Munkavédelmi képviselő. választási szabályzat. a Kodolányi János Főiskolán

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Munkavédelmi képviselő. választási szabályzat. a Kodolányi János Főiskolán"

Átírás

1 Munkavédelmi képviselő választási szabályzat a Kodolányi János Főiskolán Székesfehérvár, 2016

2 Bevezető A munkavédelmi választással kapcsolatos tudnivalók, a munkavédelemről szóló évi XCII. törvényben és a Munka törvénykönyvében kerültek rögzítésre. Munkavédelmi képviselő választást kell tartani, minden munkáltatónál, ahol a munkavállalók létszáma legalább 20 fő. Feladatok a választási bizottság felállításáig 1. A választás kezdeményezése A munkavállalóknak minden munkáltatónál jogukban áll, hogy az egészséget nem veszélyeztető és biztonsági munkavégzéssel összefüggő jogaik és érdekeik képviseletére, maguk közül munkavédelmi képviselőt válasszanak. A jogot a választásra a törvény biztosítja. Amennyiben nincs üzemi tanács vagy képviselettel rendelkező szakszervezet a munkáltató kötelessége a választás lebonyolítása. 2. Munkavállalók felkérése a választási bizottságba A választási bizottságba olyan munkavállalók kérhetők fel, akik az adott területen választásra jogosultak. A választási bizottság létszáma legalább 3 fő. Választási bizottságot kell alakítani, legkésőbb nyolc héttel [Mt. 240 (1)] a választások előtt, majd meg kell tartani az alakuló ülést. Amennyiben a munkáltató hívja fel a figyelmet a munkavédelmi képviselő választásának kötelezettségére, a választási bizottság létrehozása akkor is a munkavállalók feladata. A választási bizottság munkájában nem vehet részt a munkáltató, illetve annak képviselője, és a bizottság munkáját nem is befolyásolhatja. A választási bizottság megbízatásának időtartama a választás lezárásáig szól. A választási bizottság feladatai 1. A választási bizottság első ülésén elnököt választ a tagjai közül. A választást kezdeményezők feladata, hogy a választási bizottság első ülését összehívja és az elnök megválasztását levezesse. Ezután a bizottság meghatározza az ügyrendjét.

3 2. A választási bizottság a munkáltatótól megkéri a munkavállalók adatait, és azok alapján elkészíti a választók és választhatók jegyzékét. A választók és választhatók jegyzékét közzé kell tenni a választást megelőzően legalább 50 nappal. A szükséges adatokat a választási bizottság kérésére öt munkanapon belül a munkáltató adja meg. 3. A választási bizottság meghatározza a választás napját, és időtartamát. Ezt előzetesen egyezteti a munkáltatóval. 4. Meghatározza a jelöltállítás határidejét. 5. Előkészíti a választáshoz szükséges dokumentumokat.(lásd mellékletek) 6. Gondoskodik a jelölés és választás törvényes rendjének megőrzéséről. Jelöltállítás 1. A választási bizottság tájékoztatja a választókat a jelöltállítás szabályairól, módjáról és határidejéről. 2. Biztosítja a jelöléshez szükséges formanyomtatványokat, nyilatkozatokat. 3. Fogadja a beérkező jelöléseket és ellenőrzi szabályosságukat, megvizsgálja az összeférhetőségüket és felveszi a jelölteket a jelölőlistára. A jelöltállítási határidő lejártát követően a jelölőlistát elkészíti és közzéteszi. Szavazás előkészítés, lebonyolítás 1. Gondoskodik minden helyszínen a szavazóhelyekről és a titkos szavazás technikai feltételeiről. 2. Felkéri a szavazatszámláló bizottság tagjait. Gondoskodik arról, hogy megismerjék feladataikat. 3. Elkészíti a szavazólapokat. 4. Megállapítja a szavazatszámlálás szabályait. 5. A szavazás befejezése után összeszámolja a szavazatokat, megállapítja az eredményt és elkészíti a jegyzőkönyvet. Választás lezárása 1. A jegyzőkönyv alapján közzéteszi a megválasztott képviselő nevét. 2. A választási jegyzőkönyvet megküldi a munkáltatónak. 3. A választást követő tizenöt napon belül átadja a választási dokumentumokat a munkavédelmi képviselőnek.

4 A munkavédelmi képviselők választásának szabályai A munkavédelemről szóló törvény rendelkezései szerint a munkavédelmi képviselőket egyenlő, titkos és közvetlen szavazással kell megválasztani és megbízatásuk 5 évre szól. Munkavédelmi képviselővé választható az a személy, aki a munkáltatónál legalább hat hónap munkaviszonnyal rendelkezik. Nem választható munkavédelmi képviselőnek, aki munkáltatói jogot gyakorol, aki a munkáltató megbízásából lát el munkavédelemmel kapcsolatos feladatokat, aki a munkáltatónak, illetve a munkáltató vezetőjének közeli hozzátartozója és a választási bizottságnak a tagja. A jelöltállítás Jelölteket állíthat a munkavállalók tíz százaléka vagy legalább tíz fő. Ez a jelöltek melletti aláírásgyűjtéssel történik. A jelölteknek írásban kell nyilatkozniuk arról, hogy elfogadják a jelölést. A jelöléseket és a nyilatkozatokat a választási bizottsághoz kell eljuttatni a jelöltállítási határidőn belül. A jelöltállítási időszakot legkésőbb a választás napja előtt három héttel le kell zárni, ha a jelöltlista érvényes. A jelöltlista akkor érvényes, ha azon legalább egy jelölt neve szerepel. Szavazólap tartalmi elemei 1. Munkáltató megnevezése 2. Jelöltek neve ABC sorrendben 3. Tájékoztatás arról, hogy milyen módon jelezze a szavazó, hogy melyik jelöltre kíván szavazni.

5 Megválasztott munkavédelmi képviselő A jelöltek közül azt kell megválasztott képviselőnek tekinteni, aki az érvényes szavazatok közül a legtöbbet kapta és legalább a szavazatok 30 %-át megszerezte. Azok a jelöltek, akik nem kerültek megválasztásra, de megszerezték a szavazatok legalább 20 %-át pótképviselők lesznek. Érvényes választás A választás akkor érvényes, ha a jogosultak több mint a fele részt vett a szavazáson. Az összlétszámba nem kell beleszámítani azokat, akik ugyan jogosultak a választásra, de választás időpontjában: keresőképtelen betegek szülési szabadságon vannak A részvételi arány kiszámítása: A részvétel százalékban= a résztvevők száma a részvételre jogosultak száma a tartósan távollévő nem szavazók száma X 100 Az érvénytelen szavazást meg kell ismételni. Érvénytelenség miatt megismételt választás Érvénytelenség esetén a megismételt választást harminc napon túl, de kilencen napon belül kell megtartani. A jelöltlista és a szavazólap változatlan marad. A megismételt választás akkor érvényes, ha jogosultak több mint egyharmada részt vesz a szavazáson. A munkavédelmi képviselő megválasztásához ebben az esetben is legalább harminc százalékos támogatottság szükséges.

6 Megismételt választás esetén a megválasztott képviselő mandátuma két évre szól. Ha a megismételt választás érvénytelen, újabb választást egy év múlva kell tartani. Eredményes választás A választás akkor eredményes, ha a minimálisan szükséges 30 %-os támogatottságot megkapta valamelyik jelölt. Eredménytelen választás esetén új választást kell tartani. Az új választást 30 napon belül kell megrendezni, 15 napig még új jelöltek állítására is van lehetőség. Szavazatszámláló Bizottság A szavazatszámláló bizottság tagjainak személye megegyezik a választási bizottság elnökével és tagjaival. A szavazóhelyiségek megnyitása előtt áttekintik a szavazásra jogosultak listáját és megszámolják a szavazólapokat, erről jegyzőkönyvet vesznek fel. A választási bizottság tagjának és az első szavazónak a jelenlétében lezárás előtt ellenőrzik és hitelesítik a szavazóurnát. A szavazás ideje alatt a szavazatszámláló bizottság a felelős azért, hogy a szavazás a törvényben előírt szabályoknak megfelelően történjen. A választásra jogosultak lista alapján ellenőrzi a jogosultságot és megállapítja a személyazonosságot. Kiadja a szavazólapot. Igény esetén tájékoztat a szavazás módjáról. Biztosítja, hogy a szavazás során egyszerre csak egy személy tartózkodjon a szavazóhelyiségben. A szavazást akkor zárja le a szavazatszámláló bizottság, ha a meghirdetett zárási időpont elérkezett és a választási bizottság nem hosszabbította meg a szavazási időt. A szavazás lezárása után a szavazatszámláló bizottság, mely egyben a választási bizottság is a lezárt urnát, a jogosultak listáját, és a megmaradt szavazólapokat egy helyiségben helyezi el. Szavazatszámlálás A szavazatok összeszámlálása és a választás eredményének megállapítása választási bizottság feladata. A szavazóurnákat csak a választás lezárása után, egy helyen és időben lehet felbontani. A szavazatszámlálás eredményét a jegyzőkönyvben tételesen rögzíteni kell.

7 Jegyzőkönyv tartalma A választási bizottság által elkészítendő jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell: a szavazóurnák felbontásának körülményeit, hol mikor, kiknek a jelenlétében történt a választás helyét és időpontját a szavazásra jogosultak számát a szavazáson résztvevők számát az összes leadott szavazólap számát az érvényes szavazólapok számát az érvénytelen szavazólapok számát az egyes jelöltekre leadott érvényes szavazatok számát a megválasztott munkavédelmi képviselő, pótképviselő nevét a választással összefüggő esetleges vitás ügyet, illetve az ezzel kapcsolatos döntést. A jegyzőkönyvet a választási bizottság tagjai aláírásukkal hitelesítik. A jegyzőkönyvet 4 példányban kell elkészíteni. A jegyzőkönyvet a képviselőnek meg kell őriznie a következő választásig. A választási jegyzőkönyvet közzé kell tenni. Székesfehérvár, december 21. Dr. h. c. Szabó Péter PhD rektor

8 MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA 1. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Munkatársak! Tájékoztatom Önöket, hogy a módosított Munkavédelmi törvény rendelkezése alapján a Kodolányi János Főiskolán munkavédelmi képviselő választására kerül sor. Munkáltatóként javaslom, hogy a Kodolányi János Főiskolán.. fő munkavédelmi képviselő kerüljön megválasztásra. A választásra előreláthatólag lebonyolítására választási bizottságot hozunk létre. kerül sor. A választás előkészítésére és Székesfehérvár,.. Dr. h. c. Szabó Péter PhD rektor

9 2. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG LÉTREHOZÁSÁRÓL A munkavállalók javaslatai alapján a munkáltató a következő személyeket kérte fel a választási bizottság tagjainak: Kérjük, hogy amennyiben a bizottság összetételével vagy egyes tagjaival kapcsolatban kifogással kíván élni, azt legkésőbb írásban nyújtsa be A Rektori Kabinet titkárságán. Székesfehérvár, Dr. h. c. Szabó Péter PhD rektor

10 3. számú melléklet Javaslat a választási bizottság első ülésének napirendjére 1. A választási bizottság elnökének megválasztása A választási bizottság tagjai megválasztják az elnököt. A választás nyílt szavazással történik. Az érvényességhez kétharmados részvétel, a megválasztáshoz egyszerű szótöbbség legyen elegendő. 2. A választás forgatókönyvének megbeszélése A választási feladatok számbavétele és ütemezése a felelősök megnevezésével. A választási bizottság tagjai végzik a szavazatszedést és szavazatszámlálást.

11 4. számú melléklet MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS TÁJÉKOZTATÓ A VÁLASZTÁS SZABÁLYAIRÓL A munkavédelemről szóló törvény és a Munka törvénykönyve rendelkezéseire figyelemmel, a munkavédelmi képviselő megválasztására a Kodolányi János Főiskola székhelyén és telephelyein dolgozó munkavállalók jogosultak. Ki válaszható munkavédelmi képviselőnek? Minden olyan, az adott területen dolgozó munkavállaló, aki: legalább hat hónap munkaviszonnyal rendelkezik a Kodolányi János Főiskolával; nem gyakorol munkáltatói jogot, illetve nem lát el a munkáltató megbízásából munkavédelemmel kapcsolatos feladatokat; nem közeli hozzátartozója a munkáltató vezetőjének; nem tagja a választási bizottságnak; cselekvőképes (betöltötte a 18. életévét) A választásra jogosultak és a válaszhatók listája megtekinthető a Kodolányi János Főiskola honlapján közzétételre kerül. A választás titkos. Székesfehérvár,. A választásra kerül sor. VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

12 5. számú melléklet MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS TÁJÉKOZTATÓ A JELÖLTÁLLÍTÁS SZABÁLYAIRÓL Ki állíthat jelöltet? A munkavállalók aláírások gyűjtésével. (Az érvényes jelöltállításhoz a munkavállalók tíz százalékának, vagy legalább tíz főnek a támogató aláírása szükséges.) A munkavállalók több jelölt állítására jogosultak. Ki jelölhető munkavédelmi képviselőnek? aki szerepel a választhatók listáján; aki vállalja a jelölést. (erről írásban kell nyilatkoznia.) Hogyan lehet jelöltet állítani? A jelöltek állítása írásban, a választási bizottság által kiadott formanyomtatványokon történik. A választási bizottságnál a következő formanyomtatványok állnak rendelkezésre: Aláírásgyűjtő ív a munkavállalók jelöltállításához; Nyomtatvány a jelölt elfogadó nyilatkozatáról. Jelölteket.-ig lehet állítani. VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

13 6. számú melléklet Aláírásgyűjtő ív munkavállalói jelöltállításhoz A választási bizottság a törvény alapján megállapította, hogy az érvényes jelöltállításhoz. támogató aláírás szükséges. Alulírottak támogatjuk, hogy képviselő választáson, jelöltként a jelöltlistára felkerüljön. munkatársunk a..-i munkavédelmi Aláírások: Név Szig. szám

14 7. számú melléklet NYILATKOZAT Alulírott elfogadom, hogy a..-i munkavédelmi képviselő választáson a. a munkatársaim jelölésével képviselőjelöltként a területén jelöltlistára felvegyenek. Tudomásom szerint jelölésemnek nincs törvényi akadálya.* Székesfehérvár, aláírás * Nem választható munkavédelmi képviselőnek, aki nem rendelkezik legalább hat hónap munkaviszonnyal a munkáltatónál, aki munkáltatói jogot gyakorol, vagy a munkáltató megbízásából munkavédelmi feladatokat lát el, aki a munkáltató vezetőjének közeli hozzátartozója és aki a választási bizottság tagja.

15 8. számú melléklet Jelöltlista A Kodolányi János Főiskola a.-én sorra kerülő munkavédelmi képviselő választás jelöltállítási időszaka.- én lezárult. A következő érvényes jelölések érkeztek: Jelöltek neve: A szavazásra.-én órától. óráig kerül sor a.alatt. A választás érvényességéhez az szükséges, hogy a választásra jogosultak több mint fele részt vegyen a szavazáson. VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

16 9. számú melléklet Tájékoztató a szavazásról 1. A választás titkos, ezért a számú irodában kell leadni szavazatát. 2. Szavazni csak személyesen lehet, a személyazonosság igazolása mellett. 3. Szavazni csak a szavazatszámláló bizottság által adott szavazólapon lehet. 4. Érvényesen szavazni csak a szavazólapon szereplő jelöltekre lehet. 5. A szavazólapon a választani kívánt személy nevét egyértelműen kell megjelölni. 6. A teljes szavazólap érvénytelen: ha nem a szavazatszámláló bizottság által adott szavazólapon adták le ha a szavazólapon egynél több nevet jelöltek meg. Érvénytelen a szavazat: ha nem lehet megállapítani, hogy a szavazatot kire adták le, ha új nevet írtak szavazólapra. 7. Szavazni a név mellett található négyzetbe elhelyezett X-szel kell. VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

17 10. számú melléklet Szavazólap minta a munkavédelmi képviselő választásra SZAVAZÓLAP Munkavédelmi képviselőnek javaslom: Jelölt neve:. Jelölt neve:. Jelölt neve:. Kérjük, hogy akire szavazni kíván, annak neve mellett elhelyezett négyzetbe tegyen egy X jelet.

Módszertani anyagok és formanyomtatványok a választási bizottság munkájához

Módszertani anyagok és formanyomtatványok a választási bizottság munkájához Módszertani anyagok és formanyomtatványok a választási bizottság munkájához A mellékelt dokumentum mintáknál abból a feltételezésből indultunk ki, hogy a munkáltatónál 2012 telén választottak munkavédelmi

Részletesebben

MEGHÍVÓ ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS

MEGHÍVÓ ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS 1. sz. melléklet MEGHÍVÓ Tisztelt Munkatársak! A 2004. novemberében választott üzemi tanács megbízatása rövidesen lejár. A három év alatt végzett munkánkról számot kívánunk adni

Részletesebben

Módszertani anyagok és formanyomtatványok a választási bizottság munkájához a közalkalmazotti tanácsi választásokon

Módszertani anyagok és formanyomtatványok a választási bizottság munkájához a közalkalmazotti tanácsi választásokon Módszertani anyagok és formanyomtatványok a választási bizottság munkájához a közalkalmazotti tanácsi választásokon 1. sz. melléklet Meghívó 2. sz. melléklet Tájékoztató a választási bizottság létrehozásáról

Részletesebben

Ü Z E M I T A N Á C S é s M U N K A V É D E L M I K É P V I S E L Ő K 1 V Á L A S Z T Á S A!

Ü Z E M I T A N Á C S é s M U N K A V É D E L M I K É P V I S E L Ő K 1 V Á L A S Z T Á S A! 1. sz. Melléklet A Választási Bizottság hirdetménye Ü Z E M I T A N Á C S é s M U N K A V É D E L M I K É P V I S E L Ő K 1 V Á L A S Z T Á S A! A... üzemi tanácsának és munkavédelmi képviselők megválasztására

Részletesebben

ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS MEGHÍVÓ

ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS MEGHÍVÓ ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS MEGHÍVÓ Tisztelt Munkatársak! A 2010. novemberében választott üzemi tanács megbízatása rövidesen lejár. A három év alatt végzett munkánkról számot kívánunk adni választóinknak, ezért

Részletesebben

Függelék az Ajánláshoz. Munkavédelmi képviselők választásának szabályai

Függelék az Ajánláshoz. Munkavédelmi képviselők választásának szabályai Függelék az Ajánláshoz Munkavédelmi képviselők választásának szabályai Bevezető A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.) 2016. július 8-án hatályba lépett módosítása (az

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉS IRATMINTÁK

ÚTMUTATÓ ÉS IRATMINTÁK RAIL CARGO HUNGARIA ZRT. ÜZEMI TANÁCS és MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS 2014. ÚTMUTATÓ ÉS IRATMINTÁK Összeállította: Lektorálta: Szerkesztette: Horváth István Bodnár József Szeder Lászlóné KÜT irodavezető

Részletesebben

A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016.

A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016. A SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016. 1 BEVEZETÉS A Kodolányi János Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzítettek szerint, a Szenátusnak hivatalból tagjai a rektor mellett

Részletesebben

3. sz. Melléklet Tájékoztató a Választási Bizottság létrehozásáról. 4. sz. Melléklet Javaslat a Választási Bizottság első ülésének napirendjére

3. sz. Melléklet Tájékoztató a Választási Bizottság létrehozásáról. 4. sz. Melléklet Javaslat a Választási Bizottság első ülésének napirendjére SEGÉDLET az üzemi tanács és közalkalmazotti tanács választáshoz 1 (szükséges dokumentumok) 1. sz. Melléklet Választási Időrend 2. sz. Melléklet Meghívó 3. sz. Melléklet Tájékoztató a Választási Bizottság

Részletesebben

A munkavédelemről szóló törvény változásai

A munkavédelemről szóló törvény változásai A munkavédelemről szóló törvény változásai Munkavédelmi képviselő választása A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (továbbiakban: Mvt.) 2016. július 8. napjával hatályba lépett módosítása értelmében

Részletesebben

Bánya,- Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete. Útmutató a 2010 évi Üzemi Tanács választásokhoz

Bánya,- Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete. Útmutató a 2010 évi Üzemi Tanács választásokhoz Bánya,- Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete Útmutató a 2010 évi Üzemi Tanács választásokhoz Az üzemi tanács, üzemi megbízott (továbbiakban: ÜT) választásával kapcsolatos teendőket a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Hatály: 2017. II. 1 - A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN az 5/2015. (I. 15.) szenátusi határozat, a 2/2016. (I. 21.) szenátusi határozat, valamint

Részletesebben

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Budapest A tisztségviselők megválasztásának rendje 1. A választás általános szabályai (1.) A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének

Részletesebben

Az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek választási rendjéről szóló szabályzata. Hatályos március 19.

Az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek választási rendjéről szóló szabályzata. Hatályos március 19. Az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek választási rendjéről szóló szabályzata Hatályos 2013. március 19. napjától LEBONYOLÍTÁSI SZABÁLYZAT Az OTP Önkéntes Kiegészítő

Részletesebben

PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM

PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM 1 PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR DÉKÁNI UTASÍTÁS A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR Kari Tanácsának választási rendje A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2016. OKTÓBER 11. HATÁLYOS: VISSZAVONÁSIG DR.

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET. ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS szeptember 3-30-ig.

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET. ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS szeptember 3-30-ig. 1 VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS 2007. szeptember 3-30-ig. 2 ÜZEMI TANÁCS VÁLASZTÁS 2007. szeptember 3-30-ig. Az üzemi tanácsot, illetve üzemi megbízottat három évre

Részletesebben

YBL HÖK Választások. A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása

YBL HÖK Választások. A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása YBL HÖK Választások A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása A KHÖK küldöttgyűlési képviselőinek megválasztása 1. A választáson a Nemzeti Felsőoktatási

Részletesebben

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete Választási Szabályzata

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete Választási Szabályzata A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete Választási Szabályzata A szabályozási dokumentum alkalmazási területe: kiterjed a TUDOSZ minden szervezeti egységére, tisztségviselőjére, tagjára és munkatársára.

Részletesebben

8. IRATMINTÁK. 12b.sz. melléklet Nyilatkozat a közös szakszervezeti jelölés elfogadásáról (ÜZEMI TANÁCS)

8. IRATMINTÁK. 12b.sz. melléklet Nyilatkozat a közös szakszervezeti jelölés elfogadásáról (ÜZEMI TANÁCS) 8. IRATMINTÁK 1.sz. melléklet ÜT - MvB tájékoztatója a választási bizottság létrehozásáról 1/a.sz. melléklet ÜT - MvB tájékoztatója a megalakított választási bizottságról 2.sz. melléklet Munkavállalói

Részletesebben

KÖZALKALMAZOTTI SZABÁLYZAT

KÖZALKALMAZOTTI SZABÁLYZAT Mozaik Gazdasági Szervezet KÖZALKALMAZOTTI SZABÁLYZAT Hatályos: 2015. szeptember 21. 1. A szabályzat célja Közalkalmazotti szabályzat A szabályzat alapvető rendeltetése az, hogy átfogóan rendezze a munkáltató

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 1. számú melléklet az SZMSZ-hez NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) Az Egyesületi választásokat a Választási Szabályzata mellett

Részletesebben

Kari Tanács Választásának Szabályzata

Kari Tanács Választásának Szabályzata SZTE FOK kari ügyrend 1. számú melléklet Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Kari Tanács Választásának Szabályzata Szeged, 2019. február 7. Tartalom: I. A Kari Tanács választásának általános

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK ÉS A REKTORJELÖLT MEGVÁLASZTÁSÁNAK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK ÉS A REKTORJELÖLT MEGVÁLASZTÁSÁNAK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK ÉS A REKTORJELÖLT MEGVÁLASZTÁSÁNAK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE 2017. október 30. SZ-II/2017/2018. 1 A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a nemzeti

Részletesebben

IV. fejezet. A munkavállalók részvételi joga. Az üzemi tanács választása

IV. fejezet. A munkavállalók részvételi joga. Az üzemi tanács választása IV. fejezet A munkavállalók részvételi joga 42. (1) A munkaügyi kapcsolatok keretében a munkavállalók közösségét e fejezet rendelkezései szerint illetik meg a részvételi jogok. (2) A részvételi jogokat

Részletesebben

A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Vámügyi Szövetség közgyűlése az Alapszabályban, illetve a Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltak alapján háromévente a következő tisztségviselőket

Részletesebben

Az elektori gyűlésre vonatkozó általános szabályok Testületi tagok megszavazásának rendje I. Szimpátiaszavazás

Az elektori gyűlésre vonatkozó általános szabályok Testületi tagok megszavazásának rendje I. Szimpátiaszavazás A Nemzeti Együttműködési Alap (továbbiakban: Alap) testületei (Tanács és kollégiumok) civil delegált tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések ÜGYRENDJE Az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013.

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013. VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013. Jelen Szabályzatot 2013. május 29-én fogadta el a HVDSZ 2000 Országos Értekezlete (10/2013. sz. Országos Értekezleti határozat) 2 1. Általános rendelkezések 1.1 A választások

Részletesebben

A Semmelweis Egyetem. Rektorának

A Semmelweis Egyetem. Rektorának A Semmelweis Egyetem Rektorának R/3/2017. (IX. 07.) számú határozata a Pető András Kar szenátusba delegált képviselői megválasztásának eljárási rendjéről [Az R/4/2017. (IX.14.) számú rektori határozat

Részletesebben

AZ ÜZEMI TANÁCSRA VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOK

AZ ÜZEMI TANÁCSRA VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOK AZ ÜZEMI TANÁCSRA VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd fodortgabor@fodortgabor.hu www.fodortgabor.hu Budapest, 2012. szeptember 25. AZ ÜZEMI TANÁCS Az üzemi tanács, mint a munkáltató döntéseiben

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/ Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/704-147 Fax.: 22/704-777 Tisztelt Választópolgárok! A Köztársasági Elnök 2010. október 3. napjára (vasárnapra) tűzte

Részletesebben

Az ajánlás hatálya az ítélőtáblákra, a törvényszékekre valamint a járásbíróságokra terjed ki.

Az ajánlás hatálya az ítélőtáblákra, a törvényszékekre valamint a járásbíróságokra terjed ki. ELNÖKE 1055 Budapest, Szalay utca 16. t. 06 1 354 4108 f. 06 1 332 6312 e. obh@obh.birosag.hu www.birosag.hu 4/2013. (X. 10.) OBH Elnöki ajánlás az ítélőtáblák és a törvényszékek kollégiumaiba választható

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására 2013. február Elfogadva: a 2013. február 7. IT határozattal PNY-2/2013/3/1 sz. alatt A pénztártagokat

Részletesebben

EVDSZ Választási Szabályzat

EVDSZ Választási Szabályzat EVDSZ VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 1 EVDSZ Választási Szabályzat A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Választási Szabályzatot elfogadta a Szövetségi Vezetőség 2015. szeptember 9-ei ülésén Gyöngyös- Farkasmályon.

Részletesebben

Választási Szabályzat

Választási Szabályzat ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 5.sz. melléklet a 1164 / 115.ZMNE számhoz 1.sz. példány Választási Szabályzat - 2007 - Bevezető A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) szenátusa

Részletesebben

A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása

A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása YBL HÖK Választások A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása A HÖK küldöttgyűlési képviselőinek

Részletesebben

A SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet választási szabályzata.

A SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet választási szabályzata. A SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet választási szabályzata. 1. Bizalmi választás a Szakszervezeti csoportban A szakszervezeti csoport a SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet legkisebb szervezeti egysége. Az

Részletesebben

BÖLCSŐDÉK ÉS FOGYATÉKOSOK INTÉZMÉNYE

BÖLCSŐDÉK ÉS FOGYATÉKOSOK INTÉZMÉNYE Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye 2600 Vác Kölcsey Ferenc u. 4. Tel./Fax.: (27)504-105 E-mail: bfi@bfi.vac.hu Egységes Szakmai Program 9. sz. melléklet BÖLCSŐDÉK ÉS FOGYATÉKOSOK

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Hatály: 2019. február 1-jétől A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. KÖTET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND 8. számú melléklet A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI

Részletesebben

Munka Törvénykönyve IV. fejezet

Munka Törvénykönyve IV. fejezet ÚTMUTATÓ ÜZEMI TANÁCS, ÜZEMI MEGBIZOTT ÉS MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁSRA Munka Törvénykönyve IV. fejezet 1 A munkavállalók részvételi joga 42. (1) A munkaügyi kapcsolatok keretében a munkavállalók

Részletesebben

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1 http://www.complex.hu/kzldat/t0400092.htm/t0400092.htm 2004. évi XCII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról1 1. A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a

Részletesebben

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Az Ipartestület legfőbb Testülete a Küldöttközgyűlés, amely a Küldöttek összességéből áll. Az Ipartestület választott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről

JEGYZŐKÖNYV. A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről JEGYZŐKÖNYV A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről Az intézmény neve, címe: Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola 1151

Részletesebben

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. november 27-én 11 órakor tartott alkalmazotti értekezletén, mely az intézményvezetői pályázat Véleményező alkalmazotti értekezlete

Részletesebben

DÖNTÉSI ÉS VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. (elfogadta az Országos Párttanács, december 23 -án)

DÖNTÉSI ÉS VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. (elfogadta az Országos Párttanács, december 23 -án) 2. melléklet a Magyar Szocialista Párt Alapszabályához DÖNTÉSI ÉS VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT (elfogadta az Országos Párttanács, 2011. december 23 -án) Az Országos Párttanács a Magyar Szocialista Párt Alapszabálya

Részletesebben

Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség Választási Szabályzata

Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség Választási Szabályzata Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség a I. A választási szabályzat célja és hatálya 1. A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség (Továbbiakban: Szövetség) választási szabályzatának (a továbbiakban: Szabályzat) célja,

Részletesebben

SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar

SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar 36/2016.(XI.8) sz. Kari Tanácsi határozat A Kari Szenátusi Tagok Választási Rendjéről Szóló Szabályzatról 2016. 1 Tartalomjegyzék Oldalszám: I. Fejezet 1. A választási

Részletesebben

Munkavédelmi képviselők választása

Munkavédelmi képviselők választása ÉTOSZ Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés 1066 Budapest, Jókai u. 2. /fax: 472-1182, 472-1183; E-mail: etosz@etosznet.hu; Web: www.etosznet.hu Munkavédelmi képviselők választása 2008 Készítette:

Részletesebben

Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat

Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat I. Rész A politikai, szervezeti és személyi döntéshozatal általános szabályai A döntések meghozatalának rendje 1. Ha a Demokratikus Koalíció (a továbbiakban:

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013.

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013. VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013. Jelen Szabályzatot az Országos Értekezlet 2013. május 29án fogadta el. Első módosítása: 2014. május 29. A módosításokat dőlt betűkkel, aláhúzással jelöltük. 2 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

Választási Szabályzata

Választási Szabályzata A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Választási Szabályzata 2011. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (a továbbiakban: MESZK) Országos Küldöttközgyűlése a 2011. november 15-i ülésén, a MESZK

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET Választási szabályzat (ajánlás) 2015. Alapszervezeti választások 2015. szeptember 3 - október 31-ig Országos testületek és vezetőik választása A VISZ VI. Kongresszusa

Részletesebben

I. fejezet A választójog

I. fejezet A választójog A FERENCVÁROSI GYEREMEK ÉS IFJÚSÁGI ÖNKORMÁNYZAT (FEGYIÖK) VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA I. fejezet A választójog 1. A FEGYIÖK választásán választó: minden fiatal, aki a IX. kerületben lakik, vagy IX. kerületi

Részletesebben

A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A

A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A A Mozdonyvezetők Szakszervezetének Alapszabálya szerint a négyévente sorra kerülő tisztújító kongresszus előtt tagcsoporti és területi

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

TEMÉSZ Választási Szabályzat

TEMÉSZ Választási Szabályzat TEMÉSZ Választási Szabályzat TATABÁNYA ERİMŐ MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETE (TEMÉSZ) VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT Alapvetı rendelkezések A TEMÉSZ Választási Szabályzata összhangban van a TEMÉSZ Alapszabályával

Részletesebben

A Sajtószakszervezet tájékoztató segédanyaga

A Sajtószakszervezet tájékoztató segédanyaga A Sajtószakszervezet tájékoztató segédanyaga A hetedik alkalommal került sor 2010 őszén a munkavállalók részvételi jogát érvényesítő üzemi tanácsok (illetőleg üzemi megbízottak) választására. Október-novemberben

Részletesebben

5. A választás menete

5. A választás menete 5. A választás menete Ahhoz, hogy egy szervezetben a választás az Alapszabálynak és a Választási Szabályzatnak megfelelően történjen meg, pontos menetet, ütemtervet kell betartani, követni. Két fontos

Részletesebben

ORSZÁGOS KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK április 16.

ORSZÁGOS KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK április 16. ORSZÁGOS KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK 2015. április 16. 1/2015.K. (04.16.) Határozat:Az Országos Küldöttközgyűlés 120 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással elfogadta az Alapszabály VI.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről

JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről Az intézmény neve, címe: Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje (legutóbbi módosítás: 2018.12.04.) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Természettudományi

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Szabályzat címe: Választási Szabályzat Szabályzat azonosítója: MVK-SZ-033 Szabályzat hatálya: Országos hatáskörű dokumentum Szabályzat hatálybalépése: 2020. január 1. Szabályzat lezárása: 2019. május 3.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL Tisztelt Egyesületi Tagunk! Melis László, Erkel Ferenc-díjas hegedűművész és zeneszerző, Egyesületünk Komolyzenei Szerzők Osztályának és Felügyelő

Részletesebben

VÁLASZTÁSI FÜZETEK 176. TÁJÉKOZTATÓ

VÁLASZTÁSI FÜZETEK 176. TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZTÁSI FÜZETEK 176. TÁJÉKOZTATÓ a kisebbségi szervezetek részére a területi és az országos kisebbségi önkormányzati választásokról KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI IRODA

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

2007. évi CLXXII. törvény

2007. évi CLXXII. törvény http://www.complex.hu/kzldat/t0700172.htm/t0700172.htm 2007. évi CLXXII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 268-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. október 22-én 16,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Hatály: 2015. IV. 2 - A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 5/2015. (I. 15.) szenátusi határozat módosító rendelkezéseivel.) - 2012. - 1 Bevezető

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 106-10/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vinár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 17-én 11.00 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat

Részletesebben

Alakuló ülés. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a javasolt napirendet elfogadta.

Alakuló ülés. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a javasolt napirendet elfogadta. Alakuló ülés Szabó Tibor korelnök: Köszönti az alakuló ülésen megjelenteket. Megállapítja a határozatképességet Ismerteti az ülés meghívó szerinti javasolt napirendjét. 1./ Választási Bizottság tájékoztatója

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kérte a testület határozathozatalát a napirendet illetően.

Jegyzőkönyv. Kérte a testület határozathozatalát a napirendet illetően. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-én Szegvári Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében tartott ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL. Jelen vannak:

Részletesebben

Kivonat a választási eljárásról szóló évi C. törvényből. XII/A. Fejezet A TELEPÜLÉSI KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Kivonat a választási eljárásról szóló évi C. törvényből. XII/A. Fejezet A TELEPÜLÉSI KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA Kivonat a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvényből XII/A. Fejezet A TELEPÜLÉSI KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA 115/B. Az I-X. fejezet - a külképviseleti névjegyzékkel és a külképviseleti

Részletesebben

2016. JÚNIUS 10-RE ÖSSZEHÍVOM A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 1. ALAKULÓ ÜLÉSÉT

2016. JÚNIUS 10-RE ÖSSZEHÍVOM A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 1. ALAKULÓ ÜLÉSÉT Szerb Köztársaság Vajdaság Autonóm Tartomány Zenta község Zenta Község Képviselő-testülete Szám: 1/2016-I Kelt: 2016. május 9. Z e n t a Zenta község statútumának (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011.

Részletesebben

d) az elnök által esetenként tanácskozási joggal meghívott személyek, e) meghívóval rendelkező további személyek. 05. Az országos küldöttgyűlés

d) az elnök által esetenként tanácskozási joggal meghívott személyek, e) meghívóval rendelkező további személyek. 05. Az országos küldöttgyűlés KÜLDÖTTGYŰLÉS A NAK küldöttgyűlés döntései előkészítésének rendje, a közreműködés (véleményezés) módja, eljárási szabályai, a testületi szerv üléseinek helye, ideje, továbbá nyilvánossága, döntései, ülésének

Részletesebben

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/ Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/568-000 E-mail: iskola@petervasara.hu Ikt.sz: 37-4/2017. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pétervásárai Tamási Áron Általános

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről

A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről A megyei népszavazás és a megyei népi kezdeményezés Tolna megye polgárainak

Részletesebben

4. A Kongresszuson, a választókerületi szervezet taggyűlésén és a párt testületi szerveiben szavazni személyesen lehet.

4. A Kongresszuson, a választókerületi szervezet taggyűlésén és a párt testületi szerveiben szavazni személyesen lehet. Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat (egységes szerkezetben a 2017. március 17-én, valamint 2017. szeptember 2-án elfogadott módosításokkal) A Demokratikus Koalíció (a továbbiakban: DK)

Részletesebben

GYÖNGYHÁZ Önkéntes Nyugdíjpénztár KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSÉNEK ÜGYRENDJE. Dunaújváros, 2014.

GYÖNGYHÁZ Önkéntes Nyugdíjpénztár KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSÉNEK ÜGYRENDJE. Dunaújváros, 2014. GYÖNGYHÁZ Önkéntes Nyugdíjpénztár KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSÉNEK ÜGYRENDJE Dunaújváros, 2014. 2 A Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár Küldöttgyűlésének ügyrendje I. Általános rendelkezések 1. A Gyöngyház Önkéntes

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat

Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat (egységes szerkezetben a 2017. március 17-én elfogadott módosításokkal) A Demokratikus Koalíció (a továbbiakban: DK) Elnöksége (a továbbiakban: Elnökség)a

Részletesebben

HONVÉDELMI SPORTSZÖVETSÉG Szabályzat az Országos Küldöttgyűlése regionális küldötteinek, valamint pótküldötteinek választási rendjéről

HONVÉDELMI SPORTSZÖVETSÉG Szabályzat az Országos Küldöttgyűlése regionális küldötteinek, valamint pótküldötteinek választási rendjéről HONVÉDELMI SPORTSZÖVETSÉG Szabályzat az Országos Küldöttgyűlése regionális küldötteinek, valamint pótküldötteinek választási rendjéről 2017 Jóváhagyta a HS Elnöksége az Eln.hat./4./2017. (IV.21.) számú

Részletesebben

KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS

KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS A KÜLDÖTT KÖZGYŐLÉS TAGJAINAK, ELNÖKSÉG TAGJAINAK ÉS ELNÖK MEGVÁLASZTÁSÁVAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS 1. A jelölı bizottság összetétele, feladatai: Három tagú jelölı bizottságot kell alakítani. A jelölı

Részletesebben

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.szám:42-46/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: : a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. október 27-én, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Gyöngyösi Sándorné,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA

ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 12. (7) bekezdés a)-e)

Részletesebben

3/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat az ideiglenes országos alkalmazott ügyvédi tagozat delegálási szabályairól

3/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat az ideiglenes országos alkalmazott ügyvédi tagozat delegálási szabályairól 3/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat az ideiglenes országos alkalmazott ügyvédi tagozat delegálási szabályairól A Magyar Ügyvédi Kamara küldöttgyűlése az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény

Részletesebben

Fogyatékos Hallgatók Ügyeivel Foglalkozó Bizottság Ügyrend

Fogyatékos Hallgatók Ügyeivel Foglalkozó Bizottság Ügyrend 1 Fogyatékos Hallgatók Ügyeivel Foglalkozó Bizottság Ügyrend Elfogadta a Fogyatékos Hallgatók Ügyeivel Foglalkozó Bizottság 2016. VI.3-án. Jóváhagyta a rektor 2016. június Jóváhagyta a Szenátus: sz. határozatával.

Részletesebben

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án

Részletesebben

MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE

MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE 2014. év március hó 28. napján a Küldött Közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Az Egyesület Vezető és szakosztályi tisztségviselőinek, Testületi

Részletesebben

A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL (2013-2014-2015)

A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL (2013-2014-2015) A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL (2013-2014-2015) Valamennyi választott egyházmegyei, egyházkerületi, zsinati testület és tisztségviselő megbízatása 6 éves választási ciklusra

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv 1 Közgyűlési jegyzőkönyv Amely készült a Balatonvin Borlovagrend Balatonfüred-Csopak Egyesület (8230 Balatonfüred, Bocsár dűlő 0118/12 hrsz.) a Koczor Pincészetben, 2016.05.08-án d.u. 15:00 órakor kezdődő

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE Debrecen 2016. február 9. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 2 2. A KONZISZTÓRIUM MŰKÖDÉSÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 2 3. A KONZISZTÓRIUM

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Csomád községben

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ Fax: 36/

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ Fax: 36/ Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.hu Jegyzőkönyv: Készült Felsőtárkány Község Polgármesteri Hivatalának

Részletesebben

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Ki rendelkezik választójoggal a nemzetiségi képviselő választáson? A választáson az választó, aki a nemzetiségi névjegyzékben szerepel.

Részletesebben

A Nemzeti Civil Alapprogram választott testületei (Tanács és kollégiumok) civil delegált tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések

A Nemzeti Civil Alapprogram választott testületei (Tanács és kollégiumok) civil delegált tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések A Nemzeti Civil Alapprogram választott testületei (Tanács és kollégiumok) civil delegált tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések ÜGYRENDJE A Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE

A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE A Fehérvári Civil Tanács választására az NCA-DP-11-B-0025 kiírás keretében kerül sor A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE Az elektori gyűlést a NCA-DP-11-B-0025

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT Az Integráció Előkészítő Bizottság 11/2016. (V.17.) határozata a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációja révén létrejövő alkalmazott tudományok egyeteme ideiglenes

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A. Telefon/fax: 372-2654 Választási Bizottság Iktatószám: EHÖK/224/2 (2017) Tételszám:

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE MUNKAÜGYI SZAKIGAZGATÁSBAN DOLGOZÓK ORSZÁGOS SZAKMAI TANÁCSA (MKKSZ MUNKAÜGYI OSZT) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A

Részletesebben