászorultságtól függő pénzben és természetben nyújtott ellátásokról szóló 10/2006. (IX.20.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A szociális rászorultságtól függő pénzben és természetben nyújtott ellátásokról szóló 10/2006. (IX.20.) önkormányzati rendelet módosítása Mikebuda Község Önkormányzata képviselő-testületének 11/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzati segély kialakításával összefüggő rendeletmódosításokról Mikebuda Község Önkormányzatának

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének 2/2009. (III. 17.) rendelete Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Kihirdetve: 2009. március 17. Németh Tünde körjegyző Örvényes Község Önkormányzat

Részletesebben

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló a 6/2011. (IV.13.) önkormányzati

Részletesebben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról Dunapataj Nagyközség Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2014. ( II.06.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Egyházashollós Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

Települési támogatások

Települési támogatások Becske Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Becske Község Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól A rendelet megalkotásának napja: 2001. június 26. I. rész 1 Tata

Részletesebben

SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE

SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Szuha Község Önkormányzata

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

A R. 22. (4)-(6) bekezdései helyébe a következő (4)-(6) bekezdések lépnek:

A R. 22. (4)-(6) bekezdései helyébe a következő (4)-(6) bekezdések lépnek: Akasztó Község Képviselőtestülete 2/2012. (II.23.) Önkormányzati rendelet a szociális ellátásokról szóló 7/2010. (IX.15.) Önkormányzati rendeletének módosításáról Akasztó Község Képviselőtestülete az Alkotmány

Részletesebben

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990évi LXV.tv.16..(1)

Részletesebben

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról.

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. Ipolytölgyes község Önkormányzatának Képviselő-Testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról 1 / 6 2016.11.08. 17:15 Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról Tarnaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról.

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról. Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 0/003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról. Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

A gyermekek védelmének helyi rendszere

A gyermekek védelmének helyi rendszere 1 Iszkaszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IX.12.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete "a gyermekek

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület! A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2014. január 1.

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről.

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről. 1 Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Bag Nagyközség

Részletesebben

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2006. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2006. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2006. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben a 3/2008. (III. 28.) és a 9/2011. (VIII. 11.),

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015.( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. (t e r v e z e t) H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

bekezdésben foglaltakon túlmenően a kiterjed Gyvt. 4. (2)-(4) bekezdésében foglalt gyermekekre, személyekre is.

bekezdésben foglaltakon túlmenően a kiterjed Gyvt. 4. (2)-(4) bekezdésében foglalt gyermekekre, személyekre is. Szilvásvárad községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2008.(VI.25.) RENDELETE a gyermekvédelem helyi végrehajtási szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva a módosítására hozott 22/2008. (VIII.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. február 25-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 5. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. február 25-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének.../2011.

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kétpó Község Önkormányzata. Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete

Kétpó Község Önkormányzata. Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete Kétpó Község Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben) Kétpó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

rész Második biánsebesty Fábi -testület A költs gvetési

rész Második biánsebesty Fábi -testület A költs gvetési Fábi biánsebesty nsebestyén Közs zség Önkorm nkormányzat nyzat Képvisel pviselő-test -testület letének 1/2013. ( II. 18.) rendelete az Önkorm nkormányzat nyzat 2013. évi költs gvetéséről Fábiánsebestyén

Részletesebben

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Dorogháza Község Önkormányzata

Részletesebben

1. A szociális igazgatásról és ellátásról szóló 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A szociális igazgatásról és ellátásról szóló 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása Jobbágyi Község Önkormányzata 22/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet az önkormányzati segély kialakításával összefüggő önkormányzati rendeletek módosításáról Jobbágyi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (V.10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások formáiról

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (V.10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások formáiról DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (V.10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások formáiról Módosítások: - 26/2013. (XII.19.) ökr. - 11/2014. (XII.29.) ökr. - 5/2015.

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.)

Részletesebben

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET 1 Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról 1 1 Egységes szerkezetbe foglalva: 27/2011.(XII.22.)

Részletesebben

Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról

Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról Vilonya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY december 2. V. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY december 2. V. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2013. december 2. V. évfolyam 11. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 3. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. november 27-én megtartott munkaterv

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2013.(II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete. a szociális tüzelőanyag juttatásról

Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete. a szociális tüzelőanyag juttatásról Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag juttatásról Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2004.V.10.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2004.V.10.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2004.V.10.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16..(1) bekezdésében

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (VII. 31.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról (egységes szerkezetben a 45/2015. (XII. 18.) a 30/2017. (XII.

Részletesebben

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége Bakonyszentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2008. (VIII.26.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Bakonyszentkirály Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe

Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe Zákány Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 02/88-10/2018. Tárgy: szociális tűzifa rendelet Melléklet: rendelet-tervezet ELŐTERJESZTÉS Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 12-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások Szt. (1993. évi III. törvény) Mindegyik pénzbeli ellátás igénylése a Polgármesteri Hivatalban történik! Hatályos: 2011.12.31-ig! Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya 1 Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2011. évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról Szeghalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.27.) önkormányzati rendelete. a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.27.) önkormányzati rendelete. a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.27.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Mezőkövesd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(Egységes szerkezetben, a legutóbbi módosítások dőlt betűvel jelölve)

(Egységes szerkezetben, a legutóbbi módosítások dőlt betűvel jelölve) Kerecseny község Önkormányzata Képviselőtestületének az 1/2015. (II.25.), 6/2014. (IX.17.), a 16/2013. (XII.31.), és a 15/2013. (X.3.) önkormányzati rendeletekkel módosított 10/2009.(XI.30.) sz. rendelete

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2011. (VII.25.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2011. (VII.25.) önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2011. július 25. Dr. Mészár Erika a jegyzőt helyettesítő aljegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2011.

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/118. Fax: 06 23 310-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés az egyes pénzbeli és természetben

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 23/2005.(X.28.)

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 233-2/2007. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Sényő

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (módosításokkal

Részletesebben

Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2003.(XI.1.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2003.(XI.1.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2003.(XI.1.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Egységes szerkezetben a 4/2006 (II.16) és a 8/2006(V.19), 2/2009.(I.23.), a 10/2009.(III.20.)

Részletesebben

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE A gyermekvédelem önkormányzati rendszeréről, az önkormányzat által biztosított pénzbeli ellátásokról valamint a gyermekvédelmi

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 27/2004.((X.01.)Önk.sz. rendelet módosításáról Polgárdi Város Képviselő

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1.

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1..

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.. Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről Hét község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről K I V O N A T Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testülete 2008. február 18-i ülésének jegyzőkönyvéből. A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 25/2012. (VIII.3.) Önkormányzati rendelete. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 25/2012. (VIII.3.) Önkormányzati rendelete. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2012. (VIII.3.) Önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (III. 26.) rendelete a rászorulók részére nyújtott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól * Püspökladány Város

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 2.

I. Fejezet. A rendelet hatálya 2. Mikebuda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete a gyermekek részére nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokról, valamint a személyes gondoskodás nyújtó

Részletesebben

3/2006. (II. 16.) rendelete

3/2006. (II. 16.) rendelete 1 Nagykörű Község Önkormányzatának 4/2007. (II. 15.) és 21/2007. (XI. 29.) rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt 3/2006. (II. 16.) rendelete a pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi

Részletesebben

1.. (1) A Rendelet 3.. c) pontja az alábbi ce) és cf) pontokkal egészül ki: 3.. c): ce) támogató szolgálat cf) közösségi ellátás 2..

1.. (1) A Rendelet 3.. c) pontja az alábbi ce) és cf) pontokkal egészül ki: 3.. c): ce) támogató szolgálat cf) közösségi ellátás 2.. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2009. (III. 18.) rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 8/2005. ( XI.1.) rendelet módosításáról Badacsonytördemic

Részletesebben

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e (a 45/2008.(VII.16.) Önk., 7/2009. (II.13.) Önk., 29/2009. (VII.13.) Önk., 9/2010. (III.31.) Önk, 24/2010. (VIII.13.) Önk., 5/2011.

Részletesebben

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 18-án megtartott

Részletesebben

6.. Rendszeres szociális segély

6.. Rendszeres szociális segély Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012 (.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról Ecsegfalva Község Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2013. (II. 08.) önkormányzati rendelete

Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2013. (II. 08.) önkormányzati rendelete Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (II. 08.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások, valamint a szociális szolgáltatások helyi szabályairól

Részletesebben

1. A költségvetés címrendje. I. cím Hajdúbagos Község Polgámesteri Hivatala II. cím Idősek Otthona III. cím Gondozási központ

1. A költségvetés címrendje. I. cím Hajdúbagos Község Polgámesteri Hivatala II. cím Idősek Otthona III. cím Gondozási központ 1 HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 11.) önkormányzati rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Hajdúbagos Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A Képviselő-testület minden évben év végén tekinti át a jövő évi szolgáltatási díjakat, köztük a gyermekétkezetés intézményi térítési díjait.

A Képviselő-testület minden évben év végén tekinti át a jövő évi szolgáltatási díjakat, köztük a gyermekétkezetés intézményi térítési díjait. Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-8353-5/2016. Témafelelős: Lencséné Szalontai Mária Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, a gyermekek védelméről

Részletesebben

Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL

Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2010. (II. 16.) számú TKt. rendelete

Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2010. (II. 16.) számú TKt. rendelete Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2010. (II. 16.) számú TKt. rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 14/2009.

Részletesebben

Nyékládháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2004. (IV. 28.)sz. rendelete. a gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról

Nyékládháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2004. (IV. 28.)sz. rendelete. a gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról Nyékládháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (IV. 28.)sz. rendelete a gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról (A módosítással egységes szerkezetbe foglalva.) Nyékládháza Város

Részletesebben

A R.az alábbi 5/A -sal egészül ki:

A R.az alábbi 5/A -sal egészül ki: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013. (XII. 02.) rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátások szabályozásáról, valamint a gyermekvédelem

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Tiszalök Város Önkormányzat képviselő-testülete 2012. március 1-i ülésének. 2./a. számú napirendi pontjához.

E L Ő T E R J E S Z T É S. Tiszalök Város Önkormányzat képviselő-testülete 2012. március 1-i ülésének. 2./a. számú napirendi pontjához. E L Ő T E R J E S Z T É S Tiszalök Város Önkormányzat képviselő-testülete 2012. március 1-i ülésének 2./a. számú napirendi pontjához. A Városi Önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletének elfogadásához.

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013.(XII.16.) önkormányzati rendelete egyes szociális ellátásokról

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013.(XII.16.) önkormányzati rendelete egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013.(XII.16.) önkormányzati rendelete egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben