Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete"

Átírás

1 Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a kötelező közszolgáltatások igénybevételéről szóló 20/2004. (V.27.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (1) bekezdés a)-b) pontjaiban, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, továbbá a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény 20. (2)-(3) bekezdésében 23. -ában foglalt felhatalmazás alapján figyelemmel a települési hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 213/2001. (XI. 14.) Kormányrendeletben, a hulladéklerakással, valamint a hulladéklerakóval kapcsolatos egyes szabályokról és feltételekről 20/2006. (IV. 5.) KvVM rendelet, továbbá a hulladékkezelési közszolgáltató kiválasztásáról és a közszolgáltatási szerződésről szóló 224/2004. (VII. 22.) Kormányrendeletben, valamint az 1/1986. (II. 21.) ÉVM-EüM együttes rendeletben, a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 64/2008. (III. 28.) Korm. rendeletben foglaltakra tekintettel, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Bács-Kiskun Megyei Szervezetének, a területileg illetékes Alsó- Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek, az Ügyrendi, Ifjúsági és Kulturális Bizottság véleményének kikérésével, a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény 53. (3) bekezdésében előírt közmeghallgatás megtartását követően a köztisztaságról és a kötelező közszolgáltatások igénybevételéről szóló 20/2004. (V.27.) sz. rendeletének /továbbiakban: R./ módosításával kapcsolatban a következőket rendeli el: 1. Általános rendelkezések 1. Az R. 1. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (3) A hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. tv. /továbbiakban: Hgt./ 23. h) pontjában meghatározott feltételek fennállása esetén a gazdálkodó szervezet köteles a helyi hulladékkezelési kötelező közszolgáltatást igénybe venni. 2. (1) Az R. 2. (1) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: e) települési folyékony hulladékkal kapcsolatos tevékenység: a kibocsátó ingatlana területén belül a folyékony hulladék ideiglenes elhelyezésére alkalmas szennyvízgyűjtőben történő tárolása, a létesítmény kiürítése, és a folyékony hulladék elhelyezés céljából történő elszállítása, befogadása, ellenőrzött végleges elhelyezése, és ártalmatlanítása (2) Az R. 2. (1) bekezdése h) ponttal egészül ki: h.) szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tevékenység: háztartásokban keletkező felesleges, de újrahasznosítható anyagok gyűjtése, majd továbbadása ipari felhasználásra. Szelektív gyűjtés típusai: ha) gyűjtőszigetes gyűjtés hb) házhoz menő gyűjtés, mint fakultatív szolgáltatás 3. (1) Az R. 7. (2) bekezdése c.) ponttal egészül ki:

2 c.) a szelektív hulladékkal kapcsolatos tevékenységet végző közszolgáltató: Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. (6000 Kecskemét, Nagy L. kir. krt. 29/b.) 4. (1) Az R. 8. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) A Saubermacher Magyarország Kft köteles és jogosult a települési szilárd hulladékot (a továbbiakban: szilárdhulladék) az ingatlantulajdonosoktól a település belterületéről rendszeresen, legalább heti egy alkalommal begyűjteni és elszállítani. Szelektív hulladékot a Hírös Hulladékgazdálkodási Kft a gyűjtőpontokon járatterve szerint minimum heti rendszerességgel, a telítettség függvényében üríti. A szilárdhulladék elszállítási rendjét az 1. sz. melléklet tartalmazza. (2) Az R. 8. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (2) A Saubermacher Magyarország Kft az ingatlantulajdonosoktól a szilárdhulladék begyűjtését csak az alábbi esetekben szüneteltetheti: a) az ingatlan beépítetlen és szilárd hulladék nem keletkezik, b) az ingatlantulajdonos tartósan (minimum 30 napig) távol van, amit a közszolgáltatónak a távollét kezdete előtt legalább 15 nappal a távollét várható időtartamának megjelölésével írásban előre bejelent, és a távollét időtartama alatt az ingatlant más sem használja. (3) Az R. 8. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (3) A Saubermacher Magyarország Kft és a Hírös Hulladékgazdálkodási Kft köteles a közszolgáltatás folyamatosságát biztosítani. Az esetlegesen elmaradt begyűjtést 72 órán belül, vagy az akadály (műszaki hiba, útlezárás, időjárási viszonyok, természeti katasztrófa) elhárulását követően köteles elvégezni. A szokásostól eltérő begyűjtés időpontjáról köteles az ingatlantulajdonosokat tájékoztatni. (4) Az R. 8. (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (4) A szilárdhulladék gyűjtése és tárolása kizárólag zártan, szabványosított gyűjtőtartályban történhet. Szabványosított gyűjtőtartálynak (a továbbiakban: gyűjtőtartály) belterületen a 120, a 80, és a 60 literes űrtartalmú gyűjtőtartály minősül. (5) Az R. 8. (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (6) A kötelező közszolgáltatásba bekapcsolt új igénybevevő részére amennyiben az gyűjtőtartállyal nem rendelkezik a Saubermacher Magyarország Kft köteles gyűjtőtartályt biztosítani. (6) Az R. 8. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (7) A Saubermacher Magyarország Kft a gyűjtőtartályt az alábbiak szerint biztosítja a) az ingatlantulajdonos a gyűjtőtartályt a közszolgáltatótól megvásárolhatja, vagy b) az ingatlantulajdonos a közszolgáltatótól a gyűjtőtartályt bérbe veheti, így az továbbra is a közszolgáltató tulajdona marad. 5. Az R. 9. -a helyébe a következő rendelkezés lép:

3 9. (1) A Saubermacher Magyarország Kft köteles a gyűjtőtartály kiürítését kíméletesen, az elvárható gondossággal elvégezni, majd azt a 10. (8) bekezdés szerinti helyre visszahelyezni. (2) A Saubermacher Magyarország Kft a gyűjtőtartályok ürítése, a szilárdhulladék szállítása során, a közterületen okozott szennyezés esetén köteles a szennyezett területet megtisztítani és fertőtleníteni. (3) A gyűjtőtartályban okozott károkat a Saubermacher Magyarország Kft köteles térítésmentesen kijavítani, amennyiben a meghibásodás bizonyíthatóan a nem megfelelő munkavégzésének következménye. Ebben az esetben a karbantartási munkák, valamint a javítás időtartamára az ingatlantulajdonos részére másik gyűjtőtartályt köteles biztosítani. (4) A Saubermacher Magyarország Kft az ingatlantulajdonos megrendelésére térítés ellenében elvégeztetheti az önhibáján kívüli okból megrongálódott gyűjtőtartályok javítását is. (5) A Hírös Hulladékgazdálkodási Kft a gyűjtőszigetek ürítése, és a házhoz menő gyűjtés során, a közterületen okozott szennyezés esetén köteles a szennyezett területet megtisztítani és fertőtleníteni. 6. Az R. az alábbi 9/A. -sal egészül ki: 9/A. (1) A települési szilárdhulladék egyes összetevőinek begyűjtőhelyeken, gyűjtőszigeteken történő szelektív gyűjtésével kapcsolatos feladatokat a Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. köteles ellátni. (2) A Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. a település közterületein lévő szelektív hulladékszigetek igénybevételét térítésmentesen biztosítja. (3) A közterületen lévő hulladékszigetek pontos helyét a 3. sz. melléklet tartalmazza. (4) A Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. a hulladékszigetek területén az edényeken kívül elhelyezett hulladékok közül kizárólag az egyes edényeken elhelyezett feliratnak megfelelő fajtájú hulladékokat szállítja el. 7. (1) Az R. 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (3) Az ingatlantulajdonos belterületen köteles figyelemmel a 8. (6) és (7) bekezdésekben foglaltakra a 8. (4) bekezdése szerinti gyűjtőtartályról gondoskodni. (2) Az R. 10. (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (4) A gyűjtőtartályt annak tulajdonosa, vagy bérlője köteles az önkormányzat által szolgáltatott jelölési mód szerint megjelölni (utca, házszám feltüntetésével). (3) Az R. 10. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (5) Az ingatlantulajdonos köteles a használhatatlan gyűjtőtartály javítását elvégeztetni, cseréjéről gondoskodni, ha a rongálódás nem a Saubermacher Magyarország Kft-nek felróható okból történt. (4) Az R. 10. (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

4 (8) Az ingatlantulajdonos köteles a szilárdhulladékot tartalmazó gyűjtőtartályt a szállítási napokon a Saubermacher Magyarország Kft által megjelölt időpontig a közterületre kihelyezni. Az ingatlantulajdonos amennyiben igénybe veszi házhoz menő szelektív gyűjtést, mint fakultatív szolgáltatást, úgy kizárólag a Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. által megjelölt szállítási napokon helyezheti a gyűjtőzsákokat a közterületre. A gyűjtőtartályt, és a gyűjtőzsákokat a közterületen úgy kell elhelyezni, hogy az a gyalogos, kerékpáros és gépjárműforgalmat ne zavarja. (5) Az R. 10. (10) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (10) Az ingatlantulajdonos a szilárd hulladékkal kapcsolatos tevékenységért a 2. sz. mellékletben foglaltak szerint közszolgáltatási díjat köteles fizetni. (6) Az R. 10. (13) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (13) Amennyiben a kötelező közszolgáltatás keretében elszállítandó szilárdhulladék mennyisége esetenként meghaladja a gyűjtőtartály kapacitását, abban az esetben a Saubermacher Magyarország Kft lehetőséget biztosít az eseti többlethulladék az általa forgalmazott cég megjelöléssel ellátott műanyag zsákban történő elszállítására. A zsákok ára magában foglalja a zsák előállításának, a szilárdhulladék elszállításának, valamint elhelyezésének és ártalmatlanításának költségét. A zsákok árát a rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza. (7) Az R. 10. (15) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (15) A hulladékszigeteken kizárólag elkülönítve helyezhetők el a műanyag, papír és üveg elsősorban csomagolási hulladékok az egyes edényeken elhelyezett feliratnak megfelelően. Tilos a nem szelektíven gyűjtött kommunális hulladék elhelyezése a hulladékszigeteken. (8) Az R a (16) bekezdéssel egészül ki: (16) A hulladékgyűjtő pontokon vállalkozási tevékenységből származó hulladékot elhelyezni tilos. 8. Az R. 11. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (3) A Kecskeméti Regionális Hulladéklerakó Közszolgáltató Kft. kötelezettsége a hulladéklerakó hely előírásszerű üzemeltetése. 9. (1) Az R. 12. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (2) A Saubermacher Magyarország Kft meghatározott időpontokban tavasszal: áprilismájus, vagy ősszel: szeptember-október 2-2 hónapban az előre bejelentett igénybevevők részére rendes szállítási napokon biztosítja a lom elszállítását háztartásonként évente egy alkalommal 2 m 3 -ig térítésmentesen. (2) Az R. 12. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (3) A lomtalanítási akció lebonyolításáról (a lom gyűjtéséről, elszállításáról, elhelyezéséről) a Saubermacher Magyarország Kft a közszolgáltatás keretein belül gondoskodik. Nagydarabos hulladékot a közterületre kihelyezni csak az elszállítás napján lehet.

5 10. Az R a helyébe a következő rendelkezés lép: 14. (1) Méltányosságból a polgármester egy év időtartamra 4.000,- Ft + ÁFA díjkedvezményt állapít meg azon rászoruló személy részére, aki az alábbi kritériumoknak megfelel: 70. életévét betöltötte és egyedül élő a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv. (továbbiakban: Szt.) 4. (1) bekezdés e) pontja figyelembe vételével, nettó jövedelme a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összege kétszeresének 150 %-át nem haladja meg. (2) 60 literes gyűjtőtartály használatára jogosult: a) az egyedül élő személy, b) az a kétszemélyes háztartás, ba) ahol az egyik személy elérte a 70 éves életkort, bb) ahol a gyermekét egyedül nevelő személy él. c) az a háromszemélyes háztartás, ahol két 14 év alatti gyermeket egyedül nevelő személy él. A gyűjtőtartály beszerzését, a használtató állapotban lévő 80 literes gyűjtőtartály cseréjét, a polgármester által záradékolt kérelem alapján a Saubermacher Magyarország Kft biztosítja, amely tényről az Önkormányzatot a beszerzést, cserét követő 15 napon belül írásban tájékoztatja. (3) A kedvezmények ugyanazon ingatlan, lakás, háztartás esetében csak egy jogosult részére állapíthatók meg. (4) A kedvezményekre vonatkozó kérelmet a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatánál lehet előterjeszteni. (5) A kérelemben foglalt adatok valódiságát az illetékes szervek megkeresésével az eljáró hatóság jogosult ellenőrizni. (6) A jogosult az (1)-(2) bekezdésben megállapított kedvezmények feltételeit érintő adatok megváltozásáról 15 napon belül köteles a kedvezményt megállapító, igazoló hatóságot értesíteni. (7) Aki a kedvezményeket a rendeletben meghatározott feltételek hiányában vagy annak megsértésével vette igénybe vele szemben a hatóság az Szt ában foglalt rendelkezések figyelembe vételével jár el. (8) Az (1) bekezdésben szabályozott kedvezmény iránti kérelmet a kérelmező a 4. sz. melléklet, a (2) bekezdés szerinti igazolás iránti kérelmet a 7. sz. melléklet szerinti formanyomtatványon nyújthatja be. 11. Az R a helyébe a következő rendelkezés lép: 15. (1) A 14. (1) bekezdésében megállapított kedvezmény esetében a Saubermacher Magyarország Kft a kérelmezőnek a kedvezménnyel csökkentett összegben küld számlát a kedvezménnyel érintett időszakra, feljegyezve a csökkentés tényét és összegét, és a csökkentéssel érintett személy nevét és lakcímét. (2) A jegyző 14. (1) bekezdésben megállapított kedvezmény tekintetében a kérelmezők igényjogosultságának fennállását vizsgálhatja a kedvezményben történő részesítést követően is.

6 12. (1) Az R. 16. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (2) Az ivóvízzel ellátott, települési folyékony hulladékot kibocsátó, közüzemi szennyvízcsatornával ellátott, de rákötési kötelezettségének még eleget nem tett ingatlan tulajdonosa, rákötési lehetőséggel nem rendelkező ingatlan tulajdonosa, az ingatlant egyéb jogcímen használó, mint kibocsátó köteles a közszolgáltatást igénybe venni. (2) Az R. 16. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (5) A folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatási feladatokat (begyűjtés, elszállítás, ellenőrzött végleges elhelyezésre, hasznosítás, ártalmatlanítás) teljes körűen, annak minden részfeladatára kiterjedően e rendelet szabályainak figyelembevételével, továbbá a települési hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 213/2001. (XI. 14.) Korm. rendeletben, valamint a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 164/2003. (X. 18.) Korm. rendeletben előírt kötelezettségek maradéktalan teljesítése mellett a BÁCSVÍZ Zrt. látja el közszolgáltatási szerződés alapján. A BÁCSVÍZ Zrt. a folyékony hulladék begyűjtése, szállítása során a külön jogszabályban előírt engedélyekkel rendelkező közreműködőket alkalmazhat. A közreműködők tevékenységéért a BÁCSVÍZ Zrt. teljes körű felelősséget vállal. A BÁCSVÍZ Zrt. a közreműködőkkel megállapodást köt, amely részletesen tartalmazza a feladat ellátásával kapcsolatos jogokat, kötelezettségeket, valamint a 19. -ban biztosított támogatásnak részükre történő kifizetésének rendjét. (3) Az R. 16. (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (6) Az ellátási területen csak azok a közreműködők végezhetik a folyékony települési hulladék begyűjtését, szállítását, akik a BÁCSVÍZ Zrt-vel megállapodást kötöttek. (4) Az R. 16. (8) bekezdése a következő rendelkezés lép: (8) Szennyvízcsatornára történő rákötési lehetőséggel rendelkező ingatlanok esetén a) Az ingatlanon keletkező folyékony hulladék mennyiség kiszámításánál az ingatlanon fogyasztott (számlázott) vízmennyiséget kell alapul venni. Amennyiben az ingatlan nem rendelkezik vízbekötéssel, úgy az ingatlanon fogyasztott vízmennyiséget a vízszerző berendezésre felszerelt, a BÁCSVÍZ Zrt által elfogadott, ellenőrzött és plombával ellátott vízmérő óra alapján kell meghatározni, ennek hiányában átalány-fogyasztást kell megállapítani. b) Az ingatlan tulajdonosának a közszolgáltatásért fizetendő közszolgáltatási díjat az egységnyi díjtétel és a (8) bekezdés a) pontja szerint meghatározott mennyiség szorzata alapján kell megállapítani. c) A BÁCSVÍZ Zrt az ingatlantulajdonos által fizetendő közszolgáltatási díjról havonta részszámlát, félévente elszámoló számlát bocsát ki. Amennyiben az ingatlan nem rendelkezik vízbekötéssel, úgy a BÁCSVÍZ Zrt kéthavonta bocsátja ki a közszolgáltatás díját tartalmazó számlát. A számla alapján az ingatlantulajdonos a közszolgáltatási díjat a BÁCSVÍZ Zrt részére a számla kézhezvételétől számított 15 napon belül köteles kiegyenlíteni. d) Az ingatlan tulajdonosa a közszolgáltatási díjat tartalmazó számla adataival és összegével kapcsolatban a BÁCSVÍZ Zrt írásban kifogást emelhet. e) A kifogásnak a számla kiegyenlítésére vonatkozó kötelezettség teljesítésére halasztó hatálya nincsen. f) A kifogásra, annak kézhezvételétől számított 30 napon belül a BÁCSVÍZ Zrt, vagy megbízottja válaszolni köteles.

7 h) Túlszámlázás esetén a többletösszeget a BÁCSVÍZ Zrt az ingatlantulajdonos írásbeli kérelmére visszafizeti vagy azt a soron következő, esedékes díj fizetési kötelezettségbe beszámítja. (5) Az R. 16. (9) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: b) A szolgáltatást igénybevevő az 5. sz. melléklet szerinti díjat számla ellenében, készpénzben fizeti meg. A BÁCSVÍZ Zrt a szolgáltatást igénybevevőjével kivéve a természetes személyeket halasztott (utalással történő) fizetésben is megegyezhet. (6) Az R. 16. (10) bekezdése a következő rendelkezés lép: (10) A BÁCSVÍZ Zrt a közműves csatornahálózattal el nem látott településrészekről beszállított mennyiség után a mindenkori éves költségvetési törvényben a lakossági települési folyékony hulladék ártalmatlanításra biztosított normatív hozzájárulás mértékével csökkenti a kiszámlázott díjat. 13. Az R a helyébe a következő rendelkezés lép: 18. (1) A BÁCSVÍZ Zrt a folyékony hulladékkezelést teljes körűen látja el. (2) A BÁCSVÍZ Zrt, vagy a közreműködő a megrendeléstől számított 3 munkanapon belül köteles a folyékony hulladékot elszállítani. Az elmulasztott hulladékszállítást: a) saját hibájából fakadóan 1 munkanapon belül, b) rajta kívül álló okok esetén 2 munkanapon belül, c) ha a rajta kívül álló ok 2 munkanap után is fennáll, az akadályoztatás megszűnése után azonnal köteles pótolni. A gyűjtés időpontjáról a megrendelőt a b) pontban meghatározott esetben telefonon, a c) pontban meghatározott esetben pedig külön írásban értesíti. (3) A BÁCSVÍZ Zrt a szennyvízcsatorna rákötési lehetőséggel bíró, de szennyvízcsatorna rákötéssel nem rendelkező ingatlanok tulajdonosaival szerződést köt a hulladékkezelési közszolgáltatásra vonatkozóan. A BÁCSVÍZ Zrt a szerződésben köteles tájékoztatni a tevékenység gyakorlására vonatkozó megállapodással rendelkező közreműködők személyéről a lakosságot. (4) A folyékony települési hulladék begyűjtése, szállítása csak e célra engedélyezett zárt gyűjtőtartályban (szippantós autó) történhet a környezet szennyezése nélkül. (5) A begyűjtést, szállítást végző járművön fel kell tüntetni az üzemeltető nevét, címét. 14. (1) Az R. 20. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az önkormányzat figyelemmel a 16. (10) bekezdésben foglaltakra a 6. sz. mellékletben meghatározott mértékű támogatást biztosít Kerekegyháza város közigazgatási területén belül kizárólag a lakosságtól, a közműcsatorna hálózatba be nem kötött településrészekről beszállított folyékony települési hulladék ártalmatlanításával kapcsolatban. (1) Az R. 20. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (2) A BÁCSVÍZ Zrt részére az önkormányzat az (1) bekezdésben biztosított közszolgáltatási díjkedvezményt, az ártalmatlanítást követően, minden negyedévet megelőző hónap 10-ig benyújtott igénylés alapján számla ellenében 8 napon belül megfizeti. A támogatás folyósításához be kell nyújtani:

8 a) a beszállított hulladék mennyiségét és eredetét igazoló számlák másolatát; b) BÁCSVÍZ Zrt kimutatását a beszállított és leürített szennyvíz mennyiségéről; c) a BÁCSVÍZ Zrt nyilatkozatát arról, hogy a lakossági folyékony települési hulladék leürítése a környezetvédelmi, talajvédelmi és egészségügyi előírásoknak megfelelően történt. 15. Az R. 21. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (5) A közszolgáltatás igénybevétele előtt a gazdálkodó szervezet köteles a BÁCSVÍZ Zrt részére megtéríteni az általa beszállítandó folyékony hulladék mennyisége alapján megállapított közműfejlesztési hozzájárulást. 16. az R. 22. (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (4) Tilos közterületen és saját ingatlanon hulladék égetése, kivéve avar és kerti hulladék égetése. 2. Vegyes és záró rendelkezések 17. Az R. 23. (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (6) Szabálysértést követ el és ,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki a 3. (3) és (4) bekezdésekben, a 4. (1), (6), (10), és (11) bekezdésekben, a 10. (7), (12) és (15) bekezdésekben, valamint 21. -ban foglalt tiltó rendelkezéseket megszegi. 18. (1) Az R. 2. sz. melléklete helyébe jelen rendelet 1. sz. melléklete lép. (2) Az R. 3. sz. melléklete helyébe jelen rendelet 2. sz. melléklete lép. (3) Az R. 4. sz. melléklete helyébe jelen rendelet 3. sz. melléklete lép. (4) Az R. kiegészül jelen rendelet 4. sz. mellékletét képező 7. sz. melléklettel. 19. (1) Jelen rendelet kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit május 1-től kell alkalmazni. (2) Jelen rendelet június 15. napján hatályát veszti. (3) A Saubermacher Magyarország Kft térítésmentesen biztosítja a jelen rendelet hatályba lépésekor a háztartások által használatban lévő sérülésmentes 80 literes gyűjtőtartályok 60 literesre történő cseréjét. A csere tényéről tájékoztatja az önkormányzatot. (4) Az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése érdekében a háztartások számára 80 literes gyűjtőtartályt biztosít térítésmentesen.

9 (5) Hatályát veszti az R. 1. (1),(4) bekezdései, 2. (1) bekezdés f) pontja, (2) bekezdése, a 3. (5) bekezdése, az 5. -a, a 6. -a, a 7. (7) bekezdése, 8. (5) bekezdése, a 12. (4) bekezdése, a 16. (1), (3) és (4) bekezdései, a 23. (1)-(4), (9), és (10) bekezdései. Kerekegyháza, április 28. dr. Kelemen Márk polgármester Vincze Miklós jegyző Kihirdetési záradék: Ezen rendelet április 28 án kihirdetve. Kerekegyháza, április 28. Vincze Miklós jegyző

10 1. sz. melléklet a 9/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelethez Szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás díjtételei: 2. sz. melléklet a 20/2004. (V. 27.) önkormányzati rendelethez a/ 120 literes gyűjtőedény egységnyi díja: 493,20 Ft/ürítés + ÁFA/ürítés b/ 80 literes gyűjtőedény egységnyi díja: 328,80 Ft/ürítés + ÁFA/ürítés c/ 60 literes gyűjtőedény egységnyi díja 246,60 Ft/ürítés + ÁFA/ürítés mely összeg tartalmazza a házhoz menő lomtalanítás költségét 2 m 3 -ig évente egy alkalommal háztartásonként. Minden további köbméter díja 8.000,- Ft + ÁFA/m 3. d/ A többlethulladék elszállítására szolgáló műanyag zsák ára: 297,- Ft/db + ÁFA Az egységnyi díjtétel tartalmazza a Duna-Tisza-közi Hulladékgazdálkodási Rendszer 20 évre szóló Közszolgáltatási és Vagyonkezelési Szerződésből eredő vagyonkezelési és üzemeltetési költségeket, melynek mértéke: 1,32 Ft/liter/ürítés + ÁFA.

11 2. sz. melléklet a 9/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelethez 3. sz. melléklet a 20/2004. (V. 27.) önkormányzati rendelethez Szelektív gyűjtőszigetek helyszíne: - Zrínyi utca 13. Zrínyi csemege bolt előtti közterület - Széchenyi utca 165. Farkas bolt előtti közterület - Szent István tér 5. Tűzoltóság előtti közterület

12 3. sz. melléklet a 9/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelethez 4. sz. melléklet a 20/2004. (V. 27.) önkormányzati rendelethez K É R E L E M hulladékkezelési közszolgáltatási díjkedvezmény megállapítására egy évre I. Személyes adatok A kérelmező 1. Neve:.. 2. Születési neve:.. 3. Anyja neve:.. 4. Születési helye, ideje:.. 5. Lakóhelye:.. 6. Tartózkodási helye:.. 7. Családi állapota: nőtlen, hajadon, elvált, özvegy* 8. Elérhetősége (pl.: telefonszám) (NEM kötelező megadni!) II. Jövedelmi adatok Jövedelem típusa Nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátás Kereső tevékenységből származó jövedelem Havi jövedelem (Ft) Egyéb jövedelem Összesen: Felelősségem tudatában kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen / tartózkodási* helyemen élek. Hozzájárulok, hogy a kérelmemben közölt személyes, jövedelmi adatok valódiságát a hatóság az illetékes szerv(ek) /pl.: népesség és lakcímnyilvántartó, adóhatóság, nyugdíjfolyósító/ megkeresése útján ellenőrizze. Hozzájárulok a kérelmemben szereplő adatoknak az eljárás során történő felhasználásához, kezeléséhez. Nyilatkozom, hogy az eljárás megindításáról értesítést kérek / nem kérek*. Kerekegyháza,. * A megfelelő aláhúzandó!! kérelmező aláírása

13 T Á J É K O Z T A T Ó hulladékkezelési közszolgáltatási díjkedvezmény megállapítására kitöltéséhez I. A kérelem beadása: - személyesen a Polgármesteri Hivatal (Kerekegyháza, Fő u. 47/a.) Ügyfélszolgálatánál (14. sz. helyiség) a szociális igazgatási ügyintézőknél ügyfélfogadási időben (hétfő: 8-12; kedd: 13-16; szerda: 8-12 és 13-16; csütörtök: NINCS félfogadás; péntek: 8-12) vagy - postai úton a Polgármesteri Hivatal címére. II. A kérelemhez személyes beadásakor - be kell mutatni a személyazonosításra alkalmas érvényes okmányt (pl.: személyi igazolvány, arcképes jogosítvány), - lakcímet igazoló okmányt. III. A kérelemhez csatolni kell: - a kérelem beadását megelőző hónap jövedelmének igazolására szolgáló iratot (pl.: nyugdíj szelvény vagy bankszámla kivonat és a nyugdíjfolyósító szerv igazolását az éves nyugdíjról). IV. Egyebek A kérelmező akkor tekinthető egyedül élő személynek, ha egyszemélyes háztartásban (egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége) lakik. Tehát a kérelmező által megjelölt ingatlanban a népesség nyilvántartás adatai alapján rajta kívül másnak nincs lakóhelye vagy tartózkodási helye. A kedvezmény egy évre állapítható meg. A lejárat után annak igénybe vétele céljából a kérelmet mellékleteivel együtt ismételten be kell adni. A jogosult a megállapított kedvezmény feltételeit érintő adatok megváltozásáról 15 napon belül köteles a kedvezményt megállapító hatóságot értesíteni. A hatóság a jogosulatlanul igénybe vett kedvezményre való jogosultságot megszünteti. A jogosulatlanul és rosszhiszeműen eljáró jogosultat pedig kötelezi az igénybe vett kedvezmény visszafizetésére az elrendelése napján érvényes jegybanki alapkamattal megemelt összegben.

14 4. sz. melléklet a 9/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelethez 7. sz. melléklet a 20/2004. (V. 27.) önkormányzati rendelethez K É R E L E M 60 literes gyűjtőtartály használatára való jogosultság igazolására I. Személyes adatok A kérelmező 1. Neve:.. 2. Születési neve:.. 3. Anyja neve:.. 4. Születési helye, ideje:.. 5. Lakóhelye:.. 6. Tartózkodási helye:.. 7. Elérhetősége (pl.: telefonszám) (NEM kötelező megadni!) A kérelmezővel közös háztartásban élő személy/ek/: I. személy 1. Neve:.. 2. Születési neve:.. 3. Anyja neve:.. 4. Születési helye, ideje:.. 5. Lakóhelye:.. 6. Tartózkodási helye:.. 7. Elérhetősége (pl.: telefonszám) (NEM kötelező megadni!) II. személy 1. Neve:.. 2. Születési neve:.. 3. Anyja neve:.. 4. Születési helye, ideje:.. 5. Lakóhelye:.. 6. Tartózkodási helye:..

15 7. Elérhetősége (pl.: telefonszám) (NEM kötelező megadni!) Felelősségem tudatában kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen / tartózkodási* helyemen élek. Hozzájárulok, hogy a kérelmemben közölt személyes adatok valódiságát a hatóság az illetékes szerv megkeresése útján ellenőrizze. Hozzájárulok a kérelmemben szereplő adatoknak az eljárás során történő felhasználásához, kezeléséhez. Nyilatkozom, hogy az eljárás megindításáról értesítést kérek / nem kérek*. Kerekegyháza,. kérelmező aláírása * A megfelelő aláhúzandó!! Igazoló záradék: A bemutatott okiratok alapján, a közszolgáltatónál történő felhasználás céljából, 60 literes gyűjtőtartály beszerzéséhez, cseréjéhez igazolom, hogy fent megnevezett.. kérelmező személy megfelel a köztisztaságról és a kötelező közszolgáltatások igénybevételéről szóló 20/2004. (V. 27.) ÖR. számú rendelet 14. (2) bekezdésében foglalt feltételnek, mert a) egyedül élő személy, b) kétszemélyes háztartás, ba) ahol az egyik személy elérte a 70 éves életkort, bb) ahol a gyermekét egyedül nevelő személy él. c) háromszemélyes háztartás, ahol két 14 év alatti gyermeket egyedül nevelő személy él. Kerekegyháza,.. PH. Aláírás

16 T Á J É K O Z T A T Ó 60 literes gyűjtőtartály használatára való jogosultság igazolása kitöltéséhez I. A kérelem beadása: - személyesen a Polgármesteri Hivatal (Kerekegyháza, Fő u. 47/a.) Ügyfélszolgálatánál (14. sz. helyiség) a szociális igazgatási ügyintézőknél ügyfélfogadási időben (hétfő: 8-12; kedd: 13-16; szerda: 8-12 és 13-16; csütörtök: NINCS félfogadás; péntek: 8-12) vagy - postai úton a Polgármesteri Hivatal címére. II. A kérelemhez személyes beadásakor - be kell mutatni a személyazonosításra alkalmas érvényes okmányt (pl.: személyi igazolvány, arcképes jogosítvány), - lakcímet igazoló okmányt. III. Egyebek A hatóság az igazolást annak a személynek adja ki, aki a) egyedül élő személy, b) kétszemélyes háztartás, ba) ahol az egyik személy elérte a 70 éves életkort, bb) ahol a gyermekét egyedül nevelő személy él. c) háromszemélyes háztartás, ahol két 14 év alatti gyermeket egyedül nevelő személy él. A kérelmező akkor tekinthető egyedül élő személynek, ha egyszemélyes háztartásban (egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége) lakik. Tehát a kérelmező által megjelölt ingatlanban a népesség nyilvántartás adatai alapján rajta kívül másnak nincs lakóhelye vagy tartózkodási helye. A jogosult a megállapított kedvezmény feltételeit érintő adatok megváltozásáról 15 napon belül köteles a kedvezményt igazoló hatóságot értesíteni. A hatóság a jogosulatlanul igénybe vett kedvezményre való jogosultságot megszünteti. A jogosulatlanul és rosszhiszeműen eljáró jogosultat pedig kötelezi az igénybe vett kedvezmény elrendelése napján érvényes jegybanki alapkamattal megemelt összegben történő visszafizetésére, a gyűjtőtartály visszaszolgáltatására.

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

FÜLÖPHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról

FÜLÖPHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról FÜLÖPHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról Fülöpháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. április 27-i ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. április 27-i ülésére 653-5/2011 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. április 27-i ülésére Tárgy: Szilárdhulladék közszolgáltatási díjtételének meghatározása, és a köztisztaságról és a kötelező

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

Módosította a 9/2013. (III. 01.) önkorm. rendelet Hatályba lépés ideje: márc. 1. 2

Módosította a 9/2013. (III. 01.) önkorm. rendelet Hatályba lépés ideje: márc. 1. 2 Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2010. (XI. 26.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról 1 Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Tolna Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/1997. (III.25.) Ör. rendelete a települési szippantott szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról Tolna Város

Részletesebben

Nagykőrös Város Önkormányzat 46/2008. (XI.28.) ÖT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról

Nagykőrös Város Önkormányzat 46/2008. (XI.28.) ÖT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról Nagykőrös Város Önkormányzat 6/008. (XI.8.) ÖT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról 1. (1) Nagykőrös Város Önkormányzat a köztisztaságról szóló többször módosított

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének március 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének március 30-i ülésére 653-4/2011 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére Tárgy: Szelektív hulladékgyűjtési közszolgáltatás bevezetésével kapcsolatos döntések meghozatala

Részletesebben

- 1 - A rendelet hatálya 1.. (1) A rendelet területi hatálya Ózd város közigazgatási területére terjed ki.

- 1 - A rendelet hatálya 1.. (1) A rendelet területi hatálya Ózd város közigazgatási területére terjed ki. Ózd város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2001. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladékkezelési közszolgáltatásról (egységes szerkezetben) Módosító rendeletek: - 16/2002.

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014.(III.20.) önkormányzati rendelete (I4)

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014.(III.20.) önkormányzati rendelete (I4) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014.(III.20.) önkormányzati rendelete (I4) a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Balkány Város

Részletesebben

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról DECS Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016.(VII.1.) önkormányzati r e n d e l e t e a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.7.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról /A 10/2018.

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2005./IV.20./ sz. r e n d e l e t e a település FOLYÉKONY HULLADÉK SZÁLLÍTÁSÁVAL, KEZELÉSÉVEL kapcsolatos helyi közszolgáltatásról 22/2006.XII.20./ sz.

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete

Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete A települési folyékony hulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2005. (XII.30.) rendelet módosításáról Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1999. (III. 02.) számú rendelete egységes szerkezetben a 6/2001.(III.27.) számú a 4/2002.(III.26.) számú a 4/2003.(IV.01.) számú a 5/2004.(III.30.)

Részletesebben

Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2008. (III.27.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról

Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2008. (III.27.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2008. (III.27.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete 4 Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Szuhakálló

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI FOLYÉKONY HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (Az 1/2005. (II.25.)

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Nagybaracska Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007.(II.1.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról a módosító 17/2008.(XII.23.), 10/2009.(XI.25.),18/2011.(XII.20.),

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Rendelet

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

I4 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2014. (VI. 05.) önkormányzati rendelete

I4 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2014. (VI. 05.) önkormányzati rendelete I4 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2014. (VI. 05.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Ibrány

Részletesebben

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei Visnye község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.27.) sz. önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Visnye Község Önkormányzatának

Részletesebben

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Hegyeshalom

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 6/2015.(IV.29.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések Tószeg község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013.(XII. 19.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tószeg Község Önkormányzata

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 7/2005./III.24./ rendelete (egységes szerkezetben) Földeák község

Részletesebben

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése T E R V E Z E T! Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2011. (.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Bazsi Község Önkormányzata

Részletesebben

(A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg)

(A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) Szécsény Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testületének 17/2003.(IX.30.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék győjtésére, szállítására és ártalmatlanítására

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Seregélyes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2015.(XII.28.) önkormányzati rendelete A talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról Seregélyes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Módosította: a 18/2014.(IX.29.) önk. rendelet. (egységes szerkezetben)

Módosította: a 18/2014.(IX.29.) önk. rendelet. (egységes szerkezetben) Apátistvánfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(I.23.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Módosította:

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Cserkút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (I. 16.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatásról Cserkút

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Egyházasrádóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Egyházasrádóc

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete eredeti

Részletesebben

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (IV.1.) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételének szabályairól Dunaszentmiklós Község

Részletesebben

7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete. a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgájtatás ról

7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete. a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgájtatás ról "AVAR AJKA" KFT. ÉRKEZETI:, 2011 jún 2 1 IKTATÓSZÁM: ~jj-~g,j JloJ1 KAPJA.: ~~ Szőc Község Önkormányzata ~ Képviselő-testü letének ~~ ~ 7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.03) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Az R 4. -a az alábbi 12-14. pontokkal egészül ki:

Az R 4. -a az alábbi 12-14. pontokkal egészül ki: Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 31/2005.(XII.19.) Kt. sz. rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 35/2004.(XII.3.)

Részletesebben

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.29.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásokról Kistelek Város

Részletesebben

2010. december 22. szerda, 00:00 - Módosítás: 2011. augusztus 10. szerda, 10:20

2010. december 22. szerda, 00:00 - Módosítás: 2011. augusztus 10. szerda, 10:20 16/2010. (XII.21.) önkormányzati rendelet "a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgá Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010. (XII.21.) önkormányzati rendelete a

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Egységes szerkezetben a 9/2010.(XII.22.)Ör.számú

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2018. (V.2.) önkormányzati rendelete

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2018. (V.2.) önkormányzati rendelete Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018 (V2) önkormányzati rendelete a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez kapcsolódó szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

1. fejezet A közszolgáltatással ellátott terület határai, a közszolgáltatás tartalma,

1. fejezet A közszolgáltatással ellátott terület határai, a közszolgáltatás tartalma, 1. oldal, összesen: 7 oldal Létavértes Városi Önkormányzat Létavértes Város Önkormányzat Képviselő testületének 9/2014.(IV.29.)Ör. számú rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére

Részletesebben

KÉRELEM Hulladékszállítási díj-kedvezményre

KÉRELEM Hulladékszállítási díj-kedvezményre Nádudvar Város Önkormányzat 4181 Nádudvar, Fő út 119. sz. Tel: 54/529-010 Fax: 54/528-551 E-mail: nadudvar@nadudvar.hu KÉRELEM Hulladékszállítási díj-kedvezményre Alulírott azzal a kéréssel fordulok Nádudvar

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete közszolgáltatásról Celldömölk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

2. (1) Az Önkormányzat a kérelmet előterjesztő személyek részére szociális célú tűzifa támogatást biztosíthat a következők szerint.

2. (1) Az Önkormányzat a kérelmet előterjesztő személyek részére szociális célú tűzifa támogatást biztosíthat a következők szerint. Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 1 / 4 2016. 05. 02. 13:00 Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014 (XII.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2016. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2016. (IX. 30.) önkormányzati rendelete Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről, a közterület

Részletesebben

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petőfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu Bér Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2013. (XI.04.)önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött

Részletesebben

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Rábakecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Rábakecöl Község

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a köztisztasággal kapcsolatos egyes kérdésekről és a közszolgáltatás

Részletesebben

1.A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1.A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016. (VI.22.) önkormányzati rendelete a háztartási szennyvíz gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról Sátoraljaújhely

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Időállapot: 2013. május 3. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2011.(XII.28.)

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2004. (II. 16.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2004. (II. 16.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2004. (II. 16.) ÖR. a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Záradék: Kihirdetés ideje:

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT KERETÉBEN NYÚJTHATÓ Belvárosi kismamabérlet támogatás iránti K É R E L E M

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT KERETÉBEN NYÚJTHATÓ Belvárosi kismamabérlet támogatás iránti K É R E L E M AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT KERETÉBEN NYÚJTHATÓ Belvárosi kismamabérlet támogatás iránti K É R E L E M Kérelmező neve:... Születési neve:.. Szül. helye, ideje (év, hónap, nap):. Anyja

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám: /2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai. 2. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai. 2. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Pécel Város Önkormányzat

Részletesebben

2. Általános rendelkezések A közszolgáltatás ellátásának rendje 3. 4.

2. Általános rendelkezések A közszolgáltatás ellátásának rendje 3. 4. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2015.(VIII.03.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Budakeszi Város

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Csátalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014.(V.5.) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések

Csátalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014.(V.5.) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések Csátalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(V.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Csátalja Község Önkormányzatának

Részletesebben

2. A rendelet hatálya nem terjed ki az ipari szennyvízre és veszélyes hulladékokra, valamint az ezekkel összefüggő tevékenységekre.

2. A rendelet hatálya nem terjed ki az ipari szennyvízre és veszélyes hulladékokra, valamint az ezekkel összefüggő tevékenységekre. Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (XI. 19.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1..

1. A rendelet hatálya 1.. 1 Jászboldogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014.(VII. 02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Jászboldogháza

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. A támogatás feltételei

1. Általános rendelkezések. 2. A támogatás feltételei Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2015.(X.27.) önkormányzati rendelete A szociális célú tűzifa támogatás igénylésének helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól

Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Litér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2003.(X.1.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról. Litér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2015. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2015.(XII.1.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról. 1. A rendelet hatálya

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2015.(XII.1.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról. 1. A rendelet hatálya Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2015.(XII.1.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról Kápolnásnyék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Időállapot: 2012. július 1. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2011.(XII.28.)

Részletesebben

Nagymaros Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (...) önkormányzati rendelete

Nagymaros Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (...) önkormányzati rendelete Nagymaros Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (......) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról

Részletesebben

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2010. (XII.20. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Bocskaikert Község Önkormányzatának

Részletesebben