Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év"

Átírás

1 Eszközok havi hírlevele 214. február 28. Galaxis A Galaxis eszközok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközok Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Indulástól indulás időpontja Biztonság vegyes ok 118,48,83% 4,72% 5,93% 8,73% Egyensúly vegyes ok 115, ,2% 5,78% 6,65% 7,65% Lendület vegyes ok 112, ,19% 7,34% 6,13% 6,3% agyar pénzpiaci 11,34262,42% 1,22% 3,6% 5,1% agyar részvény 94,4964 6,19% 2,78% 5,87% 2,82% Globális kötvény 16,3194 3,59% 5,92% 2,91% 3,15% Globális lendület részvény 117,8166 4,71% 9,98% 13,46% 8,64% IT szektor részvény 123, ,2% 15,7% 27,32% 11,47% Kínai részvény 11, ,89% 7,72% 5,55% 5,2% Energia szektor részvény 11, ,63% 7,9% 1,47%,84% A táblázatban befektetési nettó hozamokat tüntetünk fel, az egy évnél rövidebb időszakokban időszaki, az egy évnél hosszabb időszakokban pedig évesített hozamokat. Az árfolyam a fejlécben megadott napon érvényes árfolyam. A Galaxis eszközok nettó eszközértéke, és ennek változása az előző hónaphoz képest Eszközok Nettó eszközérték (HUF) Nettó eszközérték havi változása (HUF) Biztonság vegyes ok Egyensúly vegyes ok Lendület vegyes ok agyar pénzpiaci agyar részvény Globális kötvény Globális lendület részvény IT szektor részvény Kínai részvény Energia szektor részvény ING BIZTOSÍTÓ ZRT. Tájékoztatjuk, hogy a korábbi időszakokban elért hozamok nem jelentenek garanciát az eszközok jövőbeli teljesítményére nézve. A biztosításokról teljes körű információt az ING Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata és a 1 jelű Galaxis befektetéshez kötött biztosításának feltételei tartalmaznak. Az egyes eszközok befektetési politikáját és az egyes eszközokra jellemző befektetési kockázatot az Eszköz tájékoztató tartalmazza ( Az eszközok kijelölése, az azokba befektetni tervezett arány megjelölése előtt az Eszköz tájékoztatót osan áttanulmányozni szíveskedjen és csak ennek ismeretében hozza meg a befektetésre vonatkozó tájékozott döntését. A befektetési kockázatot ideértve valamely eszközlap esetleges felfüggesztéséből eredő kockázatokat is teljes egészében a szerződő viseli. A befektetési egységek árfolyama nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, különösen de nem kizárólagosan a legkockázatosabb eszközoknál. Kérjük, hogy kockázatviselő hajlandósága szerint válassza meg az eszközokat és az azokban befektetni kívánt eszközök arányát. Amennyiben az eszközok kiválasztása és az azokban befektetni kívánt eszközök arányának meghatározása során kockázatvállalási hajlandóságától, illetve a javasolt befektetési portfolióktól eltér, úgy ezt csak saját kockázatára teheti meg. Hangsúlyozottan felhívjuk a figyelmét, hogy ez olyan kockázati kitettséghez vezethet, amely meghaladhatja a kockázatviselő képességét és/vagy pénzügyi profilját. Befektetési döntése előtt mindig mérje fel, hogy a választott eszköz összetétel alkalmase az Ön számára. ING Biztosító Zrt. ING TeleCenter: 64/INGING (64/464464)

2 Eszközok havi hírlevele 214. február 28. Galaxis Az alábbi diagramokon megtekinthető a Galaxis eszközok árfolyamának változása Eszköz ögöttes befektetési Biztonság vegyes ok Egyensúly vegyes ok Lendület vegyes ok agyar pénzpiaci agyar részvény Globális kötvény Renta Fund World Globális lendület részvény Invest Global Opportunities IT szektor részvény Invest Information Technology Kínai részvény Invest Greater China Energia szektor részvény Invest Energy A következő oldalakon a mögöttes pal nem rendelkező eszközok és a mögöttes ok havi tájékoztatóját tekinthetik meg. ING BIZTOSÍTÓ ZRT. Tájékoztatjuk, hogy a korábbi időszakokban elért hozamok nem jelentenek garanciát az eszközok jövőbeli teljesítményére nézve. A biztosításokról teljes körű információt az ING Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata és a 1 jelű Galaxis befektetéshez kötött biztosításának feltételei tartalmaznak. Az egyes eszközok befektetési politikáját és az egyes eszközokra jellemző befektetési kockázatot az Eszköz tájékoztató tartalmazza ( Az eszközok kijelölése, az azokba befektetni tervezett arány megjelölése előtt az Eszköz tájékoztatót osan áttanulmányozni szíveskedjen és csak ennek ismeretében hozza meg a befektetésre vonatkozó tájékozott döntését. A befektetési kockázatot ideértve valamely eszközlap esetleges felfüggesztéséből eredő kockázatokat is teljes egészében a szerződő viseli. A befektetési egységek árfolyama nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, különösen de nem kizárólagosan a legkockázatosabb eszközoknál. Kérjük, hogy kockázatviselő hajlandósága szerint válassza meg az eszközokat és az azokban befektetni kívánt eszközök arányát. Amennyiben az eszközok kiválasztása és az azokban befektetni kívánt eszközök arányának meghatározása során kockázatvállalási hajlandóságától, illetve a javasolt befektetési portfolióktól eltér, úgy ezt csak saját kockázatára teheti meg. Hangsúlyozottan felhívjuk a figyelmét, hogy ez olyan kockázati kitettséghez vezethet, amely meghaladhatja a kockázatviselő képességét és/vagy pénzügyi profilját. Befektetési döntése előtt mindig mérje fel, hogy a választott eszköz összetétel alkalmase az Ön számára. ING Biztosító Zrt. ING TeleCenter: 64/INGING (64/464464)

3 Biztonság vegyes ok eszközja Ezt az eszközot konzervatív befektetőnek javasoljuk, ajánlott befektetési időtávja legalább 5 év. Az eszköz célja, hogy hosszú távon kiegyensúlyozott hozamot érjen el a nagy körültekintéssel kiválasztott befektetési eszközök segítségével, mely elsődlegesen az alacsonyabb kockázatú értékpapírok nagyobb részaránya révén stabilizált. Az eszköz befektetéseit nagyrészt magyar állampapírok alkotják, amelyek mellett külföldi részvénybefektetések is helyet kapnak. A biztonságos állampapírok teljesítményét hosszú távon már jelentősen javítják a részvények, így a kockázatmentes befektetésekhez képest lényegesen kedvezőbb hozam érhető el. Naptári éves hozamok és szórásadatok Kockázat Alacsony agas inimum befektetési idő év Devizakockázat Piaci kockázat Alacsony agas > 75% 75% és 25% < 25% között Alacsony agas Az eszközban 1%ot meghaladó befektetések listája Referencia index ING International Hungarian Bond 73,3% AX 75,% Invest Global HIgh Dividend 12,3% SCI World 12,5% Invest Emerging SCI Emerging arkets 12,% arkets High Dividend Free 12,5% ING BIZTOSÍTÓ ZRT. Tájékoztatjuk, hogy a korábbi időszakokban elért hozamok nem jelentenek garanciát az eszközok jövőbeli teljesítményére nézve. A biztosításokról teljes körű információt az ING Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata és a 1 jelű Galaxis befektetéshez kötött biztosításának feltételei tartalmaznak. Az egyes eszközok befektetési politikáját és az egyes eszközokra jellemző befektetési kockázatot az Eszköz tájékoztató tartalmazza ( Az eszközok kijelölése, az azokba befektetni tervezett arány megjelölése előtt az Eszköz tájékoztatót osan áttanulmányozni szíveskedjen és csak ennek ismeretében hozza meg a befektetésre vonatkozó tájékozott döntését. A befektetési kockázatot ideértve valamely eszközlap esetleges felfüggesztéséből eredő kockázatokat is teljes egészében a szerződő viseli. A befektetési egységek árfolyam nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, különösen de nem kizárólagosan a legkockázatosabb eszközoknál. Kérjük, hogy kockázatviselő hajlandósága szerint válassza meg az eszközokat és az azokban befektetni kívánt eszközök arányát. Amennyiben az eszközok kiválasztása és az azokban befektetni kívánt eszközök arányának meghatározása során kockázatvállalási hajlandóságától, illetve a javasolt befektetési portfolióktól eltér, úgy ezt csak saját kockázatára teheti meg. Hangsúlyozottan felhívjuk a figyelmét, hogy ez olyan kockázati kitettséghez vezethet, amely meghaladhatja a kockázatviselő képességét és/vagy pénzügyi profilját. Befektetési döntése előtt mindig mérje fel, hogy a választott eszköz összetétel alkalmase az Ön számára. ING Biztosító Zrt. ING TeleCenter: 64/INGING (64/464464)

4 Egyensúly vegyes ok eszközja Ezt az eszközot mérsékelten kockázatkedvelő befektetőnek javasoljuk, ajánlott befektetési időtávja legalább 8 év. Az eszköz célja, hogy hosszútávon kiemelkedő hozamot érjen el, megfelelő kockázatvállalás mellett megfelelően diverzifikált befektetési portfolió kialakítás révén, nagy körültekintéssel kiválasztott befektetési eszközök segítségével. Az eszköz befektetéseit hazai kötvények és külföldi részvények alkotják, a kockázatmentes szinthez képest kiemelkedő hozam elérésére törekedve. A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyamingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszútávon magasabb hozamot eredményezhetnek. Naptári éves hozamok és szórásadatok Kockázat Alacsony agas inimum befektetési idő év Devizakockázat Piaci kockázat Alacsony agas > 75% 75% és 25% < 25% között Alacsony agas Az eszközban 1%ot meghaladó befektetések listája Referencia index ING International Hungarian Bond 48,3% AX 5,% Invest Global HIgh Dividend 24,9% SCI World 25,% Invest Emerging arkets High Dividend 24,6% SCI Emerging arkets Free 25,% ING BIZTOSÍTÓ ZRT. Tájékoztatjuk, hogy a korábbi időszakokban elért hozamok nem jelentenek garanciát az eszközok jövőbeli teljesítményére nézve. A biztosításokról teljes körű információt az ING Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata és a 1 jelű Galaxis befektetéshez kötött biztosításának feltételei tartalmaznak. Az egyes eszközok befektetési politikáját és az egyes eszközokra jellemző befektetési kockázatot az Eszköz tájékoztató tartalmazza ( Az eszközok kijelölése, az azokba befektetni tervezett arány megjelölése előtt az Eszköz tájékoztatót osan áttanulmányozni szíveskedjen és csak ennek ismeretében hozza meg a befektetésre vonatkozó tájékozott döntését. A befektetési kockázatot ideértve valamely eszközlap esetleges felfüggesztéséből eredő kockázatokat is teljes egészében a szerződő viseli. A befektetési egységek árfolyam nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, különösen de nem kizárólagosan a legkockázatosabb eszközoknál. Kérjük, hogy kockázatviselő hajlandósága szerint válassza meg az eszközokat és az azokban befektetni kívánt eszközök arányát. Amennyiben az eszközok kiválasztása és az azokban befektetni kívánt eszközök arányának meghatározása során kockázatvállalási hajlandóságától, illetve a javasolt befektetési portfolióktól eltér, úgy ezt csak saját kockázatára teheti meg. Hangsúlyozottan felhívjuk a figyelmét, hogy ez olyan kockázati kitettséghez vezethet, amely meghaladhatja a kockázatviselő képességét és/vagy pénzügyi profilját. Befektetési döntése előtt mindig mérje fel, hogy a választott eszköz összetétel alkalmase az Ön számára. ING Biztosító Zrt. ING TeleCenter: 64/INGING (64/464464)

5 Lendület vegyes ok eszközja Ezt az eszközot kockázatkedvelő befektetőnek javasoljuk, ajánlott befektetési időtávja 1 év. Az eszköz célja, hogy hosszútávon kiemelkedő hozamot érjen el, megfelelő kockázatvállalás mellett megfelelően diverzifikált befektetési portfolió kialakítás révén, nagy körültekintéssel kiválasztott befektetési eszközök segítségével. Az eszköz befektetéseit nagyrészt nemzetközi részvények és emellett külföldi kötvények alkotják, a kockázatmentes szinthez képest kiemelkedő hozam elérésére törekedve. A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyamingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszútávon magasabb hozamot eredményezhetnek. Naptári éves hozamok és szórásadatok Kockázat Alacsony agas inimum befektetési idő év Devizakockázat Piaci kockázat Alacsony agas > 75% 75% és 25% < 25% között Alacsony agas Az eszközban 1%ot meghaladó befektetések listája Invest Global HIgh Dividend 39,2% Invest Emerging arkets High Dividend Renta Fund Emerging arket Debt Lb Referencia index JP GBI E Global Diversified Index 25,% 35,4% SCI World 37,5% 22,5% SCI Emerging arkets Free 37,5% ING BIZTOSÍTÓ ZRT. Tájékoztatjuk, hogy a korábbi időszakokban elért hozamok nem jelentenek garanciát az eszközok jövőbeli teljesítményére nézve. A biztosításokról teljes körű információt az ING Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata és a 1 jelű Galaxis befektetéshez kötött biztosításának feltételei tartalmaznak. Az egyes eszközok befektetési politikáját és az egyes eszközokra jellemző befektetési kockázatot az Eszköz tájékoztató tartalmazza ( Az eszközok kijelölése, az azokba befektetni tervezett arány megjelölése előtt az Eszköz tájékoztatót osan áttanulmányozni szíveskedjen és csak ennek ismeretében hozza meg a befektetésre vonatkozó tájékozott döntését. A befektetési kockázatot ideértve valamely eszközlap esetleges felfüggesztéséből eredő kockázatokat is teljes egészében a szerződő viseli. A befektetési egységek árfolyam nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, különösen de nem kizárólagosan a legkockázatosabb eszközoknál. Kérjük, hogy kockázatviselő hajlandósága szerint válassza meg az eszközokat és az azokban befektetni kívánt eszközök arányát. Amennyiben az eszközok kiválasztása és az azokban befektetni kívánt eszközök arányának meghatározása során kockázatvállalási hajlandóságától, illetve a javasolt befektetési portfolióktól eltér, úgy ezt csak saját kockázatára teheti meg. Hangsúlyozottan felhívjuk a figyelmét, hogy ez olyan kockázati kitettséghez vezethet, amely meghaladhatja a kockázatviselő képességét és/vagy pénzügyi profilját. Befektetési döntése előtt mindig mérje fel, hogy a választott eszköz összetétel alkalmase az Ön számára. ING Biztosító Zrt. ING TeleCenter: 64/INGING (64/464464)

6 agyar pénzpiaci eszköz Az eszköz célja, hogy rövid és középtávon, alacsony kockázat mellett versenyképes hozamot biztosítson, rövid lejáratú, biztonságos forintbefektetések alkalmazásával. Ennek érdekében az eszköz tőkéjének túlnyomó részét alacsony kamatés hitelkockázatú, két évnél rövidebb lejáratú fix vagy lejárati korlátozás nélkül változó kamatozású magyar államkötvényekbe fekteti. Ezen túl a Portfoliókezelő az eszköz eszközeit forintban kifejezett, fix és változó kamatozású kötvényekbe és egyéb kötvényszerű tőkepiaci eszközökbe, illetve pénzpiaci eszközökbe fektetheti, figyelembe véve a jogszabályi előírásokat és a befektetési korlátokat. Ezen eszközök kamatlábérzékenysége alacsony, azaz a piaci kamatláb ingadozása kevésbé befolyásolja árfolyamuk alakulását. A portfoliókezelő pénzpiaci eszközök választásával stabil piaci hozamot kíván nyújtani a befektetőknek, aminek ingadozása mind pozitív, mind pedig negatív irányba alacsony. Az eszköz kizárólag forint eszközöket tartalmazhat, tehát a különböző devizaárfolyamokból származó árfolyamkockázat nem terheli. A Portfoliókezelő rendkívüli figyelmet fordít arra, hogy csak a legbiztonságosabb eszközökbe fektesse az eszköz pénzeszközeit, és ezzel minimális szintre csökkentse a vissza nem fizetési kockázatot. Ezért a portfólió nagy részben magyar állampapírbefektetéseket tartalmaz, kisebb részt elképzelhető államilag garantált pénzpiaci befektetések. Az eszköz maximum a portfolió 1%a mértékéig repo ügyleteket is tartalmazhat. A Portfoliókezelő a befektetéseket, befektetési okon, kollektív befektetési értékpapírokon keresztül valósítja meg. A Portfoliókezelő törekszik arra, hogy lefedje a referenciaindexet, de lehetősége van az eszközosztályon belül olyan eszközök vásárlására is, amelyek referenciaindexe eltér a jelzettől. Naptári éves hozamok és szórásadatok Kockázat Alacsony agas inimum befektetési idő év Devizakockázat Piaci kockázat Alacsony agas > 75% 75% és 25% < 25% között Alacsony agas Referencia index RAX ING BIZTOSÍTÓ ZRT. Tájékoztatjuk, hogy a korábbi időszakokban elért hozamok nem jelentenek garanciát az eszközok jövőbeli teljesítményére nézve. A biztosításokról teljes körű információt az ING Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata és a 1 jelű Galaxis befektetéshez kötött biztosításának feltételei tartalmaznak. Az egyes eszközok befektetési politikáját és az egyes eszközokra jellemző befektetési kockázatot az Eszköz tájékoztató tartalmazza ( Az eszközok kijelölése, az azokba befektetni tervezett arány megjelölése előtt az Eszköz tájékoztatót osan áttanulmányozni szíveskedjen és csak ennek ismeretében hozza meg a befektetésre vonatkozó tájékozott döntését. A befektetési kockázatot ideértve valamely eszközlap esetleges felfüggesztéséből eredő kockázatokat is teljes egészében a szerződő viseli. A befektetési egységek árfolyam nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, különösen de nem kizárólagosan a legkockázatosabb eszközoknál. Kérjük, hogy kockázatviselő hajlandósága szerint válassza meg az eszközokat és az azokban befektetni kívánt eszközök arányát. Amennyiben az eszközok kiválasztása és az azokban befektetni kívánt eszközök arányának meghatározása során kockázatvállalási hajlandóságától, illetve a javasolt befektetési portfolióktól eltér, úgy ezt csak saját kockázatára teheti meg. Hangsúlyozottan felhívjuk a figyelmét, hogy ez olyan kockázati kitettséghez vezethet, amely meghaladhatja a kockázatviselő képességét és/vagy pénzügyi profilját. Befektetési döntése előtt mindig mérje fel, hogy a választott eszköz összetétel alkalmase az Ön számára. ING Biztosító Zrt. ING TeleCenter: 64/INGING (64/464464)

7 agyar részvény eszköz A agyar részvény eszköz célkitűzése, hogy értéknövekedése a Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexét (BUX) meghaladja, és ezáltal vagyonát magyar részvénytársaságok részvényeibe befektetve minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el. E célkitűzés megvalósításához az eszköz eszközeinek jelentős részét a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, jó likviditással és hosszú távon kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező részvényekbe fekteti. inden egyes részvény megvásárlását os vállalatelemzés előzi meg. Az eszköz a portfóliójába bekerülő részvényeket közép és hosszú távú befektetésnek tekinti. Ennek megfelelően az eszköz befektetési politikájával nincsenek összhangban a rövid távú, spekulatív jelleggel történő részvényvásárlások. Az eszköz korlátozott mértékben befektethet a tőzsdén kívüli kereskedelemben forgó, megfelelően likvid társaságok részvényeibe is, amennyiben a társaság kedvező növekedési kilátásokkal és megfelelő minőségi mutatókkal rendelkezik. Naptári éves hozamok és szórásadatok Kockázat Alacsony agas inimum befektetési idő év Devizakockázat Piaci kockázat Alacsony agas > 75% 75% és 25% < 25% között Alacsony agas Az eszközban 1%ot meghaladó befektetések listája Referencia index OTP 31,1% BUX OL 28,6% Richter 23,9% agyar Telekom 1,9% ING BIZTOSÍTÓ ZRT. Tájékoztatjuk, hogy a korábbi időszakokban elért hozamok nem jelentenek garanciát az eszközok jövőbeli teljesítményére nézve. A biztosításokról teljes körű információt az ING Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata és a 1 jelű Galaxis befektetéshez kötött biztosításának feltételei tartalmaznak. Az egyes eszközok befektetési politikáját és az egyes eszközokra jellemző befektetési kockázatot az Eszköz tájékoztató tartalmazza ( Az eszközok kijelölése, az azokba befektetni tervezett arány megjelölése előtt az Eszköz tájékoztatót osan áttanulmányozni szíveskedjen és csak ennek ismeretében hozza meg a befektetésre vonatkozó tájékozott döntését. A befektetési kockázatot ideértve valamely eszközlap esetleges felfüggesztéséből eredő kockázatokat is teljes egészében a szerződő viseli. A befektetési egységek árfolyam nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, különösen de nem kizárólagosan a legkockázatosabb eszközoknál. Kérjük, hogy kockázatviselő hajlandósága szerint válassza meg az eszközokat és az azokban befektetni kívánt eszközök arányát. Amennyiben az eszközok kiválasztása és az azokban befektetni kívánt eszközök arányának meghatározása során kockázatvállalási hajlandóságától, illetve a javasolt befektetési portfolióktól eltér, úgy ezt csak saját kockázatára teheti meg. Hangsúlyozottan felhívjuk a figyelmét, hogy ez olyan kockázati kitettséghez vezethet, amely meghaladhatja a kockázatviselő képességét és/vagy pénzügyi profilját. Befektetési döntése előtt mindig mérje fel, hogy a választott eszköz összetétel alkalmase az Ön számára. ING Biztosító Zrt. ING TeleCenter: 64/INGING (64/464464)

8 indexált egységárfolyam TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Renta Fund World orningstar minősítés 31/1/214 Az elsősorban kiváló minőségű (AAA BBB minősítésű), a fejlődő és feltörekvő piacokon különböző devizákban kibocsátott állampapírok és vállalati kötvények diverzifikált nemzetközi portfóliójába fektet be. Az állampapírokba és vállalati kötvényekbe történő közvetlen befektetések mellett az magasabb kockázatú, ennélfogva magasabb kamatozású kötvényekbe (úgynevezett magas hozamú kötvények, amelyek BBBnél rosszabb minősítésűek), eszközú értékpapírokba (olyan értékpapír, amelynek értékét, illetve a belőle származó jövedelmet meghatározott mögöttes eszközök portfóliója határozza meg, illetve biztosítja (vagy fedezi)), jelzálogfedezetű értékpapírokba (olyan értékpapír, amelynek értékét, illetve a belőle származó jövedelmet jelzálogjogok határozzák meg, illetve biztosítják (vagy fedezik)) és/vagy devizákba is befektethet. Több éves időtávon mérve igyekszünk túlszárnyalni a Barclays Global Aggregate hedged () referencia index teljesítményét. Befektetési döntéseinket a kamatlábak alakulására vonatkozó nézeteinkre, átfogó makrogazdasági és piaci elemzésre, valamint modelljeinkből származó adatokra ozzuk. Az kockázatának kezelése érdekében szigorú kockázatmonitorozási módszereket alkalmazunk. Az olyan befektetők számára alkalmas, akik képesek felmérni a befektetéssel járó kockázatokat. A befektetési ban lévő részesedését bármely olyan (munka)napon eladhatja, amely napon a befektetési jegyek értéke számításra kerül, ami ezen befektetési esetében naponta történik. A befektetési nem fizet osztalékot. inden eredményt újra befektetünk. Teljesítmény Nettó /11 6/11 8/11 1/11 12/11 2/12 4/12 6/12 8/12 1/12 12/12 2/13 4/13 6/13 8/13 1/13 12/13 2/14 Visszatekintő hozamok (%) Visszatekintő évesített hozamok (%) 1 hó 3 hó 6 hó 1 év 3 év 1,28,81 3,23,79,48 1,42 2,97 1,58 5 év 1 év 3 év 5 év 1 év,79 1,58 Naptári éves hozamok (%) 1 év 214 YTD ,95 1,24 7,23 1,96,33 5,54 Az adatok keletkezése 28/2/214 Alapadatok ISIN kód Bloomberg kód Reuters kód Telekurs kód WKN kód Sedol kód P osztály hozamtőkésítő (hedged) Nettó eszközérték számítás gyakorisága Az indulása Nettó eszközérték (NEÉ) 12 havi NEÉ maximuma 2/5/ havi NEÉ minimuma 24/6/ ,22 Költségek Éves kezelői díj Forgalmazási jutalék (vételkor) Teljes költség mutató (TER) Az adatai Kötvény (határozatlan futamidejű) Kibocsátás országa Összesített nettó eszközérték (millió) A lejáratig számított évesített hozam maximum Duration (hátralévő átlagos futamidő Referencia index: Barclays Global Aggregate Index (hedged) Legnagyobb 1 kötvénybefektetés Netherlands (kingdom Of)... Netherlands (kingdom Of) Regs... Spain 4.4% Spgb Oct Japan (government Of) 2yr # % 12/2/ % 1 Us Treasury 31/5/ % Bundesschatzanweisungen 6/12/ % Bundesobligation 1/12/ Bko 12/11/15... Italy 3.5% Btps Jun % Buoni Poliennali Del Tes 5/1/ Befektetési stílus ING I Box agas 1/5/211 28/2/214 vagy alacsony minőségű alacsony, közepes vagy magas kamatérzékenység LU INWPCEH LX LU LUF A1H9QH napi 221,5 228,43,65% Luxemburg 127,21 2,67% 1,7 11,46% 1,21% 9,21% 2,48% 2,44% 2,36% 1,96% 1,58% 1,48% 1,47% INVESTENT ANAGEENT

9 TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Renta Fund World Kimutatások 1 éves 3 éves 5 éves Volatilitás éves(ített) 5,53 Sharpemutató éves(ített),17 Éves(ített) alfa 2,88 α (%) 2,36 Béta 1,41 R2,69 Információs hányados éves(ített),7 Követési hiba éves(ített) 3,37 Az évesített Sharpe mutatóhoz kockázatmentes hozamként a 3 hónapos Euribort vettük figyelembe. VAR (évesített 95%) 7.53% A VaR (kockázatokkal súlyozott érték) egy olyan statisztikai mérőszám, amely azt mutatja meg, hogy mekkora maximális évesített veszteséget érhetünk el egy adott időszakon belül. További információkért kérjük tekintse meg az tájékoztatóját! SRRI Kockázat Piaci kockázat (eszközosztály szerint) Alacsony Hitelezési kockázat (S&P minősítés ján) Osztalék (bruttó) év osztalék sorszá A AA > K < BBB agas Devizakockázat () A 75%> Kamatkockázat (duration) A aximális feltételezhető veszteség % 1% 2% 3% 4% 5% 6% 7% 8% 9% 1% Az SRRI múltbeli adatokon uló kockázati mutató. A múltbeli az említett mutató számításához is használt adatok azonban nem szükségszerűen megbízható mutatói az jövőbeli kockázati profiljának. Semmi sem szavatolja, hogy a kockázati mutató változatlan marad, idővel módosulhat. A legalacsonyabb kockázati kategória sem jelenti a befektetés kockázatmentességét. (1 = Kisebb kockázat jellemzően kisebb nyereség / 7 = nagyobb kockázat jellemzően nagyobb nyereség) Alacsony 3,5< K K <25% > 6 Az adatok keletkezése 28/2/214 S&P (aggregált) besorolás AAA 15,23% AA 36,76% A 2,15% BBB 29,48% BB 4,76% B 2,12% egyéb 9,49% Kamatkitettség Készpénz,% 1 és 3 év között 242,6% 3 és 5 év között 69,16% 5 és 7 év között 234,58% 7 és 1 év között 245,79% több mint 1 év 261,69% További befektetési jegy osztályok P hozamtőkésítő X hozamtőkésítő I hozamtőkésítő P hozamfizető S hozamtőkésítő LU LU LU LU LU INVESTENT ANAGEENT

10 indexált egységárfolyam ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Invest Global Opportunities orningstar minősítés 31/1/214 Az a világ különböző országaiban székhellyel rendelkező, illetve a világ, beleértve a feltörekvő piacokat is, tőzsdéin jegyzett vagy forgalmazott vállalatokba fektet be. A portfólió különböző országok és iparági szektorok között diverzifikált. Több éves időtávon mérve igyekszünk túlszárnyalni az SCI (AC) World NR referencia index teljesítményét a piacok által kínált lehetőségek kihasználása révén. Arra törekszünk, hogy gondos vállalati elemzés ján történő részvénykiválasztás révén növeljük az értékét. Az aktuális árfolyam emelkedési potenciálját tudatosan szembeállítjuk a befektetés kockázatával, mielőtt az adott részvényt felvennénk az ba. A befektetési ban lévő részesedését minden olyan (munka)napon eladhatja, amelyen a befektetési jegyek értéke számításra kerül, ami e befektetési esetében naponta történik. A befektetési nem nyújt osztalékot. inden eredményt újra befektetünk. Teljesítmény Nettó /9 6/9 1/9 2/1 6/1 1/1 2/11 6/11 1/11 2/12 6/12 1/12 2/13 6/13 1/13 2/14 Visszatekintő hozamok (%) Naptári éves hozamok (%) 1 hó 3 hó 2,98 1,86 2,36,92 Visszatekintő évesített hozamok (%) 6 hó 7,27 8,43 1 év 9,57 11,85 1 év 9,57 11,85 3 év 13,2 27,22 3 év 4,16 8,36 5 év 92,95 19,91 5 év 14,5 15,99 1 év 1 év 214 YTD ,55 1,62 14,75 11,53 17,84 47,,4 17,49 14,35 4,25 2,5 26,87 Az adatok keletkezése 28/2/214 Alapadatok ISIN kód Bloomberg kód Reuters kód Telekurs kód WKN kód Sedol kód P osztály hozamtőkésítő Nettó eszközérték számítás gyakorisága Az indulása Nettó eszközérték (NEÉ) 12 havi NEÉ maximuma 12 havi NEÉ minimuma Költségek Forgalmazási jutalék (vételkor) Teljes költség mutató (TER) Novartis... Standard Chartered... Unilever Nv Cert... Amgen Inc... Imperial Tobacco Group... Yum! Brands Inc... Telecity Group Plc... Equinix Inc... Astellas Pharma Inc... Pfizer Inc... Befektetési stílus vagy kisméretű LU INGGOPC LX napi 316,84 Éves kezelői díj 1,5% Az adatai Részvény (határozatlan futamidejű) Kibocsátás országa Legnagyobb 1 részvénybefektetés Összesített nettó eszközérték (millió) 488,72 Referencia index: SCI (AC) World Index Net (SCI (D) World Growth until Oct 15, 29) orningstar Box nagy érték, vegyes vagy növekedés ú stílus 28/2/214 LU LUF ALG8Q 3/8/26 25, 22/1/214 24/6/213 32,59 28,98 Luxemburg 2,92% 2,85% 2,68% 2,17% 2,6% 2,4% 2,1% 1,95% 1,7% 1,68% TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ INVESTENT ANAGEENT

11 ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Invest Global Opportunities Kimutatások Volatilitás éves(ített) Sharpemutató éves(ített) Éves(ített) alfa α (%) Béta R2 Információs hányados éves(ített) Követési hiba éves(ített) Az SRRI múltbeli adatokon uló kockázati mutató. A múltbeli az említett mutató számításához is használt adatok azonban nem szükségszerűen megbízható mutatói az jövőbeli kockázati profiljának. Semmi sem szavatolja, hogy a kockázati mutató változatlan marad, idővel módosulhat. A legalacsonyabb kockázati kategória sem jelenti a befektetés kockázatmentességét. (1 = Kisebb kockázat jellemzően kisebb nyereség / 7 = nagyobb kockázat jellemzően nagyobb nyereség) Alacsony agas A 75%> Nem áll rendelkezésre. A AA > K < BBB 1 éves 8,28 1,14 1,95 2,27 1,,84,68 3,33 3 éves 11,95,31 5,8 4,19 1,18,88,96 4,39 Az évesített Sharpe mutatóhoz kockázatmentes hozamként a 3 hónapos Euribort vettük figyelembe. VAR (évesített 95%) 16.32% A VaR (kockázatokkal súlyozott érték) egy olyan statisztikai mérőszám, amely azt mutatja meg, hogy mekkora maximális évesített veszteséget érhetünk el egy adott időszakon belül. További információkért kérjük tekintse meg az tájékoztatóját! SRRI Kockázat Piaci kockázat (eszközosztály szerint) Hitelezési kockázat (S&P minősítés ján) Osztalék (bruttó) Devizakockázat () Kamatkockázat (duration) Nem áll rendelkezésre. A 3,5< K K <25% év osztalék sorszá 7 > 6 5 éves 12,12 1,11 3,11 1,94 1,11,89,47 4,14 aximális feltételezhető veszteség % 1% 2% 3% 4% 5% 6% 7% 8% 9% 1% agas Az adatok keletkezése 28/2/214 Országok szerinti megoszlás Amerikai Egyesült Államok 38,9% Egyesült Királyság 11,51% Hollandia 6,1% Japán 5,99% Svájc 4,73% Kanada 4,43% Franciaország 4,34% Hong Kong 3,2% Indonézia 2,64% egyéb 18,33% Iparágak szerinti megoszlás információtechnológia 19,4% egészségügy 17,78% pénzügy 16,72% diszkrecionális fogyasztási javak 12,48% vető fogyasztási javak 1,11% energia 8,66% anyagok 8,34% ipar 5,34% közművek,84% telekommunikáció,69% További befektetési jegy osztályok X hozamtőkésítő I hozamtőkésítő P hozamfizető S hozamtőkésítő LU LU LU LU TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ INVESTENT ANAGEENT

12 indexált egységárfolyam ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Invest Information Technologies Az információtechnológiai vállalatok, például technológiai szoftvereket gyártó és technológiai szolgáltatásokat kínáló, valamint technológiai hardvereket és eszközöket gyártó vállalatok részvényeibe fektet be. A portfólió különböző országok között diverzifikált. Több éves időtávon mérve igyekszünk túlszárnyalni a SCI World1/4 Information Technology hedged () referencia index teljesítményét. Átfogó vállalati elemzésen uló részvénykiválasztással az értékének növelésére törekszünk. Az aktuális árfolyam emelkedési potenciálját tudatosan szembeállítjuk a befektetés kockázatával, mielőtt az adott részvényt felvennénk az ba. A befektetési ban lévő részesedését minden olyan (munka)napon eladhatja, amelyen a befektetési jegyek értéke kiszámításra kerül, ami ezen befektetési esetében naponta történik. A befektetési nem nyújt osztalékot. inden eredményt újra befektetünk. Teljesítmény Nettó /11 6/11 8/11 1/11 12/11 2/12 4/12 6/12 8/12 1/12 12/12 2/13 4/13 6/13 8/13 1/13 12/13 2/14 Visszatekintő hozamok (%) Naptári éves hozamok (%) 1 hó 3 hó 5,12 8,28 4,61 9,3 Visszatekintő évesített hozamok (%) 6 hó 12,16 22, 1 év 23,3 31,54 1 év 23,3 31,54 3 év 3 év 5 év 5 év 1 év 1 év 214 YTD ,92 22,51 1,15 4,61 32, 11,97 Az adatok keletkezése 28/2/214 Alapadatok ISIN kód Bloomberg kód Reuters kód Telekurs kód WKN kód Sedol kód P osztály hozamtőkésítő (hedged) Nettó eszközérték számítás gyakorisága Az indulása Nettó eszközérték (NEÉ) 12 havi NEÉ maximuma 12 havi NEÉ minimuma Költségek Forgalmazási jutalék (vételkor) Teljes költség mutató (TER) icrosoft... Google Cl A... Apple Inc... Emc Corp... Ebay Inc... Universal Display Corp... Arm Holdings Plc... Acacia Resh Corp A... Asml Hldg... Xilinx... Befektetési stílus vagy kisméretű LU INCTPHC LX napi 51,93 Éves kezelői díj maximum 1,5% Az adatai Részvény (határozatlan futamidejű) Kibocsátás országa Összesített nettó eszközérték (millió) Referencia index: SCI World 1/4 IT Net () hedged Legnagyobb 1 részvénybefektetés orningstar Box nagy érték, vegyes vagy növekedés ú stílus 28/2/214 LU LUF A1JFYW 11/4/211 5, 27/2/214 18/4/213 51,97 41,14 Luxemburg 153,54 9,62% 9,24% 9,16% 4,62% 3,55% 3,4% 2,89% 2,69% 2,62% 2,21% TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ INVESTENT ANAGEENT

13 ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Invest Information Technologies Kimutatások Volatilitás éves(ített) Sharpemutató éves(ített) Éves(ített) alfa α (%) Béta R2 Információs hányados éves(ített) Követési hiba éves(ített) Az SRRI múltbeli adatokon uló kockázati mutató. A múltbeli az említett mutató számításához is használt adatok azonban nem szükségszerűen megbízható mutatói az jövőbeli kockázati profiljának. Semmi sem szavatolja, hogy a kockázati mutató változatlan marad, idővel módosulhat. A legalacsonyabb kockázati kategória sem jelenti a befektetés kockázatmentességét. (1 = Kisebb kockázat jellemzően kisebb nyereség / 7 = nagyobb kockázat jellemzően nagyobb nyereség) Alacsony agas A 75%> Nem áll rendelkezésre. A AA > K < BBB 1 éves 9,8 2,33 2,93 8,51,87,56 1,29 6,59 3 éves Az évesített Sharpe mutatóhoz kockázatmentes hozamként a 3 hónapos Euribort vettük figyelembe. VAR (évesített 95%) 17.1% A VaR (kockázatokkal súlyozott érték) egy olyan statisztikai mérőszám, amely azt mutatja meg, hogy mekkora maximális évesített veszteséget érhetünk el egy adott időszakon belül. További információkért kérjük tekintse meg az tájékoztatóját! SRRI Kockázat Piaci kockázat (eszközosztály szerint) Hitelezési kockázat (S&P minősítés ján) Osztalék (bruttó) Devizakockázat () Kamatkockázat (duration) Nem áll rendelkezésre. A 3,5< K K <25% év osztalék sorszá 7 > 6 5 éves aximális feltételezhető veszteség % 1% 2% 3% 4% 5% 6% 7% 8% 9% 1% agas Az adatok keletkezése 28/2/214 Országok szerinti megoszlás Amerikai Egyesült Államok 66,43% Egyesült Királyság 6,66% Hollandia 6,16% Japán 3,13% Németország 2,34% Izrael 1,64% Taiwan 1,49% Szingapúr 1,2% Franciaország,96% egyéb 1,18% Devizák szerinti megoszlás USD 81,8% 7,29% GBP 6,66% JPY 3,13% TWD 1,49% SEK,34% SGD,% DKK,% HKD,% HUF,% További befektetési jegy osztályok P hozamtőkésítő X hozamtőkésítő I hozamtőkésítő LU LU LU TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ INVESTENT ANAGEENT

14 indexált egységárfolyam ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Invest Greater China orningstar minősítés 31/1/214 Az vállalati részvények olyan portfóliójából áll, amely a tágabb értelemben vett kínai gazdaság összes iparága között diverzifikált. E részvények kibocsátóit a Kínai Népköztársaságban, Hongkong Különleges Igazgatású Területen vagy Tajvanban ították, illetve az ottani tőzsdéken jegyzik vagy forgalmazzák. A vállalatokba történő közvetlen befektetések mellett az egyéb pénzügyi eszközökbe is befektethet. Több éves időtávon mérve igyekszünk túlszárnyalni az SCI Gold Dragon (net) referencia index teljesítményét. Az ot aktívan kezeljük, és gondoskodunk arról, hogy a portfólió különböző régiók között diverzifikált legyen az országok és a részvények szintjén egyaránt. A befektetési ban lévő részesedését minden olyan (munka)napon visszaválthatja, amelyen a befektetési jegyek értéke kiszámításra kerül, ami ezen befektetési esetében naponta történik. A befektetési nem nyújt osztalékot. inden eredményt újra befektetünk. Teljesítmény Nettó /9 6/9 1/9 2/1 6/1 1/1 2/11 6/11 1/11 2/12 6/12 1/12 2/13 6/13 1/13 2/14 Visszatekintő hozamok (%) Naptári éves hozamok (%) 1 hó 3 hó 1,69 1,2,43 5,36 Visszatekintő évesített hozamok (%) 6 hó 4,95,89 1 év 1,81 2,99 1 év 1,81 2,99 3 év 9,48 6,78 3 év 3,7 2,21 5 év 93,4 95,38 5 év 14,1 14,33 1 év 1 év 214 YTD ,48 1,87 2,16 17,5 2,91 54,66 3, 2,27 2,31 15,95 21,11 61,47 Az adatok keletkezése 28/2/214 Alapadatok ISIN kód Bloomberg kód Reuters kód Telekurs kód WKN kód Sedol kód P osztály hozamtőkésítő Nettó eszközérték számítás gyakorisága Az indulása Nettó eszközérték (NEÉ) 12 havi NEÉ maximuma 12 havi NEÉ minimuma Költségek Forgalmazási jutalék (vételkor) Teljes költség mutató (TER) Tencent Holdings Ltd... Taiwan Semiconductor anufac... Aia Group Ltd... China engniu Dairy Co Ltd... Industrial & Commercial Bnk Of Cn... China Construction Bankh... Galaxy Entertainment Grp... Sands China Ltd... China Petroleum And Chemical Corp... China obile Ltd... Befektetési stílus vagy kisméretű LU INGLGCH LX napi 384,63 Éves kezelői díj 1,5% Az adatai Részvény (határozatlan futamidejű) Kibocsátás országa Legnagyobb 1 részvénybefektetés Összesített nettó eszközérték (millió) 155,28 Referencia index: SCI Golden Dragon (Net) (SCI (E) Taiwan until ay 3, 23) orningstar Box nagy érték, vegyes vagy növekedés ú stílus 28/2/214 LU LUF AL88 5/12/26 252,75 2/12/213 24/6/ ,69 335,4 Luxemburg 1,1% 7,33% 4,43% 4,25% 3,72% 3,1% 2,99% 2,67% 2,15% 2,15% TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ INVESTENT ANAGEENT

15 ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Invest Greater China Kimutatások Volatilitás éves(ített) Sharpemutató éves(ített) Éves(ített) alfa α (%) Béta R2 Információs hányados éves(ített) Követési hiba éves(ített) Az SRRI múltbeli adatokon uló kockázati mutató. A múltbeli az említett mutató számításához is használt adatok azonban nem szükségszerűen megbízható mutatói az jövőbeli kockázati profiljának. Semmi sem szavatolja, hogy a kockázati mutató változatlan marad, idővel módosulhat. A legalacsonyabb kockázati kategória sem jelenti a befektetés kockázatmentességét. (1 = Kisebb kockázat jellemzően kisebb nyereség / 7 = nagyobb kockázat jellemzően nagyobb nyereség) Alacsony agas A 75%> Nem áll rendelkezésre. A AA > K < BBB 1 éves 7,79,21 4,5 4,8,87,9 1,73 2,77 3 éves 14,36,18 1,8,85,93,85,15 5,63 Az évesített Sharpe mutatóhoz kockázatmentes hozamként a 3 hónapos Euribort vettük figyelembe. VAR (évesített 95%) A VaR (kockázatokkal súlyozott érték) egy olyan statisztikai mérőszám, amely azt mutatja meg, hogy mekkora maximális évesített veszteséget érhetünk el egy adott időszakon belül. További információkért kérjük tekintse meg az tájékoztatóját! SRRI Kockázat Piaci kockázat (eszközosztály szerint) Hitelezési kockázat (S&P minősítés ján) Osztalék (bruttó) 24.2% Devizakockázat () Kamatkockázat (duration) Nem áll rendelkezésre. A 3,5< K K <25% év osztalék sorszá 7 > 6 5 éves 16,16,84,42,23,96,91,5 4,95 aximális feltételezhető veszteség % 1% 2% 3% 4% 5% 6% 7% 8% 9% 1% agas Az adatok keletkezése 28/2/214 Országok szerinti megoszlás Hong Kong 35,39% Kína 23,15% Taiwan 17,35% Kajmán szigetek 16,2% acao 2,67% Bermuda 1,81% Szingapúr,38% Luxemburg,% Iparágak szerinti megoszlás pénzügy 32,6% információtechnológia 25,87% diszkrecionális fogyasztási javak 11,25% energia 7,3% vető fogyasztási javak 5,44% ipar 4,26% egészségügy 3,46% közművek 3,25% telekommunikáció 2,98% egyéb 3,59% További befektetési jegy osztályok nincs TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ INVESTENT ANAGEENT

16 indexált egységárfolyam ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Invest Energy orningstar minősítés 31/1/214 Az energiaipari vállalatok részvényeibe fektet be világszerte. Olyan vállalatok tartoznak ide, amelyek üzleti tevékenységüket a következő iparágakban fejtik ki: ásvány olaj és gázkutatás, előállítás, finomítás és/vagy szállítás, valamint energiaipari berendezések gyártása és energiaipar szolgáltatások nyújtása. A portfólió különböző országok között diverzifikált. Többéves időtávon mérve igyekszünk túlszárnyalni a SCI World 1/4 Energy NR referenciaindex teljesítményét. Átfogó vállalati elemzésen uló részvénykiválasztással az értékének növelésére törekszünk. Az aktuális árfolyam emelkedési potenciálját tudatosan szembeállítjuk a befektetés kockázatával, mielőtt az adott részvényt felvennénk az ba. A befektetési ban lévő részesedését minden olyan (munka)napon visszaválthatja, amelyen a befektetési jegyek értéke számításra kerül, ami e befektetési esetében naponta történik. A befektetési nem nyújt osztalékot. inden eredményt újra befektetünk. Teljesítmény Nettó /9 6/9 1/9 2/1 6/1 1/1 2/11 6/11 1/11 2/12 6/12 1/12 2/13 6/13 1/13 2/14 USD USD Visszatekintő hozamok (%) Naptári éves hozamok (%) 1 hó 3 hó 6,47 2,66 6,21 2,55 Visszatekintő évesített hozamok (%) 6 hó 9, 9,16 1 év 11,52 13,1 1 év 11,52 13,1 3 év 7,31 5,55 3 év 2,5 1,82 5 év 73,81 12,19 5 év 11,69 15,12 1 év 119,93 175,16 1 év 8,2 1,65 USD 214 YTD ,49 14,49 3,81 6,44 12,81 36,34,6 18,13 1,77,86 12,47 33, Az adatok keletkezése 28/2/214 Alapadatok ISIN kód Bloomberg kód Reuters kód Telekurs kód WKN kód Sedol kód P osztály hozamtőkésítő Nettó eszközérték számítás gyakorisága Az indulása Nettó eszközérték (NEÉ) 12 havi NEÉ maximuma 12 havi NEÉ minimuma Költségek Forgalmazási jutalék (vételkor) Teljes költség mutató (TER) Exxon obil Corp... Chevron Corp... Royal Dutch Shell Plc (cl A)... Occidental Petroleum... Bp... Transcanada Corp... Baker Hughes... Eni Ord... Halliburton Co... Suncor Energy... Befektetési stílus vagy kisméretű LU INGLEGP LX ,98 Éves kezelői díj 1,5% Az adatai Részvény (határozatlan futamidejű) Kibocsátás országa Legnagyobb 1 részvénybefektetés napi Összesített nettó eszközérték (millió) 93,5 Referencia index: SCI World 1/4 Energy (Net) (as of Januari 1, 23) orningstar Box nagy érték, vegyes vagy növekedés ú stílus 28/2/214 LU LUF USD 3/12/1997 5, 28/2/214 17/4/ , ,8 Luxemburg 8,98% 8,7% 7,42% 4,42% 3,28% 3,19% 2,98% 2,82% 2,75% 2,72% TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ INVESTENT ANAGEENT

17 ABSZOLÚT HOZAÚ TŐKEVÉDELI Invest Energy Kimutatások USD Volatilitás éves(ített) Sharpemutató éves(ített) Éves(ített) alfa α (%) Béta R2 Információs hányados éves(ített) Követési hiba éves(ített) Az SRRI múltbeli adatokon uló kockázati mutató. A múltbeli az említett mutató számításához is használt adatok azonban nem szükségszerűen megbízható mutatói az jövőbeli kockázati profiljának. Semmi sem szavatolja, hogy a kockázati mutató változatlan marad, idővel módosulhat. A legalacsonyabb kockázati kategória sem jelenti a befektetés kockázatmentességét. (1 = Kisebb kockázat jellemzően kisebb nyereség / 7 = nagyobb kockázat jellemzően nagyobb nyereség) Alacsony agas A 75%> Nem áll rendelkezésre. A AA > K < BBB 1 éves 12,44,9 1,56 1,58 1,1,98 1, 1,57 3 éves 21,7,13 4,18 4,32 1,8,99 1,47 2,93 Az évesített Sharpe mutatóhoz kockázatmentes hozamként a 3 hónapos Euribort vettük figyelembe. VAR (évesített 95%) 18.22% A VaR (kockázatokkal súlyozott érték) egy olyan statisztikai mérőszám, amely azt mutatja meg, hogy mekkora maximális évesített veszteséget érhetünk el egy adott időszakon belül. További információkért kérjük tekintse meg az tájékoztatóját! SRRI Kockázat Piaci kockázat (eszközosztály szerint) Hitelezési kockázat (S&P minősítés ján) Osztalék (bruttó) agas Devizakockázat (USD) Kamatkockázat (duration) Nem áll rendelkezésre. A 3,5< K K <25% év osztalék sorszá USD 7 > 6 5 éves 22,3,51 3,51 3,43 1,5,99 1,23 2,79 aximális feltételezhető veszteség % 1% 2% 3% 4% 5% 6% 7% 8% 9% 1% Az adatok keletkezése 28/2/214 Országok szerinti megoszlás Amerikai Egyesült Államok 57,6% Kanada 1,95% Hollandia 8,73% Egyesült Királyság 6,69% Svájc 3,82% Olaszország 2,82% Bermuda 2,74% Franciaország 1,7% Luxemburg 1,1% egyéb 4,57% Devizák szerinti megoszlás USD 65,14% GBP 16,31% CAD 1,96% 3,93% NOK 3,23% AUD,38% CZK,5% HUF,% További befektetési jegy osztályok X hozamtőkésítő I hozamtőkésítő P hozamfizető LU LU LU TŐKEVÉDELI ABSZOLÚT HOZAÚ INVESTENT ANAGEENT

18 az eszközok mögött álló befektetési okhoz E dokumentumban található információk kizárólag tájékoztatás célját szolgálják, nem minősülnek ajánlattételnek, különösen nem a tájékoztató ján történő értékpapír kezelésével, vételével vagy eladásával kapcsolatos ajánlatnak, vagy értékpapír befektetési stratégiában történő részvételre vonatkozó felhívásnak. E dokumentum kizárólag a szakmai befektetőket célozza meg és egy adott befektetési stratégiát ismertet. Bár különös gondot szenteltünk e dokumentum tartalmának, annak pontosságáért, helyességéért, teljességéért, a kifejezett vagy vélelmezhető tartalmáért felelősséget semmilyen jogcímen nem vállalunk. Az e dokumentumban szereplő tájékoztatást előzetes értesítés nélkül megváltoztathatjuk, vagy aktualizálhatjuk. Sem az ING Investment anagement, sem az ING Csoporthoz tartozó egyéb vállalat vagy egység, sem azok bármely tisztségviselője, igazgatója, vagy alkalmazottja nem tartozik közvetve vagy közvetlenül jogilag vagy más módon felelősséggel az e dokumentumban közölt tájékoztatásért és/vagy ajánlásért. E dokumentumban foglalt tájékoztatás nem tekinthető befektetési szolgáltatásnak vagy azt kiegészítő szolgáltatásnak. Ha befektetési vagy azt kiegészítő szolgáltatást kíván igénybe venni, forduljon irodánkhoz. Az e dokumentumban foglalt tájékoztatást csak saját kockázatára használhatja fel. Az e dokumentum felhasználásából, vagy arra támaszkodó döntéshozatalból az olvasó által elszenvedett esetleges veszteségért semmilyen közvetlen vagy közvetett jogi felelősség nem terhel bennünket. A befektetés kockázattal jár. Felhívjuk a figyelmét, hogy a befektetésének értéke emelkedhet és csökkenhet is, s hogy az ok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. A dokumentumban foglalt információk másolása, sokszorosítása, terjesztése előzetes engedély nélkül tilos. Ezen nyilatkozattal kapcsolatban a holland jogszabályok az irányadók. A mögöttes befektetési ok az és az ING International (SICAV) Luxemburgban létrehozott részjai. Az ING (L) és az ING International SICAV a luxemburgi Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) által szabályosan engedélyezett jogi személy. A befektetési okra vonatkozó részletesebb tájékoztatás érdekében olvassa el az ok Tájékoztatóját és vonatkozó mellékleteit. Az e dokumentumban említett befektetési ról, a termék jellemzőiről, költségeiről, és a kockázatokról szóló összes szükséges tájékoztatást az Egyszerűsített Tájékoztatóban tesszük közzé. Ne vállaljon szükségtelen kockázatot! Kérjük, olvassa el az Egyszerűsített Tájékoztatót. Az pal kapcsolatos Tájékoztatót és Egyszerűsített Tájékoztatót a következő weblapon találhatják meg: E dokumentumban foglaltak nem minősülnek ajánlattételnek, különösen nem a tájékoztató ján történő értékpapírbefektetésre vagy eladásra vonatkozó felhívásnak olyan országokban, ahol ezt az érintett hatóságok nem engedélyezték, és ezen országokban tilos e dokumentum tartalmát e célokra felhasználni. E dokumentum információi nem tekinthetők sem egyedi befektetési, sem pénzügyi, sem jogi tanácsnak. E dokumentum megfelelő gondossággal készült. E dokumentumban közölt információiból semmilyen követelés nem érvényesíthető. Konkrét tanács érdekében, kérjük forduljon befektetési tanácsadójához. ING INVESTENT ANAGEENT

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele A Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközok 214. május 31. Forint ú biztosítások Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év Indulástól indulás időpontja Likviditás

Részletesebben

Euró alapú garantált biztosítások

Euró alapú garantált biztosítások Eszközok havi hírlevele 2011. november 30. Euró ú garantált biztosítások Az euró ú garantált biztosításokhoz tartozó eszközok árfolyama és visszatekintő hozamai Eszközok Árfolyam ( ) 3 hó 6 hó 1 év 2 év

Részletesebben

Euró alapú garantált biztosítások

Euró alapú garantált biztosítások Eszközok havi hírlevele 2011. augusztus 31. Euró ú garantált biztosítások Az euró ú garantált biztosításokhoz tartozó eszközok árfolyama és visszatekintő hozamai Eszközok Árfolyam ( ) 3 hó 6 hó 1 év 2

Részletesebben

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele A Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközok ING BIZTOSÍTÓ ZRT. 213. június 29. Forint ú biztosítások Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Tájékoztatjuk,

Részletesebben

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele A Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközok ING BIZTOSÍTÓ ZRT. 212. október 31. Forint ú biztosítások Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Tájékoztatjuk,

Részletesebben

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközok ING BIZTOSÍTÓ ZRT. 213. április 3. Forint ú biztosítások Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Tájékoztatjuk,

Részletesebben

Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év

Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Eszközalapok havi hírlevele 2014. szeptember 30. Galaxis A Galaxis eszközalapok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközalapok Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Indulástól indulás időpontja

Részletesebben

Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év

Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Eszközalapok havi hírlevele 2014. december 31. Galaxis A Galaxis eszközalapok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközalapok Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Indulástól indulás időpontja

Részletesebben

Euró alapú garantált biztosítások

Euró alapú garantált biztosítások Eszközalapok havi hírlevele 2014. november 29. Euró alapú garantált biztosítások Az euró alapú garantált biztosításokhoz tartozó eszközalapok árfolyama és visszatekintő hozamai Eszközalapok Árfolyam (

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele A Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama 211. augusztus 31. Forint ú biztosítások Eszközok Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Indulás tól indulás időpontja

Részletesebben

Euró alapú garantált biztosítások

Euró alapú garantált biztosítások Eszközalapok havi hírlevele 2014. december 31. Euró alapú garantált biztosítások Az euró alapú garantált biztosításokhoz tartozó eszközalapok árfolyama és visszatekintő hozamai Eszközalapok Árfolyam (

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele A jelű Érvényesség: 2016.11.30. Az A jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 010 jelű Galaxis, 011 jelű Perpetuum és 718 jelű Visio befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele A jelű Érvényesség: 2016.02.29. Az A jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 010 jelű Galaxis és 011 jelű Perpetuum befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz és

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele A jelű Érvényesség: 2015.06.30. Az A jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 010 jelű Galaxis és 011 jelű Perpetuum befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz és

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele B jelű Érvényesség: 2015.09.30. A B jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 128 és a 728 jelű Vista befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz kapcsolódó eszközalapokról.

Részletesebben

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről 2016.07.29 Smart Child Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Smart Senior Befektetési egységekhez kötött

Részletesebben

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről 2017.03.31 Aqua Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Terra Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele A jelű Érvényesség: 2016.09.30. Az A jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 010 jelű Galaxis, 011 jelű Perpetuum és 718 jelű Visio befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz

Részletesebben

Összefoglaló információ az eszközalapokról

Összefoglaló információ az eszközalapokról Eszközalapok havi hírlevele A típusú Érvényesség: 2015.05.29. Az A típusú eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 010 jelű Galaxis és 011 jelű Perpetuum befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Az eszközalap befektetéseinek jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége: amerikai dollárban jegyzett pénzpiaci eszközök.

Az eszközalap befektetéseinek jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége: amerikai dollárban jegyzett pénzpiaci eszközök. ABERDEEN LIQUIDITY FUND (LUX) US DOLLAR PÉNZPIACI ESZKÖZALAP (USD) Érvényes: 2019. augusztus 9-től Az eszközalap kizárólag az Aberdeen Standard Liquidity Fund (Lux) US Dollar Fund befektetési jegyeit tartalmazza,

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 7 625 768 268 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele B jelű Érvényesség: 2016.12.30. A B jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 128 és a 728 jelű Vista befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz kapcsolódó eszközalapokról.

Részletesebben

Euró alapú biztosítások

Euró alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele ING BIZTOSÍTÓ ZRT. 2011. november 30. Euró ú biztosítások Az euró ú biztosításokhoz tartozó eszközok árfolyama és visszatekintő hozamai Eszközok Árfolyam ( ) 3 hó hó 1 év 2 év Tájékoztatjuk,

Részletesebben

K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK

K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK K&H TŐKEVÉDETT PÉNZPIACI ESZKÖZALAP Az eszközalap kockázatviselő kategória szerinti besorolása: védekező A tőkevédett pénzpiaci eszközalap

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele B jelű Érvényesség: 2016.10.28. A B jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 128 és a 728 jelű Vista befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz kapcsolódó eszközalapokról.

Részletesebben

Alacsony Közepes Magas Devizakockázat Alacsony Közepes Magas Piaci kockázat > 75% 75% és 25% < 25% (HUF) között

Alacsony Közepes Magas Devizakockázat Alacsony Közepes Magas Piaci kockázat > 75% 75% és 25% < 25% (HUF) között ING BIZTOSÍTÓ ZRT. ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ az Élet Plusz és Csemete biztosításhoz kapcsolódó eszközalapok célkitûzéseirôl, befektetési politikájáról és az alkalmazott költségekrôl Az eszközalapok befektetési

Részletesebben

Forintban Denominált Modell Portfoliók Átmeneti portfolió 45% 10% Átmeneti portfolió 45% Pénzpiaci Kötvény Abszolút hozamú A befektetési stratégia célja: A tőke reálértékének megőrzése és egy stabil kamatjövedelem

Részletesebben

Ingatlan Alap Figyelő

Ingatlan Alap Figyelő Ingatlan Alap Figyelő OTP Ingatlan Befektetési Alapok Portfoliójelentés október Tartalom OTP Ingatlan Befektetési Alapok OTP Ingatlanbefektetési Alap OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap OTP Ingatlanvilág

Részletesebben

Ingatlan Alap Figyelő

Ingatlan Alap Figyelő Ingatlan Alap Figyelő OTP Ingatlan Befektetési Alapok Portfoliójelentés december Tartalom OTP Ingatlan Befektetési Alapok OTP Ingatlanbefektetési Alap OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap OTP Ingatlanvilág

Részletesebben

Optimax Céldátum Vegyes eszközalap Befektetési politika Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz

Optimax Céldátum Vegyes eszközalap Befektetési politika Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz 2/a sz. melléklet Eszközalapok összetétele és befektetési politika Optimax Céldátum Vegyes eszközalap politika eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz Az Optimax Céldátum Vegyes eszközalap

Részletesebben

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele A Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama 211. szeptember 3. Forint ú biztosítások Eszközok Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Indulás tól indulás időpontja

Részletesebben

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről 2016.01.29 Smart Child Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Smart Senior Befektetési egységekhez kötött

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele D jelű Érvényesség: 2015.06.30. Az D jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk 017, 047, 077 és 93A jelű, 027 és 727 jelű Euro Alap, 037 jelű Kronosz, 087 jelű Kairosz, 737

Részletesebben

Gránit Bank Betét Alap

Gránit Bank Betét Alap Gránit Bank Betét Alap Indulás dátuma: 2011.december 08. HU0000711106 1,- HUF 30. napján: 233 678 406 HUF 30. napján: 1,027663 HUF Alapkezelési díj: 0,00 % PSZÁF engedély száma: KE-III/50115/2011. Likviditási

Részletesebben

Honics István CFA befektetési igazgató

Honics István CFA befektetési igazgató OTP Paletta Az alap neve: OTP Paletta Fajtája, típusa: Nyíltvégű, nyilvános, vegyes alap Az alap indulása: 1997. november 17. : 7+RDX+Titan20+CETOP20 Az OTP Paletta egy kötvényekből, kincstárjegyekből

Részletesebben

Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év

Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Eszközalapok havi hírlevele 2014. december 31. Vista A Vista eszközalapok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközalapok Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Indulástól indulás időpontja Euró

Részletesebben

Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP FŐBB ADATAI AZ ALAP ÁRFOLYAMA ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉKE

Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP FŐBB ADATAI AZ ALAP ÁRFOLYAMA ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉKE Havi jelentés CIB Hozamvédett Betét Alap 218.6.3. PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba

Részletesebben

ING BIZTOSÍTÓ ZRT. A választható eszközalapok típusai

ING BIZTOSÍTÓ ZRT. A választható eszközalapok típusai ING BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP-TÁJÉKOZTATÓ a 011 jelû befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz kapcsolódó eszközalapok célkitûzéseirôl, befektetési politikájáról és az eszközalapokkal kapcsolatos

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele D jelű Érvényesség: 2016.10.29. Az D jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk 017, 047, 077 és 93A jelű, 027 és 727 jelű Euro Alap, 037 jelű Kronosz, 087 jelű Kairosz, 737

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele D jelű Érvényesség: 2017.10.31. Az D jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk 017, 047, 077 és 93A jelű, 027 és 727 jelű Euro Alap, 037 jelű Kronosz, 087 jelű Kairosz, 737

Részletesebben

3 hónap 6 hónap 1 év 5 év 10 év ,05% 0,13% 0,34% 1,04% 3,67% 0,29% 0,35% 0,81%

3 hónap 6 hónap 1 év 5 év 10 év ,05% 0,13% 0,34% 1,04% 3,67% 0,29% 0,35% 0,81% Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba fektet.

Részletesebben

Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP FŐBB ADATAI AZ ALAP ÁRFOLYAMA ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉKE

Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP FŐBB ADATAI AZ ALAP ÁRFOLYAMA ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉKE Havi jelentés CIB Hozamvédett Betét Alap. PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba fektet.

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele D jelű Érvényesség: 2017.03.31. Az D jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk 017, 047, 077 és 93A jelű, 027 és 727 jelű Euro Alap, 037 jelű Kronosz, 087 jelű Kairosz, 737

Részletesebben

1, Nettó eszközérték

1, Nettó eszközérték Havi jelentés 218.1.31. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele C jelű Érvényesség: 2016.12.31. A C jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 007 jelű Univerzál, 008 jelű Élet Plusz, 009 jelű Csemete, 707 jelű Bónusz és 717 jelű Hollandus

Részletesebben

Budapest Kötvény Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest Kötvény Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest Kötvény Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Rövid neve Elnevezés angolul Rövid név angolul Budapest Kötvény Alap Budapest Bond Investment Fund Budapest Bond Investment Fund Harmonizáció ÁÉKBV

Részletesebben

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP (EUR) BEFEKTETÉSI POLITIKÁJA

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP (EUR) BEFEKTETÉSI POLITIKÁJA AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP (EUR) Érvényes: 2018. december 20-tól Az eszközalap kizárólag az Aegon Közép-Európai Részvény Befektetési Alap befektetési jegyeit tartalmazza, ezen kívül az eszközalapban

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2018. március 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL 2014. október HANSAINVEST Hanseatische Investment Gmbh alapjai 2014. október Forrás: hansainvest.de HANSAinternational

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejû

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2017. december 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2017. november 30. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2013 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2017. október 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2018. január 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

Budapest Pénzpiaci Tőkevédett Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest Pénzpiaci Tőkevédett Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest Pénzpiaci Tőkevédett Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Budapest Money Market Capital Protected Investment Fund Budapest Pénzpiaci Alap Budapest

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele D jelű Érvényesség: 2016.08.31. Az D jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk 017, 047, 077 és 93A jelű, 027 és 727 jelű Euro Alap, 037 jelű Kronosz, 087 jelű Kairosz, 737

Részletesebben

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ az Univerzál, Bónusz és Hollandus eszközalapok célkitûzésérôl és befektetési politikájáról és az alkalmazott költségekrôl

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ az Univerzál, Bónusz és Hollandus eszközalapok célkitûzésérôl és befektetési politikájáról és az alkalmazott költségekrôl ING BIZTOSÍTÓ ZRT. ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ az Univerzál, Bónusz és Hollandus eszközalapok célkitûzésérôl és befektetési politikájáról és az alkalmazott költségekrôl A választható eszközalapok két fô csoportra

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2018. február 28. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

A jelű Eszközalap-tájékoztató

A jelű Eszközalap-tájékoztató A jelű Eszközalap-tájékoztató Az A jelű Eszközalap-tájékoztató (a továbbiakban: Eszközalap-tájékoztató) az NN Biztosító Zrt. befektetési egységekhez kötött egyes, a jelen Tájékoztatóban megadott életbiztosításaihoz

Részletesebben

EHO-MENTES BEFEKTETÉS! Pioneer Magyar Pénzpiaci Alap. Pioneer Magyar Állampapír Befektetések

EHO-MENTES BEFEKTETÉS! Pioneer Magyar Pénzpiaci Alap. Pioneer Magyar Állampapír Befektetések EHO-MENTES BEFEKTETÉS! Pioneer Magyar Pénzpiaci Alap Pioneer Magyar Állampapír Befektetések Olyan befektetést keres, amely alacsony kockázatvállalás mellett, a normál 1 lekötött betétekkel versenyképes

Részletesebben

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde CVK3 Alapok Alapja Befektetési Alap I. Féléves jelentés

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde CVK3 Alapok Alapja Befektetési Alap I. Féléves jelentés Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde CVK3 Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés (Időszak: 2016.03.04-2016.06.30.) I. Vagyonkimutatás indulás: 03.04.. Vége: 2016.06.30. Instrumentum Érték

Részletesebben

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap kereskedelmi kommunikáció 2014. november 2 háttér, piaci trendek 1Q12 2Q12 3Q12 4Q12 1Q13 2Q13 3Q13 4Q13 1Q14 2Q14 3Q14 4Q14 1Q15 2Q15 3Q15 4Q15

Részletesebben

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde CVK2 Alapok Alapja Befektetési Alap I. Féléves jelentés

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde CVK2 Alapok Alapja Befektetési Alap I. Féléves jelentés Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde CVK2 Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés (Időszak: 2016.03.04-2016.06.30.) I. Vagyonkimutatás indulás: 03.04.. Vége: 2016.06.30. Instrumentum Érték

Részletesebben

Befektetési politika kivonat

Befektetési politika kivonat Befektetési politika kivonat A PÉNZTÁRI BEFEKTETÉSEK IRÁNYELVEI A Pénztár elsődleges célja a befektetett vagyon biztonságos gyarapítása. A Pénztár lehetővé teszi tagjai számára, hogy megtakarításukat koruk,

Részletesebben

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: március 16-tól

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: március 16-tól Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet Érvényes: 2015. március 16-tól Fedezettségi követelmények standard instrumentumok esetén Hitel illetve fedezet devizaneme

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2016. január 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL VALÓDI LEHETŐSÉGEK AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe,

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele C jelű Érvényesség: 2016.07.30. A C jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 007 jelű Univerzál, 008 jelű Élet Plusz, 009 jelű Csemete, 707 jelű Bónusz és 717 jelű Hollandus

Részletesebben

GE Money Franklin Templeton Selections Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013

GE Money Franklin Templeton Selections Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 GE Money Franklin Templeton Selections Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul GE Money Franklin Templeton Selections Fund of Funds GE Money FTS Alapok

Részletesebben

1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái. Érvényes: november 8-tól

1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái. Érvényes: november 8-tól 1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái Érvényes: 2016. november 8-tól TARTALOMJEGYZÉK Forintos eszközalapok befektetési politikája A Balaton Likviditási forint eszközalap

Részletesebben

Dialóg EURÓ Származtatott Deviza Alap

Dialóg EURÓ Származtatott Deviza Alap Dialóg EURÓ Származtatott Deviza Alap 100% EURIBOR 6 hónap index HU0000708714 Indulás: 2010.05.05. EUR 244 723 EUR 0,010568 EUR A DIALÓG Euró Származtatott Befektetési Alap célja, hogy a befektetők az

Részletesebben

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Global Befektetési Alap I. Féléves jelentés

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Global Befektetési Alap I. Féléves jelentés Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Global Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés (Időszak: 2016.02.17-2016.06.30.) I. Vagyonkimutatás indulás: 02.17 Vége: 2016.06.30. Instrumentum Érték HUF-ban Arány

Részletesebben

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: október 13-tól

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: október 13-tól Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet Érvényes: 2016. október 13-tól Fedezettségi követelmények standard instrumentumok esetén Hitel illetve fedezet devizaneme

Részletesebben

Biztosítási Eszközalapok brosúrája

Biztosítási Eszközalapok brosúrája Biztosítási Eszközalapok brosúrája ESZKÖZALAP MEGNEVEZÉSE: NOVIS Rövid futamidejű Magyar Kötvény Eszközalap Jelen Biztosítási Eszközalapok brosúrája 2018. január 1- től érvényes. Milyen eszközalapról van

Részletesebben

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: március 30-tól

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: március 30-tól Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet Érvényes: 2017. március 30-tól Fedezettségi követelmények standard instrumentumok esetén Hitel illetve fedezet devizaneme

Részletesebben

Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS augusztus

Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS augusztus Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap 2012. augusztus Könyvvizsgáló: HKH Consulting Kft. Kibocsátás időpontja: 2008.05.19 Nyilvántartásba vételi szám: 1111-278 ISIN kód:

Részletesebben

Eszközalapok havi hírlevele

Eszközalapok havi hírlevele Eszközalapok havi hírlevele C jelű Érvényesség: 2015.09.30. A C jelű eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 007 jelű Univerzál, 008 jelű Élet Plusz, 009 jelű Csemete, 707 jelű Bónusz és 717 jelű Hollandus

Részletesebben

Access Global Aggressive Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS 2012 Március

Access Global Aggressive Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS 2012 Március Access Global Aggressive Nyíltvégű Befektetési Alap 2012 Március Könyvvizsgáló: ABN Könyvvizsgáló Kft.. Kibocsátás időpontja: 2001.02.06 Nyilvántartásba vételi szám: 1111-110 ISIN kód: HU0000701933 Az

Részletesebben

a K&H állampapír alap "I" sorozat havi jelentése

a K&H állampapír alap I sorozat havi jelentése 215.12.1 215.12.22 216.1.12 216.2.2 216.2.23 216.3.15 216.4.5 216.4.26 216.5.17 216.6.7 216.6.28 216.7.19 216.8.9 216.8.3 216.9.2 216.1.11 216.11.1 216.11.22 a K&H állampapír alap "I" sorozat havi jelentése

Részletesebben

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: május 2-től

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: május 2-től Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet Érvényes: 2018. május 2-től Fedezettségi követelmények standard instrumentumok esetén Hitel illetve fedezet devizaneme

Részletesebben

Választható eszközalapok bemutatása

Választható eszközalapok bemutatása 6. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok bemutatása az Életprogramok - Euró szerződésekhez Érvényes: 2015. december 15-től visszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános

Részletesebben

Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS Február

Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS Február Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap Könyvvizsgáló: HKH Consulting Kft. Kibocsátás időpontja: 2008.05.19 Nyilvántartásba vételi szám: 1111-278 ISIN kód: HU0000706437 Az

Részletesebben

Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest 2015

Részletesebben

Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Rövid neve Elnevezés angolul Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2017 Január hónapra 2017. január 31. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára 2019 Január hónapra 2019. január 31. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL VALÓDI LEHETŐSÉGEK AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban

Részletesebben

Eszközalap-tájékoztató

Eszközalap-tájékoztató Eszközalap-tájékoztató az ING Biztosító Zrt. befektetési egységekhez kötött euró alapú, 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz kapcsolódó eszközalapok célkitűzéseiről,

Részletesebben

A biztosítási termék bemutatása

A biztosítási termék bemutatása ING BIZTOSÍTÓ ZRT. A 737 JELÛ WURO PERSPEKTÍVA EGYSZERI DÍJAS, GARANTÁLT, BEFEKTETÉSHEZ KÖTÖTT BIZTOSÍTÁS SZABÁLYZATA Az ING Biztosító Zrt. (a továbbiakban: biztosító) 737 jelû Auro Perspektíva terméke

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2014.

FÉLÉVES JELENTÉS 2014. FÉLÉVES JELENTÉS 2014. REÁLSZISZTÉMA MARCO POLO NEMZETKÖZI RÉSZVÉNY SZÁRMAZTATOTT ALAP Féléves jelentés a 2014 év I. félévéről ALAPADATOK Alap neve: Reálszisztéma-Marco Polo Nemzetközi Részvény Származtatott

Részletesebben